QUOTE (mpek @ Oct 23 2016, 12:16 )
Υποθέτω ότι κάποιο θέμα με το δελτίο του γιου ή της κόρης σου έχεις φίλε μου. Δυστυχώς οι επιλογές για εσένα και όσους άλλους φίλους έχουν παιδιά με δελτίο είναι ή να πληρώσεις τα μαύρα που ζητάνε ή προσφυγή σε ασεαδ, όπου θα κερδίσεις σίγουρα. Για όσους έχουν παιδιά μικρότερα των 12 ετών , η λύση λέγεται Ιδιωτικό Συμφωνητικό. Το υπογράφετε πριν δώσεις τα δικαιολογητικά για έκδοση δελτίου και ησυχάζεις.
Αγαπητέ mpek το θέμα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πιο σύνθετο ….. η περίπτωση π.χ. των υποδομών του Πανιωνίου και των εκεί τεκταινομένων δεν είναι μοναδική. Ο καθένας που ασχολείται με τον υποτιθέμενο ερασιτεχνικό αθλητισμό πρέπει να έχει προσδιορισμένο ρόλο και ευθύνη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να μπει πλέον ένα τέλος στο οικονομικό «πάρτυ» που έχει στηθεί από διαφόρους επιτήδειους (παράγοντες, εκκολαπτόμενους managers, χειραγωγούμενους πολυθεσίτες «προπονητές») στις πλάτες των παιδιών-αθλητών και των γονιών τους εκμεταλλευόμενοι τις πράξεις και παραλείψεις των ανευθυνουπεύθυνων εποπτικών αρχών. Μολονότι, τα προαναφερόμενα ακούγονται γενικόλογα, αόριστα και δονκιχωτικά στην σημερινή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα εντούτοις έχω την αίσθηση ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο (ή τουλάχιστον να περιοριστεί). Άραγε, είναι γνωστό ότι (α) πλέον τα σωματεία πρέπει να έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ και να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις διαφορετικά ή (β) οι ασκούντες το επάγγελμα του προπονητή καλαθοσφαίρισης θα πρέπει να είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (βλ. ΥΑ 11671 ΦΕΚ Β 407 2005: Κανονισμός Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) ?