Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Άρης - Κύπελλο Ελλάδος - Σεζόν 2018-2019
BasketForum - Basketball talk. NBA, Euroleague, A1... > Στα παρκέ > Α1 Basket League > Άρης
SteelGandalf
QUOTE(www.pressaris.gr - 24/9/2018)
Το πλήρες πρόγραμμα του κυπέλλου στο μπάσκετ

Η ΕΟΚ ανακοίνωσε το αναλυτικό πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης του Κυπέλλου Ανδρών, όπου συμμετέχουν μόνο ομάδες της Α2 και της Β’ Εθνικής. Δείτε τις διασταυρώσεις που ακολουθούν.

Ο Άρης αντιμετωπίζει στην Πάτρα τον Προμηθέα στις 3 Οκτωβρίου, εκτός κι αν προκριθεί στο Τσάμπιονς λιγκ κι αλλάξει ο αγώνας των κιτρινόμαυρων εκ των πραγμάτων.


Αναλυτικά το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής της Α’ Φάσης, καθώς και τα “σταυρώματα” που ακολουθούν:

4Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α’ ΦΑΣΗΣ – ΤΕΤΑΡΤΗ 26/9

Στρέφη 18.00 Τρίτων-Διαγόρας Δρ.

Μετς 17.00 Παγκράτι-Φαίακας

Ανατόλια 17.00 Ανατόλια-Κόροιβος

Αλ. Δημόγλου 17.00 Καβάλα-Ιπποκράτης

5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ Α’ ΦΑΣΗΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 29/9

Τρίτωνας ή Διαγόρας – Καβάλα ή Ιπποκράτης Κω

Παγκράτι ή Φαίακας – Ανατόλια ή Κόροιβος

Β’ ΦΑΣΗ – ΤΕΤΑΡΤΗ 3/10

Ρέθυμνο – Κύμη

Ολυμπιακός – Χολαργός

Παγκράτι ή Φαίακας ή Ανατόλια ή Κόροιβος – Παναθηναϊκός

Προμηθέας Πάτρας – Άρης

Περιστέρι – Ήφαιστος Λήμνου

Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο

ΠΑΟΚ – Πανιώνιος

Τρίτωνας ή Διαγόρας ή Καβάλα ή Ιπποκράτης Κω – ΑΕΚ
SteelGandalf
Προημιτελικός Κυπέλλου Ελλάδος - Β' Φάση (16)

Τετάρτη, 3/10/2018, 18:00

Προμηθέας Πατρών - Άρης


QUOTE(www.pressaris.gr - 3/10/2018)
Βελτίωση, νίκη και πρόκριση στο Κύπελλο αναζητά ο Άρης κόντρα στον Προμηθέα (PRESSARIS, 18:00)

Ο Άρης ξεκινάει σήμερα (18:00) τις εγχώριες υποχρεώσεις του με έναν δύσκολο νοκ άουτ αγώνα, στην Πάτρα με αντίπαλο τον Προμηθέα για τον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι κίτρινοι οφείλουν να δείξουν μέσα στο γήπεδο ότι έχουν αφήσει πίσω τους τον αποκλεισμό στο Τσάμπιονς Λιγκ από τη Νίζνι Νόβγκοροντ παρουσιάζοντας σαφώς καλύτερο πρόσωπο στην επίθεσή του.

Έχουν καταλάβει όλοι στον Άρη πως όποια προσπάθεια κι αν κάνουν αμυντικά, όσο κι αν περιορίσουν τον αντίπαλό τους, δεν γίνεται να διεκδικήσουν τη νίκη, αν δεν βρουν συνεργασίες, εύκολα καλάθια, εύστοχα σουτ, ευστοχία στις ελεύθερες βολές.

Είναι άδικο για τους παίκτες του Άρη να καταθέτουν τα πάντα στο μισό γήπεδο της άμυνάς τους – το δύσκολο κομμάτι – και να μην μπορούν να μετουσιώσουν αυτή τη προσπάθεια σε υπεροχή στην επίθεσή τους.

Εκεί θα είναι το “κλειδί” του σημερινού παιχνιδιού, στο κατά πόσο θα μπορέσει ο Άρης να μετατρέψει την ενέργεια στην άμυνα, σε επιθετικές λύσεις, για να έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει τη νίκη – πρόκριση.

Ο Προμηθέας αποτέλεσε πέρσι την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Φέτος έχει φτιάξει ένα ρόστερ ακόμα μεγαλύτερο από το περσινό, εμπλουτισμένο με ελληνικό στοιχείο λόγω των προσθηκών των Μιχάλη Τσαϊρέλη, Λεωνίδα Κασελάκη και Δημήτρη Κατσίβελη.

Είναι παίκτες που ξέρουν πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και σε συνδυασμό με τους ποιοτικούς ξένους που επιλέχθηκαν φέτος συνθέτουν ένα σύνολο που έχει βάθος και πολλές λύσεις.
SteelGandalf
Πρώτος θεσμός, bye bye...

1η Περίοδος

Προμηθέας Πατρών - Άρης : 26-19

2η Περίοδος (Ημίχρονο)

Προμηθέας Πατρών - Άρης : 47-36

3η Περίοδος

Προμηθέας Πατρών - Άρης : 61-47

4η Περίοδος (Τελικό Σκορ)

Προμηθέας Πατρών - Άρης : 86-65

QUOTE(www.pressaris.gr - 3/10/2018)
Ήττα – αποκλεισμός (86-65) του Άρη από τον Προμηθέα στο Κύπελλο Ελλάδας

Ο Άρης παρουσιάστηκε ανέτοιμος, κακός αμυντικά, κακός επιθετικά για άλλο ένα παιχνίδι και με 3/24 τρίποντα και 23 λάθη ηττήθηκε από τον Προμηθέα Πατρών με σκορ 86-65 και αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας. “Όαση” ο Δημήτρης Βεργίνης…


Στο ξεκίνημα του αγώνα εμφανίστηκε στο παρκέ μόνο ο Προμηθέας. Η βασική πεντάδα του Άρη ήταν απούσα, τουλάχιστον πνευματικά και αγωνιστικά, απλώς πέντε παίκτες πήγαιναν πάνω – κάτω χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Οι γηπεδούχοι πολύ εύκολα προηγήθηκαν με 17-2 λίγο πριν το πρώτο πεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο ο Άρης είχε 2/4 βολές, 0/4 τρίποντα και 4 λάθη!

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έριξε στον αγώνα τον Δημήτρη Βεργίνη και από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης εμφανίστηκε στο γήπεδο. Ο έμπειρος γκαρντ ήταν η βασική αιτία που οι κίτρινοι λειτούργησαν αποτελεσματικά, καθώς όχι απλά σκόραρε (9π.), αλλά οργάνωσε άριστα το παιχνίδι επιθετικά, είχε 3 ασίστ και ο Άρης με σερί 0-9 μετέτρεψε το 21-6 σε 21-15 (8’) πριν το δεκάλεπτο κλείσει στο 26-19.

Ο Άρης δεν είχε καλή εικόνα όσο στο παρκέ ήταν οι βασικοί του. Αυτή ήταν η αλήθεια. “Κανονικό” μπάσκετ έπαιξαν οι κίτρινοι όσο ήταν στο παρκέ ο Βεργίνης, ο Σλαφτσάκης, ο Κάιζερ… Το 28-23 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έγινε πολύ γρήγορα 44-31, καθώς δύο παιδικά λάθη του Νταλό σε πάσες προς τον Μποχωρίδη, μετατράπηκαν σε κλεψίματα και εύκολα καλάθια από τον Προμηθέα, που έκλεισε το ημίχρονο στο +11 (47-36). Οι κίτρινοι είχαν 12 λάθη, έξι χαμένες βολές και έδωσαν στον Προμηθέα πέντε δεύτερες επιθέσεις στο πρώτο ημίχρονο…

Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στιγμές αδράνειας των παικτών του Άρη και διατήρησαν την υπέρ τους διαφορά ασφαλείας. Οι κίτρινοι προσπάθησαν να μειώσουν και να μπουν ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα, έφτασαν στο -8 (54-46 στο 26’), αλλά ο Προμηθέας είχε λύσεις μέσα από τα λάθη του Άρη και διατήρησε το προβάδισμά του ως το φινάλε του τρίτου δεκαλέπτου και έφτασε ξανά στο +14 (61-47 στο 29’), με τον Άρη να έχει μόλις 2/16 τρίποντα και 20 λάθη!

Το παιχνίδι έληξε λίγο πριν τα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν ο Γκίκας με 2/2 τρίποντα έστειλε τη διαφορά στους 21 πόντους (72-51 στο 35’). Ο Άρης ήταν τραγικός επιθετικά, ο Προμηθέας έκανε τα απολύτως απαραίτητα και χωρίς καμία δυσκολία έφτασε στο τελικό 86-65.

Τα δεκάλεπτα: 26-19, 47-36, 61-47, 86-65.

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Γιατράς): Λάνγκστον 2, Λίποβι 5, Γκίκας 16 (4/5τρ.), Τσαϊρέλης 3, Γερομιχαλός 4, Κασελάκης 7 (1), Σαλούστρος 11 (1), Κατσίβελης 13 (1), Μέιερ 8 (2), Μπράουν 15 (1), Έλις 2, Παρκς.

ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Τζόουνς 6, Κάιζερ 4 (5ρ.), Βεργίνης 15 (3/4β., 6/7δπ., 0/3τρ., 3ασ., 2κλ.), Μποχωρίδης 10 (4/7β., 3/4δπ.), Φλιώνης 1, Μπελ, Νταλό 2 (5λ.), Χρηστίδης 5 (1), Σλαφτσάκης 11 (5/5β., 3/3δπ., 3ρ.), ΜακΓκι 3, Χάρις 5 (1/4δπ., 1/6τρ.), Αγγέλου 3 (0/3δπ., 1/5τρ.).
hagi
Δεν έχω εικόνα καθόλου αλλά ήμουν σίγουρος ότι δεν θα περνούσαμε. Ο Προμηθέας είναι πολύ καλή ομάδα και δεν αστειεύετε .. Εμείς φάνηκε για ακόμη ένα παιχνίδι ότι αν δεν μπουν τα τρίποντα είμαστε χαμένοι. Ομάδα που κερδίζει μόνο με τα τρίποντα δεν είναι ομάδα. Είναι νωρίς αλλά οι ξένοι φαίνεται να μην είναι σταθεροί και δείχνουν ότι ίσως δεν είναι αυτό που πιστεύαμε. Μακάρι να αλλάξει και να δούμε κάτι άλλο αλλά δεν ξέρω..
Πραγματικά ρε παιδιά δεν θυμάμαι πόσα χρόνια έχω να δω τον Άρη να παίζει με σύστημα όπως παίζουν οι άλλες ομάδες .Ίσως να παίζαμε λιγο καλύτερα με Πρίφτη την χρονιά με Οκάρο και Μακνηλ αλλά και πάλι δεν ξέρω.. Δεν μπορώ να καταλάβω τί κάνουν στις προπονήσεις. Επαγγελματίες παίχτες και δεν μπορούν να κάνουν ένα ωραίο σύστημα ,μια ωραία δημιουργία και να αποκτήσουν αυτοματισμούς ; Τί να πω. Μόνο picknroll ο ψηλός επάνω και μετά σουτ , drive ή πάσα και τρίποντο . Βαρέθηκα !!
stefkorner
πως ξαφνικα στραβωσαν ολα μεσα σε λιγες τοσες μερες ;
απο τον ενθουσιασμο στην απολυτη απογοητευση
Μηπως περα απο τα καθαρα αγωνιστικα,εχει παγιωθει μια αρρωστη κατασταση και γινεται εμφανης με καθε πρωτη ευκαιρια ;
ας πουμε γιατι να υπαρχει τοση πιεση στον Αρη για αποτελεσμα στο εντος με Νιζνι,σε μια σειρα που ηταν outsider ;
επισης γιατι τα προβληματα των οργανωμενων με την νεα διοικηση εμφανιστηκαν απο το πρωτο εντος και δεν ειχαν εκδηλωθει πιο πριν ; αυτα περνανε στην ομαδα πολυ ευκολα και δεν θελει και πολυ να καταρρευσει μια ομαδα περιορισμενων δυνατοτητων απο την μια μερα στην αλλη!
αν παλι υπαρχει διοικητικο προβλημα θα το βρει μπροστα της σιγουρα η ομαδα !
αληθεια τι μαθαινετε για αυτον τον ανθρωπο ;

τι πραγμα κ αυτο με τον Αρη,θυμιζει τον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο !στον οποιο ετυχε φετος να αποκτησει υγεια απο το πουθενα με τα πιτσιρικια!στο μπασκετ ειναι καπως διαφορετικα τα πραγματα !ειδικα οταν το μισο ροστερ το αποτελουν ξενοι
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.