Ένα φτωχό-πλην-τίμιο ριπόρτ
μισής σειράς για τους rookies μέχρι ώρας.
Ο Towns είναι απλά απίστευτος, με τα χαρακτηριστικά που έχει και την ωριμότητα που δείχνει τολμώ να πω ότι ότι είναι ο καλύτερος ψηλός που έχω δει
σε αυτή την ηλικία. Σκάι ιζ δε λιμιτ, απλά τα πράγματα.
Ο Booker με έχει εντυπωσιάσει με την ετοιμότητα του, τον περίμενα πιο άγουρο και χθες παραλίγο να το γυρίσει το παιχνίδι μόνος του εναντίων μας.
Ο Stanley Johnson έχει ανέβει τελευταία και σουτάρει με καλύτερα ποσοστά, o Turner μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του και ανέβηκε ο χρόνος συμμετοχής του έχει κάνει ματσάρες (αποκορύφωμα οι αγώνες
με Denver και εναντίων
του GS).
Ο Mudiay είχε ξεκινήσει άσχημα, παίζει λίγο καλύτερα τον τελευταίο καιρό αλλά περιμένω ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.
Ο Cauley-Stein φάνηκε πόσο σημαντικός ήταν στην άμυνα των Kings για την περίοδο που έλειψε, όπως εξίσου σημαντικός στην άμυνα των Heat είναι και ο Winslow. Το επιθετικό του παιχνίδι δεν το έχει βρει ακόμα αλλά εδώ δυσκολεύεται ο παικταράς ο Dragic στην επίθεση του Miami, τι να λέμε.
Ο Okafor
όταν δεν παίζει ξύλο στα μπαρ και τα κλαμπάκια έχει δείξει καλά πράγματα επιθετικά και σε κάτι highlights τελευταία έχω δει ότι βαράει και σουτάκια από μέση απόσταση (#the_d'antoni_effect) ενώ είχε έρθει σαν άσουτος. Βέβαια άσουτος με προοπτικές και όχι άσουτος-άσουτος όπως οι Drummond και DeAndre.
Ο Russell παίζει σε σύστημα που δεν του ταιριάζει αλλά παρόλο που στις αρχές ήταν μετριοκακός έχει βελτιωθεί. Πιστεύω πάντως ότι αν συνεχίζουν οι Lakers να τον υπολογίζουν σαν full time άσσο δεν θα δούμε το πραγματικό του potential, δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση του.
Για τον Porzingis έχω γράψει πιο πάνω και για τον Jokic έχουν γραφτεί στο θέμα των Nuggets θετικά πράγματα.
Τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά από το φετινό draft και ας μην έχουμε δει αρκετούς παίκτες να παίρνουν σταθερά μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ξεχωρίζει το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι ψηλοί, πράγμα που είναι ψιλοσπάνιο να μαζεύονται τόσοι πολλοί σε μία τάξη του draft.
Σίγουρα πάντως οι rookies έχουν δείξει πιο έτοιμοι τη δεδομένη στιγμή σε σύγκριση με τη rookie χρονιά των παικτών του draft του '13 και '14.