Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Ποιά θέση θα κατακτήσει η ''Dream team''?
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4
qspock
Το οτι οι μισοι εδω μεσα εμαθαν το μπασκετ λογω NBA να μη το ξανακουσω. Ουτε για πλακα. Ο Γκαλης ο Γιαννακης ο Φασουλας ο Φανης (και τα αλλα παιδια κατα το γνωστο τραγουδι της Μαρινελας) εφεραν το μπασκετ εκει που ειναι στην Ελλαδα. Αυτοι εκαναν τον κοσμο να ασχολειται με το μπασκετ, αν καποιοι εδω μεσα δεν τους προλαβαν λογω ηλικιας, προλαβαν αυτους που εμαθαν μπασκετ λογω Γκαλη Γιαννακη κλπ. Και τα ΜΜΕ ασχοληθηκαν με το Μπασκετ λογω της παραπανω τετραδας, με αρωγους στην προσπαθεια αυτη την Ομοσπονδια και τον Συριγο που το εφεραν στην ΕΡΤ. Τα υπολοιπα ηταν φυσικο επακολουθο της μεγαλης αυτης εκρηξης του 87 και του θεαματος που προσφερε τοτε το ελληνικο μπασκετ, ο ΑΡΗΣ και ο ΠΑΟΚ αρχικα, ο Ολυμπιακος και ο ΠΑΟ ακολουθως.

Ετσι για να μαθαινουν ιστορια και καποιοι μικροι που δε ξερουν και κανουν οτι ξερουν. Ποιο NBA και κουραφεξαλα τωρα... tongue.gif
Anaz
QUOTE
Ο Iverson είναι ο καλύτερος scorer, όμως ο Διαμαντίδης ο καλύτερος αμυντικός και έχει μακριά χερια.
σε μια ομάδα όμως δεν θα είναι ο Διαμαντίδης η ο Παπαλουκάς η Topscorer, θα είναι ο Parker η ο Iverson.
Και για αυτό θα φανούν και ως η καλύτερη παίχτες, και ας μην νικήσει η ομάδα τους.
Είναι ένα άλλο στιλ που μαθαίνουν να παίζουν στην αμερική.
Σε μένα δεν μετράνε η Πόντοι να πω ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης, σε μένα μετράνε αλλα πράγματα.
Συμφωνώ αλλα να σου πώ κατι..Κακα τα ψεμματα Ευρωπαιους που να μπορούν να βάζουν με τετοια συχνοτητα την μπάλα στο καλαθι,τις λεγομενες καλαθομηχανες,έχουμε βγαλει πολύ λιγους!!Κ μην υποτιμάς την αξια τους..Τετοιος παιχτης ηταν κ ο Γκαλης!

QUOTE
Αλλά από εδώ, μέχρι το να θεωρήσουμε τους αμερικάνους παίχτες χειρότερους από τους ευρωπαίους, σε ατομική αξία, υπάρχει μεγάλη απόσταση ακόμα...
Ετσι είναι!
Απλα εγω έχω να πώ οτι η αληθεια ειναι οτι οι Αμερικανοι βρισκονταν τοσο μπροστα σε σχεση με τους Ευρωπαίους κυρίως λογω σωματικων χαρισμάτων αλλα και..φαρμακων!Κ αυτο δεν ισχύει μονο στο μπασκετ! wink.gif
Κ ο κυριοτερος λογος που κλεινει η ψαλιδα τελευταια είναι η ανοδος της Ευρωπης σε αυτους τους τομείς!

Απο΄κει κ περα οι Αμερικανοι σιγουρα υπερεχουν ξεκαθαρα αυτη τη στιγμη των Ευρωπαίων ατομικα,ΑΛΛΑ δεν ειμαι σιγουρος οτι ισχυει το ιδιο ΟΜΑΔΙΚΑ..Δηλαδη θα'ναι πραγματικα κατορθωμα αν ο προπονητης το καλοκαιρι καταφερει να δεσει ολους αυτους τους παιχταραδες που θελουν απο μια μπαλα ο καθενας να παιζουν μαζι για το σύνολο!κ ακόμα να δωσει στους 20χρονους πολυεκατομμυριουχους ενα καλο κινητρο για νικη..Αλλα ΑΝ το καταφερει,δεν τιθεται θεμα νομιζω ποιο θα'ναι το αδιαφιλονικητο φαβορι..!
Οσων αφορα την αμυνα..Ας μη ξεχναμε οτι καθενας απο αυτους είναι σε σχεση με τους Ευρωπαιους ενα σκαλι πιο γρηγορος,ενα σκαλι πιο δυνατος κ πηδαει κ στο θεο..!Οποτε μπορει να μη ζοριστουν κ ιδιαιτερα ή να μην έχουν κ τις τρελες αλληλοκαλύψεις αλλα αντε να παρει ντραιβ ο Διαμαντιδης,ο Σπανουλς ή ο Ζησης με όλα αυτα τα θηρια στη ρακετα..!Θυμηθειτε λίγο πχ κ το παιχνιδι με τη Ρωσια κ προσθεστε 2 επιπεδα αθλητικοτητας ακομα!

ΠΑΝΤΩΣ ενα γενικοτερο σχολιο..:Αν είχα να διαλέξω στο ποιόν θεωρω καλυτερο αναμεσα πχ σε Καρτερ κ Γιασικεβιτσιους ίσως κ να διαλεγα τον δευτερο..

Μου ερχονται παρα πολλα παραδειγματα Ευρωπαιων παιχτων που αν ειχαν τη σωματοδομη Αμερικανου αλλα κ τα συμπληρωματα-φαρμακα,κ τις συγχρονες μεθοδους προπονησης,που τους παρεχονται θα'ταν παιχταραδες!!
Αν πηγαινε τωρα ο Διαμαντιδης στο ΝΒΑ κ δουλευαν μαζι του ενα χρονο (κυριως στο σωματικο τομεα)με τις συνθηκες,τα μεσα,τα φαρμακα κ τη γνωση που υπαρχουν εκει..ποιος Αρτεστ μου'λες μετα...
Anaz
Κατι που δεν εχει αναφερθει..
Λεγεται οτι η Ισπανια θα κατεβει πληρης στο Μουντομπασκετ!
Σκεφτειτε 5αδα με Καλντερον,Ναβαρο,Ρεγιες,Γκαρμπαχοσα,Γκασολ
Εγω παντως την βαζω στα μεγαλα φαβορι..
thrylos7
Όσο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού(αγαπημένη έκφραση όταν περίμενα στο star τον Γέμελο να μας πει για το ΝΒΑ γύρω στο 98-99!!!)
οι καλοί νέοι παίκτες θα βγαίνουν δύσκολα(απ' τα 18 στο ΝΒΑ και ήδη σταρ κτλ κτλ) η ψαλίδα θα κλείνει συνεχώς αφού πλέον στην Ευρώπη υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για μεγάλη παραγωγή ταλέντων..

Αυτή η Ισπανία έχει φοβερή ομάδα(ή παίκτες), όπως και η Κροατία.
3άρι τον Ρέγιες πάντως αποκλείεται να τον δεις...
dizzy_fingers
QUOTE(Tollys2004)
πιστεύω πως έτσι είναι καλύτερα από το να γράφω στα Greeklish εδώ μέσα


Είσαι το αγαπημένο μου μέλος!!! 6.gif
biggrin.gif
Αλήθεια, από πού μας γράφεις?


QUOTE(Tollys2004)
μα εσύ έγραψε 100ada και όχι 10ada.
ο morfi έγραψε για τους καλύτερους 100


Ίσα ίσα, αν μέσα στους καλύτερους 100 βάζει 4,5 το πολύ μη αμερικάνους παίχτες (δε συμφωνώ βεβαίως), αυτό δε συνηγορεί με τα λεγόμενά μου, ότι η ψαλίδα είναι ακόμα μεγάλη? biggrin.gif

Στα περισσότερα, τώρα, με κάλυψε ο Anaz.

Σε αυτό μόνο:

QUOTE(Tollys2004)
"Offence wins Games, Defence wins Championships!"


Συμφωνώ 100%.
Το ίδιο κάνουν και οι αμερικάνοι, όμως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε αρκετούς.
Το ότι ένας παίχτης δεν είναι καλός ατομικός αμυντικός (πρώτος σε τάπες, κοψίματα κλπ κλπ) δε σημαίνει πάντα ότι δε μπορεί να παίξει καλή ομαδική άμυνα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα σύνολο αθλητικών παιχτών που ξέρουν καλά τα βασικά του μπάσκετ, να μη μπορεί να προπονηθεί και να μάθει να παίζει καλή ομαδική άμυνα.
Δύσκολο με τους χαρακτήρες των περισσότέρων σταρ, είναι, αλλά όχι αδύνατο...ειδικά όταν στο παρελθόν μας έχουν δείξει ότι μπορούν.


Και κάτι ακόμα... αν θυμάμαι καλά, το κύριο πρόβλημα των αμερικάνων τα τελευταία χρόνια δεν ήταν το ότι δεν έπαιζαν άμυνα, αλλά το ότι δε μπορούσαν να σπάσουν τη ζώνη των αντιπάλων, έτσι δεν είναι?
NBAholic
QUOTE
Και κάτι ακόμα... αν θυμάμαι καλά, το κύριο πρόβλημα των αμερικάνων τα τελευταία χρόνια δεν ήταν το ότι δεν έπαιζαν άμυνα, αλλά το ότι δε μπορούσαν να σπάσουν τη ζώνη των αντιπάλων, έτσι δεν είναι?


Εδώ είναι το θέμα. Με μερικούς καλούς σουτέρ από την περιφέρεια, ίσως να μη φαινόταν καν το κενό που έδειχναν μερικές φορές στην άμυνα οι Αμερικανοί.
Offense wins games, defense wins championships, but in order to win championships, you have to win games!

QUOTE
Αν βάλουμε τον Διαμαντίδη ως Iverson, ποιος θα νικήσει?
Ο Iverson, η ο Διαμαντής?

Ο Iverson είναι ο καλύτερος scorer, όμως ο Διαμαντίδης ο καλύτερος αμυντικός και έχει μακριά χερια.


Ο Άιβερσον. Ο Διαμαντίδης είναι σίγουρα καλός αμυντικός, αλλά ο ΑΙ αντιμετωπίζει καθημερινά στην προπόνηση τον Ιγκουοντάλα. Αλλά η διαφορά δε θα είναι και τόσο μεγάλη όσο αν έπαιζε με έναν πιο δυνατό αντίπαλο, όπως τον Κάρτερ, πχ.

QUOTE
Ο Γκαλης ο Γιαννακης ο Φασουλας ο Φανης (και τα αλλα παιδια κατα το γνωστο τραγουδι της Μαρινελας) εφεραν το μπασκετ εκει που ειναι στην Ελλαδα.


Χωρίς ΝΒΑ δε θα υπήρχε Γκάλης. Θα είχε γίνει πυγμάχος, που ήταν και το πρώτο του πάθος. Και χωρίς Γκάλη, το μπάσκετ μας έκανε πολύ καιρό ακόμη να ξεκολλήσει...
qspock
Ξεφευγεις, αμα το παρουμε ετσι, και χωρις την αρχαια Ελλαδα και τον πολιτισμο της δεν θα υπηρχε η Αναγεννηση και η ανακαλυψη της Αμερικης, αρα και το NBA...

Πριν το 87 γιατι δεν ασχολουνταν οι Ελληνες με το μπασκετ? Να μη ξεχναμε την ιστορια και τη σημαντικοτατη αυτη χρονια και γενια παιχτων. Ελληνων παιχτων, που μεγαλουργησαν στην χωρα μας και δε προηλθαν απο κανενα NBA. Το που γεννηθηκε το μπασκετ ειναι τοσο σχετικο οσο απο που προερχεται ο ο δυτικος πολιτισμος.
dizzy_fingers
Ναι μεν ο Γκάλης και η παρέα του έφεραν το μπάσκετ στην Ελλάδα (μαζί με τις μεταδόσεις του ΝΒΑ πιθανότατα...δε ζούσα, δε θυμάμαι) αλλά πολλά παιδιά της ηλικίας μου και μικρότεροι, δεν είδαν τον Γκάλη στα μεγάλα του (εγώ τον πρόλαβα στον πάγκο του Παναθηναϊκού ελέω Πολίτη 68.gif ).
Όταν θέλαμε να δούμε εκείνη την εποχή θεαματικό μπάσκετ (καθώς μικρά παιδιά ήμασταν, θέαμα και την ομάδα μας θέλαμε...δε βλέπαμε το μπάσκετ όπως τώρα wink.gif ) βάζαμε MEGA και βλέπαμε NBA Action και αγώνες του Jordan.
Ναι μεν γνωρίζαμε για τη μεγάλη επιτυχία του '87 και την κραταιά εποχή του Άρη, αλλά δεν τα είχαμε ζήσει.

Επομένως, μπορεί το ότι βλέπαμε ΝΒΑ, να οφειλόταν στον Γκάλη, στον Γιαννάκη, στον Φασούλα και...στον Καμπούρη tongue.gif, αλλά οι "ήρωές" μας τότε ήταν οι αστέρες του ΝΒΑ κατά κύριο λόγο, καθώς αυτούς βλέπαμε εν δράσει και αυτούς θαυμάζαμε.

Πλάκα πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι, η γενιά μου είναι πιο πολύ γενιά του Jordan παρά του Γκάλη... 39.gif
Anaz
Συμφωνώ απολυτα με οσα γραφεις ΑΛΛΑ η ουσια ειναι οτι.."... το ότι βλέπαμε ΝΒΑ, οφειλόταν στον Γκάλη, στον Γιαννάκη, στον Φασούλα και...στον Καμπούρη" wink.gif

Παντως αν η δικη μας Εθνική παιξει με τους Αμερικανους πιστευω οτι χαρη στην πολυ καλη αμυντικη μας λειτουργια θα τους κρατησουμε σχετικα χαμηλα κ θα τους ζορισουμε, αλλα δεν βρισκω τροπο να ξεπερασουμε τους 65..αντε 70 ποντους χωρίς το καλο περιφερειακο σουτ..
dizzy_fingers
Δεν ξέρω ποιά είναι η ουσία αλλά και οι δύο απόψεις είναι σωστές.
Εξαρτάται, όμως, από το ποιά είναι η ερώτηση.

1. Στο πού οφείλεται το ότι μπορούσαμε και βλέπαμε μπάσκετ?
2. Ή στο πού οφείλεται το ότι αγαπήσαμε το μπάσκετ(αφού μπορούσαμε και το βλέπαμε)?

Δεν έχει μεγάλο νόημα, πιστεύω, η συζήτηση καθώς το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Και στο κάτω κάτω, από τη στιγμή που οι γνώσεις μας πια είναι τέτοιες ώστε να αναγνωρίζουμε τις μεγάλες μορφές του παρελθόντος και τη σημαντικότητα των πεπραγμένων τους, πού είναι το κακό στο να παραδεχόμαστε ότι τα πρώτα μας μπασκετικά ινδάλματα δεν ήταν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι?
Anaz
Σωστη η παρατηρηση σου!
Ουσιαστικα ασχοληθηκαμε με το μπασκετ χαρη στην Εθνικη του 87 αλλα θαυμασαμε τους αστερες του ΝΒΑ!
QUOTE
πού είναι το κακό στο να παραδεχόμαστε ότι τα πρώτα μας μπασκετικά ινδάλματα δεν ήταν αυτοί, αλλά κάποιοι άλλοι?
Πουθενα! Εξαλλου εγω συμφωνω απολυτα σε αυτο που ειπες οτι ειμαστε γενια του Τζορνταν κ οχι του Γκαλη (μιλω για τη γενια του '82 κ μετα)
ΟΜΩΣ ας μη λησμονουμε τις επιτυχιες των ελληνικών ομαδων γιατι αν δεν υπηρχαν αυτες σίγουρα θα αγαπουσαμε το μπασκετ αλλα δεν θα υπηρχε αυτη η ταυτιση,το δεσιμο..!
NBAholic
QUOTE
Πριν το 87 γιατι δεν ασχολουνταν οι Ελληνες με το μπασκετ? Να μη ξεχναμε την ιστορια και τη σημαντικοτατη αυτη χρονια και γενια παιχτων.


Το μπάσκετ δεν εκτοξεύτηκε εν μια νυκτί μετά το θρίαμβο του '87. Το '86 υπήρχαν πολλοί που ασχολούνταν με το Παγκόσμιο, πχ. Το Άρης-ΠΑΟΚ ή και Άρης-ΠΑΟ ήταν ήδη μεγάλα ντέρμπι. Τα γήπεδα (έστω, οι κλούβες) της εποχής, συγκέντρωναν ήδη πολύ κόσμο.

Τώρα, το ότι πολύς κόσμος ξεκίνησε να βλέπει μπάσκετ το '87 εξηγείται νομίζω εν μέρει κι από το φαινόμενο των ευκαιριακών φιλάθλων (πέραν βέβαια των νεαρών ατόμων, που μόλις τότε αποκτούσαν εξοικείωση, κτλ).

Εγώ όμως το θέτω σε άλλη βάση, όχι άμεση, αλλά έμμεση...Το ότι το ίδιο το ΝΒΑ έθεσε το παράδειγμα στον Γκάλη (κι επιμένω, γιατί δεν ήταν μόνο κορυφαίος, αλλά και αμερικανοθρεμμένος), ο οποίος στη συνέχεια ανέβασε το ελληνικό μπάσκετ και, όσο και η υπόλοιπη ομάδα ωρίμασε, ήρθε και το '87.
thrylos7
QUOTE
Εγώ όμως το θέτω σε άλλη βάση, όχι άμεση, αλλά έμμεση...Το ότι το ίδιο το ΝΒΑ έθεσε το παράδειγμα στον Γκάλη (κι επιμένω, γιατί δεν ήταν μόνο κορυφαίος, αλλά και αμερικανοθρεμμένος), ο οποίος στη συνέχεια ανέβασε το ελληνικό μπάσκετ και, όσο και η υπόλοιπη ομάδα ωρίμασε, ήρθε και το '87.

Σωστά, αλλά δε νομίζω κανείς να άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ από αυτό. Μάλλον για το "άμεσα" δε μιλάμε;

Εξαρτάται από την ηλικία.. Πχ όσοι ήταν 10 χρονών τότε και πάνω άρχισαν να ασχολούνται με το μπάσκετ από το 87'. Οι μικρότεροι που δεν έζησαν καλά (λόγω μικρής ηλικίας) το ευρωμπάσκετ(πχ του '82 που αναφέρεται) είναι λογικό να μην έχουν επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό ή και καθόλου από αυτό οπότε τι έχουμε μετά... Το "παραμύθι του ΝΒΑ" όπως λέμε σε 1-2 topics στο forum του ΝΒΑ.
Σε γενικές γραμμές, το μπάσκετ "ζωντάνεψε" για τα καλά το '87, κακά τα ψέμματα. Σαν χώρα από εκεί και πέρα ασχολούμαστε πολύ περισσότερο με αυτό, αν και στη Θεσσαλονίκη υπήρχαν ήδη ο Άρης και ο ΠΑΟΚ που είχαν μεγάλο ενδιαφέρον. Από εκεί και πέρα όλη αυτή η τρέλα του ΝΒΑ από τις αρχές μέχρι τα μέσα ή και τα τέλη ακόμα της περασμένης δεκαετίας ήταν αυτή που κράτησε σε μεγάλο βαθμό αυτό το ενδιαφέρον σε μεγάλα επίπεδα και τώρα υπάρχουν ακόμα πάρα πολλοί φίλαθλοι του αθλήματος. Ωστόσο επηρέασε μάλλον μόνο τα παιδιά σε αντίθεση με το ΄87. Αν πούμε όλα τα μέλη του forum από που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε είναι πολύ πιθανό να "κερδίσει" το ΝΒΑ επειδή ο μέσος όρος ηλικίας είναι μικρός. Γενικά όμως, πέρα από τα όρια του forum, το '87 επικρατεί κατά κράτος.
Εγώ προσωπικά το πρώτο ματς που θυμάμαι είναι το Λεβερκούζεν - Ολυμπιακός (κάπου το '92 ή '93) και άρχισα να ασχολούμαι πολύ από τον Ολυμπιακό του Πάσπαλι... Η πιο εντατική ενασχόληση με το ΝΒΑ ήρθε λίγο πιο μετά.
Tollys2004
QUOTE(Anaz @ May 14 2006, 07:56 AM)
Συμφωνώ αλλα να σου πώ κατι..Κακα τα ψεμματα Ευρωπαιους που να μπορούν να βάζουν με τετοια συχνοτητα την μπάλα στο καλαθι,τις λεγομενες καλαθομηχανες,έχουμε βγαλει πολύ λιγους!!Κ μην υποτιμάς την αξια τους..Τετοιος παιχτης ηταν κ ο Γκαλης!
*



δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
Ο Iverson μπορεί να βάλει την μπάλα με 1000 τρόπους στο καλάθι, όμως θα μπορέσει να το κάνει πάντα με τον Διαμαντίδη ως αντιπαλου?

Ποσο Κλεψίματα θα κάνει ο Διαμαντίδης, πόσες Tapes, και πόσες φορες θα πίεση να μη πετύχει ο Iverson Καλάθι?
Ποιος μάλλον θα έπαιρνε το Rebound?

Αντίθετα μπορεί ο Διαμαντίδης να τον παίξει με πλάτη και να βάλει τους πόντους από κοντά και να πάρει και τα Rebound τον άστοχων σουτ.

Ο Γκάλης ήταν πραγματικά μεγάλος παίκτης, μα να σου πω την αλήθεια, δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να φάνη πια τόσο μεγάλος όπως πριν.

Τότε, στην εποχή του, η άμυνες ήταν πιο χαλαρές.
Σίγουρα θα είχε άλλο στιλ παιχνιδιού και θα έφερνε αποτελέσματα, όμως όχι και με 40ares η και 50ares!

QUOTE(Anaz @ May 14 2006, 07:56 AM)
Οσων αφορα την αμυνα..Ας μη ξεχναμε οτι καθενας απο αυτους είναι σε σχεση με τους Ευρωπαιους ενα σκαλι πιο γρηγορος,ενα σκαλι πιο δυνατος κ πηδαει κ στο θεο..!Οποτε μπορει να μη ζοριστουν κ ιδιαιτερα ή να μην έχουν κ τις τρελες αλληλοκαλύψεις αλλα αντε να παρει ντραιβ ο Διαμαντιδης,ο Σπανουλς ή ο Ζησης με όλα αυτα τα θηρια στη ρακετα..!Θυμηθειτε λίγο πχ κ το παιχνιδι με τη Ρωσια κ προσθεστε 2 επιπεδα αθλητικοτητας ακομα!
*



Είναι πιο γρηγορη, είναι πιο δυνατή και πηδάνε και πιο ψιλά, όμως ατό δεν τους κάνει καλύτερους αμυντικούς.

Σαν καλός αμυντικός πρέπει να emkpodizis το αντίπαλο, πρέπει να τον ελεχις, και πρέπει για αυτό ka να ξέρεις να τον διαβάζεις.

Δεν το βλέπω αυτό στους αμερικανους.
Παίζουν άμυνα σαν ο Φώτσης στα πρώτα του χρονια με τον Παναθηναϊκό.
Και αυτό λόγο τον σωματικών προσόντων του προτιμούσε να αφήσει τον αντίπαλο να πάει για το Lay-Up, για να προσπαθήσει να του κάνει μια θεαματική τάπα.

Στην Ολυμπιάδα τις Αθηνα ο αντίπαλος έκανε μονο ένα Fake-Shot, και όλη η αμερικανοι που βρισκότανε σε απόσταση 3 μέτρον πηδούσαν για να προλάβουν καμια τάπα rolleyes.gif

Nat το βγάλεις αυτό από τα κεφαλια τους έτσι που θα παίξουν σωστή άμυνα όλο το παιχνίδι, αυτό το βλέπω απίθανων σε αυτούς τους παίχτες.
Tollys2004
QUOTE(dizzy_fingers @ May 14 2006, 06:39 PM)
Είσαι το αγαπημένο μου μέλος!!!

Αλήθεια, από πού μας γράφεις?
*


Από την Γερμανία(Dortmund) wink.gif

QUOTE(dizzy_fingers @ May 14 2006, 06:39 PM)
QUOTE(Tollys2004)
"Offence wins Games, Defence wins Championships!"

Συμφωνώ 100%.
Το ίδιο κάνουν και οι αμερικάνοι, όμως, όσο περίεργο κι αν φαίνεται σε αρκετούς.
Το ότι ένας παίχτης δεν είναι καλός ατομικός αμυντικός (πρώτος σε τάπες, κοψίματα κλπ κλπ) δε σημαίνει πάντα ότι δε μπορεί να παίξει καλή ομαδική άμυνα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα σύνολο αθλητικών παιχτών που ξέρουν καλά τα βασικά του μπάσκετ, να μη μπορεί να προπονηθεί και να μάθει να παίζει καλή ομαδική άμυνα.
Δύσκολο με τους χαρακτήρες των περισσότέρων σταρ, είναι, αλλά όχι αδύνατο...ειδικά όταν στο παρελθόν μας έχουν δείξει ότι μπορούν.
Και κάτι ακόμα... αν θυμάμαι καλά, το κύριο πρόβλημα των αμερικάνων τα τελευταία χρόνια δεν ήταν το ότι δεν έπαιζαν άμυνα, αλλά το ότι δε μπορούσαν να σπάσουν τη ζώνη των αντιπάλων, έτσι δεν είναι?
*



Το Πρόβλημα τον αμερικανων είναι πως είναι η πιο πολύ εγωιστές.
Για να το φτάσεις στο ΝΒΑ μάλλον πρέπει να είσαι.
Έτσι και πολύ ευρωπαίοι που πήγαν και ka καταφέρνουν, όπως ο Parker, Nowitzki, Οkur, Τurkoglu, και ορισμένη Σέρβοι(όπως είδαμε και στο τελευταίο Ευρωμπάσκετ).

Υπάρχουνε ορισμένη παίχτες που παίζουν πιο πολύ για την ομάδα, και ali που παίζουν για τον εαυτό τους.
Και εκτος από αυτό, στην επίθεση υπάρχουνε πιο πολύ 2-3 παίκτες που περνούν συνήθως την μπάλα, που το κάνει πιο εύκολο για τον αντίπαλο να παίξει άμυνα.

θυμάμαι κάποιες ανύπαρκτες άμυνας πάνω στον Nowitzki, ο οποιος στα Play-Off έβαζε ένα εντελώς ελεύτερο σουτ μετά το άλλο, και αυτό χωρίς κάποιος αντίπαλος να σκεφτεί να τον μαρκάρει καμια φορα.
Δεν μιλάω τώρα για αυτά τα Play-Off, όμως δεν πιστεύω να έχουν αλλάξει γενικά τα πράγματα.
Όλη η αντίπαλη του έτρεχαν να κάνουν τάπα τον Nash... rolleyes.gif wink.gif

QUOTE(dizzy_fingers @ May 14 2006, 06:39 PM)
Δύσκολο με τους χαρακτήρες των περισσότέρων σταρ, είναι, αλλά όχι αδύνατο...ειδικά όταν στο παρελθόν μας έχουν δείξει ότι μπορούν.
Και κάτι ακόμα... αν θυμάμαι καλά, το κύριο πρόβλημα των αμερικάνων τα τελευταία χρόνια δεν ήταν το ότι δεν έπαιζαν άμυνα, αλλά το ότι δε μπορούσαν να σπάσουν τη ζώνη των αντιπάλων, έτσι δεν είναι?
*


Αν θα κρατούσαν καλύτερη ’μυνα, ύστερα θα πήγαινε και καλύτερα η επίθεση.
Στους ολυμπιακούς άγονες οι Φώτσης, Παπαδόπουλους και Παπαλουκάς έκαναν σχεδόν ότι ήθελαν.

Το γιατί χάσαμε, αυτό είναι άλλο θέμα(Αλβέρτης) 68.gif


Κάτι τελευταίο για την άμυνα.

Αν ήταν τόσο εύκολο να μάθεις να πεζής καλή άμυνα και να συγκεντρωθείς σε αυτήν όλο το παιχνίδι, και όλο το τουρνουά, ύστερα θα το είχαν ήδη μάθει, μα λίπη και η θέληση, που δύσκολα θα έρθει στα τελευταία χρονια τους.
NBAholic
QUOTE
δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα.
Ο Iverson μπορεί να βάλει την μπάλα με 1000 τρόπους στο καλάθι, όμως θα μπορέσει να το κάνει πάντα με τον Διαμαντίδη ως αντιπαλου?

Ποσο Κλεψίματα θα κάνει ο Διαμαντίδης, πόσες Tapes, και πόσες φορες θα πίεση να μη πετύχει ο Iverson Καλάθι?
Ποιος μάλλον θα έπαιρνε το Rebound?

Αντίθετα μπορεί ο Διαμαντίδης να τον παίξει με πλάτη και να βάλει τους πόντους από κοντά και να πάρει και τα Rebound τον άστοχων σουτ.


Όπως ξαναείπα, ο Άιβερσον έχει το μειονέκτημα του ύψους κι αυτό τον κάνει τρωτό στο 1 με 1. Αν ο Διαμαντίδης μπορεί να κερδίσει έτσι έναν elite guard, αυτός θα ήταν ο Άιβερσον. Ο Άιβερσον όμως έχει αντιμετωπίσει πολλούς αμυντικούς συγκρίσιμους (και μερικούς καλύτερους) απ'το Διαμαντίδη, ενώ το ακριβώς αντίθετο δεν έχει συμβεί ακόμα.

Ωστόσο, αυτό το 1 εναντίον 1 με τόσο διαφορετικούς παίχτες δε λέει πολλά. Μπορώ το ίδιο εύκολα να πω ότι ο Τσακαλίδης είναι επίσης σε θέση να κερδίσει έτσι τόσο το Διαμαντίδη όσο και τον Άιβερσον, μιας και κανείς απ' τους δυο δεν μπορεί να τον μαρκάρει κάτω απ'τα καλάθια και κανείς δεν μπορεί να τον εμποδίσει να φτάσει εκεί...

QUOTE
Ο Γκάλης ήταν πραγματικά μεγάλος παίκτης, μα να σου πω την αλήθεια, δεν πιστεύω πως θα μπορούσε να φάνη πια τόσο μεγάλος όπως πριν.

Τότε, στην εποχή του, η άμυνες ήταν πιο χαλαρές.
Σίγουρα θα είχε άλλο στιλ παιχνιδιού και θα έφερνε αποτελέσματα, όμως όχι και με 40ares η και 50ares!


Αν ο Γκάλης έπαιζε σήμερα θα επωφελείτο επίσης από όσους παράγοντες έχουν κάνει τους παίχτες αθλητικότερους, ανθεκτικότερους, κτλ και θα ήταν (μάλλον) καλύτερος από τότε. Δε θα σούταρε πλέον με 60%+ (τουλάχιστον αν έπαιρνε πολλές προσπάθειες), αλλά ο μόνος λόγος που δε θα μπορούσε να βάζει 40άρες και 50άρες συχνά πιστεύω ότι είναι το ευρωπαϊκό στιλ παιχνιδιού που δίνει πλέον πολύ μεγαλύτερη έμφαση στο ομαδικό παιχνίδι και στο control μπάσκετ. Στο ΝΒΑ, πχ, που το παιχνίδι παίζεται σε πολύ πιο ατομικό επίπεδο, βλέπεις ότι ακόμη και σήμερα έχουμε ένα σωρό τεράστιες επιδόσεις στο σκοράρισμα, κάτι που θα φαινόταν μυστήριο αν αναφερόμασταν μόνο στις σημερινές βελτιωμένες άμυνες.
morfi
QUOTE(Tollys2004 @ May 14 2006, 12:28 AM)
Αν βάλουμε να παίξει ο Παπαλουκάς εναντίον τον Toni Parker, ποιος θα κερδίσει στο 1vs1?
*

Ισως να φαινεται περιεργο που το λεω αλλα ο τονι παρκερ.Μην συγκρινεται εναν παιχτη ΝΒΑ με εναν που παιζει στην ευρωπη και κυριως εναν ελληνα.

QUOTE(Tollys2004 @ May 14 2006, 12:28 AM)
Αν βάλουμε τον Διαμαντίδη ως Iverson, ποιος θα νικήσει?
Ο Iverson, η ο Διαμαντής?
*

Αν ειναι δυνατον... Σταματηστε να συγκρινεται τον καθε ελληνα με τον αιβερσον και τον κομπι.Ειναι ιεροσυλια.Σοβαρα πιστευεις οτι ο διαμαντιδης ειναι καλυτερος του αιβερσον?

QUOTE(Tollys2004 @ May 14 2006, 12:28 AM)
Αν ο Σαμπόνις είχε μεγαλώσει στην αμερική θα τον έκανεν έναν παίχτη σαν τον Shaq.
Κάτω από τα καλάθια να δουλεύει με το σώμα του και να καρφώνει.
*

Που ειναι το κακο?

QUOTE(Tollys2004 @ May 14 2006, 12:28 AM)
Ο Σαμπόνις όμως έμαθε στην ευρώπη τόσα πιο πολλά πράγματα.
Καλός σουτέρ που βάζει και ελεύτερες Βολές όπως και τρίποντα, και καλός πάσερ.
*

Και τι καταφερε στην καριερα του στην αμερικη? 68.gif

QUOTE(Tollys2004 @ May 14 2006, 12:28 AM)
Σε όλα πεζή και λίγο η τύχη, όμως το ότι η αμερικανοι θα μπορέσουν να φτιάξουν ΟΜAΔΑ, αυτό δεν πιστεύω!:noway:
*

Εγω δεν μπορω να πιστεψω πως συγκρινεται τον αιβερσον και τον κομπι με τον καθε διαμαντιδη... Τοσο χαμηλα δηλαδη εχει πεσει το ΝΒΑ στα ματια σας?


QUOTE(qspock @ May 14 2006, 06:10 AM)
Το οτι οι μισοι εδω μεσα εμαθαν το μπασκετ λογω NBA να μη το ξανακουσω. Ουτε για πλακα. Ο Γκαλης ο Γιαννακης ο Φασουλας ο Φανης (και τα αλλα παιδια κατα το γνωστο τραγουδι της Μαρινελας) εφεραν το μπασκετ εκει που ειναι στην Ελλαδα.
*

Ο γκαλης ειναι αμερικανοθρεμμενος.Οι αμερικανοι τον εκανα παιχταρα.Α ναι, και αν δεν υπηρχε γκαλης δεν θα υπηρχε γιαννακης.

QUOTE(qspock @ May 14 2006, 06:10 AM)
Αυτοι εκαναν τον κοσμο να ασχολειται με το μπασκετ, αν καποιοι εδω μεσα δεν τους προλαβαν λογω ηλικιας, προλαβαν αυτους που εμαθαν μπασκετ λογω Γκαλη Γιαννακη κλπ. Και τα ΜΜΕ ασχοληθηκαν με το Μπασκετ λογω της παραπανω τετραδας,
*

Η παραπανω τετραδα δεν μου λεει τιποτα.Παρα το μικρο της ηλικιας μου τους εχω δει να παιζουν και δεν μου εχουν κανει και πολυ εντυπωση.
Και παραδεχτητε πως αν δεν υπηρχε το ΝΒΑ το μπασκετ θα ηταν παντελως αγνωστο.

QUOTE(qspock @ May 14 2006, 06:10 AM)
με αρωγους στην προσπαθεια αυτη την Ομοσπονδια και τον Συριγο που το εφεραν στην ΕΡΤ.
*

Η ομοσπονδια εφερε το ελληνικο μπασκετ εκει που ειναι τωρα.
Ο συριγος ειναι αθλιος...

QUOTE(qspock @ May 14 2006, 06:10 AM)
Ετσι για να μαθαινουν ιστορια και καποιοι μικροι που δε ξερουν και κανουν οτι ξερουν. Ποιο NBA και κουραφεξαλα τωρα... tongue.gif
*

H ιστορια του ελληνικου μπασκετ, εκτος του ολυμπιακου, με αφηνει αδιαφορο.
morfi
QUOTE(Anaz @ May 14 2006, 08:56 AM)
ΠΑΝΤΩΣ ενα γενικοτερο σχολιο..:Αν είχα να διαλέξω στο ποιόν θεωρω καλυτερο αναμεσα πχ σε Καρτερ κ Γιασικεβιτσιους ίσως κ να διαλεγα τον δευτερο..
*

Ο καρτερ ειναι ανωτερος.Πολυ ανωτερος.Σεν δυγκρινονται αυτοι οι δυο...
Επιτελους θα σταματησετε αυτη τηη συγκριση καποτε?Ειναι αστεια...

QUOTE(Anaz @ May 14 2006, 08:56 AM)
Μου ερχονται παρα πολλα παραδειγματα Ευρωπαιων παιχτων που αν ειχαν τη σωματοδομη Αμερικανου αλλα κ τα συμπληρωματα-φαρμακα,κ τις συγχρονες μεθοδους προπονησης,που τους παρεχονται θα'ταν παιχταραδες!!
*

Αν ειχαν την σωματοδομη αν ειχα το ενα αν ειχαν το αλλο.. Αν, οπως το λες...
Τα φαρμακα δεν παιζουν ρολο.Και εδω στην ευρωπη δεν γινονται και λιγα...

QUOTE(Anaz @ May 14 2006, 08:56 AM)
Αν πηγαινε τωρα ο Διαμαντιδης στο ΝΒΑ κ δουλευαν μαζι του ενα χρονο (κυριως στο σωματικο τομεα)με τις συνθηκες,τα μεσα,τα φαρμακα κ τη γνωση που υπαρχουν εκει..ποιος Αρτεστ μου'λες μετα...
*

Ελπιζω αυτο να το ειπες στα αστεια...

QUOTE(dizzy_fingers @ May 15 2006, 03:31 AM)
Επομένως, μπορεί το ότι βλέπαμε ΝΒΑ, να οφειλόταν στον Γκάλη, στον Γιαννάκη, στον Φασούλα και...στον Καμπούρη tongue.gif, αλλά οι "ήρωές" μας τότε ήταν οι αστέρες του ΝΒΑ κατά κύριο λόγο, καθώς αυτούς βλέπαμε εν δράσει και αυτούς θαυμάζαμε.
*

Δεν ξερω για εσας αλλα αυτοι οι τεσσερις εμενα με υπνωτιζαν καθε φορα που τους εβλεπα.
Ξεκινησαμε να βλεπουμε ΝΒΑ επειδη ειναι το καλυτερο πρωταθλημα στον κοσμο και για κανεναν αλλον λογο.

QUOTE(dizzy_fingers @ May 15 2006, 03:31 AM)
Πλάκα πλάκα, τώρα που το σκέφτομαι, η γενιά μου είναι πιο πολύ γενιά του Jordan παρά του Γκάλη... 39.gif
*

Και χαιρομαι για αυτο...
NBAholic
QUOTE
Δεν ξερω για εσας αλλα αυτοι οι τεσσερις εμενα με υπνωτιζαν καθε φορα που τους εβλεπα.


Άντε, ο Καμπούρης να το δεχτώ (αν και είσαι Ολυμπιακός). Για τον Γκάλη (που είχε γίνει και ντραφτ απ'την ομάδα σου) δεν το καταλαβαίνω. Ίσως η μόνη εξήγηση να είναι το ότι έμοιαζε να καθυστερεί λίγο τις ομάδες του επειδή κρατούσε πολλή ώρα την μπάλα στα χέρια του κι επειδή πολλά από τα σουτ που έκανε έμοιαζαν εύκολα, επειδή ήταν τόσο εύστοχος.
dizzy_fingers
QUOTE(morfi)
Α ναι, και αν δεν υπηρχε γκαλης δεν θα υπηρχε γιαννακης.

7.gif
Σοβαρέψου...στα υπόλοιπα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις, όσο ακραία και εκτός πραγματικότητας και να φαίνεται η άποψή σου, αλλά τα γεγονότα δε μπορείς να τα αλλάξεις....
Ήμαρτον..
Anaz
Κοιτα..επειδη αν συγκρινω Ευρωπαιο με Αμερικάνο,δεν βγαζουμε ακρη..Θα σου πω ενα αλλο παραδειγμα για να καταλαβεις τι θελω να πώ.. Καρτερ ή Ματζικ..? wink.gif
QUOTE
Τα φαρμακα δεν παιζουν ρολο.Και εδω στην ευρωπη δεν γινονται και λιγα...
Αστειευεσαι ετσι??w00t.gif Οχι,δεν γινονται κ λιγα αλλα σιγουρα πολύ λιγότερα!!!

Εγω θαυμαζω τους παίχτες που διαθετουν πρωτα απ'όλα μπασκετική ευφυια κ όχι αυτους που είναι πολύ ψηλοι ή αθλητικοί ή μπρατσωμένοι!
Ενταξει..κ εγω εντυπωσιαζομαι κ γουσταρω οταν βλεπω παιχτες 1.80 να καρφωνουν περνώντας τη μπαλα κατω απ'τα πόδια τους,αλλα αυτό ειναι το πρωτο ζητουμενο στο μπασκετ..?
Για τον Αρτεστ το παραδειγμα ηταν τυχαίο,αλλα δεν αμφιβαλλω οτι αν ο Διαμαντίδης δουλευε εναν χρονο στην Αμερική κ προσαρμοζοταν θα'ταν στους 5-10 καλυτερους αμυντικούς του ΝΒΑ!
morfi
QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 10:43 PM)
Κοιτα..επειδη αν συγκρινω Ευρωπαιο με Αμερικάνο,δεν βγαζουμε ακρη..Θα σου πω ενα αλλο παραδειγμα για να καταλαβεις τι θελω να πώ.. Καρτερ ή Ματζικ..?  wink.gif
*

Δεν εχει καμμια σχεση με το προηγουμενο...

QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 10:43 PM)
Εγω θαυμαζω τους παίχτες που διαθετουν πρωτα απ'όλα μπασκετική ευφυια κ όχι αυτους που είναι πολύ ψηλοι ή αθλητικοί ή μπρατσωμένοι!
*

Ουτε εμενα με ενδιαφερει αν ειναι αθλητικοι η μπρατσωμενοι.Ο μπερντ δεν ητανε τιποτα απο τα δυο αλλα για μενα ειναι ο κορυφαιος.
Εκτος απο την ευφυια, θαυμαζω και την φαντασια.Ισως να πηγαινουν και μαζι αυτα τα δυο...

QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 10:43 PM)
Ενταξει..κ εγω εντυπωσιαζομαι κ γουσταρω οταν βλεπω παιχτες 1.80 να καρφωνουν περνώντας τη μπαλα κατω απ'τα πόδια τους,αλλα αυτό ειναι το πρωτο ζητουμενο στο μπασκετ..?
*

Δεν ειναι το πρωτο ζητουμενο αλλα ειναι μερος του παιχνιδιου κι'αυτο.

QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 10:43 PM)
Για τον Αρτεστ το παραδειγμα ηταν τυχαίο,αλλα δεν αμφιβαλλω οτι αν ο Διαμαντίδης δουλευε εναν χρονο στην Αμερική κ προσαρμοζοταν θα'ταν στους 5-10 καλυτερους αμυντικούς του ΝΒΑ!
*

Τα ιδια λεγανε και για τον μιλισιτς.Θα γινοταν παιχταρας...
Anaz
QUOTE
Δεν εχει καμμια σχεση με το προηγουμενο...
Παρόλ'αυτα κατάλαβες τι θελω να πώ.. wink.gif tongue.gif

QUOTE
Δεν ειναι το πρωτο ζητουμενο αλλα ειναι μερος του παιχνιδιου κι'αυτο.
Σωστά,ειναι το αλατοπίπερο!Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν σε κανει καλύτερο παιχτη αυτό!!!
QUOTE
Ουτε εμενα με ενδιαφερει αν ειναι αθλητικοι η μπρατσωμενοι.Ο μπερντ δεν ητανε τιποτα απο τα δυο αλλα για μενα ειναι ο κορυφαιος.
Εκτος απο την ευφυια, θαυμαζω και την φαντασια.Ισως να πηγαινουν και μαζι αυτα τα δυο...
Α μπραβο!Αν κ είναι ατοπο να μου λες οτι δεν σ'ενδιαφερει η αθλητικότητα κ τα μπρατσα αλλα η μπασκετική ευφυια,κ απ'την άλλη να σνομπάρεις τελείως το Ευρωπαικο μπασκετ κ να εκθειαζεις μόνο το αμερικάνικο,γιατι ουσιαστικα αυτη είναι η μεγαλύτερη διαφορά τους!
Anaz
Κατι ακόμα..Η λογική του να συγκρίνουμε 2 παιχτες με το ποιος θα κερδιζε σε μονό,μου θυμίζει..δημοτικό!!
Εξαλλου μια τετοια συγκριση δεν κολακευει καθόλου τους Ευρωπαιους!Αν ήταν έτσι οι Αμερικανοι που παιζουν στα playground στο δρομο θα'ταν οι καλυτεροι παιχτες του κόσμου!
morfi
QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 11:32 PM)
Παρόλ'αυτα κατάλαβες τι θελω να πώ.. wink.gif  tongue.gif
*

Συνεχιζεις να πιστευεις οτι ο γιασικεβιτσιους ειναι καλυτερος απο τον καρτερ?

QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 11:32 PM)
Σωστά,ειναι το αλατοπίπερο!Αλλα σε καμμια περιπτωση δεν σε κανει καλύτερο παιχτη αυτό!!!
*

To αλατοπιπερο παχαινει...

QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 11:32 PM)
Α μπραβο!Αν κ είναι ατοπο να μου λες οτι δεν σ'ενδιαφερει η αθλητικότητα κ τα μπρατσα αλλα η μπασκετική ευφυια,κ απ'την άλλη να σνομπάρεις τελείως το Ευρωπαικο μπασκετ κ να εκθειαζεις μόνο το αμερικάνικο,γιατι ουσιαστικα αυτη είναι η μεγαλύτερη διαφορά τους!
*

Δεν ειναι μονο αυτη η διαφορα.Οι αμερικανοι ειναι καλυτεροι σε ολα.Επιτελους παραδεχτητε το!Δεν πιανουν μια οι ευρωπαιοι μπροστα στους αμερικανους!Δηλαδη τι παραπανω εχουν οι ευρωπαιοι απο τον κομπι και τον γκαρνετ?Και οσο για το μυαλο, την ευφυια που εχει ο τζεισον γουιλλιαμς δεν την εχει κανενας στην ευρωπη.

QUOTE(Anaz @ May 15 2006, 11:35 PM)
Εξαλλου μια τετοια συγκριση δεν κολακευει καθόλου τους Ευρωπαιους!Αν ήταν έτσι οι Αμερικανοι που παιζουν στα playground στο δρομο θα'ταν οι καλυτεροι παιχτες του κόσμου!
*

Αμφιβαλεις? 24.gif
Anaz
QUOTE
Συνεχιζεις να πιστευεις οτι ο γιασικεβιτσιους ειναι καλυτερος απο τον καρτερ?
Εδωσες κανα επιχειρημα για το αντιθετο κ δεν το πήρα χαμπαρι??
Τεσπα,δεν μπαινω καν στη διαδικασια να τους συγκρινω εξαλλου το παραδειγμα ηταν τυχαιο για να εξηγησω αυτο που ειπα περι μπασκετικης ευφυιας κ αθλητικότητας..
Παντως σκεψου το εξης:Η Μακαμπι εφερε εναν (απ'τους καλυτερους της ευρωπαικής αγορας)Αμερικανό τον Σολομον,παιχτης ταχυτατος εκρηκτικος αθλητικός κ εξαιρετικός σκορερ στη θέση του Γιασικεβιτσιους κ φετος είναι (τουλαχιστον) ενα σκαλί πιο κάτω...! wink.gif
Βλεποντας τη φετινη Μακαμπι αν σε ρωτησω ποιος ειναι καλύτερος θα μου πεις ο Γιασικεβιτσιους(ελπίζω...! w00t.gif )αλλα αν σε ρωτούσα περσι με τη νοοτροπια που εχεις είμαι σχεδον σιγουρος οτι θα'λεγες ο Σολομον!

Εν τελει καταλαβε οτι το μπασκετ ειναι ΟΜΑΔΙΚΟ αθλημα κ ενας παιχτης δεν μετριεται μονο στο πόσο ψηλα πηδαει ή στο τι λέει η στατιστικη του! Δες τη στατιστική του Παπαμακαριου ή του Βασιλοπουλου..Παρα πολυ χαμηλή,κ όμως πόσο χρησιμοι ειναι..
dizzy_fingers
QUOTE(morfi)
Και οσο για το μυαλο, την ευφυια που εχει ο τζεισον γουιλλιαμς δεν την εχει κανενας στην ευρωπη.


Νομίζω τα έχουμε ξαναπεί αυτά...φαντασία ναι, ευφυία δύσκολο...
qspock
Ξερετε ποσους αγωνες NBA εδειχνε η ελληνικη τηλεοραση (ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ) πριν το 87? Κανεναν.

Το οτι πετυχατε τον Jordan οταν αρχισατε να βλεπετε μπασκετ οι περισσοτεροι εδω μεσα, ειναι μια εξαιρετικη συγκυρια. Δε λεω οτι δε θα σας αρεζε το NBA χωρις αυτον, αλλα φυσικο ειναι να το λατρεψετε περισσοτερο απο καθε τι αλλο. Που να βλεπατε και τους τελικους LA Lakers VS Bulls στη δυση της δυναστειας των Leikers του Magic και την αρχη της δυναστειας των Bulls... Πεσατε στον κορυφαιο μπασκετμπολιστα ολων των εποχων, και την αυτοκρατορια των Bulls.

Αλλα τον Jordan τον βλεπατε λογω του αθλου του 87, της εθνικης και του Αρη. Αλλιως η ελληνικη μας τηλεοραση και κοινωνια, κατα την προσφιλη της συνηθεια, δε θα ενδιαφερονταν για ο,τι συμβαινει στον εξω κοσμο. Να σας πω και κατι αλλο για να καταλαβετε ακομα καλυτερα τον συλλογισμο μου: Εσεις θεωρειτε δεδομενο ενα σχολειο να διαθετει μπασκετες. Αλλα καποτε δεν υπηρχαν ουτε για δειγμα. Θα αγαπουσατε τοso το αθλημα αυτο αν δε το παιζατε? Ξερετε πολλους να αγαπανε το ιδιο το χοκεϊ και το μπεηζμπολ?
Νομιζετε οτι θα σας εβαζαν μπασκετες στις αυλες των σχολειων σας τη δεκαετια του 90 λογω Jordan? Ξερετε τι υπηρχαν στις αυλες των σχολειων 10 χρονια νωριτερα? Εστιες... Κι ας υπηρχε L. Bird, D.J. και Japar και τα 70-80s ηταν τα πιο θεαματικα χρονια του NBA.

ΚΑΝΕΝΑΣ παιχτης της τοτε εθνικης μας δεν περασε απο το NBA. Ο Γκαλης μπορει να επαιζε σε κολεγιο, αλλα δεν επαιξε ποτε στο NBA. Αρα μη λετε οτι το NBA ευθυνεται για αυτο που εγινε ο Γκαλης. Οταν ηταν στην Αμερικη, δεν ηταν τοσο μεγαλο ονομα οσο αυτο που εγινε στη χωρα μας. Ηταν απλα ενα ταλεντο σαν ολα τα αλλα. Μπορει να εμαθε μπασκετ στην Αμερικη και σε κολεγιο, αλλα στη χωρα μας βρηκε το δρομο του και εγινε αυτο που εγινε. Μη ξεχνατε οτι ηρθε αρχες της δεκαετιας του 80, απο την Αμερικη. Το μπασκετ εγινε δημοφιλες απο το 86 και μετα. Δεν ειναι μονο που εμαθε τα βασικα, αλλα που ξεδηπλωσε το ταλεντο του και που ολοκληρωθηκε ως παιχτης. Και αυτα δεν εγιναν στο NBA επ ουδενι. Ο Γκαλης επιασε το επιπεδο που επιασε στη χωρα μας και πουθενα αλλου. Εγω λεω οτι ο Γκαλης ισως κατεληγε μποξερ αν δεν του δινονταν η ευκαιρια να αγωνιστει εδω.

Οσο για τους υπολοιπους παιχτες πλην Γκαλη, δεν ειχαν καμια σχεση οχι μονο με το NBA αλλα και με την Αμερικη γενικοτερα, και χωρις αυτους το θαυμα του 87 δεν θα ερχοτανε. Ηταν μια ευτυχης συγκυρια που συμπεσανε μαζι οι 4 κορυφαιοι μεχρι τοτε ελληνες μπασκετμπολιστες. Και παιζανε σε διαφορετικες θεσεις πενταδας! Αλλα κανενας δεν ειχε περασει απο το NBA. Κανενας δεν ωφειλει τιποτα στο NBA. Ουτε ο Γκαλης. Για την ακριβεια, το NBA τον εκοψε, ευτυχως για μας...
Απο αυτη και μονο την αποψη, το NBA πραγματι ευθυνεται! biggrin.gif Στην υγεια του! icon_drunk.gif

Θα συμφωνησω οσον αφορα την Αμερικη, γενετειρα του αθληματος, οτι εφοσον το καλυτερο μπασκετ παιζοτανε εκει, πολλοι θελανε να παιξουν στο NBA. Αναμεσα τους και ο Γκαλης που γεννηθηκε στην Αμερικη. Αλλα το που γεννηθηκε και εμαθε μπασκετ ειναι το πρωτο μερος, το δευτερο και καλυτερο μερος στην καριερα του ανηκει εξολοκληρου στη χωρα μας.

ΥΓ: Πω πω, πολυ νιατο ρε παιδι μου εδω μεσα, που ειναι η πρωτη (μετα τα πετρινα χρονια) γενια ελληνων μπασκετοφιλων? Να υπερασπιστουμε την νεοτερη ιστορια μας ρε παιδι! tongue.gif
NBAholic
QUOTE
Ξερετε ποσους αγωνες NBA εδειχνε η ελληνικη τηλεοραση (ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ) πριν το 87? Κανεναν.


Σύμφωνα με ένα παλιό τεύχος του Τριπόντου, οι Τελικοί του ΝΒΑ άρχισαν να μεταδίδονται στην Ελλάδα από το 1983. Πολύ γνωστό μου άτομο θυμόταν μετάδοση από τον καιρό που ο Νίξον έπαιζε στους Λέικερς.

QUOTE
Ξερετε πολλους να αγαπανε το ιδιο το χοκεϊ και το μπεηζμπολ?


Το μπάσκετ ακόμη και τότε ήταν έτη φωτός πιο μπροστά απ'το μπέιζμπολ ή το χόκεϊ.

QUOTE
ΚΑΝΕΝΑΣ παιχτης της τοτε εθνικης μας δεν περασε απο το NBA. Ο Γκαλης μπορει να επαιζε σε κολεγιο, αλλα δεν επαιξε ποτε στο NBA. Αρα μη λετε οτι το NBA ευθυνεται για αυτο που εγινε ο Γκαλης. Οταν ηταν στην Αμερικη, δεν ηταν τοσο μεγαλο ονομα οσο αυτο που εγινε στη χωρα μας. Ηταν απλα ενα ταλεντο σαν ολα τα αλλα. Μπορει να εμαθε μπασκετ στην Αμερικη και σε κολεγιο, αλλα στη χωρα μας βρηκε το δρομο του και εγινε αυτο που εγινε.


Ο Γκάλης ήταν ασταμάτητος από την πρώτη μέρα. Ο Πεταλίδης έβαλε πάνω του στην πρώτη του ουσιαστικά προπόνηση τον καλύτερο αμυντικό της ομάδας του, τον Αλεξανδρή. Μετά από 15-20 λεπτά, ο Αλεξανδρής είχε παραδόσει πνεύμα. Κι αν θυμάμαι καλά, η επίδοση του Γκάλη την πρώτη του κιόλας χρονιά ήταν 642 πόντοι σε 19 ματς. Λογικό είναι που στην Ελλάδα έφτασε στην αποκορύφωσή του. 22 ετών ήρθε εδώ.
Το θέμα είναι ότι πολλοί παίρνουν σα δεδομένο ότι ο Γκάλης θα ασχολείτο με το μπάσκετ και ότι θα έπαιζε στην κολλεγιακή του ομάδα, ακόμη και χωρίς ΝΒΑ, αλλά ο ίδιος είχε πει ότι εμπνεύστηκε βασικά από το Γουολτ Φρέιζιερ (αν έχει δει κανείς φιλμάκια του, θα προσέξει πόσο μοιάζουν οι διεισδύσεις τους), καθώς και τον Τζέρι Γουεστ. Επί πολύν καιρό όμως δε γνώριζε ούτε το μέλλον του (ήθελε να γίνει πυγμάχος) ούτε το ότι στην Ελλάδα έπαιζαν μπάσκετ.

QUOTE
Αλλα κανενας δεν ειχε περασει απο το NBA. Κανενας δεν ωφειλει τιποτα στο NBA. Ουτε ο Γκαλης.


QUOTE
Αλλα το που γεννηθηκε και εμαθε μπασκετ ειναι το πρωτο μερος, το δευτερο και καλυτερο μερος στην καριερα του ανηκει εξολοκληρου στη χωρα μας.


Ακριβώς εδώ βρίσκω την αντίφαση. Δε χρωστά τίποτα στο πρωτάθλημα και τους παίχτες που του έδωσαν τη μεγάλη ώθηση να ασχοληθεί με το μπάσκετ;
qspock
Αμα το παρουμε ετσι, ολοι οι μπασκετμπολιστες που εχουν ονειρο να παιξουν στο NBA χρωστανε την καριερα τους σε αυτο. Δηλαδη ο Ντραζεν Πετροβιτς εγινε αυτο που εγινε επειδη ειχε απωτερο σκοπο να παιξει στο NBA? Ο Σαμπονις? Ο Κουκοτς? Ο Ρατζα? Δεν ειναι ετσι... Αυτοι μαθανε το μπασκετ σε αλλες σχολες, και το μαθανε πολυ καλα. Δε μαθανε μπασκετ στο NBA, στις χωρες τους το μαθανε. Ο Γκαλης εμαθε μπασκετ στην Αμερικη και σε κολεγιο. Οχι στο NBA.

Εγω διαχωριζω το επαγγελματικο πρωταθλημα, που ειναι καθαρο σοου, απο το κολεγιακο οπου υπαρχει παραγωγη παιχτων. Θα συμφωνουσα μαζι σου αν μου ελεγες οτι ο Γκαλης εμαθε μπασκετ στην Αμερικη και ωφειλει το ξεκινημα (και μονο) της καριερας του στο κολεγιο του. Οχι ομως στο ΝΒΑ. Και μετεπειτα, ο Γκαλης διεπρεψε γιατι εκανε ουσιαστικα καριερα στην Ελλαδα. Πουθενα αλλου. Και δεν επαιζε εδω με απωτερο σκοπο να τον παρουν καποτε στο NBA... Αρα οταν ηταν εδω και εδινε αυτα που εδινε στη χωρα μας, ποση σχεση ειχε πλεον με το NBA?

Ακομη, δεν αναφερεσαι καθολου στους υπολοιπους παιχτες της τοτε εθνικης: Τον Γιαννακη τον Φασουλα και τον Χριστοδουλου. Και αυτοι στο NBA οφειλουν την καριερα τους? Ηταν κι αυτοι μεγαλοι παιχτες, μπορει ο Νικ να ηταν φαινομενο, αλλα και οι υπολοιποι 3 της παρεας ηταν παιχταραδες και συνεβαλαν τα μεγιστα. Δεν ημασταν οτι ειναι η τωρινη Γερμανια, με 1 σουπερ σταρ και τους υπολοιπους κομπαρσους.
Ειχαμε 4 σουπερ σταρ με πρωτο βιολι τον Γκαλη. Δεν ηταν ο Γκαλης και οι αλλοι τιποτα...
Anaz
Σωστος ο qspock!!
ψιλοξεφυγαμε απ'το θεμα..? 39.gif
Tollys2004
απαντάω λίγο αργά, όμως...

Το ότι συγκρίνω τον Iverson η τον Parker με τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά είναι το γιατί είναι όλη PGs!

Να τους συγκρίνω με άλλης θέσεις μονο γιατί έχουν άλλο ύψος?

Μα με αυτόν τον τρόπο ήθελα να δείξω πως δεν είναι τα Πράγματα τόσο εύκολα.

Ο Iverson μπορεί να χάσει εναντίον τον Διαμαντίδη, όμως αν πεζή σε ομαδικό επίπεδο εναντίον μια Ομάδα με τον Διαμαντίδη μπορεί να τον "κερδίσει" στο τι αφορά το Scoring!

Τι θα θέλει να pi αυτό?
Χάνι στο 1 vs 1, όμως κερδίζει στο 5 vs 5 (το τι αφορά τους πιο πόλους πόντους)?

Ότι είναι καλύτερος παίχτης?
Μονο γιατί μπορεί να βάζει πιο πόλους πόντους στο 5 vs 5?

Εγώ πιστεύω πάντως πως όχι, επειδή δεν πιστεύω να κέρδιζε η ομάδα του, και ας ήταν η ίδια καλή, σαν αυτή του Διαμαντίδη.

Ο Διαμαντίδης κάνει την Ομάδα του καλύτερα, ο Iverson τους Personal Stats!


Για παράδειγμα, δεν πιστεύω πως θα μπορούσε ένας Iverson να πάρει με την CSKA τον Τίτλο εναντίον την Maccabi.
Ο Iverson θα έβαζε ίσος 30-40 Πόντους, όμως η Ομάδα του θα έχανε.
Ο Παπαλουκάς όμως...

Η επίθεση δεν είναι να βάζει ένας 100 Πόντους, είναι να υπάρχει σε όλες τις θέσεις Scorer, που δεν αφήνουν τι προσοχή του αντιπαλου να συγκεντρωθεί από σε λίγους.

Η άμυνα πάλι δεν είναι να πηδάς ψιλά, να τρέχεις γρήγορα, και να το κανεις αυτό σε κάθε φάση.

Είναι το να διαβάζεις τον αντίπαλο, να το φέρεις σε παγίδες, να τον κλίνης με σωστό στήσιμο τους διαδρόμους, και να τον πιέζεις να πάρει κακό σουτ.
Και μετά να υπάρχει το κατάλληλο στήσιμο να παίρνεις το Rebound!

Για παράδειγμα.

Η Γάλλοι είχαν στο Ευρωμπάσκετ το πιο αθλητικό Team τις διοργάνωσης, έτσι δεν ήταν?

Με αυτό το πολύ te τρέξιμο και το πιδιγμα κατάφεραν να δημιουργήσουνε στον αντίπαλο μέσον ορος 15 ΤΟ.

Η Ελλάδα ανάγκασε τον Αντίπαλο να κάνει κάπου στους 20 ΤΟ.

Και πριν αρχίσουν τώρα το "Aλλο η ομάδα, άλλο ένας μοναδικός παίχτης", θα πρέπει να σκεφτείτε πως ο καλός παίχτης μπορεί να παίξει και σε ομαδικό επίπεδο καλά.

Όπως ηπα, πιστεύω πως στο ΝΒΑ η "καλή" παίχτης είναι πολύ εγωιστές και για αυτόν τον λόγο δεν θα μπορέσουν να παίξουν καλά στην άμυνα η στην εποίθηση!
NBAholic
QUOTE
Αμα το παρουμε ετσι, ολοι οι μπασκετμπολιστες που εχουν ονειρο να παιξουν στο NBA χρωστανε την καριερα τους σε αυτο (ναι, πολλοί είχαν και το ταλέντο, αλλά ακόμη και να μην το ασκούσαν, θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν κάπου αλλού). Δηλαδη ο Ντραζεν Πετροβιτς εγινε αυτο που εγινε επειδη ειχε απωτερο σκοπο να παιξει στο NBA? Ο Σαμπονις? Ο Κουκοτς? Ο Ρατζα? Δεν ειναι ετσι... Αυτοι μαθανε το μπασκετ σε αλλες σχολες, και το μαθανε πολυ καλα. Δε μαθανε μπασκετ στο NBA, στις χωρες τους το μαθανε. Ο Γκαλης εμαθε μπασκετ στην Αμερικη και σε κολεγιο. Οχι στο NBA.


Όχι όλοι φυσικά, αλλά ναι, για εμένα, το ότι μερικοί παίχτες των ΗΠΑ (εκεί όπου το ΝΒΑ διαφημίζεται περισσότερο) παίζουν στο ΝΒΑ, το οφείλουν στο παράδειγμα. Ο Κόμπι, για παράδειγμα, έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ότι σαν παιδί και έφηβος παρακολουθούσε κάθε κασέτα ή CD με τον Τζόρνταν (λογικά με εισαγωγές από ΗΠΑ, μιας και πέρασε πολύν καιρό στην Ιταλία) και μετά καθόταν ευλαβικά επί ώρες προσπαθώντας να το κατανοήσει/"αναπαράγει". Χωρίς φυσικά να αναφερθώ καν στον πατέρα του, πρώην ΝΒΑερ, που του έδωσε το αρχικό κίνητρο. Οπότε, μάλλον χρωστούσε πολλά στο ΝΒΑ (έστω σε συγκεκριμένους παίχτες), πρωτού καν παίξει εκεί.

Με την αντίθετη λογική (με τη δική σου, δηλαδή), είναι σα να λες ότι όλοι οι μεταγενέστεροι παίχτες που δεν πρόλαβαν τον Γκάλη, το Γιαννάκη και τους άλλους, αλλά τους παρακολούθησαν πολύ σαν παιδιά και έφηβοι, δεν τους χρωστούν απολύτως τίποτα σαν παίχτες, πέραν ίσως από ένα γενικό και αόριστο σεβασμό που ακόμη και άσχετοι με τον αθλητισμό θα απέτειαν.

QUOTE
Ακομη, δεν αναφερεσαι καθολου στους υπολοιπους παιχτες της τοτε εθνικης: Τον Γιαννακη τον Φασουλα και τον Χριστοδουλου. Και αυτοι στο NBA οφειλουν την καριερα τους? Ηταν κι αυτοι μεγαλοι παιχτες, μπορει ο Νικ να ηταν φαινομενο, αλλα και οι υπολοιποι 3 της παρεας ηταν παιχταραδες και συνεβαλαν τα μεγιστα. Δεν ημασταν οτι ειναι η τωρινη Γερμανια, με 1 σουπερ σταρ και τους υπολοιπους κομπαρσους.
Ειχαμε 4 σουπερ σταρ με πρωτο βιολι τον Γκαλη. Δεν ηταν ο Γκαλης και οι αλλοι τιποτα...


Πήρα το παράδειγμα του Γκάλη, γιατί ήταν Αμερικανοαναθρεμμένος, όχι γιατί οι άλλοι "δεν ήταν τίποτα". Κι όχι, ο Γιαννάκης, ο Φασούλας και ο Χριστοδούλου δε χρωστούν τίποτα στο ΝΒΑ, μιας και (με πολύ μικρές χρονικά μόνο εξαιρέσεις για τους πρώτους δύο), πέρασαν όλα τα χρόνια τους εδώ και εναρμονίστηκαν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
NBAholic
QUOTE
Ο Iverson μπορεί να χάσει εναντίον τον Διαμαντίδη, όμως αν πεζή σε ομαδικό επίπεδο εναντίον μια Ομάδα με τον Διαμαντίδη μπορεί να τον "κερδίσει" στο τι αφορά το Scoring!

Τι θα θέλει να pi αυτό?
Χάνι στο 1 vs 1, όμως κερδίζει στο 5 vs 5 (το τι αφορά τους πιο πόλους πόντους)?

Ότι είναι καλύτερος παίχτης?
Μονο γιατί μπορεί να βάζει πιο πόλους πόντους στο 5 vs 5?

Εγώ πιστεύω πάντως πως όχι, επειδή δεν πιστεύω να κέρδιζε η ομάδα του, και ας ήταν η ίδια καλή, σαν αυτή του Διαμαντίδη.

Ο Διαμαντίδης κάνει την Ομάδα του καλύτερα, ο Iverson τους Personal Stats!


Το θέμα είναι ότι συγκρίνεις παίχτες που παίζουν όχι μόνο σε διαφορετικό επίπεδο, αλλά έχουν και διαφορετικούς ρόλους στην ομάδα τους. Ο Άιβερσον (τον οποίο, όπως έχω ξαναπεί, δεν πολυσυμπαθώ) παίζει σε ομάδα που έχει ανάγκη από ένα μεγάλο πρωταγωνιστή, γιατί δεν προνόησαν (όπως οι Πίστονς, πχ) να εξασφαλίσουν 2-3 καλούς (τουλάχιστον πριν το Γουέμπερ) ούτε έχουν την κατάλληλη χημεία. Ο Διαμαντίδης παίζει σε ομάδα με πολλούς πρωταγωνιστές και καλή χημεία και δεν είναι παρά ένας τροχός. Όσο έπαιζε στον Ηρακλή, παρότι παρέμενε πιο ομαδικός από τον Άιβερσον, δεν κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα στην elite του ελληνικού μπάσκετ, παρότι έπαιζε σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού απ'τον ΑΙ. Αναμενόμενο, βέβαια, αφού ο Ηρακλής δεν είχε τους παίχτες που έχει ο Παναθηναϊκός. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει το Διαμαντίδη γιατί δεν έφτασε τελικό με τον Ηρακλή, αλλά ομοίως κανείς δεν κατηγορεί τον Άιβερσον για το ίδιο (αν και μια φορά το έκανε).

Εν πάση περιπτώσει, δεν μπορώ να συγκρίνω τον Άιβερσον και το Διαμαντίδη, διότι ο δεύτερος δεν έχει δείξει την αξία του σαν πρωταγωνιστής σε ομάδα ανώτατου επιπέδου. Ειλικρινά, δεν είναι το ίδιο με το να έχεις ένα σωρό καλούς συμπαίχτες (αναλογικά με την ισχύ του πρωταθλήματός σου) και η ομάδα να μπορεί να προχωρά ακόμη κι όταν δεν είσαι σε μέρα με το να έχεις να τραβάς το κάρο στο ανώτατο επίπεδο με μέτριο (αναλογικά) υλικό γύρω σου.
Alexmei
Η ομάδα που αποκαλείτε dream team θα πιάσει πάτο επειδή ο Morfi είναι μαζί τους. tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif Ούτος η άλλος μόνο μία ήταν η αληθινή dream team και ήταν του Michael Jordan και Majic Johnson κτλ κτλ.
morfi
QUOTE(qspock @ May 18 2006, 05:27 AM)
Αλλα τον Jordan τον βλεπατε λογω του αθλου του 87, της εθνικης και του Αρη.
*

Τουλαχιστον για μενα δεν ισχυει αυτο.Γραμμενο τον εχω γκαλη και τον καθε γκαλη...

QUOTE(Tollys2004 @ May 19 2006, 12:18 PM)
Το ότι συγκρίνω τον Iverson η τον Parker με τον Διαμαντίδη και τον Παπαλουκά είναι το γιατί είναι όλη PGs!
*

Η διαφορα, αυτο που δεν μπορειτε να καταλαβετε ειναι οτι ο αιβερσον ειναι απο τους καλυτερους παιχτες στον κοσμο ενω ο παπαλουκας απο τους καλυτερους στην ευρωπη...
Α ναι και ο παπαλουκας παιζει για τα λεφτα, ο αιβερσον το γουσταρει...

QUOTE(Tollys2004 @ May 19 2006, 12:18 PM)
Ο Iverson μπορεί να χάσει εναντίον τον Διαμαντίδη, όμως αν πεζή σε ομαδικό επίπεδο εναντίον μια Ομάδα με τον Διαμαντίδη μπορεί να τον "κερδίσει" στο τι αφορά το Scoring!
*

Δεν προκειται να χασει ο αιβερσον απο τον διαμαντιδη... Μαλλον μου φαινεται κακο εκανε το ευρωπαικο που πηραμε.Πηραν τα μυαλα σας αερα και μου συγκρινεται τον αιβερσον με τον καθε ασχετο διαμαντιδη...
Ελεος...

QUOTE(Tollys2004 @ May 19 2006, 12:18 PM)
Για παράδειγμα, δεν πιστεύω πως θα μπορούσε ένας Iverson να πάρει με την CSKA τον Τίτλο εναντίον την Maccabi.
*

Ενας αιβερσον παραλιγο να σηκωσει το πρωταθλημα του ΝΒΑ, στην ευρωλιγκα θα κωλονε?

QUOTE(Tollys2004 @ May 19 2006, 12:18 PM)
Ο Iverson θα έβαζε ίσος 30-40 Πόντους, όμως η Ομάδα του θα έχανε.
Ο Παπαλουκάς όμως...
*

Ενω ο παπαλουκας θα μπορουσε να οδηγησει τους σιξερς στους τελικους του ΝΒΑ... 24.gif
Ας ερχοταν να παιξει ο αιβερσον στην ομαδα σου και ας του ελεγες οχι γιατι εχεις τον παπαλουκα... 24.gif


QUOTE(Tollys2004 @ May 19 2006, 12:18 PM)
Όπως ηπα, πιστεύω πως στο ΝΒΑ η "καλή" παίχτης είναι πολύ εγωιστές και για αυτόν τον λόγο δεν θα μπορέσουν να παίξουν καλά στην άμυνα η στην εποίθηση!
*

Τωρα θα ηθελα να πω κατι για την ελλαδαρα σας αλλα εχω ηδη μια κιτρινη καρτα...
dizzy_fingers
QUOTE(Alexmei)
Η ομάδα που αποκαλείτε dream team


Όλος ο κόσμος έχει σταματήσει να αποκαλεί αυτήν την ομάδα Dream Team εδώ και χρόνια...που ζεις βρε, στο 1994 tongue.gif?

QUOTE(morfi)
Α ναι και ο παπαλουκας παιζει για τα λεφτα, ο αιβερσον το γουσταρει...

Χαζή άποψη αφού κανείς δεν φτάνει σε υψηλό επίπεδο μόνο κυνηγώντας τα λεφτά αλλά ας το δεχτούμε, αφού σαν Ολυμπιακός θεωρείς ότι πληγώθηκες...τί πράγμα κι αυτό με τους οπαδούς, ούτε οι γυναίκες δεν κρατάνε τέτοια μούτρα και για τόσο χρόνο..

QUOTE(morfi)
Πηραν τα μυαλα σας αερα και μου συγκρινεται τον αιβερσον με τον καθε ασχετο διαμαντιδη...

Από τα μέχρι τώρα ποστ σου, έχω καταλάβει ότι στα μαθήματα τακτ, είχες κάνει κοπάνα, οπότε κι εδώ παρόλη την υπερβολή, θεωρώ πως δεν πιστεύεις ότι ο καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκας είναι άσχετος, κι απλά το γράφεις για να τονίσεις τη διαφορά μεταξύ των δύο παιχτών...έτσι δεν είναι???


QUOTE(morfi)
Τωρα θα ηθελα να πω κατι για την ελλαδαρα σας αλλα εχω ηδη μια κιτρινη καρτα...

Μα δεν έγραψε τίποτα για την ελλαδάρα μας ώστε να του απαντήσεις εσύ...χαίρομαι που συγκρατήθηκες, ελπίζω να το κάνεις και πιο συχνά...


Ακόμα, πάντως, δεν έχω καταλάβει τη λογική των 1on1 συγκρίσεων...
Anaz
Μηπως υπερβαλλετε λίγο με τον Παπαλουκα??Εκανε μια πολυ καλη χρονια κ θα τον βγαλουμε ξαφνικα το καλυτερο πλει μεκερ του κοσμου...??ΗΜΑΡΤΟΝ.. 71.gif

QUOTE
Τουλαχιστον για μενα δεν ισχυει αυτο.Γραμμενο τον εχω γκαλη και τον καθε γκαλη..
Απο τα λεγομενα σου συμπεραινω οτι εισαι κατω των 25..Κ εχω να σου πώ οτι Toν Γκαλη κ τον υπολοιπους μπορει να τους εχεις οσο γραμμενους θες ομως ειτε το θες ειτε οχι αυτοι ηταν που ανεβασαν-μη πω εφεραν-το μπασκετ στην Ελλαδα κ το εκαναν μοδα με αποτελεσμα οταν εσυ ησουν μικρος να ασχοληθεις μαζι του κ να μεγαλώσεις με αυτο!Αν δεν υπηρχαν αυτοι ειναι πολυ πιθανο να μην ειχες ασχοληθει καν οποτε να μην ειχες την ευκαιρια να θαυμασεις τον Τζορνταν κ τους λοιπους ΝΒΑερς!Οποτε εμμεσως τους χρωστας-αμε..!!
Σιγουρα το ΝΒΑ ειναι αυτο που εδωσε την μεγαλη ωθηση στο αθλημα κ το ανεβασε παγκοσμιως,ΟΜΩΣ μη ξεχνατε οτι ΝΒΑ υπηρχε κ πολυ πριν το 87,ποιος όμως ασχολουνταν εδω στην Ελλαδα??Ειπαμε..ειμαστε γενια του Τζορνταν αλλα αν δεν υπηρχε Γκαλης ισως να μην υπηρχε Τζορνταν για μας..!Το αν ηταν ο ιδιος επηρρεασμενος απ'τον ΝΒΑ(λογικο) μου ειναι αδιαφορο..Τα ΔΙΚΑ ΤΟΥ επιτευγματα ηταν αυτα που ανεβασαν το μπασκετ στην Ελλαδα κ δεν το χρωστα σε κανεναν..(*οπου Γκαλης βαλτε Εθνικη του 87)
Δηλαδη αν το παμε ετσι κ τα μικρα που θα μεγαλωσουν με τη γενια του Διαμαντιδη κ των λοιπων που πηραν το καλοκαιρι το ευρωπαικο θα το χρωστανε κ αυτα στο ΝΒΑ επειδη ο Διαμαντιδης μικρος θαυμαζε τον Τζορνταν??

Για να καταλαβετε καλυτερα ποσο αρρηκτα συνδεδεμενος ειναι το ενδιαφερον του κοσμου με τις επιτυχιες της Εθνικης κ των ελληνικων ομαδων σκεφτειτε το εξης:Στα μεσα του 90 όταν το μπασκετ ηταν στα ντουζενια του ειχε προηγηθει η επιτυχια της Εθνικης,οι μεγαλες ομαδες του Αρη κ του Παοκ κ μετα ο Οσφπ κ ο Παο με τις μεγαλες ευρωπαικες επιτυχιες αλλα κ η μετεπειτα Εθνικη της Ατλαντα!Τοτε λοιπον ολοι ασχολουμασταν κ θαυμαζαμε παρα πολυ το ΝΒΑ-οχι μονο τον Τζορνταν-ξεραμε απ'εξω κ ανακατωτα εκατονταδες παιχτες,μαζευαμε τις περιβοητες καρτες της upper-deck κ τα αυτοκολλητα της panini, τρεχαμε στα playgrounds για μονακια κ επικρατουσε μια μπασκετο-ΝΒΑ-μανια! Μετα το 98 το μπασκετ στην Ελλαδα επεσε,η Εθνικη αποτυγχανε να εκπληρωσει τις προσδοκιες μας,οι ελληνικες ομαδες(με μονη εξαιρεση τον Παο) εξαφανιστηκαν απ'τη κορυφη της Ευρωπης..Κ ρωτω:ΤΩΡΑ..τα παιδια που μεγαλωσαν με αυτα τα δεδομενα στο μπασκετ(μετα το 98) βλεπετε να ασχολουνται με το ΝΒΑ????Που ειναι ΟΛΑ αυτα τα πιτσιρικια που ειχαν τιγκαρει τις ακαδημιες του μπασκετ???Που ειναι οι upper-deck?Που ειναι τα panini??η μπασκετουλα η Jordan Pro,τα μπασκετικα παπουτσια του Σακ,του Τζορνταν που πουλαγαν σαν τρελα,οι μπλουζες,τα περικαρπια,οι μπαλες με το logo των ομαδων??ΟΛΑ αυτα τα προιντα του ΝΒΑ που πουλαγανε απιστευτα στην Ελλαδα κ τωρα οι πωλησεις τους έχουν πεσει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ οφειλεται στην αποχωρηση του ΤΖορνταν?? Ο Λεμπρον,ο Κομπι,ο Γουειντ,ο Μακγκρειντι,ο Νοβιτσκι ειναι δα ΤΟΣΟ χειροτεροι απ'τη γενια Τζορνταν?? Γιατι ελαχιστοι πιτσιρικαδες τους γνωριζουν ή ασχολουνται μαζι τους?? ή μηπως εχασε (ξαφνικα)πλεον τοσο απ'την εμπορικοτητα του,γιατι στην Αμερικη η ιδια τρελα βλεπω να επικρατει... wink.gif
Ασε δε που απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σας πω οτι τωρα με την επιτυχια το καλοκαιρι κ την ανοδο του Ολυμπιακου που το μπασκετ γινεται λιγο πιο ενδιαφερον,εχει αρχισει δειλα δειλα να τονωνεται κ το ΝΒΑ στην Ελλαδα..Αυτα τα πιτσιρικια θα ξεκινησουν να βλεπουν ΝΒΑ χαρη σε αυτους κ πολυ πιθανο να γινουν η γενια Λεμπρον..

Εξαλλου..Κ εγω προσωπικα δεν ξερω αν θα'χα ασχοληθει τοσο με το ΝΒΑ αν δεν ζουσα το ΤελΑβιβ,τη Σαραγοσα,το Παρισι,τη Ρωμη..κ γενικοτερα αν δεν υπηρχε ο Ολυμπιακος,ο Παο,ο Αρης,ο Παοκ,η Αεκ κ η Εθνικη...Κ ολα τα παραπανω ειναι βεβαια αποτελεσματα του 87..
Alexmei
QUOTE
Όλος ο κόσμος έχει σταματήσει να αποκαλεί αυτήν την ομάδα Dream Team εδώ και χρόνια...που ζεις βρε, στο 1994 tongue.gif?


καλός καιρός τότε.... απλός είπα dream team γιατί έτσι λέει το τόπικ. tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Dromeas7
Λοιπόν επειδή τώρα τα διαβασα τα ποστ και μπορώ να πω οτι έχει ξεφύγει το θέμα να σας πω οτι ο Iversοn με την Ολύμπια Λαρισας να έπαιζε το πρωτάθλημα παίζει και να το έπαιρνε.

Ιεροσυλία όλα τα παραπάνω.Είναι γεγονός ότι οι μεγάλοι παίχτες του NBA απλά δεν χωράνε σε συγκρίσεις.

Ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς αν πάνε τώρα στο Nba υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές πιθανότητες να σκουπίζουν τον παγκο και ας θεωρούνται 2 απο τους καλύτερους PG στην Ευρώπη.

Το γεγονός οτι οι Σκάουτερ του NBA τσεκάρουν τον οποιο Ευρωπαίο παίχτη 1-2 χρόνια μπορεί και παραπάνω μέχρι να πουν ότι αυτός κάνει για το NBA νομίζω οτι τα λέει όλα.Το γεγονός ότι ο Μασιγιάουσκας έχει 2.0 πόντους μόνο μέσο όρο πάλι τα λέεει όλα.

Καλά τώρα το συνειδητοποιώ σύγκρινες τον Answer με τον Διαμαντιδη??!ΕΛΕΟΣ

Εξάλλου αν κάποιος παίχτης μπορεί να βάλει 30-40 πόντους στην Ευρώπη που τα σκορ κημαίνοντε απο 60 ως 80 πόντους βγάλε τα ποσοστά και θα δεις τη οτι αν ο Iverson παίξει στην Ευρωλίγκα με την Αλμπα Βερολίνου και βάζει π.χ. 28.7 πόντους μέσο όρο τότε να είσαι σίγουρος ότι η Αλμπα στους 8 θα έφτανε σίγουρα!!

Λοιπόν προτείνω στον Μορφή και τον Χόλικ τη δημιουργεία κλειστής οργάνωσης για να διαφυλάξουμε το αγαπημένο μας NBA.Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μορφής .Οχι άλλο κάρβουννο αδέρφια!!!Τέρμα τα ψέματα - εδώ και τώρα Legalize it icon_drunk.gif Ουπς τα μπέρδεψα peace.gif
Dromeas7
QUOTE(Anaz @ May 20 2006, 08:54 AM)
Για να καταλαβετε καλυτερα ποσο αρρηκτα συνδεδεμενος ειναι το ενδιαφερον του κοσμου με τις επιτυχιες της Εθνικης κ των ελληνικων ομαδων σκεφτειτε το εξης:Στα μεσα του 90 όταν το μπασκετ ηταν στα ντουζενια του ειχε προηγηθει η επιτυχια της Εθνικης,οι μεγαλες ομαδες του Αρη κ του Παοκ κ μετα ο Οσφπ κ ο Παο με τις μεγαλες ευρωπαικες επιτυχιες αλλα κ η μετεπειτα Εθνικη της Ατλαντα!Τοτε λοιπον ολοι ασχολουμασταν κ θαυμαζαμε παρα πολυ το ΝΒΑ-οχι μονο τον Τζορνταν-ξεραμε απ'εξω κ ανακατωτα εκατονταδες παιχτες,μαζευαμε τις περιβοητες καρτες της upper-deck κ τα αυτοκολλητα της panini, τρεχαμε στα playgrounds για μονακια κ επικρατουσε μια μπασκετο-ΝΒΑ-μανια! Μετα το 98 το μπασκετ στην Ελλαδα επεσε,η Εθνικη αποτυγχανε να εκπληρωσει τις προσδοκιες μας,οι ελληνικες ομαδες(με μονη εξαιρεση τον Παο) εξαφανιστηκαν απ'τη κορυφη της Ευρωπης..Κ ρωτω:ΤΩΡΑ..τα παιδια που μεγαλωσαν με αυτα τα δεδομενα στο μπασκετ(μετα το 98) βλεπετε να ασχολουνται με το ΝΒΑ????Που ειναι ΟΛΑ αυτα τα πιτσιρικια που ειχαν τιγκαρει τις ακαδημιες του μπασκετ???Που ειναι οι upper-deck?Που ειναι τα panini??η μπασκετουλα η Jordan Pro,τα μπασκετικα παπουτσια του Σακ,του Τζορνταν που πουλαγαν σαν τρελα,οι μπλουζες,τα περικαρπια,οι μπαλες με το logo των ομαδων??ΟΛΑ αυτα τα προιντα του ΝΒΑ που πουλαγανε απιστευτα στην Ελλαδα κ τωρα οι πωλησεις τους έχουν πεσει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ οφειλεται στην αποχωρηση του ΤΖορνταν?? Ο Λεμπρον,ο Κομπι,ο Γουειντ,ο Μακγκρειντι,ο Νοβιτσκι ειναι δα ΤΟΣΟ χειροτεροι απ'τη γενια Τζορνταν?? Γιατι ελαχιστοι πιτσιρικαδες τους γνωριζουν ή ασχολουνται μαζι τους?? ή μηπως εχασε (ξαφνικα)πλεον τοσο απ'την εμπορικοτητα του,γιατι στην Αμερικη η ιδια τρελα βλεπω να επικρατει... wink.gif
Ασε δε που απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σας πω οτι τωρα με την επιτυχια το καλοκαιρι κ την ανοδο του Ολυμπιακου που το μπασκετ γινεται λιγο πιο ενδιαφερον,εχει αρχισει δειλα δειλα να τονωνεται κ το ΝΒΑ στην Ελλαδα..Αυτα τα πιτσιρικια θα ξεκινησουν να βλεπουν ΝΒΑ χαρη σε αυτους κ πολυ πιθανο να γινουν η γενια Λεμπρον..

Εξαλλου..Κ εγω προσωπικα δεν ξερω αν θα'χα ασχοληθει τοσο με το ΝΒΑ αν δεν ζουσα το ΤελΑβιβ,τη Σαραγοσα,το Παρισι,τη Ρωμη..κ γενικοτερα αν δεν υπηρχε ο Ολυμπιακος,ο Παο,ο Αρης,ο Παοκ,η Αεκ κ η Εθνικη...Κ ολα τα παραπανω ειναι βεβαια αποτελεσματα του 87..
*



Πολύ σψστή η παρατήρηση σου Anaz νομίζω ότι τα λεει όλα....Αλλά να μου συγκρίνεται τον Αιβερσον με τον Διαμαντίδη???!?!?!?!?!?!?!ΕΛΕΟΣ!!
Warrior
QUOTE(qspock @ May 18 2006, 03:27 AM)
ΥΓ: Πω πω, πολυ νιατο ρε παιδι μου εδω μεσα, που ειναι η πρωτη (μετα τα πετρινα χρονια) γενια ελληνων μπασκετοφιλων? Να υπερασπιστουμε την νεοτερη ιστορια μας ρε παιδι! tongue.gif
*


Αυτο αναρωτιεμαι και γω...

Οι αποψεις μου ταυτιζονται με αυτες του qspock και του Αnaz! thumbsup.gif

Παρολο που δεν με εχουν παρει και τα χρονια... biggrin.gif
morfi
QUOTE(Anaz @ May 20 2006, 08:54 AM)
Απο τα λεγομενα σου συμπεραινω οτι εισαι κατω των 25..Κ εχω να σου πώ οτι Toν Γκαλη κ τον υπολοιπους μπορει να τους εχεις οσο γραμμενους θες ομως ειτε το θες ειτε οχι αυτοι ηταν που ανεβασαν-μη πω εφεραν-το μπασκετ στην Ελλαδα κ το εκαναν μοδα με αποτελεσμα οταν εσυ ησουν μικρος να ασχοληθεις μαζι του κ να μεγαλώσεις με αυτο!Αν δεν υπηρχαν αυτοι ειναι πολυ πιθανο να μην ειχες ασχοληθει καν οποτε να μην ειχες την ευκαιρια να θαυμασεις τον Τζορνταν κ τους λοιπους ΝΒΑερς!Οποτε εμμεσως τους χρωστας-αμε..!!
*

Και στο ξαναλεω... Ειχα δει τον γκαλη και τον γιαννακη να παιζουν και δεν μου εκαναν καθολου μα καθολου αισθηση!Ξεκινησα να ασχολουμε με το αθλημα λογω ΝΒΑ και μονο!!!!

QUOTE(Anaz @ May 20 2006, 08:54 AM)
Σιγουρα το ΝΒΑ ειναι αυτο που εδωσε την μεγαλη ωθηση στο αθλημα κ το ανεβασε παγκοσμιως,ΟΜΩΣ μη ξεχνατε οτι ΝΒΑ υπηρχε κ πολυ πριν το 87,ποιος όμως ασχολουνταν εδω στην Ελλαδα??Ειπαμε..ειμαστε γενια του Τζορνταν αλλα αν δεν υπηρχε Γκαλης ισως να μην υπηρχε Τζορνταν για μας..!
*

Και αν δεν υπηρχε τζορνταν και ΝΒΑ δεν θα μιλαγαμε για μπασκετ τωρα...

QUOTE(Anaz @ May 20 2006, 08:54 AM)
Δηλαδη αν το παμε ετσι κ τα μικρα που θα μεγαλωσουν με τη γενια του Διαμαντιδη κ των λοιπων που πηραν το καλοκαιρι το ευρωπαικο θα το χρωστανε κ αυτα στο ΝΒΑ επειδη ο Διαμαντιδης μικρος θαυμαζε τον Τζορνταν??
*

Τα μικρα ηδη το εχουνε ξεχασει... Θυμονται μονο το euro...

QUOTE(Anaz @ May 20 2006, 08:54 AM)
Κ ρωτω:ΤΩΡΑ..τα παιδια που μεγαλωσαν με αυτα τα δεδομενα στο μπασκετ(μετα το 98) βλεπετε να ασχολουνται με το ΝΒΑ????Που ειναι ΟΛΑ αυτα τα πιτσιρικια που ειχαν τιγκαρει τις ακαδημιες του μπασκετ???Που ειναι οι upper-deck?Που ειναι τα panini??η μπασκετουλα η Jordan Pro,τα μπασκετικα παπουτσια του Σακ,του Τζορνταν που πουλαγαν σαν τρελα,οι μπλουζες,τα περικαρπια,οι μπαλες με το logo των ομαδων??ΟΛΑ αυτα τα προιντα του ΝΒΑ που πουλαγανε απιστευτα στην Ελλαδα κ τωρα οι πωλησεις τους έχουν πεσει ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ οφειλεται στην αποχωρηση του ΤΖορνταν?? Ο Λεμπρον,ο Κομπι,ο Γουειντ,ο Μακγκρειντι,ο Νοβιτσκι ειναι δα ΤΟΣΟ χειροτεροι απ'τη γενια Τζορνταν?? Γιατι ελαχιστοι πιτσιρικαδες τους γνωριζουν ή ασχολουνται μαζι τους?? ή μηπως εχασε (ξαφνικα)πλεον τοσο απ'την εμπορικοτητα του,γιατι στην Αμερικη η ιδια τρελα βλεπω να επικρατει... wink.gif
*

Για πηγαινε ρωτα τους... Ολοι μα ολοι θα σου πουνε οτι κανενας απο αυτους που αναφερεις δεν ειναι σαν τον πιππεν και τον μπαρκλει και οτι το ΝΒΑ εχει χασει την αιγλη του απο τοτε που εφυγε ο τζορνταν...Ολοι το ιδιο λενε.


QUOTE(Anaz @ May 20 2006, 08:54 AM)
Ασε δε που απο προσωπικη εμπειρια μπορω να σας πω οτι τωρα με την επιτυχια το καλοκαιρι κ την ανοδο του Ολυμπιακου που το μπασκετ γινεται λιγο πιο ενδιαφερον,εχει αρχισει δειλα δειλα να τονωνεται κ το ΝΒΑ στην Ελλαδα..Αυτα τα πιτσιρικια θα ξεκινησουν να βλεπουν ΝΒΑ χαρη σε αυτους κ πολυ πιθανο να γινουν η γενια Λεμπρον..
*

Το ΝΒΑ δεν εχει τονωθει καθολου... που το ειδες εσυ αυτο?Μονο οι φανατικοι πια το παρακολουθουνε...
Και οσο θα υπαρχει ο βλακας ο συριγος που θα λεει οτι η ευρωλιγκα ειναι καλυτερη απο το ΝΒΑ τοσο πιο πολυ θα πιστευω οτι η ευρωπη και ειδικα οι ελληνες δεν ξερουν μπασκετ.
morfi
QUOTE(Dromeas7 @ May 20 2006, 12:50 PM)
Λοιπόν επειδή τώρα τα διαβασα τα ποστ και μπορώ να πω οτι έχει ξεφύγει το θέμα να σας πω οτι ο Iversοn με την Ολύμπια Λαρισας να έπαιζε το πρωτάθλημα παίζει και να το έπαιρνε.
*

Οχι μπορει... Θα το επαιρνε με οποιαδηποτε ομαδα και θα εβγαινε και MVP... Και την ευρωλιγκα χαλαρα την ειχε...

QUOTE(Dromeas7 @ May 20 2006, 12:50 PM)
Ιεροσυλία όλα τα παραπάνω.Είναι γεγονός ότι οι μεγάλοι παίχτες του NBA απλά δεν χωράνε σε συγκρίσεις.

Ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς αν πάνε τώρα στο Nba υπάρχουν πάρα μα πάρα πολλές πιθανότητες να σκουπίζουν τον παγκο και ας θεωρούνται 2 απο τους καλύτερους PG στην Ευρώπη.
*

Πεσ'τα ρε δρομεα!!!! πεσ'τα.... 41.gif

QUOTE(Dromeas7 @ May 20 2006, 12:50 PM)
Το γεγονός οτι οι Σκάουτερ του NBA τσεκάρουν τον οποιο Ευρωπαίο παίχτη 1-2 χρόνια μπορεί και παραπάνω μέχρι να πουν ότι αυτός κάνει για το NBA νομίζω οτι τα λέει όλα.Το γεγονός ότι ο Μασιγιάουσκας έχει 2.0 πόντους μόνο μέσο όρο πάλι τα λέεει όλα.
*

Και μην ξεχναμε τον μιλισιτς...

QUOTE(Dromeas7 @ May 20 2006, 12:50 PM)
Καλά τώρα το συνειδητοποιώ  σύγκρινες τον Answer με τον Διαμαντιδη??!ΕΛΕΟΣ
*

Aυτο λεω και εγω... ΕΛΕΟΣ!!!!!

QUOTE(Dromeas7 @ May 20 2006, 12:50 PM)
Λοιπόν προτείνω στον Μορφή και τον Χόλικ τη δημιουργεία κλειστής οργάνωσης για να διαφυλάξουμε το αγαπημένο μας  NBA.Εμπρός στο δρόμο που χάραξε ο Μορφής .Οχι άλλο κάρβουννο αδέρφια!!!Τέρμα τα ψέματα - εδώ και τώρα Legalize it icon_drunk.gif Ουπς τα μπέρδεψα peace.gif
*

Συμφωνω!Μεσα!ΣΤΑ ΟΠΛΑ!!!! banana.gif
qspock
QUOTE(morfi @ May 20 2006, 07:25 PM)
Και στο ξαναλεω... Ειχα δει τον γκαλη και τον γιαννακη να παιζουν και δεν μου εκαναν καθολου μα καθολου αισθηση!


Ε ναι, σιγα τους παιχτες τωρα, περαστικοι ηταν στο χωρο... 24.gif
Ασε που δε συνεργαζονταν και καλα... laugh.gif Για σου ρε μορφη μας εβαλες γυαλια! icon_drunk.gif

QUOTE(morfi)
Και οσο θα υπαρχει ο βλακας ο συριγος που θα λεει οτι η ευρωλιγκα ειναι καλυτερη απο το ΝΒΑ τοσο πιο πολυ θα πιστευω οτι η ευρωπη και ειδικα οι ελληνες δεν ξερουν μπασκετ.


Οι ελληνες ξερουν μπασκετ και πολυ καλο μαλιστα. Οταν καποιος λεει την αποψη του και την τεκμηριωνει δε σημαινει οτι ειναι βλακας. Ισα ισα, ο συγκερκιμενος δημοσιογραφος ξερει το αθλημα οσο κανενας αλλος, ηταν στο χωρο πολυ πριν γεννηθουμε ολοι εδω μεσα, μετεδιδε τους τελικους NBA τη δεκαετια του 80 (οπως ειπε ο holic, δε θυμαμαι ποτε αρχισε αυτο παντως, οι πρωτοι που ειδα εγω ηταν το 87), και οταν λεει κατι τετοιο για το σημερινο NBA, πρεπει να προκαλει αν μη τι αλλο σκεψεις. Επισης εχει πει πως δεν αναφερεται στο οργανωτικο κοματι οπου δε τιθεται θεμα συγκρισης, αλλα στο αγωνιστικο, και κυριως το ενδιαφερον που εχει η regular season του NBA συγκριτικα με την Ευρωλιγκα. Εκει εχουμε one-man show, εδω εχουμε ομαδικο παιχνιδι, το πραγματικο και σωστο μπασκετ δηλαδη. Επισης ειπε οτι καποτε υπηρχε ο Jordan και το one-man show ηταν πετυχημενο, τωρα ομως ολοι θελουν να γινουν jordan. Αλλα αν και σε προσοντα τον φτανουν, δεν εχουν αυτο που ειχε ο Jordan: Επαιζε με μυαλο.

Αυτα ειπε ο Συριγος και δεν απεχουν καθολου απο την πραγματικοτητα. Οι αποψεις του ειναι παντα σοβαρες, τωρα αν αυτο πειραζει καποιους και γι'αυτο τον αποκαλουν οπως τον αποκαλουν, ειναι αλλο θεμα.
Anaz
Morfi δεν συννενοουμαστε...
QUOTE
Για πηγαινε ρωτα τους... Ολοι μα ολοι θα σου πουνε οτι κανενας απο αυτους που αναφερεις δεν ειναι σαν τον πιππεν και τον μπαρκλει και οτι το ΝΒΑ εχει χασει την αιγλη του απο τοτε που εφυγε ο τζορνταν...Ολοι το ιδιο λενε.
Μα τα παιδια που μεγαλωσαν με τις συνθηκες μετα το 98 στην Ελλαδα ηταν πολυ μικροι για να προλαβουν τον Τζορνταν,τον Πιπεν κ τον Μπαρκλει στα καλα..Εγω μιλω για τα παιδια που μεγαλωνουν με τους τωρινους αστερες..Τον Κομπι,τον Πιρς,τον Νας,τον Παρκερ,τον Νοβιτσκι,τον Λεμπρον,τον Γουειντ κλπ.. Μπορει να'χει χασει απ'την αιγλη του αλλα σιγουρα η πτώση δεν ειναι ΤΟΣΟ μεγαλη οπως στην Ελλαδα κ σε αυτο σου ειπα τι φταιει.. Κι ομως απο προσωπική εμπειρια μπορω να σου πώ οτι έχει αρχισει καπως να τονωνεται..Κ θ'αρχισει να αποτυπώνεται κ στα μεσα σε λιγο..θα δεις!

QUOTE
Και την ευρωλιγκα χαλαρα την ειχε...
Καλα αυτο αναλογα την ομάδα που θα'παιζε.. Παντως εδω που τα λεμε ειναι πραγματι ιεροσυλια η συγκριση Παπαλουκα-Αιβερσον..Ασε που ειναι κ (τελειως) διαφορετικοι παιχτες κ αυτος κ ο Διαμαντιδης!
thrylos7
QUOTE
Οχι μπορει... Θα το επαιρνε με οποιαδηποτε ομαδα και θα εβγαινε και MVP... Και την ευρωλιγκα χαλαρα την ειχε...
και τους ολυμπιακούς;;;

QUOTE
Το γεγονός ότι ο Μασιγιάουσκας έχει 2.0 πόντους μόνο μέσο όρο πάλι τα λέεει όλα.
εμένα δε μου λέει τίποτα...
αυτό θίγει τους αμερικάνους σκάουτερ και τους προπονητές της ομάδας, όχι τον παίκτη
dizzy_fingers
QUOTE(thrylos7)
και τους ολυμπιακούς;;;

Και το champions league μη σου πω...τρέμε Ροναλντίνιο!!! laugh.gif

Μου αρέσει που έχουν βγει πάντως τα γερόντια του φόρουμ (= qspock...Anaz δε λέω καθώς δεν σε ξέρω τόσο καλά...ακόμα 19.gif ) και μας λένε ότι δεν "έχουμε ζήσει κατοχή" κλπ κλπ... tongue.gif

Βασικά, πέρα από τον morfi, του οποίου οι απόψεις όπως έχουμε πει δεν μετράνε περισσότερο από τον λόγο του Κατσούλα σε εκκλησιαστική σύνοδο (μου αρέσει που του απαντάτε και με επιχειρήματα 71.gif, λες και θα πιάσουν τόπο), δε βλέπω πού εδώ μέσα έχει ειπωθεί πως, δε χρωστάμε το ότι παίζουμε μπάσκετ στις επιτυχίες του '87 (και είμαι σίγουρος ότι τουλάχιστον μία ψυχή εδώ μέσα, έχει σαν οδηγό την επιτυχία της ΑΕΚ του '68)...
Το "γενιά του Τζόρνταν" που έγραψα προηγουμένως μάλλον παρεξηγήθηκε, καθώς έκανα σαφές πως απλά αυτοί ήταν οι ήρωές μας, αυτούς θαυμάζαμε, δε διαφώνησα στη σημαντικότητα των επιτευγμάτων του '87.

Οι παλαιότεροι μπορεί να είχαν ως ήρωες, τους ίδιους παίχτες που έζησαν από "κοντά" (χρονικά).
Εμείς, και συγκεκριμένα εγώ αφού δε μπορώ να μιλάω εκ μέρους όλων, ΔΕΝ ζήσαμε τον Γκάλη...ζήσαμε τον Τζόρνταν (και κάποιοι άλλοι τον Στόκτοουν.. blink.gif ) και αυτόν είχαμε ως ίνδαλμα.
Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ινδάλματά μας ήταν ο Γκάλης και Σία...
Άλλο πράγμα ο σεβασμός και η αναγνώριση (τα οποία τα έχουμε), κι άλλο πράγμα ο θαυμασμός και η διαλογή προτύπου.
Anaz
QUOTE
Ειχα δει τον γκαλη και τον γιαννακη να παιζουν και δεν μου εκαναν καθολου μα καθολου αισθηση!
Συγγνωμη δηλαδη σε τι υστερουσε ο Γκαλης απ'τους αστερες του ΝΒΑ,εκτος απ'τα καρφωματα??Εκτος οταν λες τον ειχες δει εννοεις στη δυση της καριερας του στον Παο,ή σε κασετες...!
QUOTE
Ξεκινησα να ασχολουμε με το αθλημα λογω ΝΒΑ και μονο!!!!
Ακομη κ αυτο δυσκολευομαι να το πιστεψω..Αλλα κ αν ισχυει εισαι η εξαιρεση!!Ποσο χρονων εισαι κ ποτε ηταν οι πρωτες μπασκετικες σου μνημες,για να καταλάβω..?
QUOTE
Και αν δεν υπηρχε τζορνταν και ΝΒΑ δεν θα μιλαγαμε για μπασκετ τωρα...
Καλα αυτο ηταν ΤΕΛΕΙΩΣ ακυρο!!!! Δηλαδη αν δεν υπηρχε ο Τζορνταν δεν θα υπηρχε η γενια του 87??Δεν θα υπηρχαν ακομη ο Σιγαλας,ο Αλβερτης,ο Τομιτς,ο Ταρλατς,ο Βρανκοβιτς,ο Πασπαλιε,ο Πρελιεβιτς,ο Κορφας?? Ασε που για τους Ελληνες ο Γκαλης προηγηθηκε του Τζορνταν! Κ αυστηρα χρονικα να το δεις εισαι offside!O Τζορνταν αρχισε να γινεται ιδιαιτερα γνωστος απ'το 86!Εκεινα τα χρονια ειχε αρχισει ηδη ετσι κ αλλιως η απιστευτη ανθιση στο ελληνικο μπασκετ.το οτι συνεπαισε μετα με την εποχη Τζορνταν ηταν απλά μια ευτυχης συγκυρια!
Σιγουρα το ΝΒΑ εδωσε ωθηση στο αθλημα-το'πα κ παραπάνω..-αλλα μεχρι εκει..!Μη τρελαθουμε κιολας!!
dizzy_fingers
Αν δεν υπήρχε ο Τζόρνταν δε θα υπήρχαν οι Ράσελ, Τσάμπερλεϊν, Έρβινγκ, Μπερντ, Μάτζικ... 65.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.