Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Αθλητικά σωματεία: δικαιώματα μελών και υποχρεώσεις διοικούντων
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Υπόλοιπα Ανδρικά Πρωταθλήματα > Υποδομές
whistleblower
Υπάρχει κάτι σάπιο στο Βασίλειο της Δανιμαρκίας (αθλητικά σωματεία/υποδομές κοκ); ή όπως οι αγγλοσάξονες λένε food for thoughts για τους ημεδαπούς ιθαγενείς που ασχολούνται και πληρώνουν :

https://www.e-forologia.gr/cms/viewContents.aspx?id=190795

Σημειωτέον: " Το αθλητικό σωματείο, για τις προσφερόμενες υπηρεσίες εκμάθησης των αθλημάτων που καλλιεργεί, δύναται, με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, να ορίζει αντίστοιχο αντίτιμο της σχετικής υπηρεσίας για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών. Στην περίπτωση αυτή το σωματείο έχει τις υποχρεώσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 2 του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ. 186/1922). Η διάταξη του πρώτου εδαφίου της παρούσας παραγράφου δεν έχει εφαρμογή στους αθλητές των αγωνιστικών ομάδων του σωματείου ."
whistleblower
«…Προτιμότερο είναι να τιμωρεί κανείς τους εχθρούς του από το να συμβιβάζεται μαζί τους. Γιατί το ν' ανταποδίδεις όσα έπαθες είναι δίκαιο και η αποκατάσταση του δικαίου αξιέπαινη …» (Αριστοτέλης)

■ Ανώτατο Συμβούλιο Επιλύσεως Αθλητικών Διαφορών (ΑΣΕΑΔ) 20/2005 :

Σπουδαίοι λόγοι για την μετεγγραφή αθλητή είναι : η έλλειψη επισήμου προπονητή της ομάδας, οι ανεπαρκείς προπονήσεις, η έλλειψη ιατρικής κάλυψης των αθλητών, η έλλειψη υλικών προπόνησης, η καταβολή χρημάτων εκ μέρους των γονέων των αθλητών προς το σωματείο, η ανευθυνότης των διοικούντων το σωματείο ως προς την εξυπηρέτηση των αθλητών.

■ Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) 7/2006 (ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 2006 σελ. 347)

Προπονητής. …. Ο αποκλεισμός αθλητού από την ομάδα αποτελεί παραβίαση του φιλάθλου πνεύματος μόνο σε περιπτώσεις εξοφθάλμων αδικιών προδήλως εκκινουμένων από αντιαθλητικά κριτήρια.


■ Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) 8/2006 (ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 2006 σελ. 351)

… Η εκδικητική συμπεριφορά παραγόντων του σωματείου εις βάρος αθλητών λόγω διαφορών με τους γονείς τους αποτελεί παραβίαση του φιλάθλου πνεύματος

mpek
Υποθέτω ότι κάποιο θέμα με το δελτίο του γιου ή της κόρης σου έχεις φίλε μου. Δυστυχώς οι επιλογές για εσένα και όσους άλλους φίλους έχουν παιδιά με δελτίο είναι ή να πληρώσεις τα μαύρα που ζητάνε ή προσφυγή σε ασεαδ, όπου θα κερδίσεις σίγουρα. Για όσους έχουν παιδιά μικρότερα των 12 ετών , η λύση λέγεται Ιδιωτικό Συμφωνητικό. Το υπογράφετε πριν δώσεις τα δικαιολογητικά για έκδοση δελτίου και ησυχάζεις.
whistleblower
QUOTE (mpek @ Oct 23 2016, 12:16 ) *
Υποθέτω ότι κάποιο θέμα με το δελτίο του γιου ή της κόρης σου έχεις φίλε μου. Δυστυχώς οι επιλογές για εσένα και όσους άλλους φίλους έχουν παιδιά με δελτίο είναι ή να πληρώσεις τα μαύρα που ζητάνε ή προσφυγή σε ασεαδ, όπου θα κερδίσεις σίγουρα. Για όσους έχουν παιδιά μικρότερα των 12 ετών , η λύση λέγεται Ιδιωτικό Συμφωνητικό. Το υπογράφετε πριν δώσεις τα δικαιολογητικά για έκδοση δελτίου και ησυχάζεις.



Αγαπητέ mpek το θέμα δυστυχώς ή ευτυχώς είναι πιο σύνθετο ….. η περίπτωση π.χ. των υποδομών του Πανιωνίου και των εκεί τεκταινομένων δεν είναι μοναδική. Ο καθένας που ασχολείται με τον υποτιθέμενο ερασιτεχνικό αθλητισμό πρέπει να έχει προσδιορισμένο ρόλο και ευθύνη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να μπει πλέον ένα τέλος στο οικονομικό «πάρτυ» που έχει στηθεί από διαφόρους επιτήδειους (παράγοντες, εκκολαπτόμενους managers, χειραγωγούμενους πολυθεσίτες «προπονητές») στις πλάτες των παιδιών-αθλητών και των γονιών τους εκμεταλλευόμενοι τις πράξεις και παραλείψεις των ανευθυνουπεύθυνων εποπτικών αρχών. Μολονότι, τα προαναφερόμενα ακούγονται γενικόλογα, αόριστα και δονκιχωτικά στην σημερινή κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα εντούτοις έχω την αίσθηση ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο (ή τουλάχιστον να περιοριστεί). Άραγε, είναι γνωστό ότι (α) πλέον τα σωματεία πρέπει να έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση από τη ΓΓΑ και να πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις διαφορετικά ή (β) οι ασκούντες το επάγγελμα του προπονητή καλαθοσφαίρισης θα πρέπει να είναι κάτοχοι άδειας ασκήσεως επαγγέλματος (βλ. ΥΑ 11671 ΦΕΚ Β 407 2005: Κανονισμός Προπονητών Καλαθοσφαίρισης) ?

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.