Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Washington Wizards
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
duncan21
Washington Wizards





Stay healthy and make the damn playoffs




Προηγούμενο Ρεκόρ (2012-2013): 29-53
Leaders (2012-2013):

Πόντοι: John Wall 18.5
Ριμπάουντ: Emeka Okafor 8.8
Ασσίστ: John Wall 7.6

Πιθανή 5άδα:
πιθανή πεντάδα

PG:WallSG:BealSF:ArizaPF:NeneC:Gortat


Πάγκος:
PG’s: Eric Maynor, Kendall Marshall, Garrett Temple
SG’s: Martell Webster, Shannon Brown
SF’s: Otto Porter, Glen Rice Jr., Chris Singleton
PF’s: Trevor Booker, Al Harrington, Jan Vesely
C’s: Kevin Seraphin

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: Marcin Gortat(Phoenix,via trade), Shannon Brown(Phoenix,via trade), Kendall Marshall(Phoenix,via trade), Al Harrington (Orlando,FA), Eric Maynor (Portland,FA), Martell Webster(Washington,FA), Garrett Temple(Washington,FA)

Draft picks: Otto Porter(#3,first round), Glen Rice Jr.(#35,from Philadelphia via New Orleans)

Έφυγαν: Emeka Okafor(Phoenix,via trade), Leandro Barbosa (FA), Jason Collins (FA), Cartier Martin (Atlanta,FA) and AJ Price (Minnesota,FA)

Προπονητής:Randy Wittman
Το παλεύει ο Wittman στην άκρη του πάγκου αλλά οι τραυματισμοί των παικτών του δεν τον βοηθάνε ιδιαίτερα στην υλοποίηση του σχεδίου του μέχρι στιγμής.Θα δώσει ξανά έμφαση στην άμυνα,αποτρέποντας τους εύκολους πόντους για τον αντίπαλο είτε από αιφνιδιασμούς είτε στο ζωγραφιστό.

Σχόλιο:
Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν οι Wizards παραχώρησαν τον Okafor και ένα top-12 protected pick πρώτου γύρου για το 2014 στους Suns,με τους Gortat,Brown,Marshall να καταφθάνουν στην πρωτεύουσα.Μαζί με τις προσθήκες των Porter-Rice Jr. απ' το draft και των ποιοτικών back up Maynor και Harrington το ρόστερ των Wizards φαντάζει ως το πληρέστερο των τελευταίων χρόνων.To θέμα προφανώς είναι να μείνουν υγιείς.Επιπλέον,υπέγραψαν με μεγάλο συμβόλαιο στον Wall(80 μύρια για 5 χρόνια) το καλοκαίρι,ο οποίος μετά την επιστροφή του απ' τον τραυματισμό οδήγησε τους Wizards σ' ένα ρεκόρ στο .500 δείχνοντας εν μέρει τις δυνατότητες του αλλά κι ολόκληρη η ομάδα τις δικές της.

Το δίδυμο Wall-Beal έχει τα φόντα να γίνει ένα απ' τα καλύτερα στο nba.Δυο παίκτες που αλληλοσυμπληρώνονται στο παιχνίδι τους,είναι αθλητικοί,μπορούν να παίξουν άμυνα και επιθετικά είναι απ' τους κορυφαίους στο είδος του(Wall στο drive,Beal στο σουτ).Στα φτερά υπάρχουν καλοί σουτέρ όπως ο Webster,o Ariza κι o Porter δίνοντας στον Wall το κατάλληλο spacing ώστε να πάρει τις σωστές αποφάσεις,είτε να παίξει 1vs1 όπου είναι σχεδόν ασταμάτητος είτε να δημιουργήσει γι' αυτούς.

Η frontline τους έχει δυνατά κορμιά με τους Booker,Gortat,Nene,Seraphin που μπορούν να παίξουν δυνατή άμυνα,να σκοράρουν αλλά κανείς τους δεν αποτελεί φόβητρο.Συν τοις άλλοις ο Αl Harrington προσπαθεί να επανέλθει απ' τον τραυματισμό του και λογικά θα δώσει σκορ και veteran leadership απ' τον πάγκο,ενώ ο Vesely έρχεται από τρομερό Εurobasket αλλά στην preseason είναι απογοητευτικός και οι ευκαιρίες-πιθανότητες να πετύχει κάτι καλό στο nba λιγοστεύουν συνεχώς.

Πρέπει ν' ανέβουν επίπεδο σαν παίκτες οι Wall,Beal καθώς και να μείνουν υγιείς όλοι τους για να μπουν στα playoffs.Θεωρώ ότι φέτος θα πετύχουν το στόχο τους.

Πρόβλεψη: 44-38
Conference rank: 7th
Division rank: 2rd

jasonick
Ενδιαφέρον θα έχουν οι Wizards, αφού πέρσυ μετά την τραγική αρχή τους και μόλις επέστρεψε ο Wall κινήθηκαν στο 50 % έχοντας μία από τις καλύτερες άμυνες και αν είχαν τον Wall από την αρχή ίσως έμπαιναν στα playoff.
Μέχρι και πριν λίγες ημέρες πριν το trade τους είχα σίγουρους για playoff αλλά ο τραυματισμός του Okafor που παίζει να χάσει τη χρονιά (ε, λογικό τον ζητούσα το γκαντεμόσκυλο στους Mavs πως να μην τραυματιστεί tongue.gif) με προβλημάτισε.

Βέβαια στη συνέχεια έγινε trade για τον Gortat, αλλά ενώ μου αρέσει και ο Πολωνός μου αρέσει και ο Nene δεν ξέρω αν θα κάνουν μαζί καλό δίδυμο στην άμυνα. Επιθετικά πιστεύω θα δουλέψει και θα επωφεληθεί και ο Wall παίζοντας p&r ή και p&p με τον Gortat. O Beal είχε καλή preseason και μετά το καλό δεύτερο μισό της περσινής περιόδου περιμένω να τον δω τι θα κάνει. Επίσης περιμένω να δω και Vesely, αφού πρέπει να ανήκω στο μονοψήφιο αριθμό ατόμων που τον πιστεύουν ακόμα. tongue.gif

Γενικά συμπαθητική ομάδα οι Wizards, θα έχω τα ματς τους στα υπ' όψιν σίγουρα.
Gravedigger
O Otto Porter ζει? Δεν μπορώ να βρω πουθενά νέα για τον τραυματισμό του η οτιδήποτε. Τελευταίο update ήταν τέλη Οκτώβρη και δεν είχε και ΤΟΣΟ σοβαρό τραυματισμό.
aegeansheed
Με τον Wall να κάνει όργια στα τρία τελευταία παιχνίδια (3o συνεχόμενο +30π. παιχνίδι)

Και τον Nene με το career high να γίνεται NeNasty..

duncan21
Wall σε all star επίπεδο φέτος και σίγουρα fun-to-watch.Η επιτάχυνση του με τη μπάλα στα χέρια νομίζω ότι ξεπερνάει και τον RW.Βελτιωμένος αισθητά στο σουτ,αρκετά smooth το jumperάκι του μετά από δεξιά τρίπλα όταν παίρνει screen απ' τους ψηλούς.O Beal βάζει μεγάλα σουτ αλλά πρέπει να βελτιώσει το mid-range game του(πολύ όμως,αμφιβάλλω αν έχω δει ένα τυπικό pull-up jumper καθώς σουτάρει από μέση απόσταση μόνο από on-off ball screen) και να γίνει πιο επιθετικός στο drive.

Gortat-Nene έχουν βρει χημεία,είναι συνεπείς στο σκοράρισμα και αμυντικά στέκονται μια χαρά μαζί.O Webster παίζει το καλύτερο μπάσκετ τη ζωής του,βρήκε τη σταθερότητα που του έλλειπε και είναι απ' τους πιο αποτελεσματικούς πλάγιους σ' όλη τη λίγκα.O Vesely φέρνει ενέργεια απ' τον πάγκο έχοντας 5.1 ORB(!) και 1.8 stls per 36 minutes αλλά δεν ακουμπάει τη μπάλα στην επίθεση,τους αρκεί προς το παρόν η δουλειά που κάνει.

Γενικά είναι ωραία και ισορροπημένη ομάδα αλλά ΠΑΛΙ έχουν προβλήματα τραυματισμών.Αξίζουν να μπουν στα playoffs για μένα,παίζουν καλύτερο μπάσκετ(τρομερό επίτευγμα θα μου πεις) απ' τις μισές και βάλε ομάδες της Ανατολής
Zephyr
QUOTE(duncan21 @ Nov 27 2013, 11:28 ) *
Γενικά είναι ωραία και ισορροπημένη ομάδα αλλά ΠΑΛΙ έχουν προβλήματα τραυματισμών.Αξίζουν να μπουν στα playoffs για μένα,παίζουν καλύτερο μπάσκετ(τρομερό επίτευγμα θα μου πεις) απ' τις μισές και βάλε ομάδες της Ανατολής


Και πέρσι το άξιζαν, στο δεύτερο μισό έπαιξαν καλό μπάσκετ αλλά τους έλειψε ο Wall πρώτο μισό και έχασαν το τρένο των Play off.
Συμπαθής ομάδα με περιθώρια βελτίωσης, οι Wall και Beal μπήκαν φουριόζοι, ο Webster επιτέλους βρήκε ρόλο σε ομάδα, ο Gortat έδωσε το κάτι παραπάνω επιθετικά στο ποστ εκεί που πέρσι υπήρχε μόνο ο Nene και ο επιθετικά ανύπαρκτος Okafor. Αν ο Πόρτερ παίξει το μπάσκετ που (θεωρητικά) μπορεί και αποδώσει, θα γίνουν πολύ καλή ομάδα, προς το παρόν αν οι βασικοί συνεχίσουν έτσι, πιστεύω ότι φέτος θα μπουν play off.
jasonick
Ο Vesely πλέον μετά τον τραυματισμό του Harrington (δεν είναι τυχαίο ότι τραυματίστηκε μετά από θετικά σχόλια γνωστού αμφιδεξιού..) παίρνει όλα τα backup λεπτά των Nene, Gortat και ενώ κάνει καλά τη βρώμικη δουλεία ισχύει ότι στην επίθεση παίζει hot potato.

Έχουν ένα θέμα με τον πάγκο πάντως. Για μένα θέλουν ασσόδυο που να δίνει σκορ από τον πάγκο, αφού ο Maynor δεν τους έχει βγει προς το παρόν. Μου φαίνεται πρέπει να ξεκινάει ο Webster από την αρχή, που παίζει καλύτερα με Wall, και να έρχεται από τον πάγκο ο Ariza μόλις επιστρέψει ο Beal. Επέστρεψε και ο Porter στις προπονήσεις, να δούμε πως θα χωρέσει στο rotation με τόσα 3άρια.
klow13
εκατσα μετα απο καιρο να δω αγωνα των ροκετς live και βρεχει,τι να πεις..
sacarame
QUOTE(klow13 @ Jan 12 2014, 02:39 ) *
εκατσα μετα απο καιρο να δω αγωνα των ροκετς live και βρεχει,τι να πεις..



Τραγικό. Στάζει η οροφή....

Και μετά λέμε ότι το ΣΕΦ είναι ερείπιο... 69.gif 69.gif
SteveNashidis

QUOTE(sacarame @ Jan 12 2014, 02:45 ) *
Τραγικό. Στάζει η οροφή....

Και μετά λέμε ότι το ΣΕΦ είναι ερείπιο... 69.gif 69.gif


Αν εκανε τον ιδιο καιρο στην ελλαδα δεν νομιζω να ειχαμε μια απλη διαρροη..οι φιλαθλοι θα πετουσαν χιονομπαλες αντι για φωτοβολιδες απο χιονι που θα μαζευαν απο την μπροστινη θεση τους :-P
Nuntius
Ημίχρονο στο Verizon Center. Το σκορ ανάμεσα στους Indiana Pacers και τους Washington Wizards είναι 37-44 υπέρ των Wizards.

Δεν παίζουμε καλά μέχρι στιγμής. Τα επιθετικά μας προβλήματα συνεχίζονται και δεν έχουμε κοιτάξει να περάσουμε την μπάλα στην ρακέτα ιδιαίτερα. Χάναμε και με 16 πόντους (25-41) αλλά ευτυχώς κλείσαμε το ημίχρονο με ένα σερί 12-3 και επιστρέψαμε στο παιχνίδι.
Nuntius
Λήξη τρίτης περιόδου. Το σκορ είναι 56-74 υπέρ των Wizards.

Είχαμε πλησιάσει στους 6 πόντους (51-57) 4:33 πριν την λήξη της περιόδου αλλά από εκείνο το σημείο και μετά οι Wizards έκαναν ένα 17-5 σερί και έχουν ένα πάρει ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι.
Nuntius
Ήττα με 78-91 από τους Wizards.

Οι Wizards ήταν καλύτεροι σήμερα και άξιζαν αυτή την νίκη.
yorgos
Κάθομαι και βλέπω τον Αντρέι Μίλερ. Ο τύπος παίζει να είναι ο πιο αγύμναστος άσος στη λίγκα, κοντεύει να σαρανταρίσει, είναι κάτω από 1.90 αλλά έχει απίστευτη μπασκετικότητα, εκπληκτική αίσθηση του χώρου, μιλιμετρικές πάσες, φοβερό κοντρόλ μπάλας, τρομερή περίπτωση παίκτη. Στο μεταξύ έχουν ξεσκιστεί στα περιφερειακά σουτ, και οι Χιτ (που επέλεξαν να κατέβουν χωρίς ΛεΜπρον και Μπος) πάνε για συντριβή τρώγοντας 22 πόντου στο κεφάλι στο ημίχρονο.
Zephyr
Από τον καιρό του (καλού) Arenas έχουν να παρουσιάσουν αξιόμαχη ομάδα οι Wizards.
Φέτος λειτουργούν αρκετά ως σύνολο και με τόσους μεζεμένους ποιοτικούς παίχτες μπορούν την υπέρβαση αν δείξουν χαρακτήρα και αν ο Wall παίξει σαν super star.
yorgos
Ο Wall θέλει ακόμη δουλειά, αλλά η ομάδα είναι ήδη overachiever, δεν την περίμενα σε καμία περίπτωση τόσο ανταγωνιστική φέτος. Πολλή ωριμότητα στις αποφάσεις, καλά μοιρασμένοι ρόλοι και υπάρχει και μέλλον.
duncan21
QUOTE (duncan21 @ Oct 26 2013, 01:09 ) *
Πρόβλεψη: 44-38


QUOTE (duncan21 @ Nov 27 2013, 12:28 ) *
O Beal βάζει μεγάλα σουτ.

Γενικά είναι ωραία και ισορροπημένη ομάδα.


Τα λέγαμε τα γράφαμε κάποιοι απ' την αρχή της σεζόν.Για να μην πω και για τις fantasιακές μου επιλογές.Θέλω credits γιατί ξέρω πολύ μπάσκετ.
SG3ptshooter
QUOTE(duncan21 @ May 7 2014, 15:15 ) *
Τα λέγαμε τα γράφαμε κάποιοι απ' την αρχή της σεζόν.Για να μην πω και για τις fantasιακές μου επιλογές.Θέλω credits γιατί ξέρω πολύ μπάσκετ.


Πάρτα




edit: τα credits, προφανώς. Kαι αν το πάρει το Montreal θα σου δώσω και φανελίτσα PK Subban, λέω να παραγγείλω 10-12.
aegeansheed
QUOTE
Washington’s 102-96 victory over Indiana in Game 1 put Wittman in some elite company with Pat Riley and Mike Dunleavy as the only coaches in NBA history to win their first four road playoff games. Game 2 is Wednesday at Bankers Life Fieldhouse and Wittman’s players are growing impatient.


O Λόγος? ---> ένα κάρφωμα που είχε ήδη υποσχεθεί ο Wittman στους παίκτες του εάν περνούσαν από τους Μπούληδες! laugh.gif

SLAM online
SG3ptshooter
QUOTE
So I'm told Greg Monroe, Thabo Sefolosha are at Verizon Center. #Wizards

https://twitter.com/gene_wang/status/484490987029291009
SG3ptshooter
QUOTE
Wizards fear Bradley Beal has broken left wrist, could miss 6-8 weeks. Final determination on surgery in next 24-48 hours.

https://twitter.com/daldridgetnt/status/521054128462909441
ΠΦ

(Δεν το γράφω ούτε φέτος. wink.gif )
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.