Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 5ος τελικός: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 89-76
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
Pages: 1, 2, 3
dizzy_fingers
Μιας και οι φίλοι μας από το άλλο τόπικ αποχωρήσανε και μείναμε εμείς να μιλήσουμε για τα αγωνιστικά, ανοίγω αυτό το τόπικ για να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Να μιλήσουμε δηλαδή για μπάσκετ, να πανηγυρίσουμε (ή όχι) την κατάκτηση του τίτλου, να σχολιάσουμε όμορφα κι ωραία το παιχνίδι, τους παίχτες, τον κόσμο, τους προπονητές, τους διαιτητές, τους σχολιαστές (για την "πεμπτουσία των τελικών" που μόλις είδαμε biggrin.gif)...

Αν προσέξατε ότι δεν αναφέρω στα παραπάνω τις παράγκες και τα κατεστημένα, καλά καταλάβατε, δεν το ξέχασα.
Η οποιαδήποτε αναφορά σε κάτι τέτοιο θα κριθεί ως εμπρηστικό ποστ και ως εκ τούτου θα τιμωρείται με περίσσεια, μάλιστα, αυστηρότητα όπως είχα προειδοποιήσει.

Αν έχετε να εκφράσετε κάποιο παράπονο για τη διαιτησία, χρησιμοποιείστε στοιχεία και όχι ανυπόστατες κατηγορίες. Όπως είπα και στο παρελθόν, η διαιτησία ως μέρος του παιχνιδιού δέχεται κριτικής, αλλά πρώτον δεν είναι μόνο αυτοί το παιχνίδι και δεύτερον άλλο το "έκανε 4 φάουλ υπέρ του ΠΑΟ σήμερα" κι άλλο το "συγχαρητήρια στην παράγκα του Αγγελόπουλου".
Αν δεν καταλαβαίνετε τη διαφορά ανάμεσα σε αυτά τα δύο και θεωρείτε πως είμαστε υπερβολικοί, μην κάνετε καν τον κόπο να γράψετε εδώ.





Πάμε στις αναλύσεις τώρα με πολλή όρεξη.... bball.gif
james
Μεγαλα ματς, μεγαλες ομαδες. Ο Ολυμπιακος αλρως ανταγωνιστικος, αλλα δεν εχει ακομα το ειδικο βαρος και την εμπειρια περισσοτερο για να παρει παιχνιδια τυπου do or die.

Συγχαρητηρισα την Ομοδαρα μας 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif 77.gif
dizzy_fingers
Λοιπόν, για τα υπόλοιπα τώρα, απλά να συγχαρώ τον Παναθηναϊκό για την πανάξια κατάκτηση του φετινού τίτλου.
Δε θα τον συγχαρώ όμως για το ότι μου στέρησε ένα καλό ανταγωνιστικό τέλος στον μοναδικό τελικό της σειράς που κατάφερα να δω.

Σε αυτό δε "φταίει" μόνο αυτός αλλά φταίει (χωρίς εισαγωγικά) και ο Ολυμπιακός με τις κάκιστες επιλογές του στο τέλος.
Μπορεί το κρίσιμο τρίποντο που δε μπήκε ποτέ, του Ματσιγιάουσκας μετά το περίφημο 3p του Σισκάουσκας, να μην ήταν αποτέλεσμα κακής επίθεσης...ωστόσο ότι προηγήθηκε και ακολούθησε αυτού μας θύμισε τον κακό Ολυμπιακό όλης της υπόλοιπης χρονιάς αμυντικά και επιθετικά.

Πιστεύω πως εκεί φάνηκε αυτό που λέγανε τα παιδιά τόσο καιρό, ότι θα μετρήσει δηλαδή η έδρα και η εμπειρία.

Μεγάλη εμφάνιση από τον Παπανικολάου (αυτό ήταν δίχως άλλο το κρυφό χαρτί του Ζοτς που λέγανε όλοι τελικά) που σκότωσε την πρώην ομάδα του. Ειλικρινά, αν μετά από αυτήν την εμφάνιση δεν κερδίσει τη συμπάθεια των σκληροπυρηνικών δεν ξέρω τί άλλο μπορεί να το καταφέρει.

Ο Σχορτσιανίτης, που έχω την εντύπωση πως θα ήταν το αντίστοιχο χαρτί του Γκέρσον, δε μπήκε ποτέ στον αγώνα, ο Ντόμερκαντ επίσης...γενικά με εξαίρεση τον συγκλονιστικό Μάτσε (που όμως στο τέλος οι αποτυχημένες προσωπικές του προσπάθειες μόνο κακό έκαναν στην προσπάθεια της ομάδας να μειώσει), μου φάνηκε ότι είδα τον Ολυμπιακό του φετινού χειμώνα.


Περιμένω να διαβάσω συνεντεύξεις από προπονητές, μου άρεσε πάρα πολύ το κλίμα ανάμεσα στους δύο άντρες απόψε (η αγκαλιά μέσα στο παιχνίδι, το καλάμι του γκέρσον...ωραία πράγματα).


Σε γενική ανάλυση, ως παιχνίδι ήταν απίστευτο μέχρι τα μέσα του 3ου δεκάλεπτου....αμέσως μετά ο παναθηναϊκός κατέκτησε το πρωτάθλημα και το ματς τέλειωσε smile.gif.


Συγχαρητήρια στην καλύτερη ομάδα των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα, στον πρωταθλητής ελλάδας, στον κυπελλούχο ελλάδας, στον βασιλιά της ευρώπης.
Ήταν το τέλειο κλείσιμο για αυτήν την ομάδα την οποία θα συζητάμε πολύ στα μελλοντικά χρόνια...
mgg
Εγω πιστευω πως ο Ολυμπιακος δεν ειχε σε μερα καποιους παικτες βαρομετρα (Σοφοκλης, Πεν) και με πολυ φρεσκους τους παικτες του Παναθηναικου ηταν δυσκολο να διεκδικησει τον τιτλο. Δεν περιμενα τετοια φρεσκαδα
Ο Παπανικολαου χθες ειπα οτι πρεπει να παρει περισσοτερες ευκαιριες και δικαιωθηκα! biggrin.gif Για μια ακομη φορα δε μου αρεσε ο Μπετσιροβιτς ο οποιος ειναι καλος γκαρντ αλλα 'βραχυκυκλωνει' συχνα. Ακομα, το παρακανε ο Παναθηναικος με τα τριποντα αλλα του βγηκε ορισμενες φορες και ξεκολλησε(βλεπε Σισκαουσκας). Ο Ολυμπιακος ενταξει, εδειξε στον Παναθηναικο οτι επιστρεφει και κερδισε τις εντυπωσσεις στο τελος της χρονιας με πολλες υποσχεσεις για τη νεα σεζον στην οποια νομιζω πως δεν πρεπει να συνεχισει ο Ακερ (τουλαχιστον). Για τους διαιτητες δε θα πω τιποτα αν και εδειξαν οτι ηθελαν να γινουν πρωταγωνιστες. Η ατμοσφαιρα καλη και γενικοτερα καλες εντυπωσεις. . blove.gif
thanos4
Ωραιο ματς κ αυτό. Με διαφορα η καλυτερη σειρα τελικων που εχουμε παρακολουθησει τα τελευταια χρονια.
Ο ΠΑΟ εδειξε οτι ειναι πραγματικα πολυ μεγαλη ομαδα κ οταν θελει ενα ματς πραγματικα το παιρνει.
Η διαιτησια κακη 68.gif και για τις 2 πλευρες με αδικαιολογητες τεχνικες ποινες κατα την γνωμη που χαλασανε τον ρυθμο του αγωνα. (Ειδικα αυτη στο 1ο ημιχρονο στον Ιτουδη νομιζω οτι δεν χρειαζοτανε).
Ο ΠΑΟ ηταν σιγουρα καλυτερος, οπως δειχνουν και τα συνολικα στατιστικα. Αναλυτικα:
Βολες
ΠΑΟ: 80%(28/35) ΟΣΦΠ:65%(19/29)
2π:
ΠΑΟ:68% ΟΣΦΠ:41%
Ριμπαουντ
42-26 υπερ του ΠΑΟ
Ασιστ
15-8 υπερ του ΠΑΟ
Μοναδικο μειον για ΠΑΟ τα λαθη 16-9(κυριως λογω Μπετσιροβιτς που ειχε 5 και 0 ασσιστ).
Αυτα τα λιγα απο εμενα κ συγχαρητηρια σε ΠΑΟ για αυτη την πραγματικα μεγαλη χρονια 77.gif 77.gif κ στον Ολυμπιακο που επιτελους στους τελικους επαιξε το μπασκετ που θα πρεπε να παιζει εδω και καιρο.

ΥΣ: Ο Γκερσον το ραβδι στον παγκο τι το ηθελε??? smiley.gif
dizzy_fingers
Θα μιλήσω κι εγώ για τους διαιτητές, μέτρησα μερικά λάθη, αλλά αυτά έγιναν και στις δύο πλευρές (σαν να το είχε προβλέψει ο Ελληνιάδης μετά την κλήρωση το απόγευμα όταν έλεγε "εύχομαι τα λάθη των διαιτητών να γίνουν εκατέρωθεν" 71.gif )...όμως στο σύνολό τους δεν περνούσαν ούτε το μισό των λαθών που έγιναν από τις δύο ομάδες (16+9=25).
Επομένως, μπορεί να είναι πιο εύκολο να κρίνουμε τα λάθη αυτών παρά των παιχτών, αλλά δεν είναι σε ουδεμία περίπτωση ουσιώδες, ελαφρυντικό, πόσο μάλλον εποικοδομητικό για τη συζήτηση.


Ο Μπετσίροβιτς, όντως παιδιά σήμερα ήταν χώμα, τα άκουσε πολλές φορές από τον Ομπράντοβιτς, αλλά δεν ξύπνησε ποτέ.
Ο Ντικούδης όταν μπήκε δικαίωσε όσους έλεγαν ότι δικαίως δε χρησιμοποιείται από τον coach. Ιδέα μου ήταν ή είναι λίγο πιο αγύμναστος απ'ότι πέρσι το καλοκαίρι (εννοώ τη γράμμωση των μυών του)?
Επίσης, στενοχωρήθηκα που ο Γιαφτόκας δεν πήρε ούτε λεπτό συμμετοχής...
NBAer
Με 2 λογια για τα 5 τελευταια λεπτα που ειδα μονο( sad-smiley-009.gif sad-smiley-009.gif ):

-Ο ΠΑΟ εδειξε πιο ψυχραιμος στο τελος απο τον Ολυμπιακο.
-Οι διαιτητες φοβηθηκαν να παρουνε καποιες σωστες αποφασεις(πχ φαουλ του Βασιλοπουλου στο τελος που δεν ηταν με τιποτα), κατα τη γνωμη μου γιατι φοβουνται μην αδικησουν τον ΠΑΟ.
-Το τριποντο του Σισκαουσκας εκανε τα παντα και εδωσε τη νικη στον ΠΑΟ.

Απο τα 5 λεπτα που ειδα δικαιη η νικη του ΠΑΟ φαινεται, παροτι η διαιτησια τον εσπρωξε λιιιιιιιγο....


Ελπιζω μη θεωρηθει εμπρηστικο το ποστ και να ειναι στα πλαισια που επιτρεπεται η συζητηση για διαιτησια, καθως δεν κανω τιποτα παραπανω απο να λεω τη γνωμη μου καθαρα και απλα, χωρις υποκρισια και χωρις εμπαθεια ή συμπαθεια προς μια ομαδα.... rolleyes.gif
Igor
Ο Παναθηναικος ειναι Πρωταθλητης Ελλαδας για το 2007 λοιπον.
Εδειξε οτι ηταν αποφασισμενος να παρει τον τιτλο αυτο. Το εδειξε απο το 1ο ημιχρονο οπου ομως συναντησε εναν καταπληκτικο Ολυμπιακο.


Το παιχνιδι το πηρε ο ΠΑΟ γιατι καταφερε να αξιοποιησει τους παιχτες του καλυτερα. Ποιοτικα οι δυο ομαδες δεν εχουν μεγαλες διαφορες, απλα ο ΠΑΟ ( του Ζοτς ) παιζει ενα αρκετα "συστηματοποιημενο" μπασκετ.
Αντιθετα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( του Πινχας ) προτιμαει ενα πιο ελευθερο στυλ.

Το σχετικα ελευθερο στυλ μπορει να σου δινει νικες αλλα οχι τιτλους.. Μια παραλαγη του << η επιθεση δινει νικες αλλα οχι τιτλους >>..
Ετσι ο ΠΑΟ καταφερε σε ολη τη διαρκεια του αγωνα βγαλει ελευθερα σουτ, ευκολα ντραιβ και ευκολα καλαθια κοντα στο καλαθι.
Ο ΟΣΦΠ απο την αλλη απο το πρωτο ημιχρονο βασιζοταν σε προσωπικες ενεργειες. Ειτε με ντραιβ του Πενν ( δεν πηγε καλα σημερα) ειτε με μακρινα σουτ του Ντομερκαντ ειτε με σουτ του Ακερ ειτε ακομα τριποντα του Βασιλοπουλου.

Οσο εμπαιναν τα σουτ, ο ΟΣΦΠ κρατιοταν στο παιχνιδι. Οταν αρχισαν να ζοριζουν τα πραγματα, ο ΠΑΟ εκανε διαφορα και την κρατησε ως το τελος.

Να αναλυθω τωρα σε παιχτες ξεχωριστα.

Πενν: Φανηκε οτι σε ενα τοσο κρισιμο παιχνιδι δεν ειχε ( θα ρισκαρω να το πω ) τα "κοτσια" να παρει επιθεσεις.
Ακερ: Οσο καταφερνε να φορτωνει τα καλαθια του ΠΑΟ με ποντους, ο ΠΑΟ διαφορα δεν εκανε. Οταν πια δεν μπορουσε να δρασει, ο ΟΣΦΠ επεσε.

Διαμαντιδης: Ο γνωστος Διαμαντιδης στην αμυνα. Επιθετικα δεν ηταν τοσο καλος αλλα ο ΠΑΟ επαιζε πολυ καλυτερα με αυτον μεσα.
Παπανικολαου: Η εκπληξη του Ζοτς. Εδειξε οτι ακομα μπορει να προσφερει.
Μπατιστ: Πολυ καλος ο Μπατιστ κυριως επιθετικα.


Μια φοβερη σειρα τελειωσε. 5 καταπληκτικοι αγωνες με σασπενς και θεαμα.
Το Ελλληνικο Μπασκετ κερδισε πολλα απο αυτες τις αναμετρησεις. Αρα θα ηταν αδικια μετα απο αυτους τους τελικους να αναλυομαστε σε διατητιτες.
Ας τα αφησουμε αυτα για αλλα αθληματα.
Anaz
Πριν πω για τα αμιγως αγωνιστικα,κατι που μπορει να μην κανω αποψε γιατι ψιλοβαριεμαι, θελω να ρωτησω κατι τους αντικειμενικους φιλους του Παο κ γενικα του μπασκετ..Δεν θεωρειτε οτι σε πολυ κρισιμες φασεις στο πιο κρισιμο σημειο του αγωνα η διαιτησια ευνοησε ξεκαθαρα κ ουσιαστικα τον Παο να χτισει μια διαφορα που εκ των πραγματων λογω βαρυτητας του αγωνα κ χρονικου σημειου ηταν εξαιρετικα δυσκολο να γυρισει ο Οσφπ?
Γενικα συμφωνω οτι κερδισε δικαια ο Παο,ο Ολυμπιακος στο δευτερο ημιχρονο ηταν πολυ κακος,αλλα αν δεν επαιρνε ο Παο αυτη την διαφορα στο κρισιμο τελος του 3ου δεκαλεπτου κ πήγαινε πιθανοτατα το ματς κλειστο ως το τελος,δεν ξερω αν θα εβγαινε νικητης ο Παο με το αγχος εις βαρος του,παρολο που αξιζε περισσοτερο αυτη τη νικη..

Συγκεκριμενα:Τεχνικη ποινη στον παγκο -αυστηρη αλλα ιδιας λογικης με του Ιτουδη-.κερδιζει ο Παο κατοχη κ 2 βολες.Καπακι ανυπαρκτο φαουλ Σχορτσιανιτη-αλλες 2 βολες που κατεληξαν σε 3 ποντους απ'το επιθ.ριμπ του Μπατιστ- κ καπακι με το ξεκινημα απο τη διακοπη του 10λεπτου-ΔΕΥΤΕΡΗ τεχνικη στον παγκο(δεν ξερω τι εγινε αλλα για να δωσεις 2η τεχνικη στον παγκο σε τετοιο σημειο κ ενω εχεις ηδη δωσει μια αυστηρη πρεπει να'χει γινει κατι ΠΟΛΥ χοντρο!)-αλλες δυο βολες κ κατοχη για τον Παο. Μεσα σ'ενα λεπτο απ'τους 4 βρεθηκε να χανει με 11 ο Ολυμπιακος στην τελευταια περιοδο. Κανει ενα comeback φτανει στους 4,κ εκει ανυπαρκτο 5ο φαουλ Βασιλοπουλου σε μια φαση που ο Παο χανει τη μπαλα και αλλες δυο βολες.. Γενικα η διαιτησια στο 3ο δεκαλεπτο σφυραγε μονοπλευρα..Ειδα τουλαχιστον 2-3 σπρωξιματα ακομα κ τραβηγματα φανελας σε Ματσε,Ακερ οταν εβγαιναν απ'τα σκριν να μην σφυριζονται ενω απ'την αλλη επαφη κ φαουλ με αποτελεσμα σε μια περιοδο που ο Παο εσφιξε κ σκληρυνε πολυ την αμυνα του να κανει ΜΟΛΙΣ 4 φαουλ κ να κερδισει 9!!


Μια διαφωνια καποιος που ειναι βεβαιος ας με διαφωτισει:Οταν χτυπα η μπαλα ταμπλο κ γινει ταπα πρεπει να'ναι στην καθοδο για να μετρησει το καλαθι ή μετραει ετσι κι αλλιως?Εγω πιστευω το 2ο..

Συγγνωμη που το πρωτο μου ποστ αναλώνεται μονο στην διαιτησια,αλλα ηθελα να το πω κ να παρω κ τις δικες σας αποψεις.. Επαναλαμβανω..Θεωρω οτι ο Παο αξιζε την νικη περισσοτερο,ο Οσφπ εχασε κυριως απο δικα του λαθη -χαμενα αμυντικα ριμπ,κακο αμυντικο ροτεισον,βιαστικες επιλογες στην επιθεση- και γενικοτερα κακη εμφανιση στο 2ο μερος,αλλα θεωρω οτι αν δεν ηταν η διαιτησια του τριτου κυριως δεκαλεπτου που εδωσε την ωθηση στον Παο να παρει τη διαφορα κ κυριως την ψυχολογια,δεν ξερω πως θα ειχε εξελιχτει το ματς..
mgg
QUOTE(dizzy_fingers @ Jun 20 2007, 10:38 PM) *
Θα μιλήσω κι εγώ για τους διαιτητές, μέτρησα μερικά λάθη, αλλά αυτά έγιναν και στις δύο πλευρές (σαν να το είχε προβλέψει ο Ελληνιάδης μετά την κλήρωση το απόγευμα όταν έλεγε "εύχομαι τα λάθη των διαιτητών να γίνουν εκατέρωθεν" 71.gif )...όμως στο σύνολό τους δεν περνούσαν ούτε το μισό των λαθών που έγιναν από τις δύο ομάδες (16+9=25).


Πιστευω πως ηταν πολυ λαθος δηλωση η ευχη ωστε να γινουν τα λαθη εκατερωθεν. Αυτο ειναι γνωστο λαθος που κανουν οι διαιτητες θελοντας να ισσοροπησουν τα εσφαλμενα σφυριγματα. Πολυ λαθος για μενα αν και την ωρα του αγωνα σκεφτομαστε αλλιως. shot.gif
Nik7
πραγματικά η σειρά ήταν σκέτη διαφήμηση για το άθλημα με όλα τα συστατικά:
σαπσπενς, εναλλαγές συναισθημάτων, καταπληκτικό σκάκι απο τους πάγκους, ένταση, δύναμη, υψηλή τεχνική, ηρωισμούς, μαγκιά, χιουμορ, ευ αγωνίζεσθαι και σχετικά καλή συμπεριφορά φιλάθλων.
τη διαιτησία θα την χαρακτήριζα καλή ως επι το πλείστον κυρίως λόγω του βαθμού δυσκολίας.
ο κουκουλεκίδης κατα τη γνώμη μου έπραξε λάθος με την τ.π. και στη συνέχεια τη διόρθωσε με άλλο λάθος, δηλ τις 2 τ.π. στον Ολυ.
μπράβο στον πινι για το πνεύμα του και το χιουμορ του, νομίζω οτι εμπλούτησε το πρωτάθλημα η παρουσία του. ας μην ξεχνάμε οτι κόντεψε να κερδίσει τη σειρά, κι αυτο απο μόνο του είναι οπωσδήποτε αξιοσημείωτο.
ασε που μεταμόρφωσε τον Ολυμπιακό.
μεγάλη θετική έκπληξη φυσικά ο Παπ. μπράβο του.
απογοήτευση: o becirovic, o penn και ο αποκαρδιωτικός σοφο.
εν κατακλείδι ο ΠΑΟ απέδειξε οτι διαθέτει τεράστειο μέγεθος και κατάφερε να αντιστρέψει το momentum.
κι ο Ολυμπιακός πάλεψε και προσπάθησε με πάθος και πείσμα.
ευχαριστούμε παιδιά.
καταλαβαίνω την πικρία των πειραιωτών για τη διαιτησία, αλλά κατα την άποψή μου δεν καθόρισε το αποτέλεσμα. μείνανε απο βενζίνη κυρίως στη ρακέτα. 42-26 τα ριμπάουντ, 15-8 οι ασιστ, 6 τάπες ο ΠΑΟ, δεν μπορεί να έφταιγε μόνο η διαιτησία...
ελπίζω ολες οι ομάδες μας να πάνε πολύ καλά του χρόνου στην ευρώπη.
το αξίζουν
james
Μια συντομη αναλυση παιχτων:

Ολυμπιακος

Πεν: καθαρα εκτος ρυθμου δε βοηθησε οσο στους αλλους αγωνες

Ματσας: παλεψε αλλα δεν ειναι ακομα ετοιμος αν εβαζε το τριποντο μπορει να αλλαζαν πολλα

Μπαρλος, Χαρισης, Παπαμακαριος ρολιστες τιπτοα αξιοπροσεχτο

Σχορτσανιτης σαφως εκτος φορμας ελπιζω να κατσει να δουλεψει γιατι χρειαζεται στη εθνικη αλλα φυσικα και στον ολυμπιακο

Βασιλοπουλςο ΜΠουρουσης οι καλυτεροι παιχτες, οχι τοσο καλοι σημερα σοο στα προηγουμενα αλλα παλεψαν μεχρι τελους.

Ντομερ μετρια παρουσια στα ρηχα

Ζιζιτς καλο στην αρχη, μετα εξαφανιστηκε

Στακ αναιμικη παρουσια

Παναθηναικος

Βουγιανιτς εδωσε λιγες ανασες στο Μητσο, κατα τα αλλα τιπτοα ιδιαιτερο

Μπετσιροβιτς Ντικουδης κακοι

Μπατιστ πολυ καλος σε αμυνα κια επιθεση

Τομασεβιτς παλλα ριμπουντ

Τσαρτασρης μεγαλη προσφορα κυριως σε αμυνα

Διαμαντιδης πολυ καλος οργανωτικα και αλλα μυντικα ηταν αλλο πραγμα

Σισκ καλυτερςο απο αλλες φορες ατους τελικους και το τριποντο μαχαιρια

Αλβερτης βοηθησε να ξεκολλησει επιθετικα η ομοδα

and last but least

Παπανικολαου η αποκαλυψη του αγωνα για ολους smiley.gif μεγαλο μπραβο οχι τοσο για την αποδοση του
αλλα για την ετοιμοτητα του
Anaz
Η διαιτησια σημερα περα απ'τον (μικρο) "τυπιικο" παραγοντα που ειναι καποιοι ποντοι,ηταν..σφυριγματα ψυχολογιας που επαιξαν καθοριστικο ρολο ωστε να παει το παιχνιδι οπως ηθελε ο Παο κ να γειρει η ψυχολογια υπερ του που τον ωθησε να καθαρισει (δικαια) το ματς.Αυτο θελω να πω,κ δεν θελω να αναφερθω κ πιο αναλυτικα για να καταλαβετε τι εννοω..Οποιος καταλαβε,καταλαβε,και οποιος θελει συμφωνει ή διαφωνει.. Αλλα θυμηθειτε οτι μιλαμε για το τελευταιο τελικο στο Οακα σε μια σειρα που απο την αρχη της ως το τελος καθοριστικοτερο ρολο επαιξε κ θα επαιζε η ψυχολογια..Εξαλλου δεν τιθεται αμφιβολια για το ποια ειναι καλυτερη ομαδα.
AZ1980
Tην Τρίτη σε εκτενέστατο ποστ μου στο locked topic είχα αναρωτηθεί (πάνω στο ρηχό ροτέισον του ΠΑΟ στο 3ο ματς):

QUOTE
γιατί πχ να μη γίνει αισθητός ο Παπ από τη στιγμή που η βασική έλλειψη της ομάδας ήταν στην αμυντική ενέργεια?


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έλα ντε...
saou
QUOTE
Συγκεκριμενα:Τεχνικη ποινη στον παγκο -αυστηρη αλλα ιδιας λογικης με του Ιτουδη-.κερδιζει ο Παο κατοχη κ 2 βολες.Καπακι ανυπαρκτο φαουλ Σχορτσιανιτη-αλλες 2 βολες που κατεληξαν σε 3 ποντους απ'το επιθ.ριμπ του Μπατιστ- κ καπακι με το ξεκινημα απο τη διακοπη του 10λεπτου-ΔΕΥΤΕΡΗ τεχνικη στον παγκο(δεν ξερω τι εγινε αλλα για να δωσεις 2η τεχνικη στον παγκο σε τετοιο σημειο κ ενω εχεις ηδη δωσει μια αυστηρη πρεπει να'χει γινει κατι ΠΟΛΥ χοντρο!)-αλλες δυο βολες κ κατοχη για τον Παο. Μεσα σ'ενα λεπτο απ'τους 4 βρεθηκε να χανει με 11 ο Ολυμπιακος στην τελευταια περιοδο.



Κι όμως... Σε 40 δεύτερα έγινε όλο το σκηνικό. Και η διαφορά δεν πήγε στους 11, πήγε στους 13 (70-57) στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου.

Παιδιά όπως και να το κάνουμε, εκεί κρίθηκε το ματς. Δεν αντιλέγω ότι ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά δεν άξιζε τέτοια διαφορά. Και καθώς στο τέλος αντιδρώντας σπασμωδικά, κατάφερε να μειώσει στους 4, έχει κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρεται καθώς για άλλη μια φορά ο ΠΑΟ δεν φάνηκε να μπορεί να συντηρήσει με άνεση τη διαφορά.

Περισσότερα δεν έχω όρεξη να γράψω, είναι και η απογοήτευση στη μέση...
tsitum
Συγχαρητηρια στο Παναθηναικο για το πρωταθλημα! 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif 41.gif

Ηθελα να το παρει γιατι αυτη η ομαδα δε γινοταν να εχει μονο 4 συνεχομενα τα τελευταια χρονια κ ο Ολυμπιακος 5.

5 λοιπον σερι ο ΠΑΟ κ μπροστα του ειναι να φτασει τα 7 του Αρη.Μονο που ο Ολυμπιακος πλεον δεν αστειευεται...
AZ1980
QUOTE(Anaz @ Jun 20 2007, 08:31 PM) *
Η διαιτησια σημερα περα απ'τον μικρο ουσιαστικο παραγοντα που ειναι καποιοι ποντοι,ηταν..σφυριγματα ψυχολογιας που επαιξαν καθοριστικο ρολο ωστε να παει το παιχνιδι οπως ηθελε ο Παο κ να γειρει η ψυχολογια υπερ του που τον ωθησε να καθαρισει (δικαια) το ματς.Αυτο θελω να πω,κ δεν θελω να αναφερθω κ πιο αναλυτικα για να καταλαβετε τι εννοω..Οποιος καταλαβε,καταλαβε,και οποιος θελει συμφωνει ή διαφωνει.. Αλλα θυμηθειτε οτι μιλαμε για το τελευταιο τελικο στο Οακα σε μια σειρα που απο την αρχη της ως το τελος καθοριστικοτερο ρολο επαιξε κ θα επαιζε η ψυχολογια..Εξαλλου δεν τιθεται αμφιβολια για το ποια ειναι καλυτερη ομαδα.



Συμφωνώ απόλυτα με τον Anaz. Ακριβώς αυτό το ρόλο έπαιξε η διαιτησία σε ΟΛΑ τα παιχνίδια της σειράς, με ευνοημένο πάντα τον γηπεδούχο. Τα είχα γράψει για τις διαιτησίες nineties μετά το 2ο ματς, και πολλοί έσπευσαν να με κατηγορήσουν για οπαδικό παραλήρημα απογοήτευσης. Ελπίζω τώρα να κατανοήσατε ουσιαστικότερα όσα είχα γράψει τότε. Σε αυτή τη "χειρουργικά" προσεγμένη, σχετικά σκαιώδη, απαρατήρητη από το ανειδίκευτο μάτι διαιτητική τάση εύνοιας προς τον γηπεδούχο αναφερόταν το περιβόητο "90-10" για το οποίο τόσο κατηγορήθηκα. Σε αυτήν ακριβώς τη σημαντικότατη και καθοριστική δυναμική. Από τότε έγιναν άλλα τρία "90-10" (πάνω κάτω), επανάληψη μήτηρ μαθήσεως και δημιουργικής σκέψεως! tongue.gif
Anaz
O Παπανικολαου περα απο "μπαρουτοκαπνισμενος" απο μεγαλα ματς,ειναι ενας εμπειρος παιχτης που ερχεται απ'τον παγκο,κ που δεν συμπεριλαμβανοταν ως τωρα στο ροτεισον του Παο.Οποτε κ να'χανε ενα δυο σουτ,δεν θα εφερε καμμια ευθύνη,ακομα κ αν ηταν ο μοιραιος του αγωνα οι ευθυνες απο τους φιλαθλους θα επεφταν στον Ζοτς που τον χρησιμοποιησε.Σε ενα ματς λοιπον με εντονο αγχος κ ευθυνες να βαραινουν τα γκαρντ του Παο που στα κρισιμα αποδειχτηκαν παλι αστοχοι,αυτος μπηκε κ απλά εκανε αυτο που ξερει..
Anaz
Συμφωνω σε οσα γραφεις στο σχόλιο σου ΑΖ. Μαλιστα μετα το σημερινο ομολογω οτι καταλαβα καλυτερα το περιβοητο 90-10 που ειχες πει.. tongue.gif Προσθετω παντως τη γνωμη μου οτι στο σημερινο αγωνα επαιξε τον καθοριστικοτερο ρολο κ ηταν η πιο μεροληπτικη απ'τα 4 προηγουμενα,για τους ιδιους λογους που ανεφερα κ ανεφερες.
AZ1980
QUOTE(Igor @ Jun 20 2007, 07:44 PM) *
ο ΠΑΟ ( του Ζοτς ) παιζει ενα αρκετα "συστηματοποιημενο" μπασκετ.
Αντιθετα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ( του Πινχας ) προτιμαει ενα πιο ελευθερο στυλ.



Νομίζω πως στον 5ο τελικό των φετινών πλέι οφς ο ΠΑΟ έπαιξε πιο "χύμα" και από τον Ολυμπιακό. Βασίστηκε σε ατομικές εμπνεύσεις, είχε κάκιστο spacing, ανεξέλεγκτο παρορμητισμό, κακές επιλογές. Γενικά η παρατήρηση σου είναι βέβαια σωστότατη, αλλά έχω την αίσθηση πως (κατ' εξαίρεση) δεν αφορούν ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων, και δη τα τρία τελευταία της παιχνίδια. Ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός έσυραν ο ένας τον άλλο σε έναν ανελέητο σκυλοκαβγά ατομικών εξάρσεων, τσαμπουκά και υπερπροσπάθειας, στον οποίο οι συνήθεις αγωνιστικές διαφορές τους εξομαλύνθηκαν, παράγοντας αγώνες ισοπεδωτικά άγριας ομορφιάς, με τα ένστικτα και τα πνεύματα να πρωταγωνιστούν.
NBAer
QUOTE(Anaz @ Jun 20 2007, 11:08 PM) *
Μια διαφωνια καποιος που ειναι βεβαιος ας με διαφωτισει:Οταν χτυπα η μπαλα ταμπλο κ γινει ταπα πρεπει να'ναι στην καθοδο για να μετρησει το καλαθι ή μετραει ετσι κι αλλιως?Εγω πιστευω το 2ο..


Αν χτυπησει ταμπλο και η μπαλα ειναι εντελως πανω απο το στεφανι ΔΕΝ εχουμε δικαιωμα να την εμποδισουμε να μπει στο καλαθι ασχετα αν ειναι στην ανοδο η καθοδο.
Αν ειναι κατω απο τη στεφανη ακομα και ταμπλο να εχει ακουμπησει μπορουμε να την "κοψουμε".....
AZ1980
Anaz αυτό ήταν ακριβώς και το σκεπτικό με βάση το οποίο είχα προτείνει την χρησιμοποίηση Παπ, απορούσα πως δεν έπελέγη αυτή η λύση στο, ιδανικό από πλευράς momentum, 4ο παιχνίδι της σειράς. Η λογική έλεγε πως εκείνο ήταν το ματς που ενδείκνυτο για συμμετοχή Παπ και Ρόμπι, ώστε να ξεκουράζονταν οι βασικοί μοχλοί της ομάδας Σισκ -Μπατίστ. Σήμερα κατάλαβα. Ο Ζοτς ήθελε να έχει στη διάθεσή του ένα κρυφό χαρτί σε ενδεχόμενο αγώνα χωρίς αύριο, και το κράτησε πάση θυσία, έστω και φορτώνοντας τους βασικούς του με δυσβάσταχτα για τα ταλαιπωρημένα κορμιά τους λεπτά συμμετοχής. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το κοουτσάρισμά του στο 4ο παιχνίδι ήταν απαράδεκτο, αλλά έμελλε αυτό με τον Παπ να αποτελέσει τον τελευταίο κρίκο στην μακρά αλυσίδα των ακραίων ρίσκων που οδήγησαν στο treble. Και το ξεφούρνισε πάνω που νόμιζα πως είχε πραγματικά "κολλήσει" από πανικό και κούραση.


QUOTE(Anaz @ Jun 20 2007, 08:50 PM) *
Συμφωνω σε οσα γραφεις στο σχόλιο σου ΑΖ. Μαλιστα μετα το σημερινο ομολογω οτι καταλαβα καλυτερα το περιβοητο 90-10 που ειχες πει.. tongue.gif


Α μπράβο!



QUOTE
Προσθετω παντως τη γνωμη μου οτι στο σημερινο αγωνα επαιξε τον καθοριστικοτερο ρολο κ ηταν η πιο μεροληπτικη απ'τα 4 προηγουμενα,για τους ιδιους λογους που ανεφερα κ ανεφερες.


Βεβαίως και ήταν. Και ήταν σίγουρο ότι θα γινόταν έτσι. Έτσι είναι οι τελικοί υψηλής έντασης ανάμεσα σε αυτές τις δυο συγκεκριμένες ομάδες, και με την προυπόθεση να είναι ανταγωνιστικές ποιοτικά. Όποιος θέλει να σπάσει έδρα θα πρέπει να νικήσει ΚΑΙ την προσεκτικά τοποθετημένη υπέρ του γηπεδούχου διαιτησία. Ήταν στα nineties που μεσουράνησε αυτό το φαινόμενο.

Πρόκειται για αναπόσπαστο μέρος της "αιώνιας" κόντρας αυτό το συνήθειο, και δεν αλλάζει.
Igor
QUOTE(AZ1980 @ Jun 20 2007, 11:52 PM) *
Νομίζω πως στον 5ο τελικό των φετινών πλέι οφς ο ΠΑΟ έπαιξε πιο "χύμα" και από τον Ολυμπιακό. Βασίστηκε σε ατομικές εμπνεύσεις, είχε κάκιστο spacing, ανεξέλεγκτο παρορμητισμό, κακές επιλογές. Γενικά η παρατήρηση σου είναι βέβαια σωστότατη, αλλά έχω την αίσθηση πως (κατ' εξαίρεση) δεν αφορούν ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη σειρά αγώνων, και δη τα τρία τελευταία της παιχνίδια. Ο ΠΑΟ και ο Ολυμπιακός έσυραν ο ένας τον άλλο σε έναν ανελέητο σκυλοκαβγά ατομικών εξάρσεων, τσαμπουκά και υπερπροσπάθειας, στον οποίο οι συνήθεις αγωνιστικές διαφορές τους εξομαλύνθηκαν, παράγοντας αγώνες ισοπεδωτικά άγριας ομορφιάς, με τα ένστικτα και τα πνεύματα να πρωταγωνιστούν.


Θα μου επιτρεψεις να διαφωνησω.
Τα γρηγορα χαμενα σουτ του ΠΑΟ ηταν ελευθερα. Αν θυμηθεις τα 4 σουτ του Αλβερτη στη 3η περιοδο ηταν μεν προσωπικες επιθεσεις αλλα ο σουτερ ηταν μονος του.. Ηταν δηλαδη καλα σουτ που απλα ηταν αστοχα ( τα 3 απο τα 4 ).

Αντιθετα θυμισου τα σουτ του Ντομερκαντ στο 1ο δεκαλεπτο. Ηταν πιεστικα σουτ που εμπαιναν.

Συμφωνω οτι ο ΠΑΟ επαιξε πιο αναρχα απο αλλες φορες αλλα εβγαλε ελευθερα σουτ που απλα δεν βρηκαν στοχο.
Αντιθετα ο ΟΣΦΠ επαιξξε με το γνωστο του στυλ. Το ελευθερο στυλ. Με μπουκες του Πεν, τρελα σουτ του Ντομερκαντ και αλλες "κουλες" επιλογες του Ακερ.
enypnio
methodos doureios ippos ekane ton pethameno o Panathinaikos sto SEF

evgale kai to logo o Alvertis pou eixe zitisei o AZ

opote ... dystihos hasame

outws i allos o olympiakos eixe kanei hdh thn ypervasi

kata ta ta alla

TO TEL AVIV XANARHETE
spysta
Μπραβο στον Παο για την νικη και το πρωταθλημα....Επισης πολλα μπραβο και στον Ολυμπιακο που αν και δεν επαιξε καλα σημερα εδειξε ειναι ικανος να αποκαθηλωσει τον Παο...φετος ατυχησε (για πολλους λογους..κυριως τραυματισμους..αλλα πιστευω οτι του χρονου θα τα καταφερει!!Εξαλλου ολες οι αυτοκρατοριες με triple crown τερματιζονται... tongue.gif tongue.gif )!!Απο κει και περα πολυ απλα ο Παναθηναικος επαιξε καλυτερα και κερδισε...(το σκηνικο με τον Παπανικολαου μου θυμιζει το γκολ του Κοντε το 1998 με τη Γιουβε!!!Καλυτερα να μας το χλατσωνε ο Ζινταν...)!!Ο Ολυμπιακος δεν ειχε καθολου καλη κυκλοφορια (ουτε ενα ελυθερο σουτ σε σετ επιθεση δεν ειδα) και του στοιχησε το τριτο δεκαλεπτο...οσο για την διαιτησια νομιζω οτι ηταν σχετικα καλη... ( παντως τα δυο τελευταια φαουλ στον Βασιλοπουλο και το φαουλ του Σοφο στον Μπατιστ με τα οποια εκτοξευτηκε η διαφορα ηταν ανυπαρκτα και επαιξαν σημαντικο ρολο στην εκβαση του 4ου δεκαλεπτου)........Ολα τα λεφτα ηταν το τριτο ματσακι..εκει αν ειχε κερδισει ο ΟΣΦΠ οι ισορροπιες θα ειχαν αλλαξει....
AZ1980
Φίλε Igor δεν είπα πως ο ΠΑΟ δεν έβγαλε ξεμαρκάριστα σουτ, αλλά πως δεν είχε την υπομονετική και βασισμένη στο σωστό spacing συστηματοποίηση που γενικά τον διακρίνει. Τα εγκατέλειψε όλα αυτά μετά το 3ο δεκάλεπτο του 2ου τελικού, και παραδόθηκε στον ανεξέλεγκτο θυμισμό μιας πυρετώδους nineties σειράς τριών παιχνιδιών/σκυλοκαβγάδων. Και κατόρθωσε να κερδίσει, παίζοντας μπάσκετ αντίστροφο του προγραμματισμού του. Μεγάλη ομάδα, όπως και ο Ολυμπιακός.
NBAer
QUOTE(AZ1980 @ Jun 21 2007, 12:11 AM) *
QUOTE
Anaz @ Jun 20 2007, 08:50 PM) *
Συμφωνω σε οσα γραφεις στο σχόλιο σου ΑΖ. Μαλιστα μετα το σημερινο ομολογω οτι καταλαβα καλυτερα το περιβοητο 90-10 που ειχες πει..


Α μπράβο!


Εγω παλι σαν σχολαστικος που ειμαι δεν δεχομαι με τιποτα το 90-10 με την αυστηρη εννοια οτι στο 90% των αδικων αποφασεων τους οι διαιτητες ευνοουσαν τον ΠΑΟ και στο 10% τον Ολυμπιακο.
Με μια ελευθερη και αφηρημενη εννοια(που δεν εχει νοημα για μενα βεβαια αφου ειμαι pedantic) βεβαια θα μπορουσα να καταλαβω το 90-10....

Αντε να δεχτω(με την αυστηρη εννοια παντα) οτι επαιξαν ΠΑΟ και Ολυμπιακο στις εδρες τους 60-40 το πολυ. Παραπανω ομως δεν νομιζω....


Τελοσπαντων το παιχνιδι τελειωσε και τι εμεινε? Παει και αυτη η χρονια! shot.gif
Τα σαββατοκυριακα πια δεν θα ειναι γλυκά. Θα εχουμε την θαλασσα βεβαια..... smile.gif

Και του χρονου! icon_wave.gif
Bonzo
Ζήσαμε μεγάλες στιγμές...
Φοβερή ατμοσφαιρα καπως βιαίη και για αγρια γούστα αλλά....
Πάμε στα αγωνιστικά και τα διααιτιτικά.Σήμερα ο ΠΑο ήταν μια σκάλα ανώτερος.Ηταν και Ο Πεν αρνητικός η ήττα ήταν αναπόφευκτη..Αυτό [που κρατούσε τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι πάντως ήταν η απίστευτη ευστοχία του.Συγκκριμένα μέχρι το 3ο δεκάλεπτο είχε 7/13 τρίποντα(εκ των οποίων πλλά ήταν υπό κακές συνθήκες) και ο ΠΑΟ είχε 8/24 χανοντας πάρα πολλά ελεύθερα..Πάντως νομίζω ΄τοι το παιχνίδι κρίθηκε στα ριμπάουντ και στο τρομερό πάθος Μπατίστ(για μένα ο MVP) -ΔΔ13.
Επίσης η μάχη τη εξέδρας χάθηκε κατά κράτος ακομα και όταν η διαφοραμ δεν ήταν μεγάλη .
Θα παραθέσω και το πιο ενευριστικό κομμάτι άρθρου διάβασα.Είανι σεμινάριο για το πως να αλλοιώνεις δηλώσεις παιχτών για να προκαλέις by sportime.gr
QUOTE
Μπουρούσης: "Κακή εμφάνιση και κακή διαιτησία"

Στο κακό τρίτο δεκάλεπτο και στις τεχνικές ποινές στάθηκε μετά το τέλος του αγώνα, ένας από τους καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού σε αυτήν την σειρά των τελικών, ο Γιάννης Μπουρούσης: «Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε τεχνικές ποινές και φάουλ των ψηλών, τρίτο δεκάλεπτο. Δεν παίξαμε καλά, χάσαμε ριμπάουντ, μειώσαμε στους τέσσερις πόντους και έφυγαν πάλι με το άστοχο τρίποντο του Μάτσε και εκεί τελείωσε το ματς. Θέλαμε τη νίκη, φτάσαμε σε πέμπτο ματς αλλά στενοχωριέμαι για το προηγούμενο παιχνίδι και όπως το χάσαμε στο ΟΑΚΑ, αλλά έτσι είναι δεν θα το θυμάται κανείς.

Που είδε ο δημοσιογράφος ότι ο ΜΠουρούσης μίλησε για κακή διαιτησία?

Τέλος πάντων πάμε και στα της διαιτησίας.Οι ομάδες είχαν από ενα ημιχρονο στο πρώτο ημιχρονο είχαμε ΠΟΛΛΑ σφυρίγματα υπέρ του Ολυμπιακού.Συγκεκριμένα αναφέρω:
*Το δεύτερο του Διαμαντίδη είναι καθαρό επιθετικό.
*Γίνεται αντιαθλητικό φάουλ στον Μπέτσι δεν το βλέπει ο διαιτητής που είανι δίπλα και το βλέπει ο απέναντι blink.gif blink.gif Αλλα για να μη στεναχωρηθούν οι Ολυμπιακόι δίνουμε ένα αντιαθλιτκο και στον Μπετσίροβιτς.
*Το αποκορύφομα ήταν η τεχνική ποινή που δεν είχε προηγούμενο ούτε επόμενο.Οι τεχνικές ποινές του Ολυμπιακού ήταν για διαμαρτυρίες.Μάλιστα η πρώτη ηταν για διαμαρτυρία για φάουλ που δεν έδωσαν οι διατητές.Και τόσες φορές που είχε μπει ο Γκέρσον-Ελληνιάδης μέσα στο παρκέ επομενο ήταν να πάρουν κάποια στιγμή τεχνική ποινή.
*Απίστευτη και η τεχνική ποινη στον Βούγιανιτς που δεν είναι φυσικά επιθετικό αλλά προφανώς δεν έκανε θέατρο.
*Γενικότερα το ξύλο που έπαιζε ο Ολυμπιακός στο 2ο δεκάλπτο κυρίως έμεινε ατιμώρητο.


Αντιστοιχα δυστυχώς ευνοήθηκε στο 2ο ημιχρονο ο ΠΑΟ με κάποια ανυπαρκτα φάουλ κυρίως και την δεύτερη τεχνική ποινή(που από ότι κατάλαβα δώθηκε στον Ελληνιάδη επειδή διαμαρτυρήθηκε για την ίδια φάση που είχαν πάρει και την πρώτη τεχνική ποινη).Σε καμμία περίπτωση παντως δεν μπούμε να μιλάμε για διαιτσία που έκρινε το παιχνίδη.

QUOTE
Από τότε έγιναν άλλα τρία "90-10" (πάνω κάτω), επανάληψη μήτηρ μαθήσεως και δημιουργικής σκέψεως! tongue.gif

Δλδ ΑΖ πιστεύεις ότι το 2ο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν 90-10.Σε παρακαλώ απάντα μου έστω και με πμ γιατί διαφωνώ.(Φυσικά διαφωνώ γενικότερα για το 90-10 αλλά ειδικά για εκείνο το παιχνίδι θεωρώ ,μετά που ξαναείδα ψυχραιμα το ματς ,ότι αδικήθηκε και ο ΠΑΟ καθαρά)
Dromeas7
QUOTE(Anaz @ Jun 20 2007, 11:08 PM) *
Πριν πω για τα αμιγως αγωνιστικα,κατι που μπορει να μην κανω αποψε γιατι ψιλοβαριεμαι, θελω να ρωτησω κατι τους αντικειμενικους φιλους του Παο κ γενικα του μπασκετ..Δεν θεωρειτε οτι σε πολυ κρισιμες φασεις στο πιο κρισιμο σημειο του αγωνα η διαιτησια ευνοησε ξεκαθαρα κ ουσιαστικα τον Παο να χτισει μια διαφορα που εκ των πραγματων λογω βαρυτητας του αγωνα κ χρονικου σημειου ηταν εξαιρετικα δυσκολο να γυρισει ο Οσφπ?
Γενικα συμφωνω οτι κερδισε δικαια ο Παο,ο Ολυμπιακος στο δευτερο ημιχρονο ηταν πολυ κακος,αλλα αν δεν επαιρνε ο Παο αυτη την διαφορα στο κρισιμο τελος του 3ου δεκαλεπτου κ πήγαινε πιθανοτατα το ματς κλειστο ως το τελος,δεν ξερω αν θα εβγαινε νικητης ο Παο με το αγχος εις βαρος του,παρολο που αξιζε περισσοτερο αυτη τη νικη..

Συγκεκριμενα:Τεχνικη ποινη στον παγκο -αυστηρη αλλα ιδιας λογικης με του Ιτουδη-.κερδιζει ο Παο κατοχη κ 2 βολες.Καπακι ανυπαρκτο φαουλ Σχορτσιανιτη-αλλες 2 βολες που κατεληξαν σε 3 ποντους απ'το επιθ.ριμπ του Μπατιστ- κ καπακι με το ξεκινημα απο τη διακοπη του 10λεπτου-ΔΕΥΤΕΡΗ τεχνικη στον παγκο(δεν ξερω τι εγινε αλλα για να δωσεις 2η τεχνικη στον παγκο σε τετοιο σημειο κ ενω εχεις ηδη δωσει μια αυστηρη πρεπει να'χει γινει κατι ΠΟΛΥ χοντρο!)-αλλες δυο βολες κ κατοχη για τον Παο. Μεσα σ'ενα λεπτο απ'τους 4 βρεθηκε να χανει με 11 ο Ολυμπιακος στην τελευταια περιοδο. Κανει ενα comeback φτανει στους 4,κ εκει ανυπαρκτο 5ο φαουλ Βασιλοπουλου σε μια φαση που ο Παο χανει τη μπαλα και αλλες δυο βολες.. Γενικα η διαιτησια στο 3ο δεκαλεπτο σφυραγε μονοπλευρα..Ειδα τουλαχιστον 2-3 σπρωξιματα ακομα κ τραβηγματα φανελας σε Ματσε,Ακερ οταν εβγαιναν απ'τα σκριν να μην σφυριζονται ενω απ'την αλλη επαφη κ φαουλ με αποτελεσμα σε μια περιοδο που ο Παο εσφιξε κ σκληρυνε πολυ την αμυνα του να κανει ΜΟΛΙΣ 4 φαουλ κ να κερδισει 9!!
Μια διαφωνια καποιος που ειναι βεβαιος ας με διαφωτισει:Οταν χτυπα η μπαλα ταμπλο κ γινει ταπα πρεπει να'ναι στην καθοδο για να μετρησει το καλαθι ή μετραει ετσι κι αλλιως?Εγω πιστευω το 2ο..

Συγγνωμη που το πρωτο μου ποστ αναλώνεται μονο στην διαιτησια,αλλα ηθελα να το πω κ να παρω κ τις δικες σας αποψεις.. Επαναλαμβανω..Θεωρω οτι ο Παο αξιζε την νικη περισσοτερο,ο Οσφπ εχασε κυριως απο δικα του λαθη -χαμενα αμυντικα ριμπ,κακο αμυντικο ροτεισον,βιαστικες επιλογες στην επιθεση- και γενικοτερα κακη εμφανιση στο 2ο μερος,αλλα θεωρω οτι αν δεν ηταν η διαιτησια του τριτου κυριως δεκαλεπτου που εδωσε την ωθηση στον Παο να παρει τη διαφορα κ κυριως την ψυχολογια,δεν ξερω πως θα ειχε εξελιχτει το ματς..



Συμφωνώ απόλυτα με τον Αναζ.

Είχα και εγώ πολλά νεύρα μετα το ματς και μπορεί να είπα και κάτι παραπάνω.

Απλά η ένσταση μου είναι ακριβώς ίδια, Δηλαδή στο 3ο δεκάλεπτο ο ΠΑΟ όντως μπήκε πολύ δυνατά στην άμυνα και όντως έκλεισε τον ΟΣΦΠ. Όμως στην επίθεση συνέχισε να είναι χύμα και να δυσκολεύεται ακόμα και σε ελεύθερα σουτ. Είναι σίγουρο ότι στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου ο ΠΑΟ θα είχε κεφάλι στο σκορ όμως τελικά ο τρόπος που πήρε αυτή τη διαφορά με πονάει...

Δεν το είχε ανάγκη αυτό το σπρόξιμο ο ΠΑΟ για να μας κερδίσει.

Η ψυχολογία τον άπειρων παιχτών του Ολυμπιακού επηρεάστηκε απίστευτα απο αυτη την αντιμετώπιση και ουσιαστικά τους έκοψε τα ποδια.

Τέλος μέχρι το ημιχρονο βλέπαμε απίστευτο μπάσκετ και δυστυχώς οι διαιτητές τα τίναξαν όλα στον αέρα.
spysta
Παντως χωρις να θελω να οξυνω καταστασεις (εξαλλου το ανεφερα και πριν οτι ο ΠΑΟ δικαια κερδισε )...δεν γινεται καθε φορα που πιστευουν οτι αδικουνται οι Αφοι Γιαννακοπουλοι να εισβαλλουν στο γηπεδο για να διαμαρτηριθουν ...εμα πια τοσα χρονια κατανταει κουραστικο.. κανονικα δεν πρεπει να τιμωρειτε αυτο??για πιο λογο δεν γραφτηκε στο φυλλο αγωνας και γραφτηκαν μονο οσα εκαναν οι οπαδοι??Μπορει ο καθενας να μπαινει με το ετσι θελω στο γηπεδο...??
Bonzo
Α, και κάτι που ξέχασα...
Πέσαν παρα πολλές φοτοβολίδες (τουλάχιστον 15 ) με πιστολιαπό την μεριά του ΠΑΟ και πάρα πολά καθίσματα από την μεριά των οπαδών του Ολυμπιακού.

edit: Από οτι βλεπω dominique η αμυγδαλίτιδα σε κράτησε μακριά απο το ΟΑΚΑ οχι όμως και από το Arcade...
εχει live αυτή τη στιγμή τον αγώνα το σπορτ+
Dromeas7
Συνεχίζοντας στην ομάδα που έπαιζα φόραγα το 7 λόγω του Παπανικολάου αυτού του μεγάλου "Ολυμπιακού"....... 68.gif

Δεν το λέω αυτό γιατί μας έβαλε 10 πόντους αλλά για το ότι ένας παίχτης επιπέδου εθνικής κάθεται και βγάζει όσα θα βγάλω εγώ σε 3 ζωές ουσιαστικά για να παίζει μόνο στις προπονήσεις. Ανάξιος λόγου πάιχτης δυστυχώς....

να σας πω και την τρέλα μου..Πιστεύω ότι το πρωτάθλημα χάθηκε απο τις χαμένες βολές στο τρίτο παιχνίδι και ειδικότερα στις 3 που έχασε ο Μάτσε!!!!

Όσο για μας τους Ολυμπιακούς 10 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά γι'αυτό εγώ δεν μπορώ να χαρώ το φοβερό μπάσκετ που παίχτηκε στη σειρά αυτή των τελικών .

Δυστυχώς πονάει και μάλιστα πολύ sad.gif
Ginobili
QUOTE(NBAer @ Jun 20 2007, 08:57 PM) *
Αν χτυπησει ταμπλο και η μπαλα ειναι εντελως πανω απο το στεφανι ΔΕΝ εχουμε δικαιωμα να την εμποδισουμε να μπει στο καλαθι ασχετα αν ειναι στην ανοδο η καθοδο.
Αν ειναι κατω απο τη στεφανη ακομα και ταμπλο να εχει ακουμπησει μπορουμε να την "κοψουμε".....

Αν η μπάλα χτυπήσει στο ταμπλό...δεν έχεις δικαίωμα μετά να την κόψεις.Εξάλλου,αν χτυπήσει πρώτα στο ταμπλό...μετά βρίσκεται πάντα στην κάθοδο η μπάλα.Τώρα για το πρωτάθλημα...πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα μας..γιατί το πήρε αποκλειστικά με ψυχή και πάθος.Τα παιδιά ήταν ΞΕΖΟΥΜΙΣΜΕΝΑ!!!! Ο Διαμαντίδης Σ-Κ-Α-Σ-Μ-Ε-Ν-Ο-Σ!! τΑ ΕΊΧΕ ΔΏΣΕΙ ΌΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΧΡΟΝΙΑ.Απλώς ήταν κάπως σταθερός στην άμυνα,και είχε αναλαμπές..που και που(γι'αυτό έναν καλό άσσο για του χρόνου να τον βοηθάει).Ο Ντικούδης...ας μην πω τίποτα καλύτερα...σκιά του εαυτού του,ανύπαρκτος στους τελικούς,ο Σισκάουσκας-χώμα...μέρα με την νύχτα,συγκρινόμενος με τον διαστημικό Σίσκα του Φάιναλ4,ο Μπετσίροβιτς μια από τα ίδια...αν και ξέρουμε ότι ο Σλοβένος είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.Ο Χατζηβρέτας...αλήθεια γιατί τόσο χάλια ????!!!!(θα μου πείτε στο φάιναλ4 έκανε παπάδες το παιδί...εξαφάνισε ολοκληρο Ρακόσεβιτς).Με λίγα λόγια...φάνηκε ξεκάθαρα ότι η ομάδα είχε μείνει από ενέργεια και φρεσκάδα..καθώς ο Ομπράντοβιτς είχε προγραμματισει το φορμάρισμα των παικτών του...για το φάιναλ4...και φυσικά πολύ καλά έκανε.Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου...με 2-3 καλές προσθήκες(έναν καλό play maker και έναν καλό ψηλό αντί του Γιαφτόκας)...στο τέλος της χρονιάς θα έχουμε περισσότερες δυνάμεις...και δεν θα τα έχουμε φτύσει από το 5ο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ στην Μαδρίτη...!!!!!!! smiley.gif
reignman
QUOTE(spysta @ Jun 21 2007, 12:57 AM) *
Παντως χωρις να θελω να οξυνω καταστασεις (εξαλλου το ανεφερα και πριν οτι ο ΠΑΟ δικαια κερδισε )...δεν γινεται καθε φορα που πιστευουν οτι αδικουνται οι Αφοι Γιαννακοπουλοι να εισβαλλουν στο γηπεδο για να διαμαρτηριθουν ...εμα πια τοσα χρονια κατανταει κουραστικο.. κανονικα δεν πρεπει να τιμωρειτε αυτο??για πιο λογο δεν γραφτηκε στο φυλλο αγωνας και γραφτηκαν μονο οσα εκαναν οι οπαδοι??Μπορει ο καθενας να μπαινει με το ετσι θελω στο γηπεδο...??


εαν λεγεσε
Γιαννακοπουλος ναι μπορεις!
AZ1980
QUOTE(NBAer @ Jun 20 2007, 09:32 PM) *
Εγω παλι σαν σχολαστικος που ειμαι δεν δεχομαι με τιποτα το 90-10 με την αυστηρη εννοια οτι στο 90% των αδικων αποφασεων τους οι διαιτητες ευνοουσαν τον ΠΑΟ και στο 10% τον Ολυμπιακο.
Με μια ελευθερη και αφηρημενη εννοια(που δεν εχει νοημα για μενα βεβαια αφου ειμαι pedantic) βεβαια θα μπορουσα να καταλαβω το 90-10....



Μα εξ' αρχής είχα ξεκαθαρίσει πως αναφέρομαι ακριβώς σε αυτή την "αφηρημένη", όπως τη χαρακτήρισες, έννοια της εύνοιας, το 90-10 αποτελεί τον "δείκτη διαιτητικής διάθεσης (απέναντι στις 2 ομάδες) που αποκαλύπτεται από την γκρι διαχείριση των λεπτομερειών που καθορίζουν το momentum και το αγωνιστικό περιβάλλον ενός ματς".


Bonzo το δεύτερο στο ΟΑΚΑ ήταν 75-25, πάντα με την έννοια που επανειλημμένα έχω αποδώσει σε αυτού του είδους τα ποσοστά. Φτάνει όμως με τη νομοτελειακή για αυτά τα ματς εύνοια στους γηπεδούχους. Δε θέλω να μιζεριάσουμε. Είχαμε φοβερούς τελικούς, χωρίς πολλά επεισόδια, με άναρχο μπάσκετ επιβίωσης και άγριας ομορφιάς.
Bonzo
Άλλες 3 παρατηρήσεις:

1) Σήμερα οι φίαλθλοι του Ολυμπιακόυ κατα τη γνωμη μου λειτουργούν αρνητικά για την ομάδα τους καθώς είναι παρών αλλά ουσιαστικά απών.Με αυτό τον τρόπο οι παίχτες του Ολυμπιακού ξενερώνουν χειρότερα από το να επαιζαν χωρίς οπαδούς.
2) Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι έγινε στη φάση της 1ης τεχνικής ποινής. Ο ακερ ρίχνει τάπα στον ΔΔαλλά η μπάλα έχει κτυπήσει στο ταμπλό και μετα λόγω διαμαρτυριών δίνετα τεχνική ποινή.Το ζήτημα είανι ΄τοι έχω την έντωνη εντύπωση ότι τελικά το καλαθι του ΔΔ δεν μετράει.Αν μπορεί καποιος ας επιβεβαιώσει.
3)Παντως και στο τέταρτο δεκάλεπτο μέχρι στιγμής (7 λεπτά πριν το τέλος) έχουν γίνει 2 λάθη κατά του Ολυμπιακού(τα φάουλ του Σόφο) και ένα εναντίον του ΠΑΟ (επιθετικό του Μάτσε ή έστω τπτ και το δίνουν αμυντικό του μπατίστ)
AZ1980
QUOTE(Dromeas7 @ Jun 20 2007, 09:58 PM) *
Όσο για μας τους Ολυμπιακούς 10 χρόνια χωρίς τίτλο είναι πολλά γι'αυτό εγώ δεν μπορώ να χαρώ το φοβερό μπάσκετ που παίχτηκε στη σειρά αυτή των τελικών .

Δυστυχώς πονάει και μάλιστα πολύ sad.gif



Χαλάρωσε ρε συ, μπασκετάκι είναι! Μη φανατίζεσαι, είχες πολύ καλή ομάδα και την χάρηκες να μάχεται μέχρις εσχάτων! Κερδίστε μας του χρόνου στον ημιτελικό του φ4, και δε θα θυμάσαι καν τη σημερινή μέρα!

Γιατί όπως είπε ο enypnio απόλυτα σωστά:

"Tel Aviv Returns"... Αυτός είναι ο τίτλος της σεζόν 2007-2008!

Όσο για τη φετινή? Αν ήταν ταινία θα είχε τίτλο "Green Treble: The Empire Trembles"!!! biggrin.gif
scales84
QUOTE(Anaz @ Jun 20 2007, 08:08 PM) *
Πριν πω για τα αμιγως αγωνιστικα,κατι που μπορει να μην κανω αποψε γιατι ψιλοβαριεμαι, θελω να ρωτησω κατι τους αντικειμενικους φιλους του Παο κ γενικα του μπασκετ..Δεν θεωρειτε οτι σε πολυ κρισιμες φασεις στο πιο κρισιμο σημειο του αγωνα η διαιτησια ευνοησε ξεκαθαρα κ ουσιαστικα τον Παο να χτισει μια διαφορα που εκ των πραγματων λογω βαρυτητας του αγωνα κ χρονικου σημειου ηταν εξαιρετικα δυσκολο να γυρισει ο Οσφπ?
Γενικα συμφωνω οτι κερδισε δικαια ο Παο,ο Ολυμπιακος στο δευτερο ημιχρονο ηταν πολυ κακος,αλλα αν δεν επαιρνε ο Παο αυτη την διαφορα στο κρισιμο τελος του 3ου δεκαλεπτου κ πήγαινε πιθανοτατα το ματς κλειστο ως το τελος,δεν ξερω αν θα εβγαινε νικητης ο Παο με το αγχος εις βαρος του,παρολο που αξιζε περισσοτερο αυτη τη νικη..

Συγκεκριμενα:Τεχνικη ποινη στον παγκο -αυστηρη αλλα ιδιας λογικης με του Ιτουδη-.κερδιζει ο Παο κατοχη κ 2 βολες.Καπακι ανυπαρκτο φαουλ Σχορτσιανιτη-αλλες 2 βολες που κατεληξαν σε 3 ποντους απ'το επιθ.ριμπ του Μπατιστ- κ καπακι με το ξεκινημα απο τη διακοπη του 10λεπτου-ΔΕΥΤΕΡΗ τεχνικη στον παγκο(δεν ξερω τι εγινε αλλα για να δωσεις 2η τεχνικη στον παγκο σε τετοιο σημειο κ ενω εχεις ηδη δωσει μια αυστηρη πρεπει να'χει γινει κατι ΠΟΛΥ χοντρο!)-αλλες δυο βολες κ κατοχη για τον Παο. Μεσα σ'ενα λεπτο απ'τους 4 βρεθηκε να χανει με 11 ο Ολυμπιακος στην τελευταια περιοδο. Κανει ενα comeback φτανει στους 4,κ εκει ανυπαρκτο 5ο φαουλ Βασιλοπουλου σε μια φαση που ο Παο χανει τη μπαλα και αλλες δυο βολες.. Γενικα η διαιτησια στο 3ο δεκαλεπτο σφυραγε μονοπλευρα..Ειδα τουλαχιστον 2-3 σπρωξιματα ακομα κ τραβηγματα φανελας σε Ματσε,Ακερ οταν εβγαιναν απ'τα σκριν να μην σφυριζονται ενω απ'την αλλη επαφη κ φαουλ με αποτελεσμα σε μια περιοδο που ο Παο εσφιξε κ σκληρυνε πολυ την αμυνα του να κανει ΜΟΛΙΣ 4 φαουλ κ να κερδισει 9!!
Μια διαφωνια καποιος που ειναι βεβαιος ας με διαφωτισει:Οταν χτυπα η μπαλα ταμπλο κ γινει ταπα πρεπει να'ναι στην καθοδο για να μετρησει το καλαθι ή μετραει ετσι κι αλλιως?Εγω πιστευω το 2ο..

Συγγνωμη που το πρωτο μου ποστ αναλώνεται μονο στην διαιτησια,αλλα ηθελα να το πω κ να παρω κ τις δικες σας αποψεις.. Επαναλαμβανω..Θεωρω οτι ο Παο αξιζε την νικη περισσοτερο,ο Οσφπ εχασε κυριως απο δικα του λαθη -χαμενα αμυντικα ριμπ,κακο αμυντικο ροτεισον,βιαστικες επιλογες στην επιθεση- και γενικοτερα κακη εμφανιση στο 2ο μερος,αλλα θεωρω οτι αν δεν ηταν η διαιτησια του τριτου κυριως δεκαλεπτου που εδωσε την ωθηση στον Παο να παρει τη διαφορα κ κυριως την ψυχολογια,δεν ξερω πως θα ειχε εξελιχτει το ματς..

Ρε φιλοι ολυμπιακοι,δεν γινετε οποτε χανετε να φταιει η διαιτησια.απλα κερδισε ο καλυτερος και πιο ληρης.τοσο απλα.μ αρεσει τωρα που φωναζετε.οταν περασατε τον αρη ομως αψογη η διαιτηισια ε?ετσι μπραβο.αρε αθανατη ελλαδαρα!!!Ενα ακομη σχολιο.αυστηρες οι τεχνικες ποινες στον ολυμπιακο?στην πρωτη ειναι ορθιος ολος ο παγκος.ο παπαμακαριος κουναει την πετσετα και λεει στους γκρι.στη δε δευτερη,ειναι η πρωτη που τρωει ο ελληνιαδης μετα απο 13 ματς στα πλειοφφ προκλητικης συμπεριφορας.αρα μαλλον δεν ηταν αυστηρες...και για την τεχνικη στο βουγιανιτς.οταν την εβαλε ο κουκουλεκιδης στο οσφπ-αρης στη κανονικη περιοδο εις βαρος σασ ητνα σκανδαλο.σημερα μαλλον ολοσωστη αποφαση
Germany96
Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, το ματς δεν σηκώνει πολύ κριτική ήταν καλύτερος του αντιπάλου του χθες και δίκαια κέρδισε. Ο Παπανικολάου απέδειξε ότι το συμβόλαιό του δεν είναι πεταμένα λεφτά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι ο Siskauskas τέλειωσε την σειρά χωρίς να κάνει ούτε μία καλή εμφάνιση, φυσικά του αναγνωρίζω ότι με το τρίποντο του έβαλε το προτελευταίο καρφί στο φέρετρο των προσδοκιών του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα. Το τελευταίο ήταν το χαμένο τρίποντο του Macijauskas. Όπως και να' χει στον Ολυμπιακό τελειώνει η χρονιά με γλυκόπικρη γεύση και πολλές ελπίδες για το μέλλον, προσοχή όμως γιατί και πέρυσι με ελπίδες για το μέλλον τέλειωσε η χρονιά.

Χθες ο Ν. Παπαδογιάννης έγραφε στην Sportday πως σε συναθροίσεις κακοποιών στοιχείων δεν συχνάζει, αναφερόμενος στο χθεσινό παιχνίδι. Τον θεώρησα υπερβολικό, τι να πω σήμερα όμως που έμαθα ότι ένας υπεύθηνος ασφαλείας του ΟΑΚΑ έχασε τρία δάκτυλα εξαιτίας ενός πυροτεχνήματος; Για να κάνουν κάποια καθάρματα την πλάκα τους ένας άνθρωπος θα μείνει χωρίς τα δάκτυλα του για όλη του τη ζωή.
Bonzo
No offence αλλά αυτό που κάπως προκλητικα ααφέρει ο scales έχει μεγάλη βάση.Ο ολυμπιακός έχει χάσει με τον ΠΑΟ δυο παιχνίδια από την διαιτησία . Οι ΠΑναθηναικοί στα 2 παιχνίδια που χάσαμε δεν μιλίσαμε καθόλου για διαιτησια.Μήπως είστε λίγο υπερβολικοί?
sihainas
sorry αφεντικό αλλά και στις δύο περιπτώσεις που μιλήσαμε για διαιτησία.... ήταν όντως προκλητική... αλλά όλοι νομίζω (ή τέλος πάντων) παραδεχτήκαμε ότι πρώτα απ'όλα η ομάδα δεν έπαιξε καλά...

Όσο για σένα φίλε scales... βαριέμαι αυτή τη στιγμή να ψάξω τα ποστ σου στη σειρά Αρη - Ολυμπιακού....αν δεν βαριέσαι...κάνε μια μικρή αναδρομή και μετά πες μας... peace.gif wink.gif
Dominique
Λεγαμε να μη μιλησουμε για διαιτησια αλλα τελικα αλλο πραγμα δεν κανουμε.Γνωμη μου ειναι οτι οπως οι διαιτητες κρατησαν τον Ολυμπιακο στο παιχνιδι στο πρωτο ημιχρονο,ετσι εδωσαν τη διαφορα στον Παναθηναικο,αλλα οι αποφασεις εναντιον του ΠΑΟ ηταν εξοφθαλμα λαθος με εξαιρεση το 5ο φ του Βασιλοπουλου.Ο ΠΑΟ ομως εκμεταλευτηκε τα σφυριγματα για να κερδισει ευκολα ενω ο ΟΣΦΠ για να μη μεινει πισω.Με το χερι στην καρδια ομως φιλοι Ολυμπιακοι,αξιζατε βασει αποδοσης κατι παραπανω απο την ηττα 13 ποντων;Τελικα νομιζω οτι η διαιτησια δεν εκρινε κανενα ματς αν και παραλιγο να το κανει στο 3ο.Δυστυχως η τελευταια φαση με το φαουλ του Μητσου στον Πεν δημιουργησε σε ολους πλην του Bonzo την αντιστροφη εντυπωση.
Στα αγωνιστικα νομιζω οτι η αμυνα του ΠΑΟ που επιτελους πλησιασε τα γνωστα της στανταρ ηταν υπευθυνη για την ευκολη νικη.Τοσο ατομικα οσο και ομαδικα ο ΠΑΟ επνιξε τον αντιπαλο και θα τον ειχε κρατησει ακομα πιο χαμηλα αν δεν ειχε τετοια ποσοστα στο Α μερος ο Ολυμπιακος.Πιστευω επισης οτι η κινηση με τον Παπανικολαου ηταν κινηση ψυχολογιας απο το Ζοτς που ηθελε να δειξει στον Γκερσον(που κακα τα ψεματα,του ειχε παρει την ταυτοτητα στα τρια προηγουμενα ματς)οτι σαυτο το παιχνιδι ηταν σε καλη μερα.Μπραβο ομως και στον ΠΑΠ που δικαιωσε τον προπονητη του.Απιστευτη η αντιμετωπιση του Πεν απο τον Διαμαντιδη που δεν του αφησε σχεδον ποτε το καθετο πρωτο βημα.Απο τη μια μερα στην αλλη ο Πεν απο ανεπαρκης εγινε μεγαλος(συνηθης υπερβολη του Ελληνα οπαδου).Ο Σκουνι ηταν ειναι και θα ειναι ενας καλος παιχτης αλλα τιποτα παραπανω.
MVP των τελικων ο Μπατιστ που ηταν κι ο μονος μαζι με τον Τομασεβιτς που ειχε σταθερα καλη αποδοση με εξαιρεση το τεταρτο παιχνιδι.Αν επαιρνε το πρωταθλημα ο Ολυμπιακος η επιλογη θα ταν αναμφισβητητα πιο δυσκολη(Βασιλοπουλος,Πεν,Μπουρουσης,Ματσιγ
ιαουσκας ηταν καθοριστικοι)
Απογοητευση της σειρας ο Σοφο απτη μια και απ την αλλη πιον να προτοπω...Θα επιλεξω το Σισκα(με το σημερινο τριποντο εσωσε καπως τα προσχηματα)που αμυντικα ηταν ασταθης και επιθετικα απαραδεκτος γιατι απλα απ αυτον περιμενεις πολλα.Η στοφα μεγαλου παιχτη που διαθετει τον οδηγει στο να παιρνει συνεχεια κρισιμες προσπαθειες ακομα κι οταν βρισκεται σε κακη μερα.Ηταν φανερα ντεφορμε τον τελευταιο μηνα και πραγματικα νομιζαμε οτι βλεπαμε αλλον παιχτη.
Τελικα ο Παναθηναικος αναδεικνυεται παναξια τρεμπλουχος οντας πολυ συνεπεστερος απτον αιωνιο κατα τη διαρκεια της σεζον και πολυ καλυτερος στον τελικο των τελικων.Ηταν ηλιου φαεινοτερον οτι το κλιμα που περασε τις τελευταιες μερες στο λιμανι θα στερουσε τον τιτλο απο τους Πειραιωτες που εχυσαν την καρδαρα με το γαλα.
Πολλα συγχαρητηρια στην ομαδα για την ανεπαναληπτη επιτυχια.Χρειαζεται παντως παραπανω απο δυο αλλαγες(που φημολογειται οτι θα γινουν)γιατι καλη η εμπειρια,αλλα ο κορεσμος ειναι κακο πραγμα.Ακομα κιεγω σκεφτομαι οτι δεν εμεινε τιποτα αλλο να πετυχουμε.Φετος ζησαμε τα παντα!

Και παλι συγχαρητηρια!!!

77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif
scales84
Στα ποστ μου εγω διαμαρτυρηθηκα...αλλα εσεις που χατε περασει τοτε τα βλεπατε ολα καλα και αγια.τωρα που χασατε αλλαξαν ολα...
spysta
QUOTE(reignman @ Jun 20 2007, 11:15 PM) *
εαν λεγεσε
Γιαννακοπουλος ναι μπορεις!

oχι reignman..δεν μπορεις!!Αδικεις την ομαδα σου με αυτο τον τροπο γιατι ευκολα μπορει να βγει ενας αλλος οπαδος και να πει οτι με την συμπεριφορα του ο προεδρος του Παο επηρεασε τον διαιτητη για να σφυριξει υπερ της ομαδας του...ετσι ειναι...οι Γιαννακοπουλοι δινουν απο μονοι τους δικαιωματα πολλες φορες...
rchos
QUOTE
Ρε φιλοι ολυμπιακοι,δεν γινετε οποτε χανετε να φταιει η διαιτησια.απλα κερδισε ο καλυτερος και πιο ληρης.τοσο απλα.μ αρεσει τωρα που φωναζετε.οταν περασατε τον αρη ομως αψογη η διαιτηισια ε?ετσι μπραβο.αρε αθανατη ελλαδαρα!!!Ενα ακομη σχολιο.αυστηρες οι τεχνικες ποινες στον ολυμπιακο?στην πρωτη ειναι ορθιος ολος ο παγκος.ο παπαμακαριος κουναει την πετσετα και λεει στους γκρι.στη δε δευτερη,ειναι η πρωτη που τρωει ο ελληνιαδης μετα απο 13 ματς στα πλειοφφ προκλητικης συμπεριφορας.αρα μαλλον δεν ηταν αυστηρες...και για την τεχνικη στο βουγιανιτς.οταν την εβαλε ο κουκουλεκιδης στο οσφπ-αρης στη κανονικη περιοδο εις βαρος σασ ητνα σκανδαλο.σημερα μαλλον ολοσωστη αποφαση



oh my GOD! w00t.gif

τιποτις αλλοτε δεν θα ειπω για τιουτο το ποστ εκτος του οτις η φρασης τα δικα μου δικα μου και τα δικα σου δικα μου ειναι ξεπερασμενη!υποθετω μονο ο αρης εχει δικαιωμα να διαμαρτυρεται για διαιτησια καθε φορα που χανει! wink.gif tongue.gif

συγχαρητηρια στον παναθηναικο για ενα ΔΙΚΑΙΟΤΑΤΟ και επιτελους συναρπαστικο και με ιδρωτα πρωταθλημα που κερδισε!οι τελικοι ανεβασαν το επιπεδο του ελληνικου μπασκετ κατα πολυ!συγχαρητηρια και στον ολυμπιακο για την συναρπαστικη σειρα που μας προσεφερε!εν τελει η καλυτερη ομαδα πηρε τον τιτλο και αυτο ειναι απολυτα υγειες και φυσιολογικο!για διαιτησια δεν εχω μιλησει ποτε οποτε ουτε τωρα θα το κανω!δεν αξιζει νομιζω!ελπιζω και ευχομαι καθε χρονο οι τελικοι να ειναι το ιδιο συναρπαστικοι!


Υ.Γ. τωρα αρχιζει ενα αλλο ντερμπι με μεγαλο σασπενς!οι μεταγραφες του καλοκαιριου!θα μας κρατησει νομιζω στην τσιτα για αρκετο καιρο! smiley.gif
NBAer
QUOTE(Ginobili @ Jun 21 2007, 01:13 AM) *
Αν η μπάλα χτυπήσει στο ταμπλό...δεν έχεις δικαίωμα μετά να την κόψεις.


ΟΧΙ! Άλλα λενε οι κανονισμοι.....
Ο κανονισμος λεει οτι αν η μπαλα χτυπησει ταμπλο ΚΑΙ δεν ειναι ολοκληρη πανω απο το στεφανι τοτε μπορουμε να κοψουμε τη μπαλα.

QUOTE
Εξάλλου,αν χτυπήσει πρώτα στο ταμπλό...μετά βρίσκεται πάντα στην κάθοδο η μπάλα.


Οχι παντα, αλλα συνηθως ναι. Για αυτο και δεν βλεπουμε τετοιες φασεις συχνα για να μην πω σχεδον ποτε.....
Αλλα αν δουμε ο κανονισμος ειναι σαφης οπως σου ειπα....
thrylos7
Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη σημερινή νίκη, συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την παρουσία του στους τελικούς.

Δυστυχώς, χάθηκε η ευκαιρία να πανηγυρίσουμε πρωτάθλημα μετά από τόσα χρόνια... Από τη μια πλευρά κρίμα, λόγω των πολύ καλών τελευταίων εμφανίσεων, αλλά από την άλλη, ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που το άξιζε περισσότερο, αν συνυπολογίσουμε την κανονική περίοδο, αλλά και το μπάσκετ που έπαιξε.

Να πω την αλήθεια, μόνο ανυπομονησία δεν είχα γι' αυτό το ματς. Όσο να' ναι, είναι τιμητικό να είσαι στο 2-2 με τον ΠΑΟ και να έχεις κερδίσει τις εντυπώσεις, οπότε το διάστημα αυτό είναι ευχάριστο... Από εκεί και πέρα όμως, το καλό προαίσθημα έλειπε, εν αντιθέσει με προηγούμενα παιχνίδια, ενώ ούτως ή άλλως δε μπορείς ν' ανυπομονείς για κάτι που δε θα ζήσεις... (αναφέρομαι στην παρακολούθηση του αγώνα).

Πάλι καλά...

Πρόλαβα να δω κάτι περισσότερο από το τέταρτο δεκάλεπτο (ο γκαντέμης!) και δε νομίζω να έχω εκνευριστεί άλλη φορά σε παιχνίδι, τα τελευταία χρόνια. Η αιτία δεν ήταν άλλη από τα πάρα πολλά χαμένα ρημπάουντ του Ολυμπιακού, που έδωσαν πολύτιμους πόντους στον Παναθηναϊκό. Συνέβαλαν καθοριστικά στη διψήφια διαφορά.
Από εκεί και πέρα, καθοριστικότατο ήταν το τρίποντο του Σισκάουσκας, το καλάθι της χρονιάς, κατά την προσωπική μου άποψη (το συναγωνίζεται το τρίποντο του Μπατίστ), σε διάστημα που ο Ολυμπιακός είχε επανέρθει στον αγώνα (αμφιβάλλω αν υπήρχαν 10 άτομα που να το πίστευαν αυτό λίγο πριν), ενώ ο Παναθηναϊκός έδειχνε εικόνα παρόμοια με αυτή του δευτέρου ημιχρόνου του προηγούμενου παιχνιδιού, επιθετικά κυρίως, δίχως δηλαδή να μπορεί να βρει λύσεις στην επίθεση. Αν δεν έμπαινε το καλάθι αυτό, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά. Το άστοχο τρίποντο του Ματσιγιάουσκας το θεωρώ λιγότερο σημαντικό, αφενός γιατί ήταν άστοχο ( biggrin.gif ), αφετέρου, διότι, μπορεί να επανέφερε την ψυχολογία του Ολυμπιακού στα επίπεδα της ...προηγούμενης φάσης, ωστόσο αυτή του Παναθηναϊκού είχε τονωθεί ήδη αρκετά, για να λειτουργήσει η ομάδα καλύτερα.

Κλείνει λοιπόν, με καλό τρόπο, αλλά όχι ευτυχή κατάληξη η (αποτυχημένη) χρονιά για τον Ολυμπιακό, ενώ μάλλον τ' ανάποδα ισχύουν για τον Παναθηναϊκό.

Ας αφήσουμε τα περίεργα σχόλια για τη διαιτησία... Διατηρείστε το "no offence" κλίμα.
Dominique
QUOTE
αν χτυπήσει πρώτα στο ταμπλό...μετά βρίσκεται πάντα στην κάθοδο η μπάλα.


Ακουγεται λογικο,αλλα δεν ισχυει...


QUOTE
Από οτι βλεπω dominique η αμυγδαλίτιδα σε κράτησε μακριά απο το ΟΑΚΑ οχι όμως και από το Arcade...



Μου κανες και edit τρομαρα σου...Αυτη σου η κατηγορια ειναι σοβαρη αφου κατι τετοιο θα με καθιστουσε κατα φαντασιαν ασθενη επομενως και αναξιοπιστο και επρεπε να γινει με πμ.Ασε που δεν ισχυει κιολας.Το ρεκορ στο Moonlander στο οποιο προφανως αναφερεσαι εγινε πριν την εναρξη της ασθενειας.
Συγνωμη για το off topic.

Και παλι συγχαρητηρια στην ομαδαρα μας!!!
77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif 77.gif 41.gif
NBAer
QUOTE(Dominique @ Jun 21 2007, 02:23 AM) *
Ακουγεται λογικο,αλλα δεν ισχυει...


Και γιατι δεν ισχυει? angry_red.gif

Με κανεις και ψαχνω τους κανονισμους βραδιατικα: shot.gif

31.2 Rule
31.2.1 Goal tending occurs during a shot for a field goal when a player touches the ball while it is completely above the level of the ring and:
• It is on its downward flight to the basket.
• After it has hit the backboard.
Anaz
QUOTE
31.2.1 Goal tending occurs during a shot for a field goal when a player touches the ball while it is completely above the level of the ring and:
• It is on its downward flight to the basket.
• After it has hit the backboard.
Για να το ξεδιαλυνω τελειως,επειδη ακριβως αυτη την απορια ειχα.. Οι δυο παυλες ισχυουν τελειως ξεχωριστα,ετσι?Γιατι καποιος φιλος σημερα μου ειπε οτι αν χτυπησει ταμπλό αλλα δεν ειναι στην καθοδο,δεν μετραει..Αλλα νομιζω ξεκαθαριστηκε,κ ειναι οπως το'πε ο NBAer.

Bonzo,ειλικρινα εγω αν θυμασαι μετα το 3ο ματς δεν γκρινιαξα για την διαιτησια.(κατα λεξη ειπα -περιπου-: "πριν γκρινιαξετε οι Ολυμπιακοι για το ολοκαθαρο φαουλ στον Πεν,πρεπει να παραδεχτουμε οτι κ το προηγουμενο που κερδισε δεν ηταν."και δεν σταθηκα σε αλλη φαση.)Δεν με πειραξε εκεινο το λαθος ουτε η σταση της διαιτησιας στο συγκεκριμενο παιχνιδι, όσο "η χειρουργικη επεμβαση" η σημερινη.Επισης δεχομαι οτι ιδιαιτερα στο πρωτο στο Σεφ,η διαιτησια στο 2ο ημιχρονο εσπρωξε με παρομοιο τροπο τον Ολυμπιακο,αλλα τοσο μονομερης κ κρισιμη οσο η σημερινη δεν ηταν καμμια αλλη διαιτησια στη σειρα.
Συμφωνω παντως με τον ΑΖ,οτι η σειρα ηταν σειρα 90's με διαιτησιες εδρας,κ περιμενα κ στο σημερινο κατι αντιστοιχο,οποτε αν μια ομαδα ηθελε να σπασει εδρα επρεπε να ξεπερασει κι αυτον τον παραγοντα.Ο Ολυμπιακος εχασε την ευκαιρια του στο 3ο ματς απο ενα χαμενο αμυντικο ριμπάουντ.
Επισης ενα γενικο σχολιο,μη στεκεστε κ κρινετε μονο τα λάθη ποσοτικα.Κρινετε την γενικοτερη σταση στα σφυριγματα κ κυριως το χρονικο σημειο κ την βαρυτητα οταν γινονται.
Ειναι το τελευταιο ποστ γι'αυτο το θεμα κ το κανω μονο λογω του σχολιου του Μπονζο.Δεν γκρινιαζω για την διαιτησια!! Εξαλλου ακομα κι ετσι θεωρω οτι ο Ολυμπιακος ειχε την ευκαιρια του αλλα ηταν πολυ κατωτερος των προσδοκιων κ δεν μπορεσε να την εκμετταλευτει. Το ευχαριστηθηκα το ματσακι,ιδιαιτερα το πρωτο μερος που ειδαμε πολυ ωραιο θεαμα,δεν πικραθηκα ιδιαιτερα για την απωλεια του πρωταθληματος,χρονια ειχα να χαρω τετοια ματς,εμεινα αρκετα ικανοποιημενος απ'την συνολικη παρουσια της ομαδας μου,ολα καλα κ παμε γι'αλλα τωρα αφου το καλοκαιρι θα'ναι καυτο..
Απλα συζητηση κανουμε σε τεχνικα σημεια που εκριναν το ματς. Τα υπολοιπα αγωνιστικα θα τα διαβασουμε κ θα τ'ακουσουμε πολλακις απ'τα μεσα,κ δεν ειχα ορεξη να τα συζητησω τωρα. Εξαλλου τα'χουμε αναλυσει πολλακις μες στη σειρα. σημερα το κατι διαφορετικο που αξιζε να σχολιαστει απο μενα αμεσα ηταν η χρησιμοποιηση του Παπ.

QUOTE
Συμφωνω σε οσα γραφεις στο σχόλιο σου ΑΖ. Μαλιστα μετα το σημερινο ομολογω οτι καταλαβα καλυτερα το περιβοητο 90-10 που ειχες πει.. tongue.gif

QUOTE
Α μπράβο!
Eξακολουθω ομως να το θεωρω υπερβολικο!Απλα,λιγοτερο.. tongue.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.