Help - Search - Members - Calendar
Full Version: (1) Golden State Warriors vs (8) Portland Trail Blazers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
benchwarmer
(1) Golden State Warriors [67-15] vs (8) Portland Trail Blazers [41-41]



Playoffικό Status: GSW
Πέρυσι, το μυθικό 73-9 στην κανονική περίοδο δεν μεταφράστηκε σε δαχτυλίδι στα playoff. Φέτος, με την προσθήκη του Durant κάποιοι έγραψαν και για 82-0. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη, σε σημείο μάλιστα που το 67-15 να θεωρείται «κακό» ρεκόρ για τη συγκεκριμένη ομάδα. Προφανώς όμως οι βλέψεις όλων φέτος είναι μόνο στον τίτλο του πρωταθλητή και όχι σε κάποια (ιστορικά, αλλά ανούσια στην τελική) ρεκόρ. Το πόσο εύκολο είναι να συμβεί αυτό θα φανεί προσεχώς. Μέχρι τότε, θα πλανάται σίγουρα το ερώτημα αν όντως υπήρχαν/υπάρχουν/θα υπάρξουν ζητήματα χημείας μεταξύ Curry-Durant (κυρίως) ή απλά έπαιζαν στο (πολύ) ρελαντί στην regular. Και βέβαια, το ξαναγράφω για το συνειδητοποιήσουμε ε; 67-15 ρεκόρ, και όμως οι προσδοκίες (αν όχι όλων, αρκετών όμως) ήταν τέτοιες που καθόμαστε και συζητάμε.

Ο Σταρίστας
Javale McGee

Όποιος και να έρθει, όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο αστέρας, ηγέτης και βαρόμετρο αυτής της ομάδας. Περισσότερα λόγια δεν χωράνε, μένει να αποδείξει ο ίδιος κάποια πράγματα μετά τα περσινά.

Χρειάζεσαι επειγόντως ΡΕΣΤ φίλε μου: Draymond! Ιδανικός Προορισμός: Θιβέτ
Ρεστ, σε συνδυασμό κυρίως με αυθυποβολή, μην αρχίσει και κλωτσάει κόσμο στα κρίσιμα. Φυσικά μπορεί να ανοίξει μεγάλη κουβέντα για το “toughness” στο ΝΒΑ σήμερα, αλλά με τα παρόντα δεδομένα είναι πολύ κρίμα για το ταλέντο το δικό του και τους στόχους της ομάδας να ασχολείται με αυτά. Αν φτάσει βαθιά στα offs η ομάδα, θα είναι ο παίχτης-κλειδί με Leonard και Lebron, ας είναι ψυχολογικά πανέτοιμος.

Ο ανεξπέκτος
Δεν ξέρω κατά πόσο έχουν κάποιο κρυφό όπλο οι Warriors, είναι τόσο καλά τα φανερά τους. Παρόλα αυτά, θα αναφέρω ολόκληρη τη γραμμή ψηλών τους (Zaza, Javale, West κλπ). Όσο και αν ξέρουμε ότι η καλή πεντάδα είναι το Steph-Klay-Iggy-Green-Durant, κάποια κορμιά προφανώς θα χρειαστούν στην πορεία. Το ποιος θα είναι πιο έτοιμος είναι συνάρτηση και του εκάστοτε αντιπάλου (πιθανώς ο West λόγω εμπειρίας?). Σίγουρα πάντως η ομάδα μπορεί να κερδίσει και χωρίς αυτούς, απλά κουβέντα να γίνεται...

!!!Mismatch alert!!!
Η γραμμή τριών πόντων. Για τους Warriors είναι πολύ κοντά...


Playoffικό Status: POR
Τόσο το ρεκόρ, όσο και η κατάταξή τους είναι χειρότερα από πέρυσι (από 5οι με 44-40, σε 8οι με 41-41). Προσωπικά όμως πιστεύω πως το περσινό ήταν overachievement (κυρίως η πορεία στα πλέι-οφ δηλαδή), και πως η πραγματική δυναμικότητα της συγκεκριμένης ομάδας (όσο σπουδαία πράγματα και να κάνει ο Lillard) είναι κάπου εκεί. Βέβαια, παρόντος του Nurkic κατάφεραν ένα πολύ καλό run, το οποίο βέβαια θα πρέπει να το δούμε σε βάθος χρόνου. Εννοώντας δηλαδή από την επόμενη σεζόν, γιατί το να τραβήξει πολύ περισσότερο η φετινή τους χρονιά θα είναι ένας μικρός (ή και μεγάλος) άθλος. Αυτοπεποίθηση πάντως δείχνει να υπάρχει, μακάρι.

Ο Σταρίστας

Προφανώς. Περισσότερα δεν γράφω, δεν έχω την άδεια του τριμελούς Lillard fan club του φόρουμ που αποτελείται από 5-6 άτομα.

Χρειάζεσαι επειγόντως ΡΕΣΤ φίλε μου: Evan Turner. Ιδανικός Προορισμός: Κάπου μακριά
Εμ ναι. Ή έστω σταμάτα να σουτάρεις. 45 λεπτά Lillard και McCollum (και 45 σουτ, γιατί όχι) είναι ίσως ο μόνος τρόπος να καταφέρουν κάτι οι Blazers.

Ο ανεξπέκτος
Νουρκίτσαρος. ΟΚ, σίγουρα δεν τον λες και unexpected πλέον, είναι όμως ο x-factor της ομάδας. Δυστυχώς έρχεται από τραυματισμό, ίσως μάλιστα δεν προλάβει και όλα τα παιχνίδια. Πάντως η εικόνα που έδειξε όσο έπαιξε (15π-10ρ-3α-1κ-2τ μέσοι όροι) είναι τέτοια που μπορεί να βάλει προβλήματα στην ανύπαρκτη ελλιπή γραμμή ψηλών των Warriors.
ΥΓ: Pat Connaughton έλα στο λιμάνι.

!!!Mismatch alert!!!
McCollum. Όχι του Πανιωνίου και της Γαλατά, ο άλλος. Κι αυτό γιατί οι Warriors δεν φημίζονται και για την περιφερειακή τους άμυνα, η οποία ούτως ή άλλως θα είναι προσαρμοσμένη (φαντάζομαι) στον Lillard. Προσωπικά πιστεύω πως δεν αρκεί ο Δαμιανός, και πως η υπόλοιπη ομάδα δεν μπορεί να βοηθήσει τρελά επιθετικά. Οπότε ο κλήρος πέφτει στον CJ, που πρέπει να κάνει μια άκρως αποτελεσματική σειρά, κάτι ίσως όχι και τόσο δύσκολο με τον Klay πιθανότατα απέναντι.

Overview
Έχοντας κάνει κάποιες κουβέντες με επιφανή μέλη του φόρουμ, μάλλον θα είμαι ο party crasher που θα πω ότι η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη. 4-1 Warriors.
aegeansheed
QUOTE
Joe Freeman‏
@BlazerFreeman

Blazers center Jusuf Nurkic will NOT play today vs. the Warriors.

https://twitter.com/BlazerFreeman/status/853658791677526016
pain of salvation
Εσείς που ξέρετε...Σκοτωθηκαμε να μπούμε 8οι. Και τι θα καταλάβουμε τώρα;

Υ.Γ. Χρόνια πολλά,με υγεία
yorgos
Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Βασικά ούτε ψέκασμα.
RipCity
QUOTE (pain of salvation @ Apr 17 2017, 18:11 ) *
Εσείς που ξέρετε...Σκοτωθηκαμε να μπούμε 8οι. Και τι θα καταλάβουμε τώρα;

Υ.Γ. Χρόνια πολλά,με υγεία


Τώρα να πούμε κάτι δεν έχει νόημα. Επέλεξαν να μην τανκάρουν κι έπαιξαν πολύ καλό μπάσκετ τον τελευταίο μήνα. Αν ήταν υγιής ο Nurkic θα ήταν εντελώς διαφορετικό το χθεσινό παιχνίδι κι η σειρά γενικότερα. Τώρα και να μπει κάποια στιγμή δύσκολα να ναι στο 100%.

Ότι έγινε έγινε, τουλάχιστον μετά την απόκτηση του Nurkic και με 3 πικ στον πρώτο γύρο το μέλλον φαντάζει ευοίωνο. Επίσης ότι χάσαμε από το δικό μας πικ μοιάζει να το πήραμε από τα άλλα δύο που ανέβηκαν σημαντικά με τον κακό τελευταίο μήνα των Cavs και των Grizzlies.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.