Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Οι 10 καλύτεροι παίχτες τώρα
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > NBA > Γενικά για το ΝΒΑ
Pages: 1, 2
NBAholic
Ποιοι είναι για εσάς οι 10 κορυφαίοι παίχτες στον κόσμο;

Προσωπικά, χωρίς κατάταξη:

-Ντάνκαν (ίσως Νο1, αν και παίζεται)
-Γκαρνέτ
-Αμάρε (θα χάσει πολλά παιχνίδια φέτος, λόγω εγχείρησης)
-Σακ
-Λεμπρόν
-Γουέιντ
-Κόμπι
-ΤΜακ
-Ντιρκ
-Άιβερσον (παρότι δεν τον συμπαθώ πολύ)

Τι παρατηρήσατε; No Steve Nash! laugh.gif
Respect στον Καναδό, αλλά ειλικρινά, από ποιον από αυτούς τον θεωρείτε καλύτερο ή πολυτιμότερο;
dizzy_fingers
Την ίδια λίστα θα παραθέσω κι εγώ με μόνη διαφορά, τον Τζινόμπιλι στη θέση του....ποιόν να βγάλω? Κόμπι ή ΑΙ? kobe ή AI? Μπράιαντ η Άιβερσον...?....39.gif
Θα κρατήσω τον Κόμπι στη λίστα γιατί αυτός τουλάχιστον έχει κάποιες ελπίδες για βελτίωση στο παιχνίδι του από φέτος σε σύγκριση με τον κοντό...

Για τον Νας, δε νομίζω να διαφωνεί μαζί σου ούτε και ο ίδιος ο παίχτης. Αν ήταν να δινόταν το MVP σε μία ομάδα, τότε θα το έπαιρναν οι Σανς...όχι μόνο ο γαλήνιος Στηβ.
NBAholic
Την ίδια λίστα θα παραθέσω κι εγώ με μόνη διαφορά, τον Τζινόμπιλι στη θέση του....ποιόν να βγάλω? Κόμπι ή ΑΙ? kobe ή AI? Μπράιαντ η Άιβερσον...?....

Προσωπικά, δεν τον θεωρώ superstar ή έστω franchise player, κι ας έπαιξε τόσο καλά στους Τελικούς. Οπότε, δεν τον συγκρίνω στα σοβαρά με τους υπόλοιπους.
dizzy_fingers
Superstar είναι και ο Στηβ Φράνσις. Το ίδιο και ο Κάρτερ (αυτόν, αναμένοντας τη φετινή σεζόν συναρπαστική για το Νew Jersey σεζόν, ίσως θα έπρεπε να τον είχα βάλει στη λίστα).
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να έχει θέση στη λίστα με τους δέκα καλύτερους παίχτες.

Και πιστεύω πως ένας παίχτης που παραλίγο να βγει MVP των περσινών τελικών, αξίζει να είναι μέσα στους καλύτερους.
NBAholic
Superstar είναι και ο Στηβ Φράνσις. Το ίδιο και ο Κάρτερ (αυτόν, αναμένοντας τη φετινή σεζόν συναρπαστική για το Νew Jersey σεζόν, ίσως θα έπρεπε να τον είχα βάλει στη λίστα).
Αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να έχει θέση στη λίστα με τους δέκα καλύτερους παίχτες.

Ο Φράνσις δεν ήταν ποτέ superstar. Μέχρι all-star επίπεδο έφτασε, αλλά δεν μπορώ να τοποθετήσω στην ανώτατη κατηγορία όλους όσους έπαιξαν στο ASG. Παρόλα αυτά, είναι το Νο1 της ομάδας του (μέχρι τουλάχιστον να ωριμασει ο Χάουαρντ). Βέβαια, ομάδα με το Φράνσις ηγέτη δεν μπορεί να ελπίζει και σε πολλά...Ο Κάρτερ ναι, αλλά πλέον λόγω ονόματος (πριν την ανταλλαγή στους Νετς). Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, έπαιξε μπάλα επιπέδου 2001.

Και πιστεύω πως ένας παίχτης που παραλίγο να βγει MVP των περσινών τελικών, αξίζει να είναι μέσα στους καλύτερους.

Εγώ κλασικά διαφωνώ με την άποψη να κατατάσσεται στους κορυφαίους ο MVP (ή παρολίγον MVP) των Τελικών (και μόνο, έτσι; Δε μιλάμε για παίχτες που κυριαρχούν όλη τη χρονιά). Διότι έτσι, πρόπερσι θα έπρεπε να επιλέξω και τον Μπίλαπς...

ΥΓ. Τις 2 τελευταίες μέρες δεν μπορούσα να μπω στο forum με τίποτα, σε αντίθεση με οποιανδήποτε άλλη διεύθυνση. Γίνονταν τίποτα "έργα" με τα PM's πάλι; smile.gif
dizzy_fingers

Να προσθέσω επίσης πως είναι ένας από τους πιο θεαματικούς παίχτες στη λίγκα που συνδυάζουν θέαμα και....τίτλους ( tongue.gif)?

Ίσως να είναι προσωπική συμπάθεια, αλλά πιστεύω πως μπορεί να μπει πάνω από κάποιους που μπορεί ατομικά να είναι το όνειρο ενός fantasy coach, αλλά όταν τους βάζεις μαζί με άλλους παίχτες καταστρέφουν το παιχνίδι της ομάδας (δεν αναφέρομαι στις περιπτώσεις Γκαρνέτ που όσο και να προσπαθεί, όσο τέλειος και να είναι, δε θα σηκώσει κούπα ποτέ σε αυτήν την ομάδα που βρίσκεται).
Επίσης, έχω την εντύπωση πως αν σε άλλη ομάδα του δινόταν η ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει, θα το έκανε - το έδειξε φέτος όποτε χρειάστηκε.

Ο Κάρτερ ναι, αλλά πλέον λόγω ονόματος (πριν την ανταλλαγή στους Νετς)

Να υποθέσω πως δε συμμερίζεσαι την αισιοδοξία όλου του κόσμου για τη φετινή αναγέννησή του στο New Jersey? biggrin.gif

ΥΓ: Τα pm δούλευαν μια χαρά όταν έγινε το πρόβλημα. Αυτό οφειλόταν στο άτομο που μας διαχειρίζεται τον σέρβερ.
NBAholic
Να υποθέσω πως δε συμμερίζεσαι την αισιοδοξία όλου του κόσμου για τη φετινή αναγέννησή του στο New Jersey?

Μα το έγραψα ήδη: "(πριν την ανταλλαγή στους Νετς). Όταν ολοκληρώθηκε η μεταγραφή, έπαιξε μπάλα επιπέδου 2001."

Το 2001 ήταν η κορυφή της καριέρας του, για να μην ξεχνιώμαστε.

Παρεπιπτόντως, μιας και φέτος γίνεται 29, ένας λόγος που πιστεύω ότι θα αντέξει περισσότερο απ'όσο ένας άλλος SG με το ίδιο ευαίσθητο σώμα, είναι το ότι από τότε που πρωτοτραυματίστηκε και μετά έχει βασίσει πολύ το παιχνίδι του στο outside play, χωρίς πολλές διεισδύσεις και σωματικές επαφές κι έχει εξελεχθεί σε καλό μακρινό σουτέρ. Αν η σωματοδομή του ήταν σαν του Ρέι Άλεν θα ήταν ανησυχητικό, αλλά είναι αρκετά γεροδεμένος ώστε να φτιάχνει προσωπικές φάσεις ακόμη και χτυπημένος.
morfi
Χολικ εγω διαφωνω με τον αμαρε και τον ντιρκ.Ο αμαρε ειναι πολυ μικρος ακομα και ο ντιρκ.... καταλαβες.

QUOTE(dizzy_fingers @ Oct 10 2005, 11:42 AM)
Την ίδια λίστα θα παραθέσω κι εγώ με μόνη διαφορά, τον Τζινόμπιλι στη θέση του....ποιόν να βγάλω? Κόμπι ή ΑΙ? kobe ή AI? Μπράιαντ η Άιβερσον...?....39.gif
*

Ελεος ρε dizzy, θα αφησεις εξω κομπι η αιβερσον για να βαλεις τον τζινομπιλι?Αυτο ειναι ιεροσυλια...

QUOTE(dizzy_fingers @ Oct 10 2005, 03:43 PM)
Superstar είναι και ο Στηβ Φράνσις.
*

Καποτε ητανε... Α ρε στιβι που καταντησες...

QUOTE(NBAholic @ Oct 11 2005, 08:48 PM)
Ο Φράνσις δεν ήταν ποτέ superstar. Μέχρι all-star επίπεδο έφτασε, αλλά δεν μπορώ να τοποθετήσω στην ανώτατη κατηγορία όλους όσους έπαιξαν στο ASG.
*

Ηταν καποτε superstar.Α ρε στιβι που καταντησες...

Παρόλα αυτά, είναι το Νο1 της ομάδας του (μέχρι τουλάχιστον να ωριμασει ο Χάουαρντ).
*

Δεν πιστευω οτι μπορει να παει παραπανω, και αν επαιζε πιο παλια που υπηρχαν πολλοι καλοι ψηλοι στο ΝΒΑ ισως να περναγε και απαρατηρητος...

Βέβαια, ομάδα με το Φράνσις ηγέτη δεν μπορεί να ελπίζει και σε πολλά...
*

Τωρα οχι.Καποτε ομως... Α ρε στιβι που καταντησες...
dizzy_fingers
Κι όμως εκείνη την εποχή μου φαινόταν λογικό να τους βάλω κάτω από τον Μανού... 39.gif
Hype symptoms...
morfi
Τωρα οσο για το δικο μου Top10, υπαρχουν τοσοι καλοι παιχτες που δεν ξερω ποιους να πρωτοδιαλεξω.

μαικλ ρεντ
γκιλμπερτ αρενας
ρει αλλεν
ρασαρντ λιουις
τζεισον κιντ
τζεισον γουιλλιαμς
κερι κιτλς
ντονιελ μαρσαλ
αντουαν τζειμισον
λαρι χιουζ
ντειμον στουνταμαιρ
μπαιν γκραντ
αιζεια ραιντερ
τζιμμι τζακσον
ρασιντ γουαλας
αλονζο μουρνινγκ
ελτον μπραντ
κορει μαγκετ
καττινο μομπλει
αντρε μιλλερ
κρις γουεμπερ
ντειβιντ γουεσλει
πι τζει μπρουν
τζαμαλ μασμπερν
αλβιν γουιλλιαμς
ζερομ γουιλλιαμς
αντονιο ντειβις
εντι καρι
πολ πιρς
αντουαν γουολκερ
τζειλεν ροουζ
μαλικ ροουζ
στεφον μαρμπερι
μπαρον ντειβις
τιμ τομας
τζεισον ριτσαρτσον
κρις μπος
το τριο σαμ κασσελ - ρει αλλεν - γκλεν ρομπινσον ηταν ολα τα λεφτα
ο παλιος καλος στιβ φρανσις με τις τρελες προσποιησεις του

και οποιος αλλος ειναι υποτιμημενος και εχει αμερικανικη υπηκοοτητα...
Basketomania
Χωρις καταταξη στο δικο μου τοπ 10 θα εβαζα...

Iverson,Bryant,Billups,Nowitzki,Nash,James,Duncan,Wade,Kidd kai Garnett

Ξερω οτι πολλοι θα διαφωνειτε με τον Kidd αλλα ανεκαθεν ειχαν μεγαλη εκτιμηση στο μπασκετικο μυαλο του...
Air Kef
Κορυφαίο ακόμα και σήμερα θεωρώ τον Σακ.

Οι υπόλοιποι 9 χωρίς σειρά:

Κόμπι,Τζινόμπιλι,Ντάνκαν,Άιβερσον,Τ-μακ,Γκαρνέτ,Τζέιμς,Γουέιντ.

Ελεος ρε dizzy, θα αφησεις εξω κομπι η αιβερσον για να βαλεις τον τζινομπιλι?Αυτο ειναι ιεροσυλια...

Ιεροσυλία είσαι και φάινεσαι ρε! tongue.gif

κερι κιτλς
ντονιελ μαρσαλ
αντουαν τζειμισον
λαρι χιουζ
αλονζο μουρνινγκ
ντειβιντ γουεσλει
πι τζει μπρουν
τζαμαλ μασμπερν
αλβιν γουιλλιαμς
ζερομ γουιλλιαμς
αντονιο ντειβις
εντι καρι
πολ πιρς
αντουαν γουολκερ
τζειλεν ροουζ
μαλικ ροουζ
στεφον μαρμπερι
μπαρον ντειβις
τιμ τομας
τζεισον ριτσαρτσον
κρις μπος

Δηλαδή θεωρείς αυτούς καλύτερους του Τζινόμπιλι;;
dizzy_fingers
Περιμένεις απάντηση διαφορετική από το "ναι"? tongue.gif
hellenic
Garnett,Kobe,Duncan,Amare,Wade,James,Iverson,Shaq,Brand,McGrady!! bball.gif
morfi
QUOTE(Air Kef @ May 7 2006, 09:37 PM)
Δηλαδή θεωρείς αυτούς καλύτερους του Τζινόμπιλι;;
*

Εσυ θεωρεις τον τζινομπιλι καλυτερο απο τους πολ πιρς,αντουαν γουολκερ, στεφον μαρμπερι, μπαρον ντειβις, κρις μπος?Τωρα για τους αλλου δεν ξερω αν γνωριζεις ποιοι ειναι...

QUOTE(dizzy_fingers @ May 7 2006, 09:38 PM)
Περιμένεις απάντηση διαφορετική από το "ναι"? tongue.gif
*

Ε λοιπον οχι.Δεν ειναι καλυτεροι, ειναι πολυ καλυτεροι... banana.gif 24.gif

QUOTE(hellenic @ May 7 2006, 10:39 PM)
Garnett,Kobe,Duncan,Amare,Wade,James,Iverson,Shaq,Brand,McGrady!! bball.gif
*

Τον ελτον μπραντ εννοεις ετσι?Μπραβο παιδι μου, παιρνεις τον σωστο δρομο...
fragos
morfi , ξεχασες τον edny . Μιας και αναφερομαστε για ολο τον κοσμο.
morfi
QUOTE(fragos @ May 8 2006, 11:05 PM)
morfi , ξεχασες τον edny . Μιας και αναφερομαστε για ολο τον κοσμο.
*

Αν αναφερομουνα σε ολον τον κοσμο θα τον εβαζα μεσα... biggrin.gif
Αναφερομαι μονο στους παιχτες του ΝΒΑ. 77.gif
Air Kef
Τελικά ρε μορφή πρέπει να τα πούμε από κοντα!Θα τσακωνόμαστε μέχρι τελικής πτώσεως!

Ρε πας καλα;;; tongue.gif

τιμ τομας
κερι κιτλς
λαρι χιουζ
αλονζο μουρνινγκ
ντειβιντ γουεσλει
πι τζει μπρουν
τζαμαλ μασμπερν
αλβιν γουιλλιαμς
ζερομ γουιλλιαμς
εντι καρι
τζειλεν ροουζ
μαλικ ροουζ

Θεωρείς πως αν ένας από υτούς ήταν στην Εθνική Αργεντινής αντί του Μανού θα ήταν από το 2002 η καλύτερη ομάδα του κόσμου;;
Τους θεωρείς τώρα,αυτην την χρονιά καλύτερους από τον Τζινόμπιλι;
Δεν λέμε ούτε πριν 10 χρόνια ούτε ποιος είναι ποιο μαύρος(χωρίς παρεξήγηση).
Ρε μορφή οι μισοί είναι πελάτες του στα Παγκόσμια και στους Ολυμπιακούς,σοβαρέψου... peace.gif

Υ.Γ.: Σόρι για το..επιθετικό ύφος αλλά μου πέφτουν τα μαλλιά. smile.gif
Keyser_Soze
Shaq
Nash
Duncan
Billups
Garnett
Lebron
Wade
Bryant
Ginobili
Mcgrady

Αυτοί κατά τη γνώμη μου είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο αυτή τη στιγμή.
Μορφή πήγαινε κοιμήσου και άσε τους μεγάλους να μιλήσουν
Alexmei
Billups
Wade
Shaqattack
Ginobili
B.Wallace
Ιverson
Hamilton
R.Jefferson
Kidd
Carter

Aυτοί οι αναφερόμενοι κύριοι σκίζουν!
morfi
QUOTE(Air Kef @ May 9 2006, 04:00 AM)
Τελικά ρε μορφή πρέπει να τα πούμε από κοντα!Θα τσακωνόμαστε μέχρι τελικής πτώσεως!
*

Ναι να τα πουμε... shot.gif

Ρε πας καλα;;; tongue.gif
*

Παραγγειλα τρια σουβλακια και ακομα τα περιμενω... blech.gif

Θεωρείς πως αν ένας από υτούς ήταν στην Εθνική Αργεντινής αντί του Μανού θα ήταν από το 2002 η καλύτερη ομάδα του κόσμου;;
Τους θεωρείς τώρα,αυτην την χρονιά καλύτερους από τον Τζινόμπιλι;
Δεν λέμε ούτε πριν 10 χρόνια ούτε ποιος είναι ποιο μαύρος(χωρίς παρεξήγηση).
Ρε μορφή οι μισοί είναι πελάτες του στα Παγκόσμια και στους Ολυμπιακούς,σοβαρέψου... peace.gif
*

Εσυ μιλας για το παγκοσμιο πρωταθλημα και τους ολυμπιακους.Ισως να ειναι μεσα στους 10 καλυτερους σε αυτες τις διοργανωσεις αλλα στο ΝΒΑ δεν μπορει να σηκωσει μια ομαδα στις πλατες του.Ειναι απλα ενα συμπληρωμα.Ενα αθλιο συμπληρωμα κατα την γνωμη μου.
Και λες πως αν ηταν κανενας απο αυτους στην αργεντινη αν θα ηταν η καλυτερη ομαδα...Αν δεν ηταν ο ντανκαν και ο μαλικ ροουζ να ξεσκιζεται στην αμυνα και στα ριμπαουντ θα ειχε τωρα πρωταθλημα ο τζινομπιλι?Ουτε στα ονειρα του... Θα επαιρνε ποτε πρωταθλημα το σαν αντονιο μονο με τον τζινομπιλι και τον παρκερ?
Εχω μια απορια.Τον θεωρειται τοσο καλο τον τζινομπιλι που τον βαζετε πανω απο αλλους που ειναι πραγματι παιχταραδες?Πανω απο τον πολ πιρς, τον μπαρον ντειβις, τον ρασαρντ λιουις και τον ρει αλλεν?Δεν ξερω τι να πω...

Υ.Γ.: Σόρι για το..επιθετικό ύφος αλλά μου πέφτουν τα μαλλιά. smile.gif
*

Να πας στα laserline.Θα σε κανουν να φαινεσαι πιο νεος. tongue.gif

QUOTE(Keyser_Soze @ May 9 2006, 04:35 AM)
Μορφή πήγαινε κοιμήσου και άσε τους μεγάλους να μιλήσουν
*

Απο αυτους που εγραψα, ξερεις παραπανω απο δυο παιχτες?Εχεις κοιμηθει ποτε σου πανω απο τρεις ωρες?
Air Kef
Δεν παρακολουθείς μόνο εσύ ΝΒΑ.

Εσυ μιλας για το παγκοσμιο πρωταθλημα και τους ολυμπιακους.

Στους Ολυμπιακούς δεν παίζει μόνος του.Στην Αθήνα κέρδισε Ντάνκαν,Άιβερσον,Ουέιντ,Τζέιμς,Μάρμπερι,Στ
υνταμαιρ κτλ κτλ...
Στο Παγκόσμιο τον Πιρς,τον Γουάλας,τον Φϊνλει κτλ κτλ...
Αυτοί που παίζουν;Δηλαδή κατά την γνώμη σου,ένα άθλιο συμπλήρωμα
από την Αργεντινή παρέα με άλλους άμπαλους συμπατριωτες του κέρδισαν τους υπερπαίκτες τους Αμερικανούς;

Ισως να ειναι μεσα στους 10 καλυτερους σε αυτες τις διοργανωσεις αλλα στο ΝΒΑ δεν μπορει να σηκωσει μια ομαδα στις πλατες του.Ειναι απλα ενα συμπληρωμα.Ενα αθλιο συμπληρωμα κατα την γνωμη μου..........Αν δεν ηταν ο ντανκαν και ο μαλικ ροουζ να ξεσκιζεται στην αμυνα και στα ριμπαουντ θα ειχε τωρα πρωταθλημα ο τζινομπιλι?Ουτε στα ονειρα του... Θα επαιρνε ποτε πρωταθλημα το σαν αντονιο μονο με τον τζινομπιλι και τον παρκερ?

Θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα το Σαν Αντόνιο αν δεν είχε τον Μανού αλλά π.χ. τον Μπαρόν Ντέιβις;Τον Κιτλς μήπως;Τον Μάσμπερν;Τον Κάρι;
Ρε συ παραλίγο να βγει MVP των τελικών πέρσι το παλικάρι,τι Μαλικ Ροουζ μου λες;;
NBAholic
Θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα το Σαν Αντόνιο αν δεν είχε τον Μανού αλλά π.χ. τον Μπαρόν Ντέιβις;Τον Κιτλς μήπως;Τον Μάσμπερν;Τον Κάρι;
Ρε συ παραλίγο να βγει MVP των τελικών πέρσι το παλικάρι,τι Μαλικ Ροουζ μου λες;;

Mε τον Ντέιβις θα το έπαιρνε. Ο Μάσμπερν και ο Κιτλς ήταν πολύ καλοί παίχτες υγιείς, ιδίως ο Μας.
Στον Κάρι δεν πιστεύω πλέον αν δεν τον δω να δουλεύει και να εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω από έναν Στάνλεϊ Ρόμπερτς.
morfi
QUOTE(Air Kef @ May 9 2006, 08:43 PM)
Στους Ολυμπιακούς δεν παίζει μόνος του.Στην Αθήνα κέρδισε Ντάνκαν,Άιβερσον,Ουέιντ,Τζέιμς,Μάρμπερι,Στ
υνταμαιρ κτλ κτλ...
Στο Παγκόσμιο τον Πιρς,τον Γουάλας,τον Φϊνλει κτλ κτλ...
Αυτοί που παίζουν;Δηλαδή κατά την γνώμη σου,ένα άθλιο συμπλήρωμα
από την Αργεντινή παρέα με άλλους άμπαλους συμπατριωτες του κέρδισαν τους υπερπαίκτες τους Αμερικανούς;
*

Συμπληρωμα ειναι για το ΝΒΑ.Για την αργεντινη ειναι ηγετης.

QUOTE(Air Kef @ May 9 2006, 08:43 PM)
*

Και φυσικα το σαν αντονιο θα επαιρνε τιτλο με τον ντειβις.Το παλικαρι ειναι απο τους καλυτερους πλειμεικερ!
Το ιδιο και με τον κιτλς και με τον μασμπερν υγιη.Ηταν και οι δυο παιχταραδες.
Ο καρι θα γινει ο καλυτερος σεντερ.
morfi
Επισης θελω να προσθεσω τους:
ντειμον στουνταμαιρ
μπαιν γκραντ
αιζεια ραιντερ
τζιμμι τζακσον
ρασιντ γουαλας

Ο ραιντερ θα μπορουσε να ειναι ο καλυτερος παιχτης στο ΝΒΑ αλλα απο μυαλο... icon_drunk.gif
Keyser_Soze
1. Ξέρω όλους τους παίχτες που αναφέρεις και ξέρω ότι κάποιοι από αυτούς ήταν πολύ καλοί παλιότερα αλλά τώρα είναι ρεζέρβες στις ομάδες τους, κάποιοι άλλοι ήταν και είναι άμπαλοι και κάποιοι άλλοι είναι κορυφαίοι αλλά το πολύ ισάξιοι σε μπασκετική ευφυία σε σχέση με τον Ginobili.

2. Σε περίπτωση που είχε τον Baron Davis αντί του Ginobili λέτε ότι θα έπαιρνε πρωτάθλημα το Σαν Αντόνιο...Με 2άρι ποιον; Τον Baron ή τον Parker; Σε αυτήν την περίπτωση θα έχαναν με sweep στον τελικό απο το Ντιτρόιτ.

3. Πώς μπορεί ένας παίχτης όταν είναι βασικός στους πρωταθλητές του ΝΒΑ να θεωρείται συμπλήρωμα; Κι επιτέλους σταματήστε να νομίζετε ότι καλός παίχτης θεωρείτε αυτός που μπορεί να πηδήξει ψηλότερα...Καλός παίχτης είναι αυτός που σκέφτεται εξυπνότερα. Γι' αυτό νομίζω ότι παίχτες όπως ο Nash, ο Billups, ο Ginobili, ακόμα και ο Jasikevicious είναι οι παίχτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Γι' αυτό ο Nash έχει βγει 2 συνεχόμενες φορές MVP, γι' αυτό οι Πίστονς έχουν 2 τελικούς και ένα πρωτάθλημα τα 2 τελευταία χρόνια (χάρη στην ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ καθοδήγηση του Billups), γι' αυτο το Σαν Αντόνιο πήρε πρωτάθλημα πέρσι και δεν άφησε το Ντιτρόιτ να το ξαναπάρει (χάρη στα τρελά του Ginobili, που κατά τη γνώμη μου αυτός έπρεπε να είναι ο MVP των play-off) και γι' αυτο πήρε 2 συνεχόμενες Ευρωλίγκες ο Jasikevicious και νίκησε μόνος του τους αμερικανούς στην Αθήνα (πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί παίζει ο Anthony Johnson βασικός και όχι αυτός)
NBAholic
Σε περίπτωση που είχε τον Baron Davis αντί του Ginobili λέτε ότι θα έπαιρνε πρωτάθλημα το Σαν Αντόνιο...Με 2άρι ποιον; Τον Baron ή τον Parker; Σε αυτήν την περίπτωση θα έχαναν με sweep στον τελικό απο το Ντιτρόιτ.

Ουσιαστικά, ο Πάρκερ είναι combo guard. Στο στιλ μού θυμίσει το Σπανούλη και επ'ουδενί δε χάνεται αν παίξει στο "2". Ίσα ίσα, μού φαίνεται ικανότερος σε αυτή τη θέση. Ο δε Ντέιβις, είχε περίπου 9 ασίστ μ.ό φέτος και είναι κι αυτός σε θέση να σκοράρει. Οι Σπερς είναι ομάδα χημείας και ο Ντέιβις συνεργάσιμος.
Air Kef
Δώσε Keyzer αγορι μου!

ντειμον στουνταμαιρ
blink.gif

Αυτός,στους 10 κορυφαίος του ΝΒΑ σήμερα;;

Δεν συνεχίζω την κόντρα για τον Μανού.Βαρέθηκα να σου εξηγώ πως όσους αναφέρεις τους έχει κερδίσει με την Αργεντινή,έχοντας απέναντι του τον Ντάνκαν και Σία,που τους έχεις κάνει θεούς.

Mε τον Ντέιβις θα το έπαιρνε. Ο Μάσμπερν και ο Κιτλς ήταν πολύ καλοί παίχτες υγιείς, ιδίως ο Μας.
Στον Κάρι δεν πιστεύω πλέον αν δεν τον δω να δουλεύει και να εξελίσσεται σε κάτι παραπάνω από έναν Στάνλεϊ Ρόμπερτς.

Τους παίκτες που γράφω είναι ένα δειγμά από το κατεβατό του μορφή.
Όπως είπαμε συζητάμε αυτήν την στιγμή.

Και φυσικα το σαν αντονιο θα επαιρνε τιτλο με τον ντειβις.Το παλικαρι ειναι απο τους καλυτερους πλειμεικερ!

Βάλε τον στο πελατολόγιο και αυτόν..Και μάλιστα βασικό πλέι μέικερ των ΗΠΑ στο τουρνουά που έπεσε ο μύθος.

Ο Πάρκερ δεν είναι Τζινόμπιλι.Αλλά ας δεχτώ πως ο Μανού είναι άθλιο συμπλήρωμα του Μαλίκ Ρόουζ και του Μπρους Μπόουεν.

Ο Ντιρκ;Κι αυτός άμπαλος ε;;
Keyser_Soze
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο Ginobili είναι αναντικατάστατος. Και ο Davis να πήγαινε στο Σαν Αντόνιο, ο Parker θα έφευγε ή θα καθόταν στον πάγκο και όχι ο Ginobili. Ένας παίχτης επιπέδου Davis είναι υπερπολύτιμος σε κάθε μεγάλη ομάδα αλλά το ίδιο ισχύει και για έναν παίχτη επιπέδου Ginobili. Οπότε το ένα και το αυτό. Για μένα ο Ginobili είναι παίχτης επιπέδου Bryant... Ίσως ο Bryant να είναι πολύ καλύτερος όσον αφορά τη φυσική κατάσταση αλλά ο Ginobili έχει μεγαλύτερη μπασκετική ευφυια...
morfi
QUOTE(Air Kef @ May 10 2006, 03:10 AM)
Δεν συνεχίζω την κόντρα για τον Μανού.Βαρέθηκα να σου εξηγώ πως όσους αναφέρεις τους έχει κερδίσει με την Αργεντινή,έχοντας απέναντι του τον Ντάνκαν και Σία,που τους έχεις κάνει θεούς.
*

Εγω δεν ξερω καμμια σια. blech.gif
Και εγω βαρεθηκα να λεω πως το καλοκαιρι του 2003 οταν οι αμερικη κατεβασε τα αστερια της η αργεντινη εχασε δυο φορες και ξεκινησαν δηλωσεις τυπου "Εμεις δεν παμε για το χρυσο κλπ κλπ" Αυτο εγω το λεω ξεφτιλα...

QUOTE(Air Kef @ May 10 2006, 03:10 AM)
Ο Ντιρκ;Κι αυτός άμπαλος ε;;
*

Ειπα εγω τιποτα για τον ντιρκ?Ειναι ο μοναδικος ευρωπαιος που αξιζει να παιζει στο ΝΒΑ.

QUOTE(Keyser_Soze @ May 10 2006, 03:22 AM)
Αυτό που θέλω να πω εγώ είναι ότι ο Ginobili είναι αναντικατάστατος. Και ο Davis να πήγαινε στο Σαν Αντόνιο, ο Parker θα έφευγε ή θα καθόταν στον πάγκο και όχι ο Ginobili.
*

Το να συγκρινεται το μπαρον ντειβις με τον παρκερ και τον τζινομπιλι ειναι τουλαχιστον αστειο.

Ένας παίχτης επιπέδου Davis είναι υπερπολύτιμος σε κάθε μεγάλη ομάδα αλλά το ίδιο ισχύει και για έναν παίχτη επιπέδου Ginobili.
*

Σε τι επιπεδο παιζει ο τζινομπιλι?Μην τρελαθουμε...

Οπότε το ένα και το αυτό. Για μένα ο Ginobili είναι παίχτης επιπέδου Bryant... Ίσως ο Bryant να είναι πολύ καλύτερος όσον αφορά τη φυσική κατάσταση αλλά ο Ginobili έχει μεγαλύτερη μπασκετική ευφυια...
*

ohmy.gif blink.gif
Μετα απο αυτο εγω παω στην ταρατσα μου να δω αν μπορω να πεταξω... banana.gif 24.gif
Keyser_Soze
Ρε φίλε ξεκόλλα από το μυαλό σου!! Καλός παίχτης δεν είναι όποιος είναι μαύρος και καρφώνει. Γιατί δηλαδή; Επειδή δε βάζει σε κάθε παιχνίδι 40 πόντους; Κι επειδή ξέρω ότι θ' απαντήσεις "ναι" διότι είσαι μικρόμυαλος, θα σου θυμίσω ότι ο Ginobili παίζει στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα του κόσμου και δε χρειάζεται να το κάνει αυτό. Και παίζει ΒΑΣΙΚΟΣ!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάτι λίγα πρέπει να τα ξέρει από μπάσκετ. Γιατί άραγε παίζει αυτός βασικός και όχι ο Finley (που σίγουρα θα πιστεύεις ότι είναι καλύτερος);
Καλά είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις τον Ginobili με τον Davis; Σαν να μου συγκρίνεις επιθετικό με τερματοφύλακα. Δε θα μπορούσε σε καμία ομάδα να παίζει ο ένας αντί του άλλου. Μόνο βασικοί και οι 2 θα μπορούσαν να παίζουν σε μία πιθανή συνεργασία τους.
NBAholic
Συμφωνώ σε πολλά με τον Κάιζερ. Αλλά όχι σε αυτό.

Για μένα ο Ginobili είναι παίχτης επιπέδου Bryant...

Μέχρι στιγμής, ο Μανού είχε μερικές καλές χρονιές και μερικές πολύ καλές σειρές πλέι οφ σαν 2ο όπλο της ομάδας του. Ο Μπράιαντ όμως είχε τόσο πιο κυρίαρχες σεζόν (και ο ίδιος σαν Νο2, μετά το Σακίλ) και περισσότερες και καλύτερες σειρές πλέι οφ από αυτές του Μανού.

Το ότι έχει μεγαλύτερο μπασκετικό IQ μπορεί να είναι αλήθεια, αλλά

1) Δεν αρκεί. Εγώ δεν αμφιβάλλω ότι πολλοί παίχτες έχουν μεγαλύτερη μπασκετική ευφυία. Αλλά σχεδόν ουδείς θεωρείται καλύτερος.

2) Υπό την έννοια της μπασκετικής αναρχικότητας, υπάρχουν παίχτες με μεγαλύτερη ευφυία και από τον Τζινόμπιλι (π.χ, Μπίλαπς). Όλοι άλλωστε το παραδέχονται ότι είναι ασταθής και ο ίδιος ο Πόπο παραδέχτηκε ότι όταν ο Μανού έχει την μπάλα, "χάνει χρόνια απ'τη ζωή του".
Air Kef
Προφανώς εννοεί σε επίπεδο μπασκετικής ευφυίας ίσως και σε τεχνική όχι σε φαντασία και σίγουρα όχι physical το λέει άλλωστε.

Ο Πόποβιτς το είπε αυτό είπε αυτό γιατί φοβάται πως ο Μανού δεν θα κάνει αυτό που του λένε ή αυτό που πρέπει τέλος πάντων;

Ο Ντιρκ δεν κάνει για το τοπ 10 δηλαδή;
NBAholic
Προφανώς εννοεί σε επίπεδο μπασκετικής ευφυίας ίσως και σε τεχνική όχι σε φαντασία και σίγουρα όχι physical το λέει άλλωστε.

Η φαντασία είναι μέρος της ευφυίας. Δε μεταφράζεται βέβαια πάντα με τον ίδιο τρόπο, διότι και ο Τζέισον Γουίλιαμς είχε φαντασία...

Ο Πόποβιτς το είπε αυτό είπε αυτό γιατί φοβάται πως ο Μανού δεν θα κάνει αυτό που του λένε ή αυτό που πρέπει τέλος πάντων;

Ο Μανού δε χωρά πάντα σε συστήματα. Λογικό είναι, μιας και τα συστήματα, ιδίως προπονητών όπως ο Πόποβιτς είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να παίρνουν το μέγιστο που μπορεί να δώσει ένας παίχτης χωρίς μεγάλο ρίσκο για αποτυχία κι όχι το μέγιστο που μπορεί να πετύχει ένας παίχτης μια δεδομένη στιγμή. Από αυτή την άποψη τον "φοβάται", όπως είμαι σίγουρος ότι και ο Τζάκσον "φοβάται" τον Κόμπι.

Ο Ντιρκ δεν κάνει για το τοπ 10 δηλαδή;

Εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Το τοπ-10 μου αυτή τη στιγμή και δεδομένου του τραυματισμού του Αμάρε, χωρίς συγκεκριμένη σειρά, θα ήταν:

Λεμπρόν
Κόμπι
Άιβερσον
Γουέιντ
Μπραντ
Ντάνκαν
Γκαρνέτ
Νοβίτσκι
Σακίλ
Νας

(πολύ κοντά οι Αρίνας, Μάριον, Πιρς).
Keyser_Soze
Δε συγκρίνω εκάστοτε χρόνιες που έκανε ο καθένας απο αυτούς με τις εκάστοτε ομάδες τους. Συγκρίνω τις ικανότητες τους και το πόσα προσφέρει ο καθένας στήν ομάδα του (λαμβάνοντας φυσικά υπ' όψιν και το μέγεθος της κάθε ομάδας) ΤΩΡΑ. Και γι' αυτόν το λόγο τους βρίσκω σχεδόν ισάξιους (αν όχι απόλυτα). Άλλωστε η ομάδα των Lakers μέχρι και πρόπερσι διαφέρει πάρα πολύ από τους τωρινούς Spurs. Οι Lakers ήταν ομάδα που στηριζόταν στους παίχτες (Shaq, Kobe, Rice, Harper, Malone) και οι Spurs είναι ομάδα που βασίζεται εξ' ολοκλήρου στη χημεία της.
Air Kef
Εγώ δεν έγραψα κάτι τέτοιο. Το τοπ-10 μου αυτή τη στιγμή και δεδομένου του τραυματισμού του Αμάρε, χωρίς συγκεκριμένη σειρά, θα ήταν:

Λεμπρόν
Κόμπι
Άιβερσον
Γουέιντ
Μπραντ
Ντάνκαν
Γκαρνέτ
Νοβίτσκι
Σακίλ
Νας

(πολύ κοντά οι Αρίνας, Μάριον, Πιρς

Δεν θεωρείς τον Μανού τόσο καλό δηλαδή; sad.gif

Για τον Ντιρκ το λέω επειδή δεν είχε αναφερθεί καθόλου το όνομα του και δεν ειναι Αμερικανός,μορφή.
NBAholic
Top-10 έναν παίχτη που αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά ο τρίτος καλύτερος παίχτης της ομάδας του (Ντάνκαν-Πάρκερ); Μόνο αν αυτή η ομάδα είναι η Ντριμ Τιμ!
NBAholic
Δε συγκρίνω εκάστοτε χρόνιες που έκανε ο καθένας απο αυτούς με τις εκάστοτε ομάδες τους. Συγκρίνω τις ικανότητες τους και το πόσα προσφέρει ο καθένας στήν ομάδα του (λαμβάνοντας φυσικά υπ' όψιν και το μέγεθος της κάθε ομάδας) ΤΩΡΑ. Και γι' αυτόν το λόγο τους βρίσκω σχεδόν ισάξιους (αν όχι απόλυτα). Άλλωστε η ομάδα των Lakers μέχρι και πρόπερσι διαφέρει πάρα πολύ από τους τωρινούς Spurs. Οι Lakers ήταν ομάδα που στηριζόταν στους παίχτες (Shaq, Kobe, Rice, Harper, Malone) και οι Spurs είναι ομάδα που βασίζεται εξ' ολοκλήρου στη χημεία της.

Ακριβώς επειδή οι Σπερς παίζουν περισσότερο σαν ομάδα παρά σα μονάδες, δεν κρίνω ότι οι δυο τους μπορούν να συγκριθούν.

Όσον αφορά τη σύγκριση μεγεθών των ομάδων, αν και δεν μπορώ να το αρνηθώ ότι υπάρχει διαφορά, θα έπρεπε, αν ακολουθούσα αυτή τη λογική, να έβγαζα τον Κόμπι του 2000 καλύτερο κι απ'τους δυο, μιας και έπαιξε σε πρωταθλήτρια ομάδα 67 νικών (οι φετινοί Σπερς δε γνωρίζουμε αν θα κατακτήσουν το πρωτάθλημα φέτος).
Θα έπρεπε αναλόγως να θεωρήσω τον Τζέιμς Γουόρθι του '87 καλύτερο απ'τον Τζόρνταν του '87 (τεράστια διαφορά ομάδων), τον Πάρις το '85 καλύτερο του Χακίμ, κτλ.
morfi
QUOTE(Keyser_Soze @ May 10 2006, 04:07 AM)
Ρε φίλε ξεκόλλα από το μυαλό σου!! Καλός παίχτης δεν είναι όποιος είναι μαύρος και καρφώνει. Γιατί δηλαδή; Επειδή δε βάζει σε κάθε παιχνίδι 40 πόντους; Κι επειδή ξέρω ότι θ' απαντήσεις "ναι"
*

Ναι

διότι είσαι μικρόμυαλος, θα σου θυμίσω ότι ο Ginobili παίζει στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα του κόσμου και δε χρειάζεται να το κάνει αυτό. Και παίζει ΒΑΣΙΚΟΣ!!!
*

Και επειδη ειμαι μικρομυαλος λεω εγω τωρα: και ο ο νεστεροβιτς ειναι βασικος στην "καλυτερη ομαδα" του κοσμου.Αρα ειναι ο καλυτερος σεντερ.Πρεπει να πει στο Τοp10

Τι σημαίνει αυτό; Ότι κάτι λίγα πρέπει να τα ξέρει από μπάσκετ. Γιατί άραγε παίζει αυτός βασικός και όχι ο Finley (που σίγουρα θα πιστεύεις ότι είναι καλύτερος);
*

Αν ηταν πιο νεος ,οχι πως με χαλαει και τωρα, εννοειτε πως ο φινλει θα επρεπε να ηταν βασικος...

Καλά είναι δυνατόν να μου συγκρίνεις τον Ginobili με τον Davis; Σαν να μου συγκρίνεις επιθετικό με τερματοφύλακα. Δε θα μπορούσε σε καμία ομάδα να παίζει ο ένας αντί του άλλου. Μόνο βασικοί και οι 2 θα μπορούσαν να παίζουν σε μία πιθανή συνεργασία τους.
*

Εσυ ειναι δυνατον να μου συγκρινεις τον τζινομπιλι με τον μπραιαντ και τον πολ πιρς?

QUOTE(Keyser_Soze @ May 10 2006, 04:45 AM)
Οι Lakers ήταν ομάδα που στηριζόταν στους παίχτες (Shaq, Kobe, Rice, Harper, Malone) και οι Spurs είναι ομάδα που βασίζεται εξ' ολοκλήρου στη χημεία της.
*

Και οι λεικερς ειχανε χημεια, αλλιως δεν θε περνανε τρια συνεχομενα πρωταθληματα...

Ετσι μπραβο χολι, να βλεπω τον μπραντ ψηλα. 41.gif Κατα μαι εξω ο νοβιτζκι και μεσα ο πιρς και στην θεση του νας ο αρινας.
Tony_K
Φίλε morfi πρώτη φορά μπαίνω σε αυτό το θέμα και ειλικρινά με έχουν εκπλήξει οι απόψεις σου!Πάντως, εγώ δεν έχω δει κάποιο σοβαρό επιχείρημα για να υποστηρίξεις τις θέσεις σου. Δε θεωρώ μπασκετικά επιχειρήματα τις ατάκες τύπου "μα καλά, αυτός είναι καλύτερος απ' τον άλλο;" ή "θα αστειεύεσαι που βάζεις αυτόν στους καλύτερους!" ή "αν δεν ήταν ο τάδε δε θα έπαιρναν το πρωτάθληαμ κι αν ήταν ο δείνα και πάλι θα το έπαιρναν". Η χημεία κάθε ομάδας είναι ξεχωριστή. Βάζω τον Τζινόμπιλι στους 10 ακριβώς γιατί έχει αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει άψογα τόσο ως ηγέτης όσο και ως ρολίστας (πολυτελείας).
Η δική μου 10άδα (δομημένη σε δύο 5άδες) θα ήταν:
Πρώτη 5αδα:
1. Μπίλαπς (πλέι-μέικερ και σκόρερ με πνεύμα νικητή)
2. Κ. Μπράιαντ (μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του καλύτερα από κάθε άλλον)
3. Νοβίτσκι (ψηλός για 3άρι αλλά σίγουρα ο πιο "γεμάτος" και μπασκετικός παίκτης του πλανήτη, ο μόνος που μπορεί να τους "υποχρεώσει" όλους να δουλεύουν για αυτόν)
4. Ντάνκαν (λίγο φλατ αλλά όλοι αναζήτούν τρόπο να τον μαρκάρουν)
5. Σ. Ο'Νιλ (παραμένει η πιο κυρίαρχη μορφή σε μια ρακέτα)

Δεύτερη 5αδα:
1. Κιντ (ο πιο διορατικός μέσα σε ένα ματς πλέι-μεικερ)
2. Αίβερσον (τιμής ένεκεν γιατί είναι ο μεγαλύτερος "αμφισβητίας" ως προς το ότι το μπάσκετ είναι άθλημα των ψηλών)
3. Τζινόμπιλι (για το λόγο που ανέφερα προηγουμένως. Ποιος προπονητής δε θα τον ήθελε;;)
4. Ε. Μπραντ (φέτος έδειξε φοβερά στοιχεία που δεν είχε ξαναβγάλει)
5. Λ. Σκόλα (για να βάλω και κάποιον απ' την Ευρώπη, άλλωστε είναι ο παίκτης που όλοι οι προπονητές της Ευρώπης θα ήθελαν στην ομάδα τους και οι περισσότερες ομάδες του ΝΒΑ θα του έδιναν κανονικό συμβόλαιο. Θυμίζω το μπάι-άουτ του συμβολαίου του:10.000.000ευρώ-αυτό από μόνο του λέει πολλά)
Air Kef
This topic is hot!

Έλα ρε Τόνι Κ,δώστα όλα!
Μήπως ένα πολ με ερώτηση " Είναι ο Τζινόνπιλι στο τοπ 10 του κόσμου;" έχει πολύ πέραση;;

Top-10 έναν παίχτη που αυτή τη στιγμή δεν είναι παρά ο τρίτος καλύτερος παίχτης της ομάδας του (Ντάνκαν-Πάρκερ); Μόνο αν αυτή η ομάδα είναι η Ντριμ Τιμ!

Κι ο Πάρκερ είναι καλύτερος από τον Μανού;;
Και σε είχα σε εκτίμηση.. tongue.gif

Μην λές τέτοια ρε Χόλικ..

Οι νίκες κάθε ομάδας δεν παίζουν καθπριστικό ρόλο.
Είναι όμως μεγάλο θέμα συζήτησης το ¨πρωταγωνιστης σε μέτρια ομάδα ή δεύτερος σε κορυφαία ομάδα" και πιθανότατα δεν υπάρχει ακράδαντη απάντηση.

Αν ηταν πιο νεος ,οχι πως με χαλαει και τωρα, εννοειτε πως ο φινλει θα επρεπε να ηταν βασικος...

Εσυ ειναι δυνατον να μου συγκρινεις τον τζινομπιλι με τον μπραιαντ και τον πολ πιρς

Τους κέρδισε(τους 2,όχι τον Κόμπι) μέσα στην έδρα τους μαζί με τον Μπαρόν και τον Μπραντ και τον Ζερμέιν και τον Μπ. Γουάλας και και και..
NBAholic
O Πάρκερ μπορεί να μην είναι καλύτερος του Τζινομπίλι συνολικά, αλλά φέτος προσφέρει αναμφίβολα περισσότερα απ'τον Αργεντίνο. Δεν είναι δα και η καλύτερη χρονιά του Μανού φέτος, ενώ πρόκειται για την καλύτερη του Γάλλου.
Tony_K
This topic is hot!

shot.gif

Έλα ρε Τόνι Κ,δώστα όλα!

icon_workout.gif

O Πάρκερ μπορεί να μην είναι καλύτερος του Τζινομπίλι συνολικά, αλλά φέτος προσφέρει αναμφίβολα περισσότερα απ'τον Αργεντίνο. Δεν είναι δα και η καλύτερη χρονιά του Μανού φέτος, ενώ πρόκειται για την καλύτερη του Γάλλου.

Σωστό αυτό που λες αλλά εγώ είμαι υπέρ του υπολογισμού της μπασκετικής αξίας ενός παίκτη τους και όχι το κατά πόσο είναι φρμαρισμένος.Απόψεις είναι αυτά αλλά θεωρώ τον Πάρκερ κάπως υπερτιμημένο.
Keyser_Soze
Ωραία αφού λοιπόν καταλήξαμε ότι ο Ginobili ξέρει απίστευτο μπάσκετ αλλά επειδή δεν είναι μαύρος και δεν βάζει 40 πόντους σε κάθε αγώνα δε μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά καλός, θέλω να παραποιήσω ελαφρώς το topic και να γράψω τους κατά τη γνώμη μου 10 καλύτερους παίχτες της τελευταίας 20ετίας. Έχουμε και λέμε:

Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Larry Bird (Μορφή μάλλον και αυτός είναι άσχετος αφού δεν είναι ούτε μαύρος ούτε καρφώνει, εwink.gif
Michael Jordan
Earvin "Magic" Johnson
-
David Robinson
Charles Barkley
Scottie Pipen
Clyde Drexler
John Stockton (όχι ρε *ΜΠΙΠ* κι άλλος λευκός. Σόρι Μορφή.)

Και από κοντά οι:

Patrick Ewing
Robert Parish
Reggie Miller
Mitch Richmond
Drazen Petrovic (Γεμίσαμε άμπαλους...)
Vlade Divac (E, Μορφήwink.gif

Και οι εν ενεργεία ακόμα:

Shaquille O'Neal
Grand Hill
Gary Payton

Ακούω γνώμες.... (Μορφή μη μπεις στον κόπο. Please.)
Keyser_Soze
Και ο Dominique Wilkins βέβαια. Τον ξέχασα. Μέσα στους 10 πρώτους!!
NBAholic
Ωραία αφού λοιπόν καταλήξαμε ότι ο Ginobili ξέρει απίστευτο μπάσκετ αλλά επειδή δεν είναι μαύρος και δεν βάζει 40 πόντους σε κάθε αγώνα δε μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά καλός,

Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεται το σχόλιο, αλλά επειδή αρνήθηκα ότι ο Τζινόμπιλι ανήκει στο ίδιο επίπεδο με τον Μπράιαντ (γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα) δε σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικά καλός.

Hakeem Olajuwon
Karl Malone
Larry Bird (Μορφή μάλλον και αυτός είναι άσχετος αφού δεν είναι ούτε μαύρος ούτε καρφώνει, ε
Michael Jordan
Earvin "Magic" Johnson
-
David Robinson
Charles Barkley
Scottie Pipen
Clyde Drexler

Ο Μορφής, απ'όσο κατάλαβα, δεν έχει πρόβλημα με τους λευκούς, αλλά με τους μη Αμερικανούς. Ούτε τον Πάρκερ, πχ, τον συμπαθεί.
Κατά τα άλλα, η λίστα μου με τους κορυφαίους είναι πολύ κοντινή με τη δική σου, με τη διαφορά ότι στη δεύτερη πεντάδα, θα κατέβαζα τον Μπάρκλεϊ στο "3" (μια χαρά έπαιζε κι εκεί) και θα τοποθετούσα στο 4 τον Ντάνκαν και στο 5 το Σακίλ.

Και να σκεφτεί κανείς ότι για τις 2 τελευταίες θέσεις θα πρέπει να επιλέξω μεταξύ Καρίμ, Μόουζες, Ρόμπινσον, Έρβινγκ, Ντομινίκ, Πίπεν, Τόμας, ΜακΧέιλ, Γιούιν, Γκαρνέτ, Κόμπι, Άιβερσον, Λεμπρόν...Για λόγους πρακτικούς, μάλλον θα επέλεγα τους Λεμπρόν-Πίπεν, όχι γιατί είναι οι καλύτεροι παίχτες, αλλά γιατί πιστεύω ότι καλύπτουν ακόμη καλύτερα τις θέσεις 1-3, ο ένας αμυντικά, ο άλλος επιθετικά...

Περίμενα να προσθέσεις (έστω στους "υπόλοιπους") λίγο περισσότερους εν ενεργεία παίχτες, ιδίως τους καταξιωμένους, όπως τους Ντάνκαν, Γκαρνέτ, κτλ.
Air Kef
Καλύτερη 5αδα:

1. Ματζικ
2. Τζόρνταν
3. Μπερντ
4. Μαλόουν
5. Τσαμπερλέιν(αν και είμαι επιφυλακτικός επειδή έπαιζε σε άλλες εποχές από τον Σακ,πιο εύκολες)

2η:

1. Στόκτον
2. Έρβινγκ (βρήκα φανέλα του στην Θεσσαλονίκη με 110 ευρώ)
3. Τσαρλς
4. Ντανκαν
5. Σακ

Μήπως να άνοιγε καινούριο τόπικ τώρα που είναι αρχή;
NBAholic
Το ανοίγω αν έχω αρκετές υπογραφές. biggrin.gif
morfi
QUOTE(Keyser_Soze @ May 11 2006, 06:03 PM)
Larry Bird (Μορφή μάλλον και αυτός είναι άσχετος αφού δεν είναι ούτε μαύρος ούτε καρφώνει, εwink.gif
*

Δεν εχω προβλημα με τους ασπρους.Ο λαρι μπερντ ειναι ο λογος που ασχοληθηκα με το μπασκετ και φυσικα ειμαι και σελτικς οπως καταλαβες απο το αβαταρ μου... Λογω ενος ασπρου μπασκετμπολιστα...
Ασε που αρχισα να ακουω χιπ χοπ λογω ενος ασπρου ραπερ...
Ασε που ειμαι και εγω ασπρος... tongue.gif

*

Συγχωρεμενος... banana.gif

Drazen Petrovic (Γεμίσαμε άμπαλους...)
*

Οντως...

Vlade Divac (E, Μορφήwink.gif
*

Μεσα στους καλυτερους?Σιγουρα πολυ καλος, ηξερε μπασκετ, ηταν πανεξυπνος, ηταν απο τους καλυτερους ψηλους πασερ, ενας απο τους ελαχιστους ευρωπαιους που μπορει να παιξει στο ΝΒΑ (μαζι με τον νοβιτζκι και τον ντραζεν) αλλα οχι και μεσα στους κορυφαιους....
Καλυτερος απο τον γιουιν, τον σαμσον και τον σακιλ?Με τιποτα... Ακομα και τον παλιο καλο μουρνινγκ θελει πολυ για να τον φτασει...

*

Η λιστα σου εχει απιστευτα κενα...
Keyser_Soze
Ο βασικός λόγος που σε αντιμετωπίζω με τέτοια εμπάθεια (όσον αφορά το μπάσκετ και το ΝΒΑ και μόνον αφού δε σε γνωρίζω προσώπικα και δεν αμφιβάλλω ότι θα είσαι και "ΜΠΙΠ" τα παιδιά) δεν είναι επειδή δεν μου "αρέσουν" οι απόψεις σου αλλά κυρίως επειδή η επιχειρηματολογία που χρησιμοποιείς για να υπερασπιστείς τις θέσεις σου είναι τελείως κενή και χωρίς καθόλου τεκμήρια.
Όσον αφορά τις απόψεις σου στο συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να συμφωνήσω (όχι μόνο με σένα αλλα και με τον Holic) ότι υπάρχουν αρκετοί εν ενεργεία παίχτες που θα μπορούσαν να συναγωνιστούν τέτοιου βεληνεκούς παίχτες και να μπουν εν τέλει σε αυτήν τη λίστα, αλλά σκοπός μου ήταν να επικεντρωθώ σε παίχτες που έχουν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Γι' αυτόν το λόγο κάνω μόνο μία μικρή αναφορά στους εν ενεργεία παίχτες που στα επόμενα, το πολύ 5 χρόνια, λογικά θα αποσυρθούν και οι ίδιοι.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.