Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Το Τέλος του Ισχυρού Άνδρα (;)
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
panos75
http://greekbball.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html

"Ενας… περίπατος όπως υπολογιζόταν από τον ίδιο τον… παθόντα αλλά και από όσους (υπο)στήριζαν την υποψηφιότητά του εξελίχθηκε σε πανωλεθρία! Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν θα είναι λοιπόν ο επόμενος πρόεδρος της Παγκοσμιας Ομοσπονδίας μπάσκετ, της FIBA δηλαδή, αφού στις εκλογές που έγιναν στη FIBA Europe (της οποίας μέχρι σήμερα είναι πρόεδρος) έχασε με… σκορ 30-21 από τον Γάλλο, πρώην διαιτητή και πρόεδρο της Γαλλικής Ομοσπονδίας μπάσκετ Ιβάν Μαινινί. Ολο το αποκαλυπτικό το παρασκήνιο...

Πρόκειται για μία τεράστιας σημασίας ήττα για τον μέχρι πρότινος (όπως αποδείχθηκε) ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ ο οποίος μετά το πέρας της θητείας του στη FIBA Europe (από χθες ψηφίσθηκε ως διάδοχός του ο Ισλανδός Ολαφουρ Ράφσον που νίκησε τον Τούρκου Τουργκάι Ντεμιρέλ) απέτυχε να «κερδίσει» την προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας χάνοντας κατά κράτος από τον Μαινινί που θα αναλάβει δράση (ως εκπρόσωπος της FIBA Europe που έχει... σειρά για την προεδρία της FIBA) μετά το πέρας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Τουρκίας διαδεχόμενος τον Αυστραλό Ελφστοουν.
Να σημειωθεί ότι ο Μαϊνινί ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του πριν από δύο μήνες αλλά παρόλα αυτά κατάφερε σε μικρό χρονικό διάστημα να επηρεάσει τους 30 από τους 51 εκλέκτορες (εκπρόσωποι ισάριθμων Ομοσπονδιών) της FIBA Europe που του έδωσαν τελικά το χρίσμα. Ετσι, το όραμα του Γιώργου Βασιλακόπουλου να αποσυρθεί από παράγοντας του μπάσκετ μετά το πέρας της θητείας του (όπως υπολόγιζε…) στην προεδρία της FIBA δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Το ζητούμενο βέβαια είναι πως... κατάφερε ο Μαϊνινί να αρπάξει τον τίτλο του προέδρου της FIBA από τον Βασιλακόπουλο ή αν προτιμάτε πως ο ισχυρός άνδρας του ελληνικού μπάσκετ έχασε τη μάχη. Οι της πλευράς Βασιλακόπουλου κατηγορούν εμμέσως το δεξί χέρι του νυν Γενικού Γραμματέα της FIBA Πάτρικ Μπάουμν, τον Καναδοεβραίο Ναρ Ζανολίν ότι επηρέασε πολλές από τις Ομοσπονδίες υπέρ του Μαϊνινί. Μάλιστα, η πλευράς Βασιλακόπουλου είχε ετοιμάσει για τη FIBA Europe τη διάδοχη κατάσταση με τον προσωπικό του φίλο, Τουργκέι Ντεμιρέλ ο οποίος όμως έχασε (από έναν... Ισλανδό) ακριβώς με τις ίδιες ψήφους με τις οποίες έχασε και ο Βασιλακόπουλος από τον Μαινινί. Και αυτό το γεγονός λέει όχι απλά πολλά, αλλά πάρα μα πάρα πολλά πως τα... κουκιά ήταν μιλημένα!

Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Ευρωλίγκα που επηρέασε αρκετές ψήφους υπέρ του Μαινινί (ο οποίος κατά τη διάρκεια του φάιναλ-φορ του Παρισιού τιμήθηκε από την Ευρωλίγκα και έτυχε θερμής υποστήριξης των παραγόντων της) αφού είναι γνωστό εδώ και χρόνια πως οι σχέσεις με τον Βασιλακόπουλο δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές και παρά τις γέφυρες που έχουν "ριχθεί" την τελευταια διετία δεν έγιναν και πολύ καλύτερες..."





nikefalin
αντί να χαιρόμαστε που ο περισπούδαστος πρόεδρος θα επιστρέψει στα πάτρια για να σώσει το μπάσκετ από τον όλεθρο και την επερχόμενη χρεοκωπία ( απομακρύνωντας και τους τελευταίους πιθανούς χορηγούς όπως η turkish airlines) κάνουμε και μούτρα ??

τελικά το τάξιδι στο nba δεν απέδωσε το παραμικρό, ούτε καν η ύστατη βίζιτα στο πάλι πότε άντρο του οχτρού , στο φάιναλ φόρ του Παρισιού. Δεν τους πείσαμε να μας ψηφίσουν με τους ατέλειωτους λόγους μας. Μάλλον, τόσο πολύ πείσαμε , που για διάδοχο στη ΦΙΜΠΑ Γιούροπ προτίμησαν έναν Ισλανδό!!!! ( έτσι για να ευχαριστιέται κι ο Τσαρτσαρής).

Με την επιστροφή πάντως....τα χειρότερα έρχονται....
panos75
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid...tid=5&sn=13

Αποκαθήλωση και αποστρατεία


18/5/2010

Είναι, βεβαίως, ήττα για το ελληνικό μπάσκετ η αποκαθήλωση του Γιώργου Βασιλακόπουλου από τα ύπατα αξιώματα του αθλήματος. Μια σύντομη ματιά στα «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της τελευταίας δεκαετίας αρκεί για να υπενθυμίσει πόσες φορές ωφεληθήκαμε, επειδή είχαμε... μέσον. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ευνοηθήκαμε κιόλας. Ασφαλώς, δεν πέσαμε θύματα αδικίας ή συμπαιγνίας.

Του Νίκου Παπαδογιάννη

Δεν πιστεύω ότι θα κερδίζαμε τη διοργάνωση του Προολυμπιακού τουρνουά (πάει να πει, τη συμμετοχή στους Αγώνες του Πεκίνου), εάν δεν είχαμε τον δικό μας άνθρωπο στρογγυλοκαθισμένο στη μεγάλη καρέκλα. Ούτε είμαι βέβαιος ότι θα περνούσε η -εκσυγχρονιστική ωστόσο- διάταξη για την καθιέρωση «wild cards» στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα αν δεν υπήρχε άγχος για την πρόκριση της Εθνικής μας στο Μουντομπάσκετ του 2006. Θα λάμβανε ειδική πρόσκληση ο Αρης για την περσινή Ευρωλίγκα, αν δεν μεσολαβούσε ολόκληρος πρόεδρος της FIBA Europe; Θα έπεφταν στα μαλακά ομάδες που χρωστάνε της Μιχαλούς (όπως η ΑΕΚ), εάν δεν περνούσε ο λόγος του Βασιλακόπουλου στο κονγκλάβιο του Μονάχου;

Οι πονηροί θα αποδελτιώσουν και ορισμένες χαμογελαστές για τις Εθνικές μας ομάδες διαιτησίες σε κρίσιμα ματς και θα τις προσθέσουν στον απολογισμό. Εγώ που δεν είμαι πονηρός θα έχω να θυμάμαι τις σφαγές στον προημιτελικό της Στοκχόλμης με την Ιταλία και στον ημιτελικό της Μαδρίτης με την Ισπανία. Πού ήταν ο... Βασιλακόπουλος όταν η Εθνική χρειαζόταν ένα ή δύο σφυρίγματα για να φτάσει στη μεγάλη διάκριση; Ακόμα και ο αλησμόνητος ημιτελικός της Σαϊτάμα με τους Αμερικανούς αποτελεί μνημείο «γκρίζου» προσκυνήματος προς τους άσους του ΝΒΑ. Αναζητήστε το dvd και θα με θυμηθείτε.

Δεν είναι δα εθνική καταστροφή η αποχώρηση του Βασιλακόπουλου από το διεθνές στερέωμα. Καταστροφή θα είναι, εάν αυτή τον οδηγήσει στην πλήρη αποστρατεία.

Πριν αποσυρθεί από το παλκοσένικο, ο 71χρονος παράγων οφείλει να προετοιμάσει τη διάδοχη κατάσταση, όχι πια στο παγκόσμιο αλλά στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Φίλιππος Συρίγος, στενός φίλος του Βασιλακόπουλου εδώ και δεκαετίες, έγραψε χθες για τον στρατό «των γελωτοποιών και των μετρίων», από τους οποίους περιστοιχίζεται ο πανίσχυρος ανήρ. Με απάλλαξε έτσι από την υποχρέωση να χρησιμοποιήσω εγώ οδυνηρούς χαρακτηρισμούς. Αλίμονο εάν αύριο ξεμείνει η Ομοσπονδία στα χέρια αυτών που σήμερα τη στελεχώνουν. Εφόσον δεν υπάρχει στον χώρο νέος Βασιλακόπουλος, ο... ορίτζιναλ οφείλει να τον εφεύρει, να τον γεννήσει εκ των ενόντων. Και να του δώσει το χρίσμα ιδίοις αυτού χερσί.

Μπορεί ο «γενικός» να γίνεται ώρες ώρες υπερβολικά ρομαντικός και υπερβολικά προσκολλημένος στη φιλολογία και σημειολογία περασμένων εποχών, μπορεί να υποπίπτει ενίοτε σε αντιφάσεις, αλλά οι αρχές τις οποίες πρεσβεύει παραμένουν ισχυρές και καθίστανται ολοένα πιο δυσεύρετες. Οπότε, θα είναι ευπρόσδεκτη η εκ νέου δραστηριοποίησή του στα κοινά της Ελλάδας του τίποτα και της ασυδοσίας. Δεν χάθηκε δα ο κόσμος, ας κάθεται ένας τεχνοκράτης, υπάλληλος αν έτσι το θέλει ο ηττηθείς στην κυριακάτικη ψηφοφορία, στον θώκο της FIBA."



Όλα καλά, αλλά έχω μια απορία. Που την είδε τη σφαγή στον προημιτελικό της Στοκχόλμης με την Ιταλία ο Νικόλας; Μήπως είχε κατεβάσει κάνα μπουκάλι ρακί εκείνη τη μέρα;

Και κάτι ακόμη. Τους "μέτριους και τους γελωτοποιούς" που διοικούν σήμερα την ΕΟΚ ποιός τους έβαλε στη θέση τους; Είδαν φως και μπηκαν;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.