Παρουσίαση των 16 ομάδων



Anadolu Efes

Ρόστερ

Οι Τούρκοι με τον Perasovic να συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας διατήρησαν τους δύο κορυφαίους ψηλούς της προηγούμενης σεζόν Brown και Dunston, αλλάζοντας σε σημαντικό βαθμό την περιφέρεια ποντάροντας στο επιθετικό πολυεργαλείο Errick McCollum, τον συγκροτημένο Simon, ένα γκαρντ με ταλέντο, αλλά και μέγεθος, τον Ricky Ledo, και τέλος έναν ακόμα ποιοτικό επιθετικά παίκτη, τον Josh Adams. Στην ομάδα προστέθηκαν επίσης ο εξαιρετικός strech-4 Brock Motum, αλλά και ο Stimac που θα δίνει ανάσες στη θέση του σέντερ. Η Efes είναι ένα σύνολο με καλούς σουτέρ και παίκτες που μπορούν να σταθούν επάξια στην επίθεση σε επίπεδο Euroleague με αρκετά ερωτηματικά ωστόσο στην άμυνα. Ο στόχος ως συνήθως είναι η οχτάδα και η διεκδίκηση πιθανότητων για μια θέση στο Final-4, κάτι που αγνοεί εδώ και πολλά χρόνια πληρώνοντας πολλές φορές την έλλειψη έδρας και χαρακτήρα στα playoff.

Olimpia Milan



Ρόστερ

Η ανανεωμένη Αρμάνι Μιλάνο επιστρέφοντας στις ιταλικές ρίζες της έδωσε την μπαγκέτα στον περσινό Πρωταθλητή στο Ισραήλ με τη Hapoel Jerusalem Simone Pianigiani. Η περσινή ουραγός της Ευρωλίγκας θα στηριχθεί στην περιφέρεια στο δίδυμο του υπερ-σκόρερ Goudelock, αλλά και του περυσινού MVP του FIBA CL Jordan Theodore. Από την περυσινή ομάδα συνεχίζει ο Kalnietis που αποτελεί και την πιο σταθερή επιλογή στον άσσο ενώ προστέθηκαν αξιοπρεπή εργαλεία όπως οι Micov, Bertans και Gudaitis. Στους ψηλούς οι Ιταλοί ποντάρουν αρκετά στα πρόσωπα των Cory Jefferson και Patrick Young καθώς οι λύσεις από τον πάγκο δεν ξεπερνούν τη μετριότητα. Αρκετά ερωτηματικά για το εάν μπορεί η Ολίμπια να κάνει restart με το παρόν ρόστερ, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσα η επιστροφή του Pianigiani στην Ευρωλίγκα με ένα νέο project. Αν καταφέρει να μετατρέψει μια αφελή ομάδα σε συνεπή αμυντικά και αξιοποιήσει-τιθασεύσει τους Αμερικάνους γκαρντ του τότε έχει την ευκαιρία για κάτι θετικό.

Baskonia



Ρόστερ

Η Baskonia μετά από δύο χρόνια επιτυχημένης πορείας στη διοργάνωση εν πολλοίς λόγω των εξαιρετικών προπονητών που είχε δίνει φέτος την ευκαιρία σε μια σημαία της ομάδας, τον Pablo Prigioni θέλοντας να αναδείξει εκτός από παίκτες όπως συνηθίζει και έναν νέο κόουτς, στα πρότυπα του Jasikevicius στη Zalgiris. Το ρόστερ είναι ποιοτικό και πλήρες με πολλούς και καλούς σκόρερ όπως ο Shengelia και ο Beaubois που συνεχίζουν από πέρυσι, αλλά και οι νέοι "σνάιπερ" Timma, Janning και Garino που σε συνδυασμό με το δίδυμο Huertas και Granger δημιουργεί εξαιρετικές προϋποθέσεις για μια αποτελεσματική επιθετικογενή ομάδα. Τα φετινά στοιχήματα είναι ο Vincent Poirier που θα αναπληρώνει τον Voigtmann στο "5", αλλά και ο NBAer Jordan McRae που αναμένεται μόλις επιστρέψει από τον τραυματισμό του να αποτελεί βασική επιλογή της ομάδας του Prigioni. Το υλικό είναι δυνατό και αν παραμείνει υγιές και ο Prigioni καταφέρει να βρει ισορροπία με το rotation τα playoff θα πρέπει να είναι ο στόχος.

Brose Bamberg



Ρόστερ

Η Μπάμπεργκ συνέχισε την κυριαρχία της στο Γερμανικό Πρωτάθλημα και βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Ο Andrea Trinchieri στερήθηκε φέτος πολλές αξιόλογες λύσεις του περσινού ρόστερ (Melli, Theis, Strelnieks, Causeur, Miller) που έφυγαν για άλλα μέρη από Ευρωλίγκα μέχρι NBA. Φέτος το ρόστερ δείχνει πιο μαζεμένο με στροφή σε παίκτες που έχουν ευρωπαϊκή εμπειρία και ο καθένας ψάχνει μέσω της Bamberg τη δική του αγωνιστική "αναγέννηση" όπως ο Quincy Miller, ο Daniel Hackett, ο Ricky Hickman και ο Luka Mitrovic. Επίσης προτιμήθηκαν περιπτώσεις που ξεχώρισαν στο Γερμανικό Πρωτάθλημα (Taylor, Rubit) ώστε να συμπληρώσουν το ρόστερ. Ακόμα, ο γερόλυκος Ζήσης παρέμεινε στην ομάδα ενώ το βήμα παραπάνω αναμένεται πλέπον να κάνει και ο Maodo Lo στη θέση του pg. Ο Ιταλός τεχνικός παρουσίασε την τελευταία διετία μια ομάδα με αρχές που έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ για τα στάνταρ της όμως φέτος τα πράγματα δείχνουν ακόμα πιο δύσκολα στο μαραθώνιο της Ευρωλίγκας.

Crvena Zvezda



Ρόστερ

Η Πρωταθλήτρια Αδριατικής μοιάζει αγνώριστη σε σχέση με την περσινή χρονιά όταν και είχε φτάσει ένα βήμα από τα playoff της διοργάνωσης. Η συντριπτική πλειοψηφία των παικτών της ομάδας αποχώρησαν, το μπάτζετ μειωθηκε λόγω κακής οικονομικής κατάστασης και το χρίσμα του προπονητή δόθηκε στον 31χρονο Dusan Alimpijevic που θα δοκιμαστεί πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Η ομάδα θα στηριχθεί στο δίδυμο των Rochestie και Feldeine που θα σηκώσουν και το μεγαλύτερο βάρος στο σκοράρισμα ενώ στην ομάδα προστέθηκε ο Γάλλος αθλητικός σέντερ Mathias Lessort στον οποίο ελπίζουν πολλά για μια αξιοπρεπή χρονιά. Οι επιστροφές των ερυθρόλευκων Antic και Keselj δεν είναι μεταγραφές που ενθουσιάζουν όπως και οι Jankovic, Jovanovic, δύο Σέρβοι ψηλοί που αγωνίζονταν στην d-league. Το ρόστερ συμπληρώνουν οι Lazic, Dangubic που... ξέμειναν από πέρυσι και αρκετοί νέοι Σέρβοι παίκτες. Σκούρα τα πράγματα...

CSKA Moscow



Ρόστερ

Η CSKA διατήρησε έναν βασικό κορμό πλην όμως προέβη σε δραστικές αλλαγές μετά την αποχώρηση του Milos Teodosic για το NBA αντικαθιστώντας τον με τον πρώην star της Real Sergio Rodriguez που επιστρέφει στη βάση του στην Ευρωλίγκα μετά από ένα άνοστο διάλειμμα στους 76ers. Ο Δημήτρης Ιτούδης πρόσθεσε στη συνταγή δύο ακόμα παίκτες που ξεχώρισαν την προηγούμενη σεζόν, τον Clyburn που θα δώσει κάτι νέο στην CSKA καθώς έχει μια επιλογή αθλητικού φόργουορντ που έλειπε, αλλά και τον Hunter στο "5" που θα εναλλάσσεται με τον Hines καθιστώντας την Αρκούδα πολύ δυνατή αμυντικά με τους δύο πρώην σέντερ του Ολυμπιακού. Ο Jackson αντικαταστάθηκε από έναν ικανό pg όπως ο Westermann που ήρθε να κάνει παρέα με τον συμπατριώτη του και μόνιμα υποψήφιο MVP της λίγκας Nando De Colo. Οι παλιοί της ομάδας δίνουν και φέτος το παρόν και ο στόχος παραμένει ο ίδιος. Να πάρουν την Ευρωλίγκα. Ή απλά να αποφύγουν τον Ολυμπιακό στο Final-4 που είναι περίπου το ίδιο.

FC Barcelona



Ρόστερ

Οι Καταλανοί θέλουν να ξεχάσουν την περσινή χρονιά σαν κακή παρένθεση και να επιστρέψουν για αρχή στα playoff και έπειτα στην ελίτ. Ο Sito Alonso έδωσε τα διαπιστευτήρια του με την Baskonia και είναι ο νέος προπονητής της ομάδας φέρνοντας από τη Βιτόρια και μια από τις μεταγραφές της χρονιάς μετά από το σήριαλ της απροθυμίας της πρώην ομάδας του να τον αφήσει. Ο Adam Hanga δεν πήγε τελικά στο NBA και τους Spurs προσθέτοντας στη φαρέτρα της ομάδας της Βαρκελώνης ένα σημαντικότατο όπλο. Ακόμα, αποκτήθηκε ο Thomas Heurtel που θα μοιραστεί τη θέση του playmaker με τον μικρόσωμο, αλλά ταλαντούχο Phil Pressey. Οι Ribas και Koponnen... επιβίωσαν από το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ όπως φυσικά και η σημαία του συλλόηου Juan Carlos Navarro στην τελευταία του ίσως χρονιά. Η πιο made-in-France Barcelona που έχουμε δει απέκτησε ακόμη τον Moerman και τον Seraphin στις θέσεις των ψηλών ενώ έμειναν στην ομάδα οι έμπειροι Tomic και Claver. Το ρόστερ συμπληρώνει ο Pierre Oriola από τη Valencia. Οι φιλοδοξίες είναι υψηλές, αλλά και τα ερωτήματα γύρω από το συγκεκριμένο ρόστερ συγκεκριμένα. Υπάρχουν παίκτες ικανοί να πάρουν μεγάλες αποφάσεις; Αρκεί ο Hanga για να είναι συνεπής αμυντικά η Barcelona;

Fenerbahce



Ρόστερ

Οι Πρωταθλητές δείχνουν να μην αστειεύονται και φέτος. Η ομάδα του Zelimir Obradovic στελεχώθηκε με ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην αγορά και αποτελεί ένα από τα φαβορί για να κατακτήσει εκ νέου το τρόπαιο. Ο Wannamaker παρέμεινε κάτοικος Κωνσταντινούπολης όχι όμως για την Darussafaka, ο Jason Thompson προβάλλει σαν πολύ πιο αξιόλογη προσθήκη NBAer σέντερ από τον Bennett και σίγουρα ικανός να αντικαταστήσει τον Udoh, ενώ οι Melli και Guler μοιάζουν σαν τα κατάλληλα εργαλεία για να προσδώσουν το απαραίτητο βάθος στην πανάκριβη και ισχυρή Fener. Ο Bogdan Bogdanovic δεν είναι μια απουσία που καλύπτεται εύκολα και το βάρος θα πέσει από τη μία στους Wannamaker-Σλούκα, αλλά ακόμα στον σουίνγκμαν Marko Guduric που παρότι δεν έπεισε στο Eurobasket έρχεται από καλή χρονιά στον Ερυθρό Αστέρα και μπροστά σε μια πρόκληση να ανεβάσει περισσότερο το status του. Φέτος η Fener έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει και διάρκεια στη regular season όντας πιο ώριμη και με την αύρα του νικητή. Η πρόκριση στο Final-4 του Βελιγραδίου είναι ο minimum στόχος.


Khimki Moscow



Ρόστερ

Η Ρωσία... πάει στον Γιώργο Μπαρτζώκα και αυτό είναι που θέλει να αποδείξει ο Έλληνας τεχνικός στο νέο του project στην ομάδα της Khimki. Ο Coach-B έχτισε μια ομάδα που θυμίζει σε πολλούς τη λογική της Lokomotiv Kuban του 2016 με ένα ρόστερ βασισμένο στην ταχύτητα, την αθλητικότητα, αλλά και την ευελιξία να δοκιμάσει πολλά σχήματα. Ο ηγέτης και star της ομάδας παραμένει ο Alexei Shved μετά από ένα εντυπωσιακό Eurobasket στο οποίο οδήγησε μια Ρωσία που ελάχιστοι πίστεψαν στην τετράδα. Δίπλα του οι Jenkins και Markovic, δύο παίκτες που θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά στην άμυνα και θα οργανώσουν μπροστά την ομάδα. Οι Thomas Robinson και Malcolm Thomas είναι δύο τρομερά ποιοτικές λύσεις για την Ευρώπη ενώ η προσθήκη του εξαιρετικού αθλητή και ριμπάουντερ Tyler Honeycutt κλειδί για το μπάσκετ που αναμένεται να παίξει η Khimki. Ακόμα, ο Anthony Gill έχει δείξει με τη σειρά του πολύ καλά στοιχειά ενώ ο James Anderson δεν χρειάζεται συστάσεις στην Ευρωλίγκα με εμπειρία τόσο από το ευρωπαϊκό μπάσκετ όσο και από το NBA. Η Khimki δεν είναι στα φαβορί, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι αποτελεί το κορυφαίο dark horse της χρονιάς. Τα μειονεκτήματα της πάντα ποιοτικής και ακριβής Khimki δεν είναι άλλο από την έλλειψη δυνατής έδρας και μένει να δούμε αν φέτος μπορεί να γίνει αλλαγή στο DNA του συλλόγου από δεύτερη ομάδα της Μόσχας σε ομάδα με πνεύμα νικητή.

Maccabi Tel Aviv



Ρόστερ

Το 2014 χρονιά που η Maccabi έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης μοιάζει πολύ μακρινή μετά από μια κάκιστη διετία για την ιστορική ομάδα του Ισραήλ. Με πολλά νέα και δυνατά ονόματα οι κίτρνοι θέλουν να κάνουν φέτος τη διαφορά και να επιστρέψουν στα play-off γι' αυτό και ανέθεσαν το εγχείρημα στον έμπειρο Neven Spahija εγκαταλείποντας τις δοκιμές στη θέση του κόουτς. Ο Pierre Jackson και ο Norris Cole είναι δύο ονόματα που ξεχωρίζουν στην περιφέρεια και θα πλαισιωθούν από τον έμπειρο γκαρντ Michael Roll και τον Ισραηλινό John Dibartolomeo οι οποίοι συνθέτουν μια άκρως δυνατή τετράδα επιθετικά στην περιφέρεια. Ο Tyus επιστρέφει στην ομάδα εξασφαλίζοντας μια καλή αμυντική λύση ενώ οι Thomas και Kane είναι δύο παίκτες οικονομίας που μπορούν να προσφέρουν και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ο Artsiom Parakhouski θα είναι η κολώνα της ομάδας στο "5" ενώ αρκετά ενδιαφέρουσα και η απόκτηση του Jonah Bolden από τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα διαθέτει μια πλειάδα παικτών ευγνωσμένης αξίας που σαφώς μπορεί να τα βάλει σε επιθετικό ταλέντο με τις κορυφαίες της διοργάνωσης, αλλά όλα θα κριθούν στο γήπεδο καθώς η Maccabi αναζητά εδώ και χρόνια τη χημεία που θα την ξανακάνει ομάδα φόβητρο.

Ολυμπιακός



Ρόστερ

Οι φιναλίστ της προηγούμενης Ευρωλίγκας διατήρησαν τον ελληνικό κορμό, αλλά προέβησαν παράλληλα και σε δραστικές αλλαγές στους ξένους με τους Hackett, Green να δίνουν τη θέση τους στους Roberts, Strelnieks παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά εμφανώς με πρόθεση να λυθεί το πρόβλημα στη δημιουργία. Ο Nikola Milutinov αναβαθμίστηκε ήδη από το τέλος της προηγούμενης χρονιάς σε βασικό σέντερ της ομάδας ενώ πίσω του θα έρχεται ο Jamel McLean μια επιλογή που είναι εντελώς διαφορετική σε σχέση με τους ψηλούς που συνήθιζε ο Ολυμπιακός καθώς είναι πολύ πιο ποιοτικός επιθετικά, αλλά όχι εξίσου ικανό rim protector σε σχέση με τους προκατόχους του. Μια κίνηση που εξασφαλίζει μεγαλύτερο βάθος είναι αυτή του Hollis Thompson στο 3 πίσω από τους δύο Παπ, ενώ στο 4 ο Πρίντεζης θα πάρει φέτος τις ανάσες που φωνάζει ότι χρειάζεται τα τελευταία χρόνια με την έξυπνη προθήκη του Kim Tillie. Ο πυρήνας της ομάδας με τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Παπαπέτρου και Αγραβάνη έμεινε ατόφιος (προστέθηκε ο Μπόγρης σαν συμπλήρωμα) και η ομάδα του Σφαιρόπουλου θέλει βήμα βήμα να επαναλάβει την περσινή πορεία στη regular έχοντας πλέον ένα διαφορετικό αγωνιστικό προφίλ που γεννά ερωτήματα, αλλά αναμφίβολα έχουν αποκτηθεί καλοί παίκτες σε ποιότητα και ποσότητα ώστε οι ερυθρόλευκοι να συνεχίσουν να ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Παναθηναϊκός



Ρόστερ

Οι Πρωταθλητές Ελλάδας με τον Pascual στο τιμόνι τους πλέον δείχνουν να έχουν βρει έναν προπονητή που μπορεί να εξασφαλίσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να παραμείνει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο. Η offseason του Παναθηναϊκού δεν επεφύλασσε μεγάλα ονόματα και δεν είναι υπερβολή ότι οι κορυφαίες κινήσεις ήταν η παραμονή των Singleton και Rivers. Στην ομάδα κατέφθασε ο Marcus Denmon στη θέση που άφησε κενή ο Mike James ως μια φθηνή μεν λύση, αλλά που μπορεί να αποδειχθεί ικανή να αναπληρώσει επαρκώς το κενό. Στο "5" οι Όγκαστ και Βουγιούκας συνθέτουν μια γραμμή ψηλών για όλα τα γούστα πίσω από τον Singleton ενώ πολύ γεμάτη είναι η ομάδα στις θέσεις των φόργουορντ με τους Gabriel-Gist-Θανάση Αντετοκούνμπο, αλλά και τον Μήτογλου που ήρθε σαν απαραίτητο φρεσκάρισμα στον πυρήνα των Ελλήνων παικτών της ομάδας. Σημαντική η μεταγραφή του Lojeski στο 3 που προσθέτει ακόμα έναν εξαιρετικό σουτέρ στην ομάδα ενώ αναμένεται να μπει στο rotation και ο Lekavicius μια ακόμα έξυπνη κίνηση πίσω από τον Καλάθη. Πολλοί παίκτες στοιχήματα, αλλά αναμφίβολα ένα πλήρες ρόστερ που μπορεί να αποδώσει σε αξιοπρεπή επίπεδα ώστε να εξασφαλίσει η ομάδα την πρόκριση στα playoff και να κυνηγήσει μετά από 5 χρόνια απουσίας την πρόκριση σε ένα Final-4.

Real Madrid



Ρόστερ

Στον αστερισμό του Πρωταθλητή Ευρώπης με τη Σλοβενία Luka Doncic κινείται η Real που θα αναθέσει ακόμα σπουδαιότερο ρόλο στο παιδί-θαύμα του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά τον τραυματισμό του ηγέτη της ομάδας Sergio Llull που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για αρκετούς μήνες. Η Real διατήρησε τον κορμό των μπαρουτοκαπνισμένων παικτών της (Reyes, Rudy, Carroll), αλλά με τα χρόνια να περνούν για όλους πλέον δεν περιμένει από αυτούς να σταθούν ως πρωταγωνιστές γι' αυτό και αποκτήθηκαν παίκτες που ταιριάζουν στο αγωνιστικό προφίλ της Βασίλισσας όπως ο Fabien Causeur, ο Campazzo ως αντι-Draper και ο Kuzmic στη θέση του Hunter πίσω από τον βασικό Ayon σε μια αλλαγή πλεύσης από τον Laso που προτίμησε ένα σημείο αναφοράς στο ποστ. Οι Thompkins, Taylor, Maciulis συνεχίζουν στην ομάδα σαν ρολίστες πολυτελείας, ενώ προστέθηκε και ο 20χρονος Justa που μαζί με τον Radoncic θα πάρουν και αυτοί τις ευκαιρίες τους. Βαρύ το φορτίο για τον Doncic να ηγηθεί της Real στα 18 του, όμως το μπασκετικό του ταλέντο φτάνει και περισσεύει για να τα καταφέρει στην πιθανότατα τελευταία χρονιά του στα μέρη μας καθώς οι προβλέψεις μιλούν ήδη για πολύ ψηλή θέση στο draft. Ο στόχος γνωστός, όπως πάντα η παρουσία στο Final-4 και εάν η Real καταφέρει χωρίς πρόβλημα να πλασαριστεί στην οχτάδα από νωρίς τότε με την επιστροφή του Llull την άνοιξη έχει την ευκαιρία να ανέβει ακόμα ψηλότερα. Μέχρι τότε όμως τίποτα δεν δείχνει εύκολο σε μια περίεργη χρονιά για τους Μαδριλένους.

Unicaja Malaga



Ρόστερ

Η επιστροφή μέσω της πλαγίας οδού και της κατάκτησης του Eurocup για την ομάδα του Joan Plaza. Η ομάδα της Ανδαλουσίας παρότι έφτασε μια ανάσα από τον Huertas, ο παίκτης "εκλάπη" τελευταία στιγμή από την Baskonia όμως δεν τα πήγε και άσχημα στο μεταγραφικό παζάρι κλείνοντας τον ικανότατο Ray McCallum που αναμένεται να συνθέσει ένα πολύ δυνατό δίδυμο με τον Nemanja Nedovic στο 1-2. Οι Brooks, Augustine στις θέσεις των ψηλών αναμένεται να ξεχωρίσουν στο σκοράρισμα για την ισπανική ομάδα ενώ πολύτιμους πόντους από την περιφέρεια θα συμπληρώσουν οι εξαιρετικοί σουτέρ Salin και Waszynski με τους Dani Diez και Carlos Suarez να προσθέτουν ποιοτικά λεπτά από τον πάγκο. Οι αναπληρωματικοί σέντερ Shermadini, Musli μπορούν σίγουρα να βοηθήσουν και είναι τίμιες λύσεις όπως και ο Milosavljevic περιφερειακά στη θέση του starter Nedovic. Σε γενικές γραμμές πάντως, η Malaga θα στηριχθεί πολύ στη βασική της πεντάδα καθώς δεν φαίνεται να διαθέτει το απαραίτητο βάθος για να κάνει την έκπληξη στη διοργάνωση. Με 5 Ισπανικές ομάδες φέτος στην Ευρωλίγκα έχει την ευκαιρία να κάνει ζημιές.

Valencia



Ρόστερ

Οι νυχτερίδες επιστρέφουν εμφατικά καθώς έρχονται στη διοργάνωση ως Πρωταθλητές Ισπανίας και αν ισχύει ότι τρώγοντας έρχεται η όρεξη, φέτος η όρεξη για μια καλή πορεία πρέπει να είναι στα ύψη για τους πορτοκαλί. Με τον Erick Green σε ρόλο εκτελεστή στην περιφέρεια, τον Dubljevic να συγκαταλέγεται στους ποιοτικότερους ψηλούς της Ευρωλίγκας στο "5" και τον San Emeterio να αποτελεί παραδοσιακά τον κορυφαίο Ισπανό πλην Real/Barca η Valencia μπορεί να ελπίζει για μια θετική πορεία. Η ομάδα του Txus Vidorreta με τους Diot και Van Rossom στην περιφέρεια, αλλά και τους Sastre, Thomas στα φόργουορντ έχει ένα αξιόλογο υλικό να πλαισιώσει τους τρεις σταρ της ομάδας όπως και εξειδικευμένους ρολίστες να δώσουν συγκεκριμένα πράγματα (Doornekamp στο τρίποντο). Στο "5" επίσης υπάρχει μεγάλη δύναμη τόσο με τον Latavious Williams να ξεχωρίζει με το πακέτο αθλητικών προσόντων και δύναμης, αλλά και τον τεχνίτη Pleiss να αποτελεί μια πρώτης τάξης λύση από τον πάγκο. Η Valencia θα διεκδικήσει τις πιθανότητες της για μια θέση στα playoff.

Zalgiris



Ρόστερ

Μετά από μια χρονιά στην οποία η Zalgiris τα έβαλε στα ίσια με πιο ακριβές ομάδες καταφέρνοντας να κάνει μια άκρως ανταγωνιστική πορεία στην απαιτητική Ευρωλίγκα, η ομάδα του Jasikevicius στο ίδιο όπως πάντα μοτίβο θέλει και φέτος να τραβήξει τα βλέμματα με καλό μπάσκετ και ζημιές στα μεγάλα ονόματα. Οι Λιθουανοί πόνταραν φέτος στους Αμερικανούς Dee Bost στον άσσο και Brandon Davies στο 5, δύο descent λύσεις για τις ανάγκες της ομάδας ενώ ακόμα προστέθηκε ο Γάλλος φόργουορντ Axel Toupane που δείχνει έτοιμος για μια καλή χρονιά σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Ο Aaron White είναι η λύση έναντι του Motum στο "4" ενώ η απουσία του Lekavicius έγινε προσπάθεια να αναπληρωθεί μέσω και του Micic που θα είναι η αλλαγή του Bost. Ο Pangos συνεχίζει στην ομάδα στον άσσο και θα χρειαστεί μια πιο γεμάτη χρονιά από πλευρά του για να μείνει σε ένα υψηλό επίπεδο η Zalgiris χωρίς Westermann και Lekavicius. Η αλήθεια είναι ότι η μόνη σταθερή λύση παραμένει διαχρονικά ο Paulis Jankunas στην ομάδα καθώς είναι ο μοναδικός από τους Λιθουανούς της ομάδας που μπορεί να προσφέρει με συνέπεια μεγάλο σκοράρισμα στην Zalgiris. Δύσκολη η προσπάθεια όπως πάντα, αλλά ένα μπασκετικό club όπως η Zalgiris και μια ομάδα "του προπονητή της" μπορεί να αντεπεξέλθει με επιτυχία και φέτος στον δύσκολο μαραθώνιο της Ευρωλίγκας.