Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Β' Εθνική
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Οτιδήποτε για το μπάσκετ
fatboy
Λοιπόν δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρακολουθείτε μικρότερες κατηγορίες αλλά όσοι δεν το κάνετε να ξέρετε ότι το μπάσκετ δεν είναι καλό μόνο στα μεγάλα σαλόνια της Α1. Στην Β' Εθνική για παράδειγμα γίνεται πανικός. Η Δάφνη είναι πρώτη με 31 βαθμούς και ακολουθεί το ΡΕΘΥΜΝΟ (πάμε για άνοδο ρε!!!) και η Ολυμπιάδα Πατρών με 30 και πιο πίσω το ICBS ΜΕ 29. Έχω πάει σε μερικούς αγώνες και ομολογώ ότι σε κάποιους παίχτηκε φοβερό μπάσκετ.

Αξίζει να γεμίζουμε και τα γήπεδα των περιφερειακών πρωταθλημάτων.
IraTmac
παρακολουθώ Γ' Εθνική όπου το Πανόραμα πάει για άνοδο, μιας και μένω δίπλα στο γήπεδο και παίζουν στην ομάδα αρκετοί γνωστοί. Όντως, καλό μπάσκετ με περισσότερο πάθος από οτι στα επαγγελματικά. ειδικά σε σημαντικούς αγώνες ή τοπικά ντέρμπι γίνεται σφαγή.
dizzy_fingers
Η περσινή Α'ΕΣΚΑ τηρουμένων των αναλογιών ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ελλάδας...χωρίς υπερβολή. wink.gif
Οι μισές ομάδες ήταν υποψήφιες για άνοδο. ohmy.gif

Είναι αλήθεια ότι παίζεται καλό μπάσκετ στις μικρότερες κατηγορίες (πολλά παιχνίδια που κρίνονται στο τέλος...όχι μεγάλη βάση στην άμυνα...) αλλά δυστυχώς δε διαφημίζονται αυτά τα παιχνίδια.
Ακόμα θυμάμαι που το supersport έδειχνε παιχνίδια από το κλειστό του Στρέφη, τότε που ακόμα παίζαμε στις εθνικές κατηγορίες (Αστέρας Εξαρχείων Β'Εθνική 41.gif )... wub.gif

Μπράβο πάντως στη Δάφνη που είναι πρώτη, γιατί θυμάμαι ότι πέρσι είχε προβλήματα και γενικώς τα τελευταία χρόνια πήγαινε κατά διαόλου...Έχει κι ωραίο γήπεδο wink.gif.



Μικρή ασήμαντη σημείωση: Αν ανοίξετε την επόμενη φορά θέμα για μικρότερες εθνικές κατηγορίες, κάντε το στο "Γενικές Συζητήσεις" στο "Ελληνικό μπάσκετ"...wink.gif
Ο λόγος που δε μεταφέρω το παρόν τόπικ, είναι γιατί το "Γενικές συζητήσεις" είναι υποφόρουμ και για κάποιον λόγο δε μπορώ 39.gif...bug της φόρμας...
IraTmac
QUOTE (dizzy_fingers @ Feb 21 2005, 07:22 PM)
Η περσινή Α'ΕΣΚΑ τηρουμένων των αναλογιών ήταν το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Ελλάδας...χωρίς υπερβολή. wink.gif
Οι μισές ομάδες ήταν υποψήφιες για άνοδο. ohmy.gif

εχμ... έχεις παρακολουθήσει στενά ΟΛΕΣ τις άλλες? wink.gif
dizzy_fingers
Όχι...είχα ΠΑΙΞΕΙ ενάντια στις άλλες. wink.gif

(εντάξει..."παίξει" - μην αρχίσουν τα σχόλια για τον παραγκωνισμό μου στον πάγκο 33.gif γιατί θα πέσουν banαρίσματα torture.gif 48.gif 19.gif )
Kabamaru
Arhisa na asholoume me ta mikra protathlimata prosfata ki eho na po pos einai poly endiaferonta.

Pantos oson afora tin A2 kai tin B ethniki, vlepoume pos ta nisia are stiking back (OFI/Irakleio, Kolossos Rodou, Halkida, Rethymno). OLE! By the way...o Ergotelis ehei omada basket? tongue.gif

Mia erotisi: Oi Ampelokipoi pou hathikan? Den einai oute B' Ethinki, oute G' Ethinki, oute se kamia katigoria tis ESKA.... Dialithikan? I gynekeia omada yparhei, alla ta ihni tis andrikis ehoun hathei... Any info?
dizzy_fingers
Οι Αμπελόκηποι, πέρσι που είχα κοιτάξει, ήταν Γ'ΕΣΚΑ!!!! ohmy.gif
Φέτος, είναι αλήθεια πως δεν έχω τσεκάρει. Μπορεί να διαλύθηκε ή να συγχωνεύτηκε. 39.gif
Θα κοιτάξω αύριο που θα έχει τα αποτελέσματα της κατηγορίας στην εφημερίδα wink.gif.
dizzy_fingers
Ναι, το έψαξα λίγο και όντως παίζει ακόμα Γ'ΕΣΚΑ - 2ο όμιλο.

Είναι 9η στη βαθμολογία:
Σε 14 αγώνες:
Δόξα 26
Betoto Κουκάκι 26
Εθνικός Ελληνορώσων 25
Θρίαμβος 23
Πρωτέας 22
Ποσειδώνας 22
Πέρα Κλουμπ 21
Εργαζόμενοι ΕΑΒ 21
Αμπελόκηποι 20
Κυψελιακός 20
Πήγασος 19
Αναγέννηση 17
Περισσός 16
Νέα Ιωνία 16.

Προπονητής, ο Πασχάλης - Αντώνης?. Αν είναι όντως αυτός τότε έχει έναν από τους πιο αινιγματικούς προπονητές που έχω δει ποτέ.
Φυσιογνωμία χαρακτηριστηκότατη μάγκα, μη δουλευταρά, "δε βαριέσαι αδερφέ, πιάσε ένα φραπέ και χαλάρωσε", με το μουστακάκι του, την κοιλίτσα και το 50ράκι παπί....ο οποίος όμως πέρσι ανέβασε την Κυπριάδου από Γ στη Β και φέτος μαζί με έναν Τσόγκα την έχει στη δεύτερη θέση -1 βαθμό από την κορυφή!!!! ohmy.gif

Για φαντάσου βρε που θα δούμε και Πασχάλη στην Α ΕΣΚΑ.... blink.gif
GO COACH GO!!!!! wav.gif
Warrior
Απο τοτε που αφησε ο Καλαφας 41.gif τους Αμπελοκηπους 77.gif τους πηρε και τους
σηκωσε...
Α,ρε που εχουμε καταληξει,Γ'ΕΣΚΑ..και γω πριν μερικες μερες το ειδα..

Πω πω παιδια θυμηθηκα Φλωρο...Φαντερμπεργκ 77.gif ..Αμαγια..
Τι ωραιες εποχες...Θυμηθηκα και εναν αγωνα που πληγωσαμε και την αγαπημενη μου
ομαδα..αλλα χαλαλι..
dizzy_fingers
Μιας και τα πιάσαμε τα πρωταθλήματα, να σας ενημερώσω και για την πορεία της ομάδας που γαλουχήθηκε μπασκετικά ο admin σας cool.gif.

Ο Αστέρας Εξαρχείων λοιπόν, μέσω των οικονομικών προβλημάτων και της κατάστασης που έχει επιφέρει η αδιαφορία του προέδρου της ομάδας Γ.Μαζαράκη (κλασική νοοτροπία έλληνα παράγοντα:"φάε λεφτά και άσε την ομάδα στο έλεος του θεού") οδεύει ολοταχώς προς τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία της ΕΣΚΑ καθώς είναι τελευταίος στη βαθμολογία με έναν βαθμό λιγότερο από τον προτελευταίο:

Σε 17 αγώνες:
Κορωπί 33
Ηλιούπολη 31
Γκυζιακός 30
Ζωγράφου 29
Κηφισιά 27
Αρης Πετρούπολης 27
Απόλλων 26
Νίκη Αμαρουσίου 25
Λαρισαϊκός 25
Αίολος 24
Χολαργός 23
Τρίτωνας 23
Αγ. Θωμάς 22
Κερατέα 21
Φιλαθλητικός 21
Αστέρας Εξαρχείων 20

Ανεβαίνουν 2, πέφτουν νομίζω 4.

Προπονητής της ομάδας, ο ίδιος από τότε που η ομάδα κατρακύλησε από τη Β Εθνική (τότε ο Πανελλήνιος ήταν Γ Εθνική....χαρά οι οπαδοί της ομάδας...) μέχρι και την Α ΕΣΚΑ, ο Άγγελος Κουλουριώτης, ο οποίος εσχάτως προπονεί και το γυναικείο τμήμα της ομάδας - which by the way είναι 3η από το τέλος... sad.gif


Να σημειώσουμε ότι το ανδρικό αποτελούν 5-6 ηρωικοί παίκτες τους οποίους θα ήθελα να αναφέρω:

Ο αρχηγός Κώστας Μακρής που μεταξύ δουλειάς και συνεδρίων βρίσκει το χρόνο και την όρεξη να παίζει στους αγώνες της ομάδας.

Ο Τζίμης Καζιάνης, γνωστός σε πολλούς ίσως από τη θητεία του στη Νήαρ Ηστ. Έχει περάσει τα 30κάτι εδώ και καιρό, όμως συνεχίζει να προσφέρει στην ομάδα μας βομβαρδίζοντας τα αντίπαλα καλάθια με 3ποντα...

Ο Προκόπης Κομματάς, από τους παλιότερους στην ομάδα (από τα παιδικά), ένας ψηλός που περισσεύει στην κατηγορία, αλλά τα χρόνια και τα γόνατά του, του έχουν στερήσει την όρεξη να παίξει μπάσκετ. Τον κατηγορεί κανείς με την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα...

Ο Λευτέρης Γεωργόπουλος...Βασικός πλέι μέικερ της ομάδας ο οποίος θα έπρεπε να είχε καλύτερη τύχη. Ταλέντο παλιά - κλιμάκια + μεικτές, από τα πολλά ταλέντα που έβγαλε ο Χολαργός, αλλά έχει κολλήσει εδώ και χρόνια σε αυτήν την ομάδα από την οποία θέλει να φύγει κάθε καλοκαίρι, αλλά πάντα κολλάει εκεί. Λευτεράκη σου εύχομαι να φύγεις φέτος και να βρείς τη στέγη που σου ταιριάζει. Έχεις και χρόνο μπροστά σου.

Ο Λεωνίδας Καλοβυρνάς. Φιλαράκι από παλιά χρόνια με τον Γεωργόπουλο, δυάρι με πολύ καλά σωματικά προσόντα για την κατηγορία, τραυματίας υπηρετούσε τη μαμά πατρίδα μέχρι πριν λίγο καιρό. Εύχομαι να βρήκε κι αυτός άλλη ομάδα.

Και ο δύο φετινοί της ομάδας, οι Γιαννακόπουλος-Χαρίτος, που ήρθαν με βλέψεις στην ομάδα το καλοκαίρι, αλλά εδώ και καιρό συνειδητοποίησαν που έχουν μπλέξει..

Καλό κουράγιο παιδιά! 41.gif
Warrior
Πρεπει να ηξερα εναν Χαριτο,απο που σας ηρθε αυτος??
dizzy_fingers
Από Καρδίτσα. Αυτός είναι? biggrin.gif

Εγώ πάντως ήξερα κι έναν Δημήτρη Χαρίτο, 82άρη..ψηλό μελαχρινό. Πήγαινε παλιά στο δημοτικό μου. Αυτόν εννοείς μήπως?
dizzy_fingers
A! Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα πρωταθλήματα των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων της περιοχής σας, ακολουθήστε τα λινκ στη http://nodomain.stuff.gr/overplay/site/links.htm του overplay.tk. wink.gif
Warrior
Απο Καρδιτσα παντως δεν ειναι σιγουρα biggrin.gif:

Για τον αλλο δεν ξερω..ισως..θολα εχω την εικονα του,μπορει να ειναι και αλλος..
dizzy_fingers
Αυτός είναι γείτονάς μας και πήγαινε στα λύκεια εκεί πίσω από τη λεωφόρο.
IraTmac
ορίστε! έφυγε ο Σπύρος και η ομάδα διαλύεται...

ΣΠΥΡΟ ΘΕΕ, ΓΥΡΝΑ ΣΤΑ ΠΑΡΚΕ!


biggrin.gif tongue.gif
dizzy_fingers
Τι post count να σου βάλω παίχτη μου??!!!! wav.gif
5000??? Πες πόσα!!! biggrin.gif

Στη συνέχεια θα σας παραθέσω ένα ποστ από ένα γείτονα (EXARCHIOTΙS) σε άλλο φόρουμ και το οποίο εξηγεί πολλά πράγματα για την κατάσταση των μικρών ομάδων:

QUOTE (EXARCHIOTIS@soccerforum.gr)
Το σκεπτικό

Ρε σύ. Αυτός δεν έπαιζε στον Ιωνικό το 1980;
Ναι ρε!Αυτός είναι!
Ρε παπουουού! Ασε τα παιδάκια να παίξουν και τράβα γιά κανένα χαμομήλι!!!
Πόσες φορές έχετε ακούσει παρόμοιους διαλόγους σε αγώνες μικρών κατηγοριών;
Οι μικρές ομάδες έχουν κατακλειστεί από βετεράνους παλαίμαχους μπασκετμπολίστες της εποχής του...Πλαστήρα,προς χάριν των προέδρων-μεγαλομανάβηδων που ονειρεύονται ανόδους και κατατρόπωση του μισητού εχθρού...μεγαλομπακάλη της δίπλα γειτονιάς.
Ταυτόχρονα οι διαιτητές αναγνωρίζουν τον...Μπαρμπαπαππού τον οποίον και σέβονται χαρίζοντάς του μερικά σφυρίγματα γιατί τους θύμισε τα παιδικά τους χρόνια.
Ενίοτε ο Μπαρμπαπαππούς εκτελεί και χρέη προπονητή διά της μεθόδου του...σκάσε και άκου τον παλιό να πάρουμε το ματσάκι.
Εν έτει 2005 το μπασκετάκι γίνεται πιό φτωχό σε χρήματα και νέα πρόσωπα.
Μεγαλομανάβηδες,μεγαλομπακάληδες και αργυροχρυσοχόοι που το...φυσάνε έχουν αναλάβει να αναβαθμίσουν το καημένο άθλημα κολυμπώντας πεταλούδα στα νερά του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Με τον παρά τους και την κυρά τους σκορπάνε τα...μαρούλια αποκτώντας έμπειρους 40χρονους και 45χρονους παικταράδες και στέλνοντας στον Καιάδα παίδες και έφηβους...
Τι θέλει δηλαδή;
17 χρονώνε να παίζει στην πρώτη ομάδα του Πήγασου Ανω-κάτω Γούβας;
Να σιτέψει πρώτα,να κόψει και την λαλακία και μετά εδώ είμαστε.
Ο Μήτσος ο μεγαλομπακάλης σίγουρος γιά τον εαυτό του (έχω φάει εγώ το μπάσκετ με το κουτάλι...) κλείνει πονηρά το μάτι.
Ούτε που διαννοείται εκείνη τη στιγμή πως μάλλον οδηγεί τον πιτσιρικά στο τσιγάρο,το αλκοόλ και τα ναρκωτικά (κούφια η ώρα).
Κι όμως η ομοσπονδία τον επιχορηγεί γιά να έχει παιδικά και εφηβικά τμήματα.
Το λαμόγιο τσιμπάει τα λεφτά,κάνει κι ένα παιδομάζωμα σαρώνοντας τις παιδικές χαρές απ ότι κινείται,βάζει προπονητή τον Σούλη και τον Μπούλη που ναι καλοί γλύφτες και "ψώνια" που θέλουν να κάνουν τους προπονητές,κατεβαίνει και 2-3 αγωνιστικές και μετά,αφού μαζέψει 3 κατοστάρες διαλύει την ομάδα διά της μεθόδου του...ξενερώματος και του μένουν τα λεφτά στη τσέπη.
Μετά με αυτά τα φράγκα αγοράζει τον Μπαρμπαπαππού που είπαμε παραπάνω.
Δεν μπορώ να αγνοήσω τις καλές προθέσεις της ομοσπονδίας (παρ ότι κατά καιρούς πέφτουν και κάτι επιχορηγήσεις-φαντάσματα από τον ΟΠΑΠ όμως) αλλά φαίνεται πως το μοντέλο δεν λειτουργεί.
Ο αθλητισμός πάνω απ όλα είναι κοινωνικό αγαθό και με τον τρόπο που οι "προέδροι" διαχειρίζονται τις επιχορηγήσεις τα χρήματα είναι βέβαιο πως δεν πηγαίνουν εκεί που αρχικώς προορίζονται.
Είναι φανερό πως κάτι πρέπει να αλλάξει.
Να μπεί ανώτερο όριο ηλικιών σε όλες τις κατηγορίες κάτω από την Α2 τα 23 χρόνια.
Αν αυτό σκοντάφτει στον επαγγελματικό χαρακτήρα κάποιων κατηγοριών να επανέλθουν σε ερασιτεχνικό καθεστώς.
Να υποχρεώνονται οι ομάδες τις Α1 και Α2 να έχουν στην πρώτη ομάδα τους τουλάχιστον 4 παίκτες μέχρι 23 ετών και εξ αυτών οι 2 τουλάχιστον 20.
(Αν κι αυτό σκοντάφτει ας λειτουργήσουν κάποια κίνητρα).
Να θεσμοθετηθούν πριμ μικρότερου μέσου όρου ηλικίας σε όλες τις κατηγορίες.
Να δημιουργηθεί πρωτάθλημα βετεράνων γιά τους παίκτες άνω των 35 ετών με χρηματικά έπαθλα και ξεχωριστές επιχορηγήσεις (γιατί έχουν δικαίωμα να αθλούνται,αλλά όχι να κάνουν κακό στη νεολαία και το άθλημα που σίγουρα δεν το θέλουν)
Να ελεγχθούν οι ομάδες των μικρών κατηγοριών.
Ομάδες που έχουν λάβει επιχορηγήσεις γιατί διατηρούν τμήματα υποδομής και ακολούθως αποσύρονται από τα παιδικοεφηβικά πρωταθλήματα,να πληρώνουν πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο της επιχορήγησης.
Οι προπονητές των τμημάτων υποδομών να έχουν πτυχίο προπονητή καλαθόσφαιρας.
Οι προπονητές των πρώτων ομάδων σε όλες τις κατηγορίες να έχουν πτυχίο και τουλάχιστον τρία χρόνια προυπηρεσία στην πιό κάτω κατηγορία.
Τέρμα οι Λούληδες και τα λαμόγια που επιβιώνουν γιατί έχουν κουμπαριές με διαιτητές

Αγαπητοί φίλοι,τα παραπάνω είναι κάποιες πρόχειρες σκέψεις που αξιοποιούν μιά μακρόχρονη επαφή μου με το άθλημα και τους...πάγκους κυρίως από τη θέση του εφόρου.
Δίνουν σαφώς μιά κατεύθυνση γιά το πως πρέπει να πάνε τα πράγματα ΚΑΙ γιά να διασωθεί το αγαπημένο μας άθλημα,αλλά το κυριότερο γιά να σώσουμε τα παιδιά μας και να τους δώσουμε μιά διέξοδο με τον αθλητισμό κι όχι να μεγαλώνουμε τα αδιέξοδά τους.

ΥΓ.Το κείμενο γράφτηκε γιά τον Σπύρο,ένα παιδί που αγαπάει παθολογικά το μπάσκετ,αλλά οι παραπάνω μεγαλομπακάληδες-μεγαλομανάβηδες τον στείλαν σπίτι του στην θαλπωρή του play station και της φράπας.
Σταματήστε τους δολοφόνους των ονείρων
IraTmac
άψογο το κειμενάκι. τα έζησα κι εγώ πέρυσι σε ομάδα ποδοσφαίρου. αντί να έχουμε βασικούς στο αντρικό μια από τις καλύτερες γενιές παιδιών που είχε ποτέ η ομάδα, ο κόουτς έκανε μεταγραφές αγοράζοντας παλιούς επαγγελματίες ή διάφορους περίεργους, κρατώντας στο εφηβικό τους 17-18χρονους γιατί κάπου διάβασε οτι μπορούν (κι όχι ΠΡΕΠΕΙ) να παίζουν στο εφηβικό ως τα 18. φυσικά η ομάδα υποβιβάστηκε...

ευτυχώς φέτος όλα διορθώθηκαν. προσπαθούμε από την αρχή να ανεβούμε αλλά πιστεύω οτι θα το πετύχουμε. έστω και χωρίς μισθούς-συμβόλαια κλπ. με παιδιά 17-20 και 2-3 τριαντάρηδες που δίνουν εμπειρία χωρίς να κάνουν τους έξυπνους.
harris
Δεν ειχα μυριστεί μέχρι τώρα το κειμενο του Εξαρχειώτη...εκπληκτικό, δειχνει ακριβως αυτο που συμβαινει στις μικρες κατηγορίες......δυστυχως... sad.gif

Κατι θεματα σαν αυτο θα επρεπε κανονικά να συζηταμε, αλλά μαλλον πολλοι θα το βλεπουν ξενερωτο θεμα για προβληματισμό... sad.gif
dizzy_fingers
Ή γιατί δεν έζησαν αυτές τις συνθήκες και δεν τους ενδιαφέρει.
Δεν τους αδικώ...
kolossos
Εδώ στην Ρόδο δυστυχώς δεν υπάρχουν μικροί για να παίξουν στα αντρικά. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις... Εδώ το εφηβικό διεξάγεται με τα 1000 ζόρια... γκρρρρρρρρρρρρρρρ
leonkalf
QUOTE(dizzy_fingers @ Aug 26 2005, 01:39 AM)
Ή γιατί δεν έζησαν αυτές τις συνθήκες και δεν τους ενδιαφέρει.
Δεν τους αδικώ...
*

Συμφωνώ απόλυτα.

Πολύ σωστό το κείμενο,δείχνει ότι γράφτηκε από άνθρωπο που είναι γνώστης.Τα έχω ζήσει και εγώ.

Θα έκαναν καλό τέτοιες συζητήσεις.Συμφωνώ harri

Και γω σαν τον Σπύρο....παθολογική αγάπη για το basket
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.