Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Boston Celtics
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
T.W.Is.M.
Boston Celtics






A Smart team


Πρόγραμμα αγώνων:

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 40-42

Πρώτοι σε στατιστικές κατηγορίες (2014-2015):
Πόντοι: Isaiah Thomas 16.4
Ριμπάουντ: Jared Sullinger 7.6
Ασσίστ: Evan Turner 5.5
Κλεψίματα: Marcus Smart 1.5
Κοψίματα: Jared Sullinger 0.7
Ευστοχία %: Tyler Zeller 54.9%
Χρόνος συμμετοχής: Avery Bradley 31.6’

Πιθανή 5άδα:
Smart Bradley Crowder Lee Zeller


Πάγκος:
PG’s: Thomas, Rozier
SG’s: Hunter, Young
SF’s: Turner, Jones
PF’s: Sullinger, Jerebko, Mickey
C’s: Johnson, Olynyk

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Terry Rozier (#16, Πρώτος Γύρος), R.J. Hunter (#28, Πρώτος Γύρος), Jordan Mickey(#33, Δεύτερος Γύρος), Marcus Thornton(#45, Δεύτερος Γύρος)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: David Lee (trade-Golden State Warriors), Amir Johnson(FA, Toronto Raptors), Perry Jones(trade-Oklahoma City Thunder)

Έφυγαν: : Brandon Bass(FA, LA Lakers), Gerald Wallace(trade-Golden State Warriors, waived), Phil Pressey(FA, Portland Trail Blazers), Luigi Datome(Fenerbahce)

Παρουσίαση ομάδας
Μετά από μια σεζόν γεμάτη αλλαγές με σημαντικότερη την αποχώρηση του τελευταίου συνδετικού κρίκου με την πρωταθλήτρια ομάδα του 2008 Rajon Rondo οι Celtics ξεκινούν την πρώτη μετά το rebuilding σεζόν. Το καλοκαίρι που πέρασε κατάφεραν να ξεφορτωθούν το συμβόλαιο-βαρίδι του Gerald Wallace παίρνοντας ως αντάλλαγμα έναν πρώην all-star, τον David Lee. Αν ο Lee θυμηθεί τις μέρες του στη Νέα Υόρκη, θα μπορεί να ανεβάσει πολύ επιθετικά τους Celtics. Παρόλα αυτά κανείς δεν απαιτεί από αυτόν να γίνει το Νο1 της ομάδας. Η τριάδα των γκαρντ, Smart, Thomas και Bradley, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και φέτος. Ο Smart θα είναι ωριμότερος και κατά ένα χρόνο πιο έμπειρος, o Thomas θα έχει το γνώριμο ρόλο του 6ου παίχτη, που δεν αποκλείεται να είναι και ο πρώτος σκόρερ των Celtics, ενώ και ο Bradley αναμένεται να δώσει πόντους με το μακρινό του σουτ. Κι αν οι γκαρντ χαρακτηρίζονται από την ποιότητά τους, στη frontline της Βοστώνης υπάρχει ποσότητα λύσεων. Ο Evan Turner με το πολυδιάστατο παιχνίδι του αναμένεται να έρχεται από τον πάγκο έναντι του Crowder, αλλά θα πάρει χρόνο και στο 2 και θα βοηθήσει και δημιουργικά. Οι Sullinger, Zeller, Olynyk μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν πόντους, ενώ ο Amir Johnson θα βοηθήσει σε άμυνα και ριμπάουντ. Μπορεί να μην υπάρχει ο σούπερ σταρ, αλλά υπάρχει βάθος και ομαδικό πνεύμα, στοιχεία που τους έφεραν πέρσι αναπάντεχα για πολλούς στα πλέι οφ. Στα φιλικά η ομάδα εντυπωσιάζει. Μπορούν να συνεχίσουν έτσι και στα επίσημα;

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Μετά την περσινή πρόκριση στα πλέι οφ στη Βοστώνη θα ήθελαν να κάνουν το βήμα παραπάνω. Μπορεί η Ανατολή να μην έχει τον ανταγωνισμό της Δύσης, αλλά οι κορυφαίες της ομάδες μοιάζουν απλησίαστες για εκείνες που βρίσκονταν χαμηλότερα. Η περσινή πορεία των Celtics ήταν έκπληξη για πολλούς, γι’ αυτό φέτος θα πρέπει να είναι η χρονιά της σταθερότητας. Να μπουν ξανά στα πλέι οφ (όπου ο ανταγωνισμός δε θα είναι χαμηλός), να περάσουν στο θετικό ρεκόρ και να βελτιωθούν οι νέοι παίχτες της ομάδας για να μπουν οι βάσεις για μεγαλύτερα πράγματα στο άμεσο μέλλον.

Κάτω απ' το φως του προβολέα
Isaiah Thomas
Μπορεί ένας παίχτης που δεν ξεκινάει στη βασική πεντάδα να είναι ο παίχτης-κλειδί της; Αν αυτός είναι ο περσινός της πρώτος σκόρερ και ο ρόλος αυτός είναι ότι έκανε σε όλη την καριέρα του μέχρι τώρα, γιατί όχι; Οι Celtics δεν έχουν το μεγάλο σταρ που θα τραβήξει το σκορ στην πεντάδα τους. Έχουν όμως έναν από τους καλύτερους πάγκους, ειδικά στην επίθεση, και μπορούν με αυτόν να γυρίσουν παιχνίδια. Πρωταγωνιστής σε αυτό δεν είναι άλλος από τον Isaiah Thomas. Εκείνος είναι που μπορεί να μετατρέψει τους Celtics από μια μέτρια ομάδα σε έναν επικίνδυνο αντίπαλο στα πλέι οφ. Εκείνος μπορεί να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα και να αναστατώσει την αντίπαλη άμυνα. Στη Βοστώνη στηρίζουν τις ελπίδες τους για το μέλλον πιο πολύ απ’ όλους στο Smart, αλλά ο καλός Thomas είναι αυτός που μπορεί να ανεβάσει τους Celtics φέτος και να κάνει τη σεζόν τους επιτυχημένη.

Προπονητής
Brad Stevens
Τρίτη σεζόν για το Stevens στη Βοστώνη με το έργο του να είναι μέχρι στιγμής θετικότατο. Μετά την πρώτη χρονιά που οι ήττες έρχονταν μαζεμένες ήρθε η επιτυχία της πρόκρισης στα πλέι οφ και κυρίως της θετικής εικόνας και της υγείας που έβγαζε η ομάδα, έργο κυρίως του προπονητή. Ο Stevens δείχνει ότι εμπνέει ένα γκρουπ νέων κυρίως παιχτών να παίζουν για την ομάδα και να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους. Το επόμενο στοίχημά του είναι να εντάξει σε αυτό το σύνολο έναν πρώην σταρ σε πιο συμπληρωματικό ρόλο και να καταφέρει να ανεβάσει επίπεδο αυτή την ομάδα. Σε κάθε περίπτωση ξεκινάει το έργο του από θετική αφετηρία.

Θέλω να ρωτήσω τον... Avery Bradley
... Αλήθεια πιστεύεις ότι στόχος των φετινών Celtics είναι ο τίτλος;

Πρόβλεψη νικών: 43-39
Conference rank: 8
Division rank: 2

Teaser
aegeansheed
Πρώτα συμπεράσματα μετά το παιχνίδι με τους Σίξερς και το πλάνο αντιμετώπισης του Κουαφόρ.

Το "αμυντικό" depth chart στο μυαλό του Brad Stevens φαίνεται να είναι:

- Ο Lee δεν παίρνει καν προσωπικό αντίπαλο που θεωρείται απειλή. Είναι χαμένη μάχη, πάει αμέσως στον χειρότερο επιθετικό ψηλό της αντίπαλης ομάδας
- Πρώτος αναλαμβάνει ο Zeller και ό,τι γίνει
- Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε ξεκινάει η Ελληνορωμαϊκή (Sulli) και Άγιος ο Θεός
- Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, κάνουμε προσευχές ο αντίπαλος να είναι άστοχος
T.W.Is.M.
QUOTE(aegeansheed @ Oct 30 2015, 21:05 ) *
Πρώτα συμπεράσματα μετά το παιχνίδι με τους Σίξερς και το πλάνο αντιμετώπισης του Κουαφόρ.

Το "αμυντικό" depth chart στο μυαλό του Brad Stevens φαίνεται να είναι:

- Ο Lee δεν παίρνει καν προσωπικό αντίπαλο που θεωρείται απειλή. Είναι χαμένη μάχη, πάει αμέσως στον χειρότερο επιθετικό ψηλό της αντίπαλης ομάδας
- Πρώτος αναλαμβάνει ο Zeller και ό,τι γίνει
- Αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, τότε ξεκινάει η Ελληνορωμαϊκή (Sulli) και Άγιος ο Θεός
- Αν δεν πιάσει ούτε αυτό, κάνουμε προσευχές ο αντίπαλος να είναι άστοχος



Κι οταν παιξουν με τους Γκριζλις, τι θα κανουν? smiley.gif
aegeansheed
QUOTE(T.W.Is.M. @ Oct 31 2015, 00:11 ) *
Κι οταν παιξουν με τους Γκριζλις, τι θα κανουν?


QUOTE(aegeansheed @ Oct 30 2015, 21:05 ) *
κάνουμε προσευχές ο αντίπαλος να είναι άστοχος

SG3ptshooter


5/6. Ήταν και ο πατέρας/coach στο γήπεδο, δεν τον είδα να πέφτει απ' την καρέκλα αυτή τη φορά.
jvalin
Δεν παίζει τλκ ο Klay. Πάμε μωρή ομαδάρα! Απόψε θα σπάσει το σερί! celtics1-sm.gif
Pierce
Αίμα κι άμμος το χτεσινό παιχνίδι. Είχαμε την ευκαιρία 2 φορές να σκοτώσουμε το θηρίο , ειδικά στην κανονική διάρκεια ήμασταν +5 και ήθελε ένα λεπτό. Καθοριστικό ήταν ένα σφύριγμα εφεύρεση, φάουλ του κράουντερ πάνω στον λίβινγκστον. Αλλά τα ματς αυτά τα παίρνεις όταν έχεις την ευκαιρία.

Καλός, χρυσός, άγιος ο κοντός, αλλά για go to guy δεν κάνει, κατέστρεψε πολλές επιθέσεις στις παρατάσεις.
D-Wade
Γελάω πολύ με τους παππούδες sportscasters των Celtics. Είναι ωραίοι τύποι.Αν και είναι πιθανό να πάθουν κανα εγκεφαλικό σε τέτοια παιχνίδια.Χθες έλεγε ο ένας ότι αν χάσει ο Curry τα επόμενα 250 τρίποντα πάλι θα έχει καλύτερο ποσοστό από τον Kobe laugh.gif
jvalin
QUOTE (Pierce @ Dec 12 2015, 11:28 ) *
Καλός, χρυσός, άγιος ο κοντός, αλλά για go to guy δεν κάνει, κατέστρεψε πολλές επιθέσεις στις παρατάσεις.

Για μένα εκεί η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον Stevens. Ξέρεις ότι ο Thomas δεν κάνει για go-to guy, σχεδίασε ένα 1 play για να βγάλουμε ομαδική επίθεση. Δε γίνεται 2 φορές να έχουμε δικό μας το τελευταίο 24άρι με το σκορ στην ισοπαλία και η οδηγία να είναι η μπάλα στον Thomas και ό,τι κάτσει.

Τεσπα προσωπικά γούσταρα πολύ χθες, παρά την ήττα. Έγινε ματσάρα! Με τις παρατάσεις η ώρα είχε πάει 6 παρά και από την υπερένταση ήμουν ακόμα στην τσίτα λες κι ήταν 6 παρά το απόγευμα! tongue.gif Που άλλες φορές με θυμάμαι ξέρω γω να γλαρώνω από την πρώτη περίοδο (ειδικά τη σεζόν του tanking άστα να πάνε)…


QUOTE (D-Wade @ Dec 12 2015, 12:53 ) *
Γελάω πολύ με τους παππούδες sportscasters των Celtics. Είναι ωραίοι τύποι.Αν και είναι πιθανό να πάθουν κανα εγκεφαλικό σε τέτοια παιχνίδια.Χθες έλεγε ο ένας ότι αν χάσει ο Curry τα επόμενα 250 τρίποντα πάλι θα έχει καλύτερο ποσοστό από τον Kobe laugh.gif

Ο ένας εκ των 2 (ο Heinsohn) είναι 81 χρονών! Μιλάμε ήταν συμπαίκτης του Russell και του Cousy στα 50’s και στα 60’s! Έπαιξε καθ όλη τη διάρκεια της καριέρας του στους Celtics, κατέκτησε 8 πρωταθλήματα σε 9 χρόνια, rookie της σεζόν το 1957 και 6 φορές all star! Τέσσερα χρόνια αφότου σταμάτησε να παίζει ανέλαβε τους Celtics ως προπονητής και στα 9 χρόνια που έμεινε στον πάγκο κατέκτησε άλλα 2 πρωταθλήματα (1974, 1976) και ανακηρύχτηκε προπονητής της χρονιάς το 1973. Μόλις ένας εκ των τεσσάρων που έχει εισαχθεί στο hall of fame τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής (Bill Sharman, John Wooden και Lenny Wilkens οι άλλοι 3). Φυσικά, το #15 που φορούσε ως παίκτης έχει αποσυρθεί και φιγουράρει στην οροφή του Garden δίπλα στους αριθμούς των υπόλοιπων θρύλων της ομάδας.



Έχει υπηρετήσει τους Celtics (από διάφορα πόστα) περισσότερα χρόνια από οποιονδήποτε άλλον κατά το παρελθόν, περισσότερα ακόμα κι από τον Red! Στη Βοστώνη θεωρείται ζωντανός θρύλος. Οι μόνοι από τους παλιούς παίκτες της ομάδας που τον ξεπερνούν σε δημοφιλία είναι οι Bird και Russell (και για τον Russell δεν παίρνω κι όρκο γιατί εδώ και κάμποσα χρόνια έχει αποτραβηχτεί συνειδητά από τα φώτα της δημοσιότητας).

Στο σύγχρονο NBA είναι κυρίως γνωστός ως ο γερο-γκρίνιας Βοστωνέζος που με την πρώτη ευκαιρία κράζει του διαιτητές. laugh.gif Πλέον δεν έχει τις αντοχές που είχε παλιότερα οπότε θέλοντας και μη δεν ακολουθεί την ομάδα στα εκτός έδρας παιχνίδια, στα οποία τον αντικαθιστά ο Scalabrine.

Το δίδυμο Heinsohn – Gorman (ο παππούς νούμερο 2) είναι το μακροβιότερο στην ιστορία του NBA. Σχολιάζουν μαζί τα παιχνίδια των Celtics από το 1981 μέχρι σήμερα!
thalys
Μετά την αποψινή εμφάνιση και κυρίως βλέποντας πώς κινείται μέσα στο γήπεδο off the ball και στην άμυνα, είμαι έτοιμος ν'ανεβώ στο βαγόνι με τις γκρούπιζ του RJ Hunter.
jvalin
QUOTE (thalys @ Dec 22 2015, 06:27 ) *
Μετά την αποψινή εμφάνιση και κυρίως βλέποντας πώς κινείται μέσα στο γήπεδο off the ball και στην άμυνα, είμαι έτοιμος ν'ανεβώ στο βαγόνι με τις γκρούπιζ του RJ Hunter.

Welcome to the club!

Αν θες σου κρατάω και μια θέση για το βαγόνι με τις γκρούπις του Mickey. Προς το παρόν δεν έχουμε πολύ κόσμο αλλά πού θα πάει, θα μαζευτούμε κι εδώ αρκετοί! tongue.gif
SteveNashidis
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/288...gue-and-Horford?
QUOTE
According to Chris Mannix of CSNNE, the Celtics have reportedly inquired about Jeff Teague and Al Horford of the Hawks.
The Celtics are probably just doing their due diligence, but Teague would be an odd choice for Boston with Isaiah Thomas and Marcus Smart already on the roster. The Hawks are reportedly ready to "turn the page" on Teague in order to let Dennis Schroder start at point guard, and it should also be noted that teams such as the Jazz and Knicks have also been linked to Teague. Nothing is imminent, but things could heat up as we approach the Feb. 18 trade deadline.


Θα τους τρελάνει όλους ο Ioρdannyς και θα φέρει horford Βοστώνη. Teague δεν χρειάζεται φυσικά αφού οι Smart-Thomas παίζουν καλά αλλά αναμένουμε τι ανταλλάγματα θα δώσει ! cool.gif

SG3ptshooter
Έτοιμη η ανταλλαγματάρα:
QUOTE
NBA trade rumors are suggesting David Lee is tired of sacrificing his minutes and statistics, and he wants Boston Celtics president of basketball operations Danny Ainge to find him a new home in the National Basketball Association, according to northeast division of Comcast SportsNet.


Περιμένω πως και πως να φύγει ο Teague για το Μερκελιστή από πίσω. Αλλά για Horford δεν ξέρω πως αισθάνομαι, για το ενδεχόμενο να αλλάξει ομάδα.
jvalin


Το κλέψαμε!!! wav.gif wav.gif
geo82
Και πολύ καλά κάνατε! Μου αρέσει πολύ η ομάδα σας φέτος.
thalys
QUOTE (Voyager @ Jan 30 2016, 21:21 ) *
http://www.rotoworld.com/headlines/nba/288...gue-and-Horford?


Θα τους τρελάνει όλους ο Ioρdannyς και θα φέρει horford Βοστώνη. Teague δεν χρειάζεται φυσικά αφού οι Smart-Thomas παίζουν καλά αλλά αναμένουμε τι ανταλλάγματα θα δώσει ! cool.gif


Έχουμε πάρα πολλά πικς, εννοώντας ότι δεν μπορούμε να τα κρατήσουμε όλα και να δώσουμε συμβόλαιο σε όσους επιλέξουμε. Ούτε θα είναι εύκολο να κάνουμε draft and stash, δεδομένων των επίσης πολλών πικς που έχουμε τα επόμενα χρόνια και των νεαρών παικτών που ήδη έχουμε. Κατά συνέπεια, αν γίνει ανταλλαγή σημαντική (όχι κάνα Λη-στον-αγύριστο για μια φρατζόλα), δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε τον Ντάννυ να χρυσοπληρώνει σε σχέση με το τι θα έδινε μια άλλη ομάδα.

Αν δεν διαλυθούν οι Κινγκς να πάρουμε Κουζίνα, δεν ξέρω πώς αισθάνομαι για οποιοδήποτε άλλο τρέηντ.
jvalin
geo82
http://www.si.com/nba/2016/03/13/boston-ce...ut-ankle-sprain

Ατυχία για τη Βοστόνη, αφού ο Crowder μένει έξω για 2 εβδομάδες λόγω του διαστρέμματος. Η ομάδα βρίσκεται σε κρίσιμη φάση, αφού δεν απέχει πολύ από τις ομάδες των θέσεων 4-6, ενώ την περιμένει και δύσκολο πρόγραμμα. Ελπίζω και εύχομαι να αντέξουν.
Pierce
jvalin
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.