Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ολυμπιακός 2009-10 / Επικαιρότητα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31
tsouras o.a.c
QUOTE(a bullet for your head @ Nov 20 2009, 13:44 ) *
Αγαπητε φιλε,
Εχω διαβασει κατα καιρους στα τοπικ του ΟΣΦΠ,οτι πολλες φορες οι φιλαθλοι-οπαδοι του στα ματς της ομαδας τους,κραζουν ισως και αναιτια-αδικαιολογητα τον Γιαννακη και τις επιλογες του..
Το πιο λογικο-πιθανο και το οποιο εχει γραφτει και εδω ειναι,οτι ισως να μην πολυ-εχουν σχεση με το μπασκετ..να ειναι περισσοτερο ποδοσφαιροφιλοι...
Αν και απ τους μπασκετοφιλους πολλες φορες, ουτε απ'αυτους λειπουν σχολεια σε οξεια μορφη..και τονο.
Ετσι οπως διατυπωνεις την αποψη σου,φαινεται οτι ολη αυτη η γκρινια ξεκινα και ''υποθαλπεται'' απ τους φιλους του ΠΑΟ και στο συγκεκριμμενο φορουμ...
Δεν νομιζω οτι ισχυει κατι τετοιο...
Ανασφαλεια?Ως προς τι?
Που εκδηλωνεται τεχνηεντως?Απο που και ως που?
Πως οι φιλοι του ΠΑΟ θα διασφαλισουν την κυριαρχια της ομαδας τους?
Αυτοι οι οποιοι παιζουν,ιδρωνουν,δουλευουν ακαταπαυστα και αποδεικνυουν οτι ειναι να αποδειξουν μεσ'στο γηπεδο,αυτοι ειναι οι παικτες και οι προπονητες των ομαδων...
Στο τελος της σκεψης σου,φαινεται μια βεβαιοτητα οτι θα την πληρωσει ο Γιαννακης....
Δεν ξερω που το βασιζεις-στηριζεις αυτο,ομως,πως σχετιζονται οι φιλοι του ΠΑΟ με μια τετοια τυχον μελλοντικη εξελιξη?



Φιλε bullet, καταρχας να ξεκαθαρισω οτι σε αυτο το φορουμ εισαι κατι παραπανω απο συμφορουμιτης, εισαι πιο πολυ προεξαρχων σε ανωτερα επιπεδα αθλητικου πολιτισμου.
Εγω θα δεχτω οτι οι περισσοτεροι γραφοντες-φιλοι του ολυμπιακου ειναι απλα ποδοσφαιροφιλοι , που τους εφερε ο δρομος απο εδω.Ειναι τυχαιο οτι τα τοπικ του Ολυμπιακου ειναι τα πιο δημοφιλη?Ειναι τυχαιο οτι πολλοι φιλοι του Παναθηναικου ειναι περισσσοτερες φορες σε αυατα τα τοπικ απο οτι σε αντιστοιχα δικα σας?
Θα ηταν αδικο να αναφερω ονοματα, αφου η αποψη μου ειναι υποκειμενικη, αλλα το "τεχνηεντως" εχει να κανει με το γεγονος οτι μεσω της αντικειμενικοτητας και της υγειους σκοπιας του μπασκετικου φιλαθλου, πολλες φορες οι φιλοι Παναθηναικοι ανακαλυπτουν καποια "θεματα", εκ του μη οντος, (ιδιως μετα απο καποιες μετριες εμφανισεις του Ολυμπιακου), τα οποια οι ποδοσφαιροφιλοι φιλοι του Ολυμπιακου τραβανε σχοινι-κορδονι, με αποτελεσμα στο τελος να μενει το κακο κλιμα και ο αρνητισμος.

Ξερεις οτι υπαρχουν πολλοι που , κακως, κοιμουνται και ξυπνανε, με την ομαδα στο μυαλο τους. Πιστεψε με , εχω πολλους τετοιους γυρω μου, και φανταζομαι οτι θα υπαρχει ενα ποσοστο τετοιο και εδω μεσα.Δεν μιλησα για εμπαθεια, μιλησα για ανασφαλεια , η οποια εκδηλωνεται με τον τροπο που σου εγηξησα παρα πανω.

Η βεβαιοτητα οτι θα φυγει ο Γιαννακης, δεν εχει να κανει με τους φιλαθλους του Παο.Καθε αλλο! Αυτο ειναι θεμα εσωτερικης καταναλωσης , το οποιο ειναι ηδη προκαθορισμενο, μονο και μονο απο το deadline του ντερμπι που "ολοι" εχουμε θεσει ηδη απο το καλοκαιρι!
a bullet for your head
QUOTE(rankin @ Nov 20 2009, 14:32 ) *
Μα καλά, εννοείται αυτό!!! Θα είσαι ο ειδικός σύμβουλος μου και θα έχεις μισθό με αρκετά μηδενικά ..
ΚΑΙ LAPTOP!!! laugh.gif

Τα αρκετα μηδενικα...δεν τα θελω στις παγιες αποδοχες μου...
Αλλα στα πριμ της κατακτησης των στοχων...
Ετσι λειτουργω εγω...αν η ομαδα τα παει καλα,τοτε και εγω θα παρω αυτο που μου αναλογει..και που μου αξιζει..αν οχι..τοτε θα πρεπει να παρω......μονο οτι προβλεπεται για τις παγιες αποδοχες μου.. rolleyes.gif
Για το Laptop με προλαβες...(τη σκεψη μου διαβαζεις?? biggrin.gif )...γιατι θα στο ζητουσα ουτως η' αλλως..μιας και λογω του αυξημενου φορτου εργασιας που θα εχουμε,να μπορουμε να μπαινουμε οποτε ειναι δυνατο και στο φορουμ... cool.gif
Τοσες χιλιαδες δημοσιευσεις εχω...ασε που εχω επισης παρα πολλες ιδεες για καινουργια poll... 65.gif rolleyes.gif
Air and King
QUOTE(rankin @ Nov 20 2009, 13:42 ) *
Απο εκεί και πέρα ο Χαλπερίν έκανε το πρώτο συμπαθητικό παιχνίδι του προχθές, από το 2008, αφού το 2009 τον είχαμε χάσει.. Συνεπώς, με βάση την ομιχλώδη εικόνα του Χαλπερίν αλλά και την κατάσταση του Ουέιφερ που απαιτούσε χρόνο συμμετοχής, ήταν λογικό να του φάει τη θέση στην Α1..

Εκτος οτι συμφωνω και επικροτω την φωτο του "Καρχαρια" Τζερι Ταρκανιαν που ειναι μεταξυ χασμουρητου και βλαστημιου ο Χαλπεριν δεν εδωσε μετα τον Απριλη καλα δειγματα κανοντας μεχρι και αιρμπολ αφυλαχτος δηλαδη κακα σουτ που ειναι το δυνατο του σημειο οποτε δεν ξερω ως προς τι τοση κουβεντα....
Οχι πως ο Γουειφερ εχει δειξει κατι αλλα με δεδομενη την κακη εικονα του Χαλπεριν αξιζει μια ευκαιρια ακομα ενος μηνα ο Αμερικανος μπας και δειξει αυτα που μπορει........
Τελος παντων ηρθε ο τραυματισμος του ζηζανιου Μπεβερλυ για να δωσει και στους 2 ευκαιριες..........
saou
Η λογική της επιλογής του Ουέιφερ για την Α1 είναι αυτή ακριβώς που εξήγησε ο φίλος παραπάνω.
Σε όσο κακή κατάσταση και να ήταν (ας ελπίσουμε πως συνέρχεται σιγά σιγά) όμως ο Χαλπερίν , το παράλογο για μένα της υπόθεσης ήταν η επιλογή του Μπέβερλι αντ'αυτού. Από όσα είχα διαβάσει και ακούσει από τα φιλικά, μας τον παρουσίαζαν λαβράκι. Προσωπικά, σε αυτούς τους λίγους αγώνες που πρόλαβε να παίξει πριν τραυματιστεί, δε μου φάνηκε κάτι το ιδιαίτερο. Πέραν της καλής του άμυνας και της ασυνήθιστης για γκαρντ του μεγέθους του έφεσης στα ριμπάουντ, το παιδί έχει χτυπητές αδυναμίες στην οργάνωση (για την ακρίβεια δεν οργανώνει καθόλου), ενώ ούτε το pick and roll φάνηκε να ανήκει στο ρεπερτόριό του. Βγήκε δηλαδή από το ρόστερ ένας παίκτης που αν μη τι άλλο κατέχει το pick που δείχνει τουλάχιστον στην αρχή της χρονιάς (άλλο μεγάλο θέμα αυτό) να αποτελεί την κύρια -σχεδόν μοναδική- δουλεμένη μας επιθετική έκφραση, για να μπει άλλο ένα 'εργαλείο', που 'φέρνει ενέργεια στο παρκέ' και άλλα τέτοια που να πω την αμαρτία μου βαρέθηκα να τα ακούω.

Το Μπέβερλι απ'όσα έχω δει μέχρι τώρα (με την επιφύλαξη να με διαψεύσει αφού το δείγμα είναι μικρό) τον κατατάσσω στην κατηγορία των ανεπαρκών που πέρασαν κατά καιρούς από την ομάδα. Ο Ολυμπιακός έχει να ανταγωνιστεί τους καλύτερους στην Ευρώπη. Δεν έχει την πολυτέλεια να ρίχνει μέσα στο παρκέ παίκτες που για κάθε προτέρημά τους εμφανίζουν και μια αδυναμία. Χρειάζεται -ειδικά στην περιφέρεια- παίκτες που τα κάνουν όλα και καλά-ή σούπερ. Και δυστυχώς, η ομάδα έχει ήδη να υπερκεράσει παρόμοιες αδυναμίες βασικών της παικτών. Ο Τσιλντρες δε σουτάρει, ο Βούισιτς δεν πηδάει και δε σπρώχνει, ο Βασιλόπουλος δεν τριπλάρει. Όλα βασικές αδυναμίες, πολύτιμων κατά τα άλλα στελεχών της ομάδας. Σε τι ωφελεί δηλαδή ένας ρολίστας που και αυτος κάνει μισές δουλειές?

Ο Ισραηλινός είναι παίκτης που δεν του προσάπτεις κάποια συγκεκριμένη αδυναμία. Παίζει πολύ καλά το πικ, σουτάρει καλά, ενώ και στην άμυνα δε δημιουργεί προβλήματα. Το πρόβλημα του μοιάζει να είναι περισσότερο πρόβλημα τσαγανού. Νομίζω πάντως ότι σίγουρα αξίζει περισσότερο την ευκαιρία από τον Πάτρικ. Όχι βέβαια πως θα τον γλιτώνουν εσαεί τα προσόντα του. Αν επανέλθει στο λήθαργο που είχε καταπέσει πριν τον ΠΑΟΚ, τότε κρίμα το ταλέντο του. Αλλά για την ώρα, ο τραυματισμός του Πάτρικ του δίνει την ευκαιρία να εδραιώσει τη θέση του στο ρόστερ.
il postino
QUOTE(tsouras o.a.c @ Nov 20 2009, 14:40 ) *
.Ειναι τυχαιο οτι τα τοπικ του Ολυμπιακου ειναι τα πιο δημοφιλη?Ειναι τυχαιο οτι πολλοι φιλοι του Παναθηναικου ειναι περισσσοτερες φορες σε αυατα τα τοπικ απο οτι σε αντιστοιχα δικα σας?
Θα ηταν αδικο να αναφερω ονοματα, αφου η αποψη μου ειναι υποκειμενικη, αλλα το "τεχνηεντως" εχει να κανει με το γεγονος οτι μεσω της αντικειμενικοτητας και της υγειους σκοπιας του μπασκετικου φιλαθλου, πολλες φορες οι φιλοι Παναθηναικοι ανακαλυπτουν καποια "θεματα", εκ του μη οντος, (ιδιως μετα απο καποιες μετριες εμφανισεις του Ολυμπιακου), τα οποια οι ποδοσφαιροφιλοι φιλοι του Ολυμπιακου τραβανε σχοινι-κορδονι, με αποτελεσμα στο τελος να μενει το κακο κλιμα και ο αρνητισμος.

το κακο κλιμα και ο αρνητισμος υπαρχει μονο στο μυαλο καποιων αρρωστων με την ομαδα τους , που δεν εχουν σκοπο το διαλογο και την ανταλλαγη αποψεων αλλα το να περασουν το δικο τους!

για τον παναθηναικο τι να κατσουμε να πουμε? να γραφουμε εκει ολοι οι παναθηναικοι και να ευλογαμε τα γενια μας? στρωμενη ομαδα ειναι χωρις πολλες χτυπητες αδυναμιες και με την αποδοση της μεχρι τωρα δεν εχει δωσει και διακαιωματα.

δεν υπαρχει "δικο μας" και "δικο σας" topic. αν ειναι δυνατον!

κουβεντα θελουμε , καποιοι, να κανουμε και να γινει κουβεντα πρεπει να προηγηθει το ερεθισμα πρωτα και το ερεθισμα , μεχρι στιγμης , υφισταται στον ολυμπιακο.

με συγχωρεις που εκανα την παρεμβαση αλλα φοριεται πολυ τωρα τελευταια το "τι δουλεια εχετε εσεις στο topic μας" και πραγματικα ειναι εκνευριστικο.

ειλικρινα φιλικα.
rankin
QUOTE(saou @ Nov 20 2009, 18:28 ) *
Ο Ισραηλινός είναι παίκτης που δεν του προσάπτεις κάποια συγκεκριμένη αδυναμία. Παίζει πολύ καλά το πικ, σουτάρει καλά, ενώ και στην άμυνα δε δημιουργεί προβλήματα.

Και τα αργά πόδια που έχει και αυτός, και ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς, δεν είναι πρόβλημα που κάνει την περιφέρεια του Ολυμπιακού αργή και ευάλωτη απέναντι σε γρήγορα γκαρντ;;
Νομίζω αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος της παρουσίας του Μπέβερλι.. Ένας παίχτης στην περιφέρεια με μεγάλη ταχύτητα στα πόδια που δίνει τη δυνατότητα να έχεις στη μηχανή σου ένα στοιχείο που με τους υπόλοιπους δεν μπορείς να έχεις..

Συμφωνώ βέβαια ότι ο Μπέβερλι δεν είναι σουπερ σταρ, είναι όμως 21 χρόνων και, προσωπική μου άποψη, ο Ολυμπιακός αξίζει να επενδύσει πάνω του. Είναι πολύ ποιοτικό γκαρντ παρά τις αδυναμίες που έχει στην οργάνωση.
Εν τέλει, δεν του ζητάμε να παίζει 25 λεπτά και να παίρνει την ομάδα στην πλάτη του. Του ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και αυτά τα κάνει άριστα..
Weekendman
QUOTE(rankin @ Nov 20 2009, 20:57 ) *
Και τα αργά πόδια που έχει και αυτός, και ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς, δεν είναι πρόβλημα που κάνει την περιφέρεια του Ολυμπιακού αργή και ευάλωτη απέναντι σε γρήγορα γκαρντ;;
Νομίζω αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος της παρουσίας του Μπέβερλι.. Ένας παίχτης στην περιφέρεια με μεγάλη ταχύτητα στα πόδια που δίνει τη δυνατότητα να έχεις στη μηχανή σου ένα στοιχείο που με τους υπόλοιπους δεν μπορείς να έχεις..

Συμφωνώ βέβαια ότι ο Μπέβερλι δεν είναι σουπερ σταρ, είναι όμως 21 χρόνων και, προσωπική μου άποψη, ο Ολυμπιακός αξίζει να επενδύσει πάνω του. Είναι πολύ ποιοτικό γκαρντ παρά τις αδυναμίες που έχει στην οργάνωση.
Εν τέλει, δεν του ζητάμε να παίζει 25 λεπτά και να παίρνει την ομάδα στην πλάτη του. Του ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και αυτά τα κάνει άριστα..

Πολύ σωστά αυτά που λές, θα πρόσεθετα απλώς ότι αμυντικά μπορεί να βάλεις και Βασιλόπουλο η Παπανικολάου να μαρκάρει γκάρντ ,και με την παρουσία Παπαλουκά ταυτόχρονα που μπορεί να πηγαίνει και να μαρκάρει το 3άρι της ομάδας χωρίς πρόβλημα σχετικά λόγω του ύψους του, είναι μια ακόμη λύση που προφανώς δεν ανακάλυψα την Αμερική με αυτό, αλλά το θυμίζω σαν ενναλακτική!
saou
QUOTE(rankin @ Nov 20 2009, 19:57 ) *
Και τα αργά πόδια που έχει και αυτός, και ο Παπαλουκάς και ο Τεόντοσιτς, δεν είναι πρόβλημα που κάνει την περιφέρεια του Ολυμπιακού αργή και ευάλωτη απέναντι σε γρήγορα γκαρντ;;
Νομίζω αυτός ακριβώς ήταν και ο λόγος της παρουσίας του Μπέβερλι.. Ένας παίχτης στην περιφέρεια με μεγάλη ταχύτητα στα πόδια που δίνει τη δυνατότητα να έχεις στη μηχανή σου ένα στοιχείο που με τους υπόλοιπους δεν μπορείς να έχεις..

Συμφωνώ βέβαια ότι ο Μπέβερλι δεν είναι σουπερ σταρ, είναι όμως 21 χρόνων και, προσωπική μου άποψη, ο Ολυμπιακός αξίζει να επενδύσει πάνω του. Είναι πολύ ποιοτικό γκαρντ παρά τις αδυναμίες που έχει στην οργάνωση.
Εν τέλει, δεν του ζητάμε να παίζει 25 λεπτά και να παίρνει την ομάδα στην πλάτη του. Του ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα και αυτά τα κάνει άριστα..


Γρήγορα πόδια έχει και ο Πελεκάνος, αλλά κατά τα άλλα... Δεν αμφισβητώ ότι κάποια χρησιμότητα την έχει η παρουσία του Μπέβερλι, απλά βρίσκω υπερβολικό να επενδύεις μια θέση ξένου πάνω σε έναν ελπιδοφόρο αμερικάνο με χτυπητές αδυναμίες και παράλληλα για πάρτη του να κινδυνεύεις να χάσεις εντελώς (γιατί προς τα εκεί θα πήγαινε το πράγμα αν δεν επανερχόταν στην Α1) έναν σαφώς πιο ποιοτικό παίκτη. Είπαμε, από τους ξένους περιμένεις το κάτι παραπάνω.. Χώρια που όπως είπε και ο προηγούμενος φίλος, αμυντικές λύσεις στην περιφέρεια υπάρχουν χάρις στην παρουσία των Βασιλό-Τσίλι.
Anaz
Tί μαθαινω?? Μπηκε Α1 ο Χαλπεριν?? Στη θεση του Μπεβερλυ?? Αν επρεπε να τραυματιστει ο μικρος για να γινει αυτο, να πω παλι καλα..?? Δεν μου παει, γιατι τον συμπαθω τον μικρο.. rolleyes.gif

Oσοι λίγοι επιθυμουσαμε την παραμονη του Γκριρ στην ομαδα, εχουμε εναν παραπανω λόγο να γκρινιαζουμε τωρα?? rolleyes.gif
rankin
QUOTE(Anaz @ Nov 20 2009, 23:52 ) *
Tί μαθαινω?? Μπηκε Α1 ο Χαλπεριν?? Στη θεση του Μπεβερλυ?? Αν επρεπε να τραυματιστει ο μικρος για να γινει αυτο, να πω παλι καλα..?? Δεν μου παει, γιατι τον συμπαθω τον μικρο.. rolleyes.gif

Oσοι λίγοι επιθυμουσαμε την παραμονη του Γκριρ στην ομαδα, εχουμε εναν παραπανω λόγο να γκρινιαζουμε τωρα?? rolleyes.gif

Ο αγνός καουμπόη Λυν Γκριρ θα μας λείψει φέτος, εκτός και αν ο Ουέιφερ πάρει το όπλο του.. 39.gif
Weekendman
QUOTE(saou @ Nov 20 2009, 23:02 ) *
Γρήγορα πόδια έχει και ο Πελεκάνος, αλλά κατά τα άλλα... Δεν αμφισβητώ ότι κάποια χρησιμότητα την έχει η παρουσία του Μπέβερλι, απλά βρίσκω υπερβολικό να επενδύεις μια θέση ξένου πάνω σε έναν ελπιδοφόρο αμερικάνο με χτυπητές αδυναμίες και παράλληλα για πάρτη του να κινδυνεύεις να χάσεις εντελώς (γιατί προς τα εκεί θα πήγαινε το πράγμα αν δεν επανερχόταν στην Α1) έναν σαφώς πιο ποιοτικό παίκτη. Είπαμε, από τους ξένους περιμένεις το κάτι παραπάνω.. Χώρια που όπως είπε και ο προηγούμενος φίλος, αμυντικές λύσεις στην περιφέρεια υπάρχουν χάρις στην παρουσία των Βασιλό-Τσίλι.



Για τον Τσίλντρες πρέπει να επισημάνω κάτι, ναι μπορεί να συναγωνιστεί σε ταχύτητα ποδίων τους αντiπάλους γκάρντ και να τους πιέσει σε όλο το μήκος του γηπέδου βέβαια αν τυχόν ο άντιπαλος του ξέρει να ποστάρει όπως Τέπιτς,Διαμαντίδης,Γκρέγκορι(μεταξύ 2 και 3) τότε ο Αμερικάνος φοβάμαι δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικός στην αντιμεντώπιση του ποσταρίσματος και θα έχουμε είτε τελικές προσπάθειες εύστοχες απο τους αντιπάλους η πάσες επικύνδυνες που ξέρουμε πως βγαίνουν άμα ξέρεις να ποστάρεις καλά.

QUOTE
Tί μαθαινω?? Μπηκε Α1 ο Χαλπεριν?? Στη θεση του Μπεβερλυ?? Αν επρεπε να τραυματιστει ο μικρος για να γινει αυτο, να πω παλι καλα..?? Δεν μου παει, γιατι τον συμπαθω τον μικρο..

Oσοι λίγοι επιθυμουσαμε την παραμονη του Γκριρ στην ομαδα, εχουμε εναν παραπανω λόγο να γκρινιαζουμε τωρα??

Γκρίρ στη θέση του Γουάιφερ θα ήταν σίγουρα προτιμότερο, αλλά πραγματικά καλύτερα άστον να ψηθεί κανά εξάμηνο τον Ουέιφερ και να πάρεις λέω εγω...τον Κέλατι και όταν...καει ε συγνώμη προσαρμοστεί στον Ολυμπιακό ο Nbaer τον καλούμε πίσω απίθανο σενάριο αλλά με αυτά που βλέπω...
benchwarmer
Εγω θα συμφωνησω με τον Ρανκιν. Ο Μπεβερλι ειναι ΥΠΕΡ-απαραιτητος για αυτην την ομαδα, καθως ειναι ο μονος μας γκαρντ που εχει γρηγορα ποδια. Διαφωνω γενικα με την αποψη υπερ παιχτων που να τα κανουν ολα απο λιγο. Για την ακριβεια, ο Μπεβερλι πιστευω οτι ειναι ο μονος που θα μπορουσε να μαρκαρει ικανοποιητικα τον Σπανουλη πχ. Και πραγματικα, με μονο την 3αδα Παπαλουκα-Τεοντοσιτς-Χαλπεριν, τον Γουειφερ εκτος τοπου και χρονου, και 5ο γκαρντ τον Σλουκα, δεν ξερω πως θα τα καταφερουμε στο ντερμπι σε αυτον τον τομεα. Θα πρεπει καποιος απο αυτους να κανει την υπερβαση.
Εγω παλι δεν θα σταθω τοσο στον Γκριρ οσον αφορα τη θεση του Γουειφερ, αλλα στον Κελατι. Νομιζω φαινεται λοιπον τωρα, οτι πραγματικα ο Κελατι ηταν πολυ ψαγμενη κινηση, καθως ακριβως τετοιου επιπεδου και στυλ παιχτη χρειαζοταν η ομαδα. Τωρα για το αν πρεπει να μεινει η να φυγει ο Γουειφερ, εγω προσωπικα σηκωνω τα χερια ψηλα. Ειμαστε σε θεση να περιμενουμε? Δεν ξερω.
Manu7
Eγώ πάλι ρε παιδιά δεν νομίζω ότι παίζεις καλή άμυνα αν έχεις τους παίχτες για να το κάνεις.Αν πάρεις ατομικά τους παίχτες του Ολυμπιακού εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι μπορεί να παίξει την καλύτερη άμυνα στην Ευρώπη πράγμα που φυσικά δεν βλέπουμε την εν λόγω στιγμή.

Η άμυνα είναι ομαδική και εξαρτάται από την διάθεση πάνω απ'όλα των παιχτών στο σύνολο τους.Βλέπουμε την έθνικη Ισπανίας για την φοβερή άμυνα που παίζει πάνω στην μπάλα.Στην πεντάδα της αν εξαιρέσεις τον Γκασόλ και λίγο τον Rudy είναι κανείς άλλος φημισμένος για την αμυντική του ικανότητα?Ο Καλντερόν?Ο Ναβάρο?Ο Γκαρμπαχόσα-Αλβέρτης?

Τι κι αν έχει ο Ολυμπιακός στην ίδια πεντάδα βασιλόπουλο,Τσίλι,Μπέβερλι,Κλέιζα και Μπουρούση?Μου εγγυάται κανείς ότι θα παίξουν καλή άμυνα?

Όταν στο pick 'n' roll βγαίνει ο Βασιλόπουλος με τον Μπουρούση και τρώμε τρίποντο ή βγαίνει η πάσα για τον ψηλό φταίνε μόνο οι παίχτες?Κάτι δεν πάει καλά λοιπόν...

Όταν το φωνάζουμε από πέρσυ ότι ο Γιαννάκης δεν ξέρει τι σημαίνει περιφερειακή άμυνα και οι αντίπαλες ομάδες θυμίζουν εθνική Λιθουανίας, φταίει το αμυντικό ταλέντο των παιχτών?Δεν νομίζω...
newpower2020
Κιεγώ συμφωνώ ότι ο Μπέβερλυ είναι υπερ-απαραίτητος για αυτή την ομάδα γιατί έχει κάποια στοιχεία διαφορετικά σε σχέση με τα υπόλοιπα μας γκάρντ ενώ το μοναδικό του χτυπητό μειονέκτημα κατ'εμέ είναι η αδυναμία του να οργανώσει και να παίξει το pick and roll.Όμως μήπως αυτός είναι ακόμα απόλυτα προσαρμοσμένος?Επειδή έχει έναν χρόνο εμπειρίας από Ευρωπαικό μπάσκετ ... στην Β Ουκρανίας?Θέλω να πω ότι για ποιό λόγο αν προσεχθεί αυτός ο παίκτης να μην εξελίξει το παιχνίδι του και βελτιώσει τους τομείς που λέμε?Προπόνηση θέλει, να του μάθει κάποιος και από κει και πέρα είναι θέμα δικιάς του θέλησης και εξυπνάδας.Για επένδυση τον πήραν καλά έκαναν και πραγματικά μπορεί να βγει λαχείο.Ήταν στην Α1 μόνο και μόνο γιατί ο Ουέιφερ δεν τράβηξε.Αυτός είναι το πρόβλημα και όχι ότι ο Μπέβερλυ έχει αδυναμίες.Δεν τον πήραμε για Μακ Ιντάιρ.Όσο για τον Ουέιφερ είναι γεγονός ότι δεν βρέθηκαν 2 ματς να μπορεί ν'αγωνιστεί πολύ ώρα.Το μόνο ματς που έπαιξε αρκετά ήταν με την Λιέτουβος, όταν όλα είχαν κριθεί.Δεν μπορεί ο Γιαννάκης να ρισκάρει με τον Ουέιφερ.Απλά δεν γίνεται.Τον έβαλε με ΠΑΟΚ λογικά όταν η διαφορά ήταν στους 10 υπέρ μας και τσουυυυπ η διαφορά έπεσε αμέσως.Τυχαίο?Το ματς με την Καβάλα ήταν η μεγάλη του ευκαιρία.Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού δεν τον βόλεψε.Ο Ουέιφερ αν βρεί ρυθμό θα τον βρεί στα εύκολα ματς της Α1 και της Euroleague.Ολοκληρώνω λέγοντας ότι το συμπέρασμα είναι ότι με ΠΑΟ θα παίξουμε με -2 παίχτες.Έναν τον Μπέβερλυ που πιστεύω θα προκαλούσε μία μικρή έστω φθορά στα γκαρντς του ΠΑΟ και τον Ουέιφερ που είναι ακόμα αλλού γιαλλού.
tsouras o.a.c
QUOTE(ilpostino @ Nov 20 2009, 20:08 ) *
το κακο κλιμα και ο αρνητισμος υπαρχει μονο στο μυαλο καποιων αρρωστων με την ομαδα τους , που δεν εχουν σκοπο το διαλογο και την ανταλλαγη αποψεων αλλα το να περασουν το δικο τους!

για τον παναθηναικο τι να κατσουμε να πουμε? να γραφουμε εκει ολοι οι παναθηναικοι και να ευλογαμε τα γενια μας? στρωμενη ομαδα ειναι χωρις πολλες χτυπητες αδυναμιες και με την αποδοση της μεχρι τωρα δεν εχει δωσει και διακαιωματα.

δεν υπαρχει "δικο μας" και "δικο σας" topic. αν ειναι δυνατον!

κουβεντα θελουμε , καποιοι, να κανουμε και να γινει κουβεντα πρεπει να προηγηθει το ερεθισμα πρωτα και το ερεθισμα , μεχρι στιγμης , υφισταται στον ολυμπιακο.

με συγχωρεις που εκανα την παρεμβαση αλλα φοριεται πολυ τωρα τελευταια το "τι δουλεια εχετε εσεις στο topic μας" και πραγματικα ειναι εκνευριστικο.

ειλικρινα φιλικα.

οι χαρακτηρισμοι "δικο μας" και "δικο σας" , χρησιμοποιηθηκαν για ευκολια κατανοησης και χωρου! Δεν ηταν στις προθεσεις μου ο διαχωρισμος!
Εμενα το αρχικο μου ποσταρισμα απευθυνοταν στους Ολυμπιακους, που μετα την προχθεσινη εμφανιση, κλαιγοντουσαν και μεμψιμοοιρουσαν! και ρωταω εσενα φιλε il, εαν στην θεση του Ολυμπιακου ηταν ο Παναθηναικος, θα μιλουσαμε για επαγγελματικη νικη?
γιατι εαν μια ομαδα του 10(Παναθηναικος), παιζει 30 λεπτα για 6, και 10 λεπτα για 9(κερδιζοντας στο τελος), να θεωρειται δειγμα μεγαλης στοφας ομαδας, και οταν παιζει μια ομαδα του 9(Ολυμπιακος) 30 λεπτα για 5 και 10 λεπτα για 10, να θεωρειται οτι ηρθε η συντελεια του κοσμου?
Μηπως γιατι εμεις οι Ολυμπιακοι ειμαστε κοντοφθαλμοι και ανυπομονοι?ασχετοι στο μεγαλυτερο ποσοστο απο μπασκετ?κα@#μενοι με τις επιτυχιες στην μπαλα?Ε λοιπον εγω θελω να ειμαστε απλα αντικειμενικοι και δικαιοι!και το ιδιο περιμενω και απο εσας τους υγιεις παναθηναικους, διοτι ουτε ενας δεν επικροτησε την εμφανιση αυτη!
Weekendman
Με όλη την καλή θέληση ο Γούειφερ ακόμα και αν προσαρμοστεί και αρχίσει να σουτάρει αξιόπιστα η τρέχει στον αιφνιδιασμό και ολοκληρώνει φάσεις δεν το βλέπω να παίζει βασικός στα κρίσιμα
Είναι πιο πιθανόν να υπάρχει πεντάδα στο τέλος με Παπαλουκά
γιατί απλά είναι πρωταθλητής δίνει ασσίστ παίζει καλή άμυνα (πάρα τα αντιθέντως θρυλούμενα χάρη στην αντίληψη του)
ο Τεόντοσιτς λόγω Μπέβερλι έχει την δυνατότητα να παέι στη θέση 2 και μαζί με τον Κλέιζα στο 4 να έχει 2 καλούς σουτέρ για τα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός.
θα μπορούσε να πεί κανείς μπόρει να πάει στο 3 ο Γουέιφερ αλλά αν δεν γίνουν θαύματα με την αμυντική συμπεριφόρα είναι πιο πιθανό Βασιλόπουλος,Τσίλντρες η σχήμα με τρία γκάρντ στην περιφέρεια και μετά ο Γουέιφερ...
όποτε στην καλύτερη περίπτωση είναι ένας σκόρερ σαν τον χαλπερίν πιο θεαματικός αλλά όχί σίγουρα πιο ουσιώδης...

Το καλύτερο στον Μπέβερλι δεν είναι οι επιπλέον ανάσες που δίνει στην περίφέρεια του Ολυμπιακού, ή οτι έχει γρήγορα πόδια και παίζει πιεστική άμυνα αλλά αυτό που επισήμανα πιο πάνω αυξάνει κατα πολύ τον χρόνο του Τεόντοσιτς στο 2 και έτσι άντι να χαραμίζονται ο Ελληνας και ο Σέρβος Τέο στο 1 και να περιμένεις αβέβαια απο χαλπερίν και Ουέιφερ στο 2 αποκτάς στο τέλος των αγώνων έναν 2ο φονικό σουτέρ όπως τον Τεόντοσιτς δίπλα στον Κλέιζα λύνοντας ένα απο τα μεγάλα πρόβληματα του Ολυμπιακού.
γιατί αν ήταν αναπληρωματικός του Παπαλουκά ο Τεόντοσιτς δεν ξέρει κανείς τις πιθανές αντιδράσεις του η απλά αν είχε ρυθμό και εμπιστοσύνη στο παιχνίδι του.
kseplenhs
θα πώ κάτι ακραίο.αλλά είμαι σίγουρος πως έχει περάσει απο τη σκέψη του αγγελόπουλου...tongue.gif

αν νιώθουν πως ο γουέιφερ δεν τραβάει και πάει για φούντο,γιατί δεν τον στέλνουν και να κάνουν την κινηση ξανά για μακιντάιρ?να δώσει και 2.5 μύρια στην σιένα.δεν μπορεί θα υποκύψει...

τρέλλες λέω βραδιάτικα αλλά το ένστικτό μου λέει πως αν ο γουέιφερ συνεχίσει έτσι,θα γίνει μια μεταγραφική ταρζανιά μέσα στη χρονιά όπως έγινε πέρσι με τον πάργκο....δεν αλλάζει ο άνθρωπος... smiley.gif

Weekendman
Βέβαια μην συγκρίνουμε Γουέιφερ που κάνει σαν το μωρό που μαθαίνει να περπατά για πρώτη φορά με τον σαφώς έμπειροτερο στην Ευρώπη Πάργκο που μπορεί ίσως ο Γιαννάκης να μην τον αξιοποιήσε όσο έπρεπε αλλά και οι προσάγωγοι του Αμερικάνου δεν βοήθουσαν στην κατάσταση...
newpower2020
QUOTE(kseplenhs @ Nov 21 2009, 01:20 ) *
θα πώ κάτι ακραίο.αλλά είμαι σίγουρος πως έχει περάσει απο τη σκέψη του αγγελόπουλου...tongue.gif

αν νιώθουν πως ο γουέιφερ δεν τραβάει και πάει για φούντο,γιατί δεν τον στέλνουν και να κάνουν την κινηση ξανά για μακιντάιρ?να δώσει και 2.5 μύρια στην σιένα.δεν μπορεί θα υποκύψει...

τρέλλες λέω βραδιάτικα αλλά το ένστικτό μου λέει πως αν ο γουέιφερ συνεχίσει έτσι,θα γίνει μια μεταγραφική ταρζανιά μέσα στη χρονιά όπως έγινε πέρσι με τον πάργκο....δεν αλλάζει ο άνθρωπος... smiley.gif


Η Σιένα έχει ώς μοναδικό της στόχο την είσοδο της στο final-four και συνεπώς δεν πιστεύω ότι θα διαπραγματευτεί καν ένα από τα βασικά της γρανάζια στο μέσο της σαιζόν.Ωστόσο συμφωνώ με το 2ο σκέλος σου και τις τρέλλες που λες.Κιεγώ πιστεύω ότι αν δεν τραβήξει τελικά θα γίνει μία γερή μεταγραφική ταρζανιά (Άιβερσον?Όχι εντάξει είπαμε πλάκα κάνω laugh.gif ) αλλά κάτι σε στυλ Πάργκο μπορεί να γίνει.
kseplenhs
η σιένα καλά θα κάνει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να μας δώσει τον παίχτη χωρίς πολλά πολλά... smiley.gif

Weekendman
QUOTE(kseplenhs @ Nov 21 2009, 02:29 ) *
η σιένα καλά θα κάνει να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και να μας δώσει τον παίχτη χωρίς πολλά πολλά... smiley.gif

Αν συνεχίσω σε ανάλογο ύφος σοβαρότητας ,και αφού ο Ολυμπιακός βλέπει συχνα προς ΝΒΑ και λόγω οτι ο Μπούλοκ φέτος δεν παίζει στην Ρεάλ όσο έκανε στο παρελθόν
κανουμε τριπλή ανταλλαγή μεταξύ Σιένα,Ρεάλ και Ολυμπιακού να παέι ο Μακινταιρ στον Θρύλο,ο Μπούλοκ στην Σιένα και ο Γουέιφερ στην Ρεάλ και όλα εντάξει...

Εννοείται δεν το γράφω σοβαρά όλο το παραπάνω!
il postino
QUOTE(tsouras o.a.c @ Nov 21 2009, 00:51 ) *
οι χαρακτηρισμοι "δικο μας" και "δικο σας" , χρησιμοποιηθηκαν για ευκολια κατανοησης και χωρου! Δεν ηταν στις προθεσεις μου ο διαχωρισμος!
Εμενα το αρχικο μου ποσταρισμα απευθυνοταν στους Ολυμπιακους, που μετα την προχθεσινη εμφανιση, κλαιγοντουσαν και μεμψιμοοιρουσαν! και ρωταω εσενα φιλε il, εαν στην θεση του Ολυμπιακου ηταν ο Παναθηναικος, θα μιλουσαμε για επαγγελματικη νικη?
γιατι εαν μια ομαδα του 10(Παναθηναικος), παιζει 30 λεπτα για 6, και 10 λεπτα για 9(κερδιζοντας στο τελος), να θεωρειται δειγμα μεγαλης στοφας ομαδας, και οταν παιζει μια ομαδα του 9(Ολυμπιακος) 30 λεπτα για 5 και 10 λεπτα για 10, να θεωρειται οτι ηρθε η συντελεια του κοσμου?
Μηπως γιατι εμεις οι Ολυμπιακοι ειμαστε κοντοφθαλμοι και ανυπομονοι?ασχετοι στο μεγαλυτερο ποσοστο απο μπασκετ?κα@#μενοι με τις επιτυχιες στην μπαλα?Ε λοιπον εγω θελω να ειμαστε απλα αντικειμενικοι και δικαιοι!και το ιδιο περιμενω και απο εσας τους υγιεις παναθηναικους, διοτι ουτε ενας δεν επικροτησε την εμφανιση αυτη!

o ορος "επαγγελματικη νικη" δε χρησιμοποιειται σε τετοιου ειδους εμφανισεις , οταν εισαι απο κατω στο σκορ απο μια υποδεεστερη ποιοτικα ομαδα στη μεγαλυτερη διαρκεια ενος αγωνα. συνηθως χρησιμοποιειται οταν παιζεις τοσο οσο πρεπει για να κερδιζεις/κερδισεις με μια μικρη διαφορα , ειδικα οταν μιλαμε για εκτος εδρας ματς. αλλωστε ο ομπραντοβιτς δε συνηθιζει να χαριζεται στους παικτες του και να αφηνει τετοιες εμφανισεις να περνανε στο ντουκου (βλεπε αγωνα με προκομ περυσι στο οακα που τους κερδισαμε με 22π και εγινε χαμος μετα).
αυτη τη στιγμη ο ολυμπιακος ψαχνεται και προσπαθει να ρολαρει. υπαρχουν αρνητικα σημεια , τα οποια τα επισημαινουμε (ολοι μας) , αλλοτε δικαιολογημενα αλλοτε οχι. δεν υπαρχουν ουτε συνομωσιες ουτε διαπλοκες , σε forum ειμαστε , οχι σε δημοπρατηση δημοσιου εργου!
οσο για το αν βρεθηκε καποιος να επικροτησει μια τετοια εμφανιση , για ποιο λογο να την επικροτησει? θεωρεις οτι αν στη θεση του παοκ ηταν μια σαφως ποιοτικη ομαδα (σε επιπεδο πρωταθλητισμου) θα εφευγε νικητης ο ολυμπιακος?



QUOTE(Weekendman @ Nov 21 2009, 10:59 ) *
Αν συνεχίσω σε ανάλογο ύφος σοβαρότητας ,και αφού ο Ολυμπιακός βλέπει συχνα προς ΝΒΑ και λόγω οτι ο Μπούλοκ φέτος δεν παίζει στην Ρεάλ όσο έκανε στο παρελθόν
κανουμε τριπλή ανταλλαγή μεταξύ Σιένα,Ρεάλ και Ολυμπιακού να παέι ο Μακινταιρ στον Θρύλο,ο Μπούλοκ στην Σιένα και ο Γουέιφερ στην Ρεάλ και όλα εντάξει...

Εννοείται δεν το γράφω σοβαρά όλο το παραπάνω!

ρε weekendman ασε το μπουλοκ ησυχο να συνταξιοδοτηθει ο ανθρωπος και μη τον μπλεκεις σε σεναρια! smiley.gif
tsouras o.a.c
QUOTE(ilpostino @ Nov 21 2009, 11:33 ) *
οσο για το αν βρεθηκε καποιος να επικροτησει μια τετοια εμφανιση , για ποιο λογο να την επικροτησει? θεωρεις οτι αν στη θεση του παοκ ηταν μια σαφως ποιοτικη ομαδα (σε επιπεδο πρωταθλητισμου) θα εφευγε νικητης ο ολυμπιακος?


Nομιζω οτι το εκανε πριν απο μια εβδομαδα στην ευρωλιγκα! παιχνιδι ιδιων συνθηκων(κακη αμυνα, τρελο σκοραρισμα απο την αντιπαλη ομαδα, μπασκετ επιπεδου απο τον Ολυμπιακο για 15 λεπτα).Και το ροστερ της Εφες απλα 3-4 επιπεδα πιο πανω!
Weekendman
QUOTE(tsouras o.a.c @ Nov 21 2009, 19:08 ) *
Nομιζω οτι το εκανε πριν απο μια εβδομαδα στην ευρωλιγκα! παιχνιδι ιδιων συνθηκων(κακη αμυνα, τρελο σκοραρισμα απο την αντιπαλη ομαδα, μπασκετ επιπεδου απο τον Ολυμπιακο για 15 λεπτα).Και το ροστερ της Εφες απλα 3-4 επιπεδα πιο πανω!


Είμαι απο αυτούς που λένε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο όπως θέλουν πολλοί να λένε,
αλλά όπως έλεγα και σε άλλο τόπικ ομάδα όπως η Εφές που έχει μέτριους αμυντικούς όπως τον Ρακόσεβιτς και Νάχμπαρ ως βασικούς και όλοι οι άλλοι ψηλοί πλήν Νάχμπαρ είναι βαριά κορμιά δεν είναι απίθανο να σκοράρεις πόλλους πόντους εναντίον της!
tsouras o.a.c
QUOTE(Weekendman @ Nov 21 2009, 20:01 ) *
Είμαι απο αυτούς που λένε ότι η ομάδα του Ολυμπιακού δεν λειτουργεί με αυτόματο πιλότο όπως θέλουν πολλοί να λένε,
αλλά όπως έλεγα και σε άλλο τόπικ ομάδα όπως η Εφές που έχει μέτριους αμυντικούς όπως τον Ρακόσεβιτς και Νάχμπαρ ως βασικούς και όλοι οι άλλοι ψηλοί πλήν Νάχμπαρ είναι βαριά κορμιά δεν είναι απίθανο να σκοράρεις πόλλους πόντους εναντίον της!


Δεχομαι τις παρατηρησεις και ολες οι ομαδες εχουν τρωτα σημεια, αλλα αυτο μειωνει την ανατροπη του σκορ απο τον Ολυμπιακο με μολις 15 λεπτα καλου μπασκετ?
Weekendman
QUOTE(tsouras o.a.c @ Nov 21 2009, 20:54 ) *
Δεχομαι τις παρατηρησεις και ολες οι ομαδες εχουν τρωτα σημεια, αλλα αυτο μειωνει την ανατροπη του σκορ απο τον Ολυμπιακο με μολις 15 λεπτα καλου μπασκετ?

Σίγουρα όχι γιατί η Εφές εκτός απο τρύπια στην άμυνα είναι και εξαιρετική στην επίθεση όποτε το να βρεθείς πίσω απο αυτην την ομάδα απαιτεί εξαιρετική επιθετική προσπάθεια για να την ξεπεράσεις στο σκορ καλύπτοντας την διαφορά, εγω επαναλαμβάνω ας δούμε την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ και κάποιοι θα διαπιστώσουν ότι και αυτές δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοση τους και κάποιες φορές με ομάδες αρκετά κατώτερες σε υλικό(θεωρητικά).
Και αναφέρω 2 ομάδες που έχουν την ίδια ισχύ με τον ΟΣΦΠ πάνω κάτω...
tsouras o.a.c
QUOTE(Weekendman @ Nov 21 2009, 21:01 ) *
Σίγουρα όχι γιατί η Εφές εκτός απο τρύπια στην άμυνα είναι και εξαιρετική στην επίθεση όποτε το να βρεθείς πίσω απο αυτην την ομάδα απαιτεί εξαιρετική επιθετική προσπάθεια για να την ξεπεράσεις στο σκορ καλύπτοντας την διαφορά, εγω επαναλαμβάνω ας δούμε την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ και κάποιοι θα διαπιστώσουν ότι και αυτές δεν έχουν σταθερότητα στην απόδοση τους και κάποιες φορές με ομάδες αρκετά κατώτερες σε υλικό(θεωρητικά).
Και αναφέρω 2 ομάδες που έχουν την ίδια ισχύ με τον ΟΣΦΠ πάνω κάτω...


Αρα η αποψεις μας κινουνται στο ιδιο μηκος, και συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει λογος για παραπονα, ιδιως σε αυτο το σημειο της σαιζον, απλα τυχαινει στην δικια μας περιπτωση να υπαρχει και η δαμοκλειος σπαθη του ντερμπι, που κατα την αποψη μου , μονοι μας την βαλαμε πανω απο το κεφαλι μας.
Weekendman
QUOTE(tsouras o.a.c @ Nov 21 2009, 21:24 ) *
Αρα η αποψεις μας κινουνται στο ιδιο μηκος, και συμφωνουμε οτι δεν υπαρχει λογος για παραπονα, ιδιως σε αυτο το σημειο της σαιζον, απλα τυχαινει στην δικια μας περιπτωση να υπαρχει και η δαμοκλειος σπαθη του ντερμπι, που κατα την αποψη μου , μονοι μας την βαλαμε πανω απο το κεφαλι μας.

12 χρόνια 1 τίτλος και άσχημες εμφανίσεις στους περσινούς τελικούς είναι αρκετές για να προκαλέσουν αναβρασμό στους Ολυμπιακούς χωρίς ιδιαίτερο λόγο όταν οι ίδιοι στο ποδόσφαιρο(που υποτίθεται είναι πιο γνώστες) παίρνουν σερί πολλούς τίτλους τα τελευταία χρόνια και λένε κάποιες φορές άλλιως ονειρευόμαστε τον Ολυμπιακό...(με εξαίρεση ίσως φέτος που μπορεί να τους δικαιολογήσω για το ποδόσφαιρο αν το πουν)
και έτσι δικαιολογίες για πυρετούς και τραυματισμούς(καθοριστικούς) παικτών του Ολυμπιακού δεν μπορούν να περάσουν εύκολα αν υπάρχουν και πράγματι μερικά λάθη στον λογαριασμό(Έρτσεγκ,γιατί όχι επιπλέον πλέιμεικερ στην Α1 πέρυσι)...
colonel gomelsky
Ένα άρθρο από τον Μελάγιες για τον Βον Γουέιφερ το οποίο (όλως παραδόξως) με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

QUOTE
Γιατί δεν παίζει ο Βον Ουέιφερ;
Από τον editor | 20 Νοεμβρίου, 2009

Το κεφάλαιο Βον Ουέιφερ απασχολεί άπαντες από την ώρα που πάτησε το πόδι του ο Αμερικανός στην Ελλάδα μέχρι και τώρα. Απασχολεί τον ίδιο γιατί δεν παίζει, προβληματίζει τον Γιαννάκη με τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά, στεναχωρεί τους συμπαίκτες του που βλέπουν έναν καταπληκτικό τύπο να μην τους βοηθάει και πρωταγωνιστεί στις συζητήσεις τους κόσμου για το «τι γίνεται και δεν παίζει».

Ξεκινάω από το ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ (άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο) και παρακάτω θα εξηγήσω ότι δεν είναι διπλωματική η απάντησή μου. Ξεκινάμε από τον πρωταγωνιστή της ιστορίας.

Τι κάνει λάθος ο Ουέιφερ

Ο Βον Ουέιφερ ήρθε από μια πολύ καλή χρονιά στο ΝΒΑ με τους Ρόκετς και ίσως να πίστευε πως το ελληνικό μπάσκετ είναι παρόμοιο με της… Ουγκάντας. Η υπέρμετρη αισιοδοξία είναι καλή μέχρι να ξεπεράσεις τα όριά της και να γυρίζει μπούμερανγκ. Έτσι την πάτησε ο Αμερικανός που ήρθε πιστεύοντας ότι θα βάζει 4οάρες στο ρελαντί. Το δεύτερο λάθος του Ουέιφερ είναι ότι δε δείχνει ιδιαίτερη διάθεση να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τα δεδομένα του Ολυμπιακού. Μιλάω για την προπόνηση και όχι για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του (θα αναλύσω πιο κάτω). Ο ζήλος του στην προπόνηση δεν είναι άξιος αναφοράς ενώ και η διάθεσή του για άμυνα δεν είναι παροιμιώδης. Ο ευρωπαϊκός τρόπος παιχνιδιού είναι διαφορετικός και αυτό δεν είναι καραμέλα, αλλά αλήθεια. Στην Ευρώπη χρειάζεται ο παίκτης να χρησιμοποιεί περισσότερο το μυαλό του και ο Αμερικανός δεν έχει μπασκετική παιδεία. Το παιδί δε λέμε ότι δεν είναι έξυπνος (ή είναι χαζός), απλά δε χρησιμοποιεί μπασκετικά το μυαλό του γιατί πολύ απλά δεν είχε χρειαστεί να το κάνει ως τώρα. Τελευταία αλήθεια για τον Βον είναι ότι στα μικρά διαστήματα που έχει αγωνιστεί προλαβαίνει να τα κάνει μαντάρα και αυτό οφείλεται κυρίως ότι θέλει να αποδείξει ότι αξίζει μεγαλύτερης προσοχής, ότι είναι καλός παίκτης. Για αυτούς τους λόγους πιέζεται και πολλές φορές παίρνει κακές, ατομικές ενέργειες στην επίθεση που δεν αρέσουν στον Γιαννάκη και αν δεν μπουν κάθεται γρήγορα στον πάγκο, συνυπολογίστε και την κακή προσωπική του άμυνα.

Τι κάνει λάθος ο Γιαννάκης

Βον Ουέιφερ όπως Τζανίρο Πάργκο. Ωραίος τίτλος δε βρίσκεται; Ο Παναγιώτης Γιαννάκης δε συμπεριφέρεται στον Αμερικανό διαφορετικά από ότι σε οποιονδήποτε παίκτη της ομάδας. Το μότο του είναι «η ομάδα πάνω από όλα», αλλά θα μπορούσε κάποιος να του απαντήσει «όλοι είναι ίσοι, αλλά δεν είναι ίδιοι» (το χρησιμοποιώ συνέχεια για να είμαι ειλικρινής). Δε γίνεται να συμπεριφέρεσαι, αγωνιστικά πάντα μιλάμε στον Ουέιφερ, όπως στον Παπανικολάου. Ο Ουέιφερ παίζοντας 3-4 λεπτά δεν μπορεί καν να βρει ρυθμό (αλλά η ομάδα είναι η αλήθεια κάνει κοιλιά σε εκείνο το διάστημα), δεν μπορεί ένας Αμερικανός σκόρερ να αισθάνεται ότι αν αστοχήσει θα κάτσει στον πάγκο και στο φινάλε δεν ήρθε από τους Ρόκετς για να παίζει άμυνα αλλά για ανοίγει την αντίπαλη άμυνα. Ο Ουέιφερ βέβαια δεν παίζει ΚΑΘΟΛΟΥ άμυνα, βρίσκεται στο άλλο άκρο.

Οι συμπαίκτες

Το υπογράφω και το αναφέρω δημόσια. ΟΛΑ τα παιδιά προσπαθούν να τον κάνουν να αισθανθεί άνετα και από ό,τι μαθαίνω ο ίδιος δεν έχει κανένα απολύτως παράπονο. Το θέμα όμως είναι ότι αγωνιστικά δεν τους βοηθάει και ο Ολυμπιακός χρειάζεται όλους τους παίκτες που είναι στο ρόστερ.

Ο κόσμος

Ο μόνος που δεν έχει άδικο, αυτός θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει όμορφα και να κερδίζει, θέλει να βλέπει τον ΝΒΑερ που ήρθε το καλοκαίρι, αλλά θέλει πάνω απ’ όλα να βλέπει την ομάδα να κερδίζει. Ο κόσμος του Ολυμπιακού ξέρει μπάσκετ (ο περισσότερος) και θέλει να βλέπει προσπάθεια ΚΑΙ από τον Ουέιφερ ΚΑΙ από τον Γιαννάκη. Λίγο τον ενδιαφέρει ποιος φταίει, απλά τον νοιάζει ότι κάτι δε πάει καλά και επιθυμεί να βρεθεί άμεσα λύση προς όφελος της ομάδας.

Ο Βον Ουέιφερ είναι καλός παίκτης (μην τα μηδενίσουμε κι όλα) και ο Τζανίρο Πάργκο ήταν (αυτός ήταν και τραυματίας), αλλά και Η ΟΜΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ. Μπερδεύτηκα πάλι… Θα κλείσω όπως σχεδόν ξεκίνησα. ΟΛΟΙ έχουν μερίδιο ευθύνης, περισσότερο ή λιγότερο μικρή σημασία έχει, ωστόσο μέχρι τώρα οι ερυθρόλευκοι παίζουν με μείον έναν παίκτη και δεν έχουν τέτοια πολυτέλεια.

Κωνσταντίνος Μελάγιες


http://editorial.redplanet.gr/2009/11/%CE%...86%CE%B5%CF%81/
apkat
Εκει στον παοκ εχουν 3-4 αρρωστους..Ελπιζω να εχουν τσεκαρει το ενδεχομενο της Η1Ν1 γιατι τοσοι πολλοι αρρωστοι σε μια ομαδα ακουγεται υποπτο.
lakersdynasty
Καλα οι ομαδες μετα απο κρουσματα δεν βαζουν τους παικτες τους να κανουν εμβολια?

Τουλαχιστον στον ΠΑΟ αυτο εγινε...και μαλιστα ο Πεκοβιτς την ειχε σε ηπια μορφη την Η1Ν1.
pou_pws_pote
πισω στην αθηνα ο παπαλουκας με υποψια γριπης κι αυτος

αντε να δουμε που θα πανε τα βουντου
στο τελος την κυριακη θα κατεβουμε με το εφηβικο
giorgos14
http://www.sport-fm.gr/article/205516

ελεος ...

tsouras o.a.c
Γριπη και ο Παπαλουκας! Κι εμεις οπως παντα θα ψαχνουμε για δικαιολογιες και θα κυνηγαμε "δρακους" , εαν θα χασουμε απο ΠΑΟ!

http://www.sport24.gr/html/ent/144/ent.329144.asp
Paris87
http://www.sport24.gr/html/ent/254/ent.329254.asp
Ο Θοδωρής Παπαλουκάς βρέθηκε θετικός στον ιό της γρίπης Η1Ν1 (σ.σ. γρίπη των χοίρων) και όπως όλα δείχνουν ο Παναγιώτης Γιαννάκης αποκτά σοβαρό "πονοκέφαλο" ενόψει των σημαντικών παιχνιδιών που ακολουθούν σε Ευρώπη και Ελλάδα.
Ασχημα νεα, κριμα να μην παιξει στο ντερμπι..
apkat
Ο Παπαλουκας θα το παλεψει να παιξει..θα ειναι ανετοιμος και πιθανον να μην εχει κανει και καμια προπονηση με την ομαδα αλλα πραγματικα δεν πειραζει..να ειναι μεσα και να χρησιμοποιηθει ενα 20λεπτο για ψυχολογικους λογους και για την εμεπιρια του απο αυτα τα ματς..

Δεν γινεται να κατεβουμε μονο με Μιλος..Δεν βγαινει το ματς..
lakersdynasty
και εγω πιστευω οτι θα παιξει. Δεν τα χανει τετοια παιχνιδια. Εδω περσι στον 4ο τελικο επαιζε κουτσος. Τωρα δεν θα παιξει...
xristos_metal
Δεν ειναι η απλη γριπη να πεις εχει πυρετο θα τον χαπακωσουν και θα μπει μεσα να παιξει.Περιπλεκεται το θεμα καθως προκειται γιαυτον τον συγκεκριμενο ιο και ενας παιχτης που ειναι μολυσμενος απο αυτον μπορει να βαλει σε μπελαδες οχι μονο τους αντιπαλους αλλα και τους ιδιους τους συμπαικτες του.Με λιγα λογια μπορει να τον εξαπλωσει.Ωστοσο νομιζω οτι θα το ξεπερασει.
lakersdynasty
o Πεκοβιτς ελειψε 5 μερες ουσιαστικα απο προπονησεις και αγωνες.

Λογικα προλαβαινει οχι απλα να ειναι στο παιχνιδι του ΣΕΦ αλλα και να εχει προπονηθει 2 μερες γεματες.
spysta
EIΠΑ και γω ... ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣ ΜΕ ΠΑΟ ?????????????????ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ!!!!!!!! dry.gif laugh.gif laugh.gif (ιστορια μου αμαρτια μου)
παντως θα φθασει η στιγμη που θα ειμαστε ΠΛΗΡΕΙΣ ...απλα θα ερθει ΜΟΝΟ οταν ΟΛΟΙ οι παικτες περασουν το Η1Ν1.


Το εξελιξαμε το πραγμα κι ολας ..εδω συζηταμε μπας και παιξει ο Σοφοκλης επειδη ο λατρεμενος Σχοινας αποφασισε αρχικα τα δυο αστεια απανωτα φαουλ,μετα το ντισκαλιφιε και μετα να κρατηθει το δελτιο ..

Χαρηκα ΠΟΛΥ για την επισυμανση του Γιαννακη οτι ο Σοφοκλης στο Ευρωμπακσετ επαινρε ΕΛΑΧΙΣΤΑ επιθετικα φαουλ .. και εδω στην Ελλαδα συνεχιζεται το πανηγυρακι απο τους διαιτητες με τα επιθετικα στον Σοφο ..

Γιαννακης--->''Μας κάνει εντύπωση ότι ο Σχορτσανίτης - σε αντίθεση με το Ευρωμπάσκετ - δεν προλαβαίνει να παίξει με τα επιθετικά φάουλ που του δίνονται και είναι κάτι που πρέπει να το λύσουμε.''


ΥΓ.Ο Παπαλου θα παιξει ..γιατι ειναι ΨΥΧΑΡΑ και ΑΡΧΗΓΑΡΑ .. απλα θα ειναι ανετοιμος και εξασθενισμενος ..εκτος κι αν δεν γινεται λογω του γεγονοτος οτι ο Η1Ν1 ειναι ευκολα μεταδιδομενος ..
ΥΓ2.λογικα Χαλπε στο 1 για πανω απο 15 λεπτα
vastravoud
Πάντως το να παίξει ο Παπαλουκάς θα είναι μεγάλο ρίσκο για συμπαίκτες και αντιπάλους.

Δε θα μπορούσαν άραγε ΤΩΡΑ να βάλουν τους άλλους παίκτες να κάνουν εμβόλιο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα;
rankin
QUOTE(vastravoud @ Nov 23 2009, 09:14 ) *
Πάντως το να παίξει ο Παπαλουκάς θα είναι μεγάλο ρίσκο για συμπαίκτες και αντιπάλους.

Δε θα μπορούσαν άραγε ΤΩΡΑ να βάλουν τους άλλους παίκτες να κάνουν εμβόλιο, ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα;

Πίστεψε με, είναι μεγαλύτερο ρίσκο να κάνεις το εμβόλιο, παρά να κολλήσεις τον H1N1 που κατά πάσα πιθανότητα, ειδικά σε έναν αθλητή, θα κοστίσει 1-2 χαμένα παιχνίδια και τίποτα παραπάνω...
vastravoud
Εγώ συμφωνώ 100%, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω το εμβόλιο με τίποτα.

Απλώς λέω, αν στον Ολυμπιακό θέλουν να πιέσουν τα πράγματα για να παίξει ο Παπαλουκάς, αυτό θα ήταν μια "ρισκαδόρικη" λύση;
xristos_metal
Το εμβολιο το κανεις για να μη δεχθεις τον ιο,να αποκτησεις ανοσια.Απο τη στιγμη που εχει ηδη τον ιο,το εμβολιο δε μπορει να κανει τπτ.
vastravoud
Μα αυτό λέω, να εμβολιάσουν τους ΑΛΛΟΥΣ παίκτες ώστε να μην κολλήσουν!
lethes
το εμβολιο εχει επιδραση μετα απο δυο εβδομαδες πληροφοριακα..ελπιζουμε να μην κολλησει και καποιος αλλος..
rankin
QUOTE(vastravoud @ Nov 23 2009, 11:23 ) *
Μα αυτό λέω, να εμβολιάσουν τους ΑΛΛΟΥΣ παίκτες ώστε να μην κολλήσουν!


δεν αξίζει τον κόπο να κάνει ένας υγιής και δυνατός οργανισμός το εμβόλιο..
αξίζει μόνο (και πάλι με ρίσκο) σε ομάδες κινδύνου. Ανθρώπου με χρόνια προβλήματα υγείας κλπ..
vastravoud
Βρε εγώ συμφωνώ, αλλά για να προφυλαχθεί η ομάδα δε θα ήταν καλό;
Redalert
QUOTE(vastravoud @ Nov 23 2009, 14:48 ) *
Βρε εγώ συμφωνώ, αλλά για να προφυλαχθεί η ομάδα δε θα ήταν καλό;


Τη λεξη "προφυλαξη" αυτο τον καιρο ειναι δυσκολο να την προσδιορισεις.!!!!
rankin
QUOTE(vastravoud @ Nov 23 2009, 13:48 ) *
Βρε εγώ συμφωνώ, αλλά για να προφυλαχθεί η ομάδα δε θα ήταν καλό;

Κοίτα, δεν εμπιστεύομαι καθόλου το εμβόλιο.. Καθόλου όμως. Για μένα η όλη ιστορία είναι ένα παιχνιδάκι των φαρμακευτικών.. το θέμα έχει φουσκωθεί υπερβολικά, ενώ δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια κοινή γρίπη, με πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα.
Αν ισχύει, ότι σχεδόν όλοι (ίσως και όλοι) τελικά θα την κολλήσουμε, τι να την κολλήσουμε σήμερα, τι σε ένα μήνα!
Δεν αξίζει να ρισκάρεις κάποια πιθανή παρενέργεια ενός εμβολίου που βγήκε με συνοπτικούς ελέγχους στην αγορά
κανονικά ένα εμβόλιο τεστάρεται για χρόνια προτού κυκλοφορήσει και καταναλωθεί μαζικά..
για ποιο λόγο να ρισκάρεις πολλά παραπάνω από ένα χαμένο παιχνίδι, προκειμένου να κάνεις το εμβόλιο;;
Δεν έγινε και τίποτα. Γρίπη είναι θα περάσει..

Όσον αφορά τις βαριές περιπτώσεις με ανθρώπους που ήδη είχαν προβλήματα υγείας, είναι άλλη περίπτωση και δεν συζητάω κάτι τέτοιο.. Αλλά, απλά για να μην χάσει ένας παίχτης, μερικές προπονήσεις και μερικούς αγώνες, δεν υπάρχει λόγος να κάνει το εμβόλιο.

άποψη μου φυσικά... Μπορεί να κάνω και λάθος
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.