Help - Search - Members - Calendar
Full Version: (1) Cleveland Cavaliers vs (4) Atlanta Hawks
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Past Seasons
jasonick
(1) Cleveland Cavaliers [57-25] vs (4) Atlanta Hawks [48-34]




Πρόγραμμα Αναμετρήσεων
QUOTE
GM 1: ATL at CLE, May 2, 7:00 PM ET TNT
GM 2: ATL at CLE, May 4, 8:00 PM ET TNT
GM 3: CLE at ATL, May 6, 7:00 PM ET ESPN
GM 4: CLE at ATL, May 8, 3:30 PM ET ABC
GM 5: ATL at CLE, May 10 TNT | If Needed
GM 6: CLE at ATL, May 12 ESPN | If Needed
GM 7: ATL at CLE, May 15 | If Needed


Έχουμε επανάληψη των περσινών τελικών της Ανατολής με τη διαφορά ότι πλέον οι Cavaliers έχουν το πλεονέκτημα της έδρας. Το Cleveland σε αντίθεση με πέρσυ θα έχει τον Love σε αυτή τη σειρά και η Atlanta αντίστοιχα τον Sefolosha δίνωντας τους μία έξτρα επιλογή για το μαρκάρισμα του LeBron.
Το Cleveland όπως είχαμε πει και στο προηγούμενο τόπικ έχει πέσει αμυντικά και η εικόνα τους στη σειρά με τους Pistons δεν έδειξε κάποια βελτίωση στον αμυντικό τομέα. Ο Mozgov είναι φανερά ντεφορμέ και παίζει από ελάχιστα έως καθόλου, ο Love σε καμία περίπτωση δεν είναι ο καλύτερος αμυντικός του κόσμου και παρατηρούμε ότι στις περιστροφές υπάρχει θέμα σε κάποιες περιπτώσεις, γεγονός που θα αποτελέσει πρόβλημα αν δεν βελτιωθεί γιατί οι Hawks είναι εξαιρετικοί στο να βρίσκουν την έξτρα πάσα. Στα θετικά για τους Cavs είναι η πολύ καλή εικόνα που παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό οι σταρ της ομάδας τους, ο LeBron και ο Irving.
Από την άλλη η Atlanta εκτέλεσε εξαιρετικά το πλάνο του προπονητή της εναντίων των Celtics και κέρδισε στα 6 παιχνίδια. Το ερώτημα για αυτούς για να προχωρήσουν στα playoffs είναι αν μπορούν να κερδίζουν ομάδες όπως οι Cavs χωρίς να έχουν έναν superstar στο ρόστερ τους γιατί πέρα από αυτό η αμυντική συνέπεια και το επιθετικό ταλέντο υπάρχει.

Σχόλια για τη σειρά εδώ.
SteveNashidis
Βρέχει τρίποντα σήμερα , στο 1ο ημίχρονο από τους Golden State Warriors Cleveland Cavaliers. Μετρούν ήδη 9 εύστοχα.
1 Lebron, 1 Love, 2 Smith, 2 Irving , 1 η παικτούρα ο Frye και 2 ο Jefferson.
Από την άλλη η Ατλάντα πρέπει να είναι πιο σταθερή επιθετικά ενώ οφείλει να είναι πιο προσηλωμένη στις αμυντικές της περιστροφές . Κυρίως χάνονται όταν μετά τη βοήθεια στον Λεμπρον , αργούν να πάνε στον ακροβολισμένο ψηλό του Cleveland.
SteveNashidis
Οι χρήστες του φόρουμ υπολειτουργούν ή ακόμα δεν έχουν χωνέψει το κατσικάκι. laugh.gif Δεν μπορεί ούτε οι φαν ούτε οι χέϊτερς να μην σχολίασαν αυτό.



Η ατλάντα δεν θέλει να παίξει άμυνα . Πιο πολύ σκέφτονται την free agent παρά το παιχνίδι. Αν είναι τόσο αδιάφοροι ας περνούσε η Βοστώνη !
sinkazama82
Η πρώτη ομάδα που πέρασε στα ημιτελικά έγιναν εχθές το βράδυ οι Cavaliers, συνεχίζοντας μάλιστα το αήττητο σερί τους στα φετινά play off. Παρόλα αυτά, ο αγώνας ήταν αμφίρροπος μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα και τελικά κρίθηκε σε δύο άμυνες. Πάμε όμως να δούμε τι έγινε στο παιχνίδι.

Καταρχάς να τονίσω πως το παιχνίδι ήταν ένας διαγωνισμός τριπόντων, κατά την μεγαλύτερη διάρκειά του, τον οποίο τελικά κέρδισε ο Love, που με 8/15 διέλυσε κάθε αμυντική προσπάθεια των Hawks, οι οποίοι πάντως τα πήγαν αρκετά καλά απέναντι σε Lebron, που ναι μεν άγγιξε το triple double αλλά είχε 10/23 σουτ και 6 λάθη και Irving, τον οποίο ο Schroder εξέθεσε σε αρκετές φάσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Ο Love ξεκίνησε άσχημα, και η αλήθεια είναι πως στα δίποντα είχε μόλις 1/10 συνολικά αλλά στο τρίτο δωδεκάλεπτο πήρε πραγματικά φωτιά, πετυχαίνοντας συνεχόμενα τρίποντα και αλλάζοντας ουσιαστικά το ρου του αγώνα, τον οποίο φαινόταν να ελέγχει η Atlanta με την άμυνά της. Από την άλλη πλευρά, οι Millsap, Humphries και Horford ξεκίνησαν πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια «έπεσαν», με αποτέλεσμα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του ο Schroder, που με 21 πόντους και 6 ασίστ σε 25:46, παραλίγο να πάρει το παιχνίδι μόνος του.

Από κει και πέρα, small ball και άγιος ο θεός, ιδιαίτερα για τους Cavs, με τον Lue να μην χρησιμοποιεί καθόλου τον Mozgov, και να βγάζει ουσιαστικά ολόκληρο τον αγώνα χωρίς παιχνίδι μέσα από τη ρακέτα. Οι Hawks έχουν μεν τον Horford, που θεωρητικά είναι center, αλλά με ύψος 2,08 και την αναλογία σε δίποντα/τρίποντα να είναι 9/5, κι αυτοί small ball παίζουν.
Εντυπωσιακές ήταν επίσης οι αμυντικές προσπάθειες των Schumpert και Sefolosha, οι οποίο άλλωστε φημίζονται για τις ικανότητές τους σε αυτόν τον τομέα.Ακόμα ένα στοιχείο που αξίζει να τονίσω είναι η άριστη συνεργασία μεταξύ Love και Lebron, με τους δυο τους να βρίσκονται με κλειστά μάτια, προσφέροντας εντυπωσιακές φάσεις, όπως εκείνη με την basball πάσα του πρώτου. Εντύπωση μου κάνει επίσης η μη χρησιμοποίηση του Mo Williams από τον Lue, με την θέση του αναπληρωματικού του Irving να ανήκει εξολοκλήρου πλέον στον Dellavedova, ο οποίος, η αλήθεια είναι, δίνει τα πάντα στα λεπτά που παίζει. Αρνητική εντύπωση μου έκανε ο Irving, o οποίος είναι πραγματικά ατομιστής, έχοντας εκείνη την τακτική που ξεγελάει, όσο αναφορά τα στατιστικά στις ασίστ, μιας και πασάρει την μπάλα μόνο όταν είναι να «γράψει». Από ντρίμπλα πάντως είναι καταπληκτικός.

Τέλος, να σημειώσω πως οι Cavs είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κάνουν περίπατο στην Ανατολή, λόγω του φετινού ντεφορμαρίσματος του Chicago, και των προβλημάτων του Bosh (και προσφάτως και του Whiteside) στο Miami, το οποίο έμοιαζε και η μόνη ομάδα ικανή να τους κοιτάξει στα μάτια. Δε θα μου φανεί καθόλου περίεργο αν κάνει sweep και στον επόμενο γύρο.
G-arenas
γενικα παντως ειναι πολυ κριμα να βλεπουμε τετοιες διαφορες μεταξυ των ομαδων σε ανατολη και δυση. ακομα και φετος που η ανατολη ηταν καλυτερη και η δυση πεσμενη σε σχεση με προηγουμενες χρονιες βλεπουμε τι γινεται στα play off... ειναι κριμα καποιες ομαδες να κανουν περιπατο και οι αλλες να παιζουν μεγαλες σειρες και να πηγαινουν κουρασμενες στο τελος... κανονικα για μενα δεν πρεπει να γινεται διαχωρισμος ανατολη δυση και να παιζουν ολοι με ολους!αυτο ειναι δικαιο!! δεν γινεται οι καβς να ανταγωνιζονται χοκς και σαρλοτ και οι αλλοι να παιζουνε ντερμπαρες μεταξυ τους!

εγω παντως προβλεπω ανετα καβς τελικους στους οποιους θα ηττηθουν με οποιον και αν περασει απο δυση!
BasketZilla
QUOTE(G-arenas @ May 9 2016, 15:45 ) *
εγω παντως προβλεπω ανετα καβς τελικους στους οποιους θα ηττηθουν με οποιον και αν περασει απο δυση!


Οι Cavs θα γίνουν οι Buffalo Bills του NBA.
Οι περσινοί τελικοί ήταν το πρώτο βήμα. Οι φετινοί τελικοί το δεύτερο. Απομένει να προκριθούν το 2017 & το 2018 (και να χάσουν φυσικά ....) ώστε να ισοφαρίσουν το ρεκόρ του Jim Kelly και της απίθανης παρέας του στο κατεψυγμένο Buffalo των 90s.

Υ.Γ. Το να κάνουν μετά 16 χρόνια να ξαναδούν playoffs θα είναι το εύκολο μέρος biggrin.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.