Help - Search - Members - Calendar
Full Version: The Φιλίππου case
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > ΑΕΚ
ashton
QUOTE
AEK Athens and Coach Leuteris Kakiousis have lost already the American Tony Bland  (196-G-80, agency: David Lee services, college: San Diego St.)  (he goes to NBDL) and Marlon Parmer (191-G-80, college: Ky Wesleyan) even though he accepts the initial offer he is now on a negative mod since the agreement has been changed from the management of AEK and they are offering a month by month basis so even though there are some rumours about American guard Andre Barrett (175-G-82, college: Seton Hall) (175-G-82, college: Seton Hall) who just "cut off" the NBA, probably there is not going to be any agrement because no american will  come to agree terms on a one by one month contract!!


από το eurobasket.com
Warrior
H AEK,αν και ειναι νωρις ακομα,δειχνει οτι θα μπορεσει να κινηθει στα
ιδια επιπεδα με περυσι στην Ελλαδα τουλαχιστον...Βεβαια το μεγαλο ερωτημα
ειναι αν θα εχει διαρκεια ή καπου θα κλαταρει.

Οσον αφορα τον ξενο...με τον Παρμερ τα χαλασανε για ενα μηνιατικο!!
Αν ειναι δυνατον...
sihainas
Πραγματικά δεν την περίμενα τόσο δυνατή την ΑΕΚ μετά από όλα αυτά... μπράβο πάντως...και ο Κακιούσης εξελίσεται σε πολύ καλό προπονητή...
qspock
Διεθνως ρεζιλι γινονται με τετοια οπως τα παραπανω. Κριμα γιατι παρολες τις περικοπες παντα καταφερνουν να εχουν μια αξιοπρεπη ομαδα. Τοσο τσιγγουνια πια και στους ξενους? Τι να πω, μακαρι να βρουν κατι καλο και τσαμπα, αυτο που ψαχνουν δηλαδη. Παντως μονο ευκολο δεν ειναι κατι τετοιο.
ashton
όταν ο Φιλίππου κλαιγόταν πέρσι σε άσχετη στιγμή, όταν συζητιόταν η αντικατάσταση του Κους, και έλεγε "ξέρετε πόσο μας στοίχισε ο Kyle Hill -που έπαιξε 2 ματς όταν χτύπησε ο Τζένκινς- ; Δέκα χιλιάρικα μαζί με τα αεροπορικά..."
ήταν αναμενόμενη η συνέχεια...
sihainas
Πάντως εγώ νομίζω ότι ο Φιλίππου έχει και ένα δίκιο... έφτιαξε μια πολύ καλή ομάδα...και ο κόσμος δεν πήγαινε στο γήπεδο... πως να την κρατήσει την ομάδα έτσι? Από πού να τα βρει τα λεφτά να φέρει παίχτες και να μην τους πουλήσει όλους... και δεν μιλάω για τον Ζήση που όπως και να 'χει νέος είναι και πήγε σε μία μεγάλη ομάδα... μιλάω για τον Χατζη τόσα χρόνια ήταν η σημαία της ομάδας.... και στο τέλος αφού δεν πήγαινε ο κόσμος δεν είχε τα λεφτά να τον πληρώσει...
dizzy_fingers
Δεν έχεις άδικο αν το κοιτάξεις σε μία προοπτική 2 ετών...αυτό όμως είναι ένα λάθος το οποίο κάνω κι εγώ αρκετές φορές όταν συζητώ για τον πρόεδρο της ΑΕΚ.
Ξεχνάμε ότι ο Φιλίππου ήταν πρόεδρος της ΑΕΚ και πριν την περσινή πολύ καλή ομάδα του Κατσικάρη.
Ήταν πρόεδρος και το 2001 όταν η ΑΕΚ στέφθηκε πρωταθλήτρια και ο κόσμος πήγαινε στο ΟΑΚΑ κατά χιλιάδες.
Αν κοιτάξεις τις δυνατότητες της τότε ομάδας, σε θέμα υλικού, και τις συγκρίνεις με τώρα τότε θα καταλάβεις γιατί κάποιος ΑΕΚτζής έχει χάσει το ενδιαφέρον του στη μπασκετική ομάδα.
Εντύπωσή μου είναι (και ίσως είναι λανθασμένη), πως ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πειράχτηκε τόσο που έγινε ξεπούλημα των παιχτών (αλίμονο, στην ποδοσφαιρική ΑΕΚ, ξοδεύονται περισσότερα λεφτά, αναλογικά, σε μεταγραφές?), όσο για το γεγονός ότι η ΚΑΕ δεν είχε χρέη όταν έγινε αυτό.
Δεν ήταν στη δυσμενή σημερινή κατάσταση του Άρη ή του ΠΑΟΚ, μάλιστα πολύς κόσμος είχε και το έλεγε πέρσι ότι οι παίχτες της ΑΕΚ πληρώνονταν κανονικά...όταν κάποια στιγμή πέρσι o ashton έγραψε ότι ο Φιλίππου είχε καθυστερήσει τις πληρωμές για τους παίχτες, είχα εκπλαγεί και θεώρησα ότι ήταν απλά μια εξαίρεση (κι όχι ο κανόνας, όπως αποδείχθηκε ότι θα εξελιχθεί μέχρι και τη σημερινή μέρα).
Και αν κάποιοι συνέχιζαν να έχουν αμφιβολίες, έκανε αυτήν την επιστροφή μετά την επιτυχία της εθνικής και λίγο πολύ, μας έδειξε τις προθέσεις του...

Εγώ για να σας πως την αγαθή αμαρτία μου, πριν τον φετινό Σεπτέμβρη, είχα την εντύπωση πως ο Φιλίππου ακολουθεί αυτήν την πολιτική διαχείρησης χρημάτων (και όχι εισαγωγής κεφαλαίου στην ομάδα), όχι από τσιγγουνιά αλλά γιατί θέλει να κάνει την ΑΕΚ ανεξάρτητη από προεδρικές χορηγίες και εξωτερικά έσοδα...όπως είναι δηλαδή σε μεγάλο βαθμό αρκετές προηγμένες ομάδες στο εξωτερικό.
Σίγουρα φιλόδοξο (αν όχι απίθανο) εγχείρημα για τον ελληνικό επιχειρηματικοαθλητικό(τον ποιόν?) χώρο, αλλά του το αναγνώριζα ότι το προσπαθούσε.
Τώρα...



Πλάτιασα λιγάκι....για να επανέλθουμε στο θέμα της (μη) προσέλευσης κόσμου στο Γαλάτσι, πέρα από το φταίξιμο του Φιλίππου, σωστό θα ήταν να βλέπαμε και την αντίθετη πλευρά.

Ότι δηλαδή, οι πράξεις του τα τελευταία χρόνια δεν είναι ο μοναδικός λόγος για τον οποίο απουσιάζουν οι φίλοι της ομάδας από το Γαλάτσι και ότι γι'αυτό ευθύνονται κι άλλες καταστάσεις, οι οποίες είναι εκτός της εμβέλειας δράσης του Φιλίππου.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι γενικώς ο κόσμος αποστασιοποιήθηκε από το μπάσκετ τα τελευταία χρόνια κι έτσι, οι ΑΕΚτζήδες δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση.
Επίσης, στον αντίποδα του μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο, την ώρα που η ΚΑΕ έδειχνε διοικητικά σταθερή, ο κόσμος πολωνόταν (και σωστά έπραττε, καθώς όπου χρειάζεται ανάγκη η παρουσία του κόσμου είναι απαραίτητη) γύρω από την ΠΑΕ όπου η θέση του προέδρου άλλαζε χέρια πιο γρήγορα από απ'όσο αλλάζει τις γυναίκες ο τηλεοπτικός ρόλος του Παπακαλιάτη....



Ουδείς άμοιρος ευθυνών πάντως και το να ρίχνει ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, όπως έγινε με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΚΑΕ, δε βοηθάει πουθενά και το γεγονός είναι πως σε μία εποχή η οποία πως υποτίθεται να είναι μεταβατική για το ελληνικό μπάσκετ, η εικόνα του άδειου Γαλατσίου δε βοηθάει καθόλου.
qspock
Υπαρχουν λαθη και απο τις 2 πλευρες:

Το μεγαλυτερο λαθος τη διοικησης Φιλιππου εχει πραγματι να κανει με περικοπες. Αλλα οχι τοσο παιχτων οσο προπονητων. Αρχικα εδιωξε το Ιωαννιδη που ηταν ο αναγενητης της ομαδας. Τουλαχιστον ομως πηρε τον Ιβκοβιτς οταν καταλαβε το λαθος της. Ομως οταν εδιωξε τελειως αδικιολογητα και τον Ιβκοβιτς που της εφερε το Κυπελλουχων και η ομαδα επαιζε πολυ καλο και σταθερο μπασκετ, το ποτηρι ξεχυλισε και αρχισε ο κοσμος να φευγει. Η ιδια πολιτικη συνεχιζεται με τους προπονητες, με αποτελεσμα ο κοσμος εκει που αρχιζει και συνηθιζει καποια προσωπα να ξενερωνει. Τελευταιο παραδειγμα αυτο του Κατσικαρη. Αυτη η διοικηση, στα 10 χρονια της δεν εδειξε την πρεπουσα κατα τον κοσμο συμπεριφορα οχι μονο στους παιχτες αλλα ουτε καν στους προπονητες της, κι αυτο ειναι το μεγαλο της λαθος. Το μεγαλο αντιπαραδειγμα ειναι το Μαρουσι που παροτι εκανε περικοπες σε παιχτες, κρατησε τον Γιαννακη και συνεχιζει να αποδιδει ωραιο μπασκετ. Οταν ομως διωχνεις τους παντες, δεν υπαρχει συνδετικος κρικος με το παρελθον, δεν υπαρχει καποιο προσωπο με το οποιο μπορει να συνδεθει ο κοσμος.

Να παω ομως και στους φιλαθλους. Ο,τι και να εγινε με τη διοικηση, κοσμος της ΑΕΚ δεν υφισταται οσον αφορα την ομαδα μπασκετ. Αν υπαρχουν τοτε που ειναι? Και δε μιλαω για αυτους που θα φανουν στο ΑΕΚ-ΠΑΟ η στο ΑΕΚ-Ολυμπιακος για να ανοιξουν κανα κεφαλι. Μιλαω για μια ιστορικη ομαδα με θεωρητικα χιλιαδες φιλους. Που ειναι αυτοι? Απλα δεν υπαρχουν οσον αφορα το αθλημα του μπασκετ. Το προβλημα ενδεχομενως να εχει κι αλλες ριζες, οταν στο ποδοσφαιρο το γηπεδο μονο αδειο δεν ειναι. Η εικονα του κλειστου του Γαλατσιου ειναι απελπιστικη και παντελως αδικαιολογητη.

Ο Φιλιππου μετα το χρυσο του Ευρωμπασκετ επανηλθε ξεκαθαρα γιατι ετσι τον συμφερει, γιατι αλλο? Με τα φετινα εξοδα οσον αφορα τους παιχτες, ακομη κι αν ο κοσμος δεν παταει στο γηπεδο, στο τελος της χρονιας θα υπαρχει κερδος. Υπαρχει το συμβολαιο με το Supersport, το συμβολαιο με την Ευρωλιγκα και η μεταδωση των αγωνων της Ευρωλιγκα απο τη NOVA. Αν οπως λεει η περσυνη χρονια με τα μεγαλυτερα συμβολαια δεν αφησε ζημια, τοτε φετος που δεν υπαρχουν παρα ελαχιστοι επαγγελματιες παιχτες τι συμπερασμα βγαινει για τα εξοδα? Ο,τι και να γινει στο τελος, μονο κερδισμενος θα βγει, ειδικα αν υποθεσουμε οτι το ενδιαφερον για το αθλημα ειναι μεγαλυτερο μετα το καλοκαιρι, εστω απο τριτους! Ακομη και η διαφημηση της ΦΑΓΕ μεσα απο το μπασκετ ειναι κερδος. Γι αυτο επανηλθε. Και καλα εκανε, και για τον ιδιο και για την ομαδα.

Αμα δεν ηταν και η οικογενεια Φιλιππου στο γηπεδο τι θα γινοταν η ομαδα μπασκετ? Τουλαχιστον αυτοι ασχολουνται οπως ασχολουνται με την ομαδα. Οσοι γκρινιαζουν και δεν πατανε στο γηπεδο τι κανουν? Ουτε φαινονται πουθενα, ουτε υπαρχουν για μενα. Αν νομιζουν οτι εχουν το παραμικρο δικαιωμα στην ομαδα μπασκετ επειδη πηγαινουν στα ματς του ποδοσφαιρου ειναι γελασμενοι. Οσοι το πιστευουν αυτο απλα ονειροβατουν και βρισκονται στον κοσμο τους. Δεν νομιζω οτι αξιζει να ασχολειται κανεις με αυτους αφου ουτε οι ιδιοι ασχολουνται με το μπασκετ.

Μακαρι η μπασκετικη ΑΕΚ να κερδισει σιγα σιγα νεους φιλαθλους. Κι ας μην εχουν καμια σχεση με αυτους του ποδοσφαιρου. Να πανε οι φιλοι του αθληματος, οικογενειες, παιδια, κι οχι οι σκληροπυρηνικοι στο γηπεδο. Το μοντελο που υπαρχει δηλαδη στις προηγμενες μπασκετικα χωρες (Ισπανια, Ιταλια). Περσυ εγινε μια καλη προσπαθεια απο τη διοικηση προς αυτη τη κατευθυνση. Ισως χρειαζοταν καποιος κραχτης για να πετυχει. Φετος θα μπορουσε να γινει αλλη μια προσπαθεια. Σιγουρα οχι με τσαμπα ξενο ομως ε?
dizzy_fingers
Έκοψα το προηγούμενο τόπικ στα δύο και δημιούργησα το παρών, για να μη χαθούν αυτά τα ποστ στο ΑΕΚ-ΠΑΟ wink.gif.
ashton
Mε δεδομένο ότι η ΚΑΕ ΑΕΚ έβγαλε πέρσι το Μάρτη αφίσα για την καμπάνια των διαρκείας 2005/06 έχοντας πάνω τους ΧΑΤΖΗ, ΖΗΣΗ, ΜΠΕΪΛΙ, ΛΟΛΛΙΣ, ΝΙΤΣΕΒΙΤΣ και την καταχωρούσε στις εφημερίδες (λέγε με Ώρα για Σπορ) μέχρι τον Ιούλιο, καλώντας τον κόσμο να γίνει ο "6ος παίκτης" την ώρα που ΕΙΧΑΝ ΔΙΩΞΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΤΗΣ ΑΦΙΣΑΣ...

ειναι εξαιρετικά θετικό ότι οι μισοί κρατήσαμε τα διαρκείας και δεν τα γυρίσαμε πίσω και πως βρίσκονται 500-700 Αεκτζήδες με γερό στομάχι να κουβαλιούνται στο Γαλάτσι για να βλέπουν πως έκανε (για πολλοστή φορά) αυτοδιάλυση...
ashton
Δ. Φιλίππου: "Ελάτε στο γήπεδο"
Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος - Δημοσίευση: 23 Νοεμβρίου 2005 18:31
Δ. Φιλίππου: "Ελάτε στο γήπεδο"
Στείλτε το σε ένα φίλο!
Νταβίντ: "Επικίνδυνη ομάδα η ΑΕΚ"
Δοκιμάζει τις δυνάμεις της στη Βιτόρια
Κακιούσης: "Στόχος μας να έρθει ο κόσμος"

"Ελάτε στο γήπεδο, αξίζει τον κόσμο. Είναι ωραίο το άθλημα, θα ευχαριστηθείτε" αυτό ήταν το μήνυμα του Δημήτρη Φιλίππου κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο συνδρομητικό κανάλι.
Το κυριότερο θέμα της συζήτησης ήταν η απουσία του κόσμου από το γήπεδο. Για αυτό άλλωστε μίλησε κι ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ. "Μας δημιουργεί προβληματισμό η έλλειψη του κόσμου. Κι αυτό που με ανησυχεί είναι μήπως ο κόσμος δεν ξέρει τι κάνουμε. Στο μάρκετινγκ λένε ότι δεν κάνεις τίποτα, να ο κόσμος δεν ξέρει τι κάνεις. Έχουμε ένα πολύ καλό γήπεδο, με άφθονο χώρο πάρκινγκ, εύκολη πρόσβαση και ανέσεις. Το μπάσκετ είναι πολύ ωραίο άθλημα.

Έχει μεγάλη ευχέρεια κινήσεων από τους προπονητές, μεγάλες ανατροπές. Μοιάζει με το σκάκι, αλλά είναι πολύ πιο γρήγορο. Είναι σπορ που εξιτάρει. Είναι σαν θέατρο, που όμως δεν ξέρεις τι θα γίνει στο τέλος. Είναι εφάμιλλο των άλλων διασκεδάσεων, ενώ κατά τη γνώμη μου είναι και το πιο δίκαιο άθλημα" ήταν τα πρώτα λόγια του.

Αυτό που τον ενοχλεί; Η απαξίωση προς την ομάδα. "Κάποιοι προβληματίστηκαν με τις επολογές. Εμείς όμως βασιστήκαμε στον προπονητή και το καλό ξεκίνημα δεν αποτελεί έκπληξη. Ακούστηκαν πολλά... περί υποβιβασμού, διάλυσης. Δεν τα παίρνω προσωπικά, όμως είναι άσχημο για τους παίκτες. Σημασία δεν έχει πόσα παίρνει ο παίκτης, αλλά τι βγάζει στο γήπεδο" πρόσθεσε.

Ο ίδιος δίνει πολλές ερμηνίες για το θέαμα του άδειο Γαλατσίου. "Στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερος ανταγωνισμός και κατά τη γνώμη μου λιγότερη μπασκετική παιδεία σε σχέση με τη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουμε σταθερό κοινό και δεν εννοώ τους οργανωμένους. Ίσως φταίμε κι εμείς. Όταν έπρεπε δεν πλησιάσαμε τον κόσμο για να τον κρατήσουμε κοντά" δήλωσε ο Δημήτρης Φιλίππου.

"Ακόμη και 1.200 άτομα να βρίσκονται στο γήπεδο η ατμόσφαιρα είναι ζεστή, όπως στο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις. Αυτό το συναίσθημα το βγάζει η ομάδα, που είναι μαχητική και πιστεύει στη νίκη" ήταν τα λόγια του για να συνεχίσει: "Υπάρχει μια σταθερή βελτίωση. Οι καλύτεροι διαφημιστές είναι ο κόσμος που έρχεται στο γήπεδο. Βοηθάει κι η τηλεόραση. Μπορεί να υπάρχει δυσπιστία λόγω της νέας αρχής, αλλά κάνουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο".

Ακολούθως ο γενικός διευθυντής της ΑΕΚ επανέλαβε τη σημασία της παρουσίας του κόσμου: "Οι παίκτες είναι σαν επαναφορτιζόμενη μπαταρία. Οι φωνές τους δίνουν το κάτι παραπάνω για να ξεπεράσουν την κούραση. Και να ξέρετε ότι τους παίκτες δεν τους κρατάει ο πρόεδρος, αλλά ο κόσμος. Έτσι έγινε με τον Χατζή πέρσι το καλοκαίρι. Όπως επίσης είναι δύσκολο να πεις σε έναν καλό παίκτη έλα για να παίζεις σε ένα άδειο γήπεδο".

Το μέλλον είναι αυτό που προβληματίζει τη διοίκηση της Ένωσης όπως σχολίασε:"Αν κουραστούν οι επενδυτές τι θα γίνει με το μπάσκετ; Αυτό δεν είναι λογικό. Η πολιτεία θέλει να προσφέρει χρήματα δίνει δωρεάν γήπεδα, κάνει εκκαθαρίσεις, όμως μια ομάδα πρέπει να παίζει στα πόδια της. Κι αυτό γίνεται με προκαθορισμένα έσοδα: το 1/3 από τα εισιτήρια, το 1/3 από χορηγίες και το 1/3 από την τηλεόραση".

Ο Δημήτρης Φιλίππου κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τις κινήσεις της διοίκησης που αφορούν την αποψίλωση των πρωτοκλασσάτων παικτών. Η δική του ερμηνεία; "Η Ελλάδα είναι μικρή αγορά και δεν μπορεί να κρατήσει κάποιους παίκτες. Χαίρομαι που κάποιοι παίκτες παραδέχτηκαν ότι ο πρόεδρος τους βοήθησε να φτάσουν εκεί που έφτασαν. Να ξέρετε πάντως ότι υπάρχει και μια άλλη λογική. Ένας παίκτης στο μπάσκετ ισοδυναμεί με 80-100 νέες θέσεις εργασίας ή ανάλογο κοινωνικό έργο".

Ενώ ολοκληρώνοντας ο γενικός διευθυντής του "δικέφαλου" αναφέρθηκε στη διάδοχη κατάσταση. "Μακάρι να βρεθεί κάποιος να αναλάβει. Ο πατέρας μου θέλει να αποσυρθεί σιγά-σιγά όχι μόνο από την ΑΕΚ, αλλά κι από τις άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Είναι δύσκολη εποχή. Να ξέρετε ότι ο πρόεδρος έκανε ότι έκανε όχι για προσωπικούς λόγους, αλλά επειδή ήθελε να προσφέρει στον αθλητισμό. Δεν λέει ότι πήρα κύπελλο. Η ομάδα τα παίρνει. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε".

sport24.gr
ashton
Οι παίκτες έχουν πάρει μισό μηνιάτικο Σεπτεμβρίου και μετά τίποτις.
Τώρα ζητάει από τους περσινούς (Κατσικάρη, Χατζή, Ζήση και πάει λέγοντας να τους δώσει τα γραμμάτια του Δεκεμβρίου τον Γενάρη) ώστε να δώσει τίποτα στους φετινούς....
dizzy_fingers
QUOTE
Τώρα ζητάει από τους περσινούς (Κατσικάρη, Χατζή, Ζήση και πάει λέγοντας να τους δώσει τα γραμμάτια του Δεκεμβρίου τον Γενάρη) ώστε να δώσει τίποτα στους φετινούς....


Σοβαρά μιλάς??? ohmy.gif
Είναι αλήθεια, δηλαδή?

Αυτό ξεπερνάει κάθε όριο γυφτιάς...
ashton
Φυσικά και είναι αλήθεια...
Υπάρχει και η κορυφαία ατάκα...

Παράγοντας ΚΑΕ "Πως να πληρώσουμε τους παίκτες όταν ο κύριος Κατσικάρης ζητάει τα λεφτά του" ;
Δημοσιογράφος "Μα εσείς δεν δημιουργήσατε τις οφειλές στον κύριο Κατσικάρη ; Ποιος έκανε το συμβόλαιο μαζί του και ποιος τον άφησε απλήρωτο;"
Παράγοντας ΚΑΕ "..."
dizzy_fingers
Κρίμα... sad.gif

Πραγματικά, δεν είχα συναίσθηση του πόσο άσχημα ήταν τα πράγματα εκεί.
Μάλλον η απουσία κόσμου για να παραπονεθεί, "κρύβει" (δεν αναδεικνύει, πιο σωστά) όλα αυτά τα προβλήματα.
Αν για παράδειγμα, είχε τον κόσμο του Άρη, ή...τον κόσμο του ποδοσφαιρικού παναθηναϊκού (την παρούσα στιγμή), θα είχε διωχθεί προ πολλού ο κύριος Φιλίππου....
Μα τί λέω? Ο μισός κόσμος της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ να πάταγε στο γήπεδο, θα είχε γίνει ήδη αυτό 68.gif...
Air Kef
QUOTE
Παράγοντας ΚΑΕ "Πως να πληρώσουμε τους παίκτες όταν ο κύριος Κατσικάρης ζητάει τα λεφτά του" ;


Νομίζω ότι και αυτό αρκεί και χωρίς την ερώτηση του δημοσιογράφου..
ashton
QUOTE
Μόνη λύση για την ΑΕΚ, να φύγει ο Φιλίππου (Sportday / Φίλιππος Συρίγος)
Διαβάστηκε από 1308 αναγνώστες
Τελ. ενημ/ση: 23.02.2006 13:16
Γιάννης Φιλίππου, πρόεδρος της ΑΕΚ, είναι ένα από τα λίγα αφεντικά του μπάσκετ που κέρδισαν κατά το παρελθόν την εκτίμησή μου για τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύτηκαν στον χώρο. Ανθρωπος με αρχές και προσήλωση στο φίλαθλο πνεύμα, κατάφερε να πάει κόντρα στο ρεύμα και να ξεχωρίσει σε εποχές που κανένας από τους συναδέλφους του δεν «απείχε από το πάρτι των ζουρλών», το οποίο μόνο αυτός τόλμησε να καταγγείλει και απερίφραστα να καταδικάσει.

Επί σειρά ετών ο Γιάννης Φιλίππου, δεδηλωμένος εχθρός του παρασκηνίου, σταθερός πολέμιος των μεθόδων που χρησιμοποιούσαν οι οργανωμένοι οπαδοί και αδέσμευτη φωνή, γεμάτη λογική και ρεαλισμό, στον χώρο των λεγόμενων παραγόντων -δεν το κρύβω- αντιπροσώπευε μια ελπίδα για την καθιέρωση ενός νέου μοντέλου, πρώτα στο μπάσκετ και μετά σε ολόκληρο τον αθλητισμό.

Παράλληλα, δίνοντας τον δικό του αγώνα αρχών και ηθικής, δεν στερήθηκε και κάποιες αγωνιστικές επιτυχίες (Κύπελλο Κυπελλούχων, πρωτάθλημα Ελλάδας, τελικός Πρωταθλητριών), που από τη μία του έδιναν κουράγιο να συνεχίσει, αλλά από την άλλη μπορούσε να θεωρηθούν σταγόνες στον ωκεανό του χρόνου που είχε διαθέσει και του χρήματος που είχε δαπανήσει.

Το βέβαιο είναι ότι κάποια στιγμή ο Γιάννης Φιλίππου άρχισε να κουράζεται και να απογοητεύεται κυρίως, γιατί, όπως ο ίδιος εξήγησε, οι προσπάθειές του δεν τύγχαναν αναγνώρισης και ανταπόκρισης από τον κόσμο της ομάδας και ιδιαίτερα τους οργανωμένους οπαδούς της.

Πριν από μήνες έφτασε στο αμήν και δήλωσε ότι θα φύγει, παρ' ότι η ΑΕΚ τα πήγε μια χαρά και στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη. Λέγεται ότι δεν μπορούσε να χωνέψει τα λεφτά που τον έβαλαν να πληρώσει για την τραγική μεταγραφή του Ταπούτου και την ανεξήγητη συμπεριφορά ορισμένων οπαδών στον τελευταίο αγώνα των πλέι οφ, με στόχο (μεταξύ άλλων...) τον γιο του Δημήτρη.

Η είδηση της αποχώρησής του έσκασε σαν βόμβα στον χώρο του μπάσκετ και ειδικότερα της ΑΕΚ, η οποία ξαφνικά αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της διάλυσης. Τελικά η απειλή (γιατί περί απειλής επρόκειτο και όχι περί απόφασης...) δεν πραγματοποιήθηκε. Αγνωστο γιατί, αλλά δυστυχώς η παραμονή του Γιάννη Φιλίππου αποδείχτηκε χειρότερη και από την αποχώρηση που είχε αναγγείλει...

Με βάση τα όσα έκανε από τη στιγμή που άλλαξε γνώμη και παρέμεινε στο τιμόνι της ΑΕΚ, μπορεί να υποθέσει κανείς ότι με την αναγγελία της δήθεν αποχώρησής του θέλησε να τρομάξει τον κόσμο της ΑΕΚ, έτσι ώστε να μην αντιδράσει στα σκληρά μέτρα λιτότητας που ήδη ήταν αποφασισμένος να επιβάλει. Μπορεί...

Το βέβαιο είναι ότι το αφεντικό της ΑΕΚ και της ΦΑΓΕ όταν έλεγε ότι θα φύγει φρόντισε να κάνει γνωστό το ποσό που του κόστισε η μέχρι τότε ενασχόλησή του με το μπάσκετ. Είκοσι εκατομμύρια ευρώ! Προς στιγμήν φάνηκε σαν να σκόπευε να τα διεκδικήσει από κάποιον υποψήφιο αγοραστή. Υστερα από λίγο, όμως, όταν είδε ότι στην πιάτσα δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο άλλαξε γραμμή πλεύσης και ακολούθησε εκείνη της σιωπηρής παραμονής.

Επίσης, βέβαιο είναι ότι ο Φιλίππου παραμένοντας στην ΑΕΚ της συμπεριφέρθηκε σαν να ήθελε να την τιμωρήσει.
Ξεπούλησε έναντι πινακίου φακής τον Ζήση, έστειλε τον Χατζή στον Ολυμπιακό. Η ομάδα, που τα προηγούμενα χρόνια είχε χάσει κατά σειρά τους Τσακαλίδη, Κακιούζη, Ντικούδη, δεν είχε άλλες αντοχές. Αλλωστε, αυτοί οι τρεις, που ήδη είχαν φύγει, μαζί με τους άλλους δύο που έφυγαν το περασμένο καλοκαίρι συγκροτούσαν μια πεντάδα την οποία θα ζήλευε οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη.

Εν γνώσει της κατάστασης που ήθελε να διαμορφώσει, το αφεντικό της ΑΕΚ προσέλαβε ως προπονητή τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών. Τον Λευτέρη Κακιούση, λαμπρό συνεργάτη του Παναγιώτη Γιαννάκη στην Εθνική, που επί σειρά ετών έβγαζε από τη μύγα ξίγκι στον Ηρακλή και οδηγούσε τον «Γηραιό» από τον έναν άθλο στον άλλον!

Ομως το μπάσκετ δεν ήταν απλώς λιτό. Οχι, ήταν κατοχικό. Κατά συνέπεια, υποχρέωνε τον προπονητή και τους συνεργάτες του να πορευθούν με παίκτες που αποτελούσαν ανεμομαζώματα και ανεμοσκορπίσματα. Παρ' όλα αυτά, ο Κακιούσης και οι συνεργάτες του το έκαναν αρχικά το θαύμα τους. Κόντεψαν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό, έπαιξαν για ένα διάστημα ωραίο μπάσκετ, ξεκίνησαν με νίκη στην Ευρωλίγκα. Μέχρις εκεί όμως...

Πολύ γρήγορα έγινε αντιληπτό ότι η στελέχωση της ομάδας ήταν ανεπαρκέστατη για το βάρος δύο διοργανώσεων και τα πράγματα έκαναν δραματική τούμπα όταν ο δεύτερος Αμερικανός, ο Τσάλμερς, μπήκε στην ομάδα και αντί να τη βοηθήσει, της άλλαξε τα φώτα. Αποτυχία; Ναι, ασφαλώς. Αλλά όταν αποφασίζεις για έναν παίκτη όχι με βάση την αξία του, αλλά με βάση το πόσο φθηνός είναι, ξέρεις ότι είναι πολύ πιθανό να την πατήσεις...

Κάποια στιγμή, αφού είχε γίνει το κακό, ο Τσάλμερς έφυγε. Μαζί του και ο Ισραηλινός Ταμίρ. Και τότε, ω του θαύματος, η διοίκηση αποφάσισε: η ομάδα θα πορευτεί με τους παίκτες που έχει. Ηταν που ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε κι ο γάιδαρος.

Στο τελευταίο ματς της Ευρωλίγκας, στις εξέδρες του γηπέδου Γαλατσίου ήταν δεν ήταν 200 άτομα. Αλλά, εν πάση περιπτώσει, το ματς ήταν αδιάφορο... Με τον Αρη όμως; Αναλογικά, τα ίδια και χειρότερα. Εικόνα πλήρους απογοήτευσης και παρακμής, που όμως δεν εμπόδισε (και του Αρη βοηθούντος...) παίκτες και προπονητές της ΑΕΚ να πετύχουν μια απρόσμενη νίκη!

Δεν ξέρω αν ο Γιάννης Φιλίππου πιστεύει ότι αυτή η νίκη δικαίωσε τις επιλογές του και έσωσε την παρτίδα. Γενικά δεν ξέρω πώς σκέπτεται και πού ακριβώς το πάει αυτή την εποχή ο πρόεδρος της ΑΕΚ. Για εκείνο που είμαι βέβαιος είναι ότι με την τακτική που ακολουθεί:

1. Ακυρώνει τα όσα έκανε γι' αυτή την ομάδα τα δέκα προηγούμενα χρόνια.
2. Απομακρύνει από το πλευρό της ΑΕΚ και τους πιο ορκισμένους πιστούς της -τους τελευταίους των Μοϊκανών.
3. Προσβάλλει την ιστορία του μεγάλου αυτού συλλόγου και ναρκοθετεί πλήρως το μέλλον της ομάδας μπάσκετ.

Με λίγα λόγια, δεν έχει κανένα νόημα και για τον ίδιο να παραμένει στην ηγεσία της Καλαθοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας και να κάνει αυτά που κάνει...

Η λύση, εφόσον δεν είναι πρόθυμος πια να καταθέσει ούτε λεφτά ούτε συναισθήματα, είναι μία: να προετοιμάσει προσεκτικά την έξοδό του και το καλοκαίρι να αποχαιρετήσει τα πλήθη, που εδώ και καιρό απέχουν συστηματικά από τους αγώνες της ομάδας.

Οσο για το μέλλον της ΑΕΚ, κάποιος θα βρεθεί, κάτι θα γίνει. Ιδίως αν ο Γιάννης Φιλίππου αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και δεν θελήσει να εισπράξει, ούτε κατά ένα μέρος, τα λεφτά που ανεπιτυχώς επένδυσε στην «κιτρινόμαυρη» ομάδα. Διαφορετικά, με τη σημερινή λογική Φιλίππου το μπάσκετ στην ΑΕΚ τελειώνει, πεθαίνει...

sportday.gr
dizzy_fingers
Σωστός ο Φίλιππας...αν και δε μας είπε κάτι καινούριο, άλλο είναι να το ακούς από οπαδούς και άλλο από έναν αναγνωρισμένο δημοσιογράφο. Ας ελπίσουμε οτι ο δεύτερος θα εισακουστεί.
ashton
Tα πράγματα είναι απλά..

ο σημερινός Φιλίππου ΟΥΤΕ λεφτά δίνει, ΟΥΤΕ ασχολείται με την ομάδα.
Ο οποιοσδήποτε πρόεδρος που ακόμα κι αν δε δίνει λεφτά, θα ασχολείται με την ομάδα, είναι για μένα προτιμότερος.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, Η ΟΧΙ...
sarounas
[quote=ashton,Feb 23 2006, 08:32 PM]
Tα πράγματα είναι απλά..

ο σημερινός Φιλίππου ΟΥΤΕ λεφτά δίνει, ΟΥΤΕ ασχολείται με την ομάδα.
Ο οποιοσδήποτε πρόεδρος που ακόμα κι αν δε δίνει λεφτά, θα ασχολείται με την ομάδα, είναι για μένα προτιμότερος.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ Ο ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΦΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ, Η ΟΧΙ...
*

για το φετινό χάλι της ΑΕΚ δεν φταίει μόνο ο Φιλίππου, αυτόν και την λογική την ξέραμε, πάντως όπως και να 'χει, για την ομάδα πήρε μερικούς καλούς παίχτες(Χάτζατζ, Ρίματς, παντελιάδης.Κόπενραθ αλλά και Τσάλμερς)
κατά την γνώμη μου μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο Κακιούσης διότι τον Οκτώβρη είχε στήσει ένα σύνολο με καταπληκτική ομοιογένεια και απίστευτους για την εποχή αυτοματισμούς με κινητήριο μοχλό τον Χάτζατζ -που όταν τον είδα στο eurobasket είχα μείνει κάγκελο, έλεγα τί τον θέλουν αυτόν, αλλά τελικά είχα κάνει λάθος- και μετά άνευ λόγου και αιτίας πηγαίνει και παίρνει τον Τσάλμερς και στέλνει ουσιαστικά τον Χάτζατζ στην εξέδρα αλλάζοντας όλη μα όλη την φιλοσοφία της ομάδας, με καταστροφικά αποτελέσματα
τώρα ο Τσάλμερς είναι στην Ταού και η ΑΕΚ στο σημείο εκίννησης.
hellenic
Pistebete ontos pos mporeis na peraseis stoys 16 stin europi me 7paiktes?giati ousiastika tosous eixe h AEK!o chalmers den einai asximos paiktis!Omos ton feran stin lathos stigmi!an eitan ap tin arxei tis xronias tha eitan kaluterh h AEK! Gia to fillipoy ti napo? the elega pos de tha brethei efkola allos na analabei tin KAE kai na einai sobaros (paradigma psomiadis stin PAE). tote kalutera o fillipoy!
ashton
QUOTE
Tο καλοκαίρι της κρίσης!
8/3/2006



Διέρχεται τη χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας της, αλλά η ώρα της κρίσης για την AEK θα φθάσει σε μερικούς μήνες.

Στο τέλος της περιόδου η... ανακαίνιση που θα γίνει από τον Γιάννη Φιλίππου θα είναι σχεδόν ολοκληρωτική, καθώς τα περισσότερα μέλη της ομάδας μένουν χωρίς συμβόλαιο. Bέβαια το σημαντικότερο είναι πως η Eνωση μένει χωρίς έσοδα, καθώς εκπνέουν οι συμφωνίες με το SuperSport και την Eυρωλίγκα!

Tο δικαίωμα
Oι περισσότερες αλλαγές θα γίνουν στο έμψυχο δυναμικό. Aπό τους 11 παίκτες μόνο ο Mιχάλης Πελεκάνος έχει εγγυημένο συμβόλαιο και για την περίοδο 2006-07.

Πάντως ο μισθός του για του χρόνου ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και πιθανότατα θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση.

Aπό κει και πέρα, στις συμφωνίες των περισσοτέρων από τους υπόλοιπους δέκα υπάρχει δικαίωμα ανανέωσης για ακόμα ένα έτος. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκονται ο Tέιλορ Kόπενραθ, ο Nτρορ Xάτζατζ, ο Γιάννης Kαλαμπόκης και ο Γιώργος Tσιάρας. Για τους δύο Eλληνες όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, αλλά για τους δύο ξένους μοιάζει απίθανο να συνεχίσουν για δεύτερη χρονιά με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα.

Aπό την άλλη πρόβλεψη δεν μπορεί να γίνει και για τους Παπανικολάου και Mαγγουνή, οι οποίοι μένουν ελεύθεροι, αλλά η ομάδα διατηρεί το δικαίωμα να τους κρατήσει έως το 2008, ανανεώνοντας ανά χρόνο τα συμβόλαιά τους.

Oι ελεύθεροι
Aκολούθως υπάρχουν τρεις παίκτες, οι οποίοι πέρυσι δεσμεύτηκαν μόνο για μια σεζόν και ο Mπουρούσης, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται. Για τον 23χρονο σέντερ οι πιθανότητες παραμονής του είναι απειροελάχιστες.

Oι συζητήσεις που έγιναν πέρυσι για την επέκταση του συμβολαίου του έμειναν σε πολύ πρώιμο στάδιο και διακόπηκαν...απότομα. Oι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν προσπάθεια να τον κρατήσουν, αλλά δεν θα είναι σε θέση να «ματσάρουν» τις προσφορές από Παναθηναϊκό και Oλυμπιακό, που θα διεκδικήσουν τον Kαρδιτσιώτη σέντερ.

Σε ό,τι αφορά τους Παντελιάδη και Παπαϊωακείμ, ουδείς έχει παράπονο από την παρουσία τους και ιδίως ο πρώτος έχει εξελιχθεί σε παίκτη-κλειδί της φετινής ομάδας. Συνεπώς θα γίνει συζήτηση για την παραμονή τους, εν αντιθέσει με τον Σλάβεν Pίματς, ο οποίος θα διαβεί το κατώφλι της εξόδου.

Tα σενάρια
Bεβαίως κανείς δεν ξέρει πώς θα... ξυπνήσει ο Γιάννης Φιλίππου το καλοκαίρι. Tο ενδεχόμενο να σταματήσει να τιμωρεί την AEK (όπως ξεκάθαρα κάνει φέτος) και να αυξήσει τον προϋπολογισμό είναι το ευκταίο, αλλά το σενάριο με τις λιγότερες πιθανότητες.

Σίγουρα θα αναζητήσει αγοραστή των μετοχών ή έστω κάποιον επιχειρηματία που θα τον στηρίξει, όπως έγινε στον Oλυμπιακό με τον Παναγιώτη Aγγελόπουλο. Ως στιγμής, όμως, δεν υπάρχει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Eτσι το πιο πιθανό είναι να παραμείνει στο προεδρικό θώκο, μειώνοντας ακόμα περισσότερο το μπάτζετ και φυσικά τις προσδοκίες από την ομάδα...

«Στερεύουν» οι πηγές
Aπό το καλοκαίρι του 2004, που η Tράπεζα Πειραιώς έπαψε να είναι ο βασικός σπόνσορας της φανέλας, η AEK αδυνατεί να βρει έσοδα από χορηγίες. Bασική οικονομική της πηγή ήταν το τηλεοπτικό συμβόλαιο με το SuperSport, το οποίο όμως ολοκληρώνεται το καλοκαίρι και θεωρείται απίθανο να ανανεωθεί.

Kάτι ανάλογο ισχύει και με τη συμφωνία της Eυρωλίγκα. Tο τριετές συμβόλαιο εκπνέει κι όλα δείχνουν ότι η ULEB θα δώσει τα δύο που αντιστοιχούν στην Eλλάδα στον Παναθηναϊκό και τον Oλυμπιακό. Bέβαια από τα 320.000 δολάρια που παίρνει φέτος ο «δικέφαλος», ελάχιστα μπαίνουν στο ταμείο του.

Tα περισσότερα (αν όχι όλα) χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων (ταξίδια, διαιτητές, κομισάριοι) των αγώνων.

Πάντως το 1,7 εκατομμύριο ευρώ του SuperSport που θα χαθεί, αποτελεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα, το οποίο δύσκολα θα καλυφθεί. Eφ όσον και η AEK μπει στο «πακέτο» της EPT, δύσκολα θα πάρει περισσότερα από 500.000 ευρώ από τα δικαιώματα και τον τηλεοπτικό χρόνο.

O Kακιούσης κι οι... φτωχοί βοηθοί
Mετά τον Mιχάλη Πελεκάνο ο δεύτερος που έχει εγγυημένο συμβόλαιο και για την επόμενη περίοδο είναι ο Λευτέρης Kακιούσης, ο οποίος το προηγούμενο καλοκαίρι υπέγραψε για δύο χρόνια.

Στην παρούσα φάση είναι πρόωρο να πει κανείς ότι θα τα εξαντλήσει, αφού η κατάσταση στην AEK είναι πολύ χειρότερη απ ότι ο ίδιος περίμενε.

Aπλά το... παρήγορο για τον ίδιο είναι πως, άμα τη υπογραφή του συμβολαίου του, πήρε ένα σημαντικό ποσό ως προκαταβολή κι έτσι μπορεί να αντιμετωπίζει πιο ψύχραιμα την οικονομική ασυνέπεια της διοίκησης, αν και σε αυτόν οφείλονται αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Eνδεικτικό, πάντως, είναι πως οι δύο συνεργάτες τους οποίους ο «Λε Kα» επέλεξε είναι έως αυτή τη στιγμή χωρίς συμβόλαιο!Tόσο ο Θανάσης Παπαχατζής όσο και ο Φώτης Tακιανός δεν έχουν υπογράψει σύμβαση, πράγμα διόλου τιμητικό για μια επαγγελματική ομάδα με το κύρος και την ιστορία της Eνωσης.

Tυχερός μπορεί να χαρακτηριστεί ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος το καλοκαίρι του 2004 μαζί με τον Φώτη Kατσικάρη και τον Θανάση Σκουρτόπουλο είχαν υπογράψει διετή συμβόλαια.

O πρώτος παραιτήθηκε πέρυσι, ο δεύτερος αποζημιώθηκε μετά την απόλυσή του κι έτσι ο Πρίφτης παρέμεινε στον πάγκο. Bέβαια και οι τρεις βοηθοί πληρώνονται σε ανάλογους ρυθμούς με τους Eλληνες παίκτες.

Oπερ σημαίνει πως τους οφείλονται τέσσερις μισθοί.


goalday.gr
dizzy_fingers
Άρθρο αυστηρά ακατάλληλο για ΑΕΚτζή...θα του χαλάσει την ημέρα.
Εδώ εγώ έμεινα με αυτά που διάβασα.
Warrior
Και γω πραγματικα σοκαριστηκα απο αυτα που διαβασα.. ohmy.gif

Τελικα ο Φιλιππου,ετσι οπως εχει γινει η κατασταση,θα μεινει στην ιστορια
ως ο παραγοντας που εβγαλε την ΑΕΚ στον αφρο,αλλα και την γυρισε πολλα
χρονια πισω στην συνεχεια..

Εγω δεν μπορω να φανταστω,πως μπορει να παραμεινει στην ΑΕΚ ο Φιλιππου
και να παει η ομαδα μπροστα μετα απο ολα αυτα που εχουν συμβει τα τελευταια
χρονια.Και αυτα που συμβαινουν και διαβαζουμε παραπανω.Δηλαδη του
χρονου θα φυγουν Μπουρουσης-Πελεκανος και θα μειωθει το μπατζετ??
Ειναι δυνατον?Θα παλευει να μπει 8αδα η ΑΕΚ...

Απο την αλλη δεν βλεπω τι θα ελκυσει εναν επενδυτη απο την εικονα της
μπασκετικης ΑΕΚ,με τα χαμηλο μεσο ορο εισητηριων,με τα συμβολαια με
την Ευρωλιγκα και το Supersport να ληγουν,ετσι ωστε να μπουν κεφαλαια
στην ομαδα..

Εκτος και αν καταφερει να σωσει στο φιναλε την χρονια η ΑΕΚ,κατι καθολου ευκολο..
dizzy_fingers
Eγώ είχα την εντύπωση πως με τόσες περικοπές που είχαν γίνει και με τόσο φθηνά συμβόλαια, η κατάσταση στην ΑΕΚ θα έμενε ως έχει...που μπορεί να έχει τα μαύρα της τα χάλια συγκριτικά με άλλες εποχές (όχι πολύ μακρινές...περσινές rolleyes.gif ), αλλά τουλάχιστον υποφέρεται λόγω του χαμηλού επιπέδου της Α1.

Αλλά να πουληθούν ΚΑΙ αυτοί??? ohmy.gif
Τί θέλει ο Φιλίππου? Να παίζουν χωρίς να πληρώνονται (τα πιάνω γρήγορα τελικά, ε? 71.gif )?

Να πάω να παίξω εγώ αν είναι laugh.gif!
Sonap
Ντροπη σας κυριε Φιλιππου που καταντησατε ετσι την Αεκ
hellenic
Omos na poyme kai tin alli alithia pos o kosmos tis AEK telika oute sto podeosfaio den pigaini pleon oute sto Basket!Sigoura o Fillipoy den kanei kali doulia omos iati den pane na ipostiriksoun tin omada?
Alexmei
QUOTE(Sonap @ Mar 13 2006, 07:38 PM)
Ντροπη σας κυριε Φιλιππου που καταντησατε ετσι την Αεκ
*



κολάει το "την έκανε σαν τα μούτρα του";;; blink.gif
dizzy_fingers
Δεν νομίζω να είναι ΤΟΣΟ άσχημος ο κύριος Φιλίππου.... rolleyes.gif
Alexmei
QUOTE(dizzy_fingers @ Mar 20 2006, 09:30 PM)
Δεν νομίζω να είναι ΤΟΣΟ άσχημος ο κύριος Φιλίππου.... rolleyes.gif
*



οκ τότε "την έκανε σαν τα απόβλητά του". Δν νομίζω να είναι τόσο ωραία και αυτά........ laugh.gif
ashton
η διαφορά μεταξύ Φιλίππου και Πασχαλίδη είναι πως ο 2ος διελυσε την ομάδα που σάρωνε τα πάντα τη δεκαετία του '60, ενώ υπήρχε και το χεράκι της χούντας σε αυτό, ενώ ο Φιλίππου διέλυσε την ομάδα που θα μπορούσε να σαρώσει τα πάντα και την δημιούργησε ο ίδιος.
ashton
Ο Φιλίππου (πατήρ) μίλησε...

QUOTE
Φιλίππου: "Ή επενδύω ή φεύγω"
Επιμέλεια: Στέφανος Τριαντάφυλλος - Δημοσίευση: 15 Μαίου 2006 19:16

Και ξαφνικά ο Γιάννης Φιλίππου μοιράζει ελπίδες! Το μήνυμα του προέδρου της ΑΕΚ είναι ότι δεν θα επαναληφθεί άλλη "μαύρη" χρονιά. Οι δύο επιλογές του είναι η επένδυση ή η αποχώρηση.
Για το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τον προεδρικό θώκο δήλωσε: "Ή να βρεθεί κάποιος να βοηθήσει, όπως είναι το μοντέλο του Ολυμπιακού. Ή κάποιος να κάνει σοβαρή πρόταση για να την πάρει. Ή να βάλω εγώ το χέρι στην τσέπη. Τα δύο πρώτα δεν τα βλέπω, για τον απλούστατο λόγο γιατί κανείς δεν εμφανίστηκε πέρσι".

Για να συνεχίσει: "Αυτή τη στιγμή είμαστε σε χειμέρια νάρκη. Θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου και τον προπονητή και θα πάρω την απόφαση μου".

Οπότε τίποτα δεν είναι σίγουρο! "Εγώ βρίσκομαι μεταξύ Αμερικής και Αθηνών, αλλά πρέπει να μπει ένας άνθρωπος που να ασχολείται 24 ώρες τη μέρα με την ΑΕΚ" σχολίασε ο πρόεδρος της ΚΑΕ.

Μάλιστα άφησε να εννοηθεί ότι η ΑΕΚ θα ξεκινήσει το... χτίσιμο της γύρω από τον Μιχάλη Πελεκάνο, ενώ θέλει να κρατήσει τον Παντελή Παπαϊωακείμ και τον Λευτέρη Κακιούση. "Μπορεί να μην είδα όλα τα παιχνίδια, αλλά στα ματς με τον Ολυμπιακό εντυπωσιάστηκα από τον Κακιούση, τον Πελεκάνο και τον Παπαϊωακείμ που έδωσαν και την ψυχή, ενώ άλλοι είχαν ετοιμάσει ήδη τις βαλίτσες τους" ήταν τα λόγια του.

Όσο για το γήπεδο και τα τηλεοπτικά; "Εφόσον είμαι εγώ η ομάδα θα παίξει στο ΟΑΚΑ. Περί Σπόρτιγκ και Λιοσίων δεν ευσταθούν. Θα δούμε τι θα γίνει και με την τηλεόραση" συμπλήρωσε.

Πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο; "Όποια απόφαση και να πάρω θα την πάρω μετά τις 15 Ιουνίου. Πρώτα θα μιλήσω με τον προπονητή και τους συνεργάτες του".

sport24.gr

QUOTE
Φιλίππου: «Σε ένα μήνα οι αποφάσεις»

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιάννης Φιλίππου, τόνισε τη Δευτέρα με δηλώσεις του πως οτιδήποτε αφορα το μέλλον της ομάδας και τον επικέιμενο σχεδιασμό, ενόψει της νέας περιόδου θα αποφασιστεί μετά τις 15 Ιουνίου. «Πρώτα περιμένω να μιλήσω με τον προπονητή και το τεχνικό τιμ» τόνισε ο «μίστερ ΦΑΓΕ», ενώ άφησε να εννοηθεί πως θα παραμείνει στον προεδρικό θώκο και η ομάδα θα έχει πολύ καλύτερη χρονιά στο επόμενο πρωτάθλημα.

Αναφορικά με τη προεδρία τόνισε πως «θα πρέπει να βρεθεί κάποιος να βοηθήσει οικονομικά, όπως είναι το μοντέλο του Ολυμπιακού ή κάποιος να κάνει σοβαρή πρόταση για να αναλάβει την ΚΑΕ. Η τελευταία πρόταση είναι να βάλω εγώ το χέρι στην τσέπη. Τα δύο πρώτα δεν τα βλέπω να γίνονται, απλά γιατί και πέρσι κανείς δεν εμφανίστηκε. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε χειμερία νάρκη. Θα μιλήσω με τους συνεργάτες μου και τον προπονητή και θα αποφασίσω. Εγώ βρίσκομαι μεταξύ Αμερικής και Αθηνών, αλλά πρέπει να μπει ένας άνθρωπος στη διοίκηση που να μπορεί να ασχολείται όλη την ημέρα με την ομάδα».

Στη συνέχεια ο «ισχυρός άντρας» της «Ενωσης» αναγνώρισε τις φετινές προσπάθειες των Πελεκάνου, Παπαϊωακείμ και Κακιούση. «Μπορεί να μην είδα τα περισσότερα φετινά ματς, όμως έμεινα εντπωσιασμένος από τον Κακιούση, τον Πελεκάνο και τον Παπαϊωακείμ που έδωσαν και την ψυχή τους για την ομάδα, ενώ άλλοι είχαν ετοιμάσει ήδη τις βαλίτσες τους».

Για το γήπεδο και τα τηλεοπτικά, τόνισε πως «εφόσον είμαι εγώ πρόεδρος, η ομάδα θα παίξει στο ΟΑΚΑ. Αυτά τα περί Σπόρτιγκ και Λιοσίων δεν ευσταθούν. Θα δούμε τι θα γίνει και με την τηλεόραση».

Επιμέλεια: Πανγαιώτης Βλαχαδάμης
ashton

η συνέντευξη του Φιλίππου στην Απογευματινή
ashton
Την παραίτηση του από τη θέση του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ, λόγω φόρτου εργασίας υπέβαλλε ο κ. Δημήτρης Φιλίππου. Τη θέση αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ κ. Γιάννης Γρανίτσας.

aekbc.gr
Warrior
ΚΑι τωρα τι?

Ο Γρανιτσας ή υπαρχει και κανας αλλος απο πισω??
ashton
Δηλώσεις Γρανίτσα στο sportime.gr

QUOTE
Το Mea Culpa του Γρανίτσα στο «S»

20/6/2006 19:55

Η απομάκρυνση του Λευτέρη Κακιούση από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ δεν προκάλεσε ακριβώς το αίσθημα του απροσδόκητου, ωστόσο, γιγάντωσε την ανησυχία των οπαδών (όσοι έχουν μείνει) για το μέλλον του Δικεφάλου. Ο Γιάννης Γρανίτσας, ο κατ’ έξοχήν άνθρωπος των ειδικών αποστολών, ανοίγει την καρδιά του στο Sportime.gr και σηκώνοντας τα μανίκια ψηλά εν όψει του δύσκολου έργου, δηλώνει αισιόδοξος και παραδέχεται: «Mea Culpa». Ποιο είναι αυτό; Διαβάστε τη συνέντευξη του, που αφήνει μία χαραμάδα αισιοδοξίας ανοιχτή.

Ο Γιάννης Φιλίππου ουδέποτε έκρυψε τα τελευταία δύο χρόνια ότι η ενασχόλησή του με το μπασκετικό τμήμα της ΑΕΚ δεν ικανοποιεί τον ψυχισμό του. Η κούρασή του και ίσως η αποστροφή του για την εικόνα που παρουσιάζει ο παραδομένος στα χέρια των χούλιγκανς ελληνικός αθλητισμός, τον οδήγησε σε μία σειρά από λάθη. Η δεδηλωμένη επιθυμία του για παραχώρηση των μετοχών δε βρήκε ανταπόκριση, την περσινή χρονιά ήταν ωσεί παρών, η ομάδα έμοιαζε να είναι χαμένη στο διάστημα... Το «πωλητήριο» στην ΚΑΕ παρέμεινε κρεμασμένο, αγοραστής δε βρέθηκε και ο Φιλίππου μετά την αποχώρηση και του υιού του, όρισε τον δικό του άνθρωπο, τον Γιάννη Γρανίτσα να συμμαζέψει αυτά που φαίνονται να είναι ασυμμάζευτα. Όχι, όμως, και για τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών...

«Ξεκινάμε από την αρχή...»

«Ξεκινάμε από την αρχή... Αρχίζουμε μία νέα προσπάθεια με μπούσουλα τα λάθη που κάναμε στο παρελθόν και στόχο να μην τα επαναλάβουμε», δηλώνει στο Sportime.gr ο Γιάννης Γρανίτσας και συνεχίζει: «Από τη στιγμή που δε βρέθηκε κάποιος άνθρωπος για να αναλάβει το καράβι, ο Φιλίππου δεν μπορούσε να την αφήσει στο έλεος του Θεού. Σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε σκληρά. Ακόμα βρίσκομαι στο στάδιο της καταγραφής των δεδομένων που υπάρχουν... Η κατάσταση δεν είναι καλή, ούτε κακή. Έχουμε όμως, αισιοδοξία και πίστη ότι θα καταφέρουμε».

Το νυν αφεντικό σε διοικητικό κι όχι οικονομικό επίπεδο- μας τόνισε ευγενικά ότι ακόμα δε είναι σε θέση να μιλήσει εφ’ όλης της ύλης, καθότι πολλά σημαντικά ζητήματα είναι ανοιχτά, ωστόσο διαγράμμισε τη ρότα των κινήσεων που πρέπει να γίνουν άμεσα... «Μετά και τη λύση της συνεργασίας με τον Λευτέρη (Κακιούση) πρέπει να βρούμε προπονητή και κατόπιν να φτιάξουμε την ομάδα. Κάποιοι από τους παίκτες που έπαιξαν πέρυσι θα παραμείνουν, κάποιοι άλλοι όχι. Εξαρτώνται πολλά και από τις διαθέσεις του νέου προπονητή. Η ΑΕΚ θα κινηθεί στο συνηθισμένο μοντέλο λειτουργίας της και το οποίο έχει φέρει τόσους παίκτες να κάνουν σπουδαία διεθνή καριέρα. Στην ομάδα θα υπάρχουν έμπειροι παίκτες, νέα, δικά μας παιδιά, αλλά κι αυτοί που θα έρθουν θα είναι πραγματικά καλοί παίκτες».

Μια κι ο λόγος για τον Λε-Κα, όμως, ο Γρανίτσας μας εξηγεί τους λόγους του διαζυγίου... «Η κατάσταση δεν ήταν καλή. Όταν θέλεις να κάνεις αλλαγές και να ξεκινήσεις από την αρχή, είναι δεδομένο ότι αλλάζεις και τον προπονητή. Από εκεί και πέρα, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε με τα τηλεοπτικά, με χορηγούς, που έχουμε ήδη προσεγγίσει, αλλά και το γήπεδο, για το οποίο προσανατολιζόμαστε στην επιλογή του ΟΑΚΑ, αφού λόγω της συμμετοχής μας στο Uleb Cup δεν έχουμε κι άλλες εναλλακτικές λύσεις».

«Το μεγάλο λάθος και η ευθύνη βαρύνει μόνο εμάς...»

Ο Γιάννης Γρανίτσας δήλωσε εξ αρχής ανέτοιμος να αναφερθεί σε οικονομικά δεδομένα και στο μπάτζετ της νέας περιόδου. Επανέλαβε αρκετές φορές ότι τα χρήματα δεν φτιάχνουν κατ’ ανάγκη τις καλές ομάδες και πρόσθεσε... «Πέρυσι το μπάτζετ ήταν 3 εκατομμύρια ευρώ, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν ήταν επιτυχημένο. Αλλά για αυτό δεν κατηγορώ κανένα πριν από τον εαυτό μου. Τα τελευταία δύο χρόνια, ήμουν εξαφανισμένος, έχοντας μπλέξει με τα δικά μου προβλήματα, τα βουλευτιλίκια και τις άλλες δραστηριότητές μου. Η ομάδα βρισκόταν στο έλεος του Θεού. Επί δύο χρόνια δεν πάτησε κανείς σε προπόνηση, οι παίκτες ένιωθαν μόνοι τους και η ομάδα έμοιαζε με σκόρπια διαδήλωση. Αυτό ήταν μεγάλο λάθος μας και η ευθύνη βαρύνει μόνο εμάς. Αυτά είναι που θέλουμε να διορθώσουμε».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΚΑΕ, το όραμα για την αναδόμηση της προσωπικότητας της ΑΕΚ είναι ζωντανό... «Φυσικά και υπάρχει όραμα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να φέρουμε τον κόσμο και πάλι στο γήπεδο. Υπάρχει πρόβλημα, έγιναν λάθη, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το λύσουμε. Εδώ οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστίνιους κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και μίλησαν, εμείς πως γίνεται να μην τα καταφέρουμε. Πρέπει να θυμηθούμε ότι μαζί γεμίζαμε τόσες φορές το ΟΑΚΑ στα καλά μας χρόνια κι αν ο Φιλίππου έχει πει μία λέξη παραπάνω, εντάξει, επιτέλους πρέπει να έρθει η στιγμή για να ξεχαστούν. Χωρίς τον κόσμο δεν γίνεται τίποτα. Δεν υπάρχει έμπνευση, δεν υπάρχει μεράκι, δεν υπάρχει τίποτα».

Σε ό,τι αφορά στις εκκρεμότητες που έχουν διαπιστωθεί στους παίκτες της ΑΕΚ της φετινής περιόδου... «Θα ρυθμιστούν. Από την ΑΕΚ δεν έχει χάσει ποτέ και κανείς χρήματα. Ο Φιλίππου έχει ξοδέψει πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ όλα αυτά τα χρόνια, αναλαμβάνοντας απίθανες οφειλές που δεν ανήκαν στην εποχή της δικής του προεδρίας, μα σε παλαιότερες. Οι παίκτες βέβαια έχουν δίκιο κι αυτός θα είναι ο στόχος για τη νέα σεζόν. Δεν έχει σημασία πόσο μεγάλο θα είναι το μπάτζετ, αλλά τα χρήματα που θα προβλέπονται από τα συμβόλαια να πληρώνονται στην ώρα τους. Αυτός είναι ο μεγάλος στόχος μας, διότι δεν γίνεται οι παίκτες να πληρώνονται κάθε τέσσερις μήνες».

Θανάσης Ασπρούλιας
Warrior
QUOTE(betsmart.gr)
Ειδήσεις Α1 : ΑΕΚ:Αλλαξε επίπεδο,,,Τέλος το ΟΑΚΑ,μπάτζετ 1κ ευρώ όλα!!!  Αποστολέας Συντακτική ομάδα BetSmart στις 21/6/2006 2:26:30 

Μαύρες μέρες ερχονται για το τμήμα της ΑΕΚ.Η συνάντηση Φιλίππου-Γρανίτσα δεν πραγματοποιήθηκε ακόμα αλλά το βέβαιο είναι οτι η ΑΕΚ αλλάζει επίπεδο.Οι ανθρωποι της ομάδας είναι βέβαιοι πλέον οτι μετά τον Κακιούση θα υπάρχουν πολλές αποχωρήσεις καθώς προς το παρών ο Φιλίππου δεν εμφανίζεται ούτε καν στον στενό του συνεργάτη σε ολα τα θέματα Γρανίτσα,προκειμένουν να μιλήσουν για την Ενωση!Ετσι η αγωνία παρατείνεται αλλα πλέον δεν υπάρχει και αισιοδοξία.Μάλιστα λέγεται οτι το συνολικό μπάτζετ της ομάδας δεν θα ξεπεράσει το 1εκ ευρω(!!) και η ομάδα θα αγωνιστεί κυρίως με μικρούς και "τελειωμένους"που αναζητούν ένα νέο ξεκίνημα.Μετα από ολα αυτά κανείς δεν γνωρίζει ακόμα και αν θα αγωνιστεί στο Ουλεμπ Καπ η ομάδα("αν πάμε ετσι θα γίνουμε ρεζίλι"ελεγε αννθρωπος της)και φυσικά ούτε λόγος για το ΟΑΚΑ που ειναι πανάκριβο (με 200χιλ είναι το 1/5 του μπάτζετ) και δεν θέλει και συγκατοίκηση ο Παναθηναικός!Οι μαύρες μέρες λοιπόν τώρα εμφανίζονται στην Ενωση....Και οποιος πάει στην ομάδα θα θυμίζει ήρωα!


Οταν λενε 1εκ. Ευρω συνολικο μπατζετ,εννοουν και τα λειτουργικα εξοδα
της ομαδας??

Αν αυτο εννοουν μιλαμε για απελπιστικη κατασταση!!ΔΕν γινεται να παρεις
μερος στο Uleb Cup με τιποτα....
hellenic
Ego protimo na mi peksei sto Uleb Cup h AEK kai na sigetrosei to blema tis stin Ellada allios tin blepo A2...
ashton
QUOTE
«Kίτρινη» εισβολή
"Goal" 09:43 2/8
Tου ΣΠ. KABAΛIEPATOY

Mπήκαν στο γήπεδο με την έναρξη της επανάληψης, έκαναν αισθητή την παρουσία τους για ένα λεπτό, ανάρτησαν ένα πανό εναντίον του Γιάννη Φιλίππου, αποδοκιμάστηκαν από το υπόλοιπο κοινό και πήραν το δρόμο προς την έξοδο...

Περίπου 30 οπαδοί της AEK (μέλη της Original) εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο διοικητικό καθεστώς της KAE και το πανό που εμφανίστηκε για λίγα δευτερόλεπτα δεν άφηνε αμφιβολία.

«Φιλίππου, τον πούλο» έγραφε εμφατικά. «Φιλίππου, φύγε από την AEK» και «Φιλίππου, Γρανίτσα, την AEK δεν θα κάνετε ποτέ αγελαδίτσα» ήταν τα δύο... κλασικά συνθήματα που ακούστηκαν και κάπου εκεί, η παράσταση έλαβε τέλος.

Oι υπόλοιποι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τους οπαδούς της AEK, που δεν πτοήθηκαν, τραγούδησαν υπέρ της ομάδας τους και εν συνεχεία έφυγαν από το κλειστό Oλυμπιακό Στάδιο. Tο μήνυμά τους, πάντως, πρόλαβαν να το στείλουν.

H... κίτρινη εισβολή έγινε αμέσως μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης ανάμεσα στην AEK και την Mπενφίκα.

Στο ημίχρονο του αγώνα της Eθνικής μπάσκετ με την Iταλία, αρκετός κόσμος μετακόμισε από το ποδοσφαιρικό στο μπασκετικό OAKA κι έτσι αυξήθηκε και ο αριθμός των θεατών στο γήπεδο.

Oι... καθαρά μπασκετικοί ήταν περίπου 5.000 και είδαν το ματς από την αρχή, όμως στο τέλος της αναμέτρησης ο κόσμος ήταν αρκετά περισσότερος.

Tουλάχιστον, οι οπαδοί της AEK κατάφεραν να ξυπνήσουν και τους υπόλοιπους, που στο πρώτο ημίχρονο έμοιαζαν να παρακολουθούν θέατρο. O κόσμος έγινε πολύ πιο θερμός στην επανάληψη και, παρότι η εμφάνιση των διεθνών δεν ήταν ικανή να τους ενθουσιάσει, η ατμόσφαιρα ήταν βελτιωμένη.

Σήμερα, μάλιστα, στο ματς με τη Γαλλία αναμένεται ακόμα περισσότερος κόσμος (από την αρχή και όχι στο ημίχρονο) και δεν αποκλείεται στο OAKA να δώσουν το «παρών» ακόμα και 10.000 λάτρεις του μπάσκετ. Tουλάχιστον αυτό εκτιμούσαν χθες και οι άνθρωποι της Oμοσπονδίας.

goalnews

QUOTE
Γρανίτσας: «Ελάτε στο γήπεδο»
Διαβάστηκε από 80 αναγνώστες
Τελ. ενημ/ση: 02.08.2006 15:05
Στην ΑΕΚ αναφέρθηκε ο κ. Γρανίτσας Έκκληση στον κόσμο της ΑΕΚ να γεμίσει το γήπεδο και να υποστηρίξει την «Ένωση» έκανε ο Γιάννης Γρανίτσας μιλώντας στον «SuperSportFM 94,6». «Εάν ο κόσμος δείξει ενδιαφέρον και υποστηρίξει την ομάδα στις δύσκολες στιγμές, τότε ο κ. Φιλίππου θα κάνει μεταγραφές και θα ενισχυθεί η ΑΕΚ» τόνισε σχετικά. Ο κ. Γρανίτσας αναφέρθηκε και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσία από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή. «Κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα με τον κ. Αλεξανδρή στον πάγκο. Στόχος μας είναι να γεμίσουμε το ρόστερ της ομάδας με καλούς παίκτες και να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία στο πρωτάθλημα».

sportfm.gr
ashton
QUOTE
Γρανίτσας: "Μπορούμε μέχρι τρίτη θέση"
2/8/2006
Από την μια ο Γιάννης Γρανίτσας σε σημερινές (02/08) του δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε, ότι η ΑΕΚ μπορεί να φτάσει μέχρι την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα της Α1 και από την άλλη ζήτησε από τον κόσμο της ΑΕΚ να βοηθήσει με την παρουσία του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του γενικού διευθυντή της ΚΑΕ ΑΕΚ "Δικαιολογημένα ανησυχούν οι φίλαθλοι της ΑΕΚ. Δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Η ομάδα πέρασε μια κρίση πέρυσι, προσπαθούμε να την ξεπεράσουμε, έχουμε πάρει προπονητή και προσπαθούμε να συγκροτήσουμε την ομάδα στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχει το ελληνικό μπάσκετ. Είναι λογικό μια ομάδα να περνάει κάμψη, μην ξεχνάτε που είχε φτάσει ο Ολυμπιακός τα περασμένα χρόνια, μέχρι να έρθει η ανάκαμψη της τελευταίας διετίας. Είχαμε μάθει στα πολλά τα καλά και τα ωραία, κάποια στιγμή όμως και αυτός που βάζει λεφτά σκέφτεται αν αξίζει να τα βάζει από τη στιγμή που δεν έρχεται και ο κόσμος στο γήπεδο. Εδώ όμως υπάρχει το ερώτημα ποιος φταίει που δεν έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Πιστεύω ότι όλοι φταίμε και ο κόσμος και η διοίκηση και η ομάδα. Από εκεί και πέρα ο Φιλίππου βγήκε και είπε ότι κουράστηκε και δίνει την ομάδα. Δεν βρέθηκε κανένας να ενδιαφερθεί. Όποιος ήθελε μπορούσε να πάει να συζητήσει μαζί του και να έβρισκε τη λύση. Δεν βρέθηκε όμως κανένας. Ο Φιλίππου είχε δυο επιλογές, ή να κλειδώσει το μαγαζί, να σηκωθεί να φύγει και να μην μπορούμε να υπολογίσουμε τις συνέπειες. Η άλλη επιλογή ήταν να προσπαθήσουμε πάλι από την αρχή για να δούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε. Σε αυτό το στάδιο είμαστε αυτή τη στιγμή, θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, μπορεί να ξαναέρθει το ενδιαφέρον του Φιλίππου ή και κάποιων τρίτων που μπορεί να ενδιαφερθούν και παράλληλα να φτιάξουμε μια ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε μεγάλες επενδύσεις αμέσως. Μας έδιωξαν από το Γαλάτσι, ψάχνουμε γήπεδο. Η μόνη μας επιλογή είναι το ΟΑΚΑ, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να μας το δώσει. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν είναι αντίθετος δεν ξέρω που είναι το πρόβλημα. Ευτυχώς έχουμε συμφωνήσει με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ψάχνουμε χορηγούς. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει προοπτικές και όραμα και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να φτάσουμε ψηλά πολύ γρήγορά αν ο κόσμος επιστρέψει στο γήπεδο και αυτός που βάζει τα λεφτά δεν απογοητεύεται με την απουσία του κόσμου. Είναι πολύ δύσκολο να φτάσουμε στις 2 πρώτες θέσεις . Σε όλες τις άλλες θέσεις μπορούμε να φτάσουμε. Δεν έχουμε προσδιορίσει ακόμη το μπάτζετ. Είμαι ανοικτός να κάτσουμε με τους φιλάθλους σε ένα τραπέζι και να τα βρούμε. Η ΑΕΚ έχει κόσμο γι� αυτό έχω παράπονο. Δεν θέλω να πω τίποτα για τα μεταγραφικά, μόνο ότι μας στεναχώρησε ο Πελεκάνος".

dikefalos.net

πιο πλήρεις οι δηλώσεις ΓιανΓραν
sihainas
"Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο και την προεδρία της ΑΕΚ ΚΑΕ υπέβαλλε ο κ. Γιάννης Φιλίππου. Οι ενδιαφερόμενοι για τη μεταβίβαση των μετοχών της ΚΑΕ αντί ενός ευρώ μπορούν να απευθυνθούν στο νομικό σύμβουλο και μέλος του διοικητικού συμβουλίου, κ. Σωκράτη Λαμπρόπουλο."
Warrior
Και τωρα τι???

Αποχωρηση απο το Uleb Cup και εγκαταλειπεται η σκεψη του ΟΑΚΑ....
ashton
o άνθρωπος πάσχει από αυτοκαταστροφικά σύνδρομα...
Warrior
QUOTE(sportime.gr)
Φως στο τούνελ

Σημαντική συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ μεταξύ του προέδρου της Ερασιτεχνικής, παλαιμάχων αθλητών της ομάδας και μελών της Original, προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο υπάρχον πρόβλημα. Το αποτέλεσμα αυτής ήταν η γενική παραδοχή πως η μοναδική λύση είναι να υπάρξει ανταπόκριση στην κίνηση της Original (να πουληθούν δηλαδή 4-5000 περίπου εισιτήρια διαρκείας μέσω αυτής) και η οποία σε συνδυασμό με τα 200.000 ευρώ που θα βρεθούν π.χ. από κάποιον χορηγό, θα βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση και τα πράγματα θα αρχίζουν να κυλούν καλύτερα.


Έπειτα από αυτές τις εξελίξεις, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής αναμένεται να βρίσκεται στην Αθήνα στην κλήρωση του πρωταθλήματος της Τετάρτη, στην οποία ίσως δώσει το παρών και ο Νέστορας Κόμματος, που προτίθεται να ακολουθήσει τον προπονητή του ακόμη και με τα προβλήματα που υφίστανται στην Ένωση.


Καιρος ηταν νομιζω να ενεργοποιηθουν οι φιλαλθοι,ισως να αργησαν κιολας...
ashton
QUOTE
Κίνηση σωτηρίας για το μπάσκετ της ΑΕΚ

Η αποχώρηση του Γιάννη Φιλίππου από την προεδρία της ΑΕΚ έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το τμήμα μπάσκετ της «Ένωσης» και ο κόσμος της ομάδας μοιάζει να είναι πλέον η μοναδική σανίδα σωτηρίας. Οι φίλοι της ΑΕΚ πραγματοποιούν σήμερα στις 20.00 συγκέντρωση στο κέντρο «Κένταυρος» της Νεάς Φιλαδέλφειας με σκοπό να δημιουργηθεί μία τριμελής επιτροπή που θα συντονίσει τις περαιτέρω ενέργειες.

Η αρχική σκέψη είναι η τριμελής επιτροπή να αποτελείται από την κ. Ελπίδα Στέβη, τον παλαίμαχο άσο της ΑΕΚ Γιώργο Αμερικάνο και από εκπρόσωπο της Original 21. Ήδη έχει αποφασιστεί να κυκλοφορήσουν 5.000 εισιτήρια διαρκείας τα οποία θα κοστίζουν 60 ευρώ το καθένα. Τη διάθεση των εισιτηρίων θα αναλάβει η Original 21 και στόχος είναι να υπάρξει άμεση δραστηριοποίηση των οπαδών της «Ένωσης».

Μέσα στα επόμενα σχέδια είναι και η δημιουργία τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ο κάθε φίλαθλος της ΑΕΚ θα έχει την ευκαιρία να καταβάλλει ένα ποσό για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τις παραπάνω ενέργειες θα διατεθούν για την ενίσχυση του μπάτζετ και την πραγματοποίηση μεταγραφών.

Αξίζει να σημειωθεί πως υποστηρικτές της κίνησης σωτηρίας των οπαδών της ΑΕΚ είναι και αρκετοί επώνυμοι φίλοι του «Δικεφάλου», όπως οι Λευτέρης Παπαδόπουλος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Νίκος Ευαγγελάτος και Κώστας Χαρδαβέλλας.


sportfm.gr


QUOTE
«Σωτηρία τα διαρκείας»
Online 22:42 5/9


Προσπάθεια για να σώσουν την ΑΕΚ ξεκίνησε μια επιτροπή αποτελούμενη από τον πρόεδρο της Οriginal, Δημήτρη Χατζηχρήστο, τον παλαίμαχο παίκτη της Ένωσης, Γιώργο Αμερικάνο και το μέλος της ΚΑΕ, Ελπίδα Στέβη. Πρώτος στόχος είναι η πώληση 5.000 εισιτηρίων διαρκείας, ενώ στη συνέχεια θα γίνει «εκμετάλλευση» των επώνυμων ΑΕΚτζήδων.

«Πρώτον θα πρέπει να διαθέσουμε 5.000 διαρκείας, έναντι 60 ευρώ το κομμάτι μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Δεύτερον, να δούμε αν μπορούμε να ανοίξουμε λογαριασμό στην τράπεζα και να καλυφθούμε νομικά. Τρίτον, να εκμεταλλευτούμε τους επώνυμους Αεκτζήδες, Κώστα Χαρδαβέλα, Μάκη Τριανταφυλλόπουλο και Νίκο Ευαγγελάτο, όπως και τον βουλευτή Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος έχει περάσει από την ομάδα και μπορεί να βοηθήσει.

Να πείσουμε τον Δημήτρη Μελισσανίδη να μας βοηθήσει μέσω χορηγίας. Πρωταρχικός στόχος όμως, είναι τα διαρκείας. Δεν είμαστε διοίκηση, αλλά ενεργούμε ως τέτοια για να βγάλουμε την ομάδα από το αδιέξοδο. Οι μετοχές πρέπει να αλλάξουν χέρια. Αυτό το θέμα με τον Φιλίππου, ο οποίος πουλάει κάθε χρόνο με ένα ευρώ την ΑΕΚ θα πρέπει να σταματήσει», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Χατζηχρήστος.

Ο παλαίμαχος άσος της ΑΕΚ, Γιώργος Αμερικάνος επεσήμανε: «Αν γίνει προσπάθεια ο Μελισσανίδης θα είναι κοντά μας, εμείς όμως δεν πρέπει να αφήσουμε την AEK να πνιγεί και να πέσει στην Α2. Και όχι 5, αλλά 10 χιλιάδες διαρκείας θα πουλήσουμε. Όλοι θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Δεν τα βάζω με τον Φιλίππου, αλλά από τη στιγμή που η ΑΕΚ κινδυνεύει πρέπει να βοηθήσουμε όλοι».


goalnews
ashton
QUOTE
Η πρώτη προσπάθεια ανάνηψης της ΑΕΚ (Sportday / Γιώργος Τσακίρης)
Διαβάστηκε από 121 αναγνώστες
Τελ. ενημ/ση: 06.09.2006 11:48

Σήμερα στις 20:00 στο Λαγονήσι γίνεται η κλήρωση του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 Ανδρών. Σε αυτή την κλήρωση την ΑΕΚ αναμένεται να εκπροσωπήσουν ο τεχνικός της Βαγγέλης Αλεξανδρής και ο Γιάννης Γρανίτσας. Μία μέρα αργότερα ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει προγραμματίσει την πρώτη επίσημη συγκέντρωση εν όψει της νέας σεζόν.

Μέχρι εδώ όλα είναι καλά, έτσι δεν είναι; Δεν φαίνεται να υπάρχει κανένα πρόβλημα... Θα έλεγε μάλιστα κάποιος, που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην μπασκετική ΑΕΚ, το γνωστό: «Ολα καλά, όλα ανθηρά». Κι όμως, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά για την ομάδα που έμαθε το μπάσκετ στη χώρα μας και έδωσε τον Απρίλιο του 1968 τη χαρά σε 70.000 Ελληνες στο Καλλιμάρμαρο (και σε εκατομμύρια ακόμα σε όλη την Ελλάδα) της κατάκτησης της πρώτης ευρωπαϊκής «κούπας».

Στην πρώτη συγκέντρωση της ομάδας το «παρών» θα δώσουν σίγουρα οι «μικροί» Μάτος, Αθανασούλας, Παπανικολάου, Κακκαβάς, Μαγγούνης. Και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής ευελπιστεί και περιμένει να ακολουθήσουν επίσης οι Κόμματος, Πέρκοβιτς, Νικολαΐδης, ΜακΦέρσον, Βετούλας και Ραντόγεβιτς.

Και αναφέρουμε ότι «ο Αλεξανδρής ευελπιστεί να δει και τους υπόλοιπους» διότι, όπως γνωρίζουν άπαντες, στην ΑΕΚ δεν λειτουργεί -μέχρι και χθες τουλάχιστον- απολύτως τίποτα. Από τη μέρα που ο Γιάννης Φιλίππου παραιτήθηκε και ανακοίνωσε ότι πουλά την ΚΑΕ έναντι ενός ευρώ (συν 2 εκατ. ευρώ χρέη βεβαίως, βεβαίως), κανείς δεν ευαισθητοποιήθηκε, κανείς δεν πλησίασε, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε. Ολα αυτά μέχρι πριν από μερικές ώρες (ούτε 48) και ίσως μέχρι πριν από μερικές μέρες (σε μεμονωμένες περιπτώσεις).

Η καρδιά της ΑΕΚ, η οποία δεν είναι άλλη από τον κόσμο της, μαζί με τη μεγαλύτερη οργάνωση οπαδών της ομάδας, την «Original 21», εκπέμπουν ένα σήμα, το οποίο κανείς δεν επιθυμεί να σκέφτεται ότι μπορεί να είναι και το τελευταίο. Δεν γίνεται να είναι το τελευταίο γι' αυτή την ιστορική και μοναδική ομάδα, στην οποία ωστόσο ο ίδιος ο κόσμος της τής γύρισε την πλάτη και την εγκατέλειψε. Αυτή είναι -είτε το θέλουμε είτε όχι- η ωμή πραγματικότητα.

Οι πρώτες συμμετοχές

Οι οργανωμένοι οπαδοί δεσμεύτηκαν ότι θα διαθέσουν 5.000 εισιτήρια διαρκείας αντί 60 ευρώ έκαστο (αν τα καταφέρουν, θα συγκεντρωθεί το ποσό των 300.000 ευρώ). Πρόκειται για το πρώτο μεγάλο φιλί ζωής στην μπασκετική ΑΕΚ και διαβάστε πόσα ακολουθούν: Από κοντά και οι «χρυσοί» παλαίμαχοι (Αμερικάνος, Τρόντζος, Νεσιάδης, Ζούπας, Παπανικολός κ.ά.), που θα προσπαθήσουν να ασκήσουν επιρροή και να βοηθήσουν εμπράκτως την ομάδα της καρδιάς τους. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης φέρεται να έχει υποσχεθεί ένα ποσό της τάξης των 100.000 ευρώ για να ενισχύσει την προσπάθεια της «Οriginal 21». Αντίστοιχα χρήματα (από 100.000 ευρώ δηλαδή) είναι διατεθειμένοι να δώσουν και δύο πρώην άσοι της ομάδας, αλλά και ένας που πρόσφατα γύρισε με το ασημένιο μετάλλιο στον λαιμό του. Ο Ανδρέας Δημητρέλος ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση της ΑΕΚ και οι Νίκος Ευαγγελάτος, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και Κώστας Χαρδαβέλας έχουν δώσει την υπόσχεσή τους ότι θα βοηθήσουν μέσω της μεγάλης δύναμης που λέγεται «τηλεόραση» (θα κάνουν εκπομπή για την μπασκετική ΑΕΚ), έτσι ώστε να προβληθεί το πρόβλημα της ομάδας και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι φίλοι της ΑΕΚ.

Οι επαφές

Πρώτη όμως και καλύτερη το τρέξιμο το ξεκίνησε η Ελπίδα Στέβη. Ενα όνομα που λίγοι γνωρίζουν στα δρώμενα της μπασκετικής «Ενωσης». Δεν πρέπει να υπάρχει ένας άνθρωπος «κιτρινόμαυρων» αισθημάτων με τον οποίο να μη μίλησε και να μη ζήτησε τη βοήθειά του η Στέβη, υπάλληλος της ΚΑΕ επί 25 χρόνια. Ετρεξε και τρέχει για κάτι που όλοι οι ΑΕΚτσήδες όφειλαν να κάνουν τόσα χρόνια: να στηρίξουν την ομάδα ανεξαρτήτως της στάσης της εκάστοτε διοίκησης και δη της διοίκησης Φιλίππου, η οποία -κατά την πλειονότητα των φίλων της ΑΕΚ- έφερε τόσο την ακμή (πρωτάθλημα, Κύπελλα, Σαπόρτα) όσο και την παρακμή (το σήμερα).

Χθες, παρουσία περίπου 150 ατόμων, έγινε μία συνάντηση στον «Κένταυρο». Εκεί ο Δημήτρης Χατζηχρήστος ζήτησε τη βοήθεια όλων για την μπασκετική ΑΕΚ. Μίλησε για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για τη σωτηρία της ομάδας και ζήτησε την παραίτηση των τεσσάρων μελών του Δ.Σ. της ΦΑΓΕ. «Πρέπει να παραιτηθούν άμεσα οι τέσσερις υπάλληλοι της ΦΑΓΕ που βρίσκονται στο Δ.Σ. της ΚΑΕ, στη συνέχεια να κάνει προσφυγή η Ερασιτεχνική και έτσι το Πρωτοδικείο να την ορίσει ως νέα διοίκηση. Μόνο έτσι μπορεί να γίνει, διότι δεν πρέπει να την πάθουμε όπως ο ΠΑΟΚ στο ποδόσφαιρο: να ξεχρεώσουμε δηλαδή την ΚΑΕ και μετά να επιστρέψει ο Φιλίππου σε ένα "καθαρό μαγαζί"», είπε ο Χατζηχρήστος. Και η αλήθεια είναι ότι μόνο μέσω της συγκεκριμένης οδού μπορεί να πάρει σάρκα και οστά αυτή η προσπάθεια που γίνεται την ύστατη στιγμή.

Ο Αλεξανδρής

Ο αρχηγός της «Original 21» ζήτησε βοήθεια και από τους Ντέμη Νικολαΐδη και Δημήτρη Μελισσανίδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Και ο Νικολαΐδης να βοηθήσει. Ας βάλει στα εισιτήρια του ποδοσφαίρου ένα ευρώ παραπάνω και ας τα δώσει μετά στο μπάσκετ. Και ο Μελισσανίδης. Μπορεί να είναι ποδοσφαιρόφιλος, αλλά αυτό το Aegean, που το βλέπουμε παντού, μπορεί να το βλέπουμε και στη φανέλα της ΑΕΚ με μια χορηγία του». Και κατέληξε: «Πρέπει όλοι να βοηθήσουμε τον Αλεξανδρή. Τον Αλεξανδρή και τα μάτια μας». Κι αυτό διότι ο προπονητής της ΑΕΚ πείστηκε από την προσπάθεια και δηλώνει «παρών» με όλη του την ψυχή...

Στα ποσά που φέρονται διατεθειμένοι να δώσουν οι οργανωμένοι οπαδοί, πρώην παράγοντες, αθλητές της ομάδας μπάσκετ, πρέπει να προστεθούν και τα περίπου 500.000 ευρώ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, καθώς και τα όποια έσοδα από τις χορηγίες που κυνηγάει μέχρι και αυτή τη στιγμή ο Γιάννης Γρανίτσας. Οι μετοχές πάντως παραμένουν στην κατοχή του Γιάννη Φιλίππου, ο οποίος έλεγε χθες ότι «όσα λεφτά μαζέψουν οι οργανωμένοι και όλοι οι άλλοι μαζί, άλλα τόσα θα δώσω εγώ»! Ομως, θα αφήσει την ΑΕΚ; Θα επενδύσει σε αυτήν; Ποιος είναι σίγουρος για το τι θα πράξει ο Φιλίππου; Κανείς!

Στον -αναμφισβήτητα- μήνα του μπάσκετ, λόγω της συγκλονιστικής παρουσίας της Εθνικής μας ομάδας στην Ιαπωνία και της κατάκτησης της δεύτερης θέσης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η μπασκετική ΑΕΚ υποφέρει. Ο κόσμος (και όχι μόνο) εκπέμπει ένα σήμα: Ακούει κανείς; Η απάντηση, εντός των ημερών.

sportfm.gr

σημείωση : Μπαμπανικολός λέγεται ο παλαίμαχος και όχι Παπανικολός.
dizzy_fingers
QUOTE
«όσα λεφτά μαζέψουν οι οργανωμένοι και όλοι οι άλλοι μαζί, άλλα τόσα θα δώσω εγώ»!

45.gif...αν είναι δυνατόν να έχει τέτοιο πείσμα και θράσος ακόμα και τώρα...
ashton
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΑΕ ΑΕΚ


Η Ένωση 1924 απέστειλε την ακόλουθη επιστολή προς την ΚΑΕ ΑΕΚ ώστε να διευκρινιστεί το κατά πόσον εξακολουθεί να είναι προς πώληση :

Αθήνα, 15/9/2006

Προς : Πρόεδρο ΚΑΕ ΑΕΚ
Κοινοποίηση : Δ.Σ. ΚΑΕ ΑΕΚ
κ. Σωκράτη Λαμπρόπουλο

Αγαπητοί Κύριοι,

Θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν εξακολουθεί να ισχύει η δήλωση του κ. Ι. Φιλίππου της 28ης Αυγούστου 2006, περί παραίτησης του τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο, όσο και από την Προεδρία της ΚΑΕ, αλλά και περί της μεταβίβασης των μετοχών της ΚΑΕ αντί του αντιτίμου του ενός ευρώ.
Σε περίπτωση που οι δηλώσεις αυτές παραμένουν σε ισχύ, θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε εντός των επομένων 5 εργασίμων ημερών, τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να μεταβιβαστούν οι μετοχές στους ενδιαφερόμενους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ένωση 1924, καθώς και το αν ενδιαφέρεστε για μεταβίβαση μετοχών ή για παραχώρηση του management.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της Ένωσης 1924

(15/9/2006)

http://www.1924.gr/news/deltio060915.asp
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.