Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ Σάββατο 19.01.2008 17:00 ΕΤ1
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
ΚιτρινιΑΡΗΣ
Μια και έπεσε και σε μένα φέτος το φλουρί, ας ανοίξω αυτό το Τόπι...
Δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες με ελαφρύ πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους...
Θέλει πολύ προσοχή να μην (ξανα)πέσουμε (πάλι cool.gif ) σε κρίση...
NBAer
QUOTE(ΚιτρινιΑΡΗΣ @ Jan 17 2008, 14:24 ) *
Μια και έπεσε και σε μένα φέτος το φλουρί, ας ανοίξω αυτό το Τόπι...
Δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες με ελαφρύ πλεονέκτημα για τους γηπεδούχους...
Θέλει πολύ προσοχή να μην (ξανα)πέσουμε (πάλι cool.gif ) σε κρίση...

Ε οχι και ελαφρυ πλεονεκτημα για εσας. Εμεις παιζουμε με μισο, αντε ενα ψηλο. Ο Μασει επαιξε χαλια στην Ιταλια και θα θελει να επανορθωσει. Θα υπαρχει μονο κοσμος του Αρη. Θα παιζουμε στην εδρα σας.
Με μια λεξη ειστε το μεγαλο φαβορι.....

Ας ελπισουμε(οι ΠΑΟΚτσηδες) να μην επικρατησει λοιπον το μεγαλο φαβορι.... icon_drunk.gif
Προβλεψη: Αρης-ΠΑΟΚ 82-65 sad.gif sad-smiley-009.gif
basketaris
Aσ' τα αυτα, NBAer! tongue.gif tongue.gif laugh.gif laugh.gif
Σας μαθαμε απο περυσι, οταν και μας "κοιμισατε" με τα "φαβορι, καλυτεροι, ανωτεροι"... Φετος, θα προσεχουμε για να εχουμε! wink.gif

Κι εκτος των αλλων, στις κερκιδες θα ειναι και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Nick!! Αλλος ενας λογος για να ερθει καποιος στο Παλε! 41.gif

Παντως, μιλωντας σοβαρα, το γεγονος οτι ο ΑΡΗΣ επαιξε ΧΑΛΙΑ με την Αρμανι, πιστευω θα λειτουργησει πολυ θετικα για την ομαδα μου. Θα θελουν να αποδειξουν πολλα, ειδικα στους εαυτους τους!

Οπως και να 'χει, το γεγονος οτι ερχεστε (ο Παοκ) ανεβασμενοι και με σερι, προσδιδει αλλο ενδιαφερον στο παιχνιδι. Δεν θα φτασω σε σημειο να πω οτι (ξανα)αποκτα "αιγλη" (οπως θα γραψουν πολλοι υπερβολικοι δημοσιογραφοι), αφου δε νοειται τετοια λεξη για ενα ματς, την πραγματικη σημασια του οποιου ελαχιστοι απο τους τωρινους παικτες γνωριζουν...

Ελπιζω σε ενα καλο παιχνιδι, με ωραια ατμοσφαιρα και τελικους νικητες...ΕΜΑΣ! smiley.gif
basketaris
QUOTE
Με Ουάσιγκτον στο ντέρμπι

Με τον Ντάριους Ουάσιγκτον και όχι τον Τερέλ Καστλ στη σύνθεσή του, πρόκειται να υποδεχθεί ο Άρης, το απόγευμα του Σαββάτου (19/01, 17:00) στο Αλεξάνδρειο τον ΠΑΟΚ.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή σήμερα το μεσημέρι λίγη ώρα ουσιαστικά μετά την επιστροφή της αποστολής του Άρη στην Θεσσαλονίκη από το Μιλάνο όπου χθες είχε αγωνιστεί με την Αρμάνι για την Ευρωλίγκα. Ο Γκόρντον Χέρμπερτ στη Συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε του παιχνιδιού στην σχετική ερώτηση που του είχε τεθεί είχε απαντήσει πως: "Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουμε", έχοντας τονίσει ακριβώς πριν για το ότι ο Ουάσιγκτον δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε ένα πεντάλεπτο πως αυτό συνέβη: "Δεν γνωρίζει ακόμα καλά τα συστήματά μας".

Λίγες ώρες μετά η απόφαση έγινε γνωστή με τον Καστλ μάλιστα να ενημερώθηκε να μεταβεί στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης σχεδόν αμέσως μετά την άφιξη της αποστολής στην Θεσσαλονίκης. Όσο για αυτό που απομένει να φανεί είναι το ποιο θα είναι το μέλλον του αρχηγού της ομάδας στο δυναμικό της μετά από 3 1/2 χρόνια παρουσίας.

Κι αν ο Ουάσιγκτον θα κάνει ντεμπούτο στο ελληνικό πρωτάθλημα μεθαύριο απέναντι στον ΠΑΟΚ ο Αμερικανός γκαρντ δεδομένου και του σημερινού ρεπό του Καναδού τεχνικού του Άρη στους παίκτες του καλείται αύριο να μάθει όσο καλύτερα γίνεται τα συστήματα της ομάδας.
(...)

www.sport24.gr
klearxos
QUOTE(basketaris @ Jan 17 2008, 19:20 ) *
Κι εκτος των αλλων, στις κερκιδες θα ειναι και ο ΜΕΓΑΛΟΣ Nick!! Αλλος ενας λογος για να ερθει καποιος στο Παλε! 41.gif


Basketaris ειναι σιγουρο για τον Γκαλη?
basketaris
Ναι, το ακουσα σημερα στο ραδιοφωνο! smile.gif
Αποδεχτηκε την προταση που του εγινε!
basketaris




hagi
Μακάρι να είναι και ο ΝΙΚ..θα είναι άλλη μια μαγική βραδιά.Φυσικά θα πρέπει να γεμίσει το Παλέ αυτή τη φορά.

Τώρα αγωνιστικά ο Άρης είναι πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ την δεδομένη χρονική στιγμή αλλά ο ΠΑΟΚ τον τελευταίο καιρό παίζει καλά ενώ ο Άρης έχει κάποια σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του.Θεωρητικά αν ο Άρης παίξει όπως ξέρει δεν θα έχει κανένα πρόβλημα.

Αν όμως αρχίσει τα περίεργα και ο ΠΑΟΚ βρεθεί σε καλή μέρα τότε τίποτα δεν αποκλείεται.Ας ελπίσουμε ότι θα πάρουμε το ματς και θα συνεχίσουμε το νικηφόρο σερί.
basketaris
QUOTE
ΘΕΜΑ: Ο Κασλ απών από το... ντέρμπι της ζωής του

Για πρώτη φορά μετά το 2004 ο 35χρονος άσος θα απουσιάσει από αναμέτρηση Αρη - ΠΑΟΚ, έχοντας βάλει τη σφραγίδα του σε αρκετά απ΄ αυτά τα ντέρμπι

Ο Τερέλ Κασλ είναι (ή ήταν?) ο πιο παλιός παίκτης του Αρη κι όχι μόνον... Αν και Αμερικανός, έγινε αρχηγός της ομάδας και είναι ένας από τους λίγους ξένους που δέθηκαν τόσο μαζί της, όσο και με τον κόσμο της. Οπότε, είχε «μπει στο πετσί» των ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, γνωρίζοντας πολύ καλά τη σημασία τους. Δεν ήταν λίγες, μάλιστα, οι φορές που αναλάμβανε ο ίδιος να εξηγήσει στους συμπατριώτες του τι σημαίνουν αυτά τα ματς για τον κόσμο. Η προσφορά του δεν περιοριζόταν μόνο στις... συμβουλές, αφού κατά κανόνα η απόδοσή του στα ντέρμπι ήταν εξαιρετική.

Αύριο, θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2004 που ο 35χρονος άσος θα απουσιάσει από αγώνα με τον ΠΑΟΚ. Η μοίρα το έφερε έτσι ώστε να τον αντικαταστήσει ο παίκτης με τον οποίο... έγραψαν ιστορία στην περσινή τιτανομαχία του κλειστού της Πυλαίας: ο Ντάριους Ουάσινγκτον. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε στη δεύτερη παράταση τον Αρη (101-99), ή μήπως... τον Κασλ; Ο τελευταίος είχε συγκλονιστική απόδοση με 34 πόντους σε 50 λεπτά, την ώρα που και ο Ουάσινγκτον ήταν εξαιρετικός με 18 πόντους, 2/2 τρίποντα και 3 κλεψίματα.

Το «ταξίδι» του Κασλ στα ντέρμπι Αρη - ΠΑΟΚ και τούμπαλιν, ξεκίνησε στη σεζόν 2004-05 στο «παλατάκι» της Πυλαίας, Σ΄ εκείνο το ματς (92-79 ο ΠΑΟΚ) δεν είχε καλή απόδοση, περιοριζόμενος στον έναν πόντο. Η συνέχεια, ήταν σαφώς καλύτερη. Ο Κασλ βίωσε 3 νίκες και 3 ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος (συν μία ήττα στο Κύπελλο το 2005, 68-58 στο «παλατάκι»).

ΣΤΟΝ αγώνα του δεύτερου γύρου το 2004-05 (82-65 ο Αρης) είχε 9 πόντους με 2/2 βολές, 2/2 δίποντα, 1/2τρίποντα και 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 2 κλεψίματα.

ΤΟ 2005-06 ο Αρης κέρδισε τον ΠΑΟΚ στην παράταση, στην Πυλαία (76-79) και ο Αμερικανός είχε 12 πόντους με 5/6 βολές, 2/2 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2 ριμπάουντ, 5 λάθη, 4 ασίστ και 4 κλεψίματα.

ΣΤΟ δεύτερο γύρο, στο Αλεξάνδρειο (91-79 ο Αρης) είχε 15 πόντους (4/7 βολές, 4/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο), 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 0 λάθη!

ΠΕΡΥΣΙ στην Πυλαία ήρθε η προαναφερόμενη συγκλονιστική εμφάνιση (34π. με 15/19 βολές, 8/16 δίποντα, 1/4τρίποντα) ενώ στο δεύτερο γύρο ήταν εκ των λίγων διασωθέντων του Αρη (79-88 ο ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο) με 14 πόντους (3/4 βολές, 1/2 δίποντα, 3/5 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 2 λάθη και 1 ασίστ.

Αύριο, ο Κασλ δε θα είναι στο παρκέ του Αλεξανδρείου, Ουδείς όμως φίλαθλος του Αρη θα ξεχάσει το τράβηγμα της φανέλας μετά τα τρίποντά του στο ντέρμπι της σεζόν 2005-06. Αν μη τι άλλο, είναι ένας από τους λίγους ξένους που αντιδρούσαν σαν… Ελληνες σε τέτοια ματς…

www.betsmart.gr
basketaris
QUOTE
ΑΡΗΣ: Ο... ανυπόμονος Ντάριους Ουάσινγκτον

Τι δηλώνει ο Αμερικανός γκαρντ για το ντεμπούτο του στη φετινή Α1 κόντρα στην πρώην ομάδα του, τον ΠΑΟΚ

Ο Ντάριους Ουάσινγκτον περίμενε πώς και πώς το ντεμπούτο του στην Α1 και η συγκυρία γι΄ συτόν είναι ιδανική. Αφενός ξεκινά την εν Ελλάδι θητεία του στον Αρη με «ντέρμπι αιωνίων», αφετέρου αντιμετωπίζει την πρώην ομάδα του με όλες τις ιδιαίτερότητες που κρύβει ένα τέτοιο γεγονός. Ο Αρης υποδέχεται τον ΠΑΟΚ αύριο (17.00, ΕΤ1) στο Αλεξάνδρειο και θέλει μόνο νίκη για να διευρύνει το σερί του στην Α1 στο 8-0 και να κάνει ένα ακόμα βήμα για την κατάληψη τηε τρίτης θέσης (ι λόγοι γοήτρου βέβαια, είναι περιττό να αναφερθούν). Και ο Ουάσινγκτον είναι αποφασισμένος να βοηθήσει την ομάδα του να κάνει αυτό το βήμα.

«Είμαι χαρούμενος που θα κάνω αύριο την επανεμφάνιση μου στο Πρωτάθλημα μετά την περσινή σεζόν και ειδικότερα από την στιγμή που θα παίξω ξανά στο ντέρμπι της πόλης, αυτήν την φορά όμως με τον Αρη», τόνισε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ ο Αμερικανο-σκοπιανός γκαρντ και συνέχισε: «Σίγουρα θέλω πολύ να κερδίσω και περιμένω να διεξαχθεί ένας συναρπαστικός αγώνας στον οποίο νιώθω έτοιμος να παίξω. Τέτοιες αναμετρήσεις έχουν πολύ ένταση και θα πρέπει να παίξουμε σκληρά. Με πιο απλά λόγια πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε. Ξέρω καλά ότι οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ έχουν ξεχωριστή σημασία για τους φιλάθλους του Αρη και θα κάνουμε τα πάντα για να νιώσουν περήφανοι αύριο», κατέληξε ο Ουάσινγκτον.
(...)

www.betsmart.gr
thrylos7
Το ματς παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και ο Άρης θεωρητικά είναι το μεγάλο φαβορί. Υπάρχουν πράγματα και καταστάσεις που μπορούν να λειτουργήσουν είτε θετικά, είτε αρνητικά για οποιαδήποτε ομάδα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα των γηπεδούχων είναι, όπως αναφέρθηκε, η ήττα και κυρίως η πολύ κακή εμφάνιση στο Μιλάνο, κάτι που φαντάζομαι έχει λειτουργήσει ήδη ως σήμα κινδύνου για την ομάδα. Πλέον οι παίκτες θα έχουν αφυπνιστεί για ένα ...μάλλον σημαντικότερο ματς (αφού οι πιθανότητες για πρόκριση στο TOP 16 διατηρούνταν υψηλές ακόμη και σε περίπτωση ήττας, όπερ και εγένετο), θα θέλουν ν' αφήσουν πίσω αυτή την εμφάνιση και να δείξουν ότι ήταν μια κακή παρένθεση. Μ' άλλα λόγια, θα μπουν στο παρκέ ιδιαίτερα αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι...

...Ίσως και αγριεμένοι, αλλά σ' αυτό θα συμβάλλει και ο κόσμος, που αναμένεται να δημιουργήσει καυτή ατμόσφαιρα και να δώσει μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Από την άλλη, οι περισσότεροι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν έχουν εμπειρία από αυτό το ντέρμπι (και γενικώς βέβαια, αν κι εδώ που τα λέμε, ούτε και οι παίκτες του Άρη έχουν ζήσει πολλές μονομαχίες μεταξύ των δύο ομάδων) κι έτσι είναι πιο εύκολο ο κόσμος ν' ασκήσει την όποια αρνητική επιρροή μπορεί πάνω τους.

Αγωνιστικά, το καθαρό πλεονέκτημα του Άρη βρίσκεται στους ψηλούς, αφού ο τέταρτος ψηλός της ομάδας, ο Αγαδάκος, θα διεκδικούσε θέση καλύτερου ψηλού στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Προφανώς κανένας ψηλός του ΠΑΟΚ δε μπορεί να παίξει στην άμυνα τον (ασταθή τελευταία) Μάσεϊ, ο οποίος επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από την ατμόσφαιρα κι έτσι αναμένεται να παρουσιαστεί κεφάτος. Βέβαια, αντίπαλοί του είναι μυώδεις κι έτσι, με το "ξύλο" που θα παίξουν, είτε εκούσια, είτε λόγω ...ατσουμπαλοσύνης, ίσως καταφέρουν να εκνευρίσουν τον Αμερικανό και να τον βγάλουν εκτός ρυθμού. Τη ζημιά επιθετικά μπορεί να την κάνει για τον Άρη και ο Μότολα, αν και στην άμυνα θα είναι δύσκολα τα πράγματα γι' αυτόν, επειδή δεν αρέσκεται στο σκληρό παιχνίδι.

Το συν για τον ΠΑΟΚ είναι ο προπονητής του. Φοβού τον Φλεβαράκη! Έχει βάλει την ομάδα σε τάξη, με πιο σαφείς προσανατολισμούς στην επίθεση και μεγάλο δέσιμο στην άμυνα. Θεωρώ πως με τον έναν, ή τον άλλο τρόπο θα καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό του και να κάνει δύσκολη τη ζωή των παικτών του Άρη. Βέβαια, το υλικό που έχει δεν του επιτρέπει να το θεωρήσει εξασφαλισμένο αυτό. Γι' αυτό υπάρχει και το plan B, με τους σουτέρ.

Το υλικό των φιλοξενουμένων πάντως, με τις τελευταίες προσθήκες έχει γίνει αρκετά ικανοποιητικό και πλέον ο ΠΑΟΚ είναι πρακτικά ένα επίπεδο ανώτερος απ' ότι πριν, είτε λόγω μεταγραφών, είτε λόγω προπονητή. Αντίθετα ο Άρης, με τις μεταγραφές των Μπόισα και Ουάσινγκτον είναι θεωρητικά ένα επίπεδο ανώτερος απ' ότι πριν, αφού οι δύο παίκτες δεν έχουν πάρει μέχρι στιγμής σημαντικό χρόνο συμμετοχής. Και πάλι βέβαια, ο Άρης υπερτερεί.

Η αλλαγή του Καστλ με τον Ουάσινγκτον πιστεύω πως είναι λάθος κίνηση, αφού από τη μια μιλάμε για τον πιο έμπειρο παίκτη του συγκεκριμένου ντέρμπι, που παίζει με ψυχή και δίνει ότι μπορεί στα τελευταία ματς (πόσο μάλλον τώρα), κι απ' την άλλη για έναν ικανότατο παίκτη, πλέι μέικερ στα χαρτιά και στο παρκέ, αλλά δίχως ουσιαστική συμμετοχή μέχρι στιγμής στα παιχνίδια της ομάδας, αποτελώντας έτσι ένα μεγάλο ερωτηματικό για το κατά πόσο θα μπορέσει ν' αποδώσει. Μια εξήγηση είναι ότι ο Χέρμπερτ διαπίστωσε ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, άρα θα ήταν καλό να παίξει, αφού μπορεί να οργανώσει κατάλληλα, αλλά και να μην αφήσει τον ΠΑΟΚ να επιβάλλει το ρυθμό του (ακούγεται σαν να είναι το φαβορί, εννοώ απλά ότι είναι φανερό πως θα επιδιώξει να περιορίσει όσο γίνεται τα ατού του Άρη, μέσω αργού τέμπο). Πολύ αμφιβάλλω όμως, βλέποντας τον ελάχιστο χρόνο συμμετοχής του παίκτη στην Ιταλία. Άρα ο προπονητής εδώ παίρνει ένα ρίσκο. Σε οποιοδήποτε άλλο ματς, θα θεωρούσα την αλλαγή σωστή! Τώρα, ίσως βγει, ίσως και όχι.. Κι αν η απόδοση του DC είναι αρνητική, τότε αντισταθμίζεται εν μέρει κάποιο πλεονέκτημα του Άρη... πχ στους ψηλούς.

Κάτι ανάλογο ίσως γίνει αν ο Άρης δεν καταφέρει να διαχειριστεί σωστά την πίεση που έχει για να νικήσει. Γιατί, πέρα από πείσμα και αποφασιστικότητα, θα υπάρχει και άγχος για τη νίκη. Το ενδεχόμενο της ήττας δε θέλουν να το σκέφτονται ούτε οι παίκτες, ούτε ο προπονητής, ούτε η διοίκηση, ούτε ο κόσμος, ούτε εγώ, γιατί θα το παίξω άσσο μάλλον στο overplay biggrin.gif . Είναι λογικό να υπάρχει πίεση, όταν ο Ράιτ δηλώνει πως ένας από τους στόχους απ' την αρχή της χρονιάς είναι η νίκη με τον ΠΑΟΚ κι όταν έχει προηγηθεί μια πολύ κακή εμφάνιση. Θεωρώ βέβαια πως αυτό αν φανεί, θα φανεί κυρίως σε περίπτωση που το ματς είναι ντέρμπι μέχρι το τρίτο δεκάλεπτο. Απ' την άλλη πλευρά, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπορεί να είναι άπειροι, αλλά δεν έχουν να χάσουν και πολλά. Σίγουρα, είναι θετικό για μια ομάδα που διαθέτει στις τάξεις της πολλούς καλούς σουτέρ να μην υπάρχει άγχος. Ο Κουτλουάι αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία από μόνος του

Αν ο Ουάσινγκτον πραγματοποιήσει μια θετική εμφάνιση κι αν ο Χέρμπερτ σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, τότε ο Άρης θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα τη νίκη. Διαφορετικά, ο Φλεβαράκης (...και τα τρίποντα) ίσως αρκεί για ν' αντισταθμιστεί η διαφορά δυναμικότητας και η ώθηση του κόσμου.


Αλήθεια, έχει υπάρξει άλλη σεζόν που οι δύο ομάδες ν' αναμετρώνται τόσο αργά;
basketaris
QUOTE
Αγαδάκος: «Πάντα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου»

Λίγο μετά την πρόκριση του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο TOP 16 της Ευρωλίγκα δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας στην διοργάνωση, το συγκρότημα του Γκόρντον Χέρμπερτ ετοιμάζεται με ανεβασμένη την ψυχολογία για το μεγάλο αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Οι «κίτρινοι» στις 17:00 υποδέχονται την συμπολίτισσα ομάδα και όπως όλα δείχνουν το Αλεξάνδρειο θα είναι ασφυκτικά γεμάτο, με τον κόσμο του ΑΡΗ να αποτελεί τον έκτο παίκτη του Καναδού κόουτς στην προσπάθεια για την επίτευξη της όγδοης συνεχόμενης νίκης στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Παράλληλα, το ντεμπούτο του με την κίτρινη φανέλα στο Πρωτάθλημα και μάλιστα απέναντι στην πρώην του ομάδα θα κάνει αύριο ο Ντάριους Ουάσιγκτον, αφού εκδόθηκε το δελτίο του και θα πάρει την θέση του Τερέλ Κάστλ για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Η προετοιμασία των «κίτρινων» ολοκληρώθηκε σήμερα με μια προπόνηση το μεσημέρι στην οποία μετείχαν όλοι οι παίκτες, ενώ ο Λάζαρος Αγαδάκος μιλώντας στο ARISBC.GR για το μεγάλο ντέρμπι τονίζει: «Πέρα από την αγωνιστική κατάσταση των ομάδων άσχετα δηλαδή με το αν είναι καλή, ή όχι, μιλάμε για το ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ που είναι ένα κλασικό ντέρμπι. Εμείς έχουμε καταφέρει τους τελευταίους μήνες να παίξουμε πολύ καλό μπάσκετ το οποίο στηρίζεται στην ομαδικότητα και την δυνατή άμυνα. Από την άλλη πλευρά ο ΠΑΟΚ έχει παρουσιάσει σημάδια ανάκαμψης το τελευταίο χρονικό διάστημα. Οι παίκτες του έχουν αρχίσει να «δένουν» μεταξύ τους, ενώ ο νέος τους προπονητής έχει κάνει καλή δουλειά. Θα γίνει λοιπόν ένα ντέρμπι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες».

Ο 27χρονος σέντερ ανήκει στην κατηγορία των παικτών που φόρεσαν την φανέλα και των δύο ομάδων. Αύριο όμως θα είναι η πρώτη φορά που θα βιώσει την αύρα του ντέρμπι στο Αλεξάνδρειο αγωνιζόμενος με την κίτρινη φανέλα και όπως χαρακτηριστικά δηλώνει: «Το Αλεξάνδρειο είναι ένα πολύ ιστορικό γήπεδο και οι φίλαθλοι του ΑΡΗ έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο σε αυτό. Με την δυναμική τους παρουσία δίνουν ένα τεράστιο αβαντάζ στην ομάδα και έρχονται πάντα στο γήπεδο. Ειδικά μάλιστα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γήπεδο θα είναι γεμάτο και δεν χρειάζεται καν να πούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να μην αφήσουν ούτε μια θέση κενή. Το καταλαβαίνουν καλά από μόνοι τους. Όσο για μένα είναι πάντα μια ξεχωριστή στιγμή όταν μπαίνω στο παρκέ αυτού του γηπέδου για να αγωνιστώ. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μια τόσο σημαντική αναμέτρηση».

Πάντα οι αναμετρήσεις του ΑΡΗ με τον ΠΑΟΚ είχαν ξεχωριστή σημασία όχι μόνο για τους φιλάθλους, αλλά βεβαίως και για τις δύο ομάδες. Τα συστήματα και οι τεχνικές αναλύσεις μάλλον είναι περιττές όταν μιλάμε για μια τέτοια σύγκρουση, κάτι που βρίσκει σύμφωνο και τον Αγαδάκο που υπερθεματίζει: «Σε τέτοιους αγώνες τα συστήματα περνάνε σε δεύτερη μοίρα. Όποια ομάδα παίζει με καρδιά και με μεγαλύτερο πάθος είναι αυτή που παίρνει τις νίκες, ενώ για μας είναι πολύ σημαντικό ότι θα παίξουμε έχοντας ένα ψυχολογικό αβαντάζ μετά την πρόκριση στο TOP 16 της Ευρωλίγκα. Από εκεί και πέρα, η φιλοσοφία μας ως ομάδα να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά παραμένει η ίδια. Μπορεί να πετύχαμε έναν από τους βασικούς στόχους που θέσαμε στην αρχή της σαιζόν, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη και πλέον θα προσπαθήσουμε να πάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».

Όσο για τον ίδιο και το πώς προετοιμάζει τον εαυτό του για την αυριανή μεγάλη «μάχη» υπογραμμίζει: «Ως επαγγελματίας αθλητής πάντα δίνω το 100% των δυνατοτήτων μου για την ομάδα που αγωνίζομαι και κάνω ότι μου ζητήσει ο κόουτς. Γι’ αυτό λοιπόν θα δώσω αύριο τα πάντα για τον ΑΡΗ, όπως κάνω εξάλλου κάθε φορά που μπαίνω στο παρκέ όποιος και αν είναι ο αντίπαλος».

Ξεχωριστή όμως θα είναι η αυριανή αναμέτρηση και για τον Ντάριους Ουάσιγκτον που σε δηλώσεις του στο επίσημο σάιτ του ΕΣΑΚΕ (www.esake.gr) τονίζει: «Είμαι ενθουσιασμένος που θα κάνω αύριο την επανεμφάνιση μου στο Πρωτάθλημα μετά την περσινή σαιζόν και ειδικότερα από την στιγμή που θα παίξω ξανά στο ντέρμπι της πόλης, αυτήν την φορά όμως με τον ΑΡΗ. Σίγουρα θέλω πολύ να κερδίσω και περιμένω να διεξαχθεί ένας συναρπαστικός αγώνας στον οποίο νιώθω έτοιμος να παίξω. Τέτοιες αναμετρήσεις έχουν πολύ ένταση και θα πρέπει να παίξουμε σκληρά. Με πιο απλά λόγια πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε. Ξέρω καλά ότι οι αναμετρήσεις με τον ΠΑΟΚ έχουν ξεχωριστή σημασία για τους φιλάθλους του ΑΡΗ και θα κάνουμε τα πάντα για να νιώσουν περήφανοι αύριο».

Τέλος, την ονομαστική τους εορτή έχουν σήμερα τόσο ο Πρόεδρος του ΑΡΗ Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αθανάσιος Τζεβελέκης, όσο και ο βοηθός προπονητή της ομάδας, Θανάσης Παπαχατζής που κεράσανε πολλά γλυκά σε όλους στην ομάδα. Όλοι στην οικογένεια του ΑΡΗ ευχόμαστε να έχουν πάνω από όλα υγεία, καθώς επίσης πολλές προσωπικές και επαγγελματικές χαρές.

www.arisbc.gr
klearxos
Καλημερα!
Με τα εισιτηρια ξερει κανεις τι γινεται? Εννοω απο αποψη κινησης.
Διαβαζω οτι στον αγωνα του ποδοσφαιρου θα εχει περιπου 20000!!!! ατομα.!
Θα εχουμε παλι 3000 ατομα το πολυ?
thrylos7
Θα είναι μεγάλη ξενέρα αυτό.. Χθες το απόγευμα πάντως που πέρασα να πάρω για δυο φίλους (τον έναν τον ξέρετε, ναι, τον οπαδό της Ολύμπιας Λάρισας λέω...) υπήρχε σεβαστή ποσότητα εισιτηρίων αδιάθετη.
ΚιτρινιΑΡΗΣ
ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΩΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΑΙΧΤΑΡΑ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΝΕ!!!
ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ ΣΗΜΕΡΑ!!! 5/5 ΤΡΙΠΟΝΤΑ ΕΙΧΕ
scales84
10 χρονια συμβολαιο?δλδ τον θες μεχρι τα 38 του?δεν ειναι πιτσιρικας παιδια...

γενικη κριτικη στο ματς...μ αρεσε αρκετα η ομαδα.ο νταριους πολυ καλος και ο μποισα θυμιζει σε μικρογραφια τον μαικ...Δεν ξερω αν συμφωνειτε...Το μονο μελανο σημειο τα πολλα χαμενα ριμπαουντ και σημερα και η χαλαρωση στο τελος...τετοια ματς τα κερδιζεις οσο περισσοτερο μπορεις
grigoris
Κατ'αρχάς συγχαρητήρια στον Άρη για τη δίκαιη νίκη του σήμερα.Θα μπορούσε όμως ο ΠΑΟΚ να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι αν δεν υπήρχε η καταστροφική δεύτερη περίοδος με κακές επιλογές (τις οποίες έχω την εντύπωση πως δεν τις προκάλεσε τόσο η άμυνα του Άρη όσο το θολωμένο μυαλό των παιχτών της ομάδας μου).Και σαν μην έφτανε αυτό ήρθε σαν συμπλήρωμα της κακής επιθετικά δεύτερης περιόδου η πολύ κακή αμυντικά τρίτη περίοδος (εκεί δηλαδή που ανέβηκε και πάλι ο ΠΑΟΚ επιθετικά,έτρωγε πίσω με άνεση-0 φάουλ σε ολόκληρη την περίοδο!!!!!!!!!).

Από τον Άρη ό,τι και να πει κανείς για τον Τσαλδάρη θα είναι λίγο,το παλικάρι διανύει περίοδο τρομακτικής φόρμας.Εύχομαι να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς γιατί είναι παράδειγμα για το που μπορεί να σε φέρει η σκληρή δουλειά.Και ακολούθησε σε απόδοση ο Ουάσιγκτον που βοήθησε στην αμυντική άνοδο του Άρη και έβαλε γερά στο παιχνίδι και την κερκίδα.

Από τον ΠΑΟΚ καλύτερος ο Χαριτόπουλος (που έχω την εντύπωση πως αν τροφοδοτούνταν περισσότερο θα έκανε μεγαλύτερες ζημιές στον Άρη) και ακολούθησε ο Κουτλουάι (αν και πήρε αρκετά τραβηγμένα σουτ και πρέπει κάπως ο Φλεβαράκης να του περάσει την ιδέα πως ναι μεν είναι ο ηγέτης της ομάδας πια -κακά τα ψέματα- αλλά και λίγο χαλινάρι δε βλάπτει).

Περιμένω και τα σχόλια των Αρειανών συμφορουμιτών (ιδιαίτερα δε αυτών που ήταν και στο γήπεδο για να μεταφέρουν και την ατμόσφαιρα του παραδοσιακού μπασκετικού ντέρμπι).
valsam
Ρε παιδια μεχρι ποτε εχει συμβολαιο ο Τσαλδαρης?
The Admiral
Το πρωτο που θελω να σημειωσω για το σημερινο παιχνιδι ειναι η φανερη ποιοτικη ανοδος της ομαδας με την προσθηκη των 2 νεων παικτων.Προκειται για μοναδες που θα βοηθησουν πολυ στις θεσεις που ποναγαμε και παρολο που δεν εχουν προσαρμοστει ακομη,δειχνουν οτι ειναι πιο πολυτιμοι απο αυτους που αντικατεστησαν.Τωρα πια εχουμε 4-5 λυσεις στις θεσεις των ψηλων και αυτο θα μετρησει στη συνεχεια.Ο Ουασιγκτον ειναι πολυ καλος αμυντικα και εχει φοβερη εκρηξη στην επιθεση.Αληθεια,τι καρφωμα ηταν αυτο στον αιφνιδιασμο blink.gif ?Μ'αρεσει που αρχιζει να εχει ρολο στην ομαδα και ο Ηλιαδης.Ωστοσο μου φαινεται ενα κλικ πιο αργος απο περσι,ειδικα στην αμυνα.Για τον Τσαλδαρη τι παραπανω να πω εγω?Εχει αποκτησει φοβερη αυτοπεποιθηση στο σουτ του.Μελανο σημειο η ελλειψη συγκεντρωσης στα ριμπαουντ.Επειδη δεν εγινε μονο σ'αυτο το παιχνιδι,καταντα εκνευριστικη 68.gif και ειναι ανεπιτρεπτη,ειδικα απο τη στιγμη που μπορουμε να παιξουμε πολυ καλη αμυνα.

Απο τον ΠΑΟΚ μ'εντυπωσιασε ο Χαριτοπουλος.Εχει βελτιωθει πολυ σε σχεση με την εποχη που επαιζε στον Αρη.Ειτε επιθετικα ειτε στα ριμπαουντ,η διαφορα ειναι η μερα με τη νυχτα.Ελπιζω να συνεχισει ετσι και να μην ηταν μονο μια αναλαμπη,επειδη επαιζε απεναντι στη παλια του ομαδα και ηθελε κατι να αποδειξει.Ο Κουτλουαι ηταν ακριβως οπως τον περιμενα.Το ηξερα οτι θα μας εβαζε πανω απο 20 ποντους.Ενας τοσο καλος σουτερ ειναι παντα πολυτιμος,ακομη και στα 38 του,που λεει ο λογος.Δυστυχως δε χρειαζομασταν παικτη στη θεση του,αλλιως θα ηθελα πολυ να τον δω και με τη φανελα της ομαδας μας!

ΥΓ.Επωφελουμαι της ευκαιριας που μου δινει η (ευκολη εν τελει) νικη μας,για να εκφρασω ενα παραπονο ή προβληματισμο μαλλον.Η εδρα μας πρεπει να ειναι μακραν η πιο φιλικη για να δωσει καποιος εκτος εδρας παιχνιδι,ετσι οπως τα βλεπω τα πραγματα.Και αναφερομαι στη διαιτησια.Αλλο ενα κακο παιχνιδι απο τους διαιτητες,απο τα πολλα φετος στο Αλεξανδρειο,κυριως σε βαρος μας.Ειδα τουλαχιστο 5 περιπτωσεις βηματων απο του παικτες του ΠΑΟΚ,τις τρεις στο πρωτο δεκαλεπτο μονο!Ενω τα ειδα γω στη 14αρα τηλεοραση μου μασουλωντας μια τυροπιτα,δεν τα εβλεπαν οι διαιτητες που γινονταν(κυριολεκτικα) μπροστα στα ματια τους 68.gif ...Χωρια τα αυστηρα φαουλ που δινονταν με ευκολια,ειδικα στους ψηλους μας.Δε θα το σημειωνα αν δεν το ειχα παρατηρησει και σε αλλα σημαντικα εντος εδρας ματς και οφειλω να πω οτι δε μας αξιζει να μας εκνευριζουν ετσι και να τρεχει μετα η ομαδα να μπαλωσει τα φαλτσοσφυριγματα παρεα με τη συνηθως νωθρη αποδοση της στα πρωτα λεπτα καθε αγωνα.Στην Ευρωλιγκα με περισσοτερο σεβασμο μας αντιμετωπιζουν....
valsam
Ρε παιδια πως γινετε να εχουμε ενισχηθει στους ψηλους(Ο Μποισα δειχνει καλος παικτης και παικτης ομαδας)και να μην μπορουμε να παρουμε ενα ρημπαουντ?
Φταιει η περιφεριακη αμυνα που δεν κανουν μπλοκ ουτ!
Καλος και ο Ουασινγκτον αλλα μου φενετε οτι δεν εχει καλο σουτ!(στις βολες το στυλ του φενετε σαν να ποεταει βελακια!)
Παντως το ροστερ τωρα ειναι πολυ καλυτερο!
hagi
Εγώ θα πω μόνο μπράβο στην ομάδα για την άνετη νίκη 41.gif 41.gif και πιστεύω ότι θα έχουμε ακόμη καλύτερη πορεία με τις νέες προσθήκες..
Ο Ουάσιγκτον πολύ καλός για πρώτο ματς ουσιαστηκά ενώ και ο Μπόισα βοηθάει..

Όσο για τον Τσαλδάρη τί να πω..μόνο 77.gif 77.gif Αν δεν τον ματιάσουμε και παίζει έτσι τότε το εσητήριο για την Εθνικη ομάδα πρέπει να το έχει στο τσεπάκι.Θα είναι πολύ άδικο να μην είναι στην προεπιλογή της Εθνικής τουλάχιστον.Και έτσι θα έχουμε επιτέλους και ένα παίχτη του Άρη μας στην Εθνική.

Και θυμάμαι όταν τον πρωτοπήραμε τί κράξιμο είχε φάει από πολλούς από εμάς.. biggrin.gif (θυμάστε που έλεγα για υπομονή;;)Πάμε μακριά όμως τώρα..Η ουσία είναι να προσαρμοστούν περισσότερο οι νέοι παίχτες στην ομάδα και να ανεβούμε ακόμη ψηλότερα.

Πολλά μπράβο και πάλι 41.gif 41.gif
Warrior
Mετα το πολυ κακο πρωτο δεκαλεπτο,κυριως στον τομεα των ριμπαουντ,νομιζω και γω οτι η ομαδα επαιξε
αρκετα καλα χθες.Σημαντικοτατη η συμβολη των νεοαποκτηθεντων.Και μενα ο Μποισα μου θυμιζει τον
Ουιλκινσον κυριως στον αμυντικο τομεα και χθες μαζι με τον Τερι ηταν το κλειδι(στην αμυνα).

Γενικα ολοι οσοι αγωνιστηκαν ηταν καλοι χθες(με μια εξαιρεση που αναφερω παρακατω).Η ομαδα μετα τις
προσθηκες ειναι η καλυτερη σε υλικο,εδω και πολλα χρονια.Τα περιθωρεια βελτιωσης ειναι μεγαλα και
προσωπικα αισιοδοξω για το μελλον.Και δεν μιλαω μονο για την φετινη χρονια,αλλα ακομα και για την
επομενη.Αν διατηρηθει το υπαρχον ροστερ,με δυο-τρεις αλλαγες,αυτη η ομαδα μπορει να κοιταξει στα
ματια τις μεγαλες ευρωπαικες ομαδες...

Φετος για πρωτη φορα εχουμε τοσο ισχυρο παγκο.Χαρακτηριστικο ειναι οτι ωρες ωρες παραπονιομαστε
γιατι δεν παιζει περισσοτερο ο Ηλιαδης ή ο Τερι.Χθες ο Ραιτ ηταν σε καλη μερα και εμεινε εκτος νομιζω
για πανω απο 2 δεκαλεπτα!!

Εκτος απο τα ριμπαουντ,αυτος που με προβληματισε και χθες ηταν ο Μοτολα.Νομιζω οτι δεν εχει αποδοσει τα
αναμενομενα ως τωρα και πρεπει να κανει πολυ μεγαλυτερη προσπαθεια στην αμυνα.Δεν επιτρεπεται να
εχει τετοια αποδοση.Οποτε ηταν στο παρκε,χαναμε κατα κρατος τις μαχες κοντα στο καλαθι...
Βεβαια γνωριζαμε οτι δεν ηταν καλος αμυντικος...αλλα τοσο πια??

Ακολουθουν 2 παιχνιδια για την Ευρωλιγκα(οπου η ομαδα δεν εχει πια την πιεση του αποτελεσματος) και
το παιχνιδι με Ολυμπιαδα για το πρωταθλημα,οποτε υπαρχει χρονος να δουλευτει η ομαδα με τα νεα
προσωπα και σε τομεις(οπως τα ριμπαουντ) που φαινεται οτι εχουμε προβληματα.

Αμεσως μετα το προγραμμα θα βαρυνει πολυ...ερχονται πολλα δυσκολα και συνεχομενα παιχνιδια σε
πρωταθλημα,κυπελλο και Ευρωλιγκα...και θα ειναι η ωρα της κρισης!!

Οσον αφορα τον ΠΑΟΚ...νομιζω οτι εχει βελτιωθει πολυ σε σχεση με την αρχη της χρονιας.Μπορει να
υπαρχουν ελλειψεις στο ροστερ,αλλα θα διεκδικησει την εισοδο στα πλευ-οφ παρα το πολυ κακο ξεκινημα.
Ο Ροου και ο Κουτλουαι εχουν ανεβασει επιπεδο την ομαδα...Δεν πρεπει να γινεται τοσο μεγαλη καταχρηση
ομως,στα σουτ απο τα 6,25μ.!Και δεν μιλαω μονο για τα χθεσινο παιχνιδι.Επισης,αυτος ο Γκιλεσπι ρε παιδια...
Τι ακριβως προσφερει στο παιχνιδι της ομαδας??Οσα ματς εχω δει..πραγματικα ειναι ο χειροτερος!
thrylos7
Καλό ντέρμπι πήγαινε να γίνει χθες το ματς, αλλά κάπου ο ΠΑΟΚ έμεινε πίσω, ο Άρης άρχισε να παίζει μπάσκετ κι έτσι πήρε μια σημαντική διαφορά, χωρίς ν' απειληθεί έκτοτε. Στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά και γενικότερα, είχε τεράστιο πρόβλημα με τα αμυντικά ρημπάουντ και γι' αυτό προφανώς ο Χέρμπερτ χρησιμοποίησε τόση ώρα τον Τέρι στο 3 και άφησε έξω τον Ράιτ που ήταν σε καλή κατάσταση. Επίσης, δε δίστασε ν' αφήσει για κάποιο διάστημα έξω τον εκνευρισμένο στο πρώτο μέρος, Μάσεϊ, εμπιστευόμενος τον Μπόισα, που νομίζω τα πήγε καλά. Η κατάσταση βέβαια για τους γηπεδούχους άρχιζε ν' αλλάζει με την είσοδο του Ουάσινγκτον στο παρκέ, που πραγματοποίησε μια πολύ καλή εμφάνιση και τελικά αποδείχθηκε σωστή κίνηση. Σε κάποια σημεία ο Άρης ήταν μια εντελώς διαφορετική ομάδα με τον DC στο παρκέ. Από εκεί και πέρα, ο μεγάλος πρωταγωνιστής και MVP της αγωνιστικής για δεύτερη συνεχόμενη φορά (αν και ο Τζάκσον του Ολυμπιακού φαίνεται πως πραγματοποιεί επίσης πολύ μεγάλη εμφάνιση στο Ρέθυμνο, αλλά παραμένει άουτσάιντερ) ήταν ο Τσαλδάρης, ο οποίος όποτε ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να μπει με αξιώσεις ξανά στο παιχνίδι, του έκοβε τη φόρα με τα απίστευτα σουτ που έβαζε. Νομίζω ότι αυτή ήταν η μεγαλύτερη βραδιά στην καριέρα του Δημήτρη... Τώρα για τον Μότολα, ήταν πράγματι πολύ κακός, αλλά νομίζω πως αυτός φορτώνεται όλη την ευθύνη για τα προβλήματα στις δυο ρακέτες για την ομάδα του, ενώ σίγουρα, δε μπορεί να είναι έτσι.

Ο ΠΑΟΚ αρχικά ζόρισε πάρα πολύ τον Άρη, με την κυριαρχία κάτω από τα καλάθια κυρίως με τον Χαριτόπουλο, που απειλούσε επιθετικά κι έκλεισε τον Μάσεϊ, αλλά σημαντικοί παίκτες του γρήγορα φορτώθηκαν με δύο φάουλ. Αυτός ίσως ήταν κι ένας λόγος που οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν ούτε ένα φάουλ στην τρίτη περίοδο (σ' αντίθεση με τα πολλά φάουλ εκατέρωθεν στο δεύτερο δεκάλεπτο). Το κακό βέβαια για την ομάδα ήταν ότι από ένα σημείο κι έπειτα έχασε λίγο τη συγκέντρωσή της και οι παίκτες άρχισαν το διαγωνισμό τριπόντων (1/9 τρίποντα). Από εκεί και πέρα, το inside game χάθηκε για τον ΠΑΟΚ, ο Άρης ήδη είχε βρει ρυθμό κι έτσι, παρά την ευστοχία στο τρίτο δεκάλεπτο (8/12 σουτ κάποια εκ των οποίων τραβηγμένα, όπως και του Τσαλδάρη άλλωστε), η ομάδα δεν κατάφερε να ξαναμπει ουσιαστικά στο παιχνίδι, με τη διαφορά να κυμαίνεται στους 10-14 πόντους, να φτάνει τους 20 σε κάποιο σημείο και να επανέρχεται στο πιο φυσιολικό, 10, με τη λήξη του παιχνιδιού. Ο Χαριτόπουλος είχε τις προοπτικές να κάνει μεγάλη εμφάνιση, αλλά μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα η απόδοσή του επέστρεψε σε φυσιολογικά επίπεδα, ο Κουτλουάι ήταν μια διαρκής απειλή για τον Άρη, ενώ ο Ρόε μου άρεσε για μια ακόμη φορά, βγάζοντας μάλιστα κάτι φοβερές πάσες (αν και όπως παρατήρησε ο Air, θέλει λίγη διαστροφή να προτιμάς τον Χαριτόπουλο μέσα στο καλάθι, από τον Κουτλουάι μόνο στο τρίποντο).

O Γκιλέσπι έχει μια άλφα επαφή με το καλάθι, κυρίως με τρίποντο. Συνήθως, τα βάζει όταν έχει άμυνα πάνω του! Ασφαλώς, εξαρτάται από το αν βρεθεί σε καλή μέρα. Κατά τ' άλλα, δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο προσόν.
Σε μια φάση πάντως, τον Ηλιάδη τον εξέθεσε κάπως, προσποιούμενος ότι θα δώσει τη μπάλα πάνω από το κεφάλι του...

Η φάση του αγώνα νομίζω ήταν το κάρφωμα του Μότολα στον Χαριτόπουλο, που σφράγισε, λόγω ψυχολογίας, τη νίκη του Άρη. Πολύ θεαματικό και το κάρφωμα του DC στον αιφνιδιασμό (δεν έδωσε στον Μάσεϊ που ήταν μόνος του). Μάλιστα, με τον Μάσεϊ έχασαν 2-3 ευκαιρίες για ιδιαίτερα θεαματικές φάσεις.

Οι διαιτητές φάνηκαν και σε μένα κακοί με πολλά (τρανταχτά μερικές φορές) λάθη εκατέρωθεν.

Το παλέ ήταν γεμάτο (δεν ξέρω αν έγινε sold out τυπικά), ιδιαίτερα θερμή και φανατισμένη ατμόσφαιρα, όπως αναμενόταν.

Τέλος πρώτου γύρου, οι ομάδες νομίζω πρέπει να είναι ικανοποιημένες για την πορεία τους, μετά από ένα κακό και για τις δύο ξεκίνημα... Έχουν τώρα και οι δύο βέβαια αρκετά δύσκολο πρόγραμμα.
basketaris
Πολυ πειστικη εμφανιση και ανετη νικη, αν και αρχικα δωσαμε δικαιωμα στους ανιτπαλους να πιστεψουν οτι μπορουν να το διεκδικησουν. Τα ριμπαουντ τεινουν να εξελιχθουν σε αχιλλειο πτερνα, αφου δε νοειται αθλητες, οπως ο Μασει και ο Τερι, μαζι με εμπειρους ψηλους, οπως ο Μοτολα και ο Μποισα, να αδυνατουν να επικρατησουν απεναντι σε Τσιακο, Χαριτοπουλο, Σαντερς.

Η διαφορα των 2 ομαδων αρχισε να κανει την εμφανιση της απο το 2ο δεκαλεπτο, οταν και ανοιξε ο ρυθμος, κυριως, χαρη στο φρενηρη ρυθμο που επεβαλε ο Ουασινγκτον. Ο Παοκ προσπαθουσε μονο με φαουλ να ανακοψει το τεμπο μας, αποδειξη το οτι φορτωθηκαν ολοι οι παικτες του με 2 ή 3 φαουλ. Ο ΑΡΗΣ εσφιξε την αμυνα του, μετεφερε το παιχνιδι αρκετα κοντα στο καλαθι κι επιτελους εκμεταλλευτηκε τον Τερι κοντα στο καλαθι. Ειναι αμαρτια ενας τοσο ταλαντουχος παικτης σαν τον Αμερικανο να "χαραμιζεται" μονο στον αμυντικο τομεα και επιθετικα να εκβιαζει προσπαθειες απο μακρια.

Απο την 3η περιοδο κι επειτα, το "ζωναρι" της ομαδας εσφιξε τη θηλεια γυρω απο το λαιμο του Παοκ, μαλιστα σε 2 ή 3 περιπτωσεις, τους εμεινε η μπαλα στα χερια! Φοβερη αμυνα, φοβερος παλμος απο τις εξεδρες και μεγαλη ποικιλια κινησεων στην επιθεση.

Ο DWash ηδη αρχισε να δειχνει σημαδια προσαρμογης, πορωθηκε απιστευτα με τον κοσμο (μαλιστα σηκωνε και χερια απο τον παγκο) και προσεδωσε εναν πολυ πιο γρηγορο και ελκυστικο ρυθμο στην ομαδα. Ισως, θα πρεπει να χαλιναγωγησει λιγο, ομως, τον ενθουσιασμο του, αφου δεν φαινεται να γνωριζει τι παει να πει...φρενο! Κατι που μαρτυρουν και καποια βεβιασμενα λαθη και σουτ του. Λογικο, ομως, αν αναλογιστουμε οτι ειναι μολις 22 χρονων.

Ο Τσαλδαρης για αλλη μια φορα ηταν συγκλονιστικος, πιστευω οτι ειναι ΜΑΚΡΑΝ ο πιο συμπαθης παικτης της ομαδας και δικαιως κερδιζει το χειροκροτημα του κοσμου. Δεν ειναι μονο τα σουτ (εκπληκτικο ποσοστο 52% - 1ος στην Α1!), αλλα και η ποικιλια κινησεων, η αμυνα, το παθος του και η εν γενει επαγγελματικη συμπεριφορα του.

Τελος, αυτος που μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση ειναι ο Βλαντιμιρ Μποισα!! Σκυλισια αμυνα, ατελειωτο τρεξιμο, γρηγορες προσαρμογες της αμυνας του σε pick'n'rolls και αλλαγες μαρκαρισματων, ηταν με λιγα λογια ενα πολυτιμοτατο εργαλειο! Αθορυβη δουλεια, που σε ορισμενες φασεις μου θυμισε τον Ουιλκινσον (φοραει και το 11...), οσον αφορα τη συνεισφορα του στην αμυνα. Αν βελτιωσει και το σουτ του, μιλαμε για μια παρα μα παρα πολυ χρησιμη επιλογη για το μελλον!

Η διαφορα απο τους 20 θα μπορουσε να ξεφυγει πολυ παραπανω, αλλα λιγο η χαλαρωση, λιγο καποια ευστοχα σουτ του Κουτλουαι, συμμαζεψαν τη διαφορα για το συμπολιτη σε λογικα κι αξιοπρεπη πλαισια.

Συνεχιζουμε για το διπλο στην Τουρκια και για το χτισιμο της ομαδας εν οψει του "καυτου" Φλεβαρη!
Koul
Το πρόβλημα με τα ριμπάουντ όντως ήταν πολύ έντονο στα 2 τελευταία ματς. Άλλωστε το επισήμανε και ο Χέρμπερτ στη συνέντευξη τύπου, οπότε πιστεύω ότι θα δοθεί στο εξής μεγαλύτερη βάση. Άλλωστε τα 16 επιθετικά ριμπάουντ του πάοκ είναι και ο λόγος που η διαφορά δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις. Το ότι θα έπαιρνε πολλές προσπάθειες ο Κουτλουάι ήταν δεδομένο, έπαιξε άλλωστε 39 λεπτά! Ο Τσαλδάρης είναι μάλλον το φαβορί για μια θέση στην 12άδα της Εθνικής αν συνεχίσει έτσι. Ήταν σπουδαία επένδυση για την ομάδα (επιλογή του Ματσόν). Επιπλέον, έβγαλε απίστευτο πάθος το Σάββατο. Στην τελευταία μάλιστα επίθεση μας, 10'' πριν τελειώσει το ματς, γκρίνιαξε στον Ουάσιγκτον που κράτησε τη μπάλα και δεν του έδωσε πάσα για τρίποντο! sport-smiley-017.gif Ο πάοκ σαφώς βελτιωμένος με τις μεταγραφές που έκανε, αν και η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Πολύ καλό επίσης το rotation του Χέρμπερτ.
Το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο πάντως είναι ότι η ομάδα έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης. Ουάσιγκτον και Μπόισα δίνουν άλλη ώθηση στην ομάδα και χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθούν πλήρως. Μακάρι να βρει το ρόλο του και να αξιοποιηθεί και ο Τέρι καταλλήλως, γιατί είναι φανερό ότι το ταλέντο ξεχειλίζει και τα σωματικά του προσόντα είναι σπουδαία. Να δούμε πώς θα λειτουργήσει και η συνύπαρξη Ουάσιγκτον-Καστλ στην Ευρωλίγκα. Όλοι μας έχουμε τις καλύτερες εντυπώσεις για τον Καστλ, όμως άλλη ενέργεια δίνει ένας 22χρονος point-guard στην ομάδα. Ο μόνος που με έχει χαλάσει είναι ο Αγαδάκος, ο οποίος είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ελπίζω να βελτιωθεί στην πορεία, αλλιώς δεν τον βλέπω να παίζει και πολύ...
basketaris
biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

[video]
weirdo1977
ντροπη biggrin.gif
PeTraN
shot.gif [video]
Warrior
Τι ειναι αυτο το [video] στο οποιο αναφερεστε ολοι ρε παιδια?? rolleyes.gif 65.gif tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.