bball.gif Κέρδισε ο Παναθηναϊκός το πρώτο παιχνίδι της σειράς τελικών της Α1 επικρατώντας της ΑΕΚ με 78-62.

Πρώτος σκόρερ του παιχνιδιού ο Λάκοβιτς για τον Παναθηναϊκό με 22 πόντους. Στον αντίποδα ο Χατζής με 3/6 τρίποντα έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να αντιστρέψει την κατάσταση.
- Είχαν παράπονα από τη διαιτησία στο τέλος του παιχνιδιού οι παίχτες της ΑΕΚ με τον Νίκο Χατζή να λέει μόνο:"Ντροπή και μόνο ντροπή".
- Η παρουσία του κόσμου στο ΟΑΚΑ ήταν μικρότερη από αυτήν με τον Πανιώνιο (περίπου 4000 κόσμος) αλλά το πέταλο των οργανωμένων έδωσε παράσταση...

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:

Ζέλικο Ομπράντοβιτς:
"Παίξαμε καλά ειδικά στην άμυνα. Η ΑΕΚ άλλαξε άμυνες, αλλά εμείς με υπομονή και καλή κυκλοφορία βρήκαμε λύσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες, αλλά και στον κόσμο που δημιούργησαν μια καυτή ατμόσφαιρα. Τώρα έχουμε μπροστά μας αρκετή δουλειά για να φτάσουμε ως τον τίτλο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ μας δυσκόλεψε περισσότερο από τον Πανιώνιο."

Φώτης Κατσικάρης:
"Ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0. Εμείς στο δεύτερο ημίχρονο δεν αντέξαμε στο δεύτερο ημίχρονο κάναμε λάθη και χάσαμε την επαφή με το σκορ, καθώς έπεσε και το επίπεδο της άμυνας μας. Δίκαια νίκησε ο Παναθηναϊκός. Είναι δύσκολο να παίξει ο Μπέιλι στη συνέχεια της σειράς. Από την αρχή της χρονιάς μας είχε δώσει πολύ ενέργεια κι όχι μόνο σκοράρισμα. Στη σύσκεψη των διαιτητών δε


Τα δεκάλεπτα:
22-15, 37-34, 56-47, 78-62

Παναθηναϊκός: Αλβέρτης 7(1), Καλαϊτζής, Παπανικολάου 7(1), Λάκοβιτς 22(5), Μπατίστ 12, Χατζηβρέττας 2, Μπάξτερ 6, Διαμαντίδης 6, Tσαρτσαρής 6(1), Σκεπάνοβιτς 8(2).

AEK: Λόλις 2, Νικολαϊδης, Ζήσης 1, Πελεκάνος 13(1), Κους 6(1), Χατζής 17(3), Νίσεβιτς 13, Τσιάρας 6, Αντιτς 4, Μπουρούσης.



bball.gif Στον πρώτο μικρό τελικό, νικητής αναδείχθηκε το Μαρούσι με 69-68.



Τα επόμενα παιχνίδια θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή:
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 20:00
Πανιώνιος - Μαρούσι 18:15