Help - Search - Members - Calendar
Full Version: MUNDOBASKET ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
ashton
Χάσαμε 94-81 από την Αυστραλία στην πρεμιέρα
πήραμε 63-59 την Αργεντινή
και 79-75 το Ισραήλ
qspock
Τα δειχνει κανενα καναλι?
leonkalf
QUOTE (qspock @ Aug 9 2005, 05:39 PM)
Τα δειχνει κανενα καναλι?
*

Δυστυχώς όχι
ashton
Νικήσαμε και τον Καναδά με 62-53
(10-13, 25-21, 42-40, 62-53)

Σουρλής 2, Ξανθόπουλος 4, Μόρφης, Βασιλειάδης 23, Αποστολίδης 2, Καραβανάς, Μαυροκεφαλίδης 14, Ζευκλίδης 2, Βουγιούκας 5.

Standing Group A
1. Australia 8
2. Greece 7
3. Argentina 7
4. Israel 5
5. Canada 5
6. Irán 4
Air Kef
Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα σκορ είναι τόσο χαμηλά;; sad.gif
harris
ΟΡΙΣΤΕ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ wink.gif : απο σπορταιμ

Δεν έχουμε φέρει πολλούς εξτρέμ και σέντερ φορ, αλλά από σέντερ μπακ και λίμπερο πάμε καλά», είπε με ... γερή δόση χιούμορ ο προπονητής, Μάνος Μανουσέλης και συνέχισε: «Τα παιδιά έχουν υπερηφάνεια, μεγάλη καρδιά και χαρακτήρα. Πολεμούν από το πρώτο ως το τελευταίο δευτερόλεπτο και γνωρίζουν πώς να επιβιώνουν» σχολίασε ο έλληνας ομοσπονδιακός προπονητής. Και συμπλήρωσε: «Η ήττα του Καναδά με διαφορά 40 πόντων από την Αργεντινή δεν διαφοροποίησε την τακτική που είχαμε σχεδιάσει και τον σεβασμό που τρέφουμε για τον αντίπαλο μας. Παρά την επιθετική ένδεια σταθήκαμε όρθιοι στο πρώτο ημίχρονο χάρη στην άμυνα που μας επέτρεψε να καλύψουμε τις αδυναμίες μας στο σκοράρισμα».
ashton
Τέλειωσε η πρώτη φάση
Ισραήλ - Καναδάς 66-78
Αργεντινή - Αυστραλία 76-82
ΕΛΛΑΔΑ - ΙΡΑΝ 20-0

Βαθμολογία :

Standing Group A
1. Australia * 10
2. Greece * 8
3. Argentina * 8
4. Canada * 7
5. Israel 6
6. Irán 5

Στον άλλο όμιλο :
Standing Group B
1. USA * 10
2. Lithuania * 9
3. Puerto Rico * 8
4. Slovenia * 7
5. Nigeria 6
6. China 5

Παίζουμε λοιπόν τώρα στους '8' με το Πόρτο Ρίκο.
Kabamaru
Oi USA molis hasane apo ton adynamo Canada kai meinane ektos tetradas..... blink.gif Alli mia sfaliara stis USA sto diethnes stereoma..... (kai idika afti apo tous aspondous "ftohous" geitones tha ponesei poly....). Malista kai i Ethniki andron ehase apo ton Kanada tin idia imera se filliko.... biggrin.gif Robes.....


Aftomatos megalo favori ginontai Argentini, Lithuania kai Austarlia gia to hryso....

Na doume ti tha kanoume ki emeis....
Basketomania
Την πρόκριση στους "4" του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων εξασφάλισε η Εθνική μας ομάδα, που επικράτησε με 88-63 του Πουέρτο Ρίκο στον προημιτελικό.
Οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τον Καναδά, που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τις Ηνωμένες Πολιτείες (93-90). Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αγωνίστηκε και στους ομίλους κόντρα στους Καναδούς, νικώντας με 62-53.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 24-8, 45-26, 62-51, 88-63.

Ελλάδα: Σουρλής 2, Ξανθόπουλος 1, Μόρφης 5, Βασιλειάδης 27, Αποστολίδης 9, Αγγελόπουλος 5, Μαυροκεφαλίδης 18, Βασιλόπουλος 13, Ζευκίλης 3,Βουγιούκας 3

Πουέρτο Ρίκο: Ράμος 11, Μπαρέα 17, Βερντέγιο 15, Μπρινιονι 2, Λοπεζ 1, Γκαλίντο 12, Σάντσεθ 2, Κολόν 3

www.sport24.gr
harris
Μπράβο ρε παλικαρια........παμε τωρα για το χρυσο....

Κανενας δεν φοβαται με τον Μανουσελη στον πάγκο.....

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑΡΑ....ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΞΑΝΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ smilie_schal1.gif smilie_schal1.gif
Basketomania
Για την Εθνική Νέων, η εκδίκηση δεν είναι απλά ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά... διπλή μερίδα! Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διέλυσε (για δεύτερη φορά στην διοργάνωση) τον Καναδά με 74-61 και διέψευσε περίτρανα τον προπονητή της, Ντέιβιτ Κρουκ , ο οποίος είχε προβλέψει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να περάσει στην 8άδα, σφραγίζοντας το εισιτήριό της για τον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος!

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει μια θέση στο βάθρο, οι παίκτες του Μάνου Μανουσέλη θα παλέψουν την Κυριακή (14/08) για το χρυσό μετάλλιο, με αντίπαλο το νικητή του ζευγαριού Αυστραλία - Λιθουανία.

Τα άσχημα ποσοστά της ελληνικής ομάδας στο πρώτο μέρος, επέτρεψαν στους Καναδούς να πάρουν βραχύ κεφάλι στο σκορ. Και αυτό, γιατί η εξαιρετική άμυνα των διεθνών μας αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν. Η πρώτη περίοδος, λοιπόν, έκλεισε 16-17 υπέρ του Καναδά, όμως, με οδηγό τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη (ο οποίος είχε... ανοικτούς λογαριασμούς με τον Κρουκ και δεν παρέλειψε να τους εξοφλήσει), η Ελλάδα πέρασε στην αντεπίθεση και έκλεισε το πρώτο εικοσάλεπτο προηγούμενη με 35-28.

Στην επιθετική προσπάθεια του σέντερ του ΠΑΟΚ (που τελείωσε το ματς με νταμπλ ντάμπλ, 17 πόντους και 10 ριμπάουντ) έσπευσαν να συνδράμουν και τα φιλαράκια του και -πλέον- πρώην συμπαίκτες του στον Δικέφαλο του Βορρά, Βασιλειάδης και Βασιλόπουλος. Αποτέλεσμα; Η διαφορά εκτινάχθηκε στο +19 (39-58, στο 30), «κόβοντας» τα πόδια των αντιπάλων μας. Η απέλπιδα προσπάθεια των Καναδών για ανάκαμψη δεν έλειψε. Με ένα επί μέρους σκορ 16-4 μείωσαν σε 57-65 (στο 37), όμως, τα παιδιά του Μάνου Μανουσέλη δεν είχαν σκοπό να πετάξουν στα σκουπίδια τον ιδρώτα τους. Σοβαρεύτηκαν, απάντησαν με ένα επί μέρους σκορ 9-4 και καθάρισαν μια και καλή την υπόθεση πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα της αναμέτρησης, ήταν: 17-16, 28-35, 39-58, 61-74.

Ελλάδα: Σουρλής 7, Ξανθόπουλος 3, Μόρφης 2, Βασιλειάδης 18, Αποστολίδης 2, Αγγελόπουλος, Καραβανάς, Μαυροκεφαλίδης 17 (10 ριμπ.), Βασιλόπουλος 15, Ζευκιλής 6, Βουγιούκας.

Καναδάς: Κοστέν 2, Μπακγουντ 3, Αλτιντορ 8, Γκάλιμορ 4, Κου, Φράνσις 12, Ράουτινς 14, Ντορνεκαμπ 5, ΜακΝτόναλντ, Γκάλικ, κένταλ 8, Κουλιανιν 5.


www.sportime.gr
harris
Σημερα το σηκωνουμε, αυριο το γιορταζουμε............

3.50 στην ΕΤ1
LEFTERIS733
Σιγουρα ειναι σημερα;στο σαιτ της ετ1 δεν λεει τιποτα.
LEFTERIS733
Αυριο ειναι ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε! icon_drunk.gif
kolossos
28-24 στο ημίχρονο... Η άμυνα σπάει κόκαλα και στην επίθεση αν και είμαστε άστοχοι, έχουμε πετύχει φοβερά καλάθια από πραγμτικά απίστευτες συνεργασίες. Η διαιτησία αφήνει το δυνατό παιχνίδι πράγμα που μας ευνοεί στην άμυνα. Επίσης αξιοσημείωτη είναι η άμυνα που παίζουν οι Λιθουανοί πάνω στον Βασιλειάδη ο οποίος έχει μείνει σε χαμηλές πτήσεις εως τώρα, ενώ το ρόλο του σκόρερ έχει πάρει ο Βασιλόπουλος. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι όπως τελειώσαμε το πρώτο ημίχρονο (σερί 10-0) και να πάρουμε το χρυσό!
ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΜΕ ΓΕΡΑ!
kolossos
Ήττα με 2 πόντους... Ατυχία και διαιτητικά λάθη μας στέρησαν το χρυσό... Ένα επιθετικό που ποτέ δεν δόθηκε, ένα ριπμάουντ που ο Βασιλόπουλος πάτησε την γραμμή, ένα χαζό φάουλ 7 δέκατα πριν το τέλος, μια διεκδίκηση που ποτέ δεν μας άφησαν (αυτή η γκάφα ήταν για πολλές φάπες...) και μία βολή που μπήκε με πεπιπετιώδη τρόπο. Κρίμα για τα παιδιά γιατί το πάλεψαν ως το τέλος και άξιζαν την πρωτιά. Ένα μεγάλο μπράβο στον Σουρλή, τον ΞΑνθόπουλο, τον Μόρφη, τον Βασιλειάδη, τον Αποστολίδη, τον Αγγελόπουλο, τον Κουπίδη, τον Καραβανά, τον Βασιλόπουλο, τον Βουγιούκα, τον Μαυροκεφαλίδη, τον Ζευκιλή, τον Μάνο Μανουσέλη και σε όλους όσους συντέλεσαν σε αυτή την πορεία...
Όπως και να έχει είναι μια ακόμα μεγάλη επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ... Και πάλι συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!
Basketomania
Ειδα μονο το δευτερο ημιχρονο γιατι δεν μπορουσα να θυσιασω τοσο απ'τον πολυτιμο υπνο μου...Παρολα αυτα ομως βλεποντας οτι το ημιχρονο εληξε 28-24 αισθανθηκα οτι δεν ειχα χασει και πολλα απο ενα νευρικο και αμυντικο κατα βαση παιχνιδι...

Το δευτερο ημιχρονο παρολο που ηταν πολυ πιο παραγωγικο συνεχιζε να ειναι ιδιαιτερα νευρικο με πολλες λαθος πασες ειδικα στον αιφνιδιασμο...Οι δικοι μας προσπαθουσαν να κανουν νταμπλ τιμ και να κοψουν το τριποντο απ'τους Λιθουανους χωρις ιδιαιτερη επιτυχια καθως αυτοι μεσα απο ντραιβ εβρισκαν τον αμαρκαριστο παιχτη στην αδυνατη πλευρα ενω ειχαμε και φοβερο προβλημα στο αμυντικο ριμπαουντ...Την ιδια ωρα η επιθεση μας βελτιωθηκε λιγο λογω τις ανοδου του Βασιλειαδη αλλα αυτο δεν ηταν αρκετο καθως ο Σειμπουτις ειχε αλλη αποψη...

Γενικα ειχαμε ευκαιριες να το παρουμε το ματς αλλα ειτε πουλουσαμε τη μπαλα,ειτε οι διαιτητες εκαναν τα δικα τους επηρεαζοντας λιγο την εξελιξη,τονιζω ομως το λιγο καθως εμεις ημασταν αυτοι που τα σκατων...με (με το συμπαθειο) στην τελικη προσπαθεια...Το μεγαλυτερο παντως αρνητικο ηταν η περιγραφη του ματς καθως ο τυπος και δεν ηξερε τι ελεγε και τι αθλημα περιεγραφε αλλα κυριως ηταν νευρωτικος και αγχωτικος και εκανε και τα νευρα των θεατων τσαταλια.....ΑΥΤΑ!
LEFTERIS733
Εγω δεν το ειδα και δεν το εχω ουτε στο βιντεο γιατι οι μ...κες στο sportime.gr εγραφαν οτι ειναι αυριο... 68.gif
Basketomania
Το ειχε επαναληψη παντως τωρα το απογευμα στη ΝΕΤ...πριν λιγο τελειωσε...
LEFTERIS733
Χασαμε παλι;

icon_drunk.gif
Basketomania
Ναι ρε γμτ...παλι στο τσακ... tongue.gif
harris
KΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ, ΚΡΙΜΑ...

Κριμα για τα παιδιά και τον Μανουσέλη....
Εξαιρετική άμυνα στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού, με μερικές επιθετικές στιγμές για σεμινάριο. Δυστυχώς στο δευτερο μισό η αμυνα δεν ηταν το ιδιο καλή, οι παικτες κουραστηκαν και παρολο που ανεβηκε ο Βασιλειαδης, οι υπόλοιποι δεν τραβηξαν ιδιαιτερα...

Ο κορυφαιος κατά τα αλλα Βασιλπουλος, με τρια δικα του λαθη εγινε ο ηρωας της Λιθουανίας στο τελος. Εκανε αστοχο σουτ, πηρε ριμπάουντ και πατησε την πλαγια γραμμή δινοντας εκ νεου για 4 δευτερολεπτα την μπαλα στους Λιθουανούς και εκανε το φαουλ στον Σειμπουτις...Δεν πειραζει όμως....

Η Ελλάδα ειναι εδω, δεν εχει πεθανει και το Ευρωμπασκετ ερχεται..... 19.gif
kolossos
QUOTE
με μερικές επιθετικές στιγμές για σεμινάριο.


Τόσες φοβερές ασίστς μαζεμένες σε ένα παιχνίδι είχα καιρό να δω... Ειδικά αυτός ο Ξανθόοπουλος... biggrin.gif bball.gif

QUOTE
Δυστυχώς στο δευτερο μισό η αμυνα δεν ηταν το ιδιο καλή, οι παικτες κουραστηκαν


Έχω την αίσθηση ότι δεν φταίει η κούραση, αλλά ότι κάπου το παράκαναν με τις παγίδες που από ένα σημείο και μετά δεν έβγαιναν, δίνοντας έτσι στους Λιθουανούς την άνεση να περάσουν την μπάλα μέσα στο καλάθι.

QUOTE
Η Ελλάδα ειναι εδω, δεν εχει πεθανει και το Ευρωμπασκετ ερχεται.....


Αυτό έχω βαρεθεί να το ακούω από το 99 και μετά... Ίσως φταίει βέβαια το ότι από όταν ξεκίνησα να παρακολουθώ την εθνική το 94 και για τα επόμενα 4 χρόνια μέχρι το 98, η χειρότερη θέση που την είχα δει ήταν η 5η... blink.gif
harris
Ναι ρε Κολοσσέ, αλλά δεν πρέπει να το βλεπουμε θετικα;;;

Ελπιζω να παμε καλα.....το ιδιο πρεπει να κανεις και εσυ, αλλιως θα χασουμε την μαγεια της διοργανωσης....
kolossos
Αισιόδοξοι γινόμαστε λίγες μέρες πριν αρχίσει η διοργάνωση... Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να έχουμε τέτοιες ψευδαισθήσεις tongue.gif tongue.gif biggrin.gif 69.gif Πέρα απο την πλάκα αυτή η εθνική πιστεύω ότι είναι ικανή για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο...

Στα του τόπικ πάλι... Μια ερώτηση που ήθελα να κάνω. Ο Μόρφης και ο Σουρλής (αυτός δεν είναι που έπαιζε στο εφηβικό της αεκ όταν πήραν το πανελλήνιο πριν 2 χρόνιαwink.gif πού παίζουν;
harris
O Mορφης παιζει στον Πανελληνιο αλλά οι μισες ομαδες της Α2 τον θελουν δανεικο μαζι με τον Τζιαλλα...

Ο Σουρλής ηταν στην ΑΕΚ ,δοθηκε στον Ποσειδωνα Καλαματας οπου απογοητευσε και χθες υπεγραψε στο Αιγαλεω του Δημητρη Καρβελα, ελπιζοντας να καταφερει να δειξει την αξια του και σε συλλογικο επιπεδο...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.