Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΚΟΜΜΑΤΑκια
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
suspect
Να χαμε να λεγαμε και χαβαλες να γινεται.
Δημοσιευθηκαν λοιπον τα κομματα που θα λαβουν στην εκλογικη αναμετρηση που η προσφορα της στο κοινωνικο συνολο εξαντλειται στις αδειες των ετεροδημοτων.

Επειδη μου εκαναν εντυπωση τα κομματα και οι παραταξεις, επειδη ο Ελλην πρεπει να είναι προεδρος παντου, επειδη ειμαστε μια χουφτα ανθρωποι και κατεβαζουμε 33 ολοκληρα κομματα, θελω να κανω μερικα σχολια…

Νέα Δημοκρατία (Κ. Καραμανλής), Α! Εσεις που επανιδρυσατε το κρατος ε;

Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.) (Γ. Παπανδρέου),Εσεις πρεπει να ειστε αυτοι που εφεραν την Αλλαγη.

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α. Παπαρήγα), Ξερω. Εξω από την Ευρωπη για να ειμασταν τωρα Ταγκανικα.

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) (Α. Τσίπρας), Καλα, εσεις οπου δειτε μειονοτητα τρεχετε. Τιποτα για τους Ελληνες της Αλβανιας δεν σας εχω ακουσει να λετε.

Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.) (Γ. Καρατζαφέρης), Από τους γαμους του βασιλια στον μεσαιο χωρο και από την φτωχολογια στα 50 ακινητα του Καρατζαφερη.

Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο (ΠΑ.Μ.ΜΕ.) (Σ. Παπαθεμελής), Στελιο, μετα τη δημοκρατικη αναγεννηση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, δεν βαρεθηκες;

Δράση (Σ. Μάνος), Τι καινουριο να πεις όταν ησουν υπουργος της ΝΔ και πρωτος στο επικρατειας του ΠΑΣΟΚ και εχεις τον Κοντογιαννοπουλο με παραλληλο βιο;

Ενωση Κεντρώων (Β. Λεβέντης), Σε θαυμαζω για τη ματαια προσπαθεια Βασιλη

Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος), Δεν ειστε στο ΛΑΟΣ;

Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (Α.Σ.Κ.Ε.) (Ν. Καργόπουλος, Ν. Λεοντόπουλος, Σ. Στενός),Κατι σαν μουτζαχεντιν Πετραλωνων μου φαινονται αυτοι

Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλιγιάννης), Εσενα αδερφε δεν σε ξερω αλλα ετσι δεν λεγοταν το πρωτο κομμα του Μανου;

Δημοσθένης Βεργής - Ελληνες Οικολόγοι, Περιμενω μια καλη αφισα.

Οικολόγοι Ελλάδας - Κ. Παπανικόλας - Πολιτική Κάθαρση, Οικολόγοι Πράσινοι (εκτελεστική επιτροπή Φ. Δραγούμης, Ε. Ζώτου, Ο. Κολοκούρης, Α. Λεμπέση, Ε. Μυριβήλη, Ν. Χρυσόγελος), Οικολόγοι Εναλλακτικοί (Μιχ. Δερτούζος), Οικολόγοι Ζωόφιλοι Ελλάδας (Αγγ. Κουτηλέκου), Ρε παλικαρια, τοσοι πολλοι οικολογοι ειστε που δεν μπορουσατε να εχετε ένα κομμα; Μια χαρα θα ηταν το ΠΕΖΟΕ. Πρασινοι εναλλακτικοι ζωοφιλοι Οικολογοι Ελλαδας. Μοιαζει με το γνωστο αυτοκινητο αλλα ετσι θα ηταν πιο ευκολο να μεινετε στη συνειδηση του κοινου. Μαρκετινγκ μηδεν! Νεξτ!

ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ (διοικούσα επιτροπή: Η. Ζαφειρόπουλος, Ε. Κωνσταντινοπούλου, Δ. Γουρνάς), Είναι τοσο συγχρονο το ΚΚΕ, που ευτυχως που υπαρχουν ανθρωποι για να το ανασυγκροτησουν γιατι παρακαπιταλοεξευρωπαϊστηκαμε.

Μαρξιστικό - Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος (Αν. Παπαδόπουλος, Π. Κουφοβασίλης), Όταν ο βρυκολακας συναντησε το φαντασμα

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ τροτσκιστές) (Σαμπετάι Μάτσας, Σάββας Μιχαήλ), Στην πρωτη ταχεια αναγνωση μου φανηκε ότι διαβασα Σοριν Ματεϊ!Μιχαηλ Στρογκοφ, παρε το οπλο σου!

Πολιτικό Ελληνοευρωπαϊκό Φιλοζωικό Κίνημα (Γ. Μαυρουδής), Κατσε ρε φιλε, δεν πανε όλα μαζι! Και πολιτικο και φιλοζωικο και ελληνοευρωπαίκο, συγγνωμη αλλα ένα από τα επιθετα πρεπει να περικοπει.

Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών (Γεωργ. Τσαγκανέλιας), Σκοτωσε την περδικα και τον λαγο. Μπορεις. Στην αναγκη βαρα καμια τσιχλα. Καλος μεζες είναι και αυτος.

Το Κόμμα του Υπεύθυνου Πολίτη (Κ. Σαρίνας), Εγωιστικος τιτλος σενιορ. Δεν σε ψηφιζω γιατι δεν αντεχεται τοση υπευθυνοτητα

Φιλελεύθερη Συμμαχία (Φωτ. Περλικός), Κατι εχω ακουσει αλλα ποια είναι ακριβως η διαφορα με τη χρυση αυγη;

Κοινωνία (Εμμ. Βολουδάκης), Ωρα μηδεν; Γιατι δεν το βαλατε, καλο θα ηταν!

Δημοκρατικοί (Μ. Μελετόπουλος), Αμερικανια ρε φιλε

Λευκό (Κ. Ντάλιος), Λευκο εσυ, μαυρο εγω! Μου κοβει και κιλα και με κανει πιο κομψο

Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο (Σ. Αναστασιάδης),Αν δεν εχεις σχεση με τα Σκοπια, απορριπτεσαι γιατι ως λαος ειμαστε υπερ της ελληνικης σκλαβωμενης ατομικοτητας

Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) διοικούσα επιτροπή 13 ατόμων, Καταρχην πρεπει να ειστε Παναθηναϊκοι αλλα πολλα κοκκινα συμβολα χρησιμοποιειτε. Ρε μπας και ειστε ΑΕΚτζηδες;

Πατριωτικό Ανθρωπιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΑΝ.Κ.) (Γ. Δόντας), Οι δυο πρωτες λεξεις μαζι και συνεχομενες με φοβιζουν. Προλαβαινεις να αλλαξεις καπως τη σειρα;

Κόμμα Νέων (Κ. Τοψόγλου), Συγγνωμη, εγω μεγαλωσα

Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.) (Μ. Τζαλαζίδης), Με σημα το τρακτερ;

Ελληνική Ενότητα (ΕΛ.ΕΝ.) (Β. Πρωτόπαπας), Τι λες ρε φιλε, ηταν πολλες φορες οι Ελληνες ενωμενοι;

Ελληνικό Κίνημα Αμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).Εχετε καποιο τηλεφωνο ώστε αν κολλησει το ΕΚΑΒ να φωναζω εσας; Βαλτε υπευθυνο επικοινωνιας τον κυριο Πρεζο.


Δεν ξερω τι τελικα θα ψηφισετε αλλα αν μη τι άλλο, εχετε πολλες επιλογες!
zoze
ΛΑΟΣ?? Είναι ακροδεξιό κόμμα?? Είναι εθνικιστές?? Αν όχι τελικά τι είναι??

Το σίγουρο είναι ότι είναι ένα κόμμα που πιάνει τον παλμό της καθημερινότητας και που αφουγκράζεται μερικόυς από τους παλμούς του πολίτη. Αλλά κυρίως, αυτό που το διαφοροποιεί από τ άλλα κόμματα είναι ότι ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.... Μπορείς ρε παιδί μου να συμφωνήσεις ή να διαφωνίσεις μαζί του...
Σου λέει:

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: Θα κάνουμε 1-2-3... Σ αρέσουν ψήφισε μας, δε σ αρέσουν μη μας ψηφίσεις
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ: Θα κάνουμε 1-2-3... Σ αρέσουν ψήφισε μας, δε σ αρέσουν μη μας ψηφίσεις..
ΚΛΠ...

Παρακολούθησα λίγο το Ντιμπέιτ... Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί τα μασάγανε... Μισόλογα, μισές προτάσεις, ημιτελείς σκέψεις, ασάφειες... Την άλλη μέρα έβλεπα τον Καρατζαφέρη.. Ούτε πολυλογία να θέλω depon, ούτε μισόλογα. Μπαμ, μπαμ, μπαμ... Σε μισή ώρα είχα καταλάβει τι πλάνο είχε για την Ελλάδα. Σε κάθε κλάδο με 2 προτάσεις είπε τι θα ήθελε να κάνει..

Εγώ δεν είμαι οπαδός του ΛΑΟΣ, ούτε ψήφισα στις ευρωεκλογές. Παραλία ήμουνα.
Απλά είδα μία σημαντική διαφορά από τους υπόλοιπους που μιλάνε μιλάνε και καταντάνε πολυλογάδες.

Ο Κωστάκης έχει καταντήσει με τη λέξη συνέπεια ότι ο Γιαννάκης με τη λέξη υπομονή... ΓΡΑΦΙΚΟΣ. Αλλά κυρίως δε μας λέει τι πλάνο θέλει ν ακολουθήσει...
Ο Γιωργάκης φαίνεται από χιλιόμετρα ότι δεν μπορεί να σταθεί στη θέση αυτή. Ούτε λόγο έχει, ούτε δείχνει ικανός να πάρει πρωτοβουλία για αλλαγές. Μισόλογα και πλατιάσεις χωρίς ιδαίτερο βάρος και προτάσεις.
Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το ποσοστό που του αξίζει. Ο πολιτικός του λόγος περιορίζεται σε στείρα κριτική, χωρίς προτάσεις και κυρίως με χαρακτηρισμούς Δεξιός, Φασίστας, Ρατσιστής κλπ. Περισσότερο μου δείχνει το μίσος του προς τους δεξιούς παρά με πείθει ότι έχει όραμα και προτάσεις.
Η Αλέκα μία λέξη έλεγε διαρκώς: ΛΑΣΠΗ. Αφού νόμιζες ότι όλη η Ελλάδα ασχολείτε όλη μέρα πώς να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Βέβαια από προτάσεις 0. Κριτική, κριτική και πρωτοβουλία 0. Ζει σε μία ουτοπία, τελείως εκτός πραγματικότητας και ασχολείται κάνοντας κριτική στην Ευρώπη.... Που αν κάπου οφείλουμε ότι δεν είμαστε εμείς μετανάστες σε άλλες χώρες και ζούμε κάτω από το γλυκό ελληνικό ήλιο και φλερτάρουμε ανέμελοι στα νησία και στις παραλίες είναι η Ευρώπη και το Ευρώ.
Αλλιώς θα μασταν και μεις σαν τους Ουκρανούς και τους Πολωνούς. Οι άντρες Εργάτες κι οι γυναίκες πουτάνες.

Εγώ δε λέω ότι το ΛΑΟΣ είναι με διαφορά το καλύτερο κόμμα που χει περάσει από την Ελλάδα και φανφάρες. Έχει όμως ξεκάθαρες θέσεις πάνω σε φλέγοντα ζητήματα. Έχει άποψη και μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις. Οι υπόλοιποι δεν έχουν ξεκάθαρες απόψεις ή για να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.

Τελικά το ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα. Ακροδεξιό το λένε οι ακροαριστεροί λόγω έλλειψης από τη μεριά τους πρακτικών λύσεων. Το ΛΑΟΣ βλέπει την πραγματικότητα και παίρνει θέση. Μακάρι κι οι υπόλλοιποι αλλά κι ο Ελληνικός λαός να παιρνε θέση. Τότε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.
Omar Little
QUOTE(zoze @ Jun 16 2009, 11:22 ) *
Τελικά το ΛΑΟΣ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα. Ακροδεξιό το λένε οι ακροαριστεροί λόγω έλλειψης από τη μεριά τους πρακτικών λύσεων. Το ΛΑΟΣ βλέπει την πραγματικότητα και παίρνει θέση. Μακάρι κι οι υπόλλοιποι αλλά κι ο Ελληνικός λαός να παιρνε θέση. Τότε θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε.


&" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350" />


QUOTE
«Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, και μπορεί η Χρυσή Αυγή με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει, όσο δεν μπορεί σήμερα δυστυχώς η ΟΝΝΕΔ» Γ. Καρατζαφέρης (16/1/1998).


QUOTE
Μέσα στη θερμή ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο συνέδριο του κόμματός του, ο κ. Κ. δεν άντεξε και έκλεισε το μάτι στα υπολείμματα των χουντικών: «Με ρωτούν, "κ. Καρατζαφέρη είστε με την 21η Απριλίου;" Απαντώ: Με την 21η Απριλίου ήμουνα. Με την 22α Απριλίου δεν ήμουνα. Διότι την 22α Απριλίου έπρεπε οι φαύλοι να έχουν πληρώσει. Αυτό ήταν το λάθος. Αυτό το λάθος πληρώνουμε σήμερα». Οι οπαδοί σηκώνονται όρθιοι και κραυγάζουν «Ε-πα-νά-στα-ση». Λίγο νωρίτερα είχε ακουστεί και το συμβολικό «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών».


QUOTE
«Ε, λοιπόν, φίλοι αναγνώστες, ζήσαμε μια δεκαετία δημοκρατίας με το "πουλί" του Ανδρέα να διαμορφώνει πολιτική (θυμηθείτε περιπτώσεις συζύγων διοικητών τραπεζών και υπουργών) και ζήσαμε μια επταετία με το πουλί της χούντας να ξεπετάγεται από τις στάχτες. Συγκρίνατε και κρίνατε: Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών ή Ελλάς Αλβανών Λαθρομεταναστών; Λαλιώτης ή Παττακός στα δημόσια έργα; Μακαρέζος και καθηγητής Κούλης στα οικονομικά ή Γιάννος και Χριστοδουλάκης; Ελληνες Αξιωματικοί ή Σιωνιστές Αξιωματούχοι;» Άρθρο στην ιδιοκτησίας Γ. Καρατζαφέρη εφημερίδα, Α1(21-22/4/02)


Πηγή

Αντίστοιχα άρθρα: http://www.iospress.gr/issues/extrem.htm

Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου, για το ότι δεν είναι ένα καθαρό ακροδεξιό κόμμα. Είναι απλός ένα λαϊκίστικο, που με μεγάλη χαρά φιλοξενεί στις τάξεις του ακροδεξιούς.
zoze
QUOTE(Omar Little @ Jun 16 2009, 12:04 ) *
Θα συμφωνήσω όμως μαζί σου, για το ότι δεν είναι ένα καθαρό ακροδεξιό κόμμα. Είναι απλός ένα λαϊκίστικο, που με μεγάλη χαρά φιλοξενεί στις τάξεις του ακροδεξιούς.


Φίλε,
α.) χαρακτηρίζεις χωρίς να αιτιολογείς. Λαϊκισμός δεν είναι όταν έχεις στάνταρντ προτάσεις, αλλά όταν μιλάς - μιλάς και δε λες τίποτα (και η τακτική σου είναι ο αποπροσανατολισμός του Λαού, βλ. λοιπά κόμματα).
β.) Τα βιντεάκια σου είναι το 1998. Το σημερινό ΛΑΟΣ κρίνουμε, όχι τον Καρατζαφέρη του 1998... Άλλωστε κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας αλλάζουμε απόψεις στη ζωή μας ή τουλάχιστον γινόμαστε πιο διαλακτική σ΄αυτές...
Omar Little
QUOTE(zoze @ Jun 16 2009, 12:43 ) *
Φίλε,
α.) χαρακτηρίζεις χωρίς να αιτιολογείς. Λαϊκισμός δεν είναι όταν έχεις στάνταρντ προτάσεις, αλλά όταν μιλάς - μιλάς και δε λες τίποτα (και η τακτική σου είναι ο αποπροσανατολισμός του Λαού, βλ. λοιπά κόμματα).
β.) Τα βιντεάκια σου είναι το 1998. Το σημερινό ΛΑΟΣ κρίνουμε, όχι τον Καρατζαφέρη του 1998... Άλλωστε κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας αλλάζουμε απόψεις στη ζωή μας ή τουλάχιστον γινόμαστε πιο διαλακτική σ΄αυτές...


α) Λαϊκισμός: ιδεολογία ή στάση που εκφράζεται κυρίως στην πολιτική και στην τέχνη και που χαρακτηρίζεται από υπερβολική και μη αυθεντική λαϊκότητα

Λαϊκότητα: η ιδιότητα του λαϊκού, αυτού που προέρχεται από το λαό, είναι δημιούργημά του, που απευθύνεται στο λαό ή που τον εκφράζει

Λεξικό της κοινής νεοελληνικής, Τριανταφυλλίδη

H αιτιολόγησή μου, βρίσκεται στα άρθρα που σου παρέθεσα παραπάνω. Γι αυτό εξάλλου έβαλα πρώτα αυτά και μετά έγραψα λακωνικά τη γνώμη μου.

β) Ας δούμε λοιπόν και το σημερινό ΛΑΟΣ, μιας και απ'ότι φαίνεται δεν διάβασες το 1ο άρθρο που έβαλα:

QUOTE
* Στην Α' Αθηνών εκλέγεται ο δικηγόρος Θάνος Πλεύρης, με μεγάλη διαφορά από τα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος Γεώργιο Γεωργίου (υπαρχηγό του κ. Καρατζαφέρη), Βαγγέλη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Θεοδωρακίδη (υποψήφιους για την υπερνομαρχία Αθήνας και τη νομαρχία Πειραιά στις εκλογές του 2006). Η επιτυχία αυτή οφείλεται αποκλειστικά στο γεγονός ότι πρόκειται για τον γιο του Κώστα Πλεύρη, εμβληματικής φιγούρας της ελληνικής ακροδεξιάς, ιδρυτή του φιλοφασιστικού κόμματος «4η Αυγούστου» και γραμματέα επί χούντας του πραξικοπηματία Ιωάννη Λαδά. Σε πρόσφατο βιβλίο του ο Πλεύρης υμνεί τον Χίτλερ, επαναλαμβάνοντας όλα τα αντισημιτικά στερεότυπα του ναζισμού.

Η τοποθέτηση του γιου στο ψηφοδέλτιο έγινε όταν αποφασίστηκε να περάσει στο παρασκήνιο ο πατέρας Πλεύρης, ο οποίος υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του ΛΑΟΣ.

Η πανηγυρική εκλογή του Πλεύρη- υιού αποτελεί βέβαια κόλαφο για τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος στήριξε όλη του την προεκλογική εκστρατεία (ακόμη και την πιασάρικη ατάκα του στο ντιμπέιτ) στην οικογενειοκρατία που μαστίζει τα... άλλα κόμματα.

* Στη Β' Αθηνών εκλέγεται ο Αδωνις Γεωργιάδης, εκπρόσωπος του κόμματος και γνωστός εκδότης και τηλεπαρουσιαστής βιβλίων. Εμφανίζεται ως μαθητής του πατέρα Πλεύρη και στενός φίλος του γιου. Προπαγάνδιζε επί μέρες το φιλοχιτλερικό βιβλίο του Κώστα Πλεύρη, χωρίς να δείχνει το εξώφυλλό του και καλούσε τους τηλεθεατές να τηλεφωνήσουν για να μάθουν το «φοβερό» περιεχόμενό του. Στις ίδιες εκπομπές προβάλλει και άλλα βιβλία χουντικών (όπως του Γεωργίου Γεωργαλά) ως «πολύ σημαντικά». Ο κ. Γεωργιάδης κατέθεσε πρόσφατα σε μήνυση του Κώστα Πλεύρη κατά εκπροσώπων της εβραϊκής κοινότητας και υποστηρίζει ότι το φιλοχιτλερικό αυτό βιβλίο «δεν μιλά πουθενά για τους Εβραίους γενικά» και ότι οι διαμαρτυρόμενοι Εβραίοι «τον συκοφαντούν».

* Στο υπόλοιπο Αττικής εκλέγεται ο Μάκης Βορίδης, ο οποίος συνηθίζει να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του όταν τον τοποθετούν στην ακροδεξιά. Ομως μέχρι πριν από δυο χρόνια ήταν επικεφαλής της οργάνωσης «Ελληνικό Μέτωπο», που εκπροσωπούσε τον Λεπέν στην Ελλάδα και είχε κύριο στόχο του τους μετανάστες. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες να εκπροσωπηθεί το ακροδεξιό ρεύμα στη Βουλή (ανάμεσά τους και μια συνεργασία με τον Κώστα Πλεύρη), η οργάνωση αυτοδιαλύθηκε και δέκα στελέχη της που επέλεξε ο κ. Βορίδης προσχώρησαν στις 22/10/05 στην Κεντρική Επιτροπή του ΛΑ.ΟΣ. Ο ίδιος ο κ. Βορίδης, εκτός από τις προσωπικές του σχέσεις με τον Λεπέν, έχει πλούσιο ακροδεξιό βιογραφικό. Υπήρξε πρόεδρος της νεολαίας της ΕΠΕΝ, δηλαδή του κόμματος που ίδρυσε το 1984 ο ίδιος ο δικτάτορας Παπαδόπουλος από τη φυλακή, ενώ στις 15/3/85 διαγράφτηκε για «φασιστική δράση» από το σύλλογο φοιτητών της Νομικής Αθηνών. Στη γενική συνέλευση όπου αποφασίστηκε η διαγραφή συμφώνησαν όλες οι φοιτητικές παρατάξεις, συμπεριλαμβανόμενης της ΔΑΠ, την οποία εκπροσωπούσε ο νεοεκλεγμένος βουλευτής (και πρώην ευρωβουλευτής) της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Ενα χρόνο αργότερα (22/4/86) καταγράφεται αιματηρή επιδρομή ΕΠΕΝιτών οπλισμένων με στιλέτα και λοστούς στη Νομική, με επικεφαλής τον Μάκη Βορίδη. Οσο για το «Ελληνικό Μέτωπο» που ιδρύθηκε από τον κ. Βορίδη στις 9/4/94, συγκροτήθηκε από όλες τις φιλοχουντικές και ακροδεξιές ομάδες (ΕΝΕΚ, ΕΠΕΝ, «Ελληνικής Δύναμη», κ.λπ.).

* Στην ίδια ομάδα των οπαδών του Λεπέν που προσχώρησαν στο ΛΑΟΣ το 2005 ανήκει και ο Χρήστος Χαρίτος, ο οποίος διεκδικεί από τον σεξολόγο Βαΐτση Αποστολάτο την έδρα του κόμματος στην Α' Πειραιά. Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας του λεπενικού «Ελληνικού Μετώπου» και δραστηριοποιείται στην παρααθλητική οργάνωση ΠΕΦΟ (Πανελλήνια Ενωση Φιλάθλων Ολυμπιακού), στην οποία ηγείται ο γνωστός συγγραφέας φιλοβασιλικών και αντισημιτικών βιβλίων Κώστας Μπαρμπής.

* Ανταγωνιστής στον τομέα του τηλεπλασιέ βιβλίων αλλά και ομοϊδεάτης του κ. Γεωργιάδη είναι ο Κυριάκος Βελόπουλος που εκλέγεται στη Β' Θεσσαλονίκης. Διαθέτει κι αυτός δικό του περιοδικό («Ελληνόραμα») και δική του οργάνωση («Δίαυλος Ελλήνων»), ενώ προβάλλει κάθε λογής «εθνωφελείς» συνωμοτικές θεωρίες. Πριν καταλήξει στο ΛΑΟΣ και τον κ. Καρατζαφέρη ανταγωνίστηκε και με τον τρίτο τηλεπλασιέ (Δημοσθένη Λιακόπουλο) για μια θέση στην καρδιά του προέδρου Καρατζαφέρη. Το 2002 διέλυσε ένα επιστημονικό συνέδριο για να υπερασπιστεί τον ανδρισμό του βασιλιά Φίλιππου και προκάλεσε επέμβαση «αγανακτισμένων πολιτών» στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Θεσσαλονίκη, επειδή διαφωνούσε με κάποια εκθέματα.




apkat
QUOTE(zoze @ Jun 16 2009, 12:43 ) *
β.) Τα βιντεάκια σου είναι το 1998. Το σημερινό ΛΑΟΣ κρίνουμε, όχι τον Καρατζαφέρη του 1998... Άλλωστε κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας αλλάζουμε απόψεις στη ζωή μας ή τουλάχιστον γινόμαστε πιο διαλακτική σ΄αυτές...


Απλουστατα ειναι η αποδειξη οτι το ΛΑΟΣ ειναι οπου φυσα ο ανεμος.Αλλαζουν κομματα τοσα δραστικα ιδεολογιες μεσα σε 5-6 χρονια(γιατι τα ιδια ελεγαν μεχρι τις προηγουμενες Ευρωεκλογες);;Πηραν δημοσιοτητα μεσω της ακροδεξιας ατζεντας τους και τωρα που πλεον εχουν ενα ονομα εχουν γινει πιο διαλλακτικοι αν μπορει κανεις να τους χαρακτηρισει ετσι.Ο καρατζαφερης σε ολη του την ζωη υπηρξε λαικιστης μεχρι αηδιας και το ιδιο εξακολουθει να κανει.Εχει αντιληφθει και εκμεταλευεται καποια προβληματα της Ελληνικης κοινωνιας με λαικιστικο τροπο.Τα στελεχη του δειχνουν που βρισκεται αυτο το κομμα.Πλευρης Βοριδης Αδωνις ειναι χαρακτηριστικες περιπτωσεις.Αν αυτοι δεν ειναι ακροδεξιοι τοτε δεν μπορω να φανταστω ποιοι ειναι.Ακομα θυμαμαι τα τραγικα φασιστικα προεκλογικα εντυπα του Ελληνικου μετωπου του Βοριδη.Αλλα φυσικα και η διαρκης στηριξη απο ολα σχεδον τα στελεχη του Λαος στον μπαμπα Πλευρη δειχνει το ιδεολογικο στιγμα του κομματος.

Ο καρατζαφερης απο μονος του εγω δεν πιστευω οτι ειναι ακροδεξιος.Ειναι απλα ενας λαικιστης που θα υποστηριξει οτιδηποτε μπορει να του δωσει μια καποια δημοφιλια.
zoze
QUOTE(apkat @ Jun 16 2009, 22:25 ) *
Απλουστατα ειναι η αποδειξη οτι το ΛΑΟΣ ειναι οπου φυσα ο ανεμος.Αλλαζουν κομματα τοσα δραστικα ιδεολογιες μεσα σε 5-6 χρονια(γιατι τα ιδια ελεγαν μεχρι τις προηγουμενες Ευρωεκλογες);;Πηραν δημοσιοτητα μεσω της ακροδεξιας ατζεντας τους και τωρα που πλεον εχουν ενα ονομα εχουν γινει πιο διαλλακτικοι αν μπορει κανεις να τους χαρακτηρισει ετσι.Ο καρατζαφερης σε ολη του την ζωη υπηρξε λαικιστης μεχρι αηδιας και το ιδιο εξακολουθει να κανει.Εχει αντιληφθει και εκμεταλευεται καποια προβληματα της Ελληνικης κοινωνιας με λαικιστικο τροπο.Τα στελεχη του δειχνουν που βρισκεται αυτο το κομμα.Πλευρης Βοριδης Αδωνις ειναι χαρακτηριστικες περιπτωσεις.Αν αυτοι δεν ειναι ακροδεξιοι τοτε δεν μπορω να φανταστω ποιοι ειναι.Ακομα θυμαμαι τα τραγικα φασιστικα προεκλογικα εντυπα του Ελληνικου μετωπου του Βοριδη.Αλλα φυσικα και η διαρκης στηριξη απο ολα σχεδον τα στελεχη του Λαος στον μπαμπα Πλευρη δειχνει το ιδεολογικο στιγμα του κομματος.

Ο καρατζαφερης απο μονος του εγω δεν πιστευω οτι ειναι ακροδεξιος.Ειναι απλα ενας λαικιστης που θα υποστηριξει οτιδηποτε μπορει να του δωσει μια καποια δημοφιλια.



Κάποιοι αλλάζουν αμάξι κάθε χρόνο. Άλλοι κάθε μήνα αλλάζουν γκόμενα. (Μερικοί μάλιστα αλλάζουν γκόμενα και βρίσκουν χειρότερη απ' την πρώην μόνο και μόνο για την αλλαγή). Άλλοι αλλάζουν σπίτι. Όλοι όμως αλλάζουν απόψεις. Ακόμα και στις μεταγραφές να πας, τη μία μέρα λένε για το χ παίκτη καλά λόγια και την άλλη όχι.

Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν τις ίδιες απόψεις διαχρονικά??
Είναι ανάγκη ν΄ αλλάζεις απόψεις. Η ζωή εξελίσεται και πρέπει ν ακολουθείς.


Όσο για το τελευταίο, είναι κι ο μόνος ο οποίος έχει προτάσεις χειροπιαστές. Μπορείς να συμφωνήσεις ή όχι μαζί του...

Πες μου εσύ τις προτάσεις του Σύριζα για τη λαθρομετανάστευση.. Ή του ΚΚΕ.

Πες μου τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα εθνικά θέματα.

Αν τις βρεις (αν υπάρχουν) τις συζητάμε και διαφωνούμε ή όχι...
dizzy_fingers
Από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ:
QUOTE
Για τη μεταναστευτική πολιτική:
• Κατάργηση του νέου ευρωπαϊκού Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, της λεγόμενης «Οδηγίας της Ντροπής» (Οδηγία για την εναρμόνιση των διαδικασιών επιστροφής υπηκόων τρίτων χωρών).
• Κατάργηση των σημερινών κέντρων κράτησης αλλοδαπών (προσφύγων και μεταναστών) και δημιουργία ανοικτών κέντρων διαβίωσης με αξιοπρεπείς όρους.
• Κατάργηση των άτυπων επαναπροωθήσεων από τον Έβρο και το Αιγαίο. Απαγόρευση της απέλασης και της διοικητικής κράτησης των ανηλίκων.
• Νομιμοποίηση και ένταξη στην κοινωνική ασφάλιση όλων των εργαζομένων μεταναστών. Κατοχύρωση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους, αποδέσμευση της νομιμοποίησης από ασφαλιστικές προϋποθέσεις, έκδοση πιστοποιητικού γέννησης των παιδιών τους, δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις τοπικές εκλογές για όσους τεκμηριώνουν 5ετή παραμονή στην Ελλάδα, ένταξη των μεταναστών στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα.
• Δημιουργία δομών εκμάθησης ελληνική γλώσσας σε όλους τους ενήλικους μετανάστες πρώτης γενιάς, από επαρκώς στελεχωμένα Κέντρα Εκμάθησης Ελληνικής Γλώσσας, που θα λειτουργούν σε Δημοτικό επίπεδο.
• Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν το πλήθος τους υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (π.χ. 8%).
• Χορήγηση πολιτικού άσυλου στους πρόσφυγες. Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία. Χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες-μετανάστριες ύστερα από 7 χρόνια παραμονής στη χώρα.

Είναι κάπου στα 2/3 της σελίδας, έχεις πολύ scroll down biggrin.gif.

Από το site του ΚΚΕ(και τη σχετική ανακοίνωση):
QUOTE
*
Νομιμοποίηση των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης και ανανέωσης των αδειών παραμονής και εργασίας, με κατάργηση κάθε οικονομικής επιβάρυνσης και γραφειοκρατίας. Επανένωση των οικογενειών.
*
Πλήρη - σταθερή εργασία, ίσα δικαιώματα Ελλήνων και μεταναστών σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
*
Κατάργηση των αντιδραστικών εγκυκλίων που βάζουν εμπόδια στη νοσηλεία μεταναστών στα νοσοκομεία. Αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας. Στελέχωση όλων των ιατρικών και κοινωνικών υπηρεσιών με διερμηνείς. Ειδικά μέτρα στήριξης των παιδιών, των γυναικών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
*
Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με ειδική μέριμνα για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των παιδιών των μεταναστών και την ιστορία της πρώτης πατρίδας τους. Εξασφάλιση δωρεάν όλων των προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη φοίτησή τους, όπως σίτιση, παροχή βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών μέσων, χώρους διαβάσματος. Πολύγλωσσα δημόσια κέντρα στήριξης των μεταναστών που θα συμβάλλουν και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.
* Δημόσιοι - Δωρεάν βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί.
* Δημιουργία δημόσιων οργανωμένων - ανθρώπινων χώρων υποδοχής των μεταναστών, με υπηρεσίες προληπτικής ιατρικής και πλήρη υγειονομική και ψυχολογική στήριξη για την αντιμετώπιση των πρώτων αναγκών.
* Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, καταπολέμηση - κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, στα 50 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά επαγγέλματα.
* Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας. Αποζημίωση των θυμάτων των εργατικών ατυχημάτων. Άμεση δωρεάν περίθαλψη και αποκατάστασή τους, στήριξη των οικογενειών τους.
* Σεβασμό των πολιτιστικών παραδόσεων των μεταναστών.
* Υπεράσπιση και διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων, κατάργηση του φακελώματος, των τρομονόμων, των αντιδραστικών μέτρων και διώξεων σε βάρος των μεταναστών και των πολιτικών προσφύγων.
* Μέτρα ενάντια στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται τους μετανάστες. Κρατική στήριξη των γυναικών θυμάτων της δουλεμπορίας και πορνείας (περίθαλψη, οικονομική και ψυχολογική στήριξη).




Το να υποστηρίζεις ότι ένα κόμμα δεν έχει πρόγραμμα είναι...τουλάχιστον αφελές. Το αν συμφωνείς ή αν διαφωνείς (που είναι και το πιθανότερο) είναι άλλο θέμα, αλλά φράσεις του φραπέ "δεν έχουν πρόγραμμα, όλοι ίδιοι είναι" δε χωρούν σε καμία σοβαρή πολιτική κουβέντα. Εκτός αν αποκλειστικός σκοπός είναι να προωθηθούν οι θέσεις ενός κόμματος...εκεί πάω πάσο, καθώς δε μιλάμε για συζήτηση αλλά για ξεδιάντροπο κομματικό οπαδισμό.
zoze
Τώρα είπαμε να μιλάμε για λύσεις, όχι για μπαρμούτσαλα.

α.) Δε μας είπες πώς θα πληρωθούν όλα όσα προτίνει το ΚΚΕ ο Σύριζα. Εκτός κι αν θα πληρώσει ο Αλλάχ.
β.) Δε μας είπες μετά πώς θα μετονομάσουμε τη χώρα και τι γλώσσα θα είναι η επίσιμη
γ.) Εγώ προτίνω μετά να ανοίξουμε και τα σύνορα, κατάργηση του στρατού και εκχώριση της κυβέρνησης στην Τούρκικο κράτος. Αφού είναι τόσο ιδανικός ο κόσμος, απορώ γιατί δεν ψηφίζει όλη η γη ΚΚΕ και Σύριζα. Είναι τόσο πρακτικοί...

Αντίστοιχα, εγώ σκέφτομαι να φτιάξω ένα κόμμα που να προτίνει λύση για το μεταναστευτικό τη χρήση πυρινικών εναντίον των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Κι αυτό είναι μία λύση. Ίσως ουτοπική, όχι περισσότερο πάντως από τις λύσεις του ΚΚΕ και Σύριζα

Είπαμε, ρεαλισμός, όχι ρομαντισμός. ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ όχι ουτοπία.
Να είμαστε σοβαροί και να μη μιλάμε για πλάκα.
Αυτά που προτίνουν δε ξέρω ποια χώρα τα προσφέρει στους πολίτες της, όχι στους μετανάστες.
Όχι δεν εφαρμόζονται εδώ, ούτε ο Θεός στον παράδεισο δεν τα προσφέρει.

Και τέλος, διερωτόμαι... Αφού έχουν πρόγραμμα κατά τις λαθρομετανάστευσης ( δηλαδή νομιμοποίηση της ), γιατί δεν τα είπανε στο debate?? Εκεί γιατί λέγανε 100 ώρες μπούρδες??
Μήπως καταλαβαίνουν ότι αν τα πουν αυτά θα πάρουν 0% ??

Γιατί η εγώ ζω σε ουτοπία ή το ΚΚΕ και ο Σύριζα...
Θα ήθελα αυτοί που προτίνουν αυτά, πρώτα να τα εφαρμόσουν στο σπίτι τους. Δηλαδή ρε παιδί μου, ασ πάρει ο καθένας απ' αυτούς 1 λαθρο σπίτι του, να τον ταϊζει, να τον πληρώνει απ' την τσέπη του, και μετά να ζητήσει από μένα να πληρώσω για να συντηρήσει τους υπόλοιπους το κράτος.

Να μιλάμε σοβαρά είπαμε.


ΥΓ. Εγώ δεν βλέπω πολύ δεξιά. Μάλλον ξεκάθαρους στόχους και απόψεις που τονίζονται ιδιαίτερα. Αλλά ξέρω.... Η εθνική κυριαρχία είναι δευτερευούσης σημασίας. Μάλλον ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης ήταν ακροδεξιοί.... Έπρεπε να ναι ανθρωπιστές και να γίνουν Τούρκοι...
zoze
QUOTE(zoze @ Jun 17 2009, 13:29 ) *
Τώρα είπαμε να μιλάμε για λύσεις, όχι για μπαρμούτσαλα.

α.) Δε μας είπες πώς θα πληρωθούν όλα όσα προτίνει το ΚΚΕ ο Σύριζα. Εκτός κι αν θα πληρώσει ο Αλλάχ.
β.) Δε μας είπες μετά πώς θα μετονομάσουμε τη χώρα και τι γλώσσα θα είναι η επίσιμη
γ.) Εγώ προτίνω μετά να ανοίξουμε και τα σύνορα, κατάργηση του στρατού και εκχώριση της κυβέρνησης στην Τούρκικο κράτος. Αφού είναι τόσο ιδανικός ο κόσμος, απορώ γιατί δεν ψηφίζει όλη η γη ΚΚΕ και Σύριζα. Είναι τόσο πρακτικοί...

Αντίστοιχα, εγώ σκέφτομαι να φτιάξω ένα κόμμα που να προτίνει λύση για το μεταναστευτικό τη χρήση πυρινικών εναντίον των χωρών προέλευσης των μεταναστών. Κι αυτό είναι μία λύση. Ίσως ουτοπική, όχι περισσότερο πάντως από τις λύσεις του ΚΚΕ και Σύριζα

Είπαμε, ρεαλισμός, όχι ρομαντισμός. ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ όχι ουτοπία.
Να είμαστε σοβαροί και να μη μιλάμε για πλάκα.
Αυτά που προτίνουν δε ξέρω ποια χώρα τα προσφέρει στους πολίτες της, όχι στους μετανάστες.
Όχι δεν εφαρμόζονται εδώ, ούτε ο Θεός στον παράδεισο δεν τα προσφέρει.

Και τέλος, διερωτόμαι... Αφού έχουν πρόγραμμα κατά τις λαθρομετανάστευσης ( δηλαδή νομιμοποίηση της ), γιατί δεν τα είπανε στο debate?? Εκεί γιατί λέγανε 100 ώρες μπούρδες??
Μήπως καταλαβαίνουν ότι αν τα πουν αυτά θα πάρουν 0% ??

Γιατί η εγώ ζω σε ουτοπία ή το ΚΚΕ και ο Σύριζα...
Θα ήθελα αυτοί που προτίνουν αυτά, πρώτα να τα εφαρμόσουν στο σπίτι τους. Δηλαδή ρε παιδί μου, ασ πάρει ο καθένας απ' αυτούς 1 λαθρο σπίτι του, να τον ταϊζει, να τον πληρώνει απ' την τσέπη του, και μετά να ζητήσει από μένα να πληρώσω για να συντηρήσει τους υπόλοιπους το κράτος.

Να μιλάμε σοβαρά είπαμε.


ΥΓ. Εγώ δεν βλέπω πολύ δεξιά. Μάλλον ξεκάθαρους στόχους και απόψεις που τονίζονται ιδιαίτερα. Αλλά ξέρω.... Η εθνική κυριαρχία είναι δευτερευούσης σημασίας. Μάλλον ο Κολοκοτρώνης κι ο Καραϊσκάκης ήταν ακροδεξιοί.... Έπρεπε να ναι ανθρωπιστές και να γίνουν Τούρκοι...


ΥΓ2. Θέσεις ΣΥΡΙΖΑ για τα εθνικά θέματα. (Κατ εμέ το no 1 για όλους μας. Δεν υφίσταται Ελληνική δημοκρατία χωρίς Ελλάδα)
http://syriza-watch.blogspot.com/2007/10/blog-post_17.html
Μου κάνει μεγάλη εντύπωση το τελευταίο: Αυτή είναι η Αριστερά σας κύριοι; Που είναι η πραγματική πατριωτική αριστερά του Μίκη Θεοδωράκη και ποιά είναι η σχέση της με το ΣΥΡΙΖΑ;

ΥΓ3. Ψάχνω ακόμα τις θέσεις του ΚΚΕ. Αν κάποιος μπορεί να βοηθήσει...

ΥΓ4. Είναι άλλωστε τόσο ξεκάθαρες και ρεαλιστικές οι θέσεις τους που μόλις γράψεις λάος στο google σου βγάζει 10 link με τις θέσεις του ΛΑΟΣ στα εθνικά, και μόλις γράψεις ΚΚΕ σου βγάζει λινκ για κοινωνικούς αγώνες του 1920...

dizzy_fingers
Όντως, ας μιλάμε σοβαρά...

QUOTE
α.) Δε μας είπες πώς θα πληρωθούν όλα όσα προτίνει το ΚΚΕ ο Σύριζα. Εκτός κι αν θα πληρώσει ο Αλλάχ.
β.) Δε μας είπες μετά πώς θα μετονομάσουμε τη χώρα και τι γλώσσα θα είναι η επίσιμη
γ.) Εγώ προτίνω μετά να ανοίξουμε και τα σύνορα, κατάργηση του στρατού και εκχώριση της κυβέρνησης στην Τούρκικο κράτος. Αφού είναι τόσο ιδανικός ο κόσμος, απορώ γιατί δεν ψηφίζει όλη η γη ΚΚΕ και Σύριζα. Είναι τόσο πρακτικοί...

Το δεύτερο πρόσωπο υποθέτω πως είναι γενικό, έτσι, μιας και απλά σου παρέθεσα τις θέσεις δεν τις έβγαλα εγώ.
Σε παρακαλώ, επίσης, να αφήσεις στην άκρη τις ειρωνείες και να δείξεις τον κατάλληλο σεβασμό και κατανόηση στον συνομιλητή σου, είναι από τις βασικές αρχές των συζητήσεων στα φόρουμ.
Ούτε ο Καρατζαφέρης δεν ειρωνεύεται τους συνομιλητές του.


Λοιπόν, μιας και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας παρακολούθησα περισσότερο το ΣΥΡΙΖΑ από το ΚΚΕ όσον αφορά τα αριστερά κόμματα, μπορώ να σου απαντήσω στα εξής:

QUOTE
α.) Δε μας είπες πώς θα πληρωθούν όλα όσα προτίνει το ΚΚΕ ο Σύριζα. Εκτός κι αν θα πληρώσει ο Αλλάχ.
.....
Και τέλος, διερωτόμαι... Αφού έχουν πρόγραμμα κατά τις λαθρομετανάστευσης ( δηλαδή νομιμοποίηση της ), γιατί δεν τα είπανε στο debate?? Εκεί γιατί λέγανε 100 ώρες μπούρδες??

Αν παρακολουθούσες στο debate και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς εκτός του Καρατζαφέρη θα είχες παρατηρήσει πως ο Αλαβάνος απάντησε συγκεκριμένα για τα 3,8 δις της εισφοροδιαφυγής (μπορεί να μου διαφεύγει το ακριβές νούμερο). Σε άλλη συνέντευξή του στο tvxs αναφέρεται συγκεκριμένα στο πώς θα διατεθούν τα χρήματα για την κοινωνική ανάπτυξη, την ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών και για τα λοιπά θέματα. Εισφοροδιαφυγή, συγκράτηση του κεφαλαίου, περιορισμός των περιττών δαπανών στην άμυνα (τα γνωστά νταβατζηλίκια δηλαδή με τα ετοιμόροπα αεροπλάνα)...μόνο τις μίζες και τα σκάνδαλα να κόψεις αμέσως έχεις κλείσει τον μισό σου προϋπολογισμό.
Τώρα, αν με ρωτάς (και ειρωνευτείς πάλι) για το πώς θα επιτύχει αυτά ε τότε:
1) Χαίρω πολύ καλιαμάγκουρας (suspect copyright), τις ίδιες αμφιβολίες οφείλεις να έχεις και για πλάνα του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του οποιουδήποτε κόμματος.
2) Να με ενημερώσεις σε παρακαλώ, για να μην χάνω το χρόνο μου μιλώντας σε έναν τοίχο, ότι δεν δίνεις καμία βάση σε επιχειρήματα και γεγονότα, τη βάση δηλαδή των συζητήσεων. Εδώ και κάμποσα ποστ σου έχουν γίνει αρκετές παραθέσεις ενάντια στις διατυπώσεις σου και το μόνο που έκανες ήταν να απαντήσεις με ειρωνίες και αερολογίες- το τελευταίο ειδικά να σου θυμήσω πως κατηγόρησες τους υπόλοιπους ότι κάνουν.


QUOTE
Αυτά που προτίνουν δε ξέρω ποια χώρα τα προσφέρει στους πολίτες της, όχι στους μετανάστες.

Χώρες που έχουν αρκετούς μετανάστες στον πληθυσμό τους, αρκετοί εκ των οποίων Έλληνες - βλέπε Βόρεια-Κεντρική Ευρώπη.



Κοίταξε, το να σου παραθέτω ξερό το πρόγραμμα των αριστερών κομμάτων για τη λαθρομετανάστευση είναι σαν να σου παραθέτω το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τη δημόσια παιδεία.
Είναι δευτερεύων θέμα δηλαδή. Όπως εσύ πιστεύεις πως για τα περισσότερα κακά στη χώρα μας ευθύνονται οι μετανάστες, τα κόμματα αυτά (και εγώ, και αρκετοί εδώ μέσα που δεν είμαστε αυστηρά ταγμένοι με το σύνολο της "αριστερής θεωρίας") θεωρούν πως η πηγή του κακού είναι αλλού. Το αν θα διώξουμε ή θα κρατήσουμε τους μετανάστες είναι άσχετο από το αν το κοινωνικό κράτος παραπαίει λόγω λαμογιών και κακού προγραμματισμού. Αν τα του οίκου μας πάνε καλά, και οι φιλοξενούμενοι θα είναι καλά. Αν διώξουμε τους φιλοξενούμενους ή όσο επικεντρωνόμαστε σε αυτό, τα προβλήματά μας δε θα λυθούν ποτέ.

Καταλαβαίνω πως αυτή η θεώρηση σου φαίνεται τελείως παράλογη και κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται να την ασπαστείς ποτέ στο υπόλοιπο της ζωής σου, αλλά κατάλαβε πως είναι μία θέση. Θέση ενισχυμένη από ιστορικά γεγονότα κι όχι θεωρητικολογίες που, όπως κάθε άποψη, αξίζει του σεβασμού του απέναντι και όχι τον χλευασμό.
Οι αρχαίοι Έλληνες που τόσο θαυμάζουν στον ΛΑΟΣ διάολε τα διδάξανε αυτά. Αυτά δεν τα συμμερίζεσαι?



QUOTE
Θα ήθελα αυτοί που προτίνουν αυτά, πρώτα να τα εφαρμόσουν στο σπίτι τους. Δηλαδή ρε παιδί μου, ασ πάρει ο καθένας απ' αυτούς 1 λαθρο σπίτι του, να τον ταϊζει, να τον πληρώνει απ' την τσέπη του, και μετά να ζητήσει από μένα να πληρώσω για να συντηρήσει τους υπόλοιπους το κράτος.

Εσύ ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός του ΛΑΟΣ έχει κάνει το ίδιο για τους Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας?



Όπως εσύ έκανες παράκληση στα πρώτα σου ποστ να συζητήσουμε για πράξεις κι όχι θεωρίες, να σε παρακαλέσω κι εγώ με σειρά μου να παραθέσεις έγκυρες πηγές, να κόψεις τα εξυπνακίστικα τσιτάτα καθώς με αυτά δε γίνεται συζήτηση και να δείξεις τον απαιτούμενο σεβασμό στους συνομιλητές σου. Οτιδήποτε άλλο θα αγνοηθεί εκ μέρους μου.
zoze
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 17 2009, 13:56 ) *
α.) Χώρες που έχουν αρκετούς μετανάστες στον πληθυσμό τους, αρκετοί εκ των οποίων Έλληνες - βλέπε Βόρεια-Κεντρική Ευρώπη.

β.) Εσύ ή ο οποιοσδήποτε πολιτικός του ΛΑΟΣ έχει κάνει το ίδιο για τους Έλληνες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας?

γ.) Ούτε ο Καρατζαφέρης δεν ειρωνεύεται τους συνομιλητές του.

δ.) Αν παρακολουθούσες στο debate και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς εκτός του Καρατζαφέρη θα είχες παρατηρήσει πως ο Αλαβάνος απάντησε συγκεκριμένα για τα 3,8 δις της εισφοροδιαφυγής (μπορεί να μου διαφεύγει το ακριβές νούμερο). Σε άλλη συνέντευξή του στο tvxs αναφέρεται συγκεκριμένα στο πώς θα διατεθούν τα χρήματα για την κοινωνική ανάπτυξη, την ενσωμάτωση των λαθρομεταναστών και για τα λοιπά θέματα. Εισφοροδιαφυγή, συγκράτηση του κεφαλαίου, περιορισμός των περιττών δαπανών στην άμυνα (τα γνωστά νταβατζηλίκια δηλαδή με τα ετοιμόροπα αεροπλάνα)...μόνο τις μίζες και τα σκάνδαλα να κόψεις αμέσως έχεις κλείσει τον μισό σου προϋπολογισμό.


Α.) Από ΚΚΕ:

-Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, καταπολέμηση - κατάργηση της ανασφάλιστης εργασίας. Δικαίωμα μεταφοράς των ασφαλιστικών δικαιωμάτων στη χώρα προέλευσης. Σύνταξη στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, στα 50 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για τα Βαρέα - Ανθυγιεινά επαγγέλματα.
-Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο - δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά, με ειδική μέριμνα για τη διδασκαλία της μητρικής γλώσσας των παιδιών των μεταναστών και την ιστορία της πρώτης πατρίδας τους. Εξασφάλιση δωρεάν όλων των προϋποθέσεων για την ανεμπόδιστη φοίτησή τους, όπως σίτιση, παροχή βιβλίων και άλλων εκπαιδευτικών μέσων, χώρους διαβάσματος. Πολύγλωσσα δημόσια κέντρα στήριξης των μεταναστών που θα συμβάλλουν και στην εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας.

Από Σύριζα:

-Χορήγηση πολιτικού άσυλου στους πρόσφυγες. Ιθαγένεια σε όσα παιδιά γεννιούνται στην Ελλάδα ή έρχονται σε μικρή ηλικία. Χορήγηση υπηκοότητας στους μετανάστες-μετανάστριες ύστερα από 7 χρόνια παραμονής στη χώρα.
-Μαθήματα μητρικής γλώσσας και πολιτισμού για μαθητές μετανάστες στα δημόσια σχολεία, όταν το πλήθος τους υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό (π.χ. 8%).

Χωρίς αερολογίες λοιπόν. Ποια είναι αυτή η χώρα, της Βόρειας ή κεντρικής Ευρώπης??

Το σύστημα υγείας στη Γαλλία που έχω νοσηλευτεί το ξέρω. Πιο φθηνό είναι το μπάτζετ του Παναθηναϊκού παρά να νοσηλευτείς εκεί ανασφάλιστος. Ειδικά αν είσαι και λάθρος καλύτερα να πεθάνεις παρά να πας στο νοσοκομείο...


Β.) Επειδή μου λες ότι λέω αερολογίες:
http://www.wcn.gr/index.php?option=com_con...16&Itemid=2

Γ.) Δεν ειρωνεύομαι το συνομιλητή μου. Τα προγράμματα που postαρες ειρωνεύτηκα ως πλήρως ουτοπικά.

Δ.) Ποια κυβέρνηση σε ποιο κράτος το πέτυχε αυτό?? Κι ο Αγ. Πέτρος στον παράδεισο το Θεό τον κλέβει... Δηλαδή όλα τ άλλα κόμματα του κόσμου είναι κλέφτες κι ο Αλαβάνος είναι ο τίμιος?? Είναι δυνατόν??


Θεωρείες είναι αυτά που λέω?? Νομίζω ότι είναι πιο πρακτικά από όλα όσα λένε οι άλλοι...
apkat
QUOTE(zoze @ Jun 17 2009, 11:22 ) *
Κάποιοι αλλάζουν αμάξι κάθε χρόνο. Άλλοι κάθε μήνα αλλάζουν γκόμενα. (Μερικοί μάλιστα αλλάζουν γκόμενα και βρίσκουν χειρότερη απ' την πρώην μόνο και μόνο για την αλλαγή). Άλλοι αλλάζουν σπίτι. Όλοι όμως αλλάζουν απόψεις. Ακόμα και στις μεταγραφές να πας, τη μία μέρα λένε για το χ παίκτη καλά λόγια και την άλλη όχι.

Τα υπόλοιπα κόμματα έχουν τις ίδιες απόψεις διαχρονικά??
Είναι ανάγκη ν΄ αλλάζεις απόψεις. Η ζωή εξελίσεται και πρέπει ν ακολουθείς.




A μαλιστα..Δηλαδη ο καρατζαφερης τις πολιτικες του αποψεις τις αντιμετωπιζει σαν την γκομενα του η το αυτοκινητο του.Νομιζω εσυ εισαι που ζητησες να μιλαμε σοβαρα.Σε αυτο το υφος παντως και εγω δεν θα ξαναπαντησω αφου δεν βρισκω να εχει και νοημα.

Τα υπολοιπα κομματα ειναι απαραιτητο να εχουν στα σοβαροτερα θεματα τους ιδιες αποψεις διαχρονικα.Και φυσικα το ποιο ειναι το ιδεολογικο στιγμα του κομματος ειναι το σοβαροτερο.Ο Λαος απο ακροδεξιο φασιστικο θελει να πλασαριστει ως κεντροδεξιο.Το ΚΚΕ ηταν ανεκαθεν ΚΚΕ,το πασοκ απο κεντροαριστερο ειναι απλως στο κεντρο.Ο ΣΥΡΙΖΑ μια ζωη στα ιδια ηταν, και η ΝΔ επισης.Μονο το Λαος ειχε αυτην την τεραστια αλλαγη.Μεγαλη αλλαγη ενος κομματος ηταν η αλλαγη στασης του Πασοκ ως προς την ΕΕ.Απο το ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ιδιο συνδικατο υποστηριξαν τελικα την ΕΕ.Αλλα για αυτο ακομα το ΚΚΕ τους καταγγελει.Και εχει και δικιο κατα την γνωμη μου.ΣΕ τετοια σοβαρα θεματα δεν μπορει να πιστευεις το ενα την μ ια και το αλλο την αλλη.Η εισαι με την ΕΕ η δεν εισαι.Και τα 2 δεν γινονταοι.Εκει χρειαζεται η συνεπεια.

Οι πολιτικες αποψεις δεν ειναι για να αλλαζουν καθε χρονο οπως τα αμαξια και η συνεπεια των αποψεων στα κομματα ειναι παντα απο τα ζητουμενα.Δηλαδη αν ψηφισουμε τον Καρατζαφερη βγει και κυβερνηση και μας πει συγνωμη αλλα αλλαξα παλι φετος αποψεις εγινα παλι φασιστας παμε να παρουμε την Πολη την Κυπρο τι θα πρεπει να κανουμε;;Εμπιστοσσυνη μπορεις να εχεις μονο στα κομματα που δειχουν συνεπεια.Τους υπολοιπους δυστυχως η ευτυχως δεν μπορεις να τους παρεις στα σοβαρα.Και καποιοι τυπακοι σαν τον Αδωνι τον Βοριδη και τον Πλευρη ειναι τετοιες τραγικες περιπτωσεις.

Εχεις αμφιβολιες για το πως θα λειτουργησουν αυτα που προτεινει το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν εχεις για το πως θα λειτουργησουν αυτα που λεει ο Καρατζαφερης σε 1002 θεματα ακομα;;

Εντιτ:Αυτο με το 1,000,000 ευρω του Λαος καταντησε πλεον αηδια.Οταν κανεις μια τετοια πραξη υποτιθεται οτι αποφευγεις να το δειξεις.Ο καρατζαφερης το πηρε στο ντιμπειτ να το δειξει, στην συνεντευξη τυπου στο Ζαπειο επισης, εκανε διαφημησεις αποκλειστικα με αυτο..Ελεος πλεον.Ειναι παραπανω απο σαφες ποσο προεκλογικη κινηση ηταν.

Εντιτ2:Και για να μην παρεξηγηθω.Μπραβο του που τα εδωσε εστω και προεκλογικα.Τα ειχαν αναγκη οι ανθρωποι που τα πηραν.Αλλα πρεπει να τα μαθει ολη η Ελλαδα;;;;;;
dizzy_fingers
QUOTE(zoze @ Jun 17 2009, 14:25 ) *
Χωρίς αερολογίες λοιπόν. Ποια είναι αυτή η χώρα, της Βόρειας ή κεντρικής Ευρώπης??

Θέλεις να ρωτήσεις του συμπατριώτες μας στη Σουηδία για τη υψηλού επιπέδου δωρεάν εκπαίδευση (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) που απολαμβάνουν έλληνες και ξένοι? Θέλεις να ρωτήσεις τους φίλους μας τους αυστριακούς για τους βασικούς μισθούς (1100 ευρώ) που δίνουν σε γηγενείς και μη?
Υπάρχουν κράτη που φροντίζουν ΚΑΙ για τους δικούς τους ανθρώπους ΚΑΙ για τους αλλοδαπούς. Ακόμα και να μην υπήρχαν, όμως, δεν είναι καθόλου ουτοπικό να προγραμματίζεις την ανάπτυξή σου ως κράτος. Εκτός αν πιστεύεις πως είναι λιγότερο ουτοπικό (και συνάμα πιο σωστό(!) ) το να περιφράξεις με συρματόπλεγμα τα σύνορα της χώρας σου για να κρατήσεις απ'έξω τους ούτως ή άλλως πεθαμένους λαθρομετανάστες.


QUOTE(zoze @ Jun 17 2009, 14:25 ) *
Β.) Επειδή μου λες ότι λέω αερολογίες:
http://www.wcn.gr/index.php?option=com_con...16&Itemid=2

Αυτή είναι η ίδια επιταγή που κουνούσε επιδεικτικά ο Καρατζαφέρης στο debate? Κι επιμένεις ότι δεν είναι λαϊκιστής, έτσι?


QUOTE(zoze @ Jun 17 2009, 14:25 ) *
Δ.) Ποια κυβέρνηση σε ποιο κράτος το πέτυχε αυτό?? Κι ο Αγ. Πέτρος στον παράδεισο το Θεό τον κλέβει... Δηλαδή όλα τ άλλα κόμματα του κόσμου είναι κλέφτες κι ο Αλαβάνος είναι ο τίμιος?? Είναι δυνατόν??

Δεν έγραψα πουθενά αυτό το πράγμα, απάντησα ξεκάθαρα σε αυτό που έλεγες για τη μη τοποθέτηση στο debate στην εύρεση των οικονομικών πόρων.
Επίσης, σου επιστρέφω αυτούσια την ερώτηση για το κόμμα σου. Αν επιλέγεις να κρίνεις τίμιο και μη τίμιο όποιον, αυθαίρετα, επιθυμείς τότε αυτόματα η συζήτησή μας τελειώνει εδώ μιας και διάλογος με δύο μέτρα και δύο σταθμά δε γίνεται.
zoze
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 17 2009, 14:48 ) *
Θέλεις να ρωτήσεις του συμπατριώτες μας στη Σουηδία για τη δωρεάν εκπαίδευση (τουλάχιστον μέχρι πρότινος) που απολαμβάνουν έλληνες και ξένοι? Θέλεις να ρωτήσεις τους φίλους μας τους αυστριακούς για τους βασικούς μισθούς (1100 ευρώ) που δίνουν σε γηγενείς και μη?
Υπάρχουν κράτη που φροντίζουν ΚΑΙ για τους δικούς τους ανθρώπους ΚΑΙ για τους αλλοδαπούς. Ακόμα και να μην υπήρχαν, όμως, δεν είναι καθόλου ουτοπικό να προγραμματίζεις την ανάπτυξή σου ως κράτος. Εκτός αν πιστεύεις πως είναι λιγότερο ουτοπικό (και συνάμα πιο σωστό(!) ) το να περιφράξεις με συρματόπλεγμα τα σύνορα της χώρας σου για να κρατήσεις απ'έξω τους ούτως ή άλλως πεθαμένους λαθρομετανάστες.



Αυτή είναι η ίδια επιταγή που κουνούσε επιδεικτικά ο Καρατζαφέρης στο debate? Κι επιμένεις ότι δεν είναι λαϊκιστής, έτσι?



Δεν έγραψα πουθενά αυτό το πράγμα, απάντησα ξεκάθαρα σε αυτό που έλεγες για τη μη τοποθέτηση στο debate στην εύρεση των οικονομικών πόρων.
Επίσης, σου επιστρέφω αυτούσια την ερώτηση για το κόμμα σου. Αν επιλέγεις να κρίνεις τίμιο και μη τίμιο όποιον, αυθαίρετα, επιθυμείς τότε αυτόματα η συζήτησή μας τελειώνει εδώ μιας και διάλογος με δύο μέτρα και δύο σταθμά δε γίνεται.


Παραιτούμαι της συζήτησης....
petrovic
Η βαθύτερη αιτία του "κακού χαμού" που γίνεται στο Συνασπισμό τις τελευταίες ημέρες είναι οι τελείως διαφορετικές αντιλήψεις συμμαχιών που υπάρχουν σε αυτό το κόμμα: 1) ένα τμήμα του κόμματος,πλειοψηφικό (βλ. Τσίπρας,Καρίτζηςκτλ.) επιθυμεί την άσκηση σκληρής κριτικής προς το δικομματισμό και την προσπάθεια συνεργασίας ή και συμμαχίας ακόμα με το ΚΚΕ, ώστε να γίνει πραγματικότητα ένας δυναμικός και ελπιδοφόρος"τρίτος πόλος" στο πολιτικό σύστημα. 2)ένα άλλο τμήμα του κόμματος, μειοψηφικό (βλ. Κουβέλης,Μαργαρίτης κτλ.) επιθυμεί την προσπάθεια συνενόησης με το ΠΑΣΟΚ ,ώστε να γίνει πραγματικότητα η κυβέρνηση συνεργασίας των "δημοκρατικών ,προοδευτικών δυνάμεων της χώρας" και να αποτραπεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΛΑΟΣ. Είναι προφανές ότι δύο τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες στρατηγικές δύσκολα μπορούν να συνυπάρξουν στο ίδιο κόμμα. Είναι προφανές επίσης ότι δύο τόσο διαμετρικά αντίθετες στρατηγικές προκαλούν καθημερινές διαφωνίες. Η πρώτη πλευρά είπε π.χ. για το κακό αποτέλεσμα των ευροεκλογών " Δεν τα πήγαμε καλά γιατί το πολιτικο-μιντιακό σύστημα ταρακουνήθηκε από τη σκληρή στάση μας των τελευταίων μηνών και μας χτύπησε αλύπητα. Ταυτόχρονα δεν είμασταν όσο μαχητικοί έπρεπε για να αντέξουμε στην επίθεση του συστήματος. άρα συνεχίζουμε στην ίδια γραμμή και πιο αποφασιστικά. Μας φοβούνται" Η δεύτερη πλευρά είπε : "Δεν τα πήγαμε καλά γιατί χάσαμε τη μετριοπαθή ταυτότητα μας. Πάψαμε να είμαστε η αριστερά της νηφαλιότητας και των προτάσεων και γίναμε κάτι σαν δεύτερο ΚΚΕ. Γι'αυτό μας εγκατέλειψε ο παραδοσιακός μας χώρος, ο χώρος των προοδευτικών πολιτών." Θα με ενδιέφεραν πολύ οι σκέψεις σας για το ζήτημα.Τι θεωρείτε ότι πρέπει να κάνει ο ΣΥΝ; Ποια στρατηγική πιστεύετε ότι ωφελεί τους εργαζομένους και τη νεολαια; Μήπως έχετε να προτείνετε κάποια τρίτη στρατηγική; Γενικότερα, τι πιστεύετε ότι λείπει από αυτό το κόμμα; (Τα ερωτήματα προφανώς τα απαντάει 'οποιος το επιθυμεί. Τα ερωτήματα προφανώς απευθύνονται σε όλους, όχι μόνο σε όσους συμπαθούν τον ΣΥΝ)
dizzy_fingers
Ένα ανέκδοτο που διάβασα σήμερα και ταιριάζει απόλυτα στη δικέφαλη κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ:
QUOTE
Έψαχνε λέει ο Χριστός σε όλη τη Γη να βρει τον πατέρα του τον Ιωσήφ. Πάει από δω, πάει από κει, ρωτάει παντού μήπως ξέρουν έναν γέρο ξυλουργό, με τα πολλά καταλήγει σε μια καλύβα έξω από κάποιο κωλοχώρι στο πουθενά. Μέσα βρίσκει έναν παππού που μαστορεύει μια ξεχαρβαλωμένη καρέκλα. Τον ρωτάει λοιπόν:

“Μπάρμπα, μήπως είχες έναν γιο κάποτε και τον έχασες;”

“Ναι παιδάκι μου”, λέει ο παππούς και αναστενάζει.

“Και μήπως ο γιος σου είχε καρφιά στα χέρια και στα πόδια;” ρωτάει και πάλι ο Χριστός.

“Αχ, ναι παιδάκι μου” απαντάει ο γέρος κι αρχίζει να βουρκώνει.

“Πατέρα!” ανοίγει τα χέρια του ο Χριστός και τρέχει προς το μέρος του.

“Πινόκιο!” φωνάζει ο παππούς και τον σφίγγει στην αγκαλιά του.

Χιχιχιχι biggrin.gif.

Δεν κρύβω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει την συμπάθειά μου, κύρια γιατί είχε αυτό που εκτιμώ στη διαδικτυακή μας γενιά, τον διάλογο και τις διαφορετικές συνιστώσες που συμμετέχουν σε αυτόν καθώς είναι το μόνο κόμμα που δεν αποτελείται από ένα μονοκόμματο (χοχο, πιάσατε το αστείο?) δυναμικό που να βασίζεται είτε στον στείρο κομμουνισμό, είτε στον αυστηρό πατριωτισμό, είτε στον άπληστο θεό του χρήματος...δεν εκτίμησα, όμως, το μικρόβιο του Έλληνα πολιτικού που μεταδίδεται πιο γρήγορα κι από την αρρώστια των χοίρων και κύρια παρενέργειά του είναι η ξεροκεφαλιά και η πλήρης έλλειψη κατανόησης και διαλλακτικότητας. Ήταν αναμενόμενο να προκληθούν "μετασεισμικές δονήσεις" μετά το κακό (σύμφωνα με τις προσδοκίες στην Κουμουνδούρου) αποτέλεσμα, αλλά το να πετάνε καρφάκια οι δύο ηγέτες μεταξύ τους και να μη δίνεται μία ξεκάθαρη πολιτική απάντηση για το ποιός παραιτείται και γιατί, δε μου θυμίζει πολιτική αλλά προετοιμασία Αγγελόπουλων-Γιαννακόπουλων πριν το ντέρμπυ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ.

Θα περιμένω λίγο καιρό πριν προτείνω κάτι μέσα από το τόπικ γιατί πραγματικά θέλω να δω που θα βγάλει όλη αυτή η ιστορία με τις παραιτήσεις και τους εσωκομματικούς τσακωμούς, πάντα σε σχέση και με το εγχείρημα ΣΥΡΙΖΑ (αφού αν δε βρίσκουν κοινή γραμμή οι μισοί εκεί μέσα, γιατί κάποια στιγμή να μη θεωρήσουν σωστό να διαλυθούν?).

Το μόνο όπου θα εκφράσω την ξεκάθαρη αντίθεσή μου είναι η συνεργασία με μοναδικό σκοπό την είσοδο στη Βουλή. Αν βρουν κοινούς στόχους και βάσεις με κάποιο κόμμα έχει καλώς, αλλά η "συνεργασία με σκοπό τη δημιουργία τρίτου πόλου" δε μου κάθεται καλά. Σωστή η λογική της αποδυνάμωσης του δικομματισμού, αλλά όσο τσακώνονται μεταξύ τους δε βλέπω καν πώς θα μπορούσαν να συνεργαστούν με άλλους...

...και την ίδια στιγμή ως "τρίτος πόλος", όχι σχηματίζεται αλλά εδραιώνεται ένα παρακλάδι της κυβέρνησης...



Disclaimer: Οι πολιτικές απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το ποστ και σε κάθε ποστ μου, εκφράζουν αποκλειστικά εμένα ως Σπύρο Μαρτζούκο και όχι το basketforum του οποίου είναι administrator. Η μία μου ιδιότητα με την άλλη είναι ξεκάθαρα διακριτές όταν συμμετέχω στις συζητήσεις μαζί σας. Απλά για να προλάβω οποιεσδήποτε παρεξηγήσεις.
petrovic
Φίλε dizzy η αιτία της ανακατωσούρας δεν είναι η "απλή ξεροκεφαλιά και έλλειψη κατανόησης" αλλά πολύ βαθύτερες ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες : ένα τμήμα του κόμματος θέλει να συνεχιστεί η αριστερή στροφή και να γίνει απόπειρα για συνεννόηση με ΚΚΕ, ένα άλλο τμήμα θέλει επιστροφή σε πιο κεντροαριστερές θέσεις, ώστε να γίνει απόπειρα για συνεννόηση με ΠΑΣΟΚ. Απλά , οι δύο πλευρές δεν τα λένε τόσο χύμα ακόμα, γι'αυτό και δε φαίνεται καθαρά το γιατί της παραίτησης. Αυτή είναι ωστόσο η πραγματική αιτία του προβλήματος, δίχως αμφιβολία.
dizzy_fingers
Απλά αυτή η εντύπωση μου δώθηκε από τις εξελίξεις, λανθασμένα τελικά.

Ούτως ή άλλως, η διχόνοια είναι η μάστιγα της παράταξης...και όπου υπάρχει αυτή μου φαίνονται δύσκολα τα πράγματα.

Αν είναι να επιστρέψουν στο ΚΚΕ ή να συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ, τότε πραγματικά δε βλέπω λόγο ύπαρξης για τον ΣΥΡΙΖΑ...
Ο τρίτος δρόμος που θα πρότεινα θα ήταν να βάλουν τα κεφάλια κάτω, τότε, και να συνεχίσουν να βρίσκονται δίπλα στον απλό κοσμάκη όσο και να χαντακώνονται στις δημοσκοπήσεις και τις εκλογές - ότι έκαναν μέχρι τώρα δηλαδή, να μην αλλάξουν τίποτα.
Σωστά στάθηκε στα περιβαλλοντικά θέματα, σωστά, κατά τη γνώμη μου, στάθηκε για το γήπεδο του Βοτανικού (κι ας φάω κράξιμο για αυτό tongue.gif), σωστά εστίασε στη μαζική εξέγερση του Δεκέμβρη (και όχι στα επεισόδια που είχε μπει αυτό το χαζό δίλημμα τότε "ή τα καταδικάζεις ή είσαι μαζί τους"), σωστά θα συνεχίζει να πράττει, λοιπόν, αν χωρίς κομματικούς κρυφοσκοπούς συνεχίζει να στέκεται δίπλα στον κόσμο που διεκδικεί, κι όχι σε αυτόν που οφείλει να παραχωρήσει.
Αν εξαιρέσει κανείς τον ΛΑΟΣ, που στα λόγια τουλάχιστον, έπιασε τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί κάποιος πολίτης, που επιθυμεί κάποια αλλαγή στο σύστημα, να ταυτιστεί - αν παραλείπω κάποιον άλλον, ασφαλώς το συζητάμε.

Αν διαλυθεί όμως....
petrovic
οκ, πολύ λογική και κατανοητή θέση. απλά θα σημειώσω ότι και αυτοί που ζητάνε συνεργασία με το ΚΚΕ δε σκέφτονται να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Απλά λένε ότι ένας ΣΥΡΙΖΑ που εξακολουθεί να υπάρχει ως πολιτικός φορέας και παλεύει για τους ε ργαζομένους και τη νεολαία μαζί με το ΚΚΕ θα έχει πολύ πιο καλά αποτελέσματα. Βέβαια , το πολύ δύσκολο ερώτημα είναι :Είναι το ΚΚΕ, που διακατέχεται εδώ και δεκαετίες από τελείως ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ πολιτική φιλοσοφία, πολιτικός φορέας του οποίου πρέπει να αποζητάται η συνεργασία;
Αυτή τη στιγμή και εγώ ΣΥΜΦΩΝΩ με τη στρατηγική που μόλις περιέγραψες
dizzy_fingers
QUOTE(petrovic @ Jun 19 2009, 14:59 ) *
οκ, πολύ λογική και κατανοητή θέση. απλά θα σημειώσω ότι και αυτοί που ζητάνε συνεργασία με το ΚΚΕ δε σκέφτονται να διαλύσουν το ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, δε δαιμονοποιώ τη μία πλευρά (ή την απέναντι) μέσα στο κόμμα, αλλά η τριβή μεταξύ τους, όποιος κι αν έχει δίκιο, δεν πρόκειται να βγει σε καλό σε κανέναν από τους δύο τους.
Flash
QUOTE
Αν εξαιρέσει κανείς τον ΛΑΟΣ, που στα λόγια τουλάχιστον, έπιασε τον παλμό της ελληνικής κοινωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο μοναδικός χώρος που μπορεί κάποιος πολίτης, που επιθυμεί κάποια αλλαγή στο σύστημα, να ταυτιστεί - αν παραλείπω κάποιον άλλον, ασφαλώς το συζητάμε.


To θέμα είναι η αλλαγή να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και όχι να είναι "κάποια". Πολίτες που θέλουν συστημική αλλαγή υπάρχουν πλέον πάμπολοι απλά δεν εκφράζονται κοινωνικοπολιτικά από το συγκεκριμένο κόμμα. Μεγάλος μέρος των πολιτών έδειξαν πίστη στον ΣΥΡΙΖΑ ως δύναμη αλλαγής στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές αλλά βλέποντας ότι πολλές φορές αδυνατεί να προσφέρει πειστική εναλλακτική λύση ή ότι η λύσεις που θέλει να δώσει σε μείζονα προβλήματα δεν είναι σύμφωνες με τα πιστεύω του (του λαού) απέσυραν την στήριξη τους. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ανάδειξη των Οικολόγων-Πράσινων ως εναλλακτική επιλογή. Αυτά δεν τά λέω μόνο σύμφωνα με τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών φυσικά αλλά με κάθε μέτρηση που έχει γίνει στο μεσοδιάστημα των δύο εκλογικών αναμετρήσεων και από το γενικότερο περιβάλλον όπως το αντιλαμβάνομαι.

Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Σε κάποια πράγματα, αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτονόητα και δεν είναι διαφορετικά από αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ (όταν είναι στην αντιπολίτευση) ακόμα και η ΝΔ(όταν θέλει να προσελκύσει το κεντρώο κομμάτι των ψηφοφόρων της). Άλλα πάλι θεωρώ ότι αγγίζουν τα όρια του εξωφρενικού ή ότι είναι εντελώς ανέφικτα/ανεφάρμοστα.
Τέλος, μπορεί να δίνει κάποιος σε ένα κόμμα κάποια εμπιστοσύνη δεδομένου του ότι ποτέ δεν είχε προοπτική εξουσίας αλλά υπάρχουν πράγματα τα οποία εγώ δεν μπορώ να δεχθώ με τίποτε. Όπως το γεγονός ότι ο Αλαβάνος είναι από τους πιο πλούσιους βουλευτές του κοινοβουλίου με ακίνητα σε όλη την ευρώπη και συγχρόνως ο πιο αδυσώπητος επικριτής της οικονομικής ανισοκατανομής. Ή το γεγονός ότι ο Τσίπρας κατακρίνει Καραμανλή-Παπανδρέου ως ανθρώπους του κατεστημένου που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους τη στιγμή που ο ίδιος (επίσης πολιτικοποιημένος από τα λυκειακά του χρόνια) έχει αναλάβει την διοίκηση τεχνικής εταιρείας (οικογενειακής αν δεν κάνω λάθος-μπορεί να κάνω). Φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι κάνουν με τους πόρους αυτούς στην προσωπική τους ζωή αυτοί οι κύριοι αλλά εφόσον δεν έχω ενδείξεις για το αντίθετο, εξακολουθώ να τους κατακρίνω κρατώντας καποιες,ισχνές,επιφυλάξεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολιτική περσόνα που μπορείς να τη χαρακτηρίσεις πολυσχιδή, μπορείς να τη χαρακτηρίσεις και διχασμένη (με φρουδική ορολογία). Όσο οι εσωτερικές κόντρες ανάμεσα στα ρεύματα της Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλαβάνος,Τσίπρας) και της Ανανεωτικής Αριστεράς (πχ ο συμπαθέστατος και ικανότατος κύριος Φώτης Κουβελης) καλά κρατούν, το τοπίο θα παραμένει ομιχλώδες και η περσόνα εν κρίση. Αυτή τη στιγμή οι ριζοσπάστες κυριαρχούν. Ελπίζω κάποια στιγμή τα πράγματα να αλλάξουν και τότε ΙΣΩΣ να μπορέσω και εγώ να βρω κόμμα στο οποίω να καταθέσω θετική ψήφο και όχι ψήφο αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής δια της ατόπου επαγωγής. Γιατί τώρα, κόμμάτι των εκφερόμενων απόψεων του ΣΥΡΙΖΑ το αποστρέφομαι.

Edit: Προφανώς όλα τα παραπάνω δεν είναι "απάντηση" στα σχόλια του dizzy. Απλά πήρα αφορμή να γράψω εκτενέστερα την άποψη μου για το συγκεκριμένο κόμμα καθώς ανεξαρτήτως προσωπικής απόψεως , παρουσιάζει ενδιαφέρον (το ίδιο και το ΛΑΟΣ βέβαια tongue.gif )
dizzy_fingers
Παρότι δεν είμαι ενταγμένος κομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ούτε και ψηφοφορικά - πέραν των πρόσφατων ευρωεκλογών και των τελευταίων βουλευτικών - θα με αναγκάσεις να λάβω υπερασπιστική θέση προς το κόμμα καθώς βλέπω πως αρκετά από τα σημεία που θίγεις είναι ασαφή, ή απλά με βρίσκουν αντίθετο.

Λες για την αλλαγή εμπιστοσύνης του λαού στο κόμμα τον τελευταίο καιρό, ωστόσο δεν έχει παρατηρηθεί καμία σοβαρή αλλαγή πολιτικής από τις τρέντυ δημοτικές (πού τότε νομίζω ήταν που το κόμμα είδε εξωπραγματικά, μη ανταποκρινόμενα στην πραγματική τάση, αποτελέσματα στα γκάλοπ με την εμφάνιση του Τσίπρα) εκλογές και μετά. Η λογική πτώση των ποσοστών ακολούθησε μετά, αλλά η πραγματική απαξίωση από τον κόσμο ήρθε μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη.
Έγινε μία μαζική προσπάθεια απόδοσης των καταστροφών στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν υπήρχε, πέρα από τις προτροπές για ψυχραιμότερη ανάλυση των δειγμάτων που έδειχνε η νεολαία που δε συμμετείχε στα επεισόδια, αποδεδειγμένη πραγματική σχέση των "κουκουλοφόρων" με το κόμμα. Το θυμάσαι που γινόταν ένα μεγάλο νταραβέρι από ΜΜΕ και τα υπόλοιπα κόμματα με το γνωστό σύνθημα "ή τα καταδικάζετε ή είστε μαζί τους".
Αυτή η πτώση, από τον χειμώνα και μετά, μας αποδεικνύει πως η όποια πτώση των ποσοστών έγινε περισσότερο λόγω εξωτερικών παραγόντων παρά εσωτερικών ενεργειών του κόμματος (πέραν, ασφαλώς, της απόφασής τους να λάβουν διαφορετική στάση απέναντι στην ιστορία του δεκέμβρη) - ασφαλώς το ίδιο μας δείχνει και η ξαφνική άνοδός τους 2 χρόνια πριν. Υπό αυτήν την έννοια, οι ΟΠ που εμφανίστηκαν στο ξαφνικό στους τηλεοπτικούς μας δέκτες και εξαφανίστηκαν εξίσου απότομα, είναι υπεύθυνοι για την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ όχι όμως λόγω των πολιτικών τους θέσεων - πέραν του οικολογικού του ονόματός τους.
Αυτό ασφαλώς δεν αναιρεί τη θέση σου πως κάποιος ίσως έχει πρόβλημα να συμφωνήσει με τις πολιτικές αρχές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θέλω να σου καταδείξω πως, δυστυχώς, δεν είναι αυτές το αποκλειστικό κριτήριο επιλογής μίας παράταξης από τον μέσο ψηφοφόρο, επομένως το κριτήριο του μέσου ψηφοφόρου (όσων ψήφισαν τέλως πάντων) δεν είναι, στην παρούσα περίοδο της ιστορίας μας τουλάχιστον, τέτοιο που να καθορίζει σωστή ή λανθασμένη τη στρατηγική ενός κόμματος.

Άλλωστε, όταν μιλάμε για αριστερό κόμμα δεν είναι μόνο οι διατυπωμένες θέσεις που κρίνουν ένα κόμμα αλλά και οι πράξεις του. Εδώ είναι που κερδίζει πόντους, στα σημεία έστω, το συγκεκριμένο καθώς σε αρκετά θέματα περιβάλλοντος έλαβαν θέση που τους κόστισε (βάλε και το γήπεδο του ΠΑΟ στα παραπάνω αίτια πτώσης, καθώς το ξέχασα πως οι μισοί παναθηναϊκοί βλέπουν κόκκινο...του ΣΥΡΙΖΑ και βγάζουν φωτιές tongue.gif ), σε θέματα που θάφτηκαν συστηματικά από ΜΜΕ και κυβέρνηση (βλέπε υπόθεση Κούνεβα, που τελικά θα μπει στο αρχείο χωρίς να έχουν βρεθεί οι ένοχοι) και γενικά σε υποθέσεις που, υποτίθεται, ο μέσος εργαζόμενος θα ταυτιζόταν.
Καταλαβαίνω πως για σένα και για μένα αυτά έχουν ελάχιστη ως καθόλου επίδραση πάνω μας, αλλά εδώ είναι που κολλάει η φράση που παρέθεσε ο Τζαμπάρ παραπάνω.

Για το προσωπικό σου κριτήριο όσον αφορά τα προσωπικά του κάθε ηγέτη (ακόμα κι όταν αυτά έχουν άμεση σχέση με την πολιτική τους ταυτότητα όπως στην περίπτωση του όντως πλούσιου Αλαβάνου), μπορώ να πω πως δεν με απασχολεί καθόλου το πόσες εταιρείες ή σπίτια έχει ο καθένας, εφόσον κάνει σωστά τη δουλειά του - εκτός αν θεωρείται ρεαλιστικό ή απαραίτητο για την απόδειξη των φρονιμάτων του το να δώσει κάποιος ολόκληρη την περιουσία του στο λαό, χωρίς να ξέρουμε μάλιστα σε τί είδους φιλανθρωπίες επιδίδεται ο καθένας. Όπως δεν έκρινα τον Καρατζαφέρη με τα 50 ακίνητα που τάσσεται υπέρ του λαού, ή γενικά με τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων που κάνουν ανοιχτά ή λιγότερο ανοιχτά το ίδιο, έτσι δε θα θέσω και στο συγκεκριμένο κόμμα την προσωπική ζωή των ανθρώπων που το απαρτίζουν ως βασικό κριτήριο.

QUOTE(Flash @ Jun 19 2009, 15:28 ) *
Ελπίζω κάποια στιγμή τα πράγματα να αλλάξουν και τότε ΙΣΩΣ να μπορέσω και εγώ να βρω κόμμα στο οποίω να καταθέσω θετική ψήφο και όχι ψήφο αποτέλεσμα στρατηγικής επιλογής δια της ατόπου επαγωγής.

Αυτό μακάρι να ισχύσει για το σύνολο των ελληνικών κομμάτων. smile.gif
Flash
Θα μου επιτρέψεις να μην δώσω απάντηση, όχι φυσικά γιατί απαξιώ αλλά γιατί θεωρώ ότι όλα όσα αναφέρεις είτε δεν αναιρούν στο ελάχιστο αυτά που έγραψα είτε αποτελούν προσωπικής υφής διαφωνίες που δεν πρόκειται να επιλυθούν μέσω του διαλόγου. Συνεπώς το μόνο που θα πετύχαινα απαντώντας θα την ήταν να πλατειάσω -ως συνήθως- επαναλαμβάνοντας με διαφορετική διατύπωση τα βασικά σημεία που ήδη ανάφορα ή προσθέτοντας λίγα δίπλα σε αυτα.
dizzy_fingers
Ναι καλά..θες να πας για shopping στο Άσπεν εσύ, δεν κρατιέσαι tongue.gif.

Δε μπορείς να πεις πως συμφωνούμε ή διαφωνούμε στα 2 τελευταία ποστ μας, καθώς εκφράζουμε κυρίως προσωπικές θέσεις.
Απλά να ξεκαθαρίσω, πάλι, πως δεν προσπαθώ να υπερασπιστώ το κόμμα - το οποίο προφανώς θα έχει υποπέσει σε λάθη και παραλείψεις - αλλά της απόφασής μου να το ψηφίσω στις τελευταίες εκλογές.
petrovic
Θεωρώ ότι το κριτήριο της προσωπικής περιουσιακής κατάστασης του πολιτικού, εάν βεβαίως αυτή η περιουσιακή κατάσταση συγκροτήθηκε δίχως μίζες και τα τοιαύτα, δεν έχει να προσφέρει πολλά. Σημασία έχει τι συμφέροντα προωθείς, τι είδους αλλαγές προωθείς. Ο Φιντέλ Κάστρο, που α) έκανε φυλακή 2-3 χρόνια β)πολέμησε με το όπλο στο χέρι ενάντια στις δυνάμεις του δικτάτορα Μπατίστα και έβαλε τη ζωή του στο μεγαλύτερο κινδυνο γ) δε σταμάτησε εδώ και 50 χρόνια να μάχεται σθεναρά υπέρ του λαού του ενάντια σε θεούς και δαίμονες (εμπάργκο ΗΠΑ και ΕΕ,απόπειρες εισβολής, κατάρρευση της μεγάλης συμμάχου ΕΣΣΔ), είναι γιος πλούσιου γαιοκτήμονα, που εξασφάλισε στο νεαρό Φιντέλ εκπαίδευση σε αυστηρό σχολείο μοναχών και μετά στη Νομική Σχολή της Αβάνας. Όταν ο νεαρός Φιντέλ έγινε πλέον, το 1959, ο "λίδερ μάξιμο", ο μεγάλος ηγέτης της επαναστατικής κυβέρνησης , η καταγωγή του δεν τον εμπόδισε καθόλου α)να εθνικοποιήσει αμερικάνικες πολυεθνικές φρούτων που δραστηριοποιούνταν στην Κούβα β)να μοιράσει τμήμα της ιδιοκτησίας των μεγάλων γαιοκτημόνων σε μικρούς, φτωχούς αγρότες
petrovic
Φοβερό ενδιαφέρον παρουσιάζει αυτές τις μέρες όχι μόνο το πώς συμπεριφέρονται στο ΣΥΝ, αλλά και τι θέση παίρνουν οι τρίτοι για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΝ:

1) Εφημερίδες της σκληρής δεξιάς (πολιτικό αντίστοιχο: ΛΑΟΣ) το γλεντάνε. Το πρωτοσέλιδο σήμερα μιας από αυτές έλεγε: " Άντε γεια κ. Αλαβάνε. Δε θα μας λείψετε" (αυτά είναι). Το μήνυμα που στέλνουν στους οπαδούς τους: "Φεύγει ο καραγκιόζης. Λίγο υπομονή ακόμα και μετά θα ξεθαρρέψουμε ακόμα περισσότερο"

2) Εφημερίδες της Δεξιάς (πολιτικό αντίστοιχο : ΝΔ) το περιγράφουν με ικανοποίηση. Πρωτοσέλιδες καταχωρήσεις του τύπου "μεγαλώνει το χάσμα στο ΣΥΝ", "εύθραυστη ισορροπία στο ΣΥΝ", "μεγάλος προβληματισμός στο ΣΥΝ". Το μήνυμα που στέλνουν στους οπαδούς τους: "Περιμένετε τι θα γίνει με αυτούς. Μην πανηγυρίζετε ακόμα γιατί μπορεί να συσπειρωθούν , αλλά όπου τους βρίσκετε μην τους χαρίζεστε: μύλος έχουν γίνει"

3) Εφημερίδες της Κεντροαριστεράς (πολιτικο αντίστοιχο: ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Πτέρυγα ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι) προσπαθούν να πιέσουν τα πράγματα και να περάσουν τη γραμμή της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Ειδικά η Ελευθεροτυπία (την παίρνω τις τελευταίες μέρες για να δω που το πάνε) έχει ξεσαλώσει: Το ένα άρθρο μετά το άλλο χτυπάει αλύπητα τον Τσίπρα και τα σχέδια του για "τρίτο πόλο" με ΚΚΕ και καλεί τον Αλαβάνο να πάρει "την κατάσταση στα χέρια του", να διώξει τον "επηρμένο μικρό" και να εφαρμόσει τη γραμμή της Ανανεωτικής Πτέρυγας για πιο φιλο-ΠΑΣΟΚ στάση. Αυτό που θέλουν να ξεχνάνε οι δήθεν "δημοκράτες" της Κεντροαριστεράς είναι ότι τη "γραμμή Τσίπρα" καθώς και τον ίδιο τον Τσίπρα ως πρόεδρο την επέλεξε το τελευταίο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Κόμματος με ποσοστό , αν θυμάμαι καλά, 70% (Τσίπρας) έναντι 30% (Κουβέλης). ΜΟΝΟ ΑΡΜΟΔΙΟ ΟΡΓΑΝΟ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ (ΝΕΟ) ΣΥΝΕΔΡΙΟ,ΟΧΙ ΤΑ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΛΗΤΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΦΙΛΟ-ΠΑΣΟΚ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΜΟΝΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΜΕΛΛΕΙ ΓΕΝΕΣΘΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.

Ο πολιτικός χρόνος τρέχει, τα προβλήματα συσωρεύονται και μεγαλώνουν. Απαιτούνται καθαρές κουβέντες από όλους μέσα στον ΣΥΝ
Omar Little
Για τις 2 πρώτες κατηγορίες εφημερίδων που αναφέρεις δεν περίμενα κάποια διαφορετική αντίδραση. Από το Δεκέμβρη και μετά είχαν βρει τον υπαίτιο όλων των κακών στο ΣΥΡΙΖΑ και τον "χτυπούσαν" με οποιοδήποτε τρόπο μπορούσαν. Και κάπου εκεί πιστεύω ότι έκανε τα λάθη η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, που στοίχισαν στις εκλογές. Θέλοντας να εναντιωθεί στη δεξιά, έπαιξε το παιχνίδι της, αντιδρώντας σε οτιδήποτε έγραφαν απλά για να φανεί ότι είναι η "φωνή της Αριστεράς" που τα βάζει με ό,τι συντηρητικό. Έτσι όμως φορτώθηκε άδικα πράγματα και βρέθηκε σε μία θέση απολογούμενου, με συνέπεια να φανεί ένοχος στα μάτια πολλών.

Όσο για τις θέσεις των Κεντροαριστερών εφημερίδων να σου θυμίσω ότι από εποχές Φυντανίδη ακόμα, η Ελευθεροτυπία προωθούσε τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ - Συνασπισμού (τότε). Αν μη τι άλλο δηλαδή κράτησε την ίδια γραμμή τόσα χρόνια.
Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις εφημερίδες του Λαμπράκη. Επί εποχών παντοκρατορίας Σημίτη, οποτεδήποτε άνοιγε αντίστοιχο θέμα περί συνεργασίας, υπήρχε μια απίστευτη αλαζονεία εκ μέρους τους, του στυλ: "ποιός τους χρειάζεται μωρέ αυτούς". Όταν έγινε η αλλαγή ηγεσίας Αλαβάνου - Τσίπρα και χτύπησαν 18άρια, ξαφνικά υπήρξε ένα απίθανο προμοτάρισμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να χτυπήσει τον Παπανδρέου και να προωθήσει και πάλι με απροκάλυπτο τρόπο, το golden boy τους, Ευ. Βενιζέλο. Και τώρα πάμε πάλι στη λοιδωρία, την απαξίωση και την καταστροφολογία για το ΣΥΡΙΖΑ.

QUOTE(petrovic @ Jun 20 2009, 17:43 ) *
Ο πολιτικός χρόνος τρέχει, τα προβλήματα συσωρεύονται και μεγαλώνουν. Απαιτούνται καθαρές κουβέντες από όλους μέσα στον ΣΥΝ


Περισσότερο είναι θέμα προσανατολισμού πλέον. Να υπάρξει μια σαφήνεια στο σχέδιο κι ένας συμβιβασμός μεταξύ των διαφόρων αντικρουόμενων τάσεων μέσα στο κόμμα. Αν μπλέξουν πάλι με εσωστρέφειες όπως το πάνε τώρα, δεν βλέπω γρήγορη λύση.
Omar Little
Μιας και πιάσαμε τις εφημερίδες και το ρόλο τους, ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ασκείται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, στη σημερινή έκδοση του Βήματος:

http://3.bp.blogspot.com/_JmDoxRtxmPg/Sj4f...CE%BC%CE%B1.jpg

Πηγή
Air Kef
QUOTE(Omar Little @ Jun 21 2009, 16:33 ) *
Μιας και πιάσαμε τις εφημερίδες και το ρόλο τους, ένα πολύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του πως ασκείται η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, στη σημερινή έκδοση του Βήματος:

http://3.bp.blogspot.com/_JmDoxRtxmPg/Sj4f...CE%BC%CE%B1.jpg

Πηγή



Κατακραυγή.. Πραγματικά.. Το απίστευτο του Βήματος, είναι ότι έχει και απίστευτες λεπτομέρειες μέσα για να το πιστέψεις. Το απίστευτο του Έθνους, είναι ότι μιλάμε για ιστοσελίδα, δηλαδή ότι ανέβηκε εκείνη την στιγμή, όχι για εφημερίδα!
petrovic
εγώ πάλι θα ήθελα να διορθώσω μια αβλεψία μου σε προηγούμενο ποστ ,όπου έγραψα για εφημερίδες της Κεντροαριστεράς και πολιτικό αντίστοιχο ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Πτέρυγα ΣΥΝ, Οικολόγοι Πράσινοι. Το σωστό βέβαια θα ήταν να γράψω της "Κεντροαριστεράς". Το ΠΑΣΟΚ που γνωρίσαμε ως κυβέρνηση:

-διέλυσε το εργατικό δίκαιο. Τι να πρωτοθυμηθει κανείς; α)ν. 2639/1998: επέτρεψε την εκ περιτροπής απασχόληση, που αυτούς τους μήνες κάνει θραύση. Εκ περιτροπής απασχόληση είναι η εναλλαγή ημερών εργασίας και μη εργασίας, με ΜΟΝΟΜΕΡΗ απόφαση εργοδότη. Οι ημέρες μη εργασίας μένουν απλήρωτες, προφανώς. Κατά τη γνώμη μου ο νόμος αυτός είναι αντισυνταγματικός, γιατί προσβάλλει την ελευθερία των συμβάσεων (άρθρο 5, παρ. 1 Συντ.) β)ν. 2956/2001: νομιμοποίησε το δουλεμπορικό καθεστώς της προσωρινής απασχόλησης γ)προεδρικό διάταγμα 81/2003:επέτεινε την ομηρία των συμβασιούχων του δημοσίου δ)απουσία οποιασδήποτε νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα σταματούσε το πογκρόμ που έχουν εξαπολύσει τα δικαστήρια ενάντια στο δικαίωμα της απεργίας. Με το νομικό ξεχείλωμα της έννοιας της "καταχρηστικότητας" οι δικαστές έχουν συρρικνώσει απίστευτα αυτό το βασικότατο δικαίωμα των εργαζομένων ε)υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας στ) αύξηση των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων,ιδίως στο διάστημα της Ολυμπιακής Προετοιμασίας ζ) αύξηση του αριθμού των εργαζομένων οι οποίοι ψευδώς και εσφαλμένα παύουν να θεωρούνται μισθωτοί και θεωρούνται πλέον ως δήθεν "ανεξάρτητοι επαγγελματίες", ώστε να μην εφαρμόζεται σε αυτούς το προστατευτικό εργατικό δίκαιο και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει

- έδωσε βάσεις εντός της ελληνικής επικράτειας ώστε ο "κεντροαριστερός" Κλίντον και ο "συντηρητικός" Μπους να επιτεθούν σε Σερβία και Ιράκ αντίστοιχα

-άφησε τελείως ανεξέλεγκτη την ιδιοκτησία στα ΜΜΕ, τα οποία έχουν γίνει πλέον ,κατά τη γνώμη μου, η βαθύτατη και μονίμως ανοιχτή πληγή της Δημοκρατίας μας: λιντσάρουν με απίστευτη αγριότητα όποιον πολιτικό χώρο δεν τους αρέσει, προστατεύουν αυτούς τους πολιτικούς χώρους που θέλουν, προσπαθούν να επιβάλλουν ιδέες, συμπεριφορές και πολιτικές στάσεις

-συνέχισε την παράδοση διαφθοράς που χαρακτηρίζει το ελληνικό κράτος (αυτό πρέπει να το παραδεχθώ) από την ίδρυσή του κιόλας, το 1830. Χρηματιστήριο και Ζίμενς είναι τα πιο σημαντικά σκάνδαλα εκείνης της περιόδου για τα οποία γνωρίζουμε κάτι λίγα πράγματα

- ξεκίνησε την ιδιωτικοποίηση μεγάλων δημόσιων επιχειρήσεων (ΟΤΕ, ΔΕΗ)


Αλλά και το ΠΑΣΟΚ που γνωρίζουμε ως αντιπολίτευση δεν διαφέρει καθόλου . Θα αναφέρω δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα:

- η ΓΣΕΕ, στο προεδρείο της οποίας κυριαρχεί η συνδικαλιστική οργάνωση που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, δεν έχει κάνει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ για να σταματήσει την υποβάθμιση των όρων εργασίας των εργαζομένων εν μέσω κρίσης. Η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπέγραψε η ΓΣΕΕ με τους εκπροσώπους των εργοδοτών προβλέπει υποχρεωτικό κατώτατο μισθό γύρω στα 700 ευρώ. Δεν είναι ανέκδοτο, είναι η πικρή αλήθεια: Η ΓΣΕΕ θεωρεί ότι ανταποκρίνεται στο ρόλο της όταν εξασφαλίζει κατώτατο μισθό 700 ευρώ
- Όλο το Δεκέμβρη το ΠΑΣΟΚ ασκούσε κριτική στην αδυναμία της κυβέρνησης να επιβάλλει την τάξη και δεν έκανε την παραμικρή νύξη για τα κοινωνικά αίτια της οργής : διάλυση του εργατικού δικαίου, λιτότητα, άμετρη καταστολή.Προφανώς ήθελε να αποφύγει να δεσμευτεί για οποιαδήποτε αλλαγή πλευσης ΄στην ασκούμενη πολιτική

Τι διαφορά έχει λοιπόν η "Κεντροαριστερά " του ΠΑΣΟΚ από τη Δεξιά της ΝΔ; Κατά την ταπεινή μου γνώμη: καμία διαφορά.
Τι είναι λοιπόν η "Κεντροαριστερά" του ΠΑΣΟΚ; κατα την ταπεινή μου γνώμη: μια κενή λέξη,ένα "πουκάμισο αδειανό" ένας απλώς προπαγανδιστικός όρος, που προσπαθεί να υπαινιχθεί ότι δήθεν υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων

όσο τα ανώτατα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας (Κουβέλης και λοιποί )αποφεύγουν να προσδιορίσουν τι μίνιμουμ αλλαγές απαιτούν από το ΠΑΣΟΚ ,ώστε να διερευνηθεί η πιθανότητα στροφής του ΣΥΝ, τόσο εκτίθενται.όσο αποφεύγουν να πιέσουν το ΠΑΣΟΚ με συγκεκριμένα ερωτήματα, τόσο περισσότερο γίνεται ο ρόλος τους ύποπτος.όσο αποφεύγουν να θέσουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΡΗΤΑ ΔΙΑΤΥΠΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερο δικαιολογημένη φαίνεται η εκτίμηση ότι αυτό που λένε είναι, πολύ απλά, " να τα βρούμε με οποιοδήποτε πολιτικό πλαίσιο με το ΠΑΣΟΚ, να μας στηρίξουν τα μίντια και να παρουσιάσουμε μετά τη συγκυβέρνηση ως μέγα επίτευγμα. όταν μετά θα είμαστε υποχρεωμένοι να εξασκούμε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των τελευταίων 20 χρόνων, θα λέμε στο λαό "ναι, αλλά φαντάζεστε το Βορίδη υπουργό Δικαιοσύνης αντί του Κουβέλη;"

Η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι τερατωδώς γελασμένη εάν νομίζει ότι μπορεί με τη βοήθεια απλώς των μίντια να παρουσιάσει την άνευ όρων συνθηκολόγηση με την πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ως δήθεν "μεγάλο επίτευγμα". Οι προηγούμενοι που έκαναν αυτή τη βλακώδη σκέψη (Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Μπίστης κτλ.) αντιμετωπίζουν, χρόνια τώρα, την περιφρόνηση όχι μόνο του λαού της Αριστεράς, αλλά γενικά όλου του ελληνικού λαού.
6-0
QUOTE(petrovic @ Jun 21 2009, 18:31 ) *
Η Ανανεωτική Πτέρυγα είναι τερατωδώς γελασμένη εάν νομίζει ότι μπορεί με τη βοήθεια απλώς των μίντια να παρουσιάσει την άνευ όρων συνθηκολόγηση με την πολιτική ΕΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ως δήθεν "μεγάλο επίτευγμα". Οι προηγούμενοι που έκαναν αυτή τη βλακώδη σκέψη (Ανδρουλάκης, Δαμανάκη, Μπίστης κτλ.) αντιμετωπίζουν, χρόνια τώρα, την περιφρόνηση όχι μόνο του λαού της Αριστεράς, αλλά γενικά όλου του ελληνικού λαού.


petrovic όταν λες "την περιφρόνηση όλου του ελληνικού λαού" το λες γιατί τους έχεις ρωτήσει όλους και το ξέρεις ή είδες κανένα γκάλοπ που μετράει την περιφρόνηση προς τα στελέχη που φεύγουν από την αριστερά και πάνε στο ΠΑΣΟΚ, γιατί την τελευταία φορά που είδα μια χαρά ψήφους πήραν στις εκλογές και οι τρεις τους.
Το αστείο με την αριστερά είναι ότι όποιοι δε συμμερίζονται τις απόψεις της χαρακτηρίζονται προδότες-πουλημένοι και αυτή η λίστα μεγαλώνει όσο πάμε πιο αριστερά. Έτσι πχ. ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί προδότες των αριστερών ιδανικών τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ, το ΚΚΕ τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ μ-λ φαντάζομαι το ορίτζιναλ ΚΚΕ κ.ο.κ. Άμα είναι και πρώην σύντροφοι που άλλαξαν πιστεύω για την πολιτική που πρέπει να ακολουθούν τότε το ανάθεμα είναι διπλό.
Αστεία κατάσταση

Edit: Για να καταλάβω δηλαδή, εσύ θεωρείς αμελητέα διαφορά το να είναι υπουργός δικαιοσύνης ο Κουβέλης από το να είναι ο Βορίδης;
petrovic
Την περιφρόνηση προς αυτά τα στελέχη την έχω συναντήσει από υποστηρικτές όλων των πολιτικών χώρων με τους οποίους έχω μιλήσει. Επίσης υπάρχουν και συγκεκριμένες "αντικειμενικές" αποδείξεις. Η Δαμανάκη κατέβηκε το 1998 υποψήφια δήμαρχος Αθηναίων με στηριξη ΠΑΣΟΚ και κατόρθωσε να πάρει ολόκληρο 17%. Ο Ανδρουλάκης εκλέχθηκε το 2004 βουλευτής με βάση τη σιγουράντζα της εκλόγιμης θέσης στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Δε χρησιμοποίησα καθόλου τους όρους προδότες-πουλημένοι για τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Είπα πολύ απλά ότι φαίνεται να προωθούν-μαζί με συγκεκριμένες εφημερίδες- μια συμφωνία με το ΠΑΣΟΚ που δεν πρόκειται να ευνοήσει σε τίποτα τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας, καθώς δεν πιέζουν συγκεριμένα το ΠΑΣΟΚ ούτε προσδιορίζουν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Ισχύει ότι η Αριστερά στη χώρα μας δεν είναι ενωμένη (ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ κτλ.)Ισχύει όμως επίσης ότι παγκόσμια, γενικότερα , η Αριστερά δεν ήταν ποτέ και δεν είναι ενωμένη. Πάντα υπάρχουν περισσότερες "Αριστερές" οι οποίες αντιστοιχούν σε διαφορετικές στρατηγικές που αναπτύσσονται μεσα στους κόλπους των εργαζομένων και της νεολαίας.Εάν η πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε αυτές τις "Αριστερές", ανάμεσα δηλαδή σε αυτές τις στρατηγικές, γίνεται με βάση τους κανόνες του πολιτικού ήθους, δε βλέπω που είναι το "αστείον" της κατάστασης

Η Ανανεωτική Πτέρυγα, η οποία υποστηρίζει τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, είναι που πρέπει να μας πει τι θα αλλάξει προς το καλύτερο πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ. Η πορεία διάλυσης του εργατικού δικαίου που περιέγραψα, την οποία τροχιοδρόμησαν διαδοχικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, θα αναστραφεί άραγε από μια τέτοια συνεργασία; Συγκεκριμένα :τι πρέπει να δεχθεί το ΠΑΣΟΚ ώστε να συνεργαστεί μαζί του ο ΣΥΡΙΖΑ; 1. Εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, με εμβάθυνση πλέον στην εκπαίδευση στα ζητήματα Ατομικών Ελευθεριών και Συνταγματικού Δικαίου; 2. Δημόσιο Πανεπιστήμιο αποκλειστικά; 3. Υποχρεωτικός κατώτατος μισθός στα 1100 ευρώ; 4. Αύξηση φορολογίας κεφαλαίου; 5. Φορολογία εκκλησιαστικής Περιουσίας; 6. Νομοθετική προστασία του δικαιώματος απεργίας; 7. Μείωση άσκοπων εξοπλισμών; 8).... 9)...... Πότε είναι κατά την Ανανεωτική Πτέρυγα επιβεβλημένη η στήριξη του ΠΑΣΟΚ; Εάν αυτό δεχτεί την θέση υπ'αριθ. 1; Εάν δεχθεί τις 1 και 2; Εάν δεχθεί τις 1,2,3;κτλ. κτλ.

όσο η Ανανεωτική Πτέρυγα αποφεύγει να μιλήσει συγκεριμένα και μιλάει με γενικότητες όπως "ανάγκη συγκλίσεων μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων", εκτίθεται.

υγ: σήμερα νομίζω οργανώνει σε ξενοδοχείο της πλ. Καραισκάκη εκδήλωση η Ανανεωτική Πτέρυγα. Θα μιλήσει ο Κουβέλης. Θα έχει σίγουρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πως θα τοποθετηθούν για όλα αυτά που συζητάμε. Κοντός ψαλμός αλληλουια...

petrovic
Μια από τα ίδια πάλι ο Κουβέλης σήμερα...
petrovic
Οι πολυδιαφημισμένοι Οικολόγοι Πράσινοι που βρίσκονται; τι θέση έχουν πάρει για τα προβλήματα που θέτει η πολιτική συγκυρία; τι θέση έχουν για το εύρος που έχουν αποκτήσει η εκ περιτροπής απασχόληση και οι διαθεσιμότητες; τι θέση έχουν για τις εξελίξεις στον Ελεύθερο Τύπο; για την ποινικοποίηση της χρήσης κουκούλας στις διαδηλώσεις;για τη μετανάστευση; για τις εξελίξεις στο Ιράν;
petrovic
Υπέρ της συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ τάχθηκε σήμερα με άρθρο του στα Νέα ο Λεωνίδας Κύρκος, ιδεολογικός "πατέρας '' και ....ηγέτης (ακόμα), καταπώς φαίνεται , της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ (της ομάδας του Κουβέλη). Βεβαίως ούτε αυτός προσδιορίζει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ούτε αυτός δηλαδή προσδιορίζει συγκεκριμένους ΟΡΟΥΣ που πρέπει να ικανοποιήσει το ΠΑΣΟΚ ώστε να δικαιολογείται η στήριξη του ΣΥΝ. Μιλάει και αυτός (όπως εξάλλου και το πολιτικό του τέκνο, ο Κουβέλης) γενικά και αόριστα για συγκλίσεις και διαβουλεύσεις ανάμεσα στα δύο "δημοκρατικά ρεύματα" της ελληνικής κοινωνίας, μιλάει δηλαδή τη γλώσσα της χειραγώγησης .Μα από που και ως που είναι λογικό να τίθεται ως ενδεχόμενο η στήριξη του ΣΥΝ στο ΠΑΣΟΚ; ο ΣΥΝ ισχυρίζεται ότι είναι κόμμα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και της νεολαίας. τι είδους υπεράσπιση των συμφερόντων αυτών επιτυγχάνεται με τη στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ξεθεμελίωσε τις κατακτήσεις των εργαζομένων και διέλυσε το εργατικό δίκαιο;το κόμμα που μετέτρεψε, μέσω των συνδικαλιστικών στελεχών του ,(Πολυζωγόπουλος,Παναγόπουλος και σία) τη ΓΣΕΕ σε καρικατούρα συνδικαλιστικής οργάνωσης,στήριγμα στην ουσία των εργοδοτικών σχεδίων;το κόμμα που άνοιξε το δρόμο για τη δημιουργία της γενιάς των 700 ευρώ;Από που και ως που είναι λογικό να τίθεται ως ενδεχόμενο η στήριξη στο ΠΑΣΟΚ, που είναι κόμμα πανομοιότυπο με τη ΝΔ, εκτελεστές και οι δύο των εντολών της ΕΕ;

Αφού οι άνθρωποι αυτοί (Ανανεωτική Πτέρυγα) δεν θέλουν να βρίσκονται άλλο μέσα στον ΣΥΝ. Αφου οι άνθρωποι αυτοί έδωσαν γραμμή στους οπαδούς τους να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές Οικολόγους Πράσινους ή να κάνουν αποχή. Γιατί δε φεύγουν ήρεμα και ωραία και να κάνουν τα δικά τους; Κατά την ταπεινή μου γνώμη μάλλον "ψάχνονται" να φάνε διαγραφή , για να βγαίνουν μετά - με τη βοήθεια των συστημικών ΜΜΕ που τους προμοτάρουν απροκάλυπτα-και να το παίζουν θύματα, που δήθεν μαρτύρησαν για τις ιδέες τους και εκδιώχθηκαν από τους "κολλημένους", "οπισθοδρομικούς" συντόφους τους

Κατά τη γνώμη μου ο Τσίπρας και η Αριστερή Πλειοψηφία στο ΣΥΝ πρέπει πλέον να τους κάνουν τη χάρη και να τους διαγράψουν,πριν προξενήσουν και άλλη ζημιά. Ο κόσμος της Αριστεράς , ο οποίος πολέμησε τα τελευταία χρόνια την αντιλαική πολιτική της ΝΔ σε ένα σωρό μέτωπα (υπεράσπιση απεργιών,άρθρο 16,ελεύθερες παραλίες,προστασία δημόσιων χώρων, απόκρουση της άμετρης καταστολής κτλ. ) δίχως να λάβει ουδεμία βοήθεια από το ΠΑΣΟΚ, δεν τρέφει αυταπάτες για το κόμμα αυτό και δεν πρόκειται να κλονιστεί από την προπαγανδιστική εκστρατεία που με βεβαιότητα θα στήσουν τα συστημικά ΜΜΕ υπε΄ρ των διαγραμμένων ως δήθεν φορέων της "έξυπνης, σύγχρονης Αριστεράς". Η ανήθικη προσπάθεια των "Ανανεωτικών" θα αποτύχει.
Omar Little
«Η Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου», Αλέκος Αλαβάνος

Δηλαδή ο κ. Αλαβάνος δεν ήταν από τους πρωτεργάτες της εσωστρέφειας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές? 39.gif
petrovic
καταλληλότερος για πρωθυπουργός είναι λέει πλέον σύμφωνα με τις νέες δημοσκοπήσεις ο Γ. Παπανδρέου. τρελό δούλεμα ρίχνουν τα συστημικά ΜΜΕ. Έγινε φανερό πλέον ότι η ΝΔ πάει για μεγάλη ήττα στις επερχόμενες εκλογές και βιάζονται να αναστήσουν όπως -όπως το έτερο αδελφό κόμμα του δικομματικού συστήματος και να το παρουσιάσουν ως τη λύση των προβλημάτων, ώστε να γλιτώσουν από το ενδεχόμενο που τρέμουν όσο τίποτε άλλο: τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας. Για το λόγο αυτό και εντείνουν την ιδιαίτερα σφοδρή επίθεση τους εναντίον του ΣΥΝ -όχι ότι ο ίδιος ο ΣΥΝ δεν ευθύνεται για αυτή την εξέλιξη, κάθε άλλο...-, με σκοπό ώστε να συρρικνωθεί η επιρροή αυτού του πολιτικού χώρου. Είναι δε αξιοσημείωτο και χαρακτηριστικό ότι την ίδια στιγμή που τα συστημικά ΜΜΕ εκτίθενται με το να παρουσιάζουν τέτοιες δημοσκοπήσεις, ο ίδιος ο νέος καταλληλότερος αποφεύγει συστηματικά την έκθεση και έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις δημόσιες εμφανίσεις του,καθώς γνωρίζει ότι όσο περισσότερο μιλάει, τόσο περισσότερο επιβεβαιώνει α)την βαθύτατη ομοιότητα της πολιτικής του χώρου του οποίου ηγείται με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και β) την πολιτική του ανεπάρκεια.
petrovic
QUOTE(Omar Little @ Aug 29 2009, 11:58 ) *
«Η Αριστερά δεν είναι φυτό εσωτερικού χώρου», Αλέκος Αλαβάνος

Δηλαδή ο κ. Αλαβάνος δεν ήταν από τους πρωτεργάτες της εσωστρέφειας που ξεκίνησε μετά τις εκλογές? 39.gif



Καλά αυτοί πάνε για φούντο. όσο δεν ξεκαθαρίζουν ως κόμμα ΕΠΙΣΗΜΑ και ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ πώς τοποθετούνται απέναντι στο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης και πως αξιολογούν τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, τόσο πιο κοντά φέρνουν την καταστροφή τους . Ο τσίπρας κάτι προσπάθησε να κάνει καλώντας έκτακτο συνέδριο , όπου θα τοποθετούνταν ως κατεξοχήν αρμόδιοι οι αντιπρόσωποι των μελών του κόμματος.Οι καρεκλοκένταυροι ωστόσο το αρνήθηκαν αυτό γιατί φοβούνται ότι σε ένα τέτοιο συνέδριο , όπου θα μιλήσει η βάση του κόμματος που πιέζεται από αυτή την κατάσταση γιατί αυτή ρίχνει όλη τη δουλειά για το κόμμα, αυτή δέχεται όλο το σφυροκόπημα των ερωτήσεων και επομένως αυτή ζητάει να υπάρξουν επιτέλουν καθαρές απαντήσεις, τα πράγματα θα εκτραχυνθούν και δε θα μπορέσουν να κουκουλώσουν τις τεράστιες πολιτικές διαφωνίες που διαπερνούν αυτό το χώρο. Από το κακό στο χειρότερο.
petrovic
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ
08/09/2009
Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανέκοψαν τον διάλογο για τη σημερινή κατάσταση στον ΣΥΝ, τη γενικότερη κρίση του χώρου και τις αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα διαφώνησε με την απόφαση της ΚΠΕ, την υποβάθμιση και τη διάχυση του ΣΥΝ στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες από τη δραματική τροπή των καταστάσεων στο κόμμα μας και την αδυναμία της πλειοψηφίας να υπερασπιστεί την υπόσταση του ΣΥΝ.

Σήμερα, με δεδομένες όλες τις αδυναμίες για μια σαφή πολιτική διέξοδο και την ανυπαρξία πολιτικού χρόνου, ως Ανανεωτική Πτέρυγα αποφασίσαμε τη συμμετοχή μας στα ψηφοδέλτια μέσα από τη θεσμική παρουσία μας στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται για την ανασυγκρότηση της Ανανεωτικής Αριστεράς, διατυπώνοντας και μέσα από τα ψηφοδέλτια ανοιχτά, μαχητικά και διακριτά τις απόψεις της. Θα επιδιώξει με την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση να είναι παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Σήμερα, η παρουσία του δημόσιου χώρου της Αριστεράς στο εθνικό κοινοβούλιο και η σταθερή επιδίωξη για ένα νέο ρόλο της Ανανεωτικής Αριστεράς είναι αναγκαία για να μη συνεχιστεί η ιδιαίτερα αρνητική πορεία του τελευταίου διαστήματος.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της Ανανεωτικής Πτέρυγας να δώσουν με όλες τις δυνάμεις τους,στην κοινωνία αυτή τη μάχη με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια νέα πορεία και διέξοδο της Ανανεωτικής Αριστεράς στη χώρα μας.





Αυτή είναι η ανακοίνωση με την οποία κατεβαίνει στις εκλογές η Ανανεωτική Πτέρυγα (Κουβέλης,Παπαδημούλης,Μαργαρίτης και λοιποί φιλοπασόκοι, εκλεκτοί προστατευόμενοι και μόνιμοι τρόφιμοι των συστημικών ΜΜΕ) του ΣΥΝ.Τι λέει η ανακοίνωση αυτή σε απλά ελληνικά;
"Ο Καραμανλής μας πρόλαβε και δεν προφτάσαμε να ολοκληρώσουμε το σχέδιο μας, να διαλύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και να καβαλήσουμε τον Τσίπρα, κάνοντας τον ΣΥΝ πάλι δικό μας κόμμα, όπως τότε με Κωνσταντόπουλο.Συνεχίζουμε να έχουμε το ίδιο σχέδιο, αλλά παρόλα αυτά θα κατέβουμε με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ,που τον μισούμε, γιατί δεν έχουμε το χρόνο να στήσουμε νέο κόμμα και γιατί θέλουμε να ξαναβγούμε βουλευτές.Κατά την προεκλογική περίοδο θα λέμε τη δική μας πολιτική πρόταση ("ανοιχτά,μαχητικά και διακριτά") και στα τέτοια μας οι υπόλοιποι.Εάν βγούμε βουλευτές, θα κάνουμε πάλι τα δικά μας και δε δεσμευόμαστε από ό,τι θέλουν οι υπόλοιποι στο ΣΥΝ και το ΣΥΡΙΖΑ. Αν τα βρούμε με το ΠΑΣΟΚ, θα συνεργαστούμε μαζί του γιατί εμείς είμαστε η Αριστερά που "θέλει να είναι παρούσα στις εξελίξεις".Καλούμε τους οπαδούς μας μόνο, τους φιλοπασόκους δηλ. του ΣΥΝ, να παλέψουν πιο ανοιχτά από κάθε άλλη φορά ώστε να βγούμε βουλευτές και να προωθήσουμε την υπόθεσή μας, να γίνουμε δηλαδή η αριστερή τσόντα του δεξιότατου ΠΑΣΟΚ"


Γενικότερα , ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πιο πολυδιασπασμένο, το πιο συνονθυλευματικό μόρφωμα που κατεβαίνει στις εκλογές. η κάθε τάση και η κάθε συνιστώσα κατεβαίνουν η καθεμία ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ. Αλλοι θέλουν δεξιά στροφή και συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ,(Ανανεωτικοί) άλλοι θέλουν να ελέγξουν-κουκουλώσουν τώρα την κατάσταση και να ανοίξουν αργότερα τα χαρτια τους (ομάδα Τσίπρα), άλλοι φαίνεται να επιθυμούν συνεννόηση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη "σκληρή" εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, (Κοροβέσης).Ουσιαστικά έχουν διασπαστεί , απλώς κατεβαίνουν ''μαζί" για να βγάλουν βουλευτές ο καθένας για το σκοπό του. Όσοι αντέχουν, μετά όσα προηγήθηκαν, να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να είναι ΦΟΒΕΡΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ. Δεν υφίσταται πλέον "ψήφος ΣΥΡΙΖΑ", αλλά "ψήφος ομάδας Τσίπρα", "ψήφος Ανανεωτική Πτέρυγα" "ψήφος Κοροβέση", "ψήφος ΚΟΕ" κτλ. κτλ. Πρέπει να ξεκαθαρίσουν και οι ίδιοι τι θέλουν και ποια πολιτική πρόταση προτιμούν και έπειτα να προτιμήσουν τον αντίστοιχο υποψήφιο, ενόψει βεβαίως και του επερχόμενου οριστικού-τυπικού ξεκαθαρίσματος μετά τις εκλογές.
petrovic
Για εκφυλισμό-διαλυση πάει σταθερά το μαγαζάκι του τρόμου που λέγεται ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι είναι: όσο καιρό τα πράγματα 'ηταν χαλαρά, την πάλευε αυτός ο μηχανισμός αναπαραγωγής επαγγελματιών πολιτικών. Τώρα που ζορίσανε και πλέον πρέπει να πει ο καθένας με ποιον είναι, αυτό το ταξικά απροσανατόλιστο συνονθύλευμα πνέει τα λοίσθια
Ginobili
QUOTE(petrovic @ Jan 25 2010, 21:11 ) *
Για εκφυλισμό-διαλυση πάει σταθερά το μαγαζάκι του τρόμου που λέγεται ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι είναι: όσο καιρό τα πράγματα 'ηταν χαλαρά, την πάλευε αυτός ο μηχανισμός αναπαραγωγής επαγγελματιών πολιτικών. Τώρα που ζορίσανε και πλέον πρέπει να πει ο καθένας με ποιον είναι, αυτό το ταξικά απροσανατόλιστο συνονθύλευμα πνέει τα λοίσθια

Δεν νομίζω ότι θα διαλυθεί το ΣΥΡΙΖΑ.Είναι κόμμα του συστήματος και ίσως ο πιο ατόφιος και καθαρός πρεσβευτής των ιδεών του διεθνισμού,της παγκοσμιοποίησης και του ψευτο-αναρχισμού.Απλά αυτές οι θέσεις έγιναν πιο σαφείς στον κόσμο μετά το κάψιμο της Αθήνας στα "Δεκεμβριανά" του 2008,και την φανατική και άκριτη υποστήριξη τους στην παράλογη λαθρομετανάστευση(τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ήταν χαρακτηριστικά για όλους),και άρχισε έτσι η κατρακύλα...αυτό είναι όλο...
petrovic
Διασπάστηκε επιτέλους το φαιδρό συνονθύλευμα του ΣΥΝ, όπως άλλωστε ήταν το φυσιολογικό. Το τραγικό είναι ότι ενώ οι Πασόκοι της Ανανεωτικής Πτέρυγας φτύνουνε τον ΣΥΝ και την κάνουνε για εκεί που ανήκουνε, ο "αριστερός" Τσίπρας τους παρακαλάει να γυρίσουνε, αντί να τους πετάξει έξω μια ώρα νωρίτερα ή να τους πει έστω ένα πιο κυριλέ "στο καλό και να μας γράφετε". Απογοήτευση
petrovic
Αντιγράφω το σημερινό κύριο άρθρο της "Καθημερινής", εφημερίδας του δημοσιογραφικού συγκροτήματος του εφοπλιστή Αλαφούζου, με τίτλο "Η Αριστερά"

"Σε παλαιότερες εποχές η ελληνική Αριστερά είχε μια εξαιρετικά σημαντική παρουσία στο Κοινοβούλιο. Ιστορικές προσωπικότητες, με ακτινοβολία και κύρος, την εκπροσώπησαν σε καιρούς δύσκολους. Δυστυχώς η Αριστερά σήμερα έχει παγιδευθεί σε μια στείρα και μηδενιστική προσέγγιση. Ενα κομμάτι της φλερτάρει με τον χουλιγκανισμό και καλύπτει τη χρήση βίας, ενώ ένα άλλο έχει μείνει προσηλωμένο στον Στάλιν και σε ξεπερασμένα πρότυπα. Υπ’ αυτήν την έννοια είναι θετική η δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχηματισμού που θα μπορέσει να εκφράσει το μοντέρνο, υγιές και φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της Αριστεράς. Η χώρα έχει ανάγκη μιας υπεύθυνης αριστερής αντιπολίτευσης, σαν και αυτή που γνώρισε παλαιότερα."

Οι ύμνοι φυσικά αφορούν το καινούριο κόμμα της "Δημοκρατικής Αριστεράς", που έφτιαξαν οι Πασοκόφρονες της παλαι ποτέ Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ.
ο λαός μας λέει "δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι". Πιστεύω ότι η στήριξη που δίνει απλόχερα η ακροδεξιά φυλλάδα -όργανο των εφοπλιστών, η φυλλάδα που έχει κατασυκοφαντήσει όλους τους εργατικούς αγώνες και έχει διασύρει όλους συλλήβδην τους εργαζομένους ως τεμπέληδες και ανεπρόκοπους, στο νέο κόμμα αρκεί για να δείξει ότι ο εργαζόμενος λαός δεν έχει τίποτα θετικό να παραμένει από αυτό. Η λεγόμενη "Δημοκρατική Αριστερά" είναι τόσο ...."Δημοκρατική" και τόσο ...."Αριστερά" που έχει ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ το προφανές δημοκρατικό αίτημα να αποφανθεί ο λαός με δημοψήφισμα για το εάν αποδέχεται τα μέτρα του Μνημονίου, τα οποία είναι το ακριβές αντίθετο των δεσμεύσεων που έδωσε η Κυβέρνηση πριν οκτώ μόλις μήνες.
Η ακροδεξιά φυλλάδα, σαν να μην έφταναν όλα τα άλλα, θέλει και να παρέμβει για να φτιαχτεί μια "Αριστερά" έτσι όπως τη θέλει, "μοντέρνα", "υγιής","φιλοευρωπαική" και "υπεύθυνη", δηλαδή ευνουχισμένη, υπάκουη, καθωσπρέπει και δημοσιοσχεσίτικη. Και εγώ ρωτάω:
-Σαν πολύ αέρα δεν εχει παρει τελευταία το δημοσιογραφικό συγκρότημα Αλαφούζου;
-Εχει ανάγκη καθόλου ο εργαζόμενος λαός τα τσιουάουα τύπου "Δημοκρατική Αριστερά";
petrovic
Είδα στο zougla.gr τα πρωτοσέλιδα των αυριανών κυριακάτικων εφημερίδων. Ανάμεσα στα αλλα συγκράτησα ότι το μεν "Βήμα" φιλοξενεί συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου (ιστορικού ηγέτη της συστημικής "Αριστεράς" στην Ελλάδα), το δε "Έθνος" συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη (ηγέτη της λεγόμενης "Δημοκρατικής Αριστεράς", "παιδί" του Κύρκου). Το πρωτοσέλιδο του "Βήματος" φιλοξενεί τη δήλωση Κύρκου " οργίζομαι όταν ακούω να καεί η Βουλή", το πρωτοσέλιδο του "Έθνους" φιλοξενεί τη δήλωση Κουβέλη "η Αριστερά ξοδεύτηκε στον αριστερισμό και τα μεγάλα λόγια"

Είναι φανερό ότι το νέο κόμμα έχει ως κύριο εχθρό του όχι βεβαίως την Κυβέρνηση και την εργατοκτόνο πολιτική της αλλά τον αγωνιζόμενο λαό.Οι πιο σκληρές και οι πιο σαφείς κατηγορίες εκτοξεύονται κατά των εργαζομένων, και όχι κατά της Κυβέρνησης. Ο Κύρκος π.χ. τις προάλλες έβλεπε ότι η χώρα κινδυνεύει από τον "αριστερίστικο εξτρεμισμό", και όχι από τους εγκληματίες της Κυβέρνησης.Το νέο κόμμα είναι η ψευτοαριστερά που στήθηκε όπως-όπως για να χτυπήσει και αυτή αμείλικτα τον αγωνιζόμενο λαό και να βάλει πλάτη στην επιχείρηση διάλυσης του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων. Είναι η ψευτοαριστερά που θα στηριχθεί με τα χίλια από τα συστημικά ΜΜΕ , και θα δώσει ως αντάλλαγμα το χτύπημα στους αγώνες των εργαζομένων.
petrovic
όλο και πιο πολύ απογειώνεται , μέρα με τη μέρα, η εθνοπροδοτική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.Μόλις προχθές ο Υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου διόρισε νεο επικεφαλής στην Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία τον Ανδρέα Γεωργίου (έως τώρα αναπληρωτή προϊστάμενο του Τμήματος Στατιστικής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου). Δηλαδή παρέδωσε στα χέρια των τοκογλύφων του ΔΝΤ την υπηρεσία που είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας. Θα γλιτώσουμε κατά τον κύριο Υπουργό από τα Greek statistics και θα πέσουμε απευθείας στα μαγειρέματα των ΔΝΤ statistics. Με λίγα λόγια , οι τοκογλύφοι στους οποίους "χρωστάμε" ......αναλαμβάνουν οι ..ίδιοι να μας λένε πόσα ακριβώς τους "χρωστάμε ", βάζοντας-εφευρίσκοντας διπλά και τριπλά και πάει λέγοντας φέσια. Ήρθαν οι λύκοι να φυλάξουν τα πρόβατα. Είναι προφανές ότι η προδοτική σπείρα του Γ.Παπανδρεου έχει αναλάβει το έργο της εξόντωσης του ελληνικού λαού υπερ της διεθνούς τοκογλυφίας.

...Και βέβαια για όλη αυτή την ατιμωτική προσβολή της εθνικής ανεξαρτησίας δε λεει ΛΕΞΗ το ΛΑΟΣ του κ.Καρατζαφέρη. Το απόλυτο πολιτικό στριπτίζ, το πιο αποκαλυπτικό ξεγύμνωμα υφίσταται αυτούς τους μήνες αυτό το κόμμα. Έχει στηρίξει με τα χίλια την πολιτική της υποταγής στη διεθνή τοκογλυφία και έχει δείξει σε όλους πλέον πόσο κίβδηλος,υποκριτικός και εντέλει ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ήταν ο "πατριωτισμός" του.

Οι πατριώτες δεν είναι τσούλες της διεθνούς τοκογλυφίας, οι πατριώτες ζητούν διαγραφή του χρεους και δημοψήφισμα για να κρίνει ο μόνος κυρίαρχος, ο λαός.


This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.