Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Α.Ε.Κ. - ΑΕΛ 1964 ΓΣ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
ΤΕΤΑΡΤΗ 21/1/2009

Κ.Γ. ΣΠΟΡΤΙΓΚ 17:00 Α.Ε.Κ.-ΑΕΛ 1964

χωρίς τηλεόραση & κεκλεισμένων
ashton
QUOTE
Α1 ΑΕΚ
Ερωτηματικά για Ταπούτο και Νέμεθ

Δημοσίευση: 19 Ιανουαρίου 2009 17:21


Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κώστας Φλεβαράκης και κατ' επέκταση η ΑΕΚ. Το ένα έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Ίστβαν Νέμεθ και το άλλο με το συμβόλαιο του Χρήστου Ταπούτου.

Σε ότι αφορά τον Ούγγρο γκαρντ η άτσαλη πτώση του στην προτελευταία φάση του αγώνα με τον Κολοσσό τον έχει χρίσει αμφίβολο για το ματς της Τετάρτης απέναντι στην ΑΕΛ. Ο Νέμεθ δεν γυμνάστηκε τη Δευτέρα και θα δοκιμάσει να προπονηθεί την Τρίτη.

Στο μεταξύ το μεγάλο πρόβλημα έχει να κάνει με τον Χρήστο Ταπούτο. Όπως αναφέρουν και τα πρόσφατα δημοσιεύματα ο αριστερόχειρας φόργουορντ δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο και αυτή τη στιγμή υπάρχει μεγάλη οικονομική διαφορά με την Ένωση.

Παρά τις πρώτες συζητήσεις αυτή δεν φαίνεται να γεφυρώνεται. Ενδέχεται μάλιστα μετά τον Κώστα Φλεβαράκη ο Ταπούτος να συναντηθεί και με τη διοίκηση, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα αφήσει ικανοποιημένο τον ίδιο και δεν θα "πληγώσει" την ομάδα, που ούτως ή άλλως κινείται σε στενά οικονομικά πλαίσια.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της συγκέντρωσης του Αλέξη Τσίπρα στα Πατήσια οι "κιτρινόμαυροι" αναγκάστηκαν να προπονηθούν τη Δευτέρα στο κλειστό του Εσπέρου στην Καλλιθέα.

sport24.gr
ashton
QUOTE
«Σίγουρα, ότι θα παίξουμε μέσα σε διάστημα πέντε ημερών δύο κρίσιμα παιχνίδια και μάλιστα, έχοντας επιβαρυνθεί με ένα ταξίδι, αυξάνει τον βαθμό επικινδυνότητας» τόνισε ο Κώστας Φλεβαράκης και συνέχισε: «Παράλληλα, σε ένα ακόμα παιχνίδι θα στερηθούμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας, οι οποίοι μας δίνουν ενέργεια, ενώ θεωρώ δύσκολο να αγωνιστεί ο τραυματίας Νέμεθ. Η ΑΕΛ είναι μια ομάδα που «διψάει» για βαθμούς στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία. ΓιΆ αυτό και πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα, αφήνοντας πίσω την κακή παρένθεση που είχαμε στο ματς με τον Κολοσσό».

Ένα ακόμη πολύ δύσκολο παιχνίδι και μάλιστα εκτός έδρας θα δώσει αύριο κόντρα στην ΑΕΚ η ΑΕΛ ΓΣ. Ο αθλητής των «βυσσινί» Θοδωρής Ζάρας τονίζει χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για ήττες. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρισκόμαστε σε καλή ψυχολογική κατάσταση, καθώς μας κόστισε πολύ το άτυχο αποτέλεσμα στην έδρα μας με την Καβάλα την περασμένη Κυριακή. Πρέπει να μαζέψουμε όμως τα κομμάτια μας και να δώσουμε την μάχη μας. Η ψυχολογία δεν βρίσκεται στο καλύτερο δυνατό σημείο, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό».

*Για τις δηλώσεις είναι υπεύθυνα τα Γραφεία Τύπου.


esake.gr
ashton
QUOTE
Β. Αλεξανδρής: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση…» -20-01-2009 14:49

Νωρίς το πρωί αναχώρησε για την Αθήνα η αποστολή της ΑΕΛ αφού πρώτα γυμνάστηκε στο κλειστό της Νεάπολης, καθώς αύριο στις 5 μ.μ. στο κλειστό του Σπόρτιγκ αντιμετωπίζει την ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής πήρε μαζί του τους εξής παίκτες: Λάππα, Αποστολίδη, Κόμματο, Φράνσις, Μεχία, Λαμπρόπουλο, Τσαϊρέλη, Μπρόζο, Παπανικολάου, Ζάρα, Παπακώστα, Καραβανά.

Ο προπονητής των «βυσσινί» τονίζει: «Βρισκόμαστε σε δύσκολη κατάσταση. Μετά το αρνητικό αποτέλεσμα με την Καβάλα δεν είχαμε και τον χρόνο να ανασυνταχτούμε, καθώς η αλήθεια είναι ότι μας σόκαρε η τελευταία μας ήττα. Επίσης σοκ μας προκάλεσε και το γεγονός ότι αναγκαζόμαστε να αποχωριστούμε τρία παιδιά και σίγουρα και αυτό το γεγονός μας έχει επηρεάσει, αλλά δεν γινόταν αλλιώς αφού η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση. Μετά και τον αγώνα με την ΑΕΚ θα έχουμε ένα δεκαήμερο μπροστά μας για να ανασυνταχτούμε. Πρέπει να ενισχυθούμε για να συνεχίσουμε την μάχη μας».

Αναφορικά με το αυριανό ματς ο «Τίγρης» τονίζει: «Είναι σαφώς ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι αυτό με την ΑΕΚ. Το θετικό είναι ότι το παιχνίδι γίνεται κεκλεισμένων οπότε ο αντίπαλος χάνει από την δύναμή του που του δίνει ο κόσμος και αυτό είναι ίσως ένα αβαντάζ για μας».


aelbasket.gr
Emanuel David Ginobili
Απο sport24!


QUOTE
AEK-AEΛ: 89-88

Δημοσίευση: 21 Ιανουαρίου 2009 18:45


Το καλάθι του Μπράιαντ 4.9 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη 89-88 επί της ΑΕΛ στα Πατήσια, υποχρεώνοντας την ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή σε ακόμα μία ήττα στις... καθυστερήσεις.

Ο αγώνας
H AEK παρότι προηγήθηκε στο ξεκίνημα έδωσε το δικαίωμα στην ΑΕΛ να ξαναμπεί στο ματς λόγω κάποιων λαθών της αλλά και της καλής εμφάνισης του Αποστολίδη στο πρώτο δεκάλεπτο το οποίο έληξε με 23-18 υπέρ των γηπεδούχων.

Πλήρη αλλαγή σκηνικού περιείχε η δεύτερη περίοδος αφού ο Νέστορας Κόμματος το... πήρε προσωπικά με αποτέλεσμα να φτάσει τους 20 πόντους έχοντας 5 τρίποντα, τα οποία έδωσαν το προβάδισμα με 51-41 στους "βυσσινί". Το πρώτο μέρος έκλεισε με σκορ 44-51 με τον Παπανικολάου που να οδηγεί τον "Δικέφαλο" (15 πόντοι).

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ΑΕΚ ανέκαμψε και κατάφερε με 2 λεπτά να απομένουν για τη λήξη του να προηγηθεί με 62-61 έπειτα από καλάθι του Χατζή κι από εκεί και πέρα το ματς ήταν μεγάλο ντέρμπι και πήγε πόντο-πόντο ως το τέλος.

Ο Κόμματος με ένα λεπτό να απομένει έβαλε ακόμα ένα τρίποντο και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 87-85. Η ΑΕΚ όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη αφού ο Μπράιαντ σκόραρε με 4.9 δευτερόλεπτα να απομένουν, έκανε το 89-88 και στην τελευταία επίθεση της ΑΕΛ έκοψε τον Φράνσις δίνοντας στην ομάδα του τη μεγάλη νίκη.

Tα δεκάλεπτα: 25-25, 44-51, 62-61, 89-88


Τι Kobe τι trevor!!!!

ashton
γύρισα πριν από λίγο από τα Πατήσια.
Το μόνο που έχω να πω είναι ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ
Emanuel David Ginobili
QUOTE(ashton @ Jan 21 2009, 20:39 ) *
γύρισα πριν από λίγο από τα Πατήσια.
Το μόνο που έχω να πω είναι ΟΥΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦΦ


Πως πηγες σε κεκλεισμενων?
Ποιος ηταν ο καλυτερος μας? Και οποια αλλη παρατηρηση εχεις.

ashton
Η ομάδα μπήκε αρκετά καλά στο ματς, πήρε μια ψιλοδιαφορά από τους βυσσινί (12-6 στο 6'08", 20-15 στο 8'56"). Πιστεύω πως η παραμονή των παικτών που τέλειωσαν την 1η περίοδο, που είχε λογική να μπουν για να προφυλαχθούν οι βασικοί με φάουλ, και στην 2η περίοδο μας αποσυντόνισε, οι βυσσινι βρηκαν διαδρομους, και ο Κόμματος έκανε πάρτυ με 5 τρίποντα και βολές σε τρίποντο + βολές από τεχνική στην ίδια φάση με συνέπεια να βρεθούμε πίσω 41-51 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου (20"). Το φάουλ και η τεχνική του Μέχια και οι 3/4 βολές του αρχηγού μας πήγαν στα αποδυτήρια στο 44-51.

Μπήκαμε καλά στην επανάληψη, πιέσαμε, ροκανίσαμε τη διαφορά και προηγηθήκαμε 68-66 στο τέλος της 3ης περιόδου. Θα μπορούσαμε να είχαμε ξεφύγει αν αποφεύγαμε τις επιπολαιότητες αλλά και τα άστοχα σουτ (πχ Κικερπιλ συνολικά 0/4 τρίποντα όλα ψιλοελεύθερα)

Το ματς πήγε στο πόντο, όπως τα καταφέραμε και πάλι καλά που πήραμε τη νίκη. Καθάρισε ο Τρέβον με το καλάθι στα 4.9" - του έγινε και φάουλ από δυο Λαρισινούς που δεν δόθηκε. Έριξε την τάπα στον Φράνσιν κι όλα καλά κι όλα ωραία (όσον αφορά το αποτέλεσμα)

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ Ο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
21 ΠΟΝΤΟΙ, ΜΕ 5/5 !!!! ΤΡΙΠΟΝΤΑ (μετράει 11/13 στα 3 τελευταία ματς !!) ΚΑΙ 8 ΑΣΙΣΤ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΣ, ΕΒΑΛΕ 20 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΔΩΣΕ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΜΠΑΛΑ ΕΚΑΙΓΕ. Αν μάλιστα βγάλουμε σκορ με τον Νικόλα μέσα και με τον Νικόλα έξω, η διαφορά χωρις αυτόν ήταν τεράστια.

ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ BRYANT (18π-11ρ) παρά τα λάθη και επιθετικά ο Δορκοφίκης (10π). Με σκαμπανεβάσματα ο DJ (9π, 5ασ).


Και μερικές φωτό









ashton
QUOTE
Φλεβαράκης: "Να αποκτήσουμε ηρεμία"

Ο Κώστας Φλεβαράκης μετά το τέλος της αναμέτρησης τόνισε: "Γνώριζα πως η ΑΕΛ διαθέτει καλή ομάδα. Πάντα οι ομάδες του Βαγγέλη είναι μαχητικές. Δεν είχαμε ηρεμία πριν το παιχνίδι. Θα πρέπει να λύσουμε τα όποια προβλήματα ώστε να αποκτήσουμε ξανά την ηρεμία μας. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ’ όλους.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Θα πρέπει να αποκτήσουμε μια ηρεμία με τα υπάρχοντα παιδιά. Είναι κρίμα να έχουμε προβλήματα και μεταξύ μας. Εφόσον λυθούν όλα τα ζητήματα, οικονομικά και νομικά τότε θα το σκεφτούμε για προσθήκες".

Αναμνήσεις "ξύπνησε" στον Βαγγέλη Αλεξανδρή η αναμέτρηση στα Πατήσια. Ο "τίγρης" μετά το τέλος σχολίασε: "Σταθήκαμε τυχεροί που δεν είχε τον κόσμο της η ΑΕΚ. Αν η ομάδα μου έπαιζε στο Αλκαζάρ θα είχαμε σωθεί με… τα τσαρούχια. Είναι δύσκολες οι νίκες σε ένα μεγάλο ματς όπως αυτό της Νεάπολης. Ήταν το πέμπτο ματς που χάνουμε στον πόντο, κάτι που μου κοστίζει διπλά. Το παιχνίδι ήταν πολύ καλό. Η ΑΕΚ στο τέλος ήταν πιο ικανή".

Για την απομάκρυνση των τριών παικτών ο Αλεξανδρής ανέφερε: "Είχαμε μικρό προϋπολογισμό και εμπιστεύτηκα κάποια νέα παιδιά. Ζήτησα συγνώμη από αυτά τα τρία παιδιά διότι από εδώ και στο εξής ούτε μπορούσαν να με βοηθήσουν, ούτε να τους βοηθήσω κι εγώ. Ήταν άδικη η διπλή ανακοίνωση του ΠΣΑΚ. Έχουμε πλέον δέκα ελληνόπουλα…"

sport24.gr
ashton
και η κριτική

4. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε για να ηρεμήσει το παιχνίδι μας. Λάθη δεν έκανε πολλά (1), μοίρασε και 2 ασιστ, έβαλε και το ένα από τα δυο τρίποντα που σούταρε. Μάζεψε και 4 ρημπάουντ. Τίποτα το ιδιαίτερο, δεν ήταν αρνητικός όμως.

6. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Προσπάθησε να πιέσει στην περιφέρεια, τα κατάφερε μέσες-άκρες. Πέτυχε ένα τρίποντο που σουταρε με άσχημες προϋποθέσεις, στη συνέχεια όμως την είδε air και έχασε 2 προσπάθειες για 2π. Έκανε και 2 λάθη.


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τα πάντα όλα ο Παπέου... 21 πόντοι, με 5/5 τρίποντα (θυμήζω... 5/7 με παο, 1/1 με Κολοσσό, 5/5 τώρα = 11/13 στα τρια τελευταία ματς !!!), μοίρασε και 8 ασιστ, έπαιξε άμυνα - ο καλύτερος παίκτης μας συνολικα.


8. THOMPSON
Ψιλοχαμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως ήταν αρκούντως σοβαρός στο τέλος όταν χρειάστηκε. 9π, 5ασ.



9. ΧΑΤΖΗΣ
Ξεκίνησε πολύ καλά, παίζοντας βασικός λόγω της απουσίας του Ούγγρου, έφαγε παγκουί μετά μάλλον αδικαιολογητα (και με βάση τα αποτελέσματα και την εν γένει παρουσία μας χωρίς αυτόν στο παρκέ). Στο τέλος έδειξε για άλλη μια φορά πως when the goings get tough the tough get going..
Τέλειωσε με 20 πόντους, καλά ποσοστά (6/7 2π, 8/10 1π), 3ασ, 2κλ.

11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Για άλλη μια φορά έδωσε μεγάλη βοήθεια στην επίθεση. Πέτυχε 10π με 2/4 2π, 2/2 3π. Αμυντικά ως συνήθως είχε πρόβλημα, φορτώθηκε και νωρίς με φάουλ έδεσε το γλυκό.

12. KIKERPILL
Κακός. Σούταρε 4 φορές ουσιαστικά ελευθερος έξω από τα 6μ25 και αστόχησε και τις 4... Αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχος για τα δεδομένα του θα ήταν αλλοιώς οι συνθηκες στο ματς, αφού τα σουτ τα έχασε σε σημεία που πηγαίναμε να ξεφύγουμε. Στην άμυνα παλεψε.



13. BRYANT
Καθάρισε στο τέλος κι αυτό μετράει, παρά τα λάθη του σε κάποια σημεία και το ότι ο Φρανσις μας ταλαιπωρησε. Επαιξε άμυνα στον Κόμματο στην επανάληψη και τον περιορισε . Τέλειωσε με 18π - 11ρ.


14. ANDERSEN
Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα με τις μέτριες προς κακές εμφανίσεις. Εβαλε ένα καλάθι "σεντερισιο", πήρε δυο επιθετικά, αλλά όταν πήγε να τρέξει ή να κινηθεί είχαμε το θάνατο της μαύρης αλεπους..

15. NEMETH

Ηταν με τη φορμα στον πάγκο χωρίς δυνατότητα να παίξει. Γιατί ? Δεν το καταλαβα...

17. ΤΑΠΟΥΤΟΣ

Ξεκίνησε ψιλοορεξάτος, είχε διάθεση, αλλά μετά από ένα λάθος στο κατέβασμα που έχασε τη μπάλα έφαγε πάγκο και μάλλον ξεχάστηκε εκεί.

18. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Τυπικά στη 12άδα χωρίς να παίξει όπως πάντα...
basketball lover
QUOTE(ashton @ Jan 22 2009, 19:10 ) *
και η κριτική

4. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Μπήκε για να ηρεμήσει το παιχνίδι μας. Λάθη δεν έκανε πολλά (1), μοίρασε και 2 ασιστ, έβαλε και το ένα από τα δυο τρίποντα που σούταρε. Μάζεψε και 4 ρημπάουντ. Τίποτα το ιδιαίτερο, δεν ήταν αρνητικός όμως.

6. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
Προσπάθησε να πιέσει στην περιφέρεια, τα κατάφερε μέσες-άκρες. Πέτυχε ένα τρίποντο που σουταρε με άσχημες προϋποθέσεις, στη συνέχεια όμως την είδε air και έχασε 2 προσπάθειες για 2π. Έκανε και 2 λάθη.


7. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
Τα πάντα όλα ο Παπέου... 21 πόντοι, με 5/5 τρίποντα (θυμήζω... 5/7 με παο, 1/1 με Κολοσσό, 5/5 τώρα = 11/13 στα τρια τελευταία ματς !!!), μοίρασε και 8 ασιστ, έπαιξε άμυνα - ο καλύτερος παίκτης μας συνολικα.


8. THOMPSON
Ψιλοχαμένος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, όμως ήταν αρκούντως σοβαρός στο τέλος όταν χρειάστηκε. 9π, 5ασ.



9. ΧΑΤΖΗΣ
Ξεκίνησε πολύ καλά, παίζοντας βασικός λόγω της απουσίας του Ούγγρου, έφαγε παγκουί μετά μάλλον αδικαιολογητα (και με βάση τα αποτελέσματα και την εν γένει παρουσία μας χωρίς αυτόν στο παρκέ). Στο τέλος έδειξε για άλλη μια φορά πως when the goings get tough the tough get going..
Τέλειωσε με 20 πόντους, καλά ποσοστά (6/7 2π, 8/10 1π), 3ασ, 2κλ.

11. ΔΟΡΚΟΦΙΚΗΣ
Για άλλη μια φορά έδωσε μεγάλη βοήθεια στην επίθεση. Πέτυχε 10π με 2/4 2π, 2/2 3π. Αμυντικά ως συνήθως είχε πρόβλημα, φορτώθηκε και νωρίς με φάουλ έδεσε το γλυκό.

12. KIKERPILL
Κακός. Σούταρε 4 φορές ουσιαστικά ελευθερος έξω από τα 6μ25 και αστόχησε και τις 4... Αν ήταν στοιχειωδώς εύστοχος για τα δεδομένα του θα ήταν αλλοιώς οι συνθηκες στο ματς, αφού τα σουτ τα έχασε σε σημεία που πηγαίναμε να ξεφύγουμε. Στην άμυνα παλεψε.



13. BRYANT
Καθάρισε στο τέλος κι αυτό μετράει, παρά τα λάθη του σε κάποια σημεία και το ότι ο Φρανσις μας ταλαιπωρησε. Επαιξε άμυνα στον Κόμματο στην επανάληψη και τον περιορισε . Τέλειωσε με 18π - 11ρ.


14. ANDERSEN
Άλλος ένας κρίκος στην αλυσίδα με τις μέτριες προς κακές εμφανίσεις. Εβαλε ένα καλάθι "σεντερισιο", πήρε δυο επιθετικά, αλλά όταν πήγε να τρέξει ή να κινηθεί είχαμε το θάνατο της μαύρης αλεπους..

15. NEMETH

Ηταν με τη φορμα στον πάγκο χωρίς δυνατότητα να παίξει. Γιατί ? Δεν το καταλαβα...

17. ΤΑΠΟΥΤΟΣ

Ξεκίνησε ψιλοορεξάτος, είχε διάθεση, αλλά μετά από ένα λάθος στο κατέβασμα που έχασε τη μπάλα έφαγε πάγκο και μάλλον ξεχάστηκε εκεί.

18. ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

Τυπικά στη 12άδα χωρίς να παίξει όπως πάντα...

XATZHΣ,πιστευω εχει να δωσει πολλα ακομη αν τον εμπιστευθουν περισσοτερο.ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ,μηπως να παρει λιγο χρονο συμμετοχης?αλλιως ας τον δωσουν σε μικροτερη κατηγορια να παιξει το παιδι.ειναι κριμα γιατι ειναι ταλενταρα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.