σημερα στο βωμο των εκλογων χανονται και ανθρωπινες ζωες απλων πολιτων!Μπραβο!
Edit(by Air Kef):
Το τοπικ αρχικα ανοιχτηκε απο τον Coach K, και στην συνεχεια προστεθηκαν ολα τα ποστ απο το τοπικ "Off topic Σκεψεις" που ειχαν γινει απο την πρωτη στιγμη της καταστασης που ζουμε.
Air Kef
Aug 24 2007, 23:07
Χωρις να την πηγαινω ιδιαιτερα,η Λιανα Κανέλλη ειχε πει οτι θα εχουμε τρομερες φωτιες φετος,αρχες Ιουλη στην τελευταια εκπομπη του Λαζοπουλου,μιας και αυτο συμβαινει πριν απο καθε φορα που εχουμε εκλογες.
Ωστοσο δν καταλαβαινω τον συλλογισμο..plz ενας ας πει το πως οφελουνται.
Αναβολη των εκλογων θα ελεγα να γινει,οπως και αναβολη ολης της αγωνιστικης του ποδοσφαιρου.
Εχουν καει τα παντα..Σαν ταινια καταστροφης του Χολιγουντ,χωρις υπερηρωα που θα μας σωσει.
17 νεκροι,και ειναι σιγουρο,νομιζω,οτι θα αυξηθει κι αλλο,απο τη στιγμη που καιγονται τοσο μεγαλες εκτασεις,και ανθρωποι που φευγουν απο τα χωρια λενε "αφησαμε πισω ανθρωπους".
Απορω πως καποιοι βαζουν φωτιες.Θα προτιμουσα να παρω λεφτα και να σκοτωσω εναν ανθρωπο,απο το να παρω λεφτα και να βαλω φωτια σε ενα δασος.Ειλικρινα.
Pierce
Aug 24 2007, 23:18
o rchos εμμεσως πλην σαφως το ειπε. οπως το ειπε και ο γιακουματος αλλα το πηρε πισω. φωτογραφιζουν το πασοκ. ο συλλογισμος λεει οτι βαζουν φωτιες ωστε να κατηγορησουν την κυβερνηση για ανικανοτητα και οτι δεν προφυλασουν τους πολιτες τα δαση κοκ. ετσι θα εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να παρουν τις εκλογες. λογικα και η λιανα αυτο θα εννοουσε(και ο rchos αυτο πιστευω να εννοουσε αν οχι δικο μου λαθος.)
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articl.../08/2007_238158Επίσης διάβασα πρόσφατα στον τύπο ένα άλλο σχετικό ρεπορτάζ το οποίο συνοδευόταν από γράφημα στο οποίο αποτύπωνόταν η έντονη συσχέτιση που παρουσιάζεται ανάμεσα στον πολιτικό κύκλο και στις εκάστοτε πυρκαγιές.
Παρότι είμαι σφοδρός πολέμιος τον θεωριών συνομωσίας πολύ φοβάμαι ότι κάποιοι ασυνείδητοι πολιτικοί τραμπούκοι θυσιάζουν το περιβάλλον και την υγείας μας στο βωμό των μικροπολιτικών συμφερόντων (με εντολή από ψηλά ή με δική τους πρωτοβουλία δεν μπορώ να το ξέρω)...
QUOTE(pierce21 @ Aug 25 2007, 00:18 )
![*](../style_images/bforum/post_snapback.gif)
o rchos εμμεσως πλην σαφως το ειπε. οπως το ειπε και ο γιακουματος αλλα το πηρε πισω. φωτογραφιζουν το πασοκ. ο συλλογισμος λεει οτι βαζουν φωτιες ωστε να κατηγορησουν την κυβερνηση για ανικανοτητα και οτι δεν προφυλασουν τους πολιτες τα δαση κοκ. ετσι θα εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες να παρουν τις εκλογες. λογικα και η λιανα αυτο θα εννοουσε(και ο rchos αυτο πιστευω να εννοουσε αν οχι δικο μου λαθος.)
Ναι ειναι πιθανο, αλλα νομιζω οτι αυτο θα ηταν υπερβολικα ριψοκινδυνο να κανουν κατι τετοιο γιατι στην περιπτωση που τους πιασουν και ομολογησουν τοτε η κατακραυγη και οι συνεπειες που θα υποστει το κομμα θα ειναι απιστευτη και περα απο καθε κερδος που βγαινει απο κατι τετοιο.....
Δεν ξερω το ειδος των εκτασεων που καιγονται γενικα, αλλα ο πιο πιθανος λογος που σκεφτομαι εγω, ειναι για να γινουν οικοπεδα και να επωφεληθουν οι μεγαλοι.....
Air Kef
Aug 25 2007, 00:29
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 40 ΧΛΜ ΕΚΤΑΣΗ με μετωπα παντου.
Μετα τις 11 εχουμε 6 νεα μετωπα σε στερεα Ελλαδα και Πελοποννησο..
Ενας φυλακας στην Ευβοια,ειπε πως ειδε με τα ματια του αυτοκινητο να σταματαει και να βαζει φωτια..
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ..
QUOTE(Air Kef @ Aug 25 2007, 01:29 )
ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ 40 ΧΛΜ ΕΚΤΑΣΗ με μετωπα παντου.
40 χιλιομετρα????? Αυτο ειναι τραγωδια πραγματι....
Αφου ειναι και βραδυ και τα εναερια μεσα δεν μπορουν να κανουν τιποτα, οπως και τα επιγεια τοτε δεν μπορει να γινει τιποτα προφανως!
Που ειναι η φωτια?
Pierce
Aug 25 2007, 00:39
ΠΑΝΤΟΥ!
πελοποννησο,στερεα ελλαδα, ευβοια
Air Kef
Aug 25 2007, 00:48
Ρε ΝΒΑερ ανοιξε μια τηλεοραση.
18 νεκροι,προφανως,δν το εχεις ακουσει.
grigoris
Aug 25 2007, 00:49
Πάντως η σημερινή βραδιά νομίζω πως από πλευράς πυρκαγιών είναι μια από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη όλων των εποχών στην Ελλάδα και στάνταρ η χειρότερη που μπορώ να θυμηθώ σε όλη μου τη ζωή.
17 νεκροί?Καίγεται ολόκληρη η Πελοπόννησος?Η Εύβοια?Η Φθιώτιδα?
Σήμερα η σκέψη μου και οι προσευχές μου είναι με όσους θα ξενυχτήσουν παρέα με το φόβο................
(Και κάτι ακόμα:Αν ζούσα σε κάποια από τις περιοχές που πλήττονται τώρα και έβλεπα μπροστά μου πολιτικό θα τον έπαιρνα με κανένα καρβουνιασμένο κούτσουρο........)
Das Kapital
Aug 25 2007, 00:57
Η φωτια φτανει στο χωριο μου και εχει καψει ολη τη περιοχη που παω να κανω μπανιο αρε Ζαχαρω
QUOTE(Air Kef @ Aug 25 2007, 01:48 )
Ρε ΝΒΑερ ανοιξε μια τηλεοραση.
OK, OK το βλεπω τωρα....
18 νεκροι,προφανως,δν το εχεις ακουσει.
![sad.gif](../style_emoticons/default/sad.gif)
Πριν ειχες πει 17.
Πραγματι απιστευτο να πεθαινουν ατομα απο φωτια που εβαλε καποιος ηλιθιος.
Παροτι δεν μπορω να καταλαβω πως ειναι δυνατον να καει καποιος μη-ηλικιωμενος ή μη-αναπηρος απο φωτια, γιατι αμα δεις την φωτια να ερχεται απλα φευγεις. Ισως να ηταν περικυκλωμενοι απο παντου ή ισως τα βλεπω πολυ απλοικα τα πραγματα.
Αλλα και ηλικιωμενος ή αναπηρος να εισαι και να μην μπορεις να φυγεις για αυτο ειναι το κρατος. Για να σε ειδοποιησει οτι ερχεται φωτια και να σε απομακρυνει απο εκει. Αυτοι τι κανανε? αφησανε 18 ανθρωπους να καουν?
Ακου 18 νεκροι!
Air Kef
Aug 25 2007, 01:30
Πριν ειχες πει 17.
Eν τω μεταξι (πως γραφεται; ) βρηκαν αλλη μια απανθρακωμενη γυναικα.
Προσωπικα πιστευω πως ο αριθμος θα αυξηθει.
Οι ηλικιωνενοι δν φευγουν απο το σπιτι τους.Προτιμουν να καουν μεσα σε αυτο,παρα να το εγκαταληψουν.
Πολλοι καηκαν μεσα στα αυτοκινητα τους.
Πραγματι απιστευτο να πεθαινουν ατομα απο φωτια που εβαλε καποιος ηλιθιος.
Καποιος ηλιθιος;Νομιζω ειπαν,για 100 καταγεγραμμενες εστιες φωτια στην διαρκεια της μερας.
25 μετά τις 20.30.
Κολαση,με φωτια και αερα να φυσαει προς παντου.
9000 στρεμματα μεσα σε 6 ωρες νομιζω ειπαν σε καποια φαση,σκεψου ταχυτητα.
γρηγορης +1.
Εχουν πει δυο ατομα,χωριστα, "οσο βλεπει το ματι,βλεπει φωτια να καιει".
Edit: 19 νεκροι.
Air Kef
Aug 25 2007, 01:50
170 ανοικτα μετωπα σε ολη την Ελλαδα.
Ολη η Πελοποννησος εκτος Αχαιας - ειχε καει πριν 2 βδομαδες ντε.
Η δημοσιογραφος του ΑΝΤ1 μιλησε πως ειναι σιγουρα οργανωμενο σχεδιο..
Λογικο..
σημερα εχω πολλα νευρα για διαφορους λογους!
ενας ειναι οι φωτιες!πριν πω καποια πραγματα να αναφερω οτι ειμαι απο τους πληγεντες που λενε σημερα!ευτυχως δεν εχασα συγκενη.απλα καποιες αρκετα μεγαλες εκτασεις με ελιες κυριως που ειχαμε οικογενειακως στο γερακι ηλειας εχουν καει εντελως!
πανω κατω αυτα που λεει ο πιρς εννοω.δεν τα συμμεριζομαι ομως οσα λεει σε οτι εχει να κανει με συγκεκριμενα κομματα η παραταξεις γιατι λειπουν οι αποδειξεις!εγω προσωπικα εχω στο μυαλο μου και σηγκεκριμενο ατομο που ειναι ικανο για ολο αυτο το σχεδιο αλλα προφανως δεν το αναφερω!
παντως οι παρακρατικοι μηχανισμοι να ξερετε ειναι τοσο ισχυροι που φοβος να πιαστουν αυτοι που το κανουν δεν υπαρχει.εχω κανει και αλλη αναφορα.ολο αυτο δεν θα γινοταν αν οι εκλογες προκυρησονταν για πριν το καλοκαιρι.οσο και να το τραβαγαν τωρα τα ιδια θα ειχαμε!
βεβαια τα παραπανω δεν απαλασουν την πολιτικη προστασια και ολους τους αρμοδιους που εχουν αχρηστεψει ολο τον μηχανισμο αντιμετωπισης τετοιων φαινομενων!ειναι απαραδεκτο αυτο που γινεται!καμια μα καμια προληψη και απιστευτη ασυνενοησια την ωρα της κρισης!ελεος!
Υ.Γ. για οσους δεν το ξερουν ειμαι απο αμαλιαδα ηλειας!υπηρξε πολυ αγωνια σημερα!τα παραπανω ομως τα πιστευω ασχετα με το σημερινο!
Pierce
Aug 25 2007, 11:20
ακουγα στις 4 το πρωι τα πυροσβεστικα κοντα μου και καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε καλα. καποιος εβαλε φωτια σε ενα οικοπεδο με ξερα χοτρα στο αλσος της φιλοθεης. ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΟΥΤΕ ΙΕΡΟ ΟΥΤΕ ΟΣΙΟ;;;;;;; ΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΕ ΒΑΛΑΤΕ ΦΩΤΙΑ;;; ΤΙ ΝΑ ΚΑΨΕΤΕ;;;;ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΟ!
παρεμπιπτόντως οι νεκροι εφτασαν τους 41 και οι αγνοουμενοι αυξανονται συνεχως
Εμενα μου ειπε πριν απο λιγο η μητερα μου,για μην γυναικα που την βρηκαν απανθρακωμενη αγκαλια με τα 4 παιδια της.Φρικη.
Δεν θελω να πιστευω οτι το εκανε καποιος επιτηδες,δεν θελω να πιστεψω οτι εχει σχεση με τις εκλογες.
k_sal_15
Aug 25 2007, 11:41
Έλεος... Καινούριες φωτιές εμφανίζονται συνεχώς... Κατάντησα να βγαίνω έξω από το σπίτι και να κοιτάω όλα τα βουνά τριγύρω μήπως αρχίσουν να καίγονται...
Pierce
Aug 25 2007, 11:42
την προηγουμενη φορα τον υμηττο τον σωσαμε. ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΚΑΙΓΕΤΑΙ . ΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΙΑ
Silver8
Aug 25 2007, 12:12
"Τα όμορφα χωριά όμορφα καίγονται". Όπου να 'ναι η φωτιά φτάνει και στο δικό μου. Μαύρο σε όλους τους ανίκανους(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) που κατέστρεψαν την Ελλαδίτσα. ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ ΡΕ!!!
k_sal_15
Aug 25 2007, 12:17
ΝΤΡΟΠΗ. ΘΑ ΚΑΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟΜΕΝΑ ΤΑ ΧΕΡΙΑ. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ.
42 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΗΣ...
Alexmei
Aug 25 2007, 12:32
Λεει παίρνουν τηλέφωνο και αποσυντονίζουν την πυροσβεστική δύναμη λέγοντας ότι έχει αλλού φωτιές ενώ δεν έχει
Silver8
Aug 25 2007, 12:40
Τελείωσε θα καεί όλη Πελοπόνησσος από άκρη σ' άκρη. Μόνο έτσι θα σβήσει η φώτιά θα κάψει τα πάντα! Aκούω και λένε δεν έχουμε μέσα. Εγώ λέω ότι έχουμε. Το θέμα είναι πως τα χρησιμοποιούμε. Διότι εάν αφήσεις το μέτωπο να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα όσα μέσα και να έχεις τίποτα δεν κάνεις. Τα πάντα ρε νούμερα(πολιτικοί και δημοσιογράφοι) είναι Η ΠΡΟΛΗΨΗ. Πού είναι οι αντιπύρικές ζώνες? Απάντηση:ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Πού είναι οι περιπολίες των δασικών υπαλλήλων και των πυροσβεστών? Απάντηση:ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Γι' αυτό οι φωτιές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και κανείς ποτέ δεν συλλαμβάνεται. Την έχουν βρεί πολλοί και κωλοβαράνε στα γραφεία τους και μόλις γίνει της Πόπης, ρίχνουν το φταίξιμο στους ανέμους και το δύσβατο της περιοχής. Το δύσβατο της περιοχής ρε Καραμήτρο δεν θα ήταν δύσβατο εάν αντί να ξύνεσαι είχες φτιάξει και έναν υποτυπώδη δασικό δρόμο ώστε να μπορείς να κάνεις μία κάποια προσέγγιση αν παραστεί ανάγκη. 9000 πυροσβέστες έχει αυτό το κωλοχώρι(Ελλάδα), τους περισσότερους στην Ευρώπη και έχουν καταφέρει να καιγόμαστε σαν τα ποντίκια!
klearxos
Aug 25 2007, 12:51
Πιστευω πως ο Χελακης(που μερικες φορες ειναι υπερβολικος στις πολιτικες του αποψεις) σημερα τα ειπε σωστα:
Εχουμε φανταρους, δεν εχουμε πυροσβεστες
Εχουμε τανκς-F16, δεν εχουμε πυροσβεστικα οχηματα-αεροπλανα
"Προστατευομαστε" απο τον ανυπαρκτο εξωτερικο κινδυνο και πεθαινουμε καθημερινα απο τον ΠΟΛΥ υπαρκτο κινδυνο που μας κυνηγαει στην καθημερινοτητα μας....
Κανουμε "αγορες του αιωνα" οπου ολοι μας χρεωνομαστε τουλαχιστον μεχρι να πεθανουμε χωρις να μας πιστωνεται ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αν ειναι να χρεωθουμε ας αγορασουμε πυροσβεστικα αεροπλανα και ελικοπτερα, ας κτισουμε νοσοκομεια και σχολεια, ας κανουμε δρομους να μην σκοτωνομαστε, ας επενδυσουμε για να δημιουργηθουν θεσεις εργασιας, ας ανεβουν οι συνταξεις....και βεβαια πολλα αλλα...
Τουλαχιστον ετσι θα βλεπουμε καποιο αποτελεσμα στην "σπαταλη"...
Η ανικανοτητα ολων των πολιτικων αρχηγων και κομματων εχει πλεον φτασει σε σημειο απεριγραπτο!
Τα συλληπητρια μου σε ολους οσουν εχασαν συγγενικα-φιλικα τους προσωπα και περιουσιες. Δεν μπορω να τους υποσχεθω οτι θα υπαρξουν καλυτερες μερες μιας και το κρατος (μπλε-πρασινο-κοκκινο ή οποιαςδηποτε αλλης αποχρωσης) μονο διπλας τους δεν θα ειναι...
QUOTE(Silver8 @ Aug 25 2007, 13:40 )
Τελείωσε θα καεί όλη Πελοπόνησσος από άκρη σ' άκρη. Μόνο έτσι θα σβήσει η φώτιά θα κάψει τα πάντα! Aκούω και λένε δεν έχουμε μέσα. Εγώ λέω ότι έχουμε. Το θέμα είναι πως τα χρησιμοποιούμε. Διότι εάν αφήσεις το μέτωπο να φτάσει τα 100 χιλιόμετρα όσα μέσα και να έχεις τίποτα δεν κάνεις. Τα πάντα ρε νούμερα(πολιτικοί και δημοσιογράφοι) είναι Η ΠΡΟΛΗΨΗ. Πού είναι οι αντιπύρικές ζώνες? Απάντηση:ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Πού είναι οι περιπολίες των δασικών υπαλλήλων και των πυροσβεστών? Απάντηση:ΠΟΥΘΕΝΑ!!! Γι' αυτό οι φωτιές ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια και κανείς ποτέ δεν συλλαμβάνεται. Την έχουν βρεί πολλοί και κωλοβαράνε στα γραφεία τους και μόλις γίνει της Πόπης, ρίχνουν το φταίξιμο στους ανέμους και το δύσβατο της περιοχής. Το δύσβατο της περιοχής ρε Καραμήτρο δεν θα ήταν δύσβατο εάν αντί να ξύνεσαι είχες φτιάξει και έναν υποτυπώδη δασικό δρόμο ώστε να μπορείς να κάνεις μία κάποια προσέγγιση αν παραστεί ανάγκη. 9000 πυροσβέστες έχει αυτό το κωλοχώρι(Ελλάδα), τους περισσότερους στην Ευρώπη και έχουν καταφέρει να καιγόμαστε σαν τα ποντίκια!
Παροτι νομιζω οτι διαφωνησα ριζικα σε ενα αλλο θεμα μαζι σου, σε αυτο συμφωνω 100% !
Με μια επισημανση βεβαια:
Δεν φταινε μονο οι αχρηστοι πολιτικοι και οι διαφοροι καρεκλοκενταυροι γυρω τους.
Φταινε και αυτοι που βαζουν τις φωτιες.
Και οπως ειπε και ο Κλεαρχος, αυτα που ειπε ο Χελακης ειναι απολυτα λογικα.
Ξοδευουμε λεφτα για ανυπαρκτους κινδυνους και εδω που χρειαζεται....
eftychia
Aug 25 2007, 15:02
QUOTE(klearxos @ Aug 25 2007, 13:51 )
Πιστευω πως ο Χελακης(που μερικες φορες ειναι υπερβολικος στις πολιτικες του αποψεις) σημερα τα ειπε σωστα:
Εχουμε φανταρους, δεν εχουμε πυροσβεστες
Εχουμε τανκς-F16, δεν εχουμε πυροσβεστικα οχηματα-αεροπλανα
"Προστατευομαστε" απο τον ανυπαρκτο εξωτερικο κινδυνο και πεθαινουμε καθημερινα απο τον ΠΟΛΥ υπαρκτο κινδυνο που μας κυνηγαει στην καθημερινοτητα μας....
Κανουμε "αγορες του αιωνα" οπου ολοι μας χρεωνομαστε τουλαχιστον μεχρι να πεθανουμε χωρις να μας πιστωνεται ΤΙΠΟΤΑ!!!
Αν ειναι να χρεωθουμε ας αγορασουμε πυροσβεστικα αεροπλανα και ελικοπτερα, ας κτισουμε νοσοκομεια και σχολεια, ας κανουμε δρομους να μην σκοτωνομαστε, ας επενδυσουμε για να δημιουργηθουν θεσεις εργασιας, ας ανεβουν οι συνταξεις....και βεβαια πολλα αλλα...
Τουλαχιστον ετσι θα βλεπουμε καποιο αποτελεσμα στην "σπαταλη"...
Η ανικανοτητα ολων των πολιτικων αρχηγων και κομματων εχει πλεον φτασει σε σημειο απεριγραπτο!
Τα συλληπητρια μου σε ολους οσουν εχασαν συγγενικα-φιλικα τους προσωπα και περιουσιες. Δεν μπορω να τους υποσχεθω οτι θα υπαρξουν καλυτερες μερες μιας και το κρατος (μπλε-πρασινο-κοκκινο ή οποιαςδηποτε αλλης αποχρωσης) μονο διπλας τους δεν θα ειναι...
Νομιζω αυτο ειναι το καλυτερο ποστ που γραφτηκε εως τωρα για το συγκεκριμενο θεμα. Δε θα μπορουσα να συμφωνω περισσοτερο
Gravedigger
Aug 25 2007, 16:47
ΝΤΡΟΠΗ.Εύχομαι σε όλους αυτούς που έβαλαν τις φωτιές να βρουν πιο φριχτό θάνατο από αυτόν που βρήκαν αυτοί που κάηκαν.Θα σας άρεσε ρε μαλάκες να καίνε την περιουσία σας?Έχω μια απορία πάντως να δω τι θα δηλώσουν οι πολιτικοί.Ως τώρα δεν εχω ακούσει τίποτα.Και επίσης συμφωνώ με τα παραπάνω ποστ.Τι τα θέλουμε τα σκατοπολεμικά αεροπλάνα την στιγμή που κάθε χρόνο έχουμε το ίδιο πρόβλημα με τις φωτιές αλλά κανένας δεν έχει προσπαθήσει να το λύσει?
Silver8
Aug 25 2007, 20:20
QUOTE(NBAer @ Aug 25 2007, 14:37 )
Δεν φταινε μονο οι αχρηστοι πολιτικοι και οι διαφοροι καρεκλοκενταυροι γυρω τους.
Φταινε και αυτοι που βαζουν τις φωτιες.
Aυτό εννοείται! Το θέμα όμως είναι ποιος τους δίνει τα κίνητρα να το κάνουν(μιλάμε για τους εμπρηστές και όχι τους ασυνείδητους). Διότι επί σειρά κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΣΙΑ έχουν περάσει κατα κόρον στη βουλή ρυθμίσεις που αφορούν τα δάση και ανοίγουν την όρεξη των οικοπεδοφάγων. Όταν λοιπόν διαρυγνύεται με αυτόν τον τρόπο ή δεν εφαρμόζεται το νομικό πλαίσιο που σχετίζεται με την προστασία των δασών και κυρίως με την διαφύλαξη των αναδασωτέων εκτάσεων, τότε τι ψάχνουμε να βρούμε! Ασυνείδητοι-ηλίθιοι υπάρχουν και θα υπάρχουν. Η βλακεία είναι ανίκητη. Οι εμπρηστές όμως θα μπορούσαν να μειωθούν δραστικά αν κάποιοι το επεδίωκαν. Αλλα που...Και φυσικά το αμέσως επόμενο κενό πολιτικής δράσης αφορά την πρόληψη, στην οποία αναφέρθηκα σε προηγούμενο ποστ μου.
Εντελώς πληροφοριακά γνωρίζει κανείς ποια είναι η ποινή φυλάκισης για εμπρησμό(έχω την εντύπωση ότι η απάντηση θα προκαλούσε πολύ γέλιο-κλάμα)?
klearxos
Aug 25 2007, 21:12
Αν θυμαμαι καλα Silver ειναι περιπου στην πενταετια. Και αυτο βεβαια αν αποδειχτει ο εμπρησμος γιατι ακουγα τον Παπαχελα στο ΣΚΑΙ οτι αυτο ειναι αρκετα δυσκολο και μου φανηκε λογικο καθως δεν ειναι απο τα εγκληματα που υπαρχουν πολλες αποδειξεις εκτος βεβαια αν πιαστει καποιος επ' αυτοφορω. Αυτος βεβαια και προφανως και ο λογος που εχουμε εξαρση στον αριθμο των πυρκαγιων σε προεκλογικες χρονιες. Συμφωνα με μια στατιστικη που ειχα δει , αν θυμαμαι καλα στην Καθημερινη, μετα απο τις φωτιες στην Πεντελη και την Παρνηθα τα υψηλα τετραετιας ηταν 85, 89, 93, 96, 00, 04-ολες δηλαδη τις χρονιες που ειχαμε εκλογες. Εγω το μονο που μπορω να σκεφτω μιας και δεν θελω να μπλεχτω με θεωριες συνομωσιων ειναι οτι οταν ο Κος Ταδε κανει τον εμπρησμο θεωρει οτι εχει να κερδισει πολλα περισσοτερα μετα απο αυτον ακομα και αν τον πιασουν για τον εμπρησμο αφου την συγκεκριμενη περιοδο εχοντας καποιον γνωστο ολο και θα κανονησει να μειωθει στο ελαχιστο η ηδη ελαχιστη ποινη...
Υ.Γ Στην Θεσσαλονικη απαγορευτηκε η μετακινηση πεζων και οχηματων στο Σειχ Σου. Αυτη η προληψη....
Pierce
Aug 25 2007, 22:24
η κατασταση πλεον παιδια εχει περασει σε αλλο επιπεδο. στο αλιβερι εβαλαν φωτια στο εργοστασιο της ΔΕΗ την οποια αντιμετωπισαν με επιτυχια ευτυχως.οπως και στην πελοποννησο υπηρχε εργοστασιο της ΔΕΗ σε μια απο τις περιοχες που καιγονται .πιστευω πως αυτα που γινονται ξεπερνανε πολιτικα συμφεροντα . κατι αλλο γινεται.
οικοπεδοφαγοι στην κορυφη του Ταυγετου δεν παιζει να υπαρχουν, οπως και τσομπανηδες που να θελουν να τα κανουν βοσκοτοπια. πειτε με υπερβολικο πειτε με οτι θελετε αλλα θεωρω οτι οι σκοποι ειναι αλλοι...
ΥΓ:ο κυριος παπανδρεου το μεσημέρι ελεγε οτι δεν αυτη η στιγμη για κατηγοριες στην κυβερνηση και οτι πρεπει να κρατηθουν οι τονοι χαμηλοι
πριν 5 λεπτα εβγαλε λογο κατα της κυβερνησης και οτι κομματοποιησε τα σωματα ασφαλειας κλπ.
ΥΓ2: οποιος βλεπει ant1 τωρα πρεπει να εχει φριξει
trefoil 13
Aug 25 2007, 22:31
Είναι τραγική η κατάσταση... Αθήνα μένω, όλη μέρα δεν φάνηκε ήλιος... Τα μπαλκόνια είναι σαν τασάκια από τις στάχτες...
Das Kapital
Aug 25 2007, 23:06
Ειναι απιστευτο αυτο που συμβαινει,Ανδριτσαινα,Βρινα( φαινεται απο το χωριο μου,Ζαχαρω,Καιαφας ελεος πια)ευτυχως δεν εχει φτασει στο χωριο μου οσο μπορει να θεωρειτει τυχη ολο αυτο που συμβαινει.
Θανατος στον καθε εμπρηστη!!!!
ααα και η τραγικη ειρωνει ρε παιδια,μας βοηθαει η Κυπρος η Ισλανδια και η Ρουμανια αν ειναι δυνατον....
Pierce
Aug 25 2007, 23:09
δυστυχως φιλε λεμπρον δεν ειναι τραγικη ειρωνεια . κρατη οπως η ισλανδια ειναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστα σε σχεση με εμας οσον αφορα κρατικους μηχανισμους και οχι μονο. για να μην σου πω και η ρουμανια....
ααα και η τραγικη ειρωνει ρε παιδια,μας βοηθαει η Κυπρος η Ισλανδια και η Ρουμανια αν ειναι δυνατον....
Δεν καταλαβα που βρισκεις την ειρωνια..
Βασικά pierce νομίζω το πιο ειρωνικό είναι να δέχεσαι υλική βοήθεια για αντιμετώπιση πυρκαγιών από την Ισλανδία. Η μέση θερμοκρασία της Ρέυγιαβικ τον Αύγουστο είναι 7-13 βαθμοί Κελσίου.
Και αυτή η χώρα που αμφιβάλλώ αν αντιμετώπισε ποτέ σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς σπεύδει να μας δώσει βοήθεια...
Pierce
Aug 25 2007, 23:19
διαφωνω
![smile.gif](../style_emoticons/default/smile.gif)
η ισλανδια ειναι ενα μεγαλο ηφαίστειο το οποιο τυχαινει να ειναι κρατος
![69.gif](../style_emoticons/default/69.gif)
. εχει απειρους κρατηρες που ανα πασα στιγμη μπορουν να προκαλεσουν ισχυρες εκρηξεις με μπολικο μαγμα το οποιο θα καψει οτι βρει μπροστα του . ενω ειναι φουλ και στα φυσικα αερια αν δεν κανω λαθος. (οπως και καθε 24ωρο γινονται πανω απο 1000 σεισμοι ,που ποτε δεν ξερεις τι μπορει να προκαλεσουν)αλλα και ετσι να μην ειναι δεν παυει να ειναι ετη φωτος μπροστα αφου και να μην αντιμετωπιζει προβληματα με φωτιες ειναι ετοιμη να αντιδρασει σε αντιθεση με εμας....
ΥΓ:ξερει κανεις κανα site με live stream απο δορυφορο;
Ναι σωστά τα λες αλλά αν εκραγεί ένα ηφαίστειο θα σβήσουν τη λάβα και το μάγμα με νερό ;
Και έστω ότι γινόταν έκρηξη, τι θα έκαιγε η λάβα αφού τα δέντρα είναι ελάχιστα και οι επίσης ελάχιστες πόλεις χτίστηκαν τον 20ο αιώνα μακριά από τα ηφαίστεια;
Σε μια τέτοια περίπτωση δε νομίζω πως θα χρησίμευαν καθόλου εναέρια ή επίγεια πυροσβεστικά οχήματα ...
Anyway, αυτό που εννοούσα εγώ είναι ότι ένα κράτος που κινδυνεύει ελάχιστα έως καθόλου από φωτιές και αριθμεί μόλις 300-310 χιλιάδες κατοίκους είναι πιο προετοιμάσμενο για τέτοιες καταστάσεις από ένα μεσογειακό κράτος με θερμοκρασίες που το καλοκαίρι ξεπερνούν κατά πολύ τους 40 βαθμούς
![smile.gif](../style_emoticons/default/smile.gif)
ΥΓ: ευτυχώς που στο off topic δεν μπορούμε να βγούμε off topic...
Pierce
Aug 25 2007, 23:33
στο βασικο και σε αυτο που μας αφορα συμφωνουμε
![biggrin.gif](../style_emoticons/default/biggrin.gif)
(δυστυχως
)
τα δεντρα παντως δεν νομιζω να ειναι ελαχιστα καθως γενικα η ισλανδια εχει αρκετο πρασινο
Das Kapital
Aug 25 2007, 23:42
QUOTE(pierce21 @ Aug 26 2007, 00:09 )
δυστυχως φιλε λεμπρον δεν ειναι τραγικη ειρωνεια . κρατη οπως η ισλανδια ειναι ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ μπροστα σε σχεση με εμας οσον αφορα κρατικους μηχανισμους και οχι μονο. για να μην σου πω και η ρουμανια....
Οκ ,σορρυ απλως θεωρουσα πως ειμαστε πιο αναπτυγμενη χωρα απο αυτες που ειπα και οσο για τη Κυπρο απο οσο ξερω εμεις τους βοηθαμε χωρις να εννοω κατι εξαλλου και οι κυπριοι ελληνες ειναι
QUOTE(apkat @ Aug 26 2007, 00:10 )
Δεν καταλαβα που βρισκεις την ειρωνια..
![blink.gif](../style_emoticons/default/blink.gif)
Τα ιδια και ξανα σορρυ αν ειπα βλακεια.
βασικα δεν ξερω τι βοηθεια ακριβως πηραμε απο ισλανδια ας πουμε αλλα αν μιλαμε για οτιδηποτε εχει σχεση και ανθρωπινο δυναμικο ειναι πολυ πιθανο η βοηθεια αυτη να ειναι αχρηστη.ο ισλανδος πιλοτος αεροπλανου ας πουμε δεν εχει καμια μα καμια εμπειρια και εκπαιδευση να δρασει σωστα σε ελληνικο εδαφος!η βοηθεια που θα δωσει ειναι πολυ μικρη σε σχεση με το μεγεθος του ολου προβληματος!5 μετρα απο κολωνες της δεη ο ισλανδος ας πουμε δεν θα πεταξει οπως κανουν οι ελληνες πιλοτοι και δυστηχως ειναι απαραιτητο!βεβαια προφανως καθε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη απλα μην περιμενετε θαυματα με αυτην!
Air Kef
Aug 26 2007, 11:55
Χθες ταξιδευα απο τη Ναξο στην Αθηνα και μετά απο ΑΘηνα για Λάρισα με τραινο.
Με το που πλησιαζουμε με το καραβι στον Πειραια,ο ουρανος σκοτινιαζει,η θαλασσα φαινοταν κοκκινη.
Κατεβαινουμε στο λιμανι.
Μύριζε καμμενο ξύλο.
Σταχτη εμπαινε στα ματια μας και στο στομα μας.
Απιστευτη ζεστη.
Αναπνέαμε με δυσκολια.
ΚΟΛΑΣΗ.
Καθως λοιπον ανεβαιναμε Λαρισα το βραδυ,λιγο πριν τη Λειβαδιά,βλεπουμε φωτιες μπροστα-αριστερα μας.
Ενα μεγάλο μέτωπο φωτιας να κατεβαινει ενα βουνο,στου οποιου τους προποδες υπηρχε ενα χωριό,απο το οποιο χωριο περνουσαμε απο κατω.2 πυροσβεστικα διακριναμε.
ΚΟΛΑΣΗ.
Προχθες pierce μου ειπες στο μσν οτι ντρεπεσαι που εισαι Ελληνας τετοιες στιγμες.
Εγώ ντρέπομαι που ειμαι άνθρωπος.
Νεα μέτωπα και σήμερα.
Γραφουν για "Στοχος η Ελλάδα".Μπορει να το προχωρησει καποιος;
Pierce
Aug 26 2007, 11:59
παντως απο οτι ακουω ο στολος μας ειναι ο μεγαλυτερος στην ευρωπη και πλεον με την βοηθεια απο την Ε.Ε. ο στολος διπλασιαζεται. οι γιουγκοσλαβοι εχουν ολα και ολα 6 αεροπλανα τα οποια τα εστειλαν ολα εδω να βοηθησουν. εχει ερθει ηδη βοηθεια απο κυπρο-ιταλια-γαλλια .αναμενεται να ερθει βοηθεια απο σλοβακια-ρουμανια-ολλανδια-ιταλια-ισραηλ-ισλανδια-γερμανια, ενω ερχεται και απο ΗΠΑ και ρωσια
QUOTE(Air Kef @ Aug 26 2007, 12:55 )
Προχθες pierce μου ειπες στο μσν οτι ντρεπεσαι που εισαι Ελληνας τετοιες στιγμες.
Εγώ ντρέπομαι που ειμαι άνθρωπος.
Γραφουν για "Στοχος η Ελλάδα".Μπορει να το προχωρησει καποιος;
+απειρο. το ιδιο πραγμα ειπα στην μανα μου χθες βραδυ
φημολογειται οτι ο πολυδωρας ειχε πληροφοριες εδω και 1 μηνα απο την europol, οτι θα γινοντοσουν αυτα τα πραγματα.
QUOTE(pierce21 @ Aug 26 2007, 12:59 )
φημολογειται οτι ο πολυδωρας ειχε πληροφοριες εδω και 1 μηνα απο την europol, οτι θα γινοντοσουν αυτα τα πραγματα.
Για πιο λογο? Στοχος η Ελλαδα απο ποιον? Ποιος την μισει?
Πριν λιγο στον Alhpa εδειξαν ενα ερασιτεχνικο βιντεο με καποιους στον Υμηττο να βρισκονται εκει και μετα απο λιγο οταν φευγουν να βγαινει καπνος. Και η πανεξυπνοι ελεγαν: Εεεεε νομιζω οτι ειναι υποπτο αυτο. Πρεπει να εξεταστει αν υπαρχει περιπτωση εμπρησμου, καθως οπως καταλαβαινει κανεις, κλπ....
Τι να καταλαβει κανεις? Εμπησμος ηταν! (Αν το βιντεο δεν ηταν επεξεργασμενο κλπ βεβαια......)
BTW: Τωρα εμαθα οτι η γνωστη τραγουδιστρια Εφη Σαρρη εινα υποψηφια βουλευτης με το ΛΑΟΣ.
Ελεος.....
Ναι ισως ειμαι ανοητος και υποτιμω την νοημοσυνη της και τις ικανοτητες της. Αλλα και παλι. Ελεος!
Βασικα σε αυτο που ενισταμαι, δεν ειναι μονο οτι δεν εχω σε υποληψη τις ικανοτητες της για βουλευτης(που δεν τις εχω σε υποληψη βασικα) αλλα και επειδη ο καθε τραγουδιστης/ηθοποιος/γνωστος του τη δινει μια μερα και θελει να γινει βουλευτης.....
Τωρα βεβαια οι αλλοι σοβαροφανεις ειναι καλυτεροι? Χμμμμ....
Air Kef
Aug 26 2007, 13:40
Μολις ειχα παει στον σταθμο του ΟΣΕ γιατι εφευγε η κοπελα μου για Θεσσαλονικη.
Τελικα,
ΤΡΑΙΝΑ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΔΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΛΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΟΜΟΚΟ.Στον Δομοκο που καιγοταν πριν 3 μερες και τελικα ειχε σβηστει απο οτι θυμαμαι.Ισως επεκταθηκε η φωτια που ειδαμε χθες.
Για πιο λογο? Στοχος η Ελλαδα απο ποιον? Ποιος την μισει?
Και γω αυτο λεω.
Οτι μαλακια μας εχουν ζητησει οι Αμερικανοι,πλην να βοηθησουμε στο Ιρακ,την καναμε.Με ολο τον αραβικο κοσμο ειμαστε μια χαρα.Με την Τουρκια ειμαστε καλυτερα απο ποτε. Αντιπαθητικός ο Γιωργακης,αλλα σε διεθνης σχεσεις τα καταφερε μια χαρα τοσα χρονια.
Τα Σκοπια;;
Τι λεμε τωρα..Καιγομαστε 3 μερες,εχουν σβηστει χωριά απο το χαρτι,ολη η Πελοποννησος ειναι ΜΑΥΡΗ,θρηνουμε για τουλαχιστον 50 ανθρωπους ΚΑΙ ΑΝΑΒΟΥΝ ΝΕΕΣ ΦΩΤΙΕΣ.
sarounas
Aug 26 2007, 14:05
τι να σχολιάσεις για συμπεριφορά πια και τί να εξηγήσείς;
η κατάσταση έχει ξεφύγει προ πολλού από τα όρια της λογικής
είναι φανερό ότι κρύβονται συμφέροντα πίσω απ' όλα αυτά.....
grigoris
Aug 26 2007, 14:14
Το ότι υπάρχει κάτι οργανωμένο είναι σίγουρο.Δε μπορεί μέσα σε 3 μέρες να έχει ανάψει όλη η Ελλάδα τυχαία,να ξεσπάνε σε μια περιοχή 3 και 4 μέτωπα ταυτόχρονα,να σκάνε τηλεφωνήματα για φωτιά στο Πεδίο του Άρεως (!!!!!!!!) ή στο Μαραθώνα (όπου και τελικά ούτε ίχνος καπνού δεν υπήρχε) την ώρα που καίγεται ο Υμηττός.Μόνο μη με ρωτήσετε ποιός μπορεί να κρύβεται από πίσω.Έχω σπάσει το κεφάλι μου,έχω καταναλώσει άπειρες ώρες σε συζητήσεις με συγγενείς και φίλους σχετικά και ακρη δεν έχω βρει.
Αν προσθέσει κανείς και την ανθρώπινη βλακεία (κάτι άκουσα για κάποιον κτηνοτρόφοατην Ηλεία που άναψε φωτιά στο στο χωράφι του,επίσης το χειροκρότημά μου για τον κύριο που ξεκίνησε τη φωτιά στο Λαγονήσι γιατί θεώρησε καλό να κάνει οξυγονοκόλληση με ανέμους 8-9 μποφόρ) και την απουσία οποιασδήποτε πρόληψης (γενικά άλλωστε σαν έθνος δε φημιζόμαστε για την αγάπη μας προς τα προληπτικά μέτρα για οτιδήποτε) έχει τη συνταγή της καταστροφής.
Όσο για την αγορά πυροσβεστικών οχημάτων ή αεροπλάνων και την πρόσληψη πυροσβεστών αντί για αγορά αρμάτων ή ελικοπτέρων ή μαχητικών αεροσκαφών ας μην τρέφουμε αυταπάτες.Πόση κονόμα υπάρχει για τους πολιτικούς στη μία περίπτωση και πόση στην άλλη?Εύκολη η απάντηση.........
Πάλι καλά που υπάρχει και το φιλότιμο και η ευαισθησία του απλού κόσμου και σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται κάτι (το λέω αυτό ως αυτόπτης μάρτυρας της κινητοποίησης στον Υμηττό μιας και βρέθηκα κι εγώ εκεί για να βοηθήσω και υπήρχε πολύς κόσμος με κουβάδες,λάστιχα,κλαδιά και διάθεση να βοηθήσει τους πυροσβέστες)
Καλή δύναμη στους πυροσβέστες και κουράγιο στον κόσμο που υποφέρει...............
B for Basketball
Aug 26 2007, 14:25
μεσα σε ολες τις φωτιες που στο πληθος τους ειναι εμπρησμοι απο μαλακες συμφεροντολογους υπαρχουν και τυχαια συμβαντα..οπως οι 77χρονη γρια που βγηκε στην αυλη να ψησει αλλα ο ανεμος τις τα εριξε ολα κατω κ απο εκει ξεκινησε η μεγαλη φωτια στην ζαχαρω....ετσι τουλαχιστον λεγεται!!!! απιστευτη κατσταση....εχω φρικαρει....καθομαι εδω μεσα στο γραφειο μου ανημπορος να κανω κατι κ πνιγομαι!!!
Air Kef
Aug 26 2007, 14:41
Δηλαδή υπαρχει συνδυασμος βλακειας και προθεσης;;;
ΘΕΕ,αν υπάρχεις,ριξε οτι νερό έχεις εκει πανω γιατι μονοι μας τα σκατώσαμε και κλαιμε τη κακια τη μοιρα.
sarounas
Aug 26 2007, 14:52
QUOTE(B for Basketball @ Aug 26 2007, 15:25 )
μεσα σε ολες τις φωτιες που στο πληθος τους ειναι εμπρησμοι απο μαλακες συμφεροντολογους υπαρχουν και τυχαια συμβαντα..οπως οι 77χρονη γρια που βγηκε στην αυλη να ψησει αλλα ο ανεμος τις τα εριξε ολα κατω κ απο εκει ξεκινησε η μεγαλη φωτια στην ζαχαρω....ετσι τουλαχιστον λεγεται!!!! απιστευτη κατσταση....εχω φρικαρει....καθομαι εδω μεσα στο γραφειο μου ανημπορος να κανω κατι κ πνιγομαι!!!
τί λέτε τώρα ρε παιδιά, εδώ υπάρχουν τόσες εστίες και πάνε να ρίξουν όλο το φταίξιμο σε μια γιαγιά από την Ζαχάρω;
θα ξεδώσουμε σ' αυτή δηλαδή;
Coach K
Aug 26 2007, 14:59
Τι είναι αυτό το κακό με τι φωτιές; Εμπρησμός, απροσεξία, κομματική σκοπιμότητα, ξένα συμφέροντα, οικοπεδοφάγοι, άλλο;
Που θα φθάσουμε πια;
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please
click here.