Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Και τώρα η υπέρβαση για το final four..
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3
grigoris
Τραγικός χτες ο Ολυμπιακός,πολύ καλή η Ταου και ιδού το 84-59.Κακή άμυνα,ειδικά περιφερειακά (για παράδειγμα 24 πόντους σε 17 λεπτά ο Ρακόσεβιτς blink.gif blink.gif blink.gif ),αισχρή οργάνωση (22 λάθη εκ των οποίων 18 ήταν κλεψίματα της Ταου) και μηδαμινή προσφορά από τους βασικούς μοχλούς της ομάδας (βασικά Πεν και Άκερ).Από την άλλη είχαμε μια ομάδα που όταν έτρεχε ήταν άπιαστη,σε σετ παιχνίδι παρουσιάστηκε πολύ συγκεντρωμένη και με εκπληκτική κυκλοφορία της μπάλας (αρκετές φορές είδαμε επιθέσεις να εκδηλώνονται χωρίς κανείς παίχτης να τριπλάρει τη μπάλα) και δυνατή και ισορροπημένη ανάμεσα σε περιφερειακό παιχνίδι και παιχνίδι μέσα στη ρακέτα.Το μόνο εκνευριστικό ήταν το ορισμένες φορές βρώμικο παιχνίδι τους και κάτι θεατρινίστικα που έκαναν (τούμπες,πεσίματα κτλ.)

Γενικώς είδαμε ένα παιχνίδι όμοιο με το ματς σου ομίλου στη Βιτόρια με τη διαφορά ότι κρίθηκε νωρίτερα από το προηγούμενο.

Όσον αφορά τον Μασιγιάουσκας ήταν φανερά ανέτοιμος από πλευράς επαφής με το παιχνίδι αλλά έδειξε καλά σωματικά,το οποίο είναι και το βασικότερο.Εγώ συνεχίζω βέβαια ακόμα να μην έχω υψηλές προσδοκίες από τον Λιθουανό (6,5 μήνες δεν είναι λίγοι).

Εγώ αναρωτιέμαι με ποια ψυχολογία θα κατέβει ο Ολυμπιακός αύριο γιατί 2 μέρες για να συνέλθεις από τέτοιο κάζο είναι μικρό χρονικό διάστημα...
enypnio
to provlima me ton Olympiako den einai psihologias ...

einai o Penn ama den kanei !!!kies kerdizei ama kanei hanei
AZ1980
QUOTE(reignman @ Apr 4 2007, 08:57 AM) *
το γεγονος οτι τουλαχιστον 10-12 πασες μας κατεληξαν στα ποδια και στις γαμπες συμπαιχτων μας δεν παραξενεψε κανεναν?


Εμένα όχι.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει οργανωτή, οι περιφερειακοί του είναι από μετριοι ως κακοί πασέρ, εκτός φυσικά από τον Ματσιγιάουσκας, ο οποίος είναι μεγάλος πασέρ και τεράστιος παίκτης γενικά.

Ειδικά στη φάση που ο Μάτσε πέρασε με χαρακτηριστική άνεση την πάσα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους προς τον Μπουρούση, αμέσως μετά το πικνρολ που είχαν στήσει οι δυο τους, με κορυφαία ταχύτητα και ακρίβεια, εκεί σκεφτόταν κανείς τον Πεν και έβαζε άνετα τα γέλια ή τα κλάματα.

Πάντως κακώς κατηγορείτε τον Πεν.

Ο άνθρωπος είναι δυάρι, όλοι όσοι ξέρουν έστω και λίγο από μπάσκετ το ήξεραν αυτό πριν καν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Σαν εκτελεστής σουτινγκ γκαρντ είναι επιθετικά μια χαρά παίκτης. Δεν φταίει αυτός που ο προπονητής του έχει δει όνειρο από την αρχή της χρονίάς πως θα παίξει το "μπάσκετ των 100 πόντων" με οργανωτή και βασικό επιθετικό ενορχηστρωτή τον Πεν.

Εδώ εγώ που ούτε προπονητής είμαι, ούτε ιδιαίτερα σχετικός, έχω γράψει εδώ στο φόρουμ πολλές φορές πως ο Ολυμπιακός ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΕΙ με τον Σκούνι στην οργάνωση και πως πρέπει να βρει τρόπο και σχήμα για να τον περάσει στο 2.... Και τα αποτελέσματα με έχουν δικαιώσει, γιατί στα 2 εξαιρετικά παιχνίδια που έκαναν οι ερυθρόλευκοι (με ΠΑΟ και Παρτιζάν εκτός) ο Πεν δεν αγωνίστηκε (τυχαία?) παρά ελάχιστα στη θέση του άσου.
reignman
ο πεν ειναι μια χειροτερη εκδοση του frankie king. no more comments
AZ1980
QUOTE(reignman @ Apr 4 2007, 05:51 PM) *
ο πεν ειναι μια χειροτερη εκδοση του frankie king. no more comments


χε χε... που τον θυμήθηκες αυτόν ρε? Είχε πάντως απίστευτο σώμα...
reignman
ναι ειχε απιστευτο σωμα και ηταν και κοντα στο 1.85... ο πεν με το ζορι παει στο 180 :Ρ
επισης ηταν καλυτερος σουτερ και ειχε και καλυτερο μπασιμο.. αχ ρε φρανκι που εισαι smile.gif

p.s

ειναι 34 τωρα και στο uleb cup εχει : 16.4 ποντους μ.ο , 3,1 ασσιστ , 1,9 κλεψιματα , 34% τριποντα , 52% διποντα smile.gif
Anaz
QUOTE
ειναι 34 τωρα και στο uleb cup εχει : 16.4 ποντους μ.ο , 3,1 ασσιστ , 1,9 κλεψιματα , 34% τριποντα , 52% διποντα
O King παίζει ακομα?? w00t.gif Δεν το ηξερα!
QUOTE
Ειδικά στη φάση που ο Μάτσε πέρασε με χαρακτηριστική άνεση την πάσα ανάμεσα σε δύο αντιπάλους προς τον Μπουρούση, αμέσως μετά το πικνρολ που είχαν στήσει οι δυο τους, με κορυφαία ταχύτητα και ακρίβεια, εκεί σκεφτόταν κανείς τον Πεν και έβαζε άνετα τα γέλια ή τα κλάματα.
Πολυ σωστο!Αυτο ειπα κι εγω πιο πανω,γι'αυτο πιστευω οτι μπορει να βοηθησει η επιστροφη του Ματσε..Και μιλαω για τα πλευοφ με τον Αρη..Γιατι μεχρι αυριο δεν περιμενω να'ναι φυσικα ετοιμος,ενω για τους τελικους με τον Παο,ενας Ματσε δεν ειναι αρκετος.
QUOTE
Πάντως κακώς κατηγορείτε τον Πεν.Ο άνθρωπος είναι δυάρι, όλοι όσοι ξέρουν έστω και λίγο από μπάσκετ το ήξεραν αυτό πριν καν τον αποκτήσει ο Ολυμπιακός. Σαν εκτελεστής σουτινγκ γκαρντ είναι επιθετικά μια χαρά παίκτης.

Και σ'αυτο συμφωνω,δεν φταει ο Πεν,ο προπονητης του φταει,αλλα διαφωνω στο οτι ειναι μια χαρα επιθετικο σουτινγκ γκαρντ.Για ομαδα επιπεδου Τσιμπονας,ναι, αλλα για ομαδα final four,οχι!Εχει χτυπητες αδυναμίες!Ειναι κακος σουτερ αποστασης,και πολυ προβλεψιμος στο πικ ν ρολ.
Παντως ειναι στιγμες που ο αμοιρος ο Πεν δειχνει να το παλευει αλλα τον προδιδει το ολο στησιμο της ομαδας!Οταν πχ παιρνει την μπαλα στα 5 δευτερα τι να σου κανει?
Γενικα συμφωνω στα σχολια του ΑΖ,αλλα νομιζω ειναι εμφανες οτι και ο Γκερσον εχει εγκαταλειψει τον αρχικο σχεδιασμο και προσπαθει να παιξει σε αργα τεμπο με τους ψηλους,εξαλλου σπανια η ομαδα πλεον τρεχει, αλλα..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ, γιαυτο και εχουμε καταληξει να σκιζομαστε να περασουμε τους 60 ποντους απεναντι σε ομαδες που ξερουν να αμυνονται..Τον προδιδει επισης το γεγονος οτι δεν διαθετει δημιουργικα γκαρντ που να ξερουν να πασαρουν!Ο Ματσε ειναι τραυματιας,και ο Ακερ "αδιαφορος".
AZ1980
QUOTE
διαφωνω στο οτι ειναι μια χαρα επιθετικο σουτινγκ γκαρντ.Για ομαδα επιπεδου Τσιμπονας,ναι, αλλα για ομαδα final four,οχι!Εχει χτυπητες αδυναμίες!Ειναι κακος σουτερ αποστασης,και πολυ προβλεψιμος στο πικ ν ρολ.


Έχεις απόλυτο δίκιο. Πράγματι είναι αδυναμίες του αυτές, και συμφωνώ πως δυάρια με κορμί άσου και τέτοιου είδους ελλείψεις είναι κατάλληλα για ομάδες με χαμηλότερους στόχους από εκείνους του Ολυμπιακού. Αλλά δεν παύει να αγωνίζεται σχεδόν ολόκληρη τη χρονιά σε θέση (οργανωτής) που δεν του ταιριάζει και που δεν μπορεί να την χειριστεί αποτελεσματικά. Πέραν του χάους, των λαθών και της αργοπορίας που προκαλεί ο Πεν όταν παίζει στον άσο, αχρηστεύεται στη θέση αυτή και το βασικό του πλεονέκτημα, και μάλιστα εξελίσσεται και σε μειονέκτημα... Ο Πεν ειδικεύεται (ακριβώς όπως ο Έντνι) στα λεγόμενα "drives υψηλού ρίσκου"... Η ικανότητά του στις μπούκες είναι το βασικότερο προσόν του και εκείνο στο οποίο στηρίχθηκε για να φτιάξει όνομα. Όταν ένας τέτοιος παίκτης μπαίνει στην κορυφή της επίθεσης ως πλέι μέικερ (και άρα επιλέγεται και για να είναι ο πρώτος που θα γυρίσει στην άμυνα) χάνει πλέον την ευχέρεια να επιχειρεί κατά βούληση τέτοιες φάσεις, που να τον φέρνουν βαθιά στην αντίπαλη άμυνα, αφού σε ενδεχόμενή αστοχία ή λάθος του ο αντίπαλος βγάζει αιφνιδιασμό στο πι και φι.

QUOTE
Παντως ειναι στιγμες που ο αμοιρος ο Πεν δειχνει να το παλευει αλλα τον προδιδει το ολο στησιμο της ομαδας!Οταν πχ παιρνει την μπαλα στα 5 δευτερα τι να σου κανει?


Σωστό και πάλι... Αξίζει να σημειωθεί όμως πως οι επιθέσεις του Ολυμπιακού φτάνουν σε αυτό το "σημείο πανικού" ακριβώς γιατί ο Πεν έχει 1-2 φορές αποτύχει να στήσει αποτελεσματικό πικνρολ στην αρχή τους... Δηλαδή, πράγματι λίγα μπορεί να κάνει με 5 δεύτερα στη διάθεσή του, αλλά είναι και ο βασικότερος (αρνητικός) πρωταγωνιστής των επιθέσεων που καταλήγουν έτσι.

QUOTE
νομιζω ειναι εμφανες οτι και ο Γκερσον εχει εγκαταλειψει τον αρχικο σχεδιασμο και προσπαθει να παιξει σε αργα τεμπο με τους ψηλους,εξαλλου σπανια η ομαδα πλεον τρεχει, αλλα..ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ


Ακριβώς. Και δεν μπορεί γιατί ο "5-5 μπάσκετ" προσανατολισμός μιας ομάδας υψηλού επιπέδου και οι αυτοματισμοί μισού γηπέδου που κάτι τέτοιο απαιτεί δεν είναι πράγματα που κατακτώνται έτσι απλά, στη μέση της χρονιάς, ως PlanB... Είναι υπόθεση μηνών, ή και χρόνων δουλειάς... Από το καλοκαίρι μια ομάδα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει, τι ταιριάζει στο υλικό της, πως θα εκμεταλλευτεί τα δυνατά της σημεία. Αν εκεί γίνει λάθος μετά όλα πάνε στραβά. Και σπάνια σε ομάδες αυτού του επιπέδου στο οποίο βρίσκεται ο Ολυμπιακός έχουν γίνει τόσο τρανταχτά λάθη σε αυτό το κομμάτι του σχεδιασμού, όσο αυτά που έκανε φέτος ο Πίνι...
Anaz
QUOTE
Ο Πεν ειδικεύεται (ακριβώς όπως ο Έντνι) στα λεγόμενα "drives υψηλού ρίσκου"...
Φυσικα δεν με "χαλανε" τετοιοι παιχτες,αντιθετως..Αρκει οπως σωστα επισημανες να υπαρχει ενα οργανωτικο πλευμεκερ διπλα τους.Απ'τον Πεν παντως υπαρχουν πιο αποτελεσματικοι παιχτες σε αυτο το κομματι.Ενας απο αυτους κι ο Εντνι,που επιπλεον ειναι κ καλυτερος πασερ.
QUOTE
Και δεν μπορεί γιατί ο "5-5 μπάσκετ" προσανατολισμός μιας ομάδας υψηλού επιπέδου και οι αυτοματισμοί μισού γηπέδου που κάτι τέτοιο απαιτεί δεν είναι πράγματα που κατακτώνται έτσι απλά, στη μέση της χρονιάς, ως PlanB...
Πολυ ευστοχο σχολιο!
Γι'αυτο ομως δεν συμφωνω απολυτα σε αυτο που ειπες πιο πανω..:
QUOTE
Aν ο Ολυμπιακός πάει σε γρήγορο τέμπο θα χάσει και στο ΣΕΦ. Απέναντί του έχει τη γρηγορότερη ομάδα της Ευρώπης.
Ο Ολυμπιακος δεν διαθετει τους αυτοματισμους και τα συστηματα για να εκμετταλευτει αυτην την δυναμη του!Επιπλεον απεναντι στις παγιδες της αμυνας της Ταου,οι ανεπαρκεις γι'αυτη τη δουλεια περιφερειακοι του μαλλον θα τα (ξανα)χασουν.. Οποτε ο Ολυμπιακος πρεπει σιγουρα οπου βρει ευκαρια να τρεξει να βγαλει μερικα ευκολα καλαθια,αλλιως δεν βλεπω τα περναμε τους 70 ποντους!Φυσικα ΔΕΝ μιλαω για run n gun παιχνιδι,γιατι η Ταου ειναι πραγματι απ'τις γρηγοροτερες ομαδες στην Ευρωπη, αλλα για μια λογικη διαχειριση του transition game που θα δωσει την ευχερεια στους γρηγορους περιφερειακους μας να δωσουν αυτο που μπορουν.Αν δηλαδη ο Ολυμπιακος καταφερει να εκμετταλευτει καλυτερα τους ψηλους του,και οπου μπορεσει και με συνεση βγαλει και μερικους αιφνιδιασμους,μπορει να κερδισει..Σε διαφορετικη περιπτωση αν παει σε πολυ αργο κλειστο παιχνίδι μαλλον θα βγει χαμενος,ιδιαιτερα αν η Ταου-παιζοντας χωρις αγχος- αρχισει να ευστοχει απ'την περιφερεια!
AZ1980
Ναι, ναι, εννοείται, όταν είπα ότι θα χάσει από την Ταού αν πάει σε γρήγορο παιχνίδι εννοούσα σε ραν εντ γκαν παιχνίδι, στο στιλ που επεδίωκε ως τον Γενάρη, και το είπα αυτό απαντώντας σε κάποιο φίλο που ανέφερε το "πιο γρήγορο τέμπο" σαν πιθανή επιδίωξη του Ολυμπιακού στη ρεβάνς.

Το ελεγχόμενο transition για να καλυφθούν τα κενά παραγωγικότητας (που προκύπτουν από την έλλειψη αυτοματισμών και αξιόπιστου οργανωτή στο 5-5), ενταγμένο σε ένα τρόπο παιχνιδιού που γενικά θα στοχεύει στην επιβράδυνση του ρυθμού, αποτελεί μονόδρομο για το σημερινό ματς, και η ανάλυσή σου Anaz είναι flawless.

Σημειώνω για πολλοστή φορά πως ο Ολυμπιακός ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΕΤΣΙ φέτος, στα παιχνίδια με ΠΑΟ και Παρτιζάν, εκτός έδρας και τα δύο.

Αυτό συνέβη γιατί ο Γκέρσον στα παιχνίδια αυτά είχε υποκύψει επιτέλους στην κοινή λογική, κρατώντας σχεδόν μόνιμα στο παρκέ κάποιον άσο για να βοηθά τον Πεν στον ρόλο του ως εκτελεστή και διασπαστή της άμυνας με διεισδύσεις. Έτσι το τέμπο βρέθηκε στον έλεγχο των ερυθρόλευκων, ανοίγοντας δρόμο για να μπουν αποτελεσματικά οι ψηλοί στο παιχνίδι της ομάδας και να επιτευχθεί λελογισμένο transition χωρίς πολλά ρίσκα ή λάθη.

Μετά με τη Μπανταλόνα εκτός αυτή η λογική εγκαταλείφθηκε, και επιστρέψαμε, άγνωστο το γιατί, στο τουρλουμπούκι.

Ελπίζω μπροστά στο φάσμα του αποκλεισμού ο Πίνι να συνέλθει. Ήδη τα πράγματα έχουν γίνει από πολύ δύσκολα έως ακατόρθωτα.
Zmac
Μαγκες εγω εκλεισα την τηλεοραση.Δεν αντεχοταν η ηττα.Τα μονα πραγματα που κρατησα απτον αγωνα ηταν:

Αρνητικα:
  1. Τα λαθη μας
  2. Το run n' gun της 3ης περιοδου
  3. Και η "αερινη" βολη του Σοφο icon_drunk.gif

Θετικα:
  1. Η 1η και η 2η περιοδος
  2. Η θεληση στα τελευταια δευτερολεπτα
reignman
εκτος απο τον ντομερκαντ και τον ματσας... κανεις αλλος δεν παλεψε.. ο ματσας ηταν ο μοναδικος που εβγαζε παθος μεσα στο παιχνιδι.. αλλα και οταν καθοταν στον παγκο. εδινε συμβουλες φωναζε χειροκροταγε... δυστιχως κυριοι εκτος απο τον μασιγιαουσκας δεν ειδα κανεναν αλλο να ζει την ενταση του συγκεκριμενου αγωνα.
ο δε αρχηγος μας παπαμακαριος.. ειδα να ριχνει και κατι ειρωνικα γελακια στον παγκο τα οποια με εκνευρισαν ως εκει που δεν παει αλλο. ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ
apkat
Ειναι ντροπη να μιλαμε ετσι για τον αρχηγο της ομαδας οταν εχει δειξει σε ολη τη χρονια το παθος και ειναι απο τους ελαχιστους που προσπαθουν τοσο..

Αν εσυ ειδες τα γελακια και δεν εχεις την προσπαθεια του μεσα στο χρονο τι να πω;;;;;;;; 68.gif 68.gif 68.gif 68.gif
Zmac
QUOTE(reignman @ Apr 5 2007, 11:10 PM) *
εκτος απο τον ντομερκαντ και τον ματσας... κανεις αλλος δεν παλεψε.


wink.gif Σωστος.Μονο ο Ματσε που φωναζε ,χειροκροταγε κ παλευε ο Ντομερκαντ που ηθελε να μειωσει και επαιζε με μεγαλη θεληση και ο Πεν που εβγαλε πολυ παθος (αλλα μετα το παθος οδηγησε σε λαθη) κρατουσαν την ομαδα και στηριζαν τους συμπαικτες τους
apkat
Δηλαδη το Μπουρουση με 13 ριμπ και τον Ζιζτςμε 11π και 9 ριμπ δεν τον ειδατε ρε παιδια;;
Zmac
Τους ειδα αλλα μετα απο καποια φαση φανηκε σαν να τα παρατησαν...Δεν ξερω, κουραση να το πω;,ψυχολογια να το πω;;;;Δεν ξερω τι να πρωτοπω...
apkat
Οτι ειχαν απεναντι τους το Σκολα και το Σπλιτερ να πεις σε καλη κατασταση και παρολαυτα παλεψαν οσο μπορουσαν..
nikefalin
QUOTE(apkat @ Apr 5 2007, 11:50 PM) *
Δηλαδη το Μπουρουση με 13 ριμπ και τον Ζιζτςμε 11π και 9 ριμπ δεν τον ειδατε ρε παιδια;;


Μόλις επέστρεψα από το γήπεδο, σύντεκνε apkat τελικά είχα δίκιο για τον Πίνι...
Ο Σκούνι σήμερα έκανε ρεκόρ..., δεν πέρασε ούτε ένα pick&roll.
H ομάδα μπροστά όποτε δεν έκανε κάποιος από τους Αμερικανούς του κεφαλιού του,έπαιζε ένα pick & pop για να σουτάρει ο Χόσκιν από τα 5-6 μέτρα...
Ο Μάτσε ήταν συγκηνητικός αλλά ολοφάνερα ανέτοιμος.
Προσυπογράφω ότι έχετε πει για τη μη χρησιμοποίηση Χαρίση - Μανώλη
Στην άμυνα ο coach Πινι μήπως έχει ακούσει τι σημαίνει rotation ?
Αγγλικά ξέρει, θα έπρεπε λοιπόν να το μάθει και να το δείξει...
thrylos7
Τα παιδιαριώδη λάθη τα αφήσαμε στην περυσινή χρονιά... τα θυμηθήκαμε φέτος. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς, όσο μέτριοι κι αν είμασταν...

Καλή η κριτική στον Γκέρσον (πραγματικά καλή!) αλλά τί να σου κάνει κι αυτός όταν γίνονται μέσα στο γήπεδο κάποια τρελά πράγματα...

Όχι ότι έτσι θα πηγαίναμε για κάτι καλό στη Βιτόρια..

Είναι πραγματικά ανήκουστο να τροφοδοτούνται μόλις 3-4 φορές σε ολόκληρο τον αγώνα οι ψηλοί μας και ακολούθως να παίρνουν προσπάθεια.. Τί σουτ και κακό ήταν αυτό;

Μου άρεσε πάρα πολύ ο Μάτσε.. το δήλωσε και ο Πίνι..

Ήταν ο μόνος που ζούσε το παιχνίδι (μαζί με τον Ντόμερκαντ ασφαλώς που ολόκληρη τη χρονιά αποτελεί υπόδειγμα)...

Δυστυχώς, οι μισθοφόροι παίκτες σου μειώνουν κάτι από την αξία σου...

Συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα τώρα... Συνεχίζω να πιστεύω στις δυνατότητες αυτής της ομάδας..


Όσον αφορά το σχόλιο μου για την ...πανίσχυρη περιφέρειά μας, μάλλον παρασύρθηκα από ...fantasy καταστάσεις, αναφερόμουν μόνο στις θέσεις 2-3.. Τα είχαμε συζητήσει βέβαια τι μπορεί και τι δε μπορεί να κάνει αυτή η περιφέρεια AZ1980, αλλά ακόμα και τώρα, Μάτσε, Ντόμερκαντ, Άκερ και Πεν μου δημιουργούν πληρέστερη γραμμή από τους Σοφοκλή, Ζίζιτς, Μπουρούση.. (και Χόσκιν).

Κλείνει απογοητευτικά πάντως η χρονιά στην Ευρώπη φέτος... Αποτυχία!
panos75
Δήλωση Γκέρσον:
QUOTE
Στην σειρά των αγώνων με την Ταού ο μοναδικός υγιής παίκτης στην καρδιά ήταν ο Ματσιγιάουσκας. Παίζαμε με έναν υγιή και 11 τραυματίες".


Και απορία δική μου: ποιός έφερε στον Ολυμπιακό όλους αυτούς τους ''τραυματίες''; Και ποιός ευθύνεται για την εικόνα που παρουσιάζουν στο παρκέ; Ωραία τα ευφυολογήματα αλλά που και που να κοιτάζουμε και την καμπούρα μας στον καθρέφτη. Αλλιώς θα καταντήσουμε σκετσάκι από τους ΑΜΑΝ όπως ο Ιωαννίδης.
losers can win
Ο ολυμπιακός το καλοκαίρι προτίμησε να οικοδομήσει μια νέα ομάδα, με διαφορετική φιλοσοφία από την ομάδα του καζλαουσκας. Απόκτησε πολλούς παίκτες και δεν προσπάθησε να διατηρήσει κάποιο κορμό από πέρυσι.Μου φαίνεται λογικό λοιπόν μια νέα ομάδα να μην καταφέρει να μπει στην τετράδα της ευρολιγκα.
Η φετινή πορεία του ολυμπιακού μπορεί να αποτελεσει μεγάλο μάθημα για τον γκερσον που διατυμπάνιζε το μπασκετ 100 ποντων και του χρόνου να εμφανιστεί πολύ βελτιωμένος (παίρνουμε ως δεδομένο οτι δεν θα ξαναδιαλυθεί η ομάδα).
Ο αποκλεισμός από την ταου (την επόμενη πρωταθλητρια ευρώπης κατ'εμέ) αυτος καθ'αυτός δεν είναι αποτυχία
Το να μην έχει οργανωτή ο ολυμπιακός είναι
apkat
Mα βρε Νικεφαλιν για τα απραγμοτοποιητα και καποιες φορες χαζα πικ ν ρολ δεν ευθυνονται οι ψηλοι..Ευθυνεται η περιφερια που εκτος των ματσε Ακερ δε ξερει να τα παιξει..Αυτοι οσο προσπαθησαν καλοι ηταν..
Anaz
QUOTE
Mα βρε Νικεφαλιν για τα απραγμοτοποιητα και καποιες φορες χαζα πικ ν ρολ δεν ευθυνονται οι ψηλοι..Ευθυνεται η περιφερια που εκτος των ματσε Ακερ δε ξερει να τα παιξει..Αυτοι οσο προσπαθησαν καλοι ηταν..
φταινε ΚΑΙ αυτοι..!ή καλυτερα..ο Πινι! Ο ολυμπιακος δεν μπορει ουτε ενα σκριν της προκοπης να βγαλει!Η δε αλληλοκαλυψη κ το Rotation στην αμυνα στα πικ ν ρολ των αντιπάλων ειναι αστεια!ΚΑΙ σε αυτο η ευθυνη δεν βαραινει μονο τους περιφερειακους!

Τωρα..μερικα μικρα σχολια για το ματς.
Ο Ολυμπιακος πηρε σχεδον το max απο αυτο που θα μπορουσε να παρει στο σκοραρισμα απ'τους περιφερειακους του!Συνολο 64 ποντους!!Στους ψηλους ηταν το προβλημα στους οποιους δεν περασε παρα ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ πασες στην ρακετα και πηρε μόλις 25 πόντους,ακποιοι μαλιστα απο σουτακια εκτος ρακετας!Ιδιαιτερα τον παραγοντα Σοφο δεν τον εκμετταλέυτηκε καθόλου!! Αυτο ομως που τον προδωσε περισσότερο ηταν οι αργες επιστροφες στην αμυνα και η ανυπαρκτη αλληλοκαλυψη,προβλήματα που δεν παρουσιαστηκαν χτες,εμφανιζονται ολη τη χρονια!Ο Ολυμπιακος σημερα δεν ηταν κακος,ουτε μετριος!Σε σχεση τουλαχιστον με οτι εχει δειξει ως τωρα..ηταν καλος!Τιποτα σπουδαιο βεβαια αλλα οχι και κακός!δηλαδη τα λαθη που εκανε είναι λάθη που κανει ολο το χρονο,δεν τα εκανε ξαφνικα σημερα για να τον θεωρησω κακο..Απλα κοντρα στην πολυ καλυτερη Ταου επρεπε να κανει ενα ΠΟΛΥ καλο παιχνιδι για να την κερδισει!Οπως σε Οακα,Παρτιζαν..

Επισης να πω οτι η Ταου ειναι σαφως καλυτερη ομαδα κ αξιζει με το παραπανω την παρουσια της στο Φαιναλ Φορ,και δεν χρειαζοταν την ευνοια της διαιτησιας για να προκριθει!Τοσο πολυ βιαζονταν που δεν θελαν ουτε τριτο ματς?

Κατα τ'αλλα η ομαδα χειροκροτηθηκε,το ιδιο κ ο Μαλκοβιτς και η Ταου!Μονο ο Γκερσον αποδοκιμαστηκε στην εξοδο αλλα οχι εντονα!Λιγοι ηταν αυτοι,και πεταξαν κ κανα δυο αναψυκτικα!Αποδοκιμασια γνωρισε ο Γκερσον επισης στην αλλαγη του Ματσε,και οταν εβαλε τον Χαριση τον οποιο ο κοσμος ζηταγε επιμονα.. Καποιες προκαταληψεις του κοσμου δεν θ'αλλαξουν ποτε..

Πραγματι πολυ φιλοτιμος και ψυχωμενος ο Ματσε!Ασε που πρεπει να ηταν ο μονος παιχτης που εκανε κινηση χωρις τη μπαλα!Καλυτερος απ'ότι περιμενα αλλα βεβαια εκανε και αρκετα λαθη.. Γενικα μπορει να προσφερει πολυ στα πλευ οφ,αρκει να τον βοηθησει και η ομαδα..Δεν ειναι παιχτης που θα παρει μονος την ομαδα στην πλατη..Πρεπει να δουλεψει η ομαδα γι'αυτον για να προσφερει αυτα που μπορει..
apkat
QUOTE
Αποδοκιμασια γνωρισε ο Γκερσον επισης στην αλλαγη του Ματσε,και οταν εβαλε τον Χαριση τον οποιο ο κοσμος ζηταγε επιμονα.. Καποιες προκαταληψεις του κοσμου δεν θ'αλλαξουν ποτε..


Κριμα που δεν ειμαι Αθηνα για να τσακωθω με κανενα στο γηπεδο.. tongue.gif tongue.gif

Το κολλημα του κοσμου με τον Χαριση πραγματικα αδυνατω να το καταλαβω..Μιλαμε οτι ο παικτης ειναι τραγικα ακοντρολαριστος,οι ηρωικες του προσπαθειες χαζες και συνηθως αναποτελεσματικες ενω δεν εχει καμια γνωση στο πικ ν ρολ που ψαχνει οπ Πινι..Για το σουτ του(τουβλο χωρις καμια καμπυλη) δε συζητω καν..Αυτος που νομιζω οτι αδικηθηκε στη συγκεκριμενη σειρα απο τον Πιινι ειναι ο αρχηγος που ειναι ο μονος κοντρολαροσμενος γκαρντ εκτος του Ματσε οποτε η παρουσια του θα ηταν σημαντικη..

Επισης ο (χαζος που καλυτερα θα ηταν κατα τη γνωμη να απουσιαζει) κοσμος(ειπε και ο Πινι οτι εδιναν αρνητικη ενεργεια) θα πρεπει να καταλαβει οτι πρωτον ο Ματσε δε4ν ειναι Μεσσιας που θα παρει την ομαδα απο το χερι και θα διορθωσει ολα τα λαθη και δευτερον οτι μολις εχει επανελθει απο μεγαλο τραυματισμο και δεν ειναι ευκολο να παιζει πανω απο 15-20 λεπτα..
Anaz
Ενταξει η αληθεια ειναι οτι αν κι ο Πεν δεν ηταν κακος,ελειπε παλι η παρουσια ενος πλευμεκερ που θα τον απλελευθερωσει,αλλα ειμαι βεβαιος οτι ο Χαρισης δεν ειναι αυτος..Επρεπε παντως να τον χρησιμοποιησει περισσοτερο διπλα στον Πεν.Αμα φτανουμε να ζηταμε να μπει ο Χαρισης,να οργανωσει την ομαδα,μιλαμε για καταντια.. ο Παπαμακαριος πραγματι εχει παραγκωνιστει υπερβολικα..Κριμα!

Ο Ματσε ειναι περισσοτερο..παιχτης που στηριζεται στην ομαδα και οχι παιχτης να στηριχτει η ομαδα πανω του.. wink.gif (Για οποιον καταλαβαινει τι εννοω..)

Επισης ξεχασα να δηλωσω φαν της φετινης Ταου!! 41.gif Εξακολουθω να πιστευω οτι αυτη η ομαδα στην βραδια της δεν χανει απο κανεναν στην Ευρωπη,και περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον τον ημιτελικο κοντρα στον Παο. Αν ο Παο εκμετταλευτει τον παραγοντα εδρα μπορει να βγει κερδισμενος!Σε διαφορετικη περιπτωση θα πρεπει οι φιλοι του Παο να ξεχασουν κ για φετος το ονειρο του τρεμπλ..
AZ1980
QUOTE(Anaz @ Apr 6 2007, 03:14 AM) *
Επισης ξεχασα να δηλωσω φαν της φετινης Ταου!! 41.gif Εξακολουθω να πιστευω οτι αυτη η ομαδα στην βραδια της δεν χανει απο κανεναν στην Ευρωπη,και περιμενω με μεγαλο ενδιαφερον τον ημιτελικο κοντρα στον Παο. Αν ο Παο εκμετταλευτει τον παραγοντα εδρα μπορει να βγει κερδισμενος!Σε διαφορετικη περιπτωση θα πρεπει οι φιλοι του Παο να ξεχασουν κ για φετος το ονειρο του τρεμπλ..



Εδώ για πρώτη φορά θα διαφωνήσω απόλυτα με τον Anaz. Δεν είναι η έδρα το μόνο όπλο του ΠΑΟ απέναντι στην Ταού. Πράγματι πρόκειται για εκπληκτική ομάδα, αλλά απέναντι στην ομάδα του Ζοτς οι ομάδες παύουν να φαίνονται τόσο εκπληκτικές. Θα είναι μεγάλο ντέρμπι, και θα ήταν μεγάλο ντέρμπι όπου κι αν έπαιζαν οι δυο ομάδες.

Για τον Ολυμπιακό τα έχω γράψει αυτά που πήγαιναν στραβά καμιά εκατοστή φορές, πολύ πριν έρθει αυτός ο αποκλεισμός. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, ούτε περίμενα να χάσει από μια καλοκουρδισμένη μηχανή για να επιβεβαιώσω όλα όσα έχω αναλυτικά καταθέσει. Παραπέμπω σε όλα τα παλαιότερα ποστ μου.

Επίσης θέλω να δηλώσω για άλλη μια φορά εντυπωσιασμένος από τον μέγα Μάτσε. Πάντα τον θεωρούσα παίκτη με μεγάλη καρδιά, αλλά οι φετινοί του ηρωισμοί τον ανεβάζουν ακόμα πιο πολύ στην εκτίμησή μου. Χθες παρουσίασε μια σπάνια επίδειξη ψυχικής δύναμης και refuse to lose νοοτροπίας.
nikefalin
QUOTE(AZ1980 @ Apr 6 2007, 09:05 AM) *
Επίσης θέλω να δηλώσω για άλλη μια φορά εντυπωσιασμένος από τον μέγα Μάτσε. Πάντα τον θεωρούσα παίκτη με μεγάλη καρδιά, αλλά οι φετινοί του ηρωισμοί τον ανεβάζουν ακόμα πιο πολύ στην εκτίμησή μου. Χθες παρουσίασε μια σπάνια επίδειξη ψυχικής δύναμης και refuse to lose νοοτροπίας.

Έχω την εντύπωση πως ο Μάτσε ήταν ο κύριος λόγος που το παιχνίδι το πάλεψε εως τέλους η ομάδα, δίχως αυτόν άνετα θα μπορούσε η διαφορά να ξεφύγει.
Επίσης η διαιτησία ήταν χαρακτηριστική των προθέσεων της ULEB, όχι όμως καθοριστική. Υπήρχε μια ψιλοαβάντα στην TAU. Δεν κατάλαβα όμως γιατί τα έχωναν με συνθήματα στον Βασιλακόπουλο σε παιχνίδι της ULEB biggrin.gif
Igor
Aυτος ο Σπλιτερ ειχε βαλει στο πρωτο ημιχρονο 3,4 γκολ-φαουλ.. Αν ειναι να του κανεις φαουλ κανε το δυνατο να το νοιωσει ο παιχτης καλα....

Δυσκολη ομαδα, καλοδουλεμενη ο ΠΑΟ πρεπει να παιξει πολυ καλα για να την νικησει.
grigoris
Ο Ολυμπιακός πάντως φέτος όσα κρίσιμα ματς έχασε τα έχασε από την άμυνα (απουσία αλληλοκάλυψης) και από τα πολλά λάθη του (κακή οργάνωση).Το αποκορύφωμα δε των 2 αυτών στοιχείων ήταν η σειρά με την Ταού.Συμφωνώ πως θα έπρεπε στο rotation ο Παπαμακάριος να προηγείται των Στεφάνοφ (πέρασε και δεν ακούμπησε) και Χαρίση πίσω από τον βασικό πόιντ-γκαρντ (που δεν είναι και πολύ απ'αυτό) Πεν.

Αυτό που μένει είναι ότι ο Ολυμπιακός φτάνει με καλύτερο υλικό από πέρσι στο ίδιο σημείο και μάλιστα αποκλείεται χωρίς νίκη ενώ πέρσι έσπρωξε την Μακάμπι στα όρια.Αυτό σημαίνει πως ο Πίνι έχει βάλει το κεφάλι του πολύ βαθιά στον ντορβά και πρέπει να βγάλει κάποιον (υπερμεγέθη) λαγό από το καπέλο για να σωθεί...
Anaz
QUOTE
Δεν είναι η έδρα το μόνο όπλο του ΠΑΟ απέναντι στην Ταού. Πράγματι πρόκειται για εκπληκτική ομάδα, αλλά απέναντι στην ομάδα του Ζοτς οι ομάδες παύουν να φαίνονται τόσο εκπληκτικές. Θα είναι μεγάλο ντέρμπι, και θα ήταν μεγάλο ντέρμπι όπου κι αν έπαιζαν οι δυο ομάδες.
Nαι,φυσικα!Συμφωνω! Iσως να μην το διατυπωσα σωστα.Φυσικα και θα ηταν μεγαλο ντερμπι οπου κι αν επαιζαν!Απλα εγω αν ηταν σε ουδετερο γηπεδο θα εδινα 52-48 υπερ της Ταου.Ο παραγοντας εδρα ομως θα παιξει σημαντικο ρολο,μπορει καλο μπορει κ κακο..Σε περιπτωση που παιξει κακο,πιστευω οτι ο Παο θα χασει!Αυτο εννοούσα. Οπως βλεπω ομως τον Παο στα τελευταια ματς,πιστευω οτι αν δεν φορτωθει χωρις λόγο η ομαδα με το αγχος του φαβορι,θα κερδισει.Τεσπα,αυτα θα τα πουμε οταν ερθει η ωρα.. biggrin.gif
QUOTE
Επίσης θέλω να δηλώσω για άλλη μια φορά εντυπωσιασμένος από τον μέγα Μάτσε. Πάντα τον θεωρούσα παίκτη με μεγάλη καρδιά, αλλά οι φετινοί του ηρωισμοί τον ανεβάζουν ακόμα πιο πολύ στην εκτίμησή μου. Χθες παρουσίασε μια σπάνια επίδειξη ψυχικής δύναμης και refuse to lose νοοτροπίας.
Πραγματι!Θα ανταποδωσω τα καλα λογια προς τον παιχτη της ομαδας μου δηλώνοντας φαν του ετερου Λιθουανου Σισκάουσκας! biggrin.gif Αυτος ο παιχτης (ως αλλος Παπαλουκας) στα κρισιμα σεληνιαζεται,και τον θεωρω βαρομετρο για το final four..
Pantel
αυτό που μου έκανε εντύπωση στο Σισκάουσκας είναι η σταθερότητα-συνέπεια. Ακόμη και στο ματς με τον ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, όπου όλη η ομάδα ηταν σε άσχημη μέρα(πχ Μπετσίροβιτς 0/6 και με σουτ αμαρκάριστα παρακαλώ), ήταν ο μόνος που είχε ευστοχία., δεν καταλάβαινε από άγχος τπτ. Φοβερός παίκτης, μου έχει κάνει πολύ εντύπωση αυτή η σταθερότητα
Zmac
Σοφό άρθρο .....
enypnio
sofotato kai ego eipa pesta xrisostome molis to diavasa smiley.gif
nikefalin
QUOTE(enypnio @ Apr 6 2007, 08:34 PM) *
sofotato kai ego eipa pesta xrisostome molis to diavasa smiley.gif


Ο ....χρυσόστομος αγαπάει τον Γκέρσον σε κάθε του άρθρο και κοιτά να του αποδίδει ότι λιγότερο θα μπορούσε να αποδόσει.
Σε κάποια σημεία λέει αλήθειες, αλλά στα σημεία που αφορούν τον προπονητή κάνει μια ωραία γαργάρα και το ξεπερνά σαν κάτι το επουσιώδες.
Το χω ξαναγράψει, ο σεβασμός για τον Πίνι χάθηκε για μένα στον αγώνα πρωταθλήματος με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ, οπού αντί να έχει τα μάτια του 104, στα 25΄΄ πριν το τέλος και με τη διαφορά στο +5 ή +6 γύρισε στον κόσμο κει έστελνε φιλάκια και κούναγε τα χεράκια του σαν τον αμίμητο Λάζαρο Λετσιτς. Ο άνθρωπος δεν είναι μυρωδιάς, αλλά είναι σίγουρα υπερτιμημένος. Παραδείγματα υπάρχουν μπόλικα στον χώρο ( για να θυμήσω και τον άλλον περίφημο "2 cups you know" Παβλίσεβιτς).
Έφτιαξε φέτος μια ομάδα χωρίς εμφανή αμυντική ισορροπία ,χωρίς οργάνωση. Οι διορθωτικές του κινήσεις ήταν από δυσνόητες εώς ανούσιες.
Οι απαιτήσεις ήταν παρόμοιες με την ομάδα που δούλευε τόσα χρόνια, τη Μακάμπι. Μήπως δεν πήρε ότι ήθελε ?
Μήπως δεν είχε πίστωση χρόνου( οι 2 ήττες στην αρχή αρχή από ΠΑΟ στο ΣΕΦ και από την ΕΦΕΣ πέρασαν χαλαρά) ?
Μήπως δεν έκανε ότι ήθελε ( έχει ακόμα να λέει ο ΜακΝαμάρα για το 1 λεπτό συμμετοχής...)?
άρα....

Κρύβωντας μέσα μου τον αιώνιο προπονητή-πρόεδρο-παίκτη κλπ, θα έλεγα στους Αγγελόπουλους να συμφωνήσουν από τώρα για τη νέα σεζόν με τον Περάσοβιτς που είναι ελεύθερος, νέος, πειθαρχημένος και δουλεύει. Μη μου πείτε πως το φετινό μπάτζετ της ΤΑΟΥ δεν είναι συγκρήσιμο με αυτό της ομάδας.
Pantel
αυτός έφυγε από την ΤΑΟΥ γιατί είχε πρόβλημα υγείας αν θυμάμαι καλά. Δύσκολο να έρθει σε εσάς, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
Πάντως πέρυσι ο Καζλάουσκας ήταν πολύ καλός για εσάς και κρίμα που έφυγε 68.gif
nikefalin
QUOTE(Pantel @ Apr 6 2007, 10:39 PM) *
αυτός έφυγε από την ΤΑΟΥ γιατί είχε πρόβλημα υγείας αν θυμάμαι καλά. Δύσκολο να έρθει σε εσάς, βέβαια ποτέ δεν ξέρεις.
Πάντως πέρυσι ο Καζλάουσκας ήταν πολύ καλός για εσάς και κρίμα που έφυγε 68.gif

Pantel δεν ειμαι με τους "εσας",ούτε με τους "αλληνοί" biggrin.gif

Ο Περάσοβιτς είχε όντως πρόβλημα υγείας, αλλά οι γιατροί του έδιναν το ΟΚ. Για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο η ΤΑΟΥ τον άφησε (έτσι κι αλλιώς τρένο πήγαινε)
enypnio
ρε δεν λέω ότι δεν έχει κάνει λάθη ο Οβριός ... αλλά δεν έχει κάνει μόνο ο Οβριός, φταίνε πολλοί για την φετινή εικόνα της ομάδας.

και όλοι θάβουνε μόνο τον Γκέρσον και τον Πεν ... ε εντάξει

και το χειρότερο από όλα είναι η κουτσομπολίστικη λογική ... και το στυλάκι όλα τα άπλυτα στην φόρα
AZ1980
Λάζαρος Λέσιτς: AXAXAXAXAXAXAXAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!

smiley.gif

Θεός!
nikefalin
QUOTE(grigoris @ Apr 6 2007, 12:44 PM) *
Αυτό που μένει είναι ότι ο Ολυμπιακός φτάνει με καλύτερο υλικό από πέρσι στο ίδιο σημείο και μάλιστα αποκλείεται χωρίς νίκη ενώ πέρσι έσπρωξε την Μακάμπι στα όρια.Αυτό σημαίνει πως ο Πίνι έχει βάλει το κεφάλι του πολύ βαθιά στον ντορβά και πρέπει να βγάλει κάποιον (υπερμεγέθη) λαγό από το καπέλο για να σωθεί...

Αδερφέ Γρηγόρη μάλλον κανένα αρνάκι για αύριο πρέπει να βγάλει biggrin.gif
nikefalin
http://www.sport-fm.gr/news.jsp?newsID=81462

Εδώ ένας άλλος ...Χρυσόστομος λέει τα πράγματα με το όνομα τους για τον Πίνι.

Νίκος
apkat
Το να κρινουμε εναν προπονητη για μια αποτυχια ειναι το πιο ευκολο πραγμα..Το δυσκολο μαλλον ειναι να καταλαβουμε τι εφταιξε για αυτη την αποτυχια..

Δε λεω οτι δεν εχει κανει τα λαθη του ο συμπαθης Πινι αλλα δε μπορουμε να του φορτωνουμε τα παντα..Ο Ολυμπιακος πχ αν ειχε λιγη τυχη παραπανω θα μπορουσε να ειναι στο Φ4..Μια ηττα λιγοτερη στην κανονικη διαρκεια η διατηρηση της διαφορας στη Μοσχα η νικη της Εφες στην Κωσταντινουπολη αρκουσαν για να μπει ο Ολυμπιακος στο κλαμπ των ισχυρων και να αποφυγει τα μεγαθηρια Ταου ΤΣΣΚΑ απο νωρις..Ομως αυτο δεν εγινε και ο Ολυμπιακος μοιραια ητνα μια κλαση κατω απο αυτες τις ομαδας..Το γιατι εχει απαντησεις:

1.κακη επιλογη στον ασσο χωρις αξιοπρεπες μπακ απ που ανηκει κατα το ημιση στον πινι..Γιατι αν η επιλογη του Πεν ειναι δικια του και ειναι τραγικη κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει οτι εφερε Μουλα(που δεν βγηκε στις σχεσεις τους) και Στεφανοβ (που δεν ηταν σε θεση εν τελει να προσφερει).

2.Το γεγονος οτι η ομαδα ηταν καινουργια ενω ολες οι ομαδες που θα βρεθουν στην Αθηνα παιζουν καποια χρονια μαζι..Καινουργιος προπνητης καινουργια φιλοσοφια πολλοι νεοι παικτες δεν ειναι και το ευκολοτερο πραγμα του κοσμου να δεσουν σε ενα χρονο και να παρουν Ευρωλιγκα.Δε ξερω αν εχει γινει και ποτε

3.Τραυματισμοι..Ισως το μεγαλυτερο προβλημα φετος μετα απο αυτο του ασσου..Η ομαδα στερηθηκε των 2 καλυετρων παικτων της για καιρο..Στην αρχη της χρονιας ο Ματσε στη συνεχεια ο Σοφο και τα παραπανησια
κιλα του διαμορφωναν μια κατασταση πολυ δυσκολη για τον καθε προπονητη..Μια ομαδα στημενη στην περιφερεια γυρω απο τον Λιθουανο και στη ρακετα ολα να τρυγιριζουν γυρω απο τον χοντρουλη και αγαπητο σε ολους Σοφο..Επιπλεον ταρυματισμους ειχε ο Μουλα για αρκετο καιρο και τελευταιο θυμα αυτης της ατυχια ηταν ο Στακ που εχσα ολη τη χρονια..Αξιο αναφορας ειναι οτι πολλες φορες ουτε προπονησεις δε μπορουσαν να γινουν καθως η ομαδα ειχε στη διαθεση της 8-9 παικτες..

4.Ατυχια..Ειπαμε πιο πανω ο Ολυμπιακος αν ειχε λιγη τυχη σε καποια απουελεσματα θα μπορουσε να χτυπησει το Φ4..Για να βρεθεις εκει οταν μαλιστα δεν εισαι Ταου Παο η ΤΣΣΚΑ θες τυχη..Τυχη που ας πουμε η Μαλαγα βρηκε σε μεγαλο βαθμο και ειναι κοντα στην Αθηνα..

5.Κακη διαχειρηση της ομαδας..Ο Πινι αργησε πολυ να εμπιστευτει καποιους παικτες(Μπουρουσης,Χαρισης) ενω καποιους αλλους δεν τους εμπιστευτηκε ποτε(Στακ,Παπαμακαριος)..Παικτες που θα μπορουσαν να προσφερουν.

6.Συστημα ομαδας..Ο Πινι αλλαξε μεσα στη χρονια το προφιλ της ομαδας και απο ραν ν γκαν το εκανε αργο σλοου τεμπο παιχνιδι..Με μια δαιφορα ομως..Οτι οι περιφερειακοι του παικτες δεν ηξεραν να παιξουν αυτο το παιχνιδι..Επισης οι ελλειψεις αυτοματισμων στο παιχνιδι και η κακη αμυνα κυριως στα πικ ν ρολ και την περιφερεια χρεωνονται στον 100% στον πρπονητη..



Συμπερασματικα πιστευω οτι η αληθεια ειναι καπου στη μεση..Ο Πινι φταιει σε πολλα φετος ομως εχει και παρα παρα πολλα ελάφρυντικα..Εχοντας αυτο το χρονο πλεον στην καμπουρα και με τις εμπειριες που απεκτησε απο το τι ειναι να μην προπονεις την μακαμπι των μεγαλων σταρ και του ευκολου πρωταθληματος Ισραηλ του χρονου θα μπορει να παρουσιασει κατιο πολυ καλυτερο και να δωσει στην Ολυμπιακο την Ευρωπαικη κουπα που τοσο του εχει λειψει..
enypnio
an meinei touhronou smiley.gif

epsis ksehnate kai ena allo simantiko pragma oti o zavlanos edose ena paixnidi stin dinamo ayto me tin Le Mans stin gallia

opou itan skandalodis i diaitisia tou sta teleytaia lepta

gia na kerdisei i dinamo

vouixe oli i gallia gia to aishos ... ousiastika aytos evgale nok out ton olympiako
AZ1980
Όλα όσα αναφέρθηκαν από τον apkat είτε αποτελούν 100% λάθη Γκέρσον, είτε αφορούν σε καταστάσεις που ο Πίνι χειρίστηκε λανθασμένα.

Μη με κατηγορήσει παρακαλώ κανείς ως μετά Χριστόν προφήτη. Έχω ασκήσει την κριτική μου τεκμηριωμένα και έχω αναλύσει τα λάθη του και τη σημασία τους ΠΟΛΥ καιρό πριν έρθει η σειρά με την Ταού, μετά την οποία δεν πρόσθεσα απολύτως τίποτα, απλώς παρέπεμψα στα παλαιότερα ποστς. Και καθόλου δεν ανήκω στην κατηγορία των φιλάθλων που τα φορτώνουν όλα στον προπονητή. Εδώ όμως έγιναν εξόφθαλμες προπονητικές παρασπονδίες, σε μια χρονιά που κατά τη γνώμη μου αποδεικνύει τις υποψίες όλων πως ο Γκέρσον είναι ένας κόουτς περιορισμένων δυνατοτήτων, δυσανάλογων των τίτλων του.

Δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Εμένα η χρονιά του στον Ολυμπιακό μου θύμισε έντονα Παβλίσεβιτς (ήταν δις πρωταθλητής Ευρώπης, μην ξεχνάμε), τόσο μαντάρα τα έκανε, σε κάθε πιθανό επίπεδο.
panos75
Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Παπαδογιάννη. Ο Γκέρσον δεν απέτυχε φέτος μόνο ως τεχνικός αλλά και ως διαχειριστής προσωπικοτήτων. Οι ευθύνες για τις μέχρι τώρα συγκρούσεις του φορτώθηκαν στον Σχορτσιανίτη και τον Μούλα που υποτίθεται φέρθηκαν απρεπώς. Ο Παπαμακάριος και ο Στακ όμως σε ποιό ατόπημα υπέπεσαν ούτως ώστε να έχουν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του Γκέρσον;

Ο ίδιος δεν ήταν αυτός φίλε apkat που αρνήθηκε πίστωση χρόνου και μιλούσε για τίτλους; Τότε δεν ήξερε το υλικό του ή ότι η ομάδα ήταν κατά το ήμισυ καινούργια; Και μην μου λες επίσης ότι οι ήττες σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα ήταν θέμα τύχης γιατί τα γεγονότα και η συνολική εικόνα της ομάδας σε διαψεύδουν.
apkat
QUOTE
Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο του Παπαδογιάννη. Ο Γκέρσον δεν απέτυχε φέτος μόνο ως τεχνικός αλλά και ως διαχειριστής προσωπικοτήτων. Οι ευθύνες για τις μέχρι τώρα συγκρούσεις του φορτώθηκαν στον Σχορτσιανίτη και τον Μούλα που υποτίθεται φέρθηκαν απρεπώς. Ο Παπαμακάριος και ο Στακ όμως σε ποιό ατόπημα υπέπεσαν ούτως ώστε να έχουν αυτή την απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του Γκέρσον;

Ο ίδιος δεν ήταν αυτός φίλε apkat που αρνήθηκε πίστωση χρόνου και μιλούσε για τίτλους; Τότε δεν ήξερε το υλικό του ή ότι η ομάδα ήταν κατά το ήμισυ καινούργια; Και μην μου λες επίσης ότι οι ήττες σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα ήταν θέμα τύχης γιατί τα γεγονότα και η συνολική εικόνα της ομάδας σε διαψεύδουν.


Πρωτα απο ολα δε μιλαω για την ηττα του Ολυμπιακου στην Κωσταντινουπολη μιλαω για αυτην της Εφες στην τελευταια αγωνιστικη απο τη Δυναμο..Δεν ειπα επισης πουθενα οτι οι ηττες ηταν θεμα τυχης..Ο Ολυμπιακος ομως θα μπορουσε να ειχε παρει καποια πιο τυχερα αποτελεσματα η να του ερθουν πιο τυχερα αποτελεσματα απο τις αλλες ομαδες του ομιλου..Ο Γκερσον δικαιως αρνηθηκε πιστωση χρονη στην αρχη αλλα σου εξηγω οτι ειχε και πολλες αναποδιες μεσα στη χρονια που θα επρεπε για εναν μυαλομενο φιλαθλο να σημαινουν απο μονες τους χαμηλωμα των στοχων..

Το αν οι κοντρες με τους παικτες του ηταν ευθυνη δικια του η οχι για μενα ειναι ξεκαθαρο..Ο Σοφο ειναι ενας εξορισμου προβληματικος χαρακτηρας και οταν αρχισαν να μη του φαιρονται σαν να ειναι ο Σακιλ τα πηρε και.....παχυνε.Ο Μουλα επισης ειχε συνεχης τραυματισμους κατι που επεφερε εκνευρισμο και στις 2 μεριες..Παντως για αυτη την περιπτωση εχει παρει ανοικτα θεση και η διοικηση οποτε δεν εχω να πω εγω κατι..Ο Στακ ειναι προφανες οτι δεν ταιριαξε στην ομαδα απο την αρχη..Αποδειξη οι καλες; εμφανισεις του Χοσκιν(αντικαταστατη του) στο λιγο καιρο παρουσιας του..Τελος ο αρχηγος δεν εχει κανενα μα κανενα παραπονο απο οσο ξερω απο τον προπνητη αν και πιστευω οτι θα επρεπε να παιζει περισσοτερο..

QUOTE
Όλα όσα αναφέρθηκαν από τον apkat είτε αποτελούν 100% λάθη Γκέρσον, είτε αφορούν σε καταστάσεις που ο Πίνι χειρίστηκε λανθασμένα


Στο 2 το 3 και το 4 μπορεις να μου εξηγησεις την ευθυνη η τον κακο χειρισμο του Γκερσον;;
Anaz
Tωρα που μας τελειωσε κι αυτος ο στοχος,θα ανοιξω ενα τοπικ για τις αλλαγες που θα θελαμε απ'του χρονου στην ομαδα..
Για το τι εφταιξε,θελω να πω αρκετα και ολα λιγο πολυ περιστρεφονται γυρω απ'την φιλοσοφια του Πινι. Σιγουρα ομαδες δεν χτιζονται μεσα σε μια χρονια!Αλλα το γεγονος οτι η περσινη ομαδα με κατωτερο μπατζετ αυτον τον καιρο επαιζε καλυτερο μπασκετ,ειναι να προβληματίζει..

Στα σχολια του απκατ συμφωνω σε γενικες γραμμες,αλλα εγω εχασα πλεον την εμπιστοσυνη μου στον Γκερσον.εκανα υπομονη και ενω εβλεπα πραγματα στραβα,ελεγα δεν μπορει..κατι ξερει παραπανω που θα φανει στο τελος.. Πλεον Απριλη μηνα με την ομαδα να παιζει αυτο το μπασκετ,δεν υπαρχουν αλλοθι.

Οσων αφορα τους τραυματισμους δεν αποτελουν δικαιολογια,πλην του Ματσε!Ο Στακ επαιζε 5 λεπτα και αναλωνόταν σε σκριν.Δεν μπορει να τον θεωρουμε απουσια ξαφνικα!!Ειδικα ο Γκερσον!
QUOTE
1.κακη επιλογη στον ασσο χωρις αξιοπρεπες μπακ απ που ανηκει κατα το ημιση στον πινι..Γιατι αν η επιλογη του Πεν ειναι δικια του και ειναι τραγικη κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει οτι εφερε Μουλα(που δεν βγηκε στις σχεσεις τους) και Στεφανοβ (που δεν ηταν σε θεση εν τελει να προσφερει).
Οχι κατα το ημισυ!Εξ'ολοκλήρου!Γιατι εκει που με τον ερχομο Μουλα-κατα σποντα λόγω τραυματισμου του Ματσε-ειπαμε οτι μπορει να λυσαμε σ'ενα βαθμο το προβλημα στον ασσο που ολοι βλεπαμε απ'την αρχη, ο Πινι ηρθε σε ρήξη μαζι του κ εν τελει εφυγε!Και εκει λοιπον εχει ευθυνη,αφου σχεδον ποτε δεν φταιει η μια μερια σε αυτες τις περιπτωσεις!Ο Στεφανοφ ηταν κι αυτος δικη του επιλογη!Το οτι προσπαθησε να διορθωσει το κακο ανεπιτυχως δεν μειωνει την ευθύνη του!

Τεσπα,γενικοτερα την αποψη μου για τον Γκερσον και τα αιτια της αποτυχημενης φετινης του προσπαθειας -οπως τα βλεπω εγω-θα την πω αναλυτικα στο αντιστοιχο τοπικ,οταν δεν βαριεμαι!

Παντως κανεις δεν ριχνει πιστευω ιδιαιτερη ευθυνη στον Γκερσον που δεν πηγαμε Final Four!Αυτο οπως ειχα πει καιρο ηταν κ θεμα συγκριων,αφου γνωριζαμε οτι ημασταν ενα σκαλι κατω απ'τους 3 κορυφαιους. Ουτε φυσικα για τον αναμενόμενο αποκλεισμο απ'την καλυτερη Ταου. Θα μπορουσαμε βεβαια να του προσαψουμε το γεγονος οτι δεν "κυνηγησε" αυτες τις συγκυριες χάνοντας την δευτερη θεση στον πρωτο γυρο,αλλα μικρο το κακο!
Το μεγαλο προβλημα ειναι οτι η ομαδα δεν εχει αγωνιστικη ταυτότητα!Απριλη μηνα και δειχνει χωρις συνοχη,χωρις συστημα, λες και ειναι εντελως νεα ομαδα!

QUOTE
Επισης οι ελλειψεις αυτοματισμων στο παιχνιδι και η κακη αμυνα κυριως στα πικ ν ρολ και την περιφερεια χρεωνονται 100% στον προπονητη..
Σε αυτο εγω ριχνω ευθύνη,μικροτερη μεν,ΚΑΙ στους παιχτες!Ωρες ωρες βλεποντας τις αντιδρασεις των ψηλων μας στην αμυνα (και στην επιθεση) στο πικ ν ρολ,δειχνουν λες και ειναι εντελως απειροι και στερουνται ακομη και των βασικων.. rolleyes.gif
apkat
QUOTE
Οσων αφορα τους τραυματισμους δεν αποτελουν δικαιολογια,πλην του Ματσε!Ο Στακ επαιζε 5 λεπτα και αναλωνόταν σε σκριν.Δεν μπορει να τον θεωρουμε απουσια ξαφνικα!!Ειδικα ο Γκερσον!


Δεν επαιζε 5 λεπτα ο Στακ..Στην Ευρωλιγκα ειχε 15 λεπτα μ.ο και ηταν ο καλυτερος αμυντικος στους ψηλους της ομαδας..Δε παω να σας βγαλω φυσικα τρελους και να πω οτι ο Στακ ηταν ο πιο υπερπολυτιμος παικτης της ομαδας αλλα σιγουρα ηταν απωλεια..Σε συνδυασμο με αυτην του Ματσε αλλα και του Σοφο(γιατι δε τηην ανεφερες;;) μιλαμε για μια ομαδα που στερειται 3 απο τους πενατδατους παικτες στον σχεδιαμο της..
Anaz
Η "απουσια" Σοφο ειναι σ'ενα μικροτερο μεν βαθμο και δικη του ευθυνη!Ασε που ποτε δεν καταφερε να τον εκμετταλευτει αγωνιστικα,ακομη και παχυσαρκος ο Σοφο μπορουσε να προσφερει περισσοτερα! Δεν λεω οτι ειναι ευθυνη Γκερσον,αλλα εχει και αυτος μεριδιο!
Αντε να το δεχτω για τον Στακ οτι επαιζε 15 λεπτα Ευρωλίγκα.Και παλι ομως η διοικηση φροντισε να τον ικανοποιησει και εφερε εναν παιχτη ο οποιος μάλιστα πρόσφερε περισσοτερα,και παραδοξως φανηκε να εγκλιματιζεται πιο γρηγορα!Στην Ελλαδα οι ηττες που εκανε με Αρη,Παο στο Σεφ και στο Ελληνικο ήταν παρουσια Στακ. Σε μια μονο ηττα ελειπε,και αν και εγω πιστευω οτι στο Αλεξανδρειο θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμος ο Στακ,δεν με πειθεις οτι αυτο θα το εκμετταλευοταν ο Γκερσον και με αυτον στην ομαδα θα κερδιζε!
Ο Ματσε οντως μεγαλη απουσια,αλλα δεν δικαιολογει αυτο που ειπα για την ελλειψη συστηματος.Ασε που δεν βλεπω οπως εχει η ομαδα τωρα να καταφερνει ο Ματσε να ξεδιπλώσει ολο το ταλεντο του!Και θα το δειτε προσεχως αυτο..
QUOTE
μιλαμε για μια ομαδα που στερειται 3 απο τους πενατδατους παικτες στον σχεδιαμο της..
Σοφο,Στακ ηταν στο σχεδιασμο της διοικησης ή του Καζλαουσκας αν θες..Οχι του Γκερσον!(δυστηχως)
apkat
Δε μπορω να ξερω αν θα τον εκμεταλευοταν.Πιθανον να μη συνεβαινε αλλα σιγουρα επιρρεασε αρνητικα την ομαδα.Ακομα και οι προπ[ονησεις θα ηταν πιο δυσκολες.Παντως οταν βλεπω αγωνα πρωταθληματος η ομαδα μου φαινεται πολυ πιο αδεια λογω απουσιας Χοσκιν..Αλλος ενας παικτης εκει θα βοηθουσε σε καθε περιπτωση..
Την ηττα με τον Αρη Στο ΣΕΦ δε τη συζητω καν αφου εκει κατεβηκαμε με 10 παικτες και τελειωσαμε τον αγωνα με 8..Γενικα σε ολα τα ματς για τον η τον αλλο λογο ελειπαν 2 τουλαχιστον παικτες(Ματσε+1 ακομα τουλαχιστον)

QUOTE
Σοφο,Στακ ηταν στο σχεδιασμο της διοικησης ή του Καζλαουσκας αν θες..Οχι του Γκερσον!(δυστηχως)


Εδω αγαπητε ανζ θα διαφωνησω..Ειδικα για τον Σοφο και την αξια του ο Γκερσον εχει μιλησει πολλες φορες και για το ποσο ειναι απαραιτητος στην ομαδα..Μετα το ΟΑΚα ειχε πει οτι με τον Σοφο μεσα ειμαστε αλλη ομαδα..Δε γινεται αλλωστε να ανλαμβανεις ομαδα στης οποιας το ροστερ βρισκεται ο χοντρουλης και να μην ειναι στα βασικα σου σχεδια..Και ο Στακ ομως αν θυμασαι στην αρχη της χρονιας ως βασικος λογιζοταν και επαιρνε πολυ χρονο συμμετοχης..Μεχρι που 3-4 εβδομαδες πριν τον τραυματισμο αρ4χισε να μην παιζει σχεδον καθολου..
Anaz
Ηξερα οτι θα απαντουσες αυτο για τον Σοφο!Η αληθεια ειναι ομως οτι αν ο Γκερσον εφτιαχνε την ομαδα εντελως απ'την αρχη συμφωνα με την δικη του φιλοσοφια που ηθελε,δεν θα επαιρνε τον Σοφο!Θα διαλεγε εναν παιχτη τυπου..Σκολα! Εξαλλου..πως μπορει να συμβαδισει το run n gun με τον Σοφο?? Το οτι βρηκε ενα πολυ ισχυρο οπλο οταν ηρθε,δεν θα τον αφηνε φυσικα αδιαφορο!Δεν σημαινει ομως οτι συμβαδιζε και με την συνηθη δικη του μπασκετικη φιλοσοφια..
Για τον Στακ η απαντηση ειναι απλη..Δεν υπηρχε αλλος!!Ο Μπαρλος ειναι λίγος,και τον Μπουρουση ακομη δεν τον ειχε ανακαλύψει!Δεν ειναι τυχαιο οτι τοτε δοκιμαζε τον Βασιλο μονο στο 4,οπως δεν ειναι τυχαιο οτι απο τοτε που "ανακαλυψε" τον Μπουρουση εχασε τον χρονο συμμετοχης του ο Στακ.Αποδεικνυεται εξαλλου και απο την χρηση του οτι ο Στακ ηταν κατα καποιο τροπο..εκτος σχεδιασμου!

Οσο για τους τραυματισμους,ενα ακομη σχολιο..Οταν η ομαδα εχει συγκεκριμενη αγωνιστικη ταυτοτητα,δεν την επηρρεαζουν σε μεγαλο βαθμο η απουσια καποιων προσωπων!Και η Ταου εχασε μες στη χρονια Σκολα,Ρακοσεβιτς,Πλανινιτς.Δεν μπορει να περιμενεις οτι ολα θα πανε τελεια!
Ο δε Αρης ολη τη χρονια ειχε τραυματισμος,και την εβγαλε με δυο ψηλους!Ειναι αξιοσημειωτο ομως οτι με το μισο μπατζετ ο Ματζον εχει καταφερει να φτιαξει ενα συνολο που μας κοιτα στα ισα..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.