Φίλε μου ασχολούμαι με το γυμναστήριο εδώ και 6 χρονάκια περίπου και θα σου δώσω πάνω κάτω μερικά πραγματάκια απο ότι γνωρίζω.
Όσον αφορά τη διατροφή το προτιμότερο είναι να έχουμε μικρά και πολλά γεύματα ανα μέρα παρά λίγα αλλά με μεγάλες ποσότητες. Απεφευγε όσο μπορείς τα τηγανητά και κόψε μαχαίρι την coca cola. Μεσημέρη οκ αν τύχει και κάτι λαδερό η τηγανητό δεν πειράζει αφού άλλωστε το βράδυ θα το "κάψεις". Mην τρως όμως αργα το βράδυ γιατί το οτιδήποτε φας μένει στη "σακούλα" σου.Σαφέστατα η καλύτερη ώρα για εκγύμναση είναι η πρωινή μεταξύ 10-12. Αυτή είναι η καλύτερη ώρα καθώς ο οργανισμός είναι ξεκούραστος και πιο ορεξάτος.Αν όμως λόγω δουλειάς η οτιδήποτε αδυνατείς τέτοια ώρα νομίζω η καλύτερη εναλλακτική είναι απο της 7 το απόγευμα μέχρι της 9 το βράδυ. (Εγώ προσωπικά πηγαίνω στης 9). Πριν το γυμναστήριο (45 λεπτά περίπου πριν πας ) το τέλειο γεύμα κατ' εμέ είναι ψωμί σικάλεως με τυρί με χαμηλά και φέτα γαλοπούλα και ένα ποτήρι χυμό. Συνδυάζει πρωτεϊνικά συστατικά με ενέργεια και είναι πολύ ελαφρύ. Μετά το γυμναστήριο εγώ προσωπικά τρώω μία μπριζόλα χοιρινή με ελάχιστο ρύζι για συμπλήρωμα. Ενίοτε αγοράζω φέτες κατεψυγμένο φιλέτο κοτόπουλο. Επίσης και το σουβλάκι κοτόπουλο είναι πολύ ποιοτικό και πολύ ελαφρύ για βραδυ. Όλα αυτά είναι Full σε πρωτεϊνη, κάτι που είναι απαραίτητα μετά την εκγύμναση με βάρη για την καλύτερη μυική μας αποκατάσταση. Μια Normal άσκηση όγκου θεωρώ ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει την 1 ώρα. Η 1 ώρα είναι υπέραρκετή δεν χρειάζεται να "κάψουμε" και τα χέρια μας. Σε ασκήσεις γραμμώσεων λόγω περισσότερων επαναλήψεων και ως εκ τούτου μεγαλύτερης διάρκειας διαλλειμάτων το πολύ να πάμε στην 1,5 ώρα. Τρελαίνομαι όταν ακούω άτομα να μου λένε ότι χτυπιούνται καθημερινά επι 2 ώρες στα "σίδερα". Ανούσιο και επικίνδυνο ταυτοχρόνως. Διαλλείματα σε μικρές επαναλήψεις (όγκου συνήθως) κάνε 1 λεπτό το πολύ. Σε μεγαλύτερες (γραμμώσεων) μπορείς μέχρι και 1,5 περίπου..
Τώρα όσον αφορά το τρέξιμο εγώ τρέχω 2-3 φορές την εβδομάδα για μισή ώρα περίπου σε διάδρομο και ενίοτε κάνω step για ενδυνάμωση. Στον διάδρομο αν θέλεις κάψιμο λίπους η καταλληλότερη βαθμίδα είναι η 8,5 ενώ για αύξηση φυσικής κατάστασης η 10. Μπορείς να κάνεις είτε εναλλάξ, Δευτέρα βάρη, Τρίτη τρέξιμο, Τετάρτη βάρη κλπ ή αν δεν έχεις χρόνο κάνε τα μαζί πχ 8-9 βάρη και μετά 9- 9.30 τρέξιμο. Γενικότερα να ξέρεις ότι 3 φορές την ενδομάδα βάρη και 2-3 διάδρομο είναι
ότι πρέπει.
Τι πρέπει να πίνουμε κατα την διάρκεια της εκγύμνασης??... Μόνο νερό φίλε.. μόνο νερό και καμία άλλη αηδία..
Περισσότερα μπορείς να δεις και εδώ
http://forum.bodybuilding.gr/