Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Πως τιμάμε τους ήρωές μα σε αυτή τη χώρα...
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
dizzy_fingers
Από το site του esake.gr....
Πάρα πολλοί θα το θυμάστε σίγουρα...

QUOTE ([url=http://www.esake.gr)
esake[/url].gr]Ο άνθρωπος που μας έμαθε να αγαπάμε το μπάσκετ. Ο άνθρωπος που εισήγαγε νέες αντιλήψεις στον ελληνικό επαγγελματικό αθλητισμό. Ο άνθρωπος που αγαπήθηκε όσο λίγοι αθλητές στη σύγχρονη ιστορία των σπορ στη χώρα μας. Ο άνθρωπος που άλλαξε τον ρου της ιστορίας (φυσικά και δεν ήταν μόνος του, αφού το μπάσκετ είναι ομαδικό άθλημα), θα δεχθεί μια από τις μεγαλύτερες τιμές. Θα δει το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας να φέρει το όνομά του. Να λέγεται πλέον κλειστό "Νίκος Γκάλης".

"Ηταν μια παλιά σκέψη, που δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Τώρα, όμως, ξεπεράστηκαν κάποια προβλήματα και έτσι μπορούμε να υλοποιήσουμε την ιδέα μας" τόνισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γιώργος Λιάνης, ο οποίος πήρε το "πράσινο φως" από την επιτροπή του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων και το Ο.Κ. από τον Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

Τι λέει όμως ο ίδιος ο Νίκος Γκάλης γι' αυτή τη σκέψη; "Αποτελεί μεγάλη τιμή για μένα. Νιώθω ότι αναγνωρίζεται η προσφορά μου στο μπάσκετ και τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα" δήλωσε ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας, αποδεχόμενος την τιμή.

Υπήρξαν κάποιοι που –δικαιολογημένα- υποστήριξαν πως η θέση του Γκάλη είναι στη Θεσσαλονίκη και πως θα έπρεπε να δοθεί το όνομά του στο νέο κλειστό, το οποίο θα αποτελέσει στο μάλλον έδρα του Αρη. "Σκεφτήκαμε να ονομάσουμε το νέο κλειστό Νίκος Γκάλης. Το ΟΑΚΑ, όμως, είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα στάδια της Ευρώπης και σε αυτό αρμόζει να δοθεί το όνομα του Νίκου" εξήγησε ο κ. Λιάνης.

Ημερομηνία Δημοσιεύματος: 7/10/2002





"Τι κάθεσαι και σκαλίζεις τώρα" θα μου πει κανείς...
Όταν είσαι υφυπουργός και υπόσχεσαι να τιμήσεις τον μεγαλύτερο μπασκετμπολίστα της χώρας σου, αυτό δεν είναι κάτι που ξεχνιέται εύκολα.

Τα γραπτά μένουν κύριε Λιάνη και κρίνεστε από αυτά...[img]http://nodomain.stuff.gr/overplay/forum/style_images/ForumLog-141/icon7.gif[/img]
NBAholic
QUOTE
Τα γραπτά μένουν κύριε Λιάνη και κρίνεστε από αυτά...


Μπα, μην του το λες αυτό. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ως "επίσημη δικαιολογία" το ότι το είπε προφορικά...


Όχι ότι δε θα μπορούσα να σχολιάσω την όλη κωλυσιεργία (εδώ, 10 χρόνια χρειαστήκαμε για να του κάνουμε αποχαιρετιστήριο ματς-θα γίνει, λένε, το Σεπτέμβρη του 2005), αλλά θα προτιμούσα τα πράγματα όπως θα γίνουν: Να ονομαστεί έτσι το γήπεδο του Άρη.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.