Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Tau Ceramica-ARIS @ 12/03 - 21:30 - SS1
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
basketaris


Wednesday 12/03 - 21:30 - Fernando Buesa Arena - SuperSport1

Euroleague TOP 16 Matchday 5


Παμε για ενα ματς ζηως/θανατου, απεναντι στη μοναδικη αηττητο και σιγουρα 1η ομαδα του ομιλου. Με νικη, κανουμε το τεραστιο αλμα που χρειαζομαστε και παμε για ολικη ανατροπη του σκηνικου! Παρα πολυ δυσκολη αποστολη, σε ενα γηπεδο που ευκολα γινεται...κατηφορικο, απεναντι σε μια απιστευτα ταλαντουχα και επιθετικη ομαδα. Ισως μια απο τις μεγαλυτερες προκλησεις των τελευταιων ετων, σιγουρα η πιο παρατολμη στα 2 χρονια που παιζουμε Ευρωλιγκα!

Ετσι γινονται, ομως, τα θαυματα! wink.gif Eτσι χτιζονται οι μεγαλες ομαδες!

Απο την Ταου εχει επιστρεψει, σε σχεση με το 1ο ματς, και ο Ιγκορ Ρακοσεβιτς, ενω Μαικλ και Σινγκλετον εχουν επανελθει, αλλα δεν ειναι σιγουρο κατα ποσο θα αγωνιστουν, μιας και για την Ταου ειναι ενα αδιαφορο ματς.
basketaris
QUOTE
ΑΡΗΣ: Το 179 του «3 στα 3» και το -70 στη Βιτόρια

Τι δηλώνει ο Γκόρντον Χέρμπερτ για την αμυντική επίδοση του Αρη στα τελευταία ματς πώς θεωρεί ότι ο Αρης μπορεί να κερδίσει την Ταού

61+59+59=179. Μέσος όρος, 59.7. Με τέτοιο παθητικό, δύσκολα ο Αρης να έχανε έστω ένα από τα τρία τελευταία ματς που έδωσε. Κι αυτό, η άμυνα δηλαδή. είναι το μεγάλο κέρδος των «κιτρίνων», πέρα από το «3 στα 3» στους αγώνες με Πανιώνιο, Φενέρμπαχτσε Ούλκερ και Μαρούσι. Κακά τα ψέματα, μόνο με χαλύβδινη άμυνα μπορεί ο Αρης να ελπίζει στο θαύμα την Τετάρτη στη Βιτόρια, κόντρα στην Ταού.

«Πριν δύο εβδομάδες είχα πει ότι ήμουν απογοητευμένος με την άμυνα μας στην Ευρωλίγκα, αλλά τώρα δείχνουμε ότι τα πάμε καλύτερα. Ο αγώνας απέναντι στην Ταού θα είναι ένα καλό τεστ αναφορικά με την αμυντική μας λειτουργία, αφού θα παίξουμε με μια από τις καλύτερες επιθετικές ομαδες στην Ευρώπη. Θα πρέπει λοιπόν να αναδείξουμε το ταλέντο μας και να περιορίσουμε τον αντίπαλο μας κάτω από τους 70 πόντους», τόνισε ο Γκόρντον Χέρμπερτ, ο οποίος έδωσς το σύνθημα για τον αγώνα με τους Βάσκους: «Η Ταού είναι χωρίς αμφιβολία το φαβορί, όμως ας μην ξεχνάμε ότι και η Ούλκερ ήταν το φαβορί απέναντι μας αλλά τους κερδίσαμε. Πρέπει να πάμε εκεί έχοντας πίστη και να δουλέψουμε σωστά. Δεν υπάρχουν άλλες επιλογές».

Πόση τύχη μπορεί να έχει ο Αρης απέναντι σε μία ομάδα πιυ τον κέρδισε με διαφορά 18 πόντων στο Αλεξάνδρειο πριν από περίπου δύο εβδομάδες; «Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα είχε σχέση με το πώς εμείς παίξαμε απέναντι στην Ταού. Δεν κάναμε αυτά που απαιτούνται για να πάρεις τη νίκη σε έναν αγώνα. Μάθαμε όμως από αυτόν τον αγώνα και θα κάνουμε τα πράγματα καλύτερα την προσεχή Τετάρτη . Πιστεύω ότι θα παίξουμε πολύ καλύτερο μπάσκετ τούτη την φορά. Ακόμη έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε στο TOP 8 και γι’ αυτόν τον σκοπό παλεύουμε. Μαχόμαστε για τις ζωές μας. Αυτό κάναμε την περασμένη εβδομάδα στην Τουρκία και το ίδιο θα κάνουμε την Τετάρτη. Πραγματικά πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη ελπίδες. Ελπίζω ότι σε εννιά μέρες ο αγώνας με την Λιέτουβος Ρίτας να σημαίνει κάτι για εμάς», κατέληξε ο Χέρμπερτ.

Ουάσινγκτον: «Τα πάντα για τη νίκη»

Ο Ντάριου Ουάσινγκτον από την πλευρά του τόνισε ότι «η Ταού είναι πολύ καλή ομάδα. Θα πρέπει απέναντι τους να παίξουμε ενωμένοι και να κάνουμε όσο το δυνατόν λιγότερα λάθη, διότι ξέρουν πώς να εκμεταλλεύονται τα λάθη των αντιπάλων τους. Αναμφισβήτητα πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε στην επόμενη φάση και νοιαζόμαστε αποκλειστικά στην δική μας ομάδα. Εφόσον κερδίσουμε θα δώσουμε στους εαυτούς μας την ευκαιρία. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο να πάμε στην έδρα τους και να κερδίσουμε, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί και θα κάνουμε το παν για να το καταφέρουμε».

Η Ταού, σε σ΄χέση με τον αγώνα του πρώτου γύρου, θα εμφανιστεί ενισχυμένη με τον Ιγκόρ Ρακότσεβιτς, ο οποίος μάλιστα το Σάββατο έδειξε ιδιαίτερα ορεξάτος κότνρα στη Μούρθια (94-83 οι Βάσκοι) με 20 πόντους. «Είναι σίγουρα καλός παίκτης και η δική μου δουλειά είναι να κάνω την δική του δύσκολη περιορίζοντάς τον», τόνισε ο Ουάσινγκτον.

Απών από την αναμέτρηση με τους Βάσκους θα είναι ο Σπύρος Παντελιάδης, ο οποίος ταλαιπωρείται από γρίπη και έμεινε εκτός αποστολής.

www.betsmart.gr
hagi
Πάρα πολύ δύσκολα τα πράγματα...Αν κερδίσουμε μένουμε ζωντανοί αλλά πως να τα καταφέρουμε απέναντι σε μια καλύτερη ΤΑΟΥ.Ίσως αν κάνουμε ένα καταπληκτικό παιχνίδι και η ΤΑΟΥ δεν παίξει τόσο πολύ για τη νίκη..
Βέβαια ο Σπάχια είπε ότι θέλουν τη νίκη για την πρωτιά οπότε μάλλον θα παίξουν.

Πιστεύω όμως στην ομάδα και με άμυνα πολλά μπορούν να γίνουν.Αν τους περιορίσουμε με καλή άμυνα και δεν είμαστε τραγικοί στην επίθεση όλα μπορούν να συμβούν..Λέτε;;;;
TAPOYTOS
ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΘΑΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΡΕ!!!!!!!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Κ ΟΙ 3 ΣΤΟΥΣ 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!
weirdo1977
QUOTE(TAPOYTOS @ Mar 11 2008, 18:12 ) *
ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΘΑΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΡΕ!!!!!!!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Κ ΟΙ 3 ΣΤΟΥΣ 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Εγω δεν ειμαι τοσο μεγαλοψυχος 19.gif
Dread
Παρόλο που στοιχημάτισα κατά του Άρη πραγματικά ελπίζω να τα χάσω τα 100 ευρώ. smile.gif
weirdo1977
φιλε μου που το έπαιξες ? ξέρεις τίποτα από betfair ? αν κατάλαβα καλά το διπλό το δίνει 12
Warrior
QUOTE
Αρνητική προϊστορία για Αρη


Με οδηγό τη νίκη επί της Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ στην Κωνσταντινούπολη, ο Aρης αντιμετωπίζει την Τετάρτη (12/3) εκτός έδρας την Ταού, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής για τη φάση των «16» της Ευρωλίγκας.

Η ελληνική ομάδα θα κυνηγήσει το «θαύμα» στη σχεδόν απόρθητη έδρα των Βάσκων (από το 2005 σε 37 ματς έχουν μόνο μία ήττα από την ΤΣΣΚΑ στη φάση των ομίλων), έτσι ώστε να διατηρήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης στις οκτώ καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Η Ταού είναι η μόνη αήττητη ομάδα στη φάση των «16» και με νίκη επί του Aρη εξασφαλίζει την πρώτη θέση στον όμιλό της. Όσον αφορά στην προϊστορία, η ήττα του Θεσσαλονικέων από τους Βάσκους, πριν από δύο εβδομάδες στο Αλεξάνδρειο, είναι η μοναδική αναμέτρηση των δύο ομάδων.

Εξάλλου, ο εκτός έδρας απολογισμός του Αρη εναντίον ισπανικών ομάδων για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση είναι αρνητικός, με οκτώ ήττες και μία μόλις νίκη, η οποία επιτεύχθηκε πριν από είκοσι χρόνια επί της Μπαρτσελόνα με ένα πόντο διαφορά.

Ο πρώτος αγώνας του Αρη με την Ταού για την Ευρωλίγκα:

28/2/2008 Αρης-Ταού 69-87 Ευρωλίγκα

Ο Aρης με ισπανικές ομάδες εκτός έδρας για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση:

1987/88 Μπαρτσελόνα-Αρης 88-89 Κύπελλο Πρωταθλητριών
1988/89 Μπαρτσελόνα-Αρης 97-81 Κύπελλο Πρωταθλητριών
1989/90 Μπαρτσελόνα-Αρης 90-56 Κύπελλο Πρωταθλητριών
1990/91 Μπαρτσελόνα-Αρης 92-64 Κύπελλο Πρωταθλητριών
1991/92 Εστουδιάντες-Αρης 88-58 Κύπελλο Πρωταθλητριών
1991/92 Μπανταλόνα-Αρης 91-69 Κύπελλο Πρωταθλητριών
07/12/2006 Μπαρτσελόνα-Αρης 86-83 Ευρωλίγκα
21/02/2007 Ουνικάχα Μάλαγα-Άρης 76-74 Ευρωλίγκα
12/12/2007 Ουνικάχα Μάλαγα-Αρης 73-52 Ευρωλίγκα


http://www.goalday.gr/article.asp?catid=10...51&pubid=862424
Warrior
Πολυ δυσκολα τα πραγματα παιδια και οσο πλησιαζει η ωρα του αγωνα το συνειδητοποιω περισσορο! biggrin.gif

Τα τελευταια 3 χρονια εχουν κανει μονο μια ηττα στην Βιτορια!Λετε να τους προκαλεσουμε την 2η?Ειναι
λιγακι δυσκολο.. rolleyes.gif Ειδαμε στον αγωνα του 1ου γυρου ποσο καλη ομαδα ειναι!Αν γινει το..."θαυμα",
θα μιλαμε για μια απο τις μεγαλυτερες νικες της ιστοριας μας!

Παντως μεχρι την ωρα του αγωνα...δικαιουμαστε να ονειρευομαστε! smile.gif

Απο απουσιες ξερουμε τιποτα,πληρης θα κατεβει η Ταου?Ο Τσαλδαρης τελικα θα παιξει κανονικα?
basketaris
Kωστα, για τον Τσαλδαρη που ειπες, μηπως διαβασες στο sport24??

Νομιζω, γκαφα εκανε παλι ο τρισμεγιστος Παρης, τον Παντελιαδη εννοουσε, που οντως δεν πηγε στη Βιτορια, λογω γριπης! biggrin.gif icon_wave.gif

Ο Δημητραρος, απ' οσο ξερω, ειναι ΟΚ, πηγε κανονικα Ισπανια και αγωνιζεται! wink.gif


Για το ματς, παντως, ολοι λιγο-πολυ γνωριζουμε οτι η αποστολη ειναι παρα μα παρα πολυ δυσκολη. Αλλα και μονο στην ιδεα οτι ενδεχεται να κανουμε το καλυτερο ματς των τελευταιων ετων και να παρουμε διπλο σε μια τετοια εδρα, ηδονιζομαι! tongue.gif Ποσο, μαλλον, οταν αναλογιζομαι και το τι θα ακολουθησει την αλλη βδομαδα με Λιετουβος, αν τελικα συμβει... rolleyes.gif

Αγωνιστικα, το κλειδι θα ειναι η αποστολη αυτοκτονιας πανω σε Πριγκιονι-Ρακοσεβιτς. Αν αυτοι οι 2 πιαστουν αποτελεσματικα απο τον Δαρειο και τον Καλαϊτζη, ισως εχουμε ελπιδες να κρατησουμε την Ταου σε αποσταση ασφαλειας και να διατηρηθουμε στη διεκδικηση για μεγαλο διαστημα. Εν αντιθεσει με το Χερμπερτ, εγω δεν πιστευω οτι μπορουμε να κρατησουμε μια τοσο επιθετικη ομαδα κατω απο 70 ποντους. Αρα, θα εξαρτηθει απο την ευστοχια που θα εχουμε στην επιθεση.

Φυσικα, στα match-up υστερουμε τρελα και γι' αυτο χρειαζονται αψογες αμυντικες εναλλαγες και αλληλοκαλυψεις. Ο Σπλιτερ κατω απο το καλαθι, απλα δεν παιζεται, ενω οι ΜακΝτοναλντ και Τελετοβιτς ειναι πολυ γρηγοροι και δυναμικοι, κατι που δυσκολευει τον περιορισμο τους. Μποισα-Μασει-Τερι-Αγαδακος θα εχουν ΜΠΟΛΙΚΗ δουλεια. Το Μοτολα τον αφηνω απ' εξω, γιατι αμυνα πολυ δυσκολα να παιξει, οποτε το ζητουμενο ειναι τι θα παρουμε απο αυτον στην επιθεση. Συν τοις αλλοις, κοντα στο καλαθι, σε "ιδιομορφα" σχηματα αγωνιζονται και οι Βινταλ, Γιασαιτις (ως πολυ ελαφρα 4αρια), κατι που στο Παλε μας δυσκολεψε πολυ, ειδικα με τη χρησιμοποιηση του 1ου.

Περιμενω και απο τον Μπρεισι να αναλαβει πρωτοβουλιες και να διεισδυει αρκετα μες στο καλαθι, για να δημιουργησει ρηγματα και απο τον Τσαλδαρη να σκισει τα διχτακια, αφου χρειαζομαστε παση θυσια το μακρινο σουτ!

Με λιγα λογια, θελουμε να αγγιξουμε σχεδον το τελειο! Αλλα, μεσα απο τα δυσκολα, ανεβαινεις επιπεδο και μονο οταν αγωνιζεσαι με τους καλυτερους, γινεσαι και ο ιδιος καλυτερος! Παμε, λοιπον, με αγνοια κινδυνου και ο,τι βγει!!



bball.gif Και κατι ασχετο: Ρε παιδια, πώς αντεχετε και παιζετε τον ΑΡΗ στο στοιχημα? ohmy.gif
Εγω δεν αντεχω να τον βαλω με καμια κυβερνηση... Δε θα παιζω ρεαλιστικα, αλλα με βαση το συναισθημα. Που ειναι και ενας απο τους χρυσους κανονες μη πονταρισματος στο στοιχημα...
Dread
QUOTE
φιλε μου που το έπαιξες ? ξέρεις τίποτα από betfair ? αν κατάλαβα καλά το διπλό το δίνει 12

Δυστυχώς δεν έχω καταλάβει ακόμα τι παίζει με betfair μιας και είμαι καινούργιος στο στοίχημα... Το στοίχημα το έπαιξα στην bwin η οποία δίνει απόδοση 7.8 για τον Άρη, ενώ στην sportingbet το διπλό δίνει 8,5.
weirdo1977
QUOTE(basketaris @ Mar 12 2008, 03:31 ) *
bball.gif Και κατι ασχετο: Ρε παιδια, πώς αντεχετε και παιζετε τον ΑΡΗ στο στοιχημα? ohmy.gif
Εγω δεν αντεχω να τον βαλω με καμια κυβερνηση... Δε θα παιζω ρεαλιστικα, αλλα με βαση το συναισθημα. Που ειναι και ενας απο τους χρυσους κανονες μη πονταρισματος στο στοιχημα...


φιλε basketaris το χω ξαναπεί νομίζω, στοίχημα παίζω ΜΟΝΟ τον Θεό... και πάντα υπέρ του Θεού smile.gif αν κερδίσω είμαι 2 φορες κερδισμένος αν χάσω σιγά τα οα.. εδώ έχασε ο Θεός... για το στοίχημα θα στεναχωριέμαι... biggrin.gif


ήθελα να το παίξω k γω στην betfair αλλα ούτε εγώ έχω καταλάβει τι ακριβώς γίνετε...

Vamos για την μεγαλύτερη νίκη εδώ k χρονια μέχρι την νίκη μέσα στην Siena biggrin.gif 77.gif
NBAer
QUOTE(weirdo1977 @ Mar 11 2008, 22:32 ) *
φιλε μου που το έπαιξες ? ξέρεις τίποτα από betfair ? αν κατάλαβα καλά το διπλό το δίνει 12

Αυτη τη στιγμη το διπλο του Αρη (χωρις point handicaps κλπ) δινει 11 ενω η νικη της Ταου 1.1
Ουτε το ενα ουτε το αλλο αξιζει να το παιξεις αυτη τη στιγμη....

Το Αρης+10.5 ποντοι(δηλαδη να χασει ο Αρης εως και 10 ποντους ή να κερδισει φυσικα) δινει 2.4
Ενω το Ταου -10.5 (δηλαδη να κερδισει η Ταου με πανω απο 10) δινει 1.66
basketaris
QUOTE(weirdo1977 @ Mar 12 2008, 12:01 ) *
φιλε basketaris το χω ξαναπεί νομίζω, στοίχημα παίζω ΜΟΝΟ τον Θεό... και πάντα υπέρ του Θεού smile.gif αν κερδίσω είμαι 2 φορες κερδισμένος αν χάσω σιγά τα οα.. εδώ έχασε ο Θεός... για το στοίχημα θα στεναχωριέμαι... biggrin.gif

Ειναι και αυτο μια προσεγγιση! biggrin.gif
Παντως, εμενα δε μου παει το χερι να παιξω ΑΡΗ στο στοιχημα... Με τιποτα... 17.gif

QUOTE(weirdo1977 @ Mar 12 2008, 12:01 ) *
Vamos για την μεγαλύτερη νίκη εδώ k χρονια μέχρι την νίκη μέσα στην Siena biggrin.gif 77.gif

Μαλλον, προς...Αθηνα πλευρα, μας βλεπω να κανουμε την επομενη μεγαλυτερη νικη μας! rolleyes.gif wink.gif 48.gif


Παντως, οσο πλησιαζει η ωρα, αρχιζω να αντιλαμβανομαι το μεγεθος αυτου που επιδιωκουμε να κανουμε. Αν τελικα παιξουν και οι αποντες απο το 1ο ματς (Μαικλ, Σινγλετον + Ρακοσεβιτς που ειναι σιγουρος), τοτε, θα μιλαμε για κολοσσιαια νικη, αν ερθει! Πολυ μεγαλυτερη απο τα κυβικα μας, τουλαχιστον τα φετινα... Το καλο ειναι οτι θα εχει κοσμο στο γηπεδο. Ποιος ξερει? Μπορει μετα τους 13.000 Τουρκους, να ηρθε η ωρα των 9.000 Βασκων... tongue.gif
treathitch
QUOTE(TAPOYTOS @ Mar 11 2008, 18:12 ) *
ΓΙΑ ΤΡΕΛΟ ΘΑΥΜΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΡΕ!!!!!!!!!!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ Κ ΟΙ 3 ΣΤΟΥΣ 8!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ας περάσει έστω και ένας... biggrin.gif
klearxos
Στι 25΄η Φενερ προηγειται 52-55! 17.gif


Ισοφαρισε η Λιετουβος 55-55 icon_joy.gif
EIMAI ARIANOS
pame re ari. pame re ari. PAME RE ARI.

exei mirisei tirini.


tsaldaris is going to be my man. guns.gif

ptou sou diaole agaphmenos paikths pikoulin orti8
a re ari ta koumpia mas mperdepsame
thrylos7
Μπορείς να το αλλάξεις, αν δεν κάνω λάθος.

Καλώς ήρθες στο forum Ariane! Εφόσον έχεις τη δυνατότητα γράφε με ελληνικούς χαρακτήρες.

Ξανά προβάδισμα για την Φενέρ, που έχει υπέρ της και τα φάουλ για την περίοδο... Ντέρμπι θα έχουμε!
klearxos
82-81 στο 28΄

22-24 στο 10'

Ληχτε και τα δυο ματς τωρα!!! biggrin.gif
matse-7-
παιζει καποιο link να δουμε το ματς?
kostakis19
Επειδη δεν ξερω τι θελει ο Αρης να περασει να υποθεσω πως η νικη της Λιετουβος τον ευνοει;;;
Αν ειναι οντως ετσι πρεπει να κανει τα παντα για το διπλο.
klearxos
43-37 στο ημιχρονο ενω η Λιετουβος εκανε το καθηκον της και κερδισε με 87-84

Την τεχνικη ποινη γιατι την φαγαμε?
Ο Σπλιτερ γιατι βαρεσε βολες στο φαουλ του Καλαιτζη?
scales84
παιδια η λιετουβος εκανε το καθηκον της αλλα μας αφησε το σεναριο μονο νικης σημερα,νικης επι αυτης και ηττας της ταου απο φενερ.

το αλλο σεναριο πλεον θελει νικη μας επι της φενερ με 31
Alexmei
Αν πάρουμε διπλό τώρα έστω και με 1 πόντο τι σενάρια πρόκρισης έχουμε;
Wilkinson
prepi na kerdisoume tous lithouanous sto alexandrio kai na kerdisei kai i taou tous tourkous tin teleutea agwnistiki...
celtic_pride
Να τους χαίρεστε κ. Jordi..... 68.gif 68.gif
Μήπως δεν πρέπει να ονομάζεται Euroleague αλλά Spanishleague ?? 68.gif
Alexmei
Τέλος για φέτος. sad.gif κρίμα...

Παρατήρηση: Πολύ εύκολα δεν σφηράνε το επιθετικό φάουλ; Δεν αφήνουν τον ενθουσιασμό και την μάχη(κάτω από τα καλάθια) να κυλίσει και ξενερώνουν και εμάς.

Ερώτηση:τελικά την τεχνική γιατί την φάγαμε;
scales84
τυπικα τελος δεν ειναι ακομα,αλλα για να μην εχουμε τελος πρεπει να παιξουν και οι νεκροι που λεει ο λογος στο παλε..τουλαχιστον ας κερδισουμε τους λιθουανους επιτελους και να καταλαβουν ολοι στην ομαδα ποσο μοιραια ηταν αυτη η ηττα απο την φενερ!!!!

υγ:απο οτι ακουγα η αδιαφορη ταου σπρωχτηκε αρκετα οποτε πλησιαζε ο αρης...και επισης πρεπει να ταν ξανα καλος ο νταριους.ας εχουμε ενα κερδος απο αυτο το ματς
celtic_pride
90-74 λοιπόν. Το "θαύμα" δυστυχώς δεν έγινε. Η ομάδα πάλεψε (χωρίς να έχει την καλύτερη απόδοση βέβαια) αλλά λύγισε... Παρόλα αυτά νόμιζω ότι η ΑΘΛΙΑ διαιτησία (των 2 Ιταλών κυρίως angry_red.gif ) επηρέασε πάρα πολύ την ομάδα....

Τα κεφάλια μέσα λοιπόν και το μυαλό στο πρωτάθλημα....

Υ.Γ. και πού ξέρετε, μπορεί να γίνει κανένα +31 και να τρελαθούμε όλοι την άλλη εβδομάδα..... cool.gif
NBAer
QUOTE(Alexmei @ Mar 12 2008, 23:11 ) *
Τέλος για φέτος. sad.gif κρίμα...

Δεν ειναι τελος, γιατι μπορει κερδιζοντας εσεις με 31 την Λιετουβος και αν η Ταου νικησει της Φενερ τοτε περνατε εσεις.
Τραγικα δυσκολο ναι αλλα οχι τελος.
Και επειδη βαριεμαι να ψαχνω τους κανονισμους rolleyes.gif , μπορει κανεις να εξηγησει γιατι ισχυει αυτο το 31?

Scales84 εγω απο ΜΣΝ με εναν φιλο μου που το συζητουσαμε(αυτος το εβλεπε εγω οχι) μου ελεγε οτι ο Ουασιγκτον ηταν η μοναδικη παραφωνια στον Αρη και αποσυντονιζε σχετικα την επιθεση. Παντως εκανε καποια θετικα λεει.


QUOTE
Παρατήρηση: Πολύ εύκολα δεν σφηράνε το επιθετικό φάουλ; Δεν αφήνουν τον ενθουσιασμό και την μάχη(κάτω από τα καλάθια) να κυλίσει και ξενερώνουν και εμάς.

Στην Ισπανια παιζεις. Καμια ομαδα δεν γλιτωνει εκει μεσα απο τους διαιτητες. Λιγο ή πολυ θα σφυριξουν τους ισπανους.... 68.gif

QUOTE
Ερώτηση:τελικά την τεχνική γιατί την φάγαμε;

Γιατι δεν πρεπει να σπασετε την παραδοση. tongue.gif Μα καλα τι βλακεια ειναι αυτη με τον παγκο του Αρη να τρωει συνεχεια τεχνικες? Σπανια το εχω ξαναδει αυτο....
Alexmei
QUOTE(NBAer @ Mar 12 2008, 23:21 ) *
...
Στην Ισπανια παιζεις. Καμια ομαδα δεν γλιτωνει εκει μεσα απο τους διαιτητες. Λιγο ή πολυ θα σφυριξουν τους ισπανους.... 68.gif
...



Tότε να δώσουν από τώρα το τρόπαιο στην Ρεάλ που είναι και οικοδέσποινα και τα λέμε του χρόνου 69.gif
klearxos
QUOTE(NBAer @ Mar 13 2008, 01:21 ) *
Και επειδη βαριεμαι να ψαχνω τους κανονισμους rolleyes.gif , μπορει κανεις να εξηγησει γιατι ισχυει αυτο το 31?


Η Λιετουβος ειναι στο +14 καιη Φενερ ειναι στο +8
Εμεις ειμαστε στο -22 .
Στους 31 ποντους διαφορα παμε στο +9 οποτε περναμε εμεις...
NBAer
QUOTE(klearxos @ Mar 12 2008, 23:28 ) *
Η Λιετουβος ειναι στο +14 καιη Φενερ ειναι στο +8
Εμεις ειμαστε στο -22 .

15+8 = 23

[EDIT]15+8 -1 = 22 ναι ειχατε και την νικη με +1. ΟΚ thanks....

Παντως thanks μπηκα στο νοημα....
klearxos
QUOTE(NBAer @ Mar 13 2008, 01:34 ) *
15+8 = 23

Παντως thanks μπηκα στο νοημα....


Εμεις εχουμε -15 -8 +1 οποτε -22 οχι 23
basketaris
Μπραβο στα παλικαρια μας! 41.gif

Προσπαθησαν να παρουν τη νικη μεσα σε μια πολυ δυσκολη εδρα, και απεναντι σε μια πολυ ταλαντουχα ομαδα. Εδειξαν οτι πραγματικα πιστεψαν στον εαυτο τους οι παικτες μας, πηγαν εκει με σκοπο να κοντραρουν το παιχνιδι και το καταφεραν σε μεγαλο βαθμο.

Αλλα, πώς να καταφερεις να κερδισεις στη Βιτορια, οταν δε σε αφηνουν καν να παιξεις αμυνα? Το μηνμυα εληφθη απο το 1ο λεπτο με τα 2 φαουλ στο Μποισα και το φορτωμα με 2 φαουλ. Η διαιτησια ηταν επιεικως ΤΡΑΓΙΚΗ και ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗ, εβγαζε ματι απο χιλιομετρα οτι σφυριζαν μοναχα Ταου. Και για ξεκαρφωμα στους 16 ποντους διαφορα, παρε 1-2 και εσυ για να μη φαινεται στη στατιστικη μετα... Γνωστες, αθανατες, ελληνικες πρακτικες... 68.gif 27-14 ηταν οι βολες, βαρεθηκα να βλεπω το Σπλιτερ να βαρα βολες... blink.gif Αντε γεια... shot.gif angry_red.gif

Ο Μασευ εκανε ματσαρα, απιστευτο επιθετικο παιχνιδι! 77.gif Βοήθησε βεβαια το οτι του περασαμε αρκετες φορες τη μπαλα (επιτελους!). Το μονο που του χρεωνω ειναι οτι επεσε στην παγιδα του Σπλιτερ που τον εκνευρισε, με την ανοχη των διαιτητων, και εκανε τραβηγμενες προσπαθειες στο 4ο δεκαλεπτο.
Πολυ καλος και ζεστος ο Μοτολα, αλλα δεν τον αφησαν να παρει ανασα απο τα ανυπαρκτα και υπερβολικα φαουλ που τον χρεωναν.

Ο Τερι βοηθησε αρκετα στην αμυνα, αλλα επαιζε μακρια απο το καλαθι και ηταν ουσιαστικα ακινδυνος. Ισχυουν ολα οσα συζητουσαμε για την ανυπαρξια συστηματος να τον βγαλει με καλες προϋποθεσεις, αλλα και η δικη μου ενσταση οτι στο 3, αυτοχαραμιζεται...

Τα ευκολα φαουλ στα οποια υπεπεσε ο Καλαϊτζης, δυστυχως, δε μας επετρεψαν να δοκιμασουμε το σχημα με τα 2 πλειμεικερ και προκειμενου να στερεψουμε απο ποιντ-γκαρντς, ειτε λογω φαουλ, ειτε λογω κουρασης, ο Χερμπερτ λογικα δεν τους εβαλε ταυτοχρονα μαζι. Ισως εκει που παλευαμε να το γυρισουμε να αξιζε το ρισκο, να το δοκιμασει, μιας και με Φενερ-Μαρουσι απεδωσε πολυ καλα.

Ο Ουασινγκτον ηταν αρκετα καλος, δεν εκανε πολλα λαθη, αλλα αρκετες φορες, θα μπορουσε να εχει απλοποιησει πιο πολυ το παιχνιδι μας με μια ευκολη εξτρα πασα (βλ. Πριγκιονι). Δυστυχως, δεν τον ειδα να επιχειρει και οσες διεισδυσεις ηθελα, απο τη στιγμη, ειδικα, που ο Ραϊτ ηταν σκια του εαυτου του. Σε γενικες γραμμες, ομως, ο Δαρειος ηταν αρκετα καλος, επαιξε αμυνα, κοντρολαρε τον ενθουσιασμο του και φυσικα εκανε μια ταπα χαρμα οφθαλμων σε αιφνιδιασμο της Ταου! ohmy.gif

Αυτοι που δεν τραβηξαν ηταν οι Ραϊτ (τον εσβησε ο Γιασαιτις) και Τσαλδαρης, του οποιου τα βεβιασμενα 3ποντα μας κοστισαν. Εχασε 2 ελευθερα, στα οποια θα μπορουσε καλλιστα να ειχε σημαδεψει. Το τελευταιο, μαλιστα, θα κατεβαζε τη διαφορα απο τους 6 στους 3 στο τελος τηε γ' περιοδου και αντ' αυτου πηγε στους 8.

Απο κει και περα, ηταν ευκολο για μια ομαδα του επιπεδου της Ταου να συντηρησει με ωραιο μπασκετ και εντυπωσιακους συνδυασμους τη διαφορα γυρω απο τους 15 ποντους.

Κριμα... sad.gif

Τωρα, για το +31 σεναριο της τελευταιας αγωνιστικης, δε λεω, καλο ειναι για να κανουμε χαβαλε και να εχουμε ενα αλλοθι για ψευδαισθησεις, αλλα δε νομιζω πως ανταποκρινεται στη ρεαλιστικη πραγματικοτητα. Φετος, η Λιετουβος, δε νομιζω να εχασε παιχνιδι της, με ανω των 10 ποντων. 39.gif Διορθωστε με αν κανω λαθος...

Ειμαι ικανοποιημενος απο την ομαδα μας σημερα και θεωρω οτι με τετοια προσπαθεια θα παμε πολυ καλα απο δω και στο εξης στο Ελληνικο Πρωταθλημα. wink.gif
NBAer
QUOTE(klearxos @ Mar 12 2008, 23:36 ) *
Εμεις εχουμε -15 -8 +1 οποτε -22 οχι 23

Ναι βρε ενταξει καταλαβα, απλα ειχα ξεχασει το ματς που κερδισε ο Αρης, αλλα τι γινεται αν κερδισετε με 30? τοτε θα ειστε και εσεις και η Φενερ στο +8, ενω η Λιετουβος στο -16. Ποιος περναει τοτε?
celtic_pride
Πάντως με μια πιο γενική εκτίμηση, η ομάδα βρίσκει σιγά σιγά τον καλό της εαυτό, και πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε μεγάλα πράγματα στα πλει-οφ...(αν το επιτρέψουνε ορισμένοι....)

Y.Γ. Σημαντική βελτίωση ο Τερυ, επανέρχεται και ξαναβρίσκει το παλιό καλό του εαυτό...
Mηπως θα έπρεπε κάποιος να πει στους βοηθούς, να είναι λιιιιιιγο πιο ήρεμοι....??
klearxos
Αν θυμαμαι καλα καποιος ειχε αναφερει οτι μετα ειναι οι μεταξυ των δυο αγωνες.
Παντως ή αυτο ειναι ή το συνολικο goal overage οποτε και στις δυο περιπτωσεις ειμαστε απο κατω...

Παντως-και δεν λεω πως θα γινει ετσι- αλλα η Λιετουβος χανει την προκριση ακομα και με ηττα πανω απο 6 ποντους, αν λοιπον εχουμε μια ικανοποιητικη σχετικα διαφορα στην αρχη του τεταρτου δεκαλεπτου ισως να τα παρατησουν....
scales84
QUOTE(klearxos @ Mar 12 2008, 21:47 ) *
Αν θυμαμαι καλα καποιος ειχε αναφερει οτι μετα ειναι οι μεταξυ των δυο αγωνες.
Παντως ή αυτο ειναι ή το συνολικο goal overage οποτε και στις δυο περιπτωσεις ειμαστε απο κατω...

Παντως-και δεν λεω πως θα γινει ετσι- αλλα η Λιετουβος χανει την προκριση ακομα και με ηττα πανω απο 6 ποντους, αν λοιπον εχουμε μια ικανοποιητικη σχετικα διαφορα στην αρχη του τεταρτου δεκαλεπτου ισως να τα παρατησουν....

εδω μας γυρισαν ματς απο -10 μεσα στο παλε σε 1μιση λεπτο.τι να παρατησουν?
Warrior
QUOTE
Τωρα, για το +31 σεναριο της τελευταιας αγωνιστικης, δε λεω, καλο ειναι για να κανουμε χαβαλε και να εχουμε ενα αλλοθι για ψευδαισθησεις, αλλα δε νομιζω πως ανταποκρινεται στη ρεαλιστικη πραγματικοτητα. Φετος, η Λιετουβος, δε νομιζω να εχασε παιχνιδι της, με ανω των 10 ποντων. 39.gif Διορθωστε με αν κανω λαθος...


31 ποντοι δεν ειναι πολλοι ρε παιδια...8 ποντοι σε καθε δεκαλεπτο!! biggrin.gif

Θα συμφωνησω οτι το +31 δεν ανταποκρινεται στην ρεαλιστικη πραγματικοτητα...μονο μαθηματικες
πιθανοτητες εχουμε πλεον.Η ζημια δυστυχως εγινε στο πρωτο παιχνιδι με Φενερ,οταν και χασαμε
το πιο "ευκολο" θεωρητικα παιχνιδι.Τωρα θα θελαμε μια απλη νικη με Λιετουβος!Κριμα,γιατι ηταν μεγαλη ευκαιρια...Οσο σκεφτομαι οτι ειναι αρκετα πιθανο να περασει η Φενερ στους "8" με πιανει μελαγχολια! sad.gif

Χθες η ομαδα το παλεψε οσο μπορουσε το παιχνιδι...Εγινε μεγαλη προσπαθεια,αλλα λυγισαμε απο τα
πολλα φαουλ και απο το γεγονος οτι καποιοι παιχτες μας δεν βρεθηκαν σε καλη μερα.Για να κερδισεις
την Ταου στην Ισπανια πρεπει να κανεις το τελειο παιχνιδι.Ραιτ και Τσαλδαρης δεν βρεθηκαν σε καλη
μερα και δεν πηραμε τους ποντους που χρειαζομασταν απο την περιφερεια.Ειδικοτερα ο Τσαλδαρης,
εκτελεστικα περνα "κριση" τον τελευταιο καιρο.Μου φαινεται οτι εχει χασει την εμπιστοσυνη στο σουτ του.
Το τριποντο που εχασε απο την γωνια ηταν σημειο "κλειδι" στον αγωνα.Θα ολοκληρωναμε σερι 12-0 και
θα μπαιναμε στην τελευταια περιοδο με τελειως διαφορετικη ψυχολογια...

Απο τους υπολοιπους...ο Μασει εξαιρετικος,ο Τερι πολυ καλος,ενω οι Καλαιτζης,Μοτολα και Μποισα
τεθηκαν νοκ αουτ απο τα φαουλ απο τα μεσα του 3ου δεκαλεπτου με αποτελεσμα να ξεμεινουμε απο
λυσεις και να μας ξεφυγουν οι Ισπανοι.Ο Ουασινγκτον "ουτε κρυο,ουτε ζεστη".Παιζει ομως πολυ πιο
ωριμα πια.Χρεωθηκε ομως με μεταφορα μπαλας 2 φορες σε κρισιμα σημεια,αλλα ηταν πολυ αυστηρα
σφυριγματα.Γενικα η διαιτησια ηταν τραγικη....Αν παιζαμε με ελληνικη ομαδα,ακομα θα "σφαζομασταν"!! tongue.gif
euroleague_addicted
http://www.euroleague.net/main/standings

φενερ -11
λιετουβος 8
αρης -56

αν έρθει το +31

λιετουβος -23
αρης - 25

γιατί περνάει ο αρης?

ακόμη και +33 να έρθει:

λιετουβος -25
άρης -23

αλλά θα πρέπει να χάσει και η φενερ στην έδρα της από (αδιάφορη) ταου με 13 ποντους για να παει στο -24

κάνω κάτι λάθος?

μάλλον κατάλαβα τι κάνω λάθος οπότε άκυρο το ποστ. πρέπει να παιζουν οι διαφορές μονο μεταξυ των τριων
klearxos
QUOTE(euroleague_addicted @ Mar 13 2008, 14:39 ) *
http://www.euroleague.net/main/standings

μάλλον κατάλαβα τι κάνω λάθος οπότε άκυρο το ποστ. πρέπει να παιζουν οι διαφορές μονο μεταξυ των τριων


Ακριβως αυτο ειναι!!
Μετρανε μονο οι μεταξυ μας αγωνες
hagi
basketaris και warrior παληκάρια μου τα είπατε όλα..Ήταν ένα καλό σχετικά παιχνίδι για μας μέχρι κάποιο σημείο..Όντως η διαιτησία έδινε πολύ εύκολα τα επιθετικά φάουλ και μας αποσυντόνιζε..Γενικά όμως ξέραμε από την αρχή ότι είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα..Φαινόταν ότι δεν θα κρατούσε πολύ το προβάδισμα αφού κυρίως το διατηρούσαμε με σουτ από μακριά, ενώ η ΤΑΟΥ έπαιζε με πολλές πάσες και πικ εν ρολ.Άρα θέμα χρόνου ήταν.

Πραγματικά αν έμπαινε εκείνο το τρίποντο του Τσαλδάρη θα μειώναμε στους 3 και όλα θα μπορούσαν να γίνουν.Αλλά ο Δημητράκης δεν ξέρω τί έχει πάθει.Μάλλον αυτό που προείπατε,έχει χάσει την αυτοπεποίθησή του.
Ο Ουάσιγκτον με εντυπωσίασε.Ήταν πολύ καλύτερος από τις άλλες φορές και πιο σταθερός στις προσπάθειές του.Μάλιστα εκείνη η τάπα ήταν απίστευτη 77.gif

Γενικά αποσυντονιστήκαμε αρκετά με τα φάουλ και την κλασική πλέον τεχνική ποινή που τρώμε σε όλα τα παιχνίδια τελευταία 68.gif και όλα μάλλον ήρθαν φυσιολογικά..

Δεν πειράζει όμως προσπαθήσαμε και ξέρουμε ότι χάσαμε μόνοι μας την πρόκριση.Τώρα για το +31 δε νομίζω ότι είναι εφικτό αν και όλα γίνονται στο μπάσκετ.Τώρα προσοχή στο πρωτάθλημα..
ΚιτρινιΑΡΗΣ
QUOTE(hagi @ Mar 13 2008, 12:12 ) *
Τώρα για το +31 δε νομίζω ότι είναι εφικτό αν και όλα γίνονται στο μπάσκετ.


Βάλτε τους παίκτες να δουν το βίντεο με την Τρέισερ... τους +31 πόντους να πωρωθούν!!! smiley.gif
Consultant
Eγω ειδα το παιχνιδι και δεν μου φανηκε σε κανενα σημειο οτι οι διαιτητες ευνοησαν την Ταου.Ηταν ενα σημειο που ειχε πλησιασει πολυ ο Αρης και ο Τσαλδαρης εχασε ενα καθοριστικο τριποντο.Εκει θα μπορουσε να γινει κατι θετικο,κατα τα αλλα η Ταου ηταν σαφεστατα ανωτερη συνολικα και γενικα ειναι πολυ πιο ποιοτικη ομαδα απο τον Αρη.Γενικα ο Αρης εκανε μια πολυ αξιοπρεπη πορεια τηρουμενων των αναλογιων και της δυναμικης του.Νομιζω οτι δεν πρεπει να αλλαξει προπονητη,μια χαρα πορεια ειχε ο Χερμπερτ.
basketaris
QUOTE(Consultant @ Mar 13 2008, 14:10 ) *
Eγω ειδα το παιχνιδι και δεν μου φανηκε σε κανενα σημειο οτι οι διαιτητες ευνοησαν την Ταου.Ηταν ενα σημειο που ειχε πλησιασει πολυ ο Αρης και ο Τσαλδαρης εχασε ενα καθοριστικο τριποντο.Εκει θα μπορουσε να γινει κατι θετικο,κατα τα αλλα η Ταου ηταν σαφεστατα ανωτερη συνολικα και γενικα ειναι πολυ πιο ποιοτικη ομαδα απο τον Αρη.Γενικα ο Αρης εκανε μια πολυ αξιοπρεπη πορεια τηρουμενων των αναλογιων και της δυναμικης του.Νομιζω οτι δεν πρεπει να αλλαξει προπονητη,μια χαρα πορεια ειχε ο Χερμπερτ.


Μιλας σοβαρα, φιλε? blink.gif

Σχεδον τα μισα φαουλ που πηρε η Ταου ηταν απο υπερβολικα εως ανυπαρκτα!! Χωρια η ευκολια που διναν μεταφορα μπαλας και αλλα αυστηρα σφυριγματα...

Με τοση επιλεκτικη ευαισθησια στα φαουλ, ο ΑΡΗΣ δεν ειχε καμια ελπιδα να κερδισει εκει μεσα. Ειδικα, απο τη στιγμη που αντιστοιχα φαουλ υπερ μας, δε δοθηκαν ποτε... 68.gif

Δεν αμφισβητειται απο κανενα μας οτι η Ταου δεν εχει καμια σχεση σαν επιπεδο με μας, αλλα το δικαιωμα στην ελπιδα ο ΑΡΗΣ το ειχε μονο αν καταφερνε να παιξει καλη αμυνα. Και αυτο δε μας το επετρεψαν ποτε! Φυσικα και στην ηττα, μεγαλο ρολο επαιξαν και καποια νεκρα διαστηματα, αλλα και η κακη μερα των Ραϊτ και Τσαλδαρη, αλλα αυτο δεν αλλαζει ουτε αναιρει την τραγικη διαιτησια που ειδαμε χθες...

Παντως, θα ηθελα να κανω και ενα ακομη σχολιο. Πιστευω οτι σε ελαχιστα γηπεδα της Ευρωπης, νεκρα σημεια της ταξης των 60'' ή 90'' μπορουν να κοστισουν τοσο μα τοσο πολυ! ohmy.gif Πραγματικα, 1,5 λεπτο να δωσεις στην Ταου, μπορει να σε σκοτωσει μια και καλη! Αρα, με δεδομενη την ποιοτητα και τη διαρκεια της ομαδας στα υπολοιπα διαστηματα του αγωνα, καταλαβαινει κανως ποσο δυσκολο ειναι να φυγεις απο εκει νικητης...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.