Help - Search - Members - Calendar
Full Version: ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ 2018-19
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Γυναικείο μπάσκετ
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
jhantzop
Αποχώρησε από τον Άρη η Βαχαροπούλου

Η Μαρία Βαχαροπούλου δεν θα συνεχίσει τελικά στον Άρη και μέσω μηνύματός της στον προσωπικό λογαριασμό της σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης εξήγησε τους λόγους.

Η έμπειρη προπονήτρια συμφώνησε αρχικά με τις Θεσσαλονικιές, για την επέκταση της συνεργασίας τους και για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο, η διαφορά φιλοσοφίας που προέκυψε εσχάτως με τους διοικούντες την ομάδα την οδήγησαν στην πόρτα της εξόδου. Τώρα, ο Άρης θα πρέπει να βρει άλλον τεχνικό για να τον καθοδηγήσει στο επερχόμενο πρωτάθλημα του Βόρειου Ομίλου της Α2 Γυναικών.

Η ανάρτηση της Μαρίας Βαχαροπούλου στο Facebook: «Όταν τρεις μήνες πριν μου ζητήθηκε να βοηθήσω την ομάδα της καρδιάς μου σε πολύ δύσκολη στιγμή δεν μπορούσα να αρνηθώ. Αποστολή εξετελέσθη. Ο τρόπος σκέψης, οι συνθήκες και η φιλοσοφία δυστυχώς δεν άλλαξαν και σίγουρα δεν συμβαδίζουν με τα πιστεύω μου. Ευχαριστώ τα κορίτσια μου και τον έφορό μου. Καλή συνέχεια».

Πηγή: www.basketa.gr
BASKET TUNE
Σήμερα στο Sportshero διάβασα ότι σχεδόν έχει κλείσει η Χατζηλεοντή στον Πρωτέα.
ggrilik
QUOTE (BASKET TUNE @ Jun 8 2018, 18:54 ) *
Σήμερα στο Sportshero διάβασα ότι σχεδόν έχει κλείσει η Χατζηλεοντή στον Πρωτέα.

Κι εκεί που λέγαμε για ομάδες που σκουπίζουν παίκτριες.. Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε πως ο Πρωτέας στις νεανίδες της ΕΣΚΑΝΑ θα είναι πολύ ισχυρός του χρόνου. Προβλέπονται μυθικές μάχες με τον Κρόνο του Νανάκου. Πάντως προσωπικά μάλλον εγκρίνω, γιατί έχω μια αίσθηση πως στον Φάρο έμεινε λίγο πίσω όσον αφορά την εξέλιξή της.
BASKET TUNE
Επίσης ακούγεται έντονα ότι ο Πρωτέας γλυκοκοιτάζει και προς Πάτρα μεριά, ή το ανάστροφο blink.gif , μπαίνει δε ως δέλεαρ και το ΓΕΛ Βούλας. afro.gif
ggrilik
QUOTE (BASKET TUNE @ Jun 9 2018, 07:22 ) *
Επίσης ακούγεται έντονα ότι ο Πρωτέας γλυκοκοιτάζει και προς Πάτρα μεριά, ή το ανάστροφο blink.gif , μπαίνει δε ως δέλεαρ και το ΓΕΛ Βούλας. afro.gif

Σφάζονται παλικάρια στου ΓΕΛ Βούλας τα σκαλοπάτια.

Απο την άλλη... Αθήνα Πάτρα 210 χιλιόμτρα < 300, οπότε δεν γίνεται tongue.gif

Γιάννης-3-
Συνεχίζει ο Τσίκληρας στο «τιμόνι» του Ιστορικού!
http://www.panionianea.gr/2018/06/blog-post_10.html?m=1
Μία εξαιρετική συνεργασία συνεχίζεται. Η διοικούσα επιτροπή του γυναικείου μπάσκετ του Ιστορικού έδωσε τα χέρια με τον Άγγελο Τσίκληρα και έτσι ο έμπειρος προπονητής θα συνεχίσει να βρίσκεται για 4η συνεχόμενη χρονιά στην τεχνική ηγεσία της ομάδας.

Η σχετική ανακοίνωση:

"Όταν μία συνεργασία βασίζεται σε γερά θεμέλια και χαρακτηρίζεται από αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη, το ζητούμενο για την ανανέωσή της δεν είναι τόσο αν θα συνεχιστεί, όσο το πόσο θα εξελιχθεί.

Αυτό ήταν το πρώτο μέλημα της Διοικούσας Επιτροπής του Γυναικείου Μπάσκετ του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ που παίρνοντας για 4η συνεχόμενη χρονιά την «εντολή» από τη Διοίκηση του Ερασιτέχνη ξεκίνησε αμέσως το σχεδιασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, με σκοπό και πάλι να καθιερώσει την ομάδα στην Ελίτ της Α-1.

Έτσι, σε κλίμα απόλυτης ικανοποίησης και αναγνώρισης των κεκτημένων, η Διοικούσα Επιτροπή και ο [ήδη από το περσινό καλοκαίρι] Ομοσπονδιακός Προπονητής, Άγγελος Τσίκληρας έδωσαν και πάλι τα χέρια και χωρίς χρονοτριβή έθεσαν τους φετινούς αγωνιστικούς στόχους της Ομάδας.

Έχει δοθεί προτεραιότητα στη διατήρηση του περσινού Ελληνικού «κορμού» και ήδη ξεκίνησαν οι διερευνητικές συζητήσεις με τις παίκτριες της ομάδας για την παραμονή τους. Παράλληλα, ο προπονητής έθεσε τους επιθυμητούς μεταγραφικούς στόχους και σύντομα η Διοικούσα θα επανέλθει με ανακοινώσεις σχετικά με τη στελέχωση του φετινού «ρόστερ».

Τέλος, υπό την καθοδήγηση του προπονητή μας Άγγελου Τσίκληρα ξεκίνησαν και οι πρώτες προπονήσεις της «μεταβατικής περιόδου», στις οποίες πλέον συμμετέχουν και αθλήτριες από το τμήμα των Νεανίδων. Στο πλευρό του προπονητή βρίσκεται ήδη και ο νέος του άμεσος συνεργάτης, Γιάννης Αντωνόπουλος, ένας ικανότατος και πανέμπειρος προπονητής, τον οποίο η Διοικούσα Επιτροπή καλοσωρίζει και επίσημα στην οικογένεια του Ιστορικού.

Η Διοικούσα Επιτροπή
του Γυναικείου Μπάσκετ"
jhantzop
Aνανέωσε ο Μασλαρινός με τον ΠΑΟΚ

Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και το τμήμα μπάσκετ γυναικών ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ ανακοινώνουν την συνέχιση της συνεργασίας με τον προπονητή της γυναικείας ομάδας, κ. Βασίλη Μασλαρινό. Ο κ. Μασλαρινός θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας για πέμπτη συνεχή χρονιά προσπαθώντας να συνεχίσει το έργο το οποίο επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια στο τμήμα.

Εκτός από την πρώτη ομάδα υπό την επίβλεψή του, ο κ. Μασλαρινός θα έχει και το τμήμα νεανίδων του Συλλόγου που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ και την δεύτερη πανελλήνια θέση. Κόουτς, καλή επιτυχία!!

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Πηγή: womensports.gr

Με την Μάρθα Αργυρίου στο «τιμόνι» του ο ΜΕΛΑΣ

Στο «τιμόνι» του ΜΕΛΑΣ ο Άγιος Ελευθέριος θα βρεθεί η Μάρθα Αργυρίου ενόψει της νέας σεζόν για να οδηγήσει την ομάδα του Αιγάλεω στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ Γυναικών τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Η ανακοίνωση του σωματείου:

"Η γυναικεία ομάδα του ΜΕΛΑΣ ο Άγιος Ελευθέριος ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την έμπειρη προπονήτρια Μάρθα Αργυρίου για τα τμήματα Basket του Συλλόγου. Βοηθοί της θα είναι η Τούλα Γουναρά (6ος χρόνος) υπεύθυνη των Ακαδημιών & ο Βασίλης Γεωργακίου.

Η πρώην προπονήτρια του Ζωγράφου με την πολυετή επιτυχημένη πορεία της στο μπάσκετ γυναικών βραβεύτηκε από την ΕΣΚΑ ως κορυφαία προπονήτρια της σεζόν 2012-2013, ενώ έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο και με τα τμηματα υποδομών της Αγίας Παρασκευής & του Ολυμπιακού.

Στόχος του Συλλόγου η αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Συλλόγου προς όλες τις αθλήτριες , την επικέντρωση στην ανάπτυξη της ατομικής τεχνικής κάθε μίας, την ανάδειξη του ταλέντου όλων των αθλητριών μας, την απόκτηση ενιαίας αγωνιστικής φιλοσοφίας και την εξασφάλιση της ομαλής εξέλιξης του έμψυχου δυναμικού μας, μέχρι και την ένταξή του στην ομάδα γυναικών.

Καλή επιτυχία Μάρθα!"

Πηγή: sportshero.gr

Με Γεωργίου και Γανωτή συνεχίζει η Εστία Φιλίας

Για δεύτερη χρονιά θα καθησει στον πάγκο της Εστίας Φιλίας η Σκεύη Γεωργίου που παράλληλα αναλαμβάνει και επικεφαλής όλων των τμήματων γυναικείων υποδομών της Εστίας. Βοηθός της θα είναι η Μαρία Γανωτή που επέστρεψε στην Εστία μετά από 4 χρόνια για να αναλάβει επίσης και τα τμήματα μίνι και τζούνιορ κοριτσιών.

Γύρισαν Σκαρογιάννη & Παστρωμά στον Προμηθέα

Η ανακοίνωση: «Το γυναικείο τμήμα του Προμηθέα Χαλανδρίου θα αγωνίζεται για το 2018-2019 στη Β ΕΣΚΑ και προχωράει ήδη στις πρώτες μεταγραφές προκειμένου να ενισχύσει την ομάδα και να επιστρέψει στις επιτυχίες.

Η Ολγα Σκαρογιάννη και η Αναστασία Παστρωμά, οι οποίες αγωνιζόταν στο σύλλογο τα έτη 2015-2017 αποτελούν για τον coach Θανάση Αναστασόπουλο τα πρώτα βήματα για την ενίσχυση της ομάδας.

Η Ολγα Σκαρογιάννη παραμένει προπονήτρια στα τμήματα παγκορασίδων και κορασίδων, θα προπονεί και το τμήμα των νεάνιδων, καθώς αναλαμβάνει Υπεύθυνη των Γυναικείων Τμημάτων Ακαδημίων του Προμηθέα Χαλανδρίου.

Ευχόμαστε πολλές επιτυχίες και συνεχίζουμε.....»

jhantzop
Ένας χρόνος μακριά από τίτλους ήταν αρκετός

Οκτώ τίτλους πανηγύρισε η Λικέντρα Τζόνσον τα τέσσερα πρώτα χρόνια της παρουσίας της στην Ελληνική Α1 (δυο νταμπλ με το Ελληνικό και δυο με τον Ολυμπιακό).

Πέρσι στελέχωσε το ρόστερ του Φάρου Κερατσινίου, αλλά η ερχόμενη σεζόν φαίνεται ότι θα την βρει και πάλι σε... γνωστά λημέρια.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις (αδυναμία μέχρι στιγμής του Φάρου να σχηματίσει ένα ρόστερ ανάλογο του περσινού του και αλλαγή πλεύσης στην δημιουργία της νέας ομάδας του Ολυμπιακού), η Λικέντρα φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί να είναι η τρίτη ξένη των ερυθρολεύκων (μετά την Ρασίντ και την Μάζιτς), ενώ υπάρχουν και πολλές πιθανότητες να κινηθούν διαδικασίες ελληνοποίησής της, καθώς έχει συμπληρώσει πενταετία στην χώρα μας.

Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι σίγουρα ευεγερτικό και για την Εθνική ομάδα, αλλά προς το παρόν αυτό είναι απλά ένα σενάριο και τίποτα παραπάνω.

jhantzop
Από τον Φάρο στη Νίκη Λευκάδας η Τζέιντ Ουόκερ

Μια παίκτρια με εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα πρόσθεσε στο ρόστερ της η Νίκη Λευκάδας. Απέκτησε την Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ Τζέιντ Ουόκερ, η οποία τη σεζόν που τελείωσε αγωνίστηκε στον Φάρο Κερατσινίου έχοντας καλή παρουσία.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΝΙΚΗ Λευκάδας ανακοινώνει ότι η Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ Jade Walker θα είναι μέλος της Γυναικείας μας Ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Είναι 23 ετών και έχει ύψος 1.85. Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Φάρου Κερατσινίου, με τον οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Α1 και είχε 11,4 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Στην πρώτη δήλωσή της ως αθλήτρια της Νίκης Λευκάδας ανέφερε: «Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι μέλος αυτού του εκπληκτικού Συλλόγου. Ευχαριστώ την Νίκη για την ευκαιρία που μου δίνει»

Πηγή: basketa.gr

Η Τζαμόρις Ντέηβις πρώτη ξένη των Καλυβίων

Η Τζαμόρις Ντέϊβις είναι η πρώτη ξένη της ομάδας των Καλυβίων για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του ΓΑΣ Καλυβίων ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας με την πρώτη Αμερικανίδα της ομάδας για την περίοδο 2018-19 που όπως είναι γνωστό θα μας βρει για πρώτη φορά αγωνιζόμενους στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Η αθλήτρια ονομάζεται G'mrice Davis (Τζαμόρις Ντέηβις) έχει ύψος 1.88 αγωνίζεται στις θέσεις 4 και 5 και έχει παιχνίδι με πλάτη αλλά και με πρόσωπο στο καλάθι. Αποφοίτησε πριν μερικούς μήνες από το Πανεπιστήμιο Fordham της περιφέρειας Atlantic 10 στην οποία ψηφίστηκε στην πρώτη πεντάδα πέρυσι και φέτος ενώ επίσης ψηφίστηκε και αμυντικός της χρονιάς για το 2018. Στην φετινή χρονιά είχε μέσο όρο 16,5π, 13,4ρημ, 1,7ας, 1μπ, 1,7κλ με ποσοστά ευστοχίας 45% 2π και 72% β. Η αθλήτρια θα βρίσκεται στην Αθήνα τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, της ευχόμαστε υγεία και με το καλό να έλθει και να βοηθήσει την ομάδα μας. Welcome to Greek A1 and to GAS Kalyvia G'mrice Davis.»

aspirinakis
Σε καλό δρόμο οι συνεννοήσεις αξιόλογης guard που δεν ανανέωσε την συνεργασία της, με το σωματείο της, και μετά από ταξίδι αστραπή στο μεγάλο νησί , όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα της ‘’ παραθαλάσσια ‘’
aspirinakis
…. Μάλλον πάρα την σημαντική ενίσχυση της με την πολύτιμη και πολύπειρη αθλήτρια που ανακοίνωσε πρόσφατα …. Ίσως να μην έχει την σημαντική βοήθεια της ‘’ ψιλής ‘’ του που φαίνετε να οδεύει κατά Κατεχακη μεριά
jhantzop
QUOTE(aspirinakis @ Jun 13 2018, 07:59 ) *
Σε καλό δρόμο οι συνεννοήσεις αξιόλογης guard που δεν ανανέωσε την συνεργασία της, με το σωματείο της, και μετά από ταξίδι αστραπή στο μεγάλο νησί , όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσει την καριέρα της ‘’ παραθαλάσσια ‘’

Χελιώτη σε Χανιά δηλαδή;
jhantzop
Πήρε Jade Walker η Νίκη Λευκάδας

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΝΙΚΗ Λευκάδας ανακοινώνει ότι η Αμερικανίδα πάουερ φόργουορντ Jade Walker θα είναι μέλος της Γυναικείας μας Ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Είναι 23 ετών και έχει ύψος 1.85. Τη σεζόν 2017-18 αγωνίστηκε με τη φανέλα του Φάρου Κερατσινίου, με τον οποίο κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην Α1 και είχε 11,4 πόντους κατά μέσο όρο ανά αγώνα.

Στην πρώτη δήλωσή της ως αθλήτρια της Νίκης Λευκάδας ανέφερε: "Είμαι ενθουσιασμένη που είμαι μέλος αυτού του εκπληκτικού Συλλόγου. Ευχαριστώ την Νίκη για την ευκαιρία"

Πηγή: www.wbasket.gr

Παραμένει «ερυθρόλευκη» η Σπυριδοπούλου

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει για μια ακόμη σεζόν η Αννα Σπυριδοπούλου. Η διεθνής φόργουορντ ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα του Πειραιά και θα φορά τα «ερυθρόλευκα» και την επόμενη σεζόν.

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Άννα Σπυριδοπούλου και η Ελληνίδα φόργουορντ θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στις νταμπλούχες Ελλάδος.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας της η Άννα Σπυριδοπούλου δήλωσε τα εξής στο www.olympiacossfp.gr:

«Είμαι χαρούμενη που και τη νέα σεζόν θα φοράω τη φανέλα του Ολυμπιακού. Προερχόμαστε από ένα ακόμα νταμπλ χωρίς να ηττηθούμε και θέλουμε να συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο και η επόμενη χρονιά. Προσωπικά είμαι σίγουρη ότι μπορούμε να τα πάμε ακόμα καλύτερα και να πετύχουμε τους στόχους μας ξανά. Δουλεύουμε πάρα πολύ για να εμφανιστούμε όπως αξίζει σε έναν τεράστιο σύλλογο όπως στον Ολυμπιακό. Θα ήθελα από την μεριά μου να ευχαριστήσω τη διοίκηση για την εμπιστοσύνη της και εύχομαι τη νέα χρονιά να πανηγυρίσουμε και άλλους τίτλους μαζί με τον κόσμο μας».

Η Έλενα Βλάνη στον Κρόνο

Η ενίσχυση του Κρόνου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς με στόχο να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα δυνατό σύνολο στο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών. Ανακοίνωσε την απόκτηση της Έλενας Βλάνη, μιας ιδιαίτερα έμπειρης παίκτριας που θα βοηθήσει την προσπάθεια της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν.

Η ανακοίνωση του Κρόνου αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Κρόνου ανακοινώνει την συνεργασία με την 32χρονη Γκαρντ, Έλενα Βλάνη. Η Έλενα έχει αγωνιστεί στον Ηρακλή, στον Πανιωνίου στην Αθηναϊκό στον Παναθηναϊκό και σε άλλες ομάδες, με πολλές επιτυχίες.

Θα ενσωματωθεί στην γυναικεία ομάδα του συλλόγου που θα αγωνίζεται στη Α2 εθνική κατηγορία και θα βοηθήσει με την εμπειρία τόσο την ομάδα όσο και τις νεαρές παίκτριες του συλλόγου. Την καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Κρόνου και της ευχόμαστε κάθε επιτυχία».

Ανανέωσαν Ευμορφοπούλου, Στεφάτου στις Εσπερίδες

Οι Εσπερίδες ανακοίνωσαν την ανανέωση συνεργασίας τους με τις αθλήτριες Σίσυ Ευμορφοπούλου και Ζιζή Στεφάτου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

«Μετά την ανανέωση συνεργασίας με την Τόνια Δανούση άλλες δύο αθλήτριες που προσέφεραν σημαντικά την περσινή σεζόν η Σίσυ Ευμορφοπούλου και η Ζιζή Στεφάτου συμφώνησαν με την διοικούσα επιτροπή των Εσπερίδων και παρέμειναν για τέταρτη σερί χρονιά στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας»

Η Ευμορφοπούλου, η αρχηγός της ομάδας τόνισε: «Την τελευταία διετία η ομάδα μας έχει συνεχώς ανοδική πορεία με την άνοδο στην Α1 και εν συνεχεία με την εξαιρετική της πορεία φέτος και την 8η θέση παρά τις πολλές αντιξοότητες . Είμαι περήφανη για όσα πετύχαμε αλλά είμαι αρκετά φιλόδοξη ακόμη και νοιώθω ότι μπορούμε ακόμη περισσότερα , ειδικά τώρα που είναι ολοφάνερη η διοικητική ενίσχυση . Σε αυτή την λογική σε αυτό το πλάνο , υπήρξε και η ανανέωση της συνεργασίας μου για μια ακόμη χρονιά»

Η Ζιζή Στεφάτου επίσης ανέφερε: «Προσφέρω πάντα όσα μπορώ και σε δύο σεζόν η ομάδα πέτυχε ήδη αρκετά . Δέχθηκα πρόταση ανανέωσης και δεν δίστασα να πω το ναι σε μια ομάδα που αποτελεί το σπίτι μου για τρία χρόνια . Θέλω να συνεχίσουμε την καλή δουλειά.»

Πηγή: www.sportshero.gr

Τέλος από τον Σπόρτιγκ Δανδουλάκη, Ιωαννίδου και Παυλοπούλου

Παρελθόν από τον Σπόρτιγκ αποτελούν τρεις παίκτριες, οι Μαρία Δανδουλάκη, Μαρία Παυλοπούλου και Νικολίνα Ιωαννίδου που θα συνεχίσουν σε άλλες ομάδες την καριέρα τους.

Η Νικολίνα Ιωαννίδου έχει συμφωνήσει με την Ελευθερία Μοσχάτου, η Μαρία Παυλοπούλου με τον Κρόνο, ενώ η Μαρία Δανδουλάκη είναι κοντά στην Ηλιούπολη.

«Η διοικούσα επιτροπή του Σπόρτιγκ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τις αθλήτριες Μαρία Δανδουλάκη, Μαρία Παυλοπούλου και τη Νικολίνα Ιωαννίδου. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη προσφορά τους στον ιστορικό μας σύλλογο τα τελευταία χρόνια και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στον επόμενο σταθμό της καριέρας τους» αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας των Πατησίων.

«Μπαμ» με Κεχαγιά οι Εσπερίδες

Μια εξαιρετική μεταγραφή πραγματοποίησαν οι Εσπερίδες, καθώς απέκτησαν τη Ζωή Κεχαγιά.

Η πολύπειρη 39χρονη γκαρντ έμεινε ελεύθερη από τον Φάρο Κερατσινίου και συμφώνησε με την ομάδα του Γιώργου Ρουμπελάκη που δείχνει τις διαθέσεις της . Tην σεζόν αυτή αγωνίστηκε σε 21 ματς και είχε σε 30.6΄ 11,7 π., 3 ριμπ., 3,8 ασίστ.

Η θεσσαλονικιά αθλήτρια δήλωσε στο ikaroswbc.gr: «Είμαι ικανοποιημένη αφού οι παράγοντες της ομάδας με έπεισαν ότι το πλάνο τους είναι σοβαρό , εφικτό και φιλόδοξο . Κρατάμε χαμηλούς τόνους και έπεται περαιτέρω ενίσχυση τόσο του ελληνικού όσο και του ξένου έμψυχου υλικού . Ευχαριστώ τον σύλλογο για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου …»

jhantzop
Θέλει το βήμα παραπάνω η Μαρία Αυτζή

Πέρασε μία χρονιά που είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά είχε και αίσιο τέλος για την Μαρία Αυτζή, η οποία πανηγύρισε την άνοδο στην Α1 Γυναικών με τα Καλύβια. Η πολύ αξιόλογη αθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στο superbasket.gr

Του Πάνου Παναγιωτόπουλου

Η 28χρονη γκαρντ ήταν εκ των πρωταγωνιστριών του Δημήτρη Αναγνώστου σε αυτήν την πορεία, που τελείωσε με τη νίκη επί της Πυλαίας με 70-47 στο μπαράζ που διεξήχθη στην Νέα Ιωνία του Βόλου.

Η Αυτζή μίλησε στο Superbasket για όσα έζησε όλο αυτό το διάστημα, για τις δυσκολίες που πέρασε, τις προσωπικές της φιλοδοξίες και για το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει η ομάδα των Καλυβίων στην Α1. Και δεν παρέλειψε να εκφραστεί με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό, που αποτελεί πρότυπο για το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα.

- Βίωσες μία πολύ μεγάλη χαρά φέτος με τα Καλύβια, καθώς η ομάδα σου, αν και στα μπαράζ, ανέβηκε στην Α1 Εθνική. Ήδη γίνονται κινήσεις και όπως όλα δείχνουν θα προσπαθήσουν για το καλύτερο εκεί. Μίλησε μας για αυτήν την χρονιά…

«Ειλικρινά τι να πω. Ηταν μία πάρα πολύ δύσκολη σεζόν από μόνη της, καθώς είχαμε πάρα πολλούς τραυματισμούς. Να καταλάβεις βγάλαμε τρεις χιαστούς της σεζόν αυτήν. Οπότε καταλαβαίνεις πως οι συνθήκες δεν ήταν και ιδανικές για μας. Από νωρίς όλοι μιλούσαν για ένα ρόστερ που έχει αξιώσεις, αλλά τα πράγματα στο παρκέ είναι πάντα διαφορετικά. Δυστυχώς όμως και οι τραυματισμοί αλλά και κάποια εσωτερικής φύσεως αγωνιστικά θέματα, δεν μας άφησαν να πραγματοποιήσουμε τη σεζόν που θα θέλαμε».

- Ναι αλλά ανεβήκατε κατηγορία. Κάτι λέει αυτό από μόνο του…

«Εγώ θα σου πω αυτό που σκέφτομαι. Τα αγωνιστικά μας προβλήματα και οι τραυματισμοί μας έφεραν πισω. Θέλαμε πιο εύκολα να ανέβουμε στην κατηγορία. Δόξα τω Θεώ η ομάδα πέτυχε το στόχο της και τα καταφέραμε. Αν το δεις λοιπόν έτσι όπως έγινε και έτσι όπως κατέληξε η σεζόν είναι επιτυχημένη αλλά πιστεύω ότι η χρονιά θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερη…».

Λογικά το λες αυτό επειδή μπήκατε στη διαδικασία του ψυχοφθόρου μπαράζ για την άνοδο…

«Ναι υπήρχε πάρα πολύ άγχος μετά το τέλος της κανονικής διάρκειας. Έπρεπε να παίξουμε με συνδυασμό αποτελεσμάτων και γενικότερα ήταν μία περίεργη περίοδος που δεν ήταν ότι καλύτερο. Τέλος πάντων τα καταφέραμε. Αυτό είναι η αλήθεια, παρά τις όποιες αντιξοότητες περάσαμε και αυτό είναι που μένει στο τέλος. Είμαι χαρούμενη που κατάφερα να είμαι κομμάτι σε αυτό».

Ουσιαστικά αυτή η πορεία ήταν κάτι που περίμενες και εσύ και η υπόλοιπη ομάδα, ή την άνοδο την σκεφτήκατε μετά και την πάροδο του χρόνου και βλέποντας και οι ίδιες τις δυνατότητές σας;

«Κοίτα να δεις. Αρχικά ξεκινήσαμε άσχημα κάνοντας δύο ήττες μαζεμένες και λίγο εκεί αναθεωρήσαμε κάποια πράγματα. Μετά τα Χριστούγεννα, βρήκαμε ρυθμό ως ομάδα και κάναμε κάποιες νίκες που ήταν και καθοριστικές. Μετά από αυτά τα αποτελέσματα που η ομάδα άρχισε να βελτιώνεται αγωνιστικά και ξεπέρασε τα προβλήματά της, φαινόταν ότι κάτι πάει να γίνει καλό, όμως μέχρι την τελευταία στιγμή ήμασταν με το άγχος…».

Δεν είναι και τα Καλύβια δεν είναι γνωστά και για το μπασκετικό της προϊόν πάντως. Είναι μεγάλη υπόθεση που ανέβηκαν κατηγορία.

«Από ότι γνωρίζω και εγώ, τα Καλύβια δεν έχει και παράδοση στο μπάσκετ. Βρέθηκαν όμως κάποιοι άνθρωποι που στήριξαν και οικονομικά την ομάδα και στο κομμάτι του ίδιου του μπάσκετ. Από εκεί και πέρα, έχουν ακαδημίες που θέλουν σαν ομάδα να εξελιχθούν, όμως του χρόνου η ομάδα θα παίξει στην Α1 και είναι σίγουρα επιτυχημένη γιατί μετράει διαρκώς ανόδους».

Από την Α1, πήγες στην Α2 και ήσουν σε μία ομάδα που κέρδισε την άνοδο. Δικαιωμένη για την επιλογή σου;

«Από την στιγμή που η ομάδα εκπλήρωσε τους στόχους της, τότε εγώ από τη μεριά μου είμαι χαρούμενη, όπως και να ήρθαν αυτοί. Νιώθω καλά που βοήθησα και έβαλα και εγώ ένα λιθαράκι για να συμβεί αυτό».

Και τώρα τα Καλύβια θα κληθούν να αντιμετωπίσουν ομάδες Α1. Ο Ολυμπιακός εδώ και τρία χρόνια κυριαρχεί στην χώρα και έχει τρία σερί νταμπλ. Πόσο δέος προκαλεί σε μία ομάδα του διαμετρήματος των Καλυβίων να παίζει απέναντι σε μία ομάδα που έχει κάνει τέτοια άλματα προόδου;

«Είναι μία νεοφώτιστη ομάδα λοιπόν και θα βρει απέναντί της συλλόγους με παράδοση στον χώρο και τον Ολυμπιακό που πραγματικά έχει καταφέρει τα πάντα αυτά τα τρία χρόνια. Εχει παίξει στην Ευρώπη και έχει βοηθήσει στο να γίνει πιο γνωστό το μπάσκετ μας έξω από την Ελλάδα. Αυτά τα τρία χρόνια έχει πάρει έξι τίτλους στην Ελλάδα και σίγουρα για τα Καλύβια θα είναι μία τεράστια εμπειρία να τεθούν αντιμέτωπα με τον Ολυμπιακό. Θα έχουν να το λένε αυτό. Το ότι κοίτα, παίξαμε με μία ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός».

Εσύ παίζοντας πέρσι στα Καλύβια και βλέποντας όσα κατάφερε ο Ολυμπιακός, που έχει φτάσει στις 84 σερί νίκες, σίγουρα σου προκαλεί κάποιο… δέος όλο αυτό. Το γεγονός ότι δείχνει πως δεν έχει αντίπαλο..

«Σίγουρα όταν βλέπεις μία ομάδα που έχει καταφέρει τόσα πολλά, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και στην ουσία έχει αναγκάσει τον κόσμο στο εξωτερικό, να μαθαίνει για το ελληνικό πρωτάθλημα μέσω του Ολυμπιακού, νιώθεις απόλυτο σεβασμό στην προσπάθεια που κάνει αυτή η ομάδα. Στην διοίκηση, στα κορίτσια που παίζουν, γενικά σε όλον τον οργανισμό που λέγεται Ολυμπιακός».

Θα ήταν και για σένα τώρα ένα όνειρο να βρεθείς σε ένα παρόμοιο επίπεδο. Να πραγματοποιήσεις το βήμα παραπάνω και να παίξεις σε μία ομάδα πρωταθλητισμού;

«Σίγουρα είναι όνειρό μου να αγωνιστώ σε μία ομάδα που διεκδικεί τίτλους και να είναι ψηλά στο ελληνικό γυναικείο μπάσκετ. Θέλω να ανήκω σε μία ομάδα που μου φέρνει χαρές και επιτυχίες και που πρωταγωνιστεί σε όλα τα επίπεδα".

Και κάτι τελευταίο... Εχεις παίξει στο παρελθόν σε μεγάλες ομάδες, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός; Τι ομάδα υποστηρίζεις;

«Είμαι η πιο φανατική οπαδός της ομάδας στην οποία αγωνίζομαι. Το μπάσκετ είναι η δουλειά μου κι όπου βρίσκομαι, είμαι 100% εκεί. Οταν έπαιζα στο ΠΑΟΚ ήμουν ΠΑΟΚ, στον Παναθηναϊκό ήμουν Παναθηναϊκός, στον Κρόνο ήμουν Κρόνος και φέτος ήμουν Καλύβια. Ε, την επόμενη σεζόν θα είμαι η πιο φανατική οπαδός της ομάδας που θα αγωνίζομαι. Κι όταν έχει και κόσμο από πίσω να την ακολουθεί, δένομαι ακόμα περισσότερο μαζί της.»
lebronjames
QUOTE(aspirinakis @ Jun 13 2018, 08:21 ) *
…. Μάλλον πάρα την σημαντική ενίσχυση της με την πολύτιμη και πολύπειρη αθλήτρια που ανακοίνωσε πρόσφατα …. Ίσως να μην έχει την σημαντική βοήθεια της ‘’ ψιλής ‘’ του που φαίνετε να οδεύει κατά Κατεχακη μεριά

Μιλάς με γρίφους...
jhantzop
Στον Ολυμπιακό η Αυτζή

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του SDNA, ο Ολυμπιακός κλείνει τις θέσεις των γκαρντ του με την Μαρία Αυτζή.

Η έμπειρη γκαρντ, η οποία στο παρελθόν έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και Κρόνο Αγίου Δημητρίου, πρωταγωνίστησε στο περσινό πρωτάθλημα της Α2, στο οποίο κατάφερε να κερδίσει την άνοδο με τα Καλύβια.

Η Αυτζή κλείνει τις θέσεις των περιφερειακών για τις εγχώριες διοργανώσεις, ωστόσο είναι πιθανό οι Πειραιώτες να προχωρήσουν σε ακόμα μία κίνηση, που θα αφορά αποκλειστικά τις υποχρεώσεις το Ολυμπιακού στην Ευρώπη.

jhantzop
Επίσημα στον Ολυμπιακό η Παυλοπούλου

Στον Ολυμπιακό και επίσημα θα συνεχίσει την καριέρα της η Πηνελόπη Παυλοπούλου, καθώς ανακοινώθηκε η απόκτησή της. Η διεθνής πλέι μέικερ, αφού τελείωσε τις σπουδές της στην Αμερική επιστρέφει στην Ελλάδα για να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει:

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Πηνελόπη Παυλοπούλου. Η διεθνής αθλήτρια καλαθοσφαίρισης (ημερομηνία γέννησης 03/03/1996), έχει ύψος 1,73μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ.

Προηγούμενες ομάδες
2011-12 Πανιώνιος
2012-13 Πρωτέας Βούλας
2013-14 Πρωτέας Βούλας
2014-18 Washington State (NCAA)

Δήλωση της νεοαποκτηθείσας αθλήτριας του Ολυμπιακού, Πηνελόπης Παυλοπούλου, στο www.olympiacossfp.gr :

«Είμαι κατενθουσιασμένη που έρχομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Είναι η ομάδα που η οικογένειά μου, ακολουθεί, παρακολουθεί και υποστηρίζει εδώ και τόσα χρόνια. Από τότε που γεννήθηκα είμαστε Ολυμπιακοί στο σπίτι. Εχω μεγάλη όρεξη για δουλειά και εμπιστεύομαι πάρα πολύ τους προπονητές μου. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για μένα ο Ολυμπιακός και πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω πολύ το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπό μου και την οικογένειά μου που με στήριξε σε αυτήν την απόφαση. Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω και το προπονητικό τιμ για το γεγονός πως με πιστεύει. Τέλος θα ήθελα να πω ένα ευχαριστώ και στον Πρωτέα σαν σύλλογο, γιατί πριν φύγω για την Αμερική, έζησα πολύ όμορφες στιγμές εδώ και τώρα που επιστρέφω στην Ελλάδα είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό το νέο ξεκίνημα σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Είμαι εδώ για επιτυχίες και θέλω τα πάντα με τη φανέλα του Ολυμπιακού».

Συνεχίζει και ο Αγγελίδης στον ΠΑΟΚ

Ο Άγγελος Αγγελίδης θα βρίσκεται και τη νέα αγωνιστική σεζόν στον ΠΑΟΚ, ως άμεσος συνεργάτης του Βασίλη Μασλαρινού στη γυναικεία ομάδα.

Οι δύο πλευρές ανανέωσαν για έκτη διαδοχική σεζόν τη συνεργασία τους, με τον Άγγελο Αγγελίδη εκτός από βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα να αναλαμβάνει και τα τμήματα Νεανίδων και Παγκορασίδων.

Η ανακοίνωση: «Ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και το τμήμα Μπάσκετ Γυναικών ανακοινώνουν την ανανέωση της συνεργασίας με τον προπονητή Άγγελο Αγγελίδη, ο οποίος θα συνεχίσει στο Δικέφαλο για 6η συνεχή χρονιά στη θέση του βοηθού προπονητή, όντας στενός συνεργάτης του Βασίλη Μασλαρινού, στην πρώτη ομάδα και στις νεάνιδες, ενώ ακόμη θα βρίσκεται και στο τιμόνι της ομάδας παγκορασίδων για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Ο Άγγελος Αγγελίδης, την αγωνιστική σεζόν 2017-2018, ως assistant coach, κατέκτησε με τις νεάνιδες το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και το ασημένιο μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ενώ ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε και με τη γυναικεία ομάδα στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος! Καλή επιτυχία, Άγγελε! ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ».

jhantzop
Ανανέωση Συνεργασίας

Η διοικούσα επιτροπή του τμήματος Μπάσκετ Γυναικών του Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΓΚ ανακοινώνει την ανανέωση συνεργασίας με τον προπονητή των επιτυχιών Θάνο Σόφτση που θα ηγηθεί του τεχνικού επιτελείου της ομάδας στην Α1 κατηγορία. Μαζί του συνεχίζει και ο επιτυχημένος γυμναστής της ομάδας Κυριάκος Κουρέντζης.

Ευχόμαστε και στους δύο να επαναλάβουν τη πετυχημένη πορεία της σεζόν που έληξε!

Πηγή: women.sportingbc.gr

Ο Κονιδάρης στον πάγκο του Πρωτέα Βούλας

Μετά από παρουσία χρόνων στο προπονητικό τιμ του Πρωτέα Βούλας ήρθε η ώρα της επιβράβευσης για τον Βησσαρίων Κονιδάρη. Ανέλαβε πρώτος προπονητής στη γυναικεία ομάδα του συλλόγου και θα την κατευθύνει την νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Η ανακοίνωση του Πρωτέα Βούλας αναφέρει:

«Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία με τον κ. Βησσαρίων Κονιδάρη ως προπονητή της γυναικείας ομάδας του ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ.

Τον καλωσορίζουμε και ευχόμαστε η αγάπη και οι γνώσεις του για το Μπάσκετ και τον Αθλητισμό να μετατραπούν σε μια όμορφη Μπασκετική χρονιά για όλους μας!.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας ο Βησσαρίων Κονιδάρης τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοίκηση της ομάδας για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στο πρόσωπό μου. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους προπονητές με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα του Πρωτέα. Η στήριξη και η άψογη συνεργασία μας τους καθιστά “δασκάλους” για εμένα. Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία. Έχουμε μπροστά μας πολύ δουλειά και μέσα απ’ αυτήν εύχομαι να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πρωτέα Βούλας Χρήστος Βασιλειάδης ανέφερε: «Μετά από 6 χρόνια εμπειρίας σαν βοηθός στο Γυναικείο τμήμα, έφτασε η ώρα να τον εμπιστευθούμε σαν Head Coach της ομάδας μας στην 6η συνεχή χρονιά της στην Α1.

Με εφόδια τη γνώση που απέκτησε δίπλα σε καταξιωμένους προπονητές, την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Νεανίδων πέρυσι, την 2η θέση στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, τη βοήθεια του Γ. Τσεμπέρη και την αμέριστη συμπαράσταση όλων, πιστεύουμε ότι ο coach Κονιδάρης θα οδηγήσει την ομάδα στην επίτευξη των στόχων της που είναι παραμονή στην Α1 με ταυτόχρονη ανάδειξη νέων αθλητριών στο Γυναικείο Μπάσκετ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία».

Από τον Ολυμπιακό στη Νίκη Λευκάδας η Μπαλτά

Στη Νίκη Λευκάδας θα συνεχίσει την καριέρα της η Ανθή Μπαλτά, η οποία πριν από λίγες ημέρες είχε μείνει ελεύθερη από τον Ολυμπιακό.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΝΙΚΗ Λευκάδας ανακοινώνει ότι η αθλήτρια Ανθή Μπαλτά θα αγωνίζεται με τη φανέλα του Συλλόγου μας τη σεζόν 2018-19.

Η Ανθή γεννήθηκε το 1987, έχει ύψος 1.74 και αγωνίζεται στη θέση της point-guard. Έχει αναδειχθεί τέσσερις φορές Πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας με το Ελληνικό και τον Ολυμπιακό (2014, 2015, 2016, 2018) και ήταν βασικό στέλεχος του Αθηναϊκού που κατέκτησε την δεύτερη θέση του πρωταθλήματος το 2017.

Μιλώντας στο nikilefkadaswbc.gr δήλωσε τα εξής: «Ευχαριστώ πολύ την Διοίκηση της Νίκης Λευκάδας και τον coach Δουβίτσα για την ”υπομονή” στην ολοκλήρωση της μεταγραφής μου και για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Έδειξαν ότι πραγματικά με ήθελαν και ελπίζω να τους το ανταποδώσω μέσα στο γήπεδο».

benchwarmer
Ο Ολυμπιακός ακολουθεί την περσινή τακτική στις ανακοινώσεις του, κάνοντας μία την ημέρα.
Επίσημα λοιπόν αυτά που έχουμε είναι η ανανέωση της Σπυριδοπούλου (λογικά θα ακολουθήσουν οι Σταμάτη, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Κοσμά), οι προσθήκες των Παυλοπούλου και Λίτση (λογικές στο πνεύμα της ηλικιακής ανανέωσης, μένει να δούμε τι θα κάνουν πέφτοντας στα βαθιά) καθώς και αυτή της Ρασίντ, η οποία κακά τα ψέματα δεν βλέπω να μπορεί να κάνει κάποια διαφορά, παρά μόνο ως μία ποσοτική κυρίως λύση έξτρα κοινοτικής στο Γιούροκαπ.

Κατά τα λοιπά, η ομάδα που όντως κάνει κινήσεις είναι η Λευκάδα, βέβαια αυτό απέχει πάρα πολύ ακόμα από το να θεωρηθεί ότι μπορεί να είναι όντως ανταγωνιστική στο Γιούροκαπ.
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Jun 15 2018, 16:57 ) *
Ο Ολυμπιακός ακολουθεί την περσινή τακτική στις ανακοινώσεις του, κάνοντας μία την ημέρα.
Επίσημα λοιπόν αυτά που έχουμε είναι η ανανέωση της Σπυριδοπούλου (λογικά θα ακολουθήσουν οι Σταμάτη, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Κοσμά), οι προσθήκες των Παυλοπούλου και Λίτση (λογικές στο πνεύμα της ηλικιακής ανανέωσης, μένει να δούμε τι θα κάνουν πέφτοντας στα βαθιά) καθώς και αυτή της Ρασίντ, η οποία κακά τα ψέματα δεν βλέπω να μπορεί να κάνει κάποια διαφορά, παρά μόνο ως μία ποσοτική κυρίως λύση έξτρα κοινοτικής στο Γιούροκαπ.

Την Αυτζή ξέχασες! smile.gif Η απόκτηση της οποίας έλυσε και το μυστήριο της "περίεργης" συνέντευξης που έδωσε η ίδια (υπάρχει λίγα ποστ πιο πάνω)!

Πολλές δηλώσεις φρονημάτων, ρε παιδιά! Τι στο καλό; Γραμμή παίρνουν; blink.gif

υγ1
Παυλοπούλου, σεζόν 2017-18

υγ2
Γιατί ο Ολυμπιακός στο Eurocup; Ξέρεις κάτι που αγνοούμε οι υπόλοιποι; smile.gif
benchwarmer
QUOTE(parketeza @ Jun 15 2018, 21:46 ) *
Την Αυτζή ξέχασες! smile.gif Η απόκτηση της οποίας έλυσε και το μυστήριο της "περίεργης" συνέντευξης που έδωσε η ίδια (υπάρχει λίγα ποστ πιο πάνω)!

υγ2
Γιατί ο Ολυμπιακός στο Eurocup; Ξέρεις κάτι που αγνοούμε οι υπόλοιποι; smile.gif

Η Αυτζή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα https://www.olympiacossfp.gr/el/taxonomy/term/3
Και δεν θεωρώ ότι έχει να προσφέρει κάτι η μεταγραφή της, παρά μόνο να πάρει πολύτιμο χρόνο από την Παυλοπούλου.. Εν πάσει περιπτώσει... rolleyes.gif

Για το Γιούροκαπ δεν ξέρω κάτι όχι, αδυνατώ να πιστέψω πάντως πως ο φετινός Ολυμπιακός όπως πάει να δημιουργηθεί κρίθηκε ικανός για την Ευρωλίγκα για να του δώσει η ΦΙΜΠΑ πρόσκληση, περισσότερο έστω ικανός από τον περσινό (με Μάλτση, Καλτσίδου κλπ). Και αν του δοθεί, ίσως γίνει μόνο μέσω κάποιου προκριματικού, που δεν βλέπω τον τρόπο να τον περάσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει πάλι στο Γιούροκαπ (έτσι δεν συμβαίνει?)
parketeza
QUOTE (benchwarmer @ Jun 15 2018, 21:53 ) *
Η Αυτζή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα

Για το Γιούροκαπ δεν ξέρω κάτι όχι, αδυνατώ να πιστέψω πάντως πως ο φετινός Ολυμπιακός όπως πάει να δημιουργηθεί κρίθηκε ικανός για την Ευρωλίγκα για να του δώσει η ΦΙΜΠΑ πρόσκληση, περισσότερο έστω ικανός από τον περσινό (με Μάλτση, Καλτσίδου κλπ). Και αν του δοθεί, ίσως γίνει μόνο μέσω κάποιου προκριματικού

Νόμιζα ότι ήταν επίσημο. Λάθος μου!

Πολλά είναι ακατανόητα, ακόμη και η επιλογή/επιμονή του ίδιου του Ολυμπιακού να παίξει αμέσως στην Ευρωλίγκα.

Για τα προκριματικά, πέρσι έγιναν το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Φέτος όμως έχει Παγκόσμιο σε αυτές τις ημερομηνίες. Είναι κι αυτό ένα ερώτημα. Ειδικά για τις ομάδες που θα έχουν παίκτριες στις εθνικές...
jhantzop
Πήρε TheJohn και Ζαχαράκη η Εστία Φιλίας!

«Η Εστία Φιλίας ανακοινώνει την μεταγραφή της Θεωνης Τζεγιαννακη και της Μαρίας Ζαχαράκη. Οι έμπειρες παίκτριες που στο παρελθόν πρωταγωνίστησαν σε γήπεδα της Α1 και Α2 βρίσκονται τώρα στο πλευρό της ομάδας μας.

Επίσης μετά την άκρως επιτυχημένη περυσινή χρονιά ανανέωσαν με την ομάδα μας οι Νίκη Κοντοέ, Αγγελική Γαλιατσάτου, Μαρία Πέτρου, Ελενά Κάλλη, Και Έφη Μπαβιολη.»

Γιάννης-3-
«Καρέ» ενίσχυσης στον Ιστορικό!
http://www.panionianea.gr/2018/06/blog-post_54.html?m=1
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής

Σε πολύ ευχάριστο κλίμα συνεχίζεται το στάδιο της «μεταβατικής περιόδου» της προετοιμασίας της γυναικείας ομάδας του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ενόψει των αγωνιστικών της υποχρεώσεων στο Πρωτάθλημα της Α-1 και το Κύπελλο, που σύμφωνα με τις Ειδικές Προκηρύξεις που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΟΚ, θα ξεκινήσουν στις 27.10.2018 και στα μέσα του Οκτωβρίου [για τις ομάδες της Α-1] αντίστοιχα.

Παράλληλα, η Διοικούσα Επιτροπή κατέληξε σε οριστική συμφωνία και ανακοινώνει σήμερα την απόκτηση τεσσάρων καταξιωμένων αθλητριών, ήτοι της Αριστέας Μαγκλάρα, της Ρούλας Καλογήρου, της Ιωάννας Δίελα και της Έφης Γκριτζά, για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων αποκτημάτων, είναι η καθοριστική συμβολή τους στην περσινή εξαιρετική πορεία του Φάρου Κερατσινίου, με τη φανέλα του οποίου κατέκτησαν τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα της Α-1 Κατηγορίας. Τα νέα μας μεταγραφικά αποκτήματα, δηλώνουν όλες τους πανέτοιμες να βοηθήσουν τον ΠΑΝΙΩΝΙΟ να κατακτήσει τους φετινούς του στόχους, ενώ και ο coach Τσίκληρας δηλώνει ικανοποιημένος, γνωρίζοντας τόσο τον άριστο χαρακτήρα τους, όσο και την αγωνιστική τους αξία.

Τέλος, φαίνεται να ναυαγεί οριστικά η πιθανότητα να επιστρέψει στην αγαπημένη της «Πλατεία» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Katie Healy, η οποία αν και βρισκόταν πολύ κοντά στην υπογραφή νέου συμβολαίου, δέχτηκε μία πολύ δελεαστική πρόταση από το κολλέγιό της στις ΗΠΑ, να στελεχώσει το προπονητικό team της ομάδας του κολλεγίου της και όπως όλα δείχνουν θα ακολουθήσει πλέον προπονητική καριέρα, εγκαταλείποντας – ως αθλήτρια – το γυναικείο μπάσκετ.
BASKET TUNE
Δηλαδή ο Φάρος διαλύεται;
aspirinakis
Γραφείο Τύπου > Δελτία Τύπου
Μάλαμα και ανανεώσεις για τα Μελίσσια

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
και ώρα 08:00

Στο τιμόνι της γυναικείας ομάδας του ΚΑΟ Μελισσίων, για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική περίοδο, παραμένει η Μαργαρίτα Μάλαμα. Στόχος της ομάδας και για τη νέα αγωνιστική περίοδο, θα είναι, υπό τις οδηγίες της επιτυχημένης coach, να παρουσιάσει ένα σύνολο ακόμα πιο ανταγωνιστικό ώστε να ανταπεξέλθει, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, στο δύσκολο πρωτάθλημα της Α2.

Κοινή επιθυμία διοίκησης και προπονητικού επιτελείου, είναι η ανάπτυξη ενός σύγχρονου μοντέλου λειτουργίας, που θα στηρίζεται κατά βάση σε νέες και φιλόδοξες αθλήτριες. Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι περισσότερες κινήσεις ενόψει της ερχόμενης περιόδου.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας με την coach Μάλαμα, ο Σύλλογος βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας με την «ακούραστη» Άννυ Κοιλιαρίδη (7η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα) η οποία αποτελεί αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας του ΚΑΟ Μελισσίων, μαζί με την Χρύσα Δούρου , η οποία προέρχεται από τα σπλάχνα του Συλλόγου.

Παράλληλα, η πολύχρονη εμπειρία της σε συνδυασμό με την άκρως επιτυχημένη της χρονιά, οδήγησαν στην ανανέωση της συνεργασίας με την Δήμητρα Γιαννακοπούλου . Τη ρακέτα θα συνεχίσει να «γεμίζει» με την εμπειρία της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, η Άννα Χιώτη , ενώ μαζί της, για μία ακόμα χρονιά, θα είναι η Θάλεια Κανέλλου.

Σημαντική προσθήκη και η επάνοδος της Πόπης Ζακυνθινού , η οποία μετά το «διάλλειμα» της περσινής περιόδου λόγω μητρότητας, θα βοηθήσει σημαντικά την προσπάθεια της ομάδας για 8η συνεχόμενη χρονιά.

Δίνοντας πάντα βάρος στην αξιοποίηση των δικών του κοριτσιών, τη γυναικεία ομάδα θα συνεχίσουν να πλαισιώνουν και οι νεανίδες Αντωνία Σταμούλη (2002), και Ίριδα Κωνσταντινίδου (2002).

Η διοίκηση του ΚΑΟ Μελισσίων ευχαριστεί τις αθλήτριες Ειρήνη Αθανασίου, Εριφύλη Σατρατζέμη και Γιώτα Κουρούβανη , για την προσφορά τους στο Σύλλογο και τους εύχεται καλή επιτυχία με δύναμη και υγεία στις νέες τους ομάδες.

http://melissiabc.gr/press.asp?subpage=2&aid=2248
Γιάννης-3-
QUOTE (BASKET TUNE @ Jun 18 2018, 16:56 ) *
Δηλαδή ο Φάρος διαλύεται;

Αν δεν κάνω λάθος,γιατί δεν ασχολούμαι πολύ με το γυναικείο μπάσκετ,ο Τσάπας ανακοίνωσε πριν το τέλος του πρωταθλήματος ότι αποχωρεί από τον σύλλογο.
benchwarmer
Η Λευκάδα ανακοίνωσε και την δεύτερη ξένη της (μετά την Γουόκερ, πέρυσι του Φάρου) και πρόκειται για την Whitney Knight (1.90-1993) που ξεκίνησε την περσινή χρονιά στην Ισπανία, αποδεσμεύτηκε λόγω τραυματισμών και τελικά βρέθηκε να κλείνει την σεζόν στην... Ισλανδία. To 2016 πάντως είχε παίξει (ελάχιστα) και στο WNBA, ενώ το 2016-17 είχε μία πλήρη σεζόν στην Σπάρτακ Μόσχας, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο πάντως.
Θυμίζουμε ότι πήρε και την Μπαλτά, ξαναένωσε τις Τσινέκε, βρίσκεται κοντά με την Παπαμιχαήλ και γενικώς δείχνει να φτιάχνει μία ομάδα καλύτερη από την περσινή. Φυσικά, η συμμετοχή στο Γιούροκαπ (αν όντως ισχύσει) συνεχίζει να είναι απλώς μία ευκαιρία για εμπειρίες (για την ομάδα, το νησί, και κάποιες παίκτριες) και τίποτα παραπάνω.

Για τον Πανιώνιο τα γράψατε, έκλεισε(?) τον ελληνικό κορμό του με 7-8 παίχτριες (η Σπαθάρου τι έγινε?) και θα είναι από τα φαβορί για την 4άδα. Ο Φάρος αντίθετα μάλλον δεν... Τις έχει χάσει όλες και δεν έχει ανακοινώσει καμία.

Για τις περισσότερες από τις υπόλοιπες αναμονή γενικά, φυσικά είναι γνωστό από τα προηγούμενα χρόνια ότι 2-3 καλές/τυχερές επιλογές στις ξένες είναι ικανές στα κατώτερα στρώματα του πρωταθλήματος να κάνουν όλη την διαφορά.
jhantzop
Ανανέωση συνεργασίας με την Αφροδίτη Κοσμά

O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με Αφροδίτη Κοσμά και η Ελληνίδα φόργουορντ θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στις νταμπλούχες Ελλάδος.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας της η Αφροδίτη Κοσμά δήλωσε τα εξής στο www.olympiacossfp.gr:

«Χαίρομαι πολύ που παρέμεινα στην ομάδα της καρδιάς μου και ελπίζω να συνεχίσουμε και τη νέα σεζόν με τις ίδιες επιτυχίες. Δεν ήταν δύσκολη η απόφασή μου, ήθελα εξ αρχής να είμαι μέλος αυτής της οικογένειας και πιστεύω ότι μπορούμε να συνεχίσουμε το αήττητό μας στην Ελλάδα και να παλέψουμε για ότι καλύτερο στην Ευρώπη.
Ο Ολυμπιακός είναι πρωταγωνιστής και μέσα από σκληρή δουλειά θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τον κρατήσουμε ψηλά, εκεί που πραγματικά ανήκει. Ευχαριστώ πολύ τη διοίκηση που θα είμαι και φέτος στην ομάδα και περιμένω με ανυπομονησία να ξεκινήσει η καινούρια σεζόν».

Πηγή: www.olympiacossfp.gr

«Τριπλή» ανανέωση στις γυναίκες του Πανιωνίου

Στην γυναικεία ομάδα του Πανιωνίου που έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι στην Α1 Γυναικών (ήταν 3η στην κανονική περίοδο με 17 νίκες και μόλις 5 ήττες) θα παραμείνουν και στη νέα σεζόν η αρχηγός, της ομάδας, Σοφία Γρηγορίου και οι Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη και Τζούλη Στεφανίδου. Η ομάδα της Νέας Σύρνης προανήγγειλε ότι εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου μιας ακόμα παίκτριας, αλλά και οι πρώτες μεταγραφές.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

"Μετά την ανανέωση της συνεργασίας της με τον προπονητή Άγγελο Τσίκληρα, η Διοικούσα Επιτροπή του Γυναικείου του Πανιωνίου, προχώρησε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με τις αθλήτριες που αγωνίστηκαν κατά την περσινή περίοδο με τα χρώματά του.

Στην ομάδα θα συνεχίσει καταρχήν να αγωνίζεται η αρχηγός, Σοφία Γρηγορίου. Παράλληλα, παρέμειναν στο φετινό ρόστερ τόσο η Δέσποινα Θεοδωρομανωλάκη, όσο και η Τζούλη Στεφανίδου, με στόχο να ενισχύσουν φέτος ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας να διατηρηθεί στα περσινά υψηλά επίπεδα.

Άπομένει η ολοκλήρωση της συμφωνίας για ανανέωση της συνεργασίας με μία ακόμη αθλήτρια, που αγωνίστηκε πέρσι στην ομάδα. Τις αμέσως επόμενες ημέρες η Διοικούσα Επιτροπή θα επανέλθει με ανακοίνωση σχετικά με τα πρώτα φετινά μεταγραφικά αποκτήματα και είναι βέβαιο ότι όλες μαζί θα συνθέσουν ένα δυναμικό και άκρως ανταγωνιστικό σύνολο".

Πηγή: www.basketblog.gr

Ο Κοκκινίδης στον πάγκο του Ηρακλή

Ο Γρηγόρης Κοκκινίδης θα κρατάει το τιμόνι της γυναικείας ομάδας του Ηρακλή στη νέα σεζόν της Α1 Γυναικών. Ο Ελληνας τεχνικός τα βρήκε με την διοίκηση και οι Θεσσαλονικείς ανακοίνωσαν ότι αυτός θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας στην θέση του Παναγιώτη Λαμπρόπουλου ο οποίος αποχώρησε παρά το ότι οδήγησε στην ομάδα στη Α1.

Κοκκινίδης: «Πιστεύω στον Ηρακλή»

Ο Γρηγόρης Κοκκινίδης μίλησε για τη νέα σελίδα της καριέρας του, αλλά δεν ξέχασε να αποδώσει τα εύσημα σε όλους όσοι έκαναν τα πάντα και έφεραν την ομάδα στην Α1: «Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια στους προπονητές, τις παίκτριες και σε όσους εργάστηκαν για την εκπληκτική πορεία και την άνοδο στην Α1. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την κ. Λίνα Τραμουντάνη και την οικογένεια του Ηρακλή για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Τιμή μου που θα εργαστώ στον Ηρακλή, ο οποίος αποτελεί σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Είναι δύσκολη και σημαντική δουλειά, αλλά εάν την κάνουμε σωστά ξέρουμε ότι θα έχουμε επιτυχία. Πιστεύω στον Ηρακλή, τις αθλήτριες και τη δουλειά μου. Θα κάνω τα πάντα για να πετύχει η ομάδα μας τους στόχους της. Δεν φοβήθηκα ποτέ την πίεση. Σε μεγάλες ομάδες όπως ο Ηρακλής ταιριάζει η πίεση. Γνωρίζω πού βρίσκομαι κι αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να κάνω καλύτερα τη δουλειά μου. Ο Ηρακλής είναι γνωστός για την αφοσίωση του σε νέους και νέες αθλήτριες. Μαζί με όλες αυτές τις σημαντικές παίκτριες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τις καινούριες, που θα αποκτηθούν, θα αυξηθεί η ταχύτητα, ο ανταγωνισμός και το επίπεδο της ομάδας».

Η ανακοίνωση του Ηρακλή:

«Το τμήμα μπάσκετ γυναικών του Ηρακλή είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τον Γρηγόρη Κοκκινίδη ο οποίος από σήμερα θα είναι ο νέος τεχνικός της ομάδας των γυναικών.Ο προπονητής μας: Η αθλητική καριέρα του άρχισε στις ακαδημίες του Ηρακλή κι έπειτα του ΒΑΟ και συνεχίστηκε σε Αρίωνα, Θερμαϊκό, ΔΕΛΑΣΑΛ, ΠΑΟΒ, ΑΤΛΑ, Α.Ε. Συκεών, Παναθλητικό. Ξεκίνησε να προπονεί το 2002 στις ακαδημίες του Παναθλητικού έχοντας αρκετές επιτυχίες με τις κορασίδες (3η θέση 2003-2004 και 2η 2009-2010) και τις νεανίδες όπου ως assistant coach το 2001-2002 κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια την 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη επιτυχία είναι η άνοδος στην Α2 κατηγορία το 2008 κερδίζοντας πρωτάθλημα και κύπελλο πάλι σαν assistant coach. Ως πρώτος προπονητής στο γυναικείο τμήμα του Παναθλητικού την χρονιά 2005-2006 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο κύπελλο της ΕΚΑΣΘ.

Επίσης διετέλεσε προπονητής στο γυναίκειο του Μ. Αλέξανδρου Καλοχωρίου, στις ακαδημίες της Α.Ε. Συκεών, στο παιδικό, τις κορασίδες και τις ακαδημίες του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Τέλος από το 2002 συνεργάστηκε με την ΕΚΑΣΘ στα αναπτυξιακά της κλιμάκια».

Πηγή: www.basketblog.gr

Παραμένει η Αλεξανδρή στη Δάφνη Αγ. Δημ.

Παραμένει στη Δάφνη Αγίου Δημητρίου η Διονυσία Αλεξανδρή που ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα για 4η σεζόν.

Η 28χρονη πλέι μέικερ είχε μια γεμάτη σεζόν και σε 25 ματς είχε 7,2π. 30,9΄, 5,1 αίστ 3,8 ριμπ., 2,1 κλεψ., 3,4 λαθ. και η παραμονή της για έναν ακόμη χρόνο ήρθε σαν επιστέγασμα αυτής της εξαιρετικής της παρουσίας. Από την Δάφνη εξάλλου έγινε γνωστό ότι θα αποκτηθούν τρεις ξένες παίκτριες.

Συμφώνησαν με Χαλιβέρα τα Καλύβια

Μόνο τα τυπικά απομένουν για την πραγματοποίηση μιας μεγάλης μεταγραφής από τα Καλύβια. Συμφώνησαν με την Τάνια Χαλιβέρα με την οποία βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες και θα προσθέσουν έτσι στο ρόστερ τους μια παίκτρια που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Πρόκειται άλλωστε για μια από τις κορυφαίες Ελληνίδες γκαρντ, η οποία όπου και αν έχει αγωνιστεί είχε εξαιρετική παρουσία. Ξεκίνησε την καριέρα της από την Ολυμπιάδα Λάρισας και ακολούθησαν Ηρακλής Θεσσαλονίκης, Πανιώνιος, ΦΕΑ, Ελληνικό και Ολυμπιακός. Είναι επίσης διεθνής με όλες τις εθνικές ομάδες.

jhantzop
Ανανεωμένη η πρώτη σελίδα:

http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=20666&st=0#entry890243

Από Α1 κινούνται Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Νίκη Λευκάδας, Εσπερίδες και Καλύβια.

Από Α2 Νότου κινούται Κρόνος Αγίου Δημητρίου, Ελευθερία Μοσχάτου και Μελίσσια.

Από Α2 Βορρά κινούνται Πυλαία, Παναθλητικός και Απόλλων Καλαμαριάς.
aspirinakis
QUOTE (jhantzop @ Jun 19 2018, 12:35 ) *
Ανανεωμένη η πρώτη σελίδα:

http://www.basketforum.gr/forum/index.php?showtopic=20666&st=0#entry890243

Από Α1 κινούνται Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Νίκη Λευκάδας, Εσπερίδες και Καλύβια.

Από Α2 Νότου κινούται Κρόνος και Μελίσσια.

Από Α2 Βορρά κινούνται Πυλαία και Απόλλων Καλαμαριάς.

.....Μοσχάτο ( Ιωαννίδου )
jhantzop
QUOTE(aspirinakis @ Jun 20 2018, 08:13 ) *
.....Μοσχάτο ( Ιωαννίδου )

Διορθώθηκε! smile.gif δεν ήταν επίτηδες!
jhantzop
Κάτοικος Λευκάδας η Πέλη Παπαμιχαήλ

Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΝΙΚΗ Λευκάδας ανακοινώνει τη συμφωνία του με την αθλήτρια Πελαγία (Πέλη) Παπαμιχαήλ, η οποία θα ενισχύσει την προσπάθεια της Γυναικείας Ομάδας μας την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Η 32χρονη διεθνής φόργουορντ ύψους 1.90 μ. έχει αγωνιστεί μεταξύ άλλων στο εξωτερικό (Ρουμανία, Γαλλία, Κροατία), ενώ έχει τεράστια εμπειρία και εντός των συνόρων κατακτώντας το νταμπλ με τις Εσπερίδες (2006), το Ελληνικό (2015) και τον Ολυμπιακό (2016, 2017). Την χρονιά που μας πέρασε ήταν βασικός πυλώνας της πορείας του Φάρου Κερατσινίου ως την δεύτερη θέση της Α1.

Στην πρώτη της δήλωση ως αθλήτρια του Συλλόγου μας ανέφερε τα εξής: «Ο τρόπος προσέγγισης των ανθρώπων της Νίκης Λευκάδας με κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Αυτό, σε συνδυασμό με τους στόχους της ομάδας για φέτος και το άλμα στην Ευρώπη ήταν μια απόφαση για μένα που την πήρα χωρίς δεύτερη σκέψη. Ελπίζω να έχουμε μια χρονιά πρώτα απ’ όλα με υγεία και είμαι σίγουρη πως με σκληρή δουλειά θα έχουμε μια επιτυχημένη πορεία».

Γύρισε στο... σπίτι της η Λικέντρα!

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Λικέντρα Τζόνσον. Η Αμερικανίδα αθλήτρια καλαθοσφαίρισης (ημερομηνία γέννησης 20/03/1989), έχει ύψος 1,85μ. και αγωνίζεται ως σέντερ.

Προηγούμενες ομάδες

2008-12 Michigan State (NCAA)
2012-13 Northland Basket Lulea (Σουηδία)
2013-15 Eλληνικό
2015-17 Ολυμπιακός
2017-18 Φάρος Κερατσινίου

Η Λικέντρα Τζόνσον δήλωσε στον olympiacossfp.gr :

«Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που επιστρέφω στην κορυφαία ομάδα της Ελλάδας. Πέρασα δύο τέλεια χρόνια στον Ολυμπιακό, κατακτήσαμε δύο νταμπλ, παίξαμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Πέρσι αγωνίστηκα στον Φάρο, αλλά πιστεύω ότι η καρδιά μου ανήκει εδώ.

Θέλω τόσο πολύ να φορέσω και πάλι την φανέλα του Ολυμπιακού και είμαι πολύ χαρούμενη που θα παίξω στην ομάδα έχοντας τον κόουτς Παντελάκη ως προπονητή μου. Για μένα είναι ευχαρίστηση να είμαι σε αυτόν τον σύλλογο. Ξέρω που βρίσκομαι, αγαπώ πάρα πολύ τους οπαδούς μας και είμαι σίγουρη ότι έχουμε την ποιότητα για να παραμείνουμε στην κορυφή της Ελλάδας και γιατί όχι να κάνουμε το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Εύχομαι να επιτύχουμε όλους τους στόχους μας την χρονιά που έρχεται».

Παρέμεινε στα Πατήσια ο «εγκέφαλος» του Σπόρτιγκ

Ο Σπόρτιγκ ανακοίνωσε την ανανέωση συνεργασίας με την Ειρήνη Σαλιάι για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του γυναικείου τμήματος του Α.Ο. ΣΠΟΡΤΙΓΚ βρίσκεται στην ευχαρίστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον «εγκέφαλο» της ομάδας την Ειρήνη Σαλιάϊ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ευχόμαστε υγεία και περισσότερες επιτυχίες!!!»

Μια ζωή ολόκληρη η Γιακάλου στον ΜΕΛΑΣ!

Δελτίο Τύπου: «Μετά την οριστικοποίηση του προπονητικού σχήματος άρχισαν οι ανανεώσεις στο Γυναικείο τμήμα του συλλόγου. Ήδη συμφώνησαν οι Σκεπετάρη, Κονταλή και Χριστοφόρου από το περυσινό ρόστερ, ενώ σύντομα αναμένεται να συμφωνήσουν και οι υπόλοιπες. Παράλληλα γίνoνται προτάσεις και δοκιμάζονται ή συζητούνται συνεργασίες με έμπειρες και φιλόδοξες νέες αθλήτριες που επιθυμούν να παίξουν μπάσκετ υπό τις οδηγίες της κόουτς Αργυρίου. Εξάλλου η Δέσποινα Γιακάλου ανανέωσε τη συνεργασία της με το ΜΕΛΑΣ για ... 14ο χρόνο και της ευχόμαστε να παίζει μαζί με την ομάδα μας μέχρι τα βαθιά γεράματα.»

jhantzop
Ανανέωση συνεργασίας με την Μίρνα Μάζιτς

O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Μίρνα Μάζιτς και η Κροάτισσα φόργουορντ θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στις νταμπλούχες Ελλάδος.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας της η Μίρνα Μάζιτς δήλωσε τα εξής στο www.olympiacossfp.gr:

«Είμαι υπερήφανη που θα είμαι στην οικογένεια του Ολυμπιακού και την επόμενη σεζόν. Προερχόμαστε από μία καλή χρονιά που κερδίσαμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο και το καταφέραμε αυτό χωρίς να δεχτούμε ήττα.
Αγαπάω την Ελλάδα, αγαπώ τους οπαδούς μας και είμαι έτοιμη να δώσω στην ομάδα μου ό,τι χρειάζεται για να πετύχουμε τους στόχους και φέτος. Θέλω να πάρουμε και πάλι το νταμπλ και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη.
Ανυπομονώ να αγωνιστώ ξανά μπροστά στον κόσμο μας και να συνεργαστώ με το προπονητικό τιμ και τις συμπαίκτριές μου και τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό.
Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση για την εμπιστοσύνη της και την στήριξή της και θα προσπαθήσω να δώσω το 100% των δυνάμεών μου για να φέρουμε κι άλλα τρόπαια στον Ολυμπιακό».

Η Μάρω Τράντα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς

Ο Απόλλων Καλαμαριάς με ανακοίνωσή του, καλωσορίζει στην ομάδα τη Μάρω Τράντα, που ανήκει στην ομάδα του Βελβενδου, την οποία ευχαριστεί για την παραχώρηση της. Η Μάρω έχει αγωνιστεί στις νεάνιδες και στο γυναικείο του Αρη, ενώ πέρσι αγωνιζόταν με την ομάδα του ΠΑΟΚ στην Α1 γυναικών.

Πηγή: tsiotras.blogspot.com
jhantzop
Κομβικό ρόλο η Καλέντζου στον Παναθηναϊκό – Κοιτάει Σλούκα

Η Τούλα Καλέντζου επιστρέφει στον Παναθηναϊκό δύο χρόνια μετά την αποχώρησή της από την ενεργό δράση. Η πρώην πλέι μέικερ του τριφυλλιού αναλαμβάνει ουσιαστικά έναν ρόλο τεχνικού διευθυντή και θα είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της διοίκησης και του προπονητικού τιμ στην προσπάθεια που θα κάνει η ομάδα προκειμένου να επιστρέψει στην Α1 Γυναικών.

Ο Γιώργος Καντζιλιέρης που τόσο πολύ βοήθησε ώστε ο Παναθηναϊκός να κατακτήσει το πρωτάθλημα νεανίδων θα παραμένει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρώτος προπονητής.

Οσον αφορά στην ενίσχυση του Παναθηναϊκού έχει κατατεθεί πρόταση στην Αναστασία Σλούκα, ενώ ενδιαφέρον εξάλλου υπάρχει για τις Πατεράκη και Γιαμπάνη.

Συνεχίζουν στον Πρωτέα Βούλας Κολλάτου και Χατζηγιακουμή

Τη φανέλα του Πρωτέα Βούλας θα συνεχίσουν να φορούν και τη νέα σεζόν η Ανθή Χατζηγιακουμή και η Ευγενία Κολλάτου. Αμφότερες ανανέωσαν τη συνεργασία τους με την ομάδα και θα αποτελέσουν δυο από τα βασικά στελέχη του ρόστερ ενόψει της νέας χρονιάς.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας η Ανθή Χατζηγιακουμή δήλωσε τα εξής: «Είμαι πολύ χαρούμενη που ανανέωσα το συμβόλαιο μου με την ομάδα του Πρωτέα. Βρίσκομαι 4 χρόνια εδώ και νιώθω οικογένεια μου όλους τους ανθρώπους της ομάδας. Εύχομαι τη νέα χρονιά να βοηθήσω την ομάδα μου και να καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Προέδρο, κ. Χρήστο Βασιλειάδη, που με εμπιστεύτηκε για ακόμη μια χρονιά!»

Από τη σειρά της η αρχηγός του Πρωτέα Βούλας Ευγενία Κολλάτου ανέφερε: «Είμαι χαρούμενη που θα βρίσκομαι για μια ακόμα χρονιά στην οικογένεια του Πρωτέα. Εύχομαι να είμαστε όλοι υγιείς ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που θα θέσουμε στην αρχή της χρονιάς! Ελπίζω να δούμε ένα ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον πρωτάθλημα!»

Τράντα, η πρώτη

Την πρώτη μεταγραφική κίνησή του, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου και της συμμετοχής του στο Βόρειο Όμιλο της Α2 Γυναικών, ανακοίνωσε ο Απόλλων Καλαμαριάς.

Ο λόγος για τη Μάρω Τράντα, η οποία παραχωρήθηκε με υποσχετική στο ΜΓΣΚ από τον Α.Σ. Βελβεντό Κοζάνης. Η 26άχρονη φόργουορντ αγωνίστηκε πέρυσι στον ΠΑΟΚ και παλαιότερα στον Άρη και τον Όλυμπο Ελευθερίου Κορδελιού, ενώ υπήρξε και διεθνής στις «μικρές» Εθνικές.

Η ανακοίνωση: «Το πρώτο απόκτημα για την γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου είναι η Μάρω Τράντα. Η Μάρω ανήκει στην ομάδα του Βελβενδού, την οποία ευχαριστούμε για την παραχώρηση. Έχει αγωνιστεί στις νεάνιδες και στο γυναικείο του Άρη και πέρσι αγωνιζόταν με την ομάδα του ΠΑΟΚ στην Α1 Γυναικών. Καλώς ήρθες στον Σύλλογο, Μάρω!».

Στο μεταξύ, παρελθόν από τις Θεσσαλονικιές αποτελούν οι Μαρία Θωμάρεις και Κωνσταντίνα Αρσένογλου, με τη σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Η Διοίκηση του Μ.Γ.Σ.Κ. ΑΠΟΛΛΩΝ θα ήθελε να ευχαριστήσει τις αθλήτριες Θωμάρεις Μαρία και Αρσένογλου Κωνσταντίνα για την προσφορά τους στην ομάδα μπάσκετ του Συλλόγου και να τις ευχηθεί καλή συνέχεια στην καριέρα τους με υγεία και πολλές επιτυχίες».

jhantzop
Στον Παναθλητικό η Αντωνιάδου

Ο Σοφία Αντωνιάδου ανακοινώθηκε από τον Παναθλητικό Συκεών και ευχαρίστησε τη διοίκηση και το προπονητικό επιτελείο για την εμπιστοσύνη τους.

Η 20άχρονη γκαρντ αγωνίστηκε πέρυσι στο Βόρειο Όμιλο της Α2 Γυναικών με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, ενώ στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα του Άρη. Πλέον, θα τεθεί στη διάθεση της Βιβής Διαβολεμένου, τη νέα αγωνιστική περίοδο, με την ίδια να αναφέρει σχετικά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Παναθλητικού: «Έρχομαι σε μια ομάδα η οποία έχει μια σημαντική διαδρομή στο γυναικείο μπάσκετ, ενώ η πορεία της τα τελευταία έτη τόσο στο γυναικείο όσο και στα υπόλοιπα τμήματα ανάπτυξης και υποδομών είναι πραγματικά αξιοζήλευτη. Ευχαριστώ τη διοίκηση και το τεχνικό τιμ για την εμπιστοσύνη. Το πλάνο της φετινής χρονιάς με την προώθηση αρκετών νέων κοριτσιών με πολύ ταλέντο και όρεξη σε συνδυασμό με την παρουσία κάποιων πολύ έμπειρων αθλητριών θέλω να πιστεύω ότι θα φέρει επιτυχίες στο σύλλογο, αλλά και προοπτικές για το μέλλον».

Η ανακοίνωση: «O Παναθλητικός Συκεών καλωσορίζει στην οικογένειά του την Σοφία Αντωνιάδου (20 ετών, 1.78, guard) η οποία την προηγούμενη χρονιά αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ενώ τα προηγούμενα έτη αγωνιζόταν στον Άρη. Η Αντωνιάδου είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση του Παναθλητικού και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνουν κι άλλες σημαντικές προσθήκες στο ρόστερ της Βιβής Διαβολεμένου. Καλώς ήρθες, Σοφία Αντωνιάδου».

jhantzop
Στον Απόλλων Καλαμαριάς (και) η Γιαννουσίου

Η Καλλιόπη Γιαννουσίου αποτελεί το νέο απόκτημα του Απόλλωνα Καλαμαριάς, στο φετινό μεταγραφικό παζάρι.

Μετά τη Μάρω Τράντα οι διοικούντες τις «κοκκινόμαυρες» ήρθαν σε συμφωνία και με την 20άχρονη γκαρντ, προκειμένου να ενταχθεί στο έμψυχο δυναμικό τους την καινούρια σεζόν στο Βόρειο Όμιλο της Α2 Γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ακόμα ένα απόκτημα για το γυναικείο μπάσκετ του Συλλόγου αποτελεί η Καλλιόπη Γιαννουσίου. Είναι γεννημένη το 2000, αγωνιζόταν στην ομάδα του Άρη και ήταν διεθνής με τις ομάδες νεανίδων και κορασίδων. Καλλιόπη, καλώς ήρθες στην οικογένεια του Απόλλωνα!».

jhantzop
Ανανέωσε η Κοντογεώργου με τη Νίκη Λευκάδας

Για μια ακόμη χρονιά παραμένει στην Νίκη Λευκάδας η Μαρία Κοντογεώργου, καθώς η 19χρονη φόργουορντ ανανέωσε τη συνεργασία της με την ομάδα.

Η ανακοίνωση της Νίκης Λευκάδας αναφέρει:

«Το Δ.Σ. του Α.Σ. ΝΙΚΗ Λευκάδας ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την αθλήτρια Μαρία Κοντογεώργου.

Έχοντας πολύ χρήσιμο ρόλο κατά τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η Μαρία θα συνεχίσει να φορά τη φανέλα της Νίκης Λευκάδας και για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Η 19χρονη φόργουορντ έκανε την ακόλουθη δήλωση στο nikilefkadaswbc.gr: «Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή και την Διοίκηση που δείχνουν την εμπιστοσύνη τους και αυτόν τον χρόνο στο πρόσωπό μου και θα δώσω από την μεριά μου το 100%, ώστε να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους φετινούς στόχους της σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εύχομαι καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία».

Έμεινε στον Σπόρτιγκ η Αλεξάνδρα Δανδουλάκη

Για ακόμα μια χρονιά θα αγωνίζεται στο κλειστό των Πατησίων η Αλεξάνδρα Δανδουλάκη, με τα χρώματα του Σπόρτιγκ που ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας του με την 20χρονη παίκτρια.

Αναλυτικά:

«Η Διοικούσα Επιτροπή του γυναικείου τμήματος του ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ ανακοινώνει την ανανέωση τις συνεργασίας με την Αλεξάνδρα Δανδουλάκη. Η ταλαντούχα διεθνής Κρητικιά γκαρντ θα φορέσει την φανέλα του ιστορικού μας σωματείου για τρίτη συνεχόμενη χρόνια. Ευχόμαστε Υγεία και Καλή επιτυχία!!!»

jhantzop
Πήρε Κωτουλα η ΑΕ Πυλαίας

Η ανακοίνωση του συλλόγου:
Με χαρά καλωσοριζουμε στην οικογένεια μας την Κωτουλα Ευγενία. Της ευχόμαστε πολλές επιτυχίες!!!!

Who is:
Ύψος: 1,83 μ.23 Οκτωβρίου 1986 (ηλικία 31 έτη), Κοζάνη Ύψος: 1,83 μ.

Ο Απόλλων Καλαμαριάς ανακοίνωσε την απόκτηση της Κατερίνας Κουλουμπή

Η Κατερίνα ξεκίνησε την καριέρα της από τους Μαχητές Πεύκων συνέχισε σε Αρη, Παναθλητικό και τα δύο τελευταία χρόνια αγωνιζόταν με τον ΠΑΟΚ στην Α1 γυναικών.

Ανανέωσε και η Οικονομου για ένα ακόμη χρόνο στον Απολλων Καλαμαριας

Ανανεωσε ακομη ενα χρονο την παραμονη της στην ομαδα Αφροδιτη Οικονόμου. Ευχαριστουμε την Γενικο αρχηγο του Ηρακλη,Λινα Τραμουντανη,για την συνεργασια μας.

Πηγή: www.northbasket.gr
jhantzop
Στον Πρωτέα Βούλας η Ιωάννα Χατζηλεοντή

Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του γυναικείου μπάσκετ πρόσθεσε στο δυναμικό του ο Πρωτέας Βούλας. Απέκτησε την Ιωάννα Χατζηλεοντή από το Φάρο Κερατσινίου, μια παίκτρια που έχει εντυπωσιάσει με την εθνική κορασίδων.

Η ανακοίνωση του Πρωτέα αναφέρει:

«Ο Πρωτέας Βούλας ανακοινώνει την απόκτηση της Ιωάννας Χατζηλεοντή (power forward, 16 ετών, 1.85)!

Η Ιωάννα πρόκειται για το μεγαλύτερο ταλέντο της ηλικίας της (2002) στην Ελλάδα, είναι μέλος της Εθνικής Κορασίδων και έχει αποδείξει έχει μεγάλες προοπτικές.

Την καλωσορίζουμε στη μεγάλη και όμορφη οικογένεια του Πρωτέα Βούλας και της ευχόμαστε υγεία και να γευτεί πολλές επιτυχίες με την ομάδα μας!»

jhantzop
H Στεργιοπούλου στις Εσπερίδες

H 22χρονη Ελένη Στεργιοπούλου(1.72) είναι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της γυναικείας ομάδας των Εσπερίδων . Η νεαρή γκαρντ προέρχεται από τον Πανιώνιο ενώ σπούδαζε εδώ και τέσσερα χρόνια στον Καναδά στο UNBC ( Northern British Columbia) και στο St Mary University.

Πηγή: www.ikaroswbc.gr
jhantzop
Παραμένει και η Κριμιτζά!

Η Κορίνα Κριμιτζά συμφώνησε με τη διοικούσα επιτροπή του τμήματος Γυναικών του ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ και θα παραμείνει και φέτος στην ομάδα μας. Ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες !!!

Πηγή: women.sportingbc.gr

Στον Παναθλητικό η Αθανασιάδου

Σε ακόμα μία μεταγραφική κίνηση, που αποτελεί παράλληλα επένδυση για το μέλλον, προχώρησε ο Παναθλητικός Συκεών.

Το συγκρότημα της Βιβής Διαβολεμένου κατέληξε σε συμφωνία με τη Μαρία Αθανασιάδου, προκειμένου να το ενισχύσει την καινούρια σεζόν στο Βόρειο Όμιλο της Α2 Γυναικών. Η 17χρονη φόργουρντ θα αγωνιστεί, παράλληλα, και στο τμήμα Νεανίδων.

Η ανακοίνωση: «Ο Παναθλητικός Συκεών καλωσορίζει στην οικογένειά του την Μαρία Αθανασιάδου (17 ετών, 1.80, forward) η οποία αγωνίστηκε για πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ έχοντας κατακτήσει τίτλους σε κορασίδες και νεανίδες ως αρχηγός των ομάδων αυτών. Η Μαρία είναι επίσης μέλος της Εθνικής Νεανίδων έχοντας συμμετοχές με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες. Η απόκτηση της Αθανασιάδου βασίζεται στον πλάνο του συλλόγου για προώθηση των νεαρών κοριτσιών και σίγουρα θα δώσει μεγάλη βοήθεια τόσο στη γυναικεία ομάδα όσο και σε αυτή των νεανίδων Καλωσήρθες Μαρία!».

Στον Πρωτέα Βούλας η Τζασμίν Πέρκινς

Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο Πρωτέας Βούλας ενόψει της νέας σεζόν. Απέκτησε την Αμερικανίδα γκαρντ Τζασμίν Πέρκινς ενισχύοντας την περιφέρειά του.

Η ανακοίνωση της ομάδας αναφέρει:

Η Διοίκηση του ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ καλωσορίζει το νέο μεταγραφικό απόκτημα, Jazmine Perkins. Η 28χρονη Αμερικανίδα γκαρντ (1.78) είναι απόφοιτος του Washington State και την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στη Φινλανδία.

Κοντά στον Ηρακλή η Κατωπόδη

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εύα Κατωπόδη θα ξαναφορέσει τη φανέλα του Ηρακλή μιας και ήταν ο συλλογος που έκανε τα πρώτα της βήματα. Το σίγουρο είναι ότι θα βοηθησει με την εμπειρία, στο δύσκολο και απαιτητικό πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας.

Η Εύα Κατωπόδη ξεκίνησε από τον Ηρακλή ενώ έχει αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό, Ηρακλή, Αναγέννηση Ν. Ρυσσίου, Άρη ενώ την τελευταία 3ετία φορούσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ ενώ πέρυσι αγωνιζόταν στον Παναθλητικό.

Πηγή: www.northbasket.gr

Στη Γερμανία η Καμπουράκη

Στο εξωτερικό, και συγκεκριμένα στη Γερμανία, συνεχίζει την καριέρα της η Δήμητρα Καμπουράκη, η οποία συμφώνησε με την GISA Lions SV Halle.

Κάτοικος Γερμανίας θα είναι, στο εξής, η Δήμητρα Καμπουράκη. Η ελληνίδα γκαρντ θα αγωνίζεται από την επόμενη χρονιά στο πρωτάθλημα της χώρας, με τα χρώματα της GISA Lions SV Halle, κάνοντας έτσι ένα δικό της σημαντικό «βήμα», με την ομάδα να την εμπιστεύεται στο «χτίσιμο» ενός ρόστερ, το οποίο θα επανέλθει άμεσα στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού πρωταθλήματος.

Η 24χρονη παίκτρια, ήταν πέρυσι στον Πρωτέα Βούλας και συνέβαλε, ώστε η ομάδα να καταφέρει να κερδίσει την παραμονή της. Μετά από χρόνια, που πέρασε και σε άλλες ελληνικές ομάδες, αποφάσισε πως η προοπτική του εξωτερικού, με την παράλληλη πρόκληση της νέας της ομάδας, ήταν το ιδανικό πακέτο… μετανάστευσης.

ggrilik
Για να θυμηθούμε ένα ωραίο εύρημα της παρκετέζας:

Ομάδα που αποχωρεί από το Πρωτάθλημα Κατηγορίας στην οποία συμμετέχει ή δεν δηλώσει ως οφείλει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα υποβιβάζεται δύο κατηγορίες […]. Στην ρύθμιση της παραγράφου αυτής περιλαμβάνονται και οι ομάδες που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. (Άρθρο 49, παράγραφος 3 του Κανονισμού της ΕΟΚ).

Ο Φάρος Κερατσινίου δυστυχώς με την αποχώρηση του Τσάπα δηλώνει αυτό που ψιλιαζόμασταν όλοι βλέποντας να χάνει 9 παίκτριες και να μην έχει πάρει καμία, δλδ πως αδυνατεί να συνεχίσει στην Α1 και ζητάει να παίξει Α2.

Σύμφωνα με τον άνωθι κανονισμό δεν γίνεται και θα πρέπει ν' αγωνιστεί στην ΕΣΚΑΝΑ.
Τίμια στάση του Φάρου. Θα μπορούσε να πει αυτό που έχουν πει διάφοροι παράγοντες ομάδων στο παρελθόν, "πάμε και βλέπουμε", να έβλεπε πως τελικά δν βγαίνει οικονομικά και να αποχωρούσε φεσώνοντας παίκτριες και προπονητές.

Να δούμε πως θα το χειριστεί η ΕΟΚ. Αν τον βάλει Α2 δεν είναι απλό ποιός θ'ανέβει στην κενή θέση της Α1 και ποιοί θ ανέβουν στην Α2 νότου..

Γενικά, καταλαβαίνω πως τα λεφτά είναι του Τσάπα και γούστο του καπέλο του, ό,τι θέλει τα κάνει - αλλά προσωπικά δεν μ' αρέσουν οι ομάδες φωτοβολίδες. Καίνε δυνατά, καίνε για λίγο κι αφήνουν καταχνιά. Απ την άλλη... 'οπως λέει κι ο ποιητής...

Ό,τι άναψε θα σβήσει δεν θα καίει μια ζωή
στάχτες και καπνούς θα αφήσει ξαφνικά ενα πρωί

Έλα και πάρε με αγκαλιά, πριν η αγάπη
σβήσει, έλα και δώσε μου φιλιά.(δις)

Ό,τι άναψε θα σβήσει με βοριά ή με νοτιά
και αλί σ’όποιον δεν ζήσει της αγάπης τη φωτιά.

σβήσει, έλα και δώσε μου φιλιά.(δις)

Ό,τι άναψε θα σβήσει δεν σου το 'πα για να κλαΐς
πάνω στο γλυκό μεθύσι, φιλοσόφησα που λες

σβήσει, έλα και δώσε μου φιλιά

Άρης
QUOTE (ggrilik @ Jun 25 2018, 00:37 ) *
Για να θυμηθούμε ένα ωραίο εύρημα της παρκετέζας:

Ομάδα που αποχωρεί από το Πρωτάθλημα Κατηγορίας στην οποία συμμετέχει ή δεν δηλώσει ως οφείλει συμμετοχή στο Πρωτάθλημα υποβιβάζεται δύο κατηγορίες […]. Στην ρύθμιση της παραγράφου αυτής περιλαμβάνονται και οι ομάδες που δεν δηλώνουν συμμετοχή στο πρωτάθλημα. (Άρθρο 49, παράγραφος 3 του Κανονισμού της ΕΟΚ).

Ο Φάρος Κερατσινίου δυστυχώς με την αποχώρηση του Τσάπα δηλώνει αυτό που ψιλιαζόμασταν όλοι βλέποντας να χάνει 9 παίκτριες και να μην έχει πάρει καμία, δλδ πως αδυνατεί να συνεχίσει στην Α1 και ζητάει να παίξει Α2.

Σύμφωνα με τον άνωθι κανονισμό δεν γίνεται και θα πρέπει ν' αγωνιστεί στην ΕΣΚΑΝΑ.
Τίμια στάση του Φάρου. Θα μπορούσε να πει αυτό που έχουν πει διάφοροι παράγοντες ομάδων στο παρελθόν, "πάμε και βλέπουμε", να έβλεπε πως τελικά δν βγαίνει οικονομικά και να αποχωρούσε φεσώνοντας παίκτριες και προπονητές.

Να δούμε πως θα το χειριστεί η ΕΟΚ. Αν τον βάλει Α2 δεν είναι απλό ποιός θ'ανέβει στην κενή θέση της Α1 και ποιοί θ ανέβουν στην Α2 νότου..

Γενικά, καταλαβαίνω πως τα λεφτά είναι του Τσάπα και γούστο του καπέλο του, ό,τι θέλει τα κάνει - αλλά προσωπικά δεν μ' αρέσουν οι ομάδες φωτοβολίδες. Καίνε δυνατά, καίνε για λίγο κι αφήνουν καταχνιά. Απ την άλλη... 'οπως λέει κι ο ποιητής...

Μετά τον έμμετρο λόγο υπάρχει και ο πεζός. Λόγος που πρέπει να τονίζει σε κάθε κατεύθυνση την πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα μας λέει ,ότι αθλητισμός με οδοιπορικά ή με οικονομικά συμβόλαια στο γυναικείο μπάσκετ και όχι μόνο, δεν μπορεί να σταθεί στη χώρα μας. Σωματείο με ίδια έσοδα που να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στα έξοδα που απαιτούνται για να το στηρίξουν, δεν υπάρχει πλέον. Παλαιότερα υπήρχαν η πολιτική διαπλοκή που ενίσχυε, καθώς και η αγορά με τις χορηγίες που σήμερα δεν υπάρχουν. Η στήριξη πλέον γίνεται αποκλειστικά από φυσικά πρόσωπα που ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους και που όταν ξεθυμάνουν αφήνουν πίσω τους ερημιά και αρκετές φορές διάλυση.

jhantzop
QUOTE(Άρης @ Jun 25 2018, 09:19 ) *
Μετά τον έμμετρο λόγο υπάρχει και ο πεζός. Λόγος που πρέπει να τονίζει σε κάθε κατεύθυνση την πραγματικότητα.
Και η πραγματικότητα μας λέει ,ότι αθλητισμός με οδοιπορικά ή με οικονομικά συμβόλαια στο γυναικείο μπάσκετ και όχι μόνο, δεν μπορεί να σταθεί στη χώρα μας. Σωματείο με ίδια έσοδα που να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στα έξοδα που απαιτούνται για να το στηρίξουν, δεν υπάρχει πλέον. Παλαιότερα υπήρχαν η πολιτική διαπλοκή που ενίσχυε, καθώς και η αγορά με τις χορηγίες που σήμερα δεν υπάρχουν. Η στήριξη πλέον γίνεται αποκλειστικά από φυσικά πρόσωπα που ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους και που όταν ξεθυμάνουν αφήνουν πίσω τους ερημιά και αρκετές φορές διάλυση.

Δυστυχώς δεν έχεις άδικο... σε κάθε άλλη περίπτωση είναι πολύ δύσκολο για μία γυναικεία ομάδα να είναι ψηλά και να πρωταγωνιστεί.

Σήμερα είναι η λήξη των δηλώσεων συμμετοχής για Α1, Α2 και Κύπελλο.

Επιλογές:

1) Ο Φάρος δεν δηλώνει για Α1 (δεν μπορώ να δηλώσει Α2) - Σε αυτήν την περίπτωση, ο Φάρος μπορεί να αγωνιστεί κανονικά για το 2018-19 μόνο στο τοπικό (Α' ΕΣΚΑΝΑ). Τη θέση του θα μπορούν να πάρουν κατά σειρά: Πυλαία, Ελευθερία Μοσχάτου, Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, Αγία Παρασκευή, Άρης.

2) Ο Φάρος δηλώνει για Α1 και Κύπελλο (αν δεν δηλώσει για Κύπελλο έχει μείον βαθμούς στο Πρωτάθλημα) - Σε αυτήν την περίπτωση αν δεν κατέβει τελικά στην Α1, δεν θα μπορεί να αγωνιστεί πουθενά το 2018-19 και το 2019-20 θα τον βρει στο τοπικό (Α' ΕΣΚΑΝΑ). Τη θέση του στην Α1 δεν θα πάρει καμία ομάδα. Αν αγωνιστεί στην Α1 και υποβιβαστεί (το λογικό), το 2019-20 θα τον βρει στην Α2.

Με όσες γνώσεις έχω και με όσα γράφουν οι κανονισμοί και οι προκηρύξεις, αυτά μπορούν να γίνουν.

Πιθανές προβλήματα άλλων ομάδων λόγω των σημερινών δηλώσεων: Ηρακλής (Α1), Πελασγός Μεγαλόπολης (Α2 Νότου).
jhantzop
Ανανέωση συνεργασίας με την Εβίνα Σταμάτη

O ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Εβίνα Σταμάτη και η Ελληνίδα γκαρντ θα συνεχίσει και την επόμενη σεζόν στις νταμπλούχες Ελλάδος.

Μετά την ανανέωση της συνεργασίας της η Εβίνα Σταμάτη δήλωσε τα εξής στο www.olympiacossfp.gr:

«Για τέταρτη συνεχόμενη φορά θα είμαι στην κορυφαία ομάδα της χώρας και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει τεράστιο κίνητρο για τη σεζόν που έρχεται. Είμαι πολύ χαρούμενη που παρέμεινα στον Ολυμπιακό, ήταν σίγουρα ο,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί και πάλι θα είμαι μέλος της ομάδας αυτής της οικογένειας και για την επόμενη σεζόν. Μακάρι να συμβάλλω και εγώ στη συνέχιση των ρεκόρ μας, να κατακτήσουμε το νταμπλ για άλλη μία ακόμα χρονιά και να κάνουμε καλή πορεία στην Ευρώπη».

jhantzop
Έναρξη συνεργασίας με την Μαρία Αυτζή

Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π., ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με την Μαρία Αυτζή. Η Ελληνίδα αθλήτρια καλαθοσφαίρισης (ημερομηνία γέννησης 18/03/1990), έχει ύψος 1,72μ. και αγωνίζεται ως γκαρντ.

Προηγούμενες ομάδες

2009-13 ΠΑΟΚ
2013-14 Αναγέννηση Νέου Ρυσίου
2014-16 Παναθηναϊκός
2016-17 Κρόνος Αγίου Δημητρίου
2017-18 ΓΑΣ Καλυβίων

Η Μαρία Αυτζή δήλωσε στο www.olympiacossfp.gr:

«Μία καινούρια σελίδα στην καριέρα μου ανοίγει και είμαι πολύ χαρούμενη που συμβαίνει αυτό. Ο Ολυμπιακός ήταν η καλύτερη επιλογή για εμένα και είμαι ευτυχισμένη που θα παίζω με την φανέλα του την επόμενη σεζόν. Έπειτα από τη χρονιά με τα Καλύβια, ήθελα ένα μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα μου και ο Ολυμπιακός ήταν αυτό που ακριβώς έψαχνα. Υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό στο παρκέ και να γίνω η παίκτρια που χρειάζεται ανά πάσα ώρα και στιγμή το τεχνικό τιμ. Η περσινή χρονιά μου δίδαξε πολλά, έχω όρεξη για προπόνηση και μετά από την άνοδο στην Α1 με τα Καλύβια, θέλω τίτλους με την καινούρια μου ομάδα στην Ελλάδα και μία θετική πορεία στην Ευρώπη».

jhantzop
Στον Ηρακλή Κατωπόδη και Πετρίδου

Ο Ηρακλής είναι ο επόμενος σταθμός στην καριέρα της Εύας Κατωπόδη. Ο γηραιός ανακοίνωσε την επιστροφής της έμπειρης πάουερ φόργουορντ που τη σεζόν που τελείωσε έπαιξε στον Παναθλητικό, ενισχύοντας έτσι τη φροντ λάιν του.

Παράλληλα ο Ηρακλής ανακοίνωσε την απόκτηση της Ευαγγελίνας Πετρίδου που πέρυσι αγωνίστηκε στην ΑΕ Πυλαίας.

Τέλος η ομάδα ανανέωσε τη συνεργασία της με τέσσερις αθλήτριες. Η αρχηγός του Ηρακλή Ευαγγελία Τσουμπερλή θα βρίσκεται και την νέα χρονιά στην ομάδα όπως επίσης και οι, Μαρία Λογδανίδου, Μαρία Ελευθεριάδου και Αθηνά Γιαννούδη.

jhantzop
Στον Πορφύρα Πειραιά ο Γιώργος Λειβάδης!

Στην ... μπασκετική του οικογένεια (όσον αφορά το ανδρικό μπάσκετ) επέστρεψε ο Γιώργος Λειβάδης.

Ο πολύ καλός προπονητής που οδήγησε σε μεγάλες επιτυχίες τα γυναικεία τμήματα του Φάρου Κερατσινίου, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Πορφύρα Πειραιά, μιας ομάδας στην οποία έπαιξε μπάσκετ επί 8 συναπτά έτη.

Στόχος για τον Λειβάδη και τους συνεργάτες του μια πολύ αξιόλογη πορεία και γιατί όχι και η διεκδίκηση της ανόδου στην Γ' Εθνική, σε ένα ούτως ή άλλως πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα.

Η ανακοίνωση:

«O Γιώργος Λειβάδης επέστρεψε εκεί από όπου ξεκίνησε : στον ΠΟΡΦΥΡΑ

Η Διοίκηση του ΑΟΦ ΠΟΡΦΥΡΑΣ αισθάνεται ευτυχής που υποδέχεται και πάλι το Γιώργο Λειβάδη στους κόλπους της. Αυτή τη φορά ως προπονητή της Ανδρικής ομάδας Μπάσκετ !!

Ένα γνήσιο Πορφυρόπαιδο, ο Γιώργος Λειβάδης, μετά από επταετή άκρως επιτυχημένη παρουσία στην Ανδρική και Γυναικεία ομάδα του ΦΑΡΟΥ, αλλά και παλαιότερα σε ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ και ΑΘΗΝΑΪΚΟ, επέστρεψε στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε, στον ΠΟΡΦΥΡΑ.

Του ευχόμαστε πολλές επιτυχίες με την μελανέρυθρη φανέλα!!

jhantzop
Ο Πρωτέας Βούλας απέκτησε τη Λία Ντάνου

Σε μια ακόμη μεταγραφή προχώρησε ο Πρωτέας Βούλας. Απέκτησε τη Λία Ντάνου από την Ηλιούπολη, μια παίκτρια που είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές. Η 21χρονη γκαρντ φόργουορντ, μάλιστα, θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην καριέρα της στο πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοίκηση του ΠΡΩΤΕΑ ΒΟΥΛΑΣ καλωσορίζει τη Λία Ντάνου στην οικογένεια της. Η 21χρονη γκαρντ/φόργουορντ (1.78) είναι διεθνής με την Εθνική Νέων Γυναικών και έχει αγωνιστεί κατά σειρά σε Άρη Πετρούπολης, Αμύντα και ΓΣ Ηλιούπολης. Την καλωσορίζουμε στην ομάδα μας και ευχόμαστε να είναι υγιής, χαρίζοντάς μας υψηλές αγωνιστικές επιδόσεις και επιτυχίες με την ομάδα μας!».

This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.