Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Τα αποσυρμενα νουμερα των Lakers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > History
Das Kapital

Τα αποσυρμενα νουμερα των Lakers




Τρια χρονια μετα περιπου συνεχιζω αυτο που σκοπευα να ολοκληρωσω και δεν ειναι τιποτα παραπανω απο το υπο εξεταση κειμενο το οποιο αφορα τα νουμερα καποιων ''θρυλων'' που αποσυρθηκαν και προσφεραν τα μεγιστα στην ομαδα για την οποια αγωνιστηκαν.Το πρωτο αφιερωμα αφορουσε τους Σελτικς,τωρα θα περασουμε στους Λεικερς και θα πουμε λιγα λογακια,οσα δηλαδη ξερει ο υποφαινομενος και εχει διαβασει.

















13 Wilt Chamberlain
Τι μπορει να πεις καποιος για αυτον τον μυθο; Για πολλους θεωρειται ο καλυτερος παικτης ολων των εποχων και δικαια εχει αυτον ας τον πουμε ανεπισημο τιτλο.Ο υψους 2.16 Wilt Chamberlain και ιδιαιτερα επιβλητικος για τα δεδομενα της εποχης κυριαρχησε στο ποστ στην κυριολεξια αφου πολλες φορες δεν ειχε αντιπαλο εξαιρωντας τις μυθικες μονομαχιες με το αντιπαλο δεος Bill Russell.O Chamberlain κατεχει το ρεκορ περισσοτερων ποντων,100 για την ακριβεια,ειναι κατοχος δυο πρωταθληματων,μελος του χολ οφ φειμ και ανηκει βεβαια στους 50 μεγαλυτερους παικτες ολων των εποχων αλλα οι διακρισεις του ειναι και αλλες πολλες.Αγωνιστηκε για τους Λεικερς την περιοδο 1968-1973


22 Elgin Baylor
Το νουμερο 22 των Λεικερς ειναι κρεμασμενο στην οροφη του τωρα Stapples Center προς τιμην του Elgin Baylor ο οποιος και αγωνιστηκε για χαρη των λιμνανθρωπων την περιοδο 1958-1971.Ο Baylor επιλεχτηκε στο Νο1 του Ντραφτ απο τους τοτε Μινεαπολις Λεικερς και επαιξε σημαντικο ρολο για την ομαδα των Λεικερς,ο Baylor θεωρειται απο τους μεγαλυτερους σκορερ ολων των εποχων,με στατιστικα σαν 38 ποντους ανα αγωνα η οποια αποδοση αποτελει και τη δευτερη μεγαλυτερη ολων των εποχων.Στους τελικους του 1961 εναντιον των Σελτικς σκοραρε 61 ποντους που αποτελει ρεκορ μεχρι και σημερα.O Baylor ανηκει στους 50 κορυφαιους ολων των εποχων και ειναι μελος του χολ οφ φειμ.Μοναδικο τρωτο σημειο αποτελει στην καριερα του η μη κατακτηση τιτλου αφου επεσε στη μεγαλη δυναστεια των Σελτικς της δεκαετιας του 1960!


25 Gail Goodrich
Στις 20 Νοεμβριου του 1996 οι Λεικερς απεσυραν το νουμερο του Gail Goodrich ο οποιος αγωνιστηκε για την ομαδα των Λεικερς απο το 65 ως το 68 και ξανα απο το 1970 ως το 79 κατακτωντας ενα πρωταθλημα με τους Λεικερς το 1972.Ειναι μελος του χολ οφ φειμ και βρισκεται ψηλα σε πολλες στατιστικες κατηγοριες των Λεικερς.


32 Earvin ''Magic'' Johnson
Ο προσβληθεις απο τον ιο του HIV Magic Johnson ειναι ενας αλλος λιμνανθρωπος που θεωρειται απο τους καλυτερους παιχτες ολων των εποχων.Ισως ο καλυτερος πασσερ και πλειμεικερ ολων των εποχων ειναι κατοχος 5 δαχτυλιδιων και πολλων αλλων διακρισεων οπως 3 φορες NBA MVP κανονικης περιοδου και τελικων,μελος του χολ οφ φειμ,μεσα στους 50 καλυτερους παιχτες ολων των εποχων και πολλα αποδεικνυουν το λογο που η φανελα του αποσυρθηκε.Οι μαχες του με τον πολυ καλο του φιλο εξω και ''εχθρο'' μεσα στο γηπεδο εχουν μεινει ιστορια και αποτελουν τον κορυφαιο ανταγωνισμο μεταξυ δυο αθλητων στην ιστορια του ΝΒΑ.Ο Magic αποσυρθηκε το 1991 παιζοντας τον τελευταιο τελικο της καριερας του αλλα ξανα επεστρεψε το 1996.



33 Kareem Abdul-Jabbar
Θα προσπαθησω να φανω οσο πιο αντικειμενικος μπορω,αλλα ο Τζαμπαρ ανηκει στους αγαπημενους μου παιχτες και τον θεωρω τον καλυτερο ολων των εποχων.Ο πρωην Lew Alcindor ειναι ενας ακομη ζωντανος θρυλος των Λεικερς με 6 πρωταθληματα,5 απο τα οποια κατακτηθηκαν με τους Λεικερς,6 φορες MVP κανονικης περιοδου,2 φορες MVP τελικων,19 φορες all star και πολλες αλλες διακρισεις.Ο Καριμ εφερε στο μπασκετ εναν νεο τροπο σουταρισματος,το περιφημο sky hook που ηταν απιστευτα δυσκολο να μπλοκαριστει απο τον αντιπαλο αμυντικο και με το οποιο εβαλε μεγαλο ποσοστο ποντων στην καριερα του.Οσον αφορα τους ποντους ο Τζαμπαρ ειναι ο πρωτος σκορερ ολων των εποχων,αυτο οφειλεται στην ευκολια του να σκοραρει αλλα και στη μεγαλη διαρκεια στο χρονο που συγκκριμενα κρατησε 19 ολοκληρα χρονια ολα παιζοντας σε υψηλο επιπεδο.Φυσικα και ειναι μελος του χολ οφ φειμ και ανηκει στους 50 κορυφαιους ολων των εποχων.



42 James Worthy
Ο Big Games James ηταν ενας απο τους κυριους παραγοντες της επιτυχιας της δυναστειας των Λεικερς τη δεκαετια του 80.Ο Worthy επαιξε για χαρη των Λεικερς απο το 1982 ως το 1994 κατακτωντας 3 πρωταθληματα και ενα MVP τελικων το 1988,αλλες διακρισεις του Worthy ειναι η συμμετοχη του σε 7 all star game,στο χολ οφ φειμ και στους 50 καλυτερους ολων των εποχων.



44 Jerry West
Ο ανθρωπος του οποιου η σιλουετα απεικονιζει το λογοτυπο του ΝΒΑ ειναι ενας απο τους μεγαλυτερους Λεικερς ολων των εποχων.Ο Mr Clutch ειναι κατοχος ενος πρωταθληματος με τους Λεικερς το 1972,εχει αναδειχθει σε MVP τελικων το 1969 παρολο που η ομαδα του δεν κατεκτησε το πρωταθλημα,τιτλος που εχει δοθει μονο σε αυτον υπο τετοιες περιστασεις.O West συμμετειχε σε 14 all star game και ειναι μελος του χολ οφ φειμ και των 50 καλυτερων παιχτων ολων των εποχων.Μεγαλυτερη στιγμη στην καριερα του West αποτελει το τριποντο του απο την αλλη ακρη του γηπεδου στον τριτο τελικο του 1970 εναντιον των Νικς κανοντας το σκορ 102-102,παρολ'αυτα οι Λεικερς εχασαν στη συνεχεια τον αγωνα.




Οσον αφορα το μελλον τωρα,σιγουρα θα αποσυρθει ενα εκ των 8/24 προς τιμη του Kobe γιατι οχι και τα δυο βεβαια,υποθετικη εκτιμηση αποτελει η αποσυρση του 34 για χαρη του Σακιλ.
NBAholic
Ωραία πρωτοβουλία, LeBron.

Οι Λέικερς, σε αντίθεση με το όλο λαμπερό-φαντασμαγορικό έως μερικές φορές υπερβολικό στιλ που τους χαρακτηρίζει, υπήρξαν δίκαιοι έως φειδωλοί ως προς τα νούμερα που έπρεπε να αποσυρθούν. Δεν υπάρχει ούτε ένας μεταξύ αυτών των παικτών που να μην αξίζει αυτή τη διάκριση. Οι Γουόρθι-Γκούντριτς είναι τα "μικρότερα" ονόματα, κι ακόμη κι αυτοί είχαν σημαντική προσφορά στην ομάδα, ιδίως ο πρώτος. Αν ακολουθούσαν την πολιτική των Σέλτικς που απέσυραν φανέλες ακόμη και δευτεροκλασάτων αστέρων που ανήκαν σε πρωταθλήτριες ομάδες, θα είχαν αποσύρει και τις φανέλες των Μάκαντου, Γουιλκς, Νίξον, Σκοτ, ακόμη και του Κούπερ. Φυσικά, οι Σακίλ-Κόμπι πρέπει να θεωρούνται δεδομένοι, με την περίπτωση του Μπράιαντ να προκαλεί ενδιαφέρον (λόγω του διπλού νούμερου).

Βέβαια, πάντα υπάρχει η αδικία προς τους παίκτες των Μιννεάπολις Λέικερς. Αλίμονο, παίκτες της ίδιας ομάδας ήταν ο Μάικαν, ο Πόλαρντ, ο Μίκελσεν. Αν δεν αποσυρθούν 1-2 νούμερα δικά τους από τους Λέικερς (ιδίως φυσικά του Μάικαν, που είναι και σχεδόν μοναδικό - το 99, ένα για το Μάικαν κι ένα για το "γίγαντα" του χόκεϊ Γκρέτσκι), από ποιους θα αποσυρθούν, από τους Τίμπεργουλφς;
lakersdynasty
Η κινηση αποσυρσης εμφανησεων της πρωτης μεγαλης δυναστειας στην ιστορια του ΝΒA των Μινεαπολις Λεϊκερς ειναι κατι που δεν προκειται να γινει εαν αναφερομαστε σε αποσυρση ξεχωριστης εμφανισης για καθε αθλητη.

Ομως, εδω και καποια χρονια πριν καν απεβιωσει ο Τζορτζ Μαϊκαν οι Λεικερς προχωρησαν στην δημιουργια ενος γαλαζιου με κιτρινo, μπανερ το οποιο τοποθετηθηκε διπλα απο τις εμφανισεις των 7 θρυλων των Λος Αντζελες Λεϊκερς. Προσφατα τοποθετηθηκε και μια εμφανιση με ενα μικροφονο εις μνημην του μοναδικου Chick Hearn.

Το μπανερ αυτο περιεχει τα ονοματα των μεγαλων παικτων και του προπονητη της πρωτης δυναστειας, αυτης της Μινεαπολης :

George Mikan ( C )
Jim Pollard (SF)
Vern Mikkelsen (PF)
Slater Martin (PG)
Clyde Lovelette (F)


John Kundla (προπονητης)

Και οι 6 ειναι μελη του Basketball Hall of Fame.

Ο λογος για τον οποιο δεν εχουν τιμηθει με ξεχωριστες εμφανισεις μαλλον εχει να κανει με το γεγονος οτι η συγκεκριμενη ομαδα δραστηριοποιηθηκε σε αλλη πολη. Αυτο δεν μειωνει την συμβολη της στην ιστορια των Λεικερς καθε αλλο.

Απλα οι Hall of Famers αυτοι ειναι θρυλοι του συλλογου αλλα οχι της πολης του Λος Αντζελες.

Hoff
Ναι ίσως παίζει ρόλο το LA σε αυτή την περίπτωση. Αλλά... Όσες φορές γίνεται λόγος (και από την ίδια την οικογένεια Buss) για τη δυναστεία/πρωταθλήματα των Lakers δεν αναφέρονται σε 10 αλλά σε 15, δλδ συμπεριλαμβάνουν και αυτά των Mineapolis. Επομένως μου φαίνεται παράλογο που δεν έχουν αποσύρει τις φανέλες εκείνων των παικτών.

ΥΓ Άραγε αν μείνει ο Γκασόλ μέχρι το τέλος της καριέρας του (στο NBA τουλάχιστον) και πάρει κανα 2 πρωταθλήματα, θα αποσύρουν τη φανέλα του? Θα ήταν ενδιαφέρον να βλέπαμε και έναν Ευρωπαίο μέσα σε αυτούς.
lakersdynasty
Ο Τζερι Μπας ως ιδιοκτητης δεν υπηρχε περιπτωση να κανει κατι διαφορετικο.

Πολλοι δημοσιογραφοι ομως (ειδικα σε καναλια τα οποια εχουν τα δικαιωματα για τους αγωνες των Λεϊκερς) κατα καιρους αναφερονταν στα 8,9,10 πρωταθλημα που κερδισαν οι Λος Αντζελες Λεϊκερς.

Και οι ιδιοι οι Κομπι Σακιλ τιμησαν των Τζορτζ Μαϊκαν παλαιοτερα, κανεις δεν ξεχνα αυτο το κομματι στην ιστορια της ομαδας αλλα για πολλους οπαδους που ειναι κατοικοι η ειναι στενα δεμενοι με το Λος Αντζελες προφανως υπαρχει ενας διαχωρισμος.

Οτι τα τελευταια 10 ειναι αυτα που κατεκτησε ο συλλογος αλλα ειναι και "δικα μας"

Παρεπιπτοντως λογικο θα ηταν και το να αποσυρουν ενα μπανερ οι Τιμπεργουλβς εις μνημην του Τζορτζ Μαϊκαν με το ιδιο σκεπτικο..

Σιγουρα ηταν ενας απο τους κυριους λογους για τον οποιο υπαρχε και υπαρχει μπασκετικη δραστηριοτητα και παραδοση στην Μινεσοτα.

Ειτε αναφερομαστε στην δυναστεια των 50ς ειτε σtην δημιουργια των Γουλβς στην οποια πρωτοστατησε το 1989. H Μινεσοτα δεν ειχε εκπροσωπο ενδιαμεσα σε επαγγελματικο πρωταθλημα με εξαιρεση 2 χρονιες οπου 2 ομαδες συμμετειχαν στο ΑΒΑ. Οι Minnesota Muskies (1967-68) και οι Minnesota Pipers (1968-69)

Και μια σημειωση για τις εμφανισεις που φανερωνει την επιρροη που εχει ο τοπικισμος σε αυτη τη διαδικασια φορου τιμης.

Ο καθε ενας απο τους 7 θρυλους των οποιων η φανελα κοσμει την οροφη του staple center ειχε τιμηθει με εκδηλωση ξεχωριστα βλεπωντας την εμφανιση του να ανεβαινει στο πανθεων. Ο καθε ενας ελαβε την τιμη ως ενας τοπικος θρυλος.

Τα μελη της ομαδας της Μινεαπολης τιμηθηκαν ως ενα σημαντικοτατο κομματι του συλλογου και ως Hall of Famers. Δεν εβαλαν απλα το λιθαρακι τους στην διαμορφωση της ιστοριας των Λεϊκερς και του επαγγελματικου μπασκετ. Μαλλον ενα βραχο ολοκληρο.

Απλα δεν τιμηθηκαν και ως τοπικοι ηρωες. Τουλαχιστον εγω εκει βλεπω την διαφορα...

Απο εμενα:

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ! cool.gif



QUOTE
Uniform Numbers worn by the Minneapolis Lakers of the National Basketball League (1947-48), Basketball Association of America (1948-49), and National Basketball Association (1948-60):

10 Herm Schaefer, Kevin O'Shea

11 Paul Napolitano, Billy Hassett, Lew Hitch, Frank Selvy

12 Don Smith, Gene Stump, Ed Beach, Howie Schultz, Jim Holstein, Alex "Boo" Ellis

13 Tony Jaros, Bud Grant

14 Earl Gardner, Paul Walther, Larry Foust, Ray Felix

15 Don "Swede" Carlson, Joe Hutton, Dick Schnittker, Howie Schultz

16 Bob Gerber, Johnny Jorgensen, Bob Harrison, Kevin O'Shea, Dick Garmaker

17 Jim Pollard

18 Don "Swede" Carlson, Arnie Ferrin, John Pilch, Frank "Pep" Saul

19 Jack Dwan, Vern Mikkelsen

20 Bill Durkee, Bud Grant, Ed "Whitey" Kachan, Myer "Whitey" Skoog, Tom Hawkins

21 Bob "Slick" Leonard

22 Don Smith, Don Forman, Slater Martin, Elgin Baylor

23 Ed Kalafat

24 Jim Pollard, Herm Schaefer

27 Corky Devlin, Steve Hamilton

32 Jim Krebs

33 Hot Rod Hundley

34 Clyde Lovellette

35 Rudy LaRusso

70 Ed Fleming, Frank Selvy

88 Jack Dwan

99 George Mikan
Air and King
Καταρχας μπραβο LeBron15 καθως απο οτι ειδα εισαι 18 χρονων και σου αρεσει να μαθαινεις και να ασχολεισαι με την Ιστορια...Αυτο μονο καλο θα σου κανει καθως θα βλεπεις το μπασκετ πιο σφαιρικα και θα μαθεις να εκτιμας και το παρελθον αλλα και το σημερα χωρις να ξεχωριζεις...

Στα του θεματος τωρα...
Δεν εχουν κανενα λογο οι Μινεσοτα Τιμπεργουλβς να αποσυρουν η να αποδωσουν φορους τιμης στον Τζορτζ Μαικαν ειτε στον Πολλαρντ..
Αυτο ειναι δουλεια και υποχρεωση των Λεικερς..Η Μινεσσοτα Τιμπεργουλβς ειναι αλλος συλλογος..Οπως διαφορετικος συλλογος ηταν η Νιου Ορλεανς Τζαζ απο τους Νιου Ορλεανς Χορνετς η οι Σαρλοτ Χορνετς απο τους Σαρλοτ Μπομπκατς..
Το ονομα της ομαδας εχει σημασια και οχι το αν καποια ομαδα αλλαξε πολη..

Δεν ακουσα ποτε κανενα οπαδο,παραγοντα,παιχτη των Λεικερς να λεει εχουμε 10 πρωταθληματα..Ολοι λενε 15 καθως παντα υπολογιζουν τα 5 της Δυναστειας του μεγαλου Τζορτζ Μαικαν(το '54 στην διαρκεια της Δυναστειας του Κουντλα...εμφανιστηκε το 24αρι..τα δευτερολεπτα)..Μεγαλο λαθος αυτο που εχουν κανει οι Λεικερς..Το λαβαρο στην φωτογραφια που παραθεσε ο lakersdynasty που βρισκεται στο Στειπλς Σεντερ σαφως δεν λεει τιποτα και τουλαχιστον το #99 του Μαικαν επρεπε να ειναι διπλα στα αλλα..

Μιας και ανεφερε απο πανω ο NBAholic την πολιτικη των Λεικερς ως προς τα νουμερα που εχουν αποσυρει οντας πιο επιλεκτικοι σε σχεση με τους Σελτικς,παντα ειχα την αισθηση οτι οι Σελτικς για αυτο ακριβως ηταν παντα μια πιο "αγαπημενη οικογενεια" απο οτι οι Λεικερς γιατι τιμησαν πιο πολλους παιχτες και αυτο δεν ενοχλησε τους καλυτερους ενω σε αποσυρσεις παιχτων οπως π.χ του Μπερντ το '93 στον Μποστον Γκαρντεν ηταν ολοι εκει απο Αουερμπακχ,Χαβλισεκ,Καουενς μεχρι και τον Σεντρικ Μαξουελ τον Αρτσιμπλαντ κ.τ.λ....

Τιμη και δοξα στους Μινεαπολις Λεικερς σαφως..Η πρωτη μεγαλη δυναστεια του ΝΒΑ με το δευτερο μεγαλυτερο σερι ολων των εποχων...5 σερι.....
lakersdynasty
bball.gif σε στιγμες πανηγιρισμων τιτλων της εποχης Σακ Κομπι τουλαχιστον θυμαμαι τον Χερν να αναφερει τα πρωταθληματα του 2000 2001 ως 7 και 8 των Λος Αντζελες Λεικερς.

Φυσικα το οτι αναφεροταν και το ονομα της πολης εχει την σημμασια του.

Προφανως ομως κανεις δεν μπορει να ξεχασει την συγκεκριμενη εποχη και για τα μελη της ομαδας ουτε συζητηση. Καποιοι δημοσιογραφοι το εχουν αναφερει.

bball.gif Περα απο ολα αυτα οι Μινεαπολις Λεϊκερς ειχαν κατακτησει συνολικα απο την ιδρυση τους 6 τιτλους.

Την πρωτη τους χρονια (1947-48) ηταν μελος του National Basketball League (NBL) οπου κατεκτησαν και τον πρωτο τους τιτλο.

Στην συνεχεια οι Λεικερς ηταν η μια απο τις 4 μεγαλες ομαδες του NBL, που μετακινηθηκαν στο πρωταθλημα Basketball Association of America (οι αλλες ηταν οι Rochester Royals, Fort Wayne Zollner Pistons και Indianapolis Kautskys). Αυτο ηταν ουσιαστικα και το τελος για την συγκεκριμενη λιγκα αφου οι ομαδες με τα μεγαλητερα ταλεντα δεν ηταν πια μελη της.

Το NBL θεωρειτο ημιεπαγγελματικο πρωταθλημα ενω το ΒΑΑ επαγγελματικο. Η αληθεια ομως ηταν οτι οταν δημιουργηθηκε το ΒΑΑ τα μεγαλητερα ονοματα της εποχης ηταν μαζεμενα στο ΝΒL.

Αυτο που ειχε σαν λιγκα το ΒΑΑ και που της επετρεψε την απορροφηση των ομαδων αυτων ηταν χρηματα και μεγαλες αγορες.

Οι 8 ομαδες που συμμετειχαν στην αρχη ηταν σε μεγαλες πολεις οπως η Βοστωνη η Νεα Υορκη το Σικαγο κτλ.πραγμα που προσεδιδε συγκριτικο πλεονεκτημα στην λιγκα.

Ενα χρονο αργοτερα (1949) το ΝΒL ηταν στο προθυρα της πτωχευσης, ετσι οι ιδιοκτητες των NBL και ΒΑΑ αποφασισαν την απορροφηση των ομαδων του πρωτου απο το δευτερο και την δημιουργια μιας ενιαιας λιγκας, του γνωστου σε ολους μας National Basketball Association (NBA).

Απο τα χρονια της συνυπαρξης των 2 πρωταθληματων. απο το 1946 μεχρι την συνενωση και την δημιουργια του ΝΒΑ τα πρωταθληματα τα οποια προσμετρηθηκαν προφανως ηταν αυτα του ΒΑΑ αρα οι Λεικερς εχουν απλα +1 τιτλο απο αλλο πρωταθλημα.

Συγκεκριμενα:

1946-47 Philadelphia Warriors

1947-48 Baltimore Bullets

1948-49 Minneapolis Lakers

Οι Lakers ηταν η πρωτη ομαδα που κατεκτησε 2 συνεχωμενα πρωταθληματα (1949,1950) και η πρωτη που κατεκτησε 3 συνεχωμενα πρωταθληματα (1952,1953,1954).

Το 1951 το πρωταθλημα κατεκτησαν οι Rochester Royals μακρυνοι προγονοι των σημερινων Sacramento Kings.

bball.gif Οσο για τον Μαϊκαν ηταν αυτος που ηγηθηκε της ομαδας επενδυτων με σκοπο να ξαναγυρισει το επαγγελαμτικο μπασκετ στην Μινεσοτα. Στα τελη των 80ς οι Utah Jazz Milwakee Bucks και οι San Antonio Spurs ηταν προς πωληση και ο Μαικαν με την ομαδα του ειχαν συζητησει και με τις 3 ομαδες για το ενδεχωμενο να αγοραστει και να μετακινηθει μια απο αυτες τις ομαδες στην Μινεσοτα.

Οι συζητησεις τελικα απετυχαν αλλα το ΝΒΑ αποφασισε να αυξησει κατα 4 τις ομαδες του, ετσι το 1989 ιδρυθηκαν οι Τιμπεργουλβς και οι Ματζικ ενω ενα χρονο νωριτερα προηγηθηκαν οι Σαρλοτ και οι Χιτ.

Ηδη προς τιμην του Μαϊκαν εχει ανεγερθει εξω απο το γηπεδο των Γουλβς ενα αγαλαμα. Θα ηταν καλο αν υψονωταν και ενα μπανερ κατα την γνωμη μου για να τιμηθει ως παραγοντας. 

Σε καμια περιπτωση δεν αναφερθηκα στα οσα εκανε ως παικτης.




 
Air and King
QUOTE(lakersdynasty @ Apr 28 2010, 01:12 ) *
Οι συζητησεις τελικα απετυχαν αλλα το ΝΒΑ αποφασισε να αυξησει κατα 4 τις ομαδες του, ετσι το 1989 ιδρυθηκαν οι Τιμπεργουλβς και οι Ματζικ ενω ενα χρονο νωριτερα προηγηθηκαν οι Σαρλοτ και οι Χιτ.

Ηδη προς τιμην του Μαϊκαν εχει ανεγερθει εξω απο το γηπεδο των Γουλβς ενα αγαλαμα. Θα ηταν καλο αν υψονωταν και ενα μπανερ κατα την γνωμη μου για να τιμηθει ως παραγοντας. 

Σε καμια περιπτωση δεν αναφερθηκα στα οσα εκανε ως παικτης.




 

Kαι παλι δεν εχει να κανει αυτο με την ομαδα Λεικερς...Ο Μαικαν ανηκε στην ομαδα των Λεικερς...Οτι και να γινει οι Τιμπεργουλβς ειναι ενα αλλος οργανισμος...Τον τιμησε ουσιατικα η πολη του...Οι Λεικερς οφειλαν και οφειλουν να το κανουν ξεχωριστα...
Ο Μαικαν ηταν παιχτης των Λεικερς οπου και να επαιζαν αυτοι...

Οσο για τους Ροτσεστερ Ρογιαλς το πηραν το '51....Μου διεφυγε η χρονια αφηρημενα...
Μαλιστα ειχα ασχοληθει καποτε με την περιπτωση τους...Αρνι Ρισεν,Μπομπ Ντειβις πρωταγωνιστες....
NBAholic
Είχε τραυματιστεί ο Μάικαν το '51. Αλλιώς, μάλλον θα μιλούσαμε για 6 σερί τίτλους.

Για εμένα, είναι θέμα ομάδας το όλο ζήτημα. Αν ίσχυε αυτό με τις πόλεις, δε θα έπρεπε ούτε η Γιούτα να έχει αποσύρει τη φανέλα του Μάραβιτς ούτε η Ατλάντα τη φανέλα του Πέτιτ ούτε το Σακραμέντο τη φανέλα του Ρόμπερτσον...Κι όπως είπε ο Air & King, αν οι Λέικερς δε νιώθουν σαν 100% δικά τους μέλη τους πάικτης της Μιννεάπολις, τότε γιατί σφετερίζονται αυτούς τους 5 τίτλους; Θα έπρεπε να θεωρούν ότι έχουν 10. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι Λέικερς ποτέ δε διέκοψαν τη λειτουργία τους για να θεωρήσουν ότι δημιουργήθηκε στο Λ.Α νέα ομάδα, όπως είναι (κατά κάποιον τρόπο) η περίπτωση των Μπούλετς, οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 1948, διαλύθηκαν και χρόνια αργότερα επανεμφανίστηκαν, αλλά όχι σα συνέχεια της ομάδας εκείνης, παρά σαν συνέχεια των Σικάγο Πάκερς/Ζέφυρς.
captain charisma
ειμαι περιεργος να δω αν οι λεικερς εκτος απ τα νουμερα του κομπι και του σακ θα αποσυρουν και αλλα οπως του φισερ και του χορι οι οποιοι ειχαν σημαντικη προσφορα στην κατακτηση των τιτλων.ειναι λαθος να αποσυρουν μονο τα νουμερα απο τα μεγαλα ονοματα,και τους υπολοιπους ρολιστες να τους ξεχνανε...
Igor
QUOTE(captain charisma @ Apr 28 2010, 15:49 ) *
ειμαι περιεργος να δω αν οι λεικερς εκτος απ τα νουμερα του κομπι και του σακ θα αποσυρουν και αλλα οπως του φισερ και του χορι οι οποιοι ειχαν σημαντικη προσφορα στην κατακτηση των τιτλων.ειναι λαθος να αποσυρουν μονο τα νουμερα απο τα μεγαλα ονοματα,και τους υπολοιπους ρολιστες να τους ξεχνανε...


Aμα αποσυρουν του Φισερ και του Χορι, θα πρεπει να αποσυρουν και του Γκασολ (αμα παρει καποιο πρωταθλημα ακομα) και παει λεγοντας.

Πρεπει να μεινει και κανενα νουμερο για το μελλον... smiley.gif
Air and King


Eδω μια φωτογραφια με Μαικαν,Καριμ,Σακιλ για λογαριασμο του Σπορτς Ιλλουστρειντεντ την δεκαετια του 90..
NBAholic
QUOTE(captain charisma @ Apr 28 2010, 15:49 ) *
ειμαι περιεργος να δω αν οι λεικερς εκτος απ τα νουμερα του κομπι και του σακ θα αποσυρουν και αλλα οπως του φισερ και του χορι οι οποιοι ειχαν σημαντικη προσφορα στην κατακτηση των τιτλων.ειναι λαθος να αποσυρουν μονο τα νουμερα απο τα μεγαλα ονοματα,και τους υπολοιπους ρολιστες να τους ξεχνανε...


Αν διατηρήσουν την έως τώρα πολιτική τους, το αποκλείω. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να έχουν αποσύρει κι όλες τις φανέλες που είχα προαναφέρει (Μάκαντου, Γουιλκς, Σκοτ, Νίξον...). Εδώ που τα λέμε, προτιμώ την τωρινή τους λογική. Για να μείνει για πάντα "αμόλυντο" ένα συγκεκριμένο νούμερο, θα πρέπει να έχει πετύχει κανείς ένα σημαντικό όγκο κατορθωμάτων με τη φανέλα αυτή.
Να, πώς έχουν κάνει οι Μπλέιζερς με τους παίκτες της ομάδας του '77 (πλην Γουόλτον-Λούκας), το ακριβώς αντίθετο. rolleyes.gif
Air and King
QUOTE(NBAholic @ Apr 28 2010, 16:45 ) *
Να, πώς έχουν κάνει οι Μπλέιζερς με τους παίκτες της ομάδας του '77 (πλην Γουόλτον-Λούκας), το ακριβώς αντίθετο. rolleyes.gif

Oντως το Πορτλαντ το ειχε παρακανει..Απλα η εποχη της Μπλειζερμανια εμεινε βαθια χαραγμενη στο Ορεγκον και η πολιτικη που ακολουθησε η ομαδα ηταν να τιμησει και αλλους παιχτες εκτος του Γουολτον και του Λουκας...

Γενικως ειναι ωραιο θεμα αυτο με τα αποσυρμενα νουμερα...
Φανταζομαι οτι για παραδειγμα το Κλιβελαντ αν παρει το πρωταθλημα θα αποσυρει και του Σακ το νουμερο...Δεν μπορω να σκεφτω κατι διαφορετικο απο την στιγμη που αποσυραν το νουμερο του Θερμοντ.......
lakersdynasty
QUOTE(NBAholic @ Apr 28 2010, 14:49 ) *
Είχε τραυματιστεί ο Μάικαν το '51. Αλλιώς, μάλλον θα μιλούσαμε για 6 σερί τίτλους.

Για εμένα, είναι θέμα ομάδας το όλο ζήτημα. Αν ίσχυε αυτό με τις πόλεις, δε θα έπρεπε ούτε η Γιούτα να έχει αποσύρει τη φανέλα του Μάραβιτς ούτε η Ατλάντα τη φανέλα του Πέτιτ ούτε το Σακραμέντο τη φανέλα του Ρόμπερτσον...Κι όπως είπε ο Air & King, αν οι Λέικερς δε νιώθουν σαν 100% δικά τους μέλη τους πάικτης της Μιννεάπολις, τότε γιατί σφετερίζονται αυτούς τους 5 τίτλους; Θα έπρεπε να θεωρούν ότι έχουν 10. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, καθώς οι Λέικερς ποτέ δε διέκοψαν τη λειτουργία τους για να θεωρήσουν ότι δημιουργήθηκε στο Λ.Α νέα ομάδα, όπως είναι (κατά κάποιον τρόπο) η περίπτωση των Μπούλετς, οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα του 1948, διαλύθηκαν και χρόνια αργότερα επανεμφανίστηκαν, αλλά όχι σα συνέχεια της ομάδας εκείνης, παρά σαν συνέχεια των Σικάγο Πάκερς/Ζέφυρς.


Δεν πιστευω οτι υπαρχει συνδεση αναμεσα στα 2

Απο τη μια εχουμε 15 τιτλους που κατακτηθηκαν απο μια ομαδα-συλλογο-οργανισμο οπως θελει ο καθενας ας το χαρακτηρισει και απ'την αλλη μιλαμε για μια τιμη η οποια συνδεεται αμεσα οχι μονο με την ομαδα αλλα και με τον κοσμο τον οποιο εκροσωπει.

Η ομαδα μετεφερε την εδρα της και η διοικηση της ομαδας αποφασισε να τιμησει τους εκαστωτε σταρ της ομαδας οι οποιοι ειχαν σχεση με την ομαδα και την πολη. και αυτο ειναι φανερο.

Προφανως το οτι τα μελη των Μινεαπολις Λεϊκερς τιμηθηκαν μονο ως μελη της ομαδας που εχουν εισηχθει στο Hall of Fame ειναι λαθος και θα επρεπε να τιμηθουν καποια στιγμη ως ενα σημαντικο κομματι της ιστοριας του συλλογου ως ομαδα

Αλλα η επιλογη να τιμηθουν μονο οι Hall o Famers δειχνει επισης την επιλογη να ακολουθηθει και εκει η πολιτικη της επιλεκτικης τιμησης προσωπων.

Ειναι δηλαδη κατι περισοτερο απο φανερη η προσπαθεια να δωθει εμφαση στις επιτυχιες οι οποιες συνδεονται και με τον κοσμο-την πολη.

Αυτο ειναι δεδομενο και δεν συνδεεται με την αναγνωριση των τιτλων της εποχης της Μινεαπολης. Διοτι αν συνεβαινε αυτο, η οποιαδηποτε κινηση δεν θα γινοταν οταν η ομαδα των Minneapolis Lakers τιμηθηκε με την εισοδο της στο Hall of Fame αλλα πολυ πιο πριν αν λαβει κανεις υποψην και τις χρονιες στις οποιες αποσυρθηκαν και οι εμφανισεις των Τσαμπερλειν (83),Μπειλορ (83),Ουεστ (83),Γκουντριτς (96),Τζαμπαρ (89),Ματζικ (92),Γουορθι (95).


Air and King
Lakersdynasty οι εξηγησεις που δινεις σαφως εχουν βαση αλλα απο την αλλη εχεις ακουσει ποτε ειτε σε Αμερικανικα Μπορντ ειτε σε ραδιο ειτε σε συζητησεις οπαδων των Λεικερς με οπαδους των Σελτικς να μιλανε για 10 πρωταθληματα?

Η για να το παρουμε αλλιως....Αν οι Σικαγο Μπουλς γινουν π.χ Λας Βεγκας Μπουλς θα αλλαξει κατι η θα παρθει κατι απο την Legacy του Τζορνταν του Πιππεν και του Τζακσον?Οχι βεβαια...

Ο Χερν μπορει να ανεφερε 7,8 πρωταθληματα επειτα απο "εντολη" του Μπας...Ποιος ξερει?
Σε καθε περιπτωση δεν ξερω για εσενα αλλα εγω προσωπικα θεωρω απαραδεκτο που τουλαχιστον η φανελα με το #99 του "Mister Basketball" Τζορτζ Μαικαν δεν εχει αποσυρθει...Μιλαμε για τον πρωτο πραγματικα μεγαλο σταρ της Λιγκας με ολο τον σεβασμο στον Φαλκς.....Και τον καλυτερο παιχτη του κοσμου στις αρχες μεχρι τα μεσα του 50 οσο καλοι και αν ηταν παιχτες οπως ο Σεις,ο Γκροζα η ο Τζονστον....

Οι Τιμπεργουλβς δεν εχουν σχεση με τους Λεικερς και απο εκει και περα η πολη προς τιμην της τιμησε τον Μαικαν που ομως δεν επαιξε ποτε για αυτον τον οργανισμο.....
lakersdynasty
Εννοειται οτι συμφωνω μαζι σου απλα εσυ αναφερεις το τι θα επρεπε να γινει και εγω δικαιολογω-αιτιολογω τις ηδη υπαρχουσες συμπεριφορες και τα ηδη τετελεσμενα γεγονοτα.

Οσο για την αναφορα των 10 τιτλων αφορουσε τον κοσμο της δημοσιογραφιας και οχι οπαδους φιλαθλους η την εκαστωτε επισημη ηγεσια των Lakers

Οσο για την εποχη του Mikan δεν ειμαι απλα γνωστης σε μεγαλο βαθμο αλλα λατρης.

Ειτε αναφερομαστε ξεχωριστα στους Lakers ειτε στην λιγκα γενικοτερα. smile.gif

Μπρωστα στον Mikan απλα δεν υπηρχε κανεις. Τοσο μεγαλο impact δεν ειχε απλα κανεις


Air and King
QUOTE(lakersdynasty @ Apr 28 2010, 19:31 ) *
Οσο για την εποχη του Mikan δεν ειμαι απλα γνωστης σε μεγαλο βαθμο αλλα λατρης.

Ειτε αναφερομαστε ξεχωριστα στους Lakers ειτε στην λιγκα γενικοτερα. smile.gif

Μπρωστα στον Mikan απλα δεν υπηρχε κανεις. Τοσο μεγαλο impact δεν ειχε απλα κανεις

Να εισαι καλα!....Εισαι απο τους λιγους που λατρευουν τα 50ς!Εγω βεβαια με διαφορα προτιμω τα 60ς!Αλλα σεβομαι τα 50ς και τον Μαικαν...Ενας μεγαλος αθλητης και ανθρωπος...Απο τις πιο συγκινητικες στιγμες το '97 στο Κλιβελαντ που ο Τζορτζ ως τελευταιος και με τη βοηθεια του Ρασσελ ανεβηκε στο "υψοματακι" για να ολοκληρωσει τους Σεντερ και γενικοτερα ολους τους παιχτες των 50 κορυφαιων ολων των εποχων...

Τωρα οσο αφορα το impact....Mεγαλη κουβεντα!Παρολο που συμπαθω τον Τσαμπερλαιν και τον Οσκαρ Ρομπερτσον(ο πιο αγαπημενος μου απο την δεκαετια του 60) μπορω ευκολα να παραδεχτω οτι το Impact του Ρασσελ δεν "ματσαρεται" ευκολα...Ειδικα για οσους σκεφτονται it's all about the win........

Να φανταστω οτι θεωρεις τον Μαικαν κορυφαιο παιχτη ολων των εποχων?
lakersdynasty
α οχι παρεξηγηση biggrin.gif

οταν αναφερομουν σε αματσαριστο impact θεωρουσα οτι η κουβεντα περιοριζοταν στα 50ς. smile.gif

Προφανως ειναι ενας απο τους παικτες που ανηκουν σε αυτη την κατηγορια των παικτων για ολη την ιστορια της λιγκας.

Με την λογικη it's all about the win προφανως ο Ρασελ ηταν και ειναι ο κορυφαιος και εχει με το μερος του και τα αποτελεσματα σε συνδυασμο με την διαρκεια.

Εαν η λογικη ομως περιστραφει γυρω απο το impact που ειχε ενας παικτης στο ιδιο το παιχνιδι και την αναγκη για αλλαγες στο ιδιο το αθλημα για να γινει πιο ανταγωνιστικο λογω της παρουσιας του τοτε για μενα ο Τζορτζ ειναι σιγουρα στην κορυφη.
Air and King
Καταλαβαινω αλλα προσωπικα θεωρω οτι το ΝΒΑ περασε σε τελειως διαφορετικο επιπεδο απο την στιγμη που πατησαν το ποδι τους ο Ρασσελ και ο Τσαμπερλαιν...Πολλοι λενε οτι ο Ματζικ και ο Μπερντ γιγαντωσαν το αθλημα στα 80ς.Παγκοσμιως ναι..Στην Αμερικη ομως το μπασκετ το γιγαντωσε η Τιτανομαχια Τσαμπερλαιν-Ρασσελ...

Ο Μαικαν (χωρις να φταιει ο ιδιος βεβαια) ασχετα απο αλλαγες κανονισμων κ.τ.λ δεν ειχε την επιρροη στο αθλημα οσο οι αλλοι 2 Θρυλοι....Επαναλαμβανω χωρις να αμφισβητω την αξια του και το ποσο σημαντικος ηταν και θα ειναι παντα καθως ηταν ο πρωτος μεγαλος!

Μεγαλη διαφορα για μενα η μεταβαση απο τα 50ς στα 60ς ενω αντιθετα η μεταβαση απο τα 60ς στα 70ς μαλλον ηταν πισωγυρισμα.......
Das Kapital
QUOTE (captain charisma @ Apr 28 2010, 15:49 ) *
ειμαι περιεργος να δω αν οι λεικερς εκτος απ τα νουμερα του κομπι και του σακ θα αποσυρουν και αλλα οπως του φισερ και του χορι οι οποιοι ειχαν σημαντικη προσφορα στην κατακτηση των τιτλων.ειναι λαθος να αποσυρουν μονο τα νουμερα απο τα μεγαλα ονοματα,και τους υπολοιπους ρολιστες να τους ξεχνανε...


Ο Horry εχει ηδη αποσυρθει,αν ηταν να τον ειχαν τιμησει θα το ειχαν κανει ηδη οπως και οι αλλες ομαδες που επαιξε και δικαιως δεν εχει αποσυρθει η φανελα του.Η περιπτωση του Φισερ ειναι διαφορετικη ομως,εχει ηδη 10 χρονιες με την ομαδα,4 πρωταθληματα και εχει προσφερει περισσοτερα στους Λεικερς,αν δεν φανουν συντηρητικοι παιζει το ενδεχομενο να αποσυρθει το νουμερο του.
lakersdynasty
Εγω θα ψηφισω επισης Ρασελ Τσαμπερλειν αλλα θα ακολουθησω την αντιθετη οδο για να υποστιριξω αυτη μου την αποψη.

Προσωπικα πιστευω οτι η δεκαετια του 80 ηταν η πρωτη πραγματικα επηρεασμενη 10ετια απο ολα οσα περιτρυγιριζουν το ΝΒΑ ως λιγκα και το Αμερικανικο μπασκετ ως αθλημα...

Δηλαδη ειχες 2 παικτες οι οποιοι ξαναζωντανεψαν την λιγκα εφεραν μια νεα αυρα στο παιχνιδι αγωνιστικα ηταν κατι το ξεχωριστο αλλα πιστευω οτι οι Ματζικ-Μπερντ γιγαντωσαν το αθλημα υποβοηθουμενοι σε μεγαλο βαθμο απο την εξελιξη που ειχε το αθλητικο μαρκετινγκ, ειδικα στα μεσα-τελη της δεκαετιας του 80.

Και αυτη η βοηθεια 2 δεκαετιες πριν ηταν ουσιαστικα ανυπαρκτη. Τοτε οι Ρασελ και Τσαμπερλειν πηραν το πρωταθλημα απτο χερακι και το ανεβασαν με το παιχνιδι τους επιπεδο.

Το πισογυρισμα της δεκαετιας του 70 ηταν ακομη ενας λογος για το ΝΒΑ για να εκμεταλευτει τους Ματζικ Μπερντ και να τους κανει μεγαλους. Θα πει καποιος δεν ηταν μεγαλοι τι λες τωρα?

Ηταν! Αλλα η αγορα οταν εισαι star σε κανει mega star! Και οταν εισαι mega star σε κανει...Τζορνταν. tongue.gif

Η δεκαετια του 50 ηταν απο την αρχη μεχρι το τελος της μια μεγαλη προετοιμασια για το μεγαλο αγωνιστικο μπαμ που θα ερχοταν την δεκαετια του 60.

Θες σε αγωνιστικο επιπεδο θες σε οργανωτικο η δεκαετια του 50 ηταν μια δεκαετια οχι τοσο σταθερη μεσα απο την οποια η λιγκα βρηκε σιγα σιγα την ταυτοτητα της.

Απο τα τελη της δεκαετιας του 40 μεχρι τα τελη της δεκαετιας του 50 ηταν η εποχη οπου η λιγκα προσπαθουσε να εξελιχθει να κανει ενα βημα μπροστα σε βασικα ζητηματα ειτε αγωνιστικα ειτε οργανωτικα ειτε θεματα κανονισμων τα οποια θα επετρεπαν στο αθλημα να επιβιωσει πρωτα απο ολα πριν φτασει μετα απο μια δεκαετια να εξελιχθει σε μεγαλο βαθμο.

Ο Μαικαν ηταν στο κεντρο ολης αυτης της καταστασης και ηταν το προσωπο στο οποιο στιριχθηκε η δυναστεια των Λεϊκερς αλλα και η λιγκα στα πρωτα της χρονια για να επιβιωσει στην διαρκη μαχη του επαγκελματικου μπασκετ με τα αλλα μεγαλα αθληματα της Αμερικης.

Ο Μαϊκαν ηταν προτοπορος, ηταν το πρωτο μεγαλο αστερι και δεν βοηθησε μονο στην προωθηση του μπασκετ ως αθληματος αλλα πανω απολα στην επιβιωση του σε δυσκολους καιρους για το επαγγελματικο μπασκετ.

Αλλα αγωνιστικα το μεγαλο μπαμ στο ΝΒΑ εγινε την δεκαετια του 60. Μονο να πω οτι ολα αυτα εκ μερους μου υποστιριζονται πιο πολυ φιλολογικα διοτι οι παραστασεις μου απο δεκαετια του 60-70 ειναι ελαχιστες εως μηδαμινες.

Παντως οφειλουμε να ομολογησουμε οτι ο Μικαν ηταν "ενοχος" εν μερη (αστειευομαι βεβαια smile.gif ) για την καθοδικη πορεια του ΝΒΑ στα 70ς διοτι ηταν ο πρωτος κομισαριος του American Basketball Association (ABA) το οποιο πριν διαλυθει ειχε μαζεψει ενα πολυ μεγαλο μερος απο την αφροκρεμα των παικτων της εποχης οπως οι

Julius Erving
Artis Gilmore
Connie Hawkins
Rick Barry
David Thompson
George Gervin.

Μαλιστα σε καποιο σημειο της ζωης του το ΑΒΑ καταφερε να πεισει και 4 απο τους καλητερους διαιτητες του ΝΒΑ να μετακινηθουν!

Οταν το 1976 εγινε η συζευξη των 2 πρωταθληματων καπου εκει αρχισε η αναγεννηση του ΝΒΑ. Σιγουρα η αποχωρηση των Ρασελ Τσαμπερλει επηρεασε το ΝΒΑ αλλα υπηρχαν και εξωτερικοι εχθροι που δεν επετρεπαν στο ΝΒΑ να αναπληρωσει σιγα σιγα οπως γινεται παντα τα κενα με νεα ταλεντα νεους παικτες νεους σταρ.



Air and King
Δεν διαφωνω σε κατι απο αυτα που λες...Και με αφορμη το Μαρκετινγκ θα πω οτι....
Το Μαρκετινγκ και γενικοτερα τα μιντια ηταν πολυ πιο εξελιγμενα την Δεκαετια του '80 απο "την" του '60..
Κατι που σαφως ευνοησε τους παιχτες που αγωνιζονταν τοτε αλλα και την δεκαετια του 90...
Ενω σημερα τα μιντια ειναι πιο "γιγαντωμενα" απο ποτε αλλα αφηνουν τον κοσμο να κανει τις επιλογες του να γνωρισει πιο ευκολα Ιστορια και να μην μασαει κουτοχορτο(το λεω αυτο γιατι κοσμος λεει οτι τα μιντια υπερτιμανε παιχτες στο σημερα κ.τ.λ αλλα συναμα ο κοσμος μπορει να καταλαβει ευκολα ποιος αξιζει και ποιος οχι)...Στα '90ς και κυριως στα '80ς ηταν αναγκασμενοι να ζουν με το τοτε παρον...

Το ποσο βοηθησαν τα "μιντια" κυριως εκτος Αμερικης στα 80'ς και στα 90ς το ΝΒΑ ειναι γνωστο...
Ενα παραδειγμα.....Στην Αμερικη δεν εχω ακουσει ποτε μπασκετικο γνωστη να λεει οτι ο Χακιμ Ολαζουον ηταν καλυτερος απο τον Τσαμπερλαιν,τον Ρασσελ,τον Τζαμπαρ...Κανεναν!
Ποσοι στην Ευρωπη λενε οτι ο Χακιμ ειναι ο κορυφαιος Σεντερ ολων των εποχων?Αρκετοι...Ειτε γιατι δεν εχουν εικονα ειτε γιατι υποτιμανε την δεκαετια του 60 και του 70...Ο Τζαμπαρ ακομα και αν τα 70ς ηταν πεσμενα και λογω του ΑΒΑ ηταν G.O.A.T επιπεδου παιχτης....
Αν στην Αμερικη πει καποιος οτι ο Χακιμ ειναι ο κορυφαιος Σεντερ ολων των εποχων το πιο πιθανο ειναι να φαει κραξιμο...
Εχω ακουσει ανθρωπους να λενε τον Χακιμ υπερτιμημενο επειδη τολμησαν καποιοι λιγοι να τον θεωρησουν καλυτερο απο Ρασσελ,Καριμ,Γουιλτ..

Η δεκαετια του 80 ειναι αντικειμενικα η κορυφαια ERA του ΝΒΑ...Ειτε απο θεμα οργανωσης ειτε απο ομαδες...Επισης συμπεπεσαν και πολλοι καλοι παιχτες τοτε ανεξαρτητα αν ο Ματζικ και ο Μπερντ και ο Μοουζες ηταν στο πικ ο Καριμ,Ειρβινγκ στα γεραματα η οι Τζορνταν,Χακιμ,Σαμπσον,Μπαρκλει στα πρωτα τους χρονια....
Το "κακο" ομως ειναι οτι υπαρχουν ανθρωποι που νομιζουν οτι επειδη ο ταδε επαιξε στην ταδε Era ειναι καλυτερος απο τον αλλο...Αυτη ειναι η μεγαλυτερη βλακεια που εχω ακουσει..
Δεν μπορει ο Ντομινικ η ο Αλεξ Ινγκλις για παραδειγμα να συγκριθουν η να θεωρηθουν καλυτεροι του Μπειλορ η καλυτεροι του Καρμελο Αντονι....επειδη μονο και μονο επαιζαν την δεκαετια του '80....


Τελος για να μεινω και λιγο στο θεμα καθως ξεφυγα ο Μαικαν σαφως κρατησε την Λιγκα σε δυσκολες εποχες δεν το συζηταμε...Ηταν ο πρωτος μεγαλος σταρ της Λιγκας και βεβαια το impact που ειχε τοτε ηταν μεγαλο...
Σαν οπαδος των Λεικερς που εισαι και κυριως των Μινεαπολις επρεπε να εισαι εξω φρενων με την πολιτικη που ακολουθησαν οι Λος Αντζελες Λεικερς τουλαχιστον απεναντι στον Μαικαν...
lakersdynasty
Το λαθος με τον Μαϊκαν ειναι μεγαλο και ιστορικο.

Αλλα ως οπαδος των Λεϊκερς επειδη ψαχνω βρισκω διαβαζω οτι περισοτερο μπορω για την ιστορια τους βλεπω οτι εχουν γινει τοσες γκαφες στην ιστορια της ομαδας που αυτο το τοσο σημαντικο λαθος το κανουν να φανταζει ως κατι το συνηθισμενο.

Γιαυτο δεν μπορω να πω οτι βραζω απο τον θυμο μου γιατι πλεον εκτος απο τις επιτυχιες τους και την σταθεροτητα τους βλεπω και την διαχρονικη (μπιπ) που τους δερνει.

biggrin.gif

ΥΓ Ασχετο αλλα ξερεις καποιο/α φορουμ η ιστοτοπους που να εχουν τοσο παλια βιντεο? Με στιγμιοτυπα αγωνες απο το 60 70?
Air and King
QUOTE(lakersdynasty @ Apr 30 2010, 10:38 ) *
ΥΓ Ασχετο αλλα ξερεις καποιο/α φορουμ η ιστοτοπους που να εχουν τοσο παλια βιντεο? Με στιγμιοτυπα αγωνες απο το 60 70?


Oχι..δεν ξερω καποιο...
Προσωπικα εχω φερει παιχνιδια απο Ιλλινοις..Στα 60ς πιο πολυ στην φορα υπαρχουν παιχνιδια των Σελτικς και των Λεικερς ενω και καποια ειχα των Σινσινατι Ροαγιαλς του Οσκαρ Ρομπερτσον και του Τζερυ Λουκας..Οσο αφορα τους Φιλαδελφια/Σαν Φρανσισκο Γουοριορς και μετα στους Φιλαδελφια Σιξερς κυριως λογω του Γουιλτ καποια επισης αλλα σιγουρα θα ηθελα περισσοτερα....
Απο το 70 υπαρχει πολυ περισσοτερο υλικο..Αρκετα ματς του Καριμ απο Μιλγουοκι και Λεικερς..και παιχνιδια απο το ΑΒΑ..
Το μονοδικο σαιτ που μπορεις να βρεις υλικο σε αγωνες 60ς-70ς τουλαχιστον σε μεγαλυτερο βαθμο απο οπουδηποτε ειναι το Σπορτ-Σιν..Αλλα με πληρωμη πια εκτος και αν εισαι παλιος εδινες παιχνιδια εκει......




Οσο αφορα τον Φισερ και την αποσυρση της φανελας του...Αν ακολουθηθει η ιδια πολιτικη δεν θα την αποσυρουν,αλλα στην δικη του περιπτωση ισως κανουν μια εξαιρεση..
Το #34 του Σακιλ και του Κομπι το #24(μπορει και το #8) σιγουρα θα βρεθουν διπλα στα αλλα!
lakersdynasty
Εαν εισηχθεί τελικά ο Jamaal Wilkes στο Hall of Fame, πολυ θα ήθελα να δω την φανέλα με το νούμερο του στην κορυφή του Staples Center.

http://www.hoophall.com/news/2012/2/24/nai...s-12-final.html

Περασε το μεγαλητερο κομμάτι της καιέρας του στους Λεϊκερς και ηταν βασικο γρανάζι στα 2 πρώτα πρωταθλήματα των Λεικερς την δεκαετία του 80. Δυστυχώς το 84 και 85 δεν ηταν σε θέση να βοηθήσει λογω τραυματισμων.

Πολλα respect. Ενας απο τους καλητερους σκορερ που εχουν περασει απο την ομαδα. Και αυτο ειναι μεγάλη κουβεντα.

Πρώτα απ'ολα ομως να μπεί στο Hall of Fame γιατί το αξιζει.
lakersdynasty
Πέθανε ο Slater Martin στα 86 του χρόνια.

Πρωταθλητής 4 φορές με τους Μinneapolis Lakers και άλλη μια με τους Hawks ήταν ένας απο τους 5 πάικτες που τιμήθηκαν έστω και αργά απο τους Lakers για την συνεισφορά τους στην ομάδα to 2002, αν και όπως έχουμε συζητήσει ήδη θα έπρεπε να έχουν την δική τους ξεχωριστή εμφάνιση ο καθένας στην οροφή του Staples Center.

Ο Martin δεν διακρινόταν για τις ικανότητες του εκτελεστικά θεωρείται όμως ένας απο τους σπουδαιότερους περιφερειακούς αμυντικούς στην ιστορία και ένας πάρα πολύ καλός πλει μεϊκερ.

Έχει μείνει στην ιστορία ως ο ένας και μοναδικός γκαρντ που κατάφερνε συστηματικά να βγάζει τον Cousy έξω απο τα ρούχα του. cool.gif

RIP και ένα μεγάλο ευχαριστώ. 77.gif



Πολύ λίγες φάσεις καλύτερες όμως απτο τίποτα.
lakersdynasty
Καιιιιιιιι ο Jeremy Lin παίρνει το νούμερο του Jim Pollard (no 17)

angry_red.gif torture.gif ugly1.gif

Click to view attachment
captain charisma
αυτη τη φανελα την τιμησε και την πονεσε ο τιτανας ρικ φοξ και τη δινουν στον λιν?
lakersdynasty
QUOTE(captain charisma @ Jul 27 2014, 18:09 ) *
αυτη τη φανελα την τιμησε και την πονεσε ο τιτανας ρικ φοξ και τη δινουν στον λιν?


Τουλάχιστον του Mikan δε τη παίρνει κανείς tongue.gif

Ποιος να πάρει το 99;

Και ο Bynum το 17 φόραγε, απλά τώρα θυμήθηκα το τόπικ biggrin.gif
lakersdynasty
Αγαπητοί συν-Lakers, έτσι για την ιστορία smile.gif

H Minneapolis υποδέχεται τον George Mikan μέσω...Detroit!

http://ldcyblog.blogspot.com/2014/09/h-min...an-detroit.html
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.