Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Indiana Pacers
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
morrison
Indiana Pacers





Mπορούν να πρωταγωνιστήσουν;




Προηγούμενο Ρεκόρ (2010-2011): 37-45
Leaders (2010-2011):

Πόντοι: Danny Granger 20.5, Darren Collison 13.5, Roy Hibbert 12.7
Ριμπάουντ: Roy Hibbert 7.5, Jeff Foster 6.3, Danny Granger 5.4
Ασσίστ: Darren Collison 5.1, T.J. Ford 3.4, Danny Granger 2.6

Πιθανή 5άδα:
PG: Darren Collison
SG: Paul George
SF: Danny Granger
PF: David West
C: Roy Hibbert

Πάγκος:
PG’s: George Hill, A.J. Price
SG’s: Brandon Rush, Lance Stephenson
SF’s: Dahntay Jones
PF’s: Tyler Hansbrough, Jeff Pendergraph, Louis Amundson
C’s: Jeff Foster

Offseason moves

Ήρθαν ή ανανέωσαν: David West (FA), Jeff Foster (ανανέωσε), Brandon Rush(trade), George Hill (trade), Jeff Pendegraph (FA), Louis Amundson (trade)


Έφυγαν: T.J Ford (FA), Josh McRoberts (FA), Mike Dunleavy (FA), James Posey (FA), Brandon Rush (trade)

Προπονητής: Πρώην asistant σε 76ers και Celtics o 38χρονος Frank Vogel περέμεινε στο τιμόνι της ομάδας εξαργυρώνοντας το περσινό τελείωμα της σεζόν όταν αντικατέστησε τον Jim O'Brien και οδήγησε την ομάδα στα πλέι-οφς. Φέτος οι ευθύνες μεγαλώνουν καθώς έχει την ομάδα από το ξεκίνημα ενώ το ρόστερ της ομάδας ¨απαιτεί" καλύτερο πλασάρισμα.


Σχόλιο: Πέρσι οι Pacers κατάφεραν να φτάσουν στην post season αλλά εκεί δεν είχαν πολλές πιθανότητες κόντρα στους Bulls. Φέτος ο στόχος είναι ψηλότερος και έχουν καλές πιθανότητες να τον πετύχουν. Ο Vogel έχει στα χέρια του καλό υλικό με αρκετό ταλέντο αλλά και βάθος στον πάγκο.
Ισορροπία σε όλες τις γραμμές έχουν οι Pacers με τον νεαποκτηθέντα σταρ David West συν τους Hibbert και Hansbrough να δεσπόζουν στους ψηλούς, τους George Hill και Darren Collison να συνθέτουν ταλαντούχο δίδυμο στα guards και φυσικά τον Danny Granger στον ρόλο του all around ηγέτη.
Ειδική μνεία στο starter από ότι φαίνεται φέτος Paul George που από πολλούς θεωρείται ότι πάει για break out year.

Πρόβλεψη: 34-32
Conference rank: 7th
Division rank: 2nd

j-kidd13
Φετος η Ιντιανα ειναι ενισχυμενη και δειχνει οτι μπορει να προχωρησει....
Πετυχαν διανα με την αποξτηση του Ουεστ,που ειναι απο τους πιο σταθερους ψηλους στο πρωταθλημα,και θα δωσει σκορ μεσα στη ρακετα,ενω ο Χιλ ερχεται να δημιουργησει ενα εξαιρετικα ταλαντουχο διδυμο στα γκαρντ με τον Κολισον.
Ο Γκρειντζερ κλασικα θα ειναι ο ηγετης της ομαδας,ενω ο Χιμπερτ δειχνει στοιχεια ενος αξιοπιστου ψηλου.
Εχουν και συμπαθητικο παγκο....Ευκολα θα μπουν στα πλει οφ....

Player to watch ο Πολ Τζορτζ τον οποιο συνοδευουν κολακευτικα σχολια....
benchwarmer
Aπό τις πιο ενδιαφέρουσες ομάδες φέτος σίγουρα. Εάν είχε βγει και η απόκτηση κάποιου 2αριού (Τζαμάλ, Μέιο) θα μπορούσαν να χτυπήσουν σοβαρά την 4άδα στην Ανατολή. Τώρα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, άσχετα αμα βγει ο Πολ Τζορτζ ή όχι.. Θα ήταν καλύτερος ως 6ος παίχτης πιστεύω. Είναι πλήρης ομάδα πάντως και μένει να δούμε εάν στα πλέι οφ (όπου φυσικά θα είναι αποτυχία πλέον να μην μπούνε) θα μπορέσουν να κάνουν την ζημιά σε κάποιον από τους μεγάλους.
Nuntius
Υποστηρίζουμε και αγαπάμε Indiana. Go Tyler, go Roy, go David! Go Pacers! ind1-sm.gif ind1-sm.gif ind1-sm.gif ind1-sm.gif
HLR CENATION
Πολυ καλη δουλεια απο τον morrison.

Μου αρεσουν πολυ οι φετινοι Πεισερς.

Καλο διδυμο στο ενα ο Κολινσον με τον Χιλ.Περιμενω απο τον Κολινσον να ανεβασει το μο στις ασιστ του καθως θα παιζει πολυ πικ εν ρολ με τον Γουεστ.

Ο Πολ Τζορτζ κανει καλη δουλεια σε πολλες κατηγοριες του παιχνιδιου.

Ο Γκρειντζερ θα ειναι ο ηγετης τους και φετος αλλα πρεπει να φτιαξει τα ποσοστα του.

Ο Γουεστ τεραστια προσθηκη μενει να δουμε αν θα αποδειχτουν γερα τα ποδια του.

Ο Χιμπερτ τεραστια δυναμη στο 5,φετος πιστευω οτι θα ειναι ακομα περισσοτερο βελτιωμενος αλλα πρεπει να μαθει και αυτοςνα ξοδευει καλυτερα τα φαουλ και να μην τα δινει ευκολα.

Για ον προπονητη δεν ξερω κατα ποσο καλα μπορει να κουμανταρει φετος καλα την ομαδα.

Παντως εκτος απροοπτου θα ειναι φετος στα πλει οφ αλλα βλεπω δυσκολο να πανε στο β γυρο.

pantaloni
Οντως θα εχει μεγαλο ενδιαφερον να παρακολουθησει κανεις τους φετινους πεισερς που ειναι ομαδα με βαθος στον παγκο και πολυ ταλεντο. Θα τους χαρακτηριζα ομαδα πλαστελινη για οποιοδηποτε προπονητη
Nuntius
Και ξεκινάμε. Let's go ind1-sm.gif
Nuntius
Πρώτη νίκη λοιπόν. Τον αγώνα δεν τον είδα όλο μιας και η Indiana ήταν μπροστά από νωρίς με καλή διαφορά και προτίμησα να παίξω λιγάκι 2k12. 79 - 91 και πειστική εμφάνιση εναντίον των Pistons.

Double-double έκαναν οι David West (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ), Roy Hibbert (16 πόντοι, 14 ριμπάουντ) και Tyler Hansbrough (15 πόντοι, 13 ριμπάουντ). Pendergraph, Foster και Amundson δεν αγωνίστηκαν καθόλου αλλά δεν χρειάστηκε κιόλας μιας και οι υπόλοιποι 3 της frontline τα πήγαν περίφημα.
Johanvil
Ειδα ολο το ματς.Παρ'ολο δεν σουταραμε πολυ καλα,η ομαδα ηταν αρκετα καλη για πρωτο ματς και σαφως πιο βελτιωμενη απο τα 2 φιλικα που εδωσε.Οπως ειπε και ο Nuntius,3 παιχτες ειχαν double-double και ουσιαστικα το παιχνιδι κριθηκε στα περισσοτερα ριμπαουντ της Ιντιανα και δη στα επιθετικα.Πολυ χαιρομαι να βλεπω αυτο το στατιστικο μετα απο παρα μα παρα πολυ καιρο.Παιδια ο West(μακαρι ο ανθρωπος να παραμεινει υγιης) θα μας δωσει αρκετη βοηθεια κυριως με την εμπειρια του.Παρ'οτι τα ποσοστα ευστοχιας του ηταν ολιγον τραγικα μαζεψε 12 ριμπαουντ,εβαλε 11 ποντους αλλα κυριως (παρ'ολο το rustiness που δειχνει λογω της πολυμηνης απουσιας του)σου δειχνει οτι ξερει τον τροπο πως να κινηθει και να παρει μια επιθεση αναλογα με τον αντιπαλο που αντιμετωπιζει.Τελος,πραγματικα πιστευω οτι ο George μπορει να γινει ενας εξαιρετικος all around παιχτης.
Nuntius
Για μισό λεπτό. Εσύ είσαι και Περίστερι και Pacers? Δίδυμε εαυτέ μου? Που ήσουνα τόσο καιρό? smiley.gif
Johanvil
QUOTE(Nuntius @ Dec 27 2011, 16:29 ) *
Για μισό λεπτό. Εσύ είσαι και Περίστερι και Pacers? Δίδυμε εαυτέ μου? Που ήσουνα τόσο καιρό? smiley.gif


χαχαχα.Lethal combination ε?Την ΓΣΠαρα δεν την παρακολουθω πια τοσο στενα οσο εκανα απο τα μεσα του '90 εως και 2003 περιπου.Παρ'αυτα θα παω σε κανα ματσακι με το διαρκειας φετος αλλα σπανια.

Sorry για το off topic.
Nuntius
2-0 για τους Pacers. Πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Τορόντο με 90 - 85.

Δύο double-double σήμερα. Ένα του Roy Hibbert (12 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και ένα του Darren Collison (10 πόντοι, 12 ασίστ). Επιθετική πολυφωνία χαρακτήρισε την ομάδα με 5 παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων (Granger 21, George 18, West 14, Hibbert 12, Collison 10) και άλλους 3 να συμπληρώνουν το σκοράρισμα (Hansbrough 8, Jones 4, Hill 3). Από όσους χρησιμοποιήθηκαν μονάχα ο Amundson δεν σκόραρε.

Γενικά, υπήρχε μια αστοχία σήμερα (Granger 8/19, Hansbrough 2/7, Hill 0/5, Amundson 0/3), η οποία αποτυπώνεται στο 32/81.

Παρόλα αυτά η νίκη ήρθε και αυτό μετράει smiley.gif

ΥΓ: Ο Amundson παραμένει ο παίκτης που αγαπάμε. Καλός αμυντικός, σκυλί, τρομερό πάθος και hustle αλλά τέρμα άστοχος. Δεν πειράζει και τόσο βέβαια μιας και επιχειρεί το σουτ σχεδόν μονάχα όταν σώζει την κατοχή οπότε δεν μπορεί και κανείς να πει πως σπαταλάει επιθέσεις tongue.gif
Badass
Αυτό πρέπει να δουν στην Ιντιάνα. Την αστοχία. Ειδικά ο Γκρέιντζερ. Με καλές ομάδες θα τους στοιχίσει. Κατά τ' άλλα είναι μαχητική ομάδα και φέτος θα είναι ανεβασμένη. Είδα το πρώτο ημίχρονο και το παιχνίδι ήταν πολύ κακό μέχρι τότε
Nuntius
Έχεις δίκιο.

Προσωπικά, δεν ζητάω από τον Granger μεγάλα ποσοστά ευστοχίας μιας και αρκετές φορές οι επιλογές του δεν είναι και οι καλύτερες αλλά είναι και καλά μαρκαρισμένος συνήθως. Ούτε από τον Amundson ζητάω κάτι μιας και είναι αμυντικογενής παίκτης που αν πάρει επίθεση θα την πάρει στην λήξη ή μετά από επιθετικό ή μετά από σώσιμο και γενικά δεν θα έχει και καλές προϋποθέσεις. Αλλά ο Hansbrough σήμερα έχασε κάτι αμαρκάριστα σουτάκια από 5-6 μέτρα που συνήθως τα βάζει.

Ευτυχώς, ο West είναι από τους πιο consistent παίκτες και έβαλε το κρίσιμο smiley.gif
Nuntius
47 - 45 το ημίχρονο υπέρ των Cavaliers. Σε όλο το παιχνίδι η Indiana βρίσκεται πίσω στο σκορ. Το μοτίβο είναι απλό και επαναλαμβανόμενο. Οι Cavaliers προηγούνται με διαφορά 5 έως 8 πόντων, η διαφορά πέφτει στον 1 και μετά ξαναπάει στους 5 έως 8.

Για άλλη μια φορά, υπάρχει μια αστοχία από πλευράς Indiana. Άστοχος σχετικά ο Hansbrough (3/9) άστοχος και ο West (2/7). Πρόβλημα με φάουλ και ο George που οδήγησε στην χρησιμοποίηση ενός σχήματος με Hill και Collison. Θετικός ο Hill πάντως.

Για τους Cavs πολύ καλός ο Irving με 12 πόντους (6/8), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ (χωρίς λάθη) και 1 τάπα υπέρ (καθώς και 1 κατά).

Κατά τα άλλα αμφότεροι τα έχουν σπάσει από το τρίποντο. 0/2 οι Pacers (αμαρκάριστος ήταν σε ένα ο Granger) και 1/9 για τους Cavs.

ΥΓ: Highlight όμως η τάπα του Collison στον Irving σε mid-to-close range jumper.

Edit: Εξαιρετικός σήμερα ο Roy Hibbert. Εκτός των γνωστών σωματικών του προσόντων δείχνει πως έχει εξαιρετικά εύπλαστος επιθετικός. Δείχνει βελτιωμένο footwork και πολύ απαλό touch. Επίσης, δείχνει να προσθέτει στο ρεπερτόριο του και face-up παιχνίδι. Έχει 12 πόντους (6/8), 4 ριμπάουντ, 1 τάπα υπέρ (1 τάπα κατά) και 2 λάθη.

ΥΓ 2: 51 - 55 μπροστά οι Pacers.
Nuntius
Καλή άμυνα στην 3η περίοδο και η Indiana προηγείται με 61 - 70. Ο Hansbrough ήδη κοντά σε άλλο ένα double-double (10 πόντοι, 9 ριμπάουντ) ενώ ο Lou Amundson σκόραρε του πρώτους του πόντους ως Pacer με 2 βολές (2/2 το παλικάρι μας smiley.gif ).

Σημαντικός λόγος που οι Pacers πήραν κεφάλι ήταν ο περιορισμός του Kyrie Irving που είχε 0/3 και 2 λάθη στην 3η περίοδο.
Nuntius
Τελικά, το παιχνίδι πήγε στην παράσταση. Σκορ 4ου δεκαλέπτου 84 - 84. Η Indiana επικράτησε στην παράταση 98 - 91 και ξεκίνησε με 3-0 μετά από αρκετές season.

Για άλλη μια φορά, η Indiana είχε 3 παίκτες που έκαναν double-double. Αυτοί ήταν οι Roy Hibbert (17 πόντοι, 13 ριμπάουντ), David West (13 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Tyler Hansbrough (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ).

Ο Collison δεν ήταν στα στάνταρ του αν και ίσως γι αυτό ευθύνεται η πολύ καλή εμφάνιση του George Hill. Ο Paul George ήταν ανύπαρκτος επιθετικά. Ο David West ήταν κακός κατά την μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα αλλά έκανε δύο clutch plays (ισοφάρισε σε 84 - 84 και στην παράταση έκανε μια τάπα που οδήγησε σε τρίποντο και στο +6) οπότε χρύσωσε το χάπι.

Αρκετά καλός (ειδικά στα κρίσιμα) ο Granger, πολύ θετική η ενέργεια που έδωσε από τον πάγκο ο Hansbrough (όπως και ο εξαιρετικός George Hill όπως αναφέρθηκε πιο πάνω) και εξαιρετικός ο Hibbert.

Κατά τα άλλα η ομάδα δεν έδειξε κάτι διαφορετικό από άλλα παιχνίδια. Αστοχία σε αρκετά σημεία του αγώνα, μπόλικο hustle, σώσιμο από τα σκουπίδια που μαζεύουν σαν να έχουν δαγκάνες οι ψηλοί (και οι forwards) της ομάδας. Η άμυνα άλλες φορές καλή, άλλες φορές κακή. Πάντως, το 3-0 είναι γεγονός smiley.gif

Άντε να δούμε τι θα γίνει με Blazers.
Nuntius
Χμμ, μπερδεύτηκα την ώρα του αγώνα όταν είπαν το πρόγραμμα των Pacers και νόμιζα πως ο επόμενος αγώνας ήταν εναντίον των Blazers ενώ είναι ενάντια στους Pistons. Οι Pistons μέχρι στιγμής δείχνουν πως είναι αρκετά ανέτοιμη σαν ομάδα οπότε μια νίκη και ένα ενδεχόμενο 4-0 είναι πιθανά. Ας μην έχει κανείς δεδομένο κάτι όμως. Το τι θα γίνει θα το δούμε την Πρωτοχρονιά smiley.gif

ΥΓ: Μετά ακολουθεί μια πολύ δύσκολα σειρά αγώνων με 3 ματς εκτός έδρας (με Nets, Heat και Celtics) οπότε μία νίκη στο Detroit φαντάζει σχεδόν επιτακτική. Βέβαια, οι Nets και οι Celtics μόνο ανίκητοι δεν είναι όπως έχουν αποδείξει αλλά πάντα είναι οι Nets και οι Celtics.
Nuntius
Ήττα από τους Pistons, λοιπόν. Κηδεία ελέω Jerebko βασικά. Τελικό σκορ: 88 - 96.

Σχόλια για τον αγώνα δεν μπορώ να έχω μιας και λόγω τραπεζιού είδα μόνο τα 3 τελευταία λεπτά. Από τα στατιστικά συμπεραίνει κανείς πως η ήττα ήρθε για τους Pacers επειδή έχασαν την μάχη και τον έλεγχο των ριμπάουντ. Όταν ο Collison παίρνει τα ίδια ριμπάουντ με τον Hibbert και στο σύνολο μαζεύεις μονάχα 36 (εναντίον 49) τότε επόμενο είναι να χάσεις (αν δεν είσαι τρελά εύστοχος που όπως όλοι ξέρουμε οι Pacers δεν είναι).

Από όσο βλέπω από τα στατιστικά (καθώς και από όσο είδα στα 3 τελευταία λεπτά) ο Collison προσπάθησε με 15 πόντους (4/6), 8 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Κατά τα άλλα, αστοχία. 4/15 ο Granger, 4/11 ο West, 5/14 ο Hansbrough.

Εκπληκτικός ο Jerebko για τους Pistons με 20 πόντους, 12 ριμπάουντ καθώς και ένα κρισιμότατο κλέψιμο 40" πριν το τέλος σε έναν αιφνιδιασμό που θα έφερνε το παιχνίδι σε απόσταση 4 πόντων. Double-double και ο Monroe 19 πόντους και 11 ριμπάουντ. Πολύ καλός ήταν και ο Stuckey με 15 πόντους, 7 ασίστ και 7 ριμπάουντ.

Δύσκολοι οι επόμενοι 3 αγώνες για τους Pacers και ένα ενδεχόμενο 3-4 φαντάζει πιθανό σενάριο. Μακάρι να μην γίνει κάτι τέτοιο όμως. Ίδωμεν smiley.gif
Johanvil
Λιγο πολυ την περιμενα την ηττα αυτη καθως τα δυο τελευταια ματς πριν αυτο του Ντιτροιτ,τα ειχαμε παρει στο τσακ.Ελαχιστη θεληση απο την ομαδα δυστυχως,κακη κυκλοφορια της μπαλας(εδω χρειαζοταν ενας παιχτης σαν τον Κροφορντ που μπορει να φτιαξει μονος του το σουτ) και φανηκαν ιδιατερα κουρασμενοι οπως για παραδειγμα ο West.Επισης ο Ηibbert μονο 7 προσπαθειες...WTF δηλαδη!Απλα με πειραζει που ηταν εναντια στο Νιτροιτ.Ειχαμε ενα πολυ ευκολο προγραμμα και ειναι κριμα να σπαταλας ενα παιχνιδι απεναντι σε τετοια ομαδα απο τη στιγμη που θα εχεις γολγοθα στη συνεχεια.Επομενο ματς ξημερωματα Τριτης στο New Jersey.Πρεπει να το παρουμε αυτο το ματς.
Nuntius
Ότι ήταν λογικό να έρθει κάποτε η ήττα, εννοείται. Απλά, όπως είπες και εσύ ήταν το timing λίγο κακό. Ακολουθεί δύσκολο πρόγραμμα.

Οι αγώνες με Nets, Heat και Celtics δεν είναι εύκολοι ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκονται Nets και Celtics (για Heat δεν το συζητάω καν). Υπήρχε η ευκαιρία να πάνε οι Pacers με ένα 4-0 σε αυτή τη δύσκολη σειρά αγώνων οπότε να είναι πιο ήρεμοι. Δυστυχώς, απωλέσθηκε η ευκαιρία. Τώρα υπάρχει το άγχος του 3-4 που μπορεί να φέρει κακό κλίμα στα αποδυτήρια.

Θα δούμε σήμερα τι θα γίνει με τους Nets. Δεν είναι απίθανη η νίκη ο αγώνας δεν προσφέρεται για πολλά προγνωστικά.
Nuntius
Μεγάλη νίκη μέσα στο New Jersey επί των Nets με 108 - 94. Δεν πίστευα πως θα έρθει τόσο εύκολα αυτή η νίκη ανεξαρτήτως των κακών εμφανίσεων των Nets τις τελευταίες ημέρες.

Βέβαια, η νίκη εξηγείται πολύ εύκολα μέσω των στατιστικών. 13/21 τρίποντα. 26 ασίστ εναντίον 15. Οι Nets υπερτερούσαν σε κλεψίματα (9 εναντίων 7) και τάπες (10 εναντίων 6) αλλά η ασυνήθιστη ευστοχία των Pacers δεν τους άφησε ελπίδες για παραπάνω πράγματα.

Εκπληκτικός ο Paul George με 21 πόντους (8/10 FGs, 5/5 τρίποντα!!), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα ενώ ο Granger βοήθησε μεν στην επίθεση αλλά με άσχημα ποσοστά ευστοχίας (15 πόντοι, 4/14 FGs, 3/7 τρίποντα). Καλός και ο Collison (9 πόντοι, 7 ασίστ, 2 κλεψίματα) αν και σε ένα σημείο εκνευρίστηκε λιγάκι με κάποια σφυρίγματα και φάνηκε στο παιχνίδι του η έλλειψη ψυχραιμίας. Κάτω από τα στάνταρ του ο Roy Hibbert (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ) αλλά γι' αυτό ευθύνεται κυρίως το ότι έπαιξε μονάχα 21 λεπτά. Καλοί και οι West (13 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ) και Hansbrough (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ). Σημαντικές βοήθειες από τον πάγκο έδωσαν οι Dahntay Jones (11 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Lou Amundson (7 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 τάπα) και George Hill (8 πόντοι με 2/2 τρίποντα, 2 ασίστ, 1 ριμπάουντ). Ο A.J. Price αγωνίστηκε για 2 λεπτά και μέσα σε αυτά πέτυχε 3 πόντους (1/2 τρίποντα), έδωσε 2 ασίστ και πήρε 1 ριμπάουντ. Μοναδικός μέτριος ήταν ήταν ο Lance Stephenson που σε 13 λεπτά μάζεψε 3 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο αλλά έκανε και 2 λάθη καθώς και δεν σκόραρε (0/2).

Γενικά, το εξωτερικό σουτ πήγαινε τόσο πολύ σήμερα στους Pacers που είδαμε σχήματα με Hansbrough στο 5, Granger στο 4, George στο 3, Hill στο 2 και Collison στο 1. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Hibbert δεν αγωνίστηκε πολύ. Δεν χρειάστηκε smiley.gif

Πολύ σημαντική νίκη πάντως για την Ιντιάνα.

Επόμενος αγώνας ξημερώματα Πέμπτης στις 2:30 εναντίων των Miami Heat.
Nuntius
Ημίχρονο στο Heat - Pacers με το σκορ να βρίσκεται στο 62 - 39 υπέρ των Heat.

Καταστροφικό 2ο δωδεκάλεπτο για τους Pacers με επιμέρους σκορ 33 - 12. 1/15 σουτ είχαν οι Pacers κατά την διάρκεια της 2ης περιόδου με την μοναδική εύστοχη προσπάθεια να είναι ένα κάρφωμα του Amundson (!!). Ευτυχώς που υπήρχαν και οι βολές και πήραν κάποιους πόντους.

Γενικά, μεγάλη αστοχία. 1/7 ο Granger και 0/4 ο Hansbrough. Πολλά λάθη επίσης (13 στο σύνολο). Εκνευρίστηκε και ο West με ένα σφύριγμα (δίκιο είχε που εκνευρίστηκε αλλά τέσπα) και το πράγμα πήγε από το κακό στο χειρότερο.

Πολύ καλός ο James Jones για τους Heat με 4/5 τρίποντα που τιμώρησε την άμυνα ζώνης που πήγαν να παίξουν για λίγο οι Pacers.
benchwarmer
Ειναι πιστευω υπερτιμημενοι οι φετινοι Πεισερς. Γινανε 2 καλες κινησεις σιγουρα, εμφανιστηκαμε μερικοι κρυφο-Πεισερς απο τα λαγουμια μας tongue.gif , αλλα κακα τα ψεματα, δεν εχει τις δυνατοτητες αυτη η ομαδα να χτυπησει ομαδες επιπεδου Χιτ, Μπουλς κλπ (και Χοκς οπως δειχνουν να εμφανιζονται φετος). Θα γινεται καλυτερη με τον καιρο, θα ειναι στα πλει-οφ, αλλα μαλλον μεχρι εκει, τον 1ο γυρο..
Nuntius
Βασικά, είναι καταστροφικός ο Granger τις τελευταίες μέρες. 2/13 είχε σήμερα. Πάντως, στην 1η και στην 3η περίοδο οι Pacers έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου. Δύσκολα θα τις νικήσουν και συμφωνώ πως το πολύ-πολύ να φτάσουν στο 2ο γύρο των Play-offs αλλά δεν θα διαλυθούν και από τις ισχυρότερες ομάδες (αν δεν έχουν black outs όπως τα σημερινά).

Πολύ καλός σήμερα πάντως ο Hibbert που έκανε άλλο ένα double-double (16 πόντοι, 12 ριμπάουντ) και είχε και 2 ωραίες ασίστ. Προσπάθησε ο Collison, πάλεψαν οι Hansbrough, George, Amundson και Hill αλλά όταν ο Danny έχει 2/13 δεν έχεις πολλές πιθανότητες.

Υπογραφή,

Ένας κρυφό-πέισερ από τα λαγούμια του benchwarmer tongue.gif
morfi
QUOTE(benchwarmer @ Jan 5 2012, 05:12 ) *
Ειναι πιστευω υπερτιμημενοι οι φετινοι Πεισερς. Γινανε 2 καλες κινησεις σιγουρα, εμφανιστηκαμε μερικοι κρυφο-Πεισερς απο τα λαγουμια μας tongue.gif , αλλα κακα τα ψεματα, δεν εχει τις δυνατοτητες αυτη η ομαδα να χτυπησει ομαδες επιπεδου Χιτ, Μπουλς κλπ (και Χοκς οπως δειχνουν να εμφανιζονται φετος). Θα γινεται καλυτερη με τον καιρο, θα ειναι στα πλει-οφ, αλλα μαλλον μεχρι εκει, τον 1ο γυρο..

Πιστεύω πως τις μεγάλες ομάδες (αυτές που αναφέρεις και εσύ) στη κανονική περίοδο μπορούν να τις έχουν αλλά όποιος μίλησε για ανταγωνισμό απέναντι τους στα πλέι οφ είναι υπερβολικός μιας και δεν τους δίνω πιθανότητες για παραπάνω από δύο νίκες σε μία σειρά πλέι οφ. Επίσης διαφωνώ για το πρώτο γύρο. Αν συνεχίσουν να παίζουν καλά και να παίρνουν αποτελέσματα στη κανονική περίοδο και πλασαριστούν σε μία καλή θέση στο τέλος αυτής τότε μπορούν να κάνουν την υπέρβαση και να περάσουν στα ημιτελικά. Αλλά μέχρι εκεί.
baskethood
Κάτι πολύ ευχάριστο που παρατήρησα είναι η βελτίωση του George στο σουτ. Πριν αναφερθώ στα φετινά στατιστικά ας δούμε τι έκανε στη rookie season του.

2010-2011
Είχε 44-151 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 29.1%.
Στις spot up καταστάσεις είχε 26-102 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 25.5%.
Στις spot up καταστάσεις σε field goals είχε 38-126, ποσοστό 30.2%.
Το spot up αποτελούσε το 24.6% του επιθετικού του παιχνιδιού.

2011-2012
Έχει 15-24 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 62.5%.
Στις spot up καταστάσεις έχει 7-11 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 63.6%.
Στις spot up καταστάσεις σε field goals έχει 7-12, ποσοστό 58.3%.
Το spot up αποτελούσε το 18.6% του επιθετικού του παιχνιδιού.

Το δείγμα είναι ακόμα μικρό, όμως η βελτίωση που παρουσιάζει στον τρόπο που σουτάρει είναι εμφανής. Το πρόβλημα του πέρσι δεν ήταν ότι ήταν κακός σουτέρ αλλά το ότι δεν είχε την απαιτούμενη ισορροπία όταν σούταρε. Το πρόβλημα είναι κοινό για κάθε νέο παίκτη, φέτος φαίνεται ότι βρήκε την κατάλληλη ισορροπία στο σουτ.
tReason
QUOTE (baskethood @ Jan 5 2012, 15:22 ) *
Κάτι πολύ ευχάριστο που παρατήρησα είναι η βελτίωση του George στο σουτ. Πριν αναφερθώ στα φετινά στατιστικά ας δούμε τι έκανε στη rookie season του.

2010-2011
Είχε 44-151 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 29.1%.
Στις spot up καταστάσεις είχε 26-102 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 25.5%.
Στις spot up καταστάσεις σε field goals είχε 38-126, ποσοστό 30.2%.
Το spot up αποτελούσε το 24.6% του επιθετικού του παιχνιδιού.

2011-2012
Έχει 15-24 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 62.5%.
Στις spot up καταστάσεις έχει 7-11 σουτ τριών πόντων, ποσοστό 63.6%.
Στις spot up καταστάσεις σε field goals έχει 7-12, ποσοστό 58.3%.
Το spot up αποτελούσε το 18.6% του επιθετικού του παιχνιδιού.

Το δείγμα είναι ακόμα μικρό, όμως η βελτίωση που παρουσιάζει στον τρόπο που σουτάρει είναι εμφανής. Το πρόβλημα του πέρσι δεν ήταν ότι ήταν κακός σουτέρ αλλά το ότι δεν είχε την απαιτούμενη ισορροπία όταν σούταρε. Το πρόβλημα είναι κοινό για κάθε νέο παίκτη, φέτος φαίνεται ότι βρήκε την κατάλληλη ισορροπία στο σουτ.


λινκ για αυτα τα στατιστικα υπαρχει;
Nuntius
Γενικά, τους George, Hibbert και Collison χαίρεσαι να τους βλέπεις. Καλές εμφανίσεις κάνουν και οι Hill με τον Hansbrough. Ο West είναι ασταθής μέχρι στιγμής. Έχει κάνει πολύ καλούς αγώνες, έχει κάνει και πολύ κακούς. Ο Amundson και ο Jones πληρούν τον ρόλο τους μέχρι στιγμής. Ο Price στο ελάχιστο που αγωνίζεται δείχνει καλά στοιχεία. Πολύ κατώτερος των προσδοκιών ο Granger. Τραγικός ο Stephenson. Ο Lance έχει αγωνιστεί 37 λεπτά (μοιρασμένα σε 5 από τους 6 αγώνες) και έχει συνολικά 2 πόντους (από βολές αφού στα FGs έχει το απερίγραπτο 0/9), έχει μοιράσει 5 ασίστ, έχει μαζέψει 7 ριμπάουντ, έχει κάνει 3 κλεψίματα και 4 λάθη.

Όποτε βλέπω Stephenson αντί για Collison (ή έστω Hill) με πιάνουν τα νεύρα μου tongue.gif

Και για να απαντήσω σε αυτό που είπες. Εικόνα από τον George πέρυσι δεν έχω αλλά μέχρι στιγμής όντως μοιάζει σταθερότατος.
baskethood
morfi
QUOTE(Nuntius @ Jan 5 2012, 05:29 ) *
Βασικά, είναι καταστροφικός ο Granger τις τελευταίες μέρες. 2/13 είχε σήμερα.

Οι Πέισερς είναι ένα δουλεμένα σύνολο με καλούς και δουλεμένους επίσης ατομικά παίκτες. Μοναδικό μελανό σημείο αυτές τις μέρες είναι ο Ντάνι Γκρέιτσερ. Αν στη θέση του υπήρχε κάποιος καλύτερος, έστω και λίγο, όπως ο Κέβιν Μάρτιν τότε θα μιλάγαμε για ομάδα τουλάχιστον ημιτελικών Ανατολής.
aegeansheed
Οι φετινοί Pacers μου αρέσουν αρκετά κι εμένα. Τους είδα στο παιχνίδι με τους Nets (σωστά μαντέψατε κάποιοι!) και εντυπωσιάστηκα. West & Hibbert έχουν στο 4&5 επιθετικό ρεπερτόριο, ίσως καλύτερο και από το P.Gasol-Bynum και κοντά στο Randolph-Μ.Gasol. 3άρια που σκοτώνουν (Granger, George, Stephenson).

Σκέφτηκα κάποια στιγμή πώς θα ήταν αυτή η ομάδα με την προσθήκη του Billups ή έστω ενός Andre Miller. Πιστεύω θα σκότωναν οποιονδήποτε με έναν πιο ποιοτικό άσσο.
Nuntius
Ποιοτικότατος είναι ο Collison. Το μοναδικό PG που έχω δει αφού περνάει από δύο να κάνει mid range και όχι να μπαίνει μέσα σε δύο τέρατα για να κάνει double clutch lay-up tongue.gif
Nuntius
Ημίχρονο στο Indiana - Boston. Το σκορ είναι 33 - 25 υπέρ των Pacers. Ναι, 33 - 25. Ναι, είναι σκορ ημιχρόνου. Μην σας κάνει εντύπωση. Οι Pacers σουτάρουν με 33,3% και οι Celtics με 26,5%.

Όσον αφορά τους Pacers τώρα. Πρέπει να ανάψουμε μια λαμπάδα στα ριμπάουντ και τις loose balls. Μαγνητίζονται στα χέρια μας (είμαστε και τυχεροί στα bounces) με αποτέλεσμα να έχουμε ένα πλεονέκτημα στα ριμπάουντ 30 εναντίων 18. Αυτός είναι και ο λόγος που νικάμε δηλαδή. Από 7 ριμπάουντ West και Hibbert.

Κλασικά αστοχία από πλευράς Pacers (Hibbert 3/11, Collison 1/6, Granger 1/5) αλλά όσο αστοχούν και οι Celtics αυτό καλύπτεται (αν και δολοφονεί το μπάσκετ). Πάντως, πρέπει να το προσέξουμε αυτό γιατί ο Paul Pierce δεν μπορεί να είναι μονίμως 1/9. Ο Granger από την άλλη αυτή την περίοδο δεν έχει πρόβλημα tongue.gif
Nuntius
Τέλος 3ης περιόδου με το σκορ στο 63 - 55. Πέραν το ότι οι δύο ομάδες είναι πιο εύστοχες δεν άλλαξε κάτι. Οι Celtics πλησίασαν-ισοφάρισαν αλλά οι Pacers πήραν ξανά κεφάλι. 40 - 26 τα ριμπάουντς υπέρ των Pacers.

Ωραίος ο Collison με κάμποσα λατρεμένα mid range. Σημαντικός και ο Foster με κάποια επιθετικά ριμπάουντς και ασίστ. Άφησαν πάντως κάποια εύκολα καλάθια οι Pacers στο τέλος της 3ης και αυτό με προβληματίζει λιγάκι. Ίδωμεν.
baskethood
Ανύπαρκτη η περιφερειακή άμυνα των Celtics. Οι Pacers με καλό ball movement και καλή ψυχολογία παίρνουν εξαιρετικά open look jumpers, πότε με τον Collison και πότε με τον Hill. Το πουλέν όσο είδα ήταν πολύ κακός και δεν μπόρεσε να προστατεύσει την ρακέτα. Ειδικότερα σε κάτι iso με τον Collison δεν μπόρεσε καν να βάλει χέρι στη μπάλα.
Nuntius
Ήταν εκνευρισμένος σήμερα μετά που του δόθηκε ως φάουλ εκείνη η τάπα και γενικά δεν ήταν ο εαυτός του tongue.gif

Χαζά φάουλ είναι αυτά ρε George :/

ΥΓ: Πόσο έχω σιχαθεί τους σχολιαστές-οπαδούς που μεταδίδουν τους αγώνες (υπέρ του γηπεδούχου κάθε φορά)? Κάνας ουδέτερος παίζει πουθενά? tongue.gif
Nuntius
Μεγάλο διπλό μέσα στην Βοστόνη επί των Celtics με 87 - 74. Οι Pacers κυριάρχησαν για άλλη μια φορά στα ριμπάουντ (47 εναντίων 36) και ως συνήθως αυτό τους οδήγησε σε νίκη.

Σημαντικότατο ρόλο όμως πιστεύω πως έπαιξαν και οι πάγκοι των δύο ομάδων. Γενικά, οι Pacers έδειξαν πως έχουν ικανοποιητικό βάθος (για ομάδα play-offs 1ου/2ου γύρου τουλάχιστον). Οι Celtics από την άλλη έδειξαν να μην έχουν αρκετές λύσεις από τον πάγκο. Αναφέρω κάποια χαρακτηριστικά παραδείγματα. Ο πάγκος των Pacers σκόραρε 33 πόντους. Ο πάγκος των Celtics 14. Ο πάγκος των Pacers μάζεψε 19 ριμπάουντ. Ο πάγκος των Celtics 8. Ο πάγκος των Pacers είχε 5 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο πάγκος των Bostn είχε 3 ασίστ και κανένα κλέψιμο. Οι πάγκοι ήταν ισόπαλοι στα λάθη (3 έκαστος) ενώ ο πάγκος των Celtics υπερτερούσαν μονάχα στις τάπες με 2 εναντίον καμίας.

6 παίκτες των Pacers με διψήφιο αριθμό πόντων. 15 ο Granger, 14 ο Collison, 13 ο Hill, 12 είχαν οι Hansbrough και George ενώ 11 είχε ο Hibbert. Όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν για τους Pacers σκόραραν με τον Foster να έχει 4 και τους Price, West και Jones να έχουν από δύο πόντους.

Ο Granger κλασσικά άστοχος (3/14) αλλά έκανε δύο σημαντικά κλεψίματα στο τελευταίο τρίλεπτο και έβαλε και ένα τρίποντο που πήγε την διαφορά στους 15 (ήταν επίσης και απόλυτα εύστοχος στις βολές). Άλλο ένα double-double για τον Hibbert (11 πόντοι, 12 ριμπάουντ, 3 ασίστ) αν και ήταν άστοχος (5/15). Άστοχος και ο Collison (6/14) αλλά έβαλε τους 12 από τους 14 του πόντους στο 2ο ημίχρονο και οργάνωσε υπέροχα την ομάδα στο τελευταίο πεντάλεπτο οπότε το ρεφάρει και αυτός. Ο West είδε πως δεν του πήγαιναν τα σουτ (1/5) και έτσι επικεντρώθηκε στα ριμπάουντ (πήρε 10) και στις ασίστ (είχε 3). Καλός ο George με 5/7 σουτ (2/2) τρίποντα. Εξελίσσεται σε εξαιρετικό catch and shoot παίκτη. Έκανε κάποια αχρείαστα φάουλ προς το τέλος αλλά ήταν ο πιο αξιόπιστος σουτέρ μας.

Πολύ καλός ο George Hill από τον πάγκο. Έδωσε σκορ (13 πόντοι με 5/10 σουτ, 2/3 τρίποντα), μάζεψε ριμπάουντ (5), έδωσε μια ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και είχε μονάχα ένα λάθος. Καλός και ο Hansbrough (12 πόντοι, 4/7 σουτ και 3 ριμπάουντ) για άλλη μια φορά. Σημαντική ήταν και η παρουσία του Jeff Foster. Ο γερόλυκος σκόραρε 4 πόντους (2/2), μάζεψε 4 ριμπάουντ (3 επιθετικά, 1 αμυντικό) και μοίρασε και 2 ασίστ. Θετικές κρίνονται και οι παρουσίες των Dahntay Jones (2 πόντοι με 1/4 σουτ και 5 ριμπάουντ) και A.J. Price (2 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

Σχετικά με τις ασίστ θέλω να αναφέρω κάτι που εγώ το βρήκα ενδιαφέρον. Οι Celtics είχαν 16 ασίστ. 9 από αυτές ήταν του Rondo. 7 ήταν οι ασίστ της υπόλοιπης ομάδας. Η frontline των Pacers (Hibbert, West και Foster) είχε 8 ασίστ δηλαδή μία παραπάνω από όλους τους Celtics πλην του Rondo.

ΥΓ: Ο Paul Pierce σήμερα είχε 3/17. Ξεπέρασε και τον Granger tongue.gif

ΥΓ 2: Αντίθετα, εξαιρετικός ο Ray Allen. 7/11 με 4/5 τρίποντα.

ΥΓ 3: Πολύ καλό το ποσοστό των Pacers από το τρίποντο. 8/14 (57,1%) με τον George να είναι για άλλη μια φορά απόλυτα εύστοχος (2/2). 2/3 είχαν ο Hill και ο Collison, 2/5 ο Granger και 0/1 ο Jones.
Johanvil
Μεγαλη νικη για την ομαδα κυριως για την ψυχολογια.Θα κανει θαυματα μια νικη απεναντι σε τετοιο μεγαλο αντιπαλο.Σε ενα σημειο στο 1ο ημιχρονο η ομαδα βαραγε με 28% αλλα στο δευτερο καπως βελτιωθηκε η ευστοχια αλλα κυριως βελτιωθηκε καπως το shot selection.Παιξαμε καλη physical αμυνα και υπερισχυσαμε στα ριμπαουντ.Ο Ντανυ συνεχισε τα καταστροφικα ποσοστα του και εχει φτασει ηδη στο 0.304(!!!!!!!) τα FG.To μονο που δεν μ'αρεσε ηταν ο Κολισον και η οργανωση του.Πολυ ντριπλα δυστυχως και αναγκαστηκαμε αρκετες φορες να περνουμε την επιθεση στα τελευταια 2-3 δευτερολεπτα.Ο Hill για μενα εδωσε τη νικη.Ειχε μακραν το καλυτερο του παιχνιδι με την Ιντιανα και επισης αρκετα θετικος ο Χιμπερτ(που νομιζω οτι σε καθε παιχνιδι φετος εχει κανει double-double).To ξερω οτι μπορει να φανει πρωιμο καπως και χωρις σκεψη,αλλα αν ο Μπερντ θελει να κανει ενα trade ας ειναι ο Granger με ανταλλαγη ενα καλο playmaker.Δεν θα χασουμε πολυ πιστευω διοτι θα βαλουμε στο '3' τον George που θα ξαναπω οτι ειναι πολυ ταλαντουχος και ειναι και η φυσικη του θεση.

Τελος,δε νομιζω οτι εχει κανεις υπερεκτιμησει την Ιντιανα φετος.Κανεις δεν ειπε οτι θα φτασει τελικους....Απλα ειναι μια πολυ νεα ομαδα(8 παιχτες της απ'οτι ακουσα φετος ειναι ο 2ος-3ος τους χρονος στο πρωταθλημα),ταλαντουχα και οπως αναφερθηκε,μπορει να φτασει μεχρι και ημιτελικα.Στο σημειο που διαφωνω ειναι οτι αν μπορει να ειναι ανταγωνιστικη με τις μεγαλες ομαδες.Ισως μονο με το Μαιαμι να μην ειναι.Εδω περσι ως 8η εχασε 4-1 απο το 1ο Σικαγο αλλα το συνολικο σκορ της σειρας μαγικη εικονα ηταν.Ιδιατερα το 1ο ματς που εγιναν τα απιθανα....


PS 1:Δεν ειναι καλυτερος παιχτης απο τον Stephenson σε καμια περιπτωση,αλλα ο AJ Price μ'αρεσε πιο πολυ στην οργανωση του παιχνιδιου οσο επαιξε.Ηταν αρκετα καλυτερος και απο τον Κολισον σ'αυτο το κομματι.Δεν την ταλαιπωρουσε την μπαλα.Αν συνεχισει ετσι(και δεν γυρισει στον hothead που ηταν περσι),δικαιουται να ειναι το προς το παρον το back up point guard.

PS2:Οι announcers των Celtics ειναι οτι πιο γελοιο και biased εχω ακουσει ποτε στη ζωη μου.Συγκεκριμενα αυτος ο παλιος παιχτης ο tom heinsohν ειναι λες και εχει παθει παρακρουση πραγματικα.Σε καθε φαση βλεπει φαουλ να γινονται εις βαρος της αντιπαλης ομαδας,βηματα κτλπ.Καταλαβαινω πως λειτουργουν εκει περα,μιας και οταν δεν μεταδιδεται απο εθνικο καναλι,το δειχνουν οι τοπικοι σταθμοι αρα homers,αλλα ειπαμε μεχρι και καποιο οριο.
Παρ'τε μια γευση απο παλια ....
aegeansheed
QUOTE(Nuntius @ Jan 7 2012, 05:46 ) *
Οι Celtics από την άλλη έδειξαν να μην έχουν αρκετές λύσεις από τον πάγκο.


Πολύ πετυχημένο το σχόλιο.

Για κάποιον λόγο βλέποντας χθες (και κάποια άλλα βράδια φέτος) τους Celtics, μου ήρθαν στο μυαλό οι Pistons της εποχής όταν ο Ben Wallace είχε φύγει για τους Bulls. Οι Pistons τον είχαν αντικαταστήσει με κάτι Dale Davis και Νazr Mohammed. Για μένα έχουν αλλάξει ως χημεία οι C's πάρα πολύ από τότε που έφυγε ο Perkins, είναι τελείως διαφορετική ομάδα νομίζω.

Οι Pacers είναι φοβερά αθλητικοί και physical, έχουν ωραίες ισορροπίες σε όλες τις θέσεις. Θα χρειαστούν σίγουρα έναν έμπειρο pg κάποια στιγμή και ειδικά όταν τα Playoffs πλησιάζουν και οι θα αρχίσουν τα όνειρα, βάσει της αναμενόμενης καλής θέσης στην κανονική κατάταξη, έτσι όπως δείχνουν τα πράγματα, πιστεύω θα υπογράψουν κάποιον.

Χτες ήταν πολύ καλός και ο Collison\

edited: LOL για τον Heinsohn! Πολύ γκρίνια, χθες δεν είχα καταλάβει ποιος μπορεί να ήταν, αλλά τώρα εξηγείται!
Nuntius
QUOTE (Johanvil @ Jan 7 2012, 13:38 ) *
To μονο που δεν μ'αρεσε ηταν ο Κολισον και η οργανωση του.Πολυ ντριπλα δυστυχως και αναγκαστηκαμε αρκετες φορες να περνουμε την επιθεση στα τελευταια 2-3 δευτερολεπτα.


Θα διαφωνήσω. Ο Collison προσέθετε μια ηρεμία στην ομάδα που κανένας άλλος οργανωτής δεν έδινε. Και κυρίως σπάνια έδινε πρώτη πάσα στον Granger ώστε αυτός να καταστρέψει την επίθεση (tongue.gif). Έπαιζε κυρίως με τους ψηλούς και καλά έκανε.

QUOTE (Johanvil @ Jan 7 2012, 13:38 ) *
επισης αρκετα θετικος ο Χιμπερτ(που νομιζω οτι σε καθε παιχνιδι φετος εχει κανει double-double).


Στον 2ο με Pistons και στον αγώνα με Nets δεν έκανε double-double. Είχε 9 πόντους και στους δύο αυτούς αγώνες και 6 ριμπάουντ εναντίον των Nets ενώ είχε 5 εναντίον των Pistons. Βέβαια, έπαιξε και λιγότερη ώρα οπότε εξηγείται. Στον αγώνα με Nets έπαιξε 21 λεπτά και στον αγώνα με Pistons 24.
Johanvil
QUOTE(Nuntius @ Jan 7 2012, 15:45 ) *
Θα διαφωνήσω. Ο Collison προσέθετε μια ηρεμία στην ομάδα που κανένας άλλος οργανωτής δεν έδινε. Και κυρίως σπάνια έδινε πρώτη πάσα στον Granger ώστε αυτός να καταστρέψει την επίθεση (tongue.gif). Έπαιζε κυρίως με τους ψηλούς και καλά έκανε.


He flattered to deceive.Ναι εβαλε καποια σουτακια στο δευτερο που βοηθησαν.Πολλες φορες ομως ξεκιναγε την επιθεση στα οχτω με δεκα δευτερολεπτα.Πρεπει να του αποδωσω ομως φετος οτι κοιταει πια περισσοτερο να πασαρει παρα να σκοραρει.Αυτο προσωπικα ειναι ενα στοιχειο που λατρευω σε ενα playmaker(Rondo ατελειωτη παιχτουρα και αδυναμια) και ειναι ευπροσδεκτη αλλαγη.Απλα πιστευω οτι δεν θα γινει ποτε ενα τοπ point guard.Δεν με πειθει για τα οργανωτικα του καθηκοντα και να δωσει ρυθμο στην ομαδα.

Nα και τα καλα λογια απο τον Doc

http://espn.go.com/boston/nba/story/_/id/7...ror-celtics-win



PS:aegeansheed,πες μου οτι δεν εχω αδικο για τους σχολιαστες.Πολυ bias ρε παιδι μου.

Nuntius
Αρχικά, θα ομολογήσω πως πέρυσι δεν έβλεπα ΝΒΑ και δεν ξέρω πως ήταν ο Collison. Φέτος που τον βλέπω πάντως μου δίνει καθαρά την εντύπωση ενός pass first playmaker. Συμφωνώ πως κάποιες επιθέσεις ξεκινάνε λανθασμένα στα 8 με 10 δευτερόλεπτα. Παρόλα αυτά, στον συγκεκριμένο αγώνα αυτό ηρεμούσε την αγώνα και δεν ήταν απαραίτητα αρνητικό (ιδίως όταν έμπαιναν και τα σουτ 3 πόντων). Όταν πηγαίναμε να τρέψουμε δεν έβγαινε και τόσο (μιας και ο Rondo έχει κάτι χερούκλες να) οπότε μ' άρεσε που πάγωνε τον ρυθμό προς το τέλος.

Προσωπικά, θεωρώ τον Collison τέλειο fit για τους Pacers αυτήν τη στιγμή.
Nuntius
Τέλος πρώτης περιόδου και οι Bobcats προηγούνται με 30 - 22. Απόλυτα λογικό αν σκεφτεί κανείς πως ο DJ Augustin έχει 6 ριμπάουντ ενώ ολόκληρη η ομάδα των Pacers έχει 4. Τραυματίστηκε και ο Granger. Να δούμε τι θα γίνει.
Nuntius
Τέλος ημιχρόνου, λοιπόν. Το σκορ είναι 49 - 43 υπέρ των Bobcats.

Σε γενικές γραμμές, παίρνουν μια διαφορά 6-7 πόντων, μειώνουμε στο καλάθι και μετά ξαναπαίρνουν διαφορά. Έτσι κινήθηκε όλο το 2ο δωδεκάλεπτο.

Συνεχίζουν να νικούν κατά κράτος στα ριμπάουντ (24 - 13). Έχουν μάλιστα 10 επιθετικά ριμπάουντ ενώ εμείς έχουμε μόλις 2 επιθετικά. Εν τω μεταξύ, δεν έχει σπάσει ακόμα το ρόδι από το τρίποντο μιας και έχουμε 0/3.

Ο Danny Granger τελικά συνεχίζει κανονικά μιας και του έδεσαν τον αστράγαλο και πλέον πατάει καλά.

Το καλό είναι πως παρά το ότι μέχρι στιγμής οι Pacers χάνουν κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ, οι Bobcats έχουν μια διαφορά μόλις 6 πόντων και δεν έχουν ξεφύγει ποτέ με διψήφιο αριθμό. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε την μάχη των ριμπάουντ στο 2ο ημίχρονο τότε έχουμε καλές πιθανότητες να πάρουμε και την νίκη.

Αν όχι, ξέρουμε τι θα γίνει.

Δεν είναι τυχαίο πως οι Pacers είναι 5-0 όταν έχουν περισσότερα ριμπάουντ και 0-2 όταν έχουν λιγότερα.
Nuntius
Τέλος 3ης περιόδου με το σκορ 71 - 63 υπέρ όμως των Pacers.

Οι Pacers κάνουν πολύ καλύτερες επιθέσεις, παίρνουν καθαρά looks και σκοράρουν πιο άνετα. Οι Bobcats είναι άστοχοι αν εξαιρέσεις κάποια μεγάλα τρίποντα από Anderson και Augustin. Τα ριμπάουντ θα ήταν 34 - 28 αν οι Bobcats δεν έπαιρναν 3 επιθετικά στην τελευταία κατοχή tongue.gif

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Hibbert (και αυτός στον αστράγαλο) αλλά μάλλον επιστρέφει και αυτός.

ΥΓ: Στην αρχή της 4ης τραυματίστηκε και ένας παίκτης των Bobcats στον αστράγαλο. Πολλοί τραυματισμοί αστραγάλων πέσανε tongue.gif
Nuntius
Τελικό σκορ:

Indiana Pacers - Charlotte Bobcats: 99 - 77

Σημαντική νίκη για τους Pacers από ψυχολογικής πλευράς για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος ήταν γιατί στο 1ο ημίχρονο οι Bobcats ήταν μπροστά με 6 πόντους και εν τέλει οι Pacers το γύρισαν και κέρδισαν άνετα με 22 πόντους διαφορά χωρίς να ανησυχήσουν στιγμή μετά την 3η περίοδο. Ο δεύτερος λόγος είναι γιατί ήταν η πρώτη νίκη που ήρθε ενώ οι Pacers έχαναν σε ριμπάουντ. Η διαφορά δεν ήταν μεγάλη μεν (48 υπέρ των Bobcats, 45 υπέρ των Pacers) αλλά είναι και η πρώτη φορά σε αυτή την σεζόν που οι Pacers παίρνουν την νίκη παρότι υστερούν στα ριμπάουντ.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Roy Hibbert με 20 πόντους (10/16), 8 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 τάπες. Αρκετές φορές μάλιστα ο Hibbert ζήταγε την μπάλα στο post και κατεύθυνε την επίθεση ώστε να του κάνει χώρο ή να κόψει προς το καλάθι. Ηγετική εμφάνιση θα έλεγα (κάτι τέτοιο έκανε και ο West κάποιες φορές). Πολύ καλός και ο Darren Collison με 14 πόντους (5/10), 4 ασίστ, 8 ριμπάουντ και 1 τάπα.

Για άλλη μια φορά 6 παίκτες των Pacers με διψήφιο αριθμό πόντων. Εκτός των προαναφερθέντων είχαμε τους:

David West: 10 πόντοι (5/8), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 τάπα

Tyler Hansbrough: 15 πόντοι (6/12), 6 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο

Danny Granger: 13 πόντοι (4/12), 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα

George Hill: 13 πόντοι (6/8), 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο

Καλά ποσοστά σήμερα (39/77 ήτοι 50,7%) με εξαίρεση τα τρίποντα όπου οι Pacers σούταραν με 2/9 (22,2%).

Ο Paul George κινήθηκε χαμηλά στο σκοράρισμα (6 πόντοι) αλλά αυτό έγινε κυρίως επειδή φορτώθηκε με φάουλ νωρίς και μοιράστηκε τον χρόνο συμμετοχής με τον George Hill (που γι' άλλη μια φορά ήταν εξαιρετικός και σε μία φάση είχε 5/5 σουτ).

Για άλλον έναν αγώνα ήταν σημαντικότατος ο Jeff Foster. Σε 12 λεπτά συμμετοχής είχε 2 πόντους (1/1, putback κλασσικά), 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ.

Καλός και ο Price αν και έμεινε χωρίς πόντο ενώ ο Jones παρότι δίνει ενέργεια στην άμυνα είναι συνήθως αρνητικός στην επίθεση (ευτυχώς, που παίρνει κάποια φάουλ και βάζει και βολές).

Το 2ο ημίχρονο για τους Pacers πάντως ήταν πολύ ωραίο. Περνούσαν την μπάλα στην ρακέτα, είχαν καλή κυκλοφορία, έπαιρναν ωραία looks και γενικά έπαιζαν καλή επίθεση. Γι' αυτό και ήταν εύστοχοι. Μέχρι και ο Granger πήρε κάποια καλά look και φάνηκε να έχει αυτοπεποίθηση στο τέλος.

Από τους Bobcats ξεχώρισαν τα double-double των Henderson (14 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και Mullens (10 πόντοι, 11 ριμπάουντ). Σημαντικό στοιχείο πως από τα 10 ριμπάουντ του Mullens τα 7 ήταν επιθετικά. Πολύ καλός και ο Augustin με 20 πόντους (7/19 όμως).

Αρνητικός για τους Bobcats ήταν ο Diaw με 2 πόντους (1/8), 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη και 6 φάουλ σε 27 λεπτά. Δεν βοήθησε καθόλου και ο πάγκος (με εξαίρεση τον Mullens που έπαιζε όμως σαν starter και αναπλήρωνε την ανυπαρξία του Diop). Χαρακτηριστικό είναι πως οι "κοντοί" του πάγκου τους (Derrick Brown, Kemba Walker, DJ White) είχαν μόλις 13 πόντους (5, 6 και 2 αντίστοιχα) με 6/21 (2/6, 3/10 και 1/5 αντίστοιχα). Οι ψηλοί του πάγκου (Mullens και Biyombo) το πάλεψαν πιο πολύ με τον πρώτο να έχει double-double και τον Bismack να έχει 4 πόντους (2/4) και 4 ριμπάουντ σε 12 λεπτά.
Nuntius
Ημίχρονο στο Sixers - Pacers. Το σκορ είναι 45 - 40 υπέρ των Sixers. Χωρίς Granger και George Hill αγωνίζονται οι Pacers.

Μέχρι στιγμής ο πάγκος των Sixers νικάει τον πάγκο των πληγωμένων Pacers που χάνουν σε βάθος πάγκου με την απουσία του Hill. 22 - 11 το επιμέρους σκορ των πάγκων.

Ο Holiday είναι άστοχος (1/7) και ο Brand έχει φορτωθεί με 3 φάουλ από τον Hansbrough αλλά το προβάδισμα στην Φιλαδέλφεια οι Louis Williams (8 πόντοι με 2/3 τρίποντα και 5 ασίστ) και Nikola Vucevic (8 πόντοι με 4/5 σουτ και 6 ριμπάουντ).

Επίσης, η Φιλαδέλφεια προηγείται και στα ριμπάουντ με 27 εναντίων 19. Βέβαια, οι Sixers κάνουν και περισσότερα λάθη (11 εναντίων 6).

Από την πλευρά των Pacers υπάρχει μια γενικότερη αστοχία (17/45). Ο Tyler Hansbrough έβγαλε την πρώτη του ασίστ σε όλη την σεζόν και ο Lance Stephenson πέτυχε το πρώτο του καλάθι της σεζόν. Πέραν αυτών, τίποτα ιδιαίτερο.

Οι Pacers μπορούν να είναι χαρούμενοι που οι Sixers δεν έχουν ξεφύγει στο σκορ. Το παιχνίδι είναι ακόμα εντός ελέγχου αλλά σίγουρα οι Sixers είναι μια δύσκολη ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει τους Pacers. Για να δούμε τι θα γίνει και στο δεύτερο ημίχρονο smile.gif
Nuntius
Ήττα για τους Pacers με 96 - 86 στην έδρα των Sixers.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στο 2ο ημίχρονο. Όποτε πλησιάζαμε στο σκορ οι Sixers είχαν την λύση και έπαιρναν και πάλι διαφορά.

Ο Paul George σήμερα έπρεπε να πάρει την θέση του Granger και να δημιουργήσει παιχνίδι από την ντρίμπλα. Κατάφερε να κάνει ότι κάνει ο Granger όλη την σεζόν φέτος. Δηλαδή να είναι άστοχος και να κάνει κάποια άσχημα λάθη (ειδικά κάποια επιθετικά). 4/16 για τον Paul George με 3/8 τρίποντα. Έδωσε 5 ασίστ όμως και έδειξε γενικά καλά στοιχεία αλλά έκανε και 5 λάθη τα οποία κόστισαν περισσότερο. Βέβαια, έπαιξε 44 λεπτά οπότε είναι πολύ πιθανό τα λάθη να οφείλονται σε κούραση.

Αρκετά άστοχοι σήμερα και οι playmaker μας. 2/11 ο Collison, 1/7 ο A.J. Price και 1/5 ο Lance Stephenson. 4/23 σύνολο οι τρεις τους. Σήμερα φάνηκε πόσο σημαντικός είναι για την ομάδα ο George Hill. Ο Price σήμερα ήταν κακός και ο Stephenson πραγματικά δεν βλέπω τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα.

Πολύ καλός σήμερα ο Roy Hibbert με 19 πόντους (7/12) και 8 ριμπάουντ. Νίκησε κατά κράτος τον Hawes κάθε φορά που τον πόσταρε, ειδικά στο 2ο ημίχρονο. Πολύ καλή εμφάνιση και από τον David West με 15 πόντους (6/14), 11 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Σταθερά καλός ο Hansbrough με 10 πόντους (3/6), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Τραυματίστηκε στο τέλος του 3ου και ελπίζω να μην είναι σοβαρά γιατί τον χρειαζόμαστε. Πολύ καλός και ο Jeff Foster με 3 πόντους (1/1 κλασικά), 4 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και ένα καλό φάουλ (έκοψε αιφνιδιασμό 4 προς 1 και μετά ο αντίπαλος έχασε και τις 2 βολές).

Ο Dahntay Jones προσπάθησε με 12 πόντους (5/10 σουτ με 1/1 τρίποντο), 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες αν και πάλι εκβίασε κάποιες καταστάσεις και σκότωσε τον ρυθμό κάποιες φορές.

Γενικά, μεγάλη αστοχία από τους Pacers (36,6%) και αρκετά αβίαστα λάθη. Η Φιλαδέλφεια κέρδισε και την μάχη των ριμπάουντ για 5 (48 εναντίων 43). Επίσης, ο πάγκος τους σκόραρε 41 πόντους και ο δικός μας 19. Με άλλα λόγια, μας κέρδισαν στο παιχνίδι μας.

Συμπεράσματα:

1) Ο Paul George είναι πολύ καλύτερος σαν spot up shooter παρά όταν ψάχνει να δημιουργήσει το σουτ του. Τουλάχιστον, προς το παρόν.

2) Ο George Hill είναι κομβικός γι' αυτήν την ομάδα. Δίνει άλλο αέρα στο second unit και παίρνει πολύ καλύτερες προσπάθειες από τον Stephenson όντας πολύ πιο εύστοχος από τον Price. Το βάθος της ομάδας δέχεται μεγάλο πλήγμα όταν λείπει ο Hill (ή αντιστοίχως αν λείψει ο Hansbrough).

3) Ο Lance Stephenson δεν μου γεμίζει το μάτι με την καμία. Είναι πιτσιρικάς και προσπαθεί μεν αλλά οι επιθετικές του επιλογές μου φαίνονται κάκιστες.

4) Ο David West βρίσκει σιγά-σιγά το jumper του.

5) Ο Roy Hibbert έμεινε έξω στην 4η περίοδο για λίγο παραπάνω όσο έπρεπε. Έπρεπε να του είχε δοθεί η μπάλα περισσότερο όταν είχαμε πλησιάσει στους 6 πόντους. Είχε μεγάλο πλεονέκτημα στο match-up πάνω στον Hawes. Εξελίσσεται πάντως σε τρομερό center.

6) Με προβληματίζουν οι 22/30 βολές. Συνήθως είμαστε πιο εύστοχοι. Αν ήμασταν λίγο καλύτεροι εκεί (ειδικά ο Hibbert που έχει καλή βολή είχε 5/9) ίσως είχαμε περισσότερες ελπίδες να πάρουμε το διπλό.

Παρά την ήττα δεν χάθηκε τίποτα, πάντως. Η Φιλαδέλφεια είναι καλή ομάδα και λογικά θα είναι στα playoffs. Έχουμε την δυνατότητα να τους κερδίσουμε εντός και να πάρουμε το αίμα μας πίσω. Το σημαντικό είναι να επανέλθουμε δυναμικά και να δώσουμε σκληρή μάχη εναντίων των πολύ καλών Hawks την Τετάρτη.
Nuntius
Ημίχρονο στο Pacers - Hawks. Το σκορ είναι 53 - 50 υπέρ των Pacers.

Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαν προηγηθεί με 6 - 10 αλλά μια γρήγορη αντεπίθεση έκανε το σκορ 16 - 10. Μετά κρατήσαμε την διαφορά και την ανοίξαμε μέχρι και τους 10 πόντους (30-20) στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου αλλά αρχίσαμε να παίζουμε κακή άμυνα στο πικ ν ρολ και αφήσαμε ελεύθερα σουτ στον Joe Johnson (15 πόντοι με 5/10 σουτ αλλά 3/4 τρίποντα). Μείωσαν την διαφορά και πέρασαν και μπροστά (49 - 50) 56 δευτερόλεπτα πριν την λήξη του ημιχρόνου. Εκεί η άμυνα έσφιξε και το ημίχρονο έκλεισε με το υπέρ μας 53 - 50.

Προς το παρόν και οι δύο ομάδες παίζουν όμορφο μπάσκετ. Η Ατλάντα κάνει κάποια ωραία πικ ν ρολ ενώ η Ιντιάνα τιμωρεί την ζώνη της Ατλάντα βρίσκοντας τον έξτρα παίκτη και ευστοχώντας σε jumpers (χωρίς να λείπουν οι διεισδύσεις ή τα feed στους ψηλούς).

Ο Roy Hibbert έχει ήδη 6 πόντους (3/5 σουτ), 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 τάπες και συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις. Εύστοχος ο David West με 12 πόντους (5/7) και 3 ασίστ. Πολύ καλός και ο Lance Stephenson για πρώτη φορά με 7 πόντους (3/5 σουτ, 1/2 βολές) και 2 ριμπάουντ. Χρήσιμος και ο Foster με τα 2 επιθετικά που πήρε σε 5 λεπτά συμμετοχής αλλά έκανε γρήγορα 3 φάουλ. Οι 13 ομαδικές ασίστ των Pacers ξεχωρίζουν στο ημίχρονο.

Τραυματίστηκε ο Al Horford για τους Hawks (έπεσε άτσαλα μετά από τάπα του Hibbert). Ο Josh Smith παίζει πολύ καλά αλλά έχει κάνει 3 φάουλ και θα χρειαστεί να προσέξει.

Καλά να πάμε προς το παρόν smiley.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.