Περισσότεροι από 50.000 φίλοι της Εσπανιόλ και όχι μόνο πέρασαν το βράδυ της Κυριακής από τη θύρα "21" του σταδίου, "Ελ Πρατ- Κορνέγια" για να τιμήσουν τη μνήμη του Ντάνιελ Χάρκε. Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (10/08) θα έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Με αναμμένα κεριά και εκατοντάδες κασκόλ και σημαίες της Εσπανιόλ χιλιάδες φίλοι της ομάδας πέρασαν όλο το βράδυ της Κυριακής (09/08) στον εσωτερικό χώρο της θύρας 21 του νεότευκτου γηπέδου της ομάδας τους, Ελ Πρατ - Κορνέγια στη Βαρκελώνη, αποτίοντας φόρο τιμής στη μνήμη του Ντάνι Χάρκε.

Η επιλογή της θύρας 21 οφείλεται στο γεγονός ότι ο αρχηγός της ομάδας φορούσε τη φανέλα με αυτόν τον αριθμό στην πλάτη και το σύνθημα που έγραψαν οι παρεβρισκόμενοι πάνω σε σημαίες της ομάδας ήταν "Ντάνι, θα είσαι για πάντα μαζί μας".

Το παρατεταμένο χειροκρότημα ακολούθησε η σιωπή ενώ λίγη ώρα αργότερα η αποστολή της ομάδας επέστρεψε από την Ιταλία όπου πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της. Το σώμα του Χάρκε βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής επί ισπανικού εδάφους και το πρωί της Δευτέρας θα αρχίσει η διαδικασία της νεκροψίας.

Η επίσημη ιατρική ανακοίνωση του νοσοκομείου στο οποίο άφησε την τελευταία του πνοή ο Χάρκε έκανε λόγο για ανακοπή καρδιάς, αλλά αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες από τη νεκροψία τα αποτελέσματα της οποίας είναι πιθανό να γίνουν γνωστά το βράδυ της ίδιας ημέρας (10/08).

Εν τω μεταξύ, η σκέψη να δοθεί το όνομά του στο νέο γήπεδο της ομάδας τείνει να γίνει λαϊκή απαίτηση. Οι δύο κορυφαίες σε κυκλοφορία ισπανικές εφημερίδες, Marca και El Mundo Deportivo διενεργούν ψηφοφορία στην οποία το 75% των συμμετεχόντων έχει ψηφίσει υπέρ αυτής της πρότασης.