Help - Search - Members - Calendar
Full Version: San Antonio Spurs
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
duncan21
San Antonio Spurs






Καλογυαλισμένα Σπιρούνια



Πρόγραμμα αγώνων

Προηγούμενο Ρεκόρ (2014-2015): 55-27

Leaders (2014-2015):
Πόντοι: 16.5 K.Leonard
Ριμπάουντ: 9.1 T.Duncan
Ασίστ: 4.9 T.Parker
Κλεψίματα: 2.3 K.Leonard
Κοψίματα: 2.0 T.Duncan
Ευστοχία %: 56.6 A.Baynes
Χρόνος συμμετοχής: 31.8 K.Leonard

Πιθανή 5άδα:
Parker Green Leonard Aldridge Duncan


Πάγκος:
PG: Patty Mills, Ray McCallum
SG: Manu Ginobili, Jonathan Simmons
SF: Kyle Anderson, Rasual Butler
PF: David West, Boris Diaw, Matt Bonner
C: Boban Marjanovic

Μεταγραφικές Κινήσεις
Draft Picks: Nikola Milutinov (#26, first round), Cady Lalanne (#55, second round)

Ήρθαν ή ανανέωσαν: LaMarcus Aldridge (Portland, FA), Boban Marjanovic (Red Star Belgrade, FA), Ray McCallum (Sacramento, Trade), Jonathan Simmons (Houston Cougars, FA), Manu Ginobili (ανανέωσε), Tim Duncan (ανανέωσε), David West (Indiana, FA), Rasual Butler (Wizards, FA)

Έφυγαν: Jeff Ayres (FA), Aron Baynes (Detroit), Marco Belinelli (FA, Sacramento), Cory Joseph (FA, Toronto) and Tiago Splitter (ανταλλαγή σε Atlanta).

Παρουσίαση ομάδας
Oι Spurs μπήκαν τη σεζόν 2014-2015 ως εν δυνάμει πρωταθλητές αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν το πολυπόθητο repeat καθώς τραυματισμοί και ανταγωνισμός στη δυτική περιφέρεια δεν το επέτρεψαν. Θεωρούνται απ' τους περισσότερους οι νικητές τoυ καλοκαιριού στο NBA.

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια οι πεντάκις πρωταθλητές κινήθηκαν όσο ποτέ στην offseason. Aνανέωσαν με max contract τον Leonard (90 εκατ. $ για 5 χρόνια), τον Green με 4ετές της τάξεως των 45 εκατ.$ κλειδώνοντας έτσι στο Texas το καλύτερο περιφερειακό αμυντικό δίδυμο στο NBA. Στη συνέχεια έστειλαν με ανταλλαγή στην Αtlanta τον Splitter, ώστε να αδειάσουν χώρο στο salary cup, ανανέωσαν τον Duncan με κάτι λιγότερο απ' το mid-level exception κι έπειτα είχαμε την κίνηση του καλοκαιριού. Ένας απ' τους καλύτερους pf του NBA, o LaMarcus Aldridge υπογράφει στους Spurs για 4 χρόνια (80 εκατ. $) ισχυροποιώντας την frontline τους σε τεράστιο βαθμό. Η ανανέωση του Ginobili και η "θυσία" του West υπογράφοντας με το minimum στους Spurs ήταν το κερασάκι στην τούρτα. Οι ΜcCallum και Marjanovic μπορούν να βοηθήσουν και να βοηθηθούν από έναν οργανισμό όπως οι Spurs.

Περνώντας σε τεχνικές αναλύσεις, νομίζω ότι το roster των Spurs είναι πιο πλήρες από ποτέ. Duncan, Aldridge, Diaw, West, Marjanovic αποτελούν μια τρομακτική frontline κατά την άποψη μου, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλούς συνδυασμούς. Parker-Ginobili μπορεί να μεγαλώνουν συνεχώς, αλλά διαθέτουν ασύλληπτη εμπειρία και ποιότητα να διαχειρισθούν τη σεζόν που μας έρχεται, στα φτερά υπάρχουν ένας απ' τους καλύτερους 3&D παίκτες μαζί μ' έναν εκκολαπτόμενο super star ενώ στα γκαρντ, Mills και McCallum είναι κάτι παραπάνω από επαρκείς ώστε να συνεπικουρούν το έργο των Parker-Manu.

Απ' τους Spurs φέτος περιμένω να δω συνεχείς συνεργασίες high-low, άπειρα midrange σουτ (ναι αυτά που οι προπονητές αποκαλούν τα χειρότερα σουτ στο μπάσκετ) και λιγότερη κυκλοφορία της μπάλας δεδομένου ότι Leonard και Aldridge θα πάρουν μπάλες σε high/low post.

Ταβανόμετρο & στόχοι για φέτος
Oι δυνατότητες καθώς και οι στόχοι των Spurs για την επερχόμενη σεζόν δεν μπορούν παρά να συμπίπτουν: το δαχτυλίδι, τι άλλο? Yπάρχει το know how, όπως κάθε σεζόν άλλωστε, αλλά αυτή τη φορά υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις. Δεν θα αποτελέσει καταστροφή αν δεν πάει στο Texas αλλά (ποτέ) δεν έχουν βλέψεις για κάτι λιγότερο απ' αυτό.

Κάτω απ' το φως του προβολέα


Noμίζω ότι παρά την έλευση του LaMarcus o Leonard είναι το βαρόμετρο και κατ' επέκταση ο επόμενος ηγέτης των Spurs. O αμυντικός της χρονιάς για τη σεζόν που μας πέρασε έχει όλα τα φόντα να "τρομοκρατεί" όλο το ΝΒΑ για την επόμενη δεκαετία. Κορυφαίος αμυντικός με refined offensive game(Jordanικό midrange πλέον), αν δουλέψει το ball handling του θα μπορέσει να δει στα μάτια τους πάντες.

Προπονητής
Gregg Popovich

He's ok.

Θέλω να ρωτήσω...
... Γιατί ο Duncan ντύνεται χειρότερα κι απ' τους 500 παίκτες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο NΒΑ? Τι πήγε στραβά μ' αυτό το παιδί???


Πρόβλεψη νικών: 61-21
Conference rank: 2nd
Division rank: 1st

Teaser
Ginobili
1η μεγάλη εμφάνιση του Όλτριντζ με την φανέλα των Σπερς στην Βοστώνη. 24 π.14 ριμπ.5 ασ.Στην 4η περίοδο βρήκε στα κρίσιμα έναν τρομερό ρυθμό,πριν αναλάβει πλέον το πραγματικά #1 σε αυτήν την ομάδα ο Λέοναρντ...ο οποίος πήρε και το παιχνίδι και άφησε την σφραγίδα ενώ ήταν κακός σήμερα.
Ουσιαστικά όμως είδα τον Όλτριντζ ως σταρ να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να κάνει την διαφορά με την κλάση του.Δεν τον είδα να συμμετέχει ιδιαίτερα στα περίπλοκα ομαδικά συστήματα των Σπερς.....έχουμε καιρό ακόμα...

Υ.Γ Ο Πάρκερ...δεν τον βλέπω και πολύ καλά...κούραση και από το Ευρωμπάσκετ,μπουχτισμένος.Ο δε Τζινόμπιλι....1000 ματια να χες να τον απολαμβάνεις σήμερα.
Zoys


KAWHI vs Melo. cool.gif
benchwarmer
Δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να μιλήσουμε για νέα εποχή, όσο παίζουν ακόμα οι big3, αλλά η αλήθεια είναι ότι φέτος οι 2 πρώτοι σε λεπτά και πόντους αναμένεται να είναι κάποιοι άλλοι. Μπορούν πλέον άφοβα να ξεκουραστούν τα γερόντια όσο χρειάζεται (o Πάρκερ αν και όχι τόσο γερόντι νομίζω ότι το χρειάζεται περισσότερο) και το μοναδικό ερώτημα για μένα είναι το κατά πόσον μπορούν να συνυπάρξουν δύο πραγματικοί ψηλοί στο crunchtime παίζοντας απέναντι σε κοντύτερα σχήματα. Αλλά αυτό θα το δούμε τον Μάιο, μέχρι τότε νομίζω πως ο γνωστός "αυτόματος" του Pop δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.
yorgos
Eίμαι ο μόνος που δεν του αρέσει αυτό που βλέπει από τον αγιαντώνη φέτος; Η ταυτόχρονη παρουσία Ντάνκαν-Όλντριτζ συνεπάγεται ένα συνωστισμό από μεγάλα κορμιά στη ρακέτα, που κόβει χώρους από τον Πάρκερ για τα σουλάτσα του στην αντίπαλη ρακέτα (για μένα γι αυτό δείχνει έξω από τα νερά του κι όχι λόγω Ευρωμπάσκετ), τα διαγώνια κοψίματα που χαρακτήριζαν την ομάδα του Ποπς (με αποκορύφωμα τους προπέρσινους τελικούς όπου οι αυτοματισμοί θύμιζαν figure 8) μειώθηκαν και αντικαταστάθηκαν από εκνευριστικά σουτάκια από τα 4-5 μέτρα και η μόνη οπτική όαση που θυμίζει κάτι από τα παλιά είναι ο φανταστικός -και πολύ πιο aggressive από ποτέ- Λέοναρντ. Δε σχολιάζω την αποτελεσματικότητα της ομάδας, αλλά τη θελκτικότητα του θεάματος: δεν είναι αυτό που αγαπήσαμε. Μόνο εγώ το βλέπω έτσι;

A, μου λείπει κι ο Μπελινέλι.
SteveNashidis


Ωραίος ο Boban. Έδωσε λύσεις όταν κόλλησαν οι Σπερς .
Πλάκα είχαν σέντρεςπάσες-σουτ του Diaw , αυτό το κάτι σαν alley hoop στον Boban, ο οποίος δεν χρειαζόταν να σηκωθεί από το παρκέ για να τις τελειώσει. laugh.gif
aegeansheed
Wow!!! Κάτι που δεν γνώριζαν οι πιο πολλοί:

QUOTE
Manu Ginobili became the second player in NBA history to play 900 games with the team that drafted him outside of first round since 1966 (Calvin Murphy)
SG3ptshooter
Oι Spurs είχαν ένα σπουδαίο πρώτο μισό στη σεζόν, που το έχουν περάσει οι πάντες λίγο στα ψηλά επειδή όλα τα φώτα είναι στους Warriors σε σημείο που ελπίζω να μη μας κοστίσει. Και η αλλαγή σε κάποια πράγματα στο παιχνίδι των Τεξανών, κυρίως αυτή στο pace που έπιασε πάτο από επιλογή, είναι προσαρμογή του Pop στο σενάριο του πως θα τους αποκλείσει. Έχουμε πολύ ψωμί, μου ρχεται κάπως στο μυαλό η αήττητη σεζόν του Ntucky που πράγματι κανείς δεν συζητούσε το πόσο δυνατοί ήταν οι υπόλοιποι διεκδικητές. Απεύχομαι -και δεν πιστεύω απαραίτητα- να έχουμε αντίστοιχο αποτέλεσμα, αλλά χρειάζεται πολλή προσοχή.
Rated: (en)joy
Η παραπανω δημοσιοτητα που εχει λαβει το φετινο Golden State σε σχεση με το San Antonio δεν ειναι προιον αποδοσης αποκλειστικα και μονο. Οι warriors φετος εχουν γινει το νεο talk of the town. Ειναι η ομαδα που εχει κανει πολλους casual fans -που δεν πολυπαρακολουθουσαν δλδ nba προηγουμενως- να ριξουν το βλεμμα τους πανω σ'αυτους οπως αλλωστε γινοταν και στα 90's με τους Bulls.
Τωρα για τους spurs, οπως και να'χει μπαινουν στο δευτερο μισο με ρεκορ 35-6 -βλ. pace για 70 νικες- οταν οι warriors του 37-4 -του θεωρητικου οπως και να'χει pace των 74 νικων- εχουν ενα σαφως χειροτερο margin of victory το οποιο και αυτο ειναι ενα στατιστικο που imo δεν εχει αναφερθει και πολυ μεχρι τωρα. Δεν ειναι δλδ. μονο οι νικες των spurs, ειναι και οι πολυ πειστικες εμφανισεις τους μεχρι στιγμης. Μεχρι στιγμης βρισκονται στο 13,85 οταν εικοσι χρονια πριν οι bulls του 72-10 τελειωσαν με 12,24 -επι την ευκαιρια οι warriors φετος ειναι στο 11,15.
Conan1982
Μόλις τώρα έβλεπα τα στατιστικά του Μαριάνοβιτς, αν γίνουν αναγωγή στα 36 λεπτά ο τύπος έχει στατιστικά all-star, προφανώς δεν μπορεί να αντέξει να παίζει τόσο αλλά συμπληρωματικά όπως παίζει πιθανόν να είναι ο κορυφαίος στο ΝΒΑ
yorgos
Έχει βελτιωθεί απίστευτα ο Μαριάνοβιτς, η off ball κίνησή του είναι υποδειγματική και τρέχει πολύ καλύτερα το γήπεδο. Κατ'α τ' άλλα μερικοί στο φόρουμ δεν τον ήθελαν για τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι... (λες και υπήρχε περίπτωση να μείνει στην Ευρώπη)
SteveNashidis
H πιο ήσυχη αλλά ταυτόχρονα ουσιώδης σε βαθμό κακουργηματικό είναι η απόκτηση του Andre Miller . Θα πλαισιώσει , την ήδη υψηλή σε μπασκετικό IQ, δεύτερη 5άδα των Σπερς και θα ξανασμίξει με τον παλιό του συμπαίκτη και φίλο Lamarcus Aldridge .
Air Kef
QUOTE(Voyager @ Mar 2 2016, 14:40 ) *
H πιο ήσυχη αλλά ταυτόχρονα ουσιώδης σε βαθμό κακουργηματικό είναι η απόκτηση του Andre Miller . Θα πλαισιώσει , την ήδη υψηλή σε μπασκετικό IQ, δεύτερη 5άδα των Σπερς και θα ξανασμίξει με τον παλιό του συμπαίκτη και φίλο Lamarcus Aldridge .



Πραγματικά, το add αυτό είναι σαν να είπαν "τι έχουμε πολύ σε αυτήν την ομάδα αλλά θέλουμε και άλλο από αυτό;".

Πρακτικά πάντως δεν ξερω πόσο θα ταιριάξει, στην 2η 5άδα ο Πάτι κυριαρχεί στον άσσο ενώ ο τρομερά συμπαθής Αντρέ δεν έχει ενα βασικό στοιχείο όλων των παικτών πλην Center των Σπερς, το τρίποντο
thalys
Το στατιστικό της ημέρας:

QUOTE
The addition of Miller gives the Spurs the two oldest active players, according to STATS. Miller turns 40 on March 19, followed by Tim Duncan on April 25.
yorgos
Προσπαθώ να δω τι διάολο βρίσκει ο Ποπς στον Άντερσον και δεν το πιάνω...
tanasen01
QUOTE (yorgos @ Mar 3 2016, 07:58 ) *
Προσπαθώ να δω τι διάολο βρίσκει ο Ποπς στον Άντερσον και δεν το πιάνω...


ντάξει μπορεί να εξελιχθεί σε καλός ρολίστας, έχει την τεχνική και πολύ καλό iq ενώ έχει βελτιώσει το mid range του. το ταβάνι του είναι ένας 30χρονος diaw (όχι ο prime diaw)
Reggie Miller 31
Ο Kevin Martin θα έρθει στην ομάδα; Αν έρθει κλείνει και το κενό στην θέση 2, δίνει ανάσες και στο τρελό κενό στην θέση 3 και θα είναι η πιο γεμάτη ομάδα στην λίγκα!

ΥΓ λένε αν έρθει ο Martin, ότι φεύγει ο Butler
tanasen01
QUOTE (Reggie Miller 31 @ Mar 9 2016, 00:17 ) *
ΥΓ λένε αν έρθει ο Martin, ότι φεύγει ο Butler


Και εμένα πιο λογικό μου φαίνεται να φύγει ο Butler από τον Bonner. Αν και ο δεύτερος δεν παίζει σχεδόν καθόλου μάλλον ο Ποπ δεν θέλει να χαλάσει την ισορροπία στους ψηλούς (άσε που κυριαρχεί και το συναίσθημα με τον Red Rocket τόσα χρόνια στην ομάδα...)
Reggie Miller 31
QUOTE (tanasen01 @ Mar 9 2016, 00:59 ) *
Και εμένα πιο λογικό μου φαίνεται να φύγει ο Butler από τον Bonner. Αν και ο δεύτερος δεν παίζει σχεδόν καθόλου μάλλον ο Ποπ δεν θέλει να χαλάσει την ισορροπία στους ψηλούς (άσε που κυριαρχεί και το συναίσθημα με τον Red Rocket τόσα χρόνια στην ομάδα...)

Βασικά αντί για αγία τριάδα (Tim, Manu, Tony), θα πρέπει να λέμε αγία τετράδα (Tim, Many, Tony & Matt) μιας και παίζει περίπου 11 χρόνια στην ομάδα...

Πάντως το Bet365 4.75 το δίνει να το πάρουν οι Spurs... ήδη με τις φήμες για ερχομό Kevin Martin το έπαιξα.

Ο Martin για μένα είναι απο τους πιο υποτιμημένους Guard/Forward του ΝΒΑ τα τελευταία χρόνια... απο το 2006/07 που εκτοξεύτηκε με τους Kings, είχε πολλές σεζόν με 20 πόντους μο περίπου...!

Νομίζω ότι ο Ποπ πάει να φτιάξει ομάδα που θα χτυπήσει τους splash brothers του GS και παράλληλα θα έχει και έναν τρομερό ψηλό (Aldridge) που αυτοί δεν έχουν.
NbdlBetterThanEuroleague
Για ποιον Κεβιν Μαρτιν μιλαμε? Σορρυ αλλα ειναι τελειωμενος παικτης
Reggie Miller 31
QUOTE (NbdlBetterThanEuroleague @ Mar 9 2016, 02:07 ) *
Για ποιον Κεβιν Μαρτιν μιλαμε? Σορρυ αλλα ειναι τελειωμενος παικτης

Καλαθομηχανή είναι, αρκεί να είναι υγιής... πέρσι όσο πρόλαβε να παίξει είχει 20 πόντους μ.ο.
NbdlBetterThanEuroleague
QUOTE (Reggie Miller 31 @ Mar 9 2016, 14:55 ) *
Καλαθομηχανή είναι, αρκεί να είναι υγιής... πέρσι όσο πρόλαβε να παίξει είχει 20 πόντους μ.ο.

Και φετος per 36 min 18 ποντους μεσο ορο εχει, με το αστειο ποσοστο του 37% fg.Οταν η μονη συνεισφορα σου στο παιχνιδι ειναι οι ποντοι και εχεις τετοια ποσοστα τοτε εισαι αρνητικος.Βεβαια μπορει να του βρει καποιο ρολο ο ποποβιτς και να τον κανει χρησιμο αλλα πολυ αμφιβαλλω
tanasen01
Spurs Waive Rasual Butler

Τελικά χαιρετάει ο Butler icon_wave.gif
Reggie Miller 31
QUOTE (tanasen01 @ Mar 9 2016, 20:43 ) *
Spurs Waive Rasual Butler

Τελικά χαιρετάει ο Butler icon_wave.gif

οπότε ανοίγει ο δρόμος για Martin...
aegeansheed
Too much σχολιασμός για Kevin Martin, σήμερα, αλλά και γενικά. Μέρες δόξας περνάει...
Για μένα είναι ο ορισμός του ball hogg, όταν έχω συζήτηση για ...unefficiency, αυτόν αναφέρω ως παράδειγμα! Ο Martin ήταν στην καλύτερη ένας παίκτης με υπερβολικά εγωιστικό usage που έδινε ένα statsheet μόνο με 16 -25 πόντους το πολύ. Έτυχε να βρεθεί στο Sacramento την εποχή των Maloofs χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ταλέντο στην ομάδα (μιλάμε για starters Jason Thompson και Salmons!!!) και "φαινόταν". Από τους πιο υπερεκτιμημένους παίκτες που έχω δει.

Για μένα είναι τόσο σχετικός στη συζήτηση για Πρωτάθλημα, όσο και ο συζήτηση για το τί θα μπορούσε να προσφέρει ο TMac όταν ερχόταν τέτοιο καιρό πριν 3 χρόνια. Είδαμε και τότε τις σκέψεις του Pop σχετικά με το rotation στην ομάδα. Πιστεύω θέλει απλά να έχει έναν παίκτη-ρεζέρβα για τον starter του ή τη ρεζέρβα του, ώστε να μη χαλάει το "δίδυμο ρόλων", κάτι για αυτό που δίνει ο Danny Green στην επίθεση δηλαδή.
Reggie Miller 31
QUOTE (aegeansheed @ Mar 10 2016, 08:04 ) *
Too much σχολιασμός για Kevin Martin, σήμερα, αλλά και γενικά. Μέρες δόξας περνάει...
Για μένα είναι ο ορισμός του ball hogg, όταν έχω συζήτηση για ...unefficiency, αυτόν αναφέρω ως παράδειγμα! Ο Martin ήταν στην καλύτερη ένας παίκτης με υπερβολικά εγωιστικό usage που έδινε ένα statsheet μόνο με 16 -25 πόντους το πολύ. Έτυχε να βρεθεί στο Sacramento την εποχή των Maloofs χωρίς να υπάρχει το παραμικρό ταλέντο στην ομάδα (μιλάμε για starters Jason Thompson και Salmons!!!) και "φαινόταν". Από τους πιο υπερεκτιμημένους παίκτες που έχω δει.

Για μένα είναι τόσο σχετικός στη συζήτηση για Πρωτάθλημα, όσο και ο συζήτηση για το τί θα μπορούσε να προσφέρει ο TMac όταν ερχόταν τέτοιο καιρό πριν 3 χρόνια. Είδαμε και τότε τις σκέψεις του Pop σχετικά με το rotation στην ομάδα. Πιστεύω θέλει απλά να έχει έναν παίκτη-ρεζέρβα για τον starter του ή τη ρεζέρβα του, ώστε να μη χαλάει το "δίδυμο ρόλων", κάτι για αυτό που δίνει ο Danny Green στην επίθεση δηλαδή.

Καμία σχέση ο TMac τότε που ήταν τελειωμένος εντελώς σε σχέση με τον Martin αυτή την περίοδο. Συμφωνώ ότι σαν παίκτης δεν θα προσφέρει την σούπερ άμυνα πχ αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα να ξεκολλήσει επιθετικά. Επίσης, συμφωνώ ότι δεν προορίζεται για βασικός, αλλά για ρεζέρβα στο 2 και το 3... κυρίως στο 3 που υπάρχει και τρύπα.

Γενικά πάντως οι Spurs είναι η ομάδα με τον πιο βαθύ πάγκο, μαζί με τους Clippers. Πιστεύω πολύ ότι μπορούν να χτυπήσουν τους Warriors, οι οποίοι όταν χάσουν το σουτ τους, χάνουν τα αυγά και τα πασχάλια!
Rated: (en)joy
QUOTE (aegeansheed @ Mar 10 2016, 08:04 ) *
όταν έχω συζήτηση για ...unefficiency, αυτόν αναφέρω ως παράδειγμα!


Ενταξει, το βρισκω τουλαχιστον υπερβολικο σαν αποψη, ετσι oπως το διατυπωνεις. Ο Martin σαφως και περα απ’το σκοραρισμα δεν προσφερε κατι επιπλεον στις ομαδες του -βλ. μετριος ριμπαουντερ (ειδικα αν αναλογιστουμε το υψος του) και δημιουργος, στην αμυνα δεν μπορω να τον χαρακτηρισω ουτε average πια αλλα τουλαχιστον στο σκοραρισμα υπηρξε αρκουντως αποτελεσματικος –προσωπικα θα τον χαρακτηριζα πολυ αποτελεσματικο μεχρι και την χρονια που ηταν στους Thunder. Δηλαδη παρολο που το fg% του καποιες φορες ηταν καπου μεταξυ 41 με 42, εκει στην 8ετια μεταξυ ’05-’06 με’12-‘13 ειχε ts% 60. Οπως και να'χει μιλαμε για νουμερο σαφως πανω απ'τον μεσο ορο της λιγκας και imo elite ποσοστο -παρα το μεγαλο usage. Φυσικα τα τελευταια χρονια τον βλεπουμε σε αρκετα χαμηλοτερα νουμερα (εξου και ο παρελθοντικος χρονος λιγο πιο πανω) αλλα και παλι υπαρχουν πολυ πιο κραχτα παραδειγματα παικτων να αναφερει κανεις.
Reggie Miller 31
Τελικά οι Spurs και μετά τον αγώνα με το GS, δείχνουν ότι ειναι η μόνη σοβαρή και μπασκετική ομάδα σε αυτή την λίγκα. Όλοι οι άλλοι απλά αλλάζουν παίκτες σαν τις φανέλες (βλ. Memphis) ή απλά σταματάνε την σεζόν στους stars τους και παίζουν με τα 3α (βλ. Pelicans) ή απλά γίνονται τσίρκο (βλ. 76ers)
benchwarmer


Δεν ξέρω βέβαια αν είναι εδώ το κατάλληλο τόπικ, μιας και αυτά που λέγονται ξεπερνούν τα όρια των Spurs, του ΝΒΑ, αλλά ίσως ακόμα και του ίδιου του μπάσκετ.
Must watch για όλους.
tanasen01
Σε άλλα νέα ο Τζινόμπιλι θα αγωνιστεί με την εθνική Αργεντινής στους Ολυμπιακούς. Κατά την άποψή μου για να πάρει αυτή την απόφαση σημαίνει ότι φέτος σταματάει οριστικά sad.gif
Reggie Miller 31
Ρε παιδιά, ολόκληρος Duncan παράτησε το μπάσκετ και σεις κουβέντα; tongue.gif

Εν τω μεταξύ βλέπω παίκτες που τους έβλεπα Γυμνάσιο-Λύκειο να ξεκινάνε την καριέρα τους, να εγκαταλείπουν την δράση και αισθάνομαι και γω ότι μεγαλώνω! tongue.gif

Τρομερές αποχωρήσεις την φετινή χρονιά και πραγματικά θέλω να δω τους Spurs του χρόνου τι σύνολο θα κατεβάσουν. Δεν ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι μετά τον West, την αποχώρηση Tim και με Parker-Manu προς τα τελειώματα, θα έχουν πολλά θεματάκια.

ΥΓ Μεγάλε Tim! Άλλοι τα παρατάνε την αρχή της σεζόν και κάνουν την τελευταία τους χρονιά τσίρκο, και εσύ αθόρυβα και στα playoffs!

Zoys


Αντίο ΤΕΡΑΣΤΙΕ.
a bullet for your head
Η πρώτη φορά που είδα τον Duncan να παίζει, ήταν το 1996, όταν η Dream Team, έπαιξε εναντίον Αμερικανικής ομάδας επιλεκτων παικτών απο τα κολέγια.
Όπως δηλαδή κατέβαιναν οι ΗΠΑ ως εθνική ομάδα, πριν το 1992.
Υπάρχει ολόκληρο το παιχνίδι στο YouTube, για όποιον δεν βαριέται να το χαζέψει.

Πως περνανε τα χρόνια...
geo82
QUOTE (Reggie Miller 31 @ Jul 12 2016, 00:19 ) *
Εν τω μεταξύ βλέπω παίκτες που τους έβλεπα Γυμνάσιο-Λύκειο να ξεκινάνε την καριέρα τους, να εγκαταλείπουν την δράση και αισθάνομαι και γω ότι μεγαλώνω! tongue.gif


Άστο φίλε, ακριβώς το ίδιο νιώθω κι εγώ. Τον Duncan και τον Kobe τους θυμάμαι από το λύκειο. Φέτος, αποχώρησαν και οι δύο. Ήταν παίκτες που θαύμαζα χάρη στην επιμονή και τη σκληρή δουλειά τους, το πνεύμα του νικητή, την άριστη γνώση των βασκών του παιχνιδιού και την άρτια τεχνική τους κατάρτιση. Οι μάχες ανάμεσα στις ομάδες τους στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας ήταν το κάτι άλλο. Δύσκολα μπορώ να φανταστώ τις ομάδες τους χωρίς αυτούς του χρόνου.

Ειδικότερα για τον Ντάνκαν, είχε την τύχη να συνεργαστεί σε όλη του την καριέρα με έναν καταπληκτικό προπονητή, που η σχέση τους μου θύμιζε εκείνη των Μπιλ Ράσελ - Ρεντ Άουερμπαχ. Η νοοτροπία του και το ομαδικό πνεύμα που πρέσβευε θα πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για κάθε νεαρό αθλητή, ειδικά στη σημερινή εποχή που η θεοποίηση του ατομισμού έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα.
tanasen01
Το υποψιαστήκαμε οι περισσότεροι στο τελευταίο παιχνίδι στην Οκλαχόμα, μετά την τάπα του Ιμπάκα και το βλέμμα απόγνωσης που είχε λίγο μετά, ότι είχε έρθει η ώρα. Ο Τιμ ήταν και θα είναι ο πιο πλήρης παίκτης στην θέση του. Συνδύαζε την τεχνική του Κέβιν Μακχέηλ και του Μπίλ Γουόλτον όντας παράλληλα ένας από τους καλύτερους αμυντικούς ψηλούς όλων των εποχών και έχοντας ηγετικά χαρακτηριστικά παρόμοια με του Μπιλ Ράσελ και του Καρίμ. Και είναι για μένα κάπου εκεί ανάμεσα 2ος-3ος καλύτερος ψηλός όλων των εποχών.


tanasen01
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1726255...-storied-career

Φοβερό άρθρο για τον Μανού. Ίσως το καλύτερο που έχει γραφτεί για αυτόν.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.