Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα αποδυτήρια > Γενικά κι αόριστα
suspect
Έχουμε ένα κοινωνικό θέμα που πολλούς προκαλεί και σε λίγους προσφέρει.
Μια …ολόκληρη κωμόπολη που τρώει, τρώει από τις τσέπες μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και γύρευε ποιων άλλων κονδυλίων και δεν ξέρουμε τι ακριβώς προσφέρει και σε ποιον.

Ζούμε στα χρόνια της εξειδίκευσης που ο πολίτης ψάχνει κάτι συγκεκριμένο. Στην κρατική ραδιοτηλεόραση εχουν μείνει στον αιώνα του ότι να ναι. Δράττομαι λοιπόν της ευκαιρίας να καταθέσω την πρότασή μου για την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ

Οι πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν στην κρατική τηλεόραση είναι

Α) Ψηφιοποίηση του αρχείου. Όλου του αρχείου. Δεν επιτρέπεται εν ετει 2010 να υπάρχουν κασέτες.
Β) Αξιοποίηση αυτού του αρχείου είτε με το να διατίθεται στο κοινό δωρεάν είτε εμπορικά. Δεν είναι κακό να εχει ιδίους πόρους η ΕΡΤ.
Γ) Kαταγραφή - job description του καθενός εκεί μέσα. Υπεράριθμοι και άχρηστοι. Πρέπει να μπει μια τάξη, ποιος είναι ποιος και τι ακριβώς κάνει.

Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά κανάλια, προτείνω το εξης:

Η ΕΤ1 να είναι το «κινηματογραφικό» κανάλι. 24ωρο πρόγραμμα με σίριαλ, ταινίες, ελληνικός-ευρωπαϊκός-αμερικανικός κινηματογράφος. Οι διαφημίσεις ( αφού ούτως η άλλως δεν είναι πολλές) αυστηρά στο τέλος κάθε σειράς όπως σωστά κάνει το συνδρομητικό κανάλι. Άντε, μια μόνο διακοπή, στη μέση κάθε ταινίας. Κόστος; Ένας υπολογιστής και 4-5 άνθρωποι για τον προγραμματισμό και την συντήρηση του.

Η ΕΤ2 να είναι το κανάλι της ενημέρωσης και της επιμόρφωσης. Δηλαδή: πολιτική, talk shows, ντοκιμαντέρ, περιβάλλον, οδοιπορικά στην επαρχία, ενημερωτικές εκπομπές κλπ. Κόστος ελάχιστο καθώς μιλάμε για ως επί το πλείστον εσωτερικές παράγωγες. Εκτός και αν υπάρχουν εκπομπές τύπου εξάντα που κοστίζουν αλλά αξίζουν. Θα είναι λίγες όμως.

Η ΕΤ3 να είναι το κανάλι του αθλητισμού. Ρετρό αγώνες, παλιά μουντιάλ, ολυμπιάδες, μεσογειακοί, τουρνουά, αφιερώματα, συντεύξεις, όλα τα αθλήματα, ποδόσφαιρο, τένις, τάβλι, όλες οι αγωνιστικοί περίοδοι κλπ

Η ΕΤ4 να είναι το κανάλι του πολιτισμού και της ψυχαγωγίας. Μουσική, θέατρο τέχνες, τηλεπαιχνίδια, εκπομπές σαν της Μπήλιως και του Παπαδόπουλου, Eurovision, κινούμενα σχέδια, παλιές συναυλίες, lifestyle, μαγειρική, εκπομπές για τη γυναίκα, όλα αυτά.

Με αυτόν τρόπο θα έχουμε συρρίκνωση κόστους και προσωπικού με ποιοτικό χαρακτήρα και πιστεύω πως ο κόσμος θα προτιμήσει σε πολλά προγράμματα την κρατική τηλεόραση γιατί όταν θα συντονίζεται θα ξέρει τι θα δει και θα υπάρχει ένας σαφής προσανατολισμός.

Σιγά μην αφήσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι να μπει μια τάξη αλλά λέμε τώρα…..
Magnus92
QUOTE(suspect @ Jan 21 2010, 16:21 ) *
εκπομπές σαν της Μπήλιως



ΟΧΙΙΙΙΙΙ ΕΛΕΟΣ ρε συ ... sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif
aegeansheed
Εγώ πάλι σκέφτομαι τί δώρο να πάρω στον μικρό μου αδερφό για τα γενέθλιά του. Δεν του αρέσει ιδιαίτερα το διάβασμα και αγαπάει τα αθλητικά και τη rock τελευταία. Ίσως τον πάω κάπου, σε κάποιο γήπεδο ίσως. Βέβαια δεν ξέρω ακόμα, σκέψεις κάνω...
gallistis
QUOTE(Magnus92 @ Jan 21 2010, 16:25 ) *
ΟΧΙΙΙΙΙΙ ΕΛΕΟΣ ρε συ ... sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif


διαφωνω καθετα.η μπιλιω ειναι σημα κατατεθεν.υπαρχει για να της κανει κοπλιμεντα ο λευτερης παπαδοπουλος.(ειναι και ωραια γυναικα)
οσο για τα υπολοιπα. η sportday γραφε χθες οτι η ερτ εχει εσοδα απο το ανταποδοτικο τελος 229 εκατομυρια ευρω.συν 50 εκατομυρια απο εσοδα διαφημισεων.με 280 μυρια επρεπε να κανει προγραμματα αντιστοιχα του bbc.αντ'αυτου βλεπουμε λυριτζη-οικονομου να πετανε εξυπναδες μεταξυ τους...
Alexmei
να ρωτήσουμε γιατί έχει διαφημίσεις, αφού υπερπληρώνονται από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
ikarosbc
Το καθενα μονο του απο τα 3 κρατικα καναλια, ξεπερνα πιστευω σε πολιτιστικη προσφορα το συνολο των ιδωτικων.

Υπαρχουν ομως παρ' ολα αυτα περιθωρια μεγαλης βελτιωσης και σιγουρα θα πρεπει να ειναι πιο διαφανης ο τροπος διαχειρισης των οικονομικων πορων, γιατι ελεγχος θελω να πιστευω οτι υπαρχει, οπως σ' ολο το δημοσιο τομεα,μεσω των ελεγκτων δημοσιας διοικησης.

Φανατζομαι τι πιεση και εξευτελισμο τρωει καποιος στη δουλεια του οταν μονιμα βλεπει σ' ολους τους τομεις του Δημοσιου,
αχρηστους, τεμπεληδες και ανικανους εργαζομενους, τους οποιους θεωρει οτι τους ταϊζει στο στομα.

Να πεταχτουν στο δρομο εργαζομενοι οικογενειαρχες που ουσιαστικα δεν εχουν καμια ευθυνη, για να βελτιωθει η οικονομια της χωρας.
Εμεις μονο δηλαδη πληρωνουμε φορους και βλεπουμε να μας τους τρωνε οι αλλοι.
Αυτη η τακτικη δεν ειναι πολιτικη. Πιστευω οτι ειναι κανιβαλισμος.

Μηπως να ξεκινουσαμε απ' αυτους που δεν πληρωνουν ή πληρωνουν δυσαναλογα με τα εισοδηματα τους ( και δεν εννοω τους υδραυλικους και τους ηλεκτρολογους που μας εχουν φλομωσει τα καναλια) ή απ΄αυτους που εχουν φορολογικες ελαφρυνσεις λογω των υπερογκων κερδων τους, τα οποια υποτιθεται οτι θα επενδυσουν στη χωρα μας;
Μηπως να ξεκινουσαμε απο τους ιδιους τους πολιτικους-λαμογια;

Τελος παντων ειναι ενα θεμα ο υπερφορτωμενος δημοσιος τομεας, ο οποιος σιγα-σιγα μειωνει τον αριθμο των εργαζομενων, αλλα νομιζω οτι αλλους πρεπει να πιασουμε απο το λαιμο.
Οχι τους πνιγμενους.
Air Kef
Υπέρογκα κέρδη τραπεζών και δίκη όλων των πολιτικών είναι ο μόνος σωστός τρόπος να παει μπροστά αυτή η χώρα, γενικά, όχι μόνο για τώρα.
Σιγά μην γίνει τπτ απο αυτά βέβαια, πάλι δημόσιοι υπάλληλοι και η παιδεία θα την πληρώσει, αλλα λέμε τώρα.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.