Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Παναθηναικος - Ολυμπιακος - 1ος Τελικος
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
enypnio
ok re paidia den exei simasia apo anthropous me tis gnoseis sas perimenoume alla pragmata peite tpt gia ton agona pou erhete

ayta pane teleiosan
kostasss28
QUOTE(AZ1980 @ Jun 4 2007, 06:51 PM) *
Ξαναλέω τη σειρά των αγώνων... Εφές-Ολυμπιακός-Μπάρτσα... Ο Μπατίστ, σύμφωνα με τη θεωρία μου που δεν είναι απαραίτητα σωστή, μια και απλά στηρίζεται σε βάσιμες εικασίες μου, πάτησε παρκέ με Εφές (με λίγο χρόνο, αφού ο ΠΑΟ έπαιζε για τη διαφορά και ο Μπατίστ ήταν κακός), πήρε χρόνο συμμετοχής μπόλικο με Ολυμπιακό με ρίσκο (αφού ήταν αρνητικότατος) και όλα αυτά συντέλεσαν στο να έρθει στην κατάλληλη κατάσταση για να εκτελέσει εναντίον της Μπάρτσα έναν πολύ συγκεκριμένο, σύντομο, απαραίτητο και καλοσχεδιασμένο ρόλο, Εκείνο ήταν το παιχνίδι για το οποίο προοριζόταν η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ επιστροφή του εξ' αρχής.


διαφωνω σαυτο.μπορει να ηθελε να χει τον παιχτη ετοιμο οπως λες αγωνιστικα για την μπαρτσα αλλα μετραει πολυ κ η ψυχολογια του παιχτη.δεν βαζεις εναν ανετοιμο παιχτη μεσα ο οποιος γινεται ερμαιο στις ορεξεις του μπουρουση κ του σοφο.πιστευω οτι εγινε ρακος ο μπατιστ μετα το ταπιδι του μπουρουση κ το χαβαλε που του κανε ο σοφο.μαλακια του ομπραντοβιτς που αφησε εναν καλο παιχτη τοση ωρα στο παιχνιδι να εκτιθεται
sihainas
QUOTE(http://www.sportime.gr/basket_inside.asp?article_id=50977)
Περάσοβιτς: Η κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό

Η καρδιά του αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα και τον ανάγκασε να αποσυρθεί από τον πάγκο, λίγο πριν η Ταού «σφραγίσει» το εισιτήριό της για το φάιναλ φορ της Αθήνας. Ωστόσο, το μπάσκετ δεν βγήκε ποτέ από αυτήν… Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς παρακολουθεί όλες τις μπασκετικές ευρωπαϊκές εξελίξεις, ανάμεσά τους και το ελληνικό πρωτάθλημα. Μάλιστα, υποστήριξε ότι: «Η σειρά των τελικών έρχεται την κατάλληλη στιγμή για τον Ολυμπιακό»!

Αυτούσια η συνέντευξη που παραχώρησε στο site του ΕΣΑΚΕ έχει ως εξής…

Αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση της φετινής ευρωλίγκα και θα μπορούσε να είναι αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον ημιτελικό του φάιναλ φορ, αν η καρδιά του δεν τον πρόδιδε. Πρόκειται για αναμνήσεις που θέλει να διαγράψει πολύ γρήγορα από το μυαλό του και στο μεταξύ ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, ο κόουτς που έδωσε στην Ταού το χαρακτήρα της πιο θεαματικής ευρωπαϊκής ομάδας, κάνει την …μπασκετοθεραπεία του.

Ο Κροάτης προπονητής, από το Σπλιτ όπου βρίσκεται τους τελευταίους μήνες, μετά την απομάκρυνσή του από την Ταού, παρακολουθεί τα πάντα που αφορούν στο μπάσκετ. Και η έκπληξη, ομολογουμένως, ήταν μεγάλη όταν τον καλέσαμε στο τηλέφωνο και μας είπε ότι έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα ελληνικά πλέι οφ, καθώς παρακολούθησε όλους τους ημιτελικούς και των δύο σειρών. Τόσο αυτή του Παναθηναϊκού με τον Πανιώνιο, όσο και την πιο δραματική του Ολυμπιακού με τον Αρη. Ετσι, όταν του ζητήσαμε να μας κάνει τη δική του ανάλυση, ως ουδέτερος παρατηρητής, μα άριστος γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, του τελικού των πλέι οφ μεταξύ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού…

«Αρχικά πρέπει να πω ότι απόλαυσα όλους τους ημιτελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος, διότι είχαν τη δυνατότητα να τους παρακολουθήσω όλους και με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον» είπε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς, μιλώντας στο site του ΕΣΑΚΕ… Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι εκεί στην Ελλάδα διανύετε μία περίοδο ελαφριάς διαφοροποίησης των δεδομένων στην κούρσα του πρωταθλήματος. Και εξηγούμαι… Πριν από ένα μήνα, άπαντες θεωρούσαν τον Παναθηναϊκό το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Ελλάδα. Το ίδιο πίστευα κι εγώ, αλλά πλέον η κατάσταση είναι λίγο διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να είναι το μεγάλο φαβορί και δικαίως κατά τη γνώμη μου, αλλά ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε μία διαδικασία τρομερής βελτίωσης. Κι αυτό θα παίξει μεγάλο ρόλο στον τελικό».

Ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς έμεινε εντυπωσιασμένος από την αντίδραση των παικτών του Ολυμπιακού στον πέμπτο αγώνα εναντίον του Αρη και καταθέτει την άποψή του… «Ο Ολυμπιακός έρχεται στη σειρά των τελικών στην καταλληλότερη στιγμή. Προέρχεται από μία μεγάλη νίκη επί του Αρη στο Αλεξάνδρειο με την οποία έσπασε το πλεονέκτημα έδρας του αντιπάλου και πήρε την πρόκριση. Ομολογώ ότι ήταν μεγάλη έκπληξη για εμένα. Δεν το περίμενα, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο –με βάση και τα όσα είχα δει στα προηγούμενα ματς στο ίδιο γήπεδο- να κερδίσει μία τόσο καλή ομάδα όπως ο Αρης στην έδρα του. Κι όμως ο Ολυμπιακός τα κατάφερε. Βρίσκεται σε συνεχή άνοδο και θεωρώ πια ότι έχει καλή τύχη για τους τελικούς κόντρα στον Παναθηναϊκό».

Κατόπιν, ο πρώην τεχνικός της Ταού, που έφυγε μεσούσης της σεζόν εξαιτίας ενός καρδιακού επεισοδίου που δεν του επέτρεπε να συνεχίσει –τουλάχιστον για φέτος- την προπονητική καριέρα του, αναφέρθηκε στα μεγάλα όπλα των δύο αντιπάλων… «Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης. Είναι σαφώς καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό και κατά τη γνώμη μου το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Διαθέτει έναν εξαιρετικό προπονητή, που έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία και τη διδάσκει στους παίκτες του τα τελευταία 7 χρόνια, όσο καιρό βρίσκεται δηλαδή στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι πολύ μεγάλο όπλο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που οι παίκτες του αντιλαμβάνονται πολύ γρήγορα τη φιλοσοφία του. Δεν είναι νέα ομάδα, έχει αρκετούς παίκτες από τα προηγούμενα χρόνια και η ένταξη των καινούριων, λόγω της ποιότητας αυτών, είναι πολύ γρήγορη.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ δύσκολο να σταθεί σε αυτή τη σειρά έχοντας μόνο 7-8 παίκτες ενεργό ρόστερ. Στα τελευταία ματς όμως, είδα ότι ο πάγκος του άνοιξε, έγινε πολύ καλή χρήση όλου του δυναμικού και οι ευθύνες πλέον μοιράζονται σε πολλούς. Ο Παπαμακάριος έκανε καταπληκτικό 5ο τελικό, οι Μπάρλος βοήθησε και αυτό έχει αλλάξει την ισορροπία των αναμετρήσεων. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά με τον Ακερ, διότι δεν αγωνίστηκε στον 5ο ημιτελικό, κι αν δεν συμμετάσχει τελικά, θα είναι μεγάλο πλήγμα. Κάθε παίκτης πια είναι υπερπολύτιμος. Επαναλαμβάνω ότι το μεγάλο φαβορί είναι ο Παναθηναϊκός, αλλά όχι όπως ήταν πριν από ένα μήνα. Ο Ολυμπιακός έχει γίνει «μεγαλύτερος» μετά τη νίκη επί του Αρη και θα διεκδικήσει πολύ δυνατά τις πιθανότητές του. Είναι θέμα ψυχολογίας και αυτή τη φορά την έχει με το μέρος του. Πολλοί έλεγαν ότι η χρονιά είναι χαμένη για τους ερυθρόλευκους και όλοι τον είχαν καταδικάσει. Κι όμως, τώρα ο Ολυμπιακός είναι πολύ δυνατά στο κόλπο και ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η σεζόν θα είναι κακή αν κατακτήσει το πρωτάθλημα μέσα στην έδρα του Παναθηναϊκού; Κανείς φυσικά».

Καταλήγοντας ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς σχολίασε: «Ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπης με ένα από τους κορυφαίους, αν όχι τον κορυφαίο, κόουτς. Η ομοιογένειά του είναι ασύγκριτη και αυτό παίζει ρόλο σε μία σειρά τελικών. Το γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι αλλάζει η έδρα κάνει τα πράγματα πιο ανοιχτά. Στην Ισπανία, για παράδειγμα, όπου τα πρώτα δύο ματς γίνονται στην έδρα της ομάδα που έχει το πλεονέκτημα, αν γίνει το 2-0, τότε πολύ δύσκολα ο αντίπαλος επιστρέφει. Ενώ στην Ελλάδα το σύστημα ευνοεί την αγωνία. Πιστεύω ότι είναι πιθανό να φτάσουμε στα πέντε ματς για να κριθεί ο νικητής. Δύσκολα θα κερδίσει ο ένας στην έδρα του άλλου. Επειδή πάντως, αντιμετώπισα τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση της ευρωλίγκας, είχα εντυπωσιαστεί. Για εμένα ήταν από τα φαβορί της διοργάνωσης. Επαιζε εξαιρετικό μπάσκετ και ήταν δύσκολο πολύ δύσκολο να τον αντιμετωπίσεις. Πέρασε μία κατάσταση καμπής, αλλά αυτό που είδα στο Αλεξάνδρειο μου θύμισε εκείνη την εποχή. Αν ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης είναι καλά και ο Μασιγιάουσκας, που έχει επιστρέψει για τα καλά, δεν αντιμετωπίσει πρόβλημα, είμαι σίγουρος ότι θα δούμε σπουδαίους τελικούς στο ελληνικό πρωτάθλημα και με μεγάλη αγωνία. Ο Παναθηναϊκός είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, αλλά αισθάνομαι ότι για να κερδίσει δεν του αρκεί μία καλή εμφάνιση… Πρέπει να παίξει πάρα πολύ καλά».
saou
QUOTE
Απλα οσο να ναι , και δεν ξερω γιατι δεν θελουν να το παραδεχτουν μερικοι φιλοι του ΟΣΦΠ, το παιχνιδι στο ΟΑΚΑ, ηταν ΑΔΙΑΦΟΡΟ βαθμολογικα,


Δεν ξέρω και για να πω την αλήθεια δε με πολυενδιαφέρει πως προετοιμάστηκε ο ΠΑΟ για το ματς στο ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια αλλά το ματς βαθμολογικά αδιάφορο δεν ήταν. Μπορεί να προείχαν τα ματς της ευρωλίγκας, αυτό το δέχομαι αλλά η ήττα θα μπορούσε να είχε κοστίσει την πρώτη θέση αν φυσικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε στα ματς που ακολούθησαν και δεν έκανε άλλες ήττες (κάτι που εκείνη τη στιγμή ο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να προδικάσει) και ο ΠΑΟ έκανε άλλη μια ήττα (στην οποία έφτασε πολύ κοντά με τον Πανιώνιο και γλίτωσε και με λίγη βοήθεια). Οπότε μην το παρουσιάζετε λες και έπαιζε ο πρώτος με τον πέμπτο. wink.gif

Σε ότι αφορά τη νίκη στο ΟΑΚΑ εξακολουθώ να πιστεύω ότι έκανε περισσότερο καλό στον ολυμπιακό παρά τον έβλαψε στη λογική του ότι ο ΠΑΟ τον περιμένει υποψιασμένος. Δε νομίζω ότι οι παίκτες του ΠΑΟ διαφορετικά θα αντιμετώπιζαν το ματς αν είχαν κερδίσει στην κανονική περίοδο και διαφορετικά τώρα. Αντιθέτως πιστεύω ότι οι δικοί μας το πιστεύουν πιο πολύ. Εξάλλου η χαλαρότητα μπορεί να εμφανιστεί στην αρχή του αγώνα, όπως έγινε και στην κανονική περίοδο αλλά ο ΠΑΟ έχει τη δυνατότητα αν ζοριστει να ανεβάσει ταχύτητα όπως προσπάθησε να κάνει σε εκείνο το ματς αλλά τότε ο Ολυμπιακός ήταν απλά πολύ καλύτερος.
PARISINOS
QUOTE
Δεν ξέρω και για να πω την αλήθεια δε με πολυενδιαφέρει πως προετοιμάστηκε ο ΠΑΟ για το ματς στο ΟΑΚΑ στην κανονική διάρκεια αλλά το ματς βαθμολογικά αδιάφορο δεν ήταν. Μπορεί να προείχαν τα ματς της ευρωλίγκας, αυτό το δέχομαι αλλά η ήττα θα μπορούσε να είχε κοστίσει την πρώτη θέση αν φυσικά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έπρεπε στα ματς που ακολούθησαν και δεν έκανε άλλες ήττες (κάτι που εκείνη τη στιγμή ο Ομπράντοβιτς δεν μπορούσε να προδικάσει) και ο ΠΑΟ έκανε άλλη μια ήττα (στην οποία έφτασε πολύ κοντά με τον Πανιώνιο και γλίτωσε και με λίγη βοήθεια). Οπότε μην το παρουσιάζετε λες και έπαιζε ο πρώτος με τον πέμπτο.


Ο ζοτς μπορει να μην μπορουσε να προδικασει τα χαλια που θα παρουσιαζε ο ΟΣΦΠ, αλλα σιγουρα μπορουσε να προδικασει την αποδοση της ιδιας του της ομαδας.
Απλα ηξερε οτι αν ο ΠΑΟ παρουσιαζοταν στα επομενα παιχνιδια οπως επρεπε, τοτε δεν θα εχανε παιχνιδι οπως και εγινε.

Ασε που ουτως η αλλως, πιο πιθανο ηταν να χασει παιχνιδι ο ΟΣΦΠ που επαιζε με ΠΑΟΚ, Πανιωνιο και Αρη, παρα ο ΠΑΟ που ειχε να παιξει μονο με πανιωνιο.

το ματς ηταν βαθμολογικα αδιαφορο, οτι και να λεμε.
Anaz
Πολυ μου αρεσε η αναλυση του Περασοβιτς!Πραγματικα εντυπωσιαστηκα απ'τις γνωσεις του γυρω απ'τα ελληνικα δρωμενα και συγκεκριμενα τις δυο ομαδες!Περιμενα να διαβασω αλλη μια χαζοσυνεντευξη απο ατομο διεθνως αναγνωρισμενο για τις μπασκετικες του γνωσεις αλλα με μικρη εμπειρια γυρω απ'το συγκεκριμενο ζητημα,αλλα πραγματικα ο Περασοβιτς με εξεπληξε ευχαριστα που ηταν τοσο ενημερωμενος και διαβασμενος..Μηπως να τον φερουμε στον Ολυμπιακο??Και μηπως το γεγονος οτι εκατσε και ειδε ολους τους ημιτελικους υποδηλώνει κατι...?? 15.gif
sorry ξεφυγα.. biggrin.gif
AZ1980
Mια χαρά τα λέει ο Περάσοβιτς. Διαφωνώ σε δύο μόνο σημεία:

(Α) Ο Ολυμπιακός πράγματι φαντάζει πολύ πιο δυνατός απ' ότι πριν το 4ο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με κάποια "εξαιρετική βελτίωση" της ομαδικής του λειτουργίας σαν αυτή που υπονοεί ο κόουτς, αλλά πιο πολύ με την πραγματοποίηση της πολυαναμενόμενης και χιλιοκαθυστερημένης στροφής του Γκέρσον σε αμυντικογενέστερα σχήματα, με την απομάκρυνση επιτέλους του Πεν από τον οργανωτικό ρόλο από τον οποίο αδικαιολόγητα ταλαιπώρησε όλη τη χρονιά την επιθετική λειτουργία της ομάδας και, κυρίως, με τη χρησιμοποίηση του "χοντρού". Η επιμονή του Γκέρσον να μη τον χρησιμοποιεί είναι αστεία. Ένας προπονητής που έχει χτίσει ένα σύνολο σφιχτοδεμένο και πειθαρχημένο πάνω στη φιλοσοφία και τη νοοτροπία του θα είχε κάθε δικαίωμα να παραγκωνίσει ακόμα και τον πιο ταλαντούχο παίκτη της ομάδας του αν ο τελευταίος δεν πειθαρχούσε... Στον Ολυμπιακό όμως που χτίστηκε με βάση αυτοσχεδιασμούς και ευρεσιτεχνίες, κυνηγώντας ένα μοντέλο παιχνιδιού που λόγω ρόστερ ήταν αδύνατο να εκφράσει, σε μια ομάδα της οποίας ο προπονητής απέτυχε παταγωδώς να διαχειριστεί το βασικότερο όπλο της (Σόφο), απορρίπτοντάς τον εξ' αρχής ως πιθανό ηγέτη (ηγέτης στο "μπάσκετ των 100 πόντων" ένας σέντερ-τανκ?) και οδηγώντας τον (δεδομένων φυσικά και των ιδιοσυγκρασιακών του ιδιαιτεροτήτων) στην ψυχική κατάρρευση, να αναζητά παρηγοριά σε ...πατάτες τηγανιτές, σε αυτή την ομάδα, αυτού του κόουτς, και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, το να κάθεται ο Σχορτσιανίτης στον πάγκο αμέτοχος για παιχνίδια ολόκληρα είναι ένα κακόγουστο αστείο, που δεν μπορεί παρά να εκνευρίζει κάθε φίλαθλο, όχι μόνο εκείνους του Ολυμπιακού. Αυτά δε τα "προπονήθηκε καλά τις τελευταίες 2 εβδομάδες" μόνο ως ανέκδοτα μπορούν να υποστηριχθούν. Ο Σόφο ήταν σε αυτούς τους δυο αγώνες πιο αγύμναστος και απροπόνητος από ποτέ, πιο χοντρός κι από ελέφαντα, με τη χειρότερη φυσική κατάσταση που τον έχω δει τα τελευταία δυο χρόνια. Γιατί έπαιξε? Μα γιατί έπρεπε για μια ακόμη φορά να σώσει τη χρονιά του προπονητή που εξ' αρχής του έχει κηρύξει πόλεμο νεύρων. Γιατί τα κατάφερε? Γιατί ακόμα και απροπόνητος, ακόμα και υπέρβαρος, είναι ο πιο κυρίαρχος σέντερ της Ευρώπης, ικανός σε 5 μόνο λεπτά συμμετοχής να κατατροπώσει ψυχολογικά ολόκληρες ομάδες. Μόνο ομάδες με φιλοσοφία και αυτοματισμούς ευδιάκριτους και καλοδουλεμένους θα είχαν δικαίωμα να διανοηθούν παραγκωνισμό του Σόφο. Και ο Ολυμπιακός ούτε κατά διάνοια δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία ομάδων.


(Β) Λόγω του αναποτελεσματικού και ασυμβίβαστου με τα προσόντα του τρόπου με τον οποίο χρησιμοποιείται από τον Γκέρσον ο Άκερ, διαφωνώ με το ότι αποτελεί απώλεια. Ο Ολυμπιακός πάει να παίξει με τον ΠΑΟ, δεν θα αντιμετωπίσει το εφηβικό του τμήμα, αλλά τους πρωταθλητές Ευρώπης. Και μπορεί να τα καταφέρει. Αλλά πρόκειται για μια μάχη στην οποία ΔΕΝ έχουν πολλά να προσφέρουν παίκτες με 4-5 λάθη ανά αγώνα, εξαφανισμένοι από κάθε δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι λόγω "ευαίσθητης ψυχολογίας", ανύπαρκτοι σε συγκέντρωση στην άμυνα και, κυρίως, μόνιμα, λανθασμένα και εξοργιστικά επιφορτισμένοι από τον προπονητή με ρόλο "ελευθέρας βοσκής" ή, αλλιώς, "πάρε τη μπάλα και κάνε τη ότι θες". Αν ο Άκερ είχε στην ομάδα το ρόλο που του αρμόζει (εναλλακτική λύση, με φόρα και ενέργεια από τον πάγκο) τότε θα αποτελούσε ήσσονος σημαντικότητας απώλεια. Με τον ρόλο λίμπερο που του έχει δώσει ο Γκέρσον, μάλλον καλύτερα για τους ερυθρόλευκους αν δεν παίξει. Ίσως τότε να σκεφτεί συχνότερα ο Πίνι μήπως βάλει και στην πράξη στη μάχη τους "στρατιώτες", τους οποίους μόνο στη θεωρία και στις δηλώσεις αγαπάει.
spysta
QUOTE(Anaz @ Jun 5 2007, 01:23 AM) *
Πολυ μου αρεσε η αναλυση του Περασοβιτς!Πραγματικα εντυπωσιαστηκα απ'τις γνωσεις του γυρω απ'τα ελληνικα δρωμενα και συγκεκριμενα τις δυο ομαδες!Περιμενα να διαβασω αλλη μια χαζοσυνεντευξη απο ατομο διεθνως αναγνωρισμενο για τις μπασκετικες του γνωσεις αλλα με μικρη εμπειρια γυρω απ'το συγκεκριμενο ζητημα,αλλα πραγματικα ο Περασοβιτς με εξεπληξε ευχαριστα που ηταν τοσο ενημερωμενος και διαβασμενος..Μηπως να τον φερουμε στον Ολυμπιακο??Και μηπως το γεγονος οτι εκατσε και ειδε ολους τους ημιτελικους υποδηλώνει κατι...?? 15.gif
sorry ξεφυγα.. biggrin.gif

Εχω ακουσει οτι ο Περασοβιτς παει Διναμο........
Germany96
QUOTE(AZ1980 @ Jun 5 2007, 05:05 AM) *
... Γιατί έπαιξε? Μα γιατί έπρεπε για μια ακόμη φορά να σώσει τη χρονιά του προπονητή που εξ' αρχής του έχει κηρύξει πόλεμο νεύρων...


Τα προβλήματα τον Σχορτσιανίτη τον συνοδεύουν σε όλη την καριέρα του, δεν είναι αποτέλεσμα του κακού (ομολογουμένως) χειρισμού του Gershon. Όσο χάρη κάνει ο Σχορτσιανίτης στον Gershon, άλλο τόσο κάνει ο Gershon στον Σχορτσιανίτη. Το θέμα είναι ότι ενώ και οι δύο τους όλοι την χρονιά έπαιξαν με τα νεύρα των εργοδοτών τους, φαίνεται να βρίσκουν επιτέλους ένα modus vivendi καθώς αντιλήφθηκαν ότι η ώρα να βρεθούν προ των ευθηνών τους πλησιάζει.

QUOTE(AZ1980 @ Jun 5 2007, 05:05 AM) *
... Ίσως τότε να σκεφτεί συχνότερα ο Πίνι μήπως βάλει και στην πράξη στη μάχη τους "στρατιώτες", τους οποίους μόνο στη θεωρία και στις δηλώσεις αγαπάει...


100% Σωστός
PanosIlio
QUOTE(PARISINOS @ Jun 5 2007, 03:16 AM) *
Ο ζοτς μπορει να μην μπορουσε να προδικασει τα χαλια που θα παρουσιαζε ο ΟΣΦΠ, αλλα σιγουρα μπορουσε να προδικασει την αποδοση της ιδιας του της ομαδας.
Απλα ηξερε οτι αν ο ΠΑΟ παρουσιαζοταν στα επομενα παιχνιδια οπως επρεπε, τοτε δεν θα εχανε παιχνιδι οπως και εγινε.


Δηλαδή σαν να μας λες ότι Ο Ομπράντοβιτς ήξερε ότι όπου χρειαστεί θα έχει και τη βοήθεια της διαιτησίας αλλά και την βοήθεια της τύχης?

Ήμαρτον smiley.gif Ρε παιδιά οκ είπαμε είστε πολύ καλύτεροι από εμάς κτλ κτλ κτλ αλλά λίγο τακτ δεν έβλαψε ποτέ κανένα, κρατάτε και μια πισινή, ποτέ μην λες ποτέ.

Όσο για το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ της κανονικής περιόδου οι φίλοι του Παναθηναϊκού, ακόμα και από πριν το παιχνίδι έδειχναν αδιαφορία για αυτό το παιχνίδι γι'αυτό και κατανοώ την αλαζονική συμπεριφορά τους φέτος και γενικά τόσα χρόνια. Όπως ακριβώς ήταν το πρωτοσέλιδο της -ο θεός να την κάνει εφημερίδα- Πράσινης. Έτσι σκέφτονται όλοι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού αλλά είμαι σίγουρος και οι παίχτες, αν όχι φανερά στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους σίγουρα, άνθρωποι είναι και αυτοί δεν είναι μηχανές.

Απλά να επισημάνω πως η αλαζονεία δεν ήταν ποτέ καλός σύμβουλος, αν δεν γίνει φέτος η στραβή θα γίνει του χρόνου. biggrin.gif biggrin.gif

Και κάτι που ξέχασα. Ο δολοφόνος πρέπει να τελειώνει τη δουλειά και να μην αφήνει ελπίδες στο θύμα ότι μπορεί να επιζήσει, και εσείς φέτος αφήσατε μισοτελειωμένη τη δουλειά wink.gif Μακάβριο αλλά αυτό καταφέρατε να κάνετε με το να μας "αφήσετε" να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε biggrin.gif
PARISINOS
QUOTE
Δηλαδή σαν να μας λες ότι Ο Ομπράντοβιτς ήξερε ότι όπου χρειαστεί θα έχει και τη βοήθεια της διαιτησίας αλλά και την βοήθεια της τύχης?


Οχι απλα ηξερε οτι δεν υπαρχει περιπτωση να χασει απο ομαδες τυπου μακεδονικου και ολυμπια λαρισσας.
Ενα παιχνιδι ηταν δυσκολο ολο και ολο, αυτο με τον πανιωνιο, και μεχρι και αυτο, φροντισε ο ΟΣΦΠ να το κανει αδιαφορο, με την ηττα του απο τον ΑΡΗ κανα δυο αγωνιστικες πρωτητερα.

Μην μπερδευεις την αλαζονεια με την αυτοπεποιθηση. Κανεναν δεν αντιμετωπιζει ο ΠΑΟ αλλαζονικα, γι αυτο και τοσα χρονια δεν εχει γινει καμια στραβη.

Απλα, εχουμε καλυτερη ομαδα και το λεμε. Αν θελεις να αντιμετωπιζουμε τον ΟΣΦΠ, ως ισο προς ισο, και να λεμε οτι το ματς ειναι 50-50, πρεπει να το αποδειξει μεσα στο γηπεδο, κατι που μεχρι στιγμης δεν εχει γινει.

αν ο ΟΣΦΠ παρει φετος το πρωταθλημα, εγω δεν θα εχω προβλημα να παραδεχτω οτι τελικα, ηταν καλυτερη ομαδα απ οτι πιστευα και οτι εκανα λαθος , οταν πιστευα οτι υπαρχει μεγαλη διαφορα δυναμικοτητας.

Μεχρι τοτε ομως , το γεγονος οτι εχουμε παρει τα 9 απο τα δεκα τελευταια πρωταθληματα, και εχουμε κερδισει τα 18 απο τα τελευταια 20 ματς περιπου μου επιτρεπει να στηριζω απολυτα την αποψη μου.
hagi
Η γνώμη μου για την σειρά αυτή είναι ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει και φέτος τον τίτλο.Πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εύκολα από τον Παναθηναϊκό χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση από τον Ολυμπιακό..

Φυσικά ο Ολυμπιακός έχει το ρόστερ να κάνει κάποια ζημιά στον Παναθηναϊκό,αλλά δε νομίζω σε σειρά 5 αγώνων ότι έχει τύχη απέναντι στον πλήρη σε όλες τις θέσεις Παναθηναϊκό..

Νομίζω ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να κάνει το 3-0 ώστε να δείξει ότι είναι το αφεντικό απέναντι στον αιώνιο αντίπαλό του..
Anaz
Βασικα δεν μπήκα στον κοπο να σχολιασω σε βαθος αυτα που που λεει ο Περασοβιτς γιατι σταθηκα στο γεγονος οτι δεν περιμενα να ειναι τοσο ενημερωμενος. Σωστα τα σχολια σου ΑΖ (αν και ελαφρως "υπερβολικα-αυστηρα" σε καποια σημεια.. biggrin.gif ). Φυσικα δεν διαφωνω σε οσα λες,εξαλλου τα "φωναζω" κι εγω απ'την αρχη του χρονου!Ιδιαιτερα για τον χοντρο ελεγα οτι ακομη κι ετσι στην χειροτερη φυσικη κατασταση αν ο Σοφο χρησιμοποιηθει σωστα μπορει να προσφέρει ΠΑΡΑ πολυ,και ακόμα οτι ειναι ο παιχτης που μπορει να κανει την διαφορα στη σειρα με τον Αρη,οπως και επιβεβαιωθηκα.
Για τον Ακερ εν μερει συμφωνώ,απ'την αλλη ομως θυμιζω και την εμφανιση του στο Οακα κ νομιζω οτι κι ο Γκερσον εχει καταλαβει και αναθεωρησει οσων αφορα τον Ακερ και πλεον δεν του δινει τοσο "χωρο" και χρονο να κανει τα δικα του.
γενικα τωρα..Ο Ολυμπιακος ΔΕΝ εχει βελτιωθει τον τελευταιο καιρο!Διαφωνω καθετα με οσους το ισχυριζονται..ΤΟ ΜΟΝΟ πραγμα που αλλαξε την αγωνιστικη εικονα της ομαδας ειναι οτι στα τρια παιχνιδια της σειρας με τον Αρη(2ο,4ο,5ο) ο Γκερσον εκανε ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ προπονητικά.. Χρησιμοποιησε (σωστα) τον Σοφο, εσφιξε την αμυνα του, χρησιμοποιησε περισσοτερο τους Ελληνες,εβαλε εναν οργανωτη διπλα στον Πεν..και γενικα φανηκε να χειριζεται καλυτερα καταστασεις που προεκυπταν μεσα στον αγωνα. Μαζι με μια ψυχολογικη τονωση και ομαδικη συσπειρωση των παιχτων,εφεραν το σαφως βελτιωμενο αγωνιστικο προσωπο.
Τωρα..στη σειρα με τον Παο θα'χει ενδιαφερον πως θα παρουσιαστει ο Πινι..Ξαναλεω ο,τι ειπα και στην σειρα με τον Αρη οτι "ρυθμιστης" της σειρας ειναι ο Γκερσον!οχι φυσικα οπως με τον Αρη που τα στοιχειωδη εφταναν για να περασει,αλλα αποτελουν αναγκαια προυποθεση για να σταθει ο Ολυμπιακος κ να'χει ελπιδες για την εκπληξη. Βεβαια τωρα ο Ζοτς θα'ναι πληρως προετοιμασμενος και διαβασμενος αφου ειχε πολυ χρονο για μελετη..Απ'την αλλη δεν ισχυει το ιδιο για τον Ολυμπιακο στα πλευοφ ομως ο Πινι ειχε την ευκαιρια του να παρακολουθήσει τον Παο στο φαιναλ φορ,στο peak μαλιστα της αποδοσης του, και πραγματικα ειμαι περιεργος να δω ποσο διαβασμενος ειναι και αν εχει υποψη του καποια στρατηγικη αντιμετωπισης-εξουδετερωσης. Γιατι αν παρουσιαστει οπως με τον Αρη με εξαιρεση τα τρια προαναφερθεντα, υπαρχει κινδυνος διασυρμου..
enypnio
2 erotiseis gia tous pio eidikous edo mesa mpas kai morfothoume

Poso exei epireasei olous esas i kafeniaki emfanisi tou panathinaikou mexri tora sta play off ... stin sizitisi sas gia ton agona? Diladi ama eixe rixei 30 sta 2 paixnidia entos me ton panionio tha milousate diaforetika?

kai deyteron pos symperenete oti afou o zots fetos opos mas sigoura mas exei peisei exei kanei tin skopimotita eyaggelio, kai tou vgike .... den tha synexize na to kanei ?

EPISIS META TON PERASOVIC KAI O SCARIOLO ANTE (O BLATT KAI O NTOYNTA MENOYN KAI TOYS EXETASAME OLOUS TOYS YPOPSIFIOUS ANTIKATASTATES TOY PINI)

www.goalday.gr

«Ο Μήτσος και ο Σόφο... σώζουν»
ΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΑΣΠΡΟΥΛΙΑ

Στα αποδυτήρια του ΣΕΦ και του ΟΑΚΑ οι οπλοβαστοί αδειάζουν... Κράνη, παλάσκες επ' ώμου, το φούμο να μακιγιάρει τα ευδιάκριτα σημάδια της κόπωσης και... βουρ για τη σειρά των μαχών που θα κρίνουν τον πόλεμο. Του τίτλου, του πρωταθλήματος.

Με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί η παρέμβαση των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ, το «Goal» ταξιδεύει μακριά από το... πεδίο της μάχης και καλεί έναν ουδέτερο παρατηρητή να διαδραματίσει το ρόλο του κριτικού και με την ιδιότητα του παγκόσμιου πρωταθλητή Ενόπλων Δυνάμεων, το 1985 με την εθνική Ιταλίας και σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Παρά την παρέλευση των 22 χρόνων, ο Σέρτζιο Σκαριόλο παραμένει «στρατιώτης» του μπάσκετ, ακολουθώντας, σαν άλλος ιστορικός καταγραφέας των δεδομένων, τις εξελίξεις σε όλες τις γωνιές που η... πορτοκαλί θεά προκαλεί το συναίσθημα του λαού. Από εικόνες και εμπειρίες, να βάλει ακόμα και στα τσεπάκια των σινιέ κοστουμιών του, που του αποδίδουν δικαιωματικά τον τίτλο του πιο καλοντυμένου κόουτς της Ευρώπης...

Από την άλλη, βέβαια, ο «Σέρτζι», τόσο ταγμένος στο μπάσκετ σαν να έχει κυοφορηθεί από τη... μήτρα της μπάλας, εκτός από το στυλ του φροντίζει να καλλωπίζει καθημερινά και τις γνώσεις του επί του μπάσκετ. Ως εκ τούτου, ο τελικός των ελληνικών πλέι οφ προκαλεί το βλέμμα και το ενδιαφέρον του κόουτς που σε ηλικία 29 ετών μόλις (αφεντικό της Σκαβολίνι τότε) ήταν ο πρώτος που υποχρέωσε μια ομάδα ΝΒΑ να χρειαστεί την πεντάλεπτη παράταση για να λυγίσει την αντίσταση μιας ευρωπαϊκής ομάδας.

Ετσι, λοιπόν, σήμερα, ο Σέρτζιο Σκαριόλο σχολιάζει την τελική φάση των ελληνικών πλέι οφ, τονίζοντας: «Είναι δύο πολύ μεγάλες ομάδες, με σπουδαίο κοινό, τεράστιους προπονητές και φανταστικούς παίκτες. Θα είναι μια σειρά με τεράστιο ενδιαφέρον, που ασφαλώς φέρνει το ελληνικό πρωτάθλημα στο πρώτο πλάνο της προσοχής ολόκληρης της Ευρώπης».

Και προσθέτει, έχοντας άριστη γνώση της πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια: «Ο Ολυμπιακός έχει μείνει εκτός τίτλου πρωταθλήματος για 10 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ευρώπης, επιθυμεί να κατακτήσει το triple crown, αλλά το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα εγκυμονεί κίνδυνο αποφόρτισης. Κατόπιν τούτων, η συγκέντρωση είναι το στοιχείο που ορίζει το νικητή των τελικών. Και ο Παναθηναϊκός πιστεύω ότι είναι πολύ καλός για να διαχειριστεί την κατάσταση, την ίδια στιγμή, όμως, που ο Ολυμπιακός θέλει να επιστρέψει στην κορυφή. Προγνωστικά ασφαλώς και δεν υπάρχουν, υπάρχει όμως εξαιρετική ποιότητα και ενδιαφέρον για την έκβαση των τελικών».

«Κλειδιά» οι Διαμαντίδης και Σοφοκλής
Αναλύοντας στο βαθμό που του επιτρέπει η επαγγελματική ηθική του την «ακτινογραφία» των δύο αντιπάλων, ο Σέρτζιο Σκαριόλο επικέντρωσε το λόγο του σε δύο πρόσωπα... «Τον Διαμαντίδη και τον Σχορτσιανίτη. Πριν εξηγήσω επιθυμώ να πω ότι ο Παναθηναϊκός, λόγω της ομοιογένειας που προαναφέραμε, είναι ελαφρώς ανώτερος στην ομαδική λειτουργία του, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Οι δεσμοί που συνδέουν τους παίκτες στο παρκέ και που μεταφράζονται ως παραστάσεις, εικόνες και εν ολίγοις εμπειρίες, είναι πολύ έντονοι, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό που είναι μια νέα ομάδα, με καινούργιο κόουτς. Κάποιοι παίκτες -και αναφέρομαι στον Διαμαντίδη και τον Σχορτσιανίτη- είναι αυτοί που ενδεχομένως έχουν την ικανότητα να ανατρέψουν τις ισορροπίες και να καθορίσουν την έκβαση των τελικών. Και οι δύο είναι δημιουργοί στην επίθεση, οντότητες σημαντικές, που βαστούν στα χέρια τους τη λειτουργία των συμπαικτών τους. Είναι πολύ δύσκολο να ανακοπούν στο ένας εναντίον ενός (με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή περιστροφές, βοήθειες, κίνηση στην άμυνα) και αυτό το γεγονός θα έλεγα ότι γεννά τα ερωτηματικά στους δύο προπονητές. Αν ένας από τους δύο περιοριστεί, ίσως να έχουμε την πρώτη... παράσταση νίκης».

«Ο ΠΑΟ έχει ομοιογένεια»
Ο Ιταλός κόουτς -και όχι Ισπανός, σύμφωνα με το πιο κοινό των λαθών που γίνονται για τον Σκαριόλο- έχει αντιμετωπίσει πολλάκις τόσο τον Παναθηναϊκό όσο και τον Ολυμπιακό. Φέτος βρέθηκε απέναντι στον Παναθηναϊκό στην κανονική σεζόν της Ευρωλίγκα, ενώ για τους «ερυθρόλευκους» η γνώση του είναι άρτια...

«Ειλικρινά δεν θα ήθελα να μπω σε λεπτομέρειες τακτικής και φιλοσοφίας για τις δύο ομάδες. Θα τοποθετηθώ ως ένας ουδέτερος παρατηρητής των διαδρομών που ακολουθούν οι δύο ομάδες. Εχω την πεποίθηση ότι ο Παναθηναϊκός έχει ένα μικρό αβαντάζ σε σχέση με τον Ολυμπιακό, που εντοπίζεται στην ομοιογένεια» λέει ο περσινός πρωταθλητής της Λίγκας ACB με τη Μάλαγα και προσθέτει: «Μια πλειάδα σούπερ παικτών με διακριτή ποιότητα, εργάζονται εδώ και χρόνια με ένα συγκεκριμένο και πολύ μεγάλο προπονητή, τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Εκεί εντοπίζω μία λεπτή ανισορροπία μεταξύ των δύο ομάδων, οι οποίες γενικώς είναι πολύ πλούσιες σε επιθετικό ταλέντο».

Ο «Ζοτς» και ο Πίνι
Προσπαθήσαμε να τον βγάλουμε λίγο από τα δικά του παπούτσια για να τον βάλουμε σε αυτά του Ομπράντοβιτς και του Γκέρσον, αλλά ο Ιταλός αρνήθηκε ευγενικά και όχι λόγω της φετιχιστικής προτίμησής στα Prada...

Ωστόσο είχε μία άλλη άποψη, την οποία εξέφρασε: «Γενικώς αναφερόμαστε σε δύο πολύ μεγάλους προπονητές, οι οποίοι όμως διακρίνονται από τη δική τους φιλοσοφία. Σε βασικούς τομείς της δομής του παιχνιδιού, όπως η οργάνωση, η πειθαρχία, η τάση, το πνεύμα, ο "Ζοτς" και ο Πίνι διακατέχονται από διαφορετικές ιδέες. Και οι δύο ξέρουν, όμως, τις περισσότερες οδούς για να φτάσουν στην επιτυχία. Το έχουν αποδείξει. Διαχειρίζονται ένα πακέτο εξαιρετικών παικτών. Η άμυνα θα παίξει τον πρώτο λόγο. Θα έλεγα ότι μείζον ερώτημα για τον Παναθηναϊκό αφορά την πίεση που του ασκείται για την κατάκτηση του τίτλου, καθότι είναι πρωταθλητής Ευρώπης και όλοι αναμένουν το triple crown. Σε μία άλλη ομάδα τα μέλη ίσως να επηρεάζονταν από αυτή την πίεση, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει μάθει να ζει με αυτήν, να τη χαλιναγωγεί, κάτι που απέδειξε και στο φάιναλ φορ της Αθήνας. Ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο γύρο της κανονικής σεζόν και ίσως αυτό να λειτουργήσει ως παράδειγμα για τους παίκτες του... Οποιος έχει ανώτερο κίνητρο και μέγιστη συγκέντρωση θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα».

Στην ερώτηση για το πιο κρίσιμο ματς της σειράς των τελικών απάντησε: «Μα... το πέμπτο! (γελάει). Υπάρχουν πολλές απόψεις περί τούτου», ενώ σχετικά με το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ολυμπιακού προς το πρόσωπό του, είπε... «Μπα! Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Προς το παρόν ξεκουράζομαι».
AZ1980
QUOTE(Germany96 @ Jun 5 2007, 03:14 AM) *
Τα προβλήματα τον Σχορτσιανίτη τον συνοδεύουν σε όλη την καριέρα του, δεν είναι αποτέλεσμα του κακού (ομολογουμένως) χειρισμού του Gershon. Όσο χάρη κάνει ο Σχορτσιανίτης στον Gershon, άλλο τόσο κάνει ο Gershon στον Σχορτσιανίτη.



Μα όμως είχε βρεθεί μοντέλο διαχείρισης της ψυχολογίας του Σοφοκλή όχι από ένα, αλλά από δυο προπονητές, είχε εφαρμοστεί, και ήδη ο Σόφο βρισκόταν χάρη σε αυτό στη καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, σμπαραλιάζοντας την φροντ λάιν των ΗΠΑ και σπρώχνωντας τους συμπαίκτες του να νιώσουν όσο ψηλοί και δυνατοί χρειαζόταν για να έρθει η μεγαλύτερη νίκη του ελληνικού αθλητισμού. Άξιζε λοιπόν τον κόπο να ασχοληθεί κανείς, ο Πίνι όμως εξ' αρχής αντιμετώπισε τον Σόφο ως "άλλον ένα επαγγελματία", που θα έπρεπε μάλιστα με δική του προσπάθεια να διατηρείτο στην κατάσταση που θα του επέτρεπε να ακολουθεί τους νέους ηγέτες, Πεν και Άκερ (!!!), στο "μπάσκετ των 100 πόντων" που εξυπηρετεί τη δράση τους... αν είναι δυνατόν!
AZ1980
Anaz συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις, έχεις αναλύσει τη σειρά με τρόπο σχεδόν πανομοιότυπο και του δικού μου σκεπτικού. Για τον Άκερ έχεις δίκιο πως έχει περιοριστεί κάπως η ελευθερία πρωτοβουλιών που είχε ελέω Γκέρσον για μεγάλο διάστημα της χρονιάς, προσωπική δε εκτίμηση είναι το ότι δεν έχει γίνει αυτό στο βαθμό που θα μετέτρεπε με σαφήνεια τον παίκτη σε βοήθεια αντί για απειλή για την λειτουργία του Ολυμπιακού, και άρα την απουσία του από άνευ σημασίας, ή και κερδοφόρα (όπως πιστεύω ότι είναι μπορεί να χαρακτηριστεί αυτή τη δεδομένη στιγμή) σε ζημιογόνα
AZ1980
QUOTE(enypnio @ Jun 5 2007, 12:32 PM) *
Poso exei epireasei olous esas i kafeniaki emfanisi tou panathinaikou mexri tora sta play off ... stin sizitisi sas gia ton agona? Diladi ama eixe rixei 30 sta 2 paixnidia entos me ton panionio tha milousate diaforetika?

kai deyteron pos symperenete oti afou o zots fetos opos mas sigoura mas exei peisei exei kanei tin skopimotita eyaggelio, kai tou vgike .... den tha synexize na to kanei ?




(Α) Εμένα καθόλου, αυτά τα παιχνίδια ούτε καν τα υπολόγισα, και εύκολα με μια ματιά θα διαπιστώσεις πως δεν πόσταρα ούτε μια φορά για τους ημιτελικούς ΠΑΟ-Πανιώνιος.

(Β) Φυσικά και ο Ζοτς συνεχίζει στο φετινό μονοπάτι της σκοπιμότητας, των εγκεφαλικών παιχνιδιών και της λογικής "παίζουμε όσο χρειάζεται για να κερδίσουμε όσα παιχνίδια μας είναι σε κάτι χρήσιμα". Αν δεν είχε ανάγκη τη μια εβδομάδα επιπλέον ξεκούρασης η πρωταθλήτρια Ευρώπης, να είσαι σίγουρος πως κάνένα 3-0 επί του Πανιωνίου δε θα είχε επιτευχθεί, σίγουρα θα έπαιρνε ένα ματς ο Πανιώνιος, και πολύ πιθανό θα ήταν να πηγαίναμε και στα 5 παιχνίδια... Ο λόγος για τον οποίο έχω δώσει κάποια τύχη στον Ολυμπιακό δεν έχει να κάνει με την διακοπή τέτοιου είδους τακτικών από πλευράς Ζοτς, αλλά με τις ειδικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν αυτής της κατηγορίας τα ντέρμπι, με το ειδικό βάρος του Ολυμπιακού και το ΠΟΛΥ υψηλό του κίνητρο. Είναι πολύ διαφορετικό στον αθλητισμό να παίζεις με τη νοοτροπία "χάνω και γίνομαι ρόμπα" από το να βρίσκεσαι υπό την επήρρεια της ψυχολογίας "χάνω δε με νοιάζει, κερδίζω και είμαι βασιλιάς του κόσμου"... Ο ΠΑΟ απέφυγε στο φ4 να λειτουργήσει με βάση το πρώτο από τα δυο αναφερθέντα ψυχικά μοντέλα χάρη στα τεχνάσματα αποφυγής του ρόλου του απόλυτου φαβορί τα οποία επιστράτευσε ο Ζοτς. Τώρα δεν γίνεται να μην παίξει με αυτή την πιεστική ψυχολογία, γιατι πολύ απλά ο αντίπαλος του είναι τόσο κατώτερος που τόσο ο τίτλος του φαβορί, όσο και ο χαρακτηρισμός "ρόμπες" αν οι πράσινοι χάσουν, δεν αποφεύγονται με κανένα κόλπο. Ο δε Ολυμπιακός έχει μεν μεγάλη απόσταση από το επίπεδο του ΠΑΟ, αλλά και σημαντικότατη απόσταση από το να θεωρηθεί ακίνδυνος. Άρα έχει κάποια τύχη. Και θα είχε πολλή περισσότερη αν είχε χάσει στη μοναδική φετινή αναμέτρηση των δυο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Γιατί τότε θα είχε αυξημένες ελπίδες στο πρώτο παιχνίδι, που σε τέτοιες σειρές είναι κατ' εξοχήν επικίνδυνο για ανατροπές. Τώρα έχω την εντύπωση πως θα πρέπει να ψάξει την εκτός έδρας νίκη μάλλον στο 5ο ματς, αν στο μεταξύ κατορθώσει να σπρώξει τη σειρά εκεί...
Anaz
Mετα την απουσια του Ζιζιτς,ο οποιος κατ'εμε αποτελει τεραστια απωλεια, θεωρω οτι το πιο σημαντικο παιχνιδι για τον Ολυμπιακο ειναι με βεβαιοτητα το δευτερο!! Αν καταφερει να σπρωξει τη σειρα σε πεμπτο παιχνιδι,που προσωπικα δεν το θεωρω το πλεον πιθανο, εγω δινω σοβαρες πιθανοτητες στον Ολυμπιακο να κανει την εκπληξη!Αληθεια σε πεμπτο παιχνιδι θα πάρουν εισιτηρια Ολυμπιακοι..?? Βοηθα παναγια μου..

Α,στο (α) συμφωνω απολυτα με τον ΑΖ.Το'χω ξανατονισει αλλωστε.
saou
QUOTE
Μα όμως είχε βρεθεί μοντέλο διαχείρισης της ψυχολογίας του Σοφοκλή όχι από ένα, αλλά από δυο προπονητές


Ο Καζλάουσκας ναι, είχε τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την επιτυχημένη σεζόν του Σόφο πέρυσι καθώς τον μεταχειρίστηκε με επιτυχία όλη τη σεζόν. Ο Γιαννάκης τον είχε 1,5 μήνα, και δε θεωρώ ότι του αξίζουν εύσημα όπως έσπευσαν να του αποδώσουν οι διάφοροι δημοσιογράφοι-γκουρού του ελληνικού μπάσκετ. Απλώς διαχειρίστηκε σωστά έναν αθλητή σε ένα τουρνουά 15-20 ημερών. Για να μην πω ότι ήδη από το μουντομπάσκετ ο Σόφο είχε βάλει κιλά σε σχέση με την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. wink.gif

QUOTE
ο Πίνι όμως εξ' αρχής αντιμετώπισε τον Σόφο ως "άλλον ένα επαγγελματία", που θα έπρεπε μάλιστα με δική του προσπάθεια να διατηρείτο στην κατάσταση που θα του επέτρεπε να ακολουθεί τους νέους ηγέτες, Πεν και Άκερ (!!!), στο "μπάσκετ των 100 πόντων


Είσαι λίγο υπερβολικός νομίζω σε αυτά που λες περί νέων ηγετών κτλ αλλά σε γενικές γραμμές έτσι αντιμετώπισε αρχικά ο Πίνι το Σόφο. Σε αυτό όμως δεν του προσάπτω 100% άδικο. Στην τελική αν δεν συμμορφωθεί ο Σόφο σύντομα, δεν θα βρίσκεται πάντα μια ομάδα-οργανισμός να πέφτει στα πόδια του και να ασχολείται νυχθημερόν μαζί του ώστε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Δικιά του είναι η ευθύνη απέναντι πρώτα απ'όλους στον εαυτό του και σε τελική ανάλυση στην υγεία του. Δηλαδή να κατηγορήσουμε και να πετάξουμε στην πυρά έναν προπονητή που έχει συνεργαστεί αρμονικά τόσα χρόνια με δάφορους σταρ του ευρωπαικού μπάσκετ επειδή ξαφνικά δεν κάνει τα χατήρια του Σόφο?

Ξέφυγα βέβαια λίγο, sorry..

QUOTE
Αν δεν είχε ανάγκη τη μια εβδομάδα επιπλέον ξεκούρασης η πρωταθλήτρια Ευρώπης, να είσαι σίγουρος πως κάνένα 3-0 επί του Πανιωνίου δε θα είχε επιτευχθεί, σίγουρα θα έπαιρνε ένα ματς ο Πανιώνιος, και πολύ πιθανό θα ήταν να πηγαίναμε και στα 5 παιχνίδια...


Δηλαδή το ματς στο ελληνικό δεν μπορούσε να το πάρει με το σπαθί του ο Πανιώνιος? Γιατί εγώ θυμάμαι ότι κρίθηκε στο τέλος, δε θυμάμαι περίπατο του ΠΑΟ. Η λογική χάνουμε τα ματς που θέλουμε και μόνο αυτά δεν είναι αλλαζονική? Χωρίς διάθεση για να ανοίξουν οπαδικές αντιπαραθέσεις αλλά δεν άντεξα να μην το παρατηρήσω peace.gif
Germany96
QUOTE(AZ1980 @ Jun 5 2007, 04:11 PM) *
Μα όμως είχε βρεθεί μοντέλο διαχείρισης της ψυχολογίας του Σοφοκλή όχι από ένα, αλλά από δυο προπονητές, είχε εφαρμοστεί, και ήδη ο Σόφο βρισκόταν χάρη σε αυτό στη καλύτερη κατάσταση της καριέρας του, σμπαραλιάζοντας την φροντ λάιν των ΗΠΑ και σπρώχνωντας τους συμπαίκτες του να νιώσουν όσο ψηλοί και δυνατοί χρειαζόταν για να έρθει η μεγαλύτερη νίκη του ελληνικού αθλητισμού. Άξιζε λοιπόν τον κόπο να ασχοληθεί κανείς..


Αν και το παιχνίδι με τις Η.Π.Α. δεν το θεωρώ το ασφαλέστερο δυνατό κριτήριο (σε εκείνο το ματς κι ο Σπανούλης φαινόταν ανώτερος του Wade) αδιαμφισβήτητα ο Σχορτσιανίτης έκανε εξαιρετική πρεμιέρα σε μεγάλα τουρνουά, όμως γύρισε από τη Ιαπωνία αρκετά παχύτερος. Για τον Γιαννάκη δεν ήταν πρόβλημα ούτε τα κιλά του ούτε οι μόνιμες τενοντίτιδές του, ένα Center διαφορετικού τύπου από αυτά που ήδη είχε ήθελε και το πολύ για δέκα αγωνιστικά λεπτά. Αυτές τις προυποθέσεις ο Σχορτσιανίτης θα τις καλύπτει και είκοσι κιλά ακόμα να πάρει. Στον Ολυμπιακό όμως τον θέλουν για πρωταγωνιστή, όχι για δεκάλεπτα (και πέρσι που ήταν καμια τριανταριά-σαρανταριά κιλά ελαφρύτερος μέχρι εικοσάλεπτο μπορούσε να βγάλει), θέλουν επίσης να συμμετέχει σε όλες τις προπονήσεις κάτι που δεν αντέχει ο οργανισμός του υπό το βάρος τόσων κιλών. Συμφωνώ μαζί σου οτί αξίζει η προσπάθεια να σωθεί η καριέρα του παίχτη, αλλά μην φορτώνουμε και τα δικά του λάθη στον Gershon, τόσα έχει κάνει απο μόνος του ο Ισραηλινός.
enypnio
QUOTE(saou @ Jun 5 2007, 05:43 PM) *
Ξέφυγα βέβαια λίγο, sorry..
Δηλαδή το ματς στο ελληνικό δεν μπορούσε να το πάρει με το σπαθί του ο Πανιώνιος? Γιατί εγώ θυμάμαι ότι κρίθηκε στο τέλος, δε θυμάμαι περίπατο του ΠΑΟ. Η λογική χάνουμε τα ματς που θέλουμε και μόνο αυτά δεν είναι αλλαζονική? Χωρίς διάθεση για να ανοίξουν οπαδικές αντιπαραθέσεις αλλά δεν άντεξα να μην το παρατηρήσω peace.gif


fysika kai mporouse ... opos kai edeixe kai sto proigoumeno mats sto elliniko pou tou to piran mesa apo ta xeria oi diaitites kai kanane episis kai tin malakia na min kanoun faoul kai varese to triponto o milos kai to pige stin paratasi ...

alla to thema den einai ayto episis o AZ den exei kamia diathesi opadikis antiparathesis
Anaz
Bασικα παιδια για τον Σχορτσιανιτη τα'χουμε πει πολλες φορες,κι ο καθενας εχει την αποψη του. Ουτε εγω συμφωνω απολυτα με τον ΑΖ αλλα ας μην το συζητησουμε σε αυτο το τοπικ το θεμα!Υπαρχει αναλογο στο τοπικ του Ολυμπιακου! wink.gif Παντως αλλο θεμα η φυσικη του κατασταση -για την οποια ειναι ο ιδιος και μονο υπευθυνος- και άλλο η μηδαμινη χρησιμοποιηση-αξιοποιηση του, για την οποια εχει σοβαρο μεριδιο ευθυνης ο Πινι.
enypnio
QUOTE(Anaz @ Jun 5 2007, 06:49 PM) *
Bασικα παιδια για τον Σχορτσιανιτη τα'χουμε πει πολλες φορες,κι ο καθενας εχει την αποψη του. Ουτε εγω συμφωνω απολυτα με τον ΑΖ αλλα ας μην το συζητησουμε σε αυτο το τοπικ το θεμα!Υπαρχει αναλογο στο τοπικ του Ολυμπιακου! wink.gif Παντως αλλο θεμα η φυσικη του κατασταση -για την οποια ειναι ο ιδιος και μονο υπευθυνος- και άλλο η μηδαμινη χρησιμοποιηση-αξιοποιηση του, για την οποια εχει σοβαρο μεριδιο ευθυνης ο Πινι.


yparhei ena apofthegma pou kapou pire to ayti mou pou leei oti otan se ena thema oloi exoun dikio yparhei megali krisi

o aggelopoulos exei dikio giati plironei kai tous 2 kai den dikaiountai na malakizontai
o pini exei dikio giati o sofoklis to xynei stis proponiseis
o sofoklis exei dikio giati ithele storgi agapi kai proderm na tou deixei oti ton agapaei ton ektimaei giati einai anasfalis
osoi lene oti o sofo prepei na paizei exoun dikio
osoi lene oti den prepei giati den antexei ki aytoi exoun dikio

ara katalavenete to megethos tis krisis
thrylos7
Μα καλά, πόσους τραυματισμούς έχουμε; Δυσκολεύει η υπόθεση 1-3...

Ο Ολυμπιακός παρουσιάζει αισθητά καλύτερη εικόνα απ' ότι πχ στα μέσα της χρονιάς. Κι αυτό, κατά τη γνώμη μου δεν είναι κάτι τυχαίο, όπως πχ στα παιχνίδια με Παρτιζάν και ΠΑΟ, στα οποία ήταν πάρα πολύ καλός, αλλά είναι αποτέλεσμα της ουσιαστικής προόδου που έχει σημειώσει η ομάδα. Οι παράγοντες έχουν αναφερθεί παραπάνω (ορθότερη διαχείριση του ρόστερ από τον Γκέρσον, πιο έξυπνη τακτική μέσα στο παιχνίδι, πολύ καλό κλίμα και συσπείρωση παικτών από την αρχή ήδη των πλέι οφ) και αρκούν για να χαρακτηρίσουν τη νίκη στο πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τον Άρη, ως την πιο ...άξια που έχει κάνει ο Ολυμπιακός φέτος. Δεν ήταν αποτέλεσμα μόνο καλής βραδιάς.

Αυτό αρκεί για να χτυπήσει ο Ολυμπιακός τον τίτλο. Όχι ασφαλώς για να το θέσει φαβορί, αλλά να το διεκδικήσει. Το 3-0 ή το 3-1 προσωπικά δε μου λένε τίποτα... Δε θεωρώ το 3-0 απαραίτητα ντροπή (μπορούμε πχ να το πούμε αυτό για τον περσινό Ολυμπιακό που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε σπάσει την έδρα στο πρώτο ματς; ), ούτε το 3-1 απαραίτητα τιμητικό.

Πιο συγκεκριμένα, αν παίξουμε χύμα στο κύμα, όπως κάναμε στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς, θεωρώ ότι ένα παιχνίδι θα το πάρουμε. Θα βρεθούμε σε καλή βραδιά, θα μας βγουν κάποια πράγματα και θα το κερδίσουμε. Στα υπόλοιπα όμως θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια. Αν παίξουμε όμως σοβαρά, όπως κάνουμε συχνά τελευταία, ο Παναθηναϊκός δε θα έχει ούτε ένα ευχάριστο βράδυ. Θα είναι πιθανό η σειρά να λήξει 3-0, αλλά αυτό θα έρθει με πολύ κόπο από τους πράσινους. Πιθανό όμως δε θα είναι μόνο το 3-0, αλλά και κάθε άλλο σκορ, με την εξαίρεση ίσως του 0-3.

Ο Ολυμπιακός έκανε την καλύτερη νίκη την κατάλληλη στιγμή.. Με τη νίκη στο Παλέ, ανέβηκε αυτομάτως ένα επίπεδο. Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός ο αντίπαλος και ήταν οποιαδήποτε άλλη ομάδα, θα τον είχα φαβορί (και τώρα τον έχω 1-3, είπαμε rolleyes.gif ). Νομίζω ότι η στιγμή των τελικών είναι η καλύτερη δυνατή για την ομάδα, όπως πάνω κάτω σημειώνει και ο Περάσοβιτς.. Ο χαρακτηρισμός επικίνδυνος του ταιριάζει πολύ, ίσως μάλιστα είναι και λίγος...

Δυστυχώς, όμως, απ' ότι μαθαίνω υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών για μια ακόμα φορά στην ομάδα... Ελπίζω να επηρεάσουν όσο το δυνατό λιγότερο.

Τ' ότι είναι φαβορί ο ΠΑΟ και ξέρει τι να περιμένει βέβαια είναι δεδομένο... Δεν καταλαβαίνω βέβαια πως ωφελεί τον Παναθηναϊκό η νίκη του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, στην κανονική περίοδο, ώστε να μην πιαστεί στον ύπνο και να μην αιφνιδιαστεί... Ποιος ακριβώς θα το πάθαινε αυτό; Ο Ομπράντοβιτς ή η ομάδα με τα φοβερά αντανακλαστικά; Θεωρώ πως είναι το ίδιο για τους πράσινους ως προς αυτό. Από εκεί και πέρα βέβαια, πιθανόν να έχουν μεγαλύτερο πάθος για να μη συμβεί αυτό ξανά στους τελικούς. Εκεί ναι. Συμφωνώ ότι είναι (η νίκη στο ΟΑΚΑ) ένα ψυχολογικό συν για τους κόκκινους, αλλά αυτό θα μπορεί να έχει όφελος μόνο αν το ματς είναι στον πόντο στα τελευταία λεπτά.

Να διορθώσω κάτι που ειπώθηκε παραπάνω (είναι αρκετά παραπάνω και δε θυμάμαι τι και πως) ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ το 2002, είχε προηγηθεί εξάλλου νίκη του επί του αιωνίου αντιπάλου και γενικότερα τον ...κοψοχόλιασε μέχρι να πάρει την πρόκριση για το Final 4 (βασικά το αντίθετο έγινε και τα κατάφερε μάλιστα ο ΠΑΟ).
saou
Θα συμπεριλήφθεί τελικά στη δωδεκάδα ο Ζίζιτς σύμφωνα με τα σημερινά νέα αλλά θα παίξει σε περίπτωση ανάγκης. Από την άλλη ο Μάτσε δηλώνει ότι πονάει αλλά δε θέλει να χάσει με τίποτα τα ματς και θα παίξει.

Μακάρι να μην έχουμε καμιά λαχτάρα πάλι, χαράς στο κουράγιο του..

Εξαιτίας των απουσιών θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο ο τρόπος με τον οποίον θα σφυρίξουν οι διαιτητές ειδικά στις μάχες κάτω απ τα καλάθια. Με τον κροάτη έξω και το Σόφο ανέτοιμο είναι φανερό ότι δεν μας συμφέρει το παιχνίδι να πάει σε πολλά σφυρίγματα. Σίγουρα θα δούμε και το Μπάρλο κάτι που δεν είναι απαραίτητα κακό καθώς ο συγκεκριμένος έχει αποδείξει ότι δεν 'κωλώνει' από ατμόσφαιρα γηπέδου κτλ.

Πιστεύω επίσης ότι ο Άκερ ανεξάρτητα από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί έστω για 5-10 για να υπάρξει ένα στοιχειώδες rotation στην περιφέρεια. Να μπει δηλαδή να ξεκουράσει το Μανώλη (πως τα φέρνει η ζωή ε??)

Κρίμα για τα τόσα προβλήματα γιατί πιστεύω ότι πλήρεις θα είχαμε καλές πιθανότητες.. Πιστεύω όμως και έτσι να παλέψουν όπως αρμόζει σε έναν τελικό.
PanosIlio
Καλημέρες, έφτασε η μέρα tongue.gif

Ότι συζητούσαμε τόσες μέρες, ότι ελπίδες, ότι ειρωνεία (παίδες και γω το ίδιο θα έκανα δεν το λέω για κακό) από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού σε λίγες ώρες θα είναι περσινά ξινά σταφύλια. Σε λίγες ώρες θα μάθουμε ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο ή ποιος είναι καλός μάντης και ποιος όχι ή στην τελική ποιανού οι κατάρες και οι προσευχές πιάσαν τόπο tongue.gif

Δική μου γνώμη τελευταίας στιγμής: νομίζω πως θα κάνουμε το break σήμερα, έτσι ξύπνησα έτσι μου ήρθε έτσι νιώθω, έχω πολύ καλό προαίσθημα. smiley.gif
saniboy
Bλεπω καλο παιχνιδι σημερα και σχετικα δυσκολη επικρατηση του Παο.Ο Οσφπ εχει κινητρο και παρα τα προβληματακια λογων τραυματισμων και κουρασης ειναι καλυτερα που παιζει τωρα καθως οπως εδειξε στα 2 τελευταια παιχνιδια με Αρη αρχιζει να βρισκει ρυθμο.Παρολα αυτα για να εχει τυχη πρεπει να ευχεται να βρει σε κακη μερα τον Παο καθως οι δυο ομαδες δεν συγκρινονται στο ομαδικο παιχνιδι και τους αυτοματισμους που βγαζουν στο παρκε.Αποψη μου οτι οτι με ενα 60% της αγωνιστικης ετοιμοτητας που εδειξε ο Παο στο f4 το παιχνιδι ειναι ντερμπι,αν πιασει μεγαλυτερη αποδοση το καθαριζει απο σχετικα ευκολα ως χαλαρα! tongue.gif
(κατι το οποιο δεν πιστευω να γινει).Οδηγος του Παο πρεπει να ειναι η πιεστικη αμυνα που θα πνιξει τους περιφεριακους του Οσφπ(3Δ-Πεν,Χατζηβρεττας-Ματσε)και δεν θα τους αφησει χωρο για πικ εν ρολ με τους ψηλους.
Τα ελευθερα σουτ θα παιξουν επισης ρολο(περισσοτερο για τους πρασινους που ξερουν να τα βγαζουν)
Μου δινεται η εντυπωση παντως οτι αν ο Οσφπ μπορει να σπασει παιχνιδι αυτο ειναι το σημερινο και μονο!Μια ανετη επικρατηση του Παο οδηγει με αρκετες πιθανοτητες σε δευτερο sweep του αιωνιου!
Καλη τυχη στην ομαδα!
Ολοι στο γηπεδο για καυτη(κοσμια) εδρα! 41.gif
AZ1980
QUOTE(enypnio @ Jun 5 2007, 05:02 PM) *
yparhei ena apofthegma pou kapou pire to ayti mou pou leei oti otan se ena thema oloi exoun dikio yparhei megali krisi

o aggelopoulos exei dikio giati plironei kai tous 2 kai den dikaiountai na malakizontai
o pini exei dikio giati o sofoklis to xynei stis proponiseis
o sofoklis exei dikio giati ithele storgi agapi kai proderm na tou deixei oti ton agapaei ton ektimaei giati einai anasfalis
osoi lene oti o sofo prepei na paizei exoun dikio
osoi lene oti den prepei giati den antexei ki aytoi exoun dikio

ara katalavenete to megethos tis krisis



Ωραία σκέψη, νομίζω τα είπες όλα!

Στο θέμα Σχορτς δεν έχω να προσθέσω κάτι, εκτός από το ότι ο Γιαννάκης ξανα-αδυνάτισε τον Σόφο κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, αφού στο ξεκίνημά της είχε παρουσιαστεί (ω του θαύματος) υπέρβαρος! Ο άνθρωπος έχει ανάγκη από ΣΥΝΕΧΗ παρακολούθηση, στοργή και προδέρμ, που λέει σωστά και ο enypnio... Υπάρχει η άποψη πως δεν μπορεί ένας ολόκληρος οργανισμός να πέφτει στα πόδια των ανασφαλειών ενός παίκτη, όποιος και αν είναι αυτός, υπάρχει και η αντίθετή της, πως όταν ένας παίκτης είναι πραγματικά κυρίαρχος είναι σκόπιμο και δυνητικά επικερδές για μια ομάδα να επενδύσει πάνω του την πλήρη ανοχή και στήριξή της... Οι Lakers το έκαναν αυτό με τον Σακίλ και κατέληξαν με τρεις σερί κούπες. Και οι δυο τακτικές κρίνονται κατά περίπτωση, δεν υπάρχει κάποια που "θεωρητικά" να είναι ορθότερη.

Αγαπητέ saou, φυσικά και ο Πανιώνιος μπορούσε να πάρει το δεύτερο παιχνίδι. Άλλωστε είναι πολύ καλή ομάδα και μπορεί κάλλιστα να κερδίσει τον ΠΑΟ σε παιχνίδι που οι πράσινοι να θέλουν πραγματικά τη νίκη! Αυτό δεν αντικρούει την άποψή μου πως ΑΝ (εντελώς θεωρητικά) ο ΠΑΟ δεν χρειαζόταν την ξεκούραση δεν θα χτυπούσε το δεύτερο παιχνίδι τόσο δυνατά όσο το χτύπησε. Μόνο αυτό είπα, όχι ότι άπαξ και το ήθελε ήταν σίγουρο πως θα το κερδίσει κιόλας!
AZ1980
Α! Και κάτι ακόμα για σήμερα... Μην πιστεύετε με κλειστά μάτια το "δελτίο τραυματισμών" του Ολυμπιακού. ΟΛΟΙ οι παίκτες που αναφέρονται ως ανήμποροι να βοηθήσουν΄πιθανολογώ πως είναι στην πραγματικότητα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι επιτρέπει ο Ολυμπιακός να δημοσιοποιηθεί. Έξυπνο κόλπο ψυχολογίας από τον Γκέρσον. "Δώστε στους αντιπάλους την αίσθηση πως είμαστε όλοι σχεδόν τραυματίες, και πως το ματς το έχουν σίγουρο. Και τότε ορμήξτε να κλέψουμε το ματσάκι". Κλασικά πράγματα σε τελικούς.
azannetop
Ειδικά αυτό με τον τραυματισμό του Ζίζιτς που δύσκολα θα προλάβει τον πρώτο αγώνα και τελικά είναι μέσα στην δωδεκάδα και θα παίξει αν είναι έτοιμος την τελευταία στιγμή μπορεί και να είναι όντως μπλόφα του Γκέρσον για να κοιμήσει λίγο τον αντίπαλο wink.gif
soz
Ναι να κοιμήσει τον Ομπράντοβιτς τον χαζό....
3-0 θέλω την σειρά,οτιδήποτε διαφορετικό θα με εκπλήξει και απογοητεύσει τρομερά.
Air Kef
QUOTE(AZ1980)
Α! Και κάτι ακόμα για σήμερα... Μην πιστεύετε με κλειστά μάτια το "δελτίο τραυματισμών" του Ολυμπιακού. ΟΛΟΙ οι παίκτες που αναφέρονται ως ανήμποροι να βοηθήσουν΄πιθανολογώ πως είναι στην πραγματικότητα σε καλύτερη κατάσταση απ' ότι επιτρέπει ο Ολυμπιακός να δημοσιοποιηθεί. Έξυπνο κόλπο ψυχολογίας από τον Γκέρσον. "Δώστε στους αντιπάλους την αίσθηση πως είμαστε όλοι σχεδόν τραυματίες, και πως το ματς το έχουν σίγουρο. Και τότε ορμήξτε να κλέψουμε το ματσάκι". Κλασικά πράγματα σε τελικούς.


Πολύ σωστός.Λες και θα ναι η πρώτη φορά.

Επίσης, ο "τελειωμενος" πριν 2 μέρες Άκερ,ειναι 12άδα και γιατι να μην είναι 5αδα..
man10
Οπως λεει και ο soz παραπανω,για χαζο τν περνατε τον Ζοτς που δεν θα καταλαβει τι ειναι μπλοφα και τι οχι?

Το θετικο για τον Παο ειναι οτι ο ΟΦΣΠ ειναι πιο κουρασμενος,τωρα αν αληθευουν και οι τραματισμοι καλως!

Τεσπα,περιμενω να δω ενα ωραιο ματς και φυσικα νικη του Παο...

ΦΟΡΤΣΑ ΠΑΝΑΘΑ!!!
AZ1980
QUOTE(man10 @ Jun 6 2007, 10:39 AM) *
Οπως λεει και ο soz παραπανω,για χαζο τν περνατε τον Ζοτς που δεν θα καταλαβει τι ειναι μπλοφα και τι οχι?


Άλλο τι προσπαθεί κανείς και άλλο τι πετυχαίνει. Εγώ είπα ποιά είναι η λογική του Γκέρσον, και είναι για μένα σωστή και συνηθισμένη σε τελικούς. Δείξτε μου σε ποιό σημείο είπα ότι ο Ζοτς θα "χάψει" το παραμύθι. Διαβάστε λίγο πιο προσεκτικά ρε παιδιά...
Air Kef
Συγνώμη, απο τι ειναι κουρασμενος ο Ολυμπιακός;;

Ομαδα που μοιράζει το χρονο συμμετοχής σε 12 παικτες είναι,που απο τα 5 ματς με Αρη,τα 2 μεσα στο ΣΕΦ ηταν χαλαρά!
Δηλαδή ολο το χρονο οι ομαδες δν παιζουν Τετάρτη-Σάββατο;Τώρα κουράστηκαν;
Άλλο ο περσινός Ολυμπιακός,του Έντνι,που απο πισω του ο Ταιους δν ειχε κανεναν,αλλο ο φετινός.

Κουρασμένος θα ήταν ο Άρης που παιζει με 7-8 παικτες.

Με αυτή τη λογική και ο ΠΑΟ κουρασμένος ήταν,αφού οταν ο Ολυμπιακός καθοταν αρχες Μαι και εκαν σουτάκια,ο ΠΑΟ έδινει οτι ειχε και δν ειχε,ψυχολογικά και σωματικά, για να πάρει το Ευρωπαικό.

Δν νομίζω οτι υπάρχει θεμα κούρασης για κανέναν απο τους δύο.
man10
QUOTE(Air Kef @ Jun 6 2007, 10:49 AM) *
Δηλαδή ολο το χρονο οι ομαδες δν παιζουν Τετάρτη-Σάββατο;Τώρα κουράστηκαν;

Ωχ,σορρυ!Ξεχασα την Ευρωλιγκα. peace.gif peace.gif
geosider
QUOTE(Air Kef @ Jun 6 2007, 10:49 AM) *
Συγνώμη, απο τι ειναι κουρασμενος ο Ολυμπιακός;;

Ομαδα που μοιράζει το χρονο συμμετοχής σε 12 παικτες είναι,που απο τα 5 ματς με Αρη,τα 2 μεσα στο ΣΕΦ ηταν χαλαρά!
Δηλαδή ολο το χρονο οι ομαδες δν παιζουν Τετάρτη-Σάββατο;Τώρα κουράστηκαν;
Άλλο ο περσινός Ολυμπιακός,του Έντνι,που απο πισω του ο Ταιους δν ειχε κανεναν,αλλο ο φετινός.

Κουρασμένος θα ήταν ο Άρης που παιζει με 7-8 παικτες.

Με αυτή τη λογική και ο ΠΑΟ κουρασμένος ήταν,αφού οταν ο Ολυμπιακός καθοταν αρχες Μαι και εκαν σουτάκια,ο ΠΑΟ έδινει οτι ειχε και δν ειχε,ψυχολογικά και σωματικά, για να πάρει το Ευρωπαικό.

Δν νομίζω οτι υπάρχει θεμα κούρασης για κανέναν απο τους δύο.

έλα ντε, αν δεν υπάρχουν τραυματισμοί μάλιστα είναι καλύτερα να παίζεις και να βρίσκεσαι σε εγρήγορση

περισσότερο θα τον κούρασε το 3 φορές πήγαινε έλα στηΝ θεσσαλονίκη παρά οι αγώνες 69.gif
azannetop
Εννοείται οτι ο Ζοτς δεν είναι χαζός για να χάψει την μπλόφα του Γκέρσον, αν όντως είναι μπλόφα, αλλά όπως είπε και ο ΑΖ1980 είναι έξυπνη για την ομάδα του Γκέρσον, η τεχνική παραπλάνησης του αντιπάλου.

Τώρα δεν νομίζω οτι ο Ολυμπιακός είναι κουρασμένος αλλά ούτε και ο Παναθηναϊκος είναι οπότε το παιχνίδι δεν θα κριθεί στην κούραση, αλλά στη συγκέντρωση που θα δείξουν οι παίκτες καθώς και στην απόδοση τους ως ομάδα κατι που σαφώς γέρνει υπέρ του Παναθηναϊκού.
saou
Αυτά περί κούρασης όντως δεν τα πιστεύω και γω, αν πρώτα δεν αποδειχθούν μέσα στο γήπεδο. Κατά τα άλλα η σειρά με τον Άρη μόνο καλό πιστεύω πως έκανε στην ομάδα (αν εξαιρεθούν οι τραυματισμοί).

Για το Ζίζιτς μακάρι να είναι μπλόφα και ας μην τη χάψει ο Ζοτς. Σε κάθε περίπτωση.. let the games begin.
dizzy_fingers
Μικρή σημείωση παιδιά.

Χαζός δεν είναι ο Ζοτς αλλά είναι προπονητής.
Κι ένας προπονητής σε προετοιμασία ενός αγώνα πρέπει πάντα να κοιτάζει όλες τις εναλλακτικές και να προσαρμόζει ένα σύστημα βάσει κάποιων εξ'αυτών.

Εύκολα λέμε εμείς εδώ ότι είναι μπλόφα αλλά ο Ομπράντοβιτς δε μπορεί να απορρίψει αυτήν την περίπτωση με την ίδια ευκολία.
Πρέπει να υπολογίσει και τον Ζίζιτς (ή όχι), να βγάλει (αμυντικά κυρίως) συστήματα, να δώσει οδηγίες, να...να...να...και χίλια άλλα δυο πράγματα, υπολογίζοντας παραμέτρους τις οποίες ο Γκέρσον έχει φροντίσει να μην είναι ξεκάθαρες και ακριβείς.

Δεν προδικάζω κάποιο αποτέλεσμα, ότι θα πετύχει τελικά η ιδέα του Πίνι ή όχι, απλά αναφέρω τα παραπάνω για να "δικαιολογήσω" την κίνησή του.
Άλλωστε αν πίστευε ότι ένα τέτοιο παιχνίδι δημοσιεύσεων δε θα ωφελούσε την ομάδα του ούτε στο 1%, δε θα ξόδευε πολύτιμο χρόνο κι ενέργεια για να το κάνει.
Σε αντίθετη περίπτωση, εκεί θα ήταν πραγματικά χαζός ένας προπονητής. wink.gif
enypnio
prota apo ola oi omades xeroun ti exei o kathenas akrivos pantou yparhoun hafiedes kosmos mpenei kosmos vgainei

kai tis magnitikes pou leei o logos tha xoun dei ti leme tora

ayto kai apo tis 2 pleyres
PanosIlio
Καλά εδώ scouting γίνεται στη Δ ΕΣΚΑΝΑ δεν θα κάνει ο Ομπράντοβιτς? smiley.gif
thrylos7
sportime.gr:

QUOTE
Από κει και πέρα, ιδιαίτερα αισιόδοξοι είναι οι πράσινοι αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους ο αριθμός των φιλάθλων που θα βρεθούν στις εξέδρες του κλειστού των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα πλησιάζει τις 12.000.


Με αυτή την ποσότητα και είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι;


Αν λείπει μόνο ο Ζίζιτς για τον Ολυμπιακό (δεν νομίζω να είναι κόλπο του Γκέρσον, αν και δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη το μέγεθος του τραυματισμού, τουλάχιστον δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο σε κάποιο site), τότε είμαστε καλά, όσον αφορά το θέμα με τους τραυματισμούς. Είναι σημαντική απώλεια (αν και δεν έχει καλή εικόνα το τελευταίο διάστημα, κάτι για το οποίο ίσως δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος), αλλά σίγουρα όχι καταδικαστική.. Μπορεί να χάνουμε έτσι το κομμάτι που υπερτερούμε σίγουρα του Παναθηναϊκού και αναφέρομαι στους τρεις σέντερ (που δεν είχαν αντίπαλο στο ματς της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο), αλλά ούτως ή άλλως θα χρειαστεί προσπάθεια απ' όλες τις γραμμές για να επιτευχθεί ο στόχος. Το καλό είναι ότι από πίσω έρχεται ο Μπάρλος... δεν είναι σέντερ, δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικός για τέτοια ματς, παρ' όλα αυτά, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος... Πέρυσι, εξάλλου, η απουσία του αποτέλεσε σημαντικό λόγο για το 3-0 του ΠΑΟ.
Προτιμώ βέβαια ν' αγωνιστεί και ο Ζίζιτς και να παρουσιαστεί η ομάδα για πρώτη φορά πλήρης (με αρκετές λύσεις σε κάθε θέση, πλην ίσως αυτή του πλέι μέικερ), έστω και με μικροπροβλήματα... Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον...
AZ1980
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 6 2007, 12:29 PM) *
Μικρή σημείωση παιδιά.

Χαζός δεν είναι ο Ζοτς αλλά είναι προπονητής.
Κι ένας προπονητής σε προετοιμασία ενός αγώνα πρέπει πάντα να κοιτάζει όλες τις εναλλακτικές και να προσαρμόζει ένα σύστημα βάσει κάποιων εξ'αυτών.

Εύκολα λέμε εμείς εδώ ότι είναι μπλόφα αλλά ο Ομπράντοβιτς δε μπορεί να απορρίψει αυτήν την περίπτωση με την ίδια ευκολία.
Πρέπει να υπολογίσει και τον Ζίζιτς (ή όχι), να βγάλει (αμυντικά κυρίως) συστήματα, να δώσει οδηγίες, να...να...να...και χίλια άλλα δυο πράγματα, υπολογίζοντας παραμέτρους τις οποίες ο Γκέρσον έχει φροντίσει να μην είναι ξεκάθαρες και ακριβείς.

Δεν προδικάζω κάποιο αποτέλεσμα, ότι θα πετύχει τελικά η ιδέα του Πίνι ή όχι, απλά αναφέρω τα παραπάνω για να "δικαιολογήσω" την κίνησή του.
Άλλωστε αν πίστευε ότι ένα τέτοιο παιχνίδι δημοσιεύσεων δε θα ωφελούσε την ομάδα του ούτε στο 1%, δε θα ξόδευε πολύτιμο χρόνο κι ενέργεια για να το κάνει.
Σε αντίθετη περίπτωση, εκεί θα ήταν πραγματικά χαζός ένας προπονητής. wink.gif




Φοβερό ποστ, έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Thrylos7 συγκράτησε λίγο τον ενθουσιασμό σου, δε σε αναγνωρίζω!

QUOTE
Το καλό είναι ότι από πίσω έρχεται ο Μπάρλος... δεν είναι σέντερ, δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικός για τέτοια ματς, παρ' όλα αυτά, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμος... Πέρυσι, εξάλλου, η απουσία του αποτέλεσε σημαντικό λόγο για το 3-0 του ΠΑΟ.


Έλεος!


QUOTE
το κομμάτι που υπερτερούμε σίγουρα του Παναθηναϊκού και αναφέρομαι στους τρεις σέντερ (που δεν είχαν αντίπαλο στο ματς της κανονικής περιόδου στο ίδιο γήπεδο),


Έλεος!


Πλάκα κάνω έτσι, μη με παρεξηγήσεις, αλλά και μη μου πεις πως δεν έχεις ενθουσιαστεί κάπως ..."ασυνήθιστα" για τα δεδομένα σου smile.gif
thrylos7
Φαίνεται πως είναι η σειρά μου...

Πού ακριβώς διαφωνείς;

Στ' ότι ο Μπάρλος ήταν σημαντική απουσία για τον Ολυμπιακό στους περσινούς τελικούς;

Στ' ότι στη θέση σέντερ ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος από τον Παναθηναϊκό (πρόσεξε, δε μιλάω για τους ψηλούς, αλλά για τη συγκεκριμένη θέση);

Ή στ' ότι στο δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, οι Σχορτσιανίτης, Ζίζιτς και Μπουρούσης έκαναν εξαιρετική εμφάνιση;


Δεν ξέρω αν βγάζω ...ασυνήθιστο ενθουσιασμό στα ποστ μου σ' αυτό το τόπικ, τα παραπάνω πάντως είναι πράγματα που πιστεύω, ανεξαρτήτος διάθεσης.
AZ1980
QUOTE(thrylos7 @ Jun 6 2007, 01:22 PM) *
Φαίνεται πως είναι η σειρά μου...


Σε τι πράγμα?
enypnio
pantos plaka plaka fetos o panathinaikos poly diaforetiko kalitero prosopo apo oti sinithos exei deixei se 2 seires paixnidion kai eixe paromia simperifora
sto didimo efes barcelona kai sto didimo tau cska opou eixe analogo paixnidi kai symerifora

tou typou tin tau kai tin efes tis edese xeiropodara apla me dedomeni tin diafora poiotitas ton 2 omadon tin mia tin kerdise me 30 tin alli me 10

kai to stilaki barca cska pou epaixe pio eleythera grigora kai ta loipa kai gia tous idious logous diaforas poiotitas eixame pali mia diafora kamia 20aria ponton sta apotelesmata

Den metrao stis kales emfaniseis to diplo sto alexandrio giati ekei evlepan to kalathi san vareli opote den mporei na krithei sovara to match episis ta play off me tin dinamo den ta metrao i dynamo den epaixe tpt meta tin prokrisi epi tis benetton i omada katereyse kai dialyse

se ola ta alla paixnidia fetos o panathinaikos epaize kata diastimata kalo basket kai eixe megala kena stin apodosi tou

gi ayto to logo pisteyo oti i mystiria omada sto pos tha emfanistei den einai o olympiakos alla o panathinaikos pou sta tessera kala kai simantika paixnidia pou ekane eixe teleios diaforetiko prosopo
thrylos7
QUOTE
Σε τι πράγμα?


Στον ενθουσιασμό...

Αναφέρομαι στο Final 4...

Για να προλάβω το ενδεχόμενο παρεξήγησης, δε βρίσκω κάτι αρνητικό γενικά στον ενθουσιασμό σαν συναίσθημα...
AZ1980
QUOTE(thrylos7 @ Jun 6 2007, 01:49 PM) *
Στον ενθουσιασμό...

Αναφέρομαι στο Final 4...

Για να προλάβω το ενδεχόμενο παρεξήγησης, δε βρίσκω κάτι αρνητικό γενικά στον ενθουσιασμό σαν συναίσθημα...



Α, οκ, κι εγώ θεωρώ τον ενθουσιασμό θετικότατη πηγή ενέργειας στη ζωή. Πάντως προσωπικά δεν υπήρξα ενθουσιασμένος ούτε πριν το φ4, ούτε στα ποστ μου που αφορούν την επικείμενη σειρά τελικών. Απολαμβάνω το μπάσκετ αρκετά ήρεμα τα τελευταία χρόνια, μόνο κατά τη διάρκεια αγώνων παρασύρομαι στη θύελλα της θυμικής έξαρσης. Γενικότερα όμως είμαι ψύχραιμος, αρκετά ψύχραιμος τουλάχιστον για να μπορώ να διαπιστώνω αυτονόητα πράγματα όπως (α) ότι η διαφορά των δυο αιωνίων αντιπάλων πέρσι ήταν τόσο χαοτική που καμιά επιρροή δε θα είχε στο αποτέλεσμα 3-0 η παρουσία ενός παίκτη σα τον (ούτως ή άλλως "λίγο") Μπάρλο, (β) ότι το παιχνίδι του ΟΑΚΑ δεν μπορεί να αποτελεί κριτήριο για τη μάχη των ψηλών, αφού ο Τσαρτσαρής χρεώθηκε (πρωτοφανώς για τα δεδομένα του) γρήγορα με φάουλ και ο Μπατίστ, βασικός σέντερ του ΠΑΟ, ήταν ΧΩΜΑ, (γ) ότι στις σύγχρονες ομάδες δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία οι συγκρίσεις ανά θέση (πχ στη θέση "σέντερ έχει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός"), αλλά ανά ομάδες 2 και 3 θέσεων (δηλαδή ποιά ομάδα έχει το πλεονέκτημα στους "ψηλούς", ποιά στα γκαρντ, ποιά στα φόργουορντ), αυτό επιτάσσεται από την πολυπλοκότητα των rotation, που με τη σειρά της δημιουργείται από την (αναγκαία πια) ύπαρξη παικτών που καλύπτουν επιτυχημένα 2, 3, ή και 4 θέσεις.


Ωραίες οι παρατηρήσεις του enypnio, δε το είχα σκεφτεί έτσι το πράγμα, για να δούμε...
enypnio
episis kai o ntikoudis varage sinehos astoha triponta pou profanos den ton pirane ston panathinaiko gi auto to logo

to idio ekane kai o mpourousis pou oute ayto ton pirane gi ayton ton logo mono pou o mpourousis ta evaze opote den mporeis na ton katigoriseis an kai kanonika tha eprepe
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.