Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ο νεος Ολυμπιακος 2007-08
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Ολυμπιακός
Pages: 1, 2, 3
Anaz
Απλα πρεπει να προσεχτει,γιατι ο Ολυμπιακος φετος εχει πολλες καλες επιλογες επιθετικα κ δεν πρεπει να γινει ο Ολυμπιακος του Γκριρ,οπως προπερσι ο Ολυμπιακος του Εντνι.Ειναι θετικο οτι δειχνει ηγετικα στοιχεια αλλα πρεπει να βαλει περισσοτερο τους συμπαιχτες του στο παιχνιδι κ να μην φορτωθει με υπερβολικο βαρος,αφου υπαρχουν κι αλλοι ικανοι δημιουργοι κ εκτελεστες στην περιφερεια.Αλλιως η ομαδα θα γινει πιο μονοδιαστατη κ προβλεψιμη,κ οταν πιεστει στα δυσκολα θα στοιχισει.. Επισης οι Μουμου κ Τεο μπορουν να εκμεταλλευτουν καλυτερα την ψηλη φροντ λαιν στις πασες χαμηλα.

Ο Γουντς με εχει προβληματισει πολυ. Μεγαλο ταλεντο κ σωματικοαθλητικα προσοντα,αλλα πολυ μπλαζε.. Επισης χτες πολυ ξινισμενος..
PanosIlio
Απλά πιστεύω ή μάλλον θέλω να πιστεύω πως χθες ο Γκριρ πήρε τόσες πρωτοβουλίες επειδή ο Γκέρσον το είπε επειδή προφανώς, και αυτή ήταν η περίπτωση χθες, οι άλλοι δεν ήταν σε καλή μέρα επιθετικά, ούτε ο Γουντς, ούτε ο Ματσιγιάουσκας.

Θέλω να πιστεύω πάντα tongue.gif tongue.gif

Αυτό για τον Γουντς ότι ήταν ξινισμένος το παρατήρησα και εγώ, μπορεί να εκνευρίστηκε από την πολύ καλή άμυνα που τον παίξανε. Του πήρε και 1 ή 2 επιθετικά εκεί ο Τσαλδάρης (α ρε Δράτσα και τα παιδιά σου) και τα πήρε λίγο αλλά δεν νομίζω να τρέχει τίποτα.
azannetop
Ίσως ο Γουντς έχει τρομερή αυτοπεποίθηση και του βγαίνει αυτό το μπλαζέ ύφος την στιγμή που πήγαινε προς τον πάγκο στο τέλος του αγώνα.
Consultant
Eγω παντως βλεπω πολλα περιθωρια βελτιωσης,οταν θα ενσωματωθει ο Βασιλοπουλος στην ομαδα αλλαζει το αμυντικο σκηνικο.Καποια στιγμη ειχα εξηγησει οτι Βασιλοπουλος και Τσακαλιδης αποτελουν το κορυφαιο αμυντικο διδυμο στην Ευρωπη,ο ενας καλυπτει ολη τη κυκλοφορια των αντιπαλων ψηλων εξω απο το καλαθι και ο αλλος ειναι το μεγαλυτερο φοβητρο στην εναερια κυκλοφορια.Ο συνδυασμος ειναι εφιαλτικος για τους αντιπαλους.

Εκτος απο τον Βασιλοπουλο υπαρχουν και οι Τζακσον,Σοφοκλης,Σειμπουτις οι οποιοι θα παρουν τις θεσεις στην δωδεκαδα των Μαυροκεφαλιδη,Παπαμακαριου,Καυκη.Υπαρχουν παιχτες για ολα τα γουστα,και οσον αφορα την αντιμετωπιση ημιψηλων ψηλων,η καλυτερη απαντηση ηταν η αντιμετωπιση του Μασει,οταν τον επιασε ο Πριντεζης τον περιορισε,που να επαιζε και ο Βασιλοπουλος...Με βοηθεια τον Τσακαλιδη!

Το κερασακι στην τουρτα θα ηταν να επιστρεψει ο Σοφοκλης καλυτερος απο ποτε.Εστω και απο Δεκεμβρη και επειτα.Κατι τετοιο θα καθιστουσε την front line του Ολυμπιακου τη πλεον ανωτερη σε ολη την Ευρωπη.

Ο Γκερσον εχει εγκλιματιστει και δειχνει οτι φετος θα ειναι η χρονια του.Δειχνει να εχει πολυ περισσοτερη ορεξη,παθος και αποφασιστικοτητα.Του κατσανε και 2-3 κωλοφαρδιες,οπως Γκριρ,Γουντς και Τζακσον.Κυριως Γουντς βεβαια..
giovanni
Επειδή ξαναείδα τον αγώνα με ηρεμία χωρίς το ζάπινγκ με το ποδόσφαιρο, παρατήρησα ότι όντως υπάρχουν πολλές φάσεις που ο Γουντς είναι στημένος στο τρίποντο και ο Γκριρ προτιμάει να τη δώσει αλλού. Είναι 4-5 φορές που σηκώνει και τα χέρια και μετά φαίνεται ξινισμένος. Ήταν η μόνη δυσαρμονία στο ματς και λογικά δεν είμαστε οι μόνοι που την προσέξαμε wink.gif
Όσο για Τεόντοσιτς, Βασιλειάδη, Μαυροκεφαλίδη κλπ είναι απλά άτυχοι που μας κάθισαν στην αρχή όλα τα ντέρμπυ. Θα έρθει η σειρά τους να πάρουν χρόνο.
rankin
Ερχόμενος σε αντίθεση με κάποιους εδώ μέσα, θα έλεγα ότι ο μοναδικός παίκτης που είναι κατώτερος αυτού τον οποίο αντικατέστησε, είναι ο Γούντς. Με λίγα λόγια, ο καλός Άκερ ήταν καλύτερος του Γουντς. Ο Κιντέλ, δείχνει να βαριέται. Δείχνει στην κοσμάρα του και παίζει άμυνα για κλάματα.
Η βασική αιτία που ο Γκέρσον έχει ξεσκιστεί να παίζει ζώνη, δεν είναι γιατί είναι άσχετος/ανίδεος κλπ, αλλά γιατί ο Γούντς σε επίπεδο μαν-2-μαν είναι αστείος και ο Γκρίρ είναι τόσο λεπτός που δεν μπορεί να μαρκάρει ούτε 15χρονο. Ο Πίνι, πάρα πολύ σωστά, επιλέγει να κλείνει τις διεισδύσεις με την ζώνη και με τις τάπες των ψηλών του, και να οδηγεί τους αντιπάλους του στο 3ποντο. Κάπως έτσι έπαιζε και στους περσινούς τελικούς των πλέι-οφ άλλωστε. (Βεβαίως με την Ταού το παράκανε, αφού ζώνη δεν παίζουμε και στα τελευταία 3 λεπτά! Ήταν ένα τραγικό λάθος που ευτυχώς διόρθωσε στο τελευταίο λεπτό).

Κατα τ' άλλα, ο Γκρίρ καλό θα ήταν να μάθει πασάρει έστω από το αριστερό στο δεξί.. Έτσι, για αλλαγή βρε παιδί μου, γιατί καλός παίχτης είναι, αλλά δεν παίζει μόνος του! Ο Τεόντοσιτς από την άλλη, ενώ βλέπει γήπεδο με καταπληκτικό τρόπο (δίνει εξαιρετικές ασίστ), μοιάζει ως ο μοναδικός κακός Γιουγκος σουτέρ! Με έχει εκπλήξει αρνητικά για το σουτ του μέχρι τώρα, όσο και για την ανωριμότητα του, που τον οδηγεί σε πολλά, πολλά λάθη.. Ο Μπλάκνι θα πρέπει να κάνει το αντίθετο από τον Γκρίρ. Να πάρει παραπάνω προσπάθειες. Μπορεί να το κάνει. Είναι παίχτης που μπορεί να βοηθήσει περισσότερο..

Με θετικό πρόσημο μέχρι τώρα ο Βασιλειάδης, η δουλειά που γίνεται προκειμένου να βγαίνει για σουτ από την γωνία, αλλά και ο Πίνι που δείχνει να τον πιστεύει..
Με επίσης θετικό πρόσημο και ο Πρίντεζης.. Δείχνει να κερδίζει τον κόουτς και την θέση του επάξια. Πρέπει να βελτιώσει το σουτ από μέση απόσταση και την τεχνική του για να προχωρήσει και άλλο βέβαια, αλλά είναι σε καλό δρόμο. Δικαιώνει τους διθυράμβους που του έχω αφιερώσει στο παρελθόν εδώ μέσα..
Ο Τζέικ επίσης ήταν πολύ καλός με τον Αρη. Περιμένουμε και άλλα όσο θα εγκλιματίζεται στην ομάδα..
Αυτό που επίσης περιμένουμε είναι να δούμε και τον Μπιγκ-Τζακ στην Α1. Για την ώρα νομίζω ότι ο Κιντέλ δεν πείθει, και ίσως να έπρεπε ακόμα και να γίνει "τράμπα" εν αναμονή του διαβατηρίου του. Το παιχνίδι με παο θα κριθεί στις περιφέρειες των 2 ομάδων, εκτός και αν υπάρχει ο Τζακσον, οπότε ο Ολυμπιακός θα έχει την δυνατότητα να πλησιάζει και το καλάθι..

Αυτά ως πρώτες εικόνες από τον φετινό Ολυμπιακό
Anaz
Ενας ακομη λογος ειναι η αντιμετωπιση των πικ ν ρολ στην οποια υστερουν ΠΟΛΥ οι ψηλοι μας!Περισσοτερο απ'τους κοντους! Ειναι δυσκολο απο τοσο νωρις κ με τον Πινι προποητη να φτιαξει σωστους κ γρηγορους αμυντικους αυτοματισμους κ ροτεισον!Οποτε η ζωνη δειχνει η μονη λυση,παρολο που προς το παρων απεναντι σε μια ομαδα με στοιχειωδως καλη κυκλοφορια εχει ως αποτελεσμα πολλα ελευθερα σουτ..
ascendant87
Μπραβο!!!Παλι ασχετο τον βγαλατε τον Πινι...Μαλλον ειναι χαρισμα αυτο που εχετε...δεν εξηγηται αλλιως!
PanosIlio
QUOTE(ascendant87 @ Oct 29 2007, 15:19 ) *
Μπραβο!!!Παλι ασχετο τον βγαλατε τον Πινι...Μαλλον ειναι χαρισμα αυτο που εχετε...δεν εξηγηται αλλιως!


Διαβάζεις καθόλου τι γράφουμε ή απλά λες κάτι για να το πεις??????????
ascendant87
QUOTE(PanosIlio-G7 @ Oct 29 2007, 15:23 ) *
Διαβάζεις καθόλου τι γράφουμε ή απλά λες κάτι για να το πεις??????????

Σε σενα αναφερθηκα εξυπνε?Για διαβασε λιγο παραπανω...Τσαντιζομαι με το παραμικρο οταν καποιος λεει μ@#$ιες και νομιζει οτι αυτος τα ξερει ολα για τον Πινι...και καλα ειναι ανιδεος ο Πινι.Δηλαδη αυτος ειναι καλυτερος απ τον κοουτς του οσφπ?Η αληθεια ειναι οτι εχω διαβασει/δει πολλα,αλλα σ αυτο πλεον το φορουμ εχουν μαζευτει ολοι οι σουπερ μπασκετικοι αναλυτες και γνωστες προπονητικης!Συγχαρητηρια να μαζευτειτε να κανετε μια ομαδα αναλυσης για το SSport αντι του Φιλιππου!Η αληθεια ειναι οτι καμια φορα που μπαινω εδω μεσα να διαβασω τι λετε με ψυχαγωγειτε μερικοι αφανταστα!Υπαρχουν μερικοι σωστοι και οι αλλοι τεινουν να με κανουν να γελασω πιο πολυ απο pablo fransisco!!!Οταν τα ξεπερνατε τα ορια ηλιθιοτητας ποσταρω.Κατα τ'αλλα keep up the good work.Ειστε φοβεροι.Με κανετε να γελαω.... smiley.gif

να απευθυνεσαι με σεβασμο και χωρις προσβλητικο τονο στους συνομιλητες σου.pierce21
AZ1980
QUOTE(Consultant @ Oct 29 2007, 11:12 ) *
Eγω παντως βλεπω πολλα περιθωρια βελτιωσης,οταν θα ενσωματωθει ο Βασιλοπουλος στην ομαδα αλλαζει το αμυντικο σκηνικο.Καποια στιγμη ειχα εξηγησει οτι Βασιλοπουλος και Τσακαλιδης αποτελουν το κορυφαιο αμυντικο διδυμο στην Ευρωπη,ο ενας καλυπτει ολη τη κυκλοφορια των αντιπαλων ψηλων εξω απο το καλαθι και ο αλλος ειναι το μεγαλυτερο φοβητρο στην εναερια κυκλοφορια.Ο συνδυασμος ειναι εφιαλτικος για τους αντιπαλους.



Συμφωνώ απόλυτα. Διαφωνώ βέβαια, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ μου, στο θέμα Γουντς. enypnio δεν είμαι σίγουρος ότι κατανόησα την υπόθεση εργασίας που έβαλες. Αν δε βαριέσαι κάνε το λίγο πιο λιανά. Thanx.

Anaz νομίζω πως στο θέμα του χειρισμού του Γκριρ ο Γκέρσον είναι σε καλό δρόμο. Είδες νομίζω την χθεσινή μεταστροφή του στο δεύτερο ημίχρονο. Θα πάει πιστεύω πολύ καλά. Όλος ο φετινός Ολυμπιακός θα πάει πολύ καλά.
sihainas
Λοιπόν παιδιά... για να συμφωνεί ο φίλτατος ascendant87 από δω και πέρα πρέπει όλοι με μια φωνή να λέμε... "ο Πίνι είναι τέλειος είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου ξέρει να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί το εκάστοτε υλικό της ομάδας του στο 150%. Αν κάποιος διαφωνεί απαγορεύεται να πει τη γνώμη του...γιατί έτσι μας αρέσει" rolleyes.gif

Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι με τον Πίνι αν και με έχει εκνευρίσει αρκετές φορές ήθελα να μείνει και αυτή τη χρονιά στην ομάδα καθώς πέρσυ είχε πολλά ελαφρυντικά... φέτος όμως...δικαιολογίες δεν υπάρχουν και θέλουμε άμεσα αποτελέσματα.
Anaz
ΑΖ την ειδα,αλλα κρατω ακομα εντονες επιφυλαξεις..
Παντως μετα την κακη επιλογη του Σολομον,κ το εγκλημα να διωξει εναν παιχτη που ταιριαζε γαντι στις αναγκες του για να φερει τον μπουκαδορο αλλα κακο πασερ Πεν, ο Πινι φετος σταθηκε ψιλοτυχερος με την επιλογη της τελευταιας στιγμης αφου ο Γκριρ δειχνει πιο κοντα σε αυτο που θελει εχοντας καλυτερη πασα,υψηλοτερο μπασκετικο IQ κ ικανοτητα στη δημιουργια. Παρόλ'αυτα δεν ειναι Σαρας,ούτε καν Εντνι, για να του δωσεις απολυτη ελευθερια πρωτοβουλιων οποτε πρεπει να βρει τη σωστη τομη ο Πινι,αξιοποιωντας παραλληλα κ τα αλλα οπλα της ομαδας.
ascendant87
QUOTE(sihainas @ Oct 29 2007, 16:21 ) *
Λοιπόν παιδιά... για να συμφωνεί ο φίλτατος ascendant87 από δω και πέρα πρέπει όλοι με μια φωνή να λέμε... "ο Πίνι είναι τέλειος είναι ο καλύτερος προπονητής του κόσμου ξέρει να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί το εκάστοτε υλικό της ομάδας του στο 150%. Αν κάποιος διαφωνεί απαγορεύεται να πει τη γνώμη του...γιατί έτσι μας αρέσει" rolleyes.gif

Εγώ προσωπικά δεν έχω κάτι με τον Πίνι αν και με έχει εκνευρίσει αρκετές φορές ήθελα να μείνει και αυτή τη χρονιά στην ομάδα καθώς πέρσυ είχε πολλά ελαφρυντικά... φέτος όμως...δικαιολογίες δεν υπάρχουν και θέλουμε άμεσα αποτελέσματα.

Παλικαρι μου πες την γνωμη σου δεν υπαρχει κανενα προβλημα,αλλα οταν σου φερνει αποτελεσματα ο τυπος και συ τον βγαζεις ανιδεο τοτε κατι παραπανω απο εγκεφαλικη παραλυσια εχεις...Δεν συμφωνεις δηλαδη?ΔΕΝ σου κανε 3 νικες και δη μια μεσα στο οακα απεναντι στον παο?ΔΕΝ εφτασε στο πρωταθλημα παρα μια ταπα μετα απο 10 χρονια?ΔΕΝ εχει ξεκινησει με το απολυτο σε ελλαδα κ ευρωπη?ΔΕΝ σου προσφερει θεαματικο επιθετικο μπασκετ ασχετα με την αμυνα που μπαζει φερνοντας αποτελεσμα?κ αλλα πολλα μπορω να σου πω αλλα θα τα ξερεις ηδη!Κ μετα απο αυτα ειναι ανιδεος!Εμ καλα τα λεω με διασκεδαζουν μερικοι....Να το ξερω.Λαζοπουλος,Paolo fransisco,american idiots και καποιοι τυποι απο δω...κριμα που δεν τα λενε και σε βιντεο πολυ ενδιαφερον θα χε smiley.gif
Anaz
QUOTE
Οταν τα ξεπερνατε τα ορια ηλιθιοτητας ποσταρω
καλα που εχουμε κ σενα να συμμαζευεις την ηλιθιοτητα μας..
κατα τ'αλλα αν σε διασκεδαζουμε συνεχισε να μας παρακολουθεις,αλλα για να ποσταρεις φροντιζε να βουτας τα δαχτυλα σου στο μυαλο πριν χρησιμοποιησουν το πληκτρολογιο..
ascendant87
QUOTE(Anaz @ Oct 29 2007, 16:36 ) *
καλα που εχουμε κ σενα να συμμαζευεις την ηλιθιοτητα μας..
κατα τ'αλλα αν σε διασκεδαζουμε συνεχισε να μας παρακολουθεις,αλλα για να ποσταρεις φροντιζε να βουτας τα δαχτυλα σου στο μυαλο πριν χρησιμοποιησουν το πληκτρολογιο..

οκ 77.gif
Pierce
QUOTE(ascendant87 @ Oct 29 2007, 16:34 ) *
Παλικαρι μου πες την γνωμη σου δεν υπαρχει κανενα προβλημα,αλλα οταν σου φερνει αποτελεσματα ο τυπος και συ τον βγαζεις ανιδεο τοτε κατι παραπανω απο εγκεφαλικη παραλυσια εχεις...Δεν συμφωνεις δηλαδη?ΔΕΝ σου κανε 3 νικες και δη μια μεσα στο οακα απεναντι στον παο?ΔΕΝ εφτασε στο πρωταθλημα παρα μια ταπα μετα απο 10 χρονια?ΔΕΝ εχει ξεκινησει με το απολυτο σε ελλαδα κ ευρωπη?ΔΕΝ σου προσφερει θεαματικο επιθετικο μπασκετ ασχετα με την αμυνα που μπαζει φερνοντας αποτελεσμα?κ αλλα πολλα μπορω να σου πω αλλα θα τα ξερεις ηδη!Κ μετα απο αυτα ειναι ανιδεος!Εμ καλα τα λεω με διασκεδαζουν μερικοι....Να το ξερω.Λαζοπουλος,Paolo fransisco,american idiots και καποιοι τυποι απο δω...κριμα που δεν τα λενε και σε βιντεο πολυ ενδιαφερον θα χε smiley.gif

σου εκανα παρατηρηση και με αγνοησες επιδεικτικά. τις επομενες 2 μερες και να ξεπερασουν τα επιπεδα ηλιθιοτητας οι υπολοιποι ολυμπιακοι ,κατα την αποψη σου, εσυ δεν θα εχεις την δυνατοτητα να τους φερεις στην ταξη.
AZ1980
QUOTE(Anaz @ Oct 29 2007, 14:30 ) *
ΑΖ την ειδα,αλλα κρατω ακομα εντονες επιφυλαξεις..
Παντως μετα την κακη επιλογη του Σολομον,κ το εγκλημα να διωξει εναν παιχτη που ταιριαζε γαντι στις αναγκες του για να φερει τον μπουκαδορο αλλα κακο πασερ Πεν, ο Πινι φετος σταθηκε ψιλοτυχερος με την επιλογη της τελευταιας στιγμης αφου ο Γκριρ δειχνει πιο κοντα σε αυτο που θελει εχοντας καλυτερη πασα,υψηλοτερο μπασκετικο IQ κ ικανοτητα στη δημιουργια. Παρόλ'αυτα δεν ειναι Σαρας,ούτε καν Εντνι, για να του δωσεις απολυτη ελευθερια πρωτοβουλιων οποτε πρεπει να βρει τη σωστη τομη ο Πινι,αξιοποιωντας παραλληλα κ τα αλλα οπλα της ομαδας.


Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις. Επιφυλάξεις εννοείται πως κι εγώ έχω. Απλά, όπως είπα, πιστεύω πως τα πράγματα βρίσκονται σε καλό δρόμο πάνω στο ζήτημα αυτό. smile.gif
Consultant
QUOTE(AZ1980 @ Oct 29 2007, 16:17 ) *
Διαφωνώ βέβαια, όπως ανέφερα και στο προηγούμενο ποστ μου, στο θέμα Γουντς.



Eτσι και αλλιως και των δυο οι αποψεις ειναι υποκειμενικες.Εσυ υποστηριζεις λογω προσωπικης σου εμπειριας οτι ο παιχτης θα κανει κακο στην ομαδα.Εγω υποστηριζω λογω της εμπειριας μου στο μπασκετ οτι αν δουλεψει ενδεχεται να ειναι ενας απο τους καλυτερους παιχτες αν οχι ο καλυτερος.

Δεν γινεται να εχουμε την ιδια (υποκειμενικη) αποψη.Λογω διαφορετικων βιωματων και ποιοτικων χαραχτηριστικων αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τις πληροφοριες του περιβαλλοντος.
sihainas
Μα δεν λέτε κάτι διαφορετικό... και ο φίλτατος ΑZ αναγνωρίζει το ταλέντο του Γούντς αυτό που δεν ξέρουμε ακόμα είναι αν η προσφορά του θα είναι ανάλογη του ταλέντου του... οπότε συμφωνούμε ότι αν δουλέψει ο Γούντς θα είναι από τους καλύτερους παίχτες μας...αν όχι... θα δείξει...
AZ1980
QUOTE(Consultant @ Oct 29 2007, 16:54 ) *
Eτσι και αλλιως και των δυο οι αποψεις ειναι υποκειμενικες.Εσυ υποστηριζεις λογω προσωπικης σου εμπειριας οτι ο παιχτης θα κανει κακο στην ομαδα.Εγω υποστηριζω λογω της εμπειριας μου στο μπασκετ οτι αν δουλεψει ενδεχεται να ειναι ενας απο τους καλυτερους παιχτες αν οχι ο καλυτερος.

Δεν γινεται να εχουμε την ιδια (υποκειμενικη) αποψη.Λογω διαφορετικων βιωματων και ποιοτικων χαραχτηριστικων αντιλαμβανομαστε διαφορετικα τις πληροφοριες του περιβαλλοντος.


Εννοείται. Πάντως συμφωνούμε, όπως είπε και ο sihainas, στην διαπίστωση πως πρόκειται για παίκτη μεγάλων δυνατοτήτων. Διαφωνούμε στην εκτίμηση μας γύρω από τον βαθμό στον οποίο θα συνεισφέρει τελικά ο παίκτης αυτός.

Πάντως ειλικρινά θεωρώ πως έχεις πολλές γνώσεις για να "πορώνεσαι" τόσο οπαδικά. Ομιλώ γενικά. Είναι και αυτό μια "εμπειρική" παρατήρηση, την οποία ειλικρινά σε καλώ να την δεχτείς ως φιλική, και όχι ως αφορμή εκνευρισμού. wink.gif
rankin
Σε σχέση με τα περί πλέι-μέικερ, έχω ξαναπεί στο παρελθόν ότι εμένα προσωπικά ούτε ο Έντνι μου έκανε. Αν θυμηθούμε τους τελικούς των πλέι-οφ της σεζόν 2005-2006, με το ζόρι έβγαζε μισή ασίστ ανά αγώνα προς τον Σόφο, και ταυτόχρονα το παιχνίδι μας ήταν προβλεπόμενο ακόμα και από έναν παντελώς άσχετο (ιδίως όταν ήταν στην πεντάδα ο Σόφο).
Δε ξέρω αν αυτό ήταν ευθύνη του Έντνι, ή του Καζλάουσκας, ή λογικό με βάση το μέτριο υλικό της τότε ομάδας, αλλά ήταν ένα γεγονός.

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, όπως είπα και προηγουμένως, αν ο Γκρίρ μάθει να ανοίγει το παιχνίδι και προς τους συμπαίκτες του, θα εξελιχθεί σε χρυσή μεταγραφή. Συγκρίσεις του τύπου Γκριρ<Έντνι<Γιασικεβίτσιους κλπ, είναι ανούσιες και ανόητες. Οι παίκτες είναι τα γρανάζια μια μηχανής. Τώρα, αν το υλικό κατασκευής του "γραναζιού" είναι καλύτερο σε κάποιες περιπτώσεις αυτό δεν εγγυάται την καλύτερη λειτουργία της μηχανής.. Για παράδειγμα, στον παο, μπορεί ο Γιασικεβίτσιους να είναι ο "ΣΤΑΡ", αλλά εγώ βλέπω ότι ο Διαμαντίδης είναι ο πραγματικός παίχτης κλειδί, το ποιο πολύτιμο γρανάζι. Δε θέλω να πω ότι η μηχανή που λέγεται Ολυμπιακός θα εξελιχθεί στην ποιο καλοκουρδισμένη+καλογυαλισμένη στην ευρώπη, αλλά θέλω να είμαι αισιόδοξος ως προς την πορεία της ομάδας.

Στα περί Γκέρσον τέλος, για την ώρα μπορώ να πω ότι το κοουτσάρισμα του είναι πάρα πολύ καλό. Κάνει καλή διαχείριση υλικού. Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες, αλλά και να κουκουλώσει τις αδυναμίες του υλικού του. Πιστεύει σε κάποια νέα παιδιά-σε αυτά που τον έχουν πείσει για την αξία τους. Με λίγα λόγια, οι "βαθμολογίες" του για την ώρα είναι αρκετά υψηλότερες από τις αντίστοιχες περσινές.
Δεν είναι κακός κόουτς, και σίγουρα δεν είναι βλάξ. Είναι μάγκας γιατί δεν επέλεξε να πάει σε μια ομάδα σίγουρη πρωταθλήτρια, αλλά προτίμησε να παλέψει για την άνοδο στην κορυφή απέναντι σε μια ομάδα με ισχυρό ρόστερ-προπονητικό τιμ-διοίκηση, αλλά και εξωδιοικητική δράση που θα ζήλευε και ο Κορλεόνε.
Με λίγα λόγια, ο Πίνι αξίζει την στήριξη μας. Ήρθε για να παίξει τα ρέστα του και να αποδείξει κάποια πράγματα (έξω από αυτά που έχει ήδη αποδείξει στο παρελθόν με την Μακάμπι).

Αυτά για την ώρα..
AZ1980
QUOTE(rankin @ Oct 30 2007, 08:00 ) *
απέναντι σε μια ομάδα με ισχυρό ρόστερ-προπονητικό τιμ-διοίκηση, αλλά και εξωδιοικητική δράση που θα ζήλευε και ο Κορλεόνε.


Ίσως λιγάκι υπερβολικό, αλλά σίγουρα ευρηματικότατο! 41.gif

Συμφωνώ επίσης για Έντνι. Ύπήρξε μετριότατος οργανωτής, και σχεδόν ανύπαρκτος αμυντικά. Σε παιχνίδια ενατίον ισχυρών αντιπάλων τα ντράιβ του κατέληγαν συχνά σε πολλά και καταστροφικά για τον Ολυμπιακό λάθη.
NBAer
QUOTE(pierce21 @ Oct 29 2007, 16:41 ) *
σου εκανα παρατηρηση και με αγνοησες επιδεικτικά. τις επομενες 2 μερες και να ξεπερασουν τα επιπεδα ηλιθιοτητας οι υπολοιποι ολυμπιακοι ,κατα την αποψη σου, εσυ δεν θα εχεις την δυνατοτητα να τους φερεις στην ταξη.


tongue.gif Καλο!


ascendant87: Αντι να αναλωνεσαι σε αβασιμες υβρεις, καλο θα ηταν να προσπαθεις να ανατρεψεις τις αποψεις των αλλων με επιχειρηματα και με ποιο ηπιο τροπο.....

Οταν λες οτι ειμαι εδω για να αντισταθμιζω της βλακεια που εκπεμπουν οι αλλοι, τοτε ε οπως καταλαβαινεις..... rolleyes.gif


Οσο για τον Γουντς εμενα τον φοβαται το ματι μου αυτον! ohmy.gif Βλεπω οτι μπορει να παιξει φανταστικο μπασκετ επιθετικα και αμυντικα μπορει παλι να παιξει τρομερα επισης. Και εχει τα αθλητικα προσοντα και με το παραπανω και ξερει και μπασκετ. Το θεμα ειναι μπορει, αλλα θα το κανει? Γιατι οπως και εσεις πολυ βαριεστημενο τον βλεπω.... sad.gif
Anaz
QUOTE
Συγκρίσεις του τύπου Γκριρ<Έντνι<Γιασικεβίτσιους κλπ, είναι ανούσιες και ανόητες.
Δεν επιασες ακριβως το νοημα αυτου ειπα.Δεν ηταν αμεση συγκριση των τριων παιχτων,αλλα αφορουσε το ποσο ταιριαζουν στις αναγκες του Πινι κατα τη γνωμη μου κ περισσοτερο την ικανοτητα σωστης κατανομης οργανωσης, δημιουργιας κ εκτελεσης στο παιχνιδι τους.. Θεωρω δηλαδη οτι ο Γκριρ δεν εχει τοσο καλες οργανωτικες ικανοτητες οσο οι αλλοι δυο και ΚΥΡΙΩΣ οτι αν τον αφησεις τελειως "ελευθερο", 7/10 φασεις που θα περνα η μπαλα απ'τα χερια του θα την ταλαιπωρει κ θα καταληγουν σε ατομικη προσπαθεια,παρολο που εχει δειξει οτι εχει καλο passing skill! Σε αυτο -δηλαδη την σωστη διαχειριση της ικανοτητας στην δημιουργια κ την εκτελεση κ παραλληλα του ρολου του ως πλευ στην οργανωση κ την κυκλοφορια- αναφεροταν η συγκριση αυτου του τυπου Γκριρ<Έντνι<Γιασικεβίτσιους. wink.gif

Οσων αφορα τον Εντνι κ την χρονια του στον Ολυμπιακο,εννοειται οτι δεν τον θεοποιησα!Ειχε σημαντικα μειονεκτηματα,κ ειναι δεδομενο οτι σε ολη τη καριερα του δεν υπηρξε ποτε ικανοποιητικος αμυντικος! Απο'κει κ περα ομως οφειλω να αναγνωρισω οτι (σε επιπεδο προσωπων) αυτος ηταν που πηρε απο το χερι τον Ολυμπιακο μαζι με τον Σοφο κ τον Γιονας κ τον οδηγησε ενα βημα πριν το final four με ενα ροστερ μετριοτατο.Πολλα απ'τα λαθη κ τις τραβηγμενες προσπαθειες του,οπως κ το μονοδιαστατο παιχνιδι που αναφερες οφειλονταν στις πολυ περιορισμενες λυσεις της ομαδας. Αρκει να θυμηθεις την περιφερειακη γραμμη της ομαδας που συμπληρωνε τον Ταιους..Ο μικρος Σει που επαιζε πρωτη φορα σε αυτο το επιπεδο, το φαντασμα του Χατζη,ο ανεπαρκης Λιουις, κ ο Παπαμακαριος σε ρολο βασικου..
saou
Μερικά σχόλια πάνω στα προηγούμενα:

Θα διαφωνήσω με το φίλο που έγραψε ότι προτιμά τον Άκερ από τον Γουντς. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ο καινούργιος εμφανίσει προβλήματα συμπεριφοράς όπως ανέφεραν κάποιοι, πάντως καθαρά αγωνιστικά ο Κιντέλ μου μοιάζει πολύ πιο έτοιμος παίκτης σε σχέση με τον Άκερ που όπως έχω ξαναγράψει έφερε περισσότερο σε κολλεγιόπαιδο. Τουλάχιστον ο Γουντς δείχνει ότι και στην κακή/μέτρια μέρα του μπορεί να δώσει 10 πόντους, σε αντίθεση με τον Άκερ που συχνά εξαφανίζονταν και γενικότερα είχε τις μεταπτώσεις που διακρίνουν τους πιτσιρικάδες.

QUOTE
Δεν είναι κακός κόουτς, και σίγουρα δεν είναι βλάξ. Είναι μάγκας γιατί δεν επέλεξε να πάει σε μια ομάδα σίγουρη πρωταθλήτρια, αλλά προτίμησε να παλέψει για την άνοδο στην κορυφή απέναντι σε μια ομάδα με ισχυρό ρόστερ-προπονητικό τιμ-διοίκηση, αλλά και εξωδιοικητική δράση που θα ζήλευε και ο Κορλεόνε.


Αυτό που αναφέρεις περί μαγκιάς κτλ το ανέφερε αν δεν κάνω λάθος και ο Πίνι πρόσφατα. Η αλήθεια βέβαια νομίζω είναι λίγο διαφορετική, καθότι πέρυσι ο Πίνι δεν έδειξε ότι τα είχε αναλογιστεί σοβαρά όλα αυτά που αναφέρεις και θεωρούσε ότι για να πετύχει αρκούσε ο αέρας που του έδωσαν οι επιτυχίες με τη Μακάμπι. Μαγκιά ενδεχομένως να μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι έμεινε και φέτος παρόλο που πέρυσι ένιωσε στο πετσί του τις συνθήκες ενάντια στις οποίες καλείται να πετύχει. Και πάλι όμως το χάλι που παρουσίασε η περυσινή ομάδα στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν έκανε την παραμονή του να φαντάζει περισσότερο ως μια εμμονή των Αγγελόπουλων να στηρίξουν την επιλογή τους και λιγότερο ως την επιβράβευση του προπονητή για την εικόνα της ομάδας. Ανεξάρτητα επομένως από το τι θα κάνει φέτος ο Πίνι, (που όντως φαίνεται να έχει αρχίσει καλύτερα από πέρυσι) ο Ολυμπιακός του έκανε χάρη που τον κράτησε και όχι το ανάποδο όπως πήγε να το παρουσιάσει ο πονηρός Ισραηλινός wink.gif

Γενικότερα για το Γκριρ θα συμφωνήσω λίγο πολύ με όσα αναφέρετε. Το θέμα είναι να μην πάρει στον Πίνι μια σεζόν ολόκληρη όπως πέρυσι με τον Πεν για να βρεθεί μια ισορροπία ανάμεσα στην ελευθερία που απολαμβάνει ο play maker και στο μοίρασμα του παιχνιδιού.
rankin
Μου αρέσει που η συζήτηση παίρνει φωτιά...

Για τον Γκρίρ πιστεύω ότι σε κάποιο σχήμα μαζί με Μπλάκνι (ή και Τεόντοσιτς αν μειώσει τα λάθη του) είναι ιδανικός. Να θυμήσω ότι το 1997, ο (θρυλικός πλέον) Ντέιβιντ Ρίβερς παρουσίαζε ένα τραγικά εγωιστικό προφίλ μέχρι τα μέσα της σεζόν, το οποίο και "κοντρολάρισε" στη συνέχεια ο πυγμαλίων Ίβκοβιτς βάζοντας τον Τόμιτς δίπλα του στο βασικό σχήμα, και ουσιαστικά σε ρόλο "φρένου". Τα αποτελέσματα γνωστά! Τέτοιο ρόλο ίσως και να μπορεί να έχει φέτος ο Μπλάκνι.. Να γίνει το "φρένο" του Γκρίρ.

Όσο για τον Γούντς, δείχνει να βαριέται και αυτό λειτουργεί ανασταλτικά για το ταλέντο, που σίγουρα έχει. ο Άκερ χωρίς τραυματισμούς και με περισσότερη εμπειρία, επιμένω, είναι καλύτερος του Γούντς. Ελπίζω βέβαια να διαψευσθώ και ο Γούντς να γίνει ο απόλυτος ήρωας..

Για τον Πίνχας, η γνώμη μου είναι πως επρόκειτο για μεγάλη αλεπού των γηπέδων και άνθρωπο χωρίς εμμονές, καθότι πολύ έξυπνος για να αφήνει το μυαλό του να κολλάει. Αντίθετα, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είναι μάστερ του κοουτσαρίσματος και της προπόνησης, αλλά και αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση..
reignman
acker no50 @ Draft

woods no21 @ Draft
B for Basketball
QUOTE(reignman @ Oct 31 2007, 11:48 ) *
acker no50 @ Draft

woods no21 @ Draft


δεν μας λεει κατι αυτο...

γιατι...

kwame brown no 1 @Draft

pau gasol no3 @Draft
smile.gif
jimol34
Για εμένα το μεγάλο μειονέκτημα του Άκερ ήταν το ότι δεν είχε καθόλου νεύρο. Ενώ ήξερε μπάσκετ, είχε αθλητικά προσόντα και φοβερή κίνηση με τη μπάλα, η έλλειψη ενέργειας τον έριχνε αρκετά. Αποκορύφωμα η φάση με τον Διαμαντίδη στον 3ο τελικό. Αν για παράδειγμα στη θέση του Άκερ ήταν ο Μωρίς Έβανς, ένας παίχτης που έβγαζε απίστευτη ενέργεια στο παρκέ, τότε είμαι σίγουρος ότι ο Μητσάρας δεν θα προσπαθούσε καν να τον κόψει.
Ο Γουντς δείχνει χαλαρός. Πιστεύω ότι έχει πολύ καλύτερη ντρίπλα από τον Άκερ, καλύτερο σουτ, ενώ είναι σχεδόν 10 πόντους ψηλότερος και πιο δυνατός. Αν αρχίσει να ορμάει στο καλάθι όπως έκανε ο Έβανς τότε πιστεύω ότι θα κάνει θραύση. Έχω την εντύπωση ότι όσο περνάει ο καιρός θα προσαρμοστεί και θα δείξει ποιος πραγματικά είναι. Πάντως και στο ματς με την Ταού έδειξε κάποια στοιχεία του τεράστιου ταλέντου του.
v-span
Πιστεύω ότι κλειδί φέτος για τον Ολυμπιακό θα είναι η παρουσία του Γκριρ. Θεωρώ ότι το παληκάρι είναι προικισμένος σκόρερ αλλά από οργάνωση πάσχει. Έτσι σε αγώνες με μεγάλη και ουσιαστική πίεση όπως ΠΑΟ ή ΤΣΣΚ είναι επίφοβο ότι θα τα κάνει χάλια. Αντίθετα αν έχει μαζί του το Μπλάκνεϊ, (όπως παλιότερα Ρίβερς με Τόμιτς) μπορεί να έχει σούπερ προσφορά...
triponter
QUOTE(v-span @ Oct 31 2007, 12:09 ) *
Πιστεύω ότι κλειδί φέτος για τον Ολυμπιακό θα είναι η παρουσία του Γκριρ. Θεωρώ ότι το παληκάρι είναι προικισμένος σκόρερ αλλά από οργάνωση πάσχει. Έτσι σε αγώνες με μεγάλη και ουσιαστική πίεση όπως ΠΑΟ ή ΤΣΣΚ είναι επίφοβο ότι θα τα κάνει χάλια. Αντίθετα αν έχει μαζί του το Μπλάκνεϊ, (όπως παλιότερα Ρίβερς με Τόμιτς) μπορεί να έχει σούπερ προσφορά...


++++++νομιζω καπου πολλες γνωμες συγκλινουν .,,οτι ο Ολυμπιακος ειναι σαφεστατα καλυτερος απο περσι..οτι ο ΟΣΦΠ θα ειναι σκληρο καρυδι και σιγουρα απο τους πρωταγωνιστες, ....

αλλα ( και εδω εννοω συμφωνουμε ) ειναι ικανος για τα σκηπτρα σε ελλαδα και ευρωπη??????ειναι ικανος να κερδισει τις μεγαλες ομαδες και τους μεγαλους προπονητες οταν ερθει η ωρα και τα κρισιμα παιχνιδια????

και βεβαια δεν εννοω το παιχνιδι της Κυριακης...εκει δεν υπαρχει ακομα η τεραστια πιεση ....
rankin
ρε παιδιά αυτό με τη θέση που πήρε ο κάθε παίχτης στο ντράφτ είναι παραμύθι. Ας μην το φέρνουμε ως επιχείρημα. Ο Gilbert Arenas για παράδειγμα ήταν στο #31 το 2001! Η θέση στο ντράφτ αφορά καθαρά μια πρόβλεψη ενώ συνάδει και με τις τρέχουσες ανάγκες των ομάδων (για παράδειγμα εάν υπάρχει ανάγκη για σέντερ πέφτουν χαμηλά τα γκάρντ).
Πάντως για τον Γούντς έχω ως ελαφρυντικό το γεγονός ότι μπορεί να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα στα δεδομένα. Ελπίζω να ανέβει γιατί για την ώρα δεν με έχει εντυπωσιάσει ιδιαίτερα, αντίθετα με τον Άκερ που στα καλά του πέρσι έβγαζε μάτια (στα κακά του βέβαια δεν βλεπόταν, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Για τον Γκρίρ τα είπαμε και πάλι. Σε σχήμα με 2 ποίντ θα τα πηγαίνει εξαίσια. Μόνος του είναι λίγο"τέρμα τα γκάζια και ότι γίνει".. Ίδωμεν!

Αυτός που πραγματικά με εντυπωσίασε στην πρώτη του παρουσία ήταν ο Τζάκσον. Μπορεί να ήταν βαρύς και πίσω σε φυσική κατάσταση, αλλά γνωρίζει εξαιρετικά το άθλημα και την θέση του. Χρειάζεται προπονήσεις βέβαια, αλλά σε μια πιθανή άνοδο του Τζέικ (όπως έδειξε με τον Άρη), μπορεί να δίνει 20 λεπτά πολύ ποιοτικού λόου πόστ παιχνιδιού. Είναι κρίμα που δεν θα είναι στη διάθεση του Πίνι για το Κυριακάτικο παιχνίδι, δεδομένης της παρουσίας "λάιτ" ψηλών στον παο, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να τον αντιμετωπίσουν εύκολα. Επίσης εκείνο το ανόητο παιδί, ο Σόφο, θα μπορούσε να μάθει πάρα πάρα πολλά στο πλευρό ενός παίχτη όπως ο Τζάκσον. Είναι κρίμα να τον βλέπει από την τι-βι αντί να δουλεύει μαζί του...

Για την ανατροπή των δεδομένων είναι νωρίς να μιλήσουμε. Ο Ολυμπιακός όμως έχει φέτος όλων των ειδών τα εργαλεία για να προχωρήσει και να φτάσει ψηλά.. Σημειώστε σε όλα αυτά και τις απουσίες των πολυεργαλείων σε άμυνα και επίθεση, Βασιλόπουλο και Σεϊμπουτις και θα καταλήξετε σε μια εικόνα για την ομάδα.. Έχει πολλούς και καλούς παίχτες για όλες τις δουλειές και δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους του.
spysta
QUOTE(B for Basketball @ Oct 31 2007, 11:55 ) *
δεν μας λεει κατι αυτο...

γιατι...

kwame brown no 1 @Draft

pau gasol no3 @Draft
smile.gif

Σωστος ... αλλα στο επιπεδο του 20 απο το 50 υπαρχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με του 1 και 3 tongue.gif
Igor
QUOTE(reignman @ Oct 31 2007, 13:48 ) *
acker no50 @ Draft

woods no21 @ Draft


Θυμισε μου τι νουμερο ηταν ο Τζορνταν στο Ντραφτ !!

ή ο Αρινας.

Πολλη λιγη σημασια παιζουν αυτα.
Συμφωνω και εγω με τον rankin οτι ο Acker ειναι καλυτερος του Woods. Μαλιστα θα ηθελα τον Ακερ στον Παναθηναικο. Τελως παντων.
enypnio
ρε παιδιά σημασία δεν έχει αν είναι καλοί οι παίχτες αλλά αν είναι κατάλληλοι για μια ομάδα

κατά ώρας ο Φετινός Ολυμπιακός φένεται να έχει πιο κατάλληλους παίχτες από πέρσυ για την δουλειά που τους θέλουν

και ο Σάρας παιχταράς είναι αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο πιο κατάλληλος για τον παναθηναϊκό την παρούσα στιγμή
reignman
QUOTE(B for Basketball @ Oct 31 2007, 13:55 ) *
δεν μας λεει κατι αυτο...

γιατι...

kwame brown no 1 @Draft

pau gasol no3 @Draft
smile.gif


απαντησε ο σπυστα για εμενα.
Consultant
QUOTE(spysta @ Oct 31 2007, 16:09 ) *
Σωστος ... αλλα στο επιπεδο του 20 απο το 50 υπαρχει μεγαλη διαφορα σε σχεση με του 1 και 3 tongue.gif


Γενικα,η εξαιρεση ειναι να μην παιζει ρολο το ντραφτ.Ο κανονας λεει οτι το νουμερο που θα επιλεγει ο καθε παιχτης προσδιοριζει βασει της εμπειρογνωμικης γνωσης των ανθρωπων του Nba την δυναμικη του καθε παιχτη.

Θα συμφωνησω λοιπον απολυτα με τον παλιοφιλο Reignman,ο Γουντς ειναι κλασης ανωτερος ποιοτικα απο τον Ακερ.Αν θελουμε να κανουμε συζητηση ποιοτικη πρεπει να στηριζομαστε σε υποβαθρο κανονων και οχι εξαιρεσεων.
Anaz
Συμφωνω σε αυτο που ειπε ο rankin για την χρησιμοποιηση του Μουμου διπλα στον Γκριρ ωστε να βελτιωνει τη κυκλοφορια,να πασαρει στο ποστ κ να φρεναρει τον Γκριρ. Αρκει να το καταλαβει νωρις κ ο Πινι (οπως επισημανε κ ο saou). Παντως στο ματς με τον Αρη στο 2ο ημιχρονο το χρησιμοποιησε αυτο το σχημα,κ πηγε καλα..Οποτε ισως ειμαστε σε καλο δρομο. Το προβλημα ειναι βεβαια οτι αγωνιζεσαι με 2 πολυ κοντα γκαρντ, οποτε η ζωνη ειναι ισως μονοδρομος.
Τον ρολο αυτο θα μπορουσε ισως να παιξει καλυτερα ο Τεο, που ειναι κ ψηλο γκαρντ.Ομως ως τωρα δειχνει λιγο προβληματικη η συνευρεση του με τον Γκριρ στην 5αδα. Κι αυτο γιατι ο μικρος αν κ πολυ ταλαντουχος κ εξυπνος παιχτης,θελει να κρατα πολυ μπαλα στα χερια του για να δημιουργησει κ φαινεται συχνα εγωιστης,επιπολαιος κ υπερεκτιμα τις ικανοτητες του..
Πρεπει να καταλαβει οτι σε αυτο το επιπεδο θελει ψησιμο κ δεν μπορει ακομη να πρωταγωνιστησει,οποτε πρεπει να μαθει να λειτουργει σωστα κ ως ρολιστας..
Τοτε (κ μονο) μπορει να αποδειχτει ΤΡΟΜΕΡΑ χρησιμος ΑΠΟ ΦΕΤΟΣ..
Air Kef
QUOTE
Το προβλημα ειναι βεβαια οτι αγωνιζεσαι με 2 πολυ κοντα γκαρντ, οποτε η ζωνη ειναι ισως μονοδρομος.



To λες σαν να ειναι κακό πράγμα η ζώνη.smile.gif

Νομιζω με αυτους τους δύο,και Τζέικ/Μπουρουση,Βασιλοπουλο/Πριντεζη θα λειτουργεί αρκετά καλά μια ζώνη.
B for Basketball
QUOTE(reignman @ Oct 31 2007, 15:15 ) *
απαντησε ο σπυστα για εμενα.



Ναι...ενω ο κουομε ειναι παγκιτης κ με το ζορι βρισκει χρονο....ενω ο γκασολ ειναι απο τους καλυτερους στη θεση του....

Ας το παρουμε κ αλλιως....ο Μπραουν νο1 και ο Οκουρ νο38...μεγαλη διαφορα δεν βρισκεις???
Ο Οκουρ κενταει...

Γενικα μπορω να σου δειξω πολλες περιπτωσεις αλλα εχω βγει οφτοπικ απλα δινω ενα παραδειγμα για να καταλαβεις οτι δεν παιζει κανενα ρολο η θεση στο Ντραφτ!!!
AZ1980
Ο Σαμ Μπούι ήταν πάνω από τον Τζόρνταν. End of conversation.

Φοβερά ποστς από τον rankin

+1 σε enypnio και Anaz
Anaz
Εγραφα κατι για την σημασια να οριστουν σωστοι,συγκεκριμενοι,ενεργοι ρολοι στους πολυ καλους παιχτες που πλαισιωνουν τους Γκριρ,Ματσε,Τζακσον.

Ο Βασιλοπουλος στα τελευταια ματς απο τοτε που γυρισε προσπαθει να βελτιωθει στο 3 κ ντριμπλαρει περισσοτερο κ παιρνει προσπαθειες που δεν τις εχει,ενω εχει αρκετα το μυαλο του στο σκοραρισμα.. Μεγα λαθος!

Δεν μπορει να γινει κλασσικο 3αρι ο Παναγιωτης γιατι δεν εχει καλο χειρισμο κ ελεγχο του κορμιου του στην επιθεση. Αυτο που πρεπει να κανει ειναι δουλεψει κι αλλο ατομικα τις αδυναμιες του,να βελτιωθει, κ να γινει ενας εξαιρετικος φοργουορντ ρολιστας κ για τις 2 θεσεις,εκμετταλευομενος το τεραστιο πλεονεκτημα του που ειναι η καλη αντιληψη κ το οτι μπορει να μαρκαρει στην αμυνα απο ασσο μεχρι 4αρι.

Το να γινει τριαρι μεσα στα μεσα της χρονιας ειναι πολυ δυσκολο,κ μας στοιχιζει.. Δεν εχει χειρισμο,δεν εχει σουτ μετα απο ντριμπλα στη κινηση,δεν εχει καλο πρωτο βημα, δεν εχει τελειωμα με λευ απ στο ντραιβ,δεν εχει jump stop,δεν εχει πολυ καλο ελεγχο του κορμιου του στην επιθεση. Με λιγα λογια δεν εχει ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ επιθετικο ταλεντο! Αυτο που εχει βελτιωσει προς το παρον εξαιρετικα ειναι το στατικο σουτ! Κι αυτο μπορει να το εκμετταλευτει κ ειναι τρομερα χρησιμο μαζι με τα αθλητικα του προσοντα κ την καλη αντιληψη κ πασα.(περισσοτερο απ'τη θεση 4.)

Τα υπολοιπα δειχνει οτι προσπαθει να τα δουλεψει αλλα δεν γινεται απ'τη μια μερα στην αλλη να γινει 3αρι.εξαλλου κλασσικο πολυ καλο 3αρι (στην επιθεση) οπως ο φιλος του ο Βασιλειαδης ας πουμε δεν θα γινει πιθανοτατα ποτε..

Στα τελευταια 2 ματς πρωταθληματος ειναι ο παιχτης με τις περισσοτερες προσπαθειες σουτ,ενω ενδιαφερον στατιστικο ειναι οτι απο τοτε που γυρισε εχει Μ.Ο 5/11.5 σουτ με 22' συμμετοχη σε 3 ματς, την ωρα που ο Γκριρ σε 8 ματς εχει 5.5/11.4 σουτ με 31' συμμετοχη!! ohmy.gif

Απ'την αλλη..Στην αμυνα κινειται σε μετρια για τα δεδομενα του επιπεδα,κατι που ειναι κ αναμενομενο οταν δινει περισσοτερη εμφαση απ'όση συνηθιζε (κ θα επρεπε) στην επιθεση,κ κουραζεται κ σωματικα κ ψυχολογικα περισσοτερο..
Για παραδειγμα σημερα εφαγε 2 τριποντα στη μουρη απο τον Γκριρ,προχτες απ'τον Σισκα.. Δεν του ριχνω τοσο ευθυνη γι'αυτα..Εξαλλου κ οι αντιπαλοι δεν ηταν τυχαιοι σουτερ!Απλα αυτες οι φασεις με προσωπικες αμυνες στην περιφερεια απεναντι σε κοντυτερο σουτερ ηταν καποτε ψωμοτυρι του Βασιλο..τωρα δειχνει πιο παθητικος! Στο αμυντικο ριμπαουντ κ στις αλληλοκαλυψεις επισης βοηθα λιγοτερο.. Παντα με βαση τις τρομερες δυνατοτητες του μιλώντας.. Δεν ισχυριζομαι φυσικα οτι αποτελει τρυπα,ουτε του εριξα ευθυνες για την αμυνα της ομαδας..

Ομως ειναι ξεκαθαρο κατ'εμε οτι υπαρχει μια συγχυση ρολων εδω..Ο ρολος του ΤΡΟΜΕΡΑ ΧΡΗΣΙΜΟΥ Βασιλοπουλου δεν ειναι να το παιζει Σισκαουσκας..
Περιμενω τον Πινι να τον μαζεψει λοιπον λιγο..κ να τον εκμετταλευτει καλυτερα..
vastravoud
ΣΥμφωνώ με την ανάλυση σου, και μάλιστα έκανε δύο αχαρακτήριστα αιρμπολ σε σχεδόν αμαρκάριστα τρίποντα.

Ωστόσο, έβγαλε και ορισμένες πολύ καλές άμυνες απέναντι στα αντίπαλα τεσσάρια, ενώ στα τρίποντα που έφαγε δε νομίζω πως φέρει μεγάλη ευθύνη. Ήταν περίπου σαν τα αντίστοιχα του συνονόματου του με το Διαμαντίδη κρεμασμένο πάνω του.
Anaz
Οι σκεψεις μου παντως δεν εγιναν με αφορμη μόνο το σημερινο ματς,αλλα απ'το ματς με το Μαρουσι κ μετα..
Εξαλλου σημερα δικαιολογειται κ σε εναν βαθμο να παρει περισσοτερες πρωτοβουλιες λογω απουσιων.
Γενικα δεν κρινω την σημερινη του εμφανιση..
captain charisma
μια απορια ο ελληνιαδης τοσο φανατικος ειναι και καθεται σε ολα τα ματς του οσφπ,απο τη στιγμη που ανελαβε ο γκερσον στο παγκο?αμα ειναι τοτε να γινει αυτος προπονητης να καθοδηγει τον οσφπ.απορω πως τον ανεχεται ο πινχας
saou
Συμφωνώ με την ανάλυση του Anaz για το Βασιλόπουλο. Να συμπληρώσω ότι η μετάθεση του στο 3 συνδέεται προφανώς με την εμπιστοσύνη που δείχνει ο Πίνι στον Πρίντεζη που καλύπτει το 4 για αρκετή ώρα. Και εγώ εκνευρίστηκα στα 2 τρίποντα που έφαγε με εντελώς πανομοιότυπο τρόπο από το Γκριρ. Από την άλλη πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος από τον τραυματισμό του και αυτό θα έπρεπε να του αναγνωριστεί ως δικαιολογία για το σημερινό ματς. Αν θυμάμαι καλά μάλιστα μετά από ένα airball σήμερα έκανε κίνηση προς τον πάγκο σε στυλ 'κουράστηκα'. Δεν πιστεύω ότι θα χρησιμοποιούνταν τόσο πολύ σήμερα αν το ρόστερ ήταν πλήρες.

Ασφαλώς άλλο το σήμερα και άλλο το γενικό φετινό πλαίσιο που είναι πάνω κάτω όπως περιγράφηκε από τον anaz. Βέβαια πρέπει και μεις να αποφασίσουμε τι θέλουμε, καθώς πολλές φορές γκρινιάζουμε για την εξέλιξη των παικτών μας υπό τον Πίνι, αλλά ο ασφαλέστερος τρόπος για να βελτιωθεί κάποιος (η τέλος πάντων να διαπιστωθεί ποιό είναι το ταβάνι του) είναι μέσα από τα παιχνίδια. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό μπορεί να στοιχίσει σε ομάδες που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό.
Η ιδιομορφία του φετινού Ολυμπιακού βέβαια είναι ότι έχει πολλές παρόμοιες περιπτώσεις. Ακόμα και οι έτοιμοι παίκτες όπως ο Γκριρ καλούνται μέσα από τα ματς να μάθουν να λειτουργούν διαφορετικά απ'ότι έχουν συνηθίσει. Ο Μπουρούσης καλείται να παίζει περισσότερο και καλύτερα στο 4 και ει δυνατόν να μάθει να παίζει πλάτη. Και άλλοι πάλι όπως ο Βασιλειάδης δείχνουν διάθεση για άμυνα η οποία αποτελούσε άγνωστη λέξη γι αυτούς καθώς έτσι προσπαθούν να εξασφαλίσουν κάποια λεπτά συμμετοχής.

Είναι πολύ πιθανό πάντως με την επιστροφή των τραυματιών και όταν μέσα στη χρονιά σφίξουν τα γάλατα να εγκαταλειφθούν όλες αυτές οι δοκιμές. Εξάλλου το πρωτεύον στοίχημα για την ομάδα φέτος είναι να κατακτήσει κάποιον τίτλο. Αν αυτό συνδυαστεί με την εξέλιξη κάποιων παικτών θα είναι το ιδανικό. Αλλά δε θεωρώ ότι ο Πίνι θα θυσιάσει το πρώτο για το δεύτερο , εξάλλου δεν του ζητήθηκε αυτό.
kemp
τα 2 τριποποντα που εφαγε ο βασιλο ειναι δικαιολογημενα.
Οποιος εχει χτηπησει σοβαρα το γονατο ξερει την αδυναμια και την ελλειξη σταθεροτητας που το συνοδευει ετσι κανοντας προσποιηση drive ο γκριρ και μετα σουτ ,ο βασιλο ισως και αντανακλαστικα νοιωθει οτι ρισκαρει τραυματισμο αν τον ακολουθησει στην αλλαγη κατευθυνσης
ΣΙΓΟΥΡΑ ο χρονος επανενταξης του παναγιωτη ειναι πολυ μικρος (το ιδιο ειχε ο ιβανσιτσ απο 1 αυγουστου και ειδατε ποτε γυρισε)και δεν πρεπει να τον ζοριζουν πολυ
Anaz
Πολυ σωστος ο saou..
Nα προσθεσω παντως οτι επισης εντυπωση μου κανει οι πολυ περιορισμενες προσπαθειες του Μπλακνευ!Δεν καταλαβαινω γιατι δεν παιρνει λιγο περισσοτερες επιθετικες πρωτοβουλειες , αφου ξερουμε οτι το'χει.Σημερα επαιξε σχεδον 45 ολοκληρα λεπτα(!!) κ πηρε 7-8 πολυ μετρημενες προσπαθειες ολες κι ολες..
Ειναι επιλογη του ιδιου ή ρητη εντολη του Πινι..? Μαλλον κατι ενδιαμεσο..

Αλλα παρατηρειται ας πουμε κατι λιγο οξύμωρο.. σε ενα ματς που τα κυρια επιθετικα οπλα απουσιαζαν ο Μπλακνευ να παιρνει 6 σουτ,ο Βασιλειαδης 3, κ ο Βασιλοπουλος 16..
Νομιζω οτι δεν ειναι η καλυτερη διαχειριση αυτη..!
Βεβαια ειναι πολυ νωρις για να κρινουμε πιο σιγουρα αν γινεται σωστη κατανομη των ρολων ή οχι.. Αυτο θα γινει οταν με το καλο η ομαδα αρχισει να προπονειται κ να αγωνιζεται πληρης..

Δεν τον κατηγορω για τα τριποντα που εφαγε.Απλα εμενα μου φανηκε πιο παθητικος απ'ότι τον εχω συνηθισει δινοντας χωρο στον αντιπαλο..Φυσικα πολυ σωστα επισημανατε οτι μπορει να ειναι λογω του τραυματισμου του!(αν κ στην επιθεση δεν φαινεται να σκεφτεται τοσο το γονατο του..)
Consultant
Βρε Αναζ,ωραια η αναλυση σου για τον Βασιλοπουλο!Φωναζω ομως εδω και παρα πολυ καιρο οτι ο Βασιλοπουλος ειναι τεσσαρι και μονο τεσσαρι!Καποιος του εχει βαλει την ιδεα οτι ειναι τριαρι.Καποιος αλλος απο τον Ολυμπιακο πρεπει να του το κοψει μαχαιρι.Πολυ απλα τα πραγματα..Χρειαζομαστε το τεσσαρι Βασιλοπουλο,το τριαρι δεν πρεπει να παιζει στον Ολυμπιακο.

Στο θεμα μας τωρα,εδω και καιρο φωναζω για τον Τζακσον.Ο τυπος ειναι out.Καποια στιγμη σκεφτηκα οτι αυτος ειναι απλα παναθλιος στην αμυνα.Ημουν λαθος.Ειναι ο χειροτερος αμυντικος ολων των εποχων που εχει περασει απο την Α2.Δεν αξιζει να παιζει,δεν μου αρεσει καθολου η προσφορα του,πολυ απλα γιατι αν καποιος χρησιμοποιει το μυαλο του,θα καταλαβει οτι σε ενα παιχνιδι μπασκετ η ομαδα που θα εχει στη συνθεση της τον Τζακσον ειναι καταδικασμενη να χανει.Ειναι απλα μαθηματικα,οι αντιπαλοι θα του βαλουν ολα τα καλαθια και αυτος στη καλυτερη θα τους βαλει τα μισα.Ειναι αστειος,γελαω οταν τον βλεπω να προσπαθει να παιξει αμυνα.Ειναι η αμυνα:Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!Πηγαινε σπιτι σου Τζακσον δεν κανεις.Ολα τα αλλα ειναι περιττα,αναλυσεις και θεωριες απλα για να περναει η ωρα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.