Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Η ΑΕΚ στην Ευρωλιγκα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
Pages: 1, 2
Warrior
Μετα την αναμενομενη ηττα απο την Μπαρτσελονα,που μπορει να χαρακτηριστει
εντος προγραμματος,η ΑΕΚ δινει το πρωτο της ευρωπαικο ματς στο κλειστο του Γαλατσιου απεναντι στην Ζαλγκιρις μα σκοπο την νικη.
Η Λιθουανικη ομαδα ηρθε στην Αθηνα με πολλα προβληματα,καθως θα απουσιαζουν
οι Σαμπόνις, Μπάγκατνιτς, Σεραπίνας και Λαβρίνοβιτς.
Προερχεται απο εντος εδρας συντριβη απο την πρωταθλητρια Ευρωπης Μακαμπι.
Πρωτης ταξης ευκαιρια για την ΑΕΚ για νικη λοιπον...

Οι δυο ομαδες εχουν συναντηθει τεσσερις φορες στο παρελθον,με την ΑΕΚ να μετρα
3 νικες εναντι 1 της Ζαλγκιρις.
Οι δυο μαλιστα απο αυτες ηταν τη σεζον 2000-2001 στη φαση των "16"...
Ζαλγκίρις -ΑΕΚ 71-73
ΑΕΚ-Ζαλγκίρις 69-60
------------------------------------------------------------------------------------------------

Μονο γουρικο δεν εχει αποδειχτει το κλειστο του Γαλατσιου,η νεα εδρα της ΑΕΚ..
Τριτη ηττα σε ισαριθμους αγωνες!
Οι παικτες της ΑΕΚ εσπασαν τα καλαθια..ειχαν τραγικα ποσοστα απο τα 6.25(5/28!!)
με τους Μπειλι,Χατζη και Ζηση να συναγωνιζονται στο..ποιος θα χασει τα περισσοτερα
(2/10,0/7,0/6 αντιστοιχα).
Η ΑΕΚ απεδωσε οπως επρεπε χθες,μονο για ενα μικρο διαστημα μετα το 8ο λεπτο,
οταν με ενα σερι 16-1,με αιχμες τον Μπειλι και τον Ζηση,εκανε το 13-22..29-23.
Καπου εκει η Ζαλγκιρις γυρισε την αμυνα σε ζωνη,απεναντι στην οποια η ΑΕΚ δεν
μπορεσε να βρει λυσεις..
Η Ζαλγκιρις ξαναπηρε το προβαδισμα και δεν το εχασε ως το τελος του παιχνιδιου.
Παρα τις πολλες απουσιες της,με τον Πακ να κανει οτι θελει και Τιμινσκας και Μπεαρντ
να τον συμπληρωνουν εφτασε στην εκτος εδρας νικη που αντισταθμιζει την ηττα
απο την Μακαμπι..
Απο την αλλη η ΑΕΚ,πλεον εχει πολυ δυσκολο εργο στη συνεχεια της διοργανωσης
σε ενα δυσκολο ομιλο..

Tα δεκάλεπτα: 21-23, 36-39, 53-64, 76-86.
ΑΕΚ(Φώτης Κατσικάρης): Τσιάρας 2, Μπέιλι 17(2), Αντιτς 5, Κους 7(1), Ζήσης 16, Χατζής 4, Μπουρούσης 6, Λόλις 4 , Γλυνιαδάκης 10, Νικολαϊδης 4 (1).
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Αντάνας Σιρέικα): Πακ 29(1), Γιαβτόκας 2, Ναβίκας , Μπέαρντ 19, Σαλένγκα 9(1), Αντριγκεβίτσιους , Γιανκουνας 8, Τιμίνσκας 15(2), Τζινεβίτσιους 4.

Κατσικαρης:"Η άμυνα μας στέρησε τη νίκη. Δεν μπορείς να τρως 86 πόντους στην έδρα σου και να θέλεις να κερδίσεις... η χαλαρότητα που δείξαμε στην άμυνα ίσως
ευθύνεται και στο γεγονός ότι δεν υπήρχε καλή ατμόσφαιρα αφού το γήπεδο ήταν
άδειο, όμως δεν θέλω να το επικαλεστώ ως δικαιολογία...Οταν η Ζαλγκίρις έφυγε
στο σκορ προσπαθήσαμε με σουτ τριών πόντων να γυρίσουμε το ματς και αυτό ήταν
το λάθος μας. Και στην Ευρωλίγκα τα λάθη τιμωρούνται...Είχα πεί ότι η Ζαλγκίρις
είναι πληγωμένη και θα έρθει αποφασισμένη για τη νίκη. Βρισκόμαστε σε δύσκολη
θέση και είναι δύσκολο να αναπληρώσουμε αυτές τις ήττες"

Σιρέικα:"Είναι πολύ καλή αυτή η νίκη αφού μας βοήθησε να συνέλθουμε από το σοκ της ήττας από την Μακάμπι"


Δεν υπαρχει ομαδα στην Ελλαδα,της οποιας ο κοσμος να εχει στηριξει τοσο λιγο
την ομαδα μπασκετ οσο αυτη της ΑΕΚ..
------------------------------------------------------------------------------------------------

Σωστά. Όχι μόνο δεν έχει η ΑΕΚ ομάδα για τον επόμενο γύρο, αλλά ο λεγόμενος "κόσμος" της είναι προκλητικά απών. Όχι τίποτε άλλο, αλλά όταν ο Κακιούζης μιλούσε για την απουσία του, οι "βαμμένοι" έπεσαν να τον φάνε.

Πόσον κόσμο συγκέντρωσε χθες; 400; LOL! Ο Αετός Πετρομαγούλας πιο πιστούς οπαδούς έχει...
Ένας αγώνας Ευρωλίγγας, ακόμη και κεκλεισμένων των θυρών, πιο πολύ κόσμο θα συγκέντρωνε!

Βy:NBAholic
------------------------------------------------------------------------------------------------

Εγω δεν μπορω να καταλαβω,με ποια λογικη η ULEB της εκλεισε τριχρονο συμβολαιο
στην Ευρωλιγκα..μιας και το φαινομενο δεν ειναι τωρινο.Ακομα και οταν πηρε
το πρωταθλημα και ειχε καλη πορεια στην Ευρωλιγκα τα ιδιο!
Και μονο που σκεφτομαι οτι του χρονου λογικα θα ειναι παλι εκει και αλλες ομαδες
με κοσμο(ενταξει δεν αναφερομαι μονο σε μας ) θα παλευουν σε καμια δευτερευουσης σημασιας διοργανωση,τρελαινομαι..

Κριμα παντως για την ΑΕΚ..η πορεια της θα ηταν εντελως διαφορετικη με κοσμο
στο πλευρο της.
Και ακους μετα 40.000 κοσμο στο ΟΑΚΑ με Καλλιθεα(αυτη ητανε?)...

By:Warrior
------------------------------------------------------------------------------------------------

Aπo:www.euroleague.net

Μια εβδομαδα μετα την πρωτη της ηττα η Μοντεπασκι εντος εδρας νικησε την ΑΕΚ με 77-58 την τεταρτη ωστε να μεινει σε επαφη με τηους πρωτοπορους του γκρουπ Β.Η Μοντεπασκι τωρα βρισκεται στην τριτη θεση με την Σκαβολινι Πεζαρο εχοντας 2-1 νικες. η ΑΕΚ εχει 3 ηττες.Το παιχνιδι ηταν δυνατο και νευρικο ειδικα στο πρωτο δεκαλεπτο οπου το παιχνιδι ηταν πολυ ισοροπημενο .Ξεκινοντας το δευτερο δεκαλεπτο η Μοντεπασκι αρχισε να σκεπαζει τη νικη και απο εκεινο το σημειο και μετα ηταν πολυ δυσκολο για την ΑΕΚ να διασπασει την αμυνα των γηπεδουχων.Στα στατιστικα ο Vrbica Stefano πετυχε 23 ποντους, οCarlton Myers με 12 ποντους,ο Mindaugas Zukauskas πετυχε 9 με 6 ριμπαουντς ενω ο Μιχαλης Κακιουζηςπετυχε 8 ποντους και κερδισε 10 ριμπαουντς. Ο Toby Bailey ηταν ο πρωτος σκορερ των φιλοξενουμενων με 13 ποντους ενω ο Quadre Lollis 11 με 13 ριμπαουντς, ο Νικος Ζησης εβαλε 10 ποντους και ο Γιαννης Μπουρουσης 9 ποντους και 6 ριμπαουντς.

Ο Στεφανοβ ανοιξε το παιχνιδι με σουτ και Γκαλαντα τον ακολουθησε με τον ιδιο τροπο μετα απο 24".Φια τους φιλοξενουμενους ο Γλυνιαδακης σκοραρε με λει απ και μετα ο Μπαιλι ισοφαρισε σε 4-4..το παιχνιδι ζεσταθηκε περισσοτερο οταν αρχισαν να γινονατι σκληρα φαουλ τακτικης. εγινε αρκετα σκληρο και για αυτο το λογο το σκορ εμεινε χαμηλο.Η ΑΕΚ βρηκε το σκοραρισμα της με τον Ζηση και τον Μπαιλι.Η Μοντεπασκι προσπαθουσε με τον Στεφανοβ που προσπαθουσε να περασει την μπαλα στον προωθημενο της ομαδας του.Ο Ρεντζιας σκοραρε για την ΑΕΚ η οποια ειδε ενα ευχαριστο ξεκινημα του Κους ο οποιος ισοφαρισε σε 16-16 αλλα ο Κακιουζησ με λει απ εναντια στην παλια του ομαδα εδςσε προβαδισμα στους ιταλουσ με 18-16 μετα τα πρωτα 10 λεπτα.

Ο Μαιερς σκοραρε με ντραιβ και ο Αντιτς απαντησε κανοντας το 21-18 και το παιχνιδι πηρε ξαφνικα φωτια. Ο Μαιερς ανοιξε το δρομο για το προβαδισμα 6 ποντων για την Μοντεπασκι αλλα ο Κους απαντησε Ο Θορτον ηρθε απο τον παγκο και προσπαθησε να επιτεθει αλλα οι γηπεδουχοι εχασαν αρκετα σουτ και το παιχνιδι εμεινε ιδιο.Ο Λολις δουλευε καλα κατω απο το καλαθι και τραβηχε την ΑΕΚ στο 26-23 αλλα οι γηπεδουχοι ειχαν προβλημα στην αμυνα ενας εναντιον ενος απο την περιμετρο καθως ο Στεφανοβ και ο Μαιερς εσπρωξαν την Μοντεπασκι μπροστα με 32-23. Ο Ζησης σκοραρε μετα απο ριμπαουντ αλλα ο Στεφανοβ αμεσως μετα εκανε το ιδιο μετα απο ασιστ του γκαλαντα ο οποιος σκοραρε και στη συνεχεια.Ο Κους σκοραρε παλι αλλα ο Στεφανοβ ηταν ασταματητος και ο Ζουκαουσκας εκανε το σκορ για το ημιχρονο 41-29.

Οι Ζουκαουσκας και Μαιερς εστειλαν την Μοντεπασκι σε ενα σερι 5-0 να προηγηθει 46-29 ξεκινοντας το 3ο δεκαλεπτο αλλα η ΑΕΚ πετυχε και αλλο ομορφο καλαθι με τον Ζηση. Ο Μπουρουσης εκανε το σερι 4-0 για τους ελληνες αλλα η Μοντεπασκι κρατησε την ασφαλεια των 13 ποντων.η διαφορα μεγαλςσε με το τριποντο του Σρεφανοβ.Η ΑΕΚ προσπαθησε να φερει το παιχνιδι στην αμυνα και τα καταφερνε καλα στο ενας εναντιον ενος αλλα οι ιταλοι το ξεπερασαν με τριποντο του Ρεντζια.Ο Λολις πετυχε καλαθι και ο Νικολαιδης το ιδιο με 2 ελευθερες βολες αλλα ο Βαντερπουλ εκλεισε το σκορ για το τριτο δεκαλεπτο με καλαθι που εκανε το σκορ 59-44.

Ο Στεφανοβ επεστρεψε απο τα 6,25 για να δςσει στην Μοντεπασκι αερα 18 ποντων νωρις στο 4ο δεκαλεπτο.Ο Κακιουζης εκανε το κοουστ του κοουστ πριν πετυχει τους ποντους που εκαναν το 64-44. Ο Μπαιλι πετυχε στη συνεχεια 4 ποντους αλλα 5 λεπτα πριν το τελος το σκορ ηταν 69-49 και το αποτελεσμα ηταν ξεκαθαρο. Ο Μπουρουσης ειχε ακομα πιστη και εκανε ενα σερι 6-0 για την ΑΕΚ αλλα η ανατροπη δεν εγινε και ο Στεφανοβ σε μια εξαιρετικη εμφανιση πετυχε τριποντο.Στη σθνεχεια η Μοντεπασκι ελεγξε το παιχνιδι για να πετυχει την δευτερη νικη στο γκρουπ Β



Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 18-16, 41-29, 59-44, 77-58
ΣΙΕΝΑ(Ρεκαλκάτι): Στεφάνοφ 23(2), Ζουκάουσκας 9, Γκαλάντα 4, Έζε 2, Βάντερπουλ 7, Μάιερς 12(2), Θόρντον 3, Κιάτζιτς 2, Κακιούζης Μ. 8, Λάμμα, Ρεντζιάς 7(1)
ΑΕΚ(Κατσικάρης): Λόλις 11, Νικολαίδης 2, Ζήσης 10, Κους 8(2), Χατζής, Γλυνιαδάκης 3, ντιτς 2, Κακιούζης Γ., Μπουρούσης 9, Μπέιλι 13(1), Τσιάρας, Παπανικολάου

Συμμετειχε 3 λεπτα τελικα ο Γ.Κακιουζης,μαλλον τιμης ενεκεν..
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ηθελε να σπάσει το ρόδι και όχι μόνο το πέτυχε, αλλά κατάφερε να το… διαλύσει κιόλας! Ο λόγος για την ΑΕΚ, που πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Ευρωλίγκα επικρατώντας της Βιλερμπάν με 89-63, ενώπιον όμως και πάλι «συγγενών και φίλων», καθώς στο κλειστό του Γαλατσίου δεν βρέθηκαν περισσότεροι από 100 φίλοι της Ενωσης… Αυτή η «αποχή» των οπαδών της ΑΕΚ, βέβαια, δεν επηρέασε το Νίκο Χατζή, που φρόντισε να δώσει το έναυσμα και με εντυπωσιακή απόδοση (27 πόντους) οδήγησε εκ τους ασφαλούς την ελληνική ομάδα στην παρθενική της επιτυχία στον θεσμό. Οι Γάλλοι από νωρίς διαπίστωσαν ότι δεν είχαν καμία τύχη, απέναντι σε μία παθιασμένη ΑΕΚ, που μετά το πρώτο δεκέλαπτο, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της και έδωσε τέλος σε κάθε ελπίδα τους για το διπλό…


Η Βιλερμπάν μπήκε… φουριόζα στο παρκέ, ξέφυγε με 0-6 κι έδειξε ότι ήθελε να «παγώσει» ακόμη περισσότερο το άδειο κλειστό. Όμως η ΑΕΚ αντέδρασε άμεσα. Οι Χατζής, Μπέιλι και Λόλις «όπλισαν», ο Μπουρούσης κυριάρχησε κοντά στις ρακέτες κι η ΑΕΚ βρέθηκε μπροστά με 18-12 κι έκλεισε το δεκάλεπτο με 22-15. Η αρχή είχε γίνει και το μόνο που έπρεπε ήταν να συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό. Και το έπραξε. Οι προσπάθειες του Ρούζιτς για να σώσει την ομάδα του έπεφταν στο κενό, αφού η ΑΕΚ είχε κέφια κι έκλεισε το ημίχρονο με «αέρα» 11 πόντων (46-37). Μία διαφορά που δεν ήταν αρκετή για να κόψει την… όρεξη των κιτρινόμαυρων, που είχαν βρει την ευκαιρία για να ξεσπάσουν. Η ελληνική ομάδα «έσφιξε» ακόμη περισσότερο την άμυνά της, πήρε και τα αμυντικά ριμπάουντ – που ήταν ένα σημείο, στο οποίο παρουσίαζε αδυναμίες – κι ο δείκτης της διαφοράς άρχισε να παίρνει την… ανιούσα. Στο 30’ με τρίποντου του εκπληκτικού Χατζή το σκορ ήταν 69-45 και λίγο αργότερα ο δείκτης έφτασε στο +29 (82-53), δίνοντας πανηγυρικό τόνο στην επικείμενη νίκη. Ο Κατσικάρης δεν άφησε την ευκαιρία που είχε να πάει χαμένη κι έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του, δίχως αυτό να επηρεάσει ιδιαίτερα την ΑΕΚ, που έφτασε με περισσή άνεση στη νίκη (89-63)…

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 46-37, 69-45, 89-63

ΑΕΚ (Κατσικάρης): Λόλις 18, Ζήσης 9, Κους 3, Χατζής 27 (5), Γλυνιαδάκης 6, ντιτς, Κακιούζης 3, Μπουρούσης 6, Μπέιλι 15 (3), Τσιάρας 2, Μαγκουνής

ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ (Κουντέρ): Λίντεϊ 3, Ντιουμασί 2, Σοσού 5, Μράζεκ 7 (1), Τουρέ 6 (1), Πελ 4, Μπεσόκ 13, Ρούζιτς 11, Μίλερ , Γκουέζ 7, Σανγκάρ 5 (1)

Πηγη:www.sportnet.gr
------------------------------------------------------------------------------------------------

το χουν ρίξει στη μπάλα οι οπαδοί της ΑΕΚ.

να πω οτι εκπλήσσομαι, θα είναι ψέμματα...

By:IraTmac
------------------------------------------------------------------------------------------------

Ας μας ξαναπεί κάποιος εκείνη την ωραία ιστοριούλα περί του ωραίου και πιστού κοινού της ΑΕΚ! Το οποίο, μάλιστα, κάποτε, επέκρινε τον Κακιούζη ότι δεν ήταν αρκετά "βαμμένος ΑΕΚτσής"!

***ακολουθεί ξέρασμα***

Και, αλήθεια, πόσους θεατές είχε η ΑΕΚ στο ΠΡΩΤΟ κιόλας παιχνίδι της; Όχι και πολλούς περισσότερους. Προσωπικά, το βρίσκω απίστευτα υποκριτικό όταν παίχτες τέτοιων ομάδων να επαινούν τους οπαδούς τους, αντί να έχουν επιπλέον απαιτήσεις.
Αλήθεια, πόσο κόσμο συγκεντρώνουν οι "πανίσχυρες" Παρτιζάν, Βιλερμπάν και Σκάιλαινερς;

By:NBAholic
------------------------------------------------------------------------------------------------

paidia xairetw to forum. eimai idiaitera xaroumenos pou vrika epitelous ena apokleistika mpasketiko forum opou mporw na antalassw tis apopseis mou gia themata tou mpasket. to provlima einai oti mono gia afto eimai xaroumenos kathoti i omada mou i aek me exei apogoitefsei teleiws kathws kai i oli poreia tou ellinikou mpasket ta teleftaia xronia. paidia o kosmos tis mpasketikis iparxei kai apotelei mia apo tis pio paradosiakes omathes mpasketikwn filathlwn stin ellada. to thema einai oti exei pleo apogoiteftei apo tin oli katastasi kai aplws apexei. twra ean afto einai swsto i lathos i istoria tha diksei. oso gia emena i agapi gia tin omada mou kai genikotera apo to mpasket den mporese na me kratisei makria opote vevaia vriskomai stin ellada. All o kosmos den antidra to idio kai sigoura i dioikisi den einai kai i pleo n simpathis pros aftin.

By:manchester21
------------------------------------------------------------------------------------------------

Καλως ηρθες φιλε απο το Μαντσεστερ στην παρεα μας,καταρχην και
καλα posts..

Καταλαβαινω την απογοητευση του κοσμου απο την διοικηση που οδηγησε
στην απωλεια του Ντικουδη,του Κακιουζη,του Ταπουτου και παραλιγο μαλιστα και
του Χατζη..

Απο την αλλη,πρεπει να εχουμε ολοι στο μυαλο μας οτι οι οικονομικες δυνατοτητες
στο ελληνικο μπασκετ ειναι περιορισμενες..
Αν ας πουμε η ΑΕΚ ειχε 5-6 χιλιαδες διαρκειας,οπως εχουν πολλες ευρωπαικες
ομαδες(και λιγα να λεω ισως),τοτε θα ειχε και καλυτερες μεταγραφες..
Υπαρχουν και πολλοι αλλοι λογοι,βεβαια...

Παρολ'αυτα η ομαδα σας εξακολουθει να διαθετει αξιολογο και ταλαντουχο ελληνικο
κορμο,που πλαισιωνεται απο καλους ξενους για τα σημερινα δεδομενα.
Δεν αξιζει αυτης της τυχης..να παιζει δηλαδη κρισιμοτατο αγωνα στην Ευρωλιγκα
μπροστα σε 200-300 φιλαλθους.Το ιδιο συμβαινει και σε καποους αγωνες στο
πρωταθλημα..
Γενικα τα 2 τελευταια χρονια τουλαχιστον,ο κοσμος εχει εγκαταλειψει την ομαδα
της ΑΕΚ και δινει παρων μονο σε ντερμπι με Παναθηναικο,Ολυμπιακο...αντε και σε
κανα αγωνα πλει-οφ.
Αν ο κοσμος ηταν κοντα στην ομαδα θα μπορουσε να εχει και μεγαλυτερες απαιτη-
σεις απο τον προεδρο..

Βγαινουν παικτες και προπονητης σας,πριν απο αγωνα της Ευρωλιγκας και προσπα-
θουν να πικαρουν τον κοσμο για να ρθει,συγκρινουν με το γεματο ΟΑΚΑ στην μπαλα,
και δεν πανε παρα καμια χιλιαδα ατομα..
Τελοσπαντων το παρακανω αλλα τσαντιζομαι πολυ με το θεμα αυτο..

Την Πεμπτη παντως με την Μακαμπι(μπορει να ναι και αυριο )θα πρεπει να
εχει πολυ κοσμο κανονικα..
Θα πηγαινει και γω να δω και τη Μακαμπι(σπανια ευκαιρια...)αλλα θελω να παω την
Κυριακη..

By:Warrior
------------------------------------------------------------------------------------------------

Τυχεροί πρέπει να αισθάνονται οι περίπου 2.000 θεατές που παρακολούθησαν τον αγώνα της ΑΕΚ με την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Σε μια σούπερ…ματσάρα, που είχε 223 πόντους-χωρίς παρατάσεις και λοιπά…πρόσθετα, η ΑΕΚ μπορεί να ηττήθηκε από τους πρωταθλητές Ευρώπης με 113-110, αλλά κέρδισε το ζεστό χειροκρότημα και…πανικόβαλε τους Ισραηλινούς, που δεν περίμεναν τέτοια αντίσταση από την ΑΕΚ. Το παιχνίδι ήταν μια αποθέωση του επιθετικού μπάσκετ, με την ΑΕΚ να κοιτά…στα μάτια τη Μακάμπι, και να φτάνει μια…ανάσα από μια ιστορική νίκη. Κορυφαίος παίκτης, όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά και του αγώνα, ο Νίκος Χατζής, που σταμάτησε στους 37 πόντους, και λίγο έλειψε να πάρει μόνος του τη νίκη για την ΑΕΚ.Δύο σερί ήττες για τη Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι σπάνιο φαιν&#
Warrior
Τσιαρας και Νιτσεβιτς δεν προπονηθηκαν σημερα,στα πλαισια της προετοιμασιας για τον αγωνα της Πεμπτης με την Ζαλγκιρις στην Λιθουανια.

Παντως εχουν πιθανοτητες να αγωνιστουν..
IraTmac
χωρίς τον Σέρβο Σέντερ η ΑΕΚ χάνει ένα πολύ χρήσιμο όπλο. ελπίζω να καταφέρουν να αγωνιστούν και οι δύο γιατί μετά από καιρό η ΑΕΚ φαίνεται να μπορεί να προκριθεί στην Ευρωλίγκα.
IraTmac
τελικά ο Νίτσεβιτς θα αφωνιστεί κανονικά κι ο Κατσικάρης έχει προβλήματα μόνο με τους τραυματισμούς των Τσιάρα και Πελεκάνου, των οποίων η συμμετοχή κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη για τον αγώνα.
Warrior
Αυτος ο Πελεκανος ακομα δεν προλαβε να γυρισει..
Τι ατυχια τον κυνηγα φετος.. huh.gif
Warrior
Το ποδαρικό της ΑΕΚ στο 2005 δεν ήταν με το δεξί, αφού «πνίγηκε» στα νερά της Βαλτικής! Η Ζαλγκίρις είχε περισσότερες λύσεις, ήταν πιο ψύχραιμη στα καθοριστικά σημεία του ματς κι η νίκη με 81-71 ήρθε φυσιολογικά… Ιδίως από τη στιγμή που οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την τριπλέτα των Μπερντ, Μπαγκάτσκις και Τιμίνσκας, που πέτυχε τους 62 από τους 81 πόντους των Λιθουανών!!! Η απουσία του Πακ (αρρώστησε και έμεινε εκτός 12άδας της Ζαλγκίρις) δεν επηρέασε τους γηπεδούχους, αλλά ούτε και βοήθησε την ΑΕΚ, που κατάφερε με τους Χατζή και Νίτσεβιτς ν’ αγγίξει την έκπληξη, αλλά έμεινε από… βενζίνη κάπου στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου. Εκεί η Ζαλγκίρις έκανε το τελικό «ντεμαράζ» της κι έφτασε στη νίκη.

Η αντίσταση που πρόβαλε η ΑΕΚ έως το 9ο λεπτό ήταν σθεναρή (18-17), καλύπτοντας τα… ξεπετάγματα στο σκορ (11-5, 16-11) των Λιθουανών. Οι γηπεδούχοι, ωστόσο, φρόντισαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους – έστω και χωρίς τον Πακ, που δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αφού ήταν άρρωστος – χάρη στον έλεγχο των ριμπάουντ. Λίγο πριν το τέλος του δεκαλέπτου ξέφυγαν με δέκα πόντους (27-17) και σταδιακά άρχισαν να «χτίζουν» διαφορά ασφαλείας. Με όπλο την ευστοχία τους από τη γραμμή των 6.25 (6/11 τρίποντα έως το τέλος του ημιχρόνου) βρέθηκαν στο 18’ στο +16, 45-29, αναγκάζοντας τον Κατσικάρη να πάρει τάιμ άουτ για να σταματήσει το ρυθμό των Λιθουανών. Οι Χατζής και Νίτσεβιτς προσπαθούσαν, αλλά ο Τιμίνσκας με τη συνδρομή των Μπερντ και Μπαγκάτσκις οδήγησαν τους Λιθουανούς στα αποδυτήρια με προβάδισμα 13 πόντων (49-36)…

Ο Χατζής αποφάσισε ν’ αναλάβει δράση και με προσωπικό ρεσιτάλ (πέτυχε σερί 0-6) έδωσε το σύνθημα για την επιστροφή της ΑΕΚ στο πααιχνίδι. Οι Νίτσεβιτς και Μπέιλι βοήθησαν, ώστε το σερί της Ενωσης να φτάσει στο 0-11 κι η ΑΕΚ από το -14 (53-39), βρέθηκε στο 28’ στο -3 (53-50). Η αντεπίθεση είχε αποτέλεσμα κι όλα έδειχναν ότι η ελληνική ομάδα ήταν σε θέση ν’ απειλήσει τους Λιθουανούς. Όμως οι Μπερντ και Μπαγκάτσκις έκοψαν το… βήχα στην ελληνική ομάδα. Η Ζαλγκίρις μ’ ένα ξέσπασμα μετέτρεψε το 57-54 του 30’ σε 72-56 στο 36’ κι η ελπίδα της ΑΕΚ για το «διπλό» πήγε περίπατο. Οι εκλάμψεις του Ζήση, οι προσπάθειες του Χατζή κι οι πόντοι του Μπέιλι δεν ήταν αρκετοί για ν’ αλλάξουν τα δεδομένα κι η ήττα με 81-71 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά για την Ενωση…

Τα δεκάλεπτα: 27-19, 49-36, 57-54, 81-71
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ: Μπαγκάτσκις 19 (5), Τιμίνσκας 18 (3), Σαλένγκα 8, Μπερντ 25 (18ριμπ.), Γκινεβίτσιους, Γιανκούνας 6, Σεραπίνας 3 (1), Λαβρίνοβιτς 2
ΑΕΚ: Χατζής 25 (3), Μπέιλι 9 (2), Κους 2, Νίτσεβιτς 16, Ζήσης 7, Λόλις 5, Αντιτς, Νικολαΐδης 3, Γλυνιαδάκης 4

Aπο:www.sportnet.gr

Κατσικαρης:"Δυστυχώς για μας παίξαμε μόνο 10 λεπτά άμυνα και κόντρα σε μια επιθετική ομάδα όπως η Ζαλγκίρις, σε τέτοια περίπτωση οι πιθανότητες νίκες ειναι πολύ λίγες. Πριν το ματς θέλαμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να μην παίξουμε στατικό μπάσκετ, γιατί σε αυτό η Ζαλγκίρις είναι καλύτερη, να πάρουμε τα ριμπάουντ και να έχουμε καλές επιλογές στην επίθεση. Μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο τα καταφέραμε, όταν παίξαμε καλύτερα στην άμυνα. Τα υπόλοιπα 30 λεπτά όμως οι Λιθουανοί είχαν τον έλεγχο του αγώνα"

Σιρέικα:"Είχαμε αρκετά προβλήματα λόγω του τραυματισμού του Πακ, ενώ και οι Μπαγκάτσκις-Σεραπίνας μόλις επέστρεψαν από απουσία, οπότε ήταν πολύ δύσκολο να προετοιμαστούμε για το ματς. Ήταν ένα δύσκολο ματς, αλλά η Ζαλγκίρις συνηθίζει να παίζει καλύτερα στα δύσκολα"
Ενω για το ταιμ αουτ που πηρε 15" 68.gif πριν το τελος ειπε:
"Είχα ένα τάιμ-άουτ στο τέταρτο δεκάλεπτο και το πήρα".
Dj_Zygor
Η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 75-71 της Σιένα

Το μυστικό ήταν απλό. Καλή άμυνα, πλουραλισμός στην επίθεση και διάθεση για καλό μπάσκετ. Ολα αυτά τα είχε η ΑΕΚ μέχρι το 35', που μπορεί να κέρδισε με 75-71 τη Σιένα, αλλά το τελικό σκορ ήταν πλασματικό. Η Ενωση κυριάρχησε στο παρκέ και η όποια χαλάρωση στο τέλος δεν χάλασε τις εντυπώσεις της μεγάλης αυτής επιτυχίας.
Η ΑΕΚ έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι έλεγξε το ρυθμό και πήρε γρήγορα κεφάλι στο σκορ. Προηγήθηκε με 10-2 χάρη στις προσπάθειες του Χατζή και του Λόλις, αλλά γρήγορα οι Ιταλοί αντέδρασαν. Ο Στεφάνοφ έδωσε γρήγορο ρυθμό, ο Βάντερπουλ βρήκε το χέρι του, ενώ ξεθάρρεψε και ο Μιχάλης Κακιούζης. Συνέπεια αυτών ήταν η Σιένα να φέρει το ματς στα ίσια και το δεκάλεπτο να τελειώσει με 22-20 υπέρ των γηπεδούχων.

Η συνέχεια ανήκει στην ΑΕΚ που με το Νίκο Ζήση που σκόραρε και μοίρασε μπάλες ξέφυγε και πάλι. Οι κιτρινόμαυροι πήραν αέρα οκτώ πόντων (30-22), ενώ η αμυνά τους ήταν για σεμινάριο αφήνοντας τους Ιταλούς να σημειώσουν σε μια περίοδο μόλις δέκα πόντους. Τα τρίποντα του Τζιάκομο Γκαλάντα και οι πόντοι του Κιάτζιτς κράτησαν τη Σιένα μέσα στο παιχνίδι, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν σε πολύ καλή μέρα. Ο Χατζής επανήλθε δριμύτερος στο παρκέ, ο Αντιτς πρόσφερε σημαντική βοήθεια και το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να έχει ξεφύγει με 39-30.

Πιστολέρο... ο αρχηγός

Και αν περίμενε κανείς ότι η Σιένα θα προσπαθούσε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο διεψευστηκε. Ο Νίκος Χατζής με τρία τρίποντα πραγματικό φαρμάκι εκτόξευσε τη διαφορά στο +15 (48-33) με την ΑΕΚ να προσφέρει ουσία με θέαμα. Οι Ιταλοί βρήκαν κάποιες λύσεις στο πρόσωπο του Θόρντον που πέτυχε επτά συνεχόμενους πόντους, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 50-41. Εκεί ανέλαβαν δράση ο Ζήσης με τον Αντιτς για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με 61-45 υπέρ της Ενωσης.

Η ΑΕΚ ήταν σε πολύ καλή μέρα και το απέδειξε και στην τέταρτη περίοδο. Η διαφορά μάλιστα έφτασε και στο +18 (65-47) με το Κουάντρε Λόλις να αναλαμβάνει το ρόλο του "οδηγού" στην επίθεση. Η Σιένα βλέποντας τη διαφορά να μεγαλώνει έκανε την ύστατη προσπάθεια σε αυτό βέβαια βοήθησε και η χαλάρωση της Ενωσης. Οι Ιταλοί μείωσαν σε 67-60 στο 39' με Θόρντον και Βάντερπουλ, αλλά αυτό δεν έφτασε. Το καλάθι του Νίτσεβιτς αποκατέστησε την τάξη με την ΑΕΚ, ωστόσο, υπήρχε και ο Μιχάλης ο Κακιούζης. Μείωσε σε 72-68, αλλά μέχρι εκεί. Η κόρνα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ νιήτρια με 75-71.
apo sportime.gr
dizzy_fingers
Τα δεκάλεπτα: 22-20, 39-30, 61-45, 75-71

ΑΕΚ: Μπέιλι 4, Λόλις 16, Χατζής 17 (4 τρίποντα), Νίτσεβιτς 4, Ζήσης 15 (7 ριμπάουντ), Νικολαΐδης 2, Μπουρούσης 4, Αντιτς 10, Κους 3
Σιένα: Γκαλάντα 10, Βάντερπουλ 16, Θόρτον 19, Κακιούζης 8, Στεφάνοφ 7, Λάμα 1, Κιάτζικ 10 , Ρεντζιάς 0


Θα περίμενε κανείς να παίξει άσχημα ο Κακιούζης, καθώς επέστρεψε στο παλιό του σπίτι, αλλά δεν τα πήγε τελικά χάλια (3 επιθετικά ριμπάουντ, 2 κλεψίματα 3/6 2ποντα, 2/2 βολές)...αντίθετα με το συμπαίκτη του, τον Ρεντζιά ο οποίος όπως βλέπω, σερνόταν...έπαιξε βέβαια 6 λεπτά μόνο αλλά έκανε μόνο μία (αποτυχημένη προσπάθεια) και πήρε ένα επιθετικό ριμπάουντ...
LEFTERIS733
Μπραβο στην ΑΕΚ που δειχνει μεγαλη βελτιωση laugh.gif (αντε να ανεβαινει και ο ανταγωνισμος...).

Επισης νιωθω δικαιωμενος που ειχα προβλεψει την αεκ ως δευτερη-καπου στα βαθη του παλιου φορουμ μπορειτε να το βρειτε.Αν και ακομα ειναι νωρις για να κρινουμε αλλα μη σας πω οτι αρχιζω να τη φοβαμαι...
Warrior
Το συν που εχει η ΑΕΚ ειναι οτι ειναι η πιο πληρης ισως ομαδα στην Ελλαδα,δεν εχει
κενα το ροστερ της.

Παντως στην Ελλαδα εχει κανει ηττες εκτος προγραμματος και για βγει 2η στην
κανονικη περιοδο θα πρεπει να κανει μεγαλες νικες.Μια απο αυτες θα πρεπει να ειναι και την Κυριακη.

Στην Ευρωπη με νικη επι της αδιαφορης Βιλερμπαν στην Γαλλια την αλλη βδομαδα,
θα ειναι με το ενα ποδι στην επομενη φαση.

Παντως δεν θα πηγαινει με σπασμενα φρενα..θα την κανει την κοιλιτσα της..
dizzy_fingers
Να την κάνει την ερχόμενη Κυριακή τότε... biggrin.gif

QUOTE
και για βγει 2η στην
κανονικη περιοδο θα πρεπει να κανει μεγαλες νικες.


...1η θέση εννοείς?
LEFTERIS733
Δεν γινονται φιλε τετοια πραγματα...Μεγαλη φαντασια εχεις. tongue.gif
Warrior
Μεγαλη νικη πετυχε η ΑΕΚ στην Γαλλια επι της Βιλερμπαν με 73-69 και κατα πασα
πιθανοτητα θα ειναι στην επομενη φαση.Μια νικη της αρκει πλεον..
Dj_Zygor
Βιλερμπάν - ΑΕΚ: 69-73 (τελικό) 41.gif bball.gif biggrin.gif
apo sportime.gr
MZ13
QUOTE (Dj_Zygor @ Jan 20 2005, 11:08 PM)
Βιλερμπάν - ΑΕΚ: 69-73 (τελικό) 41.gif  bball.gif  biggrin.gif
apo sportime.gr

Είπαμε "Dj_Zygor"...... να γράφεις τις πηγές σου όταν ποστάρεις κάτι άπο άλλο site ή εφημερίδα....... άλλα όχι και για το σκορ!!!! blink.gif wink.gif icon_drunk.gif
IraTmac
biggrin.gif

η ΑΕΚ παίζει καλά στους τελευταίους αγώνες και πιστεύω με την βοήθεια του Πελεκάνου θα κρατηθεί σε ψηλό επίπεδο.

στην Ευρωλίγκα η ΑΕΚ είναι η ευχάριστη έκπληξη από πλευράς ελληνικών ομάδων.
Warrior
Παραλιγο να κανει τη μεγαλυτερη (ισως) νικη στην ιστορια της η ΑΕΚ...
.
.
.
Η ΑΕΚ έχασε στις λεπτομέρειες τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει ένα "διπλό" στο σπίτι των πρωταθλητών Ευρώπης και να "ασφαλίσει' την πρόκριση στους "16". Κόντρα όμως στη Μακάμπι στη "Νόκια Αρίνα",όμως κέρδισε πολλά! Όπως την πολύ θετική παρουσία των Τσιάρα-Μαγκουνή, αλλά και μια παλικαρίσια συνολική εμφάνιση.

Ως το τελευταίο λεπτό η Ένωση διεκδικούσε τη νίκη, την οποία απώλεσε μετά το κρίσιμο τρίποντο του Ντέρεκ Σαρπ. Έπαιξε όμως επιθετικά και κοίταξε για δεύτερη φορά τη φετινή σεζόν στα μάτια τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και την παρέα τους, έστω κι αν απέτυχε να τους κερδίσει στο δικό τους παιχνίδι.

Έστω και χωρίς τον αρχηγό της Νίκο Χατζή, η ΑΕΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, παρότι αντιμετώπισε σοβαρά αμυντικά προβλήματα. Ο Νίκολα Βούισιτς έκανε μεγάλη ζημιά μες στη ρακέτα, όμως ο "δικέφαλος" με ισορροπημένη επίθεση έμεινε "ζωντανή" (28-22), έστω κι αν σε 10 λεπτά είχε δεχτεί 28 πόντους.

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο Τόμπι Μπέιλι πήρε μπρος από την περιφέρεια και μαζί με τους Σάντρο Νίτσεβιτς και Κουαντρέ Λόλις κράτησαν την Ένωση κοντά στο σκορ. Στην αντίπαλη ρακέτα μπορεί η Μακάμπι να είχε την υπεροχή με τους Βούισιτς-Μπαστόν, αλλά και τον Πάρκερ, όμως με την περιφέρεια στα... ρηχά, δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ (49-48 στο ημίχρονο).

Η εντυπωσιακή "κιτρινόμαυρη" εμφάνιση συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, κάνοντας ακόμη πιο αισθητές τις βλέψεις της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη. Με 9 συνεχόμενους πόντους του Γιώργου Τσιάρα ο "δικέφαλος" έφτασε και στο +5 (57-62), την ώρα που ο Γλυνιαδάκης κάλυψε επάξια το κενό του Νίτσεβιτς, που είχε καθίσει στον πάγκο. Όταν όμως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποφάσισε να αναλάβει δράση η διαφορά εξατμίστηκε και το παιχνίδι επέστρεψε στο "Χ" (64-64), για να μείνει εκεί ως το 30' (69-69).

Ως το τέλος η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη έμεινε μες στο ματς και μόνο για λεπτομέρειες έχασε μια σπουδαία νίκη, τόσο από βαθμολογική πλευρά, όσο και από την άποψη του γοήτρου. Η ευστοχία της όμως την πρόδωσε στο φινάλε, ενώ αντίθετα δεν συνέβη το ίδιο με τον Ντέρεκ Σαρπ (που πέτυχε το καθοριστικό τρίποντο στο τελευταίο λεπτό) και με τον Αντονι Πάρκερ που ανέλαβε δράση στα κρίσιμα λεπτά.

Ο Ζήσης με 5 συνεχόμενους πόντους "έκοψε" ξανά τη διαφορά που φάνηκε να ανεβαίνει (λόγω των Πάρκερ-Τόμας), όμως στο τέλος ο Σαρπ έκανε το 92-87 και ο Πάρκερ το 93-89 την ώρα που είχε προηγηθεί ένα δίποντο του Μπέιλι. Ο Νίτσεβιτς ήταν άστοχος στην καθοριστική επίθεση και απλά ήρθε ο Γιώργος Τσιάρας με ένα γκολ-φάουλ να γράψει το τελικό 93-92.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 28-22, 49-48, 69-69, 93-92

Μακάμπι Τελ Αβίβ: Βούισιτς 15 (1), Γιασικεβίτσιους 15 (3), Πάρκερ 23 (1), Σαρπ 11 (2), Τόμας 7, Κόμματος, Μπαστόν 19, Μπερστάιν, Χαλπερίν, Γκριν.

ΑΕΚ: Κους 3, Ζήσης 12 (3), Μπέιλι 21 (4), Νίτσεβιτς 14, Τσιάρας 16 (2), Μαγκουνής 6 (2), Γλυνιαδάκης 6, Λόλις 8, Αντιτς 5, Νικολαίδης 4.

Απο:www.sportime.gr
dizzy_fingers
Κάτι τέτοιες εμφανίσεις (όπως η αντίστοιχη του ΠΑΟ με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, πρόσφατα) μας θυμίζουν ότι κάποτε εμείς ήμασταν από πάνω...και αν συνειδητοποιήσουμε ότι ακόμα και τώρα μπορούμε - έχουμε τις δυνατότητες - τότε στην επόμενη επίσκεψη στο Νοκια αρίνα θα κερδίσουμε...στην επόμενη επίσκεψη στη Μόσχα θα κερδίσουμε, και μπορεί να πανηγυρίσουμε τίτλους...

Υπάρχουμε ακόμα wink.gif.
IraTmac
50 κιλά @@ έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ! στην πιο καυτή έδρα της Ευρώπης, απέναντι σε μια από τις 3 κορυφαίες ομάδες στην Ευρωλίγκα και παραλίγο να φύγει νικήτρια!

αυτός ο Μπέιλι είναι σε τρελή φόρμα. κι ο Νίτσεβιτς πολύ παιχτούρα. από την άλλη ο Λόλις είναι πεσμένος σε σχέση με πέρσι.
Warrior
Προβλημα με τον Αντιτς στην ΑΕΚ,εν'οψει του κρισιμου αγωνα με την Σκαβολινι!
Υπεστει καταγμα κοπωσης και θα λειψει για 4-6βδομαδες..

Απωλεια τωρα που ο Νισεβιτς δεν περνα και την καλυτερη περιοδο..
Warrior
Περασε η ΑΕΚ..νικησε την Σκαβολινι με 78-72 και εξασφαλισε την προκριση.
41.gif

Στο τελευταίο δεκάλεπτο "θυμήθηκε" ότι ο συγκεκριμένος αγώνας δεν ήταν φιλικό, αλλά σφράγιζε το "εισιτήριο" για τους "16" της Ευρωλίγκα. Ποιος την ξύπνησε; Ο Σωτήρης Νικολαϊδης, που με καθοριστικούς πόντους στα τελευταία λεπτά, έδωσε τη χρυσή νίκη στην ΑΕΚ επί της Σκαβολίνι, με 78-72 και την έστειλε να αλλάξει... βαλίτσες για τη συνέχεια του ευρωπαϊκού της ταξιδιού.

Κακό ξεκίνημα, κυνήγι στο σκορ

Ο Φώτης Κατσικάρης σίγουρα δεν ήθελε με τίποτα το ξεκίνημα που πραγματοποίησαν οι παίκτες του. Η ΑΕΚ μπήκαν «μουδιασμένοι» στον αγώνα και έδωσαν την ευκαιρία στη Σκαβολίνι να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να προηγηθεί στο σκορ. Οι Μπέιλι και Λόλις προσπαθούσαν να δώσουν τις λύσεις στην επίθεση, αλλά το βασικό πρόβλημα της Ένωσης ήταν η άμυνα.

Η ιταλική ομάδα είχε την τύχη να παίρνει πόντους σχεδόν από όλους τους παίκτες της και κυρίως από τους Πεν και Μίλιτς. Η διαφορά για τη Σκαβολίνι ανέβαινε και στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, έφτασε στην ύψιστη τιμή της, στους 11 πόντους (14-25), αφού οι παίκτες της Σκαβολίνι έβρισκαν το χώρο για να επιχειρήσουν σουτ αμαρκάριστοι.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, αν και τα πράγματα φάνηκαν να χειροτερεύουν για την ΑΕΚ, στη συνέχεια βελτιώθηκαν και μάλιστα κατά πολύ. Η Σκαβολίνι αν και προηγήθηκε ακόμη και με 13 πόντους (14-27), είδε την Ένωση να συνέρχεται από το «λήθαργο» και με πρωταγωνιστή τον Τόμπι Μπέιλι στην επίθεση και κυρίως με την εμφανέστατη βελτίωση της άμυνας, να… προσπερνάει τους Ιταλούς και να πηγαίνει στα αποδυτήρια προηγούμενη με 39-37.

Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι η ΑΕΚ για να καταφέρει να πάρει τη νίκη και να «αγοράσει» το εισιτήριο για την επόμενη φάση της Ευρωλίγκα, έπρεπε να παίξει άμυνα και να περιορίσει τους επιθετικούς κινδύνους της Σκαβολίνι, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι Πεν και Μίλιτς.

Μέσα στο παιχνίδι, μακρία από πρόκριση

Η εικόνα της ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο σίγουρα δεν προδίκαζε τη νίκη για την Ένωση. Η έλλειψη πάθους ήταν εμφανής και ίσως αυτό να ήταν και η βασική αιτία που η Ένωση ήταν πίσω στο σκορ. Εκτός του Μπέιλι και κάποιων εκλάμψεων του Λόλις δεν υπήρχαν άλλες επιθετικές λύσεις για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη.

Από την άλλη πλευρά, οι Πεν και Μότολα ήταν οι σταθερές απειλές για το καλάθι της ΑΕΚ, ο πρώτος από την περιφέρεια και ο δεύτερος μέσα στη ρακέτα. Οι συνέπειες φυσικά δεν απουσίασαν και η ΑΕΚ δέκα λεπτά πριν το τέλος του… τελικού ήταν πίσω στο σκορ με τέσσερις πόντους (53-57).

Ξύπνησαν γιατί... χάνονταν

Οι «κιτρινόμαυροι» στην τελευταία περίοδο, έδειξαν ότι θέλουν πολύ τη νίκη και στα πρώτα λεπτά, το απέδειξαν με ένα σερί 10-0, μετατρέποντας το σκορ σε 63-57, με τον Λόλις να δηλώνει «παρών», την ίδια ώρα που ο Μπέιλι είχε «σιγήσει». Το «ξέσπασμα» όμως δεν είχε συνέχεια, ενώ η αντίδραση της Σκαβολίνι ήταν άμεση και με τους Μίλιτς και Μότολα να πετυχαίνουν τους πόντους για την ομάδα τους, πέρασε και με 63-64.

Σωτηρή εσύ σούπερ σταρ!

Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν απόλυτα αμφίρροπος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο-πόντο μέχρι και ένα λεπτό πριν από τη λήξη του αγώνα (69-70). Σε εκείνο το σημείο ο Νίτσεβιτς έκανε το 71-70 και ο Ζήσης το 73-70, σαράντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η καλή άμυνα στη συνέχεια της ΑΕΚ, έστειλε τον Σωτήρη Νικολαϊδη στη γραμμή των βολών, αλλά ευστόχησε στη μία μόνο προσπάθεια (74-70).

Ο Ρανικό μείωσε για τη Σκαβολίνι σε 74-72, αλλά ο Νικολαϊδης οδηγήθηκε και πάλι στις βολές, αλλά αυτή τη φορά ήταν απόλυτα εύστοχος και έδωσε «αέρα» τεσσάρων πόντων (76-72). Ο Λόλις έκοψε το σουτ του Ρανίκο στην επόμενη επίθεση των Ιταλών και μαζί τις λιγοστές ελπίδες τους για νίκη, ενώ και πάλι ο Νικολαϊδης «έγραψε» στον αιφνιδιασμό το τελικό 78-72.


Τα δεκάλεπτα: 14-25, 39-37, 53-57, 78-72
ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Λόλις 14, Ζήσης 10, Νικολαϊδης 5, Νίτσεβιτς 13, Μπέιλι 20 (3), Κους 3 (1), Χατζής 6 (1), Γλυνιαδάκης 2, Μπουρούσης 2, Μαγκουνής 3 (1).
Σκαβολίνι (Μάρκο Κρέσπι): Μαλαβέντουρα 6 (2), Πεν 18 (2), Φροζίνι 4, Ρανίκο 4, Ρες 2, Άρτσιμπαλντ 8, Μότολα 18, Μίλιτς 12.

Απο:www.sportime.gr
Warrior
Πρεμιερα για την ΑΕΚ αυριο στην δευτερη φαση της Ευρωλιγκας,οπου θα υποδεχτει
την Μπενετον στο κλειστο του Γαλατσιου..
Την νικη θελει η ελληνικη ομαδα για να μπει απο την αρχη δυνατα στο κυνηγι μιας εκ
των δυο προνομιουχων θεσεων.

Κατσικαρης:"Ακόμη και πριν την κλήρωση ξέραμε ότι ο όμιλος θα ήταν πολύ δύσκολος. Παίζουμε εναντίον δύο από τις καλύτερες αμυντικές ομάδες της διοργάνωσης, την Μπενετόν και την Εφές. Τους Ιταλούς τους αντιμετωπίζουμε στην πρεμιέρα και μπορώ να πω ότι είναι μια ομάδα με πειθαρχία, κάτι για το οποίο οφείλεται στον Έτορε Μεσίνα.
Η προσθήκη του Ντέιβιντ Μπλούθενταλ δίνει άλλη μια επιθετική λύση στο ρόστερ, το οποίο γενικά είναι γεμάτο και αυτό φάνηκε στο κύπελλο Ιταλίας. Πιστεύω ότι η ομάδα μας, η ΑΕΚ, είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για αυτό το παιχνίδι και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε το 100% απέναντι στην Μπενετόν"

Η Τρεβιζο δημιουργηθηκε το 1954,και ως το 1982,οποτε και ανελαβε η οικογενεια
Μπενετον την ομαδα.Απο τοτε μεσα σε λιγα χρονια εφτασε στην κορυφη και πλεον
συγκαταλεγεται στις μεγαλες ιταλικες αλλα και ευρωπαικες ομαδες.
Εχει κατακτησει 4 πρωταθληματα(1992,1997,2002,2003) και 6 κυπελλα(1993,1994,
1995,2000,2004) Ιταλιας.Στην Ευρωπη εχει κατακτησει το κυπελλο Κορατς(1995)
και το Σαπορτα(1999).
Εχει τεσσερις συμμετοχες σε f4 της Ευρωλιγκα,το 1993 στην Αθηνα οπου εχασε απο
την Λιμοζ στον τελικο,το 1998,το 2002 στην Μπολονια οπου εχασε στα ημιτελικα
απο την Κιντερ με 90-82 και το 2003 οπου στη Βαρκελωνη ηττηθηκε στον τελικο
απο τους διοργανωτες με 76-65.
Περυσι κατεκτησε το κυπελλο Ιταλιας και εφτασε στα ημιτελικα του πρωταθληματος,
ενω στην Ευρωλιγκα στην πρωτη φαση των ομιλων πηρε την 2η θεση(10-4) στον Γ'
ομιλο και στους ομιλους των "16" πηρε και παλι την 2η θεση στον ΣΤ'ομιλο(4-2)
Στοχος της ομαδας το ταξιδι στην Μοσχα την ανοιξη...

Εδρα της το "Palaverde" χωρητικοτητας 5.000 θεατων

H Μπενετον στην πρωτη φαση των ομιλων συμμετειχε στον ομιλο του Παναθηναικου
και τερματισε 3η με ρεκορ 8-6.
Την Κυριακη στεφτηκε κυπελλουχος Ιταλιας κερδιζοντας στον τελικο την Ρ.Εμιλια με
74-64


Ροστερ
4 SISKAUKAS, RAMUNAS Lithuania Guard 1.98 1978
5 MORLENDE, PACCELIS France Guard 1.88 1981
6 ILUNGA, OLIVIER Congo Guard 1.85 1983
7 SORAGNA, MATTEO Italy Forward 2.00 1975
8 MARCONATO, DENIS Italy Center 2.11 1975
9 BULLERI, MASSIMO Italy Guard 1.88 1977
10 SLOKAR, UROS Slovenia Forward 2.10 1983
11 BARGNANI, ANDREA Italy Forward 2.09 1985
12 GARNETT, MARLON USA Guard 1.90 1975
14 D'INCA, ALBERTO Italy Guard 1.90 1987
15 CUCCAROLO, GINO Italy Forward 2.14 1987
16 SOTTANA, LUCA Italy Guard 1.86 1982
18 GOREE, MARCUS USA Forward 2.04 1977
19 BEARD, JOEY USA Center 2.10 1975
20 CORRADINI, FRANCESCO Italy Guard 1.95 1986
33 BLUTHENTHAL, DAVID Israel Forward 2.01 1980
Coach:MESSINA, ETTORE Italy
NBAholic
QUOTE
15 CUCCAROLO, GINO Italy Forward 2.14 1987


Ελκυστικά στοιχεία, αν μη τι άλλο. Περίπτωση Φούτσκα, άραγε;

Προσοχή στους Σισκάουσκας, Μαρκονάτο και Μπλούδενταλ (ο τελευταίος, γνωστός από τη Μακάμπι).
dizzy_fingers
Και Μπουλέρι wink.gif.
IraTmac
ΚΥΡΙΩΣ Μπουλέρι.

btw, ο Μεσίνα είναι προπονηταράς κατά τη γνώμη μου.
Warrior
Μην το ψαχνεται παιδια..πολλοι μπορουν να κανουν τη ζημια.

Εχει δυσκολο εργο η ΑΕΚ σημερα.Μακαρι να κερδισει να μην μεινει πισω απο τωρα..
Warrior
Νικησε η ΑΕΚ την Μπενετον 83-75...

Εκανε σημαντικο βημα για την συνεχεια.

Ειδε κανεις τον αγωνα??



Η ΑΕΚ ξεκινησε την φαση των 16 με μια νικη επι της Μπενετον με 83-75 και πηρε απο την αρχη την πρωτη θεση στο γκρουπ.Η ΑΕΚ στο τεταρτο δεκαλεπτο πηρε την νικη και επισε στην πρωτη θεση την Εφες που νικησε την προκομ ενω η Μπενετον επεσε στο 0-1.Οι Νικος Χατζης,Νικος Ζησης και Τομπι Μπειλι πετυχαν απο 17 ποντους για τους νικητες ενω οι Κουαντρε Λολις και Σαντρο Νικεβιτς πετυχαν απο 12 ποντους και ειχαν απο 6 ριμπαουντ.Οι Ντειβιντ Μπλουθενταλ και Μασιμο Μπουλερι πετυχαν απο 13 ποντους για την Μπενετον,ο Ραμουνας Σισκαουσκας πετυχε 12,ο ματεο Σορανια 11 και ο μαρκους Γκορι 10.Τριποντα των Χατζη ,Ζηση και λολις στο τελευταιο δεκαλεπτο βοηθησαν την ΑΕΚ να παρει το προβαδισμα της νικης ενω η Μ[πενετον ητυαν κοντα στο σκορ μεχρι το ευστοχο καλαθι του Λολις που εκρινε το εποτελεσμα.

Η Μπενετον πετυχε γρηγορα 5 ποντους με τους Σορανια και Σισκαουσκας αλλα η ΑΕΚ εσφιξε την αμυνα της και απαντησε με σερι 7-0 με τον Μπειλι να πετυχαινει τριποντο και τον Ζηση δυο καλαθια.Η ΑΕΚ ειχε καλη κυκλοφορια και κρατησε την Μπενετον χωρις ποντο για 4 λεπτα εως τη στιγμη που ο Μπεαρντ πετυχε καλαθι για τους φιλοξενουμενους κανοντας το σκορ 12-7.Η Μπενετον ομως συνεχιζε να εχει προβληματα και οι Ζησης με βολες και Νικεβιτς με καλαθι εδωσαν διψηφια διαφορα ποντων στην ΑΕΚ με 16-8.Ο Μπεαρντ καρφωσε δυο φορες για την Μπενετον και το σκορ εγινε 18-14 αλλα ο Λολις με σερι 6-0 για την ΑΕΚ εκλεισε το πρωτο δεκαλεπτο με σκορ 24-14.

Η Μπενετον στο δευτερο δεκαλεπτο γυρισε σε αμυνα ζωνης και ο Μπλουθενταλ πετυχε τριποντο ,ο Μαρκονατο καλαθι και ο Γκορι ενα ακομα τριποντο τη στιγμηη που η ΑΕΚ ηταν αστοχη σε 4 απο τις 5 βολες που επιχειρησε βλεποντας τη διαφορα της να χανεται και το σκορ να γινεται 26-22.Οι Μπειλι και Χατζης πετυχαν καλαθια για τους γηπεδουχους στη συνεχεια και το σκορ εγινε 30-22 αλλα οι Μορλεντε και Σισκαουσκας μειωσαν και παλι σε 30-27.Οι δυο ομαδες συνεχιζαν να βρισκουν λυσεις στην επιθεση ,η ΑΕΚ με τον Νικεβιτς και η Μπενετον με τον Μπεαρντ.Οι Χατζης και Μπουλερι ανταλλαξαν τριποντα και ο Σορανια στη συνεχεια μειωσε στον ποντο και παλι με τριποντο σε 41-40.Ο Χατζης πετυχε το πεμπτο συνεχομενο τριποντο στο παιχνιδι και το ημιχρονο εκλεισε με σκορ 43-42.

Οι δυο ομαδες επεστρεψαν απο τα αποδυτηρια ετοιμες για μαχη.Το τριποντο του Μπειλι ξεσηκωσε το κοινο της ΑΕΚ αλλα ο Σορανια εδειξε αμεσως οτι η Αθηνα του παει,ειχε κερδισει το ασημενιο μεταλλιο με την Ιταλια στους ολυμπιακους αγωνες,πετυχαιν οντας 5 συνεχομενους ποντους βαζοντας την Μπενετον μπροστα στο σκορ .Ο Μπουλερι αμεσως μετα εκανε το σκορ 48-51.Ο Ζησης προσπαθησε να δωσει δυναμη στην ΑΕΚ με τις δυο ομαδες να ανταλλασουν καλαθια νω στα μισα του δεκαλεπτου η Μπενετον ηταν μπροστα με 54-55.Για τα επομενα 3 λεπτα οι δυο ομαδες δεν πετυχαν καλαθι ενω το τριτο δεκαλεπτο εκλεισε με τη διαφορα να ειναι οριακη στον ενα ποντο με το σκορ 56-57.

Οι δυο ομαδες ειχαν ιδιες πιθανοτητες να κερδισουν τον αγωνα στο ξεκινημα του τεταρτου δεκαλεπτου αλλα η ΑΕΚ μπηκε πολυ δυνατα και με τριποντο στον αιφνιδιασμο του Χατζη μπηκε μπροστα στο σκορ με τους φιλαθλους της να ξεσηκωνονται.Ο Μπειλι δεχτηκε φαουλ σε σουτ 3 ποντων και πετυχε και τις 3 βολες του κανοντας το σκορ 62-57.Ο Μπουλερι πετυχε ενα καλαθι για την Μπενετον αλλα ο Ζησης απαντησε και στη συνεχεια πετυχε ενα ακομα τριποντο και εκανε το σκορ 67-59.Ο Λολις πετυχε ενα ακομα τριποντο για την ΑΕΚ αλλα ο Σισκαουσκας απαντησε κανοντας το σκορ 72-65.Τα 4 λεπτα που απεμεναν ηταν αρκετα για την Μπενετον ωστε να αντιδρασει με την πολυ καλη επιθεση της αλλα οταν ο Μπουθενταλ πετυχε τριποντο και εκανε το σκορ 72-68,ο Χατζης πετυχε το πεμπτο τριποντο απο την γωνια .Ο Μπλουθενταλ πετυχε αλλο ενα τριποντο κανοντας το σκορ 77-71 2 λεπτα πριν απο το τελος αλλα στην επομενη επιθεση της ΑΕΚ ο Μπειλι πετυχε καλαθι με την ληξη του χρονου οπου εκρινε το εποτελεσμα.Η ΑΕΚ σταματησε μια απο τις δυνατοτερες ομαδες στο ξεκινημα της φασης των 16.

Τα δεκάλεπτα: 24-14, 43-42, 56-57, 83-75
ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Νίτσεβιτς 10, Λόλις 10 (1), Ζήσης 17 (1), Χατζής 17 (5), Μπέιλι 17 (2), Πελεκάνος, Μπουρούσης 2, Γλυνιαδάκης 2, Τσιάρας 2, Κους 6.
Μπενετόν Τρεβίζο (Έτορε Μεσίνα): Μπλούθενταλ 13 (3), Σοράνια 11 (3), Γκορί 10 (1), Μπουλέρι 13 (1), Πατσέλις 4 (1), Μπέαρντ Τζόζεφ 8, Μαρκονάτο 4, Σισκάουσκας 12.


Aπο:www.euroleague.net
Warrior
Κατσικαρης:"Ξεκινήσαμε με μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μια ομάδα με ποιότητα και ιστορία.Αυτά που δούλεψαμε στην προπόνηση μας βγήκαν. Είναι πολύ σημαντικό, ότι τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο μας βοήθησαν πολύ. Παίξαμε καταπληκτικά και αξίζαμε τη νίκη. Πιστεύαμε ότι η Μπενετόν θα είναι κουρασμένη και κάναμε γρήγορες επιθέσεις. Ο πάγκος έκανε όμως τη διαφορά.
Το παιχνίδι τελείωσε και τώρα σκεφτόμαστε τον αγώνα με τη ΜΕΝΤ για το ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι πολύ σημαντικό να βρούμε ισορροπία σε Ελλάδα και Ευρώπη".

Μεσινα:"Συγχαρητηρια στην ΑΕΚ έπαιξε καλά και μας δημιούργησε πρόβλημα με τις διειδσύσεις.Τα σκριν για τον Χατζη λειτουργησαν τελεια και δεν μπορεσαμε να τον σταματησουμε.
Δώσαμε τρία παιχνίδια για το Κύπελλο Ιταλίας και υπήρχε κούραση στους παίκτες. Συνεχίζουμε... Ήταν μόλις το πρώτο ματς.Δεν ξερω αν θα μας στοιχησει η ηττα στο τελος.Ειμαστε μια νεα ομαδα και προσπαθουμε να βελτιωθουμε παιχνιδι με το παιχνιδι".

Ζησης:"Δεν παιξαμε πολυ καλα στο πρωτο ημιχρονο,στην επαναληψη ομως βελτιωθηκαμε και ιδιαιτερα
στην τελευταια περιοδο.Σκληρηναμε την αμυνα και αυτο μας εδωσε την νικη.Δεν καναμε τιποτα
ακομη,υπαρχουν πολοοι αγωνες μπροστα.Αν νικησουμε την αλλη βδομαδα την Εφες θα μπορουμε
να πουμε οτι καναμε ενα σημαντικο βημα."

Μπλουθενταλ:"Στο πρωτο ημιχρονο καταφεραμε να κοντρολαρουμε τον ρυθμο του παιχνιδιου.
Ειχαμε προβλημα στην αμυνα στην τελευταια περιοδο.Ειμασταν κουρασμενοι οχι σωματικα,απλα
δεν ειχαμε καθαρο μυαλο και γι'αυτο χασαμε.."
dizzy_fingers
Το είδα εγώ το παιχνίδι..

Εεεε...πως ξέρατε την ΑΕΚ?

Καμία σχέση!!!

Και εντάξει, αν έχει παίξει αρκετά καλά παιχνίδια φέτος, με καλύτερο αυτό ενάντια στη Μακάμπι, χθες έπαιξε μπροστά σε 3000 κόσμο ohmy.gif!!!!!!! 41.gif

Ίσως και αυτή η παρουσία του κόσμου να την έσπρωξε στο να κάνει ένα από τα καλύτερα φετινά της παιχνίδια.

Πρώτον, και βασικότερο, η άμυνά της ήταν συγκεντρωμένη και αποτελεσματικότατη, τουλάχιστον από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά (μέχρι τότε ο Μπέαρντ έκοβε μερικές βόλτες κάτω από τη ρακέτα μας) με πολλά κλεψίματα στην περιφέρεια (=αιφνιδιασμοί=πόντοι...θεαματικοί ενίοτε).

Ο αρχηγός ήταν ασταμάτητος - ότι έριχνε ήταν μέσα, ο Ζήσης με τον Μπέιλι σκόραραν στους αιφνιδιασμούς και οι ψηλοί ήταν αποδέκτες πολλών backdoor πασών από τους κοντούς...απράδεκτο βέβαια για την Μπενετόν που έτρωγε τόσα καλάθια έτσι, αλλά τι μας χαλάει?biggrin.gif


Bottomline?
Εντυπωσιακό ποδαρικό της ΑΕΚ με παρουσία πολύ κόσμου, ο οποίος μετά από αυτήν την εμφάνιση αναμένεται να δώσει ακόμη μεγαλύτερο παρών στο ερχόμενο ματς στο Γαλάτσι κόντρα στην Εφές Πίλσεν (ποντάρω από τώρα, λόγω και του αντιπάλου ότι θα είναι γεμάτο το κλειστό).
Το αξίζουν αυτοί οι παίκτες! 41.gif
IraTmac
και ξαφνικά ...εσκασε μύτη κι ο λαός! biggrin.gif

πολύ καλή αρχή, μακάρι να περάσει. το μεγαλύτερο κέρδος θα είναι να πηγαίνει ο κόσμος στο γήπεδο.
dizzy_fingers
Δεν το είδα το χθεσινό ματς!!!!!!!!!!!!!! sad-smiley-009.gif

Πήγα ένα απόγευμα για μπάσκετ γμτ και έχασα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της χρονιάς... sad.gif

Το είδε κανείς? Είχε κόσμο το γήπεδο?

Παραθέτω από contra.gr το αντίστοιχο άρθρο, μιας και δεν είδα το ματς για να πω τίποτα επ'αυτού:

QUOTE (contra.gr)
Αντίθετα στα σχέδια του Φώτη Κατσικάρη, οι παίκτες της ΑΕΚ δεν μπήκαν όσο δυνατά θα περίμενε ο ίδιος. Μπορεί να έβρισκαν χώρο για λογικές επιλογές, όμως τα σουτ τους από την περιφέρεια ήταν άστοχα, κάτι που δεν άφησαν να πάει χαμένο οι φιλοξενούμενοι (2-6, 2-10). Αν και ο Γουίλι Σόλομον περιορίστηκε στην οργάνωση του παιχνιδιού, οι Κούγκο από θέση σέντερ και ο Ντόμερκαντ από την περιφέρεια έκαναν τη ζημιά. Άλλωστε, η άμυνα της Ένωσης ήταν εξαιρετικά χαλαρή με αποτέλεσμα οι παίκτες της Εφές να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στο τελείωμα των φάσεων (5-15, 9-19). Η αποχώρηση πάντως δύο κυριότερων επιθετικών ατού του Μαχμούτι, σε συνδυασμό με το στρατηγικό κόλπο του Κατσικάρη να ρίχνει σε κάθε άμυνα τον Νικολαΐδη πάνω στο Σόλομον, ανάγκασαν τον Αμερικανό σε δύο συνεχόμενα λάθη που έφεραν την ΑΕΚ στο 19-14.

Παρά πάντως το ξέσπασμα των τελευταίων δύο λεπτών, οι γηπεδούχοι αδυνατούσαν να βρουν τρόπους να πετύχουν εύκολους πόντους. Χωρίς καθαρό μυαλό που μεταφραζόταν σε συνεχόμενα άστοχα σουτ έδωσαν την ευκαιρία στους Τούρκους να διατηρούνται σε απόσταση ασφαλείας. Ακόμα και όταν οι ψηλοί της Ένωσης (Νίτσεβιτς και Λόλις) έκαναν αισθητή την παρουσία τους κάτω από τις δύο ρακέτες, ο Ντόμερκάντ ήταν αλάθητος από την περιφέρεια. Ο Αμερικανός φόργουορντ με τρία συνεχόμενα τρίποντα έφερε τη διαφορά πάνω από τους δέκα πόντους (23-34) προβληματίζοντας εντόνως τον Κατσικάρη, ο οποίος παρακολουθούσε από τον πάγκο δίχως να βρίσκει λύσεις. Άλλωστε, οι παίκτες του, με εξαίρεση το Νίκο Χατζή, ήταν άστοχοι ακόμη και στις βολές δίνοντας το δικαίωμα στην Εφές να αποσυρθεί για τα αποδυτήρια προηγούμενη με 39-30.

Οι επείγουσες λύσεις που ανέμενε ο τεχνικός της ΑΕΚ από τους πιο έμπειρους παίκτες του (Μπέιλι, Χατζής, Νίτσεβιτς), ήρθαν τελικά από τον πάγκο, ο οποίος στο πρώτο μέρος δεν προσέφερε καθόλου βοήθειες. Οι Γλυδιαδάκης, Τσιάρας και Πελεκάνος πίεσαν στην άμυνα και έτρεξαν στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να δείξει δείγματα καλοκουρδισμένης ομάδας. Εξάλλου, ο Κατσικάρης είχε επιλέξει να παίξει με χαμηλό σχήμα (τρία γκαρντ) σκοπεύοντας στην αλλαγή του ρυθμού, κάτι που επιτεύχθηκε (43-47) με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Ένας αναπάντεχος πάντως τραυματισμός του Ζήση (αγκωνιά του Πεκέρ) αποσυντόνισε την Ένωση που βρέθηκε έξαφνα πίσω στο σκορ με δεκατρείς πόντους (43-56). Ο οξυδέρκεια ωστόσο των Γλυνιαδάκη και Πελεκάνου στην επίθεση έδωσαν τις πολύτιμες ανάσες (49-56).

Το καλύτερο πάντως η ΑΕΚ το φυλούσε για το τέλος. Με τους Χατζή και Ζήση (κάταγμα στη μύτη) να …πυροβολούν από την περιφέρεια (δύο συνεχόμενα τρίποντα), τον Πελεκάνο να εξουδετερώνει τον Ντόμερκαντ και τον Νίτεσβιτς να αποτελεί φόβητρο κάτω από τα καλάθια, η ελληνική ομάδα πήρε για πρώτη φορά προβάδισμα (59-57) δείχνοντας πλέον ικανή να εξασφαλίσει ένα σπουδαίο δίποντο. Άλλωστε από την άλλη πλευρά, η Εφές είχε βρει το μπελά της από την άμυνα των κιτρινόμαυρων σκοράροντας μόνο με βολές του Πέκερ. Μολονότι οι Ντόμερκαντ και Πρκατσιν επεδίωξαν να κλέψουν τη νίκη, ο Ζήσης φρόντισε να τους ...εκνευρίσει. Με τρίποντο στην εκπνοή της αναμέτρησης έβαλε φωτιά στο Γαλάτσι διαμορφώνοντας το τελικό 70-69.

Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-39, 49-56, 70-69

ΑΕΚ: Λόλις 6, Πελεκάνος 6, Χατζής 13 (1), Ζήσης 22 (4), Γλυνιαδάκης 6, Μπέιλι 5 (1), Νίτσεβιτς 10, Τσιάρας 2
Εφές: Πρκάτσιν 11, Αρσλάν 5, Νίκολιτς 2, Ντόμερκάντ 29 (6), Πεκέρ 8, Κούγκο 8, Σόλομον 6
Kabamaru
Thelo apelpismena na do video tou tripontou. To psahno pantou alla de boro na to vro...

To euroleague.net ekane pali to thavma tou kai evale highlights ap'ola ta hthesina mats ektos apo afto tis AEK.

Any ideas?

Kontepsa na patho kardiako pantos htes otan akolouthousa to mats apo to livescore tou euroleague.net.

Kathe fora pou koitousa evaze o Domercant triponto..... Se kapoia fasi den anteksa kai tin plirose mia karekla (klassiki antidrasi voulgarou: When upset, throw stuff of immediate reach in the air and as far away as possible while swearing at anything devine that you happen to think of).

Efyga apo ton ypologisti gia kanena 30-lepto kai otan gyrisa i AEK itan brosta me 4. Mesa sta epomena 50 seconds i Efes pige pali sto +2 kai paraligo na tin plirosei i piatela me ta frouta. Telika to triponto tou Zisi tin esose, alla telika tin plirose i karelka pou kathomoun, mias kai anevika pano tis kai arhisa na horopidao...

Pantos eiha provlepsei to triponto tou Zisi... Stin teleftaia epithesi leo "Tora o Hatzis i o Zisis tha riksoun triponto on the buzzer......Etsi ki egine...! E, re glentia......
dizzy_fingers
QUOTE
Thelo apelpismena na do video tou tripontou. To psahno pantou alla de boro na to vro...


Κοίτα http://nodomain.stuff.gr/overplay/forum/index.php?act=ST&f=12&t=383 wink.gif .
NBAholic
Kι εγώ είχα προβλέψει ότι θα έπρεπε να έχει φοβερό φινάλε. Κρίμα που δεν το έγραψα. Ο Καρύδας είχε "πάθει". Αλλά το είδα στις ειδήσεις...Όταν το MEGA βάζει μπάσκετ σαν πρώτο αθλητικό νέο, μάλλον κάτι απίθανο συνέβη.
dizzy_fingers
Έλα ντε...κι εγώ που είδα σήμερα τις μεσημεριανές ειδήσεις του Green Tv...συγχωρήστε με...STAR εννοούσα, είχε μοναδική είδηση στα αθλητικάτο ματς της ΑΕΚ!!! ohmy.gif 41.gif

Καλή εξέλιξη σίγουρα...


ΥΓ1: Holic....τι γυρεύεις εσύ στο φόρουμ του ελληνικού μπάσκετ??? blink.gif 7.gif

tongue.gif


ΥΓ2:
QUOTE (NBAholic's sig)
Έι, Dizzy, πόσο χώρο έχω ακόμη;


7.gif?
greece4
Thanx για το βιντεακι!! το ειχα δει κ γω σε κατι ειδησεις, δε θυμαμαι καναλι, αλλα το ηθελα... super! μπραβο ρε ζηση ψυχαρα!!!
NBAholic
QUOTE
Έλα ντε...κι εγώ που είδα σήμερα τις μεσημεριανές ειδήσεις του Green Tv...συγχωρήστε με...STAR εννοούσα, είχε μοναδική είδηση στα αθλητικάτο ματς της ΑΕΚ!!!


Aλλά για να υπάρχει πάντα κάτι να παραπονιόμαστε, το sportime και οι λοιποί μας τα χάλασαν (όπως πάντα).

QUOTE
Holic....τι γυρεύεις εσύ στο φόρουμ του ελληνικού μπάσκετ???



Ελληνικού; Νόμιζα ότι είναι της Ευρωλίγγας, γι'αυτό και μπήκα. blink.gif


QUOTE
?


Λεπτολόγος ο Dizzy, όλα τα προσέχει!
Απλώς εντυπωσιάστηκα από το χώρο που παρέχεται για την υπογραφή κι έτσι μου ήρθε η απορία.
Warrior
Μεγαλη νικη για την ΑΕΚ...αλλη μια..

Πιστευω οτι την φετινη της πορεια,την εψαχνε χρονια η ΑΕΚ στην Ευρωπη.Απο την εποχη του Ιωαννιδη και μετα..

Τραβηξε τα βλεμματα και το εκπληκτικο τριποντο του Ζηση.Γενικα τον τελευταιο καιρο
με τον εναν ή τον αλλο τροπο το μπασκετ,κερδιζει "χωρο" στην επικαιροτητα.

Το sportime και οι αλλοι μας τα χαλασαν στην εντυπη εκδοση,στην ηλεκτρονικη πρωτο
θεμα!!

Σιγα σιγα...
greece4
αυτο βλεπω κ γω warrior και με ικανοποιει ιδιαιτερα! lol
greece4
a, k dizzy, mallon tsampa to xeis to supersport.... lol περιμενω να πεισ καποια στιγμη "το ειδα αυτο το ματς.." lol wink.gif
IraTmac
πράγματι... δεν μου το δανείζεις όταν έρθω το καλοκαίρι για 1 χρονάκο... biggrin.gif
Warrior
QUOTE (dizzy_fingers @ Mar 4 2005, 02:31 PM)
Δεν το είδα το χθεσινό ματς!!!!!!!!!!!!!! sad-smiley-009.gif

hammer.gif


Καταλαβατε,αλλοι κανουν αμαν για να δουνε κανα ματσακι....και αυτος το χει και
καθεται angry_red.gif

tongue.gif

Αυτο που με ανυσηχει,οσον αφορα το πολυποθητο come back του αθληματος,ειναι
οτι δεν βλεπω να εχουν τα απαραιτητα αντανακλαστικα..αυτοι που ειναι στις θεσεις
κλειδια και φοβαμαι μηπως κλοτσησουν την ευκαιρια..

Μακαρι να ξυπνησουν..
NBAholic
QUOTE
Αυτο που με ανυσηχει,οσον αφορα το πολυποθητο come back του αθληματος,ειναι
οτι δεν βλεπω να εχουν τα απαραιτητα αντανακλαστικα..αυτοι που ειναι στις θεσεις
κλειδια και φοβαμαι μηπως κλοτσησουν την ευκαιρια..


Mιλάς για τους δημοσιογράφους (χθες ο Καρύδας μόνο που δεν απολογήθηκε για την μπασκετοποίηση της εκπομπής της "Ώρας των Πρωταθλητών") ή για τα διευθύνοντα κεφάλια;
Warrior
Βασικα δεν μιλαω για τους δημοσιογραφους,πρωταρχικα...

Κυριως για παραγοντες και των ομαδων αλλα και σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ.

Ο Καρυδας εχει εκπομπη στο supersport?
dizzy_fingers
Όχι, η μόνη εκπομπή για μπάσκετ στο supersport είναι του Συρίγου.

Παιδιά, πάντα προτιμώ να παίζω κανά μπασκετάκι που μου λείπει παρά να βλέπω. Αλλά το χθεσινό έπρεπε να το δώ... 45.gif

Χόλικ...έχεις κάνει σε 2 μέρες, 3 ποστ στο ελληνικό μπάσκετ...τώρα αρχίζω και ανησυχώ 17.gif
(και η υπογραφή χωράει 255 χαρακτήρες)

greece4...lol! ή λολ! tongue.gif
NBAholic
QUOTE
Όχι, η μόνη εκπομπή για μπάσκετ στο supersport είναι του Συρίγου.



Όντως, αν και ο Καρύδας εμφανίζεται καμιά φορά στο β´μισό του "Όποιος αντέξει" (κατά τις 1-2 τα μεσάνυχτα) και έχει καλή ανταπόκριση. Προσωπικά το προτιμώ, γιατί είναι interactive κι εφ'όλης της ύλης.


QUOTE
Παιδιά, πάντα προτιμώ να παίζω κανά μπασκετάκι που μου λείπει παρά να βλέπω. Αλλά το χθεσινό έπρεπε να το δώ...



Μάλλον τα ξόρκια σου με το Μητσοτάκη δεν έπιασαν!


QUOTE
Χόλικ...έχεις κάνει σε 2 μέρες, 3 ποστ στο ελληνικό μπάσκετ...τώρα αρχίζω και ανησυχώ


Απλώς πέρασα για λίγες διακοπές και λίγο σκάουτινγκ πριν επιστρέψω στον πλανήτη μου. Τα λέμε τον Απρίλη icon_wave.gif
Όσο για την υπογραφή, εμένα μου φαίνεται μεγαλύτερη. Τέλος πάντων, αποσύρω το "ρητό", για να βάλω κάτι άλλο στη θέση του.

QUOTE
greece4...lol! ή λολ!


Ναι, ρε Γκρις, τα Γκρίκλις σου έχουν ξεπεράσει κάθε όριο...ΡΟΤΦΛΜΦΑΟ!
dizzy_fingers
QUOTE (ΝΒΑχόλικ)
oso gia tin ipografi, emena mou fainetai megaliteri


Μπέισικαλι, γιου καν χαβ απ του φίφτι κιλομπάιτς ιν γιοουρ σίγκνατσουρ...τζαστ ντοντ όβερντού ιτ (:γουίνκ:).
Warrior
Το χιονισμένο Γκντανσκ δεν πτόησε την ΑΕΚ. Ο δικέφαλος "φτερούγισε" και στην Πολωνία, πετυχαίνοντας την τρίτη του νίκη (75-59) σε ισάριθμους αγώνες στη φάση των "16" και μπορεί πλέον να βλέπει την υπόθεση πρόκριση ακόμη πιο κοντά, καθώς παραμένει στην κορυφή του ομίλου της. Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να προσέξει στις επικείμενες εξόδους της στο Τρεβίζο και την Πόλη. Η ΑΕΚ ήταν... αεράτη. Επέβαλλε το ρυθμό της στην επίθεση (με τον Ζήση να είναι η "αιχμή του δόρατος"), έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Πολωνούς, που είδαν τη διαφορά στο 14 να έχει εκτοξευθεί στο +28 (8-36)! Από εκεί και πέρα η Ενωση απλά έκανε συντήρηση δυνάμεων, έπαιξε με μυαλό και πήρε το ποθητό αποτέλεσμα, που της δίνει τον πρώτο λόγο στην υπόθεση πρόκριση.
Τέτοιο ιδανικό ξεκίνημα δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε κι ο πιο φανατικός οπαδός της ΑΕΚ. Η πεντάδα που παρέταξε ο Κατσικάρης στο παρκέ (Ζήσης, Χατζής, Μπέιλι, Λόλις, Νίτσεβιτς) πετούσε... φωτιές στην επίθεση και παράλληλα "έσπαγε κόκκαλα" στην άμυνα κι έτσι η Ενωση βρέθηκε νωρίς-νωρίς να κοιτάζει τους αντιπάλους της "αφ' υψηλού" (0-9)! Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Συνέχισε να παίζει πιεστική άμυνα, αναγκάζοντας τους Πολωνούς να έχουν πετύχει όλο κι όλο ένα καλάθι σε σχεδόν πεντέμιση λεπτά αγώνα, ενώ η δική της επίθεση παρέμενε κάτι παραπάνω από "καυτή" κι η διαφορά των 16 πόντων (2-18) το επιβεβαίωνε... Το πόδι των παικτών της ΑΕΚ παρέμενε "κολλημένο" στο γκάζι κι οι... στροφές άγγιζαν το κόκκινο. Οπου στροφές, βάλτε δείκτη του σκορ, με την ελληνική ομάδα να κερδίζει κατά κράτος τους αντιπάλους της (8-36 στο 14') και μαζί το χειροκρότημα από τους περίπου 5000 Πολωνούς που ήταν στο γήπεδο. Η Πρόκομ προσπάθησε ν' αντιδράσει και κατάφερε να περιορίσει τη διαφορά στους 20 πόντους (21-41) με το τέλος του ημιχρόνου, εκμεταλλευόμενη τις αλλαγές που έκανε ο Κατσικάρης στην πεντάδα του.

Ενα νέο σερί των Πολωνών έριξε ακόμη περισσότερο τη διαφορά (30-46), αλλά ήταν φανερό ότι η ΑΕΚ είχε την ψυχραιμία που απαιτούσε η περίσταση. Δεν πανικοβλήθηκε, αλλά δείχνοντας υπομονή στην επίθεση και γυρίζοντας αρκετά τη μπάλα, έφτανε στο καλάθι, ανεβάζοντας το δείκτη και πάλι σε επίπεδα ασφαλείας (35-59 στο 30'), ενώ ο τρόπος ανάπτυξής της έδωσε το έναυσμα για μία ακόμη φορά στους οπαδούς της Πρόκομ να της προσφέρουν απλόχερα το χειροκρότημά τους. Μία κίνηση που μάλλον "ενόχλησε" τους παίκτες της Πρόκομ, που αποφάσισαν να... σοβαρευτούν, για να γλιτώσουν τουλάχιστον το διασυρμό! Και το κατάφεραν σε σημαντικό βαθμό, αφού η άμυνά τους κράτησε για περίπου έξι λεπτά την ΑΕΚ δίχως να έχει πετύχει καλάθι, αλλά να σκοράρει μόνο από τη γραμμή των βολών. Στο ίδιο διάστημα οι Πολωνοί κατόρθωναν είτε να "φορτώνουν" το καλάθι της ΑΕΚ με εύκολα καλάθια, είτε όσες φορές δεν μπορούσαν να το κάνουν αυτό να κερδίζουν φάουλ και να σουτάρουν ελεύθερες βολές. Οχι, όμως και με τόσο μεγάλη επιτυχία και παρότι η διαφορά έπεσε ακόμη και στους 14 πόντους (59-71), η ΑΕΚ κράτησε γερά τα ηνία της νίκης (59-73) και βλέπει την πόρτα της οκτάδας ν' ανοίγει ακόμη πιο πολύ...

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 8-24, 21-41, 35-59, 59-75
Προκόμ Τρεφλ (Εβγένι Κιζέφσκι): Πατσέκας 7, Μασιούλις 16 (2), Μίλερ 7 (1), Ραντόγιεβιτς 8, Νέμεθ 13 (2), Φάρμερ, Γιαγκόντνικ 2, Μασκολιούνας 1, Βόιτσικ 2, Μπάτσικ 3.
ΑΕΚ (Φώτης Κατσικάρης): Μπέιλι 9 (1), Νικολαίδης 7 (1), Λόλις 12, Μπουρούσης 4, Ζήσης 19 (2), Χατζής 11 (1), Νίτσεβιτς 10, Πελεκάνος 1, Κους, Γλυνιαδάκης 2.

Απο:www.sportnet.gr

Κατσικαρης:"Πετύχαμε μια πολύ μεγάλη νίκη. Καταφέραμε να κερδίσουμε ένα ματς το οποίο ήταν πολύ σημαντικό για μας. Η άμυνα μας έδωσε τη νίκη. Πιέσαμε από την αρχή και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Συνεχίζουμε! Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την Μπενετόν και δεν θα κοιτάξουμε ούτε ποιος είναι ο αντίπαλος, ούτε τι θέση θα πάρουμε. Το θέμα είναι να προκριθούμε. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Στο ματς με την Μπενετόν θα παλέψουμε για όσες πιθανότητες μας αντιστοιχούν στη νίκη. Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε άλλο, καθώς ο όμιλος είναι περίεργος . θα παλέψουμε! Συγχαρητήρια στα παιδιά» ήταν τα λόγια του προπονητή της ΑΕΚ"


41.gif

Αν κρατησει την διαφορα με την Μπενετον,θα ναι μια ανασα απο την επομενη φαση..
harris
makari na perasei h aek ....exei mia neanikh omada me paiktes pou tou xronou isos ginaoun draft kai paizoun sto nba . pantos pano apo ola ,einai mia poly sigrothmenh omada kai exei kai enan fantastiko proedro pou kanei oti pernaei apo to xeri toy gia na proselkisei to endiaferon tou kosmou ths omadas .
harris
aaaa...kai gia na mhn ginei kamia parekshghsh ,eimai olympiakos ,den eimai aektzhs ...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.