Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Rooooooooookies
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
jasonick
Μιας και το τελευταίο draft το παρακολούθησε μερίδα του φόρουμ με μεγάλο ενδιαφέρον, ανοίγουμε αυτό το τόπικ για να μιλήσουμε/αποθεώσουμε/κράξουμε τους φετινούς rookies.

Ο Stanley Johnson ντεμπουτάρισε σήμερα. Ξεκίνησε νωθρά αλλά στη συνέχεια ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του, είχε ένα θέμα με το shot selection αλλά κατά τα άλλα ήταν πολύ καλός.
aegeansheed
Χαιρετίζω και υποστηρίζω το νέο thread (ελπίζω στα κρυφά να υπάρχει διάθεση να συνεχιστεί και το New Kid!). Υλικό υπάρχει πάρα πολύ φέτος, ευτυχώς.

Στο άλλο ματς, Bulls-Cavs, ο Bobby Portis δεν πήρε χρόνο συμμετοχής, όπως ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο ένα πρώτο συμπέρασμα, αν και πολύ νωρίς φέτος, είναι ότι το σχήμα της δεύτερης ομάδας ψηλών με Noah και Gibson, δίνει κακό spacing. Υπήρχαν στιγμές που κουτούλαγαν μεταξύ τους. Πιστεύω ότι ο Portis λόγω της ικανότητάς του να σουτάρει mid-rangers και απ' έξω μπορεί να ταιριάξει περισσότερο στις μία από τις δύο θέσεις, δεδομένου ότι το Pau-Miro δε χαλάει για κανένα λόγο.
O Noah διανύει χρονιά συμβολαίου, ενώ ο Taj έχει έναν ακόμα μετά το 15-16, κάτι που σημαίνει ότι αν οι Bulls δε βιαστούν να κάνουν κινήσεις (που μου φαίνεται πολύ δυνατή πιθανότητα, αφού όλοι μαζί φέτος μπορούν μέχρι το τέλος με τέτοιο ρόστερ), ο Bortis ενδεχομένως να "παγώσει" στον πάγκο, με την υπόθεση "υγείας".
SteveNashidis


Αν συνεχίσει έτσι τον πήρα για αφιέρωμα για τον New Kid on the block smiley.gif
jasonick
Εντυπωσιακός ο Okafor στο ξεκίνημα με 5/5 και αν συνεχίσει ο Stevens να έχει επάνω του τον Zeller βλέπω να σπάνε πολλά ρεκόρ. tongue.gif
SG3ptshooter
Σιγανά και ταπεινά έστω, όλη η λοταρία τσουλάει σταδιακά.

Διψήφιο δεν έχει βάλει ο Kaminsky που έχει όμως 4/6(!) τρίποντα, ο Lyles που νταξ έχει 2/13 fg και πριν το τελευταίο ματς είχε 0/8, και ο Payne που έχει παίξει 4 λεπτά κι εκεί που βρίσκεται δεν θα βρει τις ευκαιρίες του κι αυτός.

Πιο αθόρυβα απ' όλους τους ψηλά επιλεχθέντες ο Cauley Stein έχει κάνει πραγματικά καλά παιχνίδια.

Χαμηλότερα κι εξίσου role playerίστικα έχω ήδη επαινέσει ιδιωτικά RHJ. Αλλά σε αυτήν την ομάδα και όσο ακόμα ψάχνεται στα μειονεκτήματά του δεν θα "φανεί".

Από δεύτερο γύρο μακράν το καλύτερο ματς ως τώρα είναι η όχι όσο garbagιά θα περιμένατε του Harrellη με το GSW, οπότε οφείλει να πέσει:
jasonick
Με βάση το παρακάτω ποστ που έγινε στο τόπικ των Knicks ας γράψω εδώ για τον Λετονό.

QUOTE(pk13 @ Nov 22 2015, 11:08 ) *
Ο Πορζινγκις εχει ξεπερασει καθε προσδοκια καθε βραδυ και καλυτερος...Δεν ειναι λιγα αυτα που προσφερει 13 ποντοι με 9 ριμπαουντ και 1,5 ταπα ανα αγωνα σε μια ομαδα που κερδιζει παιχνιδια...Λιγο το σωμα του να βελτιωσει και θα κανει μεγαλη καριερα..


Πραγματικά ο Porzingis χθες στην 4η περίοδο ήταν τρομερός. Πήρε πόσα επιθετικά ριμπάουντ (βγήκε με 6 φάουλ ο Capela ενδιάμεσα και προσπαθούσε μάταια ο Jones να του κάνει boxout), έβαλε μερικά μεγάλα σουτ συν βολές και έβγαλε τρομερές άμυνες.
Σε σχέση με αυτά που περιμέναμε από τους ρούκις είναι η ευχάριστη έκπληξη μέχρι ώρας. Το μεγαλύτερο θέμα που περιμέναμε να έχει στο rebound και στην άμυνα δεν βγαίνει μέσα στο παρκέ και αντίθετα εμφανίζεται πολύ καλός, το σουτ φαίνεται ότι το έχει και το ταβάνι του μοιάζει πολύ μεγάλο.

SG3ptshooter
Προσωρινό career high κλεψίματα RHJ με 5.

Προσωρινότερο career high assists D'Ange-Russ, 6, που είχε αντίστοιχη κορυφαία επίδοση στα rebounds με 9.

Προσωρινότατο career high πόντων Bookerάδικο με 15.
aegeansheed
Δύο ονόματα: Jonathon -με ο- Simmons και Richaun Holmes
SG3ptshooter

8 fgm στα 12 με ένα μόνο 3pt. Που να φτάσει και legal drinking age*.

Μεγάλος Γεριανός σε νέες περιπέτειες, οι φίλοι του Notre Dame ενδιαφέρονται, οι φίλοι των Knicks δεν ξέρω πόσο.



*Βtw o Okafor άμα δε μπορεί να πιει τι κάνει στα clubs ακριβώς; Χαζεύει αυτούς που το κάνουν; tongue.gif
SteveNashidis
QUOTE(SG3ptshooter @ Jan 13 2016, 13:15 ) *
*Βtw o Okafor άμα δε μπορεί να πιει τι κάνει στα clubs ακριβώς; Χαζεύει αυτούς που το κάνουν; tongue.gif

jasonick
Ένα φτωχό-πλην-τίμιο ριπόρτ μισής σειράς για τους rookies μέχρι ώρας.
Ο Towns είναι απλά απίστευτος, με τα χαρακτηριστικά που έχει και την ωριμότητα που δείχνει τολμώ να πω ότι ότι είναι ο καλύτερος ψηλός που έχω δει σε αυτή την ηλικία. Σκάι ιζ δε λιμιτ, απλά τα πράγματα.
Ο Booker με έχει εντυπωσιάσει με την ετοιμότητα του, τον περίμενα πιο άγουρο και χθες παραλίγο να το γυρίσει το παιχνίδι μόνος του εναντίων μας.
Ο Stanley Johnson έχει ανέβει τελευταία και σουτάρει με καλύτερα ποσοστά, o Turner μόλις επέστρεψε από τον τραυματισμό του και ανέβηκε ο χρόνος συμμετοχής του έχει κάνει ματσάρες (αποκορύφωμα οι αγώνες με Denver και εναντίων του GS).
Ο Mudiay είχε ξεκινήσει άσχημα, παίζει λίγο καλύτερα τον τελευταίο καιρό αλλά περιμένω ακόμα μεγαλύτερη βελτίωση.
Ο Cauley-Stein φάνηκε πόσο σημαντικός ήταν στην άμυνα των Kings για την περίοδο που έλειψε, όπως εξίσου σημαντικός στην άμυνα των Heat είναι και ο Winslow. Το επιθετικό του παιχνίδι δεν το έχει βρει ακόμα αλλά εδώ δυσκολεύεται ο παικταράς ο Dragic στην επίθεση του Miami, τι να λέμε. tongue.gif
Ο Okafor όταν δεν παίζει ξύλο στα μπαρ και τα κλαμπάκια έχει δείξει καλά πράγματα επιθετικά και σε κάτι highlights τελευταία έχω δει ότι βαράει και σουτάκια από μέση απόσταση (#the_d'antoni_effect) ενώ είχε έρθει σαν άσουτος. Βέβαια άσουτος με προοπτικές και όχι άσουτος-άσουτος όπως οι Drummond και DeAndre.
Ο Russell παίζει σε σύστημα που δεν του ταιριάζει αλλά παρόλο που στις αρχές ήταν μετριοκακός έχει βελτιωθεί. Πιστεύω πάντως ότι αν συνεχίζουν οι Lakers να τον υπολογίζουν σαν full time άσσο δεν θα δούμε το πραγματικό του potential, δεν πιστεύω ότι αυτή είναι η θέση του.
Για τον Porzingis έχω γράψει πιο πάνω και για τον Jokic έχουν γραφτεί στο θέμα των Nuggets θετικά πράγματα.

Τα πρώτα στοιχεία είναι θετικά από το φετινό draft και ας μην έχουμε δει αρκετούς παίκτες να παίρνουν σταθερά μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ξεχωρίζει το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί ταλαντούχοι ψηλοί, πράγμα που είναι ψιλοσπάνιο να μαζεύονται τόσοι πολλοί σε μία τάξη του draft.
Σίγουρα πάντως οι rookies έχουν δείξει πιο έτοιμοι τη δεδομένη στιγμή σε σύγκριση με τη rookie χρονιά των παικτών του draft του '13 και '14.
RipCity
Νομίζω πως σε λίγα χρόνια το draft του 2015 θα θεωρείται από τα καλύτερα ever.
jasonick


Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει απίστευτα ματς. Αναμένουμε να τον δούμε και μετά το all star game τι άλλο θα μας δείξει.
SG3ptshooter
QUOTE(jasonick @ Feb 11 2016, 08:33 ) *


Τον τελευταίο καιρό έχει κάνει απίστευτα ματς. Αναμένουμε να τον δούμε και μετά το all star game τι άλλο θα μας δείξει.

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.