Τελικά μόνο "μικρός" δεν ήταν ο τελικός μεταξύ της ΤΣΣΚΑ και του Παναθηναϊκού καθώς το πάθος και από τις δύο ομάδες περίσσευε - από το 2ο ημίχρονο και μετά - και έστειλε το παιχνίδι σε δύο παρατάσεις, όπου και ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 94-91 και κατέκτησε την 3η θέση.

Το παιχνίδι ξεκίνησε μονόπλευρα με τους ρώσους να βρίσκονται μπροστά σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, το οποίο έκλεισε με 42-23 υπέρ της ΤΣΣΚΑ.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, όμως, ξεκίνησε η αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, ο οποίος πέρασε τη μπάλα στη ρακέτα και με έναν καταπληκτικό Μπατίστ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στους 10 πόντους 61-51) με τη λήξη του 3ου δεκάλεπτου.

Στα τελευταία δέκα λεπτά της κανονικής διάρκειας του αγώνα, οι ρόλοι του πρώτου ημιχρόνου αντιστράφηκαν με τους πράσινους να τα βάζουν όλα, και τους ρώσους να αστοχούν.
Τα τελευταία δευτερόλεπτα βρήκαν τους πράσινους να προηγούνται με 78-76 και στην επαναφορά η μπάλα πήγε στον Σάκοτα, που μόλις είχε μπει στο παρκέ στη θέση του Αλβέρτη που είχε αποβληθεί με 5 φάουλ. Εκείνος έκανε ένα λάθος δίνοντας τη μπάλα στον Παπαλουκά και αυτός κάρφωσε ελεύθερα κάνοντας το 78-78 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Στην πρώτη παράταση μπήκαν μόνο 6 πόντοι από κάθε ομάδα και έτσι το παιχνίδι συνεχίστηκε για ένα ακόμη 5λεπτο.

Εκεί, το παιχνίδι έφτασε στο 90-90 12,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, με τον Λάκοβιτς να βάζει 1/2 βολές και εκεί ο Μπατίστ παραλίγο να κλέψει τη μπάλα αλλά την έστειλε έξω (αυτή χτύπησε στο κάτω μέρος του ταμπλό).

Στην επαναφορά έγινε το μοιραίο λάθος από την ΤΣΣΚΑ, καθώς ο Γκρέιντζερ μιμήθηκε τον Σάκοτα και έστειλε τη μπάλα στον..κενό χώρο και ο Διαμαντίδης που την έκλεψε, έβαλε το καλάθι και κέρδισε το φάουλ - έβαλε τη βολή κάνοντας το 93-90.
Στα επόμενα δευτερόλεπτα οι ρώσοι πρόλαβαν να βάλουν 1/2 βολές, να κάνει το ίδιο και ο Λάκοβιτς και φτάνουμε στην τελευταία επίθεση, όπου όλος ο πάγκος του παναθηναϊκού φώναζε στον Χατζηβρέττα να κάνει το φάουλ στον Πασούτιν για να τον εμποδίσει να ρίξει το τρίποντο, και εκείνος προτίμησε να μην υπακούσει.
Το ρίσκο του είχε αίσια κατάληξη αφού ο Ρώσος αστόχησε και πλέον το παιχνίδι τέλειωσε (με τον Χατζηβρέττα να γλυτώνει το...ξύλο από τον Ομπράντοβιτς σε ενδεχόμενη ισοφάριση).

94-91 και ο Παναθηναϊκός κερδίζει την ομάδα που όλη η Ευρώπη θεωρούσε φαβορί για τον τίτλο.

Τα δεκάλεπτα: 20-15, 42-23, 61-51, 78-78, 84-84 (1η παρ.) 91-94 (2η παρ.)

ΤΣΚΚΑ: Μπράουν 21 (1), Μόνια 3, Αντερσεν 14, Γκρέιντζερ 11, Ντικούδης 17, Παπαλουκάς 6, Χόλντεν 10 (1), Μούουρσεπ 3, Σαβρασένκο 6

Παναθηναϊκός: Διαμαντίδης 15 (2), Μπατίστ 28 (1), Κουτλουάι 19 (3), Τσαρτσαρής 7 (1), Σάκοτα 5 (1), Αλβέρτης 5 (1), Λάκοβιτς 15 (1)


Δηλώσεις:
Ομπράντοβιτς: "Είναι πολύ δύσκολο να αγωνίζεσαι για την τρίτη θέση. Δεν υπάρχει κίνητρο. Στα αποδυτήρια, μετά την κακή εικόνα μας στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησα να ξυπνήσω τους παίκτες μου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ό,τι μπορούσαμε και τα καταφέραμε. Ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας που είμαστε τρίτοι. Συγχαρητήρια, λοιπόν στους παίκτες μου και σε όλους τους φιλάθλους που μας ακολούθησαν στη Μόσχα από την Αθήνα"

Μπατίστ: "Χάναμε με 20 πόντους, αλλά η τιμή μας κι ο εγωισμός μας θίχτηκαν και αντιδράσαμε. Θέλαμε μία νίκη και την πετύχαμε απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Ποτέ δεν μετράω τους πόντους που θα σκοράρω. Αυτό που έχει πάντα σημασία είναι να νικά η ομάδα σου"

Ιβκοβιτς:
"Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι κατά το οποίο και οι δύο ομάδες πάλεψαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Θα αναλύσουμε τι πήγε στραβά. Η σεζόν δεν τέλειωσε ακόμη. Έχουμε μπροστά μας το πρωτάθλημα και πρέπει να σταθούμε στους παίκτες, να τους υποστηρίξουμε για να συνέλθουν".

Παπαλουκάς: "Ήταν πολύ δύσκολο για μας να αγωνιστούμε για την τρίτη θέση μετά τον αποκλεισμό μας απ’ τον τελικό. Με πειράζει που δεν παίζουμε τώρα στον τελικό. Αυτό θα ήταν το ίδιο, ακόμη κι αν δεν είχα γενέθλια"