Γεια σου, Μάριο.
Την παράμετρο του στρατού δεν τη γνώριζα όταν έκανα το προηγούμενο ποστ μου, αλλά τώρα αντιλαμβάνομαι. Είναι σπάνιοι οι χρήστες που εξειδικεύονται σε έναν και μόνο παίκτη, ακόμη και για τις ΗΠΑ, όπου δεν έχω βρει, πχ, αντίστοιχους hoopsencyclopedia για άλλους θρύλους του παρελθόντος, κάτι που θα κάνει τους πιτσιρικάδες της καινούριας γενιάς που βλέπουν μόνο Youtube να θεωρούν ότι στην ίδια κατηγορία με τον Τζόρνταν ανήκουν περισσότερο οι Κόμπι, Άιβερσον παρά οι Μπερντ, Μάτζικ, Καρίμ, μιας και οι τελευταίοι δεν έχουν αντιστοίχως εκτεταμένα χαιλάιτς.
Είμαι φαντάρος ρε πούστη μου...Γι'αυτό τα άφησα στη μέση...Στον Έβρο είμαι...Τώρα θα πάρω άδεια...Μπορώ να ανεβάσω φάσεις από τελικό πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ το 89 (Γκάλης 44 πόντοι), όλες τις φάσεις από το ιστορικό παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα (Γκάλης 45 πόντοι, έχω ποστάρει μόνο μερικά highlights), ακόμα και με Παναθηναϊκό και Λιμόζ, όπου ο Νικ είναι γέρος, αλλά βάζει κάτι απίστευτα...
Ο αγώνας με την Μπάρτσα είναι καταπληκτικός. Το ωραίο είναι ότι ο Γκάλης, πέραν των 45 πόντων του, είχε βάλει 3 καλάθια επιπλέον που για λίγο δε μέτρησαν, μεταξύ των οποίων και εκείνο το τρελό τρίποντο απ'τη σέντρα. Οι δε 44 πόντοι του με τον ΠΑΟΚ είναι ατομικό ρεκόρ πλέι οφ.
Ο σκοπός μου είναι να κάνω ένα top 10 καλαθιών (το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορώ να διαλέξω) και ένα μεγάλο αφιερωματικό βίντεο, τύπου Jordan (θα αντιγράψω τον hoopsencyclopedia, που είναι έτσι κι αλλιώς η πηγή έμπνευσής μου)...Για το τελευταίο πρέπει να έρθει ένας ξάδερφος από την αμερική, γκαλομανιακός κι αυτός, να μου φέρει τα εξής: Ελλάδα-Κίνα 1986 (Γκάλης 49 πόντοι), Ελλάδα-Γιουγκοσλαβία 1987 (όμιλοι, Γκάλης 44 πόντοι και απίστευτα καλάθια) και φυσικά τον διακαή μου πόθο, ΝCAA all star game 1979 με Γκάλη Μπερντ Τζόνσον...
Απ'το Ευρωμπάσκετ '87, μετά τον τελικό, ξεχωρίζουν για εμένα οι εμφανίσεις του Γκάλη με τη Γιουγκοσλαβία (αυτός που αναφέρεις), αλλά και με τη Γαλλία, η οποία είχε physical ομάδα, αλλά στον εν λόγω αγώνα, ο Γκάλης τους έβαλε στα καλάθια χωρίς να καταφέρουν να του μπλοκάρουν ούτε ένα σουτ. Με την Ισπανία έβαλε μερικά φοβερά καλάθια, παρότι στο πρώτο ημίχρονο είχε το μεγαλύτερο νεκρό διάστημά του σε όλο το τουρνουά.
Πράγματι, αγώνες απ'το ΝCAA ή απ'τις πρώτες χρονιές του στην Ελλάδα θα ήταν ό,τι καλύτερο-νομίζω ότι στον αγώνα που λες, είχε 8 ασίστ σε ένα ημίχρονο. Προσωπικός πόθος, οι αναμετρήσεις της Εθνικής με το Νορθ Καρολάινα. Σε έναν από αυτούς τους αγώνες (όχι εκείνον που ο Τζόρνταν πέρασε πάνω από έναν Έλληνα για να καρφώσει-διαρκώς μου διαφεύγει ποιος ήταν) λέγεται ότι είχε σκοράρει 50 πόντους.
Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις και βοήθειες...Βαρέθηκα να τα κάνω όλα μόνος μου...Οι δημοσιογράφοι που τρώνε ψωμάκι από τον Νικ σήμερα και έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να ψάξουν λίγο, τον έχουν γράψει κανονικά...Το αποκορύφωμα είναι ότι το superbasket.gr του Ασπρούλια, στα γενέθλιά του έβαλε δικό μου βίντεο...
Είδα κι εγώ βίντεο αφιέρωμα στον Γκάλη, μ'έπιασε χαρά πως θα δω κάτι νέο και είδα τα δικά μου...Τους είχα στείλει και μέηλ και τους είπα ότι εμείς οι ΑΠΛΟΙ fans από ΑΥΤΟΥΣ περιμένουμε να δούμε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί...
Αυτοί μόνο που δεν με έβρισαν και μου απάντησαν εξυπνάδες για πνευματικά δικαιώματα και εύκολο χρήμα, λες και δεν ξέρω τι πρέπει να κάνει κανείς για να προστατεύει την δουλειά του και να έχει προσωπικό όφελος από αυτήν, ΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ.
Μια ακόμη απόδειξη ότι το μπάσκετ πολλές φορές προτιμά να αυτοϋποτιμά την ιστορία του στην προσπάθειά του να κερδίσει μερικές δεκάρες παραπάνω...Είμαι ο τελευταίος που θα χρησιμοποιήσει όρους του στιλ "μασώνοι", "ελιτιστές" κτλ, αλλά μερικές φορές σε κάνουν να απορείς.
Βεβαίως δεν είναι ποτέ δυνατόν να καταλάβεις τι εστί ΓΚΑΛΗΣ βλέποντας μόνο highlights, αλλά τουλάχιστον αποκαθίσταται εν μέρει η αλήθεια...
Το αγαπημένο μου βίντεο, ακριβώς γι'αυτόν τον λόγο είναι αυτό με τις πάσες...Λέει πολλά...
Κι εμένα μου αρέσει, γιατί κάποιοι ξένοι πιο ψαγμένοι (δηλαδή που τον γνωρίζουν) κάνουν λόγο για ballhog πρώτου μεγέθους που δεν ήξερε να πασάρει. Δεν πρόκειται να προσποιηθώ ότι δεν κρατούσε πολλή ώρα την μπάλα στα χέρια του, αλλά μεταξύ των δυο αυτών δηλώσεων υπάρχει μια ορισμένη απόσταση.
Και μιας και το 'φερε η ευκαιρία, και κάτι ακόμη:
Στο αντίστοιχο προσωπικό σάιτ για τον Γκάλη, νομίζω ότι μερικά στατιστικά είναι λάθος: Π.χ, το 1980, είμαι σχεδόν βέβαιος ότι έχει παίξει αρκετά λιγότερα παιχνίδια απ'τα 26 που αναφέρονται (νομίζω 19), μιας και ο Άρης ανήκε στον όμιλο του Βορρά, που είχε λιγότερες ομάδες. Ή το 1990, τα επίσημα στατιστικά δίνουν 22 ματς αντί 23 και 40,6 πμό αντί 38,8.