The fact: Lebron's Cavaliers
H επιστροφή του Ασώτου αλλάζει το χάρτη της Ανατολής και όλη η πόλη κινείται γύρω από τον Βασιλιά. Ο Μπλατ επικρίνεται πολύ και οι σχέσεις του με την ομάδα δεν ήταν στο καλύτερο επίπεδο.
Η αρχή δεν ήταν εύκολη αλλά η συνέχεια και ιδιαίτερα μετά το all-star είναι εντυπωσιακή . Στατιστικό που μας παρέθεσε ο LakersDynasty δείχνει ότι "Οι νέοι Cavaliers μετά τη προσθήκη των Mozgov Smith και Shumpert είχαν 34 νίκες σε 46 παιχνίδια. Ποσοστό 74% αντίστοιχο 60 νικών σε σεζόν 82 παιχνιδιών" . Και κάπως έτσι φτάσαμε στους τελικούς του ΝΒΑ γράφοντας για 5η συνεχόμενη χρονιά για τον παρόντα Λεμπρόν



Storyline
Μετά από 4 χρόνια απουσίας από τα playoffs οι Cavaliers επέστρεψαν και θα βρεθούν για 2η φορά στην ιστορία τους στους τελικούς του NBA. Η πόλη του Cleveland ανυπομονεί για τους αγώνες με το GS, μιας και ο τελευταίος τίτλος που κερδίθηκε από την ομάδα της πόλης τους ανήκει στο μακρινό 1964.



The Road to the Finals

vs Boston Celtics

Cavs-Boston 113-100
Cavs-Boston 99-91
Boston-Cavs 95-103
Boston-Cavs 93-101

Η σειρά λήγει με 4-0 αλλά δεν ήταν μια εύκολη σκούπα για τους Καβς . Για την ακρίβεια ήταν μια Πύρρειος νίκη χάνοντας με τραυματισμό τον Love . Στα παιχνίδια που έγιναν οι Κέλτες αποδείχθηκαν σκληρό καρύδι παρά το δωράκι που τους είχε κάνει το Cleveland με τις 2 νίκες χρυσάφι στην Regular season. Tα πρώτα τεστ δοκιμασίας για τους big 3 δεν ήταν απόλυτα πετυχημένα και στο τέλος χάθηκε η ευκαιρία να δούμε πως θα λειτουργούσαν oι 3 τους στη συνέχεια .



vs Chicago Bulls
Cavs-Chicago 92-99
Cavs-Chicago 106-91
Chicago-Cavs 99-96
Chicago-Cavs 84-86
Cavs-Chicago 106-101
Chicago-Cavs 73-94


Στην πιο δυνατή και αμφίρροπη διασταύρωση μεταξύ 2 ομάδων της ανατολής είχαμε 2 εκπλήξεις .
Η μία ήταν η ηγετική εμφάνιση του Λεμπρόν χωρίς τη βοήθεια των Love , Irving που ήταν ασταμάτητος κυριολεκτικά με αποκορύφωση το buzzer beater τρίποντο στο 4ο παιχνίδι, όπου γύρισε τη σειρά και τη ψυχολογία της ομάδας του.
Η άλλη ήταν η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα των υπόλοιπων παικτών που αντέδρασαν με βαθμό άριστο σε όλα τα double team που δέχθηκε ο Λεμπρόν. To Chicago και ο πρώην προπονητής του * δεν έβαλε δύσκολα στον Μπλατ Λεμπρόν και κάπου εκεί άρχισαν οι ύμνοι για τον ίδιο .

* Εdit από τον Admin tongue.gif



vs Atlanta Hawks

Atlanta-Cavs 89-97
Atlanta-Cavs 82-94
Cavs-Atlanta 114-111
Cavs-Atlanta 118-88


Η πιο εύκολη στάση κατά την άποψη μου ήταν αυτή στην Ατλάντα. Παρόλο που υπήρχε το πλεονέκτημα έδρας από τους Ηawks οι Cavaliers δεν σταμάτησαν λεπτό και δεν βρήκαν ουδεμία αντίσταση στα μεταξύ τους παιχνίδια. Η Βοστώνη μπορώ να πω έβαλε πιο δύσκολα στο Λεμπρόν παρά οι πρώτοι της ανατολής. H Atlanta με μοναδικό πρώτο βιολί τον Horford , μόνο στο 3ο παιχνίδι κατάφεραν να φανούν ανταγωνιστικοί. Από τη στιγμή που έχασαν τον Korver με τραυματισμό , μειώθηκε το spacing για τους άλλους παίκτες με αποτέλεσμα να βρίσκουν σίδερο μακριά από τη ρακέτα .



Ο Μιλσαπ επισκιάσθηκε από την πολύ καλή εμφάνιση του Thompson ενώ ο Teague ήταν άφαντος αν και τον μάρκαρε o Dellavedova . O Ηorford δεν μπορούσε μόνος του-τιμωρήθηκε και για το 4-και ο Λεμπρόν παρά τα άσχημα ποσοστά του κατάφερνε να οργανώσει το παιχνίδι , να βάλει καλάθια από το ζωγραφιστό και να δημιουργήσει ευκαιρίες και καλάθια για τους συμπαίκτες του.
Ένας play-forward. ( οι ύμνοι συνεχίζονται :Ρ )



Επόμενη Στάση \" GOLDEN STATE WARRIORS, OAKLAND\"
Το πιο πολύ-αναμενόμενο ζευγάρι τελικών για τη φετινή χρονιά, βρίσκεται στη διεκδίκηση του τίτλου.
Οι δύο ομάδες εμφανώς διψασμένες για δαχτυλίδι θα μας δώσουν σίγουρα μια γεμάτη σειρά αγώνων με αρκετές ανατροπές. Ο Love παραμένει εκτός και μένει να δούμε αν θα μπορεί ο Klay Thompson να παίξει στα πρώτα παιχνίδια μετά την διάσειση που έπαθε στον 5ο αγώνα εναντίων του Houston .( edit: Ο Klay πέρασε το τεστ και θα αγωνιστεί στο πρώτο ματς της σειράς..)
Ο Λεμπρόν προκάλεσε τον MVP σε μια κατά τα άλλα ήσυχη , από πλευράς δηλώσεων, χρονιά .
Ο Curry μας χάρισε σπουδαίες εμφανίσεις απέναντι σε all -star παίκτες όπως οι Davis,Gasol,Conley,Harden,Howard και έδειξε το πόσο επικίνδυνος μπορεί να γίνει σε λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου.
Αν o Irving είναι υγιής και μπορεί να τον περιορίσει θα κερδίσει το Cleveland ένα μικρό προβάδισμα .Aλλά αυτό μοιάζει εξαιρετικά αμφίβολο , οπότε ετοιμαζόμαστε για άλλη μια MVP σειρά εμφανίσεων από τον Curry .
Το πιο σημαντικό κομμάτι για μένα είναι εκείνο που αφορά την απόδοση των Dellavedova, Smith, Shumpert, Mozgov, οι οποίοι θα βρουν αυτή τη φορά πιο δύσκολα μαρκαρίσματα από τους τελικούς Ανατολής. Ο Lebron πάλι θα συναντήσει double teams , ο Tristan Thompson δίνει μέχρι στιγμής εξαιρετικό πλεονέκτημα στο Cleveland μέσω των επιθετικών rebound και μένει να δούμε αν ο Blatt προτιμήσει να παίξει με τους Thompson Mozgov ή με πιο κοντά σχήματα .
Ο James Jones θα πάρει τα σουτάκια του αλλά αυτή τη φορά η τρύπα από την άμυνα του δεν θα χαριστεί από τους αντιπάλους. Perkins,Marion,Miller είναι στην αφάνεια μέχρι στιγμής κάτι που δεν αποκλείει τη συμμετοχή τους , λόγω της εμπειρίας τους , όταν τα πράγματα θα δυσκολέψουν.
Γενικά εύκολες προβλέψεις δεν γίνονται γιατί το ζευγάρι είναι πιο αμφίρροπο από το περσινό. Το σίγουρο είναι ότι θα ζήσουμε μια ακόμα Lebron-ιάδα ανεξαρτήτως των ορέξεων του Curry γιατί τα φετινά επιτεύγματα του James είναι άκρως σημαντικά.