QUOTE(rankin @ Jul 21 2009, 08:25 )
Όταν ένας πρόεδρος ισχυρίζεται ότι έχει "τρέλα" με την ομάδα και θα κάνει τα πάντα για να την φτάσει στην κορυφή, και μετά από μερικές σφαλιάρες αρχίζει και του φεύγει η τρέλα και σιγά σιγά παρουσιάζεται ως ορθολογιστής που "έμαθε από τα λάθη του" τότε κάτι δεν πάει καλά...
Οι Γιαννακόπουλοι το πάλευαν με νύχια και με δόντια τις εποχές της ηγεμονίας του Κόκκαλη.. Ποτέ δεν σκέφτηκαν να κάνουν περικοπές και να λογικευτούν. Ποτέ δεν σταμάτησαν να ξοδεύουν μέχρι που στο τέλος δικαιώθηκαν (και εξακολουθούν να δικαιώνονται)
Δεν κατηγορώ του Αγγελόπουλους αν αποφάσισαν να αρχίσουν τις περικοπές. Καλά κάνουν! Δικό τους είναι το μαγαζί, ας το κάνουν ότι θέλουν.. Αν όμως θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτό που εγώ θα ήθελα απο τον πρόεδρο της ομάδας μου, θα ήταν να ξόδευε με την τρέλα εκείνη που θα με πώρωνε και θα με έκανε να ακολουθώ την ομάδα παντού.. Όταν αρχίζουμε και μιλάμε για "λογικές μεταγραφικές κινήσεις", εγώ αρχίζω και ξενερώνω.. Δεν θέλω έναν λογικό πρόεδρο! Κανείς δεν θέλει έναν λογικό πρόεδρο! Όλοι έναν τρελάρα που να ξοδεύει θέλουν! Αν οι πρόεδροι τελικά αποφάσισαν πως είναι λογικοί τύποι που ξοδεύουν μελετημένα, τότε εμένα δεν μου κάνουν.. Μπορώ να παίζω και στον Κορυδαλλό και στο Παπαστράτειο με ομάδα που να παλεύει για την είσοδο στα πλέι-οφ. Το ίδιο μου κάνει. Ο αθλητισμός σε τοπ επίπεδο θέλει τρέλα.. Όποιοι πάνε με την λογική καταλήγουν να βλέπουν τους οπαδούς της ομάδας τους σε συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και να ακούνε συνθήματα του τύπου "φύγε" και "πούλα"
Ελπίζω πάντως οι πρόεδροι να με διαψεύσουν και να μην είναι έτσι τα πράγματα. Ελπίζω να τους έχω παρεξηγήσει...
Θα κάνω για λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου.
Ένας πρόεδρος χωρίς λογική μπορεί να ξοδεύει τρελά για κάποιο διάστημα αλλά όχι επ' αόριστον. Κάποια στιγμή βαριέται να κάνει το κορόιδο και να πληρώνει τα κερατιάτικα που του ζητάνε οι πάντες για να βγάλουν τα δικά τους σπασμένα. Ακόμα και Αγγελόπουλος να είναι κάποιος και να έχει ανεξάντλητο απόθεμα δε μπορεί να μπαίνει μέσα 20-30 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για να κάνει στην ουσία το χόμπι του. Δεν είναι καλή τακτική. Διαφορετικά καταλήγεις να πληρώνεις διπλά απ' αυτούς που θέλεις να κερδίσεις και τους οποίους καταλήγεις να ενισχύεις.
Και μένα θα μου άρεσε να έχω κάποιον που θα πουλάει τα καράβια του κάθε χρόνο για να αποκτάει με κάθε κόστος έναν παιχταρά αλλά δε λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Προτιμώ ένα οργανωμένο μαγαζί από ένα στο οποίο "το αφεντικό τρελάθηκε", κυρίως γιατί το πρώτο έχει μεγαλύτερη διάρκεια.
Ας δούμε όμως τα πράγματα και απ' την πλευρά της διοίκησης:
Οι Αγγελόπουλοι έχουν χώσει χοντρά λεφτά τόσα χρόνια για το μπάσκετ γιατί έπρεπε να μετατρέψουν την ομάδα από μηδενικό σε μία από τις κορυφαίες της Ευρώπης. Ήδη έχουν το πιο ακριβοπληρωμένο ρόστερ στην Ευρώπη. Πόσα περισσότερα πρέπει να ξοδέψουν; μήπως δε θα είναι αρκετά ούτε αυτά και θα ζητάμε κι άλλα μετά;
Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότεροι εδώ μέσα σπάζονται στη σκέψη ότι θα μείνει ο Έρτσεγκ. Κι εγώ δεν ενθουσιάζομαι στην ιδέα. Ο παίχτης αυτός εμφανώς δεν ήταν σε θέση κρατήσει θέση βασικού σε ομάδα που διεκδικεί ευρωλίγκα αλλά αυτό το ξέρουμε φέτος. Πέρσι που είχαμε ανάγκη για παίχτη στη θέση του, Ο παίχτης αυτός είχε καλές συστάσεις, είχε διακρίσεις στο σερβικό πρωτάθλημα ήταν νέος και εξελίξιμος και φαινόταν ιδανικός για να αποτελέσει στέλεχος μιας ομάδας που θα κυριαρχεί για χρόνια στην Ευρώπη. Η λογική της απόκτησής του δεν ήταν λάθος - αυτή τη λογική ακολουθούν όλες οι κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης εδώ και χρόνια - αλλά είναι εμφανές
τώρα ότι υπερεκτιμήθηκε τραγικά. Ήταν λάθος η εισήγηση της απόκτησής του με τέτοιο κόστος, αλλά λάθη κάνουν όλοι, πόσω μάλλον αυτοί που είναι καινούριοι στο χώρο. Ωστόσο είναι ένας παίχτης που αγοράστηκε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ, έχει πενταετές συμβόλαιο και παρά την κακή χρονιά του δεν είναι ξεγραμμένος από τώρα. Αν δουλέψει μπορεί να γίνει σπουδαίος και εμείς να καταπιούμε όσα λέμε τώρα για την πάρτη του. Δύσκολο αλλά όχι απίθανο. Μπορεί να μην είναι η καλύτερη λύση για του χρόνου αλλά ίσως είναι για το μέλλον. Κι εγώ θα προτιμούσα να ξηλωθεί ο Αγγελόπουλος για να φέρει τον Κλέιζα, με βάση όσα ξέρουμε αυτή τη στιγμή είναι η ιδανική επιλογή, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι είναι αυτό που ψάχνουμε; Εμένα πχ. προσωπικά, αν και δεν τον έχω δει πάρα πολύ, μου φαίνεται περισσότερο τριάρι από τεσσάρι. Αν δεν πιάσει - και υπήρξαν πολλοί σίγουροι που δεν έπιασαν τα προηγούμενα χρόνια - θα ζητάμε να αποκτηθεί άλλος παιχταράς ανεξαρτήτως κόστους του χρόνου; Ξαναλέω, για να μην παρεξηγούμαι, εγώ θέλω να έρθει ο Κλέιζα, κατά τη γνώμη μου είναι παίχτης που βουλώνει τρύπες και μας ανεβάζει επίπεδο, αλλά κανείς δεν μας εγγυάται ότι με αυτόν θα είμαστε πρώτοι, ενώ και χωρίς αυτόν θα είμαστε ομάδα επιπέδου φάιναλ φορ.
Από την άλλη, έχουμε δοκιμάσει και τη φιλοσοφία του "εδώ και τώρα" και της απόκτησης μεγάλων ονομάτων με ακόμη χειρότερα αποτελέσματα.
Στην πραγματικότητα η ομάδα βελτιώνεται συνεχώς και οι περισσότεροι το αναγνωρίζουν αυτό, απλά δεν έχει καταφέρει να νικήσει τον Παναθηναϊκό ακόμα και αυτό είναι που πειράζει.
Αν έλειπαν και οι βλακείες σαν αυτή της αποδέσμευσης του Πρίντεζη θα είμασταν πιο κοντα στους στόχους μας.
ΥΓ. Ο Κελα-τέτοιος δεν είναι και τόσο κακός όσο τον παρουσιάζετε. Μπορεί η Μάλαγα να ψάχνει κάτι διαφορετικό αλλά για τον Ολυμπιακό είναι ένας παίχτης στο στυλ που χρειάζεται. Ένα παίχτης δηλαδή, που θα το μπουμπουνάει απ' την περιφέρεια χωρίς να ταλαιπωρεί τη μπάλα. Για αυτή τη δουλειά θα είναι ο Παπαλουκάς και ο ΜακΙντάιρ, αν έρθει. Σε σχέση με τον Γκριρ, έχει περιορισμένο επιθετικό ρεπερτόριο, αλλα δε χρειάζεται να ψάχνει χώρο για να σουτάρει καθώς το ύψος του του επιτρέπει να σουτάρει πάνω απ' τους περισσότερους περιφερειακούς και στατικά και μετά από πικ εν ρολ, ενώ δε μασάει και στο ξύλο σαν τον Γκριρ. Νομίζω ότι δίνει περισσότερη ισορροπία στο επιθετικό κομμάτι και είναι και καλύτερος αμυντικός. Αν αποκτήσει σύντομα κοινοτικό θα είναι πετυχημένη μεταγραφή. Τώρα αν έχει και στόφα νικητή θα δείξει, όλοι από κάπου ξεκίνησαν.