Help - Search - Members - Calendar
Full Version: 'Oμιλος Α- Poznań
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Εθνικές ομάδες
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
j-kidd13
To παιχνιδι δεν χωραει κριτικης...Τα Σκοπια εντελως ανυπαρκτα...Δεν μπορω να φανταστω οτι πριν τον αγωνα υπηρχε εστω και μια πιθανοτητα να χαναμε.Βαρεθηκα να τους βλεπω να πυροβολουν εξω απο την γραμμη.Aν δεν πεφταμε στο 2ο ημιχρονο(στο 3ο 10λεπτο κυριως) η 100αρα θα ειχε ερθει νωρις...
Θελω απλα να σταθω στην αποδοση του Καλαθη,που εκανε πολυ καλη εμφανιση και δειχνει οτι εχει λαμπρο μελλον,αλλα και στον Καλαμποκη που δειχνει οτι μπορει να βοηθησει και σε αμυνα και σε επιθεση...
AZ1980
QUOTE(Air and King @ Sep 7 2009, 18:59 ) *
Ουτε εγω ειμαι βεβαιος οτι θα εξεληχθει σε αυτο που περιμενουμε η που εδειχνε στο Οχαιο (παρα τα προβληματα με τον Ματα)αλλα δεν μηδενιζω ποτε ενα παιχτη 19-20 χρονων.Αν ελεγε καποιος οτι 20χρονος Παπαλουκας θα γινοταν καποτε ο κορυφαιος Πλειμεικερ στην Ευρωπη θα τον επαιρναν με τις ντοματες.Ομως..........Θα μου πεις δεν ειναι καθε μερα του Αγιου Θοδωρη αλλα παντα πρεπει να κρινουμε τους παιχτες σε βαθος χρονου.

Δεν ειπα για σενα συγκεκριμενα αλλα γενικα αφου το ονομα του Ρεντζια εχει ακουστει και αλλες φορες.
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι ο Μπουρουσης.Πως ηταν 20 χρονων και πως ειναι τωρα.Μεγαλη διαφορα!Τοσο καλος δεν πιστευαν παρα ελαχηστοι για να μην πω κανεις οτι θα γινοταν.

Συμφωνώ, πάντα η εξέλιξη ενός παίκτη έχει και απρόβλεπτα στοιχεία ως φαινόμενο.

Ωστόσο υπάρχουν κάποια βασικά πράγματα που φαίνονται από νωρίς, και που μπορεί κανείς, βασιζόμενος σε αυτά, όπως "φιλτράρονται" από την δική του εμπειρία, να "δει" ενστικτωδώς το μέλλον και να εκφράσει κάποια εκτίμηση για το τι αυτό θα φέρει σε κάποιον παίκτη.

Εγώ πάντα έβλεπα πχ στον Παπαλουκά ένα πολύ καλό prospect. Φυσικά δεν ήξερα πόσο ψηλά θα έφτανε, αλλά φαινόταν από νωρίς πως έχει πολύ τσαμπουκά και πως διαθέτει εξαιρετικό συνδυασμό ύψους και οργανωτικότητας για γκαρντ. Ουδέποτε είδα σε αυτόν στοιχεία που στα μάτια μου να ελαχιστοποιούν a priori τις πιθανότητές του για μια μεγάλη καριέρα.

Ο Μπουρούσης φαινόταν από την αρχή το πως θα εξελιχθεί, πολύ γρήγορα πόδια, καλό timing και σουτάκι από μικρός.

Ο Κουφός με είχε εντυπωσιάσει με την ικανότητά του στο mid range παιχνίδι. Τον είχα φανταστεί σαν ένα 4ρο5άρι στο στιλ του Ντιρκ. Βλέπω τώρα έναν παίκτη που έχει προσανατολιστεί στην κατεύθυνση "βαρύς παγκίτης σέντερ ΝΒΑ". Και, αν δυναμώσει τα πόδια του (τώρα δε "σηκώνουν" καλά τον κορμό), ίσως να γίνει αποτελεσματικός σε αυτό το ρόλο. Σίγουρα όμως (πάντα κατά την εκτίμησή μου) δε θα γίνει ποτέ ένας σέντερ - πρωταγωνιστής. Δεν "κάνει" νομίζω για αυτό το ρόλο, φαίνεται και από τη "ματιά" του, δεν είναι παίκτης πλασμένος για το "ζωγραφιστό".

bball.gif
Air and King
QUOTE(colonel gomelsky @ Sep 7 2009, 21:04 ) *
Πολύ σωστά φίλε ερ εντ κινγκ, αλλά προκύπτει ένα πρόβλημα: Ποιό είναι το ηλικιακό κριτήριο που θα τεθεί; Μερικοί συγκαταλέγουν ακόμα τον 25χρονο Περπέρογλου στα ταλέντα. Πότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιον; Μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του; Πάντως δεν είχα πρόθεση να μηδενίσω τον Κουφό, ούτε την προσπάθεια που φαίνεται ότι κάνει. Αλλά για μία ακόμη φορά αποδειχτήκαμε υπερβολικοί ως Έλληνες. Και αν θυμάσαι δεν έλεγαν ότι θα γίνει ένας καλός παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας ή Φ4. Ότι θα σαρώνει στο ΝΒΑ έλεγαν, για Ολ σταρ και άλλα τέτοια φαιδρά. Δεν τον κρίνω από ένα ματς. Αλλά αν αυτό το ένα ματς είναι με τους ...ψηλούς των Σκοπίων και είχε αυτά τα αποτελέσματα...

Ασε τι ελεγαν οι Ελληνες.Σε 3-4 χρονια θα μπορει να ειναι ενας απο τους καλυτερους ψηλους στην Ευρωλιγκα.Στο ΝΒΑ δεν ξερω κατα ποσο θα πιασει.Το βλεπω δυσκολο.
Οποιος ελληνας δημοσιογραφος ειπε οτι θα σαρωσει στο ΝΒΑ(Υποπτευομαι κανενα Παπαδογιαννη που εχει τασεις να λεει τετοια "ωραια")καλυτερα να μην ξαναγραψει για μπασκετ!Ας γραφει για Σκακι.

Ο Κουφος στα 25-26 θα δειξει τι παιχτης ειναι και ποσο μεγαλης η μικρης αξιας θα ειναι.Ο Περπερογλου δεν παραμενει ταλεντο απλα βελτιωνεται οσο μπορει καθε μερα και δεν ειναι τοσο κακος παιχτης οσο πολλοι νομιζουν.

Γενικα οταν ενα παιδι ειναι σκαρτα 20 χρονων δεν μπορεις να ξερεις την εξελιξη του ειτε δειξει πολλα ειτε λιγα.Εκτος απο φαινομενα σε τετοιες ηλικιες σπανιες περηπτωσεις δηλαδη............

Hakeem Olajuwon
QUOTE(colonel gomelsky @ Sep 7 2009, 20:46 ) *
1) Μάλλον είδα άλλο ματς

2) Με πλάτη στο καλάθι; Από πότε; Μήπως σε κάτι παιχνίδια πρόπερσυ με τους έφηβους; Με τους Τζαζ τον είδες (το λίγο που έπαιξε τέλος πάντων πριν πράξει ο Τζέρι τα δέοντα)

3) ??????

4) Εμπαθής, γιατί? Την κοπέλα μου πήρε ή διεκδικώ τη θέση του στην εθνική? (1.80 είμαι και από μπάσκετ άστο)

5) Σοβαρά τώρα φίλε Χακίμ, μήπως είσαι ο Βαγγέλης Ιωάννου; smiley.gif

ΥΓ. Χωρίς παρεξήγηση, έτσι?

Με τους εφηβους επαιζε κυριως με πλάτη στο καλαθι και στο κολλεγιο.
Στα φιλικα επισης ηταν πολυ αποτελεσματικος οσες φορες επαιξε με πλατη που δεν ηταν και πολλες.
Και για να ειναι καποιος εμπαθης με κάποιον μπορεί να υπάρχουν πολλοι λογοι και οχι να ανταγωνιζεται μεταξυ του ή να του πηρε την κοπελα.
Και δεν σχολιαστηκε η αμυνα του στην οποια εριξε δυο ταπες και ηταν γενικα καλος αν και με πολυ χαμηλης ποιοτητας αντιπαλους και δεν μπορει να κριθει.

Και επειδη ο τζερι αλλα και στο ΝΒΑ ποσταρουν πολυ περισσοτερο απο οτι στην ευρωπη ετσι θα χρησιμοποιηθει και οχι παιζοντας πικ εν ρολλ.Πάντως ο καζλα καλα θα εκανε να δει πως ποσταρει και απομονωνει τον ψηλο του ο Σλοαν γιατι εκει υπάρχει μειζον προβλημα στο επιθετικο παιχνιδι της ελλαδας

QUOTE(AZ1980 @ Sep 7 2009, 20:54 ) *
Θα μπορούσε να γίνει ένα υπερμοντέρνο για την εποχή του 4άρι. Όλοι όμως είχαν πέσει πάνω του να τον κάνουν τον επόμενο σέντερ της Εθνικής, και να τον φορτώσουν με bulk για να φύγει νωρίς νωρίς για Αμερική. Το αποτέλεσμα ήταν να εξελιχθεί σε αυτό που σωστά περιέγραψες... Σε ένα σέντερ που απέφευγε τις επαφές και το παιχνίδι με πλάτη, και που πάντοτε δυσκολευόταν τραγικά να κρατήσει τη θέση του στην άμυνα απέναντι στους αντίπαλους ψηλούς.

bball.gif

Ο Ρεντζιας ειχε βαρυ κορμι,μικρη ταχυτητα και μετρια ντριμπλα για 4 αρι.Απο την μεση της καριερας του και μετα σκοραρε κυριως με σουτακια απο την μεση αποσταση και οχι με ποσταρισμ με στυλ 4αριου δηλ. και οχι παιζοντας ως 5αρι που θα ειχε καλυτερο επιθετικο ποτεντιαλ.Αλλα το προβλημα ηταν η αμυνα: σοφτ,με κακο ριμπαουντ, με κακη ατομικη αμυνα.Επισης το πιο σημαντικο του προβλημα οτι ηταν σοφτ ψυχικα και οχι αρκετα θρασυς και απαιτητικος απο τον εαυτο του.
Σε αυτο το τελευταιο μοιαζει πιο πολυ με τον κουφο και αυτο ισως τον καταδικασει σε μια οχι πολυ μεγαλη καριερα αλλα είναι 20 χρονων και εντελως προωρο να το προδικασουμε απο τωρα.
AZ1980
QUOTE(Air and King @ Sep 7 2009, 19:14 ) *
Ο Περπερογλου δεν παραμενει ταλεντο απλα βελτιωνεται οσο μπορει καθε μερα και δεν ειναι τοσο κακος παιχτης οσο πολλοι νομιζουν.

Συμφωνώ απόλυτα. Πολύ υποτιμημένος παίκτης. "Εργαλείο".

bball.gif
Air and King
QUOTE(AZ1980 @ Sep 7 2009, 21:13 ) *
Ο Κουφός με είχε εντυπωσιάσει με την ικανότητά του στο mid range παιχνίδι. Τον είχα φανταστεί σαν ένα 4ρο5άρι στο στιλ του Ντιρκ. Βλέπω τώρα έναν παίκτη που έχει προσανατολιστεί στην κατεύθυνση "βαρύς παγκίτης σέντερ ΝΒΑ". Και, αν δυναμώσει τα πόδια του (τώρα δε "σηκώνουν" καλά τον κορμό), ίσως να γίνει αποτελεσματικός σε αυτό το ρόλο. Σίγουρα όμως (πάντα κατά την εκτίμησή μου) δε θα γίνει ποτέ ένας σέντερ - πρωταγωνιστής. Δεν "κάνει" νομίζω για αυτό το ρόλο, φαίνεται και από τη "ματιά" του, δεν είναι παίκτης πλασμένος για το "ζωγραφιστό".

bball.gif

Για να δουμε.Θα δουλεψει και αλλο με τον Σλοαν και θα δουμε πως και τι.Σαν τον Ντιρκ ουδε ποτε πιστεψα οτι θα γινει αφου ο Γερμανος ειναι 3αρο4αρι παρα το υψος του κατι που ο Κουφος ποτε δεν εδειξε στο High School και μετα στους Μπακαις.
Σεντερ-πρωταγωνιστης στο ΝΒΑ το βλεπω πολυ δυσκολο-απιθανο να γινει αλλα στην Ευρωπη δεν θα μου εκανε καμια μα καμια εντυπωση.
Για να δουμε.....

Υ.Γ Για τον Παπαλουκα και τον Μπουρουση σαφως υπηρχε "πρωτη υλη" αλλα οχι σε βαθμο που να εδειχαν οτι θα φτασουν σε τετοιο επιπεδο.........Ομως εφτασαν!

QUOTE(j-kidd13 @ Sep 7 2009, 21:11 ) *
Θελω απλα να σταθω στην αποδοση του Καλαθη,που εκανε πολυ καλη εμφανιση και δειχνει οτι εχει λαμπρο μελλον

Και εμενα μου αρεσει παρα πολυ ο Καλαθης.Εκτος οτι δινει μια φρεσκαδα στην ομαδα και κατι καινουργιο πιο Αμερικανικο!
Θεωρω και εγω οτι τουλαχηστον στην Ευρωπη θα εχει λαμπρο μελλον και ο Παναθηναικος εκανε μια πολυ καλη επενδυση που τον απεκτησε.Με τον Ζοτς θα μαθει να παιζει και σε πιο αργα τεμπο και θα ολοκληρωθει πολυ σαν πλειμεικερ..........Θα φτιαξει και το σουτακι!
122001
Πάντως με τις εμπειρίες που παίρνουν Καλάθης, Κουφός του χρόνου στο παγκόσμιο όταν με το καλό επιστρέψουν οι απόντες θα έχουμε ένα υπερπλήρες ρόστερ, ικανό για μεγάλα πράγματα.
AZ1980
QUOTE(Air and King @ Sep 7 2009, 19:21 ) *
Υ.Γ Για τον Παπαλουκα και τον Μπουρουση σαφως υπηρχε "πρωτη υλη" αλλα οχι σε βαθμο που να εδειχαν οτι θα φτασουν σε τετοιο επιπεδο.........Ομως εφτασαν!

Ακριβώς! Είχαν "πρώτη ύλη", όπως σωστά λες, και βέβαια δεν μπορούσαμε να προσδοιορίσουμε το "ταβάνι" τους, αλλά δεν βλέπαμε και στοιχεία που να τους "εμποδίζουν" de facto να πάνε ψηλά. Μπορεί να πήγαιναν ψηλά, μπορεί και όχι, όπως κάθε καλό prospect (με τις εξαιρέσεις που ανέφερες).

Αντίθετα για τον Κουφό εγώ παρατηρώ πως δεν έχει ιδιαίτερα ποιοτική "πρώτη ύλη" σε σχέση με αυτό το στιλ μπάσκετ που προσπαθεί να παίξει, και σε επίπεδο σωματικής ισορροπίας, αλλά και, κυρίως, από πλευράς αγωνιστικής mentality (η "ματιά" που έλεγα). Γι' αυτό και βλέπω στο μέλλον "ταβάνι" πολύ χαμηλότερο από αυτό που περίμενα βλέποντάς τον ως 18άρη.

Θα χαρώ βέβαια αφάνταστα να διαψευστώ. wink.gif Τον συμπαθώ άλλωστε πολύ ως "φιγούρα".

bball.gif
PARISINOS
QUOTE(colonel gomelsky @ Sep 7 2009, 18:04 ) *
Πολύ σωστά φίλε ερ εντ κινγκ, αλλά προκύπτει ένα πρόβλημα: Ποιό είναι το ηλικιακό κριτήριο που θα τεθεί; Μερικοί συγκαταλέγουν ακόμα τον 25χρονο Περπέρογλου στα ταλέντα. Πότε θα μπορούμε να μιλήσουμε για κάποιον; Μόλις κρεμάσει τα παπούτσια του; Πάντως δεν είχα πρόθεση να μηδενίσω τον Κουφό, ούτε την προσπάθεια που φαίνεται ότι κάνει. Αλλά για μία ακόμη φορά αποδειχτήκαμε υπερβολικοί ως Έλληνες. Και αν θυμάσαι δεν έλεγαν ότι θα γίνει ένας καλός παίκτης επιπέδου Ευρωλίγκας ή Φ4. Ότι θα σαρώνει στο ΝΒΑ έλεγαν, για Ολ σταρ και άλλα τέτοια φαιδρά. Δεν τον κρίνω από ένα ματς. Αλλά αν αυτό το ένα ματς είναι με τους ...ψηλούς των Σκοπίων και είχε αυτά τα αποτελέσματα...

Φιλε Γκομελσκι με ολο το σεβασμο και χωρις παρεξηγηση, αλλα αποκλειεται να ειδες τον κουφο στην γιουτα.

Επειδη εγω ειδα ΟΛΑ τα παιχνιδια του κουφου στη αμερικη , ας πω και εγω τη γνωμη μου .

Καταρχας θα ξεκινησω λεγοντας οτι ο κουφος ηταν περσυ ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΑΡΟΤΕΡΟΣ παιχτης που επαιζε στο ΝΒΑ.
Απο τους 400 τοσους παιχτες που παιζουν εκει, οι 398 επαιζαν εκει ηταν απο 1 εως 20 χρονια μεγαλυτεροι του.

οσοι περιμεναν λοιπον ενας 19χρονος να παει και να σαρωσει , να παιξει ολ σταρ κλπ απο την πρωτη χρονια (οταν στην ιδια ηλικια μεχρι και ο κομπε με 7 ποντους ξεκινησε) απλα δεν ξερουν απο μπασκετ και απο επαγκελματικο αθλητισμο γενικοτερα.

τωρα για τον τροπο παιχνιδιου του ( και εδω καταλαβα οτι ο γκομελσκι δεν ειδε τον κουφο παρα μονο πριν δυο χρονια με την εφηβων).
-ο σλοαν φετος τον χρησιμοποιουσε ως ΠΕΝΤΑΡΙ και του εκοψε το σουτ με το μαχαιρι. Αλλωστε ο σλοαν δεν ειναι προπονητης που αρεσκεται οι ρουκις να παιρνουν σουτακια απο τα 6 και 7 μετρα , οταν μιλαμε για ψηλους. Ο κουφος στην γιουτα ειχε εντολη να παιρνει της απολυτως απαραιτητες προσπαθειες. Δηλαδη με πλατη στο καλαθι για κανα χουκ αν ειχε κολησει η επιθεση , η μετα απο επιθετικο ριμπαουντ. ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ μιας και ΔΕΝ ηταν στα επιθετικα συστηματα της ομαδας. Και πως να ηταν αλλωστε αφου κατεληξε να παιζει 20λεπτα απο σποντα, μιας και ειχαν τραυματιστει ΠΟΛΛΟΙ ψηλοι.

Ο κουφος λοιπον δεν εχει καμια σχεση με τον παιχτη που επαιζε στην εφηβων. Τοτε ηταν ενας λεπτος ευλιγιστος ψηλος που επαιζε κυριως με προσωπο, τωρα εχει παρει ογκο , εχει εξελιξει το παιχνιδι με πλατη , εχει δουλεψει το χουκ με τα ΔΥΟ χερια, γενικα δουλευει τα βασικα , και ΚΑΛΑ κανει. Γιατι σεντερ χωρις κινησεις μεσα στη ρακετα , χωρις χουκ, χωρις να ξερει να βαζει πλατη, δεν ΥΠΑΡΧΕΙ. Καλα τα σουτακια, καλες οι πασες, αλλα αφηστε τες για τον ρεντζια.

Αλλωστε το σουτ δεν προκειται να το ξεχασει ο κουφος. Φαινεται και απο το ποσοστο που εχει στις βολες, που δεν χανει καμια. Ας μαθει πρωτα τα βασικα, ας τα δουλεψει, ας ξεψαρωσει πρωτα , και μετα θα σουταρει και απο τα 6 μετρα.

Ο κουφος εκανε φετος ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ χρονια στη γιουτα, οπου τελειωσε με 5 ποντους μεσο ορο ( καπου 7,5 αν βγαλεις τα παιχνιδια που επαιξε λιγοτερο απο 5λεπτο και που του ριχνουν το μεσο ορο) και μαλιστα καπου ο φιλος γκομελσκι ανεφερε ειρωνικα το ΟΛ ΣΤΑΡ , να πω οτι το φεβρουαριο το ονομα του ηταν στις σηζητησεις για το παιχνιδι των ρουκι στο ΟΛ σταρ.

Ο κουφος εχει εξαιρετικες προοπτικες και το δειτε. Δεν ξερω αν θα γινει ντανκαν ( μαλλον οχι) αλλα ενας παιχτης 13-15 ποντων στο ΝΒΑ μπορει να γινει σχετικα ανετα. Δεν του λειπει τιποτα .
Αλλωστε σημερα ειχε 6 ποντους και 2 ταπες σε 9 λεπτα. Τι θελατε να κανει δηλαδη?

Τωρα για το ματς σημερα, ας αρχισω λεγοντας οτι τα σκοπια δεν ειναι ΤΟΣΟ κακη ομαδα οπως πιστευετε μερικοι επειδη ειδατε για πρωτη φορα τους παιχτες τους.
Φυσικα δεν ειναι και καλη ομαδα, αλλα το να τους σκασεις 50 στο κεφαλι ( οσους θα τους ριχναμε αν δεν χαλαρωναμε επιτηδες) δεν ειναι και τοσο ευκολο. Μπορει να το κανει μονο ομαδα ΜΕΤΑΛΙΟΥ.

Στα συν σημερα οτι παιξαν ολοι καλα. Δεν υστερησε κανενας. Ολοι κανανε τη δουλεια τους.
Δηλαδη δεν τους διαλυσαμε επειδη το πηρε προσωπικα ο σπανουλης ( που ειχε 11 ποντους στο πρωτο 5λεπτο και που αν ηθελε θα τελειωνε με 50) , ο σοφο η ο μπουρουσης ( που ειχε σχεδον νταμπλ νταμπλ απο το ημιχρονο).

Κερδισαμε απλα και ομορφα λογο του συνολο , οπως κανει μια μεγαλη ομαδα.

και βεβαιως επιθωκε οτι παντα τους πιο μικρους τους ειχαμε ανετα.

ΣΩΣΤΟ , αλλα τους ειχαμε ανετα με τα περσυνα δεδομενα , δηλαδη με την ομαδα που ειχε βγει πρωταθλητρια ευρωπης και δευτεραθλητρια κοσμου.

Το γεγονος οτι τους εχουμε ανετα και με τη φετινη , εγω προσωπικα δεν το ηξερα, τωρα το εμαθα.

Και οπως ειπα, το να κερδισεις τετοια ομαδα δεν λεει τιποτα. Μπορουν να το κανουν πολλοι. Το να τους διαλυσεις για πλακα ομως δεν μπορουν πολλοι. Μπορουν λιγοστες ομαδες και εγω προσωπικα δεν ημουν πεποισμενος οτι ημαστε μια απο αυτες.

παμε αυριο για την πρωτη θεση.
gallistis
ο κουφος που τον θυμαμαι πριν 2 χρονια στην εφηβων επαιζε περισσοτερο απο εξω,με περισσοτερα σουτ, και οι κινησεις του ηταν πιο πλαστικες.πηγαινοντας με 1 μονο χρονο στο κολλεγιο κατευθειαν στο nba,δεν εμαθε τα βασικα του αθληματος,πραγματα που στη γιουτα δε θα στα δειξει κανεις,γιατι απλα δεν εχουν τη διαθεση.ακομα περισσοτερο εχουν μια διαθεση στην αμερικη να σε γεμιζουν ογκο.μου θυμιζει την περιπτωση κουκοτς.οταν πηγε στους μπουλς, πηρε γυρω στα 20 κιλα σε μυς,αλλα εχασε την εκρηκτικοτητα και τη ταχυτητα του.την επομενη χρονια τα εχασε-γιατι καταλαβαν το λαθος τους-και εγινε ο κουκοτς που διεπρεψε τοσα χρονια στην αμερικη.απλα εχουν την εντυπωση εκει οτι οσο πιο ογκωδης ειναι καποιος τοσο περισσοτερο θα αντεχει στο ξυλο,αγνοωντας οτι αλλο παραμετροι του παιχτη που τον κανουν να ξεχωριζει,χανονται
Air and King
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 21:33 ) *
-ο σλοαν φετος τον χρησιμοποιουσε ως ΠΕΝΤΑΡΙ και του εκοψε το σουτ με το μαχαιρι. Αλλωστε ο σλοαν δεν ειναι προπονητης που αρεσκεται οι ρουκις να παιρνουν σουτακια απο τα 6 και 7 μετρα , οταν μιλαμε για ψηλους. Ο κουφος στην γιουτα ειχε εντολη να παιρνει της απολυτως απαραιτητες προσπαθειες. Δηλαδη με πλατη στο καλαθι για κανα χουκ αν ειχε κολησει η επιθεση , η μετα απο επιθετικο ριμπαουντ.

Ο κουφος εκανε φετος ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ χρονια στη γιουτα, οπου τελειωσε με 5 ποντους μεσο ορο ( καπου 7,5 αν βγαλεις τα παιχνιδια που επαιξε λιγοτερο απο 5λεπτο και που του ριχνουν το μεσο ορο) και μαλιστα καπου ο φιλος γκομελσκι ανεφερε ειρωνικα το ΟΛ ΣΤΑΡ , να πω οτι το φεβρουαριο το ονομα του ηταν στις σηζητησεις για το παιχνιδι των ρουκι στο ΟΛ σταρ.

Ο κουφος εχει εξαιρετικες προοπτικες και το δειτε. Δεν ξερω αν θα γινει ντανκαν ( μαλλον οχι) αλλα ενας παιχτης 13-15 ποντων στο ΝΒΑ μπορει να γινει σχετικα ανετα. Δεν του λειπει τιποτα .
Αλλωστε σημερα ειχε 6 ποντους και 2 ταπες σε 9 λεπτα. Τι θελατε να κανει δηλαδη?

Καλα τα λες ως ενα βαθμο..
Πολυ σωστα ο Σλοαν ειναι απο τους πιο αυστηρους προπονητες που υπαρχουν στο ΝΒΑ και με τους ρουκις δεν τα παει καλα.Ακομα και ο σουπερσταρ Ντερον Γουιλιαμς την πρωτη χρονια τα ειχε βρει σκουρα και δεν επαιζε παρα πολυ για το προσπεκτ που ειχε!

Εξαιρετικη χρονια δεν εκανε καθως εκμεταλευτηκε τραυματισμους του Μπουζερ και του Οκουρ και επαιξε και μολις γυρισαν τον εστειλε ο Σλοαν σουμπητο στο NBDL.Αυτο βεβαια δεν μηδενιζει τη προσπαθεια του.

Τωρα προσπεκτ για να φτασει να γινει Ντανκαν(που τον θεωρω τον κορυφαιο Παουερ Φοργουορντ ολων των εποχων με δευτερο τον Μαλοουν και τρτο τον θρυλικο Μπομπ Πετιτ) δεν εχει.Καταλαβαινω οτι βλεπεις πολλα σε αυτον και σου αρεσει ο Κουφος αλλα αν εβλεπες τον Ντανκαν στο Γουεικ Φορεστ πριν μπει στο ΝΒΑ θα καταλαβαινες που πηγαινε το πραγμα.Οτι δηλαδη θα γινει ο κορυφαιος.

Παντως η Εθνικη με Μπουρουση-Σοφο-Κουφο-Γλυνιαδακη εχει ποσοτητα και ποιοτητα στους ψηλους.
AZ1980
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 19:33 ) *
Αλλωστε το σουτ δεν προκειται να το ξεχασει ο κουφος. Φαινεται και απο το ποσοστο που εχει στις βολες, που δεν χανει καμια. Ας μαθει πρωτα τα βασικα, ας τα δουλεψει, ας ξεψαρωσει πρωτα , και μετα θα σουταρει και απο τα 6 μετρα.

Mακάρι... Φτάνει μόνο να μην έχει γίνει "κουβάς" από τα πολλά βάρη μέχρι τότε smile.gif

bball.gif
colonel gomelsky
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 21:33 ) *
Φιλε Γκομελσκι με ολο το σεβασμο και χωρις παρεξηγηση, αλλα αποκλειεται να ειδες τον κουφο στην γιουτα.

Καταρχήν μου άρεσε η ανάλυσή σου. Έχεις δίκιο στα περισσότερα. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν έχω κάτι με τον Κουφό. Στη Γιούτα τον είδα, ναι 5αρι έπαιζε αλλά πόσες προσπάθειες τέλειωνε με χουκ (σχετικά μακρινά) και πόσες κάτω από το καλάθι; Και από αυτές που τέλειωσε κάτω από το καλάθι, πόσες ήτανε φόλοου; (όχι ότι είναι αρνητικό αυτό - ίσα ίσα) Το αναφέρεις και εσύ άλλωστε. Δεν ειρωνεύτηκα τον Κουφό, ίσα-ίσα είπα ότι προσπαθεί πολύ και είναι προς τιμήν του που έρχεται να παίξει με την Εθνική μας. Ειρωνεύτηκα αυτούς που στο πρόσωπό του βλέπαν τον Γκασόλ. Και αυτό μόνο κακό του έκανε ή μπορεί στο μέλλον να του κάνει.
benchwarmer
Το θεμα με τον Κουφο ειναι αυτο που πολυ ευστοχα ειπαν και καποιοι απο πανω.
Στην Γιουτα αντιμετωπιστηκε ως ρουκι, παιρνοντας λιγες προσπαθειες χωρις πολλα πολλα σουτακια κλπ. Ειχε δηλαδη εναν πολυ συγκεκριμενο ρολο, οπως συμβαινει με ολους τους παιχτες στο ΝΒΑ (και μαλιστα σε ενα σοβαρο franchise). Θελει χρονο λοιπον για να προσαρμοστει κι αυτος στα νεα του δεδομενα, στο νεο του σωμα (γιατι εχει αλλαξει κ αυτο) κλπ κλπ. Κι εγω τον ειχα φανταστει σαν 4-5, αλλα μαλλον τον δουλευουν στην Γιουτα μονο για 5. Αν αυτο θα αποδειχθει σε οφελος δικο του (και της εθνικης μας σε επεκταση) η μονο της Γιουτα, αποκτωντας εναν "χαμαλη"¨σε ενα βαθμο ψηλο, θα αποδειχθει στην πορεια. Εγω προσωπικα, δεν μπορω να προδικασω τιποτα.

Το ματς τωρα, δεν αντεχει σε πολλα πολλα. Ευτυχως δεν ξεφυγε η κατασταση γενικοτερα, και μπορουμε να κοιμηθουμε ησυχοι. Θετικο οτι ξεκουραστηκαν αρκετα Σπανουλης-Ζησης που θα τραβηξουν πολυ κουπι φετος. Ολα τα λεφτα το αυριανο τωρα, τελειως διαφορετικο (και δυσκολοτερο φυσικα) ματς, αλλα τα σημερινα δειγματα ηταν πολυ καλα. Δεν την φοβαμαι την ομαδα, τα τελευταια χρονια ειναι απολυτα συγκεντρωμενη στον στοχο της.
polympoumpounas
PARISINOS +1000

Πραγματικα ετσι ακριβως εχουν τα πραγματα.Και στο NBA εκτος απο ενα παιχνιδι με το Χιουστον οπου πραγματικα εδειξε να μην μπορει να μαρκαρει τον Μινγκ σε κανενα αλλο δεν εδειξε οτι δεν ανηκει στο NBA.Αρκει μια βολτα στο forum των οπαδων της Utah για να δειτε τη γνωμη εχουν για αυτον αλλα και τι βρισιμο ριχνουν στον Sloan για την εμμονη του να μην χρησιμοποιει τα Rookies γιατι "δεν ξερουν το συστημα".Τα στατιστικα του δε οπως ειπε και ο Παρισινος στην πραγματικοτητα ειναι μαγικη εικονα αφου σε πολλα παιχνιδια τον εβαζε για 1-2 λεπτα και του τα χαλασε.Αν αφαιρεσεις τα παιχνιδια με συμμεοχη κατω των 10 λεπτων ο μεσος ορος του βγαινει 7,8 ποντους/παιχνιδι.Μαλιστα τα κοψιματα του αν τα αναγαγεις σε ανα 36 λεπτα ειναι πολυ πανω απο το μεσο ορο του ΝΒΑ.Οχι κι ασχημα για εναν 19χρονο...

Παντως παραξενευτηκα που λες οτι τα σουτακια τα εχε κοψει μαχαιρι.Εγω τον ειδα αρκετες φορες να το επιχειρει απο μεση αποσταση και παραξενευτηκα πολυ που δεν το δοκιμαζει καθολου εδω.Ισως να του ειπαν να τα κοψει οταν αρχισαν να τον φορτωνουν με κιλα στο τελος της χρονιας για να αφιερωθει αποκλειστικα στα Skills 5αριου.Ενας αλλος μυθος ειναι οτι ειναι soft.Αλλο καποιος να εχει προβλημα στην αμυνα χαμηλα και αλλο soft.Ενας τυπος που κανει ταπα στον Νταμπιερ ο οποιος ερχεται με φορα και επειχειρει καρφωμα με τα δυο χερια δεν μπορει να ειναι soft.Αν μαλιστα δεν ηταν rookie(=εχθρικη διαιτησια) τοτε θα ειχε στο ενεργητικο του ενα απο τα καλυτερα κοψιματα φετος στο NBA (πανω στον Στουνταμαιρ παρακαλω-ολοκαθαρο).

Για σημερα παλι αν σας διαβαζε κανεις θα νομιζε οτι εχουμε τον δευτερο ερχομο του Χριστου Τσεκου.Σε 9 λεπτα 6 ποντους ειχε.Ασχημα ειναι;Εκανε και δυο ταπες.Τι επρεπε να κανει δηλαδη;Να ειχε σε 9 λεπτα 15 ποντους,10 ριμπαουντ και 5 ταπες;

Ναι αυτη τη στιγμη δεν ειναι ετοιμος παιχτης αλλα ελεος!Μιλαμε για εναν 20χρονο σεντερ.Ο οποιος μαλιστα προσφατα πηρε πολλα κιλα και ειναι φυσικο να μην μπορει να τα ελεγχει πολυ καλα.Τεσπα, ας παει στο καλο ο Boozer φετος ωστε να μπορεσει να παρει χρονο ο Κουφος και ετοιμαστειτε για ξεπεταγμα

Για το παιχνιδι δεν εχω να σχολιαζω κατι.Ειναι απο τα παιχνιδια που ειτε με 20, ειτε με 60 κερδισεις δεν μπορεις να κρινεις αν εχεις ομαδα για κυπελο.συμπερασματα αυριο...
PARISINOS
Φιλε Αιρ , οταν εννοουσα εξαιρετικη χρονια, εννοουσα για τις εμφανισεις του οταν του δωθηκε χρονος συμμετοχης. Θυμαμαι χαρακτηριστικα ενα παιχνιδι με το νταλλας , οπου με ολα τη φτοντ λαιν τραυματισμενη, ο σλοαν αναγκαστηκε και εβαλε τον κουφο βασικο, και ο μικρος τελειωσε το παιχνιδι με 18 ποντους και 9 ριμπαουντ. Μαλιστα οι γιουτα κερδισαν το παιχνιδι. Στο αμεσως επομενο ταξιδεψαν στο χιουστον , και παλι με τον κουφο βασικο χασανε μετα απο διπλη παραταση.
Οι εμφανισεις του οσο επαιζε ηταν ΠΑΡΑ πολυ καλες.

Αλλα οταν γυρισαν οι τραυματιες λογικο ειναι να μενει εκτος αποστολης. δεν εχει να κανει με αυτον. Εχει να κανει με τον συναγωνισμο.
Και ο καλαθης εξαιρετικος ειναι, αλλα αν επαιζαν οι διαμαντιδης -παπαλουκας δεν θα εβλεπε δωδεκαδα ουτε με το κυαλι.

Ο κουφος δεν μπορουσε να κανει φετος τιποτα παραπανω απ οτι εκανε.

του χρονου ηδη υπολογιζεται για μπακ απ του οκουρ ( δηλαδη θα παιζει σταθερα εα 12-15 λεπτα σε ΟΛΑ τα ματς) και στο χερι του ειναι μιας και ο οκουρ γερναει, να φερει σε περας αυτον τον ρολο για τα επομενα 2-3 χρονια ( οταν θα ειναι απλα 23 , οσο θα ηταν αν εμενε στο κολλεγιο) και να πεισει τους τζαζ οτι αυτος ειναι ο επομενος βασικος σεντερ της ομαδας.
Γνωμη μου ειναι οτι μπορει να τα καταφερει.

Τωρα για τον ντανκαν, προφανεστατα και δεν εννοουσα να γινει ντανκαν σε αξια, που οπως ειπες θεωρειται μεσα στους 2-3 καλυτερους παουερ φοργουορντ ολων των αποχων.
Απλα ηθελα να πως οτι δεν νομιζω να γινει ποτε παιχτης μεγκα σταρ ( δηλαδη με νουμερα πανω απο 20π-8-10ρ). Ειπα ντανκαν, θα μπορουσα να πω μπος ( που και αυτος κακη παρομοιωση ειναι γιατι ειναι και αυτος 4αρι).

Τωρα φιλε γκομελσκι , δεν ειπα οτι δεν πας τον κουφο.
Απλα θεωρω οτι ειχες υπερβολικες απαιτησεις απο εναν παιχτη , που και μονο που παιζει ΝΒΑ στα 19 του ειναι θαυμα.
Ο κουφος αυτη τη πορεια θα ειχε φετος, και για την επομενη τριετια μην περιμενεις να δεις μεγαλα πραγματα απο αυτον στο ΝΒΑ με τη δεδομενη κατασταση στη γιουτα. Ο οκουρ για τα επομενα 2-3 χρονια θα ειναι σιγουρα καλυτερος παιχτης, οποτε λογικο ειναι να ειναι και ο βασικος.

Υ.Γ. Φιλε Αιρ , τωρα σκεφτομενος τους τζαζ , σκεφτηκα την τελεια παρομοιωση.
Ο οκουρ ειναι σταρ στο ΝΒΑ. Οχι επιπεδου ΟΛ σταρ αλλα οσο ναναι ειναι παιχτης των 17-18 ποντων μεσο ορο.
Τι θεωρεις οτι λειπει απο τον κουφο, που το εχει ο οκουρ? Γιατι και το σουτ του κουφου ειναι πολυ καλο ( απλα δεν το εχω δει ακομα σε αντρικο επιπεδο) , και κινησεις μεσα στο καλαθι εχει.
Εγω θεωρω οτι ο κουφος μπορει στα 25 του να γινει στο ΝΒΑ οτι ειναι ο οκουρ τωρα.

Υ.Γ2. Φιλε ΠΟΛΥΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΣ +1000 και σε σενα οχι μονο για την πολυ καλη αναλυση σου, αλλα κυριως γιατι καταλαβα οτι και εσυ μιλας εχοντας σαφη εικονα του κουφου (εχοντας δει - αν οχι ολα- σιογυρα τα περισσοτερα παιχνιδια).
και μονο η αναφορα στο παιχνιδι με το χιουστον εφτανε. Εκει οντως ο κουφος εδειξε αδυναμια στο μαρκαρισμα του μινγκ και γιαυτο ο σλοαν εβαλε τοτε τον φεζενκο ( που και εκεινος εκανε πολυ καλο παινχνιδι τοτε).
Αλλα λογικο να ειχε αδυναμια μιας και ηταν ακομα σχετικα αρχη της χρονιας και ο κουφος δεν ειχε βαλει ακομα τα κιλα που εχει τωρα.
Βεβαια παρ οτι εδειξε μια αδυναμια, τους 14 ποντους (αν θυμαμαι καλα βαριεμαι να ψαχνω ) τους εβαλε , και μαλιστα +1 και στον σλοαν , που στο τελος στην παραταση εκανε αλλαγες βολει μεταξυ φεζενκο και κουφου ( σε αμυνα και επιθεση) μπας και παρει το παιχνιδι στην τελευταια επιθεση ( στο τελος της πρωτης παρατασης).
colonel gomelsky
QUOTE(polympoumpounas @ Sep 7 2009, 22:05 ) *
Για σημερα παλι αν σας διαβαζε κανεις θα νομιζε οτι εχουμε τον δευτερο ερχομο του Χριστου Τσεκου.Σε 9 λεπτα 6 ποντους ειχε.Ασχημα ειναι;Εκανε και δυο ταπες.Τι επρεπε να κανει δηλαδη;Να ειχε σε 9 λεπτα 15 ποντους,10 ριμπαουντ και 5 ταπες;

Τώρα, σοβαρά, καπώς με ταρακούνησες μ αυτό. Ίσως ήμουν άδικος. Μακάρι να πάει καλά το παιδί. '

Χρήστος Τσέκος..... icon_drunk.gif

QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 22:13 ) *
Τωρα φιλε γκομελσκι , δεν ειπα οτι δεν πας τον κουφο.
Απλα θεωρω οτι ειχες υπερβολικες απαιτησεις απο εναν παιχτη , που και μονο που παιζει ΝΒΑ στα 19 του ειναι θαυμα.
Ο κουφος αυτη τη πορεια θα ειχε φετος, και για την επομενη τριετια μην περιμενεις να δεις μεγαλα πραγματα απο αυτον στο ΝΒΑ με τη δεδομενη κατασταση στη γιουτα. Ο οκουρ για τα επομενα 2-3 χρονια θα ειναι σιγουρα καλυτερος παιχτης, οποτε λογικο ειναι να ειναι και ο βασικος.

Με αυτά που άκουγα, τι να κάνω και γω. Όταν είδα, ίσως αντέδρασα περισσότερο στις υπερβολές, παρά έκατσα να επισημάνω καλύτερα τις δυνατότητές του. Δεν μιλάω για το ΝΒΑ (δεν το κατέχω κιόλας), αλλά πιστεύεις ότι εδώ και τώρα ο Κουφός θα έκανε τη διαφορά αν έπαιζε στην Μπανταλόνα, τη Σιένα ή τη Μάλαγα; Δεν το νομίζω. Τεσπα από μεριάς μου κλείνει εδώ το θέμα καθώς το ξεχειλώσαμε το τόπικ.
thrylos7
Off-topic της συζήτησης, αλλά έτσι όπως το πάει το Ισραήλ, θα στείλει τους Κροάτες σούμπιτους στην Ισπανία...
Basketikoc
Λετε να γινει καμια εκπληξη και να νικησει το Ισραηλ σημερα?Αγχωμενους τους βλεπω τους κροατες και αρχισαν να παιζουν ατομικα

QUOTE(thrylos7 @ Sep 7 2009, 22:19 ) *
Off-topic της συζήτησης, αλλά έτσι όπως το πάει το Ισραήλ, θα στείλει τους Κροάτες σούμπιτους στην Ισπανία...

Πιασε κοκινο smiley.gif
Air and King
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 22:13 ) *
Υ.Γ. Φιλε Αιρ , τωρα σκεφτομενος τους τζαζ , σκεφτηκα την τελεια παρομοιωση.
Ο οκουρ ειναι σταρ στο ΝΒΑ. Οχι επιπεδου ΟΛ σταρ αλλα οσο ναναι ειναι παιχτης των 17-18 ποντων μεσο ορο.
Τι θεωρεις οτι λειπει απο τον κουφο, που το εχει ο οκουρ? Γιατι και το σουτ του κουφου ειναι πολυ καλο ( απλα δεν το εχω δει ακομα σε αντρικο επιπεδο) , και κινησεις μεσα στο καλαθι εχει.
Εγω θεωρω οτι ο κουφος μπορει στα 25 του να γινει στο ΝΒΑ οτι ειναι ο οκουρ τωρα.

Τιποτα παραπανω απο χαοτικη διαφορα στο σουτ.Ο Τουρκος εχει εκπληκτικο τριποντο για το υψος του και ο Σλοαν το εκμεταλευτηκε αυτο και εχοντας ενα Πλειμεικερ της κλασης του Ντερον που τον βρησκει ουκ ολιγες φορες για να το γραψει.Στο Ντιτροιτ παλια αντιθετα ο Λαρι Μπραουν δεν το ειχε εκτιμησει και δεν τον εβαζε να παιζει.
Χαοτικη διαφορα στο σουτ του Τουρκου ειναι φαρμακερο.Για αυτο ουσιαστηκα πληρωνεται παρα το υψος του.Ο Κουφος εκτιμω οτι με την λογικη του Σλοαν θα παιξει κοντα στο καλαθι.
Ο Τουρκος παρα το υψος του ειναι φονιας στο σουτ και γενικα καλος σκορερ!
PARISINOS
QUOTE(colonel gomelsky @ Sep 7 2009, 19:18 ) *
Με αυτά που άκουγα, τι να κάνω και γω. Όταν είδα, ίσως αντέδρασα περισσότερο στις υπερβολές, παρά έκατσα να επισημάνω καλύτερα τις δυνατότητές του. Δεν μιλάω για το ΝΒΑ (δεν το κατέχω κιόλας), αλλά πιστεύεις ότι εδώ και τώρα ο Κουφός θα έκανε τη διαφορά αν έπαιζε στην Μπανταλόνα, τη Σιένα ή τη Μάλαγα; Δεν το νομίζω. Τεσπα από μεριάς μου κλείνει εδώ το θέμα καθώς το ξεχειλώσαμε το τόπικ.

κλεινοντας και εγω, θα πω οτι για μαλαγα η σιενα ο κουφος θα ηταν ενας πολυ χρησιμος αναπληρωματικος με καπου 6-7 ποντους μεσο ορο και 3 ριμπαουντ.
Αλλωστε γενικα δεν θεωρω οτι ενας 20χρονος μπορει να κανει τη διαφορα σε κορυφαια ομαδα της ευρωλιγκας οσο καλος και ναναι.
για αυτο και εξεφρασα και την απορια μου σε αλλο τοπικ για τα 4 εκ που εδωσε η μπαρτσα για τον ρουμπιο ξεροντας οτι θα μεινει λογικα μονο μεχρι τα 21 του ( αλλα αυτο ειναι αλλη σηζητηση και ηδη ειμαστεσχεδον οφ τοπικ) .
Basketikoc
Ντερμπυ το Κροατια-Ισραηλ,με τον Βουσιτς να ειναι μπροσταρης επιθετικα για την Κροατια
PARISINOS
QUOTE(Air and King @ Sep 7 2009, 19:24 ) *
Τιποτα παραπανω απο χαοτικη διαφορα στο σουτ.Ο Τουρκος εχει εκπληκτικο τριποντο για το υψος του και ο Σλοαν το εκμεταλευτηκε αυτο και εχοντας ενα Πλειμεικερ της κλασης του Ντερον που τον βρησκει ουκ ολιγες φορες για να το γραψει.Στο Ντιτροιτ παλια αντιθετα ο Λαρι Μπραουν δεν το ειχε εκτιμησει και δεν τον εβαζε να παιζει.
Χαοτικη διαφορα στο σουτ του Τουρκου ειναι φαρμακερο.Για αυτο ουσιαστηκα πληρωνεται παρα το υψος του.Ο Κουφος εκτιμω οτι με την λογικη του Σλοαν θα παιξει κοντα στο καλαθι.
Ο Τουρκος παρα το υψος του ειναι φονιας στο σουτ και γενικα καλος σκορερ!

Θεωρω ( παντα με βαση οτι ειδα στην εφηβων και στο κολλεγιο , γιατι στο ΝΒΑ το σουτ του δεν το πολυ ειδα )οτι με δουλεια το σουτ του κουφου απο τα 6 μετρα μπορει να γινει ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ. Το τριποντο απο τα 7.25 του οκουρ σαφεστατα δεν το εχει ( μπορει να σουταρει αλλα οχι με τα ποσοστα του οκουρ) αλλα σουτ για ψηλο μπορει να αποκτησει εξαιρετικο .
Αυτο σε συνδυασμο με τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αθλητικα προσοντα σε σχεση με τον τουρκο ( το αλευ ουπ καρφωμα του κουφο σε ενα φιλικο της εθνικης μετα απο πασα του καλαθη , ο οκουρ δεν το εχει δει ουτε στον υπνο του) , μου φαινεται οτι εξισσοροπει την κατασταση.

βεβαια προσοχη επαναλαμβανω οτι στον κουφο απλα διακρινει τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Οπως ειπα μονο με ΠΟΛΥ δουλεια και βελτιωση θα μπορει να παρει τη θεση του τουρκου σε 2 χρονια.
GMlls
διακόπτοντας τη σύγκριση του κουφού με όλους, θέλω να αναφέρω οτι οι σχολιαστές της ερτ είναι απάλευτοι. αυτός που μεταδίδει το κροατία ισραήλ το έχει σκοτώσει το άθλημα. μα τι λέει το στόμα του...αν είναι δυνατόν. προτιμούσα τον σκουντή, αυτός έχει φύγει απο την έρτ;
polympoumpounas
Ναι πηγε Σκαι.
Βαλε σκαι παντως αν εχεις internet.Δειχνει ολα τα παιχνιδια σε καλη ποιοτητα.Εχει αγγλους σχολιαστες βεβαια αλλα απο της ερτ καλυτερα...
Air and King
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 22:34 ) *
Αυτο σε συνδυασμο με τα ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ αθλητικα προσοντα σε σχεση με τον τουρκο ( το αλευ ουπ καρφωμα του κουφο σε ενα φιλικο της εθνικης μετα απο πασα του καλαθη , ο οκουρ δεν το εχει δει ουτε στον υπνο του) , μου φαινεται οτι εξισσοροπει την κατασταση.

βεβαια προσοχη επαναλαμβανω οτι στον κουφο απλα διακρινει τα ΣΤΟΙΧΕΙΑ. Οπως ειπα μονο με ΠΟΛΥ δουλεια και βελτιωση θα μπορει να παρει τη θεση του τουρκου σε 2 χρονια.

Σαφως!Ο Οκουρ ως αθλητης δεν μορει να συγκριθει σε καμια περηπτωση με τον Κουφο.Το σουτ και οι αρκετοι ποντοι ειναι που κανουν τον Τουρκο να βγαζει το ψωμι του και να πληρωνεται καλα!

Η δουλεια ειναι το Α και το Ω.Παντως ισως αυτο το σουτ που λες να μην τον αφησουν να το δουλεψει και να τον κανουν να παιζει κοντα στο καλαθι.

Υ.Γ Για τον Καλαθη τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα και λογω θεσης.Το παιδι εχει τρομερα προσοντα και οπως ειπα βλεπει καταπληκτικα γηπεδο ειναι γρηγορος και δουλευοντας με ενα προπονητη με νοοτροπια NCAA τον Ζοτς εχει τα φοντα να αφησει εποχη στην Ευρωπη.Φαντασου να φτιαξει και το σουτ που η λογικη λεει οτι θα το κανει!Παρα πολυ καλος ο μικρος.Απο την Φλοριντα ειχε δειξει πτυχες του ταλεντου του.Σημαντικο οτι ειχε εναν απο τους καλυτερος προπονητες του ΝCAA τον Ντονοβαν!
GMlls
QUOTE(polympoumpounas @ Sep 7 2009, 22:47 ) *
Ναι πηγε Σκαι.
Βαλε σκαι παντως αν εχεις internet.Δειχνει ολα τα παιχνιδια σε καλη ποιοτητα.Εχει αγγλους σχολιαστες βεβαια αλλα απο της ερτ καλυτερα...

μου κολάει συνέχεια. δεν ξέρω τι φταίει. ο ήχος ακούγετε κανονικά αλλά η εικόνα κολλάει. σε σας δεν το κανει;

θέλω να δω και τουρκία λιθουανία μετά.

το σερβία ισπανία ποιος θα το μεταδώσει;
Hakeem Olajuwon
Συμφωνω με τον παρισινο για τον κουφό και πιστευω οτι το ανωτατο ποτεντιαλ του φτανει στους 5-6 κορυφαιους ψηλούς στον κόσμο.Και αυτο δεν είναι τιποτε το τρομερο αν σκεφτει καποιος οτι ο μπιεντρινς συμφωνα με τα στατιστικα του είναι ο 4ος καλυτερος του ΝΒΑ.Ναι μπιεντρινς μπορει να γινει
http://www.nba.com/statistics/player/Effic...tDD=All%20Teams

Και ενας παικτης για να διακριθει πρεπει να παιζει ενα στοιχειωδη αριθμο λεπτων.
Για να βαλει πολλους ποντους πρεπει να παιρνει πολλες προσπάθειες.
Αν καποιος προοριζεται για ρολιστας παιζει λιγο και ειναι εκτος επιθετικων συστηματων και ο τζορνταν να ειναι ρολιστας θα μεινει.Αρα δεν μπορουμε να κρινουμε τον κουφο οταν παιζει 10 λεπτα και παιρνει ελαχιστα την μπαλα.
Αν παρει περισσοτερα λεπτά και περισσοτερες προσπαθειες στο καταλληλο σημειο εκει θα εχουμε καλυτερη εικονα για τις πραγματικες του δυνατοτητες.Στην εφηβων επαιρνε το 50% των επιθεσεων αρα δεν είναι συγκρισιμα τα μεγεθη.

Μαυρα χαλια η κροατια με καμια 25 ποντους απο επιθετικα ριμπαουντ και δυσκολευεται να κερδισει.
Δεν δικαιολογουμαστε να μην κερδισουμε αυριο
PARISINOS
QUOTE(Air and King @ Sep 7 2009, 19:50 ) *
Σαφως!Ο Οκουρ ως αθλητης δεν μορει να συγκριθει σε καμια περηπτωση με τον Κουφο.Το σουτ και οι αρκετοι ποντοι ειναι που κανουν τον Τουρκο να βγαζει το ψωμι του και να πληρωνεται καλα!

Η δουλεια ειναι το Α και το Ω.Παντως ισως αυτο το σουτ που λες να μην τον αφησουν να το δουλεψει και να τον κανουν να παιζει κοντα στο καλαθι.

Υ.Γ Για τον Καλαθη τα πραγματα ειναι πιο ξεκαθαρα και λογω θεσης.Το παιδι εχει τρομερα προσοντα και οπως ειπα βλεπει καταπληκτικα γηπεδο ειναι γρηγορος και δουλευοντας με ενα προπονητη με νοοτροπια NCAA τον Ζοτς εχει τα φοντα να αφησει εποχη στην Ευρωπη.Φαντασου να φτιαξει και το σουτ που η λογικη λεει οτι θα το κανει!Παρα πολυ καλος ο μικρος.Απο την Φλοριντα ειχε δειξει πτυχες του ταλεντου του.Σημαντικο οτι ειχε εναν απο τους καλυτερος προπονητες του ΝCAA τον Ντονοβαν!

Για το πρωτο θα πω οτι θα ειναι λαθος να μην αξιοποιησουν το σουτ του.
Ο κουφος δεν ειναι αρκετα Dominant σωματικα , ωστε να παιζει ΜΟΝΟ μεσα. Βεβαιως και εχει καλο σωμα, αλλα οχι τετοιο που θα τους βαλει ολους μεσα στο καλαθι.
Η δυναμη του κουφου εγκειται στο οτι εχει πολυ καλο σουτακι απο μεση αποσταση , οποτε θα μπορει αν βρει πολυ δυνατο 5αρι να το παρασερνει εξω και να το περναει με την ευλιγησια του και την τεχνικη του ( ειτε βεβαια να σουταρει αν δεν βγει).

Για να γινει Βασικος στο ΝΒΑ πρεπει να βρει τροπο να αξιοποιησει το σουτ που ολοι ειδαμε πριν δυο χρονια οτι εχει. Αν δεν το κανει, τον κοβω να γινεται ενας πολυ χρησιμος ρολιστας -παγκιτης που θα παιζει 15-20 λεπτα σε καλη ομαδα.

Τωρα για τον καλαθη, εχει σουτακι αλλα αυτο που με ανησυχει δεν ειναι τοσο τα ποσοστα του αλλα ο τροπος που σουταρει. θα δειξει βεβαια , αλλα δυσκολα αλλαζεις τροπο σουτ στα 20.
βεβαια και με αυτο το σουτ καριερα καλη στην ευρωπη κανει ανετα. οσο ναναι ποσα πλευ 198 , με πασα διαβητη και μυαλο ξυραφι υπαρχουν??

AirNick7
τελικα η κροατια νικησε το μαχητικο ισραηλ.....παντως αυτη η κροατια μου φενεται ιδια με αυτην που ηταν και τα προηγουμενα χρονια...που ειχαμε νικησει........τσπα ηθα δειξει..
Air and King
QUOTE(Hakeem Olajuwon @ Sep 7 2009, 22:51 ) *
Και αυτο δεν είναι τιποτε το τρομερο αν σκεφτει καποιος οτι ο μπιεντρινς συμφωνα με τα στατιστικα του είναι ο 4ος καλυτερος του ΝΒΑ.Ναι μπιεντρινς μπορει να γινει

Σε καμια περιπτωση δεν ειναι ο Μπιεντρινς 4 ο καλυτερος ψηλος στο ΝΒΑ επειδη ετσι τον δειχνει το Efficiency.Σε καμια μα καμια.

Παντως οι αποψεις για τον Κουφο πολλες και διαφορες.Αλλοι λενε οτι θα γινει απο τους καλυτερους στον κοσμο αλλοι δεν τον εχουν για μεγαλα πραγματα.
Η δικη μου αποψη ειναι οτι μπορει να γινει ενας τοπ σεντερ στην Ευρωπη και στο ΝΒΑ δεν τον εχω για πολλα πραγματα.
Για να δουμε........
kakos76lukos
Για τον Κουφό είναι πολύ νωρίς να κάνουμε προβλέψεις.Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει σταρ,ούτε να βοηθήσει πολύ την εθνική μας.Το παληκάρι μαθαίνει ακόμη.

Ελπίζω πάντως ο Σπανούλης να κάνει λιγότερα λάθη στη συνέχεια.Κάποια στιγμή έδειξε επιπολαιότητα.
Της πλάκας τα Σκόπια.Αλλά στο Ισραήλ μπορεί να του κάνουν μια κηδεία.
AZ1980
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 20:59 ) *
Για να γινει Βασικος στο ΝΒΑ πρεπει να βρει τροπο να αξιοποιησει το σουτ που ολοι ειδαμε πριν δυο χρονια οτι εχει. Αν δεν το κανει, τον κοβω να γινεται ενας πολυ χρησιμος ρολιστας -παγκιτης που θα παιζει 15-20 λεπτα σε καλη ομαδα.

Άρα τα ίδια λέμε ουσιαστικά. Πάνω κάτω...

bball.gif
HLR CENATION
Mε απογοητευσαν οι κροατες.Περιμενα πολυ περισσοτερα απο αυτους αλλα φτασανε να νικησουν απο τα σουτ του ποποβιτς.Βαρια κορμια ολοι οι ψηλοι τους ο φωτσης εχει ευκαιρια για μεγαλο ματς αυριο.Ο ρεπεσα αντι να παιξει περισσοτερο με τον Πρκατσιν επαιζε με τον κασουν.Ο βουισιτς μπροστα κρατησε τους κροατες κ στη σουμα ηταν καλος παροτι στην αμυνα εφαγε πολλους.τραγικος στο β ο ουκιτς κ ο κους.καλυτερος ο πλανινιτς μετριος κ ο νισεβιτς.Ο Ο μπαλιτς ηταν τραγικος κ στον ελιγιαχου κ στην επιθεση.Καλα το πηγε ο σερφ πηγε να το κλεψει μεγαλο ματς ο ελιγιαχου λιγα πραγματα στην επιθεση ο χαλπεριν.Τα εχουν παντως τα σκοπια.
PARISINOS
QUOTE(AZ1980 @ Sep 7 2009, 20:06 ) *
Άρα τα ίδια λέμε ουσιαστικά. Πάνω κάτω...

bball.gif

μα ναι δεν διαφωνησα. Απλα για μενα ο κουφος εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζεται ενας κορυφαιος σεντερ. Ολα εξαρτονται απο το ποσο θα δουλεψει, ωστε να τα βελτιωσει, και να τα βγαλει στο παρκε.

Αυτη τη στιγμη προφανως και δεν ειναι ετοιμος. Ουτε αυτος ουτε ο καλαθης.

Απλα ο καλαθης φαινεται πολυ περισσοτερο λογω των απουσιων της εθνικης.

Για φανταστειτε να ελειπε ο μπουρουσης και ο σοφο. Ο κουφος θα μας φαινοταν σαν τον σακ. Θα επαιζε 30 λεπτα και θα τελειωνε το τουρνουα με καπου 15 ποντους μεσο ορο ( ασχετα αν θα μεναμε πιθανοτατα και εκτος οκταδας).
xristos_metal
Νομιζω ο Σοφο θα τους τιναξει τους Κροατες αυριο,δεν υπαρχει καποιος που να μπορει να τον παιξει απο τη Κροατια.Αν εχουμε και το σουτ που ειχαμε σημερα δεν θα εχουμε προβλημα.Επισης δε νομιζω οι Κροατες να παρουν τοσα πολλα ριμπαουντ και με μας.Ειμαστε πιο αθλητικοι.Μαρεσε πολυ ο Καλαμποκης σημερα,λιγο στον αιφνιδιασμο τα εχανε.
redglove
Εγώ αδυνατώ να ενθουσιαστώ, τόσο, με τον Καλάθη.

Οκ, γρήγορος, καλός χειριστής, βλέπει γήπεδο, σκοράρει, κλπ. Δεν έχει όμως στόφα άσσου που θα βοηθήσει πολύ την ομάδα του. Όταν δε μπει στη διαδικασία να πατήσει γκάζι είναι τρικυμία μεγάλη. Δε νομίζω ότι είναι έτοιμος να βοηθήσει πολύ στα μεγάλα ματς.

Ο Καλαμπόκης καθόλου δεν υστέρησε, μακάρι να κλείσει και καλή μεταγραφή γιατί τον είδα λίγο αγχωμένο σε μια συνέντευξή του.

Στο άλλο ματς περισσότερο έχασε το Ισραήλ παρά κέρδισε η Κροατία. Μα πόσα λάθη σ'αυτά τα τελευταία 2,5 λεπτά;
AZ1980
QUOTE(PARISINOS @ Sep 7 2009, 21:26 ) *
μα ναι δεν διαφωνησα. Απλα για μενα ο κουφος εχει ολα τα στοιχεια που χρειαζεται ενας κορυφαιος σεντερ.

Απ' ότι κατάλαβα λες πως αν ο Κουφός εξελιχθεί σε ψηλό με ικανότητα να τραβιέται και μακριά από το καλάθι, επαναφέροντας κάποια στιγμή το mid range παιχνίδι του, όπως το είχαμε γνωρίσει, τότε θα έχει όλα τα όπλα να εξελιχθεί σε κορυφαίο παίκτη. Από την άλλη, αν επιλέξει να επιμείνει στον μυικό όγκο και περιοριστεί στο στιλ του "βαριού 5αριού", ως βαρύς δηλ σέντερ, εκτιμάς πως θα είναι ρολίστας 15-20 λεπτών στο ΝΒΑ.

Συμφωνώ απόλυτα, αυτά έγραψα κι εγώ, απλά δεν είχα σκεφτεί πως υπάρχει ενδεχομένως εκ μέρους όσων ασχολούνται μαζί του πλάνο να "επαναφερθεί" αργότερα το παιχνίδι με προσωπο στο καλάθι, αφού πρώτα θα έχουν δουλευτεί οι post moves του.

Έχεις δίκιο, υπάρχει και αυτή η πιθανότητα... Ωστόσο εμένα μου φαίνεται μικρή... Συνήθως όταν ένας παίκτης, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες του παιχνιδιού στο ΝΒΑ, αρχίσει να "φορτώνει" κιλά και να αποκτά bulk, διακόπτει σχεδόν ταυτόχρονα και την τεχνική του εξέλιξη.

bball.gif
dominik
QUOTE(GMlls @ Sep 7 2009, 22:45 ) *
διακόπτοντας τη σύγκριση του κουφού με όλους, θέλω να αναφέρω οτι οι σχολιαστές της ερτ είναι απάλευτοι. αυτός που μεταδίδει το κροατία ισραήλ το έχει σκοτώσει το άθλημα. μα τι λέει το στόμα του...αν είναι δυνατόν. προτιμούσα τον σκουντή, αυτός έχει φύγει απο την έρτ;

συμφωνω και επαυξανω και ειδικα σε αυτον τον ελιγιαχου μονο
προταση γαμου δε του κανε..μας επρηξε!τραγικος... shot.gif
εμενα σημερα μου αρεσε πολυ ο καλαθης και ο καλαμποκης.ο 'μικρος'
εχει εξαιρετικη πασα και σε λιγα χρονια θα ναι απο τους καλυτερους πασερ
στην ευρωπη.ακομα και ο κουφος σε δυο φασης δεν καταλαβε καν πως πασαρε
ο νικ!θεωρω οτι οπως ειπε και ενας φιλος προηγουμενως,με την επιστροφη των αποντων,
του χρονου θα χουμε μια εξαιρετικη εθνικη!οσον αφορα τον κουφο,πιστευω θα κανει τεραστια
καριερα..θα δειξει..
καλη μας συνεχεια!
aegeansheed
Οι τελευταίες 3 σελίδες θα έκαναν μια καλή αρχή του Thread: "Κώστας Κουφός: Νέος Ρετζιάς ή ο Ασημένιος Έφηβος που απέτυχε να γίνει All Star σε έναν χρόνο?"
Flash
QUOTE(aegeansheed @ Sep 7 2009, 22:13 ) *
Οι τελευταίες 3 σελίδες θα έκαναν μια καλή αρχή του Thread: "Κώστας Κουφός: Νέος Ρετζιάς ή ο Ασημένιος Έφηβος που απέτυχε να γίνει All Star σε έναν χρόνο?"

Ρε παιδιά δίκαιο έχει ο άνθρωπος. Στο topic "Α όμιλος" είστε. ΟΚ ξεκινάει μια άλλη συζήτηση, έχει ενδιαφέρον, μετά από κανα δυο posts πηγαίντε στο topic της Εθνικής και συνεχίστε ή ανοίξτε νέο με θέμα Kostas Koufos potential rolleyes.gif
Anaz
Λιονταρια χριστιανοι το σημερινο. Δεν χωρα αναλυσεις.
Μπραβο στον Καλαμποκη, που δειχνει οτι μπορει να δωσει πολυτιμες ανασες στην περιφερεια.
Κατα τ'αλλα, τιποτα καινουργιο..
Να αναφερω μονο ΑΚΟΜΑ μια φορα, οτι η εμμονη του τεχνικου τιμ να αποτελει ο Σπανουλης τον κυριο οργανωτη της ομαδας πρεπει λιγο να παραμεριστει..?
QUOTE(thrylos7 @ Sep 7 2009, 22:19 ) *

Ετσι οπως το παει το Ισραηλ κινδυνευουμε να μεινουμε τριτοι... 65.gif
Σοβαρα, εστιαζαμε ολοι πριν το τουρνουα στην Κροατια υποτιμώντας το αρκετα δουλεμενο κ αξιολογο συνολο των Ισραηλινων που ανετα μπορουν να μας κανουν τη ζημια! (κι οπως ειναι το προγραμμα τους βλεπω ανετα 8αδα.)
AZ1980
Το Ισραήλ ήταν το γνωστό Ισραήλ. Χωρίς ψηλούς, χωρίς πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά τρομερά έξυπνοι μπασκετικά και απίστευτα επικίνδυνοι για οποιονδήποτε θα τους υποτιμήσει ή απλά θα βρεθεί σε κακή μέρα εναντίον τους. Από τις πιο die hard ομάδες του κόσμου, στο πνευματικό επίπεδο είναι ασύλληπτα δύσκολο να τους κάμψεις. Επίσης θέλω τον Ελιγιάου στον ΠΑΟ... Καιρό τώρα...

Η Κροατία ψιλοσέρνεται. Μεγάλα ονόματα, αλλά κάποιοι από αυτούς φαίνονται σα σε αγγαρεία. Συν το ότι το ρόστερ τους πάσχει τραγικά από ταχύτητα, ειδικά στους ψηλούς. Αυριο θέλει πικ'ν'ρολ και ...ξερό ψωμί! Σημαδεύουμε Βούισιτς και ...βουρ!!! Άλλωστε εδώ δε θα έχει Μπουρούση να βοηθήσει, αλλά Κασούν, που είναι ακόμα πιο ευάλωτος!

bball.gif
Flash
QUOTE(AZ1980 @ Sep 7 2009, 22:54 ) *
Το Ισραήλ ήταν το γνωστό Ισραήλ. Χωρίς ψηλούς, χωρίς πολύ μεγάλα ονόματα, αλλά τρομερά έξυπνοι μπασκετικά και απίστευτα επικίνδυνοι για οποιονδήποτε θα τους υποτιμήσει ή απλά θα βρεθεί σε κακή μέρα εναντίον τους. Από τις πιο die hard ομάδες του κόσμου, στο πνευματικό επίπεδο είναι ασύλληπτα δύσκολο να τους κάμψεις.

Η Κροατία ψιλοσέρνεται. Μεγάλα ονόματα, αλλά κάποιοι από αυτούς φαίνονται σα σε αγγαρεία. Συν το ότι το ρόστερ τους πάσχει τραγικά από ταχύτητα, ειδικά στους ψηλούς. Αυριο θέλει πικ'ν'ρολ και ...ξερό ψωμί! Σημαδεύουμε Βούισιτς και ...βουρ!!! Άλλωστε εδώ δε θα έχει Μπουρούση να βοηθήσει, αλλά Κασούν, που είναι ακόμα πιο ευάλωτος!

bball.gif

Με άλλα λόγια οι Ισραηλινοί είναι τρομεροί μαχητές και οι Κροάτες δεν στρίβουν ούτε για αστείο (έχουν και ελάχιστους περιφερειακούς, όπως εμείς). Συμφωνώ και στα δύο, φυσικά.
GMlls
αν ο φώτσης βάλει τα σούτ που σίγουρα θα έχει αμαρκάριστος, θα τους πάρουμε εύκολα. η δύναμή τους είναι στη ρακέτα που νομίζω οτι έχουμε καλύτερους παίχτες.
T.W.Is.M.
Κι ο Φωτσης πρεπει να βαλει τα σουτ του κι ο Σπανουλης να κανει αυτο που εκανε στα ελληνικα ντερμπι εναντιον του Βουισιτς κι ο Σχορτσανιτης να φθειρει τους υπολοιπους ψηλους με φαουλ και πρεπει να περιορισουμε τον Ποποβιτς. Αυτον φοβαμαι περισσοτερο απ ολους στην περιφερεια τους. Δεν εντυπωσιασε παντως η Κροατια, αν και ειναι αληθεια οτι το Ισραηλ ειναι πολυ σκληρη ομαδα και δεν παραδινεται.
Δε νομιζω οτι κι η ΦΥΡΟΜ ειναι τοσο κακη οσο δειχνουν οι 32 ποντοι διαφορας. Μαλλον θα χασει και τα 3 ματς, αλλα οχι οπως εχασε σημερα. Το δε Ισραηλ κι εγω το βλεπω ικανο να φτασει στους 8. Κριμα που δεν κερδισαν σημερα την Κροατια, ωστε να τη στειλουν πανω στους Ισπανους(που πιστευω ακομα οτι θα βγουν πρωτοι).
redglove
Το ποσοστό μας στις βολές το κοιτάω και το ξανακοιτάω, 23/28 με 3 χαμμένες από Σόφο και άλλες δύο από Σπανούλη και Ζήση!
tsouras o.a.c
QUOTE(AZ1980 @ Sep 8 2009, 00:54 ) *
Επίσης θέλω τον Ελιγιάου στον ΠΑΟ... Καιρό τώρα...

bball.gif

εχω την εντυπωση οτι μαζι με σενα θα τον θελει και ολη η ευρωπη μετα απο το ευρωμπασκετ!να ενα συγχρονο κομπο φοργουορντ(...κυριε Πριντεζη....)! δεν χορταινα να τον βλεπω
T.W.Is.M.
Αυτος ο Eliyahu δε μοιαζει με τον πρωταγωνιστη του American Pie???
Hταν ο παιχτης που ξεκολλουσε την επιθεση του Ισραηλ παντως και που τους εβγαλε απο το πατροπαραδοτο τσουκου-τσουκου που παιζουν συνηθως. Και βεβαια εκμεταλλευτηκε απολυτα τους πιο αργους ψηλους που βρηκε απεναντι του, κατι που πρεπει να κανουν και οι δικοι μας PF.
OnLy_PAS-AthEnS
Eloyahu fTW.
Ο παιχτης ειναι 8εικος-νεος-ταλεντο-με προοπτικες-τα παντα ολα-το να ταλλο ξερω εγω......
Τον ηθελα απειρα σε ελληνικη ομαδα αλλα δυσκολο
που παιζε3ι τωρα??????

Υ.ΓΛυκε που εισαι αγορινα???....θελω ποστ του Λυκουυ!!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.