Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Επιλογη θεσης
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
ksipos
για σας παιδια ... μολις βρηκα το φορουμ σας και ειδα για παρομοιες ερωτησεις σκεφτηκα να ποσταρω...
λοιπον ... εγω δεν παω σε καποια ομαδα(πηγαινα για 1 μηνα πριν 2 χρονια)(κυριως κατα την γνωμη μου γιατι μου εχει περασει η φιλοσοφια πως ειμαι αρκετα μεγαλος για να ξεκινησω) ομως παιζω συχνα με τους φιλους μου ... ειμαι 1,80 και 80 κιλα... το αλμα μου ειναι μεχρι την ακρη του ταμπλο(στην κοκκινη γραμμη που εχει γυρω γυρω) αλλα κατα την διαρκεια του αγωνα οταν πηδαω για ριμπαουντ δεν ξερω τι συμβαινει και δεν φτανω ουτε το μισο υψος... λογω ελειψης ψηλων στην παρεα(και επειδη εχω μακρια χερια για ριμπαουντ) παιζω 5ρι... ομως δεν εχω τον καταληλο ογκο και δεν μπορω να ποσταρω τον αλλον σεντερ(αν ειναι συμφωνα με τα στανταρ ενος σεντερ,αν ειναι σαν γκαρντ οκ τα καταφερνω)... επειτα εχω μετριο σουτ απο τριποντο και κακο κοντινο(αυτο συμβαινει επειδη λογω διαβασματων δεν προπονουμαι αρκετο καιρο)... ντραιβ και τετοια ουτε λογος ... οταν παω να περασω καποιον συνηθως "κομπλαρω"(ισως επειδη χρειαζομαι περισσοτερη εξασκηση στην ιδεα να μου κλεβουν την μπαλα)...η κινηση χωρις την μπαλα ειναι απο τα + μου (εκμεταλευομαι πολυ καλα τον κενο χωρο) το ιδιο και η δημιουργια παιχνιδου (δηλαδη οταν παιζω ασσος)

εχουμε και λεμε δηλαδη :

θετικα : δημιουργια παιχνιδου,κινηση χωρις την μπαλα,μακρια χερια (κλεψιματα/ταπας/ριμπαουντ),αμυνα
αρνητικα : ντραιβς,αλμα,ποσταρισμα,σουτ

λοιπον ... περιμενω να δειτε τα παραπανω και να μου πειτε τι θεση πιστευετε οτι μου ταιριαζει καλυτερα
ComingUpRoses
αμα το ντραιβσ ηταν στα θετικα θα ελεγα 3αρι ανετα ... τωρα εισαι λιγο μπερδεμενος tongue.gif... Ισως 4αρι αλλα και παλι λοιπει αλμα και ποσταρισμα .. με μπερδεψες tongue.gif .. δοκιμασε 3αρι smile.gif
ksipos
QUOTE(R0cketMan @ May 13 2010, 14:08 ) *
αμα το ντραιβσ ηταν στα θετικα θα ελεγα 3αρι ανετα ... τωρα εισαι λιγο μπερδεμενος tongue.gif... Ισως 4αρι αλλα και παλι λοιπει αλμα και ποσταρισμα .. με μπερδεψες tongue.gif .. δοκιμασε 3αρι smile.gif


με το τελος των εξετασεων θα προσπαθησω να παιζω πιο συχνα ετσι ωστε να μπει και το ντραιβ στα θετικα ... επισης θα προσπαθησω να ακολουθησω (πιστα αυτη την φορα το air aler 3 γιατι 4 φορες το εχω ξεκινησει και στις 3 μερες ξεχναγα να κανω τις ασκησεις tongue.gif) ωστε να αυξησω το αλμα και ισως γραφτω και σε καποιο γυμναστηριο ωστε να αυξησω την μυικη μαζα(κυριως στα χερια) για να μπορω και να ποσταρω ...

αυτο με το αλμα που παθαινω(κατα την διαρκεια του αγωνα να μην φτανω το μεγιστο υψος) το παθαινει και κανεις αλλος ???γιατι και σε κατι κοντες μπασκετ που επαιζα προπερσυ ενω καρφωνα με ανεση μες στον αγωνα(εντελως ελευθερος) "βαραγα σιδερο"....
δεν ξερω αν εχει παιξει ποτε κανεις σε γηπεδο μικρων διαστασεων(τετοιο εχουμε στο σχολειο) αλλα νομιζω οτι η αυξομειωση της αποστασης των γραμμων απο το μικρο στο κανονικο γηπεδο οπως και στο υψος της μπασκετας πιστευω οτι επηρεαζουν καπως το σουτ μου
OnLy_PAS-AthEnS
Οταν μετρας το αλμα σου δινει τα παντα ενω οταν εισαι σε αγωνα κατα τη διαρκεια του οποια χρειαζεται να πηδηξεις κανεις ενα απλο jump χωρις φορα και με κουραση και λογικο να εχεις μειωση αλματος!
|Εγω θα σου προτεινα 3ρι να παιξεις καθως το να φτιαξεις ντραιβ ειναι πιο ευκολο απο σουτ και με πλατη!
ksipos
για να μην κανω αλλο τοπικ...
οσο εχει σχεση με το αλμα .... το στεφανι υποτιθεται οτι βρισκεται στα 3.05(λεω υποτιθεται επειδη δεν ειναι κλειστο γηπεδο .. ειναι δημοτικο).. το ταμπλο τι υψος εχει ???
απο μετρησεις εδω στο σπιτι για το αλμα : ειμαι 1,80+50 εκ (που παιρνω αμα σηκωσω το χερι) συνολο 2,30.. το ταβανι ειναι περιπου στο 2,70 και δεν το φτανω για περιπου 10-15 ποντους ... δηλαδη 2,70-15=2,55 που συμαινει οτι εχω περιπου 25 εκ αλμα... ειναι δυνατον να φτασω να εχω + 40 εκ αλμα για να καρφωσω ????
spursforthe5
ρε εγω ειμαι 1 72 περιπου και φτανω το ταβανι που ειναι 270 .αποκλειεται να μη το φτανεις .εκτος και αν εχετε πσηλο ταβανι smiley.gif τεσπα μη πηδας για να φτασεις το ταβανι γτ το κανα παλια εγω και μου δημιουργησε προβλημα στο γονατο.
ksipos
QUOTE(spursforthe5 @ May 15 2010, 23:35 ) *
μη πηδας για να φτασεις το ταβανι γτ το κανα παλια εγω και μου δημιουργησε προβλημα στο γονατο.


εγω πριν απο 4 χρονια ειχα προβλημα στο γονατο αλλα οχι επειδη προσπαθουσα να φτασω το ταβανι αλλα οταν επαιζα ποδοσφαιρο(αν και ημουν τερμα χωρις να ερθω σε επαφη με κατι εκεινη την στιγμη)... τενοντιτιδα ειχε πει ο γιατρος αν θυμαμαι καλα .. λετε να επηρεαζει αυτο καθολου το αλμα μου ???
DjNanos
1,91 και 77 κιλά. Postάρω αρκετά καλά αντιπάλους μεγαλύτερου όγκου, τρίποντο μέτριος, hook αρκετά καλό μπορώ να πώ και κοντινό σουτ. στη τρίπλα έχω ένα μικρό.. πρόβλημα άρα δεν είμαι για 1. πιστεύω είμαι κάτι σε 4 ή 5 αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς..όποτε παίζω με φίλους είμαι πάντα 5..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.