Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MLB
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Άλλα αθλήματα
morfi
Μία από τις πιο ενθουσιώδεις περιόδους της χρονιάς, αφού εκτός από τα πλέι οφ του ΝΒΑ, το κολλεγιακό πρωτάθλημα μπάσκετ, το πρωτάθλημα χόκει (NHL), ξεκινάει και η κανονική περίοδος του Αμερικάνικου πρωταθλήματος μπέιζμπολ (MLB).

Mετά τα πέτρινα χρόνια, οι Μπόστον Ρεντ Σοξ, η ομάδα μου, κατάφεραν να κατακτήσουν δύο τίτλους σε τέσσερα χρόνια, με τον τελευταίο να έρχεται πέρυσι σε μία καταπληκτική σεζόν με καταπληκτικό τέλος. Για ριπίτ μάλλον δύσκολο αφού εκτός από τους Γιάνκις (ψόφος biggrin.gif ), ελάχιστες ομάδες μπορούν να το κάνουν. Οι Ρεντ Σοξ πάντως παρουσιάζονται και φέτος δυνατοί κάνοντας ένα από τα καλύτερα ξεκινήματα του πρωταθλήματος (10-7). Δυστυχώς ο Κερτ Σίλινγκ, ένας από τους καλύτερους ever και από τους προσωπικά πιο αγαπημένους πίτσερ, μάλλον θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω τραυματισμού στον ώμο.

Αναμένω με απίστευτο ενδιαφέρον το υπόλοιπο της σεζόν, δηλαδή τα 162 (!) παιχνίδια της κανονικής περιόδου και φυσικά... τα πλέι οφ!







NBAholic
Για να είμαι ειλικρινής, δε με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αμερικανικά σπορ (άντε, μερικά νουμεράκια και ονόματα, μέχρις εκεί), αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσο λίγο ενδιαφέρθηκαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί να προωθήσουν τα συγκεκριμένα σπορ.

Ναι, ξέρω ότι τα κόκκινα θυμίζουν τυπικό εκνευριστικό Έλληνα την ώρα που πάει να γράψει περί ΝΒΑ ότι "για να είμαι ειλικρινής, εγώ σταμάτησα να παρακολουθώ ΝΒΑ μετά το 1998 και ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο πολύ", αλλά να είμαστε και ειλικρινείς...
morfi
QUOTE(NBAholic @ Apr 19 2008, 02:02 ) *
Για να είμαι ειλικρινής, δε με ενδιαφέρουν τα υπόλοιπα αμερικανικά σπορ (άντε, μερικά νουμεράκια και ονόματα, μέχρις εκεί), αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσο λίγο ενδιαφέρθηκαν οι ίδιοι οι Αμερικανοί να προωθήσουν τα συγκεκριμένα σπορ.

Η αλήθεια είναι (πολύ ειλικρίνεια πέφτει biggrin.gif ) πως δεν γνωρίζω το λόγο που οι Αμερικανοί δεν έχουν προωθήσει οτιδήποτε άλλο εκτός από το μπάσκετ. Το μοναδικό που μπορώ να σκεφτώ είναι πως κατάλαβαν ότι ο κόπος και τα λεφτά θα πεταχτούν στον αέρα αφού ο υπόλοιπος κόσμος δεν δίνει μία για αυτά τα αθλήματα. Αντίθετα, στην Ιαπωνία, που έχει παράδοση στο μπέιζμπολ, γίνονται μέχρι και παιχνίδια κανονικής περιόδου του MLB. wink.gif

QUOTE(NBAholic @ Apr 19 2008, 02:02 ) *
Ναι, ξέρω ότι τα κόκκινα θυμίζουν τυπικό εκνευριστικό Έλληνα την ώρα που πάει να γράψει περί ΝΒΑ ότι "για να είμαι ειλικρινής, εγώ σταμάτησα να παρακολουθώ ΝΒΑ μετά το 1998 και ξέρω ότι τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο πολύ", αλλά να είμαστε και ειλικρινείς...

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Το "κάποτε έβλεπα ΝΒΑ και τρελαινόμουν. Πήγαινα την άλλη μέρα στο σχολείο και έλεγα στους φίλους μου τι έγινε, ενώ τώρα έχει γίνει ερασιτεχνικό και δεν ασχολούμε, και έχω πικραθεί, και κάθε μέρα βάζω τα κλάμματα, και δεν μπορώ να το βλέπω έτσι" είναι το γνωστό παραμυθάκι του κάθε κακόμοιρου και πραγματικά τρελαίνομαι κάθε φορά που το ακούω. Σιγά ρε φίλε, μη τρελαίνεσαι και μη κλαις τόσο πολύ. Κράτα κανά δάκρυ για όταν θα πεθάνει η μάνα σου.
morfi
Ιστορική νική σήμερα για τους Σικάγο Καμπς μέσα στο Κολοράντο, αφού έφτασαν τις 10000 νίκες (!) στη κανονική περίοδο και γίνονται μόλις η δεύτερη ομάδα μαζί με τους Σαν Φρανσίσκο Τζάιαντς που φτάνουν το μαγικό αριθμό. 41.gif

Σημ: Για όσους αναρωτιούνται το λόγο που οι Γιάνκις δεν είναι ούτε μέσα στη πεντάδα με τις περισσότερες νίκες, είναι γιατί έχουν νεότερη ιστορία αφού και οι πέντε ιδρύθηκαν πριν την ομάδα της Νέας Υόρκης.

Το άουτ που έδωσε τη νίκη
morfi
QUOTE(pierce21 @ Jun 14 2008, 01:50 ) *
o nash ξεκινησε να παιζει ποδοσφαιρο πιτσιρικας και μετα το γυρισε στο μπασκετ. Αν ψαξετε βιντεο θα δειτε οτι το κατεχει το τοπι. Παλαιοτερα ειχα ανοιξει και τοπικ μαλιστα αφου ο Νας ηθελε να αγορασει (!!) την Τοτεναμ, αλλα ηταν ''λιγο'' εξω απο τα κυβικα του...

Ο τζορνταν αν δεν κανω λαθος ηταν απαραδεκτος οταν επαιξε αυτο το περιεργο αθλημα με τα ροπαλα που μπορει να παιζεις 3 ωρες και να μην υπαρχει σκορ(σορυ μορφη tongue.gif )

πίρσι έπρεπε να έβλεπες το χθεσινό παιχνίδι των Ντότζερς με τους Έιντζελς. biggrin.gif

Οι πίτσερς των Έιντζελς, Γουίνερ και Αρεντόντο, δεν επέτρεψαν στους παίκτες των Ντότζερς να κάνουν ούτε ένα hit (δηλαδή ένα χτύπημα της μπάλας με το ρόπαλο που θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν το παιχνίδι)! Το παράδοξο είναι, ότι μετά από λάθος του Γουίβερ, η ομάδα που δεν κατάφερε ούτε μία φορά να χτυπήσει τη μπάλα κέρδισε μόλις 1-0! Πολλοί λένε ότι είναι απ'τα πιο παράξενα παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ.

no-hitter παιχνίδια με τις ομάδες που το πραγματοποιούν αυτό να χάνουν, από το 1900 και έπειτα έχουν γίνει μόνο πέντε. Αυτό ήταν το πρώτο μετά το 1992. Παντώς αυτό (όπως και σε άλλα δύο της ίδιας κατηγορίας), δεν μπορεί να μετρήσει επίσημα σαν no-hit game αφού οι κανονισμοί λένε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν και τα 9 innings, ενώ στο χθεσινό δεν παίχτηκε το δεύτερο μέρος του 9ου.


από το σημερινό ιστορικό παιχνίδι


We got no hit, we love it!
morfi
Μα έλεος, τι συμβαίνει; biggrin.gif
Σήμερα παίχτηκε ακόμη ένα παιχνίδι μεταξύ των Ντόντζερς και των Έιντζελς με το παιχνίδι να τελειώνει πάλι με... 1-0. Νικήτες ήταν αυτή τη φορά οι Έιντζελς, με τους pitchers τους (διαφορετικοί από το χθεσινό παχνίδι) να είναι και πάλι εκπληκτικοί περιορίζοντας τους αντίπαλους batter σε τρία hit.
morfi
Οι Μπόστον Ρεντ Σοξ ύστερα από μία κακή σειρά τριών παιχνιδιών με τους, πρωτοπόρους της περιφέρειας, Ρέις και τις συνολικά πέντε συνεχόμενες ήττες (δύο από τους Χιούστον Άστρος), είναι με τη πλάτη στο τοίχο πριν τη κρίσιμη σειρά με τους Γιάνκις. Αν η ομάδα της Νέας Υόρκης θέλει να χτυπήσει τα πλέι οφ (που θέλει biggrin.gif) αυτή είναι από τις καλύτερες ευκαιρίες τους. Οι Ρεντ Σοξ δεν βρίσκονται και στα καλύτερα τους (ούτε και οι Γιάνκις εδώ που τα λέμε), οι Γιάνκις θα είναι εντός έδρας, ενώ στη συνέχεια θα αντιμετωπίσουν τους Τάμπα Μπέι σε δύο παιχνίδια, επίσης εντός. Αν δεν αντιδράσει η Βοστόνη θα μπει σε μεγαλύτερες περιπέτειες.

Πάντως στο πρώτο παιχνίδι που έγινε χτες τους ξεφτυλίσαμε. 7-0 με το Λέστερ (πίτσερ) να βγάζει όλο το παιχνίδι, να πραγματοποιεί shutout (όταν δηλαδή η αντίπαλη ομάδα δεν παίρνει πόντο) και έγινε ο τέταρτος πίτσερ των Ρεντ Σοξ που απέναντι στους Γιάνκις είχε 8+ strike outs.
jois21
Μπορω να πω οτι το κρατας γερα το thread tongue.gif
captain charisma
εγω παλι νομιζω οτι μονος του μιλαει,μιας και δεν υπαρχει συμμετοχη απο καποιον που να ενδιαφερεται πραγματικα για αυτο το αθλημα.το μονο που ξερω απο μπειζμπολ ειναι οτι οι γιανκις εχουν τα περισσοτερα πρωταθληματα στην ιστορια...
Gravedigger
QUOTE(big dirk @ Jul 4 2008, 17:45 ) *
εγω παλι νομιζω οτι μονος του μιλαει,μιας και δεν υπαρχει συμμετοχη απο καποιον που να ενδιαφερεται πραγματικα για αυτο το αθλημα.το μονο που ξερω απο μπειζμπολ ειναι οτι οι γιανκις εχουν τα περισσοτερα πρωταθληματα στην ιστορια...

Τώρα θα στην πει είμαι σίγουρος...Morfi,ρίχτο... tongue.gif
morfi
Whatever... rolleyes.gif

Λοιπόν, το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Ρεντ Σοξ-Γιάνκις είχα τη τύχη, όσο το είδα live, να παρακολουθήσω μία από τις πιο παράξενες φάσεις που έχω δει ποτέ. Η Βοστόνη βρίσκεται από την αρχή πίσω με 3-0 και τώρα είναι στην επίθεση. Ο Youkilis (ή αλλιώς The Greek God of Walks w00t.gif) βρίσκει τη μπάλα με το ρόπαλο και ενώ αυτή συνεχώς απομακρυνόταν ο πρώην Ρεντ Σοξ (<----- έχει σημασία) Τζόνι Ντέιμον τρέχει να τη πιάσει. Προς στιγμή τα καταφέρνει αλλά η μπάλα του φεύγει και αφού χοροπήδησε μερικές φορές ακριβώς πάνω στο τοίχο έμεινε για λίγο εκεί (!). Υπήρχαν τρείς περιπτώσεις. Αν έπεφτε απ'έξω θα ήταν homerun, αν έπεφτε από μέσα η φάση θα συνεχιζόταν κανονικά και αν έμενε επάνω, για να πω την αλήθεια, δεν γνωρίζω τι θα γινόταν αλλά κάποιος έγραψε ότι θα πιανόταν σαν homerun. Η μπάλα τελικά έπεσε μέσα, δύο παίκτες της Βοστόνης (αν δεν κάνω λάθος) πρόλαβαν να σκοράρουν και τελικά οι Ρεντ Σοξ κέρδισαν το παιχνίδι. Μερικοί θέτουν ερωτήματα για το αν "έβαλε το χέρι του" επίτηδες κάποιος οπαδός ( ; ) των Γιάνκις.


Δεν βρήκα καλύτερο βίντεο. Αν διαβάσετε κάποιο ειρωνικό σχόλιο, είπαμε, πρώην Ρεντ Σοξ και νυν Γιάνκις player. smile.gif
(το σχόλιο εμφανίζεται στο youtube αλλά όχι εδώ... blink.gif)
morfi
Οι Γιάνκις μετά το break για το All-Star έχουν σεληνιαστεί και την πληρώνουμε εμείς να πάρει shot.gif. Μετράνε οκτώ συνεχόμενες νίκες (από τα καλύτερα ρεκόρ μετά τη διακοπή) και μόλις μία για να μας φτάσουν.
morfi
It's playoff time εδώ και καιρό (και χωρίς τους Γιάνκις cool.gif)

Οι ημιτελικοί του κάθε πρωταθλήματος τελείωσαν με αρκετά παρατράγουδα. Δύο από τις ομάδες με τα καλύτερα ρεκόρ (η μία είχε και το καλύτερο) είναι ήδη έξω. Σε μία αμφίρροπη σειρά, οι Ρεντ Σοξ πέταξαν έξω τους Έιντζελς, που είχαν το καλύτερο ρεκόρ στη κανονική περίοδο, ενώ για τους Καμπς γίνονται κηδείες και αν διαβάσετε τα σχετικά άρθρα θα βάλετε τα κλάμματα. sad-smiley-009.gif
Redd22
βασικα για να λεμε την αληθεια το football ειναι το πιο δημοφιλες αθλημα σε καθε γωνια της Αμερικης μετα παει το κολεγιακο και μετα το NBA......το NBA ομως εχει προωθηθει και στην ευρωπη σε σχεση με τα αλλα
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.