Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο Μεγαλύτερος Ελληνας Ολων των Εποχών
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
Pages: 1, 2, 3
Pierce
το Σκαι εχει ξεκινησει μια ψηφοφορια οπου ο καθενας μας βαζει μεχρι 5 ανθρωπους, που τους θεωρεθ τους ''μεγαλυτερους''. Η φηψοφορια ειναι μεχρι τις 7 Μαιου και ψηφιζετε εδω.

Ομολογω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να ψηφισεις μονο 5


Στις 4 πρωτες θεσεις δεν ειχα κανενα δισταγμό για τα ονοματα που εβαλα, οταν ομως ηρθε η ωρα της τελευταιας θεσης επειδη οι επιλογες ειναι τοσες πολλες δεν ηξερα τι να βαλω.

1)Σωκρατης
2)Γεώργιος Παπανικολάου
3)Πυθαγόρας
4)Μέγας Αλέξανδρος


για την 5η θεση ημουν μεταξυ Καραθεοδωρή, Κολοκοτρώνη, Αριστοτελη.....Ωναση γιατι ηθελα να υπαρχει μια ομοιομορφια μεταξυ συγχρονων και ''αρχαιων ελληνων'' και τελικα κατεληξα στον...

5)Ανδρόνικος Μανώλης
NBAer
QUOTE(pierce21 @ Apr 28 2008, 14:29 ) *
το Σκαι εχει ξεκινησει μια ψηφοφορια οπου ο καθενας μας βαζει μεχρι 5 ανθρωπους, που τους θεωρεθ τους ''μεγαλυτερους''. Η φηψοφορια ειναι μεχρι τις 7 Μαιου και ψηφιζετε εδω.

Ομολογω οτι ειναι αρκετα δυσκολο να ψηφισεις μονο 5
Στις 4 πρωτες θεσεις δεν ειχα κανενα δισταγμό για τα ονοματα που εβαλα, οταν ομως ηρθε η ωρα της τελευταιας θεσης επειδη οι επιλογες ειναι τοσες πολλες δεν ηξερα τι να βαλω.

1)Σωκρατης
2)Γεώργιος Παπανικολάου
3)Πυθαγόρας
4)Μέγας Αλέξανδρος
για την 5η θεση ημουν μεταξυ Καραθεοδωρή, Κολοκοτρώνη, Αριστοτελη.....Ωναση γιατι ηθελα να υπαρχει μια ομοιομορφια μεταξυ συγχρονων και ''αρχαιων ελληνων'' και τελικα κατεληξα στον...

5)Ανδρόνικος Μανώλης

Ηθελα να ψηφισω πριν 4-5 μερες αλλα τελικα δεν το εκανα γιατι 5 ειναι εξαιρετικα μικρος αριθμος επιλογων. shot.gif
Τελικα το εκανα χθες και ψηφισα:
•Σωκρατης
•Αριστοτελης
•Πυθαγορας
•Αρχιμηδης
•Ευκλειδης
•Να παρει ο διαολος, θελω να ψηφισω καμια 20αρια αλλους. shot.gif shot.gif

Μεταξυ αυτων και ο Πασχαλης Τερζης. 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif
Μην γελατε, αυτη ηταν η προταση(proposal) ενος 17χρονου που οταν του εδωσα τη σελιδα και του ρωτησα την αποψη του(χωρις να του εχω δωσει βεβαιως κανενα δειγμα απο αυτους που ειχα στο μυαλο μου) μου ειπε εναν σοβαρο (νομιζω Αριστοτελη) αλλα και τον Πασχαλη Τερζη επισης, γιατι εχει προσφερει παρα πολλα στο ελληνικο τραγουδι.
24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif 24.gif

Αν βγαλουν κανενα Ρουβα μεσα στην 20αδα θα ζητησω να απελαθω απο τη χωρα. shot.gif

Λογικα τωρα αν τα παρουμε, αυτα που ακουγονται περι Θεοδωρακη, Χατζιδακη, Ανδρονικου(που ειπες και εσυ), ειναι μεν λογικα αλλα μπορουμε να συγκρινουμε το μεγαλειο του Χατζιδακη πχ με αυτο ενος Πλατωνα ή ενος Αρχιμηδη πχ?
Ο μεν πρωτος ηταν τεραστιος αλλα οι τελευταιοι ηταν τοσο μοναδικοι, τοσο ανυπερβλητοι, που ουτε καν η λεξη του "θρυλου", του "μυθου" δεν αρκει για να τους περιγραψει!
NBAholic
Το σκεφτόμουν αυτό το θέμα τον τελευταίο καιρό. Είναι πολύ ενδιαφέρον, θα έχει μια κάποια αγωνία, θα συζητηθεί στα πρωινάδικα (ναι, πώωωωως...). Αλλά δε θα έπρεπε να ψηφίζει το πλήθος, για το λόγο του παραδείγματος που έθεσε ο NBAer. Τι κι αν ψηφίσει ένας γνώστης του ελληνικού πολιτισμού το Σωκράτη τι κι αν ψηφίσει ένας 14χρονος τον Πλούταρχο τον Αοιδό, εν και το αυτό η ψήφος. Δεν μπορώ να προτείνω με ακρίβεια το πόσο περιορισμένη σε αριθμό θα έπρεπε να είναι η ομάδα ψηφοφόρων, αλλά σίγουρα όχι όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ. Όταν έγινε αυτό σε άλλα (και μάλιστα αξιόπιστα) ΜΜΕ είχαμε μερικά πολύ αμφίβολης ποιότητας αποτελέσματα. Ναι, καλός ο Έλβις, αλλά όχι και Νο1 πρόσωπο του 20ού αιώνα. Ναι, επιδραστικός ο Κεμάλ, αλλά όχι και πολιτικός της χιλιετίας, όπως ψηφίστηκε γύρω στο 1999-2000 σε μεγάλο διαδικτυακό σάιτ.

ΥΓ. Αν ψηφίσω, λέω να βάλω στην 3άδα τους: Μ.Αλέξανδρο, Αρχιμήδη, Αριστοτέλη και ίσως κλείσω με Περικλή και Δημόκριτο. Θέλω όμως να βγάλω κι εγώ 100άδα.

ΥΓ2. Η Κλεοπάτρα ανήκει σε εμάς, δεν είναι Αιγύπτια. Ίσως η φήμη της να ξεπερνά λίγο το πραγματικό της μέγεθος, αλλά αν τη δούμε εκτός 100άδας ή έστω κάπου στην 80ή θέση, αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να υπάρχει και μια πρότυπη λίστα απ'όπου να επιλέγουμε ή να προσθέτουμε κάποιον δικό μας.

YΓ3. Το περιοδικό Status διαξήγαγε γύρω στο 2000 ψηφοφορία για τον κορυφαίο Έλληνα, αλλά μόνο του 20ού αιώνα. Η κατάταξη όσων θυμάμαι ήταν:

1. Βενιζέλος
2. Κάρολος Κουν
2 (ισοπ). Χατζιδάκις
4. Ελύτης
5. Καβάφης
6. Σεφέρης
7. Θεοδωράκης
8. Κάλλας
9. Ωνάσης
10. Καραμανλής
11. Παλαμάς
12. Γκάλης
13. Δήμας
14. Παπανδρέου

ΥΓ4. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας των Άγγλων. Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να βρείτε ψηφοφορίες και για άλλες χώρες: http://en.wikipedia.org/wiki/100_Greatest_Britons

Οι 100 χειρότεροι Άγγλοι: http://en.wikipedia.org/wiki/100_Worst_Britons
red pyramid88
Χαζή ψηφοφορία πιστεύω. Λές και όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι έχουν συνεισφέρει στους ίδιους τομείς για να μπαίνουν σε κοινή ψηφοφορία. Εγώ πάντως πεθαίνω να δώ Σάκη, θα γελάω μέχρι την επόμενη χιλιετία 77.gif 69.gif 19.gif
jois21
Και γω αυτης της αποψης ειμαι. Με τι κρητιρια να τους καταταξω; Οι περισσοτεροι το μονο κοινο που εχουν μεταξυ τους ειναι πως ειναι ανθρωποι και ελληνες, τιποτα αλλο.

Ο Σκαι αλλωστε δηλωσε (στο ραδιοφωνο τουλααχιστον) οτι στοχος της ψηφοφοριας ειναι η παρακινηση των ψηφοφορων να ψαξουν και να μαθουν για το εργο του καθενος, οχι να βγει ο "καλυτερος". Νομιζω καπου θα προβαλεται βιογραφια τους σε επισοδια.
Εκτος αυτων δε ξερω οσα θα ηθελα για τον καθενα, οποτε δε θελω να ψηφισω.

QUOTE
Μεταξυ αυτων και ο Πασχαλης Τερζης.


Μη γελας καθολου. Μια ματια που ερηξα στη λιστα των αγγλων, εχουν τη Νταιανα πανω απο Σεξπιρ, Δαρβινο, Νευτωνα, Λενον, Φαραντει, Φλεμινγκ, Θατσερ κτλ.....(!)
Ginobili
Εγώ έχω ψηφίσει εδώ και καιρό....

1.Μέγας Αλέξανδρος
2.Όμηρος
3.Σωκράτης
4.Ιωάννης Καποδίστριας
5.Ιωάννης Μεταξάς

Βέβαια...και 100 να σε βάζανε να διαλέξεις...πάλι δεν θα μπορούσες να ξεχώρισεις κάποιον..
Pierce
Aμαν φωτιες θα βαλεις στο τοπικ laugh.gif
Ginobili
QUOTE(pierce21 @ May 1 2008, 13:22 ) *
Aμαν φωτιες θα βαλεις στο τοπικ laugh.gif

Ωχχ...!! κατάλαβα τι εννοείς... laugh.gif laugh.gif laugh.gif Καλά δεν πιστεύω...κι αν ανάψουν,θα σβήσουν γρήγορα... tongue.gif
rchos
ειλικρινα θελω να μου εξηγησεις την μια επιλογη σου.
NBAer
QUOTE(Ginobili @ May 1 2008, 16:19 ) *
Εγώ έχω ψηφίσει εδώ και καιρό....

1.Μέγας Αλέξανδρος
2.Όμηρος
3.Σωκράτης

Κόκκαλης....? rolleyes.gif

QUOTE
5.Ιωάννης Μεταξάς

Αυτον γιατι τον επελεξες?
Seb12
Εγώ ακόμη στο ξεσκαρτάρισμα είμαι αλλά έχω να σημειώσω το εξής: Πλέον είναι δυσκολότερο να παράγεις σπουδαίο έργο, στην Αρχαιότητα σε τράβαγαν...προς τα πάνω, τώρα σε τραβάνε προς...τη μετριότητα. Γι'αυτό πχ νομίζω θα βάλω 3 Αρχαίους και 2 Σύγχρονους.

Υ.Γ: Στην ψηφοφορία είναι Βρετανοί, όχι μόνο Άγγλοι.
Das Kapital
Ψηφισα και εγω...

Ο διαχωρισμος των προσωπων ειναι πολυ δυσκολος,θα ηταν καλυτερα να ψηφιζαμε γυρω στους 25,ετσι αδικουνται παρα πολλοι!

1.Ηροδοτος,ο πατερας της ιστοριας,μπορει το εργο του οι μηδικοι πολεμοι να μην ειναι τοσο συγκεκριμενοι οπως ο πελλοπονησιακος του Θουκιδιδη,αλλα ο Ηροδοτος εξιστορει τα γεγονοτα ετσι ωστε να μη σε κανει να βαριεσαι,στη δευτερα γυμνασιου ο Ηροδοτος ηταν ενα απο τα αγαπημενα μου μαθηματα και ισως το μονο με την Ομηρου Οδυσσεια που χαιρομουν να διδασκομαι!

2.Σολωμος Σολωμου,ηθελα να βαλω πολυ εναν ανθρωπο της νεοτερης ελληνικης ιστοριας και αυτος σιγουρα θα ηταν ο πραγματικος ηρωας Σολωμος Σολωμου,που χαρισε τη ζωη του στο ελληνικο εθνος προσπαθωντας να ξεκρεμασει απο τον ιστο των κατεχομενων την τουρκικη σημαια οντας τρομερα θυμωμενος απο τη δολοφονια του ξαδερφου του Τασου Ισαακ,ολα αυτα συνεβησαν το '96 ετσι πολυ απο σας μπορει να θυμαστε την ιστορια,εγω δυστυχως ημουν μικρουλης smile.gif

3.Ομηρος,η συμβολη του Ομηρου στον κοσμο ειναι τεραστια,το απιθανο εργο του Ομηρου ισως δε μπορει να συγκριθει με κανενα αλλο σε αυτον το κοσμο,σημερα πολλοι ανθρωποι και κυριως ξενοι μαθαινουν ΟΛΗ την Οδυσσεια απεξω.Επισης τα διδαγματα που μπορει να παρει καποιος απο τη ζωη ειναι τρομερα και ο τροπος που διηγουνται οι περιπετεις ειναι φανταστικες!

4.Ευκλειδης,χαρης σε αυτον η ανθρωποτητα χρωσταει το ενα και μοναδικο πολιτευμα στον κοσμο,τη δημοκρατια,την εκφραση της ελευθερης γνωμης και πολλων αλλων στοιχειων ελευθεριας που δεν επιτρεπονται σε κανενα αλλο πολιτευμα

5.Λεωνιδας,στο προσωπο του Λεωνιδα αποτυπωνεται ο ανδρισμος και η γενναιοτητα των Ελληνων,μακαρι ολοι να ειχαμε σαν προτυπο μας το στρατηγο των Σπαρτιατων που πολεμησε μεχρι θανατου στις Θερμοπυλες και κατακερματισε τον Περσικο στρατο,αν δεν ηταν ο Λεωνιδας και οι αντρες του μπορει η συνεχεια της ιστοριας να ηταν αρδην διαφορετικη!


Μου φαινεται πως ο Μεγας Αλεξανδρος θα βγει ο ''μεγαλυτερος'' Ελληνας,οχι επειδη πολλα μελη του φορουμ τον εχουν στη λιστα τους αλλα και επειδη ειναι ενας απο τους πιο γνωστους ελληνες της αρχαιοτητας ακομη και αν καποιος δεν εχει ιδεα απο ιστορια,αφηστε το οτι η φημη του το τελευταιο καιρο εχει γινει μεγαλυτερη λογω του σκοπιανου,παντως στα ματια μου ο Μ.Αλεξανδρος φανταζει σαν Χιτλερ της αρχαιοτητας,δε ξερω γιατι αλλα αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει!

QUOTE(rchos7 @ May 1 2008, 16:38 ) *
ειλικρινα θελω να μου εξηγησεις την μια επιλογη σου.


Υπερβολη,δε βρισκω το λογο αυτης της επιλογης,αν ειναι να βαλουμε και το Παπαδοπουλο στη λιστα biggrin.gif ,αλλα δημοκρατια εχουμε wink.gif !



Ενα τραγουδι του Στελιου Ροκκου για το Σολωμο Σολωμου...ανατριχιαστικο...

rchos
QUOTE
Υπερβολη,δε βρισκω το λογο αυτης της επιλογης,αν ειναι να βαλουμε και το Παπαδοπουλο στη λιστα ,αλλα δημοκρατια εχουμε !


καλα μην βιαζεσαι εσυ να βαλεις ταμπελες.κατσε να δουμε το σκεπτικο του παιδιου.
Flash
QUOTE
Μου φαινεται πως ο Μεγας Αλεξανδρος θα βγει ο ''μεγαλυτερος'' Ελληνας,οχι επειδη πολλα μελη του φορουμ τον εχουν στη λιστα τους αλλα και επειδη ειναι ενας απο τους πιο γνωστους ελληνες της αρχαιοτητας ακομη και αν καποιος δεν εχει ιδεα απο ιστορια,αφηστε το οτι η φημη του το τελευταιο καιρο εχει γινει μεγαλυτερη λογω του σκοπιανου,παντως στα ματια μου ο Μ.Αλεξανδρος φανταζει σαν Χιτλερ της αρχαιοτητας ,δε ξερω γιατι αλλα αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει!


Δε θα δώσω τη δική μου άποψη για το poll γιατί χρειάζομαι κυριολεκτικά μερόνυχτα για να αποφασίσω. Αργότερα.
Απλά θέλω να σημειώσω ότι η παραπάνω άποψη (την οποία δυστυχώς ακούω όλο και συχνότερα τελευταία) είναι εξαιρετικά απλοϊκή. Δεν μπορώ να επεκταθώ τώρα αλλά αν χρειαστεί θα επανέλθω γιατί πρόκειται κατεμέ για κριτική ενός ιστορικού προσώπου έξω από τα κοινωνικοπολιτικά πλαίσια της εποχής του.
Ginobili
Λοιπόν,ο Μεταξάς ήταν άνθρωπος εξαιρετικών στρατιωτικών ικανοτήτων, ο μόνος ξένος αριστούχος της Γερμανικής Ακαδημίας Πολέμου, για τον οποίο και κατά την αποφοίτησή του, τοποθετήθηκε πλάκα που έγραφε «Ουδέν πρόβλημα άλυτον δια τον Ιωάννην Μεταξά».

Τα ξημερώματα της 28ης Οκτωβρίου του 1940 ο Ιταλός πρεσβευτής στην Ελλάδα, ο Γκράτσι ζήτησε ξαφνική ακρόαση από τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Ο ίδιος ο Γκράτσι στο ημερολόγιό του, που εξέδωσε μετά τον Πόλεμο περιγράφει τις τρομερές εκείνες στιγμές. Περιγράφει το τελεσίγραφο της Κυβερνήσεώς του για παράδοση της Ελλάδος στην Ιταλία, ώστε να αποφύγουμε τον πόλεμο. Περιγράφει την ψυχραιμία του Ιωάννου Μεταξά. «Alors, c’ est la guerre», λοιπόν πάμε σε πόλεμο, είπε ο Ιωάννης Μεταξάς! Η γαλλική ήταν η γλώσσα της Διπλωματίας τότε, στα γαλλικά η απάντηση.

Την ώρα όμως που ένας Πρωθυπουργός και μάλιστα Στρατηγός αναλαμβάνει την ευθύνη να οδηγήσει την χώρα του σε πόλεμο, με μία υπερδύναμη τότε, διότι υπερδύναμη ήταν σε σχέση με την Ελλάδα η Ιταλία, σίγουρα γνώριζε πολύ καλά εάν είχαμε τις δυνατότητες να αντέξουμε. Να νικήσουμε. Τις είχαμε διότι επί 4 χρόνια μας προετοίμαζε γι’ αυτό. Εάν λέγαμε το ΟΧΙ, και οι ηρωικοί μας μαχητές δεν είχαν όπλα, δεν υπήρχαν σχέδια, δεν είχαμε οχυρά, θα κερδίζαμε; Γι΄ αυτό ανήκει στον Ιωάννη Μεταξά το κλέος του ΟΧΙ. Όχι μόνον διότι είναι ο πρωταγωνιστής. Είναι αυτός που το είπε, αλλά διότι προετοιμαζόταν επί χρόνια για να το πει.

Επίσης,πληροφοριακά....ο Μεταξάς επέβαλε το 8ωρο,το 6ήμερο στο χώρο εργασίας,και ίδρυσε το γνωστό σε όλους μας ΙΚΑ...

Γι'αυτό επέλεξα και τον Μεταξά.Μην με "φάτε" για την άποψη μου...
Ginobili
QUOTE(lebron15 @ May 1 2008, 14:06 ) *
Υπερβολη,δε βρισκω το λογο αυτης της επιλογης,αν ειναι να βαλουμε και το Παπαδοπουλο στη λιστα biggrin.gif ,αλλα δημοκρατια εχουμε wink.gif !

Καλά κάνω πως δεν το διάβασα αυτό.....τι σχέση έχει ο Παπαδόπουλος της Χούντας με τον Ιωάννη Μεταξά?? Έλεος...
Das Kapital
QUOTE(Ginobili @ May 1 2008, 17:22 ) *
Καλά κάνω πως δεν το διάβασα αυτό.....τι σχέση έχει ο Παπαδόπουλος της Χούντας με τον Ιωάννη Μεταξά?? Έλεος...


Καλα ρε ηρεμησε,δε θα κατσουμε να τσακωθουμε τωρα,απλως λογω του οτι ηταν δικτατορας για μενα δεν ειναι και τοσο σημαντικος ετσι ωστε να θεωρηθει και κορυφαιος ελληνας peace.gif
Ginobili
QUOTE(lebron15 @ May 1 2008, 14:27 ) *
Καλα ρε ηρεμησε,δε θα κατσουμε να τσακωθουμε τωρα,απλως λογω του οτι ηταν δικτατορας για μενα δεν ειναι και τοσο σημαντικος ετσι ωστε να θεωρηθει και κορυφαιος ελληνας peace.gif

Υπήρχαν τότε δημοκράτες;Ο Βενιζέλος δεν έκανε δικτατορία..???
(Εννοείται ότι ΔΕΝ τσακωνόμαστε.)
tom
βασικά το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει κόσμος που δεν ξέρει για το θέμα, οπότε καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε κάποια πραγματάκια, για να μην δημιουργουνται παρεξηγησεις

καταρχάς ο μεταξάς δεν είχε ετοιμάσει την Ελλάδα για πόλεμο με την Ιταλία. Είχε ξοδέψει 2 δις δρχ για την "γραμμή μεταξά" στην ανατολική μακεδονία, και λιγότερο από 2 εκ δρχ για τα ελληνοαλβανικά σύνορα ...
κι ετσι λογικό κι αναμενόμενο ήταν να μην υπάρχει επάρκεια οπλικών συστημάτων. ευτυχώς υπήρχαν κάποια, αγορασμένα πολύ πριν την δικτατορία του μεταξά.
μετα τον τορπιλισμό του Έλλη ο λαός είχε πει ξεκάθαρο ΟΧΙ και ο μεταξάς αποφάσισε να μεταφέρει αυτό το όχι στα φιλαράκια του τους Ιταλούς γιατι αλλιώς ο λαός θα τον έσφαζε μέσα σε λίγες ώρες.

επίσης, ακούγεται συχνά πυκνά ότι ο μεταξάς έκανε τάχα το ΙΚΑ. η ΝΔ εκάνε περίσσοτερο τους ολυμπιακούς αγώνες από ότι ο μεταξάς το ικα. το ικα ιδρύθηκε το 1934, όμως ορίστηκαν 2 προπαρασκευαστικά έτη μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί πλήρως. ο μεταξάς το βρήκε έτοιμο και καθώς ήθελε να αποκτήσει την λαική αποδοχή (τον Ιανουάριο του 36 στις εθνικές εκλογές είχε πάρει 3.96%) δεν το κατήργησε. αντιθέτως το "εγκαινίασε" και έβαλε και χέρι στα αποθεματικά

http://www.enet.gr/online/online_fpage_tex...897164,93691340

http://www.ika.gr/gr/infopages/general/home.cfm

τέλος πάντων, στην ψηφοφορία αυτή μάλλον δεν θα ψηφίσω (μου θυμίζει αμερικάνικες ψηφοφορίες για το ποιός είναι ο μεγαλύτερος αμερικάνος που ψηφίζουν πάντα τον χριστό tongue.gif κι επίσης δεν ξέρω και ποιους να πρωτοδιαλέξω), αλλά από ότι φαινέται πετυχαίνει τον στόχο της καθώς γίνεται κουβέντα smile.gif
apkat
Γενικα και γω τετοιες ψηφοφοριες τις αποφευγω αφου απο την μια δεν θα μπορουσα σε καμια περιπτωση να επιλεξω αναμεσα σε τοσους σπουδαιους ανθρωπους και απο την αλλη δεν καταλαβαινω το νοημα τους.

Αλλα απο την στιγμη που ο Σολωμου ψηφιζεται νομιζω χανει πλεον εντελως και την ουσια της.
rchos
QUOTE
Αλλα απο την στιγμη που ο Σολωμου ψηφιζεται νομιζω χανει πλεον εντελως και την ουσια της.



καταρχην εχεις ενα ταξιδι να κανεις εσυ.ετοιμασου.


δεν το καταλαβαινω βρε γιαννη αυτο που γραφεις.αν συμφωνουμε με την ψηφοφορια η οχι ειναι αλλο πραγμα.αλλα αν εγω μπω και ψηφισω την εφη σαρρη επειδη ειμαι ηλιθιος δεν χανει η ψηφοφορια το νοημα της η την ουσια της.πολυ απλα εγω παραμενω και με αποδειξεις ηλιθιος.επειδη ομως οι ηλιθιοι που θα ψηφισουν ειναι πολυ λιγοι τοτε δεν εγινε και τιποτα.

προς θεου δεν υπονοω οτι οποιος ψηφισε τον σολωμου ειναι ηλιθιος.υπερεβαλα για να δειξω καλυτερα τι ηθελα να πω.
apkat
Οταν γραφω χανει την ουσια της προφανως και μιλαω και γω καθ'υπερβολιν.Ομως οταν εχουν γραψει εδω περα δεκα ατομα και ο ενας εχει γραψει για τον Σολωμου το ποσοστο ειναι σημαντικο και με αυτην την εννοια λεω οτι χανει την ουσια της.
rchos
QUOTE
Οταν γραφω χανει την ουσια της προφανως και μιλαω και γω καθ'υπερβολιν.Ομως οταν εχουν γραψει εδω περα δεκα ατομα και ο ενας εχει γραψει για τον Σολωμου το ποσοστο ειναι σημαντικο και με αυτην την εννοια λεω οτι χανει την ουσια της.



το δειγμα ειναι τοσο μα τοσο μικρο που το οτι ενας εχει γραψει για σολομο και ενας για μεταξα δεν σημαινει απολυτως τιποτα!δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις τα οσα εχουν γραψει 10 μελοι του φορουμ για να βγαλεις συμπερασματα για μια ερευνα.
παντως η δυνατοτητα να ψηφισεις 5 ατομα εξασφαλιζει ακριβως οτι μια η και 2 χαζες επιλογες να κανεις δεν θα επηρεασουν καθολου το τελικο αποτελεσμα πανελλαδικα!
Flash
Πρώτον δεν καταλαβαίνω τι έχεις στο μυαλό σου ως "ουσία" μιας τετοιας ψηφοφορίας. Προφανώς και δεν πρόκειται για αποτύπωση της ιστορικής άξίας του κάθε προσώπου συνεπώς η ουσία της δεν είναι ακαδημαϊκή. Πρόκειται πολύ απλά για μια ευρεία διαδικτυακή δημοσκόπηση που θα αποτυπώσει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν οι Έλληνες το παρελθόν και το παρόν τους και την αξία που αποδίδουν στις κατ' αυτούς σημαίνουσες εντόπιες προσωπικότητες. Άρα η ψηφοφορία έχει αυταξία ανεξαρτήτως αποτελέσματος εφόσον οι απαντήσεις που δίδονται είναι έντιμες. Ακόμα και το να βγει η Έφη Σαρρή (ή μάλλον κυρίως τότε) έχει πολύ μεγάλη αξία για την έρευνα γιατί θα επιδείξει την άγνοια του πολιτιστικού παρελθόντος του μέσου Έλληνα και τη δύναμη/αδυναμία των μηχανισμών ιστορικού μάρκετιγκ (δεν πιστέύω φυσικά ότι θα συμβεί κάτι τόσο ακραίο απλά συνέχιζω το παράδειγμα το rchos).

Δεύτερον (για να προλάβω τον ΝΒΑερ), αυτό σχετικά με το δείγμα που λες είναι προφανώς ανυπόστατο. Αφενός το δείγμα είναι τραγικά μικρό (μόλις 10 άτομα) οπότε δεν μπορείς να βγάλεις κανένα συμπέρασαμα (θα πρέπει να μιλήσουμε για χιλιάδες ψηφους) αφετέρου δεν είναι ούτε αντιπροσωπευτικό καθώς τα κοινωνικοοικονομικά και ηλικιακά δεδομένα ενός μπασκετικού φόρουμ δε συμπίπτουν φυσικά με αυτά της κοινωνίας σαν σύνολο. Λίγο πολύ αυτονόητα αυτά που γράφω αλλά έπρεπε να τα σημειώσω.
NBAholic
QUOTE
Μου φαινεται πως ο Μεγας Αλεξανδρος θα βγει ο ''μεγαλυτερος'' Ελληνας,οχι επειδη πολλα μελη του φορουμ τον εχουν στη λιστα τους αλλα και επειδη ειναι ενας απο τους πιο γνωστους ελληνες της αρχαιοτητας ακομη και αν καποιος δεν εχει ιδεα απο ιστορια,αφηστε το οτι η φημη του το τελευταιο καιρο εχει γινει μεγαλυτερη λογω του σκοπιανου,παντως στα ματια μου ο Μ.Αλεξανδρος φανταζει σαν Χιτλερ της αρχαιοτητας ,δε ξερω γιατι αλλα αυτη τη γνωμη εχω σχηματισει!


Ακόμη κι αν σου έχει σχηματιστεί αυτή η άποψη, μόνο υποκριτικό θα ήταν το να μην ψηφιστεί ο Χίτλερ ανάμεσα στα σημαντικότερα πρόσωπα της ανθρωπότητας. Σημαντικοί δεν ήταν μόνο οι ευεργέτες, με την ίδια λογική που σημαντικά γεγονότα δεν είναι μόνο οι χρυσές σελίδες της ιστορίας, αλλά και οι πόλεμοι και οι βιβλικές καταστροφές.
Jimar
QUOTE(NBAholic @ Apr 28 2008, 07:57 ) *
Τι κι αν ψηφίσει ένας γνώστης του ελληνικού πολιτισμού το Σωκράτη τι κι αν ψηφίσει ένας 14χρονος τον Πλούταρχο τον Αοιδό, εν και το αυτό η ψήφος. Δεν μπορώ να προτείνω με ακρίβεια το πόσο περιορισμένη σε αριθμό θα έπρεπε να είναι η ομάδα ψηφοφόρων, αλλά σίγουρα όχι όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.


το νοημα της ψηφοφοριας κατα την γνωμη μου δεν ειναι αντικειμενικα να βγουν οι μεγαλυτεροι ελληνες ολων των εποχων , αλλα να δουμε ποια ειναι η αντιληψη του συγχρονου ελληνα για το θεμα, και αυτος ειναι οχι μονο ο γνωστης του ελληνικου πολιτισμου αλλα και ο 14χρονος που θα ψηφισει τον πλουταρχο.

Πραγματικα πιστευω δεν θα ειχε κανενα ενδιαφερον ολη αυτη η διαδικασια αν ψηφιζαν μονο καποιοι ειδικοι και ουτε καν θα ασχολουμουν με αυτην , τωρα ομως μπορουν να βγουν καποια συμπερασματα οχι για το ποιος ειναι ο μεγαλυτερος ελληνας (εκει ο καθενας εχει την δικη του γνωμη), αλλα για το επιπεδο των ανθρωπων στην κοινωνια μας και την αντιληψη τους για την ιστορια.


η ψηφοφορια των αγγλων εχει αρκετη πλακα , ο μπλερ πχ ειναι και στους 100 καλυτερους και στους 100 χειροτερους laugh.gif

επισης γιατι ειναι η νταιανα τοσο ψηλα ??!! blink.gif

στους χειροτερους ειναι και ο χαρι ποτερ icon_drunk.gif icon_drunk.gif


ΥΓ: Ροουλινγκ πανω απο τον ΤΟΛΚΙΝ ???? shot.gif shot.gif shot.gif
Seb12
Αυτό είναι το θέμα ναι, να γίνει συζήτηση και τζέρτζελο γενικά!

QUOTE(Jimar @ May 2 2008, 17:06 ) *
ΥΓ: Ροουλινγκ πανω απο τον ΤΟΛΚΙΝ ???? shot.gif shot.gif shot.gif


Περισσότερος κόσμος διαβάζει Χάρυ Πότερ παρά Άρχοντα...
dizzy_fingers
QUOTE(jois21 @ Apr 28 2008, 16:42 ) *
Ο Σκαι αλλωστε δηλωσε (στο ραδιοφωνο τουλααχιστον) οτι στοχος της ψηφοφοριας ειναι η παρακινηση των ψηφοφορων να ψαξουν και να μαθουν για το εργο του καθενος, οχι να βγει ο "καλυτερος".

Για όσους αναρωτιούνται τον σκοπό και τη χρησιμότητα της ψηφοφορίας.

Καλό θα ήταν να μοιραζόμασταν κι εδώ κάποιες γνώσεις πάνω σε αυτά τα πρόσωπα. Εκεί θα είχε κάποια χρησιμότητα η συζήτηση.
iliaszervos
απλά να μοιραστώ οτι αφού δεν μπορεί κανείς να συγκρίνει αντικειμενικά, Χατζηδάκι με Θεοδωράκη ή Πυθαγόρα με Αρχιμήδη και Ιπποκράτη ή Πλάτωνα με Αριστοτέλη και Πλούταρχο με... Θουκυδίδη ή Καραθεοδωρη με.. Παπανικολάου ή τον Ελευθέριο Βενιζέλο με τον... Μεγα Αλέξανδρο,

θα προτιμούσα να ψηφίσω 5 Ελληνες Θεούς ώστε η επιλογή του καθενός να σημαίνει και κάτι...

Διας (ξέρει αυτά που δεν πρόκειται να μάθουμε)
Διόνυσος (ευ ζην)
Απόλλων (Φως)
Αθηνά (Γνώση - Σοφία)
Αφροδίτη (Ομορφιά- Ερωτας)

QUOTE(dizzy_fingers @ May 2 2008, 22:31 ) *
Για όσους αναρωτιούνται τον σκοπό και τη χρησιμότητα της ψηφοφορίας.

Καλό θα ήταν να μοιραζόμασταν κι εδώ κάποιες γνώσεις πάνω σε αυτά τα πρόσωπα. Εκεί θα είχε κάποια χρησιμότητα η συζήτηση.


Θα επανέλθω αύριο μεθαύριο σε αυτή τη λογική που πράγματι συμφωνώ οτι μπορεί να οδηγήσει κάπου!
jois21
QUOTE(iliaszervos @ May 5 2008, 18:31 ) *
Διας (ξέρει αυτά που δεν πρόκειται να μάθουμε)
Διόνυσος (ευ ζην)
Απόλλων (Φως)
Αθηνά (Γνώση - Σοφία)
Αφροδίτη (Ομορφιά- Ερωτας)
Θα επανέλθω αύριο μεθαύριο σε αυτή τη λογική που πράγματι συμφωνώ οτι μπορεί να οδηγήσει κάπου!


(power rulz, ειμαι και transformer και μαμω οτι θελω)
B for Basketball
Κοκκαλης
Βαρδινογιαννης
Νικολαιδης
Γιαννακοπουλοι
Βασιλακοπουλος
laugh.gif
tongue.gif
Seb12
Σωκράτης (δάσκαλος πολλών μεγάλων)
Ευκλείδης (θεμελιωτής των μαθηματικών)
Μέγας Αλέξανδρος (χωρίς λόγια)
Παπανικολάου (τεστ Παπ, τί άλλο να λέμε)
Νανόπουλος (ολόκληρο Nobel φυσικής)

Ο Νανόπουλος μάλιστα από την Ελληνική Ακαδημία δεν είχε γίνει δεκτός ως επιστήμονας! blink.gif
Andrew19
Πάντως μου κάνει εντύπωση ότι αν και μπασκετικό φόρουμ δεν είπε κανείς Γκάλης blove.gif
Τώρα έχοντας να πιάσεις μια λίστα με εκατοντάδες ονόματα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις 5. Αν βάλεις να ξεχωρίσεις 100 θα σου βγουν διαφορετικά τελείως αποτελέσματα.

Τώρα προσωπική λίστα για μένα

Μ. Αλέξανδρος
Λεωνίδας
Καζαντζάκης
Αλκιβιάδης
Κολοκοτρώνης

Τώρα θα μπορούσα να βάλω και τον Ιπποκράτη, Θουκυδίδη, Ηρόδοτο, Επίκουρο, Ηράκλειτο, Ευκλείδη, Αρχιμήδη, Διογένη, Σωκράτη, Πλάτωνα και άλλους πολλούς αρχαίους βέβαια η απόσταση που έχουμε "μικραίνει" την αξία τους όσον αφορά το σήμερα.
Flash
QUOTE
Νανόπουλος (ολόκληρο Nobel φυσικής)


blink.gif Τι ??? Σε καμία περίπτωση. Μάλλον στο βραβείο Αινστάιν αναφέρεσαι. Αν και εφόσον επαληθευτούν κάποια δεδομένα όπως συζητήσουμε σε άλλο τοπικ δεν είναι καθόλου απίθανο σε καμιά δεκαριά χρόνια να το πάρει και το Νόμπελ ή τουλάχιστον να προταθεί.

ΥΓ: Η λίστα του Άντριου μου αρέσει πολύ και ιδιαίτερα με ιντριγκάρει η ύπαρξη του Αλκιβιάδη σε αυτή ο οποίος ήταν πράματι φοβερή προσωπικότητα. Φίλε μου μήπως διαβάζεις Στίβεν Πρέσφιλντ ; (Οι Πύλες της Φωτιας - Λεωνίδας, Άνεμοι Πολέμου- Αλκιβιάδης, Οι Αρετές του Πολέμου - Μέγας Αλέξανδρος, πολύ καλά βιβλία όλα).
Seb12
QUOTE(Flash @ May 7 2008, 11:04 ) *
blink.gif Τι ??? Σε καμία περίπτωση.


Σωστά, 2 φορές έχει προταθεί μόνο, μάλλον τώρα με την 3η θα το πάρει κιόλλας. Το κάνω edit*, thanks!

*Χα, δε μπορώ. Εκεί, να φαίνεται η κοτσάνα! tongue.gif Ας το διορθώσει κάποιος πληζ... smile.gif
Jimar
QUOTE(Flash @ May 7 2008, 05:04 ) *
Φίλε μου μήπως διαβάζεις Στίβεν Πρέσφιλντ ; (Οι Πύλες της Φωτιας - Λεωνίδας, Άνεμοι Πολέμου- Αλκιβιάδης, Οι Αρετές του Πολέμου - Μέγας Αλέξανδρος, πολύ καλά βιβλία όλα).


εγω διαβασα προσφατα τις τελευταιες αμαζονες αυτουνου και μου αρεσε παρα πολυ, σιγουρα θα διαβασω και τα υπολοιπα καποια στιγμη...
Andrew19
Εχω διαβάσει πολλάαααααααααααααααααα. Διαβάζω 1 βιβλίο την εβδομάδα βλέπεις...
Pressfield και Michael Curtis Ford, Conn Iggulden (αν και την σκίζει την ιστορία) θα αρέσουν πολύ σε όσους διαβάζουν αυτά τα πράγματα. Δεν ξέρω ποια έχουν μεταφραστεί στα Ελληνικά μια και τα διαβάζω στα Αγγλικά.

Τώρα ο Αλκιβιάδης είναι η πιο χαρακτηριστική φιγούρα του Ελληνα με τις αρετές και τα ελλατώματα του. Αν και μπορείς να πεις ό,τι δεν επηρέασε την ιστορία τόσο όσο ο Μ. Αλέξανδρος ας πούμε η ζωή του είναι τρομερά χαρακτηριστική.
2arcoudi2
Λεωνιδας
Μ.Αλεξανδρος
Ε.Βενιζελος
Ομηρος
Σωκρατης
NBAholic
Έχουν βγει και τα αποτελέσματα: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Greeks

Φυσικά, χωρούν αρκετές ενστάσεις. Πολλά ονόματα αρχαίων παραλείφθηκαν. Ίσως για να διατηρηθούν οι ισορροπίες (; ):

Αριστείδης
Μίλων ο Κροτωνιάτης
Κλεοπάτρα
Ήρων ο Αλεξανδρεύς
Ερατοσθένης
Yπατία
Ίππαρχος
Αίσωπος
Εμπεδοκλής
Tsops
Αλκιβιάδης
Μιλτιάδης
Δημοσθένης
Λυκούργος

Επίσης, έμειναν εκτός όλοι όσοι σχετίζονται με την ελληνική μυθολογία και υπάρχουν υποψίες για την ύπαρξή τους. Και καλά, για τον Ηρακλή, το Θησέα και τον Περσέα είναι λογικό, αλλά τίθεται το ερώτημα αν οι ήρωες του Τρωικού Πολέμου ήταν επίσης μυθολογικά πρόσωπα. Ίσως μερικές από τις εξιδανικευμένες ιδιότητες που τους απέδωσε ο Όμηρος να ήταν, αλλά οι ίδιοι; Ο Τρωικός Πόλεμος, απ'όσο ξέρω, ήταν κατά πάσα πιθανότητα αληθινό γεγονός. Αλλά είπαμε, μάλλον ψηφίστηκαν άτομα που είναι 100% επιβεβαιωμένο ότι υπήρξαν.
Gravedigger
Διαφωνώ με την λίστα σε αρκετά σημεία αλλά όπως πολλοί είχαν πει,τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από ανθρώπους που είτε λόγω έλλειψης γνώσεων είτε άλλων παραγόντων ψήφισαν άτομα που απλά δεν υπάρχουν στην ιστορία της χώρας.

Ζαγοράκης και Λαζόπουλος είναι το αποκορύφωμα.
NBAholic
^^Συμφωνώ με τα 2 παραδείγματα. Π.χ, στη θέση του Λαζόπουλου θα μπορούσε να είναι ο Χάρι Κλυνν, λόγω μεγαλύτερης ιστορικότητας στο χώρο. Και ο Μίλωνας που προανέφερα (ή ο Τσικλητήρας) στη θέση του Ζαγοράκη. Τουλάχιστον, δεν ψηφίστηκε ο Ρουβάς ή η Καλομοίρα που πρότεινε και ο φίλος του ΝΒΑερ.
McRae
O ιλλυρικης καταγωγης ρωμαιος αυτοκρατορας Κωνσταντινος τι ακριβως σχεση εχει με την ελλαδα? blink.gif

παλι καλα που δεν εβαλαν και τον μεγα..Ναπολεωντα δηλαδη.
Air Kef
Διαφωτιστε με πληζ για το σκεπτικο της επιλογής των

- Οθωνα
- Παπαδοπουλος Γιωργος (ναι του δικτατορα)

Αν ειναι το ποσο επηρέασαν την ιστορία της χώρας απλα,το καταλαβαινω. smile.gif




Χολικ (και ντιγκερ) για τον Χαρι Κλυν υπάρχουν πολλοι που υποστηρίζουν οτι το χιούμορ του και ολο αυτό που εκανε κατέβασαν παρα πολλα επίπεδα την κωμωδία στην Ελλάδα και την τηλεόραση.
Ο Λαζοπουλος θεωρείται κορυφαίος κωμικός,ενώ οι σειρά "Μικροί Μήτσοι" εχει γράψει ιστορία στην ελληνικη τηλεόραση,πριν ακόμα το μπαμ του τσαντιριού.


Τωρα για τον Ζαγοράκη,οντως χωράει συζήτηση,αλλα MVP Ευρωπαικού πρωταθλήματος που ανέλαβε την προεδρία μιας απο τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλαδα νομίζω πως ειναι αρκετά. smile.gif
Rondo
Ο Βγενόπουλος είναι ο μεγαλύτερος Έλληνας όλων των εποχών tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Ginobili
Και οι 5 επιλογές μου στους 100....!!!! biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Ότι θα έμπαιναν και κάποιοι "κουλοί" σαν τον Λαζόπουλο,τον Ζαγοράκη,τον Παπαδόπουλο,τον Σημίτη,ε...λογικό ήταν.... icon_drunk.gif


*Ο Βγενόπουλος θα μπει στην 100άρα μόλις σηκώσει το Champions league με την Πανάθα.... tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
nikefalin
QUOTE(McRae @ Jun 7 2008, 03:20 ) *
O ιλλυρικης καταγωγης ρωμαιος αυτοκρατορας Κωνσταντινος τι ακριβως σχεση εχει με την ελλαδα? blink.gif

παλι καλα που δεν εβαλαν και τον μεγα..Ναπολεωντα δηλαδη.

θα βάλουμε τον μέγα Σαρκοζί τουλάχιστον ? laugh.gif laugh.gif
NBAholic
QUOTE
Χολικ (και ντιγκερ) για τον Χαρι Κλυν υπάρχουν πολλοι που υποστηρίζουν οτι το χιούμορ του και ολο αυτό που εκανε κατέβασαν παρα πολλα επίπεδα την κωμωδία στην Ελλάδα και την τηλεόραση.


Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο, από τη στιγμή που όταν άρχισε να γίνεται ευρέως γνωστός, η ελληνική κωμωδία βρισκόταν ήδη σε παρακμή. Επίσης, είναι άλλο πράγμα η κωμωδία και άλλο η σάτιρα (έστω κι αν μπορεί να υπάρξει συνεργασία μεταξύ τους). Η φιλμογραφία του Χάρι Κλυνν στην κωμωδία μέσω ταινιών είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη. Στη σάτιρα/φάρσα έγραψε τη μεγαλύτερη ιστορία του. Κι όπως είπα, αν είχαμε αρκετά καλό επίπεδο κωμωδίας εκείνο τον καιρό, δε θα μας πείραζε η ύπαρξη της σάτιράς του. Και ίσως και να ήταν λιγότερο επιδραστικός (γιατί είναι κυρίως θέμα είτε κατορθωμάτων είτε επιδραστικότητας η λίστα).

QUOTE
θα βάλουμε τον μέγα Σαρκοζί τουλάχιστον ?


biggrin.gif Με το ίδιο κριτήριο θα έλεγα να βάλουμε και τον Κεμάλ, αλλά, πέραν του ότι πιθανότατα θα χάναμε το κεφάλι μας, αυτόν όχι μόνο τον έχουν καπαρώσει οι Τούρκοι, αλλά του δίνουν τη μια πρωτιά μετά την άλλη. Ενώ το Νικολάκη τι να τον κάνουν οι Γάλλοι...
NBAer
Η δοθεισα λιστα ειναι για τα πανηγυρια τελειως!! icon_drunk.gif icon_drunk.gif


QUOTE(Air Kef @ Jun 7 2008, 05:08 ) *
Χολικ (και ντιγκερ) για τον Χαρι Κλυν υπάρχουν πολλοι που υποστηρίζουν οτι το χιούμορ του και ολο αυτό που εκανε κατέβασαν παρα πολλα επίπεδα την κωμωδία στην Ελλάδα και την τηλεόραση.

Δεν συμφωνω με αυτο καθως πραγματικα ηταν απιστευτος. Μπορει να υπερεβαλε παντα, αλλα οπως το ειπα πριν: πραγματικα ηταν απιστευτος. biggrin.gif
Ισως μερικοι να τον θεωρουν απαραδεκτο, κακο κλπ, λογω των 2 χυδαιων αλλα ΑΠΙΣΤΕΥΤΩΝ και κλασικων πια κασετων ηχου που ειχε βγαλει γυρω στο 1990. Μιλαμε οσους ξερω που τις εχουν ακουσει, λενε τα απειρα!
Ο ξαδερφος μου εχει τη μια και την εχω ακουσει για λιγο και πραγματικα εχει πολυ γελιο, αλλα ειναι και πολυ χυδαια, πραγμα που απεχθανομαι, αλλα δεν μπορω να μην παραδεκτω και το οτι ειναι για φοβερα γελια.....

Γενικα ηταν απο τους "σατιρικους" και οχι απο τους κωμικους του χωρου. Και μαλλον ο μεγιστος απο τους σατιρικους.....

QUOTE
Τωρα για τον Ζαγοράκη,οντως χωράει συζήτηση,αλλα MVP Ευρωπαικού πρωταθλήματος που ανέλαβε την προεδρία μιας απο τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλαδα νομίζω πως ειναι αρκετά. smile.gif

Πως? blink.gif Και επειδη ανελαβε την προεδρια του ΠΑΟΚ(που υποστηριζω κιολας) τι παει να πει αυτο? Οτι ανηκει στους μεγαλυτερους 100 Ελληνες ολων των εποχων?

Γενικα η λιστα ειναι για τα πανηγυρια οπως ειπα.....
Air Kef
Λέω και έναν άλλο,σοβαρότερο λογο, 1 φραση πιο πριν.
Ginobili
QUOTE(Air Kef @ Jun 7 2008, 02:08 ) *
Χολικ (και ντιγκερ) για τον Χαρι Κλυν υπάρχουν πολλοι που υποστηρίζουν οτι το χιούμορ του και ολο αυτό που εκανε κατέβασαν παρα πολλα επίπεδα την κωμωδία στην Ελλάδα και την τηλεόραση.
Ο Λαζοπουλος θεωρείται κορυφαίος κωμικός,ενώ οι σειρά "Μικροί Μήτσοι" εχει γράψει ιστορία στην ελληνικη τηλεόραση,πριν ακόμα το μπαμ του τσαντιριού.

Δεν συμφωνώ για τον Χαρι Κλυν,καθ'ότι έχει χαρίσει εκπληκτικές στιγμές γέλιου με ιδιαίτερα χαρακτηριστικό στυλ στην Ελληνική τηλεόραση.
Όσο για τον Λαζόπουλο,όσο ταλέντο και να έχει...η κωμωδία του και η σάτιρα του για μένα είναι άκρως αποτυχημένες από την στιγμή που είναι στρατευμένος και προπαγανδίζει υπέρ των δικών του ιδεολογικών-πολιτικών αντιλήψεων.Το να σατιρίζεις τους πάντες,εκτός του κόμματος που υποστηρίζεις,και να βοηθάς μάλιστα στην προεκλογική του εκστρατεία...αποδεικνύει το πόσο λίγος και φτηνός είσαι....
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.