Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Koλλεγιακό Πρωτάθλημα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17
treathitch
Καλώς ήλθατε. Ελπίζω να υπάρχει έστω και ένας που να διαβάζει τουλάχιστον αυτά τα ποστ. Σπύρο, καν'το sticky σε παρακαλώ. Επειδή έχω τη δυνατότητα να βλέπω πολύ κολεγιακό, μπορώ να γράφω πέντε πραγματάκια κι εδώ, αλλά το πρωτάθλημα είναι τεράστιο και ποιος ξέρει τι γίνεται.

Λοιπόν, η μία είδηση είναι η πρώτη ήττα των πρωταθλητών και φαβορί για το ριπίτ φέτος. Η Φλόριντα έχασε στην παράταση από το Κάνσας. Θα κοιτάξω να δω τι δεν πήγε καλά και χάσανε γιατί οι τύποι είναι κάτι σαν τη ντριμ-τιμ του NCAA, έχουνε 3 λότερι πικς φέτος στο νερό και επέστρεψαν όλοι οι παίκτες της περσινής πεντάδας τους. Ως τώρα πάντως έχουν χάσει οι περισσότεροι μεγάλοι (Νορθ Καρολάινα, Ντιουκ, Κάνσας, Κεντάκι, LSU) και - αν βλέπω καλά - παρ' ότι δίχως τον φρέσμαν (βέβαιο #1 του ντραφτ) Γκρεγκ Όντεν, το Οχάιο Στέιτ πάει σούπερ, με τον Κουκ να βγάζει μάτια από τον πάγκο και μου φαίνεται ότι στα αυριανά rankings μπορεί να πάει στο #1. Πίτσμπουργκ, Κονέκτικατ, Μαρκέτ, Βιρτζίνια και λοιπά είναι ανάμεσα στα κολέγια που παραμένουν αήττητα και έκαναν νίκες με αντιπάλους μεγάλες ομάδες ως τώρα.
Η άλλη είδηση είναι η ως τώρα πορεία του Ίαν Βουγιούκα. Την περασμένη Κυριακή, το κολέγιο που παίζει, το Σεντ Λούις έχασε με 69-33 από το Tέξας A&M, στη μεγαλύτερη ήττα του τα τελευταία 55 χρόνια. Πάντως, στα άλλα 4 ματς τους έχουν νικήσει, με το Βουγιούκα να έχει 12.5 πόντους και 9.5 ριμπάουντ. Σίγουρα χρειάζεται να τα πάει καλύτερα αν θέλει να έχει ελπίδες για το ντραφτ φέτος, ειδικά με τους ψηλούς που αναγκαστικά θα πέσουν λόγω του τρομερού ανταγωνισμού.
Από τους παίκτες που ξεχωρίζουν, η Φλόριντα είναι τίγκα, αλλά για τα βραβεία θα παίξουν μόνο ο Αλ Χόφορντ κι ο Γιοακίμ Νοά. Ο Άρον Γκρέι του Πίτσμπουργκ, ο Τάιλερ Χάνσμπράου του Νορθ Καρολάινα, ο Nικ Φεϊζέκας του Νεβάντα, ο Μπράντον Ρας κι ο φρέσμαν Ντάρελ Άρθουρ του Κάνσας, ανεβαίνει σιγά σιγά ο Τζος ΜακΡόμπερτς σε ένα εντελώς team-oriented Ντιουκ, αναμενόμενα καλά ο Γκλεν Ντέιβις του LSU κλπ.
Επειδή, έτσι κι αλλιώς τα πράγματα είναι συγκεκριμένα, θα κοιτάξω να το ανανεώνω συχνά μέχρι το τελικό τουρνουά, αλλά εκεί θα πρέπει να γράφετε κι εσείς.
Pierce
77.gif το ενα τοπικ σου καλυτερο απο το αλλο! ειμαι φαν του LSU (μπλουζακια καπελακια κλπ. biggrin.gif ) και χαιρομαι που ξεκινησαν καλα. η εκπληξη του περασμενου χρονου το george mason alla kai oi spartans πως τα πανε?
treathitch
To Μίσιγκαν Στέιτ (αυτούς τους Σπάρτανς εννοείς φαντάζομαι) έχει ρεκόρ 5-1. Οι Πάτριοτς 2-1 ως τώρα.
Pierce
ναι ναι ευχαριστω smile.gif
NBAholic
Το τόπικ έγινε sticky. Αν χρειαστεί να μετακινηθεί κάπου, θα το δούμε στο μέλλον.
treathitch
Θα δούμε. Μπορεί σε λίγες μέρες να σας βρω και κανένα βιντεάκι με τους καλύτερους παίκτες, αν και δεν είναι απαραίτητα εκείνοι που θα επιλεγούν ψηλότερα στο ντραφτ. Θα δω πως θα το χειριστώ.
treathitch
Πάμε ρε Ντιουκ!
Οι Μπλε Διάβολοι, με το Τζος ΜακΡόμπερτς μονίμως ασταθή, κέρδισαν την Ιντιάνα με 54-51 σε ένα καυτό ματς.
Φλόριντα (έπεσε στο #4), Κάνσας (ο δήμιος της Φλόριντα) και UCLA (το νέο #1) είχαν πολύ εύκολα απογεύματα...
NBAholic
Yπάρχει κάποια ομάδα που να υποστηρίζεις σαν οπαδός της στο κολλεγιακό;
treathitch
To Ντιουκ...
Αλλά φέτος είμαι και λίγο Φλόριντα, κυρίως γιατί όλοι οι περσινοί σόφομορ (2ετείς) αποφάσισαν να μη δηλώσουν συμμετοχή στο ντραφτ, ώστε να διεκδικήσουν το ενδεχόμενο ριπίτ...
treathitch
Επιτέλους, ήρθε η ώρα!
Ο Γκρεγκ Όντεν, το σίγουρο νούμερο 1 του ντραφτ έπαιξε το πρώτο του κολεγιακό παιχνίδι στη νίκη του Οχάιο Στέιτ επί του Bαλπαράισο με 78-58 και σημείωσε 14 πόντους, με 10 ριμπάουντ και 5 τάπες...
Θα τον δω μέσα στη βδομάδα.
Προς το παρόν, πάρτε ένα βιντεάκι του από το χάισκουλ, να δείτε γιατί τον αναφέρουν ως το νέο μεγάλο ψηλό..
http://www.youtube.com/watch?v=rPsvqFUoHd8...related&search=
NBAholic
Λατρεύω τους dominant ψηλούς. Ο Όντεν, ήδη πασίγνωστος στις ΗΠΑ, μοιάζει με ένα συνδυασμό Ρόμπινσον-Αμάρε. Και αντίθετα με τον δεύτερο, θα προτιμήσει--επιτέλους κάποιος!--να ωριμάσει και λίγο κολλεγιακώς. Αν η πορεία του είναι η αναμενόμενη, δεν είναι απίθανο να δούμε στο ΝΒΑ ένα ρούκι επιπέδου τουλάχιστον 18 π/10 ρ. Υπόψην, ο Ρόμπινσον είχε 24 π/12 ρ στη ρούκι σεζόν του, αν και σε μεγαλύτερη ηλικία απ'το φυσιολογικό.
treathitch
QUOTE(NBAholic @ Dec 3 2006, 04:05 AM) *
Και αντίθετα με τον δεύτερο, θα προτιμήσει--επιτέλους κάποιος!--να ωριμάσει και λίγο κολλεγιακώς.

Καλό κι αυτό!!!
Ασφαλώς και δεν το αποφάσισε αυτός, αλλά ο ίδιος ο Στερν, όταν έθεσε την απαγόρευση της συμμετοχής παικτών από τα χάισκουλ στο ντραφτ. Ο Όντεν θα ήταν βέβαιο νούμερο ένα φέτος το καλοκαίρι αν δεν ίσχυε αυτό...

ΕDIT: Η μεγάλη ομάδα των Μπλε Διαβόλων κέρδισε με 61-52, καθοδηγούμενη από το σιγά σιγά βελτιούμενο ολ-αράουντ παιχνίδι του δευτεροετούς ηγέτη της, του πάουερ φόργουορντ Τζος ΜακΡόμπερτς...
15 πόντοι (αλλά 4/12 σουτ), 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 3 τάπες και άλλοι 13 από τον (εξ ίσου λευκό) συνοδοιπόρο του Γκρεγκ Πάουλους για τη νίκη που ήρθε πάλι στο τέλος.
77.gif
8 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ για τον Τζεφ Γκριν του Τζορτζτάουν, από τον οποίο περιμένω πολλά περισσότερα.

Η Νορθ Καρολάινα κέρδισε το Κεντάκι, ήττα έκπληξη για Κάνσας από ΝτεΠολ και για Μαρκέτ από Νορθ Ντακότα Στέιτ. Νίκες για Αλαμπάμα, LSU, Ουισκόνσιν, Μέμφις και Αριζόνα. Ήττα για το Σεν Τζονς με 65-56 από το Σάουθερν Ιλινόις, με τον Ίαν Βουγιούκα να έχει μόλις 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 λάθη σε 36'...
NBAholic
QUOTE
Ασφαλώς και δεν το αποφάσισε αυτός, αλλά ο ίδιος ο Στερν, όταν έθεσε την απαγόρευση της συμμετοχής παικτών από τα χάισκουλ στο ντραφτ. Ο Όντεν θα ήταν βέβαιο νούμερο ένα φέτος το καλοκαίρι αν δεν ίσχυε αυτό...


Γνωρίζω για τον κανόνα. Ωστόσο, είχα ακούσει να δηλώνει ότι ήθελε ο ίδιος να παίξει και στο κολλέγιο. Μπορεί βέβαια να το είπε για διπλωματία μόνο.
treathitch
QUOTE(NBAholic @ Dec 3 2006, 02:16 PM) *
Γνωρίζω για τον κανόνα. Ωστόσο, είχα ακούσει να δηλώνει ότι ήθελε ο ίδιος να παίξει και στο κολλέγιο. Μπορεί βέβαια να το είπε για διπλωματία μόνο.

Αρνητικό...
NBAholic
Πηγές πάντως για τα περί Όντεν και της θέλησής του (εντός ή εκτός εισαγωγικών) να παίξει στο κολλέγιο υπάρχουν:

http://www.insidehoops.com/greg-oden-070805.shtml
http://www.gregoden.com/gregoden080105.php
treathitch
Απλοϊκά πράγματα...
Τον ρωτάει κανείς τι θα έκανε αν δεν υπήρχε ο κανόνας;
Και, αν ήταν φαν της μόρφωσης ή του ίδιου του κολεγίου, τότε γιατί δεν κάθεται 4 χρόνια;
NBAholic
Δε νομίζω αναγκαστικά ότι είναι φαν της μαθητειακής μόρφωσης.

Σύμφωνα όμως με όσα γράφει μια απ'τις πηγές, είχε πάρει την απόφαση να πάει κολλέγιο πριν την απόφαση του Στερν:

QUOTE
Spiece coach Michael Conley said he thinks Greg Oden's decision to play college basketball was made long ago.

"In Greg Oden's mind Greg Oden was going to college," Conley said. "Greg Oden told everybody that. People probably still don't believe it. The NBA thing, it took a little pressure off Greg Oden. You've got people saying it's not very smart to pass up that much money and go to college. Greg Oden had to deal with people saying that. Now Greg Oden doesn't have to worry about that."
treathitch
Άντε ρε Φλόριντα, τι θα γίνει;
2η ήττα στη σειρά για τους πρωταθλητές (από το Φλόριντα Στέιτ), οι οποίοι και ασταθείς είναι και δεν πείθουν για τη χημεία τους..
Pierce
να υποθεσω οτι η φλοριντα δεν παει καλα για αυτο δεν υπαρχουν νεα στο τοπικ?
treathitch
To είχα ξεχάσει το τόπικ.

Λοιπόν, Christmas edition...

Πρώτο θέμα, η μάχη του Νορθ Καρολάινα απέναντι στο Σεντ Λούις του Ίαν Βουγιούκα. Περιμένω να δω το βίντεο για να διαπιστώσω αν ο Βουγιούκας έκανε ή όχι το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. 14 πόντοι και 13 ριμπάουντ απέναντι στον πιθανότερο παίκτη της χρονιάς δεν είναι μικρό πράγμα. Αλλά και οι δηλώσεις ήταν προκλητικές.
"I think if he was a normal player he would have fouled out about three times," Vouyoukas said. "He's untouchable, apparently."
Οι δηλώσεις έγιναν για τον σούπερσταρ δευτεροετή πάουερ φόργουορντ των Τάρχιλς Τάιλερ Χάνσμπραου. Για την ιστορία, οι Τάρχιλς κέρδισαν 69-48.

Άλλα νέα, αν εξαιρέσεις ένα ματς, το Οχάιο Στέιτ (10-1) παραμένει σε τροχιά #1 με τον Όντεν να βγάζει μάτια. Το UCLA (10-0) είναι πάντα πρώτο και αήττητο, αλλά που θα πάει, θα χάσει. Το Ντιουκ έχει τον ΜακΡόμπερτς σε συνεχή άνοδο και παραμένει σε πολύ καλή κατάσταση και με ρεκόρ 11-1 θα ξεκινήσει τους αγώνες της ACC. Η Φλόριντα έχασε τον Αλ Χόρφορντ με τραυματισμό, αλλά ο Γιοακίμ Νοά αρχίζει να παίζει σαν παικταράς και πάλι. Ρεκόρ 10-2. H Noρθ Καρολάινα παραμένει #2 στα rankings με το 10-1, ενώ το Πίτσμπουργκ έπεσε στο #7 με μια ακόμα, αυτή τη φορά από την Οκλαχόμα Στέιτ παρά τις προσπάθειες του (έτερου φαβορί για παίκτη της χρονιάς) Άαρον Γκρέι. Τώρα βρίσκονται στο 10-2.
Mε 10-1, ο βασικός ανταγωνιστής του Όντεν, Σπένσερ Χόουζ, για φρέσμαν της χρονιάς οδηγεί την Ουάσιγκτον σε εκπληκτική σεζόν. Το Κονέκτικατ με 10-0 παραμένει αδικημένο στα rankings, αλλά θα κριθεί καλύτερα στα παιχνίδια της περιφέρειάς του. Το Κάνσας σταθεροποιήθηκε, αλλά δεν είναι αξιόπιστο και γενικώς περιμένουμε του Ιανουάριο για καλύτερα συμπεράσματα.
treathitch


Μόλις άρχισε το μεγαλύτερο ντέρμπι της σεζόν so far....
Φλόριντα-Οχάιο Στέιτ και Γιοακίμ Νοά εναντίον Γκρεγκ Όντεν. Δε μπορώ να το δω live και αυτή τη στιγμή λυπάμαι που δεν είμαι Αμερικάνος... Πάμε ρε Φλόρινταααα!
dizzy_fingers
Εϊ, αυτούς τους ξέρω ακόμα κι εγώ tongue.gif.

Ενημέρωσέ μας όταν μάθεις περισσότερα για τον αγώνα wink.gif.
treathitch
http://sports.yahoo.com/ncaab/recap;_ylt=A...id=200612230210

Σκορ: Φλόριντα-Οχάιο Στέιτ 86-60
Τους άλλαξε τα φώτα των πιτσιρικάδων. Επιστροφή Χόρφορντ με 11-11 βραδιά. Νοά 8 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ 3 μπλοκ. Γκριν 24, Μπρούερ 15.
Οι πρωτοετείς του Οχάιο Στέιτ; "Oden, David Lighty, Daequan Cook and Othello Hunter were a combined 5-of-20 from the field."
Όντεν: 7 πόντοι, 6 ριμπάουντ, αλλά και 4 μπλοκ απέναντι στη Φλόριντα δεν είναι και λίγα.

Αν δεν είχε κερδίσει και το UCLA (92-55 το Μίσιγκαν)...
dizzy_fingers
Thank you.
Pierce
QUOTE(treathitch @ Dec 24 2006, 02:07 AM) *
Αν δεν είχε κερδίσει και το UCLA (92-55 το Μίσιγκαν)...

ω ρε π#@$λο που φαγαν οι σπαρτανς....
treathitch
Σπάρτανς είναι οι του Μίσιγκαν Στέιτ.
Οι του Μίσιγκαν είναι Γούλβερινς wink.gif
Pierce
QUOTE(treathitch @ Dec 26 2006, 06:54 PM) *
Σπάρτανς είναι οι του Μίσιγκαν Στέιτ.
Οι του Μίσιγκαν είναι Γούλβερινς wink.gif

λεγοντας μισιγκαν το μυαλο μου πηγε στους σπαρτανς. thanx για την διευκρινιση παντως smile.gif
NBAholic
Ένα από τα θέματα των ημερών είναι και η επικείμενη κατάρριψη του ρεκόρ νικών όλων των εποχών. O Mπόμπι Νάιτ ισοφάρισε τις 879 νίκες του Ντιν Σμιθ και όπου να 'ναι περνά μόνος πρώτος. Παρόλη την αδιαμφισβήτητη προπονητική του αξία, δεν είμαι σίγουρος ότι θα ήθελα να βλέπω το όνομα του μεγαλύτερου δικτάτορα στην ιστορία του NCAA (μεγαλύτερο απ'τον ηπιότερο, αλλά ρατσιστή Άντολφ Ραπ) στην κορυφή. Ο τύπος είναι κράτος εν κράτει, ιδίως στην Ιντιάνα, όπου είχε το ελεύθερο να βαράει όποιον παίχτη ήθελε, να καθυβρίζει όποιο πρόσωπο ήθελε και να αποσιωπά ό,τι ήθελε. Αν το πανεπιστήμιο της Ιντιάνα εφάρμοζε τη νομοθεσία όπως θα έπρεπε, ο Νάιτ θα ήταν παρελθόν χρόνια πριν τους εγκαταλείψει και επισήμως.
treathitch
Xμμ. Έχασε και το Κονέκτικατ.. UCLA, Όρεγκον και Κλέμσον είναι πλέον οι μόνες αήττητες ομάδες στη χώρα.
Βλέπω μια εντυπωσιακή Αριζόνα, με ηγέτη τον Ιβάν Ραντένοβιτς να διεκδικεί μεγάλα πράγματα. Θα έχουμε ντέρμπι στα τοπικά με το UCLA πολύ σύντομα.
treathitch
Πάλι τα ίδια...
Ούτε η Ουάσιγκτον. Το UCLA κέρδισε με 96-74 την ομάδα του φρέσμαν-φαινόμενο Σπένσερ Χόουζ και φαντάζει ασταμάτητο. Νίκη και για το Ντιουκ. Ο ΜακΡόμπερτς διανύει εκπληκτική περίοδο και είναι από τους κορυφαίους παίκτες του Δεκεμβρίου so far. 17 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 5 ασίστ. Φλόριντα, Νορθ Καρολάινα, Οχάιο Στέιτ και Ουισκόνσιν συνεχίζουν με νίκες προς το 2007.











NBAholic
QUOTE
Ούτε η Ουάσιγκτον. Το UCLA κέρδισε με 96-74 την ομάδα του φρέσμαν-φαινόμενο Σπένσερ Χόουζ και φαντάζει ασταμάτητο.


Δεν κρύβω ότι και στο Κολλεγιακό είμαι "Καλιφορνέζος", οπότε ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό, όσο κι αν τα ρεκόρ της κανονικής περιόδου δε λένε και πάρα πολλά.
Ο Αφλάλο στο καλύτερο παιχνίδι του στη σεζόν φέτος.
sarounas
βρε τι γίνεται 41.gif
απίστευτο, το φόρουμ δεν έχει σχεδόν κανένα κενό
μέχρι και για κολλεγιακό;

ωραία θα προσπαθήσω να 'με πιο συνεπής
χθες έκατσα να δω -από λίγο όμως- δύο ματς, ανάμεσα στα πανεπιστήμια του Όρεγκον και εκείνο με την Ουάσιγκτον, αλλά δεν είδα τι έγινε τελικά

χαίρομαι όμως που όπως βλέπω παρακολουθείτε και εσείς,
ελπίζω να συνεχιστει το τόπικ
thrylos7
To Kάνσας τί κάνει;

Δεν έχω επιστρέψει ακόμα για να μπορέσω να αφοσιωθώ κι εγώ με τη σειρά μου(και να γνώριζα την απάντηση στην ερώτησή μου...)

Edit: Εν τω μεταξύ είδα κάτι βίντεο με τον JR Giddens... Και ήταν καλό(ά)...

Το βρήκα! 12-2.

Βρίσκω όλο και περισσότερα... ΠΩΡΩΣΗ ε;
thrylos7
TCU - New Mexico 64-52

Έτσι οι Lobos έπεσαν στο 11-5.

JR Giddens 16 πόντοι με 6/15 σουτ, ενώ ο Τοny Danridge έμεινε στα (πολύ) ρηχά, αφού σε μόλις 12'(2' στο πρώτο μέρος) δεν πέτυχε πόντο.
thrylos7
Ohio State - Illinois 62-44 με τον Όντεν να πετυχαίνει 7 πόντους (3/12 σουτ), αλλά και να μαζεύει 15 ρημπάουντ.. έχοντας και 4 τάπες, μετά το career-high 21π. της προηγούμενης βραδιάς.

Πλέον η ομάδα έχει 13-2.

Σήμερα παίζει το Κάνσας... smile.gif
sarounas
QUOTE(thrylos7 @ Jan 7 2007, 05:50 PM) *
Ohio State - Illinois 62-44 με τον Όντεν να πετυχαίνει 7 πόντους (3/12 σουτ), αλλά και να μαζεύει 15 ρημπάουντ.. έχοντας και 4 τάπες, μετά το career-high 21π. της προηγούμενης βραδιάς.

Πλέον η ομάδα έχει 13-2.

Σήμερα παίζει το Κάνσας... smile.gif

ποιος είναι ο Τσαγκαράκης που παίζει στο Όρεγκον st που διαλύθηκε εντός 91-46 απο το USC σήμερα;
καλή και η Αλαμπάμα που υπέταξε το Αρκάνσας χθες με 88-61
Pierce
3 πραγματα μπορει να συμβαινουν

1)οι αλλοι καθισαν και εχασαν γιατι αυτοι του καλ-τεκ τους υποσχεθηκαν να κανουν τις εργασιες τους
2)οι του καλ τεκ καναν καμια εφευρεση και η μπαλα πηγαινε τηλεκατευθυνομενη στο καλαθι
3)οι αλλοι εχουν να κερδισουν απο τοτε που δημιουργηθηκε το πανεπιστημιο τους


αληθεια ποιοι πηραν τον π#@λο?
NBAholic
QUOTE
California Institute of Technology


Για όσους δεν το ξέρετε, αυτή είναι η σημερινή ονομασία των Washington Generals, της ομάδας που είχε ισόβιο συμβόλαιο να χάνει από τους Harlem Globetrotters. tongue.gif
Θα πρέπει να κακοφάνηκε αυτή η νίκη στους παίχτες και τους οπαδούς (τους ποιους; ) αυτής της ομάδας. Και με 30άρα; Anticlimactic. Ποτέ δε θα γινόταν ταινία κάτι τέτοιο...
thrylos7
Νίκη για το Κάνσας, 70-54 το South Carolina.

Τσάλμερς 19π, 5κλ, Άρθουρ 17π. Η ομάδα έχει αρκετούς πολύ καλούς ή καλούς παίκτες. Ρας, Τσάλμερς, Άρθουρ, Ράιτ, Ρόμπινσον, Κάουν, Κόλλινς... Χμ.. ο Giles πρέπει να έφυγε.

Πλέον η ομάδα έχει 13-2.
Pierce
QUOTE
«To μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά» λέει ο πάντα σοφός λαός μας. Στην περίπτωση του Joakim Noah τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο μικρός Noah ακολούθησε τα αθλητικά χνάρια του πατέρα του αλλά σε διαφορετικό άθλημα. Ο γιος του πάλαι ποτέ κατόχου του γαλλικού όπεν κάνει καριέρα στο NCAA και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να περάσει τις πύλες του ΝΒΑ.
Ο Νοah junior δείχνει να είναι μεγάλο ταλέντο. Αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5, έχει μεγάλη έφεση στο ριμπάουντ και σκοράρει αρκετά. Πέρυσι ηγήθηκε του University of Florida στην παραγωγικότητα (14,2 πόντοι) και ήταν δεύτερος στα ριμπάουντ με 7,6. Στο τέλος της χρονιάς πανηγύρισε και τον τίτλο αφού στον τελικό του NCCA το Πανεπιστήμιο της Florida επικράτησε 73-57 του UCLA. Ο μικρός Νοαh έκανε τα πάντα και οδήγησε την ομάδα στον τίτλο με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 τάπες. Η επίδοσή στα κοψίματα είναι και η καλύτερη που έγινε ποτέ στον τελικό του κολλεγιακού πρωταθλήματος.

Στο αίμα του κυλάει αίμα από το Καμερούν, τη Σουηδία και τη Γαλλία αλλά γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και θεωρείται Αμερικανός. Πατέρας του είναι ο φημισμένος Γάλλος τενίστας Yannick Noah ο οποίος κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 80 έκανε μεγάλη καριέρα φτάνοντας μέχρι το τρία της παγκόσμιας κατάταξης. Μητέρα του είναι η Cecilia Rodhe, μις Σουηδία το 1978, ενώ από την πλευρά του του πατέρα του έχει και καμερουνέζικες ρίζες αφού η οικογένεια Νοαh κατάγεται από την αφρικανική χώρα.

Το έγκυρο site του ESPN τον έχει στην 5η θέση των 100 παικτών που πιθανόν να πάρουν μέρος στο draft του 2007 και οι ειδικοί μιλάνε για έναν παίκτη με σπουδαία προσόντα που προοδεύει συνεχώς. Ο Patrick Ewing, ο θρύλος των Knicks, του έβγαλε το καπέλο λέγοντας: «Δεν είχα ιδέα ότι μπορεί να γίνει τόσο καλός. Επαιζε με το γιό μου και τότε δεν φανταζόμουν την πρόοδό του». Αν ο μικρός κατάφερε να προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός τόσο μεγάλου παίκτη που έχει δει χιλιάδες νέα παιδιά στην καριέρα του, τότε κάτι θα αξίζει. Ο χρόνος, πάντως, θα δείξει.
contra.gr
treathitch
41.gif
thrylos7
Νέα νίκη για τους Jayhawks του Κάνσας επί του Οκλαχόμα Στέιτ με 87-57, στο πρώτο του παιχνίδι για το Big12*.

Η ομάδα έχει 14-2(1-0 στο Big12) ενώ το Οκλαχόμα 15-2(1-1).

Ενδιαφέροντα ομαδικά στατιστικά τα 17 κλεψίματα του Κάνσας και τα 20 λάθη του Οκλαχόμα.

Στα ατομικά, 18 πόντοι και 6 ρημπάουντ για τον Ρας(αδερφό του Καρίμ..), 16 ο Ρώσος Κάουν και 7 πόντοι, 6 ασσίστ και 6 κλεψίματα από τον Μάριο Τσάλμερς.

*Επειδή το βλέπω συχνά και δεν ξέρω τι είναι, μήπως έχει σχέση με σειρά αγώνων που οι ομάδες που παίζουν μεταξύ τους είναι όλες από την ίδια περιφέρεια; Οι 12 πρώτες ίσως;

Επίσης, ας μου εξηγήσει όποιος ξέρει αυτό:

QUOTE
The University of Kansas men's basketball team will square off with the University of Arizona on Nov. 25, 2007, in the inaugural Big 12-Pac 10 Men's Basketball Series, the Big 12 and Pac 10 Conferences announced Thursday. The series will run over four years and feature 12 annual games starting with the 2007-08 season.

"This series of games with the Pac-10 will showcase some of the best college basketball in the country," Big 12 Commissioner Kevin Weiberg said. This series will provide quality match-ups that will help to build the strength of our teams' non-conference schedules. We are excited to have the opportunity to do this with the Pac-10 in a way that allows all of our teams to participate."

The matchups will occur around the end of November and early December in the next four seasons. Additional components of the series, including the name of the event, television and sponsorship will be announced at a later date.

The Jayhawks and the Wildcats have a storied history that has featured several thrilling games in recent history. The Wildcats defeated the No. 1 Jayhawks in the Elite Eight of the 1997 NCAA Tournament en route to winning the national championship. Kansas later returned the favor, defeating Arizona in the Elite Eight in 2003 on their way to a national runner-up finish. The teams most recently met at the 2005 Maui Invitational, where Arizona defeated Kansas, 61-49. The site for the game will be determined by university officials.

The rest of the matchups for the 2007-08 season are as follows:

Thursday, Nov. 29, 2007
Oregon at Kansas State
Oklahoma at USC
Friday, Nov. 30, 2007
Washington State at Baylor
Iowa State at Oregon State
Saturday, Dec. 1, 2007
Washington at Oklahoma State
Missouri at California
Sunday, Dec. 2, 2007
Arizona State at Nebraska
Stanford at Colorado
Texas at UCLA
Texas A&M at Arizona
Outside the 10-game series window
Arizona at Kansas (Sun., Nov. 25, 2007)
Stanford vs. Texas Tech (Sat., Dec. 22, 2007)
[Neutral Site To Be Determined]
treathitch
@Thrylos7:

Στο κολεγιακό πρωτάθλημα, οι ομάδες χωρίζονται σε περιφέρειες. Το σκορ που έβαλες σε παρένθεση είναι εκείνο των αγώνων στην περιφέρειά τους. Οι αγώνες περιφέρειας ξεκινούν τον Ιανουάριο, περιλαμβάνουν 2 ματς (εντός-εκτός, εκτός και αν έχουν αλλάξει αυτά από τότε που αυξήθηκαν οι ομάδες και είναι 2 ανάμεσα στους περισσότερους και 1 με κάποιους συγκεκριμένους, οπότε η έδρα γίνεται παράγων υποκειμενικός) ανάμεσα σε όλους, ώστε να διαμορφωθούν τα ρεκόρ των ομάδων και να πάρουν θέση εκκίνησης (1-8 συνήθως, αλλά εξαρτάται από τον αριθμό των ομάδων άνα περιφέρεια, οπότε συχνά μέχρι και 1-12) πριν το τουρνουά της περιφέρειας. Ο νικητής του τουρνουά της περιφέρειας, το οποίο έχει νοκ-άουτ μορφή, προκρίνεται αυτόματα στο τελικό τουρνουά (το final64) του NCAA. Δηλαδή, ακόμα και τελευταίος στην περιφέρειά σου να βγεις, έχεις ελπίδα, με 3-4 back-to-back νίκες να προκριθείς.
Αν μια ομάδα έχει ρεκόρ 14-2, αλλά σκορ στην περιφέρειά της 1-1, τότε αυτό σημαίνει ότι έχει δώσει 16 ματς συνολικά (14 εκτός περιφέρειας και 2 εντός). Από αυτά τα 16 έχει κερδίσει τα 14 (13 εκτός περιφέρειας και 1 εντός) και έχει χάσει τα 2 (1 εκτός και ένα εντός περιφέρειας).
Το νεαρό Ντιουκ ξεκίνησε τη σεζόν ως τοπ-10 ομάδα, ανέβηκε στο τοπ-5 (όλα τα rankings είναι υποκειμενικά και βασίζονται στο ρόστερ της κάθε ομάδας, στο πρόγραμμά της και στο ρεκόρ της) και έχασε τα 2 πρώτα του ματς στην περιφέρειά του, την ACC. Τώρα έχει ρεκόρ 13-3 (0-2) και θα πέσει εκτός τοπ-15 από Δευτέρα.
Το UCLA (14-1, 3-1), όσο έπαιζε εντός έδρας και εκτός περιφερείας ματς, πήγαινε αήττητο. Η πρώτη του ήττα ήρθε φυσικά σε αγώνα για την PAC-10, σε μια τοπ-3 περιφέρεια.
Το Κάνσας, που λες εσύ, αγωνίζεται στην Big12, μια ακόμα ισχυρή περιφέρεια. Μέχρι αυτό το ματς, είχε ρεκόρ 13-2 και πέτυχε την πρώτη του νίκη στο πρώτο ματς της περιφέρειάς του. Επομένως, 14-2 (1-0).

Μέχρι την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου, όλοι οι των κατηγοριών θα έχουν παίξει μεταξύ τους. Τότε τα ρεκόρ θα είναι κάπως έτσι: Φλόριντα (27-4, 15-1), Νορθ Καρολάινα (28-3, 15-2) κλπ. Μέχρι τα μέσα Μαρτίου, θα έχουν τελειώσει και τα τελικά τουρνουά, οπότε, θα ξεκινήσει το march madness...


Όσο γι' αυτό που διάβασες, έγινε συμφωνία ανάμεσα σε 2 από τις πιο ισχυρές περιφέρειες του κολεγιακού για αγώνες μεταξύ των ομάδων των περιφερειών μέσα στα επόμενα 4 χρόνια, από τέλη Νοεμβρίου μέχρι αρχές Δεκεμβρίου. Αυτοί θα είναι οι αγώνες
thrylos7
QUOTE
Ο νικητής του τουρνουά της περιφέρειας,


Συμμετέχουν οι ίδιες ομάδες που αποτέλεσαν πχ το Big12; Σαν πλέι οφ δηλαδή;

QUOTE
Ο νικητής του τουρνουά της περιφέρειας, το οποίο έχει νοκ-άουτ μορφή, προκρίνεται αυτόματα στο τελικό τουρνουά

Άρα προκρίνεται μόνο ο νικητής, ή έχουν τη δυνατότητα και περισσότεροι; Σε περίπτωση που ισχύει το πρώτο πρέπει να υπάρχουν 64 περιφέρειες..

QUOTE
οπότε, θα ξεκινήσει το march madness

Το final64 έτσι;

ΟΚ, ευχαριστώ, κατάλαβα πολλά. smile.gif
treathitch
QUOTE(thrylos7 @ Jan 12 2007, 11:14 AM) *
Συμμετέχουν οι ίδιες ομάδες που αποτέλεσαν πχ το Big12; Σαν πλέι οφ δηλαδή;
Άρα προκρίνεται μόνο ο νικητής, ή έχουν τη δυνατότητα και περισσότεροι; Σε περίπτωση που ισχύει το πρώτο πρέπει να υπάρχουν 64 περιφέρειες..
Το final64 έτσι;

ΟΚ, ευχαριστώ, κατάλαβα πολλά. smile.gif

Στο τοπ-64 (που έγινε 65) προκρίνονται οι ομάδες που είναι καλύτερες όλη τη σεζόν, ανεξάρτητα από το τι έκαναν στο τουρνουά της περιφέρειάς τους.
Oι περιφέρειες είναι 31. Όλοι οι νικητές των τουρνουά των κατηγοριών προκρίνονται, στοιχείο σημαντικό για 2 λόγους. Πρώτον, για τους νικητές των μικρών κατηγοριών, οι οποίες θα βγάλουν μόνο μια ομάδα και δεύτερον για τη θέση που θα έχουν οι ομάδες στο τελικό τουρνουά.
Αν π.χ. το Τέξας Στέιτ κερδίσει τη Σάουθλαντ, τότε θα προκριθεί στο τελικό τουρνουά και ας έχει και ρεκόρ 14-17 (κάτι αρνητικό, ας πούμε). Θα τοποθετηθεί βέβαια σε θέση πολύ χαμηλή στο τελικό τουρνουά, αλλά θα προκριθεί.
Αν όμως το Νορθ Καρολάινα παίζει με το Ουέικ Φόρεστ στον ημιτελικό της ACC και χάσει, τότε ίσως χάσει και το τοπ-σποτ στο 1/4 του bracket, ανάλογα με το τι κάνουν και οι ανταγωνιστές της.
thrylos7
Δηλαδή περνούν οι 31 πρώτοι και οι 34 καλύτεροι απ' όλους τους υπόλοιπους; Ρωτάω γιατί με μπέρδεψε αυτό:
QUOTE
τότε ίσως χάσει και το τοπ-σποτ στο 1/4 του bracket
OrAnGe
τι κανουν οι ταρχιλς του ΝορθΚαρολαινα?? το UCLA? η Indiana?? λατρευω το κολεγιακο και το θεωρω ισως το καλιτερο πρωταθλημα του κοσμου,με ιστορια πολλυ μεγαλιτερη του ΝΒΑ...
treathitch
Όλες οι καλές ομάδες της χρονιάς θα περάσουν. Από κει και πέρα, θα περάσουν και οι 31 πρωταθλητές περιφερειών...
Το bracket θες σώνει και καλά να σου το εξηγήσω τώρα; Το τοπ-64 χωρίζεται σε 4 regions. Το κάθε region είναι ουσιαστικά ένα bracket. Ανά region τοποθετούνται οι 16 ομάδες με σειρά δυναμικότητας. Το πως τοποθετούνται δεν παίζει ρόλο μόνο γεωγραφικά και ας ονομάζονται τα regions με τέτοια λογική (Southeast, Northwest κλπ) Έχουμε αγώνες νοκ άουτ 4 γύρων μέχρι τα regional finals. Oι τέσσερις νικητές των regions συναντώνται στο final4.
Oι ομάδες είναι 65 και θα αυξηθούν κι άλλο τα επόμενα χρόνια. Ο 64ος κι ο 65ος θα παίξουν ένα ματς για να βγει ο νικητής, ο οποίος θα πάρει τη θέση του 16ου σε ένα από τα brackets και θα παίξει με έναν από τους 1ους.
thrylos7
OK! wink.gif Ξεκαθάρισε το τοπίο...
treathitch
Ε, αυτό πια...
Πρώτα το Ντιουκ, μετά η Νορθ Καρολάινα. Το Βιρτζίνια Τεκ κέρδισε και τους Τάρχιλς (94-88) και ανεβαίνει τρελά στα rankings... Tη Δευτέρα επιστρέφει η Φλόριντα στο #1 (αφού έχασε η Τάου, χάνει και το Ντιουκ, ας έχω και γω μια ομάδα να κερδίζει κάπου), η οποία πήρε 27 πόντους από το Λι Χάμφρεϊ για την εύκολη νίκη (84-50) επί της Σάουθ Καρολάινα. Όλοι οι άλλοι πολύ δύσκολες νίκες.. Το Ουσκόνσιν 56-50 το Νορθουέστερν, το UCLA 65-64 την Σάουθερν Καλιφόρνια με καλάθι του Αφλάλο στο τέλος, το Οχάιο Στέιτ με Όντεν (24 πόντοι, 15 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα, 3 τάπες) επίσης πολύ δύσκολα το Τενεσί (68-66) και το Κάνσας 68-64 το Αϊόβα Στέιτ στην παράταση.
Αύριο οι Μπλε Διάβολοι παίζουν στο Μαϊάμι (Φλόριντα). Εύχομαι μια επιβλητική νίκη για να επιστρέψει η ψυχολογία..
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.