Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Orlando Magic
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
aegeansheed
Orlando Magic






It’s Paybackton time



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 27-57

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Vucevic 19,3
Ριμπάουντ: Vucevic 10,9
Ασίστ: Payton 6,5
Κλεψίματα: Payton/ Oladipo 1,7
Κοψίματα: Dedmon 0,8
Ευστοχία %: Vucevic 52,3%
Χρόνος συμμετοχής: Oladipo 35,7

Πιθανή 5άδα:
Payton Oladipo Harris Gordon Vucevic


Πάγκος:
PG: C.J. Watson, Shabazz Napier
SG: Mario Hezonja, Devyn Marble,
SF: Evan Fournier, Melvin Ejim
PF: Channing Frye, Andrew Nicholson, Dewayne Dedmon
C: Jason Smith

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Mario Hezonja (#5, πρώτος γύρος), Tyler Harvey (#51, δεύτερος γύρος, δεν υπέγραψε)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Shabazz Napier (ανταλλαγή από Heat), Jason Smith (FA), C.J. Watson (FA)

Έφυγαν: Luke Ridnour (ανταλλαγή σε Grizzlies), Kyle (ο Κουίν) (FA), Mo Harkless (ανταλλαγή σε Blazers), Willie Green (FA), Ben Gordon (FA)

Παρουσίαση ομάδας
Η ομάδα με το τρίτο χειρότερο ρεκόρ στην Ανατολική Περιφέρεια πέρυσι είναι στην πραγματικότητα τόσο κακή ομάδα, όσο πάνω κάτω οι Knicks και οι Sixers? Με το μέσο ετήσιο 45% στα σουτ κατείχε την 17η θέση (16η στα τρίποντα%) στην κατάταξη μεταξύ των 30, θα υποστήριζε κανείς ότι είναι κάπως άδικο να βρέθηκε τόσο χαμηλά…
… Ή αδικεί τον «εαυτό» της, που δεν είναι τεράστιο ψέμα αν παρατηρήσουμε ότι σταμάτησε 25η στα ριμπάουντ και 29η στα κοψίματα (το 23η στις ασίστ και 25η στους πόντους υπέρ στα αξιοπρόσεκτα επίσης, σε στατς επίθεσης όμως). Άμυνα στα σουτ: άφηνε τους αντιπάλους να σουτάρουν με 37% περίπου στα τρίποντα (2ο χειρότερο ρεκόρ) και 46% στα σουτ συνολικά (3ο χειρότερο). Πρώτο «διάβασμα»: όχι αρκετή προσπάθεια στην άμυνα. Alert! και καμπανάκι: οι παίκτες δε φαίνεται να βγάζουν εγωισμό, που δείχνει ότι μάααααλον δεν εμπνέονται αρκετά, ντήλι ντήλι ντήλι, του coach το καντήλι: Vaughn: τρεις χρονιές που δε θα θυμάται κανείς, ούτε καν κάποιος φίλος των Magic δηλαδή, για κανέναν λόγο. Κανείς από τους παίκτες δεν ήταν ευχαριστημένος από το τελικό αποτέλεσμα.

Vuc:
QUOTE
Nobody’s happy with the season we had … That’s not what we expected. I feel like we have more than what we showed


Fournier:
QUOTE
Do not tell me that Boston has better players than us, because that’s not true


Αν ο θυμός θεωρείται από τα πιο δημιουργικά πρωτογενή συναισθήματα, τότε στην περίπτωση αυτής της ομάδας παικτών, θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια μορφή ενέργειας ικανή να πυροδοτήσει τη «μαγική» ανατροπή. Οι παίκτες γνωρίζουν ότι έχουν το ταλέντο να κάνουν κάτι σπουδαίο και αναζητούν τον τρόπο. Αυτό που χρειάζονται είναι ο οδηγός στον ρόλο του ηγέτη και του οραματιστή. Κάπως έτσι Alex Martins και Rob Hennigan κατέληξαν στον νέο προπονητή.

Προπονητής
Scott Skiles: Ηγετική προσωπικότητα, επικοινωνιακές ικανότητες, προπονητική εμπειρία: αυτά ζητούσαν οι ανάγκες της ομάδες πρωτίστως, αυτά είναι που μπορεί να φέρει στο τραπέζι ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, μαζί με την όρεξη που έχει να δουλεύει με νέους παίκτες (αναφέρθηκε στην πορεία τους με τους Bulls για αντίστοιχη εμπειρία, ως πιο νεανική σε σχέση με την εμπειρία του στους Bucks) και συνήθως να βελτιώνει την εικόνα και το ρεκόρ της ομάδας που αναλαμβάνει.



Ως προπονητής, ο Skiles γνωρίζει από την αρχή το πλάνο που θα εφαρμόσει, ξεκάθαρος για τα πράγματα που ζητάει από τον κάθε παίκτη για να πετύχει στον στόχο που θέτει για την ομάδα του. Αν και νοοτροπία που μπορεί να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις με παίκτες (ιδίως στο τελευταίο του φεγγάρι στο Γουόκη) και τάσεις απομάκρυνσης από την "ιδέα" της ομάδας, δε θεωρούμε σημαντική πιθανότητα στους φετινούς Magic.

Σε αυτό το στάδιο, με τον βασικό πυρήνα του Orlando να αποτελείται από παίκτες με εμπειρία από ένα έως τέσσερα έτη [Payton, Gordon (1), Oladipo, Dedmon (2), Fournier, Nicholson (3), Vucevic, Harris (4)], είναι δεδομένο ότι χρειάζεται κάποιος να τους μεταδώσει τη νοοτροπία της σκληρής προσπάθεια και να τους εμφυτεύσει την ιδέα της νίκης σε κάθε κατάσταση, σε κάθε παιχνίδι. Κι επειδή το ταλέντο είναι εδώ και ρέει άφθονο, πιστεύω ότι ο Skiles είναι ταιριαστό κούμπωμα για τη θέση του coach.

Ο Skiles φυσικά και ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Tobias Harris laugh.gif (ήταν προπονητής στους Bucks όταν αποφασίστηκε να φύγει με trade για το Orlando), την οποία χαρακτήρισε εξαιρετική (Philipussy!), αιτιολογώντας το τότε σκεπτικό.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Οι δυνατότητες αυτής της ομάδας είναι ρεαλιστικά μεγάλες για κάτι αρκετά καλό στα επόμενα χρόνια. Δε θα έλεγα φέτος, όσο στις επόμενες σαιζόν, όταν περιμένω να αρχίσει να βγαίνει η εμπειρία από την φετινή –σημαντική χρονιά, ως προς τον τρόπο που οι παίκτες θα συνηθίζουν να δουλεύουν στο μυαλό και προπονητικά. Μιλάμε εξάλλου για οκτώ (αν βάλουμε και τον Νέηπιερ) picks πρώτου γύρου και όχι υλικό για να κάνεις πατατοσαλάτα…

Vuc:
QUOTE


Ο στόχος θα έρθει μέσα από τη βελτίωση και είναι ένα συνολικά θετικό ρεκόρ νικών. Δεν το αρνείται ούτε ο προπονητής, ούτε οι παίκτες, που μιλούν για playoffs, αλλά ο Skiles ούτε θέλει να το ακούει (είναι γνωστό ότι δε χρειάζεται πλέον το winning pct% για να πάρεις μέρος στα playoffs της Ανατολής tongue.gif). Το πιστεύει όμως κι εκείνος.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
O Victor Oladipo είναι ο παίκτης που έχει το μεγαλύτερο toughness από αυτήν εδώ την πιτσιρικαρία, πιστεύει (και καλά κάνει) ότι δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την ελίτ των scoring guards της Λίγκας. Το καλοκαίρι εξάλλου πέρασε από τις προπονήσεις της Team USA.

Οι Magic πριν τρία χρόνια αποφάσιζαν να χρησιμοποιήσουν το νούμερο 2 του Draft σε έναν παίκτη που αν και δεν έβγαζε franchisίλα άλλων παικτών, κουβαλούσε τη φήμη για αξεπέραστο work ethic και έντονη παρουσία σε όλες τις γραμμές στο παρκέ. Ένας τέτοιος παίκτης θα είναι το ζωντανό παράδειγμα στους συμπαίκτες του για την καλλιέργεια της νοοτροπίας του νικητή, τον βασικό μη-μετρήσιμο στόχο για το Orlando φέτος.

‘Dipo:
QUOTE
I’ve been on a winning team and winning takes care of everything else. It’s all about winning. Winning changes everybody’s mentality and affects everybody’s mood. I’ve been on winning teams, losing teams, average teams and OK teams, but it’s all about winning




Θέλω να ρωτήσω τον... Scott Skiles
... Πόσους αγώνες πιστεύει ότι θα του πάρει για να αλλάξει την πρώτη πεντάδα με τους αναπληρωματικούς, επειδή δε βλέπει την αρκετή προσπάθεια στην άμυνα και επίσης...
Αν μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά ώστε να επιλέξω παίκτη ομάδας που προπονεί στο Fantasy μετά το προ 4ετίας(?) κάζο με τον Stephen Jax

Πρόβλεψη νικών: 35-47
Conference rank: 11
Division rank: 4

Teaser Περισσότερα τέτοια για φέτος παρακαλώ! ohmy.gif


* p.s. καλείται όποιος βρει το υπόλοιπο μαλλί του Elfrid που δε χώρεσε στη φωτογραφία να το παραδώσει στον Σούτερ
SG3ptshooter

Βαριές κουβέντες. Άντε να δούμε.

https://www.youtube.com/watch?v=-oAVpphEHzs
https://www.youtube.com/watch?v=X0zRYNBry8A
sacarame
Πολύ ωραίο πρώτο ημίχρονο στο Ορλάντο.


Η πιτσιρικαρία που έχει μαζευτεί εκεί σε κερδίζει και θέλεις να την παρακολουθήσεις. Τρανζίσιον, ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, ενθουσιασμός και από τους παίκτες αλλά και από το κοινό. Ίσως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ενθουσιασμός στις κερκίδες του Ορλάντο εδώ και χρόνια.

Στέκομαι στο δίδυμο Ελφρίντ-Γκορντον.

Ο πρώτος ξέραμε ότι μπορεί να πασάρει πολύ καλά, να οργανώσει αλλά είχε θέμα στο σουτ. Σε αυτό το πρώτο ημίχρονο δείχνει ότι έχει δουλέψει πολύ τον συγκεκριμένο τομέα. Δεν φοβήθηκε να πάρει mid- range σουτ και μάλιστα τα έβαλε σχεδόν όλα. Ειδικά μια φάση όπου κάνει διαδοχικές τρίπλες και το αμολάει με στεπ μπακ ήταν για γκιφάκι.

Από την άλλη Γκόρντον είναι τερατάκι. Πολύ δυνατός, αλματερός και καλός με την μπάλα στα χέρια. Σε δύο φάσεις κάρφωσε τη μισή Γουάσινγκτον μετά από επιθετικό ριμπάουντ.


Μοναδική παραφωνία ως τώρα ο Βούτσε, που δείχνει λίγο ράθυμος.

Από τους Μάγους, Γουολ Μπιλ και Γκόρτατ τους κρατάνε. Αλλά στο PF με τους Νενέ, Χάμφρις να παίζει τόσο πολύ και Γκουντεν να σουτάρει αψυχολόγητα τρίποντα διαφαίνεται ένα πρώτο πρόβλημα.
SG3ptshooter
To "like the ceiling can't hold us" δεν έχει καμία έννοια για τον Gordon. Το παιδί δεν έχει όρια. Μέσα στο μήνα που έρχεται οφείλει να γίνει και βασικός. Και να μη βγει 15 χρόνια.

Για Payton δε μπορώ να πω τίποτα, τα ξέρετε. Έχω ξεμείνει από ενθουσιασμό απόψε.
sacarame
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ματς στο Ορλάντο!!


Οι Μάτζικ ήταν μπροστά μέχρι και 18 πόντους, ενώ προηγούνταν με 15 στο τέλος της τρίτης. Οι Θάντερ το γύρισαν όμως.

Ντουράντ με τρίποντο ισοφαρίζει το ματς στα 13 δευτερόλεπτα.

Ολαντίπο με δικό του τρίποντο στα 3" δίνει αέρα τριών στο Ορλάντο..


Οι Θάντερ δεν είχαν άλλο τάιμ, όμως ο Γουεστμπρουκ με τρίποντο από το κέντρο το ισοφάρισε ξανά!!

Πάμε για παράταση..
sacarame
Και η τρέλα συνεχίζεται με τον Ολαντίπο να ισοφαρίζει ξανά με τρίποντο, ακριβώς στο τέλος της παράτασης.


Βάζει από τώρα υποψηφιότητα για ματς της χρονιάς... bball.gif
PARISINOS
Εκπληκτικο ματς στο ορλαντο και φοβεροι ντουραντ - ουεστμπρουκ.

Ωστοσο πραγματικα μερικες φορες απορω με την τακτικη στο ΝΒΑ.

Καταρχας εχει αποδειχθει απο μελετη οτι με τη διαφορα στους 3 και ΚΑΤΩ απο 7 δευτερα ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΟΥΛ . Δεν μπορω να καταλαβω γιατι δεν το κανουν και αφηνουν την ευκαιρια στον αντιπαλο να σουταρει. Πραγματικα, οι σπερς εχασαν ενα ολοκληρο πρωταθλημα προπερσυ ετσι.
Απλα κανεις φαουλ και τελειωνει η υποθεση. Για να παει παραταση το ματς πρεπει γινουν πολλα πραγματα. Να μπει η πρωτη κρισιμη βολη, να παρει καποιος αντιπαλος το επιθετικο και να προλαβουν μεσα σε 3-5 δευτερα να βαλουν και καλαθι. Οχι εντελως απιθανο , αλλα οχι και πιθανο.
Αν δεν κανεις φαουλ, απλα του αρκει να βαλει το σουτ, που ενας καλος σουτερ (αυτος θα παρει τη προσοπαθεια) κυμαινεται στο 40 τοις εκατο +. Στο κλατς δε μπορει και παραπανω (οταν ειναι αποφασισμενος καποιος να σουταρει , σουταρει συνηθως καλυτερα).
Ουσιαστικα μη κανοντας φαουλ , παιζεις το ματς κορωνα γραμματα. Σχεδον 50-50 πιθανοτητες.

Τωρα ο δευτερος εγκληματιας ειναι αυτος που αποφασισες να παιζει αμυνα τον ουεστμπρουκ κυνηγοντας τον στο κεντρο blink.gif του γηπεδου η εστω στα 9-10 μετρα.
Κοιταξτε βιντεο blink.gif
https://www.youtube.com/watch?v=O5MxQh6fN00

σχεδον ολοι οι ποντοι του ουεστμπρουκ μπαινουν με τον ιδιο τροπο. Παει ο αμυντικος στα 9-10 μετρα να τον παιξει αμυνα blink.gif (η και στο κεντρο στην παραταση) , ερχεται ενα απλο σκριν και ο ουεστμπροοκ ξεμαρκαρεται εχοντας ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΗΠΕΔΟ να παιξει one on one τον σεντερ. Αν ο σεντερ βγει να κλεισει , θα ειναι πολυ εξω (καπου στη βολη) οποτε με μια απλη κινηση παιρνεις τα βηματα και τελειωνεις με λει απ, ενω αν δεν βγει απλα κανεις ενα σουτακι ελευθερο απο το πιο γνωστο σημειο καθε παιχτη , τη γραμμη των βολων.

Πραγματικα βλεποντας το βιντεο, εκλαιγα σκεπτομενος οτι καποιος πληρωνεται κανα εκ δολλαρια , για να εχει αυτο το αποτελεσμα. 77.gif

Τοσο δυσκολο ειναι να παιξεις αμυνα στο τριποντο απλα (οχι στα 9-10 μετρα) ωστε οπταν ερθει το σκριν, να ερθει εκει, και οι αποστασεις της αμυνας να ειναι πολυ πιο κοντινες? Για να μην πω να δωσεις το τριποντο σε εναν σουτερ που δεν μπορει να σε σκοτωσει με το σουτ του (οχι οτι ειναι κακος σουτερ, αλλα 48 ποντους με τριποντα αποκλειεται να σου βαλει, ενω με το ντραιβ παιζει να σου βαλει και διπλασιους).

Τεσπα, μπραβο στους ντουραντ και ουεστμπρουκ, αλλα οι αμυνες στο ΝΒΑ ειδικα στη ρεγκιουλαρ σιζον ειναι παιδικη χαρα.

υ.γ. Μην αρχισω με το οτι φαουλ για να κοπει ο αιφνιδιασμος δεν γινεται ΠΟΤΕ, σε μια λιγκα που το ενα τριτο των ποντων μπαινουν στο τρανζισιον.
aegeansheed
Και όλα αυτά, ενώ ο Frye το πίστευε ότι με τις διατάσεις του θα έπειθε τον Skiles να τον βάλει σε τέτοιο match.

Channing Frye: "Τo ζέσταμα"



SG3ptshooter
98 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και της παράτασης στο φετινό derby του Λονδίνου, ο Aaron -aronaron- Gordon έχει παίξει 6.33.

Ναι το περσινό νούμερο 4 στο draft που είναι 6'10 κι έχει και τρίπλα αλλά τον παίζουν spot στις γωνίες. Γενικά έχουν μια εμμονή να μου spotάρουν παίκτες στο Orlando, Harkless, Nicholson παλιότερα, μέχρι και τον Elfrid είχε κάνει για ένα δίμηνο corner+D ο Ζάχος ο Βον.

Οκ θέλουν να κάνουν winning season δε λέω. Αλλά.
SG3ptshooter
Eισακούσθημεν

Ένα πόντο απ' το career high.
aegeansheed
Εντάξει, η πλήρης κατάρρευση στο τέλος της 4ης...

Το δίνουν σχεδόν, πάει παράταση τελικά. Είναι να το δώσουν ακόμα, αλλά βάζουν τον AG και έχει άλλη άποψη. Δεν υπήρχε περίπτωση να το ξαναγύριζαν χωρίς εκείνον. Κατά τα άλλα, επιθετικά, είναι κλινικά "νεκροί". sad.gif
SG3ptshooter


hippy.gif.jpeg
jvalin
Ναι αλλά βάλε και Super Mario! Career-high έκανε!

aegeansheed
Σήμερα...


Τρεις μήνες πριν περίπου...


Καρμπονάρα
SG3ptshooter

QUOTE
Over his last five games, Gordon has been a top-25 player with averages of 15.8 points, 9.0 boards, 2.8 assists, 0.8 blocks, 1.2 steals and 1.0 3-pointers on 52.6 percent shooting. Stud…

wos_sport4.gif
jasonick
Πανηγυρίζει όλο το fantasy.

QUOTE
Rotoworld Basketball ‏@Rotoworld_BK 2 ώρεςΠριν από 2 ώρες

Scott Skiles resigns as Magic head coach http://tinyurl.com/jbtwydq
2 retweets 2 σημάνσεις "Μου αρέσει"
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.