Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Denver Nuggets
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Tobias Funke
Denver Nuggets





Now what?




Προηγούμενο Ρεκόρ (2012-2013): 57-25
Leaders (2012-2013):



Πόντοι: Lawson 16.7- Gallinari 16.2- Iguodala 13.0
Ριμπάουντ: Faried 9,2 - Koufos 6.9 - Iguodala 5.3
Ασσίστ: Lawson 6.9 - Miller 5.9 - Iguodala 5.4

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:LawsonSG:FoyeSF:ChandlerPF: FariedC:McGee


Πάγκος:
PG’s: Andre Miller - Nate Robinson
SG’s: Evan Fournier
SF’s: Gallinari-Jordan Hamilton-Quincy Miller
PF’s: J.J. Hickson-Darrell Arthur-Anthony Randolph
C’s: Timofey Mozgov
Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Randy Foye (FA), J.J. Hickson (FA), Nate Robinson (FA), Darrell Arthur (traded from Memphis
Έφυγαν: Andre Iguodala (FA), Corey Brewer (FA), Kosta Koufos (traded to Memphis)

Προπονητής:

Brian Shaw
Ένας από τους πλέον πολυδιαφημισμένους βοηθούς, παίρνει επιτέλους την ευκαιρία του σαν πρώτος και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα παίξει με ένα ρόστερ που ναι μεν δεν υπολείπεται σε ταλέντο αλλά ήταν στημένο για να παίζει με κάπως συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού κάτι που ο ίδιος δήλωσε ότι θέλει να αλλάξει.
Σχόλιο:

Μετά από μία εκπληκτική regular season που τους έφερε 3ους στη Δύση, τα play-offs ήρθαν και τους προσγείωσαν απότομα. Μεγάλο αίνιγμα για μένα, κυρίως μετά την αποχώρηση του Karl. Πολλοί τους θεωρούσαν κακούς αμυντικά αλλά αυτό οφείλονταν κυρίως στο ότι έπαιζαν τα παιχνίδια τους στον πιο γρήγορο ρυθμό από όλες τις ομάδες. Ήταν απλώς μέτριοι. Οπότε χάνοντας τον καλύτερο αμυντικό τους στην περιφέρεια (Iggy) όσο και ψηλό (Koufos)έχω μεγάλη περιέργεια να δω πως θα το χειριστεί ο Shaw. Οι Faried-McGee είναι αποδεδειγμένα κακοί αμυντικοί, το ίδιο κι ο Hickson ενώ και στην περιφέρεια δεν υπάρχει κάποιος που να μπορείς να στηριχθείς.

Το καλοκαίρι εκτός από τον Karl, έχασαν κι έναν από τους καλύτερους GM της λίγκας (Ujiri), ενώ κι οι κινήσεις τους στην αγορά ήταν τουλάχιστον αινιγματικές αφού ενισχύθηκαν σε θέσεις που δεν χρειάζοταν τόσο και μάλιστα με κακούς αμυντικούς (Nate,Hickson). Με τόσες πολλές αλλαγές λοιπόν σε όλο το franchise, είναι κι η πιο δύσκολη για μένα ομάδα για να κάνεις κάποια πρόβλεψη.


Πρόβλεψη: 42-38
Conference rank: 9th
Division rank: 3rd



up
benchwarmer
Τα πρώτα ματς λοιπόν σαφέστατα δικαιώνουν τον Omar Tobias, καθώς το ξεκίνημα είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με αυτό που είχαμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια. Σίγουρα ο προπονητής είναι νέος και θέλει χρόνο, αλλά εάν στόχος είναι η συνέχιση της πορείας των προηγούμενων ετών και όχι κάποιο rebuilding, τότε μάλλον δεν βρίσκονται στον σωστό δρόμο. Ίσως πρέπει να ψάξουν να στείλουν μερικούς "ενεργούς" παίχτες για κάποιο expiring, και παράλληλα να αρχίσουν να γλυκοκοιτάνε και το draft, το οποίο αναμένεται να είναι πολύ ενδιαφέρον, ακόμα και μετά τις 3-5 πρώτες θέσεις.
JR_Swish
Περίμενα ότι θα ήταν κακή η εκκίνηση της σεζόν και σιγά σιγά θα αρχίσει να στρώνει η ομάδα.
Προφανώς η πορεία μέχρι την επιστροφή του Γκάλο θα δείξει ποιοι είναι ο στόχοι της ομάδας,ήδη επέστρεψε ο Τσάντλερ και έδειξε σε καλή κατάσταση στο παιχνίδι με τους Lakers.
Tanking αυτή η ομάδα με Ty,Gallinari,Faried,Miller,Chandler,Mcgee δε μπορεί να κάνει, υπάρχουν τουλάχιστον 10 πολύ χειρότερες ομάδες.
Πιστεύω ένας από τους Mcgee,Faried μέχρι το trade deadline θα μας έχει χαιρετήσει γιατί δε χωράνε 2 μέτριοι αμυντικοί με μονοδιάστατο επιθετικό παιχνίδι και αυτός πιστεύω θα είναι ο Faried,αφενός γιατί που να βρεις κορόιδο να πάρει το απίθανο συμβόλαιο του Mcgee και αφετέρου γιατί ο Faried ψάχνει για ένα συμβόλαιο κοντά στα 10 εκατ. που προφανώς και δεν τα αξίζει (γι' αυτό και η υπερφόρτωση στο 4) .Εγώ θα προτιμούσα κάτι σε Kawhi,Jimmy Butler δηλ έναν πολύ καλό περιφερειακό αμυντικό με περιθώρια εξέλιξης αλλά νομίζω ή θα περιοριστούμε σε κάτι πιο μέτριο + draft picks ή θα πληρωθεί πάνω από την αξία του Faried.
Προσωπική εκτίμηση κοντά στις 45-48 νίκες,λίγο πιο πάνω δηλ από αυτές που οι περισσότεροι λέτε, αλλά απ' το να μπούμε playoffs στο 7 ή 8 και να μας καθαρίσουν πάλι σαν αυγό προτιμώ να μπουν ομάδες σαν τη Μινεσότα και το Πόρτλαντ.
JR_Swish
Αδικήσαμε τον εαυτό μας απέναντι σε μια μέτρια Οκλαχόμα εχθές.
18 χαμένες βολές (η τελευταία ήταν ηθελημένη από τον Ty),πολλά χαμένα αμυντικά ριμπ. ειδικά στην τελευταία περίοδο και πάει το ματσάκι.
Τίμια εμφάνιση από τον Hickson με 18π,19ριμπ αν και έχασε κάποιες μάχες ειδικά στο τέλος αλλά πάλευε σχεδόν μόνος τους απέναντι σe Ιμπάκα-Πέρκινς.
Πιστεύω θα ανέβει η ομάδα δεν είναι τόσο κακή όσο έδειξε στα εκτός με Rockets και εντός με Blazers.

Προφανώς το αγκάλιασμα του Ιμπάκα στον Μοζγκόφ στην τελευταία φάση είναι εντός κανονισμών..
JR_Swish
Το χθεσινό παιχνίδι με τους Mavericks μπορεί να το καθάρισε ο Nate με τους 11 πόντους στην τελευταία περίοδο όταν και η διαφορά στο σκορ πήγαινε να κλείσει,αλλά η εκκίνηση στο πρωτάθλημα που κάνει ο Ty είναι τουλάχιστον εξαιρετική.Θα είναι κρίμα να μην πάρει μια θέση στο ASG εάν συνεχίσει έτσι.
Τα μούσκουλα και η μαχητικότητα που βγάζει ο Χίκσον μέσα στο παιχνίδι με κάνει να σκέφτομαι πόσο μας έλειπε κάτι τέτοιο σε κάποιες σειρές στα playoffs που η σκληράδα μέσα στη ρακέτα δεν ήταν και από τις βασικές προτεραιότητες του Karl.
2 νίκες επί του Dallas στις τελευταίες 3 μέρες και για πρώτη φόρα μέσα στη χρονιά πάνω από το 50% σε νίκες..Επόμενα παιχνίδια με Minnesota εκτός και Knicks στο Pepsi Center.
JR_Swish
Ενθαρρυντική εμφάνιση και νίκη απέναντι στους Raptors με 112-98.
72 οι πόντοι του πάγκου,με τον Nate να παίρνει φωτιά για άλλη μια φορά στην 4η περίοδο με 18 από τους 23 του πόντους.
Επιτέλους σημάδια ζωής από τον Μοζγκόφ στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση.
Καλή αμυντική συνεισφορά από Chandler,Faried και Arthur (είχε και 7/7 δίποντα).



Απογοήτευση μέχρι τώρα η απόδοση του Fournier που δεν έχει προσφέρει σχεδόν τίποτα.
Air Kef
Χαιρομαι πάρα πολύ που διαχρονικά οι καλοί προπονητές επιβεβαιώνονται.

Ο Καρλ είχε ένα πλάνο και έκανε σταθερά βήματα, είχε την ατυχία με τον Γκαλινάρι πέρσι που δυσκόλεψε πάρα πολύ τα πλέι οφ πέρσι και τελικά διώχτηκε επειδή επέλεξε να ξεκινάει τα ματς με τον συμβατικό και σταθερό Κουφό αντί τον αστείο Μακ Γκι.

Κλασσική η παγίδα που έπεσαν οι Νάγκετς αλλά οι παίκτες δεν κάνουν την ομάδα από μόνοι τους και ο Σο δεν τα καταφέρνει προς το παρόν, έχοντας -μεταξύ άλλων- εξουδετερώσει μόνος του το όπλο που λέγεται Φαρίντ.
Nuntius
Ημίχρονο στο Pepsi Center. Το σκορ ανάμεσα στους Indiana Pacers και τους Denver Nuggets είναι 36-55 υπέρ των Nuggets.

Και τα προβλήματα μας στο road trip συνεχίζονται. Η επίθεση μας είναι τελείως ανεμική σήμερα. Οι ψηλοί μας και ο πάγκος μας δεν μας έχουν προσφέρει καμία απολύτως βοήθεια. Αμυντικά, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα στις επιστροφές και έχουμε αφήσει τους Nuggets να τρέξουν αλλά αυτό είναι σχετικά λογικό απέναντι στους Nuggets μέσα στην έδρα τους.

Για να δούμε αν θα καταφέρουμε να επανέλθουμε στο παιχνίδι. Τα πράγματα δείχνουν πολύ δύσκολα.
Nuntius
Λήξη τρίτης περιόδου. Το σκορ είναι 76-86 υπέρ των Nuggets.

Η επίθεση μας ήταν αρκετά καλύτερη σε αυτό το δωδεκάλεπτο και γι' αυτό καταφέραμε να μειώσουμε στους 10 πόντους. Συνεχίζουμε να έχουμε θέματα στην άμυνα, πάντως. Για να δούμε πως θα πάει το τελευταίο δωδεκάλεπτο.
Nuntius
Ήττα με 96-109 από τους Nuggets.

Προσπαθήσαμε αλλά δεν τα καταφέραμε τελικά. Η κούραση μας ήταν έκδηλη και δεν μας βοήθησε καθόλου το γεγονός πως και οι δύο Center μας αποβλήθηκαν με 6 φάουλ ο καθένας tongue.gif
JR_Swish
Αν υπάρχει σοβαρά το ενδεχόμενο να στείλει η Μινεσότα τον Love στους Nuggets θα έλεγα πως όλοι πλην Ty,Gallo θα πρέπει να είναι tradable ακόμα κι αν αυτός δε συμφωνήσει σε πρόωρο extension (που δε θα συμφωνήσει προφανώς).
Στο παρελθόν βέβαια με την περίπτωση του Ίγκι αυτό δεν βγήκε σε καλό αλλά αν δεν γίνει upgrade στο roster το περισσότερο που θα μπορέσει να διεκδικήσει το Ντένβερ για τις επόμενες σεζόν είναι η είσοδος στα playoffs και μέχρι εκεί.
Αν πάει καλά η ομάδα στη σεζόν που έρχεται και δημιουργηθεί ένα σύνολο που μπορεί να πείσει τον Love να μείνει πιστεύω πως οι Nuggets γίνονται σοβαροί διεκδικητές της τετράδας στη Δύση, από την άλλη αν διαλέξει να φύγει (που είναι και το πιο πιθανό) προχωράς σε rebuilding μια ώρα αρχύτερα.
Άλλωστε αν ο Josh Kroenke ήταν ικανοποιημένος με μια ομάδα που ταβάνι της είναι ο πρώτο γύρος θα έπρεπε να είχε διατηρήσει το μοντέλο Καρλ.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.