Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Όροι συμμετοχής στην Ευρωλίγκα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ
dizzy_fingers
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη την περασμένη Παρασκευή, συζητήθηκαν οι όροι των κλειστών συμβολαίων στην Ευρωλίγκα από την περίοδο 2006-2007.

Συγκεκριμένα, είναι 3 όροι οι οποίοι προτάθηκαν και αφορούν ιδιαίτερα τις ελληνικές ομάδες και αν τελικά ψηφιστούν, θα αντιμετωπίσουμε πρόβλημα...


1) Ο πρώτος όρος, αφορά τα εισιτήρια που θα πρέπει να παρουσιάζει η κάθε ομάδα. Θα πρέπει δηλαδή να έχει γήπεδο τουλάχιστον 5000 θέσεων και πληρότητα 80%, δηλαδή τουλάχιστον 4000 εισιτήρια μ.ο.
Σημειώνουμε ότι οι 3 ομάδες μας έχουν μέσο όρο μόλις 3000 εισιτήρια (η ΑΕΚ 1700 με το ζόρι).

2) Τα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα να καλύπτουν τουλάχιστον το 75% του ποσού που έχουν να λαμβάνουν για τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

3) Αν μία ομάδα βρίσκεται για 3 συνεχόμενες σεζόν στις 3 τελευταίες θέσεις, αυτόματα το συμβόλαιό της διακόπτεται.



Όπως βλέπω τους όρους αυτούς, είναι αρκετά σωστοί όσον αφορά το marketing, δεδομένου κιόλας ότι θα έχουμε συνένωση των ευρωπαϊκών κυπέλλων από την επόμενη σεζόν, αλλά είναι και πολύ αυστηροί όσον αφορά τα ελληνικά δεδομένα στο μπάσκετ.

Αν όμως κοιτάξουμε πρώτα το καλό του ευρωπαϊκού και κατ'επέκτασιν του ελληνικού μπάσκετ, τότε πιστεύω ότι αυτοί οι όροι πρέπει να περάσουν. Δεν ξέρω πως (στο αφιέρωμα της CSKA αναφέρονται κάποιοι τρόποι wink.gif...ας ρωτήσουν τον CEO της ομάδας - μπορεί να μάθουν τίποτα οι πρόεδροι των ομάδων μας) , αλλά θα είναι καλό αν το πετύχουν.

Αν δεν το πετύχουν...τότε δεν παθαίνουμε τίποτα. Απλά χάνεται το κλειστό συμβόλαιο και η ομάδα έχει έναν ακόμη λόγο να παίξει καλά στο ελληνικό πρωτάθλημα μέχρι και τον τελευταίο αγώνα των playoffs.
IraTmac
Κατά τη γνώμη μου οι προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ομάδες είναι πολύ λογικές, αν το δεις από την οπτική γωνία των υπευθύνων της Ευρωλίγκα.

Ομάδες που έχουν 1.000 εισητήρια φέρνουν ελάχιστα έσοδα. και είναι κατά κανόνα αυτές οι ομάδες που πατώνουν κι αγωνιστικά, αφού για να μην προσελκύουν κοινό δεν έχουν καλή ομάδα, ή ΑΦΟΥ δεν έχουν εισητήρια, δύσκολα βρίσκουν χρήματα για να φτιάξουν δυνατές ομάδες.

Ίσως το όριο είναι κάπως υψηλό. εννοώ τα 4.000 εισητήρια. θα επηρρεάσει τις ελληνικές ομάδες. κι άντε ο Πάο κάνει άνετα τις 3.000 τέσσερις, αλλά η ΑΕΚ ή η ΚΑ.ΠΟ.Τ.Ε.? αυτοί ίσως έχουν πρόβλημα, όχι επειδή δεν έχουν λαό, αλλά επειδή οι οπαδοί τους δεν ενδιαφέρονται για το μπάσκετ.

Καταλήγω στο συμπέρασμα οτι με δεδομένο οτι η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟ θα βγαίνουν στην Ευρωλίγκα είτε έχουν συμβόλαιό είτε όχι, μέσω του πρωταθλήματος (αν και για την ΑΕΚ δεν είναι σίγουρο), αυτή η απόφαση πλήτει μόνο μια κόκκινη ομάδα, οπότε είναι ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ.
Warrior
H ομαδα που θα εχει μεγαλυτερο προβλημα θα ειναι η ΑΕΚ απο τις Ελληνικες,πιστευω
εγω..μιας και μου φαινεται πολυ δυσκολο να εχει μ.ο. 4000 εισητηρια με βαση την
σταση του κοσμου της ως τωρα απεναντι στο μπασκετ.
Παντως και ο Παναθηναικος και ο Ολυμπιακος μπορει να αντιμετωπισουν προβλημα,
εκτος και αν αλλαξουν τα πραγματα με το αθλημα γενικα στη χωρα.

Εμενα μου αρεσει πολυ αυτη η προυποθεση.. biggrin.gif
Μου φαινεται κομμενη και ραμμενη στα μετρα μας..αν παμε Ευρωλιγκα w00t.gif ..πουλαμε και
5000 διαρκειας..
tongue.gif
IraTmac
διευκρίνηση, γιατί δεν το γραψα καλά.

αυτές οι προυποθέσεις αφορούν τα κλειστά συμβόλαια. με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων η ΑΕΚ δεν χρειάζεται κλειστό συμβόλαιο, αφού θα βγαίνει κατά 98% στις θέσεις 1-3.

μάλλον...
Warrior
Μαλλον εγω δεν το διαβασα καλα.. 40.gif

Παντως οταν θα μας κανουν κλειστο συμβολαιο δεν θα εχουμε προβλημα..
69.gif

Το θεμα ειναι να μας πουν επιτελους απο την Uleb και την FIBA (πλεον),τι θα ισχυσει
του χρονου ακριβως με τα κλειστα συμβολαια και γενικα με τις ομαδες που θα
συμμετασχουν στην Ευρωλιγκα,γιατι δεν εχει ξεκαθαριστει..
dizzy_fingers
Γι'αυτό κάνουν αυτές τις συνελεύσεις τώρα tongue.gif
oh bane bane
bball.gif Φυσικά το προτιμοτερο θα ήταν να μην υπάρχουν καθόλου συμβόλαια. Τα εθνικά πρωταθλήματα χάνουν την αίγλη τους όταν υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για την πρώτη θέση και η Ευρωλίγκα το κύρος της όταν συμμετέχουν ομάδες επειδή πληρώνουν. Δηλαδή τόσα χρόνια που βλέπαμε ματσάρες, στην ευρωλίγκα ήταν άσχημα; Η μώπως είναι βλάκες στην UEFA που κηνυγούν με το δίκανο οποιαδήποτε πρόσπάθεια δημιουργίας κλειστής λίγκας στο ποδοσφαιρο;

bball.gif οι προϋποθέσεις είναι σωστές, αλλά θα έπρεπε να ισχύουν για όλες τις ομάδες, χωρίς να εξασφαλίζουν εγγυημένα συμβόλαια.

bball.gif bball.gif bball.gif
Warrior
Φυσικα και το καλυτερο θα ειναι να μην υπαρχουν κλειστα συμβολαια.Αλλα αυτοι στην
Uleb δεν λενε να το καταλαβουνε. angry_red.gif

Απορω δεν βλεπουν περιπτωσεις ομως της Βιλερμπαν και του Ολυμπιακου και δεν
ξερω και γω ποσες αλλες,που πατωσανε φετος..??

Και αντε να δεχτω να δινουν καποια extra εισητηρια καθε χρονο για την διοργανωση
με βαση καποια κριτηρια,αλλα το να δινουν 2ετη και 3ετη συμβολαια τι σκατα εξυπηρετει?
IraTmac
QUOTE (oh bane bane @ Feb 8 2005, 04:21 PM)
Τα εθνικά πρωταθλήματα χάνουν την αίγλη τους όταν υπάρχει ενδιαφέρον μόνο για την πρώτη θέση και η Ευρωλίγκα το κύρος της όταν συμμετέχουν ομάδες επειδή πληρώνουν.

Όλα τα λεφτά. wink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.