Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παρουσίαση των ομάδων
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Ευρωπαϊκό μπάσκετ > Older Tournaments > Euroleague 2016-17
Zoys
Anadolu Efes Istanbul



Το ρόστερ

Προφίλ
Νέος αέρας στην ομάδα της Efes. Η πολύπλευρη μεταγραφική ενίσχυση σε όλες τις θέσεις σε συνδυασμό με την πρόσληψη ενός εκ των κορυφαίων προπονητών της περυσινής σεζόν Velimir Perasovic καθιστούν την Efes μια από τις πιο ισχυρές ομάδες πίσω από τα κλασικά φαβορί της διοργάνωσης. Η απώλεια του Saric δεν φαίνεται να προβληματίζει τον νέο κόουτς της ομάδας που φέρνει νέο αέρα στην ομάδα και πιθανότατα ένα πιο ελέυθερο και πολυδιάστατο στυλ παιχνιδιού. Η ομάδα διαθέτει ποιότητα σε κάθε θέση και αν οι παλιοί αποκτήσουν χημεία με τους καινούργιους αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε σύγχρονο και αποτελεσματικό μπάσκετ.

Φρέσκα κουλούρια
Πολλές οι μεταγραφές που αφήνουν υποσχέσεις για κάτι καλό φέτος από τους Τούρκους όπως ο Bryce Cotton στην περιφέρεια, ο Alen Omic στο 5 και ο Tyler Honeycutt στο 3 παρ' όλα αυτά με την εικόνα που διαθέτουμε από τα φιλικά θα ξεχωρίσουμε σαν πιο συνεπή τον DeShaun Thomas η προσθήκη του οποίου μπορεί να αποτελέσει ένα από τα κλειδιά στο ομαδικό παιχνίδι της ομάδας. Παίκτης οικονομίας με τίμια συνεισφορά στο σκοράρισμα, στη δημιουργία και την άμυνα θα είναι μια σταθερά ακόμα κι αν δεν "τρομάξει" με τους αριθμούς του.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Ο Perasovic στα χνάρια της περσινής συνταγής με την Baskonia οδηγεί για δεύτερη φορά ένα underdog στο Final-4 εντυπωσιάζοντας με το επιθετικό του παιχνίδι. Χωρίς άγχος στο Final-4 ζορίζει κάποιον από τους διεκδικητές.
Worst case scenario: Η ομάδα δεν μπορεί να αποκτήσει χαρακτήρα και ψάχνει μια μεγάλη προσωπικότητα ενώ ο Perasovic στέλνει μεθυσμένα μηνύματα στον Μπουρούση για το πόσο του λείπει. Πορεία παρόμοια με την περσινή.

Αν ήταν ταινία



Baskonia Vitoria Gasteiz



Το ρόστερ

Προφίλ
Μετά από μια άκρως επιτυχημένη χρονιά στην Ευρωλίγκα και επιστροφή στο Final-4 μετά από αρκετά χρόνια η Baskonia θα ακολουθήσει την ίδια συνταγή με την οποία παραδοσιακά έχει φτάσει σε επιτυχίες στη διοργάνωση. Γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ. Ο νέος κόουτς Sito Alonso με εξαιρετικά δείγματα γραφής στην ACB, αλλά και η κατάλληλη μεταγραφική ενίσχυση με σκοπό η ομάδα να διατηρήσει (παρά την ριζική αλλαγή του περυσινού team) το ίδιο στυλ παιχνιδιού είναι τα στοιχεία που μπορούν να δημιουργήσουν αισιοδοξία ότι και φέτος το καμάρι της Βιτόρια μπορεί να κάνει θόρυβο στη διοργάνωση. Στηλοβάτης στη νέα προσπάθεια ο Adam Hanga, ενώ οι Larkin-Beaubois θα σηκώσουν το βάρος της περιφερειακής γραμμής της ομάδας που παραμένει καυτή. Ζητούμενο να αποδώσει καρπούς και η ηχηρή μεταγραφή της ομάδας που ακούει στο όνομα του Andrea Bargnani και αποτελεί βαρόμετρο στη θέση 5.

Φρέσκα κουλούρια
Η ομάδα έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό αφού οι περισσότεροι από τους διακριθέντες της περσινής πορείας μέχρι το Βερολίνο εξαργύρωσαν την παρουσία τους με ακριβότερα συμβόλαια. Ξεχωρίζουμε τον Shane Larkin ο οποίος με περγαμηνές NBA είναι ένας από τους νέους γκαρντ που αναμένεται να συγκεντρώσει τα βλέμματα στη φετινή Ευρωλίγκα.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Η Baskonia σπάει όλα τα κοντέρ παραγωγικότητας και με μέσους όρους που ξεπερνούν τους 85 πόντους ανά αγώνα προκρίνεται στα play-off με μειονέκτημα όπου αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι έχοντας αποσπάσει 2 νίκες στην έδρα της.
Worst case scenario: Οι Βάσκοι δεν μπορούν να πετύχουν νέα υπέρβαση, το ρόστερ δεν έχει αρκετό βάθος για να γίνεται συχνά rotation και κάπως έτσι μένουν από νωρίς εκτός νυμφώνος.

Αν ήταν ταινία




Brose Bamberg



Το ρόστερ

Προφίλ
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μπασκετικά προγράμματα της Euroleague η ευχάριστη έκπληξη της περσινής Ευρωλίγκα Brose Bamberg είναι ξανά εδώ φιλοδοξώντας να αναδειχθεί και φέτος σε ρυθμιστή της κανονικής περιόδου και να δείξει στο γήπεδο ότι δεν πρόκειται να είναι το εύκολο θήραμα για καμία ομάδα. Υπό την καθοδήγηση του Andrea Trinchieri και ένα καλοστημένο ρόστερ χωρίς ηχηρά ονόματα, αλλά παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν άρτια τα συστήματα του Ιταλού η Bamberg μπορεί να συγκεντρώσει τα βλέματα των μπασκετικών με ελκυστικό μπάσκετ που αποδεδειγμένα μπορεί να παρουσιάσει.

Φρέσκα κουλούρια
Η προσθήκη του Fabien Causeur σε ένα περιβάλλον όπως αυτό της Bamberg παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού οι δημιουργικές, αλλά κυρίως οι εκτελεστικές δυνατότητες του Γάλλου μπορούν να αποδειχθούν χρυσάφι σε μια ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας ανεβάζοντας επίπεδο την Πρωταθλήτρια Γερμανίας στο περιφερειακό σουτ βελτιώνοντας περαιτέρω το spacing.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Με ορισμένες σπουδαίες νίκες που κάνουν θόρυβο και αξιοθαύμαστη σταθερότητα μέσα στη χρονιά η Bamberg παλεύει μέχρι τέλους για την πρόκριση στους 8 και αποχωρεί με ψηλά το κεφάλι εντός της δεκάδας.
Worst case scenario: Χωρίς να φτάσει τα περσινά στάνταρ δίχως τον Wannamaker η ομάδα δεν μπορεί να παλέψει επί ίσοις όροις τα μεγαθήρια σε μια μακρά regular season εχθρικότερη απέναντι στα αουτσάιντερ.

Αν ήταν ταινία



Crvena Zvezda Belgrade



Το ρόστερ

Προφίλ
Ο Ερυθρός Αστέρας έχασε τους δύο παίκτες που τον οδήγησαν πέρυσι μέχρι τα play-off της Ευρωλίγκας Miller και Zirbes κρατώντας χαμηλά την μπάλα φέτος στο μεταγραφικό κομμάτι. Η δύναμη της ομάδας εξακολουθεί να είναι η ομοιογένεια και η καυτή έδρα στην οποία οι Σέρβοι μπορούν να υπερβούν το ταβάνι τους. Το παιχνίδι της ομάδας του Dejan Radonjic θα έχει ως βασικό κινητήριο μοχλό τον Jovic και στη φροντ-λάιν αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν οι Mitrovic και Kuzmic ενώ έξυπνη κίνηση είναι και η απόκτηση του Milko Bjelica. Το ρόστερ πάντως δεν φαίνεται πολύ πλούσιο στην αφετηρία της κούρσας.

Φρέσκα κουλούρια
Η καλύτερη φετινή μεταγραφή του Αστέρα είναι η επιστροφή του Luka Mitrovic που έχασε την περσινή χρονιά λόγω τραυματισμού, αλλά από νέα πρόσωπα μπορούμε να αναφέρουμε τον Charles Jenkins ο οποίος δεν είναι βέβαια ακριβώς νέο πρόσωπο αφού αγωνίστηκε στην ομάδα για δύο χρόνια στο παρελθόν και τον Ognjen Kuzmic που αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο low-post. Γενικότερα, η ομάδα ίσως χρειαστεί ενίσχυση στη διάρκεια της χρονιάς αν θέλει να επιβιώσει στη δύσκολη χρονιά που ξεκινάει.

Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Οι Σέρβοι ξεπερνούν τις 8 νίκες εντός έδρας και κλείνουν αξιοπρεπώς τη χρονιά ως ένα ιδιαίτερα αξιόμαχο σύνολο.
Worst case scenario: Το πάθος και η ψυχή δεν αρκούν και ο Ερυθρός Αστέρας καταλαμβάνει την τελευταία θέση.

Αν ήταν ταινία




CSKA Moscow



Το ρόστερ

Προφίλ
Πιστός στη συνταγή "ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει" ο Δημήτρης Ιτούδης στην τρίτη του χρονιά στην CSKA έκανε ελάχιστες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ διατηρώντας αναλλοίωτο τον κορμό της ομάδας που διαθέτει υπεροπλία σε όλες τις θέσεις παρ' ότι στην ουσία η ομάδα καθοδηγείται από τον επιθετικό οίστρο του καλύτερου παίκτη της περσινής σεζόν Nando De Colo και το μαεστρικό παιχνίδι του "μάγου" Milos Teodosic.

Φρέσκα κουλούρια
Ο James Augustine θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης ενίσχυση στη φροντ-λάιν της Πρωταθλήτριας Ευρώπης με τον έμπειρο πρώην παίκτη της Khimki να είναι σε θέση να προσφέρει άμεσα στην ομάδα σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού διευρύνοντας το ήδη πλούσιο επιθετικό παιχνίδι της CSKA. Μεταγραφές κλειδιά που μετατρέπουν το ρόστερ των Μοσχοβιτών σε αυτό με το μεγαλύτερο βάθος στη διοργάνωση είναι αυτές του Semen Antonov και Jeff Ayres στο 4 και το 5 αντίστοιχα.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Πρωτιά στην κανονική περίοδο, άνετη πρόκριση στο Final 4 και back-2-back κατάκτηση της Ευρωλίγκας ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Maccabi και του Ολυμπιακού απειλώντας πλέον το επίτευγμα της Γιουγκοπλάστικα.
Worst case scenario: Απώλεια της πρωτιάς στη regular με δύο ήττες στα ματς κορυφής με τη Fenerbahce, πρόκριση στο Final 4 (αφού πάντα μιλάμε για την πιο unbeatable ομάδα στη φάση των play-off) και συνάντηση με τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη.

Αν ήταν ταινία

(στο ρόλο της αρκούδας)

Darussafaka Dogus Istanbul



Το ρόστερ

Προφίλ
Η επιστροφή του David Blatt στην Ευρωλίγκα δίνει άλλο χαρακτήρα στη φιλόδοξη προσπάθεια της ανερχόμενης μπασκετικά Darussafaka που όχι μόνο έχει χτίσει μια πολύ αξιόλογη ομάδα για να μπει σφήνα στις κλασικές δυνάμεις της διοργάνωσης, αλλά, επιπρόσθετα, διαθέτει και ένα δυνατό όνομα στην άκρη του πάγκου με σημαντικές επιτυχίες στο παλμαρέ του.

Φρέσκα κουλούρια
Η Darussafaka έκανε έξυπνα μεταγραφικά χτυπήματα αυτό το καλοκαίρι αποκτώντας τον Bradley Wanamaker από την Bamberg στη θέση 1 και ξαναφέρνοντας από τα μέρη μας τον James Anderson, δύο παίκτες που αναμένεται να κουβαλήσουν μεγάλο βάρος του επιθετικού φορτίου των Τούρκων. Υπάρχουν όμως ακόμα οι προσθήκες που ίσως αποδειχθούν ακόμα πιο σημαντικές στο παιχνίδι της ομάδας όπως αυτή του πολυδιάστατου φόργουορντ Will Clyburn, αλλά και του σκόρερ Adrien Moerman.




Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Ο Blatt αλά Maccabi 2014 οδηγεί κόντρα στα προγνωστικά την ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία σε Final-4.
Worst case scenario: Η Darussafaka δεν καταφέρνει να κοντράρει τους άμεσους ανταγωνιστές της (Maccabi, Efes, ΟΣΦΠ, ΠΑΟ κτλ.) και μένει πίσω στη μάχη για την πρόκριση στα play-off.

Αν ήταν ταινία



EA7 Emporio Armani Milan



Το ρόστερ

Προφίλ
Μετά το περσινό βατερλό η Armani Milan ενισχύθηκε με παίκτες ευγνωσμένης αξίας και χιλιόμετρα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Οι Πρωταθλητές Ιταλίας διαθέτουν ένα καλό σύνολο που σαφώς μπορεί να σταθεί πολύ καλύτερα στο top επίπεδο παρότι είναι εμφανή διαθέτει καλές επιθετικές λύσεις σε όλες τις θέσεις με την άμυνα να αποτελεί ερωτηματικό αφού με εξαίρεση τον Abass και Hickman που αποτελούν νέα πρόσωπα το κομμάτι των μετόπισθεν δεν είναι στα φόρτε των υπόλοιπων παικτών. Το πρόσωπο που θα συγκεντρώσει τα βλέμματα δεν είναι άλλος από τον Alessandro Gentile που καλείται φέτος να δείξει τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και να μετρήσει τις δυνάμεις και το impact του όχι μόνο σε ατομικό, αλλά κυρίως σε ομαδικό επίπεδο. Ζητούμενο πάντα ένα σύνολο αναμφισβήτητα καλών παικτών να γίνει συμπαγής ομάδα με κατεύθυνση στο παιχνίδι της.

Φρέσκα κουλούρια
Εκτός από τους Abass, Hickman στην ομάδα προστέθηκαν οι διεθνείς με την Εθνική Σερβίας Miroslav Raduljica και Milan Macvan με τον πρώτο να αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο ζωγραφιστό δημιουργώντας έναν ισχυρό επιθετικό πόλο στο 5.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Οι παίκτες του Repesa καταφέρνουν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να κοιτάξουν στα μάτια στα εντός τους δυνατούς αντιπάλους παίρνοντας ένα εισιτήριο για τους 8 όπου πέφτουν πάνω σε κάποια εκ των CSKA, Fener.
Worst case scenario: Παλεύουν για την αποφυγή της τελευταίας θέσης από τον Δεκέμβρη και μετά.

Αν ήταν ταινία



FC Barcelona Lassa



Το ρόστερ

Προφίλ
Αλλαγές φέτος στη Βαρκελώνη με ενίσχυση από... τη Ρωσία. Οι Καταλανοί εμπιστεύτηκαν τον Γιώργο Μπαρτζώκα και έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να επαναπατρίσουν τον Claver και να φέρουν σύσσωμο το δίδυμο Rice-Koponen από την Khimki. Ο στόχος είναι μια πιο απρόβλεπτη επιθετικά ομάδα με περισσότερη ταχύτητα και παιχνίδι υψηλότερου αριθμού κατοχών. Η άμυνα στην περιφέρεια πάντως δεν εμπνέει μεγάλη σιγουριά.

Φρέσκα κουλούρια
Η μπαγκέτα στον Rice. Ο Αμερικανός θα έχει βασικό ρόλο στην εκδήλωση των επιθέσεων της Barcelona όταν βρίσκεται στο παρκέ με τον Μπαρτζώκα να βλέπει στο πρόσωπο του τον scoring guard ορχήστρα γύρω από τον οποίο μπορεί να χτιστεί η ανανεωμένη ομάδα της Καταλονίας.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Η Barcelona φτάνει μέχρι τον τελικό και σκοράρει 95 πόντους μ.ό. στο Final-4.
Worst case scenario: Σκαμπανεβάσματα και έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι της ομάδας οδηγούν σε κακό πλασάρισμα μέσα στην οχτάδα και άρα τρίτη σερί χρονιά χωρίς πρόκριση στα ημιτελικά.

Αν ήταν ταινία



Fenerbahce Istanbul



Το ρόστερ

Προφίλ
Η Fenerbahce έχει εδραιωθεί πλέον στις μεγάλες δυνάμεις της Euroleague και όλοι συμφωνούν ότι ο μοναδικός στόχος πλέον είναι η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου της διοργάνωσης. Ο Zelimir Obradovic διατήρησε στο μεγαλύτερο ποσοστό το ρόστερ της ομάδας από το οποίο περισσεύουν τόσο το ταλέντο όσο και η εμπειρία. Η Πρωταθλήτρια Τουρκίας έχει τη δίψα, έχει την κλάση, έχει τον κόουτς, αλλά έχει πλέον και τη μεγαλύτερη πίεση.

Φρέσκα κουλούρια
Η φιναλίστ της διοργάνωσης διατήρησε σε μεγάλο βαθμό αναλλοίωτο το ρόστερ της με μοναδικό νέο πρόσωπο από τους ενεργούς στο rotation τον James Nunnally, MVP της Lega A με τη φανέλα της Avellino. Ένας παίκτης που όπως θα διαπιστώσετε και από το παρακάτω βίντεο έχει στοιχεία που θα ανεβάσουν επίπεδο τη θέση του small forward.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Η πρώτη Ευρωλίγκα στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ
Worst case scenario: Η χιλιοστή αποτυχία στην ιστορία του τουρκικού μπάσκετ

Αν ήταν ταινία

(προσπάθησα να αποφύγω την αφόρητα κλισέ επιλογή του "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών")


Galatasaray Odeabank Istanbul



Το ρόστερ

Προφίλ
Η Κυπελλούχος του Eurocup επιστρέφει στην Ευρωλίγκα με ένα ρόστερ made in USA, με το τουρκικό στοιχείο να μην είναι λίγο ποσοτικά, αλλά να αφορά περισσότερο τις συμπληρωματικές θέσεις της δωδεκάδας. Οι Τούρκοι κινήθηκαν πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι για ομάδα που δεν συγκαταλέγεται στα φαβορί και το σίγουρο είναι ότι διαθέτει πλούσια επιθετικά προσόντα με παίκτες όπως ο Dentmon, ο Daye, ο Schilb, ο Smith, ο Diebler. Το ρόστερ προδιαθέτει για μεγάλο σκορ, αλλά για θέματα όπως η χημεία, η άμυνα, η πειθαρχία και το πλάνο στο παιχνίδι της ομάδας η ευθύνη βαραίνει τον Ataman.

Φρέσκα κουλούρια
Είπαμε παραπάνω ορισμένα από τα μεγάλα ονόματα των ξένων που ξεχωρίζουν από το υλικό της ομάδας. Ο Austin Daye είναι η μεταγραφή που μπορεί να εξελιχθεί σε step-up τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα που τον εμπιστεύθηκε.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Η Galata κερδίζει τις εντυπώσεις και μαζί και την όγδοη θέση αφήνοντας πίσω της ομάδες που ξεκινούσαν με βασικό στόχο την οχτάδα.
Worst case scenario: Η Ευρωλίγκα δεν είναι Eurocup και η Galata καταλήγει χαμηλότερα της 10ης θέσης.

Αν ήταν ταινία



Maccabi FOX Tel Aviv



Το ρόστερ

Προφίλ
Η Maccabi δεν πήρε με πολύ καλό μάτι την περσινή αποτυχία σε Ευρώπη και Ισραήλ χτυπώντας ότι κινούταν το καλοκαίρι φέρνοντας στο Τελ-Αβίβ τους Weems, Goudelock, Zirbes, Rudd, Seeley, Iverson και τον τραυματία Quincy Miller. Ένα ρόστερ που θυμίζει ομάδα fantasy περισσότερο από πραγματική ομάδα τις τύχες του οποίου αναλαμβάνει ο έμπειρος Ισραηλινός προπονητής Erez Edelstein άγνωστος όμως στο ευρύ κοινό της Ευρωλίγκας. Ένα υλικό με πολλούς star, μεγάλες δυνατότητες στο σκοράρισμα, αλλά και μεγάλες αμφιβολίες ως προς το mentality των παικτών και τη διαχείριση τους από τον πάγκο.

Φρέσκα κουλούρια
Επιστροφή στα σαλόνια της Euroleague για τους Weems και Goudelock που ανεξαρτήτως πορείας της ομάδας είναι βέβαιο ότι θα μονοπωλήσουν πολλά παιχνίδια με την... ερωτική σχέση τους με το αντίπαλο καλάθι.




Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Παρέλαση στη regular-season με καπαρωμένες τρεις θέσεις στο Top-10 της αγωνιστικής και τριψήφια σκορ βγαλμένα από τα όνειρα του Pini Gershon
Worst case scenario: Ηχηρή πανωλεθρία αφού το παιχνίδι παίζεται με μία μπάλα και όχι με πέντε

Αν ήταν ταινία



Olympiacos Piraeus



Το ρόστερ

Προφίλ
Οι Πρωταθλητές Ελλάδας φιλοδοξούν να παρουσιάσουν μια βελτιωμένη εκδοχή της περσινής ομάδας με πίστη στο αμυντικό πλάνο του Γιάννη Σφαιρόπουλου, αλλά και προσαρμογή στις επιταγές του αθλήματος επιθετικά. Ο Βασίλης Σπανούλης εξακολουθεί να αποτελεί τον ηγέτη και κινητήριο μοχλό της ομάδας και μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη να συγκροτεί ένα από τα πιο καυτά δίδυμα παικτών στην Ευρώπη, ενώ μαζί τους συνεχίζει ο ίδιος κορμός παικτών με τους Hackett, Lojeski, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Young, Παπαπέτρου, Αγραβάνη, Milutinov στους οποίους προστέθηκαν οι Birch και Green.

Φρέσκα κουλούρια
Ο Ολυμπιακός κινήθηκε για μια επιλογή που θα τον απαλλάξει από την επιθετική δυστοκία βλέποντας στο πρόσωπο του Erick Green τον παίκτη που θα σκοράρει με συνέπεια, θα μπορεί να μοιράσει εξίσου καλά την μπάλα όταν χρειαστεί χωρίς επίσης να πληγωθεί αμυντικά έχοντας τη δυνατότητα να τον χρησιμοποιεί τόσο μαζί με τον Hackett όσο και μαζί με τον Σπανούλη στο παρκέ.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Πρόκριση στους 8 με μειονέκτημα, ηρωική πρόκριση στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης και... Τι και; Στην Κωνσταντινούπολη είπαμε.
Worst case scenario: 10 τραυματισμοί το πρώτο δίμηνο. Ντάξει, ντάξει σκάω.

Αν ήταν ταινία



Panathinaikos Superfoods



Το ρόστερ

Προφίλ
Η μετά-Διαμαντίδη εποχή στον Παναθηναϊκό συνοδεύεται και με αλλαγή φιλοσοφίας για τους Κυπελλούχους Ελλάδας. Ο Αργύρης Πεδουλάκης θα επιχειρήσει να δημιουργήσει μια ομάδα που θα αναζητά πόντους στο ανοιχτό γήπεδο και θα κυνηγήσει παιχνίδι πολλών κατοχών σε αντίθεση με την προηγούμενη θητεία του και την εμμονική επιμονή στο σετ παιχνίδι. Η μισή περίπου ομάδα είναι νέα με μερικά από τα ονόματα που ξεχώρισαν πέρυσι στη διοργάνωση να κατηφορίζουν προς την Αθήνα ενισχύοντας σημαντικά την ομάδα.

Φρέσκα κουλούρια
Ο Mike James και ο Chris Sigleton είναι δύο από τις μεγαλύτερες μεταγραφές του Παναθηναϊκού τα τελευταία χρόνια, αλλά αντικειμενικά ο επαναπατρισμός του Γιάννη Μπουρούση MVP της περσινής ACB αυτή τη φορά με τα πράσινα χρώματα είναι η προσθήκη που θα επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλη τον χαρακτήρα και το παιχνίδι της ομάδας.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Επιστροφή στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης μετά από 5 χρόνια
Worst case scenario: 9η θέση σε ισοβαθμία και οριακός αποκλεισμός από τα play-off

Αν ήταν ταινία



Real Madrid



Το ρόστερ

Προφίλ
Η Real καλείται να παραμείνει σε τροχιά διεκδίκησης του τίτλου έχοντας όμως να αντιμετωπίσει για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μια σημαντική απώλεια, αυτή του Sergio Rodriguez. Το έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ της ομάδας, η ηγετική παρουσία του Sergio Llul, αλλά και τα νέα στοιχεία της επόμενης μέρας στη Μαδρίτη όπως η αναβάθμιση του πιο ταλαντούχου 18χρονου της διοργάνωσης Luka Doncic και η έλευση των Randolph, Hunter, Draper διατηρούν τους στόχους και τις προσδοκίες προς το υψηλότερο σκαλί της Ευρώπης.

Φρέσκα κουλούρια
Η Real ενισχύθηκε κυρίως στην front-line της φέρνοντας από την Lokomotiv Kuban το επιθετικό υπερόπλο Anthony Randolph και μαζί του τον παλιό γνώριμο Dontaye Draper. Ακόμα, απέκτησε τον Othello Hunter για τη "βρώμικη", αλλά τόσο απαραίτητη δουλειά στο παιχνίδι της ομάδας.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Το δέκατο.
Worst case scenario: Καταφέρνει να βγει όγδοη και να αποκλειστεί εύκολα με νέα σκούπα

Αν ήταν ταινία



Unics Kazan



Το ρόστερ

Προφίλ
Οι Ρώσοι δεν έχουν να παρουσιάσουν ένα πανάκριβο ρόστερ όπως είδαμε πέρυσι από ομάδες της VTB League όπως η Khimki και σε μικρότερο βαθμό η Lokomotiv Kuban. Η ομάδα του Evgeny Pashutin θα βασιστεί στο δίδυμο του κορυφαίου παίκτη της Keith Langford και του βασικού σέντερ της Artsiom Parakhouski. Πέρα από αυτούς, στο ρόστερ ποιοτικές λύσεις υπάρχουν, αν και λίγες ποσοτικά με τους Quino Colom, Latavious Williams και Κώστα Καϊμακόγλου να ξεχωρίζουν. Πάντως το ρόστερ δεν έχει το απαραίτητο βάθος για να πετύχει κάτι αξιόλογο σε βάθος χρόνου στη διοργάνωση.

Φρέσκα κουλούρια
Λίγα πράγματα, αναφορά στον 24χρονο small forward Coty Clarke που δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο NBA και τους Celtics, αλλά μπορεί να αναδειχθεί σε μια σταθερά στο ρόστερ της ομάδας του Καζάν.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Μια αξιοπρεπής παρουσία που τους διατηρεί σε τροχιά διεκδίκησης κάτι καλού μέχρι το τέλος
Worst case scenario: Η απογοητευτική τελευταία θέση

Αν ήταν ταινία



Zalgiris Kaunas



Το ρόστερ

Προφίλ
Ο θρύλος του Λιθουανικού μπάσκετ Sarunas Jasikevicius στο τιμόνι της ομάδας θα διαχειριστεί ένα ρόστερ με έντονο το λιθουανικό στοιχείο και θα στηρίξει έτσι το γηγενές στοιχείο της ομάδας. Πολύτιμες λύσεις σε αυτή την προσπάθεια θα είναι το δίδυμο των play-maker που θα τρέχουν τις επιθέσεις της ομάδας Pangos και Westermann, η έλευση του έμπειρου Milakins, αλλά και ο Lima που έρχεται από τη Real και μπορεί να δώσει χρήσιμη βοήθεια σε ένα περιβάλλον που θα του εμπιστευθεί χρόνο συμμετοχής. Οι παλιοσειρές των Λιθουανών με πρωτεργάτη τον συγκινητικό κάθε χρόνο Jankunas σε συνδυασμό με τη στήριξη στα νεότερα παιδιά (Lekavicius, Ulanovas) είναι οι σταθερές στην ομάδα του Κάουνας που φιλοδοξεί για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της αποτελώντας την πιο εναλλακτική ίσως πρόταση της Ευρωλίγκας.

Φρέσκα κουλούρια
Ο Pangos είναι ένας scoring pg με πολύπλευρη παρουσία στο παρκέ και έχει όλες τις δυνατότητες να κλέψει την παράσταση και στο επίπεδο της Euroleague.



Πώς θα τα πάει
Best case scenario: Στην πιο μπασκετική έδρα της Ευρώπης πετυχαίνει αναπάντεχες νίκες και αποφεύγει τις τελευταίες θέσεις
Worst case scenario: Η τελευταία θέση

Αν ήταν ταινία
brob
Τρομερό αφιέρωμα.. Σίγουρα το καλύτερο που έχω διαβάσει για τις ομάδες..
Περιεκτικό εύκολο στο διάβασμα..και πολύ ωραίοι συσχετισμοί με τις ταινιες..
Πραγματικά μπράβο !

Ψήφισα για τους 8 τις ομάδες :
ΤΣΣΚΑ
ΦΕΝΕΡ
ΡΕΑΛ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΕΦΕΣ
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
και μετά από προβληματισμό για τις 2 τελευταίες έβαλα
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

και με την Μακάμπι αν καταφέρει και γίνει ομάδα μπορεί να κλέψει μια θέση απο τις 2 Ελληνικές ομάδες..
Παντως η φετινή Euroleague με το νεο σύστημα αγώνων θα έχει τρομερό ενδιαφέρον και πολλά ντέρμπι !
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.