Help - Search - Members - Calendar
Full Version: μπασκετ και ηλικια
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Tips n' Tricks
philipposj
παιδια γεια σε ολους σας.παιζω ακομα μπασκετ ειμαι 37 χρονων.γενικα κρατιεμαι καλα για την ηλικια μου,μπασκετικα μιλωντας παντα.παλια επαιζα και σε ομαδες,τωρα ειναι αδυνατον λογω χρονου.παιζω μονακια κτλ.θα εκτιμουσα ιδιαιτερα συμβουλες καλυτερης πορειας, συντηρησης,αποφυγης τραυματισμων.νιωθω διαφορα σε σχεση ακομα και με τα 30 μου.ειμαι 1,71 υψος και 63 κιλα.γυμναζομαι απο 5 χρονων.ακομα και τωρα παιζουν βαρη 3 με 4 φορε την εβδομαδα.ευχαριστω εκ των προτερων.
g_dask
Κατ' αρχην ειναι πολυ θετικο το οτι εισαι αρκετα ελαφρυς για το υψος σου, λιγοτερη καταπονηση για τις αρθρωσεις. Καλο θα ηταν να δωσεις βαση σε ενδυναμωση κατω ακρων και κορμου(κοιλιακοι-ραχιαιοι) ωστε να προστατευσεις τα γονατα και τη μεση σου. Τελος, αν και αυτονοητο αφου εισαι εμπειρος, οχι ταρζανιες και υπερβολες στα μονακια ειδικα αν παιζεις σε ανοικτο.

Γενικα μπασκετακι για την πλακα σου μπορεις να παιζεις οσο θες αναξερτητα απο την ηλικια αν εισαι γυμνασμενος και υγιης.
GreekSneakCollector
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν έχεις μια αρκετά καλή φυσική κατάσταση μπορείς να παίζεις μπασκετάκι για την πλάκα σου ανεξαρτήτως ηλικίας.


check out my blog
www.greeksneakcollector.blogspot.com
erwi grey
Eχω δει 40 αρηδες να παιζουν σαν 30 αρηδες και το αντιστροφο. Εαν εχεις συνεχη επαφη, ειναι και πιο δυσκολο να τραυματιστεις. Παντα οταν αφηνεις το σωμα σου σε αφηνει και αυτο και ιδιαιτερα μετα τα 30 χρειαζεται και πιο πολυ προπονηση για να επανελθουμε εφ'οσον δε γυμναζομαστε συχνα. Για μενα το μπασκετακι ειναι η καλυτερη προπονηση και γυμναζομαι και σε σημεια που βαριεμαι στο γυμναστηριο. Επισης το υψος και τα κιλα σου ειναι πολυ θετικα για να παιζεις για χρονια, εγω με 20 ποντους παραπανω πλεον εχω γινει δυσκινητος σαν τον Λαζαρο Παπαδοπουλο και το παρατηρω σε παιδια και με μεγαλυτερα υψη, οτι ερχεται πιο γρηγορα η πτωση.
ikamak
Καλημέρα και από μένα!
Αυτό που πρέπει να προσέχεις imo είναι να κάνεις πάντα καλό ζέσταμα, διατάσεις στο τέλος πάντα, foam rolling και διατάσεις μετά αν έχεις τη δυνατότητα, και να μην υπερπροπονείσαι (λίγο δύσκολο με τα μονά αλλά ποτέ δεν ξέρεις).
Κάνεις και άλλη γυμναστική εκτός του μπάσκετ; (μονά)
AndreasAlex
Γειά κι από μένα, οι προλαλήσαντες με κάλυψαν στα περισσότερα. Άν έχεις πρόσβαση σε ΤRX ή γιόγκα μέσω γυμναστηρίου θα ήταν οτι καλύτερο από πλευρας εκγύμνασης ολόκληρου του σώματος(που δεν γίνεται δυστυχώς με απλά βάρη). Και τα 2 μειώνουν την πιθανότητα τραυματισμών αφού προσδίδουν μεγαλύτερη ελαστικότητα στο σώμα και καλύτερη κυκλοφορία του αιίματος.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.